Svinkoppor?!

Var på apoteket idag med Nicole för att visa upp hennes munsår och fick domen svinkoppar direkt!
Wtf!?
Jag hade inte ens en aning om vad det var innan jag googlade. Ingen av våra barn har haft det och jag har knappt hört att nån annan haft det heller.
Jag köpte någon salva för just det och en läppstl som bara hon får använda.

Trotts att hennes sår har torkat ut så får jag lite ångest över såna här smittsamma sjukdomar. Jag har som sagt googlat och nu har jag bytt sängkläder till henne och lagt hennes pyjamas i tvätten.
Det är typ den enda plaggen som dom får använda fler än en dag/kväll innan de byter. Allt annat hamnar i tvättkorgen efter dagens slut.

Så länge den inte är torr smittas den, men den började torka först igår så?!

Snart kommer barnens kusin Melina förbi och senare ska vi julpynta.
Idag köpte jag 3 nya julstjärnor på fot och lite glögg för att få det lite extra juligt. ❤


Kaffe & Sushi

Satt och funderade... det är ju så himla mycket som man inte får och ska äta/dricka när man är gravid och då kom min tanke på just kaffe. Det innehåller ju koffein, så jag undrar hur mycket som faktiskt är OK att dricka?
 
Jag har bara vågat dricka 1 max 2 koppar per dag och då har jag bara typ hälften kaffe i. (Jag dricker inte det varje dag dock) jag har hört att max 3 koppar per dag är OK när man är gravid.
 
Hur har ni gjort med just kaffe ni som väntar/väntat barn?
 
Och nu har dem ju ändrat sina riktlinjer kring sushin också. Förut har man blivit sagt att man inte får äta sushi (rå fisk) men nu är det tydligen okey, bara det är färskt och inte köpt på t ex Ica.
 
Hur tänker ni kring det? Har ni vågat äta sushi som gravida?
Jag åt sushi några dagar innan jag fick veta att jag var gravid och ibland kan jag bli jätte sugen på det.
 
Finns det nån mer mat/dryck som ni är sugna på som ni inte rikgit vet om man vågar äta/dricka det eller ej?
 Te x detta med salami, vilket jag inte ens hade en tanke på??
 
Häromdagen var jag så sugen på att lägga parmesanost (rivenost) på spaghetti och köttfärsås, men den var opastöriserad så jag fick snällt skippa det.
 
Passar på att tömma min blogg mapp lite, fast det är helt off topic.
Jag bytte matta till köket och den är väldigt poppis bland barnen!
 
Dom tar dit sina prylar och leker alla möjliga lekar.
 
 
Idag är det alltså lördag och vi ska iväg och handla lite innan vi kommer hem igen och tar fram allt julpynt och skapar julstäming här hemma hos familjen Gonzalez :)
 
Önskar er en fin lördag! Kram på er alla!

Nytt ⭐

Nya hyllan i köket :)




-

Idag kom Puua hit för lite fika och lek med barnen. Han knöt ihop Nicole & Jonathans strumpor och det hade dom jätte roligt med ett bra tag här hemma. Smiley
 
Om dom inte samarbetade med sina steg så ramlade de omkull och hade jätte roligt åt det.
Smiley
Vissa av dem hade jätte roligt med den här motorcykeln också. I sisådär 6 minuter för att vara exakt....
 
Sen började dessa två (bild ovan) bråka om vem som ska åka och vem som inte ska åka.
Då kom jag ju snabbt på varför vi ställt motorcykeln ute på balkongen. För att det blir bråk om den vareeeenda gång.
Och sen dess har fröken Bessa Bus inte vart på nån värst strålande humör. Hon gnällde över motorcykeln, sen bråkade hon om min mobil, om leksaker, pennor, någon råka vara i hennes väg så hon puttar helt enkelt bort hindret (som råkade vara hennes lillebror) och allt har bara vart fel. När hon började skrika och gapa och svära som en sjöman så åkte hon in på rummet. Där har hon fortsatt bråka och jag undrar helt allvarligt vem hon bråkade där inne med....? Hon skrek och gapade, kastade saker och sen skrek hon "shut up". Hömm....?
Hon har sparkat på sin dörr och också stängt av sina öron. Seriöst, hur fasiken bär dom sig åt? Jag vill veta!
Jag har tyckt synd om våra grannar som fått stå ut med detta, men jag har verkligen inte vetta hur jag kan få tyst på henne. Det hjälper inte att prata med henne dessa stunder, hon hör inget utan hon kör med sitt gnäll, det är som att prata med en vägg. Då behöver hon få vara för sig själv och lugna ner sig en liten stund.
 
Ibland önskar jag att jag verkligen var en supermamma, som verkligen visste hur jag ska handskas med alla svåra situationer, som hade facit i hand och visste om jag gör rätt eller fel.
Föräldraskap är svårt. Jag har inte alla rätta svaren. Nu gör jag bara det som känns bäst för oss alla och för husfridens skull, vad som hjälper just nu- och det är att låta henne ta lite time-out för att lugna ner sig utan att jag står och klagar, skriker och gnäller på henne. (Vilket jag också gjort, men det har inte funkat, haha)
Jag önskar bara att jag visste.
 
Nu är allt frid och fröjd (iaf tyst) och Olivia sover igen. Jag har skickat Danilo och Jonathan för att städa sitt rum, för dem har slängt ner saker överallt. Jag ska börja med maten och Andres är nog på väg hem från jobbet strax.
Det blir en bra kväll det här, intalar jag mig själv. Jag skulle bara behöva ett lååångt bad för mig själv senare för att orka, haha. Jag behöver lite time-out jag också känner jag ;)
 
Ikväll blir det godis och Idol (iaf för mig!)

Like it or not?

Olivia kan inte bestämma sig om hon gillar tigern eller inte,


Fredags babbel

Tjohej det är fredag idag!
(En helg betyder inte automatiskt långa sovmornar när man har småbarn, dock. Snarare tvärtom.)
 
Olivia ligger och sover som alltid vid denna tid, Vanessa & Nicole är inne i grabbarnas rum och leker medans Jonathan & Danilo sitter och tittar på Pinocchio.
 
Hon är jämt så snuttig när hon är trött. (Därav smeknamnet Snuttis) Hon ska ha sin napp och snuttisen gnider hon mot näsan sådär gosigt och ska vara tätt intill... Mi perlita. (=min lilla pärla på spanska)

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe. Har skippat det några dagar, men känner att idag behövs det verkligen- fast jag somnade som en stock med kläderna på i soffan innan nio igår. Jag kan inte sova på soffan, jag vaknar alltid stel och det är inte bekvämt alls. Idag behöver jag energi, jag mosar runt med mjukisbyxor, osminkad ansikte och håret har jag inte heller ens borstat. Haha, no stress...
 
Här är min lilla virvelvind Vanessa.
Hon har jämt för sig en massa knasiga miner när jag ska ta bilder, en liten clown är vad hon är, och när jag tittade på gamla foton på mig som liten så verkade jag vara likadan. Gjorde knasiga miner på 90 % av korten. Jätte kul..
 
Och lilla divan Nicole.
Hon fick jätte torr hud av kylan så jag har smörjt in hennes ansikte, och nu har hon fått en blåsa där det var som torrast, vid underläppen...??
 
Jag har fixat med tvätten och ordnat den där hyllan i köket och försökt organisera i köksskåpet. Imorgon hämtar vi upp julpyntet och det ser vi alla fram emot.
Jag skulle vilja köpa nya stjärnor till köket och vardagsrummet och inte dessa ljusstakar som vi haft varenda år.
Och jag förstår inte varför, men det fattas visst alltid ljusstakar här hos oss?
Igår köpte Andres en julstjärna (blomma) till mig som står på köksbordet. Är julen verkligen så nära? Det känns jätte konstigt, men jag antar att julstämningen kommer mera imorgon när allt julpynt och allt juligt omkring kommer fram.
Det här ska vi göra till den bästa julen ever!
Det blir roligare för barnen för varje år, då dem förstår mera och känner julglädjen och julkänslan mera.
En annan sak som måste köpas detta år- en julstrumpa till Olivia.
 
Sorry, babbel igen.Smiley
 
Vanessa snackar flytande spanska i rummet med Nicole nu. I alla fall så tror hon att det är spanska men det kommer ut mest fantasiord, haha... men det är bra att hon iaf försöker. Smiley
 
Vi har inga planer för denna dag alls. Jag skulle ha träffar en vän, men hennes barn är sjuk så vi får boka en ny dag.
Det är alltid så när man planerar att göra något, nån blir alltid sjuk eller något kommer emellan.
När som helst kommer Mummu hem från Finland, och tjejerna har saknat henne. Puua har nog njutit av tystnaden, hahaha... Jag måste hinna träffa syrran idag också få att få en kräm som jag beställt från hennes jobb. Min hy blir jätte konstig av kylan. Så narig.
 
Vilket tråkigt inlägg detta blev Smiley...
Bjuder på några bilder från gårkvällens badande!
 
Det är inte alltid lätt att sätta på pyjamasen på denna lilla tjej, hon vill inte ligga still.
 
 
Jag filmade Olivia med mobilen då när hon lekte med den där Tigern (några inlägg nedåt) och jag kan inte sluta asgarva och titta på den. Jag filmade via videofyme, så jag ska försöka få över den här på bloggen så får ni också se.
 
Nu vaknade Olivia av oljudet där nere, grannarna håller på och bygger något och allt är så lyhört här. Dom borrar och bankar i trappuppgången och tappar tunga saker. Jag gissar på att hon kommer att behöva sova en stund till senare på eftermiddan.
Nu vill Danilo ha lunch, det får bli makaroner och korv idag.
 
Nog med mitt babblande, det känns som att jag sitter och babblar för mig själv och t om jag håller på och somnar av mitt snack, så jag kan bara föreställa mig hur tråkigt detta blev för er. Smiley

"Do i - or Don´t i Like it...?

Det är tufft att vara liten.
Hur ska man kunna bestämma sig om man gillar en leksak eller inte...?
Denna dilemma hade Olivia iförrgår när jag tog fram Tigern som studsar, hoppar och sjunger.
 
"Vad är det här för något? ...... Om jag tar upp den, slutar den då att hoppa?!"
"Näääj den slutar inte! ...... Kan den bli tyst, snälla få den bli tyst!?"
"Ta bort den härifrån!.... aah... den är ganska rolig när den inte hoppar och sjunger."
"Och så börjar den igen! Mamm-maaaaaa!!!!!"
 
Fast däremellan skratt och gråt så dansade hon faktiskt.
Äei, vi får suga å denna karamell lite till innan vi bestämmer oss vad vi tycker om denna.

Trots-nissen Jonathan

Gaah vad jag ångrar mig att jag inte gjorde min andra beställning från lekmer igår!
Det är sista dagen idag med att få 200 kr rabatt om man köper för över 1000 kr. (Passa på att kika in där!)
Jag hade redan kikat in och lagt mina varor i kassan, men så tänkte jag att jag ska vänta lie för att hinna prata med Andres först. Nu när jag skulle fullfölja min beställning så var såklart allt det jag skulle ha slutsålt! Så typiskt.
 
Jag har försökt att övertala Andres om att handla de "sista" klapparna nu till helgen, men vi får se hur det blir med det.
Jag skulle så gärna vilja vara klar med allt sånt i god tid så man slipper trängas bland en massa folk sen och så kanske man faktiskt hittar det man söker också. Det är lite som en stressmoment för mig, jag vill bara komma iväg och ha det gjort. Jag älskar att handla presenter, speciellt när jag vet vad jag ska ha.
 
På lördag ska vi (<--Andres) ner till källaren och hämta upp våra julprylar.
Jag var där nere och rotade i förrgår och fick lite panik. Jag har städat och organiserat allt så fint där för bara nån vecka sen och nu har en bomb slagit ner där igen. Andres har vart och letat efter något och vänt upp och ner på hela förrådet.
Jag fick bokstavligen klättra på lådor, påsar, cyklar och annat som vi slängt in där för att komma åt barnens vintersäck.
Så på lördag ska vi julpynta så att allting är klart tills på söndag då det är 1:a advent och 1:a december.
Ska bli super mysigt att skapa fram julstämningen med julpynt, julsånger, tända ljus, pepparkakor och glögg lukt.
Gillar ni glögg? Det gör inte jag, men jag gillar doften av det. Det doftar jul, och Andres dricker ju glögg.
 
Här får ni några bilder från imorse:
 
Ombytta roller, Nicole puttar på Olivia i bilen
 
Mina 3 prinsessor
 
Och mina guldgossar.
 
Blixten måste ha vart jätte jobbig, med tanke på hur svårt det var att hålla ögonen öppna...? Till slut tappade vi tålamodet och skippade fler försök...
 
Nu är 4 av 5 på dagis och lill snuttis sover. Hon vaknade redan vid 6:30 så hon ville sova redan innan vi gick till dagis.
Jag skriver "redan" för hon brukar iaf sova till 7:15. Smiley
Imorgon är barnen lediga som vanligt varje fredag.
Jag hoppas att grabbarna (<---Jonathan) sköter sig bättre idag på dagis än igår. Varken Jonathan eller Danilo är fans av att följa med gruppen på skogsutflykterna. Igår strejkade Jonathan med att sätta på sig västen innan dem skulle gå.
Och när jag kom för att hämta dem igår så var det inte så mycket bra om just våran trots-nisse Jonathan.
När dem var på skogsutflykt hade han dragit iväg. Sprungit så snabbt han kunnat mot dagis. Med brorsan efter sig (såklart... dessa två alltså...) Dom hade ropat och ropat och Danilo hade stannat och velat gå tillbaka, men brorsan skulle ju övertala honom att det inte alls var kul i skogen att dom skulle till dagis istället. *suck*
Och vid matbordet hade Jonathan spottat ut mat och slängt på golvet (?!) så han hade fått gå från bordet. Han hade vart bråkig hela dagen igår, vilket resulterade att han fick gå till sitt rum efter dagis.
Jag hade tänkt att vi skulle gå hem till Puua och hålla honom sällskap eftersom Mummu åkt på kryssning till Helsingfors med sina väninnor, men icke sa nicke. Det måste bli konsekvenser för dumt beteende, så jag hoppas verkligen att det gått bättre idag.
Jag vet inte vad det är med honom, men den senaste månaden har han lagt sina öron på OFF tror jag.
Hur fasiken gör han det och kan han lära mig det också? I would really need it sometimes...
 
På tal om det så skulle Mummu kolla upp de där barnparfymerna på båten. Hoppas att det finns!
 
Mina stjärnor jag vill ge er allt i livet, men mitt liv vill jag dela med er. SmileySmiley
 
 

Magbild och Natti natti

Onsdagkväll och jag har precis kommit upp ur ett varmt bad, har tonat håret igen.
Låg där säkert över en timme och bada läste bloggar och kikade på Facebook med mobilen. Skönt med egen tid sådär, och på kvällarna är det ju som bäst.
 
Barnen sover sen en tid tillbaka, när jag nattade dem så tog jag några bilder. Samma sak nu när jag skulle se till dem efter mitt bad så tog jag bilder när dem sov. Älskar att titta på dem när de sover. De driver mig verkligen till vansinne ibland, men dom är det bästa och viktigaste i mitt liv.
 
Före....
Glada grabbar!
Efter...
Utslagna hjältar.
Denna dam började med sina kvällsfasoner igen. Först så fick jag inte gå efter våran kvällsrutin vid sängen för hon skulle sjunga några sånger för mig och tog i för kung och fosterland. Sen skulle jag låsa hennes örhängen. När jag hade gått så kom hon ut och sa att hennes örhängen bara "råkat lossna" (fast vi vet att det inte är sant.)
Äntligen kom hon till ro och somnade.
Denna tjej tar en lång stund på sig att somna. Hon har sjungit julsånger för fulla muggar och ropat efter mig ett X antal gånger.
Olivia somnar jämt på två röda.
 
Va jobbigt att komma och störa nattsömnen med blixten från kameran, wops..
 
Här kommer en (bättre?) bild på magen idag- vecka 16 + 0.
 
 
Nu ska jag krypa ner i kojs, känner mig jätte trött idag.

Gamla bilder väcker gamla minnen.

Igår kom Mummu hem tills oss för att dricka lite varm te. Jag dricker inte te, men varm choklad älskar jag.
Och kaffe har jag lärt mig att gilla först den senaste året, tror jag. Men det ska vara med mjölk och socker i, annars får det vara. Det var bara jag & Olivia hemma, så hon var glad när hon fick all uppmärksamhet när Mummu kom.
 
Och hon lös upp som en sol när hon fick låna hennes mobil. Ni ser ju hur hon njuter...
 
När det var dags att hämta resten av järngänget från dagis (<--- jag vet fortfarande att det heter förskola, men dagis är ett ord jag gillar, och förskola förknippar jag med 6-års verksamhet) så följde Mummu med och sen gick vi hem till dem. Olivia knallade efter Puua hela tiden, flickorna ritade och byggde med lego och grabbarna dom satt och kollade på film och lekte med ficklampor.
 
Vanessa hittade såklart sin favvo mössa, jordgubbsmössan.
 
Bessa min lilla loppa.
 
Mummu tog fram lådan med alla gamla bilder.
 
Och det fanns en massa!
Jag älskar att titta på bilder och detta var på "den tiden" då man var tvungen att framkalla sina bilder, och man visste ju aldrig om dom vart bra eller ej i förväg.
 
Kolla på denna bild på mig och mina 3 äldre syskon.Smiley
 
Mina bröder var likadant klädda, fast dem var så stora, haha... Måste ha varit skolavslutning och jag är nog 5 år här?
 
Här är jag nog ca. 4 åt...? Sitter på trapporna vid vårat hem. Kolla min lugg! Jag dör lite.
Mamma, var du tvungen?
På nästan alla bilder så hade jag och min syster luggen kammat rakt uppåt (whyyyy) och så lite spray.Smiley Smiley
 
Det här var nog taget samma år, Julafton.
 
Jag kommer så väl ihåg det här. Jag hade väntat och längtat så länge att Jultomten skulle komma och så kom han. Och var skitful och skitfull.
Masken han hade ser ju jätte skrämmande ut! Inte konstigt att jag började lipa.
Ett år kommer jag ihåg att jag satt vid granen när Jultomten kom, och han hade nog vart hemma hos fler familjer och blivit bjuden på en snaps eller två, för han kom hem till oss och stank och på toppen av det så välte han julgranen på stackars mig som låg där under....Smiley
 
En nybadad liten Satu, ca. 6 år skulle jag tro?
 
Här är jag med våra fågel på huvudet. Och brorsan Stefu i bakgrunden.
 
Jag var faktiskt sugen på att köpa en sån där fågel alldeles nyligen. Vi har alltid haft en sån fågel under min uppväxt. Tama, gulliga...
 
Skulle vara mysigt med ett ganska "lätt" husdjur nu till det här gänget.
Jag vill absolut inte ha en katt. (gillar inte katter)
Hund vill jag inte ha så länge vi bor i lägenhet.
Kaniner, marsvin, hamstrar och andra gnagare gillar jag inte heller, är faktiskt lite rädd för allt sånt då jag hade n drärghamster när jag var liten och den bet mig nästan genom fingret. Så nej tack.
Men en fågel, en nympfparakit unge skulle jag vilja ha.
 
Har ni husdjur?
Vad i sånt fall.
 
Ni ser ju hur det blir när jag börjar skriva. Det är helt oplanerat och det bara kommer ur mig. Haha...

Vecka 16 + 0 ♥

INFO:
 
Barnet är nu 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca. 120 g vid veckans slut.
 
Huvudet är ännu stort i jämförelse med kroppen, men det börjar se mer proportinellt ut.
Ögonen är slutnaa, men de har blivit större och ögonfransarna och ögonbrynen har vuxit.
Underhudsfett börjar lagras, det hjälper bebisen att hålla värme smt ger energi.
På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingraroch tår har ni små naglar.
Barnet pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn.
Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.
 
Din livmoder är nu lika stort som ett bebishuvud. Livmoderna övre del är ungefär mitt emellan ditt blygdben och naveln.
Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor känner sig ovanligt varma, får ökad svettninge eller blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i näsan eftersom slemhinnorna svullnar vilket tros beror på hög halt av graviditetshormoner. Slidan kan ge en ökad mängd sekret. Så länge flytningarna är doftfria är det inget att oroa sig för. Skulle du få illaluktande flytningar ska du alltid upp det med din barnmorska. Behovet att kissa kvarstår ofta.
 
Såhär ser min mage ut nu:
 
Taskiga bilder, men jag kunde inte använda blixt då den studsade på spegeln. Jag kan be Andres ta bättre bild när han kommer hem.
 
Själv mår jag superbra. Helt overkligt att man faktiskt kan må bra under sin graviditet.
Jag har haft ont i underlivet och misstänkt urinvägsinfektion, så jag var hos doktorn idag. Ingen UVI men hon skulle skicka den vidare för odling.
Blutsaften har varit slut i över en vecka och jag måste köpa en ny. Och ny BH behöver jag också, cheez va ont i tuttarna jag har!Smiley Kan knappt ligga på magen... Nu är det brösten som förhindrar det, snart är det väl magen.
 
15 dagar kvar till RUL!

Mardrömmar, Sammandragningar och Bloggen

Jag vet inte om det är gravidhormonerna som spökar men jag drömmer så hemska mardrömmar på nätterna.
Ni vet, såna där mardrömmar då man vaknar helt kallsvettig och panikslagen och inte kan somna om?
Så verkliga mardrömmar. Har drömt mardrömmar i över 1 veckas tid, ibland t om 2 st på samma natt.
Sen har jag inte vågat/kunnat somna om.
Usch... Smiley
 
För två dagar sedan började mina första sammandragningar också. Och igår fick jag en ny kallelse till specialsist mödravården. Efter rutin ultraljudet så ska jag börja ta medicin igen för min livmodertapp. Precis som jag fick göra med Olivia då jag har risk att föda för tidigt.
Om 16 dagar ska vi på RUL och det ska bli såå spännande, jag hoppas att vi får tjuvkika vad det blir för fön denna gång. Vi har kollat med alla våra barn. jag tror på en pojke och Andres tror en flicka. För oss spelar det ändå ingen roll, huvudsaken är att h*n är frisk.
 
Meningen nu var att jag skulle gå igenom mina mail.
Men helt ärligt så förstår jag inte över hälften av dem. Helt plötsligt dimper det ner mail om olika samarbeten och reklam för bloggen och jag fattar nada. Jag kan inte sånt där. Ta mig inte fel nu, jag älskar min blogg och jag älskar att skriva och jag vill ju nå ut till människor, det tycker jag är superkul och jag vill att min blogg ska växa.
Men jag vill inte ta bort fokus på det jag faktiskt vill skriva om.
(Nu läser jag erbjudanden om ledlampor, sexiga kanindräkter ( <--sorry Andres, haha) och prylar som jag aldrig skulle köpa.) Så jag tackar nej till det mesta. Jag vill inte börja ta in saker som inte intresserar mig, min familj eller mina läsare för fem öre. Jag vill bara skriva så som jag gör, jag vill gärna ha med tävlingar lite då och då men då ska det vara om sånt som ligger mig nära hjärtat. Inte om vad som helst "bara för att".
 
Ni kanske också har märkt att jag inte är den som springer på hundra olika events och lägger upp hundra bilder på vad jag äter till frukost lunch, middag och allt däremellan, helt enkelt för att det inte är den jag är. Ibland kan jag bjuda på såna bilder, men helt ärligt- skulle ni verkligen vara intresserade av allt som jag stoppar i mig...? Nää.
 
Jag vill att min blogg ska växa, jag vill nå ut till människor- på ett ärligt sätt. På mitt sätt.
(Så om ni vill hjälpa mig att sprida bloggen så är jag tacksam)
 
Tittade precis i almanackan, idag har vi bott i denna lägenhet i prick 2 år.
Vi fick nycklarna ca. 3 veckor innan men vi totalrenoverade allting innan vi flyttade in. (allt förutom köket)
 
Andres med Nicole
 
Och lilla Loppan Bessa
 
Här hittade jag en bild på Danilo, kommer ni ihåg den dan då de ringde från dagis att han hade fått gungan på sig?
(man ser att vänsterkind är rött och svullet)
 
Olivia är pappas flicka # 1!
 
 
 

"Puua"

Min pappa (kallas för Puua) är helt tokig i barnen, och han är deras stora idol. Speciellt Danilo & Jonathans.
Dom har honom lindad runt sitt lillfinger och han gör allt för dem.
 
När han är med så vet jag inte vem av dem som är värst, egentligen. Jag gissar på Puua. Tusen gånger om faktiskt. Han eggar upp dem till att busa och lär dem en massa jävulskaper (<---vilket inte uppskattas! (såsom att visa fingret osv...)
Puua tycker att det är roligt, även när dem säger fula ord. Ja- ni hör ju att han är värst.
Kruxet är att när Puua är med förvandlas jag alltid till "the bad guy" som får skälla och säga till på skarpen. Då blir det krokodiltårar (oftast från garbbarnas sida, höhö) och "PUUU-UUAAAAA!" som värsta dramat.
Och han tröstar. Säger jag nej till något som de vill ha (kakor,bullar osv innan maten) så går dem till Puua och han kan inte säga nej till gullepojkarna, så han säger "Jamen bara en skadar ju inte"
 
En mammas lott det där? Gör mig helt tokig ibland för att Puua använder sina öron mindre än grabbarna.
Och Nicole (som alltid är på min sida) "Puua!? Nu får du faktiskt ta och lyssna eller så kommer Mummu!" Smiley
Haha, hon har lärt sig att det är Mummu som bestämmer där.
 
Jag förstår inte hur han orkar att hålla igång med barnen hela tiden, leka, busa fixa och dona.
Han tar sig verkligen tid och vill vara med dom och vill göra roliga, minnesvärda saker med dem.
Det är en speciell band mellan dem. Det är fint att se. Min pappa med mina barn.
Det är inte många som har det så, och jag är oerhört tacksam att mina barn får uppleva det här. (förutom Puuas trots)
Vanessa och Nicole är mer "Mummus-tjejer" dom är på hennes sida. Iaf Nicole. Vanessa står på båda sidorna, beror på vem som gör den skojigaste saken för tillfället, haha..
 
Och nu har Puua värvat en ny kompis i gänget. Lilla Olivia. (save your self while u can!)
Gissa om han är i sjunde himlen när hon häromdagen lärde sig att säga "Puua."
 
Danilo, Puua & Jonathan
(en petar sig i näsan och den andre ber. Vacker bild.)
 
Olivia & Puua...
 

Nu har vi inte sett Puua sen grabbarna var hos frissan, han tyckte inte alls att de behövde klippa sig, så han strejkar.
Smiley

Och så var vinterkylan här.

Idag den 26.11.2013 kom den kalla vinterkylan hit till Haninge.
Hittils har det nog bara varit några få minusgrader på nätterna och tidigt på morgonen, men hittils aldrig -5 grader när jag lämnar barnen på dagis.
Så idag kom vinteroverollerna och gjorde debut.
Kändes lite konstigt att plocka fram dem, för var det inte precis sommar?
 
Danilo & Vanessa
 
Jag måste ner till källaren idag och rota fram våran vintersäck, för jag har inte hittat våra varma handskar och mössor nånstans. Barnen drog iväg med fingervantar idag och det är det för kallt för... Smiley
 
Olivia var inte på sitt bästa humör när hon var påklädd och klar, för hon ramlade och kunde inte resa sig upp, och så ramlade hon igen och jag skulle klä på mig själv också...
 
Syskonen Gonzalez, redo för kallare väderlag!
 
Danilo var inte så värst samarbetsvillig med att vara med på bild....
 
Min docka, Nicole
 
Efter lämningen tog jag och lill Snuttis en promenad till lill-Ica för att hämta ut ett paket (wiiieee julklappen som jag beställt till Andres har kommit!) och köpa den nyaste numret av "Vi föräldrar" men dom hade inte fått in den ännu. Vi är med där, något litet klipp bara om hur vi firar jul när man har så stor släkt.
 
Herregud va kallt det var. Jag älskar verkligen inte kylan. Mera tvärtom faktiskt. Jag måste och rota fram min egen vinterjacka och skor (om jag har några??) Jag har gått med min vårjacka och gympadojor hela tiden, så man kan säga att jag frös idag. Smiley
 
Vi kom hem och jag plockade bort frukostgrejerna, fixade tvätt och bäddade sängar, sen blev Snuttis trött. Hon hade vart och hämtat sin napp och snuttis och lagt sig på golvet i sitt rum. Hon vet när det är sovdags.
 
Jag sitter här och fryser fortfarande, så jag dricker lite varm choklad och läser runt på Aftonbladet.
 
Varm O´Boy, gravid vitamin och mobilen ifall dagis skulle ringa.
 
Läste ni förresten om mamman som vägrade ta sin 5-årige son till sjukhuset trotts att han hade blivit påkörd av en bil och skrikit av smärta?
Mamman sa att hennes andra barn blev sjuk och all hennes koncentration gick åt denne, men att hon faktiskt masserade pojken bens och gav t om alvedon till honom. Han hade brutit ett ben! "Gav t om en alvedon"- wow, hon borde verkligen få årets mamma-priset! Det var först när pojkens pappa kom hem (som inte bor med dem) som han förstod allvaret och tog honom till sjukhuset. Cheez alltså. Påkörd av en bil.
 
Nu ska jag kolla upp en grej på nätet. Jag skulleså väldigt gärna vilja vara klar med alla julklappar redan nu så man slipper julruchen. Har kollat runt på lite leksaksaffärer och vet på ett ungefär vad vi ska handla till barnen, men är det bara jag som tycker att det är svårare till grabbarna?
Vi får se när Andres är sugen på att gå och handla "det sista". Och snart fyller Olivia år också....om 23 dagar för att vara exakt.

Hello - Goodbye

Nu är det hög tid att denna gå-stol får flytta ner till förrådet. Hon hann ju inte använda den länge alls.
 
Den får ligga ner i förrådet tills nästa bebis har användning för den, om sisådär ett år eller något, haha...
Vi var på Toys´R Us häromdagen och jag tittade på olika bilar, tänkte att det kunde vara en bra födelsedagspresent till Olivia och det fanns så många fina...
Andres fick påminna mig om att vi har Vanessa & Nicoles gamla bil där hemma. Just ja!
 
Jag och Olivia var och tog fram den precis.
Tvättade den, bytte batterier- nu är den som ny!
 
Hon kommer dock inte framåt med den ännu. Eller lite framåt, och sen lika mycket bakåt igen.
 
Danilo & Jonathan har sina bilar som dem fick i födelsedags present av sina Gudföräldrar Anna & Stefu och Karo, när dem fyllde 1 år tror jag. Och dom använder dem varenda dag, hela tiden här hemma.
Dom älskar att fylla den lilla luckan fulla med gubbar och andra små grejer och sen köra runt.
 
Innan Olivia lärde sig att gå så brukade hon jämt hålla sig i handtaget bakom bilen och gå efter när Danilo körde.
Han blir lite ledsen nu ibland när hon inte vill leka så längre med honom. Nu går hon ju hela tiden och man får inte ens hålla henne i handen längre. Hon försöker t om springa. Fort gårt det ju inte, men hon försöker. Speciellt när hon tagit eller gjort något som hon inte får. Hon brukar gå och ta fjärrkontrollen och när man ber att få tillbaka den så ska hon "springa" ...
Smiley
Nu känner jag doften av äppelpajen jag bakat, dags att ta den ur ugnen- yammie!

Egmonts bloggpanel

Jag är ju med i Egmonts bloggpanel där jag får möjligheten att testa olika nya proukter som kommer ut.
Häromdagen fick jag hämta ut ett stort paket fullt med en massa skojigheter! *som ett barn på julafton*
 
Olivia var så klart mer än hjälpsam med paketet...
 
Där i fanns bla.
 
En magisk anteckningsbok:
 
Vanessa övar sig på att skriva för fullt just nu, så hon älskar den här. Hon hittar tidningar och så ska hon härma allt som skrivs. Omslaget är av grov gummiyta med läskiga ögon, hon tycker att det är en Halloween bok.
 
Äckliga skämtlådan:
 
Riktigt äckliga skämt såsom kackerlacksägg, hängande snor och bajs!
Den blev rolig för hela familjen, men att försöka dra samma skämt tusen gånger om som barnen gör här faller man inte för.. Borde skrämma gästerna med skit på golvet och "ops, glömde plocka efter Olivia..."Smiley
 
Disney planes- Wings around globe rally
 
Vi gjorde ett försök med att spela detta, men gav upp då alla var trötta och inte alls samerbetsvilliga.
Tror att grabbarna är för små för den, den är från 5 + fast det kanske går bättre nu när vi sett filmen?
 
Bamses rimbok och Bamses sångbok:
 
Rimboken är skriven på rim (ddah) och handlar om när Nina Kanin och Lille Skutt ska åka på semester. Från 3-6 år.
I sångboken bjuder Bamse och hans vänner på sina bästa sånger.
Alla barnvisor är illustrerade i serieform. Från 0-3 år.
Roliga böcker tycker barnen!
 
Kika in här för att veta mera!
http://www.egmontkarnan.se
 
Olivia var glad för alla paket, men hon var inte så intresserad av det jag läste... Men syskonen däremot gillade det dom såg när dem kom från dagis!
 

Städ-o-holic

Hello hello folks!
 
En ny vecka har klickat igång och på söndag är det första advent och första december. Helt galet, eller vad tycker ni? Såg att många av er har redan tjuvstartat med att julpynta, men här hemma väntar vi tills på söndag.
 
Så var helgen över också. Igår hade vi en städdag här hemma. Vi far runt i olika affärer först, ÖB för att handla städprylar, Bauhaus, Port73 och Coop för att handla de sista till dagens middag. Andres gjorde fisksoppa vilket inte gick in hos barnen (förutom Bessa). När vi kom hem satte vi igång med städandet. jag städar dagligen, men att grundstäda tar tiiiid. Vi städade nog i 6 timmar igår. Borrade upp saker, fixade saker som inte blivit gjorda.
Dammsugning, skura golvet, skura dörrar och karmar. Undrar varför man hittade en massa kladd i ungefär 1 meters höjd på dörrar och karmar....? Sånt som jag inte skulle ha sett om jag inte kröp runt och städade där, haha...
Tvättade gardiner (som jag skulle ha tagit tag för år och dar sedan pga. fläckar av något misstänk föremål (choklad...?)
Slängde ut alla mattor, plädar och kuddar, tog ut soffkuddarna och dammsög där. Ojoj oj vad jag hittade pengar. Barnens små mynt som jag stoppade i spargrisen.
Flyttade på prylar som låg där dem inte ska ligga, gick runt med trasan samt tvättade alla speglar, skurade badrum, disk, tvätt- you name it. Jag är en riktig städ-o-holic jag måste ha rent och fint omkring mig. (hur bra det nu funkar med 5 småttingar i huset)
Jag gillar inte oreda. Jag vill ha mitt hem prydligt, fint och stilrent- inte med en massa små prylar och saker i varenda hörn. Jag bytte också vägg dekor som står ovanför barnen bilder. Nu står det istället  "Det finaste vi gjort"
Vilket de också är.
 
Andres borrade upp en till lackhylla i Olivias rum och en till i grabbarnas rum.
(Äntligen, det var dem vi köpte på Ikea förut) Dom har fått så många gosedjur att dom får sitta där uppe på hyllan istället. Och så har vi ett projekt på G i köket. Andres var iväg och köpte ett hyllplan som han borrade upp på ena väggen där vi tänkte ha sånda där burkar med pasta, kaffe osv. Vårat kö är egentligen jätte konstigt byggt, det fattas skåp på en vägg (där han satte upp hyllan) och så är ena skåpet ett hörnskåp och där kommer man inte åt nånting.
Jag skulle vilja göra om vårat kök, ha det i vitt, vita skåp, en annan bänkskiva... men kök kostar skjortan!
Och jag hade också velat ha den där hyllan i vitt istället för träfärgat som Andres köpte. Men han hade bestämt att han vill ha den färgen så det var bara att hålla tyst. Man kan inte bestämma allting själv (fast man skulle vilja Smiley)
 
Ni ska få se hyllan som jag pratar om när det är klart. Måste nog ta en tripp till In & Finn och se om jag hittade såna där burkar, helst i vit trä då...Smiley
 
Danilo hjälpte till att försöka få bort märken på väggen, någon hade visst inte papper till hands så dem passade på att rita några streck på väggen.....
 
Jonathan ville spreja hela flaskan på bordet...
 
Barnen fick också hjälpa till att städa, dem gick runt med sina saker som fått fötter och tagit sig dit där dem inte ska vara och fixade och donade. Blev jätte bra till sist.
 
Nu vaknade min lilla Snuttis, fast jag tror inte att hon har sovit klart. Vanligtvis brukar hon sona längre än såhär och vakna jätte glad. Nu är hon ledsen. En mardröm kanske...?
 
Snuttis imorse:
 

Nu ska jag ta mig en alvedon och lite kaffe. Huvudvärken vill inte släppa...

Because im worth it


Efter att ha storstädat precis allt här hemma i 6 (!?!!) timmar så håller denna mig sällskap ikväll till Johan Falck filmen.
Tror att jag kommer att slockna som en stock snart dock :)
Men damn så härligt det känns!

-


Syns det vad vi ska sysselsätta oss med idag?

Bio & Toy´s R Us

Igår åkte vi på bio med våra goda vänner Tiina & Jarmo och deras barn Nea & Max. Nea går på samma dagisavdelning som Nicole & Vanessa och Max på samma som Jonathan och Danilo.
Dom var i extas att vi gjorde detta ihop, så länge som vi planerat det här, äntligen blev det nu av.
 
Vi åkte till Heron City, hämtade ut biljetterna och åt lunch innan filmen.
 
Vanessa & Nea
 
Nicole har för bråttom för att hinna vara med på bild.
 
Danilo & Jonathan
 
Glada Olivia
 
Tjejligan i väntan på maten :)
 
När vi hade ätiti klart fick vi lite bråttom. Vi skulle handla popcorn och läsk till bion och barnen fick sina lördgasgodisar också, de valde Tom & Jerrys godispåse.
Jag hann knipsa några kort inne på biosalongen innan de släckte lysena. Måste kolla igenom kameran bara, hur man tar bilder när det är mörkt.... Vet nån? Jag har min kamera på automat, så då borde det väl bara räcka med bixten, men det blir inte alls bra. Bara suddigt! Smiley
Kanske några kunniga inom det området som vet hur jag ska göra?
 
Danilo
 
Jonathan
 
 
Brudarna
Olivia var helt grym på bio! Och det var hennes allra första gång- 11 månader gammal. Hon satt som hon vart med om detta förut. Hon satt i sin pappas famn, tittade på filmen och åt popcorn.
 
När lamporna släcktes och filmen började så var jag bara tvungen att ta en bild på lill Snuttisen, vi hade så roligt åt henne, stora tjejen liksom, haha...Smiley
 
Hon skötte sig jätte bra, när hon hade ätit klart popcorn så slocknade hon en stund.
 
Sen var det bara att muta henne med annat gott när hon vaknade och blev rastlös. Hihi...
Vi kollade på filmen "Flygplan" och framåt slutet så blev alla barn i salongen lite uttråkade, så även våra. Jonathan klagade på ont i ryggen och frågade när filmen var slut, men det gick bra ändå. Det kanske inte var den bästa och mest spännande filmen heller.
 
Vanessa, Nea, Nicole, Max & Jonathan (Danilo ville inte vara med på bild.)
 
Snuttis på vift!
 
Tiina med Max & Jonathan
 
Jag, Olivia & Tantan (<---Jonathan)
 
Nicole tar hand om sin lillasyster i höga höjder...
 
Olivia med Andres (kolla vilken pussmun, man vil bara pussa och klämma lite!)
(Ehh, jag menar på Olivia alltså.) Smiley
 
Eftersom Toys´R Us ligger bredvid så åkte vi dit hela gänget. Såg brorsans bil på bio parkeringen och det visade sig att de också var på bio, så dem mötte upp oss på Toys´R Us också.
Starwars figurerna var där också. Mycket intressant....
SmileySmiley
 
Max svärdades och var helt allvarlig och tog sin roll på största allvar.
 
Emma (min brorsdotter) Olivia & Danilo
 
Jisses vilken tjaffs det blir om dem där bilarna jämt.... den ena grinar efter den andre när det är dags att turas om.
Olivia testade också några.
 
Hela dagen var jätte lyckad, förutom små incidenter där Jonathan hade glömt sina öron nånstans. Den där pojken alltså, han måste ha glömt öronen hemma eller hittat någon "off-knapp" för dem.
När vi satt och åt så drog han iväg helt plötsligt, sprang rakt in i folkmassan i jakt efter nån jäkla ballong? Och inte lyssnade han heller när man ropade på honom. Det är ju hur mycket folk som helst, han visste inte ens vart han skulle eller vart han var. Tänk om han hade kommit bort? På riktigt. Jag sprang efter honom och hittade honom till sist, helt oskyldig. "Jonathan, spring inte iväg" and off he goes.Smiley
Och så försvann Nea inne på Toys R Us ett bra tag och alla letade efter henne och ropade. Tiina hittade henne lekandes med ett te-servis i lugn och ro. Haha...
 
En riktigt rolig och mysig dag för oss alla!
Det är så kul att umgås med Tiina & Jarmo (och barnen) för dem är så jordnära, glada och kul att hänga med =)
Måste göras om!
 
Tiina, vi måste samla ihop tjej gänget och ordna med våran bastukväll!?

MMA: Superior challenge 9

Nu börjar den- MMA superior chalenge 9.
Barnens storebror- Diego (Andres äldsta son) ska gå sin match i MMA på kanal 10 live alldeles strax! Det är några matcher före honom, vi kollar och hejar på honom stenhårt.

Kolla ni också! 
Diego Gonzalez heter han. 😎







"Dagens"




Little Fairies

Det är många av er som har frågat mig om vart vi köpte barnens kläder till bröllopet som vi var på i somras, och det är en affär i Hägersten som heter Little Fairies. Där har dom festkläder från topp till tå till hela familjen, dom har också leksaker och heminredningsdetaljer.
 
Men där köpte vi alltså kläderna till barnen, inkl. grabbarnas skor.
 
Jonathan & Danilo
 
Stilig pojke ;)
 
Nicole & Vanessa
 
Vanessa & Olivia
 
Dom har en online shop också där man kan beställa hem sina saker.
 

Twinsen nyfriserade ♥

God morgon lördag!
Idag tog vi lite sovmorgon, jag vaknade vid 8:15, underbart! Nicole sov i ytterligare en timme till efter mig.
 
Igår på förmiddagen åkte jag och barnen med bussen till Handen C, vi gick in på BR där önskelistan fylldes på lite ytterligare. Grabbarna har hittat en present till Olivia som dom instisterade på att dom vill ge henne när hon fyller 1 år. Jag tror att det ligger en hund begraven där, dom var så förtjusta i leksaken själva att dom låg på leksaksavdelningens golv och lekte med den. Det var nånting med en ratt som fanns inne på Port73.
 
Efter ett tag blev vi hungriga och skulle äta på McDonalds. Mummu & Puua som hade vart hos tandläkaren kom till Centrum också och åt med oss.
Olivia tryckte i sig en halv hamburgare!
Puua hade vart och köpt nagellack åt Nicole och Vanessa, och ni vet ju hur Vanessa är? I sjunde himlen när hon får något sådant. Så när hon hade ätit sin mat klart så fick jag snällt måla hennes naglar.
Hon bjuder på en liten pussmun också, haha...
Lilla Divan.
 
Danilo var tjurig över något och skulle inte följa med oss. Ni ser ju hans "mussu" min.
 
Vi lekte vid Handens eget barnhörna och mötte upp syrran och hennes son Dewin så de fick leka ett tag.
 
Puua ville köra hem grabbarna så vi skulle ta bussen hem. Den hade precis åkt för 3 minuter sen när vi kom till hållplatsen så vi promenerade hem.
Titta bara så grått och trist det ser ur...
 
På eftermiddan när Andres hade kommit hem så åkte vi till Port73 för att klippa twinsen.
Och det var verkligen på tiden då det såg ut som att de hade tjocka pälsmössor på sig. Jag är avis på deras hås, det är så tjockt och växer som ogräs. Pappas gener det där.
 
Dom är alltid så duktiga hos frissan. Sitter still och lyssnar.
 
Jonathan tittar på när brorsan blir klippt. (Han har fortfarande sin pälsmössa på, hahaha)
 
Danilo, stilig och nyklippt =D
 
Vi gick och lekte medans Jonathan klippte sig.
 
Olivia krockade med en bänk och fick en schysst bula på pannan.... :(
 
Danilo & Nicole
 
Jonathan & Vanessa
 
Lönlöst att försöka ta bilder på dessa två tillsammans. Haha... Knasbollar.
 

Jag försökte precis lägga Olivia för att vi ska iväg senare. Hade vart bra om hon hade sovit, men eftersom damen tog lite sovmorgon så är hon inte trött ännu. Hon kanske somnar sen i bilen.
 
Följ oss på Instagram: mybabydolls och facebook: mybabydolls.blogg.se för lite sneakpeaks.Smiley
 
Nu ska jag fixa iordning mig lite, fixa flickornas hår och gå igenom skötväskan.
 
Ha en fin lördag!
 

Idolmys

Tjohej! 
Fredagkväll och Idol börjar snart. Jag tänkte blogga och bjuda er på bilder från idag, men jag hann visst inte.

Jag har precis lagt Olivia och tagit fram lite gott till familjen.

Idag har vi vart i Handen och ätit, kikat runt på BR, och på eftermiddan åkte vi till Port73 och klippte grabbarnas hår. Var verkligen på tiden om man säger så.

Nu blrjar Idol och jag ska vara lite social.
Ni som följer den, vem hejar ni på?

Kram på er alla❤

It´s fridaaaaayyyy

Fredag förmiddag.
Varför är det alltid så att fredag mornar är värst av alla andra mornar på hela veckan? Smiley
Så är det här hemma hos oss iaf. Barnen är lediga och uppe i varv. Allt ska göras och det ska göras nu med detsamma.
Och jag blir arg direkt på morgonen innan jag ens hunnit få upp ögonen av allt tjaffs och gnäll och tjat.
Love theese friday mornings. Smiley
 
Men nu är det bättre. Ibland verkar dem inte förstå att jag bara har två händer. Önskar dock att jag hade betydligt många fler ibland... Olivia sover nu, så alla får varva ner.
Jag överförde bilder precis och när hälften av bilderna var överförda så slocknade datorn. Den andra halvan försvann och jag får inte tillbaka dem. Lagom surt!?
 
Barnen fick köpa något med sina egna pengar häromdagen. Vanessa valde en gitarr som hon länge suktat på, och nu slutar hon aldrig spela...
 
Här kommer några bilder från idag:
 
Resten av dagens bilder försvann ju... buhuu Smiley
 
Igårkväll var det lite av en cirkus där på kvällen....
Jag och barnen satt i vårat kvällsbad och precis när jag tvättat ansiktet med vatten så skiter Olivia i vattnet! Mysigt?
Jag var helt svart runt ögonen pga. mascaran som hade runnit och det var bara att skynda sig och alla barnen upp ur badet snabbt som bara den....
Älskar när hon  bjuder på denna cirkus lite då och då. Ger lite mer spänning i livet.... verkligen.
Smiley
Senare tappade jag ner en tavla i grabbarnas rum så jag stod och limmade ihop ramen med superlim och klistade ihop mina fingrar. Jag fick loss dem, men limmet satt kvar på fingrarna tills idag. Gosh...
 
Nu tänkte jag sminka mig lite och packa skötväskan. Jag och barnen tänkte åka till Handen C när lillsnuttis har vaknat.
 
Tack Olivia för hjälpen med att slå in paket igår, det var mycket uppskattat.
 
Smiley

I ♥ dammsugare

Den går lite trögt att dammsuga när Olivia är i närheten. Hon ska vara precis överallt, om hon inte kan så kommer hon ändå. Hon klättrar över, under- allt för att vara med.
Hon har blivit förtjust i dammsugaren.
Hon ska helst sitta på den när jag går runt och städar. Eller så trycker hon på knapparna så suget inte är så stort eller så stänger hon bara av den. Om och om igen. Hon gillar också luften som blåses ut, kolla här hur det såg ut:
 

Hahah, jag kommer ihåg Danilo som var helt tokig i dammsugare när han var liten.
Aldrig sett något värre. Direkt när vi tog fram dammsugare så skulle han hjälpa till. Dra ut sladden, sätta på den och så ville han dammsuga. Varenda dag gick han runt med dammsugaren och städade.
När man tog bort den från honom blev det krokodiltårar.
Samma sak när vi hälsade på hos folk. Han hämtade fram dammsugaren och skulle börja dammsuga. Smiley
Försök att förklara det för folk. Nä men alltså, det är inte smutsigt eller så, han bara... gillar att dammsuga.
 
Det året fick han en egen dammsugare i present och han tyckte att den var bra och han hade den överallt. Han sov t om med den.
 
Julafton hos brorsan + familj.
 
Innan Jultomten kom passade han på att låna deras riktiga dammsugare... =)
 
Och hemma hos Mummu...
(en schysst blåtira hade han skaffat i rutchkanan också)
 
Han hade med sig sin nya dammsugare ut också. Den var under vagnen och han höll i sladden i vagnen. Hahaha...
 
Sen gick plastet sönder och alla små frigolitbollar var precis överallt....
 
 

Julklapp, råttor och bilder

Olivia sover fortfarande. Tröttmössan.
Jag borde ha tagit tag i att slå in julklapparna som är inköpta, men jag fastnade här.
 
Jag är så glad att jag äntligen hittat en julklapp till Andres! Smiley Nu är den beställd, wohoo!
Det är så svårt att köpa till honom, blir ofta nån tröja, kallingar/strumpor eller annat som han själv är med och väljer ut. Men nu hoppas jag att det här ska bli bra.
Jag kan inte berätta vad det är ifall om han skulle läsa det här.
Vi har haft den där råttan (råttorna) på besök på balkogen igen. Perkele!
(sorry, jag var bara tvungen att få det ur mig, jag är så arg och så äcklad att dom klättrar upp där!)
Vi har en låda med råttgift på balkogen, och även en nere vid porten (bor en våning upp) och jag hoppas verkligen att dom vart där och gnagat på det så att Anticimex ser att dom faktiskt kommer upp.
Vi har en råttfälla på balkongen också, men där har den inte varit. Whyyyyyyyyyyyyyy.....Smiley
Påsen där ute har den jäveln gnagt på.
 
Här får ni några blandade bilder på dagarna som gått.
 
Jag och min docka Nicole (vi matchar varandra ser jag nu, haha)
 
Vanessa har en fix idé om att jämt kolla om Olivia har bajsat eller om det bara pyser ut lite luft. Bra att syrran håller koll!
 
Kolla vilka omtänksamma syskon.
Olivia har klättrat upp på Danilos säng (vilket hon inte får) så då har järngänget hämtat en massa kuddar och täcken från vardagsrummet och lagt på golvet- om olyckan är framme så landar lillsyrran mjukt. Det är kärlek.
 
Det här är också kärlek...
 
Jonathan drar ut Danilo från Olivias rum.
 
Barnens storebror Diego, fru Shabnam och deras son Robin var på besök häromdagen. (spiderman tokig)
 
Puua på besök. Då vet man vart alla barnen är. Oftast så nära honom som möjligt.
 
Nu vaknade lill Snuttisen!
 
Ha en fin dag allihopa! Smiley

Torsdag morgon

Barnen är iväg skickade till skolan, lill Snuttis ligger och sover och jag sitter och äter frukost.
Jag har redan hunnit dammsuga, plocka disk, lägga in nytvättade kläder i garderoberna och tanka på med en ny maskin tvätt. Den där tvätthögen blir inte mindre för det...
 
Såhär serr våran hall ut på morgonen när vi är på väg till dagis. Kläder överallt, och en liten Olivia som går genom allt och ibland tar hon med sig någons mössa eller sko och det blir bråk om vart den har tagit vägen. Haha... Hon görs klar sist, det är enklast så. Denna morgon underhöll hon sig själv med sin tandborste.
 
Jag håller på och kokar Olivias nya nappar. Vi har nog en napptjuv här hemma, för våra nappar försvinner mystiskt.
 
Igår köpte jag denna på In & Finn:
 
Ser ut som en bok, men det är en låda där man kan ha olika saker i. Många har te-påsar i sina, jag har ljus.
 

Igår åkte vi till Coop för att storhandla.
Precis innan vi åkte så bad jag alla gå och kissa, för det är alltid så att när vi kommer in på Coop så blir nån akut kiss eller bajsnödig. Och helst inte samtidigt så jag hinner gå ut med en på toan och när jag kommer in igen så är näste man bajsnödig. Gaaah!!
Igår när Bessa var och kissa så passade hon på att låna sin pappas parfym också. Oh herremingud vad det stank om henne så fort hon klev in i rummet. Har hon badat i parfymen eller vad? Måste ha gått åtminstone en halv flaska där.
Det var bara att gilla läget och åka till Coop med vandrande parfymflaskan.
Hon gillar allt sånt där, våran Bessa. Smink, hårprylar, nagellack, glitter och glamour. En alldeles egen barnparfym skulle hon nog gilla att få i present?
 
Oj, nu är nog napparna klara! Vi hörs snart igen :)

♥ Vecka 15 + 0 ♥

Jag gillar onsdagar för då har jag gått ännu en vecka framåt i graviditeten! Smiley
Fast jag klagar inte, jag tycker att veckorna går fort nu när jag inte mår dåligt eller något.
 
Här kommer lite info om vecka 15!
****************************************************************************************************************************

Titta – nu kommer håret. Nu börjar håret på ditt barns huvudet att anläggas och hårfärg och kvaliteten på hårstråna bestäms . Lite hår kan redan börja växa nu, även om det vanligtvis inte syns förrän om några veckor. Alla barn har inte hår när de föds. En del bebisar saknar hår upp till flera månader efter födseln. Superfint, mjukt hår som kallas lanugo växer också fram över fostrets hela kropp. Detta duniga hår skyddar den känsliga huden från fostervattnet och försvinner vanligtvis precis före eller efter födseln.

Den tunna huden. Under lanugohåret finns det ett tunt hudlager genom vilket du kan se blodkärl som redan transporterar blod. Munnens utveckling fortsätter, ditt barn kanske till och med suger på tummen just nu och ansiktsrörelser förekommer regelbundet.

Vikt och längd. Om du kunde kika in i din livmoder skulle du se ett litet foster som väger någonstans mellan 50 och 70 gram och mäter 10 till 12 centimeter från hjässa till stjärt – ungefär lika stort som en apelsin.
Kom igång. Vid det här laget har illamåendet och tröttheten som du kan ha upplevt under de tre första månaderna av graviditeten förmodligen avtagit. Många kvinnor berättar att de nu börjar känna sig fulla av energi. Om du är en av de lyckliga som känner denna extra kraft, så njut av den! Ta en promenad, plantera några blommor eller sätt igång att planera bebisens rum.

En glimt av ditt barn. Tidpunkten för ultraljudsundersökningen närmar sig.
Ultraljudsundersökning görs av flera skäl. Det kan vara för att kontrollera att barnet växer och utvecklas normalt, för att bekräfta när förlossningen ska ske, för att söka efter vissa skador hos fostret och för att undersöka moderkakan och navelsträngen. Med hjälp av ultraljud kan du räkna fingrar och tår, få reda på kön (om du vill veta det i förväg) och bli försäkrad om att allt är som det ska där inne i magen. Denna första titt på ditt barn får det kommande föräldrarskapet att kännas mer verkligt. Be om en utskrift av ultraljudsbilden så du får en första bild att sätta in i ditt babyalbum!

Inte så smidigt. Det är nu som du kanske börjar lägga märke till en lätt svullnad, ett så kallat ödem, i armar och ben. Svullna fötter och vrister är det mest vanliga. Du kan också uppleva att dina händer svullnar, vilket får dina ringar att sitta hårdare. Ödem förekommer när vätska pressas från blodomloppet in i de mjuka vävnaderna. Precis som vid de flesta andra graviditetskrämpor beror det på den ökade blodcirkulationen genom din kropp och trycket från din växande livmoder på venerna i bäckenet. Det bästa sättet att förebygga ödem är genom lätt motion till exempel en promenad eller en simtur.. Vila också regelbundet med fötterna i högt läge (om någon förtjänar att lägga upp fötterna så är det du) och se till att dricka mycket vatten. Om du känner något mer än en lätt svullnad i dina fötter eller händer, eller om ansiktet svullnar och du får påsar under ögonen, kontakta din barnmorska.

Så säger experterna. Samma hormoner som får håret att växa på ditt barns huvud kan göra ditt eget hår kraftigare ... eller få det att falla av. "I vanliga fall tappar vi 100 hårstrån om dagen. Under graviditeten förändras hårets normala växtfas", förklarar dr Elaine Zwelling.
**************************************************************************************************************************
Min mage har varit jätte öm de sista dagarna, antar att livmodern växer.
Brösten är också ömma.
 
Här kommer dagens magbilder:
 
Visst har den växt?

SHOPPAT!

Phew, det tar på krafterna att gå runt och shoppa.
Jag, Olivia och Mummu var i Haninge C lite innan affärerna öppnade och kom hem för ca 15 minuter sedan. 3 ½ timmar?
Vi träffade upp Puua som bjöd oss på god mat på Brasserian- tack för maten pappa!
 
 
Nu är jag klar med allt inom klädesväg för barnen- sååå skönt att ha det avbockat!
Dessutom har KappAhl halva priset på REA-priser, så gå och fynda, det gjorde jag ;) 40 kr för tröjor som tidigare kostat 199 krSmiley Löööv it.
Jag är helt galen i att köpa barnkläder, det finns ju så mycket fint. Jag plockade en massa kläder i vagnen, men man måste tänka också. Så jag la snällt tillbaka flera plagg. Hahaha, man kan inte köpa allt som man tycker är fint, annars skulle vi gå i konkurs!
Dessutom köpte jag 3 (!) st tröjor till mig själv också, vilket typ aldrig händer- jag brukar aldrig köpa något till mig själv, men jag hade mitt presentkort kvar att utnyttja, så... Smiley
 
Olivia verkade gilla underkläder (som sin mamma då) hon gick tillbaka dit om och om igen. Hon tyckte att Puua behövde sig ett par spetstrosor, haha...
 
 
Hämtade hem paketet från lekmer också på hemvägen, imorgon ska jag öppna och se hur allt ser ut, jag hinner inte nu, det är snart dags att hämta hem resten av järngänget från dagis. Jag har gömt paketet under en pläd i vårt rum...
 
 
Resten av dagens planer består av att åka till Coop och fylla kylskåpet. Andres kom precis hem från jobbet och ska bada och lill Snuttis har precis lagt sig. Jag sitter och "varvar ner" med en kopp varm choklad.
 
Hittade denna bild bild precis, på mina syskon barn Felicia & Emma. Åhh vad jag (och barnen) saknar dem!
När kommer ni?
 
Mosters/fasters sötnötar.
 
 

Kväll hos familjen Gonzalez

Satt och bläddrade lite på bloggen- åhh va roligt det är att kunna se tillbaka vad vi gjort...
Sen gick jag i på kategorier- graviditet med Olivia och insåg att jag inte ens lagt allt i den kategorin som ska vara där.
Nu är det iaf fixat! Smiley
 
Jag har slagit in julklappar och skrivit upp vad vi köpt hittils. Tidigare fick jag ett SMS om att det jag beställt från lekmer.se har kommit, det är bara att hämta. Wiieeee!
Får göra det imorgon när Danilo också är på dagis, han är ju en nyfiken grabb. Smiley
 
Förresten, jag har glömt att säga att jag var med på Vi Föräldrar Gravid (detta nummer). Tack för mailen om påminnelsen, kul att ni kände igen mig där.
Jag fick skriva om det smickrande ämnet om om man var rädd att bajsa på sig under förlossningen Smiley Haha...
Vi är även med i nästa nummer av Vi Föräldrar som kommer ut den 26:e november =)
 
Jag får en hel del mail och kommentarer, vissa av dem väljer jag inte ens att publicera. När dessa kommentarer kom (från samma person) så visste jag inte om jag skulle gråta eller skratta. Seriöst? Smiley
 
"Grabbarna fick ju börja på dagis när de va 2 bara för att du va gravid? Så varför ska då inte Olivia börja förens hon är 3? Orättvist."
 
Och sen kom en till....
 
"En annan grej, varför åker ni aldrig utomlands? Jag menar du kan inte skylla på att det är svårt för att ni har 5 barn. det är ju ni själva som valt det och tkr man ju att dem ska få uppleva sånt som t.ex. familjer med bara 2 barn får göra.
Alla får ju barnbidrag och stackars barn barnen ska ju inte behöva lida för att du bara föder och föder. Eller så åker ni och tar bara grabbarna för Vanessa och Nicole har ju redan varit utomlands med bara dig och din man då ni lämnade grabbarna hemma"
 
Tjena!
Jag vet inte hur gammal du är men så mogen kan du inte vara.
Kom igen, menar du verkligen allvar med dina kommentarer...?Smiley
Varför vi inte åker utomlands? Det kostar pengar. Jag vet inte vad du tror att man får i barnbidrag, men det är inte mycket och det kommer man inte långt med.
Jag vet många som delar upp sig och åker med några barn i taget, det har vi också gjort och det kommer vi aldrig göra igen. Det var inget för oss, nästa gång vi åker utomlands så åker vi allihopa tillsammans. Därför sparar vi pengar. (som man behöver göra i verkliga livet, vare sig man åker med 2 barn eller med flera...)
Och tror du verkligen att alla som har två barn har råd att åka utomlands? Stackars dig i sånt fall.
Vi gör en massa saker på hemmaplan och aldrig har jag nånsing låtit det att ha 5 barn hindra mig. Det är inte alls svårt. Det krävs bara mer sparande.
 
Och din kommentar angående dagis. Cheeez... Danilo och Jonathan började på dagis när dem hade fyllt 2.5 år eftersom min graviditet med Olivia var jätte jobbig och varje dag handlade bara om att överleva dagen. Så det beslutet ångrar jag mig inte för ett öre, dom hade det mycket roligare på förskolan. Orättvist?
 
Jag vet inte ens varför jag tror att jag ska behöva försvara mig själv mot såna här korkade, ignoranta, negativa kommentarer som bara försöker dra musten ur mig och få mig att må dåligt?
När jag egentligen bara vill säga är att: It aint working ashole! Smiley
Och din IP adress klockas också, Einstein...
Så. Nu fick jag det ur systemet också.
 
Nu är alla barnen nattade, men jag hör Nicole sjunga för fulla muggar inne på sitt rum.
Och Vanessa- cheez den flickan alltså. Stålvilja. Hon vet vad hon ska ha och hur hon ska ha det och när hon ska ha det. Helt plötsligt har hon fått för sig att hennes lilla prinsess sminkbord ska vara åt andra hållet än vad den är nu- men bara på natten.Smiley
På morgonen vänder jag den tillbaka och på kvällen, precis innan hon ska lägga sig så vrider hon på möbeln själv.  För så som hon vänder den så kan hon inte öppna sin leksakslåda, men detta är viktigt just på natten. Hömm....
 
På nätterna kör hon sitt race också.Hon kommer och väcker mig mitt på natten flera gånger, som häromnatten...
Hon klampar in som en elefant (man hör henne på långa vägar) "Mammaaa? Du pussade mig lite snett sist." Så jag går med henne till hennes rum pussar rakt (ehh...? Whatever) Och 10 minuter senare ligger hon och ropar på mig i sin säng. Nä då ligger hennes täcke lite snett, och mattan, den ligger inte heller rak på golvet. Precis när jag gått och fått tag i sömnen igen så ropar hon medsin röst. Då har hennes hår gått in i hennes mun lite.
Herreguuuud.
Visst är hon en rolig prick den tjejen, men efter att ha blivit väckt 6-7 gånger på natten om såna där saker så är skrattet långt borta!
 
Min lilla virvelvind. Med sina mörka tights. Är det inte svart så ska det vara något annat mörkt.
 
Nu kallar min choklad på mig, dags att inta sängen och kolla på Maria Montazami!
 
Imorgon ska jag och Olivia till Handen C med Mummu på klappjakt. Jeeeyy!
 
Ha det så bra allihopa, kram!
 Smiley
P.S Följ oss på Facebook!
mybabydolls.blogg.se heter vi där!
 
 

Utelek på Gropen

I lördags sken solen och då tog vi med oss lite picknick och gick iväg till Gropen för att leka.
Barnen älskar det stället, där finns en massa att göra och detär så fint med omgivningen där och allt, tycker jag.
 
Det här är "snurran" där flickorna snurrade i så snabbt att de kräktes förut....
 
Det tog inte alls lång tid innan alla hade av sig sina vantar, det gick mycket bättre att klättra utan dem, tyckte dem...
 
Rutckanan är ändå bäst, dom klättrade upp och åkte ner i över en timme.
 
Hihi, kolla på Danilos min!
 
Busige Jonathan
 
Vanessa
 
Olivia var helt i extas när hon fick knalla runt helt själv. Det var nog första gången som hon går när vi är på lekpark och det fanns en massa för henne att utforska.
Hon gick med stora ögon och ett stolt flin på läpparna. Älskade bebis.
 
Pappa fick inte ens hålla henne i handen...
 
"Hur kommer jag upp här då?"
 
"Nähä, skit i´t då..."
 
Klätter aporna- Vanessa & Nicole
 
 Andres & Snuttis gungar...
 
Sen var hela ligan där nere.....Smiley
 
Danilo
 
Olivia
 
Vanessa
 
Dom leker häst... hahahaha...
 
"Sjörövarfabbe farfarsfar..."
 
Jag sa ju det- klätter apor ;)
 
Pussar från bästa pappa Smiley
 
 
När det var dags att gå hem var Danilo & Jonathan inte alls med på noterna.

På vintrarna brukar vi åka pulka i den här backen. Men den är ganska lång och stor så det är jobbigt att ta sig själv upp medans man har pulka och ungar att få upp också...
 
Danilo var tjurig och tyckte att jag var dum för att han inte fick stanna kvar och leka lite. Att vi redan vart där och lekt i 2 timmar var tydligen inte nog...
Så han stannade helt enkelt. Senare slängde han sig även ner.
 
Nicole blev arg på mig för att jag bara lämnade honom där och fortsatte att gå. Så hon ropade och ropade på Danilo, men tjurskallen hade bestämt sig för att han skulle sitta kvar och grina en stund innan han förstod att det var lönlöst. Då pallrade han sig upp och kom med elefantsteg efter oss och läppten ihoprullad.
 
 

OLIVIA 11 månader idag

Och därmed börjas nedräkningen till hennes allra första födelsedag.
Damen själv ligger och sover i detta nu och jag ska "jobba" lite här vid datorn. Har som sagt en hel del att ta itu med sådär efter helgen då det inte blir så lång tid framför datorn när familjen är samlad hemma.
Tänkte kolla efter födelsedags presenter till lill-Snuttis också. Och även julklappar så har vi klädköpen klara iaf.
 
Vi köper leksaker & kläder i julklapp till barnen. Kläder köper jag annars också (älskar att shoppa barnkläder) men jag har lagt det på hyllan nu när julen börjar närma sig, då ska dom få de plaggen i julklapp istället, blir roligare så :)

Ang. hur mycket pengar man lägger på var och en av barnen... det är olika. Och fast vi säger att vi ska hålla oss till den här budgeten så går vi ändå över den. Alltid, varenda år.
 
Grabbarnas dagisfröken ringde precis- Danilo har fått en gunga på sig och bokstavligen flygit.
Han kunde inte resa sig upp och var helt borta, så nu ligger han nerbäddad här på soffan och tittar på film. Han är röd vid ögat/kinden... :( Tänk vilken gullig personal, Maria bar honom ner till våran port så att jag kunde hämta honom därifrån istället för att väcka Olivia och gå iväg. Tacksam.
 
Min glada lilla Snuttis!
 
 Lite roligt...
 
 

Tacos i Fittja

Wiiiieeee, nu funkar internet kopplingen här hos oss!
 
Igår (söndag) var vi i Fittja hos Andres föräldrar där även hans syster Ela och bror Oscar var med sina familjer. Tillsammans åt vi tacos, sååå gott!
 
Jonathan- först på plats!
 
Danilo var skitsur för att vi skulle äta tacos, och inte tårta den här gången. Han frågade hela tiden: "Vart är tårtan?!"
 
Haha, ni ser ju hur glad han var... Han är nog för van att det är kalas varje gång.
Nicole och Vanessa fick nån fnitterattack vid matbordet. Dom skrattade och fnittrade mot allting och inget kunde få dem att sluta skratta, tvärtom. Älskar att höra skratt direkt från hjärtat sådär. Jag kommer ihåg själv när jag var liten och fick såna där skrattanfall och man bara inte kan sluta. Smiley
 
Farbror Oscar kom med deras nyaste hund Rudy, en liten chihuahua. Har nog aldrig träffar någon som älskar djur så som Oscar.Smiley
Här flätar Oscar Vanessas hår.
 
Faster Ela, Abuela, Oscar och Bessa
 
Jonathan och kusinen Sergio har nåt bus på gång....?
 
Nicole hängde meest med sin kusin Melina.
(Extra poppis var när hon var och köpte godis till dom :))
 
Olivia var inte blyg hos sin kusin Javi.
 
... Men hos alla andra pep hon som ett brandalarm. Hon är blyg nu och det tog ett tag innan hon vågade sig ur famnen och gå och knalla runt själv och utforska stället.

Ett roligt gömställe var under bordet! Där matade hon gärna hundarna i lugn och ro med kakor.
 
Barnens kusin Giuliano gosar med den nya hunden
 
Terroristerna.
 
Dom är fulla med bus dom här grabbarna. Dom smög sig till Abuela och snodde hennes käpp och sprang iväg och gömde den. När stackars Abuela tagit sig fram till dem för att leta efter den så skrattade dom bara sådär busigt. När Abuelo kom för att hjälpa till att leta efter den så bet dem sig fast på hans ben.Smiley
 
Vanessa sitter och smygmatar hunden... hon har hittat sig en vän.
 
Nicole med sin faster Ela
 
Ni ser hur Olivia blir när någon annan ska hålla henne....
 
Hon tittar på sin pappa med stora ledsna hundvalpsögon innan hon rullar sin läpp och börjar gråta.
 
Barnen grillade marsmellows med kusinen Javi i vardagsrummet. Ett ljus gick tydligen lika bra som något annat.
 
Danilo fick lov att använda kameran en stund och han tog en massa bilder. På golvet, taket, väggarna, nån kopp, halvstol och någons rygg. Här lyckades han ta en hyfsat bra bild, haha...
 
 
Näe nu har barnen somnat och jag kan ta mig ett varmt bad.
Det tar ett tag innan (speciellt) Nicole somnar, för hon ska ligga i sin säng och försäkra sig hela tiden om att jag sitter här. "God natt mamma. Jag älskar dig mamma. Är du kvar mamma? Ska du gå och sova snart mamma? Sov gott mamma. Vi ses imorgon mamma. Is pis pos, mamma." Var 3:dje minut kommer dessa meningar på repeat.
Känner hon sig otrygg när/om jag inte skulle sitta vid rummet intill?
För jag vet att hon blir jätte orolig om jag bara skulle lägga mig och ta ett bad innan hon har somnat. Varför? :(
 

Vi hörs mera imorgon!
God natt allihopa, tack för att ni finns.

Hos Mummu & Puua

Vanessa & Nicole ritar snögubbs familjer här hemma hos Mummu och Puua.
Grabbarna grus sitter med Puua och lyssnar på musik.




Snart ska vi iväg hemåt och ordna med middan. Brr vad kallt det var ute nu!
Har sett att många barn har vinteroveroller på sig ute nu.
Snart är det nog dags för våra också.

Har era barn på sig vinteroveroller ännu?

Anslutning var är du?

Gaah jag blir tokig!!!
Ingen internet åtkomst här på våran gata på hela kvällen/natten och hela dan idag!
Jag vet inte hur (eller om det här ens kommer ut) men jag hoppas att detta kommer ut som ett livstecken från mig ;-)

Är det inte typiskt när man har sååå mycket att ta itu med på datorn såhär efter helg och allt?
Jag har längtat efter att få skriva och dela med mig av helgens alla bilder, det drar i mina skrivarfingrar.

Hoppas att nätet kommer igång snabbt, fast jag ringde till comhem och dem sa att det finns störningar och åtgärdas till imorgon klockan 14:00!?

Som om det inte var tillräckligt så gick min skärm på mobilen sönder imorse när Danilo råkade tappa den på dagisgården....
Han ville lyssna på en låt och gick där med mobilen och låten på youtube och wops och krash...

Olivia har lärt sig att blåsa.

Nu kanske hon jan blåsa ut sitt födelsedagsljus (istället för maten som idag vid lunch...)


Födelsedag och Julklappar

32 dagar kvar till Olivias 1-årsdag och jag beställde hem lite kalas saker igår.
Inbjudningskort, servetter, bordsduk, papp tallrikar & muggar- allt i denna tema:
 
Love it.
Snart fyller hon sitt första år, våran trollunge. Vart har tiden gått?
 
Hon fyller den 19 december med ska firas helgen före har vi tänkt.
Haha, hennes hår alltså... Hon drar jämt bort tofsarna jag gör på henne, så allt bara hänger och hon ser ut som rölli. (<---troll)
 
Klickade också hem lite julklappar till barnen.
Vanessa har länge önskat sig den här läkar väskan:
 
Och den här gillade jag & Andres jätte mycket:
Blev en hel del kläder till Olivia, dom har så mycket fint på Lekmer.se, det blev dessa Mimmi kläder från Disney och lite fler tights till henne.
 
 
Olivia behöver typ en helt ny garderob för hon har vuxit ur alla sina kläder nästan. I förrådet har vi en massa kläder från 86, men vi har ingenting i storlek 80 som hon ska ha nu.
 
Först hade jag klickat en massa leggins till kundkorgen till Nicole & Vanessa också, men jag ångrade mig och tog bort det.... hittade mycket billigare på Lindex hemsida. Får ta mig dit nån dag.
Det här blev det till Nicole:
 
Haha, märks det att jag gillar Mimmi?Smiley
Så bra att ag kunde använda mina rabatter på deras hemsida.
 
Till Danilo & Jonathan beställde jag 2 tröjor var. Jag vill inte köpa tråkiga tröjor till dem, som det är nu så är deras tröjor flest randiga. Jag vill ha snygga färgglada tröjor till dem.
 
Vanessa har kläder så det svämmar över och ändå använder hon bara några få plagg (om hon själv skulle få bestämma) det skulle vara linnen och svarta tights. Varenda dag.
Så hon är lite svårare att köpa kläder till. Jag har lärt mig av mina misstag. Köper jag jätte fina kläder till henne och hon verkligen hatar dem så tar hon inte på sig det. Hela hennes värld går under.
Så det gäller att luska lite när hon är med. För nån månad sedan köpte jag dock ett par vita Hello Kitty mjukisbyxor (what was i thinking---> i dubbelbemärkelse- vita & mjukisar???!!!) till henne i julklapp, det ska bli väldigt spännande att se vad hon tycker om det...?
Så Vanessa behöver egentligen inte kläder alls, men såklart ska hon ha något nytt där ändå. Eller jo, hon behöver strumpor och trosor. Nicole också och hon behöver även leggings och tröjor. Olivia behöver som sagt typ allt klädesväg och Danilo & Jonathans behöver tröjor.
 
Lite babbel såhär som en påminnelse för mig själv om vad som behöver köpas som jag skriver istället för att bara tänka. Hahaha...Smiley
 
Jag skriver upp allt som jag har slagit in så att jag kommer ihåg vad vi har köpt, ni vet ju hur mitt minne är.... Smiley
 
Hur mycket pengar brukar ni lägga på julklappar per barn?
 
Vi brukar inte köpa leksaker till våra barn så ofta. Vill inte att dom ska vara bortskämda och få allt vad dem pekar på.
Jag vill lära dem att vara tacksamma och uppskatta det dem får.
Så när dem fyller år eller när det är jul brukar vi köpa.

Långa fransar

Jag älskar långa fransar.
Innan jag blev gravid med Olivia använde jag NeuLash serum som gör att ens egna fransar växer snabbare- och jag hade jätte långa fransar. Den tog slut och dom drog in produkterna eftersom det innehöll något ämne som inte är bra (?).
Sen har jag testat några olika, men inget har fungerat så.
 
Har ni några bra tips på förälängings serum?
 
Min syster har en skönhetssalong i Farsta där dem gör snygga fransförlängningar.
Det är såå snyggt!
Har haft det flera gånger, men sen ska man ju underhålla dem också, man tappar ju fransar och måste gå och fylla på.
Men vill du ha snygga, långa fransar och slippa mascara, så har jag den perfekta tipsen för er!
 
Boka in en fransförlängning + fransfärgning på Salong U-Zone i Farsta och uppge koden "mybabydolls"
så får ni 100 kr rabatt!
(annars kostar det 895 kr inkl. fransfärg.)
 
Snodde en före/efter bild från hemsidan
Boka!
www.u-zone.se
eller ring 08/604 01 60
 
Hmm, kanske borde också göra det... Smiley

Satu´s Svar ♥

Tjoghej!
Då var det dags för "Satu´s Svar" igen då det kommit in massor av frågor. Många som har frågat samma frågor så jag skriver inte namn som ställt frågan, utan jag svarar bara på, som en text. OK?
 
Jag vill också tacka alla de fina mail jag får från er där ni skriver hur positiv och inspirerande min blogg är- och jag blir varm i hjärtat av att läsa hur bloggen berör er. Tack för de fina orden!
Nu kör vi! Och ni vet ju hur mitt minne kan vara nu, så hojta till om jag missat nån fråga. Smiley
 
Oih, vart ska jag börja...
 
Vi börjar med bebisen i min mage då.
Det känns fortfarande helt overkligt det här, att det bor en liten människa i mig som växer och blir allt starkare.
Ibland "glömmer" jag bort att jag är gravid, just för att jag mår så bra. Helt galet bra!
(förutom lite extra trötthet och hård mage)
Med Olivia mådde jag illa från att jag plussade tills att hon var född. Alltså- jag kräktes hela tiden, varje dag.
Jag förstår inte ibland hur jag orkade....? Så annorlunda mot denna graviditet.
Jag mådde lika illa med Nicole som med Olivia, inte alls lika mycket med tvillingarna eller Vanessa. Det här är nog den bästa graviditeten hittils, om det skulle vara såhär skulle jag ha hundra barn! Haha..
När jag var gravid med Olivia så blev jag lite avskräckt till att gå igenom en ny graviditet, för det var så himla jobbigt.
Nu blir jag lite orolig eftersoim jag inte "känner" något. Jag har trott att jag känner av bebisen ibland, men det kan lika gärna vara gaser. Smiley Men magen växer så det är ju bra.
 
Ultraljudet är den 12:e december och jag ser fram emot det jätte mycket. Viktigaste är att bebisen lever, är frisk och mår bra. Jag vill ta reda på könet, jag är alldeles för nyfiken för att kunna låta bli. Jag vet att många vill ha det som en överraskning. Men jag får det som en överraskning ändå, jag har väntat i 18 veckor på det, istället för ca. 40 ;)
Jag tror att det blir en pojke (bara för hur jag mår) och Andres tror att det är en flicka.
Ska bli spännande att se vad det blir- om det ens går att se.
 
Namn pratade vi om för första gången igår. Ni som följt oss vet att vi aldrig är överens om något namn.
Han ratar alla namn jag väljer. och sen kommer han med ett namn och flinar sådär självbelåtet som att det ska bli det namnet och inget annat. Men jag har ett flicknamn som jag vill ha likaså ett pojknamn. Vad det är avslöjar jag senare, jag kan ju ändra mig om jag hittar något finare =) Det finns ju så många fina namn.
 
Boendet är det ingen panik med. Vi har 6 rum och kök. Som det är nu så har alla flickor sina egna rum och Danilo & Jonathan delar på det största rummet. Deras rum går att dela av i mitten och få bra storlek på rummet om det skulle behövas och Nicoles rum är stort så där kan det lätt bo 2 barn. Min tanke är då att Olivia och bebisen kan dela rum sen när det blir aktuellt.
Ett hus vore ju underbart, självklart- men jag älskar platsen där vi bor. Precis vid skola/dagis. Nära till Handen C och bussar/tåg. Men ett hus i framtiden har vi pratat om, bara vi hittar "rätt" hus och rätt plats och speciellt till rätt pris. Cheez va hus är dyrt nuförtiden, speciellt med tanke på hur stort vi skulle behöva för att rymma oss alla.
(---> Lottovinst- vi väntar på dig)
 
Och språket då.
Våra barn går på förskolan som ligger ca 30-40 meter från vårt hus. En svenska förskola men på finskt avdelning.
Jag och min familj pratar finska med varandra (inte finlandssvenska) och jag pratar finska med barnen.
Andres pratar oftast bara svenska med barnen och hans familj pratar spanska med barnen. Så dom får 3 språk. Finska och svenska flytande och lite spanska.
 
Någon frågade varför barnen inte umgås med sina farföräldrar lika mycket som med sina morföräldrar.
Svaret är ganska enkelt. Mina föräldrar bor ca 4 minuters gångväg från oss, min mamma är förtidspensionär och pappa är hemma ganska mycket också, så det blir mycket spontana träffar. Gå på fika efter dagis, göra saker ihop, just för att vi bor så nära så kan man bara ringa och höra om de vill komma ner till lekparken eller något.
Andres föräldrar bor i Fittja. Hans pappa jobbar, Andres jobbar. Det är svårt för mig att åka till Fittja kommunalt, det skulle ta mig ca. 1 timme dit. Och hans mamma kan tyvärr inte prata svenska, hon talar bara spanska. Jag känner att jag måste plugga lite mer på min spanska för att klara mig. =)
Jag skulle absolut vilja att dom umgås mer med varandra. Med mina föräldrar blir det bara mer spontant, efterrsom de bor så nära.
 
Våran "Pekka-pojke" tavla fungerar såhär:
Vi har en whiteboard tavla där vi skrivit upp barnens namn och sen följer veckodagara. Om barnen gör något dumt så blir det en varning, dvs ett streck vid namnet. Om det kommer ett streck till så blir dem skickade till rummet.
 
Salladsreceptet från igår- Du behöver sallad, selleri, räkor, purjolök, crabfish, citron, vitlök, salt, olja och vitpeppar.
Det viktigaste är att skala sellerin ordentligt och sedan lägga den i vatten för att få bort den starkaste smaken.
Skär sallad och purjolök, hacka crabfish och lägg på räkorna.
När salladen är färdig ska du lägga i salt, vitpeppar lite olja och citronsaft.
Voilá! Suuuupergott!!!!
 
Nu vaknade Olivia, dags för blöjbyte!
 
P.S Hojta till nu om jag glömt bort nån fråga!
 
Bjuder på två bilder från min blogg-mapp- Olivia försöker sno brorsans dricka
 
 

Lugna lördag förmiddag

Har haft en helt underbar morgon. Inga bråk, tjaffs och andra tråkigheter.
Nicole och Vanessa valde att äta sin frukost i lugn och ro inne på Nicoles rum, sen har vi hunnit med att bada och bara vara. Nicole och Vanessa hittade gamla tidningar som dom satt och klippte bilder ur och grabbarna ritade.
 
Lill Snuttis har vart i farten igen, lite här och där.
Hon har dragit bort ena tofsen igen... alltid!
 
Jätte enkelt att ta bild på dessa två grabbar.... Danilo vill alltid le med ögonen nästan stängda och när jag ber honom hålla ögonen öppna så gör han en jätte konstig min i försök att faktiskt hålla ögonen helt öppna. Haha...
Och då ska Jonathan kolla på honom och det blir pannkaka med bilden. Jag gav upp.
 
"Eddie & Crasch" (från Iceage (morbror Stefus smeknamn till twinsen))
 
 
Igår åkte Sandra ut från Idol. Jag har alltid gillat henne, hon har en jäkligt grym röst, tråkigt att hon får så dålig kritik hela tiden bara? Jag hade tyckte att kevin kunde ha åkt ut.
Kollade ni på fotbollen igår? Sverige-Portugal.
Jag "kollade" första halvleken, eftersom Andres ska kolla allt vad fotboll heter, sen gick jag och la mig i rummet.
Jäkligt iriiterande ljud hela matchen, som värsta konserten det hörde jag ända in i sovrummet hur det tjöt.
 
Olivia sover nu och barnen äter sitt lördagsgodis och tittar på Monsters Inc (igen). Solen skiner för första gången på väldigt länge och det måste vi ju bara utnytjja med att gå ut! Barnens utebyxor är dock i tvätten.... hmm.
Vi borde också gå och klippa Jonathan & Danilos hår. Dom har ärvt sitt hår från sin pappas sida av familjen- tjockt som bara den och växer som ogräs. Lite avis är jag allt, jag vill också ha tjockt hår.
Nu ser det ut som att dom har pälsmössa på sig och helt ostyrigt, hur man är borstar och försöker få det på plats. Sydamerikanska gener... =)
 
Nu ska jag passa på att skriva "Satu Svarar" då det kommit en hel del frågor.
Hörs snart igen!
 

Hallelujah moment

Det har jag precis haft!
 
Jag har varit utan luktsinne och smaklökar i ca 2 ½ vecka nu pga. förkylningen och idag- idag kom det äntligen tillbaka!
Att en stinkande bajsblöja som Olivia bjöd på var det första jag kände är en helt annan femma....
Men den är tillbaka nu!
HALLE FUCKING LUJAH!
Äntligen!
 
Det firar vi med att Andres gjorde den godaste salladen, hans specialité och den är to die for....
 
 
Idag gick Nicole, Vanessa, Jonathan & Danilo till Mummu och Puua medans jag, Andres & Olivia var och handlade.
(tror att dom tröttnade på sin mamma som bara klagat och tjatat idag)
Handlade också en stor påse godis, då det inte blev något med det förra helgen när alla var sjuka.
 
Det blev gofika hemma hos Mummu och Puua när vi kom dit och lego-bygge.
Grabbarna planerar på att åka till Handen med Puua imorgon. Han är ju deras # 1 bestis.
 
Olivia & Danilo
 
Mummu, Jonathan & Puua
 
Andres, Nicole, Vanessa & jag
 
Legobygge...
 
 
Så tråkigt med mörka mobilbilder. jag förbannar mig varje gång att jag inte har systemkameran med mig.
Måste bli bättre på att ha den med, men är inte skötväskan med så glöms kameran också bort. Annars är den ju alltid med.
 
Nu ska jag samla barnen, det är Idol som gäller och dom har väntat hela dagen. Eller så väntar dom på godiset...?
Hur som helst, strax ska Olivia gå och lägga sig, då kommer skålen fram.
Gissa om jag ska gotta mig nu när jag faktiskt känner smaken.
 
Här leker Nukke i rummet :)
 
 
Ha en fin fredagkväll! (Och fortsatt trevlig helg också såklart)
 
Nu börjar den!

God morgon?

God morgon alla härliga läsare!
 
Eller... morgonen kunde ha börjat bättre iaf. Igår när jag la mig så tänkte jag att imorgon ska vi mjukstarta dagen, vi ska ta det lungt, mysa... bara vara utan att stressa. Tyvärr är det aldrig jag som bestämmer hur våra mornar blir.
 
Morgonen började med att jag har två flickor bredvid mig i sängen som klappar mig och pussar mig. Mysigt ja, men inte klockan 6 på morgonen.
Senare hör jag hur Danilo "smyger" in till Olivias rum. Och börjar sjunga. Såklart sjunger han sin favorit låt, Uncover. "Nobody seeeeees, nobody knoooooows" När jag går in där sitter han i spjälsängen med sin lillasyster.
God morgon?
Lägger oss på soffan för att kolla lite på TV, och då är bollen i rullning. Alla vill ha frukost. På en gång. Och alla vill äta det som ingen anann valt. Mjukt bröd, toast, flingor, knäckebröd och gröt till Olivia. Jag sätter igång med frukost och dom sätter igång med att bråka med varandra.
"Mammaaaaaaa" (med gnällröst.) "Han sa fult ord till mig, Mammmaaaaa, jag hade den först, Mammaaa hon sa så, han gjorde si, jag vill ha, jag vill göra, den är min" Och så är frukosten inte så som dom ville ha det, håret gör jag inte heller så som dom vill och det är klagan och vägran och "Jag lyssnar inte på dig mamma!"
 
Hello!? SmileyVad hände med min lugna morgon? Låt mig få vakna till!
 
Jag hatar verkligen när man börjar morgonen med gnäll och tjaffs. Och att jag direkt från morgonen får börja tjata.
Till slut fick jag höja rösten ordentligt, skriva några streck på våran "pekka-pojke" lista och så lugnade alla ner sig och förvandlades till små änglar. Vad hände? Suck....
 
Nu har jag lagt Olivia och pratat med alla barnen om uppskattning och tacksamhet, om att vara snälla mot varandra och ta hand om varandra. Vi får se hur länge det funkar...
Nu sitter dom och tittar på film, det brukar dom få göra när Olivia sover så att det blir en lugn stund för dem alla och Olivia får sova ifred.
 
Igår kom min syster hit med sina barn Felicia & Dewin, det var år och dar sen sist vi sågs känns det som, fast vi bor typ grannar med varandra. Vi kollade på gamla videofilmer :)
 
 
Iförrgår var vi hemma hos Mummu & Puua där Puua hade gjort sin specialité- korvsoppa.
Det är så gott! Barnen (Puua mest) röjde och busade och sen var det dags att gå hemåt. Andres hade lämnat av oss där med bilen så vi hade inte med oss Olivias vagn, vi skulle låna en extravagn som Mummu har, men vi hittade den ingenstans. Någon har snott den? WTF!?
Det var bara att gilla läget och bära hem Snuttisen. Tur att dom inte bor långt ifrån oss och snällt av Mummu att följa med och hjälpa till att bära våran påse.
 
Tack för maten Puua!
 
Nyss ringde Puua och undrade varför inte grabbarna ringt till honom ännu, hehe...
 
Nu vill jag passa på att skicka jätte stora gratulationer till Andres föräldrar på deras bröllopsdag.Smiley
I 48 år har dem varit gifta idag. FYRTIOÅTTA ÅR!!!!
 
 DET är väl ovanligt! Jag försöker luska ut vad som är hemligheten och gissa vad Andres sa...? (sååå typsikt honom)
"Att kärringen håller käften".
REALLY?!
 
 

Torsdagsmys

Nu tar vi helg!




Antisimex

Imorse hade vi besök från Antisimex här hos oss.
Anledningen?
Ett mindre trevligt besök av råttor på våran balkong. RÅTTOR!!!! Smiley
 
Gaaah jag ryser bara av tanken på råttor, jag hatar dem!
Men så är det. För en månad sen så upptäckte vi att några påsar var trasiga på balkongen, men vi tänkte att det bara var fåglar som vart där. Det hände några gånger till, påsen var sönder och innehållet av påsen låg på golvet.
 
Så en dag bad Andres mig lämna något balkongen och då öppnar jag dörren, hinner se att påsen är trasig, får onda aningar och ser er fet råtta bredvid!Smiley
Jag bokstavligen hoppar in igen och stänger dörren och ser hur råttan smiter ut. Ut vid inglasningen, fönsterbrädan och ner vid sidan av balkongen. GAAAAAAAAHHHH!Smiley
 
Vilken panik jag hade.
Vi har varit noggranna att stänga inglasningen efter det, men ibland har den fått vara lite öppen, för att vädra.
På kvällarna brukar vi slänga ut Olivias blöja i en påse på balkongen, så det behöver vädras.
Sen dess har vi sett den 2 gånger till och hört något 2 gånger också.
 
Jag sa det till våran granne och då sa dem att dom hittat bajs och trasiga påsar också. Iuuuu....
Så idag kom de äntligen från Antisimex och la ut råttgift på balkongen och nere i porten. Tänk att dom kunnat klättra upp till oss, vi bor en våning upp, och till våran granne som bor ovanför oss. Fler måste ha haft besök av råttor.
Kanske jag borde sätta upp lappar..? Tur att vi har inglasning... vilda råttor är bland de äcklisgaste jag vet, speciellt när det tar sig dit var man bor...!
 
Jag tänker bara "tänk om" vi inte vetat om det här och låtit balkongsdörren varit öppen och dom faktiskt tagit sig in till oss? Blääääk!
 
Nu har Antisimex iaf lagt ut råttgift på balkongen och även nere vid porten.
Och så ska vi ha råttfällor där ute.
 
Hoppas vi blir av med dem nu! *ryser av bara tanken*
 
 
Förresten.-Nu till något mycker roligare och gulligare- Olivia.
Frisk, glad och pigg tjej nu! <3
 
 

Äntligen I K E A

Igår hade Andres bara lite jobb på förmiddagen så jag och Olivia följde med honom, och därefter åkte vi till IKEA.
Äntligen blev det av.
Julpyntet är uppe och de spelade julmusik, fick lite julkänsla där faktiskt... för första gången på länge så längtar jag efter julen jätte mycket nu.
 
 
Vid barnavdelningen hittade Olivia en docka som hon blev helt kär i. Jag la dockan i vagnen så att hon kunde få titta och hon kramade den hela tiden och sa "Aaaaaaj".
Det var en mörkhyad docka och Andres försökte övertala henne att ta en elefant istället, men Snuttis hade bestämt sig. Hon släppte inte dockan på hela besöket.
 
Så dockan fick följa med oss hem, den ska hon få i 1-års present.
Såklart när man är på Ikea så ska man äta köttbullar och potatismos, det är ju bara så gott.
 
Jag fastnade helt för en tavla som jag hade sett på nån program på TV nångång. Nu hängde den på väggen när vi gick förbi och det är nånting med den som jag bara älskar.
Andres ryckte bara på axlarna, men det är nånting med den som jag dras till...
 
I love it! Den är lite mystiskt, lugnande, spännande och skrämmande på en och samma gång.
 
Jag var ute efter en adventskalander med 24 små lådor för varje dag och hittade den här:
 
Visst var den fin?
Sen räknade jag på det, hur mycket det skulle kosta med den och att fylla den med 5 små presenter i 24 dagar.
Psssshh va dyrt det ändå skulle bli. Jag tänkte ha små paket, som te x läppglans, klistermärken, russin, nån liten gubbe osv, men det skulle gå på ca. 1200-1500 kr!!!!
No way. Inte just nu. Jag är helt säker på att barnen blir jätte glada för en choklad kalender för 10 kr. ;)
Och så har dom ju sina Julstrumpor som ska hängas upp där dom kommeratt få något litet lite då och då.
 
 
Vi åkte inte hem tomhänta iaf, det blev 2 st lackhyllor till barnens gosedjur. En till, till Olivia och en till till Danilo & Jonathan. (Vanessa & Nicole har redan 2 st var) och så lite annat smått och gott så som en massa ljus, servetter, krukor, köksprylar, inslagningspapper, och lås till Danilo & Jonathans garderob + TV-bänken.
Olivia är där och pillar på alla apparater och DVD skivor hela tiden och klämmer fingarna när hon försöker stänga lådorna med fingrarna emellan. Och twinsen ska ju jämt stöka och leta bland sina kläder och då vill ju Olivia hjälpa till genom att ta ut kläderna så att dom lättare ska hitta... (?)
 
Nu ska jag fylla på en maskin tvätt till, i´ll be back ;)

Up'N Go

Måste bara dela med mig med det nyaste som Olivia har lärt sig- hon går numera hela tiden och när hon ramlar på rumpan (vilket händer ofta) så kan hon resa sig upp själv, utan att hålla i sig! Wohooo!
 
Jag har försökt fånga henne på bild, men har inte lyckats, förrän idag. Tråkigt bara att det var med mobil kameran för det blir suddigare bilder, men bättre det än inget?
 

Hon har också lärt sig nya ord, häromdagen kom hon från hallen med sin sko i högsta hugg och sa: "Kenkä!"
(Vilket betyder sko på finska) 😃
 
Så rolig ålder det här, när det händer så mycket nytt med henne.
Min lilla bebis håller på och blir stor... <3
 

♥ Vecka 14 + 0 ♥

Sådärja! Smiley
En vecka har gått förbi och nu är vi i vecka 14 + 0.
Jag hittade lite info om vad som händer nu:
 
 
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. (<---ingen risk för det, va??)
Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.
 
Här kommer en magbild från idag:
(jag är förkyld!)
 
 
Som ni ser så har jag bytt min navelring, den här är kortare och inte så tung och den är även slät så att den inte ska fastna på blöjor/kläder och Olivias händer....
Den vägrar läka! Måste ta tag i det där som ni tipsade om och kolla upp salvan.
 
 

Tips på spel för barn?

Jag kom på att tänka på en grej som kanske kan vara en bra julklapp?
Vi har en Nintendo Wii och en Playstation 2 som det aldrig spelas på!
Playstation fick jag själv i julklapp när jag var ung (<---yngre, haha) och Wii köpte jag & Andres i julklapp åt oss själva när tjejerna var små, och då spelade vi jämt Super Mario Bros när flickorna lagt sig.
 
Sen har det inte spelats. Vi har inga barnspel alls.
Har ni några bra tips på roliga/bra spel som man kan köpa till barnen?
Tar tacksamt emot tips :)
 
Kanske vore kul för dem att spela lite då och då?
Jag provade om barnen kunde spela Kingdom Hearts på Playstation, men det gick inte alls, haha...
Vanessa trodde att hon knäckt hela banan bara för att hon klarade av att promenarea över till en kiosk med sin gubbe.
 
 
Där har ni ett tips till mig, ni som har äldre barn. Kingdom Hearts 1 & 2.
En massa Disney karaktärer är med och man ska klura ut olika saker. Riktigt roligt äventyrsspel!

November rain

Sitter och huttrar i badet, barnen sover... - this is my time!
Vad är bättre än ett varmt härligt, avslappnande bad?

Vi har vart iväg på ärenden och kom hem för bara en stund sedan.
Hämtat paket, lämnat paket, kopierat viktiga papper... Nu får vi se när jag kommer ihåg att posta iväg papperen också. Mitt minne alltså... Inte vad det brukar vara.
Hjärnan är helt mosig och förvirrad lite då och då... Haha..
- Som häromdagen när jag skulle ut från dagis gården efter en lämning.
Jag stod vid grinden med Olivia i barnvagnen och letade och letade efter min bricka. Rotade igenom mina fickor i jackan och hittade den till skut i väskan och så tar jag fram den och står och försöker öppna grinden med min bricka.
Inget "pip" ljud kom som jag stod och väntade på och jag blev nästan lite irriterad på den tröga grinden.

Tills jag kom på mig själv.... Brickan är alltså till våran port.
Lite pinsamt, men som tur var var alla pedagoger och föräldrar upptagna med sitt och inte lagt nån märke till mig vid grinden. Phew...
Olivia satt dock i vagnen och undrade nog vad det är för fel på mig... 😃

Idag har det vart en riktig tråkväder med regn hela dagen. Vanessa var jätte glad när vi knallade till dagis imorse i ösregnet, för nu kan man minsann hitta en massa maskar ute!
Jey...? Inte direkt det första jag tänker på när det regnar, men hon var glad. Hon brukar springa och möta mig på gården varje eftermiddag med en sliskig mask i handen och kelar med den som om den var hennes husdjur. Hon och djur/småkryp alltså... :)
Vet inte hur många gånger jag sagt att hon inte får ta hem dem.

Min lilla Bessa Bus!

Vi skippade regnskyddet då det bara är några meter till dagis frpn oss, men vagnen hann visst bli lite blöt ändå.


Nu ska jag värma mig en stund till och läsa Aftonbladet.

Ha det gott!


Bye bye bassiluskerna

Fy för dessa bassilusker som härjar runt här!
Nu har vi haft magsjukan, influensa och ögoninfektioner. Barnen har lite snuva kvar, och Vanessa hostar på nätterna. Inget hon gör på dagtid, dock.
Olivia har fortfarande ögoninfektion och skriker som en gris när jag tvättar hennes ögon... men jag måste ju. Så hon är ganska kinkig och sover 2 gånger om dagen nu när hon är förkyld, annars brukar hon bara sova en gång.
 
Min stackars lilla tjej... :(
 
(Bilden är tagen igår och det ser lite bättre ut idag)
På vårdcentralen sa dom bara att vi ska tvätta hennes ögon med varmt vatten, vattenbad eller koksaltlösning, men jag fette f*n om det hjälper så mycket... Om det inte har hjälpt om en vecka så skulle jag ringa till dem igen.
 
När det har gått en smittsam sjukdom här hos oss så tvättar vi allt. Så vi har kokat nappar, nappflaskor och även tandborstarna. Spritar händerna, tvättat handdukar, sängkläder, kuddar- ja, rubbet. Och så vädrar vi för fullt, skurar toaletter- allt för att bli av med de äckliga bacillerna.
Tvättmaskinen och torktumlaren jobbar på för fullt och det hänger lakan och påslakan på dörrarna överallt här nu.
 
Jag har ingen matlust what so ever just nu efter magsjukan och lukt/smak lökarna är puts väck fortfarande.
Men jag försöker äta någonting, dricka en massa och få i mig en massa frukt. För babyns skull.
Borde jag vara orolig för babyn? Känns som att jag tappat i vikt och det har jag verkligen inte råd med... :(
 
Nicole är hemma idag också, hon sa att hon inte mådde bra...
Kan ju vara så att hon luras med mig, men jag vågar inte chansa.
 
Nu ska vi se till att alla blir riktigt friska!
 
Hur mår ni? Har ni hållit er friska?
Kram på er allihopa, tack för att ni finns.

Tryggheten på förskolan

Tjohej!
Det är (fortfarande) måndag och jag är på fötter igen. Nicole har fått vara hemma idag då hon klagade på ont i huvudet hela natten. Snälla Mummu lämnade Vanessa, Danilo & Jonathan på dagis imorse.

Jag frågade Bessa (<--Vanessa) om hon ville stanna hemma idag, då hon hostade ganska mycket på natten.
"Jag är inte sjuk! Idag kommer Merja tillbaka."
Och sen diskuterades det om vem som skall gunga med vem. Danilo ville gunga med Vanessa som i sin tur retades att hon ska minsann leka med sin kompis istället. Danilo rullade läppen och sa att Bessa inte vill ta hand om honom på dagis. Haha...
 
Och Jonathan som skulle ta med sig det ena och det andra med sig till dagis även imorse. Han vet att han inte ska ta med sin smågubbar och sina småmynt, så varje morgon frågar jag om han har tämt sina fickor. "Jarå!" svarar han lite klurigt och jag ser ju direkt när han ljuger, då han lämnar ett flin på läpparna- men mest avslöjande är det för att hans byxor hänger nere till knäna pga tyngden av alla saker han plockat på sig.
 
Dom kom iväg glatt imorse i alla fall.
Deras dagisfröken Merja som slutade förra våren/sommaren har kommit tillbaka och kör sin första dag idag.
Vi har sett fram emot det, hon var toppen och vi har saknat henne, allihopa. Nu saknar vi "bara" Liinamaija men hon blir svårare att få tillbaka då hon flyttade till Finlnad i somras...Smiley Om man bara kunde plocka tillbaka dem som man saknar och sätta tillbaka dem på dagis igen.
 
Tänk vad viktig dagispersonalen är, inte bara för barnen, utan för oss föräldrar också.
I deras händer lämnar vi barnens trygghet- de viktigaste och dyrbaratse som vi har.
 
Det har varit en massa oroligheter med personalen på främst Nicole och Vanessas avdelning.
(Våra barn går på svensk förskola, men på finska avdelningar. Tjejerna går i samma och pojkarna på samma)

Helt plötsligt byttes hela deras personal ut. Varenda en. En gick i pension, två slutade, en bytte avdelning. Pang. Bara sådär. Och det blev svårt att hitta ny finsktalande personal. Olika vikarier hit och dit.
 
Men nu känns det bra igen. Merja som slutade är tillbaka och barnen kände Marketta som kom över från Danilo & Jonathans avdelning, och så en helt ny (för mig) ny förskolelärare som barnen fick träffa nu i höst när de kom tillbaka från sommarlovet. Och en vikarie som är våran granne :)
 
Det har varit mer stabilt inne hos Danilo & Jonathan. Personal som finns där.
Och det känns så tryggt. För mig och barnen. Efter jul kommer Jonathan och Danilo att flytta över till Nicoles & Vanessas avdelning. Alla 4 syskonen på en och samma avdelning.
 
Många av er har frågat om Olivia ska skolas in på dagis nu till efter sommaren. Nej det ska hon inte.
Jag har alldtid sagt att om jag bara kan, om jag bara har den möjligheten att hålla mina barn hemma tills de är ca. 3 år så tar jag den chansen. Och nu har jag den chansen i och med att jag kommer att vara hemma med bebisen, självklart får Olivia också stanna hemma.
Syskonen är på förskola nu eftersom jag känner att jag inte kan ge dem det dem behöver varenda dag hela dagen. Det sociala, pedagogiska. Det gör dem bra att komma ifrån lite och komma iväg på egna äventyr. Utvecklas.
Lära sig- få det där sociala utan mamma där som ska hålla handen.
Mina barn är väldigt mammiga av sig, så det här gör dom gott.
När dem väl kommer hem sen så har vi tid och energi att vara med varandra, göra saker och prata om dagen som gått.
 
Oj, nu babblade på mer än vad jag hade tänkt. Ops.
 
Jag ville bara skicka en extra tanke, energi och tacksamhet, för tänk vilket jobb dem gör, personalen på våra barns förskolor. Det är dom som torkar tårarna när vi inte finns där. Berömmer, kramar, plåstrar om, hjälper till och finns till hands.
Smiley
Tack för att ni finns!
 
Mitt lilla gäng sommaren 2011.
 
 This is how we rolled.
Vagnen City Select och en sidovagn samt ståbräda för Nicole.
 
Nu är barnen hemma sen en timme tillbaka, de ritar och leker.
Jag ska tända en massa ljus igen. (ni har väl inte missat att jag älskar ljus?)
Snart kommer Andres hem med mat från McDonalds, det gillas av barnen (och av mig! (om jag hade smaklökar))
 
Jonathan, Vanessa & Nicole målar
 
 
Ha en fin dag!

Snart är det jul igen?

Måndag morgon och jag räknade precis att det är 20 dagar kvar till 1:a Advent.
Tjugo dagar är ju ingenting? 20 dagar kvar till första december och sen börjar den riktiga nerräkningen.
Snart får man gå ner till förrådet och rota fram alla julgrejer igen.
 
Affärerna har tagit in allt Julpynt för flera veckor sen och barnen blev så glada och sprang och titta på allting.
"När kommer Jultomten?" har jag hört ett antal miljoner gånger nu. Barnen sjunger julsånger för fullt (det har dem i för sig gjort hela året, men ändå...) För några dagar sen tog de fram julmössor från utklädningslådan som dom gick runt med och sjöng.
 
Jag har t om börjat hota med jultomten... redan. "Tomtenissarna ser allt- om ni inte är snälla så kommer dom att skriva upp er på listan och ge till Jultomten." (I know supermom...) Taskigt.
 
I fredags så skrev barnen faktiskt en önskelista till Jultomten som nu hänger i skåpet i köket.
Alla fick berätta vad dom önskade sig och jag skrev upp det. För att få med lite julkänsla så satte jag på julmusik och så åt vi pepparkakor.
Nicole önskar sig prinsessan Sophie, Vanessa önskar sig smink och svarta tights. (<--- Bessa i ett nötskal, haha)
Danilo önskar sig nya lakan, Woody och en orange tröja (<---hans favvo färg) Jonathan önskar sig Nycklar (<---Puuas), godis och jake & Piaretrna och kapten Krok.
Nicole tyckte att Olivia kunde önska sig mera kläder för att hon växer så fort och en docka.
Smiley
Haha, ganska roligt Smiley..
 
Danilo med kakorna
(som Jonathan sedan stoppade i fickorna och smulade ner hela lägenheten innan jag fattade vart det kom ifrån...)
 
Jonathan visar hur man Jultomten smyger...
 
Nicole mäter önskelistan...
 
Phew, det kan bli en lång väntan det här...
 
Har ni börjat planera kring julen?
Köpt julklappar?
 
Tidningen "Vi föräldrar" kontaktade mig för att höra sig för hur vi firar jul i våran familj, så jag fick svara på den frågan och skicka med en bild på oss. Den tidningen skulle komma den 26:e november har jag för mig.
 
Vi har redan börjat köpa julklappar. Vi har ju 5 småttingar att köpa till så det gäller att börja i tid.
Och så har jag spanat in lite saker på lekmer.se som jag nog ska beställa.
 
Olivia fyller 1 år 5 dagar innan jul också...Vad ska man köpa till en 1-åring? Och så julklappar på det, ge mig tips!
Nu är hon just med inne i syskonens rum och röjer och leker med leksaker där.
 
Min favorit affär- In & Finn har tagit in julpynt också, jag tänkte ju gå in där och snoka lite sist vi var på Port73, men det går ju inte när Andres är med. Han tycker att den affären är fullt med krimskrams, inget som vi behöver. När man går i affären (<---OK, vissa affärer, inte alla)  med honom så är det "Vi tar det vi ska/behöver och sen drar vi"
Tänk er bara att åka till IKEA med honom...
Det är ju kul att gå runt där lite och kolla och få lite inspiration, men neheej. Ta det du ska och sen genvägarna till kassan. Haha... Nu kom jag på att vi skulle behöva åka till Ikea snart och handla lite...Smiley
 
Julpynt på In & Finn (I´ll be back.)
 
 

Jag gick igenom mina bilder på mobilen nu precis när jag ändå bara väntar på att Johan Falck filmen ska börja och jag måste bara få dela av mig med denna bild, på vår virvelvind Vanessa.

Jag kommer sååå väl ihåg när jag tog den. Hon hade precis fyllt 3 år den sommaren och vi var på inskolning på hennes förskola.

Här sitter hon, tuff och stolt på trappan och äter sin lilla äppelbit. ❤

Mitt lilla hjärta❤

"Dagens"




# 10 !!!!!!!

Ahh jag känner att jag börjar få lite krafter tillbaka nu.
Fy vad man kan känna sig sådär svag... Jag har iaf ätit lite idag, och druckit en massa. Och jag är på benen, så det går framåt!
Barnen mår bra, förutom Olivia som fortfarande är förkyld och ögonen rinner.
Här gäller det ju 48-timmar efter sista kräkningen som man är friskförklarad, så alla syskonen får gå till dagis imorgon.

Imorse gjorde jag 2 st tårtor till Andres på farsdag som resten av familjen åt till frukost.
Om någon fyller år eller om det är fars/morsdag så får man äta tårta till frukost. Ingen stor sak. Smiley
 
Olivia fick smaka grädde...
 
 
Det känns som att jag har förstört hela farsdan... det var inte såhär jag tänkte att det skulle bli.
Andres har tagit hand om allt både igår och idag och jag är jätte glad och tacksam över det. Men när det är farsdag ska man själv bli serverad. Han har lagat mat, dammsugit, torkat och plockat och sett efter barnen.
Vi har inte kunnat åka till min pappa och lämna paker och inte heller till hans pappa.
Men så är det ibland. Jag vill inte smitta ner nån annan heller Smiley.
 
Pigga tjejer- Vanessa & Nicole
 
Jonathan tjurar på sin säng för att han inte fick gå till Puua... :/
 
 
Förresten!
När jag loggade in mig här på blogg.se via datorn så höll jag på att ramla av stolen. På riktigt!
Min blogg- Me & My Baby Dolls ligger som nummer 10 (!!!!!!) av dem mest besökta bloggarna!
Smiley
Hur galet stort är inte det???
Jag har varit med på topplistorna förrut, men då i topp 50 och den listan kan man bara se när man loggar in via mobilen, denna lista på datorn är på topp 20.
Och igår låg jag tydligen som nummer 7.
 
Och det har jag ER att tacka för. Er som klickar in här hos mig varje dag och läser om våran vardag.
Jag uppskattar verkligen er, ni är viktiga. Tack för att ni finns. Ni ger mig mer pepp än någonsin.
Så- TACK!!!
Smiley
Smiley
Trots att klockan inte ens är fem ännu, så ska vi ta ett varmt bubbelbad- jag och barnen. Sen ska vi ta de det lungt och tända en massa ljus. Andres kollar på fotboll och jag känner att jag skulle kunna somna redan nu. Zzzz...
 
Nya tag, nya krafter imorgon!
ha en fortsatt trevlig helg och ta hand om varandra.
 
P.S Ni har väl inte glömt era pappor och barnens pappor idag?

♥ Farsdag ♥

Ett STORT GRATTIS till alla Pappor där ute. Min egen pappa- Raine (<---Puua) Mina barns pappa Andres, min svärfar Hugo och grattis också till alla barnens Gudfaddrar. Ni är toppen, tack för att ni finns.♥

Sjukstuga

God söndag allihopa!
Hur mår ni?

Ledsen för den dåliga uppdateringen, men vi har legat i sjukstuga här hemma.
Grabbarna och Olivia har varit dunder förkylda, Nicole och Vanessa var magsjuka hela fredagnatten.
Och igår var det min tur, och jag höll på hela dan och hela natten.

Magsjuka är det äckligaste jag vet, nu är det första gången jag får i mig nånting, Andres kom precis med en knäckebröd till mig. 

Igår innan magsjukan slog mig så kom Mummu hit för att vara med Nicole, Vanessa och Danilo medans vi åkte och handlade. Jag handlade lite farsdag presenter och tillbehör för att göra tårta.

Vad händer egentligen, jag som aldrig brukar vara sjuk har varit riktigt dålig två gånger denna vecka!?
Min lukt och smaksinne har fortfarande inte kommit tillbaka, näsan är supertäppt... I've had better days, med andra ord.

Nu ska jag äta mitt knäckebröd, dricka en massa fruktsoppa och sova samtidigt som Olivia, SEN lovar jag att komma tillbaka med nya krafter!
Blir nästa arg på mig själv över såna här trpkiga klago-inlägg!

Ill be back 😊



Åsikter

Ok jag tänkte strunta i att svara på denna kommentar, men jag gör det ändå.
 
"Även om jag själv bara vill önska lycka till, så undrar jag varför man har en öppen blogg om man inte förstår att människor är olika och tycker olika. Konstigt vore det väl annars? Själv tycker jag att det skulle vara skittråkigt om alla tyckte lika…"
 
Hej!
Såhär ligger det till:
Absolut, alla har rätt till sina egna åsikter och tycka och tänka precis så som de själva vill- självklart!
Men! Bara för att jag har en offentlig blogg så ger det folk rätt tll att komma med dumma/spydiga och sårande kommentarer? (ofta tuffa "anonyma" som sitter bakom sina skärmar och skriver)
 
Så när jag/vi är ute (som också är en offentlig plats) ger det då folk rätten att komma fram och säga vad de tycker och tänker om våra val? Bara för att de tycker annorlunda än vi?
Det skulle vara samma sak om jag skulle tycka att Du har för barn, har jag då rätt att komma och kritisera dina val? Bara för att jag tycker att det kan vara annorlunda?
"Nä men nu får ni väl verkligen sätta fart på babyverkstan, eller funkar det inte riktigt?" Bara för att du är ju på en offentlig plats, och då är det ju fritt fram att komma fram och säga sina åsikter, trots att dem kanske sårar den andra?
Eller?
 
Nej! Jag är absolut inte rädd för konfrontationer eller konflikter för fem öre, jag är inte sen med att ge svar på tal.
Alla behöver inte hålla med om mina val, och det jag skriver, det är helt OK.
Men jag tycker också att har du inget snällt/trevligt att säga så behöver du inte säga någonting alls. Eller hur?
 
Nu har jag inte fått så många dumma kommentarer faktiskt (ännu), tvärtom.
Eller jo, två stycken.
"Har ni ingen Tv hemma?" och "Ska ni befolka hela jorden?" Come ooon. Kom med något nytt, that´s soooo old.
- Jo vi har en TV, men inte den här kanalen. Jo, vi tänkte faktiskt befolka heeela jorden själva och tänkte att dessa 6 är en bra början. (seriöst?!)
 
När tvillingarna var nyfödda fick jag en massa dumma kommentarer. En kärring kom och beundrade alla 4 småttingar, tyckte att dom var så söta och sen la hon till: Men nu får det väl räcka ändå?
Eh, nej det tycker jag inte. Eller är det för jobbigt för dig?
Det är inte alla som orkar ha flera barn, men jag gör det och jag älskar det. (annars hade jag inte valt att försöka mig på fler) Dom är det bästa som har hänt mig, dem är mitt allt. Visst är det skitjobbigt ibland, men det är det väl med 2 st också?
 
Så för att summera detta:
Du gör som du vill och jag gör som jag vill. Mina val. Dina val. Respektera det, även fast du inte håller med. Har du inget trevligt att säga. Säg ingenting alls.
Så... bara för att jag har en offentlig blogg så ska jag inte ta emot nån skit från nån. Det ger inte er rätten att kritisera mina val, det kan ni hålla för er själv eller låta bli att klicka in här hos mig.
 
Eller hur?
 
Men som sagt, i överlag har det bara varit positiva reaktioner. Och sen beror det ju också helt på hur en människa väljer att säga sin kommentar också, right?
 
Det är inte precis så att jag blir arg eller ledsen om någon säger "Va! Igen!?" Folk är väl chockade, haha...
 
Äsch, var glada för dom som verkligen orkar och kan ha fler barn. Respektera även de som väljer att stanna vid 1-2 barn eller de som inte vill ha några barn alls. Alla är vi olika.
Smiley
 
Förresten, såhär kan man också ligga om man inte orkar att gå i affären!
 
 

Fredagamyyyys

Pizza till middag och nu lite fredagsmys framför Idol.
Det är bara Nicole som orkade hålla sig vaken, resten av järngänget somnade innan Idol ens hann börja. Måste vara första gången det händer? Dom brukar ha längtat så mycket efter myspys att dom håller sig vakna, trots trötthet.
Och Andres klagar: är det någon som ens vill se på det?" Bara för att han själv helst slipper, haha...

Nukke

Hoppas att alla vaknar krya imorgon ❤

Vanessas bästis ♥

Vanessa kom till mig nyss med min mobil och frågade om jag kunde ta en bild på henne och hennes bästa gose-kompis. Hon eller Jonathan har aldrig varit den som vill ha nån snuttefilt eller gosedjur bredvid sig när hon/han ska sova (till skillnad på Nicole, Danilo & Olivia) men nu på sistonde ska Mimmi vara med varje natt.
 
 
Olivia försöker klättra upp på Jonathans säng nu och jag hör Nicole:
 
"Men Olivia! Kom ner nu, du vet väl att du inte får klättra upp här, nu beteder du dig som en liten flicka. Du kan gå, så nu är du en stor tjej!" Hahaha...
 
 

Ett litet bildregn.

Alla barnen är hemma, dom följde med Puua till jobbet en liten stund och därefter åt de på McDonalds.
Jag har fått sätta på en gammal videofilm från 2008, från Nicoles första jul.
Jonathan klagar på ont i öronen nu, så han ska få nässpray och alvedon.
 
Här kommer ett litet bildregn!
 
Moster Karo har gjort första flätan på Olivia :)
 
Vanessa bakar piroger med sin pappa
 
Olivias bästa leksak (fast det är grabbarnas)- trakotorn som spelar olika melodier och härmar olika djur.
Den är himlans rolig.
 
Alla på Puua! Ärligt talat så vet jag inte som är värst på att busa- Puua eller barnen? Jag gissar på Puua!
Han är nog värre än alla de 5 tillsammans.
 
Mummu målar Halloween naglar på Vanessa
 
Såhär går Olivia bakom sina storasyskon varje dag, haha... Hon gillar verkligen att få vara med!
 
Danilo ute och cyklar med sin gamla 3-hjuling...
 
Bad & glass-time!
 
Vanessa
 
Olivia skrattar åt Jonathan som busar med henne
 
 
Jag brukar hitta en massa bilder på min mobil som jag inte har tagit. Bilder på fötter, ansikten och diverse möbler och saker. Men häromdagen var det första gången som jag såg att denna tjej var skyldig till dessa bilder!
 
Olivia?! En 10-månaders som vet hur man tar bilder? Haha...
 
Look who´s walking
 
Det är så himla kul att hon börjat gå. Hon är den första av våra barn som börjat gå så tidigt.
Hon går mer och mer för varje dag. Och hon ramlar ju givetvis också och slår sig lite här och där, men det är väl sånt som hör till.
 
Nu är det dags att sätta in en ny maskin tvätt, så jag avslutar denna bildregn med en bild på Jonathan & Danilo.
 
 
Förresten- jag beställde precis en kalender till nästa år med familjebilder. Första året jag gör så. Ska bli kul att se hur den blev i slutändan.
Och idag kom gruppbilderna från dagis hem också, dom sitter redan i kylskåpsdörren.
 
 Ha en härlig fredag allihopa!

Fredag och bloggtips :)

Fredag idag!
Barnen mår bättre, men Vanessas ena öga är jätte rött. Jag ringde till vårdcentralen, men dom sa att man bara ska behandla det hemma med att tvätta, tvätta, tvätta.
 
Imorse kom Puua hit, han hade frågat Danilo & Jonathan igår om dem ville följa med honom till jobbet en liten stund- svarate var väl inte oväntat direkt. Såklart skulle dom med, Puua är deras största Idol. (<---Min pappa kallas för Puua (info till er nya:)) Så när han kom imorse så sprang de till hallen för att hämta skjorna och sa "Hejdå mamma, vi ses imorgon!" Ehh... what? Smiley
Vanessa ville också följa med och precis när dem skulle åka så kom hon på att hon måste hämta sin plånbok, för man ska ju alltid få lön när man jobbar väl? Smiley Hon är en rolig prick hon.
 
Nicole & Olivia stannade hemma med mig, vi satt igång med att byta sängkläder. Vilket jobb! Inget som är så speciellt kul, men det är så skönt att lägga sig i nytvättade lakan, visst?
Tråkigt att tvätthögen växte med några meter också...Haha.
 
Här är en bild på Puua & Bessa (<---Vanessa) ni ser att hennes öga är fortfarande rött och irriterad...
 
 
Ja justja, jag tänkte komma med bloggtips.
Jag läser några bloggar och det jag kan tycka är extra roligt är att läsa just om familjen som har många fler barn än vanliga svenssons. En av dem är Camilla. Verkar vara en jätte go tjej.
 
Camillas blogg. Hon har 10 barn. (www.minstorafamilj.se)
 
20131101-195717.jpg
Och den andra är Mirka- tolvbarnsmamman. Vilken supermamma!
 
Såklart läser jag andra bloggar också. Jag gillar bloggar med bra uppdateringar, massa bilder och roligt text.
Igår fick jag äran att gästblogga hos Mirka (igen) vilket alltid är lika kul.
Välkomna hit de läsare som hittade mig via Mirka! Hoppas att ni ska trivas :)
 
Ett litet tips, jag har mina favoritbloggar som appar på min mobil. På så vis kan jag läsa lite då och då, utan att behöva sätta mig framför datorn ;) Men jag ska nog tömma mina blogg-appar känner jag. Hihi :)
 
Nu sover lilla virvelvinden Olivia och jag passar på att bocka av lite fler saker från min to-do-lista.
Nicole sitter och tittar på Trassel här bredvid mig.
 
Mitt äldsta och mitt yngsta barn.Smiley
 
Idag är det alltså fredag, har ni några planer inför helgen?
 
Inte vi, och det känns skönt. Förutom att det är farsdag på söndag =) Vi ska ta dagen som den kommer.
Jag hoppas bara att Andres är ledig denna helg...
 
Snart kommer bildbomben som jag lovade!

Kvälls babbel

Oj vad tyst det är här hemma.
Barnen fick lägga sig tidigt idag- trots att det är torsdag och de är lediga imorgon. Dom var lite krassliga.
Förkylda mer eller mindre hela gänget.
 
Kolla bara hur det såg ut innan läggdags, jag borde ha blivit sjuksköterska? :)
 
Oj vilken mörk bild.
När dom somnat så tog jag ett varmt bad, skulle kunna ligga hur länge som helst. I badet alltså. Smiley
 
Ja som jag skrev tidigare så hade jag ju en lång to-do-lista att bocka av, att maila, fixa med papper, beställa saker osv och jag fick en massa gjort också, men sen försvann internet kopplingen och kom tillbaka först på kvällskvisten. Lagom surt...
 
Jag gick ju igenom barnens garderober häromdagen och slängde allt som var för smått på vårat sovrumsgolv och där har den högen legat i ca. 3 dagar... inte likt mig- men jag har inte orkat, eller haft tid att ta tag i det. Idag sorterade jag dem i storlekar och gick ner till förrådet med dem...
 

Cheez jag hade en massa att skriva om ju, men mina ögon vill inte samarbeta med mig.
Imorgon kommer en bildbomb till er, nu ska jag hämta några mandariner och lägga mig i sängen.
 
Här kommer en på lilla trollungen Olivia! (som röjer i Danilo & Jonathans rum)
 
 
Natti Natti :)

Vinnaren av PINO böckerna

Sådärja! Äntligen kan jag utse vinnaren, är det inte typiskt att när man har en massa att bocka av från sin to-do-lista så försvinner hela internet kopplingen?! Från både datorn och mobilen?
 
Men nu är det gång igen, och nu ska en vinnare utses!
Smiley
Tatta-da-daa!
Vinnaren av dessa 4 Pino- böcker är...
 
 
FRIDA!

Smiley
(Jag kontaktar dig via mail)
 
GRATTIS!

I´m alive!

Smiley I´m alive! Och jag mår bättre idag, tack för krya på hälsningarna.
Jag är fortfarande förkyld, men jag har fått krafter tillbaka. Har tagit tag i tvätthögen, dammsugit, plockat undan saker osv. Så jag är nog på rätt väg?
 
Nicole & Vanessa är hemma från dagis idag. Dom är jätte hostiga, så båda två har legat bredvid mig inatt och hostat mig i varsin öra. Underbart. Sen fick jag nog och gav dem hostmedicin och skickade dem tillbaka till sina egna sängar, vilken snäll mamma va? Varför ska hostan vara som värst på natten, när man verkligen behöver sin sömn?
Vanessas ögon är röda och jag hoppas att det inte är en infektion på G. Hon fick iaf ögondroppar så...
 
Olivia är busigare än nånsin just nu. Alltså hon ska vara överallt, klättra upp överallt. Nu har hon (till min fasa) lärt sig att klätta upp på sina syskons sängar. Hon älskar att leka på sängarna och på soffan, hon slänger sig hit och dit och njuter. Men på ett obevakat ögonblick kan det vara farligt. Igår försökte hon klättra upp på våran säng också och blev jätte arg för att hon inte lyckades... (<---där kom pappans gener fram) Haha...
 
Jag ska försöka fota henne när hon är i farten så ska ni få se. Nu sover hon iaf och samlar på sig energi så att hon orkar hålla på hela dagen. Jag borde göra detsamma med jag har en massa att ta itu med. En massa mail, papper, tider att skriva upp, jag måste bocka av min to-do-lista helt enkelt. Den blir inte direkt kortare för varje dag som går...
 
Jag vill passa på att gratta barnens storasyster Patricia som fyllde år igår!
Hoppas du inte tappade hörseln när dom sjöng för dig? Hihi..Smiley
 
 
Och så vill jag hälsa till min mamma som ligger på SÖS för att genomgå en mindre operation, tänker på dig en massa. Pusu Beso!
 
NU ska jag ta tag i min lista och det betyder också att jag ska blogga ikapp här- jag har nämligen en massa bilder på min "blogg-mapp" som jag vill dela med er.
 
Ha en fin dag allihopa- ni vet väl att jag uppskattar er?
Ni är viktiga.
 
Kram!
 
P.S Ni har väl inte glömt att jag utser vinnaren av de 4 Pino böckerna idag?

Sjuk

Jag tänkte först skriva nånting om att "Jag har inte tid att vara sjuk" - men hur löjligt låter inte det?
Vem fasiken har tid att vara sjuk!? 
Det är ganska inödigt..
Det är inte direkt så att man säger: "Idag är faktiskt en bra dag för mig, idag har jag tid att vara sjuk!"

Nää, skulle inte tro det. Idag är jag sjuk, vare sig jag vill/ har tid eller ej.
Började igårkväll med mega halsont.
Nu är jag förkyld, tjock i halsen och huvudet, snuva och på det har jag vart och besökt toan några gånger med huvudet före om ni förstår vad jag menar...
Så idag gar det inte blivit många knop här hemma. Jag har inte gjort nånting alls, trotts att jag hade en lååång to-do-lista idag. Har ingen energi. Så denna dag har jag hittils legat på golvet i Olivias rum, grabbarnas rum och på soffan. När Olivia sov så sov även jag.
Trots att jag håller på och svimmar varje gång jag reser mig upp så har jag försökt att sätta lite smink i ansiktet, jag såg ut som ett lik.

Olivia busar lite här och där och hittar på hyss... Nu sitter hon och tar ut alla DVD filmer och vårservetter... Om bara Andres skulle komma hem! Han lovade dock att hinna hämta hem resten av järnjänget från dagis.

Skål!




♥ Vecka 13 + 0 ♥

Helt galet det här, det känns ju som att det var nyss jag skrev om varje vecka i graviditeten med Olivia?
Tänk att hon snart är redan 11 månader?
 
Idag har vi kommit upp till vecka 13 + 0- och det är alltså första veckan jag skriver om här på bloggen. Spännande!
Jag är nu inne i Trimester 2!
Trots att detta är 6:e barnet så är jag fortfarande väldigt förvirrad av hur man räknar veckorna.
Vecka 13 + 0 skulle jag säga att jag är i vecka 13, men tydligen är jag gravid i vecka 14 enligt hur man ska räkna?
Så nu svarar jag både vecka och dag så det inte blir förvirringar, haha...
 
Hur räknar/räknade ni?
 

Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Om du varit orolig känner dig kanske lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

 

Här kommer min första publecerade magbild från denna graviditet:

 

 

Specialist MVC & en gåva

Igår åkte vi till Huddinge för min tid på spec. MVC.
Trots bokad tid så fick vi vänta en lång stund innan dom kallade oss.
 
Olivia fick sitta och äta kakor i väntrummet och utforska stället.
 
Hon är så duktig på att att jag skrattar högt varje gång hon drar iväg. En helt underbar känsla när ens lilla bebis börjar tulta fram. Hon går alltmer nu- hon var lite feg efter sina 10 steg och ville inte alls gå efter att hon ramlat på rumpan flera gånger. Jag tror att hon blev lite rädd, men nu är hon allt tuffare. Hon håller i sig på bordet och helt plötsligt går hon! Och långt! Hon börjar bli riktigt stadig nu och kan hålla balansen, stå en stund och titta och klappa händerna, och sen fortsätter hon att gå. Hon är tidigast när det gäller att börja gå bland våra barn. Hon har väl bråttom att hänga efter sina syskon helt enkelt?
 
Hon vill se allting och vara överallt. Flera gånger knallade hon in i receptionen och stod vid dörröppningen och tittade in innan hon fortsatte framåt. =)
 
Allt gick bra på speccen. Jag lämnade urinprov och dem tog en massa odlingar på livmodertappen.
Om det är nått så hör de av sig. När jag varit på RUL (<---rutin ultraljud) i december så skickar de en kallelse till mig så att jag får behandling för min livmodertapp, precis som jag fick med Olivia.
 
 
Måste också passa på att visa er en present som jag fick från min älskade mamma häromdagen.
Först kom ett SMS med ett förslag på att hon kan ta hand om Olivia i några timmar, en dag i veckan så att jag kan gå och simma och bada bastu på Torvalla helt själv och vara vara. Hur gullig tanke är inte det?
Sen kom hon med denna present:
 
En ny handduk, schampo, balsam, deo och en borste- allt som jag kan ha i min badväska.

 

Hämtat hem tjejerna

Efter dagis läming hann jag vika och lägga undan tvätt, sätta på en ny maskin, tömma diskmaskinen, bädda sängar, plocka undan saker och sopa upp allt grus från barnens skor från hallen. Och så hann jag lägga Olivia och hon hann somna i 10 minuter och sen ringer dem från dagis.
 
Nicole & Vanessas avdelning hade gått till Gropen för att leka och tjejerna dom hade snurrat på en leksak, och då snurrat alldeles för fort och länge, så Nicole blev yr och kräktes.Smiley
På dagis så sa Vanessa att hon också ville gå hem varpå fröken säger att hon kan stanna kvar, det är bara Nicole som mådde illa och kräktes. Och vad gör Bessa bus då? Hon spyr hon också! Fixat och klart.
 
Så det var bara att ta upp Olivia och hämta hem dem. *suck*
Nu sitter tjejerna och tittar på Disney Junior och jag försöker få Olivia att sova mer, men hon är inte med på noterna. Och då sov hon ju bara i 10 min. Come ooon!? Smiley
 
Jag hade en massa mail att ta itu, fix med viktiga papper och beställa julklappar. Jaja, det ordnar sig nog.
Hon sover då kanske efter maten istället...?
 
Nu kör Olivia och Bessa runt med bilen.... oj oj oj vad Bessa ser sjuk ut. NOT!
 
Tänk att det är vecka 13 + 0 för mig imorgon... då kommer första magbilden också.
Nu är kaffet klart!

Vinn böcker från PINO!

Vi har fått äran att testa några böcker från Pino med barnen- jag fick välja 4 st bland en massa böcker och jag valde dessa:
 
 
Igår kom dom med posten och barnen var jätte glada över nya böcker.
Efter kvällsbadet igår läste vi två av dem och imorse satt dom själva och bläddrade i dem.
 
 
Jag fick också lotta ut dessa böcker till er läsare, så var med och tävla!
Böckerna är nog bäst lämpade för barn mellan 1-3 år, så kom igen- Häng på!
Kan vara en jätte bra present också ;)
 
Allt ni behöver göra är att skriva ett kommentar här att ni är med så utses en vinnare redan nu på torsdag.
(Ni får jätte gärna nämna att ni tävlar på min blogg på era bloggar också)
 
Gå också och kika in Pino´s hemsida för mer böcker och roligheter: www.pino.se!

God morgon

Såhär såg det ut när jag kom till Olivias rum imorse ❤

Let the day begin... 
Zzzz

Kväller

Nu har Andres vart iväg och handlat Blutsaft till mig igen.
När jag var på gynakuten så var mitt järnvärde jätte dåligt så jag fick gå ner till apoteket direkt och köpa järntabletter- Niferex.

Sen hemma kom jag på att jag blir så dålig/hård i magen av dem och då påminde Andres mig om att hag faktiskt drack Blutsaft med Olivia.
Mitt minne alltså, cheez.

Första flaskan tog slut redan i fredags så jag tänkte att det kan inte skada att jag tar en järntablett tills jag köper en ny flaska. Flashbacks. Nu kommer jag ihåg varför jag inte kunde äta Niferex.
Magont from hell! Så pass att jag kräktes i nästan en timme.

Jag hoppas verkligen att jag klarar mig med bara Blutsaft... Aldrig mera Niferex. 


Nu är det kväll och snart ska barnen i sängs. Jag har tagit fram barnens kläder för imorgon och fixat och donat här hemma. Snart infaller sig lugnet. 😃




Kubb test och första besöket på spec.

Nu har jag och Snuttis precis ätit lunch, det blev gårdagens taco till mig, fast nu i salladsform. 
Olivia är rolig när hon tar de små majsbitarna med pekfinger taktiken som hon kämpar med.
 
Jo, i torsdags var vi och gjorde KUBB-test och det visade sig att jag är gravid i vecka 12 + 5 idag.
Kubb-test erbjuds till alla kvinnor (iaf i Haninge kommun) oavsett ålder numera. Man får ta ett blodprov några veckor innan undersökningen och sen tittar dem på bebisen med ultraljud, mäter och kollar så att allting ser bra ut och på det viset + blodprovet kan man upptäcka kromosomfel tidigt. Även där såg allting jätte fint ut, så då kändes det som att man kunde andas ut.
 
Eftersom barn inte får följa med på undersökningen så satt Olivia ute i korridoren med Andres medans dem undersökte mig. När dom hade mätt och gjort den viktiga biten så fick jag ringa in Andres & Olivia så dom också skulle få se bebisen på skärmen. Inget som intresserade Olivia dock...
 
I korridoren- she´s all over the place...
 
 
Strax ska Andres hämta upp oss och det är dags för första besöket på specialst mödravården på Huddinge.
Jag gick ju där hela förra graviditeten med Olivia också eftersom jag föder barn prematurt, så jag antar att det kanske blir samma behnadling som jag fick med Olivia? Det funkade iaf.
Men vi får se.
 
Hon sitter här med skorna redo nu, haha...
 
 

"Om att berätta"

Wow!
TUSEN TACK för alla gratulationer! Jag loggade in här precis och tänkte att jag ska vara beredd på en massa taskiga kommentarer, men istället har jag fått inte mindre än 96 (hittils!!!) fina kommentarer, en massa SMS och facebook kommentarer (jag länkade mitt förra inlägg dit)
Jag visste väl att jag har världens bästa läsare! Smiley
De dumma kommentarerna lär ju komma dom också, jag tror inte att jag kommer undan med det??!
 
Förstår att ni undrar en massa- såhär ligger det till.
Jag slutade med p-piller precis i början av augusti, så ja- det var planerat.
Jag fick inte tillbaka min mens och trodde att det kan bara dröja eftersom det tar tid för kroppen att ställa om sig efter p-piller stopp. Efter några veckor tog jag ändå ett graviditetstest som visade negativt. :(
2 veckor senare tog jag ett nytt och då fick jag en starkt + på stickan! Och nu visste jag ju inte hur långt gången jag var.
 
För ca. 2 veckor sedan åkte jag in till gyn-akuten pga blödningar.
Jag vet att man kan blöda i början av graviditeten, det har jag nog gjort med alla mina graviditet- men det kan ju också betyda att något faktiskt är fel. Jag har haft min del av missfall och missed abortion- och att gå med den oron vill jag inte, så jag åkte in för att kolla upp det.
Mitt järnvärde var jätte jätte dålig men bebisen (<--- bara en, haha!) levde och mådde bra. Phew!
 
Där räknade dom att jag är på vecka 12 + 5 idag, vilket de också fick ihop på Kubb-testet (mer om det snart) så enligt det är jag är beräknad till den 13/5. Det där brukar ändras när det är dags för det stora ultraljudet sen i december, men nånstans där landar vi väl.
 
Ang. att berätta för familj och vänner... det gjorde vi först i lördags.
Eller Andres sa det till sin familj en dag innan.
 
När man får veta att man är gravid så vill man ropa ut det för hela världen, right?
För mig var det inte så. Eller, jo- jag ville såå gärna, men jag kände också att jag inte kunde.
Jag kommer ihåg hur ledsen jag blev för vissa reaktioner när jag väntade Olivia, ag är inte dum, jag vet vad folk tänker- och tro vad ni vill dom blir inte alls lika glada och upprymda med 5-6:e barnet än med första. Haha.
Jag kände mig bara orolig inför att berätta. Jag ville, men samtidigt ville jag inte det.
Låter det konstigt?
Jag ville bara inte se den första reaktionen.
 
Samtidigt som så mycket händer i mig, med mig... så kändes det jätte tråkigt att inte få dela den glädjen med någon.
Jag var så ensam i det. Jag läste vad som händer vecka för vecka och klappade magen. Min hemlighet.
Jag berättade inte för Andres heller de första veckorna. Jo, det här var absolut planerat, vi var överrens om att vi ville ha ett till nu och att jag slutade med p-piller. Sen efter en jobbig dag med bråk och tjaffs och stress med barnen så sa han att vi skiter i det här, vi ska inte ha fler barn nu. Och då var jag redan gravid. Aotch va ont det gjorde dom där orden. Då kunde jag ju inte berätta.sa att han hade redan förstått det. Sen var det bra, han var glad över det :)
 
Det har vart så många tillfällen då jag bara velat berätta för familjen. Men jag har bititi mig i tungan och hållt allt för mig själv. Det är jobbigt! Man vill ju dela det här med nån som betyder så mycket för en, men att vara rädd för reaktionerna och allt det där satte stopp för det. Jag är inte dum, jag vet ju vad folk tänker.
 
Jag var feg när jag skulle berätta. Eftersom jag inte ville se den första reaktionen så bestämde jag mig för att skicka ett MMS med ultraljudsbilden till alla. Och så skrev jag "Baby Gonzalez på jäsning" Och så la jag mobilen på ljudlös och gömde den. Haha, tufft va?
Sen såg jag att jag fått meddelanden med grattis hälsningar och en massa frågor.
Det första Puua sa var "Vadå, är det bara EN?!" Haha...
Det kom nog inte som en lika stor chock som det blev med Olivia.
 
Vi berättade för barnen på lördagmorgon- innan de andra fick veta.
Vi samlade barnen på soffan och sa att jag har bebis i magen. Vanessa hån log med stora ögon och Nicole skrattade och undrade om det verkligen var sant. Jonathan och Danilo lyfte upp min tröja och fattade nada och sen frågade Danilo om dom kunde fortsätta leka nu? Så intressant var det! Smiley
 
Så nu vet "alla".
Det känns bra men samtidigt jätte läskigt.
Jag är glad att ni finns här, jag uppskattar era fina ord och grattis hälsningar, fast ni kanske tänker- 6 barn ?!- hur fan tänker dom nu? 
Smiley
Tack för att Ni finns. Jag uppskattar ER ALLA jätte mycket.
 
P.S Jag gjorde iordning en ny kategori- Graviditet med Baby # 6 ♥

A V S L Ö J A N D E T

Ok, nu har jag hållit er på halster tillräckligt länge med den stora överraskningen och jag har bara det här är att säga:
Smiley
Damn your good!
Jag som tänkte vara lite klurig med ljusbilden på ledtråd # 1 och så gissade 99 % av er rätt.
 
Alltså, ja. Jag är gravid. Med barn nummer 6. (<---FÖRSTÅ VA STORT?!) Iiiiiiiik!!!!
Kan knappt fatta det själv heller. Känns heeelt tokigt att skriva det. Men det känns så bra också, nu slipper jag bära denna stora nyhet för mig själv, utan jag kan dela denna underbara resa tillsammans med er.
Hänger ni med oss?
 
 

Året var 2010

Satt och tittade tillbaka på gamla bilder igår, på bilder från året när Danilo och Jonathan föddes- 2010.
Jag skrattade och mindes tillbaka, helt galet vad bilder får en att kännas som att man precis var där.
Jag är glad att jag är en mamarazzi, jag är stolt för alla bilder som jag har, dem betyder otroligt mycket för mig.
Såklart finns alla bilder sparade på skivor.
 
Vi tittade också på gamla videofilmer, från när Nicole var bebis och jag får påminna mig själv varje gång att jag måste filma mera. Oslagbart!
 
Vill ni hänga med i ett tillbaka-titt från år 2010?
Om inte så kan ni sluta läsa härm för er andra- enjoy.
 
Den härt bilden säger nog en massa?
4 blöjbarn.
 
Nicole skulle fylla 2 år om ca. 2 månader när tvillingarna föddes, alla fyra hade blöjor.
Galet vad vi måste ha fått handla blöjor?
Och Vanessa som var bara 9 månader när Jonathan och Danilo föddes, så liten! Hon kunde inte ens gå då ju.
 
När vi gick ut på långsträckor hela familjen gick vi med två dubbelvagnar i början.
 
När jag gick ensam så såg det ut såhär:
 
Tänk så små alla 4 egentligen var...
 
Och jag kan ändå inte minnas att det har varit jobbigt eller svårt?
 
Ahh, kolla så små och smala. Daddy´s little heroes.
Jag erkänner att på några bilder ser jag inte om det är Jonathan eller om det är Danilo på bilden, men här ser jag att Danilo ligger till vänster. han har alltid varit större än Jonathan.
 
T e x den här bilden på mig och....?? Jonathan kanske? (eller Danilo?!) :/
 
Lilla Bessa Bus
 
Haha, älskar verkligen hennes hår! Alla trodde att vi hade rakat av henne håret på sidorna och lämnat en lååång tuppkam ovanpå! Men nope, det såg ut sådär.
 
Systrar och bästa kompisar.
 
Nicole "Nukke" (=dockan)
 
Spelar lite poker med Puua...
 
Nicole & Vanessa firade sin 2 och 1-årsdag tillsammans.
 
Efter det här har "bilkön" blivit något längre, visst Puua?
 
Syskonen Gonzalez -2010-
 
Den här bilden som kommer kommer jag så väl ihåg, jag skulle fota Vanessa, Danilo & Jonathan ihop för att göra inbjudningskort till deras trippeldop. Nicole envisades om att få vara med på bild och Vanessa drog av sig sina två tofsar heeela tiden. Men bilden blev bra till slut! =)
 
Systrarna potttränar tillsammans.
 
Grabbarna tränar...
 
Me & My Baby Boys
 
Efter ett tag köpte vi en ny vagn, en City Select.
 
Till den köpte vi en sidostol till Vanessa som hette BuggyPod. Perfekt kombo tyckte vi!
Våra barn har varit duktiga på att gå själva från tidig ålder, så Nicole behövde ingen vagn alls, trotts att hon inte ens var 2 år.
 
Pyjamas dax!
 
Vadå, här pågår det inte bus alls???!
 
Gåstolen var rolig tyckte Vanessa ibland!
 
Visst lyser det BUS i henne?
 
Nicole
 
Danilo & Jonathan
 
Höst tjejer
 
Emma & Nicole <3
 
 
Tänk så stora dom har hunnit bli.
Mot nya äventyr nu!

Ledtråd 2 var fel!!!

SHIT!
Ledtråd nummer 2 blev helt fel! Förlåt!
Smiley *Pinsamt!*
 
Här kommer den istället! Hahaha ;) Lite klarare?
 
 
 
 
 

Alla Helgons Dag

Igårkväll åkte vi till Österhaninge kyrkogård för att tända ljus för alla dem som lämnat oss i stor saknad.
Det var vackert, fridfullt och lite spooky-känsla samtidigt.
Ljus lös på många gravar och en tjock dimma hade lagt sig över hela kyrkogården.
 
Vi åkte dit ganska sent, så det var inte alls mycket folk där. Tomt och tyst.
Dom har påbörjat nån slags renovering där dem kontrollerar gravstenar som sitter löst, så det var avspärringar och stödpelare bakom många av dem.
 
Jag önskar att vi kunde ha tänt en ljus vars gravar stod alldeles tomma och mörka.
Vi gick till Andres väns gravs (Richard) som dog i en bilolycka. Minneslunden besöker vi varje år, där lägger vi ljus till dem som lämnat oss, men ligger begravda någon annanstans.
 
Vi la våra ljus på minneslunden bredvid ljusen som Mummu hade lämnat några timmar tidigare. Jag kände igen dem för att hon hade skrivit namn på dem.
 
När vi kom hem kollade vi på film, och Danilo somnade sittandes. Hahaha...
 
 
P.S Under dagen kommer avslöjandet ;)

Ledtråd # 2

Tjohej!
Här kommer ledtråd # 2!
Andres är iväg och spelar poker med grabbgänget, så jag och barnen spelar också lite kort :)
 
Haha, jag med mina fina gris-pyjamasbyxor! =)

Lördag morgon

God morgon!
Vi har sovit i vardagsrummet, hela gänget denna natt. Tog undan bordet och la madrasser och täcken och kuddar på golvet och så somnade vi där. Jo, alla förutom Olivia, hon somnade innan i sin egen säng.
Nu är det lördagmorgon och såhär ser det ut hemma hos oss nu:
 
Olivia sitter och leker med skor i hallen (<---mosters tjej), Nicole och Vanessa har låst in sig i Olivias rum och leker med dockor, Danilo & Jonathan är lite här och där, men dom har fått ta fram sina lördagsgodisar som dom springer och norpar här i vardagsrummet stup i kvarten.
 
Jag sitter här framför datorn och dricker mitt morgonkaffe.
Snart är det dags för Olivia att ta sin tupplur, får inte glömma att ta på henne blöjan bara, hon går runt med Jonathans spiderman kallingar, haha...
 
Ikväll ska vi till kyrkogården och tända ljus, ska ni?
 
P.S Ledtråd # 2 kommer ikväll... =)

Ledtråd # 1



Jepp, detta var ledtråd # 1 :)

Sug på den ni ;)
Återkommer om ledtråd nr 2... 

-

Vi byter namn här, vi har myspys framför Idol!


P.S Ledtråd nummer 1 kommer efter Idol ;)

Changes

Igår hade vi en mysig dag.
Jag och Olivia hängde med Andres hela dagen. Först var vi iväg på några ärenden på morgonen, sen åkte vi med på Andres jobbgrejer, dom förbereder inför ett nytt jobb så vi åkte och hämtade släp, fyllde & tömde släp, lämnade släp, satt lite fast i köer, hälsade på brorsan Toni på hans jobb, åt lunchbuffé.... Nu tänker ni kanske- boooring, men tvärtom!
Jag fick egentid med Andres. Visserligen var Snuttis med, men hon sov i baksätet- så vi hann prata en himla massa om allting. det kändes som att det var alldeles för länge sen vi faktiskt pratade om annat än bara barnen och vardags snack.
 
Min bror Tonis office :)
 
Olivia åt buffémat med oss. Och hon åt allt som vi åt, vi mosade det bara med gaffeln först lite. Våran stora tjej.
Och hon testade med att äta med skeden själv också. Gick sådär.
 
På kvällen gick vi och åt middag tillsammans på Valla Värdshus med Mummu, Puua, syrran och Felicia.
Tyvärr är det sjukstuga hos min bror så dem kunde inte komma.
 
 
Jag funderar på att flytta. Ja- flytta bloggen alltså.
Jag kollar runt på olika portal, men kan inte bestämma mig. (Jag vill absolut inte ha på Blogspot, så mycket vet jag.)
Smiley
Har ni några tips på vart bloggen kan växa så tar jag gärna emot tips.
Håller på och mailar med några, men ingen svarar.
Jag vill ju "flytta" med hela bloggen och inte bara börja om på nytt någon annanstans.
 
Ja justja! Det är en annan häftig ändring på gång här också, men för att göra det lite spännande så tänkte jag ge er några ledtrådar först. Är ni med?
 
Första ledtråden kommer ikväll.

Smiley

Migrän...

Ensam hemma!
Vaknade av migrän vid 3:22 inatt och kunde inte somna om. Naturligtvis hade vi inte Eeze hemma så jag försökte med alvedon vilket inte funkade såklart... Jag försökte titta på TV och tänka på annat men fick snabbt stänga av då ljuset gjorde allt värre.
Blääh va jag hatar migrän, ont i huvudet, ögonen, näsan, tänderna och på det fr man ju jäkligt ont i axlarna för att man spänner sig. Det blev inte mycket sömn för mig, som tur var kom Puua hit och hämtade med sig busungarna så att jag kan få vila- vilket jag ska göra nu! Zzzz....
 
 
Bjuder er på en tröttis i affären...
 
Vi hörs när jag är åter vid liv igen.
 
P.S Vi ni om det är idag eller imorgon man ska tända ljus vid gravarna?
 

RSS 2.0