När du får ett oväntat samtal....

... Så är det nog nån av barnen som är på G....

Ännu en mobilsnille, eller linslus har kommit på hur man kan ta bilder med iPhone... Hur man ringer har dom klurat ut för länge sen, därför kan man få överraskande samtal (och sms!) från "mig" lite då och då...

Men dom är ju så söta med sina små fingrar när dom ska toucha och dra i skärmen, haha... :-)



Första hjärtljuden <3

Imorse efter att ha lämnat Nicole & Vanessa på dagis så åkte jag och grabbarna till MVC. Mummu hoppade på bussen och gjorde oss sällskap också.

Barnmorskan Åsa (som jag haft med alla barnen) tog blodtryck vilket såg bra ut, och så fick vi lyssna på bebisens hjärtljud också- för allra FÖRSTA gången! Man blir alltid lika rörd, det känns helt fantastiskt att höra det lilla lilla hjärtat slå där inne. Kärlek!

Vi pratade om mitt illamående och hon sa också att det finns Postafen (som ni redan tipsat om) men att man blir riktigt jäkligt trött av dem, så jag skippar nog det. Jag lan inte bli mer trött, jag har barn att ta hand om. Jag får vänja mig vid mitt illamående (om man kan göra det...?) och göra det bästa av situationen.

Jag skulle äta det jag är sugen på, oavsett om jag då får äta det varje dag, och så skulle jag äta lite men ofta.

Magen växer som det ska, så det är ingen fara med mitt lilla Hjärta där inne.

Jag ska köpa mer vitaminer (har inte köpt sen dem tog slut för veckor sen) och fortsätta dricka Blutsaft.
Hon kollade inte mitt järnvärde denna gång, men jag tror att den har sjunkit eftersom den oxå varit slut ett tag.
Men idag köpte Andres en flaska till mig och så ringde Mummu att även hon har köpt en flaska till mig! Tusen tack!
Nu jäklar ska vi få bukt på det här! Järnbristen förklarar väl också min enorma trötthet... *dumma mig!*

Nu har jag tagit 2 st alvefon och en stor mugg med fruktsoppa och ska sova strax. Jaa, redan, grejen är bara den att igårkväll fick jag världens ont i halsen vilket inte har släppt ännu, och nu har jag ont i njurarna och börjar få feber.
Jag vill så gärna vara pigg och glad för jag och Mummu ska på en överraskning med barnen imorgon. Nukke & Bessa vet vad det är, men det blir en överraskning för Danilo och Jonathan och jag vet att dom kommer att älska det! Jag får och kan inte svika det jag lovat, dom ser så mycket fram emot det. Så jag SKA vara bra imorn!

Tjejerna är lediga imorgon (varje fredag) och det ska vara mysigt att ha dom hemma<3

Nu ska jag sova! Så god natt på er gott folk, vi hörs imorgon.
(Is Pis Pos, visst Mamma?)

XOXO/Satu


Fall Down!

Tänkte tipsa er om ett jätte roligt spel som finns att ladda ner som app till mobilen. Den heter "Fall Down" och går helt enkelt utpå att få ner en boll genom en labyrint.
Jag lovar att man är fast i spelet direkt!

Vi är ett gäng på några stycken som spelar det och tävlar vem som får högst poäng, och just nu leder JAG överlägset! (Haha, hur går det Puua?!) (han är fly förbannad)

Ladda ner spelet vetja!




Den är inte såhär stor! Väl?

P.S Ser inte magen mycket större ut i denna tunika??!


Tjejmiddag!

Det har sagts förut och jag säger det igen- det här måste vi göra oftare!
TACK för en jätte mysig middag tjejer! <3
Jag är tacksam att jag har så fina vänner som ni, vi kan prata om allt, skratta och gråta tillsammans (jag skyller på grav.hormonerna, haha..) Tack att ni finns, love ya!


Ankdammen

GOD DAG !
Imose efter att ha lämnat tjejerna på dagis gick jag och grabbarna bus hem och tog ett varmt bad.
Sen ringde Puua och frågade ifall vi inte ska gå till ankdammen och mata ankorna. Fast jag inte hade ork tog jag mig i kragen, klädde på oss och så gick vi. Det är trots allt fint väder ute idag.
 
Danilo & Jonathan hade jätte roligt. Jonathan fick bära påsen med bröd till ankorna och dom sprang hela vägen dit, och när ankorna mötte upp oss slängde grabbarna hela brödbitar till dom som dom sen bråkade om. Puua försökte få bort bröden och mata med små bitar istället, men det gick inte så värst bra, haha...
 

När Jonathans bröd var slut ville han mata dom med russin.. hmm...

Man ska ju smaka själv också mellan varven...

Grabbarna bus spelade tuffa och jagade ankorna- så länge dom sprang, men dom ankorna som inte flyttade på sig när herrarna kom springandes var inte lika roliga, då var det andra puckar, då var det busungarna som stannade till som stenar istället. Så liiite rädda var dom allt. Mina små kycklingar.
 
När vi var klara och skulle gå hem och laga mat så frågade Puua grabbarna om dom ville följa med och titta på deras lilla fågel Putte. Jag sa att vi kan göra det senare, för nu ska vi hem och äta och vila innan tjejerna ska hem.
Men tror ni att Puua lyssnar?
Det slutade med att jag gick hem själv och grabbarna stannade med Puua. Dom skulle äta lasagne och lägga sig och vla där sen.
 
Så jag är hemma ensam nu. Helt underbart med denna tystnad. Jag sitter och äter min lunch här framför datorn och sen ska jag lägga mig för en powernap.
 
Jag dyker säkert upp här sen igen, eftersom jag måste fixa bilder på Nicole & Vanessas "Sommarminnen" till dagis.
Behöver sen bara låna någons utskrivare...
 
XOXO

GRATTIS Shabnam & Diego !!!

 I måndags fyllde Shabnam "The-Big-30" och idag fyller Diego år, ville bara säga ett stort GRATTIS och hoppas att ni har det jätte bra i Spanien!
 
 

Tisdag

Hej alla där ute!
Lite taskig uppdatering, men jag har verkligen inte haft nån energi. Det har börjat kännas ordentligt när man inte kunnat behålla i sig nånting på 3 dagar.
Fast nu är magen full med god middag, och det bästa är att det finns kvar i magen.
 
Tjejerna har varit på förskolan själva två dagar nu och det har gått jätte bra, dom har varit jätte duktiga.
Igår när jag lämnade dom var Nicole lite sisådär om det hela. Hon undrade varför jag skulle gå.
Jag och grabbarna mötte upp Mummu och åkte till Handen C för att köpa kofta till mig och jag letade igenom varje affär och hittade en jätte fin kofta till slut- på barnavdelningen i KappAhl. Det var såå skön och till ett bra pris! Där kan man fynda! ;-) Jag visar er kort på den imorn :) Köpte även en massa trosor till Nicole, och därefter lunchade vi på Taco baren.
(total waist eftersom jag inte fick behålla det )
 
Imorse när vi lämnade tjejerna på dagis hade dom inte ens tid att komma och ge mig puss och kram...
 
Idag har vi inte gjort något speciellt alls på förmiddagen. Jag har inte haft nån ork, har bara kräkts och vart energilös.
Jag sov när grabbarna sov och kände mig lite piggare efter det.
Efter att ha hämtat tjejerna på dagis (Bessa sa att hon ville stanna lite till) så åkte vi och handla mat och vindbyxor till tjejerna som dom ska ha på dagis. Dom måste ha några överdragsbyxor på sina vanliga när dom ska ut, för att inte ta in en massa sand och grus in på avdelningarna.
 
För övrigt så flyter allting på som vanligt. Imorse vaknade pojkarna snuviga och ögonen var inte så pigga som dom brukar vara. Jag antar att det börjar bli dags för snor-perioderna nu? *suck*
 
Nu ska jag göra barnen klara för sängen, sen ska jag inte göra nånting alls, bara ligga på soffan och ta det lungt.
 
Imorgon ska jag iväg med tjej-ligan (kompisar, inte Nukke & Bessa), vi ska iväg och äta middag och bada bastu. Det var en evighet sen sist och jag ser fram emot det och vill helst vara pigg och kry inför det.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll =)
XOXO / Satu
 



 

Vecka 20 + 0 = HALVVÄGS!!!!! ♥

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt.

Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du äter nyttigt och får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.

MAMMAN:

Andfådd? De flest kvinnor börjar låta lite som ånglok när de går uppför trappor i det här stadiet. Måttlig andfåddhet är helt normalt eftersom den växande livmodern trycker uppåt, men berätta för barnmorskan om det blir alltför tungt. Se till att du får i dig tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för tillverkning av röda blodkroppar, bland annat. Det är nästan omöjligt att äta för mycket järn från kosten, om du inte tar kosttillskott, såvida du inte äter för mycket. Järnrik mat inkluderar magert rött kött, fågel, fisk, linser, spenat och järnberikade flingor. Ta inte järn som kosttillskott om du inte har fått det av din barnmorska eller läkare.

Graviditeten kan kännas som något av ett en kvinnas jobb ibland, men det måste inte vara så. Om din partner ska vara förlossningpartner, vill han veta hur han kan vara till hjälp och hur han kan kommunicera dina önskemål till barnmorskan och annan sjukvårdspersonal.

 

Såhär ser min mage ut, i veka 20 + 0 när vi har kommit halvvägs!

 

 

Jag glömde också skriva om när vi var på specialist mödravården i Huddinge förra veckan.

Allt såg jätte fint ut, tappen var bra, hård och stängdt (än så länge).

Jag fick ett recept utskrivet som jag tagit 3 kvällar i rad nu. Det är en progestoron behandling som gör att tappen ska förbli stark och stängd, och på detta vis hoppas vi och alla läkare att bebisen stannar i magen iaf till vecka 36!

Vilket låter helt toppen i mina öron.

Jag ska ta det varje kväll nu, och när jag är i vecka 28 ska vi på kontroll av tappen igen och då även kolla tillväxten på lilla bebis :)


Säg hej till Putte

Säg hej till familjen Nordlings nyaste familjemedlem.

Mummu och Puua har köpt en 5 veckor gammal liten undulat som heter Putte.

Barnen är förälskade <3


Tjejerna kör solo!

God morgon måndag!
Jag och grabbarna har precis vart och lämnat Nicole och Vanessa på dagis. Vanessas allra första dag själv, utan sin mamma. Vi pussades och kramades hejdå, och sen fortsatte hon leka ute. Nicole undrade varför jag var tvungen att gå.
Hon var nog mer sisådär med det hela än lill syrran sin. Nicole har ju också haft ett långt sommarlov, så det är klart att det känns när man ska vara ifrån varandra. Har blandade känslor för det här. Det känns lite konstigt att lämna dom där, att dom är utan mig. Samtidigt så känns det bra, dom får komma iväg på egna äventyr, få växa och utvecklas och leka och hela den där biten. Jag känner att jag är en tråkig mamma just nu, med all denna illamående och trötthet.
Men jag tror att det blir bra. Dom har varandra, vilket är en stor trygghet för både dom och mig.
 
Jag och pojkarna ska strax iväg till bussen, idag ska jag leta efter den där koftan som jag skulle köpa igår.
Nu har jag iaf fått behålla frukosten.
 
Jisses vad kallt det är ute idag! Hösten är definitivt här.
Det blåser så löven faller ner, och det är grått och kallt.
 
Söta tjejerna inför dagiset imorse :)
 

Blev inte som jag tänkt mig

Denna dag blev inte sim tänkt. Det var meningen att jag skulle till Handen C och köpa en kofta till mig själv, men istället ligger jag under en filt här hemma och mår som en påse skit ungefär. Jag har kräkts 4 gånger och blir helt yr och svettas floder bara jag går runt lägenheten en varv.. Dessa armband hjälper inte så värst. Eller så kanske jag skulle må ännu sämre utan dom?
Ni gulliga läsare har tipsat om Postafen och har skrivit bara bra om det, kanske värt att testa om det här inte ger med sig.

Andres tog med sig pojkarna till Solna för att hälsa på hos Diego, Shabnam och lille Robin. Samtidigt lämnade han en cykel till Diego och jag skickade med en påse med kläder till Robin.

Vanessa och Nicole är med Mummu och Puua, dom ska nämligen hämta hem en ny tillskott till familjen. (hem till Mummu & Puua) Vad det blir för nån ska ni få se bild på senare.. ;-)

Nu ska jag vila. Ska försöka få i mig lite dricka iaf och hoppas på det bästa. Bara lill prinsessan i magen mår bra så klarar jag av allting. Huvudsaken är att hon mår bra! <3

Skickar med en bild på grabbarna när dom skulle iväg.

P.S Det är höst utanför vårt fönster.


Babymys!

Jag har förflyttat mig till sängen, resten av familjen sover.
Nu när jag la mig ner började bebisen i magen röra sig och sparka JÄTTE mycket! :-D

Har aldrig känt det såhär hårt och tydligt, man kan t om känna det UTANPÅ magen och det syns när hon sparkas, hela magen hoppar upp!

Finns det någon härligare känsla än att känna ett liv i sig som gör sig påmind?
All oro suddas bort när man känner hur hon sparkas och kör breake-dance där inne, älskar det!

Jag var så glad att jag tänkte väcka Andres (som somnade mitt under filmen) men det är nog bättre att han får sova ut...

Nu ska jag njuta av att känna min lilla baby som jag längtar så mycket efter, och sen ska jag göra som resten av familjen- sova!


Kräftskiva

Ikväll har vi kräftskiva och mys med film :-)


♥ Sista inskolningsdagen för Vanessa ♥

Hej lördag!
En stressig och ganska jobbig vecka har fått sin helg nu. Det har varit så mycket i veckan som gått.
Vanessas inskolning (har gått över förvänat bra!), läkarbesök, fixa dittan och dattan och dödsbeskedet av min morbror Kari. Polisen misstänker att han har legat död i sin lägenhet i över en vecka, det känns inte alls bra.
 
Idag har vi vart i Nacka Forum för en shopping runda!
Och det blir man alltid gladare och piggare av, right?
Denna gång var vi och shoppade för bara mig och Andres. Det var en evighet sen vi unnade oss själva någonting och båda två var i stort behov att förnya garderoben lite. Det gjorde vi idag. Allt ligger fortfaranade i påsarna, jag ska bara rensa min garderob sen när jag orkar lyfta röven från data stolen och sen ska det in med nytt. I löööve it!
Jag funderar på att fortsätta shoppandet imorgon lite grann. Jag behöver en lång kofta.
 
Jag har lagt grabbarna, men Danilo verkar inte vara så samarbetsvillig, han klättrar upp ur sängen och sätter sig på sin Nasse-fåtölj och leker med bilar. Jag fasar för dagen då ingen av pojkarna vill sova middag längre.
Jag hoppas att den dagen inte kommer på lääääänge!
 
Vanessa sitter och spelar spel och Nicole leker med grabbarnas piratbåt och alla sina gubbar inne i sitt rum.
Ikväll ska vi ha en myskväll hemma med en liten kräftskiva och godismys för barnen.
 
Igår hade Vanessa sitt sista inskolningsdag.
Nicole var ledig med Mummu och pojkarna. Dom ska ju vara lediga varje fredag, men eftersom det är inskolning så gick bara jag och Bessa.
Det gick hur bra som helst!
Dom är ju ute så mycket som möjligt, från att vi kommer så är dom ute till innan lunch. Ute bakade Bessa sandkakor och lekte med dockvagnen. Efter lunch och sagostund målade hon och gjorde pärlarmband till sin pappa och mig.
Det är som om hon alltid gått där på dagis. Hon ville inte ens sitta bredvid mig på samlingen, så de andra flickorna bråkade om vem som skulle sitta bredvid mig.
 
På måndag ska jag lämna henne och Nicole där ensamna och jag tror och hoppas att det ska gå jätte fint.
Jag vet att det inte blir problem med Vanessa, men Nicole är känsligare..
 
 
En stolt tjej visar upp pappas armband :)
 
 
Bessa Mamma är såååå stolt över dig! Du är en jätte duktig och modig liten tjej! Du kommer att gå långt i livet, det slår jag mig i backen på!
 TE AMO MUCHO !!!
 
Nicole och grabbarna åkte till Handen med Mummu så länge, dom hade skojigt och blev bortskämda med Donken och så fick Nukke välja hårspännen till både henne och Bessa.
Kittos Mamma!!!
 
P.S Nu fick jag gå och hämta Danilo, han ville inte somna och det är ändå dags att vakna snart...
 

Värt att testa?

Eftersom jag mår riktigt illa varje dag nu köpte Andres dessa "åksjuke" armband till mig idag.

Vad tror ni om dem? Har ni testat? Funkar dom?

Jag är emot all slags "medicinsk" medel mot illamående, men det har inte alls vart kul att springa och kräkas flera gånger idag på inskolningen, och även under dagen här hemma.
Jag blir helt tömd på energi, så jag testar. Dessutom är det inga mediciner, den är nån slags akupunktur kula på dem som ska linda åksjuke och graviditets illamående.

Hör gärna av er om ni har testat och vad ni tyckte om dem!
Sen får vi se om dom hjälper...? :-)


Favorit leksak

Favorit leksak här hemma.
En piratbåt från kusinen Sebastian.
Nicole leker med den och en massa gubbar hela dagarna, varje dag.


Inskolning- Dag 2

Idag var det Dag 2 på Vanessas inskolning och det gick hur bra som helst. Hon känner sig som hemma och är inte blyg för 5-öre.


Hon äter bra (som vanligt) och tar för sig. Hon pratar mycket, säger vad hon vill och frågar och iaktar. Hon går iväg på egna äventyr. Nicole vill fortfarande hålla sig mer till mig. Hon vil helst vara med lillasyster, hon känner sig tryggast då.


Idag har tjejerna målat, lekt i dockvrån, pysslat med lim och varit ute hela förmiddagen och bakat sandkakor och lekt i vattenpölarna.


Dom är så glada att kompisen Nea är där också :-) Gullisar!
Älskar den där bilden (nedan) när flickorna äter frukt tillsammans med Nea på trappan :-)


Tjejerna redo för dagis!



Till Huddinge...

Snart drar vi iväg till Huddinge och specialist mödravården.
Lääängtar! Hoppas på bra nyheter, att min tapp inte har blivit påverkad.
Hej så länge!

♥ Vanessas FÖRSTA inskolningsdag ♥

Idag var en stor dag för mina prinsessor. Speciellt för Vanessa som hade sin första inskolningsdag på dagis idag, men också för Nicole som skulle tillbaka till dagis efter ett långt sommarlov.
 
Dom har båda sett fram emot den här dagen, det bara lyser i Vanessas ögon när hon berättar att hon ska få börja på dagis. Hon var nog nervös och taggad inöfr denna dag, för hon kom in till oss ca. 4-5 gånger inatt... Det var dittan och dattan som hon ville berätta. Och så var hon kissnödig.
 
Igår packade vi dagisväskorna med extrakläder, och Nicole ville prompt sova med sin väska inatt.
Jag satt uppe och namnade alla kläder och packade ner gummistövlar och regnkläder och allt som dom behöver där.
Hela morgonen har dom frågat ifall vi inte ska gåååå snart!??
 
Mummu kom och skulle vara med grabbarna och vi gick. Meningen var att vi bara skulle vara där i en timme för ett samtal, men vi fick börja inskolningen redan idag för jag sa att jag hade nog svårt att skaffa barnvakt tills på måndag.
Så vi blir klara med inskolningen denna vecka, och på måndag ska dom stanna där själva.
 
Vanessas inskolningsfröken är Ritva och vi satt och pratade och planerade medans flickorna ritade, målade och lekte i dockvrån. Vanessa kände sig som hemma och var inte alls blyg. Nicole visade stolt vart allting ligger och hur Bessa ska göra. Sweethearts!  Bessa var jätte duktig (precis som förväntat) och inte alls blyg eller så. Hon ville också dela med sig vad hon hade gjort på sommaren under samlingen, haha...
 
Vi åt mat och sen skulle vi gå, men Vanessa följde med resten av barnen till sago-stunden och var inte alls intresserad av att gå hem, medans Nicole blev sur för att hon ville gå hem. När vi hade vart med på sago-stunden en stund gick vi hem, och då hade Mummu gått hem till sig med pojkarna och lagt dom, och då vart Nicole ännu surare. *suck*
Mummu är så jätte viktig för våran docka. Vi går dit när pojkarna har vaknat, men det passade inte lilla surpuppan Nicole.
 
Hur som helst så sitter dom och tittar på Askungen nu och äter äpple, bara två dagar kvar på inskolningen och jag kunde inte vara mer stolt över min lilla Bessa! Det här kommer att gå superbra, det vet jag helt säkert.
 
Förväntansfulla tjejer inför första dagis dagen! (och brorsorna ville klämma in sig på bild dom också)
 
Målar på dagis...
 
 

Hos faster Greta

Igår när grabbarna vaknat från sin vila frågade Puua om vi ville göra honom sällskap hem till hans syster Greta.
Sagt och gjort, vi åkte dit och det var trevligt. Greta har tyvärr drabbats av cancer (jävla skit cancer!) men hon går behandlingar och hon mådde jätte fint just den dagen. Pigg och glad som en lärka var hon, och det var underbart att se.
 
Hon bjöd oss på paj som alla mumsade på med god aptit. Nicole åt bara kanterna av hela pajen...
Barnen sprang (ja, dem fick springa) i hennes enorma vardagsrum och hade hur skojigt som helst.
 
Mm, paj!
 
Danilo och Jonathan fick kepsar av Greta, men Bessa paxade en av dem snabbt, eftersom hon sa att grabbarna redan har kepsar, men inte hon, så hon fick en. =)
Puua lämnade en påse med kantareller till henne som han plockade i skogen, och Puua fick en påse äpplen med sig hem. Greta var ett finskt krigsbarn när hon var liten och skickades till Sverige under kriget, jag är väldigt intresserad av att höra hennes historier, men det får nog bli nästa gång.
 
När vi skulle sätta på oss skorna så sprang grabbrna till Greta och sa :"PUSU!" (=puss) Dom är riktiga pussgurkor hela gänget och Greta blev alldeles rörd av det.
 
 
Tack för allt, faster Greta !!!
 

Kläder

Idag är det en regning dag. Vi passar på att mysa inne. Hela förmiddagen har barnen lekt (och bråkat) men mest lekt fint.
Vi åt lunch framför TV:n idag, barnen tyckte att det va jätte skoj att äta samtidigt som vi tittade på Muumi filmer.
 
När jag lagt grabbarna för vila tog jag tag i Nicoles garderob. Ut med kläderna som hon vuxit ifrån och så slängde jag några plagg som blivit missfärgade i tvätten. Blir så jäkla ledsen över det där! Häromdagen när jag hade tvättat TVÅ maskiner med tvätt så ser jag att det finns ljusbruna fläckar på de flesta av dem, ser nästan ut som oljefläckar och dom går inte bort i tvätten! Blir tokig, speciellt när jag inte vet vart det kommer ifrån. Men det måste vara tvättmaskinen eller torktumlaren, men hur? Vart? Det värsta är ju att fläckarna inte går bort!!! Fina, nya kläder helt förstörda!
Jag körde tvättmaskinen med klorin, än så länge har det inte kommit nya fläckar... Har ni några tips på vad det kan vara och vad man kan göra åt saken?
 
Hur som helst, så vblev det en och en halv säck kläder till Vanessa, och snart ska jag ta itu med hennes garderob.
Finns nog några plagg som bebisen kan använda om några år ;-) ....
Är det inte typsikt att vi har gett bort/sålt ALLA bebis grejer? Och vi hade en massa!
Men vi tänkte ju inte ha fler barn, så varför spara?
Baby bärsele, gåstol, babygunga, babysitter, vagn, leksaker, babygym, ALLA fina kläder. Nothing left.
 
Jag älskar att shoppa babykläder och babygrejer, så jag klagar ju inte över det, men det är främst pengarna jag tänkte på. Och det var ju inte heller så att grejerna + kläderna var slitna, dom såg ju ut som nya. Men men. Så är det.
Jag har inte vågat köpa nånting till bebisen ännu. Vi gör nog det om en månad eller två.
Andres hittade faktiskt en jätte fin vit babyfilt i tjejernas lekstuga som Vanessa hade när hon var nyfödd, men som nu har funkat som dock- filt till deras små bebis dockor som vi ska ha sen :)
 
Ska bli mysigt att shoppa till bebisen sen, i löööööv it! Och jag längtar!!!
 
Nu vaknade den förste av bustrollen, plikten kallar!
 
Snart ska vi promenera till lill-ica och handla det sista inför middagen idag.
 
Ha det bäst!

R.I.P

 Mamma, jag finns här för dig!
 
Min Mammas äldste bror, min morbror har lämnat jordelivet.
 
R.I.P Kame.

Vecka 19 + 0 (igår)

Ännu en vecka närmare målet!19 +0 igår, men jag hann inte fota magen, så jag lägger ut inlägget idag istället.
Såhär står det om denna vecka:
 
Nu är du halvvägs! (Jag trodde jag är halvvägs nästa måndag?)
Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan.
Bebisen är drygt 14 centimeter lång (mätt huvud och rumpa) och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20. Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka.

De kommande tio veckorna kommer att vara bebisens livligaste tid i livmodern - senare blir det för trångt för alltför intensiv gymnastik.
 
MAMMAN:
 
Bli inte förvånad om du blir tröttare nu. Du kommer att växa snabbare under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta dig en titt på bra midjeresårer – eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill kan det vara skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen.

Det är inte ovanligt att få värk i nedre buken. Det är de muskler och ligament som bär magen som sträcks och är helt normalt.

Många kvinnor är rädda för förlossningssmärtor och funderar till och med på om det är möjligt att göra frivilligt kejsarsnitt för att undvika det biten. Även om det kan låta som en bra idé, är riskerna mycket större med kejsarsnitt än med vanlig förlossning och du kommer fortfarande att uppleva smärtor, främst efter förlossningen. Det finns många olika typer av smärtlindring och din barnmorska kan ge dig mer information. Du skulle också kunna pröva icke-medicinsk smärtlindring i första hand, till exempel att göra förlossningsarbetet I vatten. Många kvinnor har funnit, att de inte behöver använda smärtlindring alls om de har tillgång till badkar eller pool. I Sverige får du inte använda poolen under själva utdrivningsskedet, däremot. Ju mer du vet om dina alternativ, desto mer kontroll kan du känna att du har över vad som sker och varför.

Sömnstörningar är vanliga under graviditeten, särskilt om du lider av halsbränna eller andra matsmältningsproblem. Om just det är ditt problem, lär du knappast vara intresserad av mat, men en del kvinnor vaknar på grund av natthunger och måste äta en stadig vickning innan de kan somna om. Ett annat störande moment kan vara din partners armbåge i revbenen, eftersom nästäppan som ofta kommer med graviditeten ökar tendensen att snarka.
Såhär ser min mage ut idag (vecka 19 + 1)
 

Robinsson 2012

Wihuu, äntligen något att titta på igen!
Robinson började idag, ska ni kolla?


Måndag

En massa utelek har vi hunnit med idag:-)


Ångesten är här.

Dagen börjar närma sig, dagen då mina två underbara flickor ska till dagis. Min lilla tjej Vanessa ska inskolas, vi träffas för en timmes samtal där på onsdag, sen är det 3 dagars inskolning, från 9-14.
Hon är nu 3 år och 2 månader och nu är det alltså dags att börja på dagis (ja, jag vet att det heter förskola, men det struntar jag i). Vet inte om det känns lättare eller lika svårt som när Nicole skulle börja förra hösten.
Det känns nog lättare? I och med att hon har Nicole där, hon behöver inte känns sig ensam. Och dels för att Vanessa är så mycket utåt, hon är tuff och modig så hon kommer nog komma in i gänget och älska att vara där.
När man frågar henne vad hon ska göra på dagis så svarar hon "måla, rita, leka."
 
Men jag känner att ångesten är här.
 
Gör jag det rätta som sätter dom på dagis?
Jag vet ju att det gör både dem och mig bra att vara ifrån varandra en liten stund på dagarna och jag vet att dom kommer att trivas och tycka att det är skoj med alla kompisar och så mycket aktiviteter som dom hittar på där.
Felet ligger hos mig. Jag har så dåligt samvete för att jag inte orkar/kan ge dom den stimulans som flickorna behöver.
Visst skulle jag älska att sitta och måla/rita/bygga med dom hela dagarna, men grabbarna är helvilda och jag är supertrött- och det får jag dåligt samvete över. Speciellt då Vanessa, hon älskar att pyssla och göra saker, medans Nicole kan ligga och titta på film medans pojkarna sover, med på Vanessa är det lite mera go i.
 
Så på det viset är jag säker på att det kommer att gå jätte bra för dom. Men som sagt- felet ligger hos mig.
Ångesten man känner när man ska skola in sitt barn, vare sig det är första, andra eller femte barnet är lika svår. Annorlunda kanske, men svår ändå. Tänk att dom är så stora redan.
Jag är glad att jag kunde nå mitt mål om att ha dom hemma tills båda fyllt 3 år. Jag tror att det är en bra ålder att börja på dagis. Och om dom nån dag inte skulle vilja gå till dagis, så kan dom stanna hemma, det är inga problem eftersom jag kommer att vara hemma med pojkarna.
 
Sen kommer nästa steg- "Har dom allt det dom behöver där?" osv osv. Man vill ju att ens barn ska ha allt det dom behöver och ha det bra medans dom är på förskola. Har jag tänkt på allt?
Snart börjar nya rutiner och jag hoppas att det kommer att gå smidigt. Nu har det varit protester från någon av dem nästan varje kväll. Trevligt att dom turas om iaf så att båda inte protesterar samma kväll... Undrar om dom har kokat ihop ett "schema" till det själva?
Det som snurarr ihop i mitt huvud och ger mig ännu mera ångest och dåligt samvete är:
"Har mina barn haft en bra, och rolig sommar?"
 
Hatar när samvetet börjar äta upp en.

Svar + Namn uppdatering # 3

 Jag tackar och bugar för era namntips och lägger till de nya på listan.
 
A:
Amanda
Amelia
Andrea
Alicia
Athena
Alissa
Angelica
 Angelina
Angel
Alexandra/Alejandra
Alba
Adriana
Andiana
Antonia
Adelle/Adella
Aurelia
Alina
Anjana
Aurora
Amy
Alfrida
Amera
Aela
Alma
 
B:
Bianca
Blossom

C:
Celina
Celine
Cornelia
Cecilia
Cassandra
Claudia- Inget fel alls på namnet (Då får DU döpa ditt barn till Satu )
Carolina/Karolina
Coline
Celia
Catherine
 Cina
 
 D:
Daniela
 Denise/Denice
Deborah
 
E:
Emilia
Elodie
Elina
Eleanor
Emmi
Elvira
Eliana
Esmeralda
Elise
Elena
Evelina
 Essy
Elma
Elisa
 Evangeline
 
F:
Felicia
Frida

G:
Gabriella

H:
Havanna
 
I:
Inez
Ida
Irena
Isabelle
Isabella
Inari
Indra
 
J:
Jessica
Jasmine/Jasmina
Joline
Julie
Julia
Juliana
Juliette
Jenelle
 Junia
Jonna
Josephina/Josephina
Jennifer
Jaqueline
Jessie
Jenna
 
K:
Katja
 Katinka
 
L:
Laura
Lisa
Lucella
Louisa
Livia
Lova
Linn
Lovelia
Liv
Lucia
Lucy
Luciana
Leonie
Leah
 
M:
Melanie
Minella
Misha
Michelle
Mikaela
Mercedes
Melinda
 Miranda
Minja
Minea
Melissa
Mindie
Maribelle Mireia
Maria
 My
Mannifrida
 Matilda
Molly
 
N:
Natasha
Nathalie
Natalina
Natalia
Noella
Novelia/ Noelia
Novalie
 Nora
Nadine
Nisa
Najade
Nadia
 
O:
Olivia
Ophelia/Ofelia
 
P:
Pauline/Paulina
Petronella
Penelope
Puualiina (gissa vem som hittade på det namnet.... Hahaha..)
Patricia
 
Q:
 
R:
Rosie
Ramona
Rosanna
 
S:
Savannah
Sofia/Sofie
Selma
Sara/Sarah
Sienna
Silvana
Senni
Skadie
Skylar
Sabina
 
T:
Telise
Tanja
Tindra
Theres
 Trinity
Tilda
Tina
Trixie
 
U:
 
V:
Valiea/ Valeria
Valencia
Victoria
Vila
Veronica
Valentina
Victory
 
W:
 
Z:
Zerafina
 
Y:
Yasmin/Yasmine
 
Z:
Å:
Ä:
Ö:
 
 **********************************************************************************************************************************
 Blir tokig när vi inte är överrens om några namn alls, speciellt när man själv tycker att det namnet är det finaste!
Nu kommer några frågor till DIG:
 
VEM har bestämt era barn namn? Hur kom ni på just det namnet?
Gillade båda det namnet? Var ni överrens direkt eller hade du/han nått annat namn du hellre ville ha?
 
Inom kort kommer våra favvonamn, utan att säga vem som gillar vilka namn får ni säga ert, vad ni tycker är finast och passa bäst :)

Bästa salladen!

Wihooo- Andres har styrt ihop min absolut favorita sallad åt oss!!!
Den är så god att jag själv skulle kunna äta upp hela skålen!

Testa den själva får ni se:

Sallad, purjolök, selleri, räkor, vitlök, crabfish, salt och citron. Och vitlöksbröd till! Namm....

Barnen ska äta ris och fiskpinnar istället.

Nu sitter jag här med färg i håret, vill bli av med min fula utväxt och ville inte "störa" min privata frisörska Karo med det, hon har så mycket annat nu :-)
Hoppas det här blir bra bara!?

(P.S Svar på kommentarer kommer senare)


Kolmården -2012-

God morgon!
Jahop och då var det söndag igen då. Helgen är snart slut...
Igår hade vi en överraskning till barnen, vi skulle åka till Kolmården- men först skulle vi vänta på att Jampa skulle komma och fixa till elen här hemma. Han bytte proppskåp och satte in alla kablar och allt, och med sig hade han sin dotter Celine.
Celine och Nicole har gått på samma dagis här bredvid oss, men Celine bytte till ett närmare dagis, där hon bor.
Så vi frågade om hon också skulle följa med, och det ville hon!
Bilen full med barn och så åkte vi iväg.
 
Vi såg en massa massa djur, Kolmårdens djurpark är verkligen bäst.
Det var liiiiiite mera spring i benen på Celine är våra barn, men det gick bra ändå. Alla var jätte snälla och duktiga hela dagen, och framförallt inget gnäll att vi gick ca 6 timmar, dom klagade inte en enda gång.
Det var nog så mycket spänannde för dom att titta på?
 
Vi stannade hos gorillorna länge och tittade på dom.
Den största gorilln fastnade på mig och stirrade jätte länge.
Han såg inte direkt glad och vänlig ut....
 
Vi hade våra egna apor med oss också
 
Vi testade åka linbanan också, vilket var jätte spännande tyckte barnen och vi vuxna!
Vi åkte över vilda djur, och alla var helt fascinerade och satt fint :)
 
Ni ser ju hur exhalterade dom såg ut?
 
Nicole
 
Celine
 
Vanessa
 
Danilo...
 
Mina absolut favorita djur- Lejon! Dom är så mäktiga!
 
Utsikten...
 
Och så gick vi till ett annat favorit djur till mig- delfinen.
Jag älskar dom och skulle vilja simma med delfiner en vacker dag...
 
Sen gick vi till tigrana och där bjöd en av tigrarna oss på något vi sent kommer att glömma. Den låg där i gräset helt lungt, tills han fick syn på Vanessa (stackarn). Det var som att han skulle jaga sitt byte. Han släppte inte henne med blicken, och så började han smyga sig fram mot oss...
 
Och hoppade upp mot henne och skulle tassa på glaset!
 
Då fick Bessa spring i benen!!!
 
Tjejligan
 
Vi fick klappa på djuren också...
 
Den här bilden tog jag lite hastigt, för lilla bebis kultingen lät som bara den när Andres skulle klappa den, så dens mamma sprang med snabb fart bakom Andres, jag var lite rädd att den skulle attackera honom...
 
Kossorna var också jätte roliga att titta på, tyckte barnen...
 
Järven och Jonathan
 
Stooora björnar!
 
När vi hade gått runt allt och det var dags att stänga djurparken kom vi fram till Bamses värld där barnen lekte lite och åkte karusell.
 
På hemvägen stannaade vi till och åt middag och sen vidare hem. Vi kom hem runt 21-tiden, och då var det bara ett snabbt bad och på med pyjamasen och i sängs för alla barn.
 
Spännande dag!
 

Zzzz

Vääääldigt trötta barn (och föräldrar) efter en heldag på Kolmården.




Ice-age 4

Igår var jag och Andres på bio med tjejerna och såg Ice-age 4. Det var jätte mysigt och tjejerna uppskattade det jätte mycket.



Danilo och Jonathan var med Mummu och Puua så länge, dom hade röjt och lekt en massa. Senare gick Mummu hem till oss med dem och badade och nattade dom.


Efter bio gick vi och åt, och när vi kom hem så sov våra pojkar gott. Tack mamma! Det första dom gjorde imorse när dom vaknade ropade dom på dig. :-)



Jätte mysig kväll!




Hemliga dörren

Jag som trodde att jag hade äntligen blivit kvitt mitt illamående. Well guess what- its back.
Jag har spytt i tre dagar och haft världans ont i huvudet.
Jag ville helst bara ligga kvar i sängen imorse när Jonathan vaknade alldles för tidigt, han ropade på Danilo tills han också vaknade, tätt följt av tjejerna...
Efter frukost, morgonbad, påklädning, tandborstning och efter att ha vikt tvätt la jag mig på soffan och försökt bli av med mitt illamående och huvudvärk. Inte alls lätt när man inte får ligga där, utan måste fixa och lösa det ena och det andra. Men så är det med småttingar i huset =)
  Och eftersom dom vaknade så tidigt hela bunten så har dom varit jätte trötta och griniga hela förmiddan.
 
Några av er har frågat mig hur pojkarna sover, vilket rum och ang den lilla dörren mellan grabbarnas rum, hur den ser ut osv, så jag knäppte lite kort på den igår till er.
 
Danilo och Jonathan har egna rum, dörr vid dörr, dom sover än så länge i sina spjälsängar men dom kommer att bytas ut snart. När vi flyttade hit och renoverade så byggde min pappa en liten dörr mellan deras rum så att dom har ett hemligt ingång till varanadra som används mycket flitigt.
 
Här kommer bilderna ;-)
 
Från Jonathans rum...
 
Från Danilos rum:
 
Grabbarna bus... (I Jonathans rum)
 
 
Nu när jag la grabbarna så hördes det ljud från Danilos rum, när jag gick in så sitter han där på sin nasse fåtölj och leker med sina bilar....
 
 
 Och nu hör jag honom leka där inne igen, så nu är det dags att avsluta här och lägga ner grabben igen.
Vi hörs igen, ta hand om er :)
 

Sommaren hälsar på :)

Hello hello!
 
Hur mår ni idag? Tänka sig att det är redan torsdag idag? Denna vecka har gått fort. Nästa vecka börjar tjejerna på dagis, ska bli spännande! Och skönt att komma i nån slags rutin igen. Jag kommer ju att ha grabbarna hemma, men jag kan ju vila när dom sover ;-) Igår var vi i Handen och köpte bya galonbyxor till Nicole. Vanessa har ju dom som Nicole använde några gånger. Herregud, barnen har växt som bara den den senaste tiden! Det ser man på kläderna, speciellt byxorna. Snart dags att gå igenom tjejernas garderober igen, bara jag får en "lugn" stund över.
 
Alldeles strax ska jag få besök, men först tänkte jag försöka hinna med att bjuda er på några bilder från igår. Sommaren bestämde sig för att komma på besök och det var helt underbart väder ute!
Vi spenderade större delen av eftermiddan vid lekparken i "Gropen".
 
 
Sen gick vi till vår gård och lekte ute ytterligare en lång stund innan Andres ropade att det var middags dags, wops...
Vi promenerade i skohen bakom vårt hus och letade efter Röllis koja, och så hittade barnen en massa blåbär och hallon som dom satt och åt där i skogen. Super mysigt, verkligen.
 
Nähe, nu ska jag fixa lite innan besöket.
Ha en fin dag allihopa!
 

Tips !!!

Tänkte passa på att tipsa er om en jätte god saft som jag bara inte kan få nog av:
 
Har ni smakat den?

Jag babblar på lite...

 
TjoHoo!
Nu har jag lagt grabbarna, idag har det bara varit Danilo som rymt från sängen och satt sig i sitt rum och lekt med sina leksaker...
Vi har precis ätit lunch på balkongen och nu sitter tjejerna och måla något fint till mig.
Jag tog ett breake från alla vardagssysslor och satte mig med kaffe koppen här vid datorn en stund. Försöker bocka av grejer från min "to-do-list" men den fylls ju på hela tiden med nya saker att göra .
Så jag sitter här och skriver medans jag går igenom barnens baby bilder för att välja några som jag ska sätta i deras baby-ramar. En grej som jag skulle ha gjort när dom döptes, typ, men det har bara inte blivit av.
 
Efter vilan ska vi ut på vift. Jag skulle behöva åka och köpa galonbyxor till Nicole inför dagis starten nästa vecka. Och fixa Bessas extra glasögon.
 
Åhh va jag längtar efter att få tillbaka min mobil... Trodde aldrig jag skulle bli så fast vid min iPhone, men det är jag. Känner mig lite "off" utan den. Men det är bara materiellt, jag klarar mig utan den också(), bara jag kan ringa ifall det händer något.
För er som inte vet så tappade jag ner den för trapporna, den gick i tusen bitar och nu har dom alltså skickat iväg den, så förmodligen får jag en helt ny mobil nästa vecka. Jag fick låna nån gammal mobil från min mamma, men jag har inga nummer kvar i den och den funkar inte som den ska den heller. Ibland får jag SMS på den, och ibland kan jag inte ens öppna meddelanderna... *suck*
 
Jag tänkte förnya min abonemang snart och då kanske jag byter mobil, så då ska jag sälja min iPhone (som kommer att vara helt ny) ifall det är någon som är intresserad av en helt ny iPhone 4 så hojta gärna till !!!
 
Jajuste, det är många som frågat hur det gick med Andres hos läkaren- Han har svårt bihålsinflammation och fick antibiotika och dessutom måste han börja använda medicin för sitt höga blodtryck. Stackarn. Och han åker ändå iväg och jobbar fast han är jätte sjuk med feberfrossa och allt. Jag ber han stanna hemma och vila upp sig, men han säger att jobbet måste bli klart... 
Försök få en sån envis människa att förstå att hälsan måste alltitd komma först...

Ny HEADER!

Vad tycker ni om min nya Header?

Måndag!

Alla barnen sover och Andres är hos farbror doktorn pga. sin hemska huvudvärk som han haft i 3 dagar nu.
Jag sitter och väntar här framför datorn och njuter av lugnet.
 
I lördags åkte vi till Trosa till syrrans nya stuga. Det går framåt där, syrran kämpar på, hon vill ha allting klart nu, helst igår, men det är mycket att göra. Snart börjar det roliga- måla, tapetsera och inreda.
 
Barnen tyckte om att vara där och fångade sina små grodor igen. Vanessa gick där barfota med grodorna och pysslade för sig själv. Danilo städade ocj Jonathan gik i sin egen lilla värld och plockade bär och undersökte stället. Nicole busade mest med Jon.
 
Det sattes upp gipsskivor och spacklades, slipades, klipptes gräsmattan och krattades.
Såklart ville Danilo hjälpa Mummu med att kratta. Som han själv säger "siivoo!" (=städa (finska)
Ganska roligt när Mummu hade samlat gräshögar så skulle Kockis kratta just där så han spredde ut gräset igen...
 
 
Alla i arbete på gården...
 
Vanessa med sin groda...
 
Alla ville mer än gärna hjälpa till!
 
Nukke förtjänar en fika paus! :)
 
Mummu, Puua och min kusin Jon var också där. När det var dags att åka hem somnade Danilo och Jonathan när vi backade från utfarten. Man blir trött av att jobba!
 
På kvällen åt vi mat på Valla, och där spydde Nukke ner hela sig och golvet... Stackarn! Hon fick låna en av mina tröjor och vi gick hem för att bada. Det var bara den gången hon spydde, och hon mådde toppen direkt efter så man kan ju undra varför hon kräktes? Puua och Jon kom hem till oss för att titta på OS och umgås efter Valla, det var en mysig lördag.
 
Håller ni inte med mig när jag säger att det är sååå skönt att OS är slut!??
Det har vart OS hela dagarna långa som Andres bara vart tvungen att titta på, och i bilen lyssnar han bara på OS i radion. Suck. Fast börjar nog något annat sport som man bara är tvungen att se på...
Idag har vi vart ute hela eftermiddagen på en lekpark gården bredvid Mummu och Puua.
Sen var det tidigare i säng för dom alla, jag försöker börja med rutinerna lite lätt nu, så att det inte ska vara så svårt när dagis börjar nästa vecka. Vill inte att tjejerna ska ska väckas och att dom är jätte trötta för att dom inte är vana att lägga sig i tid på kvällarna. Nu har det ju vart lite si och så med läggningen under sommaren, precis som det ska vara.
Men snart är verkligheten är.
 
My baby girls
 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa

♥ NAMN förslag ♥ (uppdatering #1)

♥Hello!
 
Tusen tack för alla namnförslagen !!!!
Vissa av dem har vi faktiskt diskuterat, men jag tänkte skriva upp alla ERA förslag, så att man kan komma tillbaka och kika.
 
A:
Amanda - En favorit namn här hemma
Amelia
Andrea
Alicia - Ett namn som jag tycker om (men Andres moster heter så)
Athena
Alissa
Angelica
 Angelina
Angel
Alexandra/Alejandra
Alba
Adriana
Andiana
Antonia
Adelle/Adella
Aurelia
Alina
 
B:
Bianca

C:
Celina- Min absoluta favorit!
Celiné- Också fint
Cornelia
Cecilia
Cassandra
Claudia- Inget fel alls på namnet (Då får DU döpa ditt barn till Satu )
Carolina- (Min syster, fast med K)
Coline
Celia
Catherine
 
 D:
Daniela- Också en stor favorit, men Vanessa heter det i andra namn och en kompis dotter heter så.. Hmm?
 
E:
Emilia
Elodie
Elina
Eleanor
Emmi
Elvira
Eliana
Esmeralda
Elise
Elena
Evelina
 
F:
Felicia
G:
Gabriella

H:
I:
Inez
Ida
Irena
Isabelle-
Isabella- Verkar vara en STOR favorit här på bloggen! Och Andres gillar också den jätte mycket.
 
J:
Jessica
Jasmine/Jasmina- Jasmina! En av mina favoriter!
Joline
Julie
Julia
Juliana
Juliette
Jenelle
 Junia
Jonna
Josephina/Josephina
Jennifer
Jaqueline
 
 
K:
Katja
 
L:
Laura
Lisa
Lucella
Louisa
Livia
Lova
Linn
Lovelia
Liv
Lucia
Lucy
Luciana
Leonie
Leah
 
M:
Melanie- I like it
Minella
Misha
Michelle
Mikaela- Kusin
Mercedes- Nicoles andra namn + Andres farmor
Melinda
 Miranda
Minja
Minea
Melissa
Mindie
Maribelle Mireia
Maria
 
N:
Natasha
Nathalie- Fint
Natalina
Natalia
Noella
Novelia/ Noelia
 Nora
Nadine
Nisa
Najade
Nadia
 
O:
Olivia- Andres stor favorit
 
P:
Pauline/Paulina
Petronella
Penelope
Puualiina (gissa vem som hittade på det namnet.... Hahaha..
 
Q:
R:
S:
Savannah
Sofia/Sofie- Min kusin heter Sofia
Selma
Sara/Sarah
Sienna
 
T:
Telise
Tanja
Tindra
Theres
 Trinity
Tilda
 
U:
 
V:
Valiea/ Valeria
Valencia
Victoria
Vila
Veronica
Valentina
 
W:
Z:
 
Y:
Yasmin/Yasmine
 
Z:
Å:
Ä:
Ö:
 
*******************************************************************************
 
KOM GÄRNA MD FLER NAMN!
Det är så synd att när man gillar något namn, så är det nån Börta som heter så som "förstör" namnet.
Eller så heter nån man känner elller dens barn just det namnet, så det kanske kan kännas lite knasigt att välja samma.
 
Men så har jag en fråga till er:
Är det OK att välja ett namn som din kompis/deras barn har?
 
Jag har några namn i min egen topplista som jag ska avslöja lite längre fram... :)

Inte bara en, utan två.

God dag måndag!
En ny vecka har kikcat igång, nästa vecka, på onsdag börjar Nicole på dagis igen och Vanessa börjar sin inskolning.
Vi har ätit lunch och jag har städat bort allt, tjejerna ligger och tittar på Askungen i min säng och grabbarna... Jaa-a. Jag bråkar med dem om att dom måste sova.
 
Igår skrev jag ju att Jonathan har lärt sig att klättra ur sin säng och att jag hittade dem båda i Danilos säng vid läggdags. Innan jag skulle lägga mig på kvällen gick jag som vanligt till grabbarnas rum för titta till dem, lägga täcket på dem och lägga mig. Men denna gång var det liiite annorlunda. Kunde inte sluta asgarva. Jonathan låg i Danilos säng och sov och Danilo s i Jonathans rum. Andres hade vart inne hos dem sist och då hade Jonathan återigen smygit sig in i Danilos rum och lagt sig med honom, så Andres hade tagit upp honom för att lägga han i sitt eget rum. Problemet var bara att han tog med sig fel grabb. Och det kunde jag inte sluta skratta åt.
"Mehh, jag tog ju den första bästa" och hade tagit med sig stackars Kockis till Jonathans rum. Jag undrar vad han tänkte då? HaHahHahha..
 
Och imorse då- Jg vaknade vid 7 av att jag hörde Jonathan snacka med någon, så jag gick för att kolla. Då sitter BÅDE Jonathan OCH Danilo på soffan och snackar.
Öhh, what?
Jag skrev ju senast igårkväll att han kunde varken klättra ur eller in i sängen!?
Men nu har brorsan tydligen lärt honom sina tricks (Tack Jonathan att du underlättar för mamma) och nu har vi inte bara en utan två sängrymmare. Dags för nya sängar var det ja....
 
Jag skippar nog vilan idag, är trött men jag uppskattar tiden med mig själv, för mig själv.
Jag ska hämta en kopp kaffe istället och försöka bocka av min "To-Do-List" som jag skrev imorse. Och sen ska jag kolla lite på kryssningar som vi funderade att åka på.
 
Lite lekbilder från förra veckan måste jag ju också bjuda på!
 
 Vanessa (alltid barfota!)
 
 Hmm.....?
 
Jonathan och Emma
 
 
 
 Jag har precis fått klart min nya Header, men jag kan inte lägga upp den, för det är något strul med databasen på blogg.se, så jag har tydligen inga bilder på mitt arkiv längre?
 Dom har ju gjort om hela blogg.se (insidan) och det har varit jätte mycket strul känner jag.
Sen gick dom på semester och lämnade skiten som det var. Man tycker ju att man kunde ha gjort hela designen helt innan man började använda den....?
 - Jaja, hoppas att det blir bra snabbt så att jag kan få in min nya header. Jag är jätte nöjd med den om jag får säga så själv. Sen kommer en ny när bebisen är född :)
 
- Over and Out -

VECKA 18 + 0 !!!

Eftersom jag vart framflyttad 6 dagar så är jag i vecka 18 + 0 idag! WoHoooooo!
 
Denna vecka går du in i den femte graviditetsmånaden.
 
Bebisen kan ha växt till 15 cm, mätt mellan rumpa och hjässa och väger knappt 200 gram. Den kan både känna och höra nu – iallfall dina hjärtljud och gurglandet som pågår i din mage och tarm. Men snart kommer bebisen att börja identifiera ljud utifrån och lära sig känna igen din röst.
 
Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.
 
 
Jag själv mår lite bättre, tror jag. Jag spyr inte alls lika ofta, men jag känner mig illamående när jag luktar eller smakar på något. Ibland kan det vara vad som helst som triggar igång det.
Jag är ofta yr och har huvudvärk istället...
Kan inte längre sova på mage (de senaste veckorna), och det är bara att vänja sig.
 
Jag älskar den växande magen och vill bara komma snabbt i mål!
Känner mig orolig över att det ibland gör ont i tappen och att jag får sammandragningar. Är livrädd att det ska sättas igång alltför tidigt. Men jag försöker ta det så lungt det bara går med tanke på omständigheterna...
 
Jag vill bara att bebisen ska växa sig stor och stark så att den kan möta denna värld utan några problem eller komplikationer.
 
Såhär ser min mage ut idag:
 (dålig bild)
 
 

Säng rymmare

God kväll!
Houston- we have a problem. Vi har länge väntat (eller inte) på denna dag, och vi har vetat att den ska komma förr eller senare. Nu är den här. Dagen då våghalsiga Jonathan har lärt sig att klättra över sin säng.
Han gjorde det för nån dag sen, bara en gång- på morgonen var han plötsligt uppe och knallade.
Men idag har har gjort det hela dagen.
Vid vilan när det var dags att sova så hörde vi honom helt plötsligt inne hos Danilo. Dom har ju ett hemligt ingång till varandras rum, så han har bara smygit in. Flera gånger fick jag ta honom till sin egen säng.
Sen hör man brorsan Danilo: "Tantaaaaan? Kom!"
Och så hör man Jonathan klättra ner igen.
Ikväll hörde vi honom inte ens, jag skulle bara in och titta till Danilo efter läggdags och då låg Jonathan där i hans säng bredvid honom?!  Lite svårt att hålla sig för skratt...
 
 
Jonathan har ju hittils bara klättrat till säängen, inte ifrån. Danilo gör varken det ena eller det andra, han är försiktigare av sig än sin våghalsige brorsa. Men det är bara en tidsfråga innan han också rymmer.
 
Vi har inte bytt säng till dom eftersom det har varit en trygghet för oss att dom faktiskt ligger där och stannar där vi la dom. Men nu är det dags att tänka om. Mamman i familjen är inte så förtjust i denna utveckling, jisses va vi kommer att få springa när dom ska vänjas vi d de nya sängarna!!!
 
Nu ska jag fortsätta designa min nya header!
Tänkte att den får se ut som den gjort, men byter bara bilderna och texten :)
 
God natt på er som är vakna.
 
Stefu & Anna- Hoppas ni får en bra första dag på jobbet efter semestern.
 
P.S Har fått en massa massa flera namnförslag, keep it comming!
Lägger ut de nya namnen imorgon ;-)

♥ NAMN förslag ♥

Hello!
 
Hur mår ni där ute i stugorna? Har ni haft en bra helg?
 
Tusen tack för alla namnförslagen !!!!
Vissa av dem har vi faktiskt diskuterat, men jag tänkte skriva upp alla ERA förslag, så att man kan komma tillbaka och kika.
 
A:
Amanda - En favorit namn här hemma
Amelia
Andrea
Alicia - Ett namn som jag tycker om (men Andres moster heter så)
Athena
Alissa
Angelica
 
B:
Bianca

C:
Celina- Min absoluta favorit!
Celiné- Också fint
Cornelia
Cecilia
Cassandra
Claudia- Inget fel alls på namnet (Då får DU döpa ditt barn till SATU )
 
 
D:
Daniela- Också en stor favorit, men Vanessa heter det i andra namn och en kompis dotter heter så.. Hmm?
 
E:
Emilia
Elodie
Elina- Min kusin heter så, och alltför nära "Melina" som barnen kusin heter- Men annars fint!
Eleanor
F:
G:
Gabriella

H:
I:
Inez
Ida
Isabelle-
Isabella- Verkar vara en STOR favorit här på bloggen! Och Andres gillar också den jätte mycket.
 
J:
Jessica
Jasmine/Jasmina- Jasmina! En av mina favoriter!
Joline
Julia
Jenelle
 
K:
Katja
 
L:
Laura
Lisa
Lucella
Louisa
Livia
Lova
Linn
 
M:
Melanie- I like it
Minella
Misha
Michelle
Mikaela- Kusin
Mercedes- Nicoles andra namn + Andres farmor
Melinda
 
N:
Natasha
Nathalie- Fint
Natalina
Natalia
Noella
Novelia
 
O:
Olivia- Andres stor favorit
 
P:
Q:
R:
S:
Savannah
Sofia/Sofie- Min kusin heter Sofia...
 
T:
Telise
Tanja
Tindra
Theres
 
U:
V:
W:
Z:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:
 
*******************************************************************************
 
KOM GÄRNA MD FLER NAMN!
Det är så synd att när man gillar något namn, så är det nån Börta som heter så som "förstör" namnet.
Eller så heter nån man känner elller dens barn just det namnet, så det kanske kan kännas lite knasigt att välja samma.
 
Men så har jag en fråga till er:
Är det OK att välja ett namn som din kompis/deras barn har?

♥ FÖRSTA SPARKARNA !!!! ♥

Jag har ju heeeelt glömt att berätta att jag känt sparkar från bebisen den senaste veckan!!!
 
Känslan av att verkligen KÄNNA att det är någon där inne är helt obeskrivlig.
En liten människa, som växer i mig. Det är helt underbart, obeskrivlingt och alldeles- UNDERBART.
Glädjen man känner... även fast man varit med om det förut så är det lika speciellt för varje gång.
Min lilla bebis ligger där inne. Hon har blivit så stor redan att jag kan känna henne.
 
Jag låg på soffan på kvällen när jag kände det för första gången (förra fredagen- tydligt).
Jag har ju trott att jag har känt sparkar förut, men jag har inte varit säker. Det kan ju ha vart gaser, hahaha, men dena här gången kom det såå tydligt att det inte fanns några tvivel.
Jag blev överlycklig och berättade direkt för Andres.
Sen låg jag och kände och väntade på att känna mer, och efter ett tag kom 3-4 sparkar till!
Nästa dag väntade jag igen, men ingetnting hände. Några dagar senare kom det igen!
Och nu börjar det kännas mer och mer, allt oftare.
Jag längtar tills jag känner det varje dag och tydligare.
 
 Våran lilla Bebis- VI ÄLSKAR DIG !
I LOVE U ROGER!!!
 

Ultraljudet ♥ Jag är framflyttad!

Hej alla fina bloggläsare!
 
Jag är så glad just nu!Tack för alla era fina gratulationer till lill Prinsessan i magen, det värmer jätte mycket.
 
Ultraljudet gick jätte jätte bra igår. Inga anmärkningar, inget att klaga på sa barnmorskan! =)
Hon tittade igenom allting och det var så underbart att se våran lilla tjej sprattla och göra kullerbyttor där inne.
Barnmorksan kämpade med att ta kort på henne, för lill-sessan ville minsann inte vara med på bild, så fort hon fick med bebisen så vände hon sig. Tur att hon inte kommer undan Mamarazzin när hon kommer ut från magen iaf
Vi fick ändå med 4 fina bilder, men jag har ingen scannare, så jag får försöka ta kort på bilderna och lägga in här.
 
Vi frågade om man kunde se kön och hon sa snabbt att det är en flicka.
Jag tänkte inte att jag skulle reagera som jag gjorde, tårarna bara sprutade och jag skrattade och var helt överlycklig.
En liten flicka!
Helt underbart.
 
Barnmorskan mätte bebisen också och flyttade mig fram 6 dagar, WOOP WOOP!
Så idag är jag i vecka 17 + 4, istället för 16+ 5 som vi trodde.
Sååå skönt att bli flyttad framåt, va jobbigt om dom skulle ha flytatt mig bakåt.
 
Beräknad födsel är beräknad till 13 januari, men även hon sa att vi får räkna med att den föds redan i december i år.
Ska bli super spännannde!!!!
 
När vi kom till Mummu och Puua för att hämta tjejerna var dom jätte nyfikna.
Nicole blev jätte glad att det är en tjej, Vanessa vart lite fundersam, hon ville ju ha en lillebror till.
"Men är det en pojke också?"
"Nej, det blir en flicka."
"Och en pojke då?"
Haha, hon är rolig. Sen när Nicoloe och Vanessa satt och åt glass hörde vi dom diskutera det här, och då sa Nicole till henne: "Men Bessa, nästa bebis kan bli en pojke, en Thorsten."
 
Nu är det bara att hitta på namn... inte lättaste eftersom vi inte är överrens om nånting alls.
Det är extra svårt eftersom det ska passa på svenska, spanska och finska... Namn som jag tycker är jätte fina låter helt annorlunda när man säger/läser det på "spanska".... *suck*
 
Kom gärna med namnförslag!
Visserligen är det långt kvar, men det skadar inte att planera, right?
 
Ha nu en fin helg!
Själv ska vi åka iväg och handla nu, alla barnen leker så himla fint nu med Emma att jag inte ens sett röken av dem. Men dom HÖRS!
 
 

♥ En Prins....essa !!!! ♥

20120809-203007.jpg
 
 

FLICKA eller POJKE ?

Nu har barnen gått iväg till Mummu där dom ska vara när vi ska på Ultraljudet. Först ska vi bara ta oss något att äta.
Blev plötsligt nervös ....
 
Här kommer magbilder, precis tagna.
 
Vad tror ni att det blir för kön, FLICKA eller POJKE?
 
 
Jag har en känsla av att det är en liten pojke?
Eller kanske en tjej. Haha, nää, jag vet inte, men jag har drömt att det blev en pojke. Då blir Vanessa glad, för hon önskar sig en till lillebror. Nicole vill ha en lillasyster och Andres tror att det är en flicka. Återstår att se... Snart vet vi. (hoppas iaf!)
 
WISH US LUCK!!!!!!
 
 
 

Till min Mamma ♥

Denna låt tillägnar jag min Mamma, det är hennes favorit låt :)


Stora ULTRALJUDET imorgon !!!

Snart är dagen här då vi återigen får se vårat lilla Hjärta i min mage!
Imorgon är det dags för det stora ultraljudet, också kallad för rutin ultraljud.
 
Då ska dom gå igenom hela bebisen och se om allt ser bra ut och då får vi också veta beräknad födsel.
Förhoppningsvis får vi också veta vad det blir för kön, om barnen får en lille bror eller lillasyster.
Jag tycker att det är sååå spännande, och jag längtar!!!
 
Jag har sett bebisen 2 gånger innan, första gången i vecka 10 (?) på MVC för att se ungefär hur långt gången jag var, eftersom det inte var planerat. Och andra gången i v. 12-13 på KUB-testet.
 
Förut erbjöd dom endast kvinnor över 35 år att göra KUB test.
Testet anger risker för eventuella kromosomavvikelser hos fostret. Först får man ta ett blodprov några veckor innan, och sen ultraljudet som går ut på att studera nackgropen hos fostret, och kallas också nackuppklarning.
Förutom blodprovsresultat och nackuppklarning, vägs den gravida kvinnans ålder och vikt in vid riskbedömningen.
Dom som får risk siffror på KUB-testet erbjuds fostervattenprov eller moderkaksprov.
Men nu som sagt erbjuder dom KUB-testet till alla kvinnor i Stockholmslän.
Jag funderade mycket om jag ville göra det, vad ska man göra om provsvaren inte är som man vill?
Andres ville kolla upp det. Så att man är beredd på det tidigt, och har möjligheten att välja själv vad man vill göra med svaren, hur man ska ta det.
Vi hade en väldigt låg risk att få ett barn med kromosomfel.
Känns ju väldigt skönt att veta, men ändå tänker man på morgondagen.
 
Stora ultraljudet. Kommer ihåg den dagen så väl med alla våra andra barn.
Vi har alltid fått reda på kön. Alltid har det varit lika spännande. Alltid har man varit lika glad.
Det enda som vart annorlunda att jag alltid varit ca. 2 veckor längre kommen vid tidpunkten, imorgon kommer jag att "bara" vara i vecka 16 + 4, men jag hoppas att allting går lika bra ändå.
 
Imorgon skickar jag in en magbild så får ni gärna gissa på kön om ni har lust.
Och då ska jag också avslöja vad jag tror att det är för typ i min mage....

Blandat

 
Har inte hunnit uppdatera så mycket nu, men ni har väl inte saknat mig alldeles för mycket? Hihi.
Nu när vi äntligen haft Andres hemma i helgen (han jobbar från morgon till kväll) så har vi passat på att bara vara tillsammans. Barnen, och speciellt då Nicole har saknat honom något enormt, dom har knappt hunnit ses innan det vart läggdags. Så i helgen har vi bara varit, lekt ute en massa, haft myskvällar... precis som det ska vara.
 
Här kommer lite blandade bilder
 
På väg hem till Anna för kalas (onsdag)
(Ja, hon bestämde sig för att ha kalas i sista stund :))
 
Vid kalasbordet :)
 
 
Lek hos Puua och Mummu i torsdags
Nukke älskar att leka med mosters gamla dockskåp.
 
Barnen hjälper Puua att borra upp nätet till rosbusken...
 
Puua och Jonathan lyssnar på Rölli...
 
Har nog inte skrattat så mycket på länge än när Nicole gick till Puua med bestämde steg och sa:
"-Puua, nu måste du kasta bort katt skitet från sandlådan, Mummu sa det."
"Men jag orkar inte nu, be Mummu göra det själv."
Nicole satte händerna på höfterna och rullade med ögonen och sa kaxigt:
"Vaddå, tror du att du bor här själv eller!?"
 
Bessa plockar bär...
 
Vid lekplatsen
 
 
Det var en "ny" lekplats för oss, alldeles i närheten där vi bor. Att vi inte upptäckt den förut.. barnen tyckte den var jätte bra och den är skyddad så grabbarna kan inte smita utan att man märker det.
 

Höstväder + "boa"

Denna dag har hittils varit lugn och bra.
Mummu och Puua kom förbi på förmiddagen för att hjälpa mig att sätta upp lite grejer här hemma. Vi har ingen betongborr så Puua var snäll och tog med sig det.
Han borrade upp våran nya klocka i köket, och en lackhylla på balkongen. Han hade med sig nån slags pistol som han sköt fast listerna på Nicoles dörr. Jag fick också upp de 3 små hjärtorna med text på i köket.
Det behövdes något på väggarna i köket, dom var ju helt tomma.
 
Jag är i en sån period när jag vill "boa" här hemma.
Jag skulle vilja byta ut våran svarta fondtapet här i vardagsrummet mot någonting vitt. Jag ogillar starkt denna tapet nu.
Köpa nya vardagsrums mattor, byta gardiner, ny garderob... Mycket man vill, haha... Och önska får man ju alltid, eller hur? Man kan ju säga som Bessa: "Jag vill "älska" mig det här i julklapp".
Man kommer ju i såna perioder ibland, att man vill förnya och "boa" sig lite.
Förnying piggar upp en, eller vad tycker ni? Det betyder inte alls att jag inte uppskattar det jag har, för det gör jag, otroligt mycket och jag känner mig lyckligt lottad över allt det jag har.
Ibland räcker det med att bara få möblerna om lite.
 
Idag har vi verkligen riktig höstväder här ute. Det blåser som bara den, och löven har t om börjat ändra färg, och när det blåser riktigt mycket så faller löven. Vi fick en väldigt kort och regning sommar. Om ca. 2 veckor börjar Nicole på dagis och Vanessa sin inskolning. Då är det andra rutiner som gäller här hemma. Såg att dom öppnade dagis igår, dom har ju haft sommarstängt och hållt till vid ett annat dagis.
Jag är jätte glad att vi bor så nära dagis. Jag ser dagisgården från våra fönster, det känns tryggt. Jag har lite "koll" på mina Prinsessor ändå.
 
På något sätt har jag börjat se fram emot hösten nu. Jag har inte velat släppa hela "Vart-är-sommaren" frågan, men hösten är också mysig, på sitt sätt. Man får tända en massa ljus hemma...
Fast fler varma sommardagar vill jag ha innan den får komma!!!
 
Efter att Puua var klar med att borra och fixa så bjöd jag på lunch- ärtsoppa med mörktbröd och mjölk!
Det är Puuas favorit. Gott är det med ärtsoppa ibland.
 
Några bilder från idag:
 
Puua med sina små hjälpredor...
 
Mobil nördarna
 
Träning, Puua?
 
Prinsessorna
 
 
Äntligen blev det tyst från grabbarnas rum, nu ska jag ta en alvedon och vila lite. Nope, huvudvärken har fortfarande inte släppt, WTF!?

♥ My sister & Me ♥


Jag ♥ Mamma


Felicias 10-års kalas! ♥

I fredags var vi bjudna på Felicias 10-årskalas. Det var bestämt att den skulle hållas hos Mummu och Puua, så alla kunde vara ute. Allting var jätte fint dekorerat, och Felicia hade gjort tårtan helt själv. Jätte god!
 
Höjdpunkten blev nog när vår morbror Lasse och kusin Jon gjorde entre med motorcykeln. Speciellt alla smågrabbar var helt fascinerade. Dom fick t om provsitta på den. Danilo ville inte sitta själv på den, men med brorsan gick det bra. Jonathan ville inte ens hoppa av när det var dags. Han är helt fascinerad i motorcyklar och bilar.
 
Linslusarna ville också vara med...
 
Dewin
 
Sebastian nöjde sig med sin nya cykel (ÄNTLIGEN fångade man honom på bild, han brukar vara jätte svår!)
 
När tårtan kom in sjöngs det på finska, svenska och spanska.
 
Och såklart var det show på schemat också.
Felicia och Emma hade suttit inne på toan i en halvtimme och sminkat sig alldeles själva...
 
Stefan hade vart och lämnat Anna på en firmafest, så när han kom tillbaka rullade han på ögonen och suckade när tjejerna hade show igen. Men när han SÅG hur dom såg ut höll han på att tappa hakan, hahaha...
 
 
Det var ett bra kalas, TACK för fikat och för korvarna- jätte gott!!!
 
P.S Jag fotade också barnen för en ny HEADER som jag vill fixa. Får se hur det blir med det, det är inte alls lätt att få dom att samarbeta med mig, speciellt inte grabbarna, och speciellt inte eftersom jag ville ha båda på samma bild. Hmm... det får bli som det blir.

Baby talk

Goddag!
Huvudvärken har fortfarande inte släppt... och inte min oro heller.
Jag kanske inte har nämnt något, men jag har redan sammandragningar och också känningar i livmodertappen.
Jag ringde specialist MVC och dom tyckte att jag skulle åka till gyn-akuten, bara för att vara på den säkra sidan.
Det tycker jag också, så jag slipper oroa mig mer. Jag har ju några prematurer i bagaget.
 
 Jag hoppas och önskar att tappen är helt opåverkad och att allting är OK!
 
På torsdag, alltså om 3 dagar (!!!!) är det dags för RUL (=rutinultraljud) och det ska bli sååå spännande!!!!
Jag längtar nästan ihjäl mig. Konstigt att det är så tidigt, kommer att vara i v 16+4 bara.
Jag hoppas att dom kan se vad det blir för kön...
 
Folk kör med sina gissningar här redan, och det verkar vara uppdelat 50/50.
Själv har jag inga känningar alls. Och för mig spelar det ingen större roll heller, jag har ju två av varje redan.
Bara den är frisk. Men superspännande. Då får man börja fundera på namn och planera för rummen och så lite.
Fast namn lär det bli svårt att hitta på, för Andres och jag brukar inte vara överrens om några namn alls.
Han har bestämt både Vanessa och Nicoles namn, jag kom nog på båda grabbarnas namn, iaf Danilos.
Hmm... Det är svårt med namn, för det ska ju vara något som båda gillar och som faktiskt är passande också.
 
Nu ska jag försöka uppdatera och knappa in några inlägg om dagarna som gått!

VECKA 16 + 0

 

BABYN:

 

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram.

Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

 

MAMMAN:


Nu har du förmodligen lagt på dig minst 2,2 kg och kanske så mycket som 4,5 kg. Livmodern växer och det kan kännas när ligamenten i nedre buken sträcks. Vanligtvis går dessa smärtor över fort, men det är värt att tänka på att din växande livmoder kommer att belasta ryggen mer och mer – läs våra tips om hur du skyddar din rygg.

Många par oroar sig inför förlossningen och inför sina kommande roller som föräldrar. Detta är helt normalt. Prata med andra som redan har barn om hur de kände vid den här tiden och läs om vad som händer under förlossningen.


Om du har tid och råd, kan det vara värt att åka på semester. Det rekommonderas ofta att du reser i mitten av graviditeten om du kan planera så, därför att de flesta mår bäst då men är ännu inte så stora att det blir jobbigt och förlossningen ännu ligger såpass långt fram att du inte behöver oroa dig för att föda för tidigt. Om du måste flyga senare i graviditeten, är det bäst att kolla med flygbolaget att de tillåter gravida som är så långt gångna.

 

 

Hann tyvärr inte ta nån magbild idag, men det kommer imorgon!

Just nu har jag bara så ont i huvudet att den håller på och sprängs (migrän?) så jag avslutar här, fast jag tänkte hinna blogga ikapp. Men det får bli imorgon.

 

Har ni haft en bra helg?


Klappjakt och mystiskt paket

Hej fredag!
Allihopa vaknade på strålande humör idag, underbart!
Och hela lilla ligan sov hela natten lång också, den här gången blev jag väckt av åskan och blixtarna vid 5 på morgonen. Jäklar vad det lät! Gick ut på balkongen, det blixtrade till och åskade samtidigt, så nära var det.
Jag trodde att barnen skulle vakna av det, men icke, som tur är.
 
På schemat idag stod det present shopping till Felicia som fyller 10 år idag.
Jag och alla barnen badade, åt frukost, klädde på oss, fixade håret, borstade gaddarna och åkte till Handen.
Det gick hur bra som helst, alla har varit jätte snälla och duktiga. Många blickar har dom dragit på sig idag och flera stycken har stannat och frågat om dom är fyrlingar (?) och om alla är mina...
 
Vi fick t om special behandling inne på Lindex och fick åka personalhiss ner till barnavdelningen.
Va konstigt egentligen att i alla affärer är barnavdelningen på nedreplan? Eller övre plan, men aldrig på etreplan om det är 2 våningar...
Och denna Lindex som inte ens har nån hiss för kunder, undrar hur dom hade tänkt att folk med rullstol ska kunna handla där? Vi var precis på väg nerför rulltrappan när två jätte gulliga kvinnor sa att vi kan åka deras personalhiss. Kändes lite som att gå under jorden innan vi kom ner till barnavdelningen. Hon sa att jag ska säga till när vi ska upp igen, så ska dom fixa hissen, men jag struntrade i att säga till, det gick hur bra som helst ändå.
Alla tyckte att barnen skötte sig exemplariskt och var så snälla och duktiga, fast dom är så små ännu. (tjejerna)
Jepp, men ni skulle ha varit med om gårdagen, tänkte jag....
 
När vi hade hittat paket till Fellu så tog vi en kisspaus och lunchade på McDonalds och tog bussen hem igen.
 
Oj va Vanessa vuxit om sin syster? =)
 
Våran söta virvelvind!
 
Två bilder från Puuas kalas i tisdags :-)
 
Det bästa var att han hade en stoooor påse med ärtor!
Behöver jag säga mer än att jag hade gaaanska så ont i magen på kvällen...?
(Anna skickade en bild på det till mig, men min mob gick ju som sagt sönder.....)
 
 Nu sover grabbarna och tjejerna ville se på Snövit.
Sen ska vi på Felicias kalas. Men innan vi går dit måste vi förbi lill-Ica och hämta ut nån mystisk paket som jag fick ett avi om att jag ska hämta. Vet inte alls vad det kan vara för nånting, för jag har inte beställt något.
Ganska spännande... Hmm...
I´ll let you know!
 

Fredagens glömda bilder...

(Skrev detta för nån dag sen, men den publicerades aldrig, så vi gör ett nytt försök ;-) )
 
Har ju helt gllömt bort att lägga in bilderna från när vi var på stranden i fredags.
Jag skrev ju nått inlägg från mobilen. Ibland sken solen, då blev det varmt, men när den gick i moln, vilket det gjorde nästintill hela tiden var det iskallt. Jag ångrade att jag inte hade med mig nån långärmad tröja.. Och vattnet var iskallt.
Vanessa, Danilo & Jonathan badade- och frös så dom var blåa om läpparna och hela kroppen darrade. Vi tog äntligen med oss deras nya vattenpistoler som vi hade vattenkrig med.
 
Sen kom även brorsan, Anna, Emma & Sebastian och höll oss sällskap.
Det var jätte fint där, barnen gungade och lekte. När jag la grabbarna i vagnen för vila så gick resten av gänget till ängen och spelade fotboll.
 
Här kommer ett gäng bilder:
 
Danilo slappar lite med sin morbror/Gudfar...
 
Efter badandet knallade vi till camping delen där dom har en kiosk och åt korv med bröd och glass och njöt av solen.
Därifrån åkte vi tilll affären och handla lite mat att grilla och iväg till Mummu och Puua. Min andre bror Toni och hans pojkvän Tobias var där också.
Vi gjorde egna gjorda hamburgare med allt som hör till och friterade egna pommes. SÅ GOTT!
 
Framåt kvällen kom några vänner till oss alla förbi- Kicki och Sami med Noa & Milo samt Robban & Tini med Nelly.
Det var fullt hus och alla hade det jätte trevligt. Vi var ute hela dagen/kvällen, barnen sprang runt och lekte, spelade spel, vi pratade ikapp oss och herrarna spelade ännu mera boule.
 
Sebastian röker!? (candy sticks)
 
Jag skulle runt och köra Danilo lite, då fick jag sällskap av Tobias och Tini & Nicole. =)
 
Bara en del av gänget som gör diverse grejer på gården..
 
Boule finalisterna- Roope, Sami & Stefu (och linslusen Toni bakom)
 
Nelly kör Bessa & Seppo (haha, våra barn har en massa smeknamn!)
 
Emma och Nicole tittar på när de andra spelar..
 
Pappa & Jonathan
 
Pappa hjälper Nicole att gömma bollen från Puua
 
När det blev ännu senare satte vi oss på terassen...
 
Mummu & småtjejerna gick in för att titta på OS-invigningen
 
Danilo gosar med sin Anna...
 
 
Ni kanske förstår att barnen somnade som stockar direkt när vi kom hem på kvällen efter en heldag ute?
Jätte mysigt var det!
FLEEEERA såna här dagar tack!

♥ FELICIA 10 ÅR !!! ♥

 
 
Idag, fredagen den 3/8 fyller min älskade Guddotter/systerdotter Felicia hela 10 år !
En massa GRATTIS Kramar och Pussar skickar vi till dig, hoppas att din dag blir den bästa någonsin!
 
VI ÄLSKAR DIG!
 
 
P.S Ses senare idag ;-)
 

2:a augusti

Hallå alla därute!
Den här dagen kunde ha varit bättre...
Känns som jag gått på knäna på förmiddan.
 
Grabbarna vaknade tok-tidigt och såklart väckte dom Bessa. När hon blir väckt är hon inte på sitt allra bästa humör...
Hela förmiddagen har dom hållt med dumheter dessa små grabbar.
Jag tänkte en stund att "Gud va dom leker snällt inne på rummet" men den tanken suddade jag bort i samma veva som jag tänkte det, för när det blir för tyst så är det bus på G.
Så sant. Dom hade tagit fram våran allra finaste bok, en stor bok med "1000 ord och bilder" och tagit sönder den i tusen små bitar. Dom kutade snabbt därifrån när dom såg att jag blev arg, jag bad dom städa upp det och började hjälpa till.
När jag gick till vardagsrummet så satt dom och hade kastat runt all vikt tvätt som jag precis suttit och vikt.
 
In på rummen med dom. Men så fort dom var ute igen så hade nån av dem sprungit in på toan och dragit ut all toapapper och stoppat i toaletten. Dra ner soffkuddarna, dra ut alla våtservetter, någon hade fått tag på en tändsticksask som låg överallt.. osv. osv.
Och så har det blivit en massa bråk, tjafs, retande och gnäll och jag försökte få saker och ting gjorda. En ska ha vatten, den andra ska ha det, den andra har tappat bort det...
Jag kände faktiskt att jag inte orkar mer. Jag vet inte om man får säga att man känner så, men det gjorde jag just då.
 
Tårarna bara sprutade och jag försökte dölja det, så jag gick ut från lägenheten för att hämta barnvagnen till trappen, och när jag springer nerför trapporna slinker min mobil från min byxkant, rakt ner på trapporna där den studsar några trappsteg och sen ner under räcket och bang på betonggolvet.
Mobilen i tusen bitar.
TACK! Det var verkligen pricken över i:et på min underbara dag.
 
Kan inte tacka min underbara Mamma tillräckligt mycket som avlöste mig.
Hon kom och hämtade med sig barnen med två påsar fullt med bröd som dom skulle gå och mata ankorna med.
Kiitos Mamma, sinä aina olet niin auttavainen! Kiitos kun tulit silloin kun tarttin apua niin paljon.
 
Direkt när dom gick så tog jag en alvedon för mitt huvudvärk, drog ner rullgardinen, och somnade.
Och jag sov i 3 (!) timmar.
När jag vaknade visste jag inte var jag var. Jag vaknade med huvudvärk, men det är mycket bättre nu.
 
Nu sitter jag här framför datorn med en stor macka och kaffe.
Jag hoppas att jag kan behålla i mig det här nu, för om dagen inte var för jävlig som den var så har jag mått konstant illa också och inte kunnat behålla i mig nån mat alls.
 
Håret i toffs, lite mascara och fuktsprayen "Multi active toner" på det här så känner jag mig nog som en människa igen.
 
Det var verkligen inte meningen att detta skulle bli ett gnäll-inlägg, men ibland ser min vardag ut såhär och att jag kanske är lite för känslig med mindre tålamod, det skyller jag gravid-hormonerna på .
 
Jag Älskar er mer än livet själv, oavsett om ni driver mig till vansinne ibland!
 

Skumbad.

Phew så är denna dag snart slut.
Dagen har bjudit på en hel del trots, egna viljor och en massa kiss-torkande.

Efter att jag lagt barnen, så la jag mig i ett varmt skumbad, och här ligger jag nu.
Har ont i magen, eller, den känns jätte öm. Antar att jag har överansträngt mig idag. Så jag ligger här och njuter av tystnaden och värmen, det här är bland det bästa jag vet. Här i badet skulle jag kunna ligga hur länge som helst, tanka energi, få lyssna på mina egna tankar.
Det behövs efter de långa dagarna ensam med barnen, när man bara ser till deras behov.
Det här är min tid för mig själv.

Naturligtvis så badar jag inte ensam.... (nänänä, inga såna tankar nu)
Jag har min Skotte här också. (wow, det lät ju MYCKET bättre)
Jag menade faktiskt min choklad!

Nu ska jag bada klart, och sen ska jag kolla vad Andres har för sig. Säkert OS..?

Natti natti!


♦ POTT träning !!! ♦

Nu har jag tagit mig i kragen och kickat igång det. Danilo och Jonathan ska pott-tränas....
Jag hatar pott träning!
Idag har dom varit utan blöja hela förmiddagen, dom har kissat ner sig hela tiden, inte en enda gång har det kommit kiss på pottan. Men OK, det är första dagen. Jag hoppas bara att dom fattar galoppen snabbt...?
Så jag har torkat golv hela förmiddagen, bytt kallingar och tvättat kläder....
 
Insåg ganska snabbt att vi måste handla en massa nya kallingar, för nu är dom sista torra/rena i tvättkorgen.
När dom har vaknat från vilan så är dom nog klara, men det går åt mååånga kallingar att träna 2 små killar för pottan!
 
Danilo och Jonathan är nu 2 år och 4 månder. (snart)
Jag hoppas att vi fixar detta innan vintern kommer...
Usch, det här är verkligen inget jag ser fram emot, men dom börjar bli tillräckligt "stora" för det nu.
Jag mutar dom med att dom får russin sen när dom har kissat på pottan, men icke.
 
Dom är såå söta med den lilla rumpan i kallingar, utan blöja! Stackars Jonathan som inte har något att hålla kallingarna uppe, dom åker ner hela tiden så man får vika dem dubbelt.
 
Nu måste jag bara vara envis, och ha tålamod och inte ge med mig. Då kommer det nog att gå bra, bara dom ville samarbeta med mig lite...
 
 
Idag är det ju Annas födelsedag också, och eftersom hon inte vill bli firad och ha fika hemma, så bjöd jag hem dom till oss på fika på förmiddan!
Med sig hade dom Annas kusin Theresé och hennes dotter Ida.
 
 
Nu ska jag gå och kika vad mina tjejer har för sig i Vanessas rum...

Någon som sa bebis??

När Emma är här leker dom ALLTID mamma, pappa, barn och mummu också... Danilo får alltid vara bebisen, och han spelar den rollen bra.
 
 
 

Tandborste

Barnen har fått nya tandborstar :-)


GRATTIS ANNA !!! ♥

 
 Hipp Hurraa, det är ANNAS födelsedaaaaaag!!!!
Ett jätte stort GRATTIS världens bästa svägerska Anna!
 
 
Tack för att Du finns, är så glad att just Du kom in i vår familj!
LOVE YOU!
 
 
Kockis och resten av busungarna skickar en massa massa pussar och kramar!

RSS 2.0