Nytt till lilla "Snuttis"


Torsdag

Hej torsdag!
Idag är det barnens sista dagis dag, sen tar vi helg igen. Idag har vi lovat att kolla på film tillsammans- Hotell Transylvanien och poppa lite popcorn.
 
 Snuttisen ligger här på soffan och sover. Vi var ju vakna från 3:45 till ca 5:45 så det är klart att hon e trött...
Jag måste anmäla hennes namn till Skatteverket så hon får sitt namn "officiellt". Nu är vi överrens om vilka namn det blir.
 
Nu ska jag ta och träna lite och sen blir det dags för lunch.
Jag önskar att jag kunde få dricka energidricka (Powerking) jag har varit så galet sugen på det sen jag fick veta att jag var gravid! Och nu ammar jag ju så jag får inte dricka det nu heller... Det är så gott och det skulle hjälpa mig en massa eftersom jag inte är så jätte förtjust i kaffe. 
 
Gillar ni energi drycker? Eller dricker ni hellre kaffe?
 
Stolta barn efter att ha fått göra egna hamburgare :)
 


 

Barn säger de roligaste sakerna =)

Måste bara skriva upp en rolig grej som Bessa bus sa igår, måste bli bättre på att skriva roliga saker som dom säger, men det glöms lätt bort.
 
Hur som helst så var vi hos Mummu & Puua igår och tittade på deras nya fåglar när en av dom tappade en fjäder.
Bessa gjorde stora ögon och knallade ut till oss i vardagsrummet och försökte förklara detta för oss:
 
"Den där fågeln den tappade en... en... en.... (man ser hur hennes tankar går i 180 för att hitta det rätta ordet) en... ömm... en ryggsäck!!" 
 
Haha, ja, det var något den hade på ryggen iaf! 
 
Hon är en rolig prick den där Bessa. Direkt när hon kommer till Mummu och Puua så hämtar hon deras gamla smultronmössa och sätter på sig den. Häromdagen såg hon en tallrik med pommes på köksbänken, hon klättrar upp och tar den och visar överraskande för Mummu: "Titta Mummu vad det var som jag hittade! Huuur visste ni att jag tycker om såna?"
 
 
 
När vi var ute och lekte så ville en flicka leka med henne, men inte enligt Bessas regler, hon blev bara störd när hon försökte "laga mat". Bessa blev arg över att flickan tog ett bestick från henne, så hon gick därifrån med sina bestämda steg och surade: "Åh, den där flickan kan inte uppföra sig!!"
 
Besoliina mamma älskar dig så mycket!
 

- Kärlek -

Ibland, som i detta fall säger blommor mer än tusen ord.
Tack mitt Hjärta. <3


Gilla oss på FACEBOOK

Hello! 
 
Jag vet inte vad jag pysslat med här framför datorn, men helt plötsligt är klockan snart halv elva...
Vi skulle ha kollat på film ikväll, men det kommer fotboll på TV. *suck*
 
Idag har jag hunnit med att städa, dvs fylla, sätta på och tömma diskmaskinen, tvättat och tumlat kläder, dammsugit, gått runt med trasan och universal sprayen, plcokat undan och fixat och donat.
Mummu kom förbi för att pussa på Snuttisen, samtidigt passade jag på att ta ett snabbt bad eftersom jag hann med lite träning också. Sen kom Puua förbi för en kopp kaffe och kortspel.
Hämtade barnen från dagis med Olivia. (Tack till Liina <--- tjejernas dagisfröken- som tog hand om Olivia medans jag klädde på resten av mina diamanter) Därifrån till Mummu & Puua för att titta på deras nya fåglar som Puua tagit hem till Mummus stora glädje (eller inte).
Sen hanns det inte med med så mycket mera, hem och äta middag, kvällsbad och barnen i sängs.
 
Det var min dag för er som var intresserade. 
Olivia ligger och sussar på soffan bredvid Andres (så intressant var fotbollen), jag tänkte ta med henne till sovrummet strax, börjar känna mig kaputt slut.
 
Glömde ju säga att jag har skapat en facebook sida till bloggen, Om ni vill får ni jätte gärna gilla den och följa oss även där! 
Ni hittar den på mybabydolls.blogg.se
 
 

* BLOGGEN 3 ÅR !!!! *

 
 
 
Hipp Hipp Hurraaa, idag är det BLOGGENS födelsedaaaaag!
 
Tänk att det idag är 3 år sedan som jag startade denna blogg!
När jag började hade jag 2 barn, och nu- 3 år senare har familjen utökats med ytterligare 3 stjärnor.
 
Tack för att ni vill dela detta med mig, det uppskattas! Jag har fått många kloka råd och tips från er, massor av nya vänner och så många fler följare som jag aldrig hade kunnat föreställa mig sen jag började med bloggen.
Finns det någon här som har följt mig sen dag 1?
Tack för att ni finns.
 
Hoppas på många många fler fina år här med bloggen, med många fina och minnesvärda stunder.
 
Puss & Kram Satu & My Baby Dolls
 

Karo & Annicas FEST !

Halloj!
Nu kommer bilderna som några av er har väntat på, bilderna från min syster Karolinas & Annicas gemensamma födelsedagsfest hemma hos Karo!
Det var i lördags som festen var, temat var alltså rosa och det var tjej-ligorna som var bjudna!
 
Eftersom jag fortfarande del ammar så hade jag med mig Olivia, kvällen till ära så såg vi ut såhär, godkända för det rosa temat?
 
Min svägerska Anna och allas våran vän Maria (även Danilo & Jonathans dagisfröken) kom och hämtade upp oss. Ni skulle ha sett grabbarnas min när vi öppnade dörren för dom. "Vad gör HON här, hon ska ju vara på dagis!" Helt förvirrade var dom.  Haha...
 
 
På festen var alltså temat rosa. Vissa hade rosa tröja/byxor andra hade rosa skor/hårspänne eller något annat rosa.
Naturligtvis som den papa mamarazzin jag är så hade jag med mig min bästa vän- kameran.
 
Min fina syster Karolina
 
Karo & Annica hade ordnat allt så fint, det bjöds på mat- jätte gott trots att jag inte hann äta klart innan Olivia vaknade hungrig. 
 
Karo & Annica fick military training i present- my sister needs Bootcamp! Haha...
 
Lisa & Sandra
 
Annett och Sanna & lilla Olivia
 
Khadra & Sofia
 
För att göra det lite mer intressant och roligt så hade födelsedags barnen delat allihopa i grupper, och tillsammans skulle de här grupperna komma på en drink som dom bjöd allihopa på. Dessa drinkar skulle poängsättas, den som gjorde den bästa drinken och bästa "showen" kring drinken skulle vinna.
Dom hade gjort riktigt bra jobb, alla grupperna. Sen hade alla grupper valt en låt som skulle spelas när dom kom in och delade ut drinkarna, riktigt roligt.
Det var drinkar i olika smaker, vissa hade dekorerat sina muggar med klistermärken, ljusrör, samt sopbubblor man skulle blåsa nä dom kom ut, jätte kul samt annan rekvisita.
(Oroa er inte, jag drack ingenting)

Grupperna blandade och pimpade sina drinkar i köket som sedan skulle presenteras.
 
Fina Tiina posar så fint :)
 
Drink # 1- rosa pantern.
 
Drink # 2
(som även vann)
 
Snuttisen (<---Olivia) ville vara i famnen hela tiden, så fort jag la ner henne så vaknade hon. Men sen slocknade hon så djupt att hon fick lägga sig på syrrans säng i lugn och ro. Mammas lilla partyprinsessa. 

I samma veva gick Anna hem, hon skulle hämta sin mamma från Arlanda mitt i natten. Anna, hoppas du fick med dig rätt par skor? 
 
Festen fortsatte och nästa drink tillblandades.
 
Tiina & Karo
 
Tiina, Karo & Maria
Lisas Drink! 
 
Fina Sanna, Annica & Karo
 
Syrran tar en drink under palmen, haha
 
Medlemmarna med de vinnande drinkarna (drink #2) fick varsina goodiebags.
 
Det var andra roliga tävlingar också, frågestund med helium ballonger osv.
Riktigt rolig fest, man fick många goa skratt!
 
Synd bara att när jag överförde bilderna så slocknade den här dumma datorn, och nu kan jag inte öppna vissa bilder!
Det är ca. 10 bilder som jag ska försöka öppna, vill inte förlora dom ju... Så jag hoppas att det kommer fler bilder från festen snart.
 
Den här datorn slocknar många gånger om dagen så nu ska jag bränna alla mina bilder på skivor tänkte jag!
Jag har nog bilder från 3-4 månader bakåt som jag inte hunnit bränna, men nu har Andres köpt skivor så jag sätter fart innan det är för sent! 
 
Här kommer några bilder på Partygänget!
(Förutom Anna & Jag & Olivia ;-) ) (Och så var ju flera andra sjuka)
 
 
TACK FÖR ALLT TJEJER!!! 
 

- Förra torsdagen -

Aaa va jag ligger efter med inlägg som jag tänkt göra...
Har bilder på min "BLOGG-MAPP" här på datorn, så jag tänkte bjuda er först på bilder från förra torstan, då min syster fyllde år.
 
Som jag skrev redan då så hade Nukke (<---Nicole) & Bessa (<---Vanessa) bestämt själva vad dom skulle ha på sig till kalaset, och när det är kalas så ska man ju naturligtvis ha på sig en klänning. Jag gissade ju rätt ang. Nicoles klänning, hon väljer alltid sin sommarklänning med nyckelpigor på som hon fått från sin moster. Vanessa bytte som vanligt kläder 54 innan hon bestämde sig för en klänning. Hon ska alltid byta kläder...
Fast nu har hon lugnat ner sig lite med kläderna, förut bråkade vi jämt för hon skulle bara ha på sig 2 av sina tights och då bara och endast 2 av hennes tights var godkända. Gud förbjude att jag tog fram några andra byxor så blev det hus i helvete med den lilla damen. Nu kan jag ta fram lite olika, men fortfarande ska strumporna dras upp så högt dom bara når tightsen. Jag säger att det ser inte så fint ut, men det skiter ju hon i.
Nu har hon kommit på en ny grej dock, hon är inte så dum den där ungen. Jag tar fram kläder till henne på kvällen som hon godkänner, men! (alltid denna men) När hon kommer fram till dagis så övertalar hon fröknarna där om att hon ska byta byxor som hon har i sin dagisväska. Hon kan säga att dem blev blöta/smutsiga osv, så får hon på sig ett par tights ändå. Vilken lurig unge!
 
Ja, nog om det- åter till torsdagen och kalaset.
Nukke vill alltid välja kläder till Olivia, så även denna dag. Kvällen före gick hon igenom Olivias kläder och valde hennes kalas-kläder, och det blev dessa:
(observera att Olivia har sitt allra allra första tofs på håret) 
 
Kalasbilder:
 
Födelsedags"barnet" med på bild också! 
 
Mummu hade gjort munnkar dagen till ära och Felicia hade gjort 2 st goda tårtor. 
 
Mummu med våran "Snuttis"
 
En favorit är att bli pussad på- Här attackeras hon av moster 
 
Barnen lekte och hade för sig. Danilo kom fram lite då och då med en jätte tung ryggsäck. Den var så tung att han nästan tippade bak med den.
 
Min morbror Lasse och hans son Jon kom också, det är alltid lika mysigt när dom kommer, man blir glad.
Lasse tog fram gitarren och började spela för oss, det blev "Hallelujah". Jag älskar gittarspel och han är så duktig.
Jag kommer alltid ihåg mina barndoms somrar på våran släktstuga i Finland. Hela släkten samlade, morbröder, moster, deras respektive, mormor, alla kusiner, allihopa samlade vid grillen vid sjön på kvällarna efter bastubad och dopp i sjön. Då tog mina morbröder fram gitarrerna och spelade och alla sjöng med. Elden sprakade, vattnet så stilla. Vilka minnen. Ovärdeliga. Jag hade önskat att mina barn fått uppleva detta. Våran stuga låg inne i skogen, vid en sjö, och det bästa var nog (konstigt nog) att det var helt utan el. Ingen rinnande vatten, inga lampor, tv osv. Ingenting.
Bara skogsliv med tända ljus. Jag älskade det. Och vi barn hade aldrig tråkigt. Vi var ute från morgon till kväll och lekte och hittade på olika saker. Inga datorer, mobilen, Tv spel eller sånt. Bara... livet.
 
Oj, nu hamnade jag på villovägar här igen. 
Hur som helst så lärde Lasse barnen att spela lite också. Det lät för jävligt, men det behöver vi inte nämna för dom.
 
 
Här, jag bjuder på några bilder från när vi var i våran släkt stuga med barnen sommaren 2011.
 
På väg hem från bondgården, här är min kusin Jon med Jonathan:
 
Bessa har precis bastat:
 
Jonathan & Danilo GODMORGON!
 
 
Nu har det äntligen blivit tyst i Danilo & Jonathans rum, dom var inte alls med på noterna om att lägga sig ikväll.
Vet ni vad?? - BÅDA grabbarna har kissat på stora toaletten idag!!!
Jag tog av dom blöjorna efter dagis idag, bytte till kallingar, sen hände en olycka på båda två, nya kallingar och senare kissade dom på stora toaletten. Dom vill inte alls sätta sig på pottan, det är toan som gäller här. Som belöning fick dom en ask med russin. Glada och stolta grabbar! Och jag med! Samma sak gör vi imorgon, dom verkar ha fattat galoppen nu. *hopppaaaassss* Sakta med säkert....
 
(P.S Mössorna jag köpte var från Lindex )

Jag ♥ mössor

Det är ingen nyhet att jag älskar att handla barnkläder, eller ja- allt som har med barn att göra.
På något konstigt sätt hamnar jag alltid i barnavdelningarna i affärer när jag egentligen var ute efter någonting helt annat. Wops, hehe... Men det är ju så mycket roligare med barn kläder än att handla till sig själv, vilket jag är riktigt dålig på.
Mössor är en favorit att shoppa, jag älskar mössor barnen har hade hur många som helst, men jag antar att de flesta börjat bli för små. Det ska vara vår/höst mössor, helst. Hittade ingen fin mössa till Olivia dock.
 
Så när jag såg dessa mössor kunde jag inte låta bli. 
 

Olivia Tränar

Se så duktig våran lilla Snuttis har blivit!
Det händer grejer här nu. Hon är vaken längre perioder, fixerar och följer med blicken. Och så blir hon allt starkare i nacken, det är den nyaste grejen, hon lyfter upp huvet och vill titta runt.
Mitt lilla hjärta. Vad jag älskar att ha en bebis i huset igen, det är helt underbart! <3
Älskar dig Olivia.


Daddy´s girls ♥

Både Nicole & Vanessa har kommit en ålder då dem pratar mycket om att vara kära och gifta sig.
Samtidigt som dom är i den åldern att pojkar är äckliga, man kan absolut inte krama eller pussa nån. Men pappa- pappa är bäst, så honom ska dom pussa och krama på, och häromdan frågade dom om han ville gifta sig med dem.
Vanessa hade tom tagit fram en ring som hon hade fått välja när hon var hos tandläkaren förra veckan på koll.
 
Naturligtvis kunde pappan i familjen inte motstå frieriet, så han sa "i do".
Då blev det fart på tjejerna! Dom skulle ha på sig klänningar, krona på huvudet och såklart en brudbukett skulle dom ha.
Vanessa var först ut, men innan hon kom ut så tog hon en titt på sin blivande make och bad honom sätta på sig sin prinsjacka (<---- kavaj) Han blev en jätte fin make med träningskläder under kavajen. Men tjejerna blev nöjda!
 
Nicole stod brudtärna när Vanessa gifte sig, och så tvärtom.
 
Jag nynnade bröllopsmarchen och agerade präst också, haha...
 
Och sen Nicoles tur...
 
 
Tänk när dem blir äldre och ser detta, att dom gifte sig med sin pappa, haha...
Pappa är stora idolen här hemma.
(I alla fall ibland, haha)

Sebastians första handbollsmatch!

Jag bjuder på en bild av min brorsson/Gudson Sebastian när han gick sin första handbollsmatch förran söndan!
Han är jätte duktig och supertaggad!
Och dom vann!
Faster är stolt över dig "Seppo"! Love u!

Potträning. Igen.

Jag har funderat kring grabbarnas pottträning.... Jag måste erkänna att jag blir lite, men bara lite stressad över det. Helst skulle jag vilja att dom var torra redan. Helst igår. Men dom är inte med på noterna. 
Dom får ha på sig kallingarna bara lite då och då, och så får man fråga lite då och då om dom behöver kissa.
Dom sätter sig på pottan och är "klara" men inget har kommit. Sen kommer dom och säger till "after the fact"... *suck*
Igår var Jonathan utan blöja på eftermiddan, han satte sig på pottan lite då och då (inget hände) och så visade jag honom att han kan sitta på stora toaletten istället, och det tyckte han mer om!
Han kände sig väl lite stor när han kunde sätta sig där själv.
 
Jag tog en jätte gullig bild på honom då han satt där på toaletten med en egen strumpa, och ett av Danilos strumpor (dom har kommit på att man kan byta med varandra) och så satt han där i lugn och ro och läste en bok.
Men såklart kom det ingenting på toan heller, utan det tog han hand om senare i Nicoles rum när han kissade i sina kallingar.... 
 
(Han kommer att hata mig för denna bild när han blir stor)
 
På sommaren hoppas jag att dom ska vara helt torra (dagtid iaf). Vissa undrar varför vi potttränar dom nu på vintern när det är så kallt (?), men det är alltså bara inne dom är utan blöja. Om vi går ut så tar vi bara på dem blöjorna igen helt enkelt. Men jag avvaktar en stund, tills dom är mer redo. Men med det så ger jag mig inte.
 
Nicole & Vanessa var torra vid 2-2.5 års åldern, är det så att det tar längre tid för pojkar, tro?

God morgon måndag

Hej måndag!
Ännu en ny vecka har kickat igång, vi går åt rätt håll nu, vår och sommar KOM nuuu!

Jag tar ett varmt bad nu medans Olivia ligger och sover här i sin babygunga.. Jag är så frusen!

Talk to you later!;)


Zzzzzz

God kväll ute i stugorna!
Helgen håller på att ta slut, har ni haft det bra?
Jag håller på och överför alla bilder från helgen bravader, och jag kan lova att det är många!!! Jag ska sitta och sortera dom, så kan jag bjuda på bilder imorgon.
 
Hela dan idag har jag vart sopslut. Jag höll på att somna i badet och på soffan, och ståendes (nästan iaf...) 
Därför blir denna inlägg inte lång. Vi har precis ätit pizza och fått barnen i sängs, så nu får jag lov att gå och lägga mig jag också.
 
Datorn bråkar med mig också, den har stängts av 5 (!!!) gånger nu, så jag antar att det är dags att stänga av den nu...
 
Natti Natti!
 
Här kommer en bild på Nicole (med glasögon!) och Danilo & Jonathan :)
 

Time to Party!

Jag & Olivia ska på syrran och Annicas gemensamma födelsedags tjej-fest!
Temat är rosa, så både jag och lill snuttisen är godkända!


Drama in the Gonzalez casa

Hej fredag! 
Det är alltså fredag idag (igen)  vilket betyder att barnen vart lediga från dagis. Idag har vi inte gjort så värst mycket, vi har vart på Port73, handlat och så fick barnen leka på lekhörnan en stund. Jag kikade in på min absolut bästa favorit inrednings affär- In & Finn och hittade lite grejer som jag skulle ha velat ha med mig hem... men jag tyglade mig!
Eller rättare sagt- jag skulle ha lite betänketid, så kanske, bara kanske jag går tillbaka dit imorgon. Hoppas bara att det finns kvar...
 
Danilo fick ett sånt där härligt utbrott inne på fiket i port73, ni har säkert vart med om det ni också, han slänger sig och skriker och skriker och alla tittar. Härligt! Man säger åt honom och då blev det bara värre- Man försöker undvika honom och det blir bara ännu värre. Så det var bara att åka hem. När vi kom hem så fick han gå in på sitt rum, meningen var att han skulle vila en stund, för det blir alltid gnälligt när dom är trötta. Men han hade för sig andra ideér för jag hörde ju honom styra upp med sina leksaker därinne.
Jonathan, Nicole och Vanessa var inne i Nicoles rum, tjejerna sminkade sig och Jonathan tittade på Pippi.
Jag bad dom vara lugna, men ni vet hur det är- det funkar i sisådär 2 minuter och sen är det fullt ös igen. Dom sprang mellan Nicole & Vanessas rum och stängde (small) dörrarna efter sig och skrattade.
Efter en liten stund hörde jag Nicole gråta- hon kunde inte komma ut ur sitt rum. Greate... Hennes dörr har krånglat jätte mycket, rätt som det är så "låser" den fast sig på något sätt, så det går inte att öppna den fast den är olåst. Samma sak hände nu, men nu var skillnaden att det inte gick att öppna- inte ens efter några försök.
OK... Jag är ensam hemma med alla barnen, och jag får inte upp dörren. Jag pratar lungt med Nicole på andra sidan så att hon ska hålla sig lugn, det här var ju inga problem alls ju. Jag gick igenom verktygslådan och försökte lirka in verktyg efter verktyg mellan dörrkarmen, men det hände absolut ingenting. Jag ringde till Andres och frågade hur jag kunde öppna den och han sa att jag får bryta upp dörren helt enkelt. Det gick inte! Som tur var så ringde Anna och frågade om dom kunde komma förbi, och jag tackade gärna JA!
Jag gick till balkongen och försökte få Nicole att öppna den lilla fönstret så att jag kunde ta mig in den vägen. (dubbelbalkong) Men hon kunde inte, den sitter hårt.
Äntligen kom Anna och hjälpte till, och det gick inte då heller. Då ringde Andres som sa att han har vänt hem från stan.
Nicole var inne i sitt rum, ledsen men ändå lugn. Tror att det hjälpte mycket att någon kunde stå på balkongen och se henne hela tiden.
När hon hade vart inlåst i en kvart så fick Anna äntligen upp dörren! Phew! Tack!          
Sen kom Andres hem och tog bort hela låskistan från dörren så att det inte kan hända igen om dörren råkar stängas.                                                                                                                     
Cheez vilket drama! Ja, alltid händer det något här hemma.
Vanessa gick runt där och tömde sin byrå med koftor som hon klädde på sig med så att hon inte skulle frysa när hon gick till balkongen och knackade på Nicoles fönster. Hon såg ut som en uppstoppad clown med sminkningen som hon höll på med innan.
 
Nu har vi suttit och tittat på Gladiatorerna, Jonathan ville gå och lägga sig (självmant!) och Danilo tvärslocknade på soffan tillsammans med Vanessa. Nicole gillar inte att somna på soffan, så hon kämpar alltid emot sömnen, men när det blir för tungt så ber hon mig gå lägga henne. Jag är likadan, jag vill inte heller sova på soffan, jag älskar min säng för mycket för det. 
 
Imorgon är det lördag, jag och Olivia ska på fest hos min syster. Måste gå igenom garderoben sen, för det finns en klädkod, och det är färgen rosa.
 
Nu kom Andres hem, vi ska kolla på film.
Risken är stor att jag slocknar på soffan ändå... (fast jag hittar alltid till min säng sen ändå)
 
Ha en underbar helg!
 
(badbilder på Olivia, Danilo & Jonathan)
 

Mjölkkossan sinar...?

God kväll!
Ligger här i sängen och ska kolla på TV en stund innan jag tackar för idag.
Olivia ligger och sover här i sin säng bredvid, hoppas att Sempers magdroppar hjälper hennes onda mage, Andres åkte och handlade det igår.
Har ni nån erfarenhet av dom?

Jag tror att denna mjölkkossa håller på och sinar. Istället för att det bildas mer mjölk så verkar det vara tvärtom här.

Någon gav mig rådet att sluta ge ersättning helt (!) men jag tycker att det är jätte grymt! Det sägs att om hon får ersättning så håller hon sig mätt längre, och då tar det längre tid innan hon blir hungrig och vill amma igen.
- Ska hon då suga på tomma tuttar och gå hungrig, i hopp om att nästa gång hon amnar ska det komma några droppar extra? Aldrig!
Hon ska inte gå hungrig, det är bara grymt. Jag ammar henne och sen får hon ersättning efter det. Men som sagt- det känns som att det inte kommer mycket alls och att pumpa efter varje mål är inget alternativ. Då skulle jag inte hinna göra annat än att amma, ge ersättning och pumpa 24/7 och det skulle aldrig funka.
Vi får se hur det här utvecklas helt enkelt. Jag vill fortsätta amma men jag tänker inte ta bort ersättningen, det är våran räddning när mjölkkossans ( Bara hon är nöjd så är jag nöjd, det är huvudsaken att hon mår bra, är mätt och växer. Och ju mer hon växer desto mer mjölk behöver hon- hur fasiken ska jag hänga med?

Ops, detta inlägg hamnade på helt fel bana, jag hade inte tänkt skriva om detta nu. Jaja, så kan det gå :)

Idag har vi vart på syrrans födelsedagsfika, men mer om det imorn, jag vill bara tacka för allt!
Tack Karo för allt gott, tack Mummu för de goda hemgjorda munkarna och tack Felicia för de goda tårtorna som du gjorde. Jätte gott!

Nu ska jag lägga mobilen på laddning innan den slocknar, med det säger jag tack och hej! Sov så gott allihopa :)

P.S Bjuder på en bild på Olivia som testar sin nya Mimmi Pigg mössa :)


Egentid med Jonathan ♥

Halloj!
Idag har Jonathan fått vara ledig från dagis och haft lite egen tid med mamma & pappa (och Olivia).
Han hade läkartid på BVC idag klockan 10 så vi gick dit efter att ha lämnat Danilo, Vanessa & Nicole på dagis.
Undrar förresten hur det har gått på dagis för Danilo nu när brorsan inte är där....? 
Jonathan har iaf njutit av sin dag för fulla muggar!
Han har snackat som en papegoja, han kände väl att behövde hålla tempot för sina syskon också så som han babblade. Han har skrattat en massa och skuttat omkring, lycklig.
 
På BVC var det läkarkontroll för hans del, pga av hans vikt. Han har alltid varit smal, men sköterskan tyckte ändå att man ska kolla upp det.... Fast jag sa att han äter och är pigg och han rör på sig mycket, jag var inte alls orolig.
Jag blir bara orolig när dom ska göra sån grej av det, känner att jag inte räcker till på något vis, med all denna hets kring vikt. Men det är bra att vara på den säkra sidan, fast jag inte tvekade att han inte skulle må bra.
Mina barn är små, jag är inte så värst stor jag heller.  Jag 164 cm, men alltid varit smal. Och det retades jag för när jag var liten.
 
Jonathan har iaf gått upp lite över 1 kg på 3 månader och vuxit på längden också.
Olivia vägdes och mättes också, hon väger numera 3450 g och är 53 cm lång. Alltså har hon gått upp 450 g på 2 veckor och växt 2,5 cm. Inte så konstigt att vi snart måste shoppa mera kläder till henne. Jag klagar inte, jag älskar att shoppa barnkläder, det är bland det bästa jag vet!
När sköterskan hade vägt både Olivia och Jonathan så följde han med Andres till läkaren i rummet bredvid medans jag klädde på Olivia.
Det hade gått hur bra som helst hos läkaren. Det räckte med att läkaren tog en titt på Jonathan så hade hon sagt att hon ser ju att detta är en grabb som är pigg och mår bra. Han ligger under "normal" kurvan, men han följer sin egen kurva, och den går ju uppåt. Och visst att han är smal, men det är inget som säger att han inte kommer att bli lika stor som sin pappa.  Så det kändes bra...
 
Vidare åkte vi till Coop och handlade och sedan åt vi på McDonalds. Lite mystid med Mamma & Pappa fick han, och det behövs lite då och då.
Nu när vi kom hem så klädde grabben bara av sig och iväg till tjejernas rum där han leker med dockorna. Han passar på medans systrarna är på dagis så att han får leka i lugn och ro .
 
Såklart tog jag lite bilder också: 
 
Vi hann med lek på BVC- Jonathan lagade mat åt oss.
 
Inne på Coop: Både Jonathan och Danilo springer alltid raka vägen till brödhyllorna när vi börjar närma oss. "Pan!" ropar dom (=bröd på spanska) Nu klättrade Jonathan upp och kikade när dem kom med nytt bröd & bakelser... 
 
Gott på McDonals 
 
Om en timme ska vi hämta hem resten av barnaskaran från dagis, sen ska dom bara byta om och sen ska vi iväg på syrrans födelsedagskalas. Nicole & Vanessa har redan bestämt vad dom ska ta på sig till kalaset, och känner jag dom rätt så vet jag exakt vad det kommer att bli....
(Vanessa en riktig festklänning & Nicole sin sommarklänning med nyckelpigor)
Vi får se om det blir det!  Det är viktigt med det här med kalas, då måste man ha på sig en klänning, tycker tjejerna. Därför valde Nicole fram en klänning till Olivia också igår. Hahah...
 
Nu vill Jonathan kolla på Pippi, have to go! 

♥ HAPPY BIRTHDAY ! ♥

GRATTIS till världens bästa syster Karolina som fyller år idag 24.1 !
LOVE YOU !!! 
 

Hit by a train

Hej!
Snart är det dags att bege sig till dagis och hämta hem bustrollen, men först tänkte jag skriva några rader. 
Natten var inte alls så jätte bra, vilket jag hade väntat mig. Olivia sov och efter ett tag vaknade hon ledsen. Efter 4 blev det inte mycket sömn, för då vaknade Jonathan också och det första han sa när jag kom in till honom var: "Nu leker viiii!"
NOOO, no no!  Jag lyckades få han tillbaka till sängen och drog ut kontakten från lampan som hade hade gått och tänt så att han ska se att leka. Fick gå in flera gånger till när han ropade på mig... Han somnade till slut om, thank god! 
Häromnatten vaknade han igen vid 4, och då har han smygit ut såå tyst att jag inte hört nånting- annars brukar jag vara väldigt lättväkt och hör dom direkt. Men inte nu, och det fick jag betala för. När jag till slut vaknade så fanns ingen av grabbarna inne på sina rum, lamporna var dock tända. Vidare till tjejernas rum, och då stod Danilo och Jonathan där, med skyldiga miner- domhade väckt sina Vanessa och Nicole. Och då var klockan 4:20 !!! Jätte roligt.
 
När dom såg at jag blev arg så sprang dom snabbt som bara den till sina egna rum och stängde dörrarna. Tjejerna var riktigt trötta så dom somnade snabbt igen.
 
Varför ska han hålla på och vakna vid 4 tiden för?! Hoppas att det också går över snart...
 
När jag hade lämnat barnen på dagis imorse så ville jag bara sova. Jag har sån träningsvärk överallt, det gör ont t om i revbenen när man känner där med handen... Jag fryser in i märgen och har haft ont i huvudet hela dagen. Jag hoppas att jag inte blir sjuk nu. Olivia fortsatte vara ledsen på morgonen, men när jag till slut fick henne att somna så somnade jag med henne- riktigt skönt!
 
Imorgon fyller syrran år, vi ska på fika. På lördag har hon fest, tjejfest- och dit ska jag och Olivia gå.
 
Nähe, nu är det dags att sätta på sig skorna och ut i kylan. Minus 10 grader har vi här idag.
 
Danilo har hitatt ett perfekt gömställe! (under köksbordet på stolarna)
 
Tjejerna leker med sina Barbies...
 

.....

Lilla "Snuttisen" har ont i magen, hon är helt otröstlig :(
Såhär ligger hon på mig och man får inte lägga ner henne, för då blir hon jätte ledsen... Hoppas att vi får oss bra sömn inatt, nu verkar hon ha somnat iaf... Stackars liten <3


Lilla fräckisen

Lilla, lilla Olvia. En liten fräckis. Hon ska vara i famnen heeela hela tiden. När hon somnat i famnen så lägger man ner henne, och då vaknar hon direkt med en min: "Jaha, vad tror ni att ni håller på med? Det här går jag inte med på."
Så vi tar upp henne igen, och hon är jätte nöjd igen. Helst ska man vara när hennes ansikte och pussa på henne hela tiden också, våran lilla Snuttis.
 
I dont mind, jag älskar att ha henne nära och få pussa och gosa på henne. I love it. Men ibland är det mysigt att kunna gå på toan själv också... Såhär satt vi häromkvällen när jag bloggade:
 
I bärsele.
 Tjejen vill hänga med och ha koll!

Bullar

I söndags hade vi en bullbakardag! Denna gång var alla med, vilket inte annars brukar gå- för det slutar alltid med gnäll och kaos.
Men nu var alla delaktiga, inga utbrott- eller.... nu ljuger jag. Danilo sprang iväg och slängde sig på golvet för att han inte orkade vänta på sin tur med att lägga socker på bullarna, men annars var allt bra! 
 
Alla var glada och stolta över sina bullar och så ringde vi hit Puua & Mummu också på lite fika :)
 

Vilostunderna på dagen- snart ett minne blott?

*suck*
Jag undrar om Danilo & Jonathan är så stora redan att dom håller på och slutar med sina vilo-stunder på dagarna....?
På dagis sover dom och ibland inte. Under helgen sov dom bara middag i lördags när vi kom hem från Torvalla. Jag försöker få dom att sova- men dom är inte alls med på noterna.
Dom kommer inte ut ur sina rum, nej nej, dom smyger in till varandra genom den lilla dörren mellan deras rum, och så sitter dom och leker och dom tror verkligen att dom är diskreta och tysta, men det är dom inte. 
När det är sovdags så brukar jag lägga ett hårtofs på handtaget till de små dörrarna i deras rum, så dom inte kan smyga in till varandra, för då stör de bara varandra.
 
När det är vilodags efter lunch så stänger jag dörrarna och jag hör dom ändå gå upp ur sängarna, och när jag går och kollar så sitter Danilo där i mörkret och leker med sitt Pippi hus med sin nya ficklampa i handen.
Och i Jonathans rum har han också letat reda på en ficklampa och så sitter han där och försöker bygga med sina lego...
 
I fredags var det samma visa. Jag lägger dom i deras egna rum. Efter ett litet tag hör jag hur det prasslar och låter i deras rum, jag hör ju att dom tar fram leksaker. Jag går in och lägger dom igen (flera gånger).
Till slut upptäcker dom att jag har glömt "stänga till" lilla dörren mellan deras rum...
Jag hör leksakerna igen i Danilos rum, så jag går in till hans rum och ser denna syn:
 
!!!?
Jonathan har tagit med sig sin kudde och allt för att lägga sig hos brorsan. OK, jag lät dem hållas, dom lovade att dom skulle vaa tysta och sova lite nu. My ass.
Jag hör hur dom viskar (tror dom ja) pch pratar och skrattar. Jag lät dem vara hur länge som helst, jag tänkte att dom kanske somnar ändå. Det är ju helt mörkt i rummet och dom kommer inte ut så jag tänkte att bara jag ger dem lite tid utan att gå in så ger dom upp. Hur *piiiiip* tänkte jag där??? Såhär såg det ut ca 30 min efter...
 
Dom där ungarna hade letat rätt på sina ficklampor som jag försökt gömma och satt där på sängen med en massa saker och lekte!
 
Den vilan slutade såhär...
 
(film i Nicoles rum...)
 
Medans grabbarna "vilar" brukar tjejerna rita, måla eller pärla. På det viset blir det en lugn stund för allihopa mitt på dagen- annars blir dagen vääääldigt lång och... intensiv. 
 

Trötta måndag

God kväll allihopa!
Hur mår ni?
 
Jag sitter och huttrar här under en filt, har frysit hela dan. När jag var och hämtade barnen från dagis mötte jag syrran som skulle hämta sin Dewin och hon frågade om vi hade lust att stanna ute och leka en stund. Visst!
Nicole var supertrött (som varje måndag) så hon ville hem till pappa och Olivia, likaså Danilo. Jag, Vanessa & Jonathan stannade ute och lekte i snöhögarna med syrran, Dewin, Felicia och brorsans dotter Emma. Det började med snöbollskrig, och sen nån slags "Gladiatorerna" då syrran stod längst upp på snöhögen och jag skulle utmana henne och få ner henne. Det slutade med att vi brottades i snön... Haha, vilken syn grannarna måste ha haft... Vanessa satt där och stirrade med stora ögon och hängde inte riktigt med i svängarna, sen berättade hon mer än gärna om detta för sina syskon när vi kommit hem... "Mamma & Karo låg i snön och brottades" Ehh...? Catfight?
 
Vi stannade till hos syrran innan vi skyndade oss hem, för det var dags för min andra Enerpeel behandling.
 
Ja, så var alltså måndagen snart slut också. Måndagar hos oss brukar vara tröttisdagar. Barnen brukar vara trötta och extra gnälliga efter veckans första dagis dag, inget undantag var det idag.... Nicole var nog tröttast idag. Hon började grina helt plötsligt för att hon kom på att hon var arg för att hennes fröken bara hade gett henne en halv knäckebrödmacka idag till lunchen. Och mitt under nått lek så fick hon hjärtattack. I nacken. Det är jobbigt att heta Nicole på måndagar. 
 
Danilo och Nicole är riktigt tighta, här söker dom tröst från varandra...
Tänkte gå och lägga mig tidigt idag. Det här är tidigt för mig, jag som brukar ligga vaken till ca. 00:30-01...
Jag har ju mina favorit bloggar som appar på mobilen, så jag brukar kvällsläsa innan jag sover. Tyvärr så kan jag inte kommentera på vissa bloggar från mobilen, jag fattar inte vad som är felet (?).
 
Nu ska jag som sagt gå och bädda ner mig, måste passa på för snart kan man lika bra bli väckt, man vet ju aldrig här hemma... 
 

UTELEK - Varning för Bildbomb!

Såå kul att leka ute nu när grabbarna äntligen börjat förstå att den här vintern tar visst inte slut ännu, lika bra att vänja sig och leka lite i snön också. Fram tills i helgen har grabbarna Gonzalez inte gillat att vara ute och leka alls. När vi gått ut så har dom stått stilla som två fågelholkar och tittat på när stora systrarna lekt och klättrat.
I helgen släppte det. (Det var på tiden...?) Naturligtvis passar vi på då! Igår var vi också ute och lekte en lång stund, Puua var med oss. Fint väder, den konstiga kloten på himlen, känd som solen kikade fram också Så härligt! 
Man (<...iaf jag!) blir SÅ mycket gladare när solen kikar fram. Lagon kallt var det också, och även vindstilla, en perfekt dag för utelek med andra ord- till skillnad från i lördags när jag hade tänkt gå ut med barnen efter vilan. Ångrade mig ganska snabbt när termometern visade 17 minus ute...
 
Papa Mamarazzi som jag är så var kameran naturligtvis med, och jag hann fota en massa mellan varven också. Blir inte många bilder på mig, eftersom det är jag som är mamarazzin i familjen- lika bra det så ni inte blir mörkrädda, haha...
 
Här kommer en bildbomb!
 
Nicole "Nukke"

Vanessa "Bessa"
Danilo
Mina finaste Prinsar...
Lilla Olivia ligger ombonad i sin vagn och sover...
Det är kul att klättra i snöhögarna!
Jonathan visar för Puua hur duktig han är på att hoppa ner! ....
Och då ska Puua vara ännu bättre.....
Sen gick vi vidare, lite snett från vårt hus och där stannade vi länge och lekte. Barnen ville gunga fast det är så mycket snö där och kallt!
Där fanns också en backe, men det var så mycket snö där så Andres fick springa ner med pulkan med tjejerna på så att den skulle glida ner... 
Lekplatsen skulle också undersökas...
Jag och grabbarna hittade en liten backe som jag åkte nerför tills det blev bra, haha...
Nu ska vi iväg och handla, talk to you later!
 
 
 

Nöt-Creme

Igår gick jag och Vanessa till lill-ica här i närheten och skulle handla lite ingredienser till bullbaket vi skulle styra upp med, eller gick och gick, JAG gick och drog Bessa i pulka, vilket var lite körigt eftersom den gått sönder så den drog in all snö i pulkan...

Hur som helst- hittade dessa förpackningar/askar (?)  med Nöt-Creme på hyllan! Våra barn, speciellt tjejerna älskar påsarna med Nöt-Creme, så dom kommer nog att bli glada när dom får mumsa i det här! :)

Eftersom jag bara hade med mig Bessa så fick hon välja något gott att köpa, hon valde en liten halstablett ask... Och en stor påse med plockgodis fick också följa med oss hem. Wups...
Men till mitt försvar så åt vi ingen LÖRDAGSgodis eftersom vi struntade i att gå ut efter badet i Torvalla. Så det så. ;-)


Olivia kopplar av...

Olivia och jag tar ett minst sagt avkopplande bad.

Resten av syskonen har badat och blivit nattade redan. Ska försöka med lite data tid när jag kommer upp ur badet :-)

Har ni haft en bra helg?


♠ PLADASK !!! ♠

God kväll allihopa!
Idag bestämdes det att vi ska äntligen gå och bada!
Vi har pratat om att bada länge, men det har inte funnits tillfälle, någon har jämt vart förkyld.
Men nu så! Och med oss fick vi syrran och hennes barn Felicia och Dewin, samt Mummu & Puua.
Andres, Olivia och Puua satt på fiket medans vi andra badade.
 
Vädret idag har vart jätte fint, solen har skinit men det har vart så jäkla kallt! 
Promenaden till badhuset var iaf uppfriskande...
 
Naturligtvis hade jag med mig vattentäta kamera så jag kunde fota några roliga bilder medans vi badade. 
Jag tänkte att jag ska bjuda er på några av dem. 
 
Redo att hoppa i!
 
(Nu slipper ni text på alla bilderhere they come!)
 
Tog bilder på syrran och hennes barn under vattnet :)
 
Alla hade riktigt roligt, vissa ville inte ens upp när det var dags att gå och basta, fast dom stod och darrade och hackade gaddar som var alldeles blå. 
Vi badade i både lilla bassängen och så till mellan, då fick barnen ha på sig sina "muskler" (simpuffar) men dom var totalt orädda, man fick inte ens hålla i dem.
 
När barnen började darra och förvandlas alledes blåa var det dags att bada bastu. Jag älskar att bada bastu och t om alla barnen satt fint och stilla som små ljus och njöt av värmen. Finska generna... Med röda kinder gick vi och klädde på oss och sen åt vi lunch där på cafeterian.
 
När vi gick hemåt (vi bor nära) så bokstavligen somnade Jonathan ståendes på ståbrädan. Gick inte att väcka honom, stackarn. Och Danilo somnade i Andres famn och sen sov dom hemma i över 2 timmar... Likaså jag och Vanessa...
Detta måste vi göra om snart!
 
 

♥ OLIVIA 1 MÅNAD ♥

Idag, den 19.1 fyller våran lilla Olivia 1 månad!
(Va glad hon ser ut med första hårspännet och allt, hahha...)
 TIME FLIES 
 
 
 

♥ Satu Svarar ♥

Tänkte passa på att skicka ut lit svar till er igen, så det inte växer på och så ni slipper vänta för länge ;-)
Hör av er om jag glömt någon!
 
Sara:
Hej! Jag måste först bara säga att ni har så söta barn! Jag undrar vart ni bor någonstans. Ni har mer snö än här i alla fall... Din ena flicka har glasögon, beror det på att hon föddes för tidigt? 
Det ser så fint och välstadat ut i ert hem. Har du några tips på hur man håller ordning efter alla små? 
Mina 4 (snart 5 barn) är riktiga monster på att stöka till det. Kram Sara
SVAR: Hej! Och tack! =) Vi bor i Haninge, och det har kommit supermycket snö här igen! Vart bor ni?
Vanessa har glasögon ja, det fick hon för att hon skelade.
Hihi, jag är ju väääldigt pedant av mig, vilket är både positivt och negativt. Några bra tips har jag nog inte, jag går och småplockar grejer hela tiden, jag försöker ha välstädat i alla andra rum förutom barnens. Där brukar det se ut som 3:dje världskriget, men vi städar där tillsammans sen på kvällen. Fast 5 minuter efter att dom vaknat brukar det se likadant ut, hopplöst  Hur gamla är dina barn? När kommer den 5:e?
 
Helen - mamma till L&..:
så fina syskonbilder och man blir alldeles känslosam när man går igenom massa bilder och minns nästan alla tillfällen då kortet togs osv. Gud vad äldsta flickorna är lik varann :) Otroligt snygg fem barnsmamma dessutom! Hoppas ni har en trevlig helg!
SVAR: TACK!!! Visst känns det som bilderna var tagna igår, dom växer så snabbt! :-( P.S Jag kommer inte in på din blogg, därför svarar jag här..
 
Patricia:
Jättefina bilder! Kul att se hur som har utvecklats :) Ser att ni här en city select vagn, är så nyfiken på den sitsen som är på sidan! Vart har ni köpt den? Pris?
SVAR: Japp, vi hade en City Select förut med en sidovagn. Sidovagnen heter BuggyPod och jag beställde den från Finland. Den kostade nog ca. 1900 kr. Den var superbra, man kan fälla ner den när den inte används ;-)
 
Helena H: 
Superfin säng. :) 
Satt o klurade på hur jag skulle gjort om jag skulle låta någon dela rum. Skulle inte Puua kunna bygga en trippelvåningssäng åt alla tre tjejerna o låta de dela rum och låta Nicole o Vanessa ha det andra sovrummet till sitt "lekrum" medans Olivia kunde ha sina leksaker där de sover. 
Går också att bygga en lite förskjuten trippelsäng. Kan rita hur jag menar och mejla dig. 
Älskar att klura på såna här saker. Trist att jag inte fått massor av barn som jag kunna fixa åt. :) 
Ha det bäst. 
Kram från Söderhamn
SVAR: Va bra att jag har dig Helena! =) Du får jätte gärna maila mig hur du hade tänkt dig, så skickar jag det vidare till Puua ;-) Inte för set att skaffa fler barn va? Hihi =)

Vill ha S O M M A R !!!

(Tidsinställd inlägg)
 
Jag vill ha sommar! Det är så deprimerande det här vinterhalvåret då allt är bara mörkt, kallt, slaskigt, grått... Finns inte mycket skoj att hitta på med 5 småttingar i det här vädret. Jag gillar inte kyla.
 
Jag är en sommarälskare, en soldyrkare. När jag vinner på lotto ska jag flytta utomlands. Eller iaf åka på solsemester.Fast jag gillar våra 4 årstider, men sommaren bara flyger förbi och så är det grått och trist 9 månader av året. Jag hoppas att denna sommar ska vara den varmaste, soligaste och finaste och absolut bästa- EVER! Ska vi satsa på det? 
 
Tänk att bara ta på sig skorna och gå ut. Vara ute hela dagarna långa, leka i olika lekparker, ha picknick, gå barfota, bada, stranden, vara brunbränd, grillkvällar, äta glass, jordgubbar ute osv.... ALLT är så mycket bättre på sommaren. Precis allt.
Nu sitter man ju nästan inlåsta hemma, på sommaren träffar man faktiskt folk, folk är ute och man umgås mera.
L Ä N G T A R.
 
Bilder från förra sommaren:
 
De två sista bilderna är tagna från syrrans nyköpta stuga i Trosa som hon har renoverat under hela hösten. Där ska vi förhoppningsvis spendera många fina stunder och skapa massvis med minnen under denna sommar. Eller, syrran? 
 
Jag kan inte förstå att vi åkte utan grabbarna till Tunisien när dem bara var några månader (år 2010). Dom var här med våra föräldrar, först hos Abuelo & Abuela och sen hos Mummu & Puua.
Jag skulle inte ens kunna tänka tanken att lämna någon alls nu, aldrig- inte ens för en dag!
Men då var allting annorlunda. Helt hastigt hade jag blivit inlagd på NEO med Danilo & Jonathan (dom föddes 10 veckor för tidigt) och fick lämna Nicole & Vanessa. Jag som aldrig hade varit ifrån dom en enda dag, det var en riktigt tuff tid. För dom också, dom har alltid varit så otroligt mammiga, och plötsligt fanns jag inte där.... Inget som dom kunde förstå. (När grabbarna föddes var Vanessa 9 månader och Nicole inte ens 2 år)
Grabbarna blev riktigt väl omhändertagna och hade det bra. (Dom sov ju bara,hahha) Och så ringde vi varje kväll.
Men som sagt, jag är och har alltid varit en riktig hönsmamma, jag vill ha mina barn nära, alltid. 
 
Några bilder från Tunisien år 2010:
 
 
Vi har pratat lite om att resa hela familjen denna sommar igen, men Andres vägrar, hahaha...
Vi får se hur det blir med det .
 
Vilken årstid gillar ni bäst?
Har ni hunnit planera något inför sommaren 2013?

Tiden går fort....

Sitter här och tittar på "gamla" bilder, hittade dessa fina syskonbilderna, titta vad smååå dom var! 
 
Vanessa, Danilo, Jonathan & Nicole
 
Jag ute på promenad med alla 4 småttingarna! 
 
Några frågade om grabbarnas frisyrer, men det är Andres som rakat dom såhär....!
 
Trött Bessa med grabbarna...
 
Nyvakna?
 
Lite större...
 
Nybadade!
 
Sovdags!
 
På Diego & Shabnams bröllop
 
Danilo & Jonathans 1-årsdag
 
BUSUNGARNA!
 
Danilo med Nicole & Vanessa
 
Danilo, Jonathan & Bessa
 
Jag och mitt  gäng 
 
På väg hem efter äventyr... (rena barn!??)
 
Mina ögonstenar
 
På vift igen  (spana in lill-Divan Nicole)
 
Me & My Baby Dolls
 
Fler bilder...
 
Jäklar vad tiden går!!!! Och ännu en prinsessa är född till våran familj. 

Något för "Händige-Puua" ?

Hittade den här sängen för några månader sedan och tänkte visa den för min pappa "Händige-Puua". Han är snickare och kan bygga i stort sett vad som helst.

Visst är den fin? Man kan ha en till säng där nere, eller som på bilden- ett mysigt dockvrå. När Olivia flyttar ut från vårat rum så är det tänkt att 2 st får dela rum. (Just nu har alla egna rum) Vilka 2 det blir vet jag inte ännu. Kanske Nicole & Vanessa, kanske Danilo och Jonathan.
Fast jag gillar Dano och Tantans rum så som det är nu. Deras rum ligger vägg i vägg och mellan där har Puua byggt en liten dörr in till varandra. Riktigt coolt tycker jag..

Det är långt fram tills rumbyten,en det är kul att planera och fundera ;-)
Den här sängen skulle passa perfekt till dem två som får dela rum, eller vad tycker ni? Hihi... ;-)

Puuuuuaaaaa.....?


Vad skulle jag nu skriva....?

Halloj!
Ja, som ni förstod så har jag suttit och pillat lite på min bloggdesign. Cheeezuz vilken lång tid det där lilla jag gjorde tog! Ändringar hit och dit och det blev bara så fel. Än är jag inte klar, men jag får väl ta lite i taget. Som jag skrev på inlägget nedan- Om någon vänlig själ har photoshop eller liknande hemma som kunde hjälpa mig att lägga till Olivia på ett syskonkort som jag har skulle jag vara jätte tacksam! 
 
Snart ska jag iväg och hämta gull-ungarna från dagis och sen tar vi helg. Puua har bjudit oss över för fika, så dit ska vi gå sen. Idag har den stora avdelningen (våra barn går på finsk avdelning) dvs Nicole & Vanessas avdelning gått till pulkabacken. Vilken tur att jag hittade 2 st hjälmar igår i förrådet. Fattar inte vart alla våra hjälmar tagit vägen?
 
Det har kommit helt sjukt mycket snö de senaste dagarna och det bara fortsätter. Jag hoppas att jag kommer fram med vagnen iaf.  
 
Förresten så trodde jag mig ha en massa att skriva om, men min hjärna har lagt av för tillfället... kanske för att jag vet att det är snart dags att gå.
Jag bjuder på några bilder på våran lilla Snuttis Olivia tills att jag kommer tillbaka med något vettigare att skriva om. 
 
(Armbanet har Nukke gjort till mig)
 
Nu ska jag börja förbereda lite!
Kramar
 

Någon som kan hjälpa mig?

Hej!
Har suttit och ändrat bredden på min blogg, hoppas det blev bra?
 
Jag undrar om någon har Photoshop hemma som kan hjälpa mig lite?
Jag skulle vilja ändra min header. Jag har ett syskonkort på 4 av 5 barn och skulle vilja få "dit" en bild på lilla Olivia också.
 
Någon som kan/vill hjälpa??

Jobbar på det!

Sitter och pillar och pysslar lite med blogg designen, ha tålamod om det ser lite knasigt ut 

♥ Satu Svarar ♥

Yohuu, nu var det dags för mig att svara till er som inte lämnat/har någon bloggadress.
Om jag har glömt någon så vet ni vad ni ska göra- Påminna mig!!!- för mitt minne är lite som den är just nu. 
 
Eva Om: &hearts; Satu Svarar &hearts;
Måste bara fråga. Ni pratar om vårdbidrag man kan ta ut....hur kan du göra det och varför?... jag har själv många barn och skulle vilja gå hemma tills sista fyllt 3... är det något jag missat man kan få? 
Mvh
SVAR: Vårdnadsbidrag får man när barnet fyllt 1 år (upp till 3 år) som ett bidrag som man kan få istället för att ha ditt barn på förskola. Kolla med din kommun om dom har något som heter Vårdnadsbidrag, alla kommuner erbjuder inte det. Lycka till, kram!
 
Elin:
Oliver lägger vi runt 19 och de varierar vem som lägger honom. Vi får sitta inne hos honom men så fort han somnar så går vi ut.har dock svårt att veta hur vi ska få honom och varva ner innan för han gillar inte att kolla på tv/film. Läser man för honom så blir han mest bara uppspelt.
SVAR: Precis som Helena H här tipsade om så är det kanske en bra idé att prata lite innan sängdags. Det brukar vi göra, sitta vid sängen och prata om hur dagen har varit, vad dom gjort och kanske lite om vad som komma skall osv. Och så sjunger jag en speciell sång och sen ska det vara Natti, Natti. 
 
Sara:
Hej gör din syster kosmetisk tatuering på sin salong? Kollade och hittade inget sådant där. 
Tacksam för svar! Kram
SVAR: Hej! Ja, det gör hon. Gå in på www.u-zone.se, klicka på U-Zone länken, sedan "hudvård" och där hittar du "permanent make-up" och där står det info och priser mm. Hojta till igen om du inte hittade. Kram
 
-Santsu-
Mä yleensä aina nukutan päiväunille ja mun mies sitten yöunille. Pojat herää aina joka aamu n.7 ja sitten yöunille menevät 20-21 aikaan. Meillä on pakko istua kokoajan poiken huoneessa kunnes ne nukahtaa muuten ne ei nukahda ikinä. Alkavat riehumaan ja sitten on show pystyssä
SVAR: Hehe, niin ois varmaan täälläkin jos nukkuisivat samassa huoneessa :) Hur går det på dagis med grabbarna förresten?? Kramar!
 
Elin Om: Mammakroppen ca.3 veckor efter förlossningen:
Oj shit! Jag har "bara" fött två barn. Båda två med kejsarsnitt och min mage kommer nog aldrig att se ut sådär även om jag skulle vilja. Har du lyckats att inte få några bristningar heller?:-)
SVAR: :) Hihi, nej, inga bristningar heller. ;-)
 
Kristina:
Tänkte bara höra , du har ju oxå varit hemma med barnen tills de fyllt nästan 3 år . Hur gör du då ,? Hur mycket föräldrapenning tar du ut , eller använder du dig av vårdnadsbidraget när de fyllt 1 år ? Hur länge är det tänkt du skall vara hemma med Olivia ?, många frågor men är tacksam för svar ;) . Kramar till hela din mysiga familj <3
SVAR: Hej! Jag har tagit ut ca. 5 heldagar i föräldrapenning och sedan tagit vårdbidrag och på det sättet har vi lyckats ha dom hemma tills dom fyllt 3 år. Nicole och Vanessa började förskola när dem var 3, men Danilo & Jonathan började när dem var 2.5 år efterom jag blev sjukskriven. Jag vet inte alls hur länge jag ska vara hemma med Olivia, det beror helt på hur ekonomin ser ut sen ;-) Tyvärr är det det som styr så mycket.
 
Alexandra:
Ja väntar nu vårt 4 barn, gravid i vecka 10+ o mår för jävligt. Har kastat upp en hel del i mina tidigare graviditeter men nu gör jag inte det utan har enbart illamående. . Men det är så pass illa att jag fått medicin som gör att jag kan äta men klara inte av mycket annat. Jag bara undrar om du har några råd mot illamående? Hur orkade du sköta dig själv o barnen?
SVAR: Shit. Lider verkligen med dig, jag vet vad du går igenom. Hoppas att ditt illamående försvinner snart och att du inte behöver kräkas! Jag fick tipset om olika läkemedel också, men dem skulle göra så att jag skulle bli ännu tröttare, så jag struntade i dem. Sedan finns det ju sea-bad att köpa på apotek, såna där armband som gör så att man inte ska må illa. Sen sägs det att det hjälper om du äter något innan du kliver upp ur sängen på morgonen, nån skorpa eller banan eller något. Ät lite med ofta och vila. Tyvärr var dessa inget som hjälpte mig, men det är värt att prova! ;-) Jag vilade mycket när banrnen var på dagis, och så fick jag avlastning från Andres och mina föräldrar. Sen var det bara att ta sig i kragen och sköta det som skulle skötas. Iväg och kräkas mellan varven, och sen mådde man liite bättre en stund. Hur gamla är dina andra barn? Kram!
 
 

Jobbig start på dagen!

Alla barnen ligger och sover och jag har precis kommit upp ur ett varmt och skönt bad.
Jag kan ligga och bada hur länge som helst, och hur ofta som helst, barnen likaså.
 
Den här morgonen var inte alls kul. Alla vaknade på bra humör, men sedan gick nånting snett.
Jag fixade håret på Bessa och sedan på Nicole, och då skulle Bessa prompt ha likadant som sin syster och jag sa att jag inte hinner ändra det nu- och då bröt helvetet löst.
Ni vet ju hur jag har skrivit en massa om hennes temperament och denna trots våran bestämda 3-åring haft för sig?
*Jag knackar i trä samtidigt som jag viskar lite lätt*, vågar knappt säga det högt, men hon har blivit bättre faktiskt. Mycket bättre. Jag som trodde att det aldrig skulle gå över, hon höll ju på i nästan 1 helt år (!!!!)
Men hon har sina stunder fortfarande då inget passar, hon skriker och gapar och lyssnar inte för fem öre. Och imorse var en sån dag.  H A T A R att bråka med barnen, speciellt på morgonen när dem ska lämnas på dagis, likaså på kvällen när man ska sova. Men det gäller att vara bestämd. Man ska välja sina strider och vara bestämd. Nu hann jag inte fixa hennes hår igen och hon var jätte söt i de flina flätor jag suttit och gjort på henne. Nope, det gick inte för sig. Hon slet av sig tofsarna och hårspännet så hon såg ut som ett troll som fått elchockar. Det var dags att borsta tänderna- hon kom inte. Det var dags att klä på ytterkläderna och hon stod bara och skrek. Gaaah!
Det är inte kul att klä på två busiga 2-åringar samtidigft som man får lyssna på gnäll skrik från Bessa som vägrade klä på sig och så Nicole som står och frågar en det ena och det andra. Både jag och Andres var irriterade så vi blev också osams där ett tag, så det var inte rolig början alls på vår morgon. Till slut fick vi på barnen kläderna, och Vanessa fick nöja sig med att gå med en vanlig tofs i håret bara.
 
Riktigt jobbigt att lämna på dagis också.
Nicole var i innegruppen direkt på morgonen så hon skuttade glatt iväg till sina kompisar som ropade ivrrigt på henne i målarrummet. Resten av barnen skulle lämnas ute. Danilo slängde sig raklång bland snödrivorna om och om igen eftersom han inte fick hålla min hand. Jag önskar att jag hade händer så det räckte till alla. Sen slängde han av sig vantarna ett X antal gånger...
Vanessa var ledsen och nere och ville följa med mig hem. Det var på tippen att jag tog med mig henne hem, men då hade grabbarna också velat följa med, och så hade det blivit såhär varje gång att någon ska följa med. Jag vet ju att det går över så fort jag gått, för om det är någon som verkligen trivs på dagis så är det Vanessa.
Jag stannade kvar på gården ett tag, tills Bessa kände sig bättre och hittade något kul att göra.
Hennes fröken Merja är så gullig! Så hjärtlig och omtänksam. Jag förklarade för henne att det varit lite bråk på morgonen och att Bessa vart ledsen. Så hon pratade med Bessa och berättade om allt kul som dom tänkt göra.
Efter ett tag gav Bessa med sig och följde med och hämtade hinkar, dom tog ut nån färg också som dom lekte med.
 
Efter en timme ringde jag och pratade med just Merja för att höra hur läget var och om jag ändå skulle komma och hämta hem henne. Hon sa att det är väldigt sällan hon sett Bessa så nere  men snabbt hade hon blivit glad igen och nu var allt jätte bra.Jag skulle inte hämta henne, för annars skulle det bli såhär varje gång, och så skulle jag få med mig hela gänget... Ska ta en "mamma-Bessa" dag snart. Samt lika med resten av barnen också, det är viktigt med egen mammatid, trots att dom tjatar och frågar efter sina syskon ändå sen.. haha
Jag försöker att hitta små stunder då jag gör något med bara ett barn, som i måndags när jag tog med mig Olivia och Vanessa till syrran. Och idag fick Jonathan stanna hemma med mig & Olivia när resten av familjen åkte iväg och handla. Vi satt och tjuvåt ett Kinderägg och spelade spel på iPaden som ni tipsat mig om (TACK!).
 
Se hur glad han blir över de nya spelen! Hahaha...
 
Han är en rolig filur den där Jonathan.
03:44 på natten vaknade Andres och skulle till köket- då upptäcker han att lampan tänd i vardagsrummet och Jonathan sitter på soffan och spelar på Andres mobil! Olivia och jag vaknade i samma veva och då såg jag att han hade ringt till mig (och flera andra) där på natten. Ingen hade visst tid att prata med honom... Sen låg han där i sin säng och sjöng jullåtar och jublade glatt och entusiastiskt efter varje sång och klappade händerna.
Kul att nån tyckte att han var bra...
 
Gos med lillasyster hann han med också:
Dom vill allihopa pussa och hålla henne jämt. Ingen svartsjuka (ännu). Jo, dom bråkar om vems Olivia det är, speciellt med Puua som jävlas med dom. Så idag, som vanlig sätter sig Jonathan på soffan och med sig har han en kudde och frågar om han får hålla henne. Han vet att han måste ha en kudde där så att hon har stöd med huvudet.
 
 
Hur som helst- jag gick och hämtade barnen lite tidigare idag, för jag var så ledsen över morgonen. Alla var jätte glada, som om inget hade hänt. Andres tog som sagt med sig några för att handla och med sig hade dom en massa fika. Det nya är med grabbarna att när ma är iväg och handlar med dom så går dom iväg och plockar grejer från hyllorna som dom är sugna på, som dom slänger i kundvagnen. Idag hade dom tydligen fått välja godfika och så fick jag i uppgift att ringa Mummu & Puua över på fika. Mummu kunde inte, men Puua var här inom 5 minuter.
Vi fikade och så lekte vi kurragömma, haha...
 
Danilo är våran lilla clown
 
Våran lilla skatt
 
 Ojdå, det här blev långt nu va?
Jag ska ta och byta blöja på lill-Snuttisen och sen ska vi förflytta oss till sovrummet. Jag är helt slut fast jag sov efter lämningen idag! Har inte gjort nånting alls medans dom vart på dagis, tittat på Housewifes of "nånting" och sovit. Typ. Och ändå är jag trött!
 
God natt på Er, hoppas att ni sover gott!
 

Permanent make-up- EYE-LINER

Hello!
I måndags tog jag med mig Vanessa och Olivia och gick hem till syrran för min eye-liner tatuering.
Tog på en jäkla massa bedövningssalva så att jag skulle känna så lite som möjligt.

Jag kan bara konstatera att jag har ett kyckling minne gällande smärta (och lite annat såklart...) - Mother F (!) va ont det gjorde! Ok, det är inte så bra reklam men man måste ju vara ärlig också. Men tänk er själva att bli stucken med tatuerings nålar vid ögonlocket så nära ögat som eye-linern ligger! No walk in the park, trots bedövnings salvan. Även fast jag har hög smärttröskel så var det inte skönt.

Men vill man vara fin får man lida pin! Och det blir ju fint i slutändan.
Direkt efter och hela gårdagen var ögonlocken svullna och irriterade så jag la Helosan salva på (som man ska tills skorpan lossnar) idag ser det bättre ut.

Och ögonbrynrn? Just nu ser jag ut som två mörka ögonbrun som är ute och går, skorpan sitter kvar, men när den lossnar blir det ju ljusare, hahha..
Sen häromkvällen la jag på en massa kräm på dem och på morgonen så hade allt klibbat sig fast i ögonbrynen som jag inte fick bort. Med lite smått i panik ringde hag syrran för att rådfråga hur i helsicke jag skulle få bort det nu och det visade sig att jag skulle ha lagt på med bara liiite och tunt linje med kräm. Thanks...
Så jag knallade iväg till dagis som Jultomten istället. :-)

Snart försvinner skorporna och det ska bli såå skönt att slippa färga/måla brynen. Hihi

Nog pratat om detta, hur mår ni?
Har ni också fått mer snö?

Nu kallar lilla Snuttan på mig och undrar varför inte hon har mjölk i munnen direkt när hon signalerar att hon börjar vakna... ;-)

(Bild på Olivia med moster Karo)


Skolexempel & nattningar...

Hello alla ni fina!
Nu är det kväller och jag ligger på sängen och tittar på Hollywood fruarna :-) Olivia ligger och pruttar här bredvid, stackarn har lite magknip igen och har inte vart helt nöjd, som hon annars brukar vara.
Vi var iväg till Huddinge sjukhus för hennes hörseltest och det gick hur fint som helst- och snabbt! Olivia låg och sov i bilbarnstolen med alla kläder och tom mössa på- domen blev att hon är ett " perfekt skolexemplar".

Vi åkte och hämtade Mummus data när vi var klara och så handlade vi mat.
Fina Mummu var så snäll och hämtade barnen från dagis medans vi var borta. Kiitos Mamma! <3

Sen har vi bara vart hemma, snön har fortsatt falla och det har kommit hur mycket som helst!
Vi har lagat mat och jag har fixat och donat med viktiga samtal och papper.

Barnen har badat och tittat på Pippi innan läggdags och såklart vart det protester från barnen (förutom Danilo) när det var läggdags. Dom ville inte lägga sig så det var gnäll och lite mera gnäll. Vem orkar med gnäll och tjat på kvällarna när man själv är sopslut?
Och så är det BARA och endast jag som får lägga dom allihopa. Med undantag för Jonathan, pappa får lägga honom ibland, men för de andra duger bara jag. Och dom driver med mig, det är väl därför som dom inte vill att Andres lägger dem, för honom går det inte att driva med...

Hur gör ni med läggningar?
Vilken tid lägger ni era barn, och VEM lägger dom?


Mammakroppen ca.3 veckor efter förlossningen.

Denna inlägg är en påminnelse till mig själv om hur jag såg ut ca.3.5 veckor efter att jag fött mitt 5:e barn.
 
Magen: är borta, men fortfarande "löst" haha... Jag har börjat träna lite lätt med sit-ups, plankan osv. Jag ska börja promenera så fort jag finner inspiration, just nu känns det bara tråkigt eftersom det är kallt ute och jag gillar inte kyla alls.
Jag har fått dit min navelpiercing. Linea nigra (den mörka linjen från naveln och ner) finns dock fortfarande kvar, liite ljusare har den blivit.
 
Vikt: Jag har inte vägt mig alls (äger ingen våg) och det är inte så att jag bantar eller något, jag äter som jag brukar, förutom att jag snällt får avstå från mitt stora last- choklad (!) pga. Olivia- så att inte hon ska få ont i magen när jag ammar.
 
Åderbrocket/brustna blodkärl: på mitt ben (kommer ni ihåg den hemska bilden jag visade er förut?) den är helt borta nu.
 
Hmm, vad mer? Ja, allt annat har vart till det normala från stunden hon föddes. Det är underbart att må bra igen.
Ingen mer illamående/kräkningar, yrsel och enorm trötthet.
Många av er har frågat hur jag orkar göra en massa saker, fast jag nyss fött barn?
- Som jag skrev ovan- jag mår bra, vilket jag inte gjort de 36 + veckorna hon legat i min mage. Där gick jag på mina knän ett tag, men så fort hon var ute så mådde jag bra, energin kom tillbaka.
 
Magen ca. 3 veckor efter Olivias födelse:
 
 
Idag ska vi till Huddinge sjuhus för Olivias hörseltest. (görs på alla nyfödda)
Då ska jag passa på att gå till spec.MVC också och överlämna en present som Mummu köpt till min fina läkare.
 
ha en fortsatt trevlig dag!
Här i Handen faller stora snöflingor sakta ner till marken. *mys*
 

Tips på bra appar till barn? + BILDER.

Jag bjuder på några bilder från denna helg, måste tömma min "BLOGG-MAPP" här på datorn så att det inte samlas på alltför många!
 
Puuas nycklas och mobil med låten "Rölli" är en stor favvo bland grabbarna!
 
Dano meckar med sin bil...
 
Olivia med Mummu
 
Våran "Besoliina"!
 
Syskonen vill gärna vara med och byta blöja på lillasyster. Men har hon bajs i blöjan så flyr dom fältet....
 
Det är ett nytt spel som vi alla spelar med mobilerna, den heter quizkampen och är en gratisapp som man kan ladda ner, roligt, men riktigt svåra frågor! (Man spelar mot varandra.) Synd att inte Andres kan spela, för han råkade tappa sin mobil i badet imorse...
 
Ett tips till er- om ni har en mobil som blivit blöt- begrav den under ris (som suger ut vattnet) i ca. ett dygn, så ska den nog fungera (förhoppningsvis) igen sen!
 
Förresten- Har ni några tips på bra gratis appar som är för barn??
Något kul som era barn gillar?
Jag tackar i förhand.

Pulka backe

Ännu en ny vecka har kickat igång, och nu går vi mot ljusare tider! 
Jag lääängtar till våren/sommaren. Nu har det blivit kallare här igen, minus 5 grader visar termometern nu och kallare ska det bli. Igår när vi gick ut tog vi med oss pulkorna och promenerade lite. Vi stannade till vid en backe så barnen (och vi) fick åka lite. Danilo vägrade, han stod och tjurade på vagnens ståbräda mest hela tiden- en gång fick jag med honom att åka pulka och naturligtvis ramlade han ur pulkan och det var inte alls kul, så han ställde sig på ståbrädan igen och fortsatte tjura. Jonathan försökte vara med en stund, han åkte några gånger, men sen ramlade han också av pulkan när den välte när han åkte med Vanessa, så han åkte i snön ansiktet före...  Pga. det har han ett litet skrapsår på kinden och hakan, stackars muskelknutten... 
 
Nicole & Vanessa tyckte att det var superkul! Dom skrattade och åkte om och om igen. Dom har blivit stora, mina prinsessor... Nästan gång ska jag bara ta med mig tjejerna dit, grabbarna var rätt så tråkiga och tjuriga att ha med där på pulka backen. När vi åkte pulka så ringde Mummu (som bor nära backen) och frågade om vi ville komma på middag + fika- och det ville vi gärna! Så skönt att slippa tänka på att laga mat! Tack för maten Mummu! 
Alla åt med god aptit, och Nicole- som skulle kunna leva på grönsaker åt hela stora skålarna med gurka och rivna morötter efter maten... 
 
I veckan ska dom åka pulka med dagis också, måste bara hitta fram tjejernas hjälmar.
 

Permament make-up

Igår fixade syrran mina ögonbryn med permanent make-up. Jag har gjort det förut, för herrans många år sen, men allt hade gått bort. (dom håller i ca. 2-5 år) Jag köpte sån där bedövningssalva, och så körde vi på. Det är sån där tatueringsmaskin man gör det med, men det gjorde inte ont alls. Eller- det kändes lite när hon gick tillbaka med nålen där hon redan har stuckit.

Jag gjorde eye-liner tatuering för ca. ett år sedan också, och satan i gatan va ont det gjorde. Nu har hon en nyare apparat, så jag spelar tuff och tänker göra om det. Och då undrar jag och jag har kyckling minne eller om jag bara är galen, för sist hon gjorde det (tror inte bedövning verkade där på mig, eller så var det maskinen) så sa jag att det gör mer ont än att föda barn och att jag aldrig tänker göra det igen. And here we go again...

Vilken lyx att hon kom hem till oss för att göra det! Samtidigt passade hon på att färga mina fransar.

Förra veckan gick jag hem till henne och hon gjorde kemisk peeling (Enerpeel) på mitt ansikte.
Jag har en massa ojämnheter på min hy (som röda ärr prickar efter finnar) som jag har komplex för. Jag ogillar att gå ut utan att täcka dom med foundation, så jag var glad att hon hade denna nya behandling som jag fick prova på. Det här skulle jag jag ha gjort för läänge sen, men så vart jag ju gravid och man får inte göra sånt här när man väntar barn.
 
Nu kanske ni tänker att jag är ytlig, men jag känner bara att det är skönt att få unna sig sånt här när jag känt mig som en påse skit den senaste året. Jag är glad att jag har möjlighet att bli lite extra ompysslad, och vem skulle inte tycka det?  
 
För er som inte vet- min syster är hudterapeut och driver en egen salong i Farsta med frisören Lisa och så har dom 3 tjejer som är nagelteknologer också samt fotvård. Där finns allt med skönhet att göra och dom är riktigt duktiga. Kika in på deras hemsida och boka in något för er också- www.u-zone.se.
Min syster har ju sidan www.facezone.se och www.beautyq.se också, där kan man beställa hem en massa olika produkter från topp till tå.
(Hihi Lite reklam för syrran- men det är hon värt!)

Info om: ENERPEEL®behandlingen gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga och djupare problem i huden så som t.ex:

 • Hudens textur & lyster
 • Rynkor & linjer
 • Ojämnheter och defekter i pigmentet
 • Fet hy
 • Acne-Både inflammatorisk typ, komedontyp (pormaskar) och blandtyper
 • Rosacea-Både inflammatorisk och känslig hy
 • Solskada såsom ex. solfräknar (lentigo) och ålderfläckar (aktinisk keratos i mild-måttlig form)
 • Torr hud genom ökad vattenbindande förmåga (hyaluronsyra mm)
 • Åstadkomma stimulering av Collagen för ökad fasthet och hudföryngning.
   
  Här är en bild på mig som "modell" för facezone.se´s hemsida
   

13:e januari

Hej allihopa!
Nu har jag en stund över till bloggen. Vi har ätit pannkakor till lunch idag och sen har vi suttit i Nicoles rum och byggt lego, hela gänget. Nu har jag lagt grabbarna för lite vila, men jag hör hur dom sitter och leker... Tjejerna sitter och pärlar.
 
Idag är det den 13 januari- dagen då Olivia skulle ha fötts egentligen. Tänk att hon vart med oss i 3.5 veckor redan!
Häromdagen provade jag napp på henne, för allra första gången. Vi hade ju köpt en napp innan hon föddes, men vi hade inte bestämt oss för om hon ska använda napp eller inte, så den har bara legat i lådan.
Men häromdan när hon hade ont i magen så provade jag. Hon var så snuttig, så jag ammade och gav flaska, men då spottade hon bara ut allt, hon var egentligen inte hungrig, bara snuttig så då sög hon på nappenför kung och fosterland tills hon somnade! Vi tar fram den bara i såna situationer tror jag...
 
Använder/använde era barn napp? Hur länge?
Hur gick det att sluta?
 
Nicole hade napp tills hon var ca. 2.5 år, och när hon slutade så fick Bessa också sluta (hon var 1.5 år).
Stackarn, hon fick bara änga med där. Jag hade målat djälvulen på väggarna när vi pratade om att sluta med nappen- men det gick otroligt bra! Vi hängde upp napparna i trädet bakom vårt gamla hus så att Tingeling kunde hämta dom. Jag tror att dom frågade efter nappen när vi skulle vila den dagen, då tittade vi ut genom fönstret och det var helt ok. Och så vart det ingen mer med det. Dom frågade inte efter nappen, grät inte. När dom blev sugna så sa dom bara att Tingeling fick napparna.
Danilo och Jonathan använde knappt napp alls. Jag kollade på gamla bilder och på nån bild hade dom napp, vilket jag knappt kommer ihåg, för i sånt fall var det bara en vecka eller så. Dom hade aldrig det där behovet.
 
 
Häromdagen kom Mummu och Puua på fika, och dom hade med sig en gungstol!
Jag har alltid velat ha just den gungstolen, för den har så mycket minnen.
Det var min mormor och morfars gamla gungstol, min mormor har ammat alla sina 7 barn i den stolen, inkl. min mamma. Sen har den stått i alla dessa år i våran släktstuga i Finland, där vi tillbringade alla våra barndoms somrar. När stugan blev såld förra (?) året så tog mina föräldrar den hem till dem.
Igår flyttade dem hem till oss. Där kan jag sitta och amma Olivia.
 
Ursprungligen hade den vart svart (!), sen målade mina morföräldrar den vit, och förra sommaren slipade Mummu  Puua (han ringde och påminde!) den, så den är träfärgad nu. Den får stå i vårt sovrum tills jag hittar den perfekta platsen för den.
 
Lego-bygge
 
Och inte bara en sovande Olivia, hon har lungor också!
 
Jisses om man bara vågar att lägga ner henne för sig själv, så får man höra!
Måste ha ärvt sin häftiga temperament från far sin...
 

Ingen rubrik

Söndag morgon och jag kommer in på datorn igen!
Skulle bara kolla om det funkade, så jag passar på att skriva några rader.
SOLEN skiner ute idag! Solen! När såg man den sist? Tänkte gå ut så att man tar vara på den innan den försvinner igen, man vet ju aldrig när den kommer tillbaka igen.
Solen sken på soffan där Olivia låg och sov, och Jonathan blev jätte bekymrad över det. Då gick han runt lite oroligt och släckte alla lampor i hopp om att det skulle göra så att solen inte skulle skina på hans älskade lilla syster, haha...
 
Danilo och Jonathan är och röjer i Jonathans rum just nu, det är roliogt att lyssna på deras diskussioner. Nu kom dom ut, Danilo med en hink (!) på huvudet och Jonathan i en tomtemössa och så sjunger dom julsånger...
Nicole och Vanessa ritar (som vanligt) och Olivia sover. Också vanligt. 
 
I torsdags åkte vi till Fittja, vi lämnade in Mummus data där och passade på att hälsa på hos Abuela & Abuelo, där vi vart bjudna på mat också, Tack!
Oscar och hans barn Javi och Fernando var där också, likaså deras engelska bulldog Tekla. Danilo var livrädd för den och skulle sitta i famnen hela tiden och grät så fort hunden kom nära, så Oscar var och lämnade den hemma igen. Dom har träffat Tekla förut, så jag vet inte varför han var såhär just nu... 
 
Abuela & Olivia
 
Världens bästa farbror Oscar med barnen 
 
Vad hade Abuelo gjort...?
 
Det vart en massa bus med Javi också. Dom tog av hans strumpor och sprang iväg och gömde dem...
 
 
Nu tog min data-tid slut, det blev alldeles för tyst inne hos grabbarna, och ni vet vad det betyder...?
Ha en trevlig dag, så hörs vi snart igen. 
 

Natti natti

Det har vart lite dåligt med bloggandet i helgen, men när alla barnen är hemma är det svårt att finna data-tid som ni kanske förstår ;-) ...

Nu på kvällen tänkte jag sätta mig ner och föra över bilder och skriva, men då var det strul med datorn. Såklart! Hoppas att den fungerar imorn, då kommer massor med text och bilder.

Och nu är klockan alldeles för mycket igen. Jag kommer att ångra att jag vart vaken såhär länge strax när Olivia vaknar, och ännu mer imorgon när resten av ögonstenarna vaknar. Återigen hoppas jag på sovmorgon!
Jag kan inte hjälpa det, jag älskar denna tid då barnen somnat för kvällen, jag uppskattar den här egen tiden alldeles för mycket för att gå och lägga mig någorlunda tidigt, fast jag kanske borde... Iaf nångång sådär ibland.
Men nu ska jag sova! (Om jag hinner- innan lilla Snuttis vaknar *viskar för att inte riskera något*)

Då så. God natt på er, så hörs vi imorgon. Eller, det är över midnatt= idag!
Kramar!/Satu

(Skön sovstil?)


Nap-time

Nu ska jag passa på att vila en stund medans Olivia, Jonathan & Danilo sover! Nicole & Bessa kollar på film, vi har fixat TV:n och dvd:n till Nicoles rum, så nu kollar dom på Modig där.
Grabbarna har vart riktigt svåra att få somna på dagarna, jag hoppas att dom inte ska sluta sova på dagarna redan... :-/ Fast både Nukke & Bessa var t om några månader yngre när dem slutade... Jaigs. Självvisk som man är så hoppas jag att dom ska sova på dagarna lite längre till så man har en liten stunds lugn och ro på dagen också, haha...

När slutade era barn sova på dagarna?

Här kommer ett litet kollage från idag med Nukke, Olivia & Jonathan :)
Mer text och bilder kommer ikväll!

Ha en fortsatt trevlig helg mina vänner!
XOXO


♥ SYSKONKORT ♥

 
Jag har helt glömt bort att visa er syskonkorten som togs på dagis! (innan Olivia föddes)
Dom var så himla fina! De här ska förstoras och sättas på väggen 
 
 
Jag har suttit och titta på lite äldre kort, syskonbilder på våra småttingar som jag tänkte bjuda er på, så dom kommer inom kort. Häftigt att se hur dom förändras för varje månad som går. Dom blir ju så stora för snabbt.
Konstigt att man själv håller sig alltid lika ung, va? 

Lite "torsdagsmyyyys"

Barnen på väg till dagis! (Och lilla Olivia softar i gungan...)
(Ni ser att Danilo fick en blåtira efter gårdagens incident när brorsan Jonathan spelade Rambo.. )
 
Idag efter dagis har vi haft ovanligt lungt och skönt. Antar att barnen är trötta efter denna vecka, det är ju första veckan efter julledigheten, och grabbarna har inte velat sova middag på dagis de 2 senaste dagarna. 
 
Dom badade en bra stund, och när Andres kom hem hade han med sig filmer som han har vart och hyrt och en stor påse med godis. Jag vet, jag veeet att det inte är helg ännu, men jag tycker att man kan unna sig något gott lite då och då, fast det inte är lördag. Så barnen fick varsina små skålar med lite godis och så tittade vi på filmen Modig.
 
Olivia vilar gott på pappa... 
 

Min morbror Lasse har vart i USA med Jon och hälsat på Mikkis som pluggar där fram till juni, och dom hade vart på Disney baby Store och köpt present till Olivia, tusen TACK !!!
Dom köpte samma Mimmi-set som syrran köpte därifrån, Mimmi body med mössa, och så fick hon Mimmi skor. Det gör inget att det blev likadant, dom är i olika storlekar så det passa perfekt nu! Tack till familjen Merilä! 
 
Nu ligger alla barnen och sover, Olivia sover här i sin gunga igen. Idag har det vart lungt med magen på henne, skönt.
Imorgon är det fredag och från och med imorn är barnen lediga på alla fredagar igen.
Jag hoppas på sovmorgon! (ska inte hoppas för mycket...)
 
Här leker Danilo och Jonathan...
Jonathan är Danilos bebis som kryper efter snuttisen som Dano har i handen, och så ropar Dano: "Beeebis..." och så kryper Jonathan fram och får lite docknappflaska. Hahah...
 
 
Dom bråkar och tjafsar jätte mcyket med varandra nu. Ska hela tiden säga emot varandra. "Det är min mamma" -"NÄHHE! Min mamma", "Den är blå"- "Nähhe! Röd!" osv. osv. Och så ska dom brottas också. Och slåss. Ochj i andra stunden är dom bästisar igen och försvarar varandra oavsett vad. Syskon kärlek kallas det visst.
 
Dom har bråkat med varandra på dagis också fick jag höra. Då hade Danilo krypit under bordet och grinat, och efter ett tag kröp Jonathan dit också, som sällskap och grinade lite han med. Så att brorsan slapp grina helt själv, stackarn.Coola grabbar gör sånt.  
 
Nu ska jag hoppa i badet!
 
XOXO

BVC med Olivia

Idag har vi vart på BVC med Olivia- det var dags för en viktkontroll igen.
Jag var inte orolig över hennes vikt, jag är bara trött på allt hets om vikten.. 
 
Hur som helst så går hon spikrakt uppåt i både vikt och längd! 
 
(Olivia 3 veckor, 1 dag)
 
Längd: 50.5 cm
Vikt: 3 kg- prick
 
Så hon har växt 1 cm sen förra veckan och gått upp ca. 300 g.
 
Jag frågade också om hennes magknip, om det kan vara något jag ätit/druckit.
Japp, mjölk kan vara boven. Jag dricker ju varm choklad dagligen, och ofta också yoghurt. Det skulle jag sluta med för att se om det är det som orsakar hennes magont. Vi skulle köra uteslutningsmetoden. Men det är inget som säger att hon är allergisk mot mjölk, absolut inte, sa hon. 
 
Jag tror inte att hon blir mätt av min mjölk, ju större hon blir, desto mer behöver hon äta och min mjölk hinner inte med. 
 
Den här babygungan är superbra, den har olika hastighet som den gungar på, man kan välja olika melodier och den motverkar kolik. Hon blir lugn av att sitta där, och så slipper man bära med henne precis överallt... 
 

Pieces of art ♥

Imorse när jag lämnade barnen på dagis blev jag lite extra glad att gå förbi grabbarnas hyllor.
Dom är alltid ute när det är läming, men jag brukar gå in och kika om det kommit nån lapp eller annat som ska tas med hem. Idag fanns dessa fina, fina bilar på deras hyllor som Danilo & Jonathan gjort alldeles själva.
 
Dom var så glada och skulle visa vilket av bilarna som dom gjort och stoltheten lös i ögonen på dom. 
 
Så glad för bilarna och stolt över mina grabbar!
Dom här bilarna ska sparas, först får dom flytta in i grabbarnas rum, sen ska dom sparas i deras "minnes" lådor som dom ska få när dom är stora.
 
Fina va? 
(Den lila är Danilos och den röda är Jonathans)
 

Onsdag

Halloj!
Sitter här med ett dunkande huvudvärk... alla barnen sover. Olivia sov inte alls bra igårnatt, hon har ont i magen...
Hon får Minifom, men ändå har hon ont, stackars bebis. Så nu tänker jag ju vad jag kan ha ätit/druckit som gör så att hon får ont i magen? Är det något speciellt som ni vet att man inte får dricka/äta? Får hon inte tillräckligt med mjölk från mig? Men hon får ju ersättning också, så vad kan det vara?
 
De senaste dagarna har hon bara velat vara nära. Hon vill ha närhet, hon vaknar så fort man lägger ner henne.
Gos bebis.  Därför har hon ju smeknamnet "Snuttis". Hon blir lugn så fort man tar upp henne och pussar på henne.
Igårnatt var hon och jag vaken i 3 timmar mitt på natten. Jag skötte om henne, gav minifom, ammade, ersättning, bytte blöja, vyssjade, pussade och tittade på serie efter serie på TV. Mellan varven höll hon på att somna, men vaknade av sin magknip igen. Och när hon väl somnade så vaknade hon när jag la henne i sin egen säng.
3 veckor gammal och kör med mammsen redan nu. 
Så hon sov hela natten bredvid mig.
 
När jag hade lämnat barnen på dagis imorse kom jag hem, jag och Olivia badade och sen la vi oss och sov lääänge.
Jag visste inte om det var dag eller natt när jag vaknade, helt väck! Hade kunnat sova i flera timmar till, men lite nytta behövde jag göra. 
 
När jag hämtade barnen från dagis så passade jag på att lämna en stor säck med kläder till tjejernas dagiskompis lillebror, kläder som Jonathan och Danilo vuxit ur. När vi skulle hemåt så träffade jag på syrran som kom för att hämta sin son Dewin (går på tjejernas avdelning) och det slutade med att dom + Felicia följde med oss hem och åt middag hos oss. Tacos blev det idag vilket jag älskar.
 
När dom hade gått hem så var det baddags. Nicole och Vanessa ville bada längre, och varje gång jag går upp så sätter dom på kallt vatten och leker och skrattar. Dom badade i över en timme och frös som tokar när dom klev upp. Mysigt bad...?
 
Jo, Danilo fick en smäll från Jonathan på något mystiskt sätt idag också, så han var lite svullen i ögonbrynet.
Jag hoppas verkligen inte att det blir en blåtira!
Han grät jätte mycket och när man frågade vad som hade hänt så sa han bara att det var "Tantan" (=Jonathan) och den skyldige satt och gömde sig bakom tvättkorgen, så något hade han gjort.
 
Så var våran onsdag.
 
P.S- Såhär ska man ligga med lilla Snuttisen så håller damen sig nöjd.
(Varning för en trött och osminkad mamma)
 

Måste vara åldern....

Det här måste bero på åldern.. jag håller på och blir senil.
Kommer ni ihåg när jag skrev att jag skulle köpa ett frimärke och posta ett viktigt brev till försäkringskassan?
Jag köpte ju frimärket, men glömde bort i all stress att posta iväg själva brevet. Igår kom jag ihåg att posta brevet.
UTAN FRIMÄRKE!!!! Gaaah!
 
Så nu sitter jag i kö med försäkrningskassan med 254 andra för att få hem en ny blankett. Love it. Not.
 
 
Hoppas jag kommer fram innan jag ska hämta småttingarna, annars få jag stå i kö igen när jag kommer hem...
 
Bjuder på en bild taget igår hos Mummu & Puua så länge-
(Nicole, jag, Andres och Olivia (såklart hade hon också one-piece, haha)
 
 

One-piece ligan


Diva & Lättlurade syskon

 
God dag!
 
Vi har en liten Diva här hemma. Hon heter Nicole. Jisses va hon är lill gammal till sättet och hur hon pratar och allt!
Jätte kaxig har hon också blivit. Ibland har man riktigt svårt att hålla sig för skratt, som igår när hon kom till mig och gestikulerade med händerna samtidigt som hon viktigt förklarade att:  "Alla bara "tjapsar"  (=tjafsar) med mig, dom säger att jag måste städa, och inte bara mitt rum, utan alla barnens rum också, det är som om dom tror att jag har tusen händer! Jag har inte tusen händer, jag kan inte göra allt! Och sen är det ju det där med tvätten också, det är för jävligt."
och så suckar hon och snurrar med ögonen. 
 
Haha, jag hade riktigt svårt att hålla mig för skratt, men jag höll med henne. Det är ju bara för jävligt.
Hon säger riktigt roliga saker iblnad, och speciellt när Puua kommer. "Åhh! Nu kommer han igen och ska busa och vi får ingen lugn och ro... hur orkar Mummu egentligen!?"
 
Men hon kan vara riktigt pinsam också på sättet hon pratar. När Olivia föddes fick vi besök, då tittade hon på dom, och sa: "Kunde ni inte ens borsta håret, ni ser ju ut som troll!" 
 
Ibland är hon kaxig också, och det är inte kul hur hon pratar emot mig. Jag ber henne göra något för hundrade gången och hon skriker: "Du bara "tjapsar" på mig hela tiden, nu gjorde du mig jätte ledsen, tack så väldigt mycket, tyckte du att det var roligt!?" 
Och så kommer det lite svorord lite här och där. My god vad har jag att se fram emot när hon är tonåring när hon är såhär redan nu....?
 
Annars så är hon som vanligt en gosig tjej, så omtänksam och go. Hon vill alltid vara nära.
 
Lilla Divan Nicole
 
 
Nicole har hittat sin partner in crime- i Danilo. Dom två är tighta, dom är så lika. Nicole har upptäckt att hon kan lura brorsan till i stort sätt vad som helst. Vill hon något så skickar hon brorsan först. Man kan höra henne viska inne på rummet när det är bus på G och några sekunder senare springer Dano ut och apar sig och Nicole skrattar i sin ensamhet inne på rummet. "Kom Danilo, vi klättrar och sätter oss i Olivias säng." Och så åker ju brorsan dit först, medans Nicole berömmer sin lättlurade lillebror. Och han älskar det.
 
Jag var också "minstingen" i familjen och gick på allt det där. Jag kommer speiellt ihåg när syrran körde med mig.
När hon inte orkade/ville hämta/göra något själv så fick hon mig alltid att göra det. Hon sa bara att hon ska ta tiden när jag hämtar, och godtrogen som jag var så var jag taggad, nu skulle jag minsann slå alla mina tidigare rekord, tänkte jag varje gång. Och så sprang jag och hon tog tiden- trodde jag, ja. 
Jag sprang som en galning och när jag kom tillbaka, stolt som en tupp och tänkte att den här tiden måste ha vart den bästa, så upptäckte jag att hon helt glömt bort mig. Hon hittade alltid på en tid! Ibland tog hon ett rekord, och ibland under, så att jag skulle vara mer taggad att springa fler gånger.
Stackars mig!!! Och alltid föll jag för det där. 
Mina bröder lurade mig också. Alltid när dem spelade fotboll så tjatade jag om att få vara med, så till slut fick jag. Jag var den som skulle ta bollen ifrån dem medans dem passade bollen till varandra. Jag hoppade och skuttade och sprang som en tok efter den där bollen. Dom skrattade åt min idioti och jag kämpade på, fast jag aldrig hade nån chans. Dom är 7 och 8 år äldre än jag- jag fångade aldrig bollen.
Och andra gånger när dem satt och spelade TV- spel och jag ville så gärna vara med. Dom var ju mina stora idoler som jag såg upp till. Till slut fick jag en kontroll i handen och dom sa att jag var den gröna gubben. Jag trodde att jag spelade och var riktigt bra, men då hade dom gett mig en kontroll som var trasig, den hade inte ens nån sladd, så det vara bara dom två som spelade, medans jag... ja, ni vet... How rude!
The revenge is sweet....
 
Nicole & Danilo för ca. 2 år sen
 
 
Nicole & Danilo är lika till sättet, kramgoa och lugna/re. Vanessa & Jonathan är mer lika till sättet också. Dom är mer självständiga och tuffa med hett temperament. (<--- ärvt från sin pappa)  
 
Ska bli spännande att se vem Olivia kommer att likna, både peronligheten och utseendet.
 
Hittade även en bild på mig och mina syskon från förra året:
Toni, Stefu, jag och Karolina
 
 

Puua & Olivia

Idag kom Puua hit med en överraskning till barnen- en egen TV! 
Nu ska vi bara bestämma oss i vilket rum den ska vara i, men det lutar sig åt Nicoles rum, där finns det mest plats.
Då kan hela gänget sitta där och kolla på sina filmer lite då och då :)
Tack för att du tänkte på oss, Puua! Och va bra att du hittade dina bilnycklar som Danilo gömt på ett braigt ställe 
 
Idag vågade Puua också hålla i Olivia för allra första gången. Han brukar låta bebisarna vara, vågar knappt hålla dom, sen tar han över när dom är stora nog att kunna busa med. Men idag frågade han själv!
 
Nicole, Jonathan & Danilo ligger och kollar på film i vårt rum...
 
Tack till lille Robin som lånar ut sin babygunga till faster Olivia (haha, va roligt det låter) där ligger hon nu och sover.

♥ Ett oväntat paket ♥

Idag fick jag ett avi med posten om att jag har ett paket att hämta ut. Men.. jag hade väl inte beställt något?
Jag packade ner avin och hämtade barnen från dagis. Första gången som Olivia var med, och jag är tacksam att tjejernas dagisfröken Liina-Maija höll henne medans jag fick på barnen alla kläderna. Tur att jag fick med henne, för Liina ville ta med sig Olivia hem, det gillade inte Danilo...
 
Därifrån promenerade vi till lill-ica för att hämta paketet, jätte spännande att få paket ju!
Meningen var också att jag skulle köpa ett frimärke och skicka iväg ett brev- frimärket kom jag ihåg, men inte att posta den. Såklart började det tjatas efter tugummi vid kassan, och sånt gör ju vem som helst lite senil...
 
Väl hemma öppnade jag paketet som är från min fina bloggläsare Camilla- det var till Olivia. Tårarna brände bakom ögonen, jag var så rörd! TACK SNÄLLA FINA DU!Och Mimmi på, som vi älskar! (<---ingen har nog missat det, hihi)
Tänk att en människa som man aldrig mött, som man bara läser om och följer via bloggen går iväg och ser något som hon vet att vi tycker om, tänker på oss och köper nånting så fint- till oss!?  Helt otroligt va fint! 
Tack Camilla! Tack. Det värmde och uppskattades otroligt mycket!
 
Olivia tackar så mycket också!

"Overallen"

Halloj! Tack för alla tips om overallen, men det var inte den overallen hon menade, hon menade denna vita heldress/overall och jag tror att den är från Cubus 
 

Möblerat om...

Hej!

Det är måndag idag och barnen är tillbaka på dagis, bara jag och Olivia hemma hemma nu. Om ett tag ska vi iväg och hämta hem syskonen, dom ser fram emot att just Olivia ska hämta dem. Lämningen imorse gick jätte bra, inga sura miner, vilket jag hade trott att det kunde bli, dom har ju vart lediga så länge. Jag tänkte faktsikt att jag skulle ha försökt vila lite med Olivia när jag hade lämnat barnen, men denna lilla Törnrosa var vaken i över 1.5 timme, vilket aldrig förut har hänt. Högst en halvtimme har hon orkar vara vaken, sen har hon tyckt att det var dags för en ny tupplur, men nu tror jag att ho hade magknip... Det blev ett bad för oss båda och först efter det slocknade hon.

Jag har hunnit dammsuga, tvätta 2 maskiner tvätt, torktumla och vika kläder, småplockat här och där och städat i barnens rum, sen slocknade även jag. Vad hände med min dag liksom? Jag hade ju planerat att sitta och pyssla med bloggen en massa.

Förra veckan fick jag ett ryck och möblerade om i alla barnens rum (älskar att möblera om och rensa som ni kanske förstått?) Det var jätte fint i sisådär 3 minuter.

 

Jonathans rum:

 

Danilos rum:
 
Vanessas rum:
 
...Och Nicoles rum:
 
Haha, jag fotade visst bara från ett håll, men det får vara så.
Nähe, nu är det dags att amma, sen ska vi hämta busungarna från dagis!
 
P.S Måste svara på det här bara:
 
Hejsan 5 barns mamman..
Jag 55år heter Jeanette 5pojkar(34-17år), nu farmor till 3 flickor söta små.
Men så kul att följa din blogg dagar fulla med jobb,tungt och roligt.Minns mina dagar.
Jag undrar var har du köpt denna vita söta heloverall??
Tackar för att du delar med dig av allt mys...
Jag bor i Norröping// Jeanette
SVAR: Kul att du hittat hit och TACK för kommentaren! Jag vet inte riktigt vart den en är köpt, då det var en present från hennes farbror, men jag tror mig ha sett att Cubus har liknande! Hur gamla är dina barnbarn? Kram!

Mer babbel...

Förresten, igår när vi gick från Mummu och Puua så skulle syrran hämta hem Dewin från brorsan under vägen (vi bor alla väldigt nära varandra) då blev Jonathan jätte arg och ledsen, för han ville hem till min bror. När han förstod att vi skulle fortsätta hemåt kastade han sig på marken och grät, jag försökte få upp han men han hängde där som en säck potatis. Jag sa att dom kunde ses idag istället, och det hade han minsann inte glömt. Så fort han vaknade så skulle han iväg till min brorsa (Stefu) och Danilo skulle ju såklart haka på. Dom har tjatat hela dagen (ibland var det bara tjejerna som kunde den konsten) så jag frågade brorsan om vi fick komma förbi.
Jonathan lös upp som en sol när han fick komma till sin morbror Stefu, och ännu gladare när han blev bjuden på glass!
 
En stolt Danilo med lillasyster.
Han är så go, han vill hjälpa till att byta blöja på henne, han hämtar blöja, våtservetter och kräm. Han öppnar blöjan och upptäcker bajs och så sticker han på 5 röda.
Han är jätte omtänksam och hjälpsam nu, när Olivia gråter så kommer både han och Jonathan snabbt med nappflaskan och ser jätte bekymrade ut. Dom klappar henne så fint och säger "Det är ingen fara" med jätte len röst.  När vi ska gå nånstans så är dom jätte oroliga att vi ska "glömma" Olivia hemma. Hon ska vara med, överallt.
Det ser syskonen till. Underbart att se. Och Danilo har tack och lov glömt bort att han började bete sig själv som en bebis, nu är han en stolt storebror istället. Men jag har märkt att om det är en massa folk med, då börjar han med läpparna som en bebis. Knasboll!
 
Anna, Emma och Olivia
 
Efter ett tag skulle vi allihopa ut och äta. Puua & Mummus idé. Så jag ringde Andres som mötte upp oss. Riktigt skönt att slippa tänka på vad man ska laga för mat.. *latmask som jag är!
 
Vanessa, Danilo & Nicole med sina kusiner Emma & Sebastian
 
Älskade lilla Snuttis!
 
 

Vardagen knackar på...

 
Hej alla fina!
Hur mår ni? Hur har helgen vart?
 
Söndag kväll nu, vardagen knackar på. Imorgon är det jobb för pappan i familjen och barnen ska till förskolan.
 
Jag hade väldigt starka åsikter om det här med att skicka syskon till förskolan när man är föräldraledig med bebis.
Jag sa jämt att jag inte förstår varför man skickar iväg syskon till dagis om man ändå är hemma med bebis.
Nu har jag ändrat mig. Nu förstår jag. Jobbigt att erkänna, men jag kan inte ge barnen den pedagogiska och sociala biten som dom behöver. Nu har dom vart hemma i nästan 3 veckor och vi har mer eller mindre hållit oss hemma pga. att grabbarna vart sjuka och så för att jag inte känner för att vara ute och härja bland folk när det går så mycket RS-virus överallt. Vill inte att Olivia ska bli smittad, hon är ju så pytte liten.
Barnen saknar sina vänner på dagis och allt som dom hittar på på förskolan, dom trivs där. Jag tror att det gör dom gott att komma ut lite, iväg på egna äventyr igen och vara en del av det roliga som dom gör på förskolan.
 
Så ja, jag har ändrat mig, tror att det bästa för oss är att dom får gå tillbaka till dagis, leka av sig med kompisar och få allt det där, så kan jag vara hemma och sköta lite extra om lilla Olivia.
Sen när dom kommer hem så har vi hela eftermiddan på oss att vara tillsammans.
OK om jag bara hade haft ett barn sen innan, då hade det vart en annan grej, men nu är det 4 små... med olika viljor. Starka viljor. Det är inte så att jag är hemma med 5 småttingar och allt är lungt och harmoniskt, vi sitter och leker allihopa tillsammans, pysslar och lär. Nope. Här vill alla göra olika grejer, samtidigt, jag hinner liksom inte med.... även fast jag skulle vilja. Dom börjar redan klättra på väggarna ibland, så det ska bli skönt, för mitt dåliga samvete mot dem också att dom får göra något annat än att vara hemma med en mamma som ofta sitter och ammar/ger flaska/byter blöjor. Som sagt- ute finns ingenting för oss att göra heller när lekparkerna ser ut som dom gör. Och jag vill inte dra iväg Olivia på en massa folksamlingar just nu.
 
Jag älskar mina barn över allt annat, dom är verkligen det bästa som någonsin har hänt mig och jag vill inte ha mitt liv på något annat sätt än just såhär. Men jag är också otroligt tacksam för förskolan, för att dom finns.
Vi går varandra på nerverna ibland, ibland behövs en breake så att man kan ta allt med nya krafter och energi igen, och verkligen ta tillvara på tiden man har med varandra. Förstår ni hur jag menar... ?
 
Det har vart riktigt skönt att ha hela familjen samlad den här första tiden, men det är ändå skönt att det blir vardag och tillbaka till vanliga rutiner igen- även om jag kommer att sakna de sovmornar jag fått nu.
 
Så nu är allting klart inför imorgon.
Dagis väskorna är packade och står i hallen, morgondagens kläder är framme, håret är tvättat, naglarna klippta och öronen rensade. (kanske dom hör/lyssnar bättre nu....?) Dom ligger och sover sen en timme tillbaka.
 
Får se hur första dagis dagen kommer att gå efter den långa ledigheten. Jag får sätta på väckarklockan till imorgon...
Tur att Andres kan börja lite senare så att jag kan gå och lämna barnen i lugn och ro, så kan Olivia stanna hemma med pappsen så länge.
 
Nu ska jag sätta blöja på nakenfisen Olivia, hon har fått "lufta" lite efter sitt kvällsbad, haha...
 
Puua har kommit till oss på morgonkaffe flera dagar i rad och busat upp alla barnen...
Dom har honom lindat runt lillfingret! Ja, ni ser ju...
 
Pysselfiorna
 
 Kuddkrig...
 
Lilla Törnrosa bara sover...
 
 
Hur har ni förresten gjort med förskola när ni fått bebis?
Har ni sagt upp platserna? Fick barnet/barnen vara lediga? Hur länge? Gick det bra att ha dom på förskola?
 
 

Mittt på natten :)

Det är mitt på natten, klockan är 02:20 och lilla Törnrosa har vaknat och vill ha mat. Nu. Så här ligger vi, hon snuttandes vid bröstet och jag med mobilen. När lill-sessan är klar är det dags för lite ersättning och blöjbyte, sen sover vi gott igen.

Nyss när jag tassade iväg till toan hörde jag ljud från Jonathans rum. Är han vaken!? Vet han inte vad klockan är....? Jag stod bakom hans dörr och lyssnade- grabben ligger och sjunger finska jullåtar för full hals "kaikki väki nukkuu, väääkiiii nuuukkuuuu- tip tap tiptap tipetipe tiptap" (=midnatt råder)
Jag ler för mig själv och går på toa, när jag kommer tillbaka har han ändrat till en annan jullåt, han verkar köra varje låt han kan. Min älskade go' unge!

Våra barn älskar verkligen att sjunga.
Efter att jag lagt Bessa på kvällen hördes hon en låång tid efter när hon sjöng högt med sin vackra röst (<--- måste ha ärvt från sin pappa ;-) ) Hon " sjöng"- "Give it to me baby, aha aha!" (kommer ni ihåg den låten? Pretty fly for a white guy)
Haha... Hon e rolig hon!
Eehh... Andres brukar sätta på den låten när dom har disco! ;-)

Nu har Olivia snuttat klart..
Finns det något mysigare än att ha sin alldeles egna älskade lilla bebis tätt intill sig? Få dofta in den goa baby lukten, smeka och pussa på de gosiga mjuka kinderna, hålla den lilla handen, klappa troll-håret... Kan inte titta mig mätt på denna underbara lilla människa som sover så tryggt och belåtet här bredvid mig.

Olivia- jag älskar dig så obeskrivligt mycket. Jag är så lycklig och stolt att just du kom till våran familj, Du betyder så mycket för oss alla, du gjorde våran familj komplett. Jag älskar dig!

God natt, min skatt.

(P.S Ok, nu har denna familj blivit helt knasig. Nu när Jonathan har tröttnat på sina julsånger och äntligen somnat om, så ligger Andres och ASGARVAR i sömnen...wtf?)

God natt allihopa! Nu ska vi sova.


Ståbräda & första besöket

Idag gick jag och barnen, Emma, samt syrran & Dewin hem till Mummu och Puua för en fika. Innan vi gick så fixade Andres stå rädan till Olivias vagn, och det funkade superbra! Är jätte nöjd!

Nu kan jag ha Olivia i vagnen, en grabb i ståbrädan, tjejerna på varsin sida av vagnen och en grabb i handen. Peace of cake!

Detta var Olivias FÖRSTA besök hemma hos Mummu och Puua, hon kommer att ha riktigt många roliga stunder där, precis som resten av barnen har.
Såklart sov Törnrosa sig igenom hela vistelsen, även fast Mummu och moster gosade och pussade på henne riktigt mycket.

Nu när barnen sover så ska vi passa på att kolla på film- "Life happens"

Ha det bra allihopa!
XOXO


Ett försök i lekparken...

Halloj gott folk!
Hur mår ni? Här är det bara bra, vi har precis ätit lunch och det verkar som att grabbarna har äntligen fått sin aptit tillbaka, båda två åt som hästar! (nästan iaf...) Haha... När jag plockade undan allt i köket så vart det för tyst med grabbarna. Och ni vet ju vad det brukar betyda när det blir alldeles för tyst om barnen? Japp, att det är nått bus på G. Jag var beredd på det när jag gick iväg för att leta efter dom. Men tji fick jag! Dom låg i sina sängar, redo att sova.
 
Igår gick vi ut hela gänget, tanken var att vi skulle till någon lekplats där barnen kan leka lite, åka kana och annat skoj.
Helt omöjligt. ALLA lekplatser här i närheten är fulla med snöhögar, går inte ens att komma fram till lekplatserna, helt omöjligt med vagnen och Danilo och Jonathan var inte alls glada. Jonathan stod med Andres och vagnen och surade, tjejerna försökte ta sig fram till rutchkanan, men det var riktigt svårt, det var fullt med snö, ibland sjönk dom ner till låren med snö. Jag försökte släpa med mig Danilo, men han bara slängde sig. När tjejerna till slut kom fram till rutchkanan så var den också fullt med snö, så det gick inte alls. Haha, men dom försökte och dom verkade ha kul iaf, till skillnad på grabbarna.
 
Nu har vi det konstaterat också- det blir ingen lek i lekparker innan snön har smällt. It sucks. Det slutade med att vi knallade runt här till olika lekparker inann vi gav upp och kom hem igen. Vad ska vi göra ute? Det går inte att leka i parker, det går inte att åka pulka eller göra snögubbar.
 
Snön smälter med raketfart, allt snö som finns har dom plogat och dumpat på alla lekparker och där tar det hundra år innan det smälter bort, så stora högar som det är....
 
Det blir nog roligare med allt snö när Danilo och Jonathan blir lite större, nu sjunker dom bara in i alla snöhögar. Vanessa & Nicole tycker att det är roligare =)
 
Nu hör jag lilla Törnrosa vakna, dags för mjölk kossan att göra sitt jobb. Chao!
 
 
 

Grabbarna hos läkaren

Halloj allihopa!
Hur mår ni?
 
Nu har Danilo & Jonathan vart förkylda i över 2 veckor, dom hostar och hostar och har haft hög feber från och till hela tiden. Riktigt jobbigt!! Och hostmedicinen vi hade (Bisolvon) har inte hjälpt ett skit. För några dagar sedan ringde jag till närakuten för att få en tid till dom så att dom får kolla upp vad det här beror på, men det var lönlöst att få en tid sa sköterskan, men igår så tog Andres med sig dom dit ändå, och fick en tid.
 
Läkaren misstänkte infektion pga. symptomen, det togs prover och sen kom läkaren tillbaka skrattandes för proverna såg lite för bra ut, dom är helt kärnfriska.  Slem i lungorna hade dom, så dom fick Mollipect utskrivet, men ingen infektion eller virus i kroppen.
Läkaren sa att det kan vara så att dom framkallar det här febern själva, som en reaktion till att vi har fått en ny bebis i huset, och jag vet inte hur, men det låter vettigt, jag har hört liknande förut.
 
Så fort dom kom hem igår fick dom hostmedicinen, och *knack, knack, ta i trä* så verkar det fungera! Och sen inhalerar dom i sina airomir (förkylningsastma medicin). Idag vaknade båda två mycket piggare, ögonen hänger inte längre och ingen feber.
 
Jag har vart så orolig, just eftersom vi har en liten bebis i huset nu. Är livrädd för RS-virus som härjar därute.
Pga. att grabbarna vart sjuka och att vi har en nyföding här hemma har vi hållt oss inne och pysslat och sysslat med allt och ingenting.
Men idag tänkte vi ta oss ut för en promenad, friskt luft gör susen.
 
Titta vilken fin bild jag hittade på Danilo & Jonathan när om var bebisar, så här sov dom sina 4 första månader. 
 
 
KRYA på er nu allihopa!!! 
 

BVC och Olivia 2 veckor!

Tänk att Olivia blev 2 veckor redan idag?
 
 
Vi var på BVC idag för viktkontroll, och hon har vänt i vikten nu, sakta men säkert går hon upp...
Tydligen har dom mätt fel hennes längd när hon föddes- då sa dom att hon var 46 cm "kort, och idag var hon helt plötsligt 3.5 cm längre (!), alltså hon var 49.5 cm!
 
Så hon måste ha vart 48 cm när hon föddes.
 
Vi lämnade också in vågen och bröstpumpen nu. Skönt att slippa det, samtidigt som jag är lite orolig över hur mycket hon verkligen får i sig när jag ammar henne. Jag har ingen aning ju... men hon somnar ju efter varje gång, så hon borde inte vara hungrig mer? Eller suger hon så att hon tröttnar och somnar? Hmm... Ersättning får hon ju också, så det går ingen nöd på henne hur som helst. Men vore skönt om bara "jag" räckte.

♣ BILDBOMB # 2 ♣

Här kommer den andra bildbomben som jag lovade (förra året, haha) !
 
Jonathan pussar på sin lillasyster...
 
Som ni ser så har syrran klippt grabbarnas hår under mellandagarna. Kalufsen började bli alltför långt igen. Dom har så tjockt, och så mycket hår (dom har inte ärvt det från mig, utan av pappan) så det ser så "vilt" ut när det blir lite långt, hur man än borstar så får man liksom imngen ordning  . Kiitos Karo!
 
Busungarna har smitit sig in i vårt rum, nyfikna på den lilla som ligger där...
 
En morgon fick Nicole denna fina väckning av Olivia. Hon älskar sin lillasyster och vill bli väckt av henne varje morgon.
 
Partners in crime- Danilo & Nicole
 
Vanessa med Olivia 
 
"Jonathan, snälla- håll ögonen ÖPPNA!" Nope, nada. Varje bild på honom ser han ut såhär... det är hans nya grej.
 
Små Divorna 
Älskar Bessas tröja med trycket "Mummys little monster", thats sooo her! 
 
De stolta stora systrarna vill gärna ta hand om sin lilla syster...
 
Nicole tror att Tomten kommer igen...
 
Bessa- Bus med röda nosen!
 
Sötnosen (body från min moster i Finland)
 
Melina kom förbi och kikade på sin kusin :)
 
Ännu fler sovbilder på lill-Snuttisen 
 
Vaken! Wohooo! 
 
Olivia i sin första one-piece
 
Häromdagen hördes det prassel i vårat sovrum. Jonathan höll på med bus. Han hade hittat mitt paket som låg gömt under sängen och öppnat! Tack...
 
Nicole så stor, men så liten 
 
Bessa fixar med pärlplattor...
 
Emma var förbi och lekte med alla barnen...
(Danilo ser ju väldigt road ut?) Haha...
 
Baddags! Emma satt stolt och höll i Olivia medans vildingarna badade.
 
 
Nu ska jag och lill-Snuttisen gå och ta ett kvällsbad innan vi hoppar i pyjamasarna!
GOD NATT!
 

BEAUTYQ <------ TIPS!

Min syster Karolina har öppnat sin alldeles nya hemsida-
En skönhetsbutik på nätet med allt från topp till tå!
 
Det kommer in nyheter hela tiden.
 
Här är lite av det som finns:
 
Acneprodukter
Ansiktsrengöring
Ansiktsvatten
Ansiktsserum/booster
Ansiktskräm
Ansiktspeeling/ Skrubb
Ansiktsmasker
Doft/massageljus
Händer & Fötter
Kosttillskott
Läppvård
Make-up / Smink
Mobilväskor
Pincetter
Skönhet-Kropp
Smycken
Sovmasker
Startkit / Boxar
Tänder
Ögonkräm/serum
 
Även medicink hudvård går att beställa hem, Synchroline!
 

"Bakom Beautyq står en auktoriserad hudterapeut med många år i skönhetsbranchen, där av försäljning av även medicisk hudvård. Att vara auktoriserad återförsäljare innebär att vi får våra produkter direkt från tillverkaren eller agenturen vilket i sin tur innebär att vi alltid kan garantera att varan du köper är äkta och av högsta kvalitet."

 

Kika in ni också!
 
www.beautyq.se

♥ Satu Svarar ♥

Hej allihopa!
Hur mår ni?
Niu var det ett tag sen sist jag svarade på frågor som ni har ställt (dom som inte lämnat blogg-adress) Och jag tyckte att det var på tiden att jag tar tag i det, det är inte så roligt att vänta på svar så länge, right? 
 
Även ett "massmeddelande":
 
Tusen TACK allihopa för alla era varma GRATTIS hälsningar för vårat nya tillskott, Olivia, och massa kramar till alla som önskat Gott Nytt år och tänkt på oss. Det värmer mer än ni tror att logga in här och läsa era kommentarer, det uppskattas jätte mycket. Jag säger det ofta, men det kommer verkligen från hjärtat, så- TACK! 
 
Here we go!:
 
*****************************************
 
Kristiina:
Jätte fina bilder på dina fina barn. Älskar att läsa din blogg, du sprudlar av kärlek och glädje. Passar samtidigt på att önska dig och din fina familj Ett Riktigt Gott Nytt År!!! Kram!!
SVAR: Tack så jätte mycket! Va roligt att du gillar bloggen och extra kul att du upplever den så positiv =)
 
Therese , mamma till Evelina:
Jag vet egentligen inte hur jag hittade hit men tror de va genomen annan blogg! Jag fastnade direkt, du har då otroligt fina barn och jag beundrar att du verkar ha sån energi! 5 barn och så ung! Men jag har en fråga, jag har en tjej på 2 år och 5 månader.. Börjar bli sugen på ett syskon, men inte om jag vågar... Är då rädd att man kommer tycks om de olika mkt? Vill så mkt med är så rädd för särbehandling!Det är de värsta jag vet när folk särbehandlar och sånt! Sen är de svårt att göra saker som resa, Liseberg, djurparker, badhus?
SVAR: Tack så mycket :) Jag tycker att du ska köra på med ett syskon om du/ni vill det, du behöver inte vara rädd att du kommer att tycka om den ena mer än den andra, kärleken man känner för sitt barn slår en lika hårt vare sig det är första, andra eller femte barnet. Det kanske "känns" lite olika, barn är ju olika- men jag lovar att kärleken är lika stark. Visst blir det lite svårare att resa, man behöver lite mera plats ;-) Men vi känner oss inte begränsade till någonting, vi gör saker som alla andra (kanske även mer) Det gäller att vara förberedd, men allting brukar ordna sig. "Man kan om man vill"- så tänker jag :) Lycka till med vad ni än beslutar er för, och oroa dig inte, det kommer att bli jätte bra!
 
Joanna:
Jag beundrar verkligen Dig. Har själv bara en 13 månaders tjej och det är inte lätt alla gånger. Hur lyckas Du med allt? SVAR: Tack! Va fint sagt. Jadu... jag försöker ha mycket tålamod, men det är verkligen inte lätt alla gånger, det måste jag erkänna. Men som sagt- "Vill man, så kan man" :) 
 
Hanna:
En annan fråga, när du nu denna gång använt salvan, höll sig tappen på samma längd hela tiden eller kortades den något? Är så rädd att de hänt nåt nästa gång jag ska in, inte förrän 31 jan har de hänt nåt då blir jag inlagd .. Så jag hoppas verkligen den kan kolla sig på samma längd.. Kram
SVAR: Min tapp höll sig i samma längd i stort sett hela tiden med medicinen, det var först på "slutet", i ca. vecka 34 (?) som den hade krympt till halva än vad den brukade vara. Vilken vecka är du på nu? Lycka till, det kommer säkert att gå bra :)
 
Hanna W:
Hej! Är en gammal vän till Tiina (från Fisksätra men bor nu i Vendelsö) som tipsade om din blogg en tid sedan. Jag fick själv tvillingar, pojkar den 19/4 och har en 4 1/2 åring innan. Läser din blogg varje dag! Som sagt, härligt att få följa din blogg och din familj. Stort lycka till! Mvh Hanna
SVAR: Hej och tack! Va kul att du hittat hit! :) Grattis till dina tvillingar, går allt bra? 
 
Carolina :
Hej! Har precis börjat läsa din blogg! Tycker den är trevlig! Själv har jag två barn men vill så småningom ha ett till. Men tycker sista graviditeten var tuff. Kanske personlig fråga men svara bara om du vill! Tycker du att dina graviditeter har blivit jobbigare efter varje gång. Kanske svårt då du har tvillingar också då kan jag ju tänka att den graviditeten kanske var mest påfrestande! 
SVAR: Hej! Det är denna sista graviditet som vart jobbigaste, absolut! Jag mådde ju riktigt illa i hela 36 veckor (som hon var i min mage)med kräkningar och yrsel och andra krämpor varje dag. Kanske jobbigare också eftersom nu hade man 4 små att se efter också. Graviditeten med tvillingarna upplevde jag inte som jobbig alls, konstigt nog. Med mitt första barn mådde jag också illa i hela 9 månader, så denna och den första graviditen var jobbigast. Hur känns det själv, hur har dina tidigare graviditeter varit?
 
viktoria:
Va söt hon är:):) va är det för nåt hon ligge på i på några bilder ner? ser så ombonat o mysigt ut.
Sover hon själv i sängen?
Jag fick våran andra skatt en pojke till den 21 så mys:): 
SVAR: Åh, GRATTIS! Hur mår ni? Tackar, det var nog hennes säng som syntes på bilden. Japp, hon sover i sin egen säng, men jag brukar ta upp henne bredvid mig när hon vaknar på natten när jag ammar, ibland somnar vi så, och ibland lyfter jag tillbaka henne :)
 
Sara:
Hallå! Det är vanligare än man tror att syskon går tillbaka en tid för att bli små. De har ju trots allt varit de enda "bäbisarna" e tag. Jobbar inom förskolan och även här är det vanligt, när det kommer in nya barn. De "gamla" barnen kan helt plötsligt ingenting och pratat som du säger bäbis språk..:) De släpper efter en stund. När jag nu ser din lilla tösabit, vill jag att min lilla groda ska titta ut..:)
SVAR: Hehe, ja, jag hoppas att det går över snabbt...:) När är du beräknad förresten? Kram!
 
Johanna:
Hej vilka fina barn du har,,,,har följt din blogg några mån men aldrig skrivit förut. Älskar att läsa om eran underbara familj. Själv väntar jag mitt femte barn. Har ått barn 06,07,09,10 alla grabbar utan 07 hon var en flicka som fick namnet ella. Hon dog tyvärr i min mage i v.39 men finna alltid med oss. Är så glad över mina grabbar.... Ville bara berätta lite om mig själv eftersom jag läer din blogg varje dag. Massor med kramar....
SVAR: Beklagar så djupt... :-( Va roligt att du läser och att du tog dig tid att skicka kommentar, tack! Kramar!
 
Ghenno:
Hej! Jag tittar på dina bilder, och trots fem barn så har du det riktigt prydligt hemma. Jag har tre och det är ofta kaos hemma. 
SVAR: Ja, jag är tyvärr ett pedants städfreak...Det har sina för och nackdelar. "Att städa när barnen är små är som att skotta snö under ett snöstorm" läste jag nånstans....  Jag försöker ha det fint vardagsrum, kök osv, men barnens rum får se ut som det gör, så städar vi där på kvällen tillsammans. Fast direkt på morgonen ser det ändå ut som en bomb släppts ner, haha...
 
Anonym:
Jag beundrar dig verkligen. Hur hinner du med allt?Alla barna är alltid så fint klädda,håret fixxat, fint hem.Å du ser så otroligt snygg & fräsch ut!Kan aldrig tro att du har 5 småbarn!!Du är en supermamma!
SVAR: Wow! Nu blir jag nästan lite generad! Men tack! Jag är verkligen ingen supermamma, jag har mina fel och brister jag också. Men jag gör så gott jag kan.
 
***************************************************************************************************************************
 
Om jag har missat någon, så hojta till!

Nyårs firandet 2012 - 2013

1 januari år 2013. Ett nytt år, nya möjligheter och nya äventyr.
 
Igår åkte vi till Andres föräldrar vid 19-tiden. Där var redan allihopa. Barnen fick julklappar som Tomten hade lämnat där på julafton, vilket dom rtyckte var jätte roligt. Nicole och Vanessa fick varsina Barbie familjer och egna lap-tops, Danilo & Jonathan fick kläder och varsina bilar som dom lekte med. Lilla Olivia träffade sin farbror Oscar och kusinerna för allra första gången eftersom han vart sjuk och hon fick en massa paket som jag och tjejerna hjälpte till att öppna, jätte fina kläder- Tack så jätte mycket för allt!
 
Tjejerna redo för party!
 
Kusin Melina med Olivia
 
Nicole och Javis tjej Hazal
 
Så fort vi klev in snodde bästa farbror Oscar våran Snuttis =)
 
Olivia med kusinen Giuliano
 
Och med kusinen Sergio...
 

Och med kusinen Javi  (japp, hon har många beskyddande kusiner)
 
Nicole & Bessa busar med kusinen Emilio

Bessa Bus ! 
 
Framåt midnatt var det dags för disco, det shejkades till låt efter låt, jag förstår inte hur tjejerna orkade?! Dom sov ingen middag heller, så jag fattar inte vart energin kommer ifrån...?
 
Olivia mös med Abuela & Abuelo 
 
Nicole var hur tuff som helst på dan igår och snackade en massa om alla raketer hon ska se på, på natten. Jag visste att hon bara pratar goja, för hon är rädd för raketer och jag visste att hon inte skulle vilja gå ut- och mycket riktigt.. när det började närma sig sa hon att hon hellre håller mig och Olivia sällskap inne och tittar ut genom fönstret istället... 
Förra året gick vi ju ut hela familjen, och då kräktes Nicole ner hela min jacka för hon blev så rädd.
 
Andres och alla andra gick ut och Vanessa & Jonathan ville följa med ut och titta på raketerna. Tuffingarna.
Jag stannade inne med Olivia, Nicole och Danilo som var sjuk... :-(
Vi ställde fram stolar vid fönstret och tittade ut på alla raketer istället.
 
Vi brukar gå ut allihopa varje år, inte för att jag själv skjuter raketer, jag ser gärna på, på avstånd, men just denna år kändes det inte så viktigt. Det gick lika bra att se allt genom fönstret och då kände sig barnen tryggare också. 
 
Det var en lugn och mysig avslut på det gågna året. Vi åt god mat och umgicks och alla var glada och nöjda.
Vi åkte hemåt strax efter klockan 01, grabbarna var supertrötta, och Danilo var ju lite sjuk också- hosta och jätte hängig, så det var dags. En efter en somnade alla våra 5 ögonstenar i bilen inom 5 minuter.
Hemma var det bara blöjbyte, på med pyjamasen och i sängs. Och idag fick vi ett skönt sovmorgon! 
 
Hur var eran nyår?
Var ni ute och tittade på raketer? Om ni har barn, höll dom sig vakna?
 
 

Rensa bort julen!

Hej allihopa, och god fortsättning! :)

Hur har det nya året börjat?

Hör hemma har vi rensat bort julen. Alla julsaker las tillbaka i kartonger och får vänta tills nästa jul innan det tas fram igen. Känns skönt att allt är borta, jag höll mig iaf till detta år, vet många som tröttnade direkt efter julen ;-)
Tog fram våra "vanliga" grejer, och nu känns det mycket bättre. Va stor plats vi fick helt plötsligt i köket där julgranen stått. Olivia får se sitt hem så som det brukar utan all julkrams för första gången.

Hur länge har ni kvar era julsaker?

Nicole och Vanessa hjälpte till att ta bort alla Tomtar som var här och där, ljusstakar och annat, och Danilo gick runt med dammsugaren....
Tyvärr så dammsög han väääldigt noggrant och sög in våran fina julblomma också! (bild nedan)


RSS 2.0