S V A R

Här kommer lite svar på kommentarer så jag inte har en massa att svara på sedan och så slipper ni ju vänta...

LindaLove
om Fredag med sol och värme:
Hej, jag tittar in ibland och tycker att du verkar duktig som tar hand om så många barn så tätt i ålder (särskilt som pappan verkar pyssla med rätt mycket annat?), och du verkar hitta på så mycket roliga grejer med barnen också beundrar.
Men jag undrar över en sak och det är att ni verkar äta så himla onyttigt? Nästan varje dag skriver du att ni äter pizza och HELA tiden äter småbarnen godis, glass. Enorma påskägg till tjejerna, mindre påskägg till killarna, Calippoglassar och chips och ostbågar och läsk. Min 1,5-åring fick ett smörgåskex i sitt påskägg och var mer än nöjd - hur tänker ni?

SVAR: Tack för kommentaren! Ööhm. Vi äter pizza/McDonalds en gång i veckan, när vi känner för det, det spelar ingen roll om det är en tisdag eller lördag..ibland blir det mer än så och ibland blir det inte alls. Godis och chips äter dom bara på helgerna. Puua (morfar) skämmer dock bort dom med sötsaker lite, men det hör väl till deras jobb?
Enorma påskägg?? Har du fel på synen? 15 cm påskägg till alla 4 barnen, och då låg det i bara några smågodisar som räcker väldigt länge. Vi är inte stenhårda, jag känner att äter man sin mat och borstar tänderna på kvällen så får man unna sig lite gott då och då. Glass? Åh ja! Det kan dom få nästan varje dag när det är vår/sommar tider! Det dör man inte av, Eller? Hahaha... Ja, grabbarna får smaka godis, glass och annat gott, det smakar väl lika gott i deras munnar som i någon annans?
Och sist men inte minst- Ja, pappan "pysslar med rätt så mycket annat" vilket brukar kallas för "JOBBA", någon måste väl försörja familjen också?! Eller är det bara så i våran familj....? 


Johanna
om Trötta Söndagen:
Hej! Jag hittade din blogg genom familjeliv och är totalt imponerad av dig! Superfin blogg, supersöta barn och så har du mage och vara helt sjukt vacker trots att (eller tack vare) du har så många barn så tätt! TACK att du gav mig hoppet tillbaka att det kommer gå bra att få en till bebis så tätt. (Tror nämligen att jag är gravid igen och min första är bara 3 ½ mån)
KRAM!
SVAR: Hej! Tack så mycket för ditt fina kommentar  GRATTIS om så är fallet att du är gravid! Det kommer att gå superbra!!!  Det blir inte jobbigare än vad man gör det till och så kommer barnen ha så mycket nytta av varnadra. Barn är lycka! Du/Ni kommer att fixa detta bra, kramar och Grattis än en gång! Hör gärna av dej igen om hur det går ;)

Franka 
om Redan Torsdag!??:
Hej!
Är nyfiken på hur en vanlig dag hos er kan se ut. Kul om du kunde beskriva det, vad gör ni timme för timme tex.
Går stora barnen på dagis, har ni fått dispans?
Har själv tvilingar på 5 månader o storebror som snart fyller två och jag vet inte hur det skulle funka om vi inte hade dispans så han får gå sju timmar per dag...
/Franka
SVAR: Hej vännen! Tänkte ordna sån där "timme för timme" inlägg senare ;) Så håll utkik! :)
Vi har alla 4 barnen hemma med oss, ingen går på dagis. 
 Hur går livet där hemma för er?

Nu ska vi iväg och köpa en ny torktumlare, Jippiiiieee!!!
Höres senare!!

Har ni haft en bra Valborg förresten?

GRATTIS DEWIN !!!!

GRATTIS till våran kusin- Världens Bästa Dewin "Nakki" som fyller 4 år idag!!!

Kalaset var igår, senare kommer bilderna!

ÄLSKAR DIG MOSTERS ÄLSKLING!

(Dewins favvo)


Det är bara att inse.........

Jaa-a, det är bara att inse.
Torktumlaren är paj.
Den torkar inte alls, så nu ligger det nytvättade kläder över hela nedrevåningen som jag försöker få torrt.
Borde kanske köpa ett tvättställ?
Blää.


Fredag med sol och värme

Och så kom fredagen med sol och värme! Finns det något bättre? Vi har varit ute hela förmiddagen och nu är vi hemma, då alla våra tre 1-åringar sover. Nicole står och sjunger och längtar tills hon får sätta på sig sin nya Tingeling klänning till Dewins kalas.
Jag och Mamma tittade på Prins William och Kates bröllop precis också, kollar ni på den?

Jahap, om 4 timmar börjar Dewins kalas. Jag har plockat fram kalas kläder till barnen, så det är bara att ta på sig skorna sen och gå när det är dags. Jag tänkte gå ner och hjälpa syrran att fixa lokalen också, när hon slutar på jobbet... jag har ju ändå nycklarna här.

För övrigt så står torktumlaren på där nere i undervåningen... Jag fattar inte varför kläderna inte blir torra!??
Jag tror mig ha checkat allt- Det är inte för mycket kläder i, jag har tömt filter, vatten behållaren, det är inte för varmt osv. osv. Nu har jag höjt temperaturen också, så vi får se... Jag har ett enormt tvättberg på golvet bara för det här, bara för att torktumlaren har varit på heeela tiden och jag kan inte tumla och tvätta samtidigt, för då går ju proppen. Suck.

Här kommer ett mindre bild bomb:

Nicole väntar på Påskharen...

Påskharen kom till Danilo också!

Sand är gott!

Vår tripp till Rudan igår...

Om tjejerna kunde bestämma så skulle dom sitta och gunga 24/7... Och så ska man inte få göra annat än att ge fart heeela tiden..

Glass smakar bäst utomhus när det är soligt och varmt, eller hur?

Bessa får sitt Diva-utbrott...

3 busiga herrar

Dessa bilder är från idag, här gör Puua visselpipor av pinnar. Vad heter såna?? Nån som vet?

Grabbarna har fått nya kepsar

Jonathan & Mummu


Jahap, nu ska jag och Nicole tydligen titta på Scooby-Doo. Snart når solen vår balkong, i´ll be there then!

Ha en underbar helg!
Pusu Beso/Satu

(=puss (finska & spanska))
Nicole hälsar också!


Redan Torsdag!??

Den här veckan har gått jätte fort. Kom på att det är fredag imorgon igen.
Vad hände liksom?
Idag har vi varit i Rudan på en prommis med Puua, vilat hela gänget, promenerat till Handen och köpt present till Dewin och lite sommarkläder till barnen. Och nu sover hela huset.
Andres ligger på soffan och är helt slut, han har tränat som attans idag med både löpning och sen till gymmet.
Det kanske kommer att kännas imorgon? Men duktig han är som orkar!

Har även hunnit med att hämta nycklar till lokalen, där Dewin ska ha sin 4-års kalas imorgon.
Ska bli jätte skojigt, fast han har förbjudit "tjejer" på sitt kalas...
Men det är OK, jag och tjejerna fick komma i varje fall. Tack Nakki!

Vad ska Ni göra i helgen?
Ska ni gå och titta på Majbrasan på lördag?

Vi ska gå och titta på majbrasan, sen ska vi till HOVET och kolla när Diego går match på Superior challenge galan.
(kolla in hans hemsida här: www.diegogonzalez.se)
Ska bli spännande!

Nu vaknade Danilo till nere i sängen, have to go!


Tyresta By

I måndags hade vi en helt underbar dag. Vädret kunde inte ha varit bättre och humöret var på topp.
Vi packade in oss i bilen och åkte till Tyresta By (nationalpark).

Vi gick runt och njöt av det fina vädret och naturen, för det är jätte fint i Tyresta By. Förut fanns det även en massa djur där, men nu finns det bara hästar, tuppar/hönor och kaniner.

Vanessa tyckte om att mata hästarna med pappa, mednas Nicole ville helre titta på och plocka gräs som vi skulle ge till hästarna. Grabbarna sov i vagnen den första tiden.
Här har vi en massa hönor och tuppar...

...Och så går vi till hästarna...

Se hur duktig hon är!

Nicole plockar gräs istället.

Fast Nicole vågade mata hästarna om satt i min famn! Wohoo!

Vanessa var inte alls rädd. Hon ville gärna ge den bruna hästen lite gräs själv också, men det ville vi helst att hon skulle låta bli, för den verkade vara mer argsen..

Danilo vaknade och fick klappa hästarna.. Han var mäkta imponerad.

Och så hittade vi lekparken med gungorna.

Dit kom även Carola & Majtan med Alex och Oliver

Även Jonathan vaknade så vi gick tillbaka till hästarna så att han också skulle få se! Hihi...

Hönorna var intressanta...

Sen hittade vi en stor gräsplätt där vi hade picknick. Jätte mysigt! Vi tog av oss skorna och strumporna och sprang i gräset, bakade gräs-kakor, hade vattenkrig och fikade en massa. LOVED IT!


Såklart framåt eftermiddan så behövde tjejerna sin dagliga dos av Puua, så vi åkte dit med pizza.

Varför drar du in magen, Puua?

Nukke

Moster & Jonah

Mummu & Dani gosar

Nicole sitter och bakar sandkakor i sandlådan, och håller ett vakande öga på "påsk-kärringarna" som hon kallar dem, som sitter vid bänken bakom... (dvs-turktanterna)
En dålig förlorare?


På kvällen kom Andres vakt-kompis Jonas förbi med sin tjej, som Nicole och Bessa envisades att kalla henne för "Tuija" (min mamma heter så)... Dom bor numera i Estland och hon kan inte finska eller svenska, men tjejerna babblade på med henne ändå, och hon läste t om böcker för Bessa. Stackaren fick sitta i lekrummet nästan hela tiden, men dom verkade ha jätte skoj. Vi var inne och frågade om hon inte ska komma och sätta sig med oss istället, men hon trivdes där, och tjejerna ville inte så gärna att hon skulle gå nånstans.

När jag sen skulle lägga tjejerna så la jag mig bredvid Vanessa och råkade somna där. Och säkert innan Bessa också. När jag till slut vaknade till så hade Jonas och Katlen (stavning) redan gått. Sorry...


Trötta Söndagen

Eftersom min kusin Noora och hennes kille, Stefu, Mummu & Puua satt uppe väldigt länge på lördagskvällen så var dem allihopa rätt så sega på morgonen. Men dom kom ändå och hälsade på oss för att se hur vi bor. Vi bjöd på lunch och en massa prat. Sega som dom var så åkte dom till stan för att bada och fräscha upp sig lite. Puua trodde att han kunde sova lite på våran soffa. Icke sa Nicke. Vi har två små töser här hemma som har tittat alldeles för mycket på Törnrosa, så så fort han blundade så kom dom och skulle pussa på honom tills han öppnade ögonen igen!

Sötfian leker med sina Barbies

Pappa retar Vanessa....

Jag & Nukke


Jonathan med Pappa

Vanessa shejkar till "Skaka rumpan" igen

Antti med "The Smiley Brothers"

Sen tog vi en promenad till Mummu och Puua så vi kunde sitta ute och barnen fick leka.

Min solstråle Jonathan

Paita ja Perse.

Brorsan Stefu kom dit med barnen medans Anna & Karo var iväg på BIO. Även Felicia och Dewin kom och busade. Tillsammans gick vi till Sibylla och åt lite junkfood. Gott!

Pappa & Nukke

Vanessa luftar sina tossingar

Våran lilla gung-pojke Jonathan

Danilo sitter och äter skräp som vanligt. Allt som han hittar måste han smaka på...

Titta, jag kunde ta mig upp alldeles själv!

Nicole åker kana som inte glider alls.

Och så var det matdags... som vanligt gick det inte alls bra, men en banan smakade gott iaf!

Vi stannade vid gungorna på vägen tillbaka från Sibylla...Bilder:
Hos Puua och Mummu igen!
Jonathan & Patrik


Eftersom vi inte orkade med ännu en sen kväll så gick vi hem ganska tidigt.
Noora och Antti kom hem till oss på kvällen en stund och sa hejdå, för på morgonen dagen efter skulle dom åka tillbaka till Finland. Vi ses i sommar igen, Chicken!

S V A R

Först och främst så vill jag tacka Er ALLA för  alla kommentarer på min blogg. Det är alltid så kul att logga in och få lite feedback på det man skrivit.

Ni som är nya och inte vet hur det här funkar, så brukar jag göra inlägg som heter SVAR lite då och då där jag svarar och kommenterar på saker som ni har skrivit till mig, på det viset vet ni att jag bryr mig om alla er och försöker ge er svar på frågor som ni har. (Vissa kommentarer har jag förkortat)
Till Er andra som har bloggar så hälsar jag på hos er med hälsningar :)
Hoppas att jag inte har glömt någon- om jag har det så hojta gärna till!

Here we go!

Isaks mamma om Nerv vrak....:
Åh, jag vet hur det är! Det är skitjobbigt rent utsagt!!! Man vill så gärna att de ska äta, men så länge han är pigg och glad och inte går ner i vikt eller om bvc reagera på hans viktkurva, ja då tror jag att det är lugnt... Men väldigt frustrerande och som mamma kan man ju liksom inte låta bli att oroa sig i vilket fall!
Man är så maktlös och önskar att ungen bara kunde ÄTA för bövelen!
SVAR: Jo, men BVC har reagerat på hans viktkurva, han hade inte gått upp alls förra gången vi var där. Därför ska vi träffa läkaren nästa vecka. Samma med Vanessa, men henne oroa jag mig inte för, för hon äter som en häst, men hon springer väl bort det mesta. :) Jag håller med dig, spelar ingen roll vad dem äter, bara dem äter något... men,men... Hur många månader är Isak nu?  
Kramar till er!


Mummu
om Nerv vrak....:
Hej Satu,va snälla alla är och försöker hjälpa dig med Jonathan,och hans mat. Men jag tycker att du ringer till BVC och frågar dem med. Det enda som behövs,är tålamod och det vet jag att du har, men ring ändå. Älskar dig Satu. Ring om du behöver nått. :))
SVAR: Tack Mamma! Du får mig alltid att känna mig bättre än vad jag egentligen känner mig... Tack för att ni finns där för mig, Rakastan!

Malin (MallaW på FL) 
om Nerv vrak....:
Halloj!
När det gäller maten har min Oskar också strulat i perioder och bvc har sagt att man ABSOLUT INTE ska tvinga i dom mat och inte truga (jag har dock trugat innan jag pratat med dom)för då blir det oftast värre. Ifall det är något han gillar så låt honom äta det. I Oskars fall har han levt på välling i ett par dagar sen har aptiten kommit av sig själv igen. Vill han leva på vatten och kex så låt honom göra det... Så länge dom är pigga och kissar så är det lugnt! Lycka till! KRAM
SVAR: Tack vännen! Jag vet ju att det inte alls blir bättre att jag tvingar honom, men jag blir bara så frustrerad när han bara spottar ut allt och bara vägrar...  Han får bara välling på kvällen när han ska lägga sig, sen blir det inget mer välling på hela dagen.

Kicki om NEAS 2-årskalas:
Kommer ihåg att Bessa gjorde något speciellt ljud till Taru som stod mittemot dom vi borden och Taru härmade Bessa och det tyckte tjejerna var jättekul, kanske är det den gången... Hmm, roligt har dom iallafall! Annars är det nog mig dom skrattar åt... ;-)Vi tyckte också det var ett superkul kalas! Ses på fredag!! Kram
SVAR: Hahaha, ja, roligt hade dom iaf! Ses på fredag! kramar!

Angelica [och mina tre små troll]
om Nerv vrak....:
Hej! Jag kom in här av en slump och måste bara säga...WOW, fyra barn så tätt, imponerad :) Själv har jag tre små troll men av en ålder på mellan 0-7 år, jobbigt nog bara det kan ja ibland tycka :P Så jag förstår att du kan vara jättetrött efter en slitsam dag med FYRA småbarn på en ålder mellan (få se om jag förstått det rätt?) 1-3½ år?? Men oj så mycket KUL de små måste ha med varandra samtidigt (trots att de kivas endel också, men det hör ju syskon till) det blir nog en rolig uppväxt för dom med så nära i åldern. Hoppas du inte håller på att bli sjuk, för det har man ju som sagt inte tid med som småbarnsförälder :)

Men detta med maten, måste vara grymt svårt att som mamma se sitt barn vid varje måltid vägra äta, och spotta ut :( Är väl en av mardrömmarna, men som jag tack o lov (inte än iaf) fått uppleva, annat än när de varit sjuka barnen... Hur gammal är Jonathan, 1 år? Prova gör helt tvärtom när det är matdags. Sätt dom andra barnen vid bordet, ej lillkillen, så kanske han tillslut kommer till bordet av egen vilja? Fråga honom själv vad han vill ha, ge honom så han får pilla i sig helt själv, lägg inte energi på att tvinga i honom, som du själv säger - det blir en ond cirkel och gör middagarna till något negativt för honom :( Kanske fokusera på någon av de andra barnen, ej titta på honom.. Förstår att du är orolig när han är så liten, men sägs ju att barn verkligen äter när dom blir hungriga... Låt middagarna bli till något roligt iaf... Usch det måste vara svårt, och det är säkerligen lätt för oss läsare att sitta här och skriva hur du ska o inte ska göra, men lite råd och tips åtminstone :-) Hoppas det vänder snart med maten för honom!
SVAR: Hej! Va roligt att du kikade in och lämnade ett kommentar!
Jag har 4 barn i åldrarna 1-3 år (Nicole fyller 3 om en månad) Jo, det är lite jobbigt ibland, men oftast är det jätte roligt! Hur gamla är dina barn?
TACK SÅ JÄTTE MYCKET för dina tips med maten! Jag ska absolut prova det!
Hoppas du kommer tillbaka snart! Kramar/Satu

Helena
om Nerv vrak....:
Angående Jonathan; om du känner att det är på gränsen till att du inte orkar försöka få han att äta mer, så tycker jag du ska ringa BVC och iaf prata med dem om detta. Kanske ger de dig lite tips på vad du kan testa eller så ger de dig säkert en tidigare tid. Ge dig inte, utan se till att de kollar upp om något är fel eftersom han inte alls vill äta. Det är inte ofta barn matvägrar "bara ändå". Det brukar gå att lösa detta i de allra flesta fall.
Men tvinga honom inte, utan bara ta det lugnt vid måltiderna. Och se till att han inte äter nå mellan måltiderna så at han blir riktigt hungrig, mer chans till att han äter då.
Hoppas du/ni får ordning på detta snart.
Kram från Söderhamn
SVAR: Alltid lika roligt att läsa kommentarer från dig, Helena, du verkar vara en väldigt fin människa! Dina kommentarer uppskattas jätte mycket! Kramar!

Felicia
om LOVE:
Rakastan pusu beso
SVAR: Åhh va roligt att du skriver! Älskar dig också mitt hjärta! Kramar från moster Satu

Cecilia 
om Puua sattes på prov....:
Oj oj vilken pappa du har! Han är grym som ens vill och orkar ta alla 4:a....
SVAR: Tack, ja han är grym! Men jag tror inte att han skulle orka med att torka bajs en gång till! Hahaha...

Santsu- om The show must go on!:
Voiiii eiiii,miten ihana ja söpö Nicole on!!! Siis niin kaunis,ihana!
Kohta saa Andres ajaa pojat ovelta pois :) ;)
SVAR: Kiitos!!!  Miten teillä päin menee? Miten lapset voi? Onko teille jo tullut kevät sinne Turkuun?

-Santsu-
om
Ute utan blöja- PREMIÄR!:
Ps: Mummulle terveisiä että olet kyllä ihana siis IHANA!! Omistat suuren sydämen jonka Satu on varmasti sinulta perinyt. Ihana lukea kuinka puolustat Satua kuin leijona emo ja kuinka paljon sinä ja Puua olette lastenlasten kanssa.  On se Ihanaa kun on mahdollisuus olla lähellä rakkaita. Oma äitini asuu todella kaukana ja elää muutenkin niin kiireistä bisnes elämää :( :(
Ottaisin sinut heti meidän lapsille mummuksi ja minulle äidiksi.
Mukavaa alkavaa kesää ja toivottavasti saadaan sinne Ruotsiin paljon aurinkoa ja tietenkin samalla tänne Suomen Turkuunkin.
SVAR: Ihanasti kirjoitettu! Kiitos Santsu!!! Nyt kun Mummu tän lukee, niin tulee sille varmasti tippa silmään! Haleja!

Camilla
om PREMIÄR för GRILLNING:
Åhh så glad jag blir över att läsa dina inlägg + kolla på bilderna.
NI har en alldeles underbar familj, ni är så många och så fin gemenskap =)
All lycka o värme till er. <3
En trogen läsare =)
SVAR: Tack så jätte mycket vännen! Det värmer att se dina kommentarer, jag blir alltid lika glad!
Hur mår du? Hoppas att du/ni har haft en bra påsk!

Nu ska jag kika på lite bloggar!
Hoppas vi hörs igen!
Kramar!
bestfriends friends friend bestfriend


LÖRDAGENS Grilläventyr

Nu har jag kommit så långt som till lördagen med mitt bloggnade. Jag försöker komma ikapp med hela helgens bravader. I lördags packade vi väskorna och åkte iväg till Fittja- till Andres föräldrar.
Dit kom hela släkten och grillade och hade skoj, mycket trevligt
Solen gassade på hela dagen och värmde oss och gav oss ännu mera färg på våra vinterljusa kroppar.
Även Abuela och Abuela bor på bottenvåning med ett enormt uteplats, där har dom sol från morgon till kväll.
Så himla härligt!

Nicole


Nicole med kusin Fernando

Vanessa och farbror Oscar har hemlisar?

Nicole hjälper Pappa med köttet, det älskar hon!

Vanessa har fått en godis från sin kusin Melina...
När jag frågade om jag fick smaka från Bessa så svarade hon bara: "Nej. Köpa egen." THANKS!

Här är det bäddat för lek för våra små bustroll!

Bessa Bus har fått tag på ännu en mobil...

Hon var så rolig, Bessa, för när jag bytte blöja på henne så ville hon plötligt ta av sig tröjan också och så sprang hon runt helt nakenfis. Påminde mig lite om när kossorna släpps ut i hagen 1:a maj, hahah.. Hon bara njöööt!

 Food time!

Det blev kött (flankstek), ris, sallad och annat gott, jag åt nog för en hel arme! OK, en halv iallafall.
Barnen är jätte duktiga att äta kött!

Bus med Pappa

Danilo med Abuelo

Faster Ela försöker sno till sig en puss, men Bessa ville bara pussas med nakenhunden Selma!



Framåt eftermiddagen tackade vi för oss och åkte vidare till Mummu och Puua där vi skulle träffa allihopa igen.
Under dagen så tog min syster och Peter iväg min kusin Noora och hennes kille på sighseeing i stan, så nu skulle vi träffas igen. Alla barnen somnade i bilen på väg hem, så dom orkade springa runt hela kvällen igen.
Nicole har varit jätte pappig denna helg, annars brukar det bara vara Mamma som gäller...

Karo och gänget började grilla, men både jag och Andres var hur mätta som helst fortfarande så vi gick bara till pizzerian och beställde pizza till barnen och Mummu & Puua.

Jonathan tycker om att sitta och gunga

Efter pizza var det dags för kiosken som vanligt. Eftersom Nicoles favvo glass är Calippo just nu, så ville även Bessa Bus ha en. (Här med Puuas läsglasögon på huvudet)

Grabbarna sitter och leker...

Jonathan med Noora
Dom är lite så med nya människor, dem sitter och stirrar och vägrar ta bort blicken från människan och dom rör inte en min!

Vad har han gjort nu då?

När solen gick ner så blev det väldigt kallt igen. Så pass att vi valde att sätta oss inne istället.

Annti fick läsa en bok för Vanessa

Brorsan och Emma kom också

Jonathan och Pappa

Nicole & Pappa


Ännu en trevlig grilldag/kväll!
Tack allihopa!


Nerv vrak....

Så. Phew. Det var allt jag orkade uppdatera med idag. Jag är inte riktigt i form, och den här dagen har varit a-pain-in-the-ass.
Jag blev inte piggare efter morgonens inlägg, tvärtom.
Barnen har varit varandra på nerverna hela dan så det har blivit mycket bråk och skrik.
Min snälla, underbara Pappa var här och åt lunch med oss och så tog han med sig Nicole, Vanessa och Jonathan (Danilo sov redan) hem till sig så att jag kunde vila upp mig lite.
Det behövdes! Jag somnade så fort jag la huvudet på kudden och sov i 1 ½ timme. Jag vaknade av att det var så tyst hemma, jag var tvungen att gå och kika till Danilo, som låg och sov som en stock han också.

Jag vaknade tyvärr inte alls piggare. Jag hade träningsvärk i benen och ont i huvet och fortfarande ett enormt trötthet låg på mig. Jag hoppas verkligen att jag inte är på väg att bli sjuk, som Mummu & Puua har varit i helgen (olika dagar dock). Dom har haft ont i hela kroppen, feber och enormt trötta. Jag får inte bli sjuk! Jag har 4 barn att ta hand om!

Jag har badat, tagit en Ipren, vilken hjälpte, men nu börjar det kännas igen... Så jag ska logga ut och lägga mig i sängen istället. Som min mamma sa, det finns inget bättre botemedel än ett varmt bad och choklad när man är sjuk, så jag ska följa hennes kloka råd.

För övrigt så har jag kämpat med Jonathans ätande idag också. Jag vete f*n vad jag ska göra för att få han äta.
Jag blir så trött och frustrerad och arg att han inte äter! Funderar på att ta honom till läkaren...
Så fort han får i sig mat så spottar han ut det. Så fort man glömt att mosa en liten liten riskorn så håller han nästan på och spyr. Vad kan vara fel?
Jag kämpar med tårar vid VARJE måltid med honom. Jag tvingar honom att äta genom att hålla munnen öppen t om, och bara det blir ju en ond cirkel. Men jag vet bara inte vad jag ska göra för att få i honom något. Han kan sitta och äta en bulle eller en kaka själv, men om man verkligen tittar på honom så ser man att han i slutändan spottar ut det ändå.

Snälla hjälp mig inna jag blir tokig- vad ska jag göra?
Kan han ha fel i halsen?
Vi har ju en BVC läkar tid nästa vecka, ska jag vänta eller ska jag söka hjälp innan?
Han är ju pigg och glad och energisk ialla fall, men.... you know. NÅNTING måste man ju ändå äta.
Vi mixtrar hans mat så att det ska vara lätt att svälja, men ändå så vill han inte.




God Natt...

Fredagens Grillkväll

Nu följer fortsättning på fredagen. Jag skrev ju om Neas kalas och så skrev jag även lite text på fredagkvällen, men här kommer alltså bilderna!
Från Neas kalas gick vi till Mummu & Puua för grillfesten.
Det var supermysigt att träffa alla och bara umgås.

Brudarna på plats

Grillmästaren Andres höll igång grillen

Grabbarna
Jonathan vet inte om han ska gråta eller skratta, så han kör med både och
Min ängel Vanessa

Mummu, Danilo & moster Karo

Jag & Bessa

Påskhararna Felicia & Emma målade sig, tog med sig en korg och gick runt och plingade på hos folk, och samlade ihop lite godis och annat gott.

Här spelas det boule om och om och om och om igen.

Nicole ute och leker

Min kusin Noora och Antti

Andres & Jag

Andres, Jag, Karo, Peter och Jonathan

Sen var det dags för show-tjejerna att uppträda igen, och såklart skulle alla titta.
Den här gången var det extra kul eftersom Vanessa showade med dem.
Hon ställde sig bakom dom och gjorde- eller försökte göra likadana mooves som stora tjejerna, men hennes lilla kropp ville inte samarbeta riktigt med henne, men det kommer. Alla skrattade så dem kiknade och då tyckte hon att det var ännu roligare- En lovande stjärna!

Min fina svägerska Anna med sitt nyaste fan- Nicole

Noora & Jag

Det är ganska tröttsamt att gunga...

När solen gick ner blev det KALLT! Mummu satte på infravärmen så det hjälpte lite.. men det behövdes filtar!
Det är ingen sommarvärme på kvällarna ännu, det känns lite konstigt att på dagen kan man gå med bara en t-shirt och på kvällen är det så ruggigt kallt.

Noora & Karo



Glömde ju torsdan

Det här blev ju lite huxflux, men jag insåg precis att jag inte lagt in bilder från torsdagen.
Så här kommer torsdagens bilder innan jag fortsätter med fredagen

I Torsdags började den underbara värmen komma på riktigt. Jag har haft lite svårt att veta hur jag ska klä barnen, vill ju inte att dom ska bli sjuka igen... Men i torsdags började vi klä av oss lite. Barnen sprang runt utan jackor, vilket verkligen INTE behövdes (jackorna alltså) Men så fort solen går i moln blir det kallt.

Min sötnos åker kana medans sykonen sover...

Danilo vaken och på jakt efter föda?

Min älskade Pappa- allas våran Puua.

Såpbubblor...

Danilo äter upp moster Karos glass!

Pappa Andres


NEAS 2-årskalas

I fredags var vi bjudna på Neas 2-årskalas med påsktema.
Sen var det dags att måla barnen med färgerna som vi köpte. Grabbarna fick vara påskharar och tjejerna påskkärringar. Så var det tänkt iaf. Men som väntat vägrade Nicole.  Med Bessa var det inga problem, hon var ju världens sötaste!

VÄRLDENS FINASTE & SÖTASTE  PÅSKKÄRRING

Danilo- min lilla påskhare

"Hey bruden, du snodde min ballong!"

Söta Daniella var också på kalaset

Födelsedags barnet Nea! Visst var hon sockersöt som en liten påskkärring?

Vid kalas-bordet

En arg påskhare- "VART ÄR MIN TÅRTA!??"

Dags att sjunga och blåsa ut de 2 ljusen.
Hon var så duktig, Nea! Hon bara stirrade förvirrad på alla som sjöng för henne.

Dockan Nicole

Polarna Vanessa & Julia

Nu när han fått i sig lite tårta ser han genast lite snällare ut, eller hur??
Jonathan tyckte om kakorna!

Bessa Bus

Bus i hoppborgen!

Nea visar stolt upp sina paket

Tyckte den här bilden var så rolig. Jag har ingen aning om vad tjejerna skrattar åt, vet du, Kicki??

Fiskedamm! Alla våra 4 busfrön fick fiska! Grabbarnas första gång!
Alla fick varsitt ägg fylld med godsaker och ett mjukisdjur!

Mamman Tiina blåser lite såpbubblor, vilket uppskattades av barnen!

Solen sken och det blev en varm och härlig dag, så hälften av gänget satte sig ute.


Sen var det dags att tacka för sig och bege sig hem till Mummu & Puua för en grillkväll. Hela familjen skulle komma dit, även min kusin Noora och hennes kille från Finland- Fortsättning på det följer inom kort...

TUSEN TACK till Nea med familj för ett roligt kalas, alla godsaker och påskäggen!
We love you!


Zzzz

Jag är helt slut!
Solen skiner ute och jag är hemma, fortfarande med mjukisarna på, håret spretar åt alla håll och helt osminkad.
Har ingen energi alls känner jag, och jag vet inte hur jag ska orka genom denna dagen.

Jonathan och Danilo har sovit en stund redan på morgonen (Jonathan sover fortfarande....)
Dom vaknade alldeles för tidigt idag.
Och tjejerna har bråkat med varandra hela morgonen om allt och ingenting. Suck.

Nu måste jag rycka upp mig, tvätta ansiktet med kallt vatten, fixa mig i ordning, dricka lite kaffe och sätta på musik och städa lite det brukar göra mig piggare! Sen drar vi ut när Jonathan har vaknat.

Vad gör er piggare när ni är heeelt slut och inte kan/får sova?

Ha en toppenbra dag allihopa!

P.S Pappa Andres- Vi saknar dig!

... Just checing in en snabbis.....

Hej!
Ledsen att jag inte skrivit några inlägg, men här har vi haft fullt upp!
Vi har bara kommit hem för att sova på kvällarna, ätit frukost på morgonen- och så iväg igen.
Mina ögon är väldigt tunga just nu och jag känner att jag har ingen kraft eller energi alls att vara vaken överhuvud taget. Verkar som att den friska luften tar kål på mig, haha...

Nu har jag iaf överfört över 600 bilder från kameran till datorn, så det kommer inom kort.
Jag somnade när jag nattade tjejerna, så jag ska ta och fortsätta med mitt skönhetssömn nu....

Berätta gärna, Hur har Eran Påsk Helg varit??

Vi höres mera imorgon, jag lovar!

Sov så gott allihopa!


LÅÅÅÅÅÅNG Fredag!


Idag är det alltså LÅNGFREDAG och vi har haft full rulle hela dagen.
Vi har handlat, vart på Neas 2-årskalas och så har vi varit hos Mummu & Puua och grillat hela kvällen.
Barnen somnade i vagnen, och Nicole i sin pappas famn. Det var bara att tvätta av händerna och ansikterna, byta blöja, på med pyjamasen och fortsätta med sovandet.

Jag och Andres har tagit ett välbehövligt bad och snart ska vi lägga oss. Är heeelt slut efter denna dag!
Idag kom min kusin Noora och hennes kille "Andy" från Finland och ska hälsa på hela helgen, det var så mysigt att få träffa och prata med henne! Mycket snack om gamla minnen, och trust me, vi har många.
Vi träffades oftast bara på somrarna då vi kom till stugan i Finland, och då tillbringade vi somrarna tillsammans, och när vi blev äldre så hämtade vi hit henne så fort skolorna slutat och så åkte vi till Finland tillsammans- på det viset fick vi mera tid med varandra. Vi har haft det så roligt!

Jag knäppte en massa massa bilder idag också, men jag orkar inte ens hitta fram kameran och börja överföra, för det kommer att ta tid...
Imorgon blir det fullt upp igen.
På förmiddan ska vi till Abuelo & Abuela och grilla med den sidan av släkten, och på kvällen till Mummu & Puua igen.

Jag älskar våren, (men mest sommaren) allting blir så mycket lättare då! Man har så mycket mera att göra, folk är ute och jag upplever att alla är så mycket gladare. Vad tycker ni?

Barnen har varit otroligt duktiga hela dagen, dom har lekt så snällt med varandra, hela gänget.
Tänk så skönt att kunna vara ute från morgon till kväll efter att ha tillbringat typ 6 månader hemma inom 4 väggar hela vintern...

Nu kallar sängen!
Ska ta och proppa i mig lite "Geisha" choklad innan bara. Yeah im bad.

GLAD PÅSK till Er alla kära trogna läsare, me love you!

God Natt...


Jag vann!!!

Jag var ju med på en tävling hos Linda (www.lindabt.blogg.se) och vann detta fina smycke, från Smycken By Zara.

Jag var så glad när jag kom hem idag och såg att den har kommit nu! Jätte fin är den! Jag fick välja valfri text på den (4 stav), så jag skrev alla 4 barnens namn på sidorna.

Tack till Linda och Zara!!!



Iförrgår kom Andres hem med ett armband till mig!
Det är en speciell magnet i dom som balanserar hela kroppens energifält.
Man får massa energi, orkar mer, får bättre balans mm.

Tack för tipset Diego!
(Ungefär sådär ser den ut)


"Titta Mamma, påskkärringar!"


Idag är det alltså Skärtorsdag.
Har ni fått besök av påskkärringar?

Vi har varit ute hos Mummu och Puuas uteplats hela dagen, så jag har inte vart hemma om dom nu har plingat på...

Idag när vi satt ute så satt några turk-tanter på bänken med sjalar och allt, och då tittade Nicole på dom och sa: "Oj, titta Mamma! Påskkärringar!"

Hahaha.... Tur att dom inte hörde.
Imorgon ska vi på födelsedags kalas med påsktema.
Hur ska man klä grabbar??

Sen ska vi grilla hos Mummu och Puua, och min kusin kommer från Finland, så det ska bli supermysigt!

Vad ska ni göra i påsk?

Ha en Glad Påsk!


Puua sattes på prov....

God morgon!

Igår åkte jag, Mummu & Andres till Coop för att storhandla. Puua stannade hemma med barnen och tog med sig dom till stora lekparken.
Innan dom gick så hällde Danilo kaffe över hela hans byxor, så han fick byta.... dom var överallt och klättrade och ställde sig upp på allt, så dom gick till stora lekparken.

När dom hade vart där en stund så behövde Nicole gå till toaletten. Det var bara att packa in alla barnen i vagnen och skynda sig hem med tjejerna kånkandes på sig.
Dom hann inte.
När de kom hem så var olyckan redan framme.
Puua tog av Nicoles byxor och till sin fasa så hade hon gjort # 2.
Det var bara att börja torka och byta kläder...
Och om ni känner Puua så vet ni att det är sånt som han INTE gör! Såklart kräktes han för han fick bajs överallt.  Bessa stod bredvid och såg förvånad ut på honom och fattade inte alls vad han sysslade med.

I alla fall så var barnen hela och glada när vi kom tillbaka, och det är väl ändå huvudsaken??
När tar vi om det här, Puua?


Jag har fått mycket gjort!

Hej kära läsare!
Idag har jag fått en massa gjort här hemma. Lite små grejer som jag tänkt på att göra hur länge som helst.

Puua kom hit och hämtade ut tjejerna för att leka. Jag kikade på dem lite då och då, dom gungade, lekte i sandlådan och satt och åt glass (i smyg) på bänken där utanför...
Medans dom var ute passade jag på att sätta in tvätt, disk, anmäla våran lägenhetsnummer till Skatteverket (varför ska man göra det??) betalat räkningar, plockat fram lite sommargrejer från förrådet, skickat några viktiga mail, ansökt om mer föräldrapenning, jag måste ha kommit upp till ett visst antal dagar för grabbarna innan jag kan ansöka om vårdnadsbidrag.
Och så har jag städat hela lägenheten, tjejernas rum har tydligen blivit utsatt för en mindre explosion denna morgon. Och även lagat en porslinsdockans fot som gått sönder, eller ja, så gott jag kunde iaf.

Nu har jag bara tvätten kvar. Ett enormt berg av kläder där nere i hallen.
Nu sitter Nicole och tittar på Pippi medans Bessa sover. Puua tog med sig grabarna ut på en promenad.
Det känns tomt här hemma utan dom. Känns som att dom är där nere och sover, men sen kommer jag på att dom inte alls är där... När Andres kommer hem från jobbet ska vi iväg och storhandla igen. Helst sjukt vad snabbt allting tar slut här hemma när man är en familj på 6 personer (+Puua)
Och så ska vi handla en present till Nea som fyller 2 år på fredag. Min kusin kommer från Finland och hälsar på hela helgen också, ska bli jätte mysigt att träffa henne igen!

Nu är det dags att ta itu med tvättberget.
Höres senare!

Massor av Kramar/Satu

Puua med Danilo

... Och så somnade han!

Solstrålen Jonathan


Jag måstet bara säga att mina barn har VÄRLDENS BÄSTA Puua (morfar) !!!
TACK för att Du finns och allt Du gör för oss! Rakastan!


TACK för senast!

Igår bjöd våren ännu en underbar dag med mycket sol och värme.
Efter att Andres hade gått till jobbet så promenerade jag med barnen till Mummu & Puua och därifrån vidare till ankdammen. Det var jätte mysigt, grabbarna satt mest och åt sina kakor och tittar på alla ankor runtomkring och tjejerna sprang runt överallt. Dom älskar att vara ute i naturen, och i allmänt bara vara ute och leka, och vill helst inte ens gå hem. Igår hade tjejerna på sig luvtröjor, fast jackan hade vi ändå med oss under vagnen, men den kom inte till användning, det var så varmt och skönt väder hela dagen.

Dags att mata ankorna!

Fika paus...

Puua gjorde en fin segelbåt som seglade iväg hur fint som helst. Han är en riktig skogsmänniska!

Ni skulle ha sett hur grabbarnas kläder såg ut efter dagens slut... Därför ligger dom i tvätten just nu...

Tjejerna "fiskar" och plaskar med vattnet- tydligen hur roligt som helst! Är barnen glada- så är Mamman glad!

Puua & Jonathan gosar på bron

Danilo & Mummu höll dom sällskap medans tjejerna fiskade och jag vaktade så att dom inte skulle trilla i...
Från ankdammen gick vi tillbaka till Mummu & Puua. Vi åt lunch, grabbarna somnade och sov i vagnen ute i över en timme, och Bessa sov inne i Mummu & Puuas sovrum i nästan 2 timmar. Lilla tröttis!
Och sen ännu mera lek!
Syrran kom med Felicia, Dewin och brorsans dotter Emma- dom hade hjälpt Karo på jobbet idag.
Sen kom även min bror Stefu & Sebastian. Barnen lekte och hade jätte skoj. Dom har verkligen sakant det här. Puua tog med sig alla barnbarnen till kiosken som ligger alldeles intill, så som dom gjorde varje dag förra sommaren. Det är en av dagens höjdpunkter enligt alla barnen...

Våran lilla zigenarflicka!
(hon lånade min gamla klänning från Spanien)
Hon har tittat för mycket på Törnrosa, för när någon sover (eller i detta fall solar, så går hon fram och pussar personen så att hon/han ska vakna!

Danilo som mest satt i någons famn, eller på marken åt och åt och åt hela tiden. När han inte hittade mer att äta så började han tugga på sin skosulor.. Hahaha...


Vi var ute hela dagen och kom hem lagom till kvällsbadet. Vilket verkligen behövdes!!!
Alla kläder, jackor och allt hamnade i tvätten. Det är väl så det ska vara när man är ute och har kul?
Vi tvättade håret, klippte naglarna, rensade öronen så dom var skinande rena när dom hade badat
Alöla vi hade också fått färg på våra ansikten, även grabbarna.

På kvällen kom Diego & Shabnam på besök, vi pratade om allting, och tiden bara flög iväg- plötsligt var klockan halv två på natten! Jätte mysig dag.

TACK FÖR DENNA DAG ALLIHOPA!


My Heart Took a Picture

Hello!

Sitter vid datorn en snabbis och tittar på En Unge i Minuten.
Jag älskar förlossnings program och skulle kunna kolla på dem hur länge som helst.

Idag har vi har en mysig dag med massor av sol och värme. När Vanessa, Danilo & Jonathan sov så satt jag och Nicole ute på balkongen, hon satt i min famn och jag pussade på hennes mjuka kinder och luktade på hennes hår, nacke... Och så somnade vi så, båda två! Solen sken och värmde oss så skönt. Urmysigt!
Vaknade till av att telefonen ringde, men Nicole fortsatte sova. My heart took a picture.

Vi gjorde iordning picknick när Andres kom hem från jobbet, pasta/kycklingsallad. Det blev hur mycket som helst så imorn blir det det även till lunch. Sen gick vi till Mummu och Puua och hälsade på...

Nu ska jag sitta och läsa igenom mina favorit bloggar och svar på kommentarer.
Om jag har glömt någon så hojta gärna till!

Vilka är era 3 favorit bloggar?


Ute utan blöja- PREMIÄR!

Härligt väder ute!
Vi har varit ute hela förmiddagen, vi kom bara hem för att äta lunch och lägga alla våra tre 1-åringar.
Så fort Andres kommer hem från jobbet ska vi ut på picknick! Ska bli jätte mysigt.

Idag var Nicole ute utan blöja för första gången. Jippiieee!Ingen bråk var det om saken, som det alltid brukar vara annars. Och inga plyckor hände, hon kissade innan vi gick ut, och sen gick det hur bra som helst!
Min fina "lilla" tjeje håller på och blir stor....
Tänkte börja pott träna Vanessa också... lite smått sådär. Vore skönt för dem båda att vara helt utan blöja på sommaren.

Nu står Nicole och tjatar på mig om en ny tröja, för hon råkade spilla vatten på sin. Have to go, och så ska jag hitta fram filtar och annat vi ska ha med oss på picknicken.

Nu vill hon ha "Puulihuna"= Huulipuna
Och med det menade hon läppbalsam, Hahaha...


Sean Banan på Port 73

Söndag kväll nu.
Hur ska man sammanfatta denna dag då?
Vädret har varit helt underbart- absolut inget att klaga på.
Vi har varit ute och gungat och spelat spel och sugit in oss lite sol.
Så härligt att kunna gå ut med en college tröja, första dagen ute utan jacka för mig! Tjejerna fick ha på sig sina vårjackor, nu ska vi inte bli alltför modiga, vi vill ju inte att dem ska bli sjuka igen... Men SNART är det sommar!
Idag åkte vi till Port 73 hela gänget och såg Sean Banan uppträda.
Haninge firar 40 år så dom hade en massa festligheter just på Port 73 hela helgen.

Medans vi väntade så lekte vi i lekhörnan en stund...
Våra Prinsessor

Jonathan

Pappa & Danilo

Nu behöver jag inte undra vartifrån Danilo har fått sin "grej" med tungan ifrån, kolla bara på Puua...
Här med Jonathan. (Danilo gör sådär med tungan hela tiden)
Mummu, Fellu & Puua


Sen var det dags för Sean Banan att uppträda, Felicia och Emma ställde sig längst fram.
Jag tyckte att han var jätte rolig och han fick verkligen med publiken ordentligt!
Han sjöng såklart "Skaka rumpan" (2 gånger) och "Ett gott nytt jul"


Jonathan gillade hans musik, Nicole också... fast först sen när vi hade gått därifrån.
Nu tittade hon bara på honom som om han var lite knasig...

Vanessa var på! Hon var GRYM! Hon satt på Puuas axlar och verkligen njöt av att se publiken hoppa och sjunga, hon satt där och hejade på och hoppade som en tok. Party Princess!

Sean Banan

Danilo & jag shejkade också.


Bilderna från uppträdandet "lånade" jag från syrrans blogg.
Besök henne gärna på hennes blogg www.karolinanordling.com och skicka en liten hälsning så blir hon jätte glad!
She needs it...

Karo
- Du vet väl att jag ALLTID finns här för dig! Anytime, enything- ALLWAYS!
 Love you!

God Natt.....


The sleepover

Igår morse hämtade vi upp våra "adoptivbarn" Emma och Felicia, dem skulle sova över hos oss som jag skrev förut.
På eftermiddan när alla hade vaknat så tog vi en promenad till Mummu & Puua och grillade igen. Jätte mysigt!
Grabbarna spelade boule, barnen lekte och vi satt och pratade om allt.
Äsch, jag skickar ut lite bilder, för då kommer jag bäst ihåg det jag skulle skriva

Modevisning ute på balkongen

Hos Mummu & Puua- Jonathan- ett blivande proffs?

Boule mästaren Stefu!


Min älskade syster Karo med Danonino

Lite mys med tröttmössorna

Kusinerna Sebastian & Dewin fäktas med pinnar

Jonathan åker kana med kusinen Dewin....

... Och med Sebastian

När Anna kom så blev Nicole JÄTTE glad! "Åhh Anna kommer!!!!" ropade hon och sprang och gav henne en jätte kram!

När jag tittar på dessa bilder så tänker jag att det inte alls är så långt kvar tills gräset är grönt, träden har fått en massa gröna löv, blommorna kommer upp och det blir alldeles... somrigt! Me like!!!
Nu ser det ju mest grått och trist ut ute.

När vi kom hem tog vi ett bad. Andres slängde in de stora tjejerna med kläderna på (Mammor- ni ska få tillbaka kläderna imorn, dem ligger i tvätthögen)

Sen blev det en massa shower, chips, popcorn, dricka och godis.

Jag la 2 madrasser på golvet, och där var det jätte kul att hoppa och göra kullerbyttor tyckte tjejerna.


Känns faktiskt tomt här nu utan dom....
Tack för att ni kom, Emma & Felicia!
 Vi saknar och älskar Er!!!


The show must go on!

Hej alla kära läsare!

Vi har haft full rulle här idag/ikväll och jag tänkte bara kika in lite snabbt och lägga in denna videoklipp till Emma & Felicias föräldrar, samt Mummu och Puua som SÄKERT har saknat deras uppträdanden.
Så jag delar med mig, så ni verkligen inte missar något!

Som ni ser har dom fått ett nytt (eller två) medlemmar i gruppen (Nicole & Vanessa)  
Hey! The show must go on!
Eller?

Vi har adopterat

Idag har vi 6 barn i familjen.
Vi har adopterat Felicia & Emma.
Imorse kom dom hem till oss och ska sova över.
Just nu övar dom inför en modevisning med Nicole ute på balkongen, medans alla 1-åringar sover.
Kan fortfarande inte riktigt förstå att vi har TRE (!!!) 1-åringar och en 2-åring här hemma! Coolt!

Sen ska vi till Mummu & Puua och grilla IGEN! Måste passa på nu när det är sol ute.

Felicia & Emma

Igår ritade dom händerna fulla med text, där står: "Jag älskar Mammma & Pappa"- men med just den texten menade dom inte sina föräldrar- utan Mig och Andres! Hahaha.... Dom kallar oss för Mamma och Pappa just nu...  


Time to Go, ha en underbar dag allihopa!


LOVE

My Baby Dolls
Nicole läser en bok till sina småsyskon

Mina Solstrålar är ALLTID så glada när dem vaknar!
När man öppnar dörren till deras rum efter att ha hört dom snacka där inne, så möter man denna syn:


Igår när vi kom hem från grillkvällen så hade pappa Andres gömt 2 ägg med godis till tjejerna som dom fick leta efter. Jag vet, jag vet, påsk är nästa vecka, men vad än Andres säger så älskar han att skämma bort sina Prinsessor! Och dom var så glada så!

När vi hade lagt barnen så tog jag och Andres ett varmt bad ihop, och sedan satt vi på balkongen och bara pratade och njöt. Jag smuttade på min cider och Andres tog en (eller 2) öl. Jätte mysigt!
Balkonegn är jätte fin nu, som ett helt annat rum! Jag är supernöjd.


Jag älskar mitt liv & min fina familj!
Skulle inte vilja byta mot något!

TACK FÖR ATT NI FINNS!


Kusinbild

Det är inte det allra lättaste att ta en bra bild på alla dessa barn, att få dem att sitta stilla och på någorlunda bra humör var svårare än jag trodde.
Först ville Dewin inte vara med på bild, och sen började Nicole att gråta...

Men jag fick en bra bild iaf!Nordling/Gonzalez kusinerna :)

Eller vad tycker Du?


Från vänster: Dewin, Danilo, Emma, Sebastian, Vanessa, Puua, Nicole, Felicia, Jonathan

Dom borde kanske köpa en större soffa snart....


PREMIÄR för GRILLNING

Igår hade vi premiär grillning hemma hos Mummu & Puua. Måååånga många fler blir det i sommar!
Förra året var premiären ungefär samtidgt som nu, men då missade vi den, för vi låg inne på NEO.


Jonathan sitter och gungar. Vart ska dom få plats med en (eller 3) gungor till?

Vanessas tur...

Nicole hjälper Mummu att grilla

Danilo väntar på sin mat

ÅRETS FÖRSTA BOULE MATCH!
Årets FÖRSTA vinnare blev- TADAAAAAA:
STEFU! Andres ber mig tillägga att han blev faktiskt tvåa.
Puua vad hände??

Coola brudar kör traktor

När solen försvann så gick halva gänget in. Det blev så kallt på en gång. Barnen fick 2 påsar fullt med kläder från Karo (hon har rensat Dewins garderob) så därifrån fick vi plocka extra varma tröjor att klä på...
TACK för kläderna Mosteri!

Coola Stefu & Gudsonen Danilo

Tobias, mina bröder Toni & Stefu med twinsen


Show brudarna uppträder igen, och dom fick upp Andres också!!!
Han ville dansa till en Michael Jackson låt, sen när låten kom så försvann han... Hmm.

Andres med brudarna

Jag & syrran
, hahaha

Grabbarnas första grillkväll!


TACK FÖR EN JÄTTE MYSIG KVÄLL ALLIHOPA!


TESTAR VideofyMe

Testar denna nya VideofyMe, och filmade när våra showgirls Emma och Felicia uppträdde utan musik.
(min systers och min brors döttrar)
ÄNTLIGEN hittade jag ett lätt och enkelt sätt att lägga upp videoklipp! Imorn ska jag försöka fånga våra busfrön!
Ledsen för ljudet bara, märkte inte att det blåste sådär mycket!

Visst är dem duktiga?
 

Lovely Day


Vilken underbar dag! Solen skiner, alla är glada!
Min dag började bra- Andres kom med frukost till mig i badetför ANDRA morgonen i rad! Lovely!
Sen har Puua varit här och vi har vårstädat- jag här inne och Puua & Andres fixade iordning balkongen.
Vi möblerade om och plockade fram barnens lek-tält, ljus, lyktor och persienner
Ja juste, jag plockade bort alla barnens vintteroveroller också. Hoppas att jag slipper plocka upp dom igen!
Har ni tagit bort vinter overollerna ännu?

Nu sover alla 1-åringar och senare ska vi till Mummu & Puua, där grabbarna ska ha året första Boulé match.
Ni som hängde med förra året vet att grabbarna spelade VARJE dag, och alla hade olika uppfattningar om vem som hade vunnit... Dom har saknat detta hela vintern och ska äntligen spela idag.
Vi får se vem som vinner....
Min syster ska också komma dit,dom kom hem från Barcelona tidigt imorse, ska bli mysigt att sitta och catch up lite.

Igår var vi ute på vift hela eftermiddan. Bl a så var vi i Fittja och hälsade på Abuelo & Abuela, Oscar och barnen.

Jonathan vill ha maaaat!
(varför äter han inte när jag ger han?)

Danilo har hittat leksaks säcken

Sergio & Jonathan


Igår när vi skulle åka hem från Fittja så stannade tjejerna och lekte i rutchkanan där utanför en stund, jag vet inte hur, men Bessa hade slagit sig i ögonbrynet och idag var hennes ögonlock blå. ALLTID råkar hon ut för nånting!
Hon är ju inte så himla försiktig heller, hon vill göra exakt sånt som Nicole gör, och hon är ändå mindre än hon..

Danilo hemma vid matbordet

Jonathan får efterrätt...


Nu sitter Nicole här på soffan med skorna, jackan och mössan på medans hon läser en bok för sig själv.
Undrar vart hon ska gå nu?

Vad ska Ni hitta på denna helg?


!!!

Detta inlägg ska jag skriva utan att nämna några namn.

Jag har funderat fram och tillbaka, skrivit och raderat det jag tänkt att skriva, men jag vet inte hur jag ska börja... Jag behöver bara skriva av mig lite, avreagera och detta är sättet jag gör det bäst på.

Har fått höra att någon/några jag sett som väldigt nära vänner snackat skit om mig.
Jag kan inte med ord beskriva hur besviken och ledsen jag var över att höra det. Och jag förstår inte ens varför?

Jag orkar inte vara naiv längre och fortsätta tro det bästa om folk fast dom om och om igen bevisar tvärtom.
Den här människan tar bara en massa dålig energi från mig och jag tänker inte ta det längre.
Vänner gör inte så mot varandra! 

Jag är dumsnäll, jag erkänner det. Blir så less på mig själv! Fast jag inte gjort något fel så är jag den första som försöker höra av mig om och om igen och bli sams igen, och be om "ursäkt" fast jag inte gjort något fel!
Jag svansar efter som en jävla idiot och blir behandlad som skit! Personen i fråga skiter såklart i mina försök och mina sms och behandlar mig med tystnad och blickar som små sura, griniga barn har.
Varför bryr jag mig om ingen annan gör det?
Det är alltid så, och jag är trött på det.

Livet är för kort för att ödsla bort energi/tid på nån som tror att man kan behandla folk hur man vill.

Riktiga vänner (you know who you are) har hjälpt mig att inse att man inte behandlar folk såhär, det är inte alls OK och att man ska inte behöva ta det. Vänner finns där för varandra, visar respekt för varandra.

Nån gång är det dags för mig att sätta ner foten och inte låta mig behandlas som en dörrmatta, och det gör jag NU.
Så. Nu har jag fått skriva av mig lite. Sorry för ett tråkigt inlägg.... Det kanske är bra att det här har hänt, då vet man vilka som är ens riktiga vänner och vilka som är falska. This is not worth it.

Hur är det med er? Vad ger er dålig energi?
Hur ska en bra vän vara?

"Vänner är som Änglar som hjälper oss att flyga när våra vingar har glömt hur man gör"

Tänker om och om igen på ett ordspråk jag snappat upp för länge sedan:

"INGEN kan få dig att känna mindre värdig utan ditt samtycke."


Jag kan också stå nu!

Har ju glömt att berätta för er att Jonathan också kan stå nu!

Fast det är samma sak som med Danilo, dom står bara kooorta stunder när man ställer dom så.
Jag längtar tills dom börjar gå!



När började era barn att gå?


Onsdag- imorgon borde det vara sol!

Idag har vi haft en mysig dag, fast alla vaknade så tidigt...
Förmiddagen var lite jobbig, alla var trötta och griniga och ingenting passade. Jonathan var vaken från 2.55 till 5.10...... Han var ledsen så först trodde vi ju att han har ont, men så fort vi kom till honom så gav han värsta leendet. Till slut lät vi honom bara ligga kvar och försökte somna om. han hade ju inte ont eller något och vi vill inte att han ska lära sig att det är OK att komma upp varje gång mitt på natten, det funkar inte. Så han grät och skrek... *suck*
Jag ogillar att låta dom gråta på nätterna, för det finns inget jobbigare än en skrikande bebis, förutom TVÅ skrikande bebisar, och dom brukar väcka varandra om det blir för högljutt.

Efter lunch och vila åkte vi till Coop och lekte på Portt73 i över 2 timmar. Barnen var på gott humör och lekte och sprang och hade för sig.

Sen när vi kom hem så kom Andres son Micael med sin tjej Pät och hennes lillebror Kevin.
Andres lagade god middag åt oss och så har vi bara suttit och pratat och tjejerna har busat med dom.

Bröderna Danilo & Micael

Vanessa är nyfiken på Päts telefon...

Söte Kevin

När smågrabbarna hade somnat så tog vi fram lite myspys, Mums mums. (inget får stå kvar på bordet när grabbarna ska ställa sig upp och dra ner allting)
Bessa åt topparna på alla och la tillbaka dom... NICE!

Nukke! (=Dockan)

Brudarna säger hejdå... Hahha....


Nu ligger allihopa och sover, bara Andres och jag vakna. SKÖÖÖNT!
Andres sitter och pratar i telefon med sin äldste son Diego som är i USA juts nu på träningsläger
(han är grymmast på MMA)
och det verkar gå jätte bra för honom.

Imorgon ska vi åka och handla nya skor till tjejerna, deras skor är för små nu, så det behövs!

(Karo, jag saknar dej massor!)


Inbjudningskort & Huliganer

Ner i brevlådan har det dimpat ner två inbjudningskort.
Den första är från Andres äldsta son Diego och Shabnam som ska gifta sig i Maj!


Jippiii, jag älskar bröllop!

Och den andra är från barnens kompis Nea som fyller 2 år om några veckor och ska bjuda oss alla på kalas med påsktema!
  
Ska bli jätte roligt! Få se bara om Nicole klär ut sig, hon brukar vara lite svår att testa nya grejer... men hey- det kan ju vara kul och hon har ju faktiskt överraskat förut!



Huliganerna har ännu en gång tagit sönder en av kuddarna från balkongen...
Efter att ha försökt laga den några gånger så gav jag upp och kastade den.


Tisdag =)

God kväll kära läsare!
Hur mår ni?
Här är barnen nattade, men ändå håller en envis liten Vanessa på och ropar på mig inne från rummet...
Strax börjar Desperate Housewifes, min favorit serie!

Idag har vi haft en lugn dag, Puua var hos oss halva dagen och lekte och efter vilan var vi på Coop och handlade och så lektes det i Port 73. Vi träffade på Andres gamla vakt kompis som också har fått tvillingar för 3 månader sedan, jätte söta och små! Kan nästan inte minnas att våra grabbar varit så små, fast dom här vägde dubbelt så mycket när dem föddes, tiden går så himla fort!
Det var kul att prata med en annna tvillingfamilj, vi hade ju en del att prata om, sen hade dem en dotter som fyller 2 år samma månad som Bessa fyller två   Så vi hade en del gemensamt, vilket är roligt!

Igår var vi ute hela dagen, på förmiddagen såg det ut att bli regn så jag klädde tjejerna i regnkläder, men det kom inget regn, istället var det jätte fint väder, fast mulet. Sen på eftermiddan när vi gick ut så tittade jag ut genom balkongen och såg att barnen lekte utan jackor och mössor. Hmm, tänkte jag, då kanske man kan slippa ta på tjocka jackan och hämta upp vårjackorna? Men jag gjorde aldrig det, och tur var det, för sen började det blåsa väldigt kallt.

Tråkig läsning?
Här kommer bilder istället!



Dessa är från idag :)


Mina solstrålar!

Puua pysslade med barnen medans jag tog ett välbehövligt bad, som sedan Nicole våldgästade.
När vi hade ätit lunch så satte jag på filmen Törnrosa till Nicole (och Puua) och gick in för att natta Vanessa.....

.... Men hon nattade mig istället.... Jag somnade bredvid henne och vaknade 1 ½ timme senare, helt borta!
Puua kom och tog ett kort och bad mig lägga ut den här på bloggen för att visa er hur det går till hemma hos oss, enligt han.  Tack för att jag fick vila ut, Pappa!

Avslöjad!

När vi tog vårt kvällsbad tänkte jag göra något roligt av det hela, så jag tog fram fingerfärgerna och tänkte att vi kan måla lite på varandra och kladda lite. Yeah right. Dom tyckte inte alls om min idé och vägrade.
Såhär kul var det....

Tvillingarnas FÖRSTA fight

Dagen innan grabbarnas 1-årskalas hade dom sitt första bråk med varandra. (Garanterat inte den sista)

Vi satt alla i lekrummet, tjejerna lekte med sitt och grabbarna med sitt, dom satt mitt emot varandra. Och såklart ska den ena ta vad den andre har, och då hände det. Jag gissar på att Danilo är väldigt trött på att brorsan Jonathan jämt ska ta hans saker ifrån honom, så han BET honom hårt på kinden!

Stackars mammas lille solstråle blev jätte ledsen och helt röd i kinden, och man såg Danilos alla 6 tandmärken på hans kind. (4 uppe och 2 nere)


Den skyldige.


Söndag och SOL!

Söndagen bjöd på en massa sol här hos oss, och såklart utnyttjade vi det.
Vi tog en promenad till gården med piratskeppet och lekte där en stund, sen kom även Mummu & Puua och vi gick vidare till det närliggande dagiset och lekte på den gården.
Jag har ju anmält Nicole till allmänna förskolan, men inte fått något svar, men jag pratade med den ansvariga idag och la in ett önskemål om just denna dagis. Hoppas att hon kommer in, för jag vill inte ha henne vart som helst.

Gården var jätte mysig, och vi kikade även in genom fönstrerna, såg Ok ut :)
Då skulle hon gå 3 timmar om dan efter sommaren. Men, vi får se hur det blir.
Fick riktiga vårkänslor när vi satt där på dagis gården. Solen sken och värmde så skönt... Snart kan vi byta till tunnare jackor även för tjejerna!

Danilo röker
(???)

Jonathan

Jag och Jonathan solar lite...

Vi hann med mycket lek denna dag!

Vi märkte att grabbarna kunde åka nerför denna ruchkana helt själva! Imponerande!

Undrar om Puua saknar vintern med allt snö?

Wohooooo!

Jonathan & Vanessa

Vi passade på att äta på Sibylla då alla var jätte hungriga... När vi kom hem var det bara raka vägen till sängs, för snart skulle vi få gäster igen.

Karo och Peter kom, likaså våra vänner Tini & Robban och deras dotter Nelly. Dom kom med presenter till grabbarna, eftersom dem inte kunde komma i fredags  TACK!

Nicole och Danilo vaknade först...

Vi passade på att busa lite medans pappa sov på soffan... Vi klistrade ett klistermärke på hans ben, lite som vaxning när den ska bort, eller?

Peter, Karo & Danilo
(Jonathan sov fortfarande en lång stund fast vi hade gäster hemma)
 Nicole och Nelly lekte jätte bra tillsammans

Robban och en nyvaken Jonathan

Vanessa gillar sina böcker fortfarande jätte mycket och vill gärna att någon ska läsa för henne...
Nu var det mosters tur  Tack Karo!

Tini med Danilo
Observera att han inte för en sekund släppte henne med blicken....
Lite kvällslek inne på rummmet...


Tack för presenterna Nelly, Tini & Roope, jätte kul att ni kom!!!


Lördagen

Då har vi kommit till lördagen då. Alltid om man glömmer bort att skriva på ett tag har man så mycket att ta igen. och så hinner man glömma bort en masssa som man tänkt skriva, men jag ska försöka komma ihåg så gott jag kan
Även fast vi inte hade sovit så många timmar natten före så var vi helt OK pigga.
Vi åkte till Coop och handlade och så lekte vi på Lekstället på Port 73.

Danilo vill gärna ställa sig upp mot allting nu

Jonathan med pappa

Nicole med pappa

Vanessa tittar på nyfiket när en pojke leker... Och så härmade hon och gjorde exakt så som han.

Danilo kunde gunga i gunghästen helt själv! Se hur stolt han var!

Sen träffade vi på Patrik, Patti & Felicia och Dewin och tog en fika med dem...
"Brorsan, vad ska du ta och äta?"

När vi kom hem så la vi oss allihopa, och sov länge och djupt! Hel slut!
Vi åt middag, sen kom min bror Stefu med familj på fika. Sen kom även Patrik och gänget.
Kvällen flöt på, vi fikade och de andra tittade på fotboll i vardagsrummet.

Danilo & Jonathan provkör bilarna som dem fått från Gudmödrarna Karo och Anna med familjer.
They loved them! Och dom var inte de enda... Nicole och Vanessa var jätte glada att "grabbarna" fick nya bilar.

Det är väldigt gott med kaka, dont you think?

Såklart hade show-brudarna Emma & Felicia uppvisning för oss, dem körde säkert 4-5 låtar.
Så fort musiken kom på så började Jonathan studsa upp och ner på sin gå-stol. Musikalisk?

Danilo tittar förvirrad på show-brudarnas dans...

Anna med Nicole & Vanessa

Sen badade jag och Anna alla barnen-
Tack för hjälpen Anna! Jonathan gav oss ett fint "paket" där i badet, så han skrämde iväg alla...
Men det är en helt annan historia...

Nicole klädde ut sig till Snövit och Dewin var Spiderman...
Vanessa var en liten älva, men hon lät sig inte fångas med på bild!


Karo, vi saknade dej! Hoppas att du har det bra i Barcelona!
LOVE YOU!


Twinsens presenter!

Först och främst vill jag tacka er alla för alla presenter som Twinsen fick!


Här kommer bilder:

Första RIKTIGA skorna


En massa fina grejer!!!!
TUSEN TACK!!!!!


KALAS !!!!!

I Fredags hade vi ju 1-årskalas för pojkarna, här kommer några bilder från den dagen!

Första gästerna på plats...

Mummu med Prinsessorna

Kusinerna Emma & Felicia

Dags att sjunga! Såklart blev det både på finska, spanska och svenska!


När man fyller 1 år så ska man få äta sin tårta helt själv! Hey, man fyller bara 1 år en gång, right?
Danilo njöt iaf av sin tårta, men det kanske syns?

"Stora"syster Bessa

Kalasgäster!

Söta Daniella

Storasyster Nicole

Jonathan äter tårta...

Sötisarna "Nukke" & "Shellu"

Jessica med Danilo

Även fast vi glömde cd-spelaren hemma så ville show-brudarna Emma och Felicia uppträda för alla.
Dom dansade och sjöng själva.

Charmören Danilo & Abuela

Grabbgänget!
Här är alla kill-kusinerna från Andres sida av familjen, förutom Emilio som var ute och lekte och Diego som var i USA.

Oscar, Ela & Andres- 3 av 4 syskon

Jag fick också vara med på bild!

Vad gömmer du bakom ryggen, brorsan?

Hmmm... tror vi verkligen på denna bild?
 
Coolisarna

Min kära Mamma

Min fina svägerska Anna & Nicole  

Abuelo & Danilo

Kalaset var riktigt lyckat, och alla hade jätte kul!
Barnen var helt slut efter dagens slut. Vi städade iordning lokalen medans barnen satt och åt ur sina goodiebags.
Ni skulle ha sett hur dom såg ut efter det...
 
Tack för all hjälp med städningen- you know who you are! Och tack alla som hjälpte oss att bära hem alla presenter och annat som vi skulle ha med oss! Ni sparade oss en massa rundor!

Med oss hem följde Mummu, Puua, Jopo, Jessica, Stefu, Luciano, Camilo och Fernando.
Mummu badade barnen, medans jag plockade och fixade annat iordning.
När barnen hade pyjamaserna på sig så var det dags för kvällsgröt och sen grabbarna i sängs.
Dom var helt finito, och vi tänkte att dom skulle sova bra hela natten.
Jag satt på en film till tjejerna så att dom skulle få lite lugn och ro, men dem trivdes bättre bland oss vuxna.

Andres gjorde korv med bröd, och senare åt vi ännu mera tårta.
Som ni ser fortsatte efterfesten hemma hos oss :)
Bessa trivdes bra i Jessicas famn och satt där och åt chips.

(Jessica är min bästa och äldsta väns tjej)

Nicole busar med kusinen Fernando

God natt!

Nicole går och lägger sig...

En utmattad Jonathan

 Lika utmattad Danilo


Hela kalaset och kvällen var toppen!
Vi satt och pratade till lååångt in på morgontimmarna om ALLT mellan himmel och jord.
Jätte mysigt! Klockan 2 på natten gick grabbarna ut och skulle testa hur man binder fast en människa runt en stolpe utan rep.... Hmm... det gick inte alls konstaterade vi., fast dom gjorde som på Youtube.
Så där satt dom där ute på gården, fast i en stolpe mitt på natten och skrattade.

Jag ville vara vaken lit längre, eftersom det var så kul, men klockan 2.35 fick jag ge upp. Jag visste att barnen skulle vakna tidigt, och då är det bra att vara någorlunda utvilad. Andres kom ner ytterligare en timme efter, och då vaknade Jonathan och somnade inte om förräns vid halv 5...
Ni kan ju tänka er att man kände sig rätt så seg dagen efter...?
Men det gör ju inget- Är det kalas så är det, och det var ju ändå jätte roligt!

TACK! TACK alla Ni som kom och firade våra pojkarnas FÖRSTA födelsedag, det betyder jätte mycket för oss!
Och tack för de fina presenterna, det uppskattas verkligen!
We love you!

TACK för att ni alltid har ett öppet famn för våra barn, ni anar inte hur mycket det betyder för oss!


Timmarna innan kalaset =)

Hua!
Vilken helg!
Insåg att jag typ 700 bilder som jag precis har överför till datorn...
Skickar in de första bilderna, som är tagna timmarna innan själva kalaset, och så fortsätter jag från kalaset och så småningom kommer bilder från hela helgen, låter det bra?

Vi håller på och fixar iordning lokalen för party..
Höll på att bli lite tokig på barnen som stökade och drog ner grejer så fort vi fått upp dom...  När vi var klara i lokalen gick vi hem och åt lunch och la alla barnen så att dom skulle vara utvilade innan kalaset.

När alla hade vaknat så fick grabbarna öppna sina presenter från oss. Eller- Vanessa och Nicole hjälpte gärna till- dom letade nog efter något till dom själva...?


 MINA FINASTE ÖGONSTENAR !!!

 

HAPPY BIRTHDAY BOYS!


Forts. följer.....


Söndag förmiddag

God morgon!

Söndag förmiddag, vad ska man hitta på idag då? Det verkar vara fint väder ute, så vi ska nog gå ut när alla är klara med morgon sysslorna.
Barnen är påklädda, har ätit frukost och blivit fixade, dom leker för fullt nu. Själva blir vi alltid klara sist, så först nu ligger jag i badet och njuter en stund, och Nukke sitter här på golvet och leker med sina små figurer...
Hon gillar att sitta här inne när jag badar, för då får hon leka ifred, annars är det alltid någon som stör hennes lekar.

Imorgon ska min syster och Peter åka till Barcelona på mini semester så jag skulle vilja träffa henne innan hon åker :-)

Nu ska jag tvätta håret, det är "någon" här inne som har kommit in ordentligt i en klänning/kjol period och står och tjatar på mig..... *suck*

Ha en bra dag, så hörs vi senare idag!
Kramar

Kikar in lite snabbt :)

Kikar in här lite snabbt och tackar så hjärtligt för alla gratulationer ni skickat!!!
Jag ska skicka vidare dem till grabbarna ;)

Vi har gäster här hemma nu, så jag kan inte uppdatera er med bilder och text från kalaset igår, men det kommer senast imorgon! =)

Hoppas att ni har en toppenbra helg och håller er friska!

Kramar/Satu med familj


1 år !!!!!

Idag (för ett år sedan) lite innan 6 på morgonen vände och vred jag mig oroligt i sängen som jag gjort hela natten igenom med all oro och alla tankar i mitt huvud när vattnet plötsligt gick.
Jag gick till toaletten och det fortsatte komma mycket vatten.
Jag ringde på larm klockan hur lugn som helst och förklarade fallet.
Dom satte mig på CTG och gav mig den andra sprutan i skinkan lite akut.
Verkarna gick från noll till skyhögd ca. 5 minuter efter att vattnet gick! Helt sjukt, från ingen smärta alls, till så mycket på en gång. (Jag hann ändå blogga ett kort inlägg vid denna tidpunkt)

Jag ringde till Andres som var där på ca. 30 minuter, då hade jag redan blivit förflyttad till förlossningssalen.
Jag visste att det skulle gå jätte snabbt, och jag hade så jäkla ont. jag frågade sköterskan som var där ifall dom inte ska kalla in fler folk. Men hon sa bara "men dina värkar har ju just börjat"
Än en gång tror dom att dem vet bäst, så jag sa till henne att jag har ONT och jag vet att dom kommer ut snart!
Så kollade hon och sa att jag var öppen 8 cm, då fick hon bråttom att ringa alla. Och vips så var rummet fullt med folk som gjorde allt möjligt.

Det dröjde inte länge innan jag fick krysta ut en liten Danilo. Han lades på mitt bröst medans dem gjorde ett UL på Jonathan som var kvar i magen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av en tvilling graviditet, så jag var orolig att inte Jonathan skulle komma ut, att något blir fel. Men rätt som det var kändes det som att jag behövde krysta, och så kom han, en liten, liten Jonathan.
Dom båda lades på mitt bröst och fick ligga där en kort stund innan dom kördes iväg.

Dom var helt olika färger när dom kom, Danilo var alldeles mörk och Jonathan var så blek.
Det var pga. av blodet, sa dom.
Andres följde med dom ut och tankarna snurrade runt. Visst var dom friska?? Herregud jag kunde inte fatta att dom var födda, jag var nu 4-barnsmamma! Hur stort är inte det?!?? Och Nicole (mitt äldsta) hade inte ens hunnit fylla 2 år!!

Danilo och Jonathan mådde båda två bra.
Dom fick hjälp med andningen (Cpap) som puffar ut lite luft när dom inte orkar.
Nästa dag fick Jonathan ligga på kuvös och låg där i en vecka.
Båda låg på värmesängar. Båda blev sondmatade.
Dom hade diverse slangar och grejer överallt som mätte pulsen, andningen och annat. En efter en åkte dom av. Varje slang kändes som ett stort steg att bli av med.

Danilo vägde 1550 g
Jonathan vägde 1300 g

Båda två gick ner 200 g till under sina första dagar.

Här följer några bilder från sjukhuset.

Danilo & Jonathan 1 dag gamla.

Danilo blev av med sin Cpap

Första gången med sin alldeles för stora prematur tröja... Tänk att t om den var så stor...

Bröderna Gonzalez
(Jonathan fick time-out från kuvösen för att komma ut och gosa lite med Mamma och brorsan.)

Pappa med Danilo

Mamma (jag) med Jonathan

Nu är Jonathan tillbaka hos sin bror! ÄNTLIGEN ute ur kuvösen och på med alldeles egna kläder!
Det var en enorm lättnad att han kom ut från kuvösen. Ännu ett steg närmare hem.
När vi blev flyttade till familjerummet så fick jag vara hos pojkarna och ta hand om dom själva 24/7.
På NEO kunde man gå ut, och jag kunde leka med tjejerna på sjukhusets lekrum och komma tillbaka var 3:dje timme och mata grabbarna, men här skötte jag allt själv. Andres gick in ibland så att jag kunde få vara med tjejerna. Man fick sätta på klockan så att man ger dem mat var 3:dje timme hela tiden, och bara det att bli klar med matningen av båda två och all medicinering som jag skötte tog en timme, då fick man bara sova i två timmar tills det var dags igen.. Men vi hade tagit ett enormt kliv hemåt när vi flyttade rum.

Här träffar Nicole och Vanessa sina småbröder för allra första gången.
Tråkigt att det var genom rutan, men dom fick inte ta in barn här pga. smittorisken.
En kväll överraska Andres mig och kom plötsligt in med mat (jag trodde att alla var hemma) och myspys till oss. Han skulle sova över en natt med oss för att hjälpa till. Jeeej, jag var överlycklig!!!
Tjena.  Hjälpte han till?
Nooot. Han snarkade sig igenom hela lååånga natten!
Danilo e sugen på sin brors öra...

Buhuuuu

Och nu....
TADAAA!
Ett helt år har gått!!!!


GRATTIS våra Mirakel!!!
VI ÄLSKAR ER!!!


GRATTIS till våra Prinsar på 1-årsdagen!!!



Ett stort hjärligt GRATTIS till våra underbara charmtroll på 1-års dagen!
När ni kom till världen blev vår familj fulländat.

Vi Älskar Er så mycket att det inte finns ord att beskriva!

Hoppas att ni får en jätte rolig kalas, ert alldeles första.
Ni har varit riktiga kämpar från dag 1- och jag är så stolt över att vara er Mamma!

We adore you.

Massor av pussar & Kramar från era systrar och Mamma & Pappa.


GRATTIS HEIDI!!!

Ett stort GRATTIS till min vän Heidi som fyller år på samma dag som Danilo & Jonathan!!! (8.4)
(Här med dottern Rebecka)

Ska bli jätte kul att ses!


Kalas imorgon!!!

Hello!

Va skönt att få sitta ner en liten stund.
Nu är alla 4 tårtor klara och står i kylskåpet, Andres har hämtat nycklarna till lokalen och gjort iordning "goodiebags" till alla barnen och jag har slagit in alla present. När alla andra sov fick Nicole komma från sitt rum och "hjälpa" till med förberedelserna och hon kände sig jätte stolt.

Nu gäller det bara att sova och ladda batterierna till imorgon.
Det återstår en hel del fix...
Vi ska köpa 2 paket till, handla det sista i affären, göra iordning i lokalen med ballonger, dukar och annat... samtidigt som man ska hinna med att ge lunch till barnen, dom ska hinna sova en stund, osv. osv.

Men det blir nog bra det här.... Min kära Mamma skickade ett sms och frågade om vi behöver hjälp imorgon- Tack Mamma!! Puua ska med Emma & Felicias klass tilll ishallen och hjälpa läreren med att sätta på alla skridskor och annat. Hahaha, Puua har blivit en vikarie där med.. Nanny Puua till undsättning!

Party imorgon alltså, tråkigt att det är flera som har blivit sjuka och inte kan komma... Hoppas ni kryar på er!
Tiina & Kicki- Vi ses en annan dag, och planerar in tjej-middan! =)

Nu ska jag fixa lite innan jag lägger mig, God Natt allihopa!!!!


Syskon bråk/kärlek

Det här med syskonkärlek och syskonbråk...

Jag erkänner att vissa dagar blir jag tokig på allt bråk här hemma.
Dom kan bråka om precis ALLT!
-Vem som ska leka med vad, plötsligt vill alla ha samma leksak, bara för att retas.
- Vem som ska hinna trycka på hissknappen först, vem hinner ta på sig kläderna/skorna först, vem som få maten först, vem som hinna ta en leksak först, vem som ska ha vad på sig, vem som ska sitta i famnen först- enklare bara att säga "VEM som ska hinna ta något eller göra något först, spelar ingen roll vad det är.
Dom kan sitta och leka hur fint som helst i rummet, men förr eller senare börjar dom bråka.
Nicole retar Bessa, som i sin tur tar tag i Nicoles hår och där börjas det...

Grabbarna bråkar också. Dom ska ta allt som den andre har i handen, vad det än är så är den alltid mer intressant än sin egen leksak. Och dom har börjat ryta ifrån och ska attackera den andre.

Vi lever så nära inpå varandra här hemma så vissa dagar är det bara en massa bråk om allt möjligt.

Här finns också en massa syskon kärlek, omtanke och empati.
Dom backar upp varandra i vått och torrt.
Dom ser till att alla får nåt den andra får. "Bessa vill också ha" brukar Nicole säga om hon får något.
När nån ramlar så kommer alla och klappar och blåser och tycker synd om h*n. Om nån lämnas utanför så ser dom till att jag går och hämtar den som inte är med.
Man ser hur mycket dom älskar varandra och hur viktiga dom är för varandra.

Det är en helt otrolig känsla att få se det. Dom kommer alltid att ha varandra.
Dom underhåller varandra, leker, skrattar och gråter tillsammans.

MAMMA ÄLSKAR ER, SMÅ BUSTROLL!

Hur har ni det med syskonbråk och syskonkärlek hemma?

Danilo & Nicole

 Jonathan

 Vanessa


Lite bilder.....

I förrgår ute på gården...

Tvångstankar?
Nicole och Vanessa lider av tvångstankar. När vi gjort en kaka så ska den ner på en gång. Den får stå där i sisådär 2 sekunder sen ska den förstöras.

Pappa gungar Bessa

Puua försöker få grabbarna att sova...

Han måste ha sömnmedel på sig....

Lite fika time...

Just nu sitter ekorren och äter av maten som Puua och Bessa la ut... På fönsterbrädan sitter tjejerna och tittar intressant...

Ett år sedan jag blev inlagd...

Sitter och minns tillbaka till denna dag för 1 år sedan.
Mycket minnen kommer tillbaka. Allting förändrades.

Jag var gravid i vecka 30+2 med tvillingarna Danilo & Jonathan och skulle på en helt vanligt flödes ultraljud som jag var tvungen att gå på varje vecka för jag väntade enäggstvillingar.
Allting såg jätte fint ut på UL och dom skickade ner oss till specialist mödravården för att lyssna på grabbarnas hjärtljud osv. Och även där såg allting bra ut, och så fick jag prata med en läkare som sa att allt ser fin fint ut och "vi ses om en vecka igen".
Jag sa att jag har haft lite förvärkar om hon kunde kika om det har hänt något "där nere". Hon sa att det inte behövdes, att det är jätte vanligt med förvärkar. Men jag sa att det har känts lite annorlunda och efter många om och men så gav hon med sig och tittade efter ändå. Hon höll på ett bra tag och till sist sat hon lite oroligt:
" Ja. Ömm... Du är öppen 4 cm."

What!?

Jag blev inlagd på sjukhuset, fick pussa tjejerna hejdå, Andres skulle lämna dom hos Mummu & Puua.
Inte visste jag att jag inte skulle komma hem mer på mer än 3 veckor.
Om jag hade vetat om det här när vi gick hemifrån hade jag tagit mig en närmare titt på allt. Förberett tjejerna på det här och även Andres som fick sköta allting hemma själv.
Jag hade visat för det första vilken som var Nicole och vilket som var Bessas garderob! Hahah... Men han löste det till slut  Även fast han klädde på tjejerna i varandras kläder ibland.

Jag fick ett rum, och läkarna kom och pratade med mig och sa att jag ska stanna här nu tills tvillingarna föds, och dem kunde omöjligt säga när det skulle kunna bli. Men jag fick ändå en spruta på skinkan för att dom ska utveckla sina lungor lite snabbare. Det skulle vara jätte bra om jag hann ta båda två, och dem skulle ta inom 12 eller var det 24 timmars mellanrum. Men det hann jag ju inte...

Jag var helt förvirrad. Jag kommer ihåg att jag frågade om och om igen när dom skulle förväntas att födas när man är öppen 4 cm, men dom kunde omöjligt svara. Överläkaren på Neonatalen kom ner och pratade med mig och Andres och berättade lite vad vi skulle kunna förvänta oss med förtidigt födda barn. Att dom skulle behöva lite extra hjälp med andningen, kanske ligga i kuvös, allt beroende på hur dom mår när dom kommer ut.
Allt jag ville och önskade att dom skulle vara friska. Tänk om jag skulle förlora dom nu, för 10 veckor för tidigt är ju alldles för tidigt att möta världen! Och dom måste ju vara så himla små!!
Oron var stor, men jag förstod nog inte hur nära allting var...

Senare åkte Andres hem till tjejerna. Och då kom tårarna. Jag ville ju också följa med hem!
Har ALDRIG varit borta från tjejerna en natt, hur ska det här gå?
Om jag hade vetat att det skulle följa många fler nätter... ja, kanske bättre att jag inte visste då.

Fortsättningen på förlossnings berättelsen följer....

Andres och Prinsessorna i väntrummet på flödes kontrollen...


Shopping day

God kväll!
Phuu va jag är trött... Haft ont i huvudet,nacken och ryggen, vissa stunder känns det som att nånting är helt låst i mig!

Idag på eftermiddan åkte bara jag och Andres iväg till Skärholmen för att shoppa inför fredagens kalasFörsta stoppet blev "Party Land" och där köpte vi en massa kuliga grejer, bla. dukar till borden,tallrikar,muggar,ballonger,goodiebags,konfetti och annat deko- i Musse Pigg tema! Sen köpte vi presenter, det blev en massa kläder och imorn tar vi det som vi inte hann med idag- bl a. skor och bågar till vagnen.

Vi hann också med att handla tillbehören till tårtan som jag ska fixa imorgonSka även hämta nycklarna till lokalen imorgon.
Ska bli kul med kalas, tjejerna längtar jätte mycket! Grabbarna hajar än så länge nada. 1-årsdag... Det är speciellt och jag hoppas och tror att det blir en jätte bra dag för dom!

Det var allt jag hann skriva för idag, jag tänkte lägga in bilder och skriva mycket mera men datorn bara slocknade och fick ingen anslutning till internet.... Booring. (skriver nu från mobilen)

Jag ska ta mig tid att skriva imorgon när barnen sover middag

Good night my friends!
Hopps ni får sova bra inatt, och att era små inte är alltför pigga under natten! Kramar/Satu

Zzzzzzzz

Dags att sussa, ögonen hänger i halvstång... Nattningen ikväll blev lååång så jag har inte enbart mig själv att skylla att jag lägger mig så sent ikväll. Båda grabbarna var jätte ledsna och ville inte alls ligga i sina sängar och sova, dom var otroligt övertrötta. Så när den ena höll på att somna så blev han väckt av den andre, och sp höll dem på.
Nicole och Vanessa ville att man skulle ligga bredvid dem och gosa, hämta en bok, ge dem vatten- ja, en massa bortförklaringar till att inte behöva sova.

Nu har jag precis kommit upp ur badet och vart inne i barnens rum och bara tittat på dom.... Nicole med snuttisen tätt intill ansiktet, Vanessa med sina böcker i handen, Jonathan med rumpan i vädret och Danilo har grävt in sitt ansikte i hörnet av sängen...
Det finns inga ord jag kan beskriva hur mycket jag älskar dem, och det bara växer mer och mer hur omöjligt det än låter.
Jag gör allt för dom, att dom ska växa upp trygga, älskade, glada, lyckliga och viktiga.
Jag behöver dem minst lika mycket som dom behöver mig. Mera!

Nähe, om jag inte ska skicka iväg detta inlägg nu och sova istället...
Vi höres mera imorgon!

På fredag fyller grabbarna 1 år (!!!!)

På fredag fyller våra grabbar 1 år. ETT ÅR!
Kan inte förstå det. Det känns ju som igår... Helt galet att tiden går så fort!
Så på fredag blir det kalas!
Vi har hyrt lokalen här på vår gård, för både Andres och jag har stora familjer så det blir en hel del. Och kompisar som ska komma också. Ska bli jätte kul!

I veckan ska bara jag och Andres på present-jakt till grabbarna, ska bli mysigt att det bara blir han och jag- i luuugn och ro   Och så ska det köpas ballonger och annat deko, och fika till kalaset. Jag ska själv göra tårtorna (inte alls lika flashiga som dina, Helena (familjenlever) )

Nähep, nu ska jag ta och mysa lite med Andres innan det är läggdags, imorgon är en ny dag.

Vad ska NI hitta på?

God Natt allihopa!

En härlig dag!

Nu har jag hunnit blogga ikapp med bilderna.
Måndag kväll nu alltså.
Big Brother på TV:n, barnen sover och Andres badar. Han har också gått och blivit förkyld, stackaren.
Idag har vi haft en jätte lugn och skön dag. Tack för det! För orken har tinat ut den senaste tiden, jag har undrat vart mitt tålamod hade tagit vägen.

Idag har vi bara tagit det lungt på förmiddagen, och på eftermiddan var vi ute på gården en lång stund och lekte när Andres var på jobbet. Mummu och Puua kom och höll oss sällskap. Solen sken, marken var torr, snön har nästan försvunnit bort helt- i love it!
Vi hade med oss sandleksakerna och cykeln och bara var. Märkte att tjejerna har längtat jätte mycket efter att få vara ute och leka, dom ville knappt gå hem.
Nu längtar jag ännu mer efter sommaren!

Nicole äter yoghurt och myser med Mimmi

Ute med cykeln... hon har inte lärt sig att cykla ännu, för hjulen på denna är jätte tröga.
När hon fyller 3- år så ska hon få en riktig cykel, har jag och Andres pratat...

Danilo vågade börja krypa i sanden på en gång, och när han inte hittade någons byxben att klättra upp för så blev han arg och kastade sig framåt och fick hela fejset fullt med sand... Mm va gott.

Min finaste ängel

Puua och Danilo gungar (såklart fick barnen choklad så fort Puua kom-- GOTTEGRISARNA)

Jonathan ville inte först röra sanden alls. Man kan bli smutsig ju! han satt fint och försökte baka sandkakor- För första gången i sitt liv! Här kommer vi att spendera mååånga dagar i sommar!

Puua försökte få grabbarna att somna igen... Nice try, dem har ju precis vaknat!
Man måste försöka ta sig fram på något sätt!

I skogen bakom vår hus var det skönt och varmt, tjejerna knallade runt med Puua och plockade pinnar och kottar... Mummu hade "vattenläcka" i sina skor och Nicole tyckte också att hon kunde "heita ne paska kengät roskiin"- kort sagt- kasta skorna. Eller- Mummu??

På eftermiddan var det lek och film som gällde.


Gårdagen...

Igår (söndag) när vi åkte till Coop för att handla passade vi på att leka lite på Port 73. Nicole och Vanessa sprang runt och lekte, och grabbarna kröp runt. Det känns lite underligt att jag har 4 småbarn som kan dra åt olika håll nu. Man önskar att man hade ögon i nacken.

Skickar lite bilder från gårdagen, here you go:

Vanessa "Bessa" gosar på soffan och tittar på Musses klubbhus
Port 73, bus i lekhuset!

Jonathan kröp iväg och var helt i sin egen värld. Han kröp en bit, sen satt han och studerade på alla lekande barn, och så kröp han iväg igen på nya äventyr.
Han såg en lite äldre pojke inne i lekhuset, och han kröp dit och ville leka lite med honom... Gullunge!

Tjockisen ville bara gosa. Han trivs bäst med att vara nära oss just nu.

Kan vi få bada nu??

Litet bildregn

En liten prommis till Puua och Mummu

Jonathan och Puua

Danilo & Mummu

Man kan tycka vad man vill, men våra barn är grymma på att äta kycklingklubbor och annat kött med ben- ända sen dem var pytte små. Dom hugger i utan problem


Bilder från lördags:

Vi åkte till Handen för att tippa och handla lördagsgodis, men stannade ett tag och lekte i barnhörnan.
Våran granne, som också heter Emma lekte med flickorna.

Och i denna veva åkte Andres till sjukhuset med Jonathan pga. hans ansträngande andning. Jag sa att han kan ta bilen, så kan jag promenera hem med resten av barnen. Puua stannade hos mig en stund och vi gick in och kikade lite på BR. Nicole hittade några prinsessor som hon gärna ville köpa, så hon fick bestämma om hon skulle ha dom, eller godis. Både hon och Bessa valde de små prinsessorna. Dom är helt tokiga i sånt! Och så kom dem säkert ihåg att Patrik köpte just små godis-påsar till dem!

Nicole leker stolt med sina nya prinsessor

Charmtrollet Danilo vill gärna vara med...

My sunshine Jonathan

Fredagens tjej-middag

I fredags var vi bjudna hem till syrran på tjej-middag då Peter hade åkt till Milano för att kolla på fotbollsmatch.
Det var jag, Mummu, Karo och Anna och våra barn (förutom Sebastian).

Jätte mysigt hade vi, det är alltid kul att umgås och prata om allt mellan himmel och jord. Och alltid säger man samma sak- Det här måste vi göra oftare.

Karo hade lagat 2 olika maträtter. Felicia ville ha tacos och Dewin ville ha kebab med pommes, så det blev båda!
Jätte gott!!!
Barnen åt först, och när dem lekte så åt vi andra. Det blev lugnast så, förutom att Danilo & Jonathan var trötta och gnälliga, men till slut fick vi dem att somna också. Nicole och Vanessa som hade varit magsjuka dagarna innan åt jätte dåligt.. Med godis och chips gick ner! Allways!

Jonathan och Nicole leker

Vanessa & Nicole ritar medans dem väntar på att Emma ska komma. Felicia trivdes mer med oss vuxna.

En trött Danilo gosar hos sin moster Karo

Man får ha fötterna på golvet på egen risk- eller hur Mummu?? 
(Grabbarna greppar tag i dem direkt och ska komma upp.) 

Nicole & Anna

Dags för show!

Danilo och jag klappar händerna efter framträdandet

Mummu & Jonathan


Efter Emma & Felicia show var det dags för disco! Bla. blev det "Skaka Rumpan" med Sean banan, vilket var en jätte hit! När grabbarna började bli alltför trötta var det dags att röra sig hemåt.
Andres kom och hämtade oss med Puuas bil, medans festen höll igång ett tag till hemma hos syrran.

Längtar tills nästa gång!
TACK för en jätte trevlig kväll allihopa!
Och jag är verkligen jätte ledsen att vi smittade er!


Titta! Jag kan stå!

Danilo har lärt sig att stå!
Eller... Jo. Han kan stå ett tag, men sen när han fattar vad som händer så faller han. Heeelt utan reflexer, benen på samma ställe och så faller bara överkroppen. Hahaha...

Häromdagen när hela familjen satt och badade så ställde han sig plötsligt upp och började klappa händerna, och så stod han ett bra tag!



Både han och Jonathan ställer sig mot allting nu, så man måste ha extra koll på dem hela tiden.
Längtar tills den dagen då dem lär sig att gå. Det ska bli hur kul som helst!!!


Vanessa och iPhone


Dagens barn och teknologin.
Vanessa är helt grym på att hantera iPhone. Och fort går det också!
Hon VET att hon inte får ta min telefon, men hon gör det i smyg och vet precis vad hon ska göra med den.
Hon tar sitt lilla finger och drar den över skärmen så att hon öppnar knappsatsen, hon går till meddelenadet, skriver lite och lägger till några roliga smileys och skickar iväg. Bara sådär.

Så om ni får "konstiga" sms från mig så vet ni att det är Bessa...
Eller så ringer hon.
hur enkelt som helst verkar hon tycka, för rätt som det är så hittar jag henne under bordet mitt under en samtal.
Hon brukar ringa till min bror Stefu eller Puua (mest).
Och så sitter hon och pratar. Och när hon har ringt till Puua så brukar det inte dröja länge innan han ropar "Tilipitappi töö" från brevlådan. Då har Nicole också pratat med Puua och bett han komma och hälsa på, utan att jag vet om det. Såklart att han kommer när dem ber han.

Hon kan hitta till bilderna också. Hon sitter gärna och tittar på bilder och ibland ser man sisådär 10284 bilder på hennes panna och ena öga på bilderna- som hon tagit själv.

Vart ska det här leda?


Mucho mejor!

God kväll!

Jag har precis tagit fram honungsmelon, så nu sitter vi och myser och tittar på Nanny McPhee lite innan det är baddags. Bessa och grabbarna tog en vila och Andres sover fortfarande...

Vi mår alla mycket, mycket bättre.
Ingen har kräkts sen igår vid lunch! Jippiee! Jag kom inte heller undan, utan spydde som en gris halva natten. Bättre det, för då låg alla barnen och sov redan, så slapp jag tänka på det. Men Andres var guldvärt den natten, som tog hand om barnen när dem vaknade av sin hosta och kräkningar. Tack hjärtat!

Nu är det bara hostan och snuvan kvar då.
Verkar som att det går magsjuka överallt. Flera av mina vänners familjer har också drabbats, och nu likaså min systers båda barn- Felicia och Dewin, samt Emma och Anna. Verkar som att Mummu & Puua också är magsjuka, eller kan det vara lite "Merilä" sjuka?
Usch och fy för magsjuka. Det smittas verkligen fort.
Hoppas att alla blir friska snabbt!

Jag tänkte bara skriva ett kort inlägg. Tack alla ni som skickat Krya på hälsningar till oss! Blir så glad att ni tänker på oss. =) Jag skriva mera ikväll när barnen ligger och sover, blir lugnast så...

Ha det så bra så länge!
Kramar!


Here we go again......

Och så var det samma visa igen.
Danilo kräktes inatt, och Bessa hostade så att hon kräktes idag efter lunch...
Andres fick åka till närakuten med Jonathan eftersom hans andning var väldigt ansträngd. Han fick inhaleras och så fick han kortison och Ventolin och så togs en massa prover.  

Alla är snoriga och hostiga, gnälliga och hängiga.
Tar det här aldrig slut?! Det går bara runt, runt, runt!
Jag är så trött på det här....Har en stor klump i magen inför denna natt.

Nä, nu ska jag lägga mig på soffan och gosa med Nicole innan vi lägger oss.
Jag skriver mera imorgon och lägger in en massa nya bilder.

Hoppas att Ni där ute håller er friska iaf!

Det blir en pojke!

Igår var vår kompis Lisa på det Stora Ultraljudet!
Och fick veta att barnet hon bär på är en liten pojke!
Ett varmt grattis till Lisa med familj!
Nu får våra grabbar en ny kompis att leka med!   

Lisa, när är det beräknade datumet??


GRATTIS!!!!


1:a april

Idag är det den 1: april.
Har ni lurat någon eller har ni kanske själva blivit lurade?
Jag har lurat många med att säga att jag är gravid! Hahaha, vilka roliga reaktioner man har fått.

Jag sitter här hemma hos Mummu & Puua med barnen lekandes omkring.
Jonathan sitter i gungstolen med Mummu, Danilo äter påläggen på Puuas macka, Bessa rotar i lådorna och Nicole tjatar om att gå till sin moster Karo.

Eftersom vi alla är friska nu så har vi tackat Ja till att gå hem till Karo på tjejmiddag (med våra söner)
Andres tyckte att det var jätte skönt och skjutsade oss hit direkt innan han skulle till affären och handla lite gott. Han ska visst ha lite party medans vi är borta!
Får se om han kommer och hämtar oss när det är dags att gå hemåt...? =)
Ska bli mysigt att träffa hela bunten igen, det blir Mummu, svägerskan Anna, Emma, Sebastian jag + 4, syrran och hennes två barn. Ska ta en massa bilder under kvällen, vi höres lite senare!

Kramar!

Och ha en trevlig helg allihopa!!!


RSS 2.0