Fredag!

Idag blev vi klara med våra morgon grejer tidigt, så vi bestämde oss för att gå ut. Solen sken på klarblåhimmel och det var varmt och skönt. Vi tog med oss sandleksaker och jordgubbar och gick till "syrrans" lekplats här bredvid oss.
Vagnen struntade vi också i. Nicole och Vanessa bakade sandkakor till Vanessas kalas som är imorgon, jag hjälpte till, men snabbt fick jag gå igen, eftersom grabbarna smiter...
 
När jordgubbarna kom fram var dom stilla iaf, och dom åt hela påsen men jordgubbar innan jag hann ens smaka på en enda gubbe!
 
Grabbarna bråkade om vem som skulle gunga... *suck* Häromdagen när moster var barnvakt så var det samma grej, slängde sig när det var dags att turas om, eller sprang iväg, hahah... där testades nog mosters tålamod? Hihi...
 
Mina fina prinsessor
 
 
Efter lunchen idag kom Mummu och hämtade tjejerna hem till sig, dom skulle baka bullar inför Vanessas kalas.
Jag gck och la mig med grabbarna, för en gångs skull vaknade jag före dem! Dom sov i 2 ½ timme (!). Jag vaknade och undrade varför det var så tyst, hehe, är väl inte så van vid det... Jag hann iaf klippa och måla naglarna och fixa lite mellis åt oss innan dom vaknade.
 
Puua ringde för ett tag sen och bjöd oss på middag, dom var på väg till affären med Nukke & Bessa. Jag hoppas att Andres hinner komma hem och att han inte ska jobba en sån lång dag igen. Han jobbar verkligen hårt och gör långa dagar, han förtjänar semester.
 
Danilo snodde min mobil nu, och nu står dom här på mattan och dansar till musik som han hittat fram.
 
Imorgon är det Vanessas kalas, måste hinna med att handla till kalaset och göra tårtor ikväll!
 
Ha en bra fredag!
 

Lek i vattenpölen

Det är jätte kul att leka och plaska i vattenpölen!
 
Tills någon sätter sig där...
 
 
 

Grabbarna nyfriserade!

I måndags hade Nicole tid på BVC (mer om det sen) så jag frågade om moster kunde vara barnvakt åt Vanessa och grabbarna medans vi gick dit och efteråt skulle till Handen och köpa det sista till Vanessas födelsedag.
 
Dom gick hem till moster hela gänget och när jag och Nicole kom och hämtade dem några timmar senare så var grabbarna nyklippta!
Moster klippte grabbarnas hår till sommarfrisyrer.
Dom var jätte glada över det, och dom hade tydligen vart jätte duktiga med, eftersom Felicia mutat dom med klubba. Den är gången hade Jonathan stått och väntat i kö på sin tur, så gärna ville han ha sin klubba. När moster dragit två gånger med rakapparaten så ropade Jonathan "KLAAART"
 
Dom är inte helt rakade, dom har mohikan frilla, jätte fint, faktiskt.
 
Bilder jag lånade från syrran:
 
Felicia hade gått igenom sina garderober också och fått hjälp av Vanessa som mer än järna tog med sig Felicias gamla kläder hem (trots att dom är jääääättte stora)
 
När buskorvarna kom hem och vi badade sen på kvällen så hade moster vart busig och ritat deras ben fullt med troll... thanks sis, jätte lätt att få bort ;-)
 
Anna och emma kom också förbi på kvällskvisten för att pussa på alla barnen =)
 
 

Here we go again....

Vi har precis ätit lunch ute på balkongen, jag tog itu med disken och alla fyra barnen försvann in i Vanessas rum och röjer... Jag är helt slut.
 
Det är verkligen dom fyra mot mig och det är jätte jätte jobbigt.
Dom pushar varandra till att göra en massa dumheter. Jag säger till en gång, snällt= ingen lyssnar.
När jag höjer rösten och är allvarlig så blir dom knäpptysta, bara för att sen börja asgarva!
Jag säger till på skarpen, men då tycker dom att de är svårt att ta något jag säger på allvar när brorsan/syrran står och flinar bredvid.
Några tips, någon?
 
Nicole har kommit i en "trots" ålder eller vad man nu vill kalla det för. Hon är såå jäkla kaxig!
Hon tror att hon bestämmer och får göra precis som hon vill. Hon kan vara skitjobbbig ena stunden och helt underbar i nästa. Alltid är det någon här som är i en trotsig period. Nu har Nicole vart lugn jätte länge, då har det istället varit Vanessa som stått för underhållningen här hemma- nu är det tvärtom. Vanessa har lugnat ner sig jätte mycket.
Jonathan är också i en "inga-öron" period, han går i sin egen värld.
Danilo lyssnar, än så länge.
Nicole ska testa, testa och återigen testa och jag är trött på våra bråk. Hatar att allting blir till tjaffs, men samtidigt är det nu man måste visa vart gränserna går, vad som är OK och vad som inte är OK.
Ibland har jag bara lust att strunta i alla konflikter för jag orkar helt enkelt inte- men jag måste. Jag är själv hemma med dem från morgon till sent på eftermiddag, och det är mitt ansvar.
Jag har inte råd att säga att jag inte orkar. Jag bara måste.
 
Häromdagen blev det något tjaffs igen, och jag är sån att jag vill prata om saker, förklara saker och ting och berätta och förklara varför det inte är OK att bete sig som hon gör ibland. Så då går jag in till henne och säger:
 
"- Nicole, nu lyssnar du på mig!"
Hon tittar upprivet på mig och till slut säger hon argt:
"-Jaaa, okejdå- men sen får du faktiskt lyssna på mig!"
 
Då hade jag svårt att hålla mig för skratt, hon låter lillgammal så ofta.
Jadu, det är verkligen inte lätt just nu... Jag önskar att jag var glad och pigg jämt, att jag hade 8 armar och och åtta ben, att jag kunde vara överallt, se allting, göra allting. Att vi bara hade roligt och lungt här hemma, men i verkligheten är det tyvärr inte så. Om jag sa något annat skulle jag ljuga. Livet är inte en dans på röda rosor, allting ska inte vara lätt, alla kan inte vara på topp jämt. Huvudsaken är att man inte ligger kvar där nere, utan att man försöker ta sig upp och göra det bästa av situationen. Och det tänker jag göra.
 
Jag ska fortsätta sätta gränser, vara stark när det gäller och fortsätta överrösa min familj med kärlek.
Jag önskar bara att vi slapp all tjafs och höjda röster.
 
Nu ska jag lägga lill-prinsarna för vila, här kommer några bilder från balkongen:
 
 

God morgon

 
Ja, god morgon!
Äntligen skiner solen när man kikar ut. Jag har redan hunnit med tvätta, torktumla och lägga undan tvätt, badat alla barnen, ätit frukost och klätt på alla, nu leker dom för fullt och jag har plcokat undan lite. Varje morgon undrar jag samma sak- Hur kommer det sig att jag städar och plockar allting så att allting är tipp topp på kvällen, och sen ser det nästan likadant ut på morgonen? Hur är det ens möjligt?? Hur hinner dom?
 
Imorse har vi fått se på temperament igen, idag bjöd Vanessa på sitt heta humör. *suck* Så jäkla trist att starta dagen med bråk och skrik...
 
Bjuder på en vecka gamla bilder:
Danilo "Kockis"
 
Vanessa "Bessa"
 
Nicole "Nukke"
 
Felicia fick dra grabbarna runt gården ett X antal gånger.... =)
 
Jonathan "Tantan/Jonsku"
 
 
Jag har mapp på datorn där jag lagt bilder som jag vill lägga upp på bloggen, så när jag överför bilder till datorn så väljer jag dom jag vill dela med mig av och lägger där, och om jag då inte skriver just den dan, så ligger jag ju efter med en massa bilder också, därför kommer dom nu lite då och då ;-)
 
Jahop, vad ska man hitta på idag då? Ingenting planerat, vilket är ganska skönt.
Tänkte om jag hade gått ut med barnen nu, men det blir stressigt att hinna komma tillbaka till lunch, så vi går ut efter grabbarnas middagsvila istället. Det funkar bäst för oss, för på morgonen brukar dom vara så inne i sina lekar att dom får leka fritt hemma, och så är det superbra att vara ute från 14 tills det är baddags, då är dom lagon trötta efetr allt spring och lek ute. Om vi hade bott i hus med egen trädgård hade vi nog aldrig varit inne alls... Nu sitter alla och leker ute på balkongen istället, där skiner solen bara nu på förmiddan, inglasningen har jag öppnat helt.
 
Mummu hade med sig en påse ärtor från Finland (vi är tokiga i dem) men Puua hade nästan ätit upp allt... men lite har vi kvar som vi ska äta upp!  Nu ska jag ta och sätta mig på balkongen och sola lite!
 
Önskar att jag kunde få dricka en iskall sån här....:
 

Min bebis har varit sjuk

Regnet fortsätter vräka ner, de stora vattendropparna piskar våra fönster och det ser nästintill ut som att det är översvämning när man tittar ut. Hela Juni månad har regnat bort, regnrekord för juni-månad säger dom överallt. Greate...
Det är rent ut sagt skittråkigt väder och man känner sig ännu tröttare. Blää! Vi behöver sommar, sol och värme och det snart! Inte en enda bad dag på stranden har vi haft. Det här måste vända snart, det bara måste.
Orka med en mörk och kall höst och vinter om man inte ens får se sol på sommaren...
 
Ligger efter med en massa grejer som jag ville dela mig utav till er.
Häromdagen var våran lilla morsgris Danilo sjuk. Han blev jätte hängig hos Mummu, orkade inte med nånting, och det visade sig att han hade feber. Han bara satt i min famn ute på filten medans alla andra barnen hade vattenkrig med varandra. Moster bjöd allihopa på isglass, vilket gick ner.
 
Sen tyckte vi att det var bäst att gå hem så att "Kockis" får lite alvedon och vila. På kvällen sen mådde han toppen igen! Undrar vad det kan ha varit med honom?
 
Mammas mussu!
 
Jonathan åker lite traktor i lugn och ro...
 
Och käkar kakor hos moster
 
Hemma bäddade jag ned Kockis framför en film med sina systrar efter lite alvedon...
 
Medans brorsan hittade på hyss igen....
 
 
Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen igen, som jag sa tidigare- ingen energi. Har köpt järntabletter, men åt bara 4-5 av dem för jag fick sååå ont i magen av dom! Några tips??
 

Hej !

Phew, här har vi precis ätit lunch och jag har lagt grabbarna. Så fort det blir tyst inne hos dem ska jag också lägga mig och ta en powernap, känner mig helt tom på energi.
 
Imorse var det gräsklipparen utanför våra fönster som väckte oss. Alltid någon/något!!!
 
Imorse tog jag en runda med cyklen i ca 30 minuter (var på några ärenden) och jag känner mig helt slut, haha, grym kondis va?
 
Ojdå, det är redan tyst inne hos grabbarna, nu måste jag passa på att vila upp mig lite.
 
Jag hoppas att blogg appen börjar fungera snart...? Någon som vet?
 
Bjuder på denna bild på Mummu & Nicole, alla barnen är sååå glada att hon kommit hem från Finland nu!
 
 
Och här är två bilder från gårdagens bus...
 
 
Näe, nu tackar jag för mig för den här gången, återkommer senare! ;-)
Dags för lite (behövs mycket) SKÖNHETSSÖMN!

♥Vanessas födelsedag ♥

Idag var det Vanessas 3-årsdag.
Igårkväll satt jag och Andres och slog in alla paketer inne i vårt rum, jisses alltså.
Tjejerna hade bråttom till sängs igår, för dom ville att morgonen skulle komma snabbt och att dom skulle få tårta och öppna paket.
 
På morgonen idag tog Vanessa ett sovmorgon. Andres började senare idag så att han kunde vara med på tårtan och paketöppningen, det uppskattas!
 
Vi tände ljusen på tårtan och gick med den till Vanessas rum där hon precis hade vaknat.
Hon blev jjätte glad medans vi stod där och sjöng på alla tre språken och så blåste hon ut sina ljus.
 
 
Sen fick Vanessa (mest Nicole) bråttom att öppna paket.
Det här fick hon (och ett par ballerina skor som inte hann vara med på kort):
 
 Nicole fick också öppna lite paket...
 
 
Danilo och Jonathan hade för bråttom att öppna sina småbilar så dom hann jag inte fota, dom fick också ett par svarta mjukisbyxor som dom sprang med till byrån direkt...
 
När Andres gick till jobbet sen så fick jag börja öppna alla dessa små förpackningar... Dom har lekt med alltihopa.
Snart skulle jag visst måla deras naglar med de nya lagellacken... Hon är jätte glad och stolt över sin dagisväska också, hihi :) Mammas stora tjej!
 
Emma har varit här idag, dom har lekt så fint inne på tjejernas rum och fått ta med sig ett skål med godis att mumsa på, dagen till ära.
Efter grabbarnas middagsvila gick vi hem till moster karo hela gänget, dit kom även Mummu & Puua och hade med sig glass som vi åt. Till middag ikväll har vi ätit McDonalds =) Vanessa fick välja ;-)
 
Vanessa, vi älskar dig!
 
 
TUSEN TACK för alla SMS och samtal och alla grattis önskningar, Vanessa är så glad varje gång jag hälsat från er! =)
 

♥ VANESSA 3 år ♥

 
Hipp hipp hurraaa, för våran Prinsessa fyller år idag!
 
Våran älskade Vanessa fyller 3 år idag, tisdagen den 26.6.
Det har sagts förut och kommer nog sägas flera gånger- tiden går verkligen fort!
 
I vecka 34 + 4, tidigt en fredags morgon gick jag som vanligt upp och kissade. Men det blev en helt annan utgång av det hela. Istället för att gå och lägga mig igen så gick vattnet. Jag var i chocktillstånd, jag visste inte att man kunde föda för tidigt och jag var livrädd för vad som skulle hända nu. Med Nicole vet jag inte ens när vattnet har gått, kanske på BB i toan, inget jag märkt av iaf. Då fick jag ju värkar först, men nu var det bara vattnet, inte ont, ingenting.
 
Jag gick och la mig på sängen och funderade, sen väckte jag Andres (som fortsatte sova) och sen ringde jag till BB som sa att jag borde komma in för koll. Jag sa att vi kommer när Nicole vaknar, för vi har ingen barnvakt.
Ca. 2 timmar senare åkte vi iväg och vattnet fortsatte slippra ut, vid varje sväng som Andres tog med bilen var jag rädd att jag skulle läcka igenom. Till slut var vi framme och dom undersökte mig och konstaterade att det var vattnet som hade gått och att jag skulle få stanna kvar tills Vanessa är född. Om inget hände av sig självt så skulle dom sätta igång mig 2 dagar senare. Jag började gråta.
 
Vi gick till kafeterian, och efter några timmar började mina värkar komma igång.
Det blev starkare och starkare, Andres åkte och lämnade Nicole hos mina föräldrar, medans jag fick ett rum att ligga i.
När Andres kom tillbaka var mina värkar starka och dem hade undersökt mig och att jag var öppen bara 1-2 cm...
Det gick snabbt nu. Jag hade jätte ont, men jag kunde slappna av och ta värkarna på ett annat sätt än när jag födde Nicole. När en sköterska kom in sa jag att dom måste undersöka mig nu, för det gör ont och jag vill ha epidural.
Nej, nej nej, det här tar tid, sa dom, och dom hade ju preis kollat mig, var svaret jag fick.
När jag bad dom titta till mig igen en kvart efteråt sa dom att det här tar tid, och gav mig 2 st alvedon.
(Tack för det...)
En kvart eller halvtimme senare var det riktigt jobbigt, gjorde skitont och en läkare kom in med en sköterska så bad jag dom titta igen, och läkaren sa att dom faktiskt borde kolla, eftersom det ser ut att jag jätte ont- Jag var öppen 9 cm och fick bråttom till förlossningssalen. Jag insisterade på att gå själv, och när jag kom fram till dörren kände jag att jag behövde krysta. Hon var på väg ut NU.
Do fick jätte bråttom och sa att jag inte får krysta och slängde mig snabbt i sängen och så krystade jag 2-3 gånger och så var hon ute. (Tack igen för smärtlindringen)
 
2200 g och 5 ½ veckor för tidigt kom våran andra Prinsessa till oss. Så älskad.
 
Här är jag en dag gammal med min Mamma på BB.
 
Min storasyster Nicole fick komma och hälsa på mig för första gången:
 
Nu har jag fått komma hem!  :)
 
Myser lite...
 
Man blir ju trött av att hoppa på hoppgungan!
 
På väg till Mikaelas konfirmation...
 
Jag och min Mummu har klätt upp oss för Halloween partyt!
 
Pappa, Nukke och mina nya småbröder, jag var själv bara 9 månader när dom föddes och kunde inte gå ännu.
 
Jag och min syster
Min berömda min, kommer ni ihåg den?
 
Jag ute på cykeltur...
 
Jag på mitt första utlandsresa till Tunisien
 
 Jag älskar att rita!
 
 
 
 VI ÄLSKAR DIG VANESSA!!!
 
 
 
 

Nycklar och två-åringar

 
Denna dag började aaaalldeles för tidigt.
5:45 med andra ord, när Andres skulle iväg till jobbet.
 
Jag har ju skrivit förut att grabbarna här hemma är helt tokiga i nycklar?
Dom kan vakna på nätterna och gråta efter "avain" (=nyckel) och när jag ger dom några så håller dom de tätt och somnar om, nycklarna har blivit deras snuttesak!
Jag skojar inte, do är helt tokiga i dom! Och det ska inte vara vilka som helst längre. Nu ska det vara bilnycklar eller hemnycklar- riktiga nycklar.
 
Så Andres har fått låna ut sina bilnycklar till Danilo och extranycklrna till bilen till Jonathan, och dessa släpper dom inte, dom håller dom i ett järngrepp. Naturligtvis sover dom med dessa nycklar också, så imorse när Andres skulle gå så skulle han ta nycklarna från Danilo så att han inte skulle märka det- vilket han ju gjorde. Försök ta nycklarna från dessa grabbar, det är omöjligt fast dom sover!
 
Så det blev gråt. Andres gav han ett par andra nycklar, men dom dög ju inte. Jonathan vaknade och så var det igång.
Jag gav Danilo mina hemnycklar, men han ville ha pappas bilnycklar.
SUCK!
 
Så dom har bråkat hela dagen om vem av dom som ska låna bilnycklen och vem som ska ha hemnycklen. När Andres kom hem idag så var speciellt Danilo jätte glad, han sprang raka vägen till pappas ficka och tog hans bilnycklar. Superglad in i själen! 
 
Hela familjen håller på och letar efter gamla nycklar som grabbarna kan leka med, haha...
 
Förresten- Idag är sista dagen vi har TRE 2-åringar här hemma (våra egna alltså), för imorgon fyller våran älskade Vanessa 3 år!

Vi är med och tävlar!

Vi är med och tävlar om en dekal med Disney-Prinsessan Belle från Parts of Sweden inne hos Sofsan!
Dekalen är 90 x 55 cm och går att fästas på alla rena, släta ytor.Tävlingen avslutas den 1/7, var med och tävla ni också!
 
Ni hittar till Sofsans blogg  HÄR !
 
 
 

Badkul

Jag och alla barnen har våra rutiner här hemma, vi brukar bada tillsammans alla 5 varje morgon och kväll.
Dom är riktiga bad-barn, älskar att plaska i vattnet! (precis som sin mamma) 
 
 

Dracula

Det här med bitandet....
Danilo och Jonathan har haft en period där dom bitit varandra mycket, och trots att vi håller extra koll på dom, speciellt när det uppstår konflikter så hinner man inte alltid fram innan det är för sent. Ofta hinner vi, men inte alltid. Det är helt omöjligt. Dom vet att dom inte får bitas, dom vet att det är fel, men dom blir liksom så arga, så frustrerade att det har varit deras egna sätt att visa det på.
Nu har det blivit mycket mycket bättre, nu kan dom uttrycka sig på ett helt annat sätt.
Men igår hände det igen. Det är mest Danilo som stått för bitandet, brorsan Jonathan har haft flera bitmärken på armar och rygg, men igår var det Jonathan som bet Danilo i ryggen, och därefter bet Danilo honom tillbaks.... suck.
 
Vi är på rätt väg....
Det har blivit tusen gånger bättre, men jag vill att dom ska sluta med det helt.
 
Har era barn haft en "bit-period"?
 

Sommartider


Midsommar 2012

Hello lördag!
Hur mår ni idag? Har ni haft en bra midsommar?
 
Det har vi. Och ett stort stort plus på det hela är ju naturligtvis det att solen har skinit på oss hela dagen och hela kvällen!
Annars hade nog midsommaren sett väldigt mycket annorlunda ut för många av oss... Det är så synd att vädret styr så mycket. men igår kunde vi inte klaga. Jo, först klagade vi lite på att det det blåser, men hello- klarblå himmel och strålande sol? Vi tänkte om. Det var helt toppen.
 
Vi kom till Tyresta By i god tid och packade upp våra filtar och våra grejer, det var tur att vi kom tidigt, eftersom ett tag senare var det fullproppat med folk och parkeringsplatser kunde man glömma om att få.
 
Vi hade det riktigt mysigt med familjen, det var jag, Andres och barnen, brorsan med familj, syrran med barnen och såklart Puua. (Mummu är i Finland)
Barnen åt pannkakaor med sylt och grädde till lunch där, vi andra åt goda kalkon/salami smörgåsar.
 
Några gick iväg till kiosken och kom tillbaka med en massa godis och annat gott. Vi bara var och det var det som gjorde dagen så skön. Barnen sprang runt barfota på ängen, tjejerna samlade olika blommor som Anna & Karo gjorde kransar av, pojkarna busade...
 
Här! Jag bjuder på bilder!
 
Jag och min kärlek
Jonathan busar med morbror Stefu
 
Nukke har också vart och plockat några blommor...
 
Anna gjorde en krans åt Emma som var liiiite för stor :)
 
Syrran & Felicia
 
Lunch-time
 
Kika in linslusen Bessa som vill vara med på kort och ville bjuda på sina poseringar, haha...
 
Morbror Stefu var poppis!
 
Jonathan ville också "hänga" med morbror
 
Och vart skulle Danilo vara om inte hos sin Anna!??
 
Stefu trollade lite för Jonathan och Danilo också, han trollade fram bilnycklar från öronen och naveln på dom, och var var helt förtrollade!
Nästa gång man frågade vart bilnycklarna var så började dom peta sig i öronen och sa "här!" Greate...
 
Mera bus...
Vanessa och Nicole var med pappa och kollade på hästarna en sväng också, och tillbaka kom dom med två nya förkläden som dom ska ha på sig när dom bakar, jätte söta!
 
Sen var det dags för fiskedamm!
Där fick dom med såpbubblor, klubba och godis :)
 
Midsommarstånges reses...
 
Och jag gjorde något som jag alltid sagt att jag aldrig ska göra...
Dansa kring midsommarstången!
Jag har nog gjort det när jag var liten, men aldrig när jag var vuxen, aldrig. Har alltid tyckt att det är så löjligt och det ser så knasigt ut med vuxna som hoppar runt och dansar smågrodorna.
Men... Vanessa ville. Vad gör man inte för sin dotter?
Jag drog med mig Felicia också och så dansade vi runt. Små grodorna var Vanessas favorit, för hon slutade aldrig att hoppa. Efter några låtar kände vi att det var bra nu, så vi gick. Jag har barnasinnet kvar i massor av saker, men att hoppa kring midsommastången är inte riktigt min grej... Vanessa var glad och nöjd iaf och jag och Felicia fick oss några goda skratt.
 
Karo & Puua
 
Besoliina blåser bubblor
 
 
Framåt eftermiddagen packade vi ihop oss och åkte till Puua för att fixa till maten. Andres gick runt med grabbarna tills dom somnade i vagnen, resten av barnen badade medans vi kvinnor lagade maten ;-)
Va konstigt att herrarna i huset plötsligt fick för sig attspela boule just då...
Jag skärde kött, vilket Anna och Karo sen marinerade och grillade. Det blev också sallad och färsk potatis, och Anna gjorde jätte goda skagen toast.
Barnen badade....
 
Herrarna spelade boule...
 
Sola hann vi också med!
Anna & Karo
När maten var klar satte vi oss och skålade för det ena och det andra ;-)
Jätte gott var det!
 
 
Sen belv det ännu mera boule för herrarna i huset, barnen lekte och vi satt och lyssnade på svenska sommarhits, gamla godingar.. Det kändes som riktig sommar!
 
Boulemästaren enligt han själv...
 
Sötnosen
 
 
O, detta blev visst jätte långt inlägg. Hoppas ni orkade med ända till slutet?
 
Nu vaknade grabbarna bus, vi ska sätta oss ner och titta på Djungelboken, vi är inte så värst pigga på att ta oss ut i regnet just nu...
 
Hur har ni haft det?
 
 
 
 

GLAD MIDSOMMAR!

Vi önskar Er alla en underbar midsommar med en massa sol, värme, gott sällskap och god mat!
 
Vad ska ni hitta på denna dag?
Ska ni dansa runt stången?
Hyvää Juhannusta till alla er finnar som läser min blogg, där tänder man en brasa dagen till ära!
 
Vi är och firar midsommar med Puua, Karo, Felicia, Dewin, Stefu, Anna, Emma och Sebastian!
 
Vad ni än tänker göra, ha en underbar dag.
 
 

♥ Lovely Day ♥

God kväll!
Vilken underbar dag vi har haft!!! Solen har skinit på oss hela dagen och vi har njutit för fulla muggar, helt underbart och efterlängtad sol och värme!
Vi åkte hemifrån tidigt (Felicia kom till oss vid 8:30, sen följde vi med Mummu en snabbis till Handen, för hon skulle handla myggmedel eftersom hon ska till Finland ikväll och fira midsommar där.
Och sen dess har vi varit ute, fram till 19.30 ungefär.
Dagen har vi spenderat hemma hos Mummu och Puua, vi har ätit korv med bröd till frukost, glass till mellis och sen har barnen badat i ca. 3 timmar i sträck (!!!) Danilo och Jonathan sov i vagnen en stund också.
Emma, Sebastian och Stefan kom också. En riktigt mysig dag har vi haft, fleeer sånna här dagar, tack! =)
 
Jag upptäckte precis en ny funktion som blogg.se har kommit med- nu kan jag ladda ner många bilder samtidigt, istället för förut när en bild tog hundra år att ladda ner på bloggen. Så det var en bra grej som dom har förnyat. MEN (!!!) När jag hade laddat ner alla dagens bilder på bloggen och skulle skriva lite över varje bild (som jag brukar) så går det inte??? Texten hoppar ner till sista bilden bara så jag håller på och blir tokig! Så nu ska jag lägga in varje bild efter en text... Ahh...
 
Här kommer "några" av dagens bilder!
 
Nicole leker med sand och vatten
Emma & Puua
 
Badgänget
 
Stefu är badvakten
 
Badkul!
 
Galna flickan!
 
När Danilo & Jonathan hade vaknat så tog vi en glass-paus...
 
 
Och sen hoppade tjejerna i igen... dom hade jätte roliga lekar och skrattade och hade för sig =)
 
Vattengympa...
 
Grabbarna körde sina egna lekar...
(Kallingarna ville inte riktigt sitta på, dom tappade dom hela tiden...)
 
Jag badade också, flera gånger och Puua hoppade i han också!
 
 
Danilo med sin lilla pussmun! Hahaha..
 
Anna och Emma
 
 
Hur har ni haft det idag?
Där Andres jobbade hade det ösregnat mestadels av dagen, hmm...

Love this song!

På med högsta volym!


Nytt nytt nytt....

Jaha, nu har blogg.se ändrat sin sida helt och hållet och än så länge förstår jag ingenting av den....
När jag loggar in mig på min blogg ser allt annorlunda ut, vart jag ska skriva inlägg, vart mina kommentarer är.... Hittar inte så bra och tyckte att det var enklare förr!
Men man vänjer sig säkert....??
OCH man kan inte ens skriva inlägg från mobilen heller! That really sucks! Men det stod att dom ska jobba på det...
*suck*
 
Vad tycker ni?
Jag hoppas att min blogg inte ser annorlunda för er som läsare??
 
Så om jag har missat att svara på nån av era kommentarer, hojta gärna till igen!
 
Många har frågat vart jag har köpt tjejernas Converse tröjor?
- Deras moster köpte det till dom i Turkiet. Visst var dem fina?
 
Ha en bra dag!
Och dom säger visst att det är midsommar snart, vad ska ni hitta på?
 
Helena H- Hur går det för dig och myggorna??
 

Mardrömmar och lite roligt

Usch va jag drömde hemska mardrömmar inatt.
Efter varje gång jag vaknade så var jag genomsvettig, när jag sen somnade om så drömde jag nån ny mardröm. Hemskt!

En gång vaknade jag av att Nicole som sov tätt intill mig asgarvade, så hon måste ha haft jätte skojiga drömmar hon. På morgonen frågade hon det första hon gjorde ifall Emma var hemma hos oss?

Igår drömde jag faktiskt något "roligt" :)
Jag hade fått fyrlingar- 4 pojkar.
Det upptäckte jag ju först sen när jag gick ut med dom i vagnen när jag började räkna hur många som faktiskt låg där i vagnen, haha...
När jag hade kommit hem från min promenad tog jag ett snack med Andres som heller inte märkt att det var fyrlingar vi hade fått att vi kanske skulle möblera om i rummen. Hahahaa...
Knasiga drömmar!
Men jag var glad när jag vaknade iaf, vilket man inte kan säga om nattens mardrömmar...


Fall Down

Idag efter att grabbarna bus vaknat från sin skönhetssömn gick vi till Nicoles dagis för att hämta hem alla hennes teckningar, och skulptörer av lera och så fick jag en massa papper att fylla på inför Vanessas inskolning.

Efter det gick vi till Mummu och Puua där Mummu hade styrt upp en festlig mellis åt oss alla på altanen.
Mackor, saft och melon! Sen gick vi till gården bredvid, till den stora lekparken där barnen fick härja fritt. Tur att Puua var med så att jag fick en liten time-out från allt spring efter grabbarna.
Som sagt, energinivån och tålamodet är väl inte på topp just nu... =(

Vi var ute hela eftermiddan, jag tog av mig min långärmade tröja, på med den, av med den, på med den, av med den, på med den- ja, ni fattar. Så fort solen kikar fram (2 minuter" så blir det varmt, men så fort den går i moln blir det jätte kallt, och molningt har det varit idag, i stort sett hela dan.

Vanessa "Bessa"


Danilo (alias "Kockis, eller "Mussu")


Våran lilla vilding, Jonathan


Nicole fick ganska mycket blixt på sig... ops, my bad...


Bessa


Nicole leker apa =)



Jajuste, ni kanske undrar över rubriken idag?
Det var så att jag vile tipsa er om ett spel på mobilen, ladda ner en app som heter Fall Down, den är superkul och beroende framkallande!
Jag hade inte spelat den på länge, men ikväll när jag hade badat och tvättat alla mina små så låg jag kvar i badet i lugn och ro en stund, läste mina favorit bloggar och så spelade jag Fall down och fick mitt rekord- 284 poäng.
 Testa den!


♥ Diamanter ♥

Ni är det finaste Vi gjort


Mååååndag....



God dag måndag!
Vaknade av att höra två pigga grabbar ropa från varsina rum efter nycklar!??
Dom är helt tokiga i nycklar, vill sova med dem och dom går inte nånstans utan alla dessa nycklar!
Jag vaknade av tandvärk, eller ont där min tand tidigare suttit. Tandköttet har dragit ihop sig riktigt mycket och jag kan känna botten med tungan nu, men nu gör det ont. Har tagit en alvedon och känt mig helt slut hela förmiddagen. Tvättat, vikt tvätt, satt på en maskin disk... plockat efter bustrollen.  Det är jag har gjort idag.
Jag tänkte ju att vi skulle gå ut, men jag har inte haft nån energi!
Jag borde ligga och ta en powernap nu medans grabbarna Bus sover, men jag vet att när jag blir väckt kommer jag att vara ännu tröttare, så jag sitter och dricker mitt kaffe och rensar huvudet lite, här med er.

Idag tänkte jag skicka inbjudningar till Bessas kalas också, denna gång blir det inte så många barn som sist.
Dagisfröken ringde också och frågade lite om Vanessas inskolningstider, så jag ska dit en sväng sen när grabbarna har vaknat. Förmodlingen börjar Vanessa sin inskolning på dagis den 22 augusti.
Samma dag när Nicole ska tillbaka efter sitt sommarlov. Blir nog superbra det där. Vanessa kommer att stormtrivas, det är jag helt 10000 på. Sen får vi se när grabbarna bus ska börja...

Jahop, det är den 18 Juni idag och man undrar ju när sommaren ska kicka igång??
Jag får ångest över det här. Vart är solen, värmen? Alla dagar när man ska kunna gå till stranden, bada, grillkvällarna, hitta på en massa roliga saker?
Det har bara regnat, regnat och regnat.

Igår pratade jag och Andres med några vänner ifall man ska flytta utomlands- på riktigt.
Jag hatar vädret här och det påverkar ju allt.
Hmmm... vi smider vidare på våra planer. Det är bra att ha något att "drömma" om, att ha som mål.

Skulle ni kunna tänka er att flytta utomlands?


Mina finaste tjejer


Söndag & GRATTIS Mamus!

Idag har vi haft en mysig hemmadag.
Regnet har vräkt ner, men vi tog oss ändå ut en sväng för att handla.

Vi har haft storstädning här hemma, jag har städat i alla rum och Andres fick för sig att möblera om på balkognen (så som jag ville ha det förut) och nu vart det mycket bättre.
Barnens lekstuga har vi flyttat tillbaka till Nicoles rum, där har dom bustrollen lekt en massa idag.
Andres har stått och lagat en god och lyxig middag till oss, vi bjöd även Mummu & Puua hem till oss på middag också. Supergott!
Jag är fortfarande sprickfärdig.

Jonas och hans tjej Kätlin gick precis hem, dom var här på kvällsfika, imorgon åker dom tillbaka till Estland.
Nästa gång vi ses så har deras lilla flicka kommit till värlen, det är nästan precis 4 veckor kvar tills hon är beräknad.
Jätte spännande!
Medans Jonas och Andres var ute på balkongen snackade vi om bebisar, namn och förlossningar.
Mitt favorit snack!
Eftersom Kätlin inte pratar svenska så fick vi köra på engelska istället. Phew, va ringrostig jag lät. Haha..
(Vad är lustgas på engelska?)

3 av 4 barn sov när dom kom, det var bara vår lilla papegoja Nicole som var vaken och spelade clown.

Innan hon gick och la sig pratade hon med Mamus i telefon, för hon fyller år idag!
GRATTIS MAMUS!


När jag sa till henne idag att Mamus fyller år så vart hon chockad och upprörd för att inte hon var bjuden på kalas och fått äta tårta!?

Det är jätte viktigt det där, med att bli bjuden på kalas märker jag. När något inte går som dom (Nicole & Vanessa) vill, så säger dom- "Du får inte du komma på mitt kalas!" Haha, orka...
Jag- "Aa, men Nicole du har redan haft ditt kalas..."
Nicole-"Men då får du inte komma på Bessas kalas!"
Jag- "Då får du inte komma på mitt kalas heller."
Nicole-"Okejdå, du får väl komma då..." så där håller vi på

Och Vanessa gör precis likadant. När jag säger åt henne nånting så putar hon med sina små läppar och mumlar att jag inte får komma på hennes kalas... Haha...
Om 9 dagar fyller våran lilla Vanessa 3 år, då har vi "bara" 2- två-åringar här hemma.
Jag får nästan skicka inbjudningar redan imorgon...?

Nästa helg är det Midsommar!
Har ni några planer?

Kätlin & Jonas
(för 3 dagar sen)

Jag har en egen frisör
(bry er inte om mittt fula utväxt, syrran har fixat till den nu)
Danilo var mycket koncentrerad på sin uppgift.
Lill-Smurfen Jonathan softar lite...



Hur har eran helg varit?


♥ Robins dop ♥

Igår var vi i Solna kyrka, på lille Robins dop (Andres barnbarn, fast han kallar sig själv för "farbror" Hahaha...).
Jag var jätte nervös att vi inte skulle hinna fram i tid, för det var såna köer överallt, och regnet bara öste ner, men vi kom fram precis klockan 14.00 och då hade inte ens hälften av alla kommit.

Robin var jätte duktig i kyrkan, glad och nöjd :)
Våra barn skötte sig också bra, jag hade ju packat med en massa förnödenheter i väskan, ifall det skulle bli knas- såsom kakor, äppelbitar och russin, men det krävdes bara några kakor och så satt dom fint och tyst hela tiden.


Nicole skämdes när Andres skulle sjunga med i psalmerna, hon sa: "Pappa! Man måste vara tyst i kyrkan!!!"


Robin och Andres


Jonathan ville krama Robin lite...


Dockan Nicole


Oscar med söte Robin


Vi blev bjudna på en massa, massa god mat- olika piroger, pizza, smörgåstårta och en massa annat som var supergott!När vi inte trodde att vi kunde bli mer mätta, så dukade dom fram fikat.  Och det blev inte lite heller, och allt såg så gott ut att man inte kunde motstå!



Det blev dock inte längre stunder man kunde sitta och njuta i lugn och ro, för barnen sprang överallt. Tjejerna var jag inte ett dugg orolig för, men grabbarna- en annan story. Dom kunde smita iväg ut, eller uppför trapporna som var i kapprummet, så det gällde att hålla ögonen på de små busarna hela tiden. Som tur är har vi en stor släkt som höll ett extra öga på dom också :)

Danilo med sin pappa

Vanessa & Dewin



 Tack till Shabnam och Diego och såklart lille Robin för allting!!!


Nytt påhitt

Danilo och Jonathan har nån ny grej på G- Ena stoppar in sitt finger i styret på moppen, och så får den andre komma och dra ut den.
Så håller dom på om och om igen. Och så turas dom om, och ropar "Aaaj, aj! " till brorsan som får dra ut den. Och dom sitter faktiskt fast, med det tycker dom är bara kul.


Vanessas FÖRSTA lagning och jag med en tand mindre....

Igår var jag ju hos tandläkaren, fy fasiken va nervös jag var!
Dom skulle dra ut min tand för den var så skadad och jag var rädd för det hela dagen.

Vanessa hade tid precis före mig, och hon var superduktig!
Hon hade ett litet hål, så litet att hon inte behövde nån bedövning. Hon låg på mig i tandläkarstolen och gapade och var superduktig! Ibland frågade dom henne hur de går, och hon svarade glatt: "BRA!"
När hon var klar var hon så glad och stolt över sig själv, och så fick hon välja en ring.
Hon fick också välja myspys inför idag, hon ville ha vindruvor :)

Andres hann komma dit prcis innan det var min tur att gå in, så han stannade där med Bessa. Resten av gänget var hos Mummu och Puua och lekte.

Jag fick bedövning, och så började dom. FY F*N!
Man hör hur det låter, knakar och hur dom drar och kämpar med tanden, jag hörde hur tanden gick sönder, hur mitt huvud drogs hit och dit... Ingen trevlig upplevelse, men ont gjorde det inte. Förräns lite på slutet.
Det blev lite komplikationer, eftersom dom inte fick upp rötterna. Dom kämpade på min tand i ÖVER EN TIMME (!!!!) tills dom fick upp allt. Sköterskan fick springa och hämta flera grrejer från andra rum, för den ville inte upp.
När hon sa att hon ska hämta två saker från operations bordet blev jag lite nervös och ville bara att det skulle vara över. Det visade sig att mina rötter var böjda, vilket inte syntes på röntgen.

Efter lite över en timme var dom klara med min tand.
Naturligtvis blödde det som bara den och jag fick ligga kvar på stolen, för jag blev superyr när jag skulle iväg.

Jag var vrålhungrig också, men fick ju inte äta något... när jag bytte bommulet (eller vad det heter) så kände jag med tungan, jag veet att man inte fick göra det, men jag var ju tvungen och jag blev minst sagt chockad. Den är superdjup!!! Jag kom inte ens in hela vägen med tungan! Hoppas att den läker snabbt.

Ikväll har Andres och tjejerna planerat en massa myspys som jag är sugen på, och jag hoppas att jag kan äta utan problem! Nu är det bara ömt.


Me and My Baby Dolls


Babbel och "gamla" Bilder

Jag upptäckte att jag har en massa, massa bilder  i utkorgen som jag "glömt" att publicera.
Jag tänkte göra det nu medans jag ändå sitter och väntar på att grabbarna ska somna.

Jisses vilka gnällspikar vi har här idag!
Jonathan
är i nån väldigt känslig ålder just nu, han blir jätte ledsen för minsta lilla. Eller jätte förbannad. Han har gått runt och skrikigt och gråtit över en massa saker denna förmiddag. Han har tappat bort sin nyckel, eller att Danilo leker med hans bil, eller att han inte når att sätta på vattnet i lilla toaletten... hela tiden nånting.
Danilo har bara hittat på hyss idag. Jag har suttit och vikt tvätt och han fick för sig att hjälpa till och bära alla kläder jag vikt till sin byrå, så jag fick göra om allting igen. Han har också hittat sin pappas tidning nånstans och rivit sönder den i tusen bitar. Och såklart har han även hunnit ta en vända till sin byrå och välja en annan tröja att ha på sig än den jag satt på honom.
Nicole och Vanessa har lekt tillsammans hela morgonen, ibland bråkat dom, ibland skrattar dom, och ibland retas dom, skriker, gråter, tjafsar, skrattar....

Nu har jag skickat båda tjejerna till sina egna rum för en time-out, eftersom dom bråkat för mycket. Jag bad dom att passa på att städa sina rum medans dom är där inne, får se hur bra det går. Dom är iaf tysta.

Jag måste bli bättre på att sätta gränser, känner jag. Jag är alldeles för snäll.
Dom måste lära sig att handlingar har konsekvenser, man får inte bete sig hur man vill och komma undan med det.
Dom är väldigt duktiga på att säga förlåt, och kramas när dom gjort något fel, men det är inte alltid så att det räcker. Man måste ta en lärdom av saker och ting också. Vissa saker är inte OK.
Snart ska dom få gå och säga förlåt tillvarandra.
Nu hör jag Vanessa sjunga därinne med sin vackra stämma, tror inte att det blir så mycket städ där inte.

Justja, här kommer bilderna från ca 1-2 veckor tillbaka!
(De är då tagna med min andra kamera.)

Vi hade en playdate med Linda och hennes tjejer Melina och Isabella.
Nicole fick jätte fina kläder från Melli i födelsedagspresent, hon kunde tyvärr inte vara med, för hon hade vattkoppor.

Sötisen Isabella


Baby-tokige Jonathan ville gärna gosa med Izzy
Nicole och Melina

Vanessa

Sweetie med Izzy!
Tack för en mysig playdate och vår catch-up snack!
Nicole gillar att leka med skeppet i Danilos rum (tack Sebastian!)

Bessa the Bustroll

Ute i sandlådan

Kockis med cowboy Puua


Puua fyllde på poolen åt ungarna

Bessa, Jonathan, Nukke & Dewin

Jag & "Kockis (Danilo)


I väntan på pappa Andres...

Förra söndan (?) fick vi med oss pappa Andres ut på en cykeltur och en massa lek i parken =)
-Kolla grabbarnas nya sätt att gunga....

Andres och tjejerna har en gung-tävling

Nicoles gamla dagiskompis Novalee var också där och lekte =)

Bessa, Nukke & Novalee


Grabbarna är väldigt nyfikna på sina systrars cyklar...


Letar efter småkryp...



Nu har grabbarna somnat och tjejerna har pussats och kramats som om ingenting hade hänt, dom ligger och tittar på Pocahontas nu. Jag När grabbarna har vaknat så ska vi ta oss ut och leka, det skulle visst regna hela helgen?
Typiskt!

Vad ska Du hitta på för skoj i helgen?


På gott och ont...

Det är på både gott och ont som det är bra att grabbarna har lärt sig att klä av och på sig själva.
Häromdagen ville dom gå och ta ett bad på morgonen (som vi brukar göra) och jag sa Nej, ni får vänta lite.
Jag går och fixar lite inför dagen och så hör jag hur badvattnet sätts på... jag går och kollar så sitter båda gossarna i badet, dom har klätt av sig sina kläder och blöjor, har satt på badvatten och ska bada.
What!?
(Japp, syrrorna har lärt dom hur man klättrar i och ur själv)

I förrgår var det för tyst inne i Jonathans rum, och det betyder alltid att det är något lurt på gång. Mycket riktigt.
Dom hade tagit ut allt från byrån, Jonathan satt I byrålådan och sen snabbt ner när han såg mig.
Båda grabbarna hade klätt av sig tröjorna och höll på att prova nya....

*suck*


♥ Danilos första kärlek ♥

Som dom flesta av er redan vet så har Anna och Danilo  något speciellt band mellan sig.
Danilo är helt kär i Anna, och känslorna är besvarade. Det växer sig bara djupare och djupare.
Han vill sitta i Annas famn hela tiden, gosa med henne och så pussas han så gärna med henne. Ibland så att Anna blir lite generad, han tar tag i hennes ansikte och pussas så Anna inte får nån luft.

Om någon annan sätter sig med Anna blir han svartsjuk och vill få bort denne och sätta sig där med henne, helt själv. Han är så nöjd hos henne.


Anna är utan tvekan Danilos första kärlek.
Otur för honom så delar han det med Stefan, som för övrigt inte ser så nöjd ut med situationen? Haha..

(linslusen syrran klämde sig med i bilden också :)


Stefan är nog också lite svartsjuk på all uppmärksamhet som Danilo får från Anna, det är lite av en tävling där mellan dom.
Stfean får inte komma och krama sin fru när lill herren är med, då blir han arg och puttar bort sin morbror/gudfar och säger "NEJ!" MIN Anna!"

Och så ska han sätta sig ännu tätare intill sin Anna, och när Stefan backar så tittar han sådär nöjd på honom: "Haha, jag vann"

Jag försöker säga till Danilo att han inte får ta en upptagen kvinna och att han kanske borde se sig om efter en tjej i sin egen ålder, men han lyssnar inte. Han är helt förtrollad i sin Anna.


Skolavslutningar

(Detta är ett tidsinställt inlägg)

Idag hade mina syskonbarn- Sebastian, Emma & Felicia skolavslutning, dit jag och barnen gick. Jisses vilken stressig morgon, jag som hade lagt fram allting igårkväll så det var bara att ta på sig kläderna, äta frukost och fixa håret och borsta tänderna och sen ut, men icke. Så lätt gör dom inte det för mig. När jag hade fått alla barnen klara så skulle jag ta ett snabbt bad och tvätta mitt hår, medans jag letade efter något att sätta på mig själv så hade mina bustroll klätt av sig helt nakna och sitter och badar (!) Greate! Gissa om vi fick bråttom att göra om allting igen!? Och när det var dags att gå så hittar vi inte Bessas ena sandal, ELLER hennes glasögon.
Men vi hann fram i tid :)

Vackra Emma

Fina Felicia med mamma Karo

Felicia, pappa Patrik & Dewin

Mummu & Mikaela var där också =) (va dom ser glada och pigga ut?)

Samling i Gropen där barnen sjöng och uppträdde.
Idas sommarvisa fick mig att börja lipa, varför är man så känslig! Men jag kom på att tänka på mina egna skolavslutningar och på alla fina sommarlov jag hade. Memories ♥
Syrran, Mikkis och Jag

"Mamus", Mummu & linslusen till syster.

Vanessa

Efter skolavslutningen gick alla hem till Mummu. Jag gick raka vägen för att leta rätt på Bessas glasögon först, och jag letade öööverallt utan att hitta. Ringde till syrran (när mobilerna började fungera) och hon frågade Bessa vart hon lagt sina glasögon, och svaret blev att Polisen har tagit dom till fängelset, och sen har dom kastat dom i skogen. Inte mycket till hjälp. Till sist hittade jag dom i hennes lilla kök, i ugnen i en kastrull= trasiga. Tack.

När jag kom tillbaka till Mummu så höll dom på att grilla korv. Efter korv med bröd blev det glass med jordgubbar och Karo hade bakat en paj också- vilken fest!




♥ Mikaelas Student !!! ♥

Cheezuz vilken tid det har tagit att överföra alla bilder till datorn, och sen att välja "några" som jag vill ha här på bloggen och dela med mig av.

Nu har jag iaf styrt upp det här med Mikaelas Student, där vi var i tisdags.

Först kom Karo och barnen och hämtade upp Mummu, Puua, Jonathan och Vanessa i sin bil, och jag och Nicole och Danilo åkte med Annas och Stefans bil (eller: "Annan auto!" som Danilo säger). Vi åkte till Mikkans skola, Kärrtorps gymnasium och letade rätt på Lasse och gänget, vilket inte var det lättaste, för det var fullproppat med folk överallt, gick knappt att ta sig fram! Som tur hade "vi" tur med vädret, solen sken på oss och det var varmt.
Sen sprang Mikaelas klass ut, och hon var såå lycklig och rörd! Det blev kramkalas och en massa fotograferingar togs, innan Mikaelas gick tillbaka till sin gamla klass och skulle åka flak runtomkring.

Här kommer några bilder:


Mikaela med brorsan Jon

Mikaela med vår morbror Kaitsu (som kommit hit från Finland)

Mikaela med med sin moster Anne och mormor Helmi

Mikkis med sin stolta Pappa

... Med Emma och Felicia

Söta Jon

Danilo & Stefan ville inte ta sig in i folkmassorna.

Mikaela fick HÖGSTA och bästa betyget av hela sin klass! Wow!!!
Helt otroligt bra jobbat, trots allt hon har varit tvungen att gå igenom, och jag hoppas att hon vet hur stolta vi är över henne! En tjej, tonåring så målmedveten och mogen som Mikaela är finns inte. Hon kommer att gå långt, den tjejen, thats for sure! I augusti flyttar hon till USA för att plugga juridik i ett år.

Från gymnasiet åkte vi till deras gårdslokal och fixade inför festen, dit även Andres kom efter jobbet.


Vi bjöds på jätte god mat, bakelser, fika, snackas, tårta, ja allt hade Lasse tänkt på. Det var supermysigt. Barnen lekte utanför och hade skoj, Danilo och Jonathan hittade en bil som dom åkte runt med, och så fanns det även en dagis på gården, där grabbarna hängde på stängslet och jiddrade med barnen som var där inne. "Nejdu!" sa dom hela tiden...

Danilo

Vanessa

Puua (försöker dra in magen???)

Brorsan Stefu

Grabbarna roade sig med att äta nötter. Måååånga många nötter.

Sari & morbror Kaitsu

Mina morbröder :)

Anna och Stefan firar 11 år förlovade nästa vecka :)
Karolina & Mummu

Jag & Andres

Lill-Smurfen Jonathan

Danilo återigen vid bilen...

Nicole

Senare på kvällen dök huvudpersonen Mikaela upp!

Felicia och Emma showade och Vanessa fick agera DJ... fast hon ville gärna mixa låtar under framträdanden!

Var är Jonathan?

Sebastian

Far och son

Danilo äter tårta med sin pappa.
Men som jag skrivit tidigare, så vill han gärna inte dela med sig...

Jonathan

Han åt HELA skålen med jordgubbar!!!

Jag med min systerdotter/Guddotter Felicia

Rutchkana
(
man såg inte av Nicole, Dewin eller Sebastian så mycket under dagen/kvällen, dom lekte ute på gården så fint)


GRATTIS PÅ STUDENTEN KÄRA MIKAELA!!!!
FY FAN VA DU ÄR BRA!


Vi älskar Dig!
TUSEN TACK för allt!


Ny blogg design...

Är jätte sugen på en ny bloggdesign, men jag väntar nog med det till efter sommaren ;-)

För övrigt så skulle jag ändra en pytteliten grej på min blogg, som sedan visade sig att inte funka, och när jag mailade blogg.se om hjälp så gav dom mig helt fel svar, och då raderades allting bort som jag lagt dit, därför såg min presentation ut så som jag hade den för ca. 1 år sen.

Om något ser knasigt ut så är det för att jag försöker åtgärda och ändra på lite saker, men det är inte alltid så lätt!


Buhuu

Min tand är infekterad ända till nerven, det är ingen ide att rotfylla den, för den är så skadad och lagad så många gånger. När hon sen visade mig prisförslag på hur mycket rotbehandling skulle kosta och vad det skulle kosta att ta ut den var saken avgjord.

Imorgon drar dom ut min tand och hag är skräckslagen!!!!

Såhär fin var jag med bedövningssprutan... Andra sidan av min mun ville inte samarbeta med mig, den bara hängde, helt förlamad. Sexy... Hahaha!


Tandvärk!

Sitter i väntrummet hos tandläkaren...
Har haft ont i en tand i 4 dar nu. Jag vet, jag veet att jag skulle ha tagit tag i det här månader sedan (har tappat en stor lagning) men man prioriterar inte dig själv riktigt. Och nu får man lida av det, haha..

Natten till idag hade jag skitont, därför sitter jag här nu. Jag hoppas, hoppas att jag slipper rotbehandling!!!!
Har aldrig gjort det, men jag har hört skräckhistorier om det, och det låter verkligen inte inte så lockande.

Fick ringa in en trött Mummu hem till oss för att sitta barnvakt så länge, hon stannade ju kvar på studentfesten igår när vi hade åkt hem. Hihi...

Wish me luck!!!


Sluuuut

Jisses vilken dag!
Idag har vi vart och firat min kusin Mikaelas student, vi åkte hemifrån 12.40 och kom hem 20:15!!!

Efter ett snabbt bad och lite kvällis så somnade barnen bums i sina sängar, helt utmattade efter dagens lek och festande.

Jag tog naturligtvis en massa bilder, men dom kommer imorn.
Jag är själv också helt kaputt slut efter idag, det har varit jätte trevligt.
Nu ska jag kika klart på filmen (om jag orkar) och sen natti natti för min del :-)


VAD SKA MAN TA PÅ SIG !???!

Gaaaah!
Blir tokig. Jag har stått och gått igenom min garderob, provat kläder jag kunde tänka ha på mig imorgon, men inget är bra! Jag har gått modevisning för Andres som skrattat och flinat. Not a good sign.
Vad fasiken ska jag ha på mig?!?

Tjejernas kläder är klara iaf, grabbarnas vet jag inte riktigt ännu. Man är så beroende av vädret, ska dom ha shorts eller jeans... Lång eller kortärmad...

Hahah, jisses vilka problem man har!
Nästan så att man får dåligt samvete faktiskt...

Jag ska nog bara dra en säck över huvudet så är det problemet ur världen. Blir nog bra det.


11.6.2012- Första dagen med nya kameran

Första dagen med min nya kamera. Måste säga att det är en hel vetskap att lära sig om alla funktioner.
Jag har kört med automat, så ställer den sig själv till vilket som passar bäst, så behöver jag inte tänka så mycket på det ;-) Och sen har jag provat med att ta MÅNGA kort direkt efter varanda, det var superskoj! Annars har jag fått vänta jätte länge med min andra kamera, och då har jag ju redan missat det speciella ögonblicket. Min gamla kamera tog kort lite hur och när den själv ville, den ville inte alltid samarbeta med mig.
Nu hoppas jag kunna ta många, många fina kort!

Här kommer mina allra första bilder!

Nicole har vart och handlat glass med Mummu & Emma

Glass time!
Emma & Vanessa

Sebastian & Dewin

Jonathan

Danilo vill helst inte dela sin glass. Inte ens med Puua.
Vad funderar lill-smurfen Jonathan på...?

Puua och Mummu fyllde på poolen, där alla barnen plaskade...

Bessa tar ännu en fika-paus...

Sebastian i buskarna :)


Nicole fick en ny kompis också, det dök upp en flicka utanför Mummu och Puua, nyfiken på allt som pågick.
Nicole har blivit så ramåt, så hon frågade flickan om hon ville leka och så försvann dom ut till sandlådan tillsammans och lekte.

Riktigt mysig dag, hoppas att morgondagen bjuder på lika mycket sol.
Åtminstone att det inte blir regn, inte så skoj att åka flak när man tagit studenten...?


Studentpresent

Jag, Mummu och barnen har vart på klappjakt, min fina kusin Mikaela tar studenten imorgon.
Hur lätt var det att hitta något då?!?? Inte alls!

Först tänkte vi på en kamera, men det fick hon i julklapp, sen tänkte vi på smycken, jag ringde och rådfrågade morbror Lasse, han sa att hon gillar silver... Hon har ett halsband med änglavingar som hon fick av sin mamma Minna, som är hennes speciella favorit och hänger runt hennes hals, alltid.

Så vi fick tänka om.
Jag hittade en grej (till slut) men kan inte avslöja vad det är, ifall hon läser det här ;-)

Tänk att det är 8 månader sedan våran älskade Minna somnade in :-(...
Hon skulle vara så stolt över att se Mikaela ta studenten.
Vi vet att hon finns med hela tiden. Hon sitter där uppe i himlen nu och är så stolt över Lasse, Mikaela och Jon, dom är helt otroligt underbara och så starka härliga människor.
Minna finns med hela tiden. <3


Min födelsedag

Hej alla kära bloggläsare!
Tusen tack för era gratulationer, det värmer att ni tagit er tid att gratta en gamling som mig ! Hahaha...

Jag hade en mega fin födelsedag. Dagen började väl inte så bra, Andres var tvungen att jobba en stund på morgonen och grabbarna var så busiga och hittade på en mass hyss. Bland annat hade dom sönder våran kaffekanna och hällde ut en skål med nötter på golvet.... suck.

Men sen gick det bättre! När Andres kom hem så tog han ut alla barnen, och tillbaka kom dem med 3 stora rosor var (15 stora röda rosor!) och dom var så stolta när dom gav mig dom och sjöng för mig, och såklart rann tårarna igen. Det rann några gånger på morgonen också när jag läste mina SMS... Aww man! Vad känslig man blivit på sina äldre dar!  Men dom var ju så himla underbara!
Dom gav mig 2 st tårtor också :)
OCH en till present till som jag önskat mig läääänge!

EN SYSTEMKAMERA!
WooHooooo!!!

Nu jäklar ska det fotas!!! Och med superbra bilder! Papa Mamarazzi is in the house for real!
Måste bara sätta mig ner och lära mig den, instruktionsboken är tjock!


Tusen TACK för för allt mitt hjärta!

Klockan 14 kom min närmsta familj på fika. Mamma, Pappa, Karo med barnen, Stefu med familj och även min bror Toni och hans kille- första gången dom vart hemma hos mig/oss, så det var på tiden...
Jag fick en massa fina grejer, tack!
Andres hade vart och handlat en massa fika, så det var en lugn födelsedag med massa fika, roligt sällskap, speciellt brorsan Stefan, man fick ju aldrig tyst på han ... (not, han var väldigt bakis efter sin firmafest)

Hela syskonskaran på plats
(står inte min pigga bror precis som sin gudson Danilo??)

Happy b-day 2 me!

Framåt kvällen blev alla hungriga, så vi beställde hem pizza.


Vanessa älskar ju som sagt läppglans, nu skulle hon sätta läppglans på allihopa, t om Puua skulle få, men han var inte så sugen, hahaha...

Danilo

Jonathan


Emma och Felicia skulle sova över hos oss, men Felicia fick ont i huvudet, men Emma stannade kvar.
Vi tjejer låg på våran säng och åt godis och chips och tittade på film, sen ville tjejerna gå och lägga sig...

Mitt på natten hörde jag Bessas rum stängas, jag gick för att kolla, och då hade hon gått till sin egen säng.
Hon trivs bäst i sin egen säng den där lilla tösen. Även fast hon får sova hos mig nån gång, så går hon i slutändan till sin egen säng. Nicole däremot skulle kunna sova med oss jämt. Hon kommer till oss varje natt och vill ligga nära, nära.

Nähe, nu ska jag lägga tjejerna som ligger på våran säng och tittar på film, sen ska jag kolla upp nya kameran, den har vart på laddning sen igår, so it´s fit for fight!


Happy Birthday to me

Idag fyller jag år, ett år kvar till stora 3 0, tack för att ni påminner mig om det! Not.

Vadå åldersnoja??


Sooool- Äntligen tillbaka!!!

God kväll!
Fredag idag igen. Idag har vi haft skön sommarvärme, jag tror att Mummu & gänget tog med sig solen tillbaka från Turkiet (dom tog ju med sig den när dem åkte....) Vi har varit ute hela dagen och njutit av vädret.

Vi tog med oss Dewin från dagis på morgonen när vi gick till Mummu och Puua, sen har barnen badat en massa, jagat fåglar, bakat sandkakor och lekt ute hela dagen. Vi har ätit lunch, mellis och glass ute, helt underbart.

Jag cyklade iväg till vårdcentralen en snabbis och när jag kom tillbaka så låg grabbarna och sov helt utmattade i vagnen vid sandlådan.

Nu ligger vi här i vpr säng, jag och tjejerna och kollar på Alladin. När barnen har somnat ska vi kolla på skräckisen jag spelade in igår- Insidious. OM jag håller mig vaken tills dess. Att vara ute i solen har tagit på mina krafter.
Andres kollar på fotbolls EM.

Hoppas att helgen kommer med en massa sol och värme, nu när alla är lediga och tillsammans!
<3

Puss & Kram/Satu


Jag njuter

Sitter i ett varmt bubbelbad just nu och njuter av dagen.
Vi har vart och hälsat på Mummu och Puua på förmiddagen, sovit siesta och resten av eftermiddagen har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Barnen har lekt så fint, jag har lagat god middag (synd att barnen inte lärt sig tycka om potatismos) och sen har jag och Andres storstädat medans barnen har lekt. Jag har städat allas rum, dammsugit, torkat och plockat och Andres har skurat golven. Jag som är en städ-o-holic njuter, fast det ser nog likadant ut imorgon(!!?).

Imorgon ska jag ta tag i tvättberget här hemma, den växer till sig fort när dagens kläder och handdukar lades i korgen.

Tänkte även fundera på lördag, vad man ska hitta på då (jag fyller år då), för dom lovade regn, och då kanske det inte är så himla trevligt att grilla...?
Det blir absolut inget stort fest eller nåt, herregud jag fyller bara... Jisses vad fyller jag...? 19 (OK + 10 då) Shit. Jag ÄR gammal!!!! Men alltså inget märkvärdigt alls, Nicole och Bessa tjatar bara att dom ska äta tårta. Dom frågar mig jämt om dom får komma på mitt kalas, haha...

Nu har jag druckit mitt kaffe här i lugn och ro, var tvungen så att jag skulle orka vara lite mer social med min käre man, jag har inte vart så kul sällskap de senaste kvällarna, jag har somnat som en stock varje kväll när vi försökt kolla på film. Tycker mig höra min godis påse ropa på mig också, men först ska de trötta gossarna i sängs!

Ha en trevlig kväll allihopa!


GRATTIS SERGIO !!!

Igår firades Sergio, som fyller år idag!
Vi tog med oss Emma och åkte till Fittja för födelsedagsfirande. Precis som vanligt bjöds det på en massa massa gott och vi blev alla proppmätta.

Fernando & Sergio

Vanessa, pappa & Jonah

Och så sjöngs det "Ja må han leva" på spanska och svenska, sist fick jag dra sången på finska också, och jag var glatt överraskad att många lärt sig hela sången, speciellt Fernando, tack för hjälpen!
Melina busade med Bessa genom att sätta grädde på hennes näsa hela tiden, men så fort jag tog fram kameran så torkade hon bort det...


Tack för allting!

Efter kalaset var Andres tvungen att åka iväg på jobb med Fernando, så jag och barnen gick hem till brorsan & Anna och umgicks lite.
Barnen tycker ju att det är så himla kul att gå nån annastans än hem och leka, roligare att leka med andras leksaker ibland. Danilo gosade såklart mest med Anna, Jonathan lekte med Sebastians bilar och bollar och tjejern lekte lite här och där.



Tack för filmtipset förresten, såg att filmen visas ikväll!
För er andra så börjar en skräckis 22.40 (??) ikväll på canal+ action, Indisious tror jag att den hette- kolla!

Och GRATTIS på din födelsedag idag Sergio!!!


♥ Dom är hemma! ♥

Vi har inte setts på 9 dagar, men tidigt imorse kom min mamma, pappa + gänget hem från Turkiet!
Så när dem ringde och hade vaknat till liv så gick vi dit. Vanessa och Nicole cyklade och jag småsprang med vagnen, för det regnade...
Dom hade haft det jätte bra och var solbrända och allt. ÅÅååh!

Vi fick en massa presenter, jag undrar om dom hade en resväska med bara grejer till våra barn?
Det blev ett kärt återseende iaf, från barnens OCH Puuas håll och dom kramades och busades massor!


Till Nicole och Vanessa

Danilo & Jonathan

Till Andres (och flipflopparna till mig)


Danilo och Jonathan fick också skor, eller foppatofflor som jag inte lyckades få med på bild eftersom dom sprang runt med dom hela tiden.

Danilo testar Puuas nya cowboy hatt!

Dom byggde stora torn med lego, och sen tog dom sönder den, om och om och OM igen.

TACK FÖR ALLT!!!
 OCH HELT UNDERBART ATT HA ER HEMMA!


Huset Fullt maraton

Jag bara älskar Huset Fullt serien, har sett varje avsnitt 540 tusen gånger, jag har alla avsnitt och säsonger hemma, så jag började om med avsnitt 1 idag och har sett några nu.

Det var en evighet sen jag såg dom sist :-D
Nicole sitter här som fastklistrad bredvid mig, thats my girl!
Vanessa går runt med sina klistermärken och sätter fast dom lite överallt... Danilo & Jonathan sover, senare ska vi iväg till Fittja, Sergio fyller år imorgon, men ska firas idag :-)


Tisdags snack =)

Grabbarna tänkte att vi skulle gå upp 5:45 imorse. Nej tack. Det måste väl ändå vara olagligt?
Jag gick in i deras rum, la ner dom och sa Natti, Natti, och sen var det tyst en liten stund, ja ungefär tills jag hann krypa ner tillbaka till min varma säng. "Danoooo? Hej Heeeeeej!!!" ropar Jonathan till Danilos rum bredvid.
SUCK! Då började dom ropa in till varandra, värsta diskussionerna. Så jag fick gå in till dom ett X antal gånger till... Danilo blev tyst efter en lång stund, men Jonathan somnade aldrig om. Han var där inne och ropade på Puua och så nämnde han Puuas bil några gånger också. Eller PABLO som han tydligen kallas nuförtiden när man läser i syrrans blogg.. Japp, ett kärt "barn" har många namn.

Barnen saknar dom verkligen jätte mycket. Och jag med för den delen. Och Puua "Pablo" saknar oss också, han skickar sms varje dag :) Imorse var grabbarna i hallen och försökte klä på sig sina sandaler när jag frågade vart dom skulle. Mummu, Puualle. Blev svaret. Och när jag frågar dom vart Puua + gänget är så visar dom med sina händer högt upp i luften och säger att dom åker flygplan.
Igår när vi var ute så fick Danilo världens spring i benen och sprang mot Karos hus och ropade "Där mosteri bor!
Snart ses vi, 2 dagar kvar.

Grabbarna busade i Bessas säng idag, dom snackade för sig själva och tokskrattade.

Nicole ritade

Jag & min söta Vanessa

Sötisen Nicole & en trött mamma :)


Nu sover grabbarna bus, tjejerna sitter och retas med varandra på soffan... Emma ringde precis och frågade om hon får komma över, så vi ringer henne när grabbarna har vaknat.
Vi kanske skulle träffa Linda och hennes flickor ute i lekparken idag också, måste passa på nu när solen tittar fram!

Förresten, Lindas dotter Melina har vattkoppor, och det är på gränsen att Bessa har blivit smittad på kalaset. (Nicole har redan haft när hon var bebis)
Kalaset var i söndags (8 dar sen), och Melli fick sina första prickar måndagen efter. Jag läste att man smittar 2-3 dagar innan första symptomen kommer, så kanske, kanske har hon blivit smittad. Melinas lilla syster Isabella har inte heller fått ännu, men hon får säkert snart, det är ju riktigt smittsamt.
Hela kusin skaran här fick vattkoppor samtidigt- Nicole, Dewin, Felicia, Emma & Sebastian.
Det återstår att se om ca 5-8 dagar?
Jag tycker att det är bra om dom får det när dom är små dock, då kanske det är lite lindrigare? (något jag fått för mig) Sen skrämde Andres mig lite och sa att då får man inte vistas ute i solen alls om man har vattkoppor, för det kan bli ärr?

Har era barn haft vattkoppor? Hörde ni något om sol och ärr?

Ha en underbar dag allihopa, och glöm inte SISTA Desperate Housewifes ikväll!!!


Huddinge sjukhus och 4-årskontroll

Hej allihopa!
Har ju helt glömt bort att skriva om när vi var på Huddinge sjukhus (fredags) med Jonathan.
Han fick ju helt plötsligt en remiss dit från våran vårdcentral pga. knölen som han har i armhålan.
Dom bekräftade där att knölen beror på tuberkulos vaccinet som han fick för flera månader sedan. Som dom sa på karolinska i Solna, när Andres åkte dit med honom. Dom tog ett stickprov på knölen också, och det växte ingenting på den, därför blev vi jätte förvirrade att vi helt plötsligt fick en remiss till Huddinge...?
Hur som helst, lika bra att kolla upp det ordentligt, och nu är det bekräftat.
Dom sa att den ska gå bort av sig självt, och att vi ska tillbaka om 4-5 månader.
OM den har blivit större så skulle man kanske behöva ta bort det kirurgiskt...
Dom skickade oss till röntgen också, får se om vi hör något mer från dom.
Sååå skönt att veta att allting är OK, man blir ju så jäkla orolig så fort det dyker upp knölar!!!


Igår var vi ju på BVC också för Nicoles 4-årskontroll hela familjen.
Jag och Bessa gick in med henne medans Andres vaktade grabbarna som röjde i lekrummet.
Det var mätning och vägning, allt såg jätte bra ut och hon visade på kurvan att Nicole skenat iväg med växten, hon har gått spikrakt uppåt medans hon följer sin viktkurva.
Inte så konstigt att vi fått köpa en massa nya kläder till henne! Underbart!

Vad mycket dom kollar upp på 4-årskontroll?!
Nicole fick rita, säga färger, säga vad de olika bilderna föreställde och så skulle hon rita ett kors.
Hon totalvägrade. Vi har aldrig ritat det hemma, aldrig veta att det är "bra" att kunna det. Nu skulle vi öva på det hemma då. Kan era barn rita ett kors om ni ber dem?

Det gjordes ett syntest också, det gick bra tills dom skylde över ena ögat. Då vart det lite svårt för henne, så det skulle vi ta om om några veckor. Hörsel test gjordes också, men den får vi också göra om eftersom Vanessa hade blivit utskickad från rummet för att det skulle vara så tyst som möjligt, och hon skrek som en stucken gris därute, Nicole kunde inte koncentrera sig... *suck*

Det hände något riktigt pinsamt också.
För ca. en vecka sen lekte alla barnen i rutchkanan, och varje gång dom åkte ner så "slog" Andres till dom lätt i huvudet med en tom liten pet flaska. Alla barnen tyckte att det var jätte skoj och åkte om och om igen och kiknade av skratt. Sen var det Nicoles tur igen och det blev så knasigt, men hon fick den på fel sätt och fick ett blåmärke på pannan. Så igår frågade barnmorskan vad som hänt med hennes panna. Nicole svarade inte så jag sa "Hon ramlade" (orkade inte förklara) och då säger Nicole: "Neeej! Min pappa slog mig med flaskan!"
Ville bara sjunka ner genom jorden. Varför sa jag inte direkt att det hände en oplycka? Men hur låter det, hon fick en flaska i huvudet av sin pappa?  
Det låter så mycket värre än vad det var, det var ju bara en kul grej som dom tyckte var kanonkul.
Och då fick jag förklara allting och jag kände mig sååå dum!!!
Ussch, nu låter det ganska roligt, men det var det verkligen inte igår. Riktigt pinsamt. Undrar vad hon tror?
Jaja... sånt händer... Men det låter ganska illa.

Brudarna väntar på att pappa ska hämta oss...

I väntrummet ville våra grabbar vara bebisar =)


Efter BVC besöket stannade jag och barnen ute en stund medans Andres var hemma och badade.
Vi passade på, eftersom vädret varit så jäkla trist med regn, regn och åter regn. För att inte tala om att det vart blåsigt och kallt också.

Grabbarna härjar i skogen

....Medans tjejerna leker i lekhuset...

Bessa Bus hjular!


Senare på kvällen kom Peter förbi en snabbis och lämnade en present till Nicole. Tack!


Matvrak

Denna lilla tjej äter verkligen som en häst, det finns liksom ingen stopp i henne och hon äter ALLT (nästan iaf).
Ändå är hon lätt som en fjäder.
Jag blir super duper glad att barnen äter bra, det är skitjobbigt när dom börjar krångla med maten.

Jag undrar bara vart hon lägger allt???


Bus Bus och mera Bus

Jisses, såg precis att Nicole har 4-års kontroll på BVC idag!
Hoppas att Andres hinner komma hem innan dess så jag slipper promenera med Danilo ute i regnet! Han fick precis Ventoline innan han la sig, han är helt slut stackaren..

Åhh, Vanessa har vart i badrummet och blött ner alla Barbies, så hennes klänning är helt blöt.. dags att byta kläder igen. Ibland känns det som att dessa tjejer är i nån mini tonårings-period när det gäller kläder. Det är SÅ nogranna med vad dom ska ha på sig och vilka tights som passar till vilken tröja... Fast det kommer nog från mig, hahaha, jag är helt galen i barnkläder och vill gärna att allting ska matcha.
Fortfarande ogillar dom att ha på sig mjuksbyxor. Klänningar och kjolar älskar dom.
Grabbarna kunde inte bry sig mindre vad dom har på sig.

På tal om det så har de där två busiga pojkarna hittat på ännu fler påhitt som gör Mamman i huset mindre glad.
När det är läggdags så gör dom följande nuförtiden- VARJE kväll.

- Jonathan klär av sig naken, t om blöjan ska bort. Sen står han där hellt nakenfis och så nöjd med sig själv.
- Danilo kastar ner allt från sin säng- kudden, täcke, snuttisar, gosedjur, "sänghimlen" (undrar vad den heter på riktigt?) OCH madrassen (!!!!)
Sen står han där och väntar på att jag ska komma in och fixa. Suck.
Alltid hittar dom på något nytt så jag inte hinner bli sysslolös.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och hämta nya kläder till brudarna.

På tal om annat:
Jag är sååå sugen på dessa hela tiden, så gott!


Förkylningsastma

Och så satte sig förkylningen i lungorna och förkylnings astman är ett faktum...


God morgon måndag

Måndag morgon och man kunde ha kännt sig piggare...
Jag tror att det är vädret som bidrar också?
Det slutar ju aldrig att regna!!!
Mummu, Puua + gänget valde verkligen rätt tidpunkt att åka iväg på solsemester....

Barnen är förkylda, Danilo är snorig och tjejerna är jätte hostiga. Bara Jonathan som har klarat sig. *knack, knack ta i trä*! Denna förmiddag stannar vi inne, har lite hemma mys- inga måsten!
Jag har satt på Alladin filmen här i vardagsrummet, grabbarna går runt med sina nycklar och åker runt med sin bilar, tjejerna har satt sig och färglägger målarböcker.

Igår var jag och vattnade blommor hemma hos Mummu och Puua, gick även ut till balkongen för att vattna blommorna som inte nåtts av regnet, och då hade hela deras nya hammock fallit omkul och båda poolerna hade kastats iväg till buskarna, vadå storm??
Vi som hade tänkt att vi skulle gå dit och bada och grilla medans dom är borta, men icke. Jag hoppas att vädret vänder snart och det blir en riktigt het sommar!




Nähep, nu ska jag vika in tvätt (jippiiii....) och sen ska jag kika lite på bloggar och svara er!
Vi hörs mer under dagen!

P.S Såg ni Big Brother finalen igår? Vad tyckte ni? Var det rätt person som vann?


Big Brother 2012 FINAL

God söndagskväll !!!
Ikväll är det finalen på Big Brother 2012.
Även fast det är värsta säsongen på Big Brother- ever, så ska man väl ändå kolla på finalen. Denna säsong har vart fullt med barnsliga, mobbande fjantar. Jag har inte alls kollat så mycket denna gången, men idag är det finalen. Måste ju hålla Mummu uppdaterad där i Turkiet.
Det står alltså mellan Hanna J, Amandus och Annika.

I år är nog första året jag inte har nån favorit överhuvudtaget.
Men om jag måste välja mellan dessa tre blir det Hanna J.
Amandus är för dryg och Annika är lite korkad efter allt detta med hur Marcelo behandlar henne.

Vem tycker DU ska vinna Big Brother 2012?


P.S Varför kommer dessa "gömda" länkar upp på vissa ord jag skriver?????
Jag har inte lagt dom dit, heeelp!


♥ Nicoles 4-års Kalas ♥

Nuså har jag en stund att sitta vid datorn, fast alla barnen är vakna!

Grabbarna har kommit in i nån "nyckel-period" då dom ska ha våra nycklar hela tiden, dom låtsas att låsa dörraoch starta sina bilar här hemma. Fråga mig inte hur, men häromdan hade Danilo lyckats låsa in sig i Jonathans rum... som tur är så kunde jag ta mig in i hans rum genom lilla luckan dom har mellan sina rum.

Igår skrev jag ju lite om Nicoles kalas, nu får ni bilderna.

Sötaste 4-åringen!

Kalas förberedelser...

Vi sjöng på alla tre språken igen, och Nicole fick blåsa ut sina ljus. Hon var så stolt och lite blyg också :)

Tusen Tack Anna som hjälpte oss med tårtan!!! (och allt annat)

Frida, Sami & Saku

Lek!

Nea & Vanessa softar på våran säng och käkar tårta. Det var så kul att se dem, dom låg där inne och kollade på film, dom var helt inne i filmen och åt dom här tårtbitarna (av trä)
Hahaha..

Nicole och Celine leker med de nya Barbiesarna

Andres och Jonathan

När alla andra barnen gått hem stannade min bonus barn (brorsbarn) Emma hos oss, och likaså barnens kompis Nea. Hon stannade ensam för första gången och det gick superbra, hon kände sig som hemma! =)

Efter en stund kom nästa samling av gäster. Abuela, Abuelo och faster Ela med familj.
Andres gjorde supergoda wraps.
Mina svärföräldrar hade med sig deras hemmagjorda pizza, den är såå god!
Och så åt vi ännu mera tårta.

Alla ville hjälpas åt att blåsa...

Tjejerna visar upp sina nya klänningar som dom fick från faster Ela. :)


Jätte mysig dag!


Kalas Dag

God kväll alla fina läsare!

Idag har vi haft ännu en regnig dag, 5 grader KALLT, ösregn och stormar! Jag är glad att vi slapp gå ut i det här vädret!!!

Idag har vi haft Nicoles kalas och nu ör första gången jag sätter mig i lugn och ro på hela dagen, och klockan är ändå nio...
Men vi har haft en jätte jätte mysig kalasdag! Fullt hus med 18 barn och deras föräldrar, så det har varit liv, och så ska det väl vara när det är kalas också ;-)
Nicole har fått jätte fina presenter även idag, hon berättar om och om igen allt vad hon fick, och hon glömmer inte en enda, hon är så stolt och lycklig.

Idag hade vi kalaset i två delar, först kom ju alla barnen och på kvällen kom Andres syster med familj och Abuela och Abuela.

Vi har fikat en massa och ätit gott. Snart spricker jag! :-)

Vi tackar er alla för all uppvaktning på Nicoles födelsedag + kalas, både ni som kom och alla ni som har skickat hälsningar, vi uppskattar att ni tagit er tid. Så TACK.

Danilo och Jonathan somnade för ett tag sen, jag och tjejerna ligger här på vår säng och tittar på film... Zzzz, snart sover vi nog...

Bilder kommer imorgon, Andres har paxat datorn ikväll.

Hur har eran dag varit?
XOXO


Förberedelser...

Första juni och regnet har vräkt ner hela dagen.

Idag har vi förberedd för morgondagens kalas. Handlat, gjort 4 st tårtor och Andres och tjejerna har styrt upp med godispåsar till alla barnen som dom får när dom ska hem, imorgon ska det pyntas.

Kommer inte in i datorn nu, så det blir inte så mycket mer text än såhär idag, jag lovar att uppdatera imorgon! :-)

Ha en trevlig helg allihopa,
- Tack för att Ni finns -


RSS 2.0