♥ NAMN förslag ♥

Hello!
 
Hur mår ni där ute i stugorna? Har ni haft en bra helg?
 
Tusen tack för alla namnförslagen !!!!
Vissa av dem har vi faktiskt diskuterat, men jag tänkte skriva upp alla ERA förslag, så att man kan komma tillbaka och kika.
 
A:
Amanda - En favorit namn här hemma
Amelia
Andrea
Alicia - Ett namn som jag tycker om (men Andres moster heter så)
Athena
Alissa
Angelica
 
B:
Bianca

C:
Celina- Min absoluta favorit!
Celiné- Också fint
Cornelia
Cecilia
Cassandra
Claudia- Inget fel alls på namnet (Då får DU döpa ditt barn till SATU )
 
 
D:
Daniela- Också en stor favorit, men Vanessa heter det i andra namn och en kompis dotter heter så.. Hmm?
 
E:
Emilia
Elodie
Elina- Min kusin heter så, och alltför nära "Melina" som barnen kusin heter- Men annars fint!
Eleanor
F:
G:
Gabriella

H:
I:
Inez
Ida
Isabelle-
Isabella- Verkar vara en STOR favorit här på bloggen! Och Andres gillar också den jätte mycket.
 
J:
Jessica
Jasmine/Jasmina- Jasmina! En av mina favoriter!
Joline
Julia
Jenelle
 
K:
Katja
 
L:
Laura
Lisa
Lucella
Louisa
Livia
Lova
Linn
 
M:
Melanie- I like it
Minella
Misha
Michelle
Mikaela- Kusin
Mercedes- Nicoles andra namn + Andres farmor
Melinda
 
N:
Natasha
Nathalie- Fint
Natalina
Natalia
Noella
Novelia
 
O:
Olivia- Andres stor favorit
 
P:
Q:
R:
S:
Savannah
Sofia/Sofie- Min kusin heter Sofia...
 
T:
Telise
Tanja
Tindra
Theres
 
U:
V:
W:
Z:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:
 
*******************************************************************************
 
KOM GÄRNA MD FLER NAMN!
Det är så synd att när man gillar något namn, så är det nån Börta som heter så som "förstör" namnet.
Eller så heter nån man känner elller dens barn just det namnet, så det kanske kan kännas lite knasigt att välja samma.
 
Men så har jag en fråga till er:
Är det OK att välja ett namn som din kompis/deras barn har?

Kommentarer
Postat av: Madeleine i CA

Vad många bra förslag du fått :D Jag gillar nog Olivia, Amelia och Amanda bäst. Passar bra ihop med resten av barnens namn. Jag har också börjat fundera mycket på namn.. jag ska nog be mina läsare om tips också (en föreslog LION här om dagen och ja tänkte bara HERRE GUD stackars ban haha).

2012-08-12 @ 16:57:39
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: mummu

Satu du får ju välja vilket namn som ni vill,Alicia Celina, Nathalie och Olivia är mina favoriter.Så det är bara o välja. Hoppas Äppelbaj smakade .Heippa

2012-08-12 @ 16:58:56
Postat av: Anonym

Hej Satu

min stora favorit bland dem namnen ni har skrivna är Izabella och Olivia
har lite namn med som förslag Trinity,Lowa,Josefina,Suzette :) kan tänka mig att ta ett namn som barnens kompisar har i tilltalsnamn som mellannamn och sen om dem har något fint i mellannamn så kan jag tänka mig det som tilltalsnamn på mitt barn :) Mina barn Heter Elias Alexander (alexander efter deras kusin) Vincent Jimmy (Jimmy efter deras avlidna farbror)

2012-08-12 @ 16:59:28
Postat av: mamus

Hej Petronella är ju fint inte många som heter

2012-08-12 @ 17:07:38
Postat av: Ellie

ja det där med namn är inte det lättaste, det där med att välja samma namn som kompisar/eller deras barn beror lite på hur nära de står en..och om det är tilltals eller andra namn..skulle nog satsa på ett helt annat namn istället... här kommer några namn förslag från mig:
Ophelia, Jennifer, Penelope, Valentina(som min dotter heter i 2namn)

2012-08-12 @ 18:09:55
Postat av: Josefin

Det tycker jag ABSOLUT! Man har inte patent på ett namn, isåfall bör ju istället den andre bli glad för att det finns fler som tycker namnet är så fint att dem väljer det till sitt eget barn.. jag hade inte blivit vare sig sur/arg eller tyckt det var något konstigt. Alla gillar vi samma eller olika namn, man kan inte gå så mycket på vad andras barn heter utan man ska ju ge SINA barn dem namn man SJÄLV tycker är fina. Sen om någon man känner ( nära eller avlägset ) heter det - so what?? Herregud, namn är till för att användas! :) Go crazy, pick and choose - ni ska vara nöjda ju :)

2012-08-12 @ 18:40:17
URL: http://nifesoj.bloggplatsen.se
Postat av: Katja

Hej! Följt din blogg ett tag nu :) grattis till sessan i magen :) o ni har otroligt fina små barn. :)

Iallafall.. måste ge dig ett namnförslag på Y ;) Yasmin De heter min dotter så de e min favorit :D

Må bäst!

2012-08-12 @ 19:24:05
Postat av: Isaks mamma

Skulle inte ha döpt mitt barn till samma som en väns/släktings barn. Kan egentligen inte förklara varför, förutom att jag ville att det skulle kännas som om vi var "själva" om namnet från början liksom(fast jag såklart vet rent logiskt att det finns fler med det namnet)
Jag arbetar med barn och har träffat på de flesta namnen och det är just som du skriver, fick tänka länge och väl innan vi hittade ett namn som jag inte tänkte på något barn jag mött i jobbet. Har arbetat med en Isak för ca 15 år sedan men han var så snäll och gullig så inga dåliga vibbar kom helt enkelt ;) .
Om någon vän nu ville döpa sitt barn till Isak skulle jag bli smickrad och känna att "vi var ju iallafall först" haha.

2012-08-12 @ 19:29:41
Postat av: Anna med 4 prematurer

Eleonora , My , Nisa , Noelle, Nina , Josephine,

Andrea? Adriana, (andres)

2012-08-12 @ 19:39:42
Postat av: Malin/Åland

Jonna eller Tilda :)

2012-08-12 @ 19:52:22
Postat av: Nlie

Mina namnförslag verkar ha fallit bort eller så var dem så illa att du inte ville ha dem på listan ;)
Förslagen var iaf Luciana, Sienna och Najade. Kan lägga på ett par Lucia, Nadia, Angel, Maribel, Lucinda, Elena.
Nå anledningen till att vi hamnade i Gib är helt enkelt för att min man fick jobb här. Jag ville inte alls hit men efter några dagar här för att kolla in det så blev jag kär och nu trivs jag jättebra!
Tror jag glömt gratulera till prinsessan, så grattis! Min make ville bara ha 2 barn så nu när vi har 3 blir det definitivt inte fler så jag är lite avundsjuk på dig ;)

2012-08-12 @ 19:56:38
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Lotta, klädtokig småbarnsmamma!

Många fina namn där!
Stort tack för gratulationen på min födelsedag, jag hade det kanonbra med nära och kära! =)
Kram!

2012-08-12 @ 20:05:11
URL: http://www.lillgrodanskrypin.blogg.se
Postat av: Jenny

Jag tycker Isabella är jättefint! Eller kanske en liten Viola? Eller Amelie, Leonie, Lucy, Alexandra, Julie...

2012-08-12 @ 20:34:55
Postat av: Caroline

Jag tycker kanske det skulle kännas lite konstigt att döpa mitt barn till samma namn som någon väns barns namn. Men det är ju inge fel i det.
Däremot skulle jag kunna döpa barnet till ett namn som någon inom familjen/släkten heter, det kan ju vara så att personen betyder mycket och därför gör namnet extra fint. Jag själv skulle bara bli smickrad om någon döpte sitt barn till samma namn som jag själv har :)

2012-08-12 @ 20:49:14
URL: http://carr0n.blogg.se
Postat av: Carolina

Minja och Miranda är fina namn :-)

2012-08-12 @ 20:59:40
Postat av: Anonym

Alexandra, Melanie, Jennifer, Angelina, Victoria, Leah, Carolina, Veronica, Jaqueline, Catherine, Pauline/Paulina, Evelina, Felicia, Valentina

2012-08-12 @ 21:14:15
Postat av: Elin

Hej Satu! Jättegrattis till er lilla femma :) Försöker själv få våran fyra. Är jämngammal med dig och har tre barn från 2-6 år. Hamnade av en slump på din blogg och följer den. Jättemysig familj du verkar ha. Ville bara säga angående namn att min dotter som är 6 år heter just Amelia. Så självklart tycker jag att ni ska välja det:) Lycka till med namnletandet och graviditeten. Kram Elin

2012-08-12 @ 21:54:46
Postat av: Marie

Det får man absolut. Vi har vänner som fick barn 2 månader efter oss o de döpte sin son till samma namn som vi valt! Lite rörigt när vi träffas, men det gör vi ju inte varje dag.. :D

2012-08-12 @ 22:14:20
URL: http://artans.blogg.se
Postat av: Liz

Jag tycker absolut att man kan ta samma namn som nagon man kanner, van eller familj spelar inte nagon roll. Klart att om nagon har typ "hittat pa" ett namn som ar valdig speciellt och med nagon speciell stavning etc sa kanske det vore lite konstigt att ta just samma. Men det ar ju inte sakert att man umgas i framtiden och barnen sjalva ska ju leva hela livet med namnet. DET tycker jag ar viktigt. Att man ger barnen ett namn som passar i alla stadier i livet. Jag kan tycka att manga ger namn till barn som later lite "gulliga" men tank pa att dom vaxer upp och ska ga i skolan, och utbilda sig och ut i arbetslivet. Kanske inte sa kul att heta "Trulle" tex nar man ar 30 ar...

Det ska passa hela livet och man ska ju inte ge barnen nagot namn som man kan rimma illa pa tycker jag. Det ar ju att lagga upp for framtida mobbare etc..Sen som ni ar ju vi en internationell familj och sjalvklart vill man ju att namn passar pa alla sprak, sa dar tycker jag att ni gor helt ratt i att finna namn som passar. Jag kanner ju inte till finska namn sa val, men kolla upp andra stavningar och sa..Jag valde ju Isabella till min dotter for att det ar den spanska varianten av Elisabeth, mitt namn. Det tycker jag ar fint och det var darfor vi valde det - inte for att det ligger etta pa namnlistan har i USA. Jag hade ocksa Carolina pa forslag till Isabella, da jag garna hade haft ett namn pa C for att passa med Cassandra, men min brors aldre dotter heter Karolina i forsta namn, sa dar tyckte jag att det var for nara inpa. Dessutom var det inte SAAAA viktigt for mig med just det namnet, da tog jag hellre Isabella.

Forresten, Jonathan lag lange etta pa var namnlista for killnamn, forst pa slutet som vi valde Benjamin istallet. Men hade vi fatt tvillingpojkar hade dom fatt heta Jonathan och Benjamin...:)

Sen hade jag ett par andra namn pa forslag - det ar ju sa roligt, och det vore om pappan vill ha nagot namn liknande hans, Andiana, det hette en tjej i Cassandra's klass forra aret, med spansk harkomst (Mexican harkomst). En av mina favoriter pa langre internationella namn ar annars Antonia, sa vackert tycker jag. Ska bli spannande att se vad ni valjer till slut. Kram sa lange, Liz

Postat av: Jennifer

Melissa heter min dotter och jag tycker att det är såå fint! Passar både bra här i Sverige och även internationellt :) Jag tycker även att det passar till dina barns namn :)

2012-08-13 @ 08:05:31
URL: http://beebisdags.blogg.se
Postat av: Thea

Mina prinsessor heter Tyra Alice Theresia och Sigrid Athena Safira. Annars tycker jag att Angelina funkar på många språk?
Jag tycker absolut man kan ha samma namn som sina kompisar. Åtminstone inte som man träffar varje dag. Tycker dock inte man ska ha samma som sina närmaste släktingar, men lite längre ifrån är ok. Min kusins dotter heter Thyra, min syster o min syssling heter Sofia. Inga problem alls. Mina barns fastrar o mostrar heter Sara o Sofie och Sara o Sofia (samt att morbrors tjej heter Sofie) så det är lite förvirrande ibland, men det löser sig lätt!

2012-08-13 @ 08:51:57
Postat av: Camilla 32år & 9 barnsmamma

Amanda var det namn som bara kom i tankarna,säg att det redan fanns i din lista :-D
Det ät mitt favorit namn oxå .. Ler..
Mvh camilla

2012-08-13 @ 10:43:19
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Ce

Namn som kan passa:
Sofia
Celine
Elise
Elisa
Melissa
Lea
Leticia
Rebecca
Amanda
Alina
Louisa
Louise
Laura
Claudia
Eduarda
Roxana
Hosanna
Linnéa
Sara
Sabina
Sabrina
Joana
Jeana
Jeane
Valerie
Theresa
Vendela
Olga
Nea

Josephine
Juliana
Fransesca
Elina
Tamara
Cecilia
Julia

Theodora
Hanna
Evelina
Estelle
Martine
Injusa
Alicia
Angelina
Angelica
Alvina
Adriana
Ariana
Julita

Elvira
Jaquelina
Elima
Audrey
Antonia

2012-08-27 @ 02:27:47
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback