Dalens sjukhus

Äntilgen kom dagen vi väntat länge på.
Jag, mamma och min syster Karolina åkte till Dalens sjukhus igår för att hälsa på min morbrors fru som har cancer.
Hon har övervunnit bröstcancer 2 gånger förut (!!!) och nu detta.

Helt plötsligt en dag svullnade hennes ben och mage upp och fick svåra smärtor och fördes till sjukhus. När hon först kom till sjukhuset så trodde läkarna inte att hon skulle överleva över natten, hon hade cancer nu i levern och skelettet och hennes lever höll på att brista- men mot alla odds överlevde hon. Sedan gav dem henne MAX 2 månader att leva- Och det är nu 10 månader sedan.

Vi var väldigt nervösa innan vi gick dit, hon har varit i våra tankar varje dag och nu äntligen var hon pigg nog att ta emot oss. Om vi var nervösa, så kan jag bara tänka mig hur nervsö hon måste ha varit. Nervositeten släppte snabbt, och hon berättade allt vad hon har gått igenom.

Jag kan bara säga att hon är min stora Idol. Att en människa har så mycket styrka och sån vilja att kämpa sig igenom allt detta, och även hennes familj! Dom går igenom ett rent helvete just nu. Man önskar att man kunde göra något, eller säga något så att allting skulle bli bra igen, men det går inte. Hur mycket man än vill, och hur orättvist det än är att denna underbara människa ska drabbas av allt det här! Jag vet egentligen inte ens varför jag skriver när orden bara känns så tomma, det finns inga ord som på något sätt kommer till sin rätt.
En massa VARFÖR ??! kommer bara upp.
Vad är det för mening, liksom?

Man börjar själv fundera en massa, på vad som är viktigt här i livet.
Hon sa nånting som fick mitt hjärta att brista, det var att hon vill ju så gärna se sina barn växa upp, se dem gifta sig, få barn... Vet inte vad jag ska säga. Kan inte förstå vad dem går igenom nu.
Men jag hoppas att dem vet att jag/vi finns där för dem, oavsett vad dem än behöver.

Herregud så starka dom är, hela familjen. Jag beundrar den styrkan.
Dom fortsätter att kämpa, tar en dag i taget och med positiv syn på livet.

Innan vi gick så fick hon en massa bamse kramar från oss, och vi planerar att ta en liten picknick nästa gång vi kommer och hälsar på. När jag kom hem så kramade och pussade jag lite extra på min kära familj, lekte lite mera med barnen, för visst får man en riktig tankeställare när man går igenom nåt sånt här.
Man börjar tänka vad som egentligen är viktigt här i livet.

Livet är alldeles för kort för att ödsla bort på att vara tjurig och irriterad för struntsaker.
Ta en dag i taget och njut av varje stund. Gnäll inte över små saker, le mera och lev i nuet och lev med öppet sinne och hjärta. Livet kan förändras på bara en sekund.
Tänk på det, ni som inte är riktigt lyckliga med livet. Vad väntar ni på? Må bra, se till att familjen mår bra och lev.
ALL STYRKA TILL DENNA FINA FAMILJ!


TACK, TACK, TACK !!!

TUSEN TACK FÖR ALLA GRATULATIONER PÅ VÅR DOCKAS FÖDELSEDAG !!!!

Det uppskattas jätte mycket att ni tog er tid att skicka in hälsningar, Nicole tackar så mycket hon också!

Hennes födelsedag blev en lyckad dag, dem fick alla öppna sina presenter på förmiddan, sedan gick vi ut en stund innan familjen kom på fika.
Jag skickar in bilder samtidigt som jag berättar, det blir nog bäst så ;)

Danilo ute i det fina vädret

Och Jonathan

Hela gänget!

Jag fyller TRE år! sa hon och visar stolt upp sina tre fingrar

Bessa showade med mikrofonen dom fick i present...

Nya Princess klänningarna och mikrofonerna i högsta hugg och så på med musik så är showen räddad!

PARTY!

Rapunzel Bessa

Glada Dani i bollhavet (bild tagen av Emma)

Sedan kom familjen på fika: Stefan, Anna och barnen, Karo, Peter och barnen och Mummu. Tack för att ni kom!
Barnen var ute en lång stund och lekte med gatu-kritorna medans vi vuxna planerade en massa...

Sötnosarna Emma & Vanessa

Anna & Nicole

Födelsedags fika!
Såklart tände vi 3 ljus på tårtan och sjöng för henne på finska, svenska och spanska. Jäklar va bra alla sjunger på spanska nu! Man lär ju sig, det är alltid någon som fyller år!

Men såklart när vi sjöng så ville inte Nicole sitta med vid bordet, så hon var i Andres famn medans vi sjöng och jag höll i tårtan bredvid. Och hon var så glad att hon blåste ut alla ljusen

 Grabbarna åt tårta med god aptit...

Vanessa

Felicia

Syrran med twinsen

Barnen ute och ritar med kritorna, sen när vi kom ut så har dom ritat och skrivit på nästan hela gården! Hahahaha

En trött nybliven 3-åring docka sover...


Nicole (och Vanessa) fick en massa fina och roliga presenter som dom gillade. Och telefonen ringde oavbrutet, alla ville gratta henne! Tusen tack för era tankar på hennes dag!

På söndag är det kalas för Nicole och även för Vanessa. Vi har hyrt lokal så att man inte behöver trängas, som sagt var så har vi ju stora familjer. Nicole förväntar sig inget kalas, hon trodde att detta var hennes kalas och det räckte för henne. Hon kommer säkert att bli glad att hennes kompisar och övrig familj, alla som är henne nära kommer på kalaset, ska bli jätte kul!
Jag tror att Vanessa trodde att hon också fyllde år i måndags, hon var så glad så, och sjöng "happy birthday to youuuu" hela dagen lång.
Kalaset på söndag är lika mycket hennes som Nicoles, så jag tror att hon kommer att vara jätte glad på söndag också!

Jag fick en gratulation till Nicole från hennes kusin Felicia med denna bild, är den inte söööt!
Komnmer ihåg den äähär dagen då bilden togs som om det var igår...

Fellu & Nukke


TACK än en gång för all uppvaktning på Nicole´s födelsedag! Love ya!


NICOLE´s FÖDELSEDAG!!!

 NEJ DET E´INGEN VANLIG DAG, FÖR DET ÄR NICOLES FÖDELSEDA, HURRA, HURRA, HURRA!

Idag, den 30 maj år 2008 förändrades mitt liv totalt. Efter att ha kämpat och försökt i över 2 år, blev vi äntligen gravida och 9 månader senare föddes en liten Docka till våran familj. Ingenting blev sig likt.
Jag har aldrig kännt större lycka, äntligen hade vi fått dig, så som vi längtat. Nu hade jag en egen liten familj, en alldeles egen liten dotter att ta hand om, att älska. Våran lilla Nukke. Det var för 3 år sedan. Tiden går otroligt fort, men jag har njutit av varje stund.

Nicole- Jag är så stolt att få vara din mamma. Nu med facit i hand, så förstår jag att det var just DIG vi skulle ha i våran familj, och det var värt all väntan 10000 gånger om. Det är det bästa som någonsin hänt mig.
Du gör mig så lycklig.
Jag är så stolt över Dig, över allt som du säger och allt som du gör. Du kommer att för alltid att vara min alldeles egna speciella Nukke. Snälla, väx inte upp för snabbt nu, för Mamma hinner inte riktigt med...
Vad som än händer, ändra dig inte, för du är alldeles underbar precis som Du är.

JAG ÄLSKAR DIG, MIN NUKKE.

Grattis på 3-årsdagen. Denna dag är din.Denna flicka är otrolig.
Så go och omtänksam.
Måste berätta om när hon och jag låg och gosade på soffan häromdan medans alla andra sov. Jag viskade att jag älskar henne. Då tar hon min hand, pussar på den och säger:

"Jag är Ditt liv, Mamma. Och Du är mitt allt."

Jag har aldrig hört något vackrare, och ni kan ju tänka er att tårarna bara rann.


Skicka gärna en liten hälsning till Nicole på hennes födelsedag, då blir hon glad!


Så var min "morsdag"....

Vilken dag! Klockan är över elva på kvällen och det är först nu har jag en lugn stund för mig själv.

Jag sov verkligen kasst igårnatt. Andres har varit jätte sjuk förra natten och nu hela dagen.
Igårkväll så låg han och darrade och yrade och var helt borta. Han sa att han frös och så rann svetten bara. Han somnade på soffan var 10:e minut och andades jätte konstigt, så jag vågade inte ens gå ner och lägga mig i vår säng (och han kunde inte röra sig) så jag sov på soffan med honom för att hålla koll.
Jag sover verkligen INTE bra på soffan. Jag frös och fick ont i ryggen, och så kunde jag inte slappna av helt för att jag var tvungen att se om han andads hela tiden. Och alldeles för tidigt ropade Bessa på morgonen och ville ha ett äpple. What? Jag lyckades få henne att somna om, och precis när jag själv skulle somna så vaknade grabbarna såklart. Inte en vidare bra natt med andra ord.

På morgonen satt jag vid luren och satt i telefonkö till akuten. Andres fick tid ganska snabbt, och det visade sig att han har streptokocker och fick penicillin för det. Han har även alldeles för hög sänka så dom tog en massa prover, för han har ju så ont i njurarna också. Min stackars hjärta.

Abuela, Abuelo och Oscar är också jätte sjuka, så jag sänder KRYA PÅ ER KRAMAR ditåt också.

Idag har Andres bara legat och sovit. Han har inte alls mått bra och det känns jätte jobbigt för mig att se honom såhär... Tänk vilken infektion hans kropp kämpar emot som gör honom såhär dålig... lite läskigt.
Jag har blött handuken i kallt vatten och lagt på hans panna, försökt få i han dricka och gett honom alvedon.
Han bara fryser och darrar och svettas ändå.

Idag gick jag och barnen till min Mamma på morsdag-fika och lämnade lite presenter och blommor som vi plockade längs vägen. På eftermiddan åkte min kära Mamma och Pappa till Coop för att handla åt oss. Jag skickade över pengar på deras konto och skrev en lista på vad som behövdes. Dom köpte allt det jag skrev OCH så köpte dem choklad, Aftonbladet och Orangina till Andres så att han ska bli frisk.
TACK SÅ HJÄRTLIGT!!!!
Jag och barnen var ute hela eftermiddan för att inte störa Andres. Mummu & Puua höll oss sällskap en stund också när dem lämnade matkassen.

Jag var ju tvungen att ha grejer för att göra Nicoles tårta. Vilket jag också gjorde när jag hade lagt barnen.
Hoppas att den smakar bra imorn!
Och så har jag suttit och slagit in alla presenter... hatar att slå in paket!
Men jag vill att vår lilla Docka ska få en underbar födelsedag imorgon. Så som hon har väntat på att det ska bli hennes tur att fylla år, att man ska sjunga för just bara för HENNE.

SÅ har min mors-dag varit. Verkar som att här hemma har man glömt bort att det var morsdag helt och hållet.


Barnen mår också bättre nu, bara lite snuva kvar... fast dem fick hostmedicin för natten så att dom kan sova lungt.

Nu ska jag dricka min coca-cola med jordgubbar (har ni testat det ännu??) och sen ska jag ta med mig Andres ner och sova. Ingen soffa inatt, tack!


♥ Till Våra Mammor och mor/farmödrar ♥

Till min kära Mamma, barnens Mummu.
Till Andres Mamma, barnens farmor, min svärmor.
Från våran hela familj: Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket vi älskar ER, hur mycket Ni betyder för oss, och hur tacksamma vi är för att ha er i vårat liv. d

Den här låten är till er: Tuija & Elizabeth.♥ JONATHAN ♥

Och så fortsätter vi med Jonathan!
Sist OCH minst!


Namn: Jonathan Oscar Hugo Gonzalez
Smeknamn: Jonah, Jonsku, TanTan, Mato (=Masken)
Födelsedag: Den 8 april 2010
Ögonfärg: Ljusblåa
Hårfärg: Ljus brunt
Horoskop: Väduren

Vart bor du?:
Sverige, Stockholm, Haninge.
Vart är du ifrån?: Mamma är finsk, pappa är från Uruguay, jag är född i Sverige.
Familj: Pappa Andres, Mamma Satu, Storebröder Diego & Micael, storasyster Patricia, Nicole och Vanessa och min tvillingbror Danilo (jag är dock 7 minuter yngre...) Roligt att veta att jag föddes med SEGERHUVA.

Favorit rätt: Nu börjar jag gilla all slags mat, men jag gillar mat där jag får äta själv... pommes, köttbullar...
Favorit film: Toy Story (?)
Favorit sport: .....Krypa överallt. Gillar att se på Hockey på TV. Speciellt när Finland vann VM-Guld. Hahaha... 
Favorit skådespelare: Har ingen...
Favorit godis: Kakor
Favorit leksak: Dammsugaren och fjärrkontroller, sladdar, och mina systrars småfigurer
Favorit lek: Gå med bilen jag fick i födelsedags present, leka med dammsugare...
Favorit låt: Susanita tiene un raton
Vad vill du bli när du blir stor?: Hmm.... får jag fundera på saken?
Vart vill du bo i framtiden?: Hos Pappa och Mamma.

 Tycker om
: Leka med syskon, bada, dammsuga, gosas, utforska allt, klappa händerna, lära mig gå, lära mig prata- jag är GRYMT duktig på det...
Tycker inte om: Att byta blöja, jag vill helst inte ligga stilla då.

SENAST JAG:
Skrattade:
När jag stod alldeles själv och klappade händernaDå var jag stolt!
Grät: ...När jag sen landade på rumpan, det var inte lika roligt.

Filmen du såg:
Har inte sett en hel film...
Tuggade tuggummi: Har aldrig provat.
Sång du sjöng: Hellllloooooo??
Filmen du såg på bio: Ingen har tagit mig på bio..
Vilka länder har du besökt?: Finland
Sån här är jag: Glad, snäll, rolig, nyfiken, gosig, lär mig saker snabbt, charmig, pappig....

Här har ni några bilder på mig under dessa 13 månader jag levat!
Enjoy!

Här är jag alldeles nyfödd

Det där är jag, men den fina (!?) vita mössan...

Hmm... jag är den som..... (help?!)... öhm... Jo! Jag låg nästan alltid till höger, så det är nog jag det? Mammaaaaa???

Samma sak här, tror jag...

Nu VET jag att här ligger jag till vänster. Brorsan är hungrig bredvid..

Jag med min 9 månader äldre storasyster Vanessa

Me and my bro
(jag till höger)

Vi gosar med vår Pappa

Ute på promenad
(jag till höger)

Zzzzzz

Gos med Mamma

Några fler bilder på mig...

.... och brorsan


Här är jag nu! I full färd med att upptäcka världen!

Jonathan- Mamma är så stolt över dig, min lille kämpe! Jag älskar dig så mycket att du aldrig kan föreställa dig! Du är min solstråle!
Rakastan.


♥ DANILO ♥

Jag har ju gjort sånna här "Det-här-är-jag" med både Nicole och Vanessa, såklart ska grabbarna också få egna!
Jag fortsätter här med Danilo!


Namn: Danilo Stefan Andres Gonzalez
Smeknamn: Dani, Danonino, Tjockis, Danilove, Dino, Niino, Popeye, Kulta, Makkara...
Födelsedag: Den 8 april 2010
Ögonfärg: Ljusblåa
Hårfärg: Ljus brunt
Horoskop: Väduren

Vart bor du?:
Sverige, Stockholm, Haninge.
Vart är du ifrån?: Mamma är finsk, pappa är från Uruguay, jag är född i Sverige.
Familj: Pappa Andres, Mamma Satu, Storebröder Diego & Micael, storasyster Patricia, Nicole och Vanessa och min tvillingbror Jonathan (jag är dock 7 minuter äldre!)

Favorit rätt: ALLT!
Favorit film: Toy Story
Favorit sport: .....Krypa efter bollar och kakor.
Favorit skådespelare: Jag har ingen ännu.
Favorit godis: Kakor
Favorit leksak: Dammsugaren och olika sladdar.
Favorit lek: När mamma tar fram dammsugaren är det roligt att dra i sladden och sitta på dammsugaren
Favorit låt: Skaka rumpan, då börjar jag hoppa upp och ner! Mamma försöker lära mig tycka om något som barn i min storlek brukar gilla, t e x "Imse Vimse Spindel", men jag gillar något med lite mera go!
Vad vill du bli när du blir stor?: The cable guy! =)
Vart vill du bo i framtiden?: Hos Mamma. Eller där det finns en dammsugare och mat. Hahaha...

 Tycker om
: Leka med syskon, bada, dammsuga, äta, gosas, utforska allt...
Tycker inte om: Det finns inte så mycket jag inte tycker om... Jo, jag gillar inte att sitta fast när jag åker bil.
SENAST JAG:
Skrattade:
Idag innan läggdags när mamma pussades och gjorde pruttljud på min mage
Grät: ...Efter att Mamma gjort pruttljud på min mage och la mig i sängen. Hon tyckte att det var dags att sova för natten. Det tyckte inte jag.
Filmen du såg: Jag har inte tid att titta på TV.
Tuggade tuggummi: Har aldrig provat.
Sång du sjöng: Hellllloooooo??
Filmen du såg på bio: Har aldrig varit på BIO. Har jag missat nåt?
Vilka länder har du besökt?: Finland
Sån här är jag: Glad, snäll, rolig, nyfiken, gosig....

Här har ni några bilder på mig under dessa 13 månader jag levat!
Enjoy!

Här är jag i pappas famn, bara några dagar gammal.
Jag föddes 10 veckor för tidigt, men mådde toppenbra!

Här gosar jag och brorsan i värmesängen på NEO...

Vi med våra första nallar (de stora från vår kusin Felicia och de små från vår pappa)
Det är jag till höger =)

Jag till vänster
(kläderna är i storlek 44 och aaaaaalldeles för stora på oss!)

Jonathan och jag hemma

Jag med min stora syster Nicole

Vi är på kalas!

Ute på promenad...

Jag med en ful AIK napp. (Men pappa älskade den, så jag var lite tvungen...)

Zzzz...

 Me and my bro

Syskonbild

Vi älskar att bada

Jonathan och Jag

Jag e ju värsta fotomodellen, håller ni inte med?


Såhär stor är jag nu!


Danilo, Mammas Prins, min solstråle. Jag är så stolt över att vara din Mamma, du har varit ett kämpe från dag 1.
Jag äslakr DIG!


Till min Mamma

 GRATTIS PÅ MORSDAG KÄRA MAMMA!

Jag kan inte med ord beskriva vad du betyder för mig, och hur mycket jag älskar Dig.


RAKASTAN!!!!!


Det går bara runt runt runt

God kväll kära läsare.

Jag sitter här vid datorn och bloggar ikapp och dricker coca-cola med jordgubbar i. Har ni smakat? Om inte, så gör det, det är jätte gott! Let me know vad ni tyckte när ni har testat !
Barnen ligger och sover, Andres likaså. Så det är bara jag, min dricka, lite godis och datorn som gäller ikväll.

Förkylningarna här hemma går bara runt, runt, runt...
Nicole hostar så att hon spyr, Danilo, Jonathan och Vanessa är snoriga... Danilo och Jonathan får slemlösande host medicin och tjejerna får för rethosta. Och som toppen av moset så har Andres blivit sjuk också.
Han har jätte hög feber och ont i halsen. Det var meningen att han skulle ligga och titta på Champions League finalen, men han har somnat här på soffan och jag vågar inte väcka honom. Han har en tjocktröja på sig och 3 dubbelvikta filtar på sig och ÄNDÅ fryser han! Jag gav en alvedon till honom innan han slocknade, så det är bäst att han får sova nu... Stackars mina 5 älsklingar...

Vilken tur att jag inte är sjuk och kan ta hand om alla sjuklingar...


Hoppas att alla mår bra imorgon!

Jag skriver mera strax, ska bara fylla på mitt glas. Hahaha, snacka om liv, nu får NI vara mitt sällskap denna kväll ;)
Hhihih... Ska även läsa lite favvo bloggar, so C U.


Shopping och Bus

Igår när Andreskom hem från jobbet så fick tjejerna gå hem till Mummu och Puua och leka lite medans jag, Andres & Prinsarna åkte till Farsta för att shoppa lite födelsedags presenter till tjejerna.
Vi ska göra så som förra året att båda två får presenter när den ena fyller år. Alltså, på måndag fyller Nicole 3 år och då ska både hon och Vanessa få paket från oss. Och när Vanessa fyller 2 år i Juni så ska båda två paket igen. Låter kanske konstigt, men det blir bäst så just nu. Och så har dem ju ett gemensamt kalas den 5 juni.
När dem blir äldre kanske dom vill ha egna kalas, men just nu har dem samma vänner så det är onödigt och inte tala om KOSTSAMT att ordna många kalas direkt efter varandra...
På måndag firar vi dock Nicole med tårta, så dom får en liten "egen" födelsedag för just sig själva.
Dom får känna sig speciella, att dagen är just bara för dem.

Hur som. Vi hittade några presenter som vi tror dom kommer att tycka om.
Bilder kommer sen när Prinsessorna öppnat dom

Andres, jag och Prinsarna gick på torget, där dom höll på att packa upp för dagen och köpte några askar jordgubbar. Hur goda som helst! Tycker ni om jordgubbar? Och så åt vi även middag tillsammans innan vi åkte för att hämta flickorna. Juste- vi köpte också en till gunga att ha på Mummu & Puuas altan, så nu kan båda grabbarna gunga samtidigt!

Igår hade jag kameran i högsta hugg och tog några gulliga bilder, kanske något jag kan använda till min nya projekt- FOTO VÄGG?

Nyvaken Danilo med Nukke

Akta er för motorcykeln!!

Pojkarna får åka med lite här och där...

Bessa tyckte att allting gick för långsamt och tog över....

My Sunshines!

... Ja... som sagt, dom får åka med lite här och där...

Jonathan

Danilo (Den kända Popeye minen)

Bus på G?

Me and My Angel


Lite mer som Puua.

Hahaha, jag inser ju själv hur knasigt det här låter, men jag måste ända säga det.

Ibland önskar jag att jag vore lite mer som Puua.
 (Visst lär det komiskt?)

Vad jag menar är att jag önskar att jag var lite mera "med" barnen. Få vara den här roliga, härliga människan som skojar med barnen och har hur mycket ork och energi och lust som helst att LEKA och busa med barnen.
För det har Puua, och dom älskar honom (ibland mer än mig känns det som)  och vill vara med honom 24 timmar om dygnet. Hos Puua finns det inga regler, och där har man alltid roligt. Dom har honom virad runt sina små fingrar och han gör exakt som dom vill och vad dom vill.

Så därför önskar jag att jag vore lite mer som Puua.
Jag är den här tråkiga, känns det som, som tjatar om att dom ska äta upp maten, som har 10000 andra grejer som "ska" göras om dagen istället för att sitta och leka och busa. Känns tråkigt faktiskt. Och jag får dåligt samvete över allt som jag gör istället för att vara med dem lite mera.

Jag är med dem varje vaken sekund, vi är alltid ihop jag och dessa 4 underverk. Jag önskar att jag kunde sitta med dem mera, men jag måste sköta hushållet med ALLT vad det innebär och jag har inte alltid tid att göra det som dom vill just då när dem vill. Men det har Puua. Och jag avgudar honom för det. För då vet jag att fast jag har valt att ha många barn tätt så blir ingen lidande av det, för alltid har vi tid för dem, om inte jag/Andres, så har Puua det.

Det är först nu när jag har fått barn som min pappa och jag har kommit riktigt nära varandra. Och jag är så otroligt tacksam över att ha en sån bra Puua till mina barn. Han är toppen. Han finns alltid där för oss. Och vi känner oss alltid 1000 % välkomna när vi kommer.

TACK FÖR ATT DU FINNS, PAPPA/PUUA!


Bästisarna Puua & Bessa

Puua orkar leka i sandlådan och baka kakor hur länge som helst....

Och rida ifrån barnen på leksaker....

Besoliina fick poolen fylld med vatten så fort hon kom hem till dem
 
Emma & Felicia bråkar om vem som ska få bära på Jonathan. Daah, det finns två av dem, det räcker till er båda

Jonathan, Dewin & Danilo


Det finns inget som inte Puua gör med/för barnen. Eller jo- en sak.
Han byter minsann INTE bajsblöjor. Inte kiss blöjor heller för den delen.
Det är där Mummu dyker upp.
Mummu är en stor klippa. När barnen är där så tar Mummu "min" roll. Hon har regler, hon ser till att dom äter maten INNAN dom äter alla godsaker Puua gärna ger dem, hon byter blöjor och tar hand om dem på ett helt annat sätt. Dom kompletterar varandra.

TACK ATT NI FINNS DÄR FÖR OSS!


Bath time! =)

Idag, tog vi en lååång bad stund tillsammans, så att pappa Andres kunde vila upp sig lite och få lite lugn och ro,
här är bilderna

Bad-pojkarna

Besoliina dricker min (tomma) PowerKing dricka

Jonathan sitter och läser lite ur sin Bamse bok...
.... Innan brorsan Danilo "lånade" den...

Lite skum skulle vi också ha!


Härligt att alla barnen älskar att bada så mycket! Själv kan jag också sitta och bada hur länge som helst!


Fredag- Städ och inbjudningskort

Klockan är bara 12 och jag känner mig rätt så trött.
Barnen var också riktigt trötta hela förmiddan, så dom la sig tidigare än vanligt. Kan ju vara förkylningen som gör det? Jag har hunnit med att städa idag. Dammsugit, satt in disken och tömt, tvättar kläder, plockat bort prylar som inte ska ligga där dom låg, gjort rent alla speglar och fönster,fixat och donat och bäst av allt- MOPPAT alla golven. Jag älskar hur det luktar och känns med rena golv.

Häromdagen fick alla 4 barnen en klubba av sin pappa, och det kan ju bara sluta i katastrof. Grabbarna höll sina klubbor med händerna (inte i pinnen) och kladdiga som dom blev så ska dom såklart börja krypa runt hela lägenheten också. Snigel effekten var ett faktum.

Men nu är allting tipp topp. För hur länge vet man aldrig.

Igår bokade Andres kalas lokalen, och det som var ledigt var söndagen den 5:e juni.
Då ska vi fira båda tjejerna samtidigt.
Har skickat iväg SMS till gästerna, och ska också lämna inbjudningskort till alla barnen..

Nu ska jag ta mig en liten tupplur om jag hinner innan alla vaknar.
Förresten så ¨åller dom på och bygger en massa lägenheter bakom vårt hus, så dom håller på och borrar och spränger hela dagarna! Idag började dom borra 7.15, och såklart vaknade Nicole av det. Thanks......


Kalas planer!


Om 4 dagar- på måndag den 30/5 fyller våran "lilla" Docka, Nicole 3 år!

Ikväll ska vi ringa till Barbara för att höra om vi kan boka lokalen den 11.6, så att vi kan ha ett gemensamt kalas för både Nicole och Vanessa, det är ett datum som ligger precis mellan deras födelsedagar.
(Vanessa fyller 2 år den 26/6) Så precis som förra året tänker vi ha ett gemensamt kalas för dem.

Fast jag hade för mig att lokalen är bokad just den dagen, hela den helgen, så när ska man ta då?
Kanske den 4 juni?
Häromdagen köpte jag inbjudningskort till kalaset som ska skickas ut så fort jag vet när vi får lokalen. Eftersom vi har så stor släkt och en massa kompisar som vi vill bjuda så får vi alla bäst plats i lokalen.
 Anyways, ikväll får vi veta datumet för kalaset!

Måste också hinna gå och köpa presenter till henne...
På måndag ska vi ha tårta till henne ändå :)

Försöker även tänka hur vi gjorde förra året med deras födelsedagar....?  För jag har för mig att båda fick presenter när Nicole fyllde år, och båda fick presenter när Vanessa fyllde år? Och så ett gemensamt kalas mitt emellan deras födelsedagar? Hmm... Ska kika upp det.

Nu ska jag skriva inbjudningslistan...

Nu vaknade lill-trollet Danilo, Nicole gav honom genast ett äpple.  Gotta go!


En liten Abuela & liten Mummu

Häromdagen skickade Andres en bild till mig, en bild på Abuela och hennes systrar.

Kan ni se vilken av dem som är Abuela?


(P.Sssst!- Det är hon längst till höger. Söt va? )

Hittade även denna bild på Mummu som litenTänk att dom varit så små och söta! Hihihi...
Okej, okej, nu är dom bara söta!


Projekt- FOTOVÄGG.

Jag har ett nytt projekt på G! Nämligen att göra ett fint FOTO-VÄGG!

Nu ska jag börja kika igenom alla mina miljoner bilder och välja och vraka dem bästaste.
Jag har inte bestämt mig riktigt ännu, men jag tror att jag ska ha denna foto-vägg nere i hallen. Men jag kan ju ångra mig, detta lär ju ta sin tid med att välja ut bilder!

Jag vet iaf att jag ska ha svarta ramar till bilderna. Om jag ska ha bilderna i svartvitt eller färger har jag inte heller bestämt mig om ännu.
Som sagt- detta projekt kan ta sin lilla tid.

Jag ser det framför mig och jag tror att det blir jätte fint!


Hello, hello!

Hejsan alla läsare!
Tack för era "krya-på-hälsningar, verkar som att dem hjälpte!
Nicole mår bra idag, men för säkerhets skull har vi stannat inne denna förmiddag.
Igår vaknade hon till vid 22-tiden, då fick hon lägga sig i vår säng, hon somnade snabbt igen. Hon vaknade till flera gånger på natten, alldeles jätte varm, men så somnade hon om lika snabbt.
På morgonen vid 8.45 vaknade hon och var mycket piggare och feberfri.
Nu har jag fått i henne lite lunch, och så åt hon en glass också nu när alla andra sover.

Eftersom jag ligger efter med bilderna, här kommer ett litet bildregn!

(Måndag)
Bessa på våran nya favvo lekplats

Nukke & Dani

Emma & Nicole

Jag vet inte hur många gånger dem åkte upp och nerför kanan, men dom tyckte att det var jätte kul och dom vågade själva! (Vilket mamma också tyckte var skönt!;) )

Anna och jag hade tjej-snack med grabbarna tjuvlysnande i knäet...

Puua kom också förbi och lekte med barnen, och efteråt bjöd han oss på glass hemma hos dom!
Nicole var så gullig som ville ge till grabbarna hela tiden...

(Tisdag)
Lek på Port 73

(Onsdag)
Mysdag med en febrig Nicole...

Sötnosarna!

Jonathan är så duktig, han vill verkligen vinna tävlingen om vem som ska lära sig att gå först...

...Och så öste regnet ner. Riktigt mysigt att man har inglasat balkong så att man kan sitta därute och se hur regnet piskar mot fönstrena... Tyckte att det tom haglade?? Kan det verkligen stämma?


Och så kom Mummu med en påse nybakade bullar till sjuklingarna! Tack Mamma!


Wops, dessa bilder är nog en vecka gamla... Hittade dom på min mail, jag har tagit dem med mobilen...


Och dessa är från förra fredan när Nicole och grabbarna var hos Mummu och Puua, när jag och Bessa hade våran Mamma/Dotter dag.

Gossarna älskar att jaga ankor!

Bildbevis: Det slinker in hinkvis med sand tydligen...


Feber...

God kväll!

Nicole är fortfarande sjuk, hängig med feber, nu sist hade hon 38.8.... Känns jobbigt att se henne så slö och svag... Hon har inte orkat med nånting idag, bara legat överallt och halvsovit.
Hon har knappt ätit nånting idag, trots att Mummu kom med nybakade bullar till henne.

Så idag har vi bara varit inne och mest tittat på film.
Jag tog en promenad till Ica här i närheten och köpte en massa glass, men när jag kom hem så hade hon somnat på soffan...

Jag hoppas verkligen att detta går över under natten och att hon sover bort det onda och vaknar pigg och glad, som hon brukar!
Jag önskar också att Bessa och grabbarna blir kvitt sin hosta och snuva.

Har en massa bilder att lägga in, men de går inte just nu... Tomorrow then.

Natti, Natti!

Söndagens- DOP

I söndags vaknade jag vid 8 och saknade mina pojkar något hemskt. Varför sov jag inte nu när jag hade chansen??
Alla andra sov ju och jag själv var ju faktiskt trött också efter lördagens fest. Måste bara flika in här att jag dricker VÄLDIGT SÄLLAN, men i lördags drack jag champagne och kände av det direkt.
Jag åt frukost i lugn och ro, tittade på TV och förberedde för dagen. Det var tänkt att vi skulle ha gått till Diego & Shabnams hotell och inta brunch tillsammans, men ingen av bröllops gänget var i direkt god skick för det...  När tjejerna hade vaknat så tog vi ett bad tillsammans och sen gick vi ner för att väcka Andres.
Vi skulle hämta grabbarna och gå på Andres kusins sons dop.

Vi åkte till fel kyrka, så vi fick bråttom och kom i sista stund...

Vi väntar på alla gäster utanför fel kyrka...


Nicole och Vanessa "klappar" på myrorna...

Charmtrollen

I kyrkan... så fort jag skulle säga nånting till Andres så påminde Nukke mig att man måste vara tyst i kyrkan... Hahaha...

Danilo satt med farbror Oscar igen

Daniels dop. Han var så snäll och duktig geonom det hela :)

Stora syster Victoria fick tända dopljuset

Ingen har nog missat av Vanessa ÄLSKAR böcker? Bibeln var inget undantag, och inte heller psalmboken...

Den fina tårtan!

Vi bjöds på en massa gott, smörgåstårta, kakor, korv med bröd till barnen, tårta... Namm!
Här leker bustrollen med kusinen Sergio

Oscar med Nicole

Abuelo, Victor (Andres kusin) och "lille" Daniel

Jag & Hjärtat

Tänk att han bara är 4 månader och väger lika mycket som Jonathan! En liten sumo! Och dessutom är han också prematur ;) 


Efter dopet gick vi till Mummu & Puua då vi skulle beställa pizza tillsammans. Fast vi var jätte trötta och hade hellre vetalt lägga oss under täcket så gick vi dit. Man kan ju inte vila hur man vill när barnen är vakna...

Puua och Stefan hade en lite race med grabbarna. Stefan ställde dem på startlinjen, och i mål-linjen satt Puua och viftade med "elli-pullo", och så klara färdiga- KRYP!
Danilo vann, men båda fick vinsten.

Jonathan

Danilo och Jonathan älskar att hänga vid grinden och skaka den. Det gik inte så bra bara när dom stod på olika sidor...

Emma, Andres & Nicole

När poolen är tömd på vatten vågar Nicole sätta sig däri...


 I söndags firade min bror Stefan och Anna sin 1-år som gifta- GRATTIS!!!(P.S Jag har skrivit svar under inlägget "Satu´s Svar till dig som kallar sig för: .)


Medicin & Tetas

Onsdag idag. Här hemma har vi en lugn förmiddag. Grabbarna och Vanessa har fått hostmedicin, då dem hostar så mycket, och snoret bara rinner... Nicole vaknade helt hängig och verkade inte alls vara sitt vanliga jag. Jag tog tempen på henne vilket visade 38.3, så jag fick tvinga i henne Alvedon istället. Gissa om det är svårt att få i den lilla tjejen nån medicin överhuvud taget?! Phew. Men jag fick i henne lite ändå, och efterår var hon desperat av att få ringa till sin pappa och skvallra att jag tvingat i henne medicin.

Så denna morgon har vi spenderat åt att bara ligga i tjejernas rum medans grabbarna busat runt. Nu har dom lärt sig att klättra upp på tjejernas sängar, så man måste hålla koll på dem hela tiden, så dom inte kommer ner med huvudet före.

Väntar bara tills jag kan börja med lunch och få dessa 4 i sängs... Nicole lär ju somna också, hennes ögon orkar knappt hållas uppe. Sömn är ju den bästa medicinen, och choklad såklart! ;)


Igår tittade vi på TV och dem visade en kvinna med väldigt stora bröst, Nicole kollade och sa: "Titta mamma vilka stora tetas!" (=tuttar) och sen tystnade hon och började titta ner på sina egna, gjorde stora ögon och sa helt förvånad: "Men vart är mina tetas då!?" och drog upp tröjan. Och Bessa skulle hjälpa henne att undersöka om hon hade lika stora.
Jag fick förklara att barn har inte såna, men att dom växer sen när man är stor.

Igår fick tjejerna vara uppe med mig och titta på Desperate House wifes, men somnade ganska snabbt....

Satu´s S V A R

Hur mår ni alla, bloggläsare?
Skriv gärna, berätta om er själva mm, mm. Jag uppskattar verkligen det!


Camilla
om
Snart så!:
Det ser jag fram emot - väntar =)
Alltid lika skoj o kolla på bilderna o se hur erat liv är :-)
Mitt bröllop är imorgon. .
Vi gifter oss borgeligt o sen åker vi nga dagar till ett speciellt ställe =)
Eftersom vi inte har ngn familj så gör vi det så enkelt o smidigt som möjligt..
Ha en fin kväll..
kram/Camilla, en trogen läsare.
SVAR: Grattis till er! Hur var bröllopet? Kramar

Kicki
om BRÖLLOPET- Del 2 - PARTYT!:
Åh va fin du var i klänningen! Och va fina brudparet var! Dom ser jättelyckliga ut! Det såg ut som att det blev ett riktigt lyckat bröllop! All lyckönskan till brudparet!
/Kicki
SVAR: Va du är snäll gumman! Tackar, tackar! =) Hur var eran helg på landet?

Blommamman
om Segt:
Följer bloggen dagligen och ni verkar vara en härlig familj!
SVAR: Tack så jätte mycket, det uppskattas! :) Kramar till dej!

lilly2006 
om Segt:
kikar in o säger hej :-)
underbar blogg du har o så himla fina barn :-) wauw vilken styrka du måste ha o ork :-)
så er den andra dagen då jag va på väg o hämta mitt lilla troll på 10 månader .. hon var på vallavägen o där kom du med hela din fina familj <3
vilken cool vagn du hade oxå.. spanade in den lite extra hahhah ville inte rusa fram o säga hej som nån annan stalker hahaha.. hoppas allt väl med er efter en fest fyllt helg
kram Louise (lilly2006)
SVAR: Tackar! =) Naaaw, du kunde lätt ha kommit fram, det hade bara uppskattats! ;) Nästa gång då :)
Bor ni också i Handen?


Har fått många förfrågningar till varför inte Andres ex kom på sin sons bröllop, och helt ärligt kan jag tala om för er att jag inte vet eller förstår det heller. Jag hittar inte något vettigt skäl till att man missar/inte går på sin egen sons viktigaste dag i livet. På sjuhuset är hon inte.
Det viktigaste är ändå att Diego hade roligt ändå, och det hade han! Hon får ångra detta bäst hon vill, men denna dag kommer aldrig åter.


BRÖLLOPET- Del 2 - PARTYT!

Nuså har vi kommit till andra och sista delen av bröllopet!
Som jag skrev i förra inlägget så hann vi bara lämna våra små Prinsar hos Mummu och Puua med deras packning tills det var dags att åka tillbaka in till stan och till festlokalen.
Dom skulle ha en persiskt traditions ceremoni för brudparet med närmaste familjen innan själva festen.

Här sitter vi och väntar på brudparet :)

Bakom mina älsklingar ska ceremonin hållas

Vanessa Prinsessa

Våran lilla fotomodell Nicole posar som om hon aldrig gjort annat...

Pät & Micael

Såhär ser ceremonin ut, vet inte vad som sas eftersom det var på persiska Men jag vet att Shabnam & Diego fick coola presenter
 
Nicole & Jag

Oscar, Abuelo, Abuela & Andres

Brudparet på plats

Vackra Shabnam med bebis i magen

Hennes brudtärnor hade ordnat en möhippa till Shabnam tidigare, dom tog henne till en studio och hon fick sjunga en sång om Diego, och på bröllops festen hade dom klippt ihop sången och bilderna till en musik video som var grymt rolig!

Melina & Andres

Nicole på dansgolvet

Sedan var det dags för folk att hålla tal. Såklart skulle även Andres hålla tal för sin son och Shabnam, men han var jätte nervös!
Här sitter han och skriver tal...

Andres tal var jätte fint! Och såklart rann tårarna på folk... Jag är så stolt att han vågade trots att han var så pass nervös som han var, och jag vet att allt det han sa betydde jätte mycket för Diego.

Spana in lill- Merilä/Gonzalez!!!
(bakom Nukke)
Kusinerna Emilio & Vanessa

Ännu flera tal

Abuela och faster Ela

 Brudparets första dans som gifta

Efter att dom fått dansa ett tag fick vi andra gå och dansa med dem.
Andres bjöd upp Shabnam och jag bjöd upp Diego. Vi pratade medans vi dansade, och en del viktiga saker blev sagda som verkligen värmde mitt hjärta

Sedan var det fritt fram för alla att inta dansgolvet och då började partyt!

Vi dansade och dansade och hade verkligen jätte roligt! ALLA var uppe på dansgolvet, även dem som vanligtvis inte brukar dansa. Kul hade vi! Väldigt bra musik och värsta draget och alla var på toppenhumör!
Emellanåt tog vi en liten drick paus och så firade vi igen

Framåt kvällen började våra party-prinsessor bli trötta och till slut somnade dom i vagnen trots musiken som spelades. Är man trött så är man!

Ela & Micael

Melina & Pät

Jag & Pät

Ela & Julio

Ela & Andres

Abuela & Abuelo


Eftersom min bror Stefan & Anna var i stan och dessutom i närheten för att fira sin 1:a bröllopsdag på hotell, så kom dem förbi, vilket var jätte roligt!
Upp på dansgolvet och lite paus för champagne emallanåt och mycket skratt och prat såklart!

Ela & Anna

 Sedan var det dags för brudparet att skära upp den goda tårtan.

SKÅL!!!!


På natten vaknade både Bessa och Nicole. Först Nicole som bara öppnade ögonen lite grann och såg Anna sitta bredvid mig vid vagnen... hon låg och vinkade lite och så somnade hon om. Ibland klappade hon händerna i sömnen då någon hade hållit tal och så somnat snabbt igen.
Vanessa vaknade när Andres fick tag på mikrofonen och och vågade t om prata och sjunga lite grann.

Även Bessa skulle sjunga lite

Den nya Julio Iglesias?

Anna & Jag- Skål för Diego och Shabnam!

Julio, Andres, Jag & Stefan

Andres, Stefu & Anna

En nyvaken Bessa med Anna

Andres, Fernando och linslusen Stefu


Vi hade verkligen jätte roligt, det var ett helt underbart bröllop med bra stäming, alla var glada och lyckliga och huvudsakligen så hade brudparet en väldigt lyckad bröllop!
Min fina pappa kom och hämtade oss på natten- KIITOS PUUA!
Gissa om jag slocknade på en gång när jag la mig...?
(Kanske någon kan förklara varför jag hade en stolsöverdrag på mig när vi kom hem?)Vill vill tacka Diego & Shabnam med djupet av våra hjärtan för ALLTING.
Vi är så lyckliga för eran skull och så stolta över er. Ni är så fina tillsammans och förtjänar allt det bästa.
Shabnam- Välkommen till familjen!

TACK!!!!


BRÖLLOPET- Del 1- Vigseln

Eftersom det är så många bilder från bröllopet så ska jag dela inläggen i 2 delar. Vigseln och Partyt.
Here we go!

Pät, Jonathan och Melina väntar på att få gå in i Katarina kyrkan...

Den stolta lille brodern med en lika stolt pappa.

I kyrkan sitter pappa med Vanessa och väntar på att den blivande bruden ska komma in...

Jag och Nicole

Julio & Ela

Jonathan och Jag

Dockan Nicole

Efter ett tag dök tre stliga män in- blivande brudgummen Diego och hans bestmen Micael och Shabnams bror Ali.
dem ställde sig vid altaret för att invänta den blivande bruden. Dom var så fina allihopa...
När orgeln började spela och bröllops marchen började spela och vi såg Shabnam längst bort med sin pappa så kom tårarna. Jag kunde inte hjälpa det, allt var så vackert. Shabnam var sååå VACKER! pOch se hur stolt Diego tittade på sin blivande fru... Så mycket kärlek!
Alla reste sig upp och Shabnamns pappa överlämnade henne till Diego.

Bessa sa hela tiden "Prinsessan Shabnam"...


Prästen pratade och vi sjöng två psalmer. Andres tog fram psalmboken och viskade till Bessa: "Ska du inte också sjunga lite?" "OK!" sa hon och började med "SKAKA RUMPAAAN!"  Tur dock att inte så många hörde henne...
Annars gick allting jätte bra i kyrkan med barnen, förutom med Danilo... Han satt med sin farbror Oscar och började prata för sig själv (Danilo alltså) så jag gav honom en äppelbit som skulle tysta ner honom lite. Men sen började han istället (väldigt HÖGT) : "Namm, nam, nam, namm.... GOTT!" och smaskade med sitt äpple så att folk började skratta åt honom...

Shabnam fick också ett litet skrattanfall när hon skulle utlova sina löften. Hon kunde bara inte sluta skratta!
Det tyckte alla vi gäster var roligt, och hur hon än försökte så skrattade hon. Diego sa att han fick klämma henne hårt i handen så att hon skulle sluta, vilket gjorde att hon skrattade ännu mera. Alla vet väl att när man får ett skratt anfall så är det svårt att sluta, speciellt när man är väldigt nervös?!  Hihihi...


Prästen välsignar ringarna

Jag fångade skrattanfallen!

Till slut så gick allting jätte bra ändå Och dom fick varandra

Medans vi stod utanför kyrkan och väntade på bröllopsparet så delade jag ut ris som Andres hade köpt.
Vissa visste inte alls vad man skulle göra med riset
Sen när dem kom ut så kastade alla ris på brudparet och hurrade!
Förutom Nicole som inte alls tyckte det var kul att dom fick ris kastat på sig...

NYGIFTA!
Visst är dem fina tillsammans?

Sedan blev det dags för gratulationer och en massa bild taganden för att föreviga denna speciella dag.

Nicole, Jag, Diego, Jonathan, Danilo, Shabnam, Vanessa & Andres

Camilo, Luciano, Fernando, Shabnam, Diego, Sergio, Javier, Giuliano, Melina & Emilio

En väldigt stolt pappa med alla sina 4 söner

Stiliga Diego

Me and My Baby Dolls...

.... och Andres!

Syster och Bror (Ela & Andres)


Sen hann vi bara hem och lämnade pojkarna hos Mummu & Puua och så nästan direkt åka till fest lokalen.
Vi trodde att vi skulle dit först senare, men så var dem närmaste bjudna dit innan själva festen började för en tradition som dom har från Shabnamns sida. Mer om det senare....

Nu måste jag avsluta så att jag orkar med en ny dag med bustrollen imorgon.


(fortsättningen följer....)


Mamma/Bessa dag + Grillning


Nuså sätter vi fart med bloggandet igen tycker jag!
Vi börjar med fredagen.
Dagen började med att vi lämna Nicole och grabbarna hos Mummu och Puua. Andres åkte därifrån för att hjälpa Diego och Shabnam med grejer inför bröllopet, jag och Bessa åkte med Karo och Dewin till hennes skönhets salong U-Zone. Där färgade Karo mina fransar och bryn medans Dewin & Bessa lekte... Och sedan gick bara hon och jag till Farsta Centrum och shoppade lite. Vi tittade på fåglarna på torget och så gick vi in i en butik där hon fick sitt utbrott. Den här lilla flickan tänder till från 0 till 100 på bara en sekund.
Suck. Allting började med att jag skulle prova en keps på henne, men den var alldeles för stor så jag la tillbaka den och då börjades det. med rösten som Gud glömde såklart... Hon slängde sig på golvet och skrek och skrek så alla tittade på oss. Till slut fick jag gå ut från butiken med henne. Roligt! Men vad ska man göra...
Efter en stund somnade hon i vagnen iaf, då kunde jag handla klart. När hon vaknade så träffade vi karo som slutade från jobbet. Patrik hade hämtat dewin så vi gick runt, handlade jordgubbar, åt på McDonald´s...
(Karo, din glutenfria hamburgare var ju sååå god! NOT.)
Vi var inne på BR och köpte sånna där gummi band som man har som armband som är olika figurer, det är tydligen jätte poppis just nu, fråga bara Emma och felicia som har säkert 300 st.

På väg till mosters jobb....

I lekrummet....

Lunch


Kändes bra att bara vara jag och Bessa en dag. Hon njöt för fullt (förutom utbrottet i affären) och trivdes att ha all ens uppmärksamhet ett tag. Nästa gång får det bli Nicoles tur då.

Efter våran dag så gick vi till Mummu & Puua där vi skulle fira Stefu med en grillkväll.
Tjejerna hade saknat varandra och lekte bra hela kvällen.

Grillmästarna Karo & Puua. vet bara inte varför köttet blev så svart...?

Danilo och linslusen Puua

Stefu & Emma

Felicia & Karo

Sebastian kom indragandes med Nicole på traktorn...

Efter grillningen bjöd Anna oss alla på GOOOOD tårta! Tack Anna!

Såklart blev det show, Stefan till ära.  Såklart skulle våran nya showgirl Vanessa vara med med moovsen  Nicole är fortfarande för blyg att visa sina talanger ute, men hemma showar hon som värsta divan och kan sjunga med alla texter och moovs, hihih...


Tack för en jätte trevlig kväll allihopa!


Snart så!

Hej & Hå!
Nu har jag precis parkerat mig framför datorn och ska överföra bilder från 2 kameror till datorn. Sen så kommer bilderna!Och det är en heeel del!
Andres lämnade in båda våra datorer på lagning imorse, men som tur var så blev denna dator färdig redan idag!
Man känner sig lite handikappad utan fungerande internet... Eftersom jag köpte skivor i fredags så ska jag ta och bränna alla bilder från datorn så att jag inte förlorar dom....

Tålamod mina vänner, bilder och text kommer inom kort....


Snart så!

Hej & Hå!
Nu har jag precis parkerat mig framför datorn och ska överföra bilder från 2 kameror till datorn. Sen så kommer bilderna!Och det är en heeel del!
Andres lämnade in båda våra datorer på lagning imorse, men som tur var så blev denna dator färdig redan idag!
Man känner sig lite handikappad utan fungerande internet... Eftersom jag köpte skivor i fredags så ska jag ta och bränna alla bilder från datorn så att jag inte förlorar dom....

Tålamod mina vänner, bilder och text kommer inom kort....


Segt

God kväll!

Gissa om vi haft kul på bröllopet!!! Diego & Shabnam var såå fina tillsammans! Allt var jätte fint. We had the time of our lives!
Diego och Shabnam- Vi vill tacka Er med djupet av våra hjärtan för allting! Vi är så stolta över ER!
Shabnam- Välkommen till familjen!

We love u!!!

Vi är ganska så sega just nu, så jag bloggar mer imorgon och självklart kommer bilderna från bröllopet också!
Juste, båda våra datorer strejkar just nu... Så nu bloggar jag med mobilen.. ;-)

Nu kallar sängen... Zzzzzz

P.S Jag behövde inte oroa mig för Andres ex, för hon dök inte upp.....

~*~ You know who you are ~*~


Jag hör kyrk-klockorna ringa.....

Hej!
Om 2 timmar sitter vi i kyrkan. Iiik va jag är nervös! Ska bli såå kul!
Grabbarna ligger och sover, och vi väntar på att Andres ska komma med mat till alla. Han har varit ute på vift hela förmiddagen, hämtat skjortor och köpt skor till Micael som ska vara bestman.
Min kära Mamma har varit här med oss och hjälp till med diverse saker. Jag känner mig stressad så det hjälper mycket att hon håller bustrollen ur vägen ett tag, annars har dem bara gnällt och då blir jag ännu mer stressad.
Jag är lite orolig över hur dom kommer att vara i kyrkan....
Tänk om dom börjar skrika/gråta?
 Måste hitta något jag kan muta dem med om dem börjar bli rastlösa.... med vadå??
När vi har ätit så ska dom ta på sig sina kläder, Nicole har tjatat hela morgonen efter sin klänning...

Snart ringer klockorna för brudparet!
Vi hörs imorgon! Ha en jätte trevlig lördag!

Kramar!


Bröllop på lördag- Jaigs!

Shit.
Tänk att bröllopet är på lördag redan! Jag provade nyss min klänning som jag ska ha på mig... i hope i can work it!
Det första Andres sa anär han såg den så sa han "Var den sådär kort? Du ser ut att ha en stor röv i den"
Thanks honey! Lite försent påtänkt! Provade skor till den, ett par vita och ett par svarta. Dom vita kändes bekvämare, men de svarta passade bättre. Ska jag ha strumpbyxor? Jag borde sola! Vad ska jag ha för BH till?
Lite smått panik sådär. Men jag kollar upp allting imorn! Behöver också köpa nya strumpbyxor till tjejerna.
Syrran skulle sminka mig och fixa mitt hår... Thanks!

Planen är den att vi ska vara i kyrkan klockan 13.00, och sen efter vigseln är det dötid framtills själva festen, så vi hinner komma hem en stund. På kvällen är det dags för fest, och då lämnar vi små grabbarna hemma hos mina föräldrar. Vi tyckte att det är det bästa för dem, dom är lite snoriga och hostiga och det är deras läggdags, så dom ska få sova över hos Mummu och Puua på lördag. Nicole och Bessa ska såklart vara med oss, och dansa och festa. Det älskar dom!
Nicole säger: "Mä meen naimisiin!" Om man översätter det så säger hon "jag ska gå och gifta mig" fast hon menar att hon ska på bröllop. Whatever det låter bättre på finska
Skönt att få sova ut (hoppas jag) på söndan utan att behöva gå upp med grabbarna tidigt, ifall man kommer hem sent... Vi ska ha vagnen med oss till tjejerna så att dom kan sova där om de är trötta.

Jag är lite nervös måste jag erkänna. Känner det mer och mer. Tänk då vad brudparet måste känna!
Mest är jag nervös över själva bröllopet, ska bli jätte kul och spännande att se hur man gör "bröllop" på Persiskt vis.
(Shabnam är från Iran) Jag hörde att dom ska grilla lamm och grejer och det har jag aldrig sett live förut...
Jag är också lite nervös över att träffa Andres ex... jag är inte svartsjuk eller något, bara det hur hon ska reagera att hon träffar våra barn för första gången. Kanske känns jobbigt för henne, kanske hon blir arg?
Det är inget jag tänker slösa energi på, jag bara funderade... hoppas det inte blir en jobbig situation.
Det är ändå Diego och Shabnamns bröllop, dagen är BARA deras!
Vi ska se till att göra deras stora dag så bra och lyckat som möjligt!Hur är det med er?
Har du/era respektive barn med någon annan? Hur funkar det? Hur handskas ni med deras ex?


Vad ska ni hitta på i helgen?

På söndag ska vi på dop också... det är mycket festligheter i helgen! :)
Det är Andres kusins son som ska döpas :)

Nu ska jag gå och ta en kvälls knäckis, sen är det dags för skönhets sömn! I need all i can get!


Mamma - Dotter Dag imorgon =)

Imorgon ska jag och Bessa spendera lite tid med varandra, bara vi två.
På morgonen ska vi lämna Nukke och grabbarna hos Mummu & Puua och åka med moster Karo till jobbet.
Karo ska färga mina fransar och bryn Vilket verkligen behövs!!

När vi är klara där ska vi shoppa lite, äta lunch och bara vara. 
Vanessa är lite trött på små grabbarna, hon hamnar i bråk med alla hela tiden, så jag känner att hon behöver ha lite time-out och ha lite egen tid med mig.
Det kommer hon nog tycka är jätte skoj. Hoppas jag iaf!

Idag åkte vi till Fittja för att hälsa på Abuelo och Abuela, vi fikade och barnen busade. Känns kul att dom inte är lika blyga när vi är där! Finally!
Kollade även på kostymer till grabbarna, men hittade inget, så jag får kika vidare imorgon...

Bus hos Abuelo & Abuela


Bjuder på en bild på en bus troll i bollhavet!


Imorgon efter Mamma/Bessa dag ska vi fira brorsans (Stefus) födelsedag. Antingen blir det att grilla eller så blir det fika. Hoppas verkligen att vädret blir som dom sagt, nämligen 19 och sol... men man vet ju aldrig!

Nu ska jag förbereda lite för imorgon, höres!


Sol och regn...

Ännu en regning dag. Solen kikar fram lite då och då och vips så blir det plötsligt jätte mörkt, och det börjar regna. Blääh.
Imorse fick Andres ett ryck innan jobbet- han började avfrosta kylen. Jag passade på att städa i kylskåpet, ännu en grej som man bara skjuter på. Nu är det gjort.
När Andres gick till jobbet träffade vi Taru och hennes Prinsessor för en play-date på gården. Barnen bakade sandkakor och gungade, alltid lika kul att ses! Vi hann in precis innan allt mörknade och regnet kom.

Dagens Nicole.

Bessa ute och leker...

Bessa och hennes bästis Julia gungar

Busungen leker...

Nicole just nu:
Hon sitter och leker på soffan med alla sina små prinsessor. Just nu verkar hon skälla på någon....Haha..


Snart ska jag gå och lämna några kläder som blev sålda igår.
När jag hämtade upp dom så ville Nicole gärna behålla dom... =) Hon tyckte att dom var sååå fina
Imorgon blir bil barnstolen såld också, känns skönt att bli av med allt! Fast det gör ju såklart lite ont i hjärtat...
Snart behöver vi köpa nya bilbarnstolar till grabbarna, dom de har nu börjar bli lite små för dom...

Undrar vad resten av dagen har att erbjuda...
Nähe, nu ska jag sitta på soffan en stund innan små busarna vaknar.
Ha´re!


Satu´s S V A R

Nu var det visst dags för svar igen så att jag inte har alldeles för mycket sen, och så slipper ni ju vänta
Som vanligt så har jag förkortat vissa kommentarer.

Först och främst vill jag tacka er ALLA för gratulationerna som ni skickade om den nya familjemedlemmen! =)
Ska bli jätte kul att bli "bonus" farmor i unga ålder ;)

HERE WE GO!


Camilla
om Mysiga måndag & Glada Nyheter:
Skojsigt med bröllop & barn juhh.
Jag gifter mig oxå nästa vecka - längtar otroligt mye.
Men är väääldigt nervös :)
Camilla - trogen läsare
SVAR: GRATTIS!!!! Vilken dag gifter du dig? Förstår att du är nervös och ni har säkert en massa att ordna inför bröllopet!

Carro
om EMILIOS KALAS!:
Alla barrnen liknar micael Jätte fina! hur gamal är han?
SVAR: Tack :) Han är 17 år

Only_me
om
Lördag förmiddag:
man skulle kunna tro att Emma var Andres dotter!
SVAR: Hehe, hon är ju nästan det ;)

Lizza
om Lördag förmiddag:
Va kul med en kompis som har hängt med länge! Hur blev ni kompisar och vad säger Andres?
SVAR: Vi bodde på samma gård, våra familjer känner varandra. Vi började leka när han var 1 och jag 2 år. Andres känner Joel och vet att vi är som syskon, så där är det inga problem alls! =)

Anonym
om Onsdag:
kul att ni är mycke med din familj. Men har ni tänkt på hans familj o barn?
SVAR: Om vi tänkt på hans familj och barn? Hur menar du? Vi träffar hans familj och större barn ofta också, dom är lika mycket hans barn som de 4 små vi har här hemma, ingen skillnad. Jag träffar min familj oftare eftersom dom bor så nära och när Andres är på jobbet så kan jag bara promenera dit. Jag har inget körkort så jag kan inte så lätt åka till hans sida av familjen.

erika
om
Onsdag:
Vilka fina bilder! Vad blev det för bil till dig då? :-) Kul att du tycker vi är lika jag och Tor.. alla tycker att han är så lik Yannick. Alva är lik honom tycker jag. Yannick är från Frankrike. Kramar
SVAR: Det är Andres bil, jag har inget körkort :) Det blev den där 7-sitsiga Mercan :) Talar Y franska med barnen?

-Santsu-
om
Onsdag:
Moikkis!
Käyttekö muuten paljon suomessa? oletko aina asunut Ruotsissa?
Haleja ja toivottavasti piristyt pian...
Ps: Mummussa on jotain toooosi tuttua,en vaan saa päähän ketä hän muistuttaa tosi paljon. Terkkuja Mummuulle. Sä olet niin iloinen ja säteilevä aina kaikissa kuvissa.
SVAR: Kesäsin ollaan aina Suomessa koska siellä on suvun kesä-mökki Forssassa. Nyt ne laittaa sen myyntiin, mutta suomeen mennään käymään kuitenki ;) Se mökki on ihana, järven rannalla ja ilman sähköä, I LOVE IT! Minä ja sisarukseni ollaan synnytty ruotsissa, mutta ollaan käyty suomalasita luokkaa ihan ysille asti. Ei olla ikinä asuttu suomessa.
P.S Mummu varmasti lukee tän kommentin, odotellaan vastausta ;)

Anonym
om S Ä L J E S !!!:
Hey cutie!!
Va du rensar och håller på :)
Är faktiskt intresserad av bilbarnstolen omden e hel och ren?
Är den utan sån där ställning?
Puss!!!
SVAR- Hey Sweetie! Jag lämnar över stolen till din bror senast imorn förmiddag ;)

anna-karin
om S Ä L J E S !!!:
det där är väl ingen cykel :-)
crosstrainer är nog ett rättare ord...
SVAR: Tack! Äntligen hittade någon rätt ord! Ska ändra på texten ;)

- ALL MY LOVE TO YOU -

Onsdag

Jag har varit lite efter med bilder- sorry.
Just nu ligger tjejerna i sitt rum och tittar på TRASSEL, medans grabbarna försöker somna där nere.
Jag känner mig helt finito! Om jag skulle blunda nu så skulle jag slockna. Finns det nån vitamin eller något som gör en piggare, det här är ju löjligt!

Skickar in några bilder här emellan, från måndagen:
Jag och Mummu gick till Handen med barnen för några ärenden och så passade vi på att sitta och låta barnen leka lite... Jag hade såklart på mig min SUOMI-tröja! Det var ganska roligt för folk tittade på tröjan som f*n med vände sen bort huvudet direkt, som om dem inte alls visste vad det handlade om- förutom alla finnar såklart. Hahaha...


När vi kom hem mötte jag min syster och hennes barn Felicia & Dewin på vår gård. Barnen lekte av sig lite, Felicia sprang och gungade alla 3 och så lånade hon min kamera och var en riktig första klassig- paparazzi.

Jag och Dewin matchar!

Mor och dotter- Karo & Felicia

Denna bilder är tagna från igår på förmiddagen:
Danilo var så trött att han somnade som en stock på golvet fast vi hade musiken på och de andra sprang omkring... E man trött så är man- right?

Vi åkte till bilverkstan och skrev på bil-papper och jag blev stolt ägare av en jäkligt schysst bil!
Jonathan får vänta med körandet i några år till...

Och bilder från idag

Vi e på väg ut för att leka!

Jonathan älskar att gunga, min glada pojk!

Vad ska man säga om Danilo. Hela dagen har han suttit och käkat sand. Visst att små barnen smakar på allt, men han smakar 100005658 gånger, han borde veta hur det smakar by now, dont you think? Jag skojar inte han tar en full näve sand och stoppar i munnen och TUGGAR och säger "nam nam namm" och så gör han det om och om igen! Självklart stoppar jag honom och säger "USCH!", men han bryr sig inte. Han tycker helt enkelt om det.

Vi lekte kurragömma på vår lilla skog på gården också, vilket var jätte kul. Tjejerna älskar att gå i skogen och leta efter småkryp, pinnar och kottar.

På eftermiddan hade vi lite långtråkigt så vi tog en promenad till Mummu och Puua. Karo kom dit också, och gjorde Pippi flätor på tjejerna. Vanessa fick pipränsare (heter dem verkligen så??!) i håret så att flätorna skulle stå rakt upp, precis som Pippi har.

Busungarna väntar på att få gömma sig när "Mosteri" kommer...

Vi var även ute och lekte tillsammans. Nej- Danilo går inte ännu, inte ens om man håller i en hand. Han vill hålla i två händer, annars e han inte med.

Såhär ledsen blir han om man tar bort hans sandiga äpple ifrån honom. Don´t mess with my food!!!


Så har våra dagar sett ut. Nu väntar jag på att Andres ska komma hem, kanske vi ska kolla på nån bra film, äta något gott och sen zzoooooooova.

Jag undrar vad morgondagen för med sig? Har ni några planer?


S Ä L J E S !!! Uppdatering!

Uppdatering då mycket redan blivit sålt!

Nu var det försäljningsdags då. Priserna är helt löjligt låga, bara för att jag vill gärna bli av med dom så snabbt som möjligt... Allt är i superbra skick!

PANG PRISER!

Först till kvarn....

Lekbåge till vagn/bilbarnstol eller baby-sitter.
-
En massa roliga aktiviteter och dessutom så spelar den musik, prasslar,snurrar och annat skoj-
Ordninarie pris -469 kr på Babyland- NU 150 kr!


BARNKLÄDER i storlek 50-56
ALLT för 450 kr!!!
(Bild 1 där alla kläder är med)

Här ser ni dem lite mera detaljerat...
- 1 rosa mjuk filt, 1 Hello Kitty jeansklänning, 2 lila kortärmade bodys (en Mimmi), 1 rosa tennis klänning Mimmi, 1 lila kort kjol Mimmi, 1 par vita byxor med volanger i bak, 1 korta sparkdräkter, en i jeanstyg och en i röd/vit saylor 

- 1 set med mjuk rosa jacka med öron och tillhörande byxor, 1 sommarklänning, 1 rosa tunika, en vit kofta, 2 par byxor, varav ett par shorts, 1 omlotts body (kortärmad) 2 tröjor varav en kortärmad Hello Kitty och en långärmad.


BARNKLÄDER i storlek 74-80
ALLT detta för 550 kr!
(Bild nr 1 där alla kläder är med.)
- 6 klänningar (1 långärmad, 5 korta varav en med byxa) 2 mössor, 1 i love daddy pyjamas, 2 kortärmade bodys,
7 par byxor- (1 Hello Kitty hängsel byxa och en kortärmad "heldräkt" i mjuk jeanstyg) 6 tröjor- (4 luvtröjor, 1 kofta.)

Här får ni er en närmare titt...


AKTIVITETSBIL/ LÄRA-GÅ-VAGN
 NU 150 kr!That was all folks. For now.

Hör av er om detta var av intresse!


GRATTIS BRORSAN !!!!!!!!Ett stort GRATTIS till min älskade bror och världens bästa morbror på födelsedagen den 18/5!
We Love You!

Stefu-
Minä toivon että tiedät että mää olen tosi ylpee sinusta, ja olla sun pikku-sisko.
Olet ihminen ketä todellakin kunnioitan ja "look up to".  Olet minulle, ja mysökin lapsilleni tosi tärkea ja olen kiitollinen että niillä on oma ja maailman paras morbror Stefu elämässään. 
Haluan myöskin pyytää anteeksi ajoista milloin olet ollut pettynyt minuun.
Sydämmälliset kiitokset että aina olet pitänyt musta huolta.
 Sää olet maiilman paras veli!
Rakastan.(stavningen var nog inte 100 %, men budskapet gick nog fram ändå :))

Grattis Stefu!


Buhuuuu....


Nu har jag sorterat kläder i undervåningen och tagit bilder på det som ska säljas. Det blev en hel kartong till Diego och Shabnams bebis + en påse med baby leksaker. För några dagar sen tog vi ner grabbarnas lära-gå-stolar eftersom dom inte tyckte om att sitta där mera och dom tar ju rätt så mycket plats.

Måste erkänna att det känns liiiite tungt just nu, att se alla baby grejer försvinna.
Alla baby kläder, så fina och såå små! Tänk så fort tiden går... Snart har vi inga "bebisar" alls här hemma. Buhhhhuuuu ...........

Ska vi aldrig mera ha en liten bebis???

Hursom helst.
Jag lägger in bilder på allt som ska säljas, så ni får chansen till första tjing innan dom ska ut på Blocket

Ha ern trevlig kväll, nu ska jag fotsätta titta på Desperate Housewifes.


Var bara tvungen! =) (thanks bro´!)


Mysiga måndag & Glada Nyheter

Måndag nu, en ny vecka är kommen.
Idag har det regnat hela förmiddagen, men nu kikar solen fram igen.
När det är regnigt ute så ska man passa på att antingen ligga och mysa framför en bra film, eller städa. Jag valde att städa och började med tjejernas rum. Är inte klar ännu, fick ta en paus då Bessa skulle lägga sig. Jag ska rensa och kasta bort böcker som är sönder och så hittade jag en massa Barbie ben och armar som mystiskt saknar ägare?

Tänkte även gå igenom hela undervåningen. Ska lägga ut några grejer ut på blocket. Motions cykeln som bara står och tar plats ska säljas, bil barnstol samt en massa kläder.
Jag la ut en MASSA kläder på Blocket förut, och jag fick många svar, men dagen efter så fick vi ett lycko-besked:

Diego och Shabnam ska ha barn!!!!

Alltså Andres äldsta son. Jag ska bli bonus "farmor" Hahahahha, isnt that the funniest thing you ever heard?!
Danilo och Jonathan ska bli farbröder och Nicole och Vanessa ska bli Fastrar! Hahaha
Vi har vetat detta länge, men inte velat säga nånting, men nu är det grönt ljus.
Vi är alla jätte glada över den nya familjemedlemmen som skall komma och väntar spänt.
Även Andres är superlycklig, fast han sa förut att han inte alls är redo att bli farfar, då känner han sig gammal. Men nu när han fick höra att Diego ska bli pappa så var han jätte glad och stolt.

Så jag tog bort alla kläder från Blocket, för dom ska få alla kläder och annat, bara vi vet vilket kön det blir.
Nu har dom varit på det stora Ultraljudet och vet könet, så nu ska alla kläder ut igen. Ska ner och sortera allt och lägga undan för deras bebis! Ska bli så mysigt med en bebis till i familjen! (Till höst)
 På lördag ska dom gifta sig, ska bli jätte kul, jag älskar bröllop!

Nu ska jag gå och fixa och dona lite! Höres senare!


Eurovision, Spökhistorier och VM-Guld.

Våran helg har innehållit en massa.
I lördags sov Emma och Felicia över hos oss, vi gick till Mummu & Puua för att hämta tjejernas väskor för natten.
Emma är så duktig som oirkar köra vagnen överallt. På nåt konstigt sätt känns det väldigt "tomt" att bara gå bredvid, utan någon/något att hålla i... men skönt också ibland!

Alla plockade med sig lite blommor dem hittade vid vägen till Mummu, men inte Nicole inte. Hon hittade en på Mummus altan som Mummu redan planterat! Med lök och allt! Varsågooood Mummu!

Emma & Felicia bråkade med Puua....

Felicia, Andres & Danilo

Tillsammans med Stefu, Anna och barnen gick vi och åt innan vi fortsatte hem till oss för att kolla på Eurovision.
Hopp i badet och fram med myset.

Stefan visar tjejerna hur man ska göra armhävningar...

Små tjejerna somnade innan Eurovision var slut, och Anna gick hem med Sebastian. Stefan stannade kvar och när Eurovision var slut så började han berätta spökhistorier.... Han berättade om mentalsjukhuset som ligger rätt så nära här vi bor, som varit ett barnhem för länge sen, som sedan brann ner och nu spökar alltså barnen där i sjukhuset. Tjejerna var först hur tuffa som helst och ville gå och se huset. Sen började dem "se" någon hand i badrumsfönstret, och andra konstiga ljud och historierna fortsatte. TV:n var inte på, det var bara vi, i värmeljusets sken, och det blev faktiskt lite creepy för mig med! Hahaha...
Till slut så var tjejerna jätte rädda. Dom stackarna satt och darrade tätt intill varandra och till slut började dom gråta!  Så tuffa var dom. Dom ville inte gå och lägga sig heller. Så vid 2-tiden la vi oss... När jag gick och kollade på dom 2 minuter senare så sov dom som stockar.

Spökhistorier

På lördag morgon ville dom showa.
Nu till Jennifer Lopez nya låt "On the floor" Såklart sög Nicole i sig hela låten och moovsen, så den låten vill hon lyssna på ofta nu...

På kvällen igår var det såklart dags för Sverige-Finland matchen. Mummu, Puua, Joel, Stefu & Emma kom och  tittade på matchen med oss. Mummu målade en finsk flagga på tjejernas kinder. Phew, de två första perioderna gjorde mig verkligen gråhårig! Som tur vände det, och ni har ju inte missat slut resultatet?
Jag har fått nya gaddar?

Jonathan och Emma

Mina prinsar!

Vart är din tröja, hjärtat?

Sötnosarna Nukke & Emma

När det var dags för sista perioden så ville inte Danilo sova mera, han fick komma upp och se när Finland vann VM-Guld. Han ser väl glad ut?


Hur har Eran helg varit??


JAAAAAAAAAA!!!!! VM - GULD!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!
Är sååå otroligt GLAD just nu! Jag bara njuter! ÄNTLIGEN!
Telefonen blev otroligt tyst efter 1-1 målet...
Vad kan det bero på?

Finland slaktade Sverige med 6-1! Sverige ledde med 1-0, och när det bara var 7 sekunder kvar av andra halvlek kvitterade Finland. Den tredje och sista perioden härskade Finland, och vann alltså med otroliga 6-1 !!!

UP YOUR´S Svenska tidningar och alla ni andra som alltid tar ut vinsten i förskott och skriver en massa skit.

Vad ska tidningarna skriva imorn då? Att någons kusins mormorsbrors pappas granne var svensk, att det var just DÄRFÖR som Finland vann?


IHANAA LEIJONAT, IHANAAAAAA !!!!!!


Ikväll gäller det!

Ikväll är det dags för rysaren mellan Sverige och Finland.
Usch så nervös jag är redan nu. Mellan Sverige-Finland är det alltid en "hat" match....
Om man läser Aftonbladet så har Sverige tagit guld redan. Som vanligt då.
Jag tycker att Finnarna har varit riktigt bra! Men om ser det såhär... Dom har varit i final 11 gånger och vunnit bara EN enda gång. det var hockey-VM mot Sverige år 1995. Varför blir det så?

Finland har goda chanser att vinna, det enda som kan sätta stopp för dem nu är tyvärr dom själva. Dom brukar ha spöken i huvudet när det väl gäller. Speciellt mot Sverige.
Men jag heijar på mina Lejon och sitter framför TV:n ikväll. Ska bli intressant eftersom Andres hejar på Sverige. Gissa om han har retat mig redan idag... Vi får se om TV:n flyger ut ikväll.

Vilka heijar Ni på?

PINSAMT

Va pinsamt det var igår med röstningen på Eurovision...
ALLA länder röstade bara på sina grannländer utan att bry sig om varken låt eller kvalitet. Det var pinsamt att vi bara satt här hemma och visste EXAKT hur alla länder skulle dela ut sina 8:or, 10:or och 12:or.

Jag tycker att Sveriges låt var bäst, och förstår verkligen INTE hur AZ kunde vinna?
Ännu mer pinsamt var det när man läste tidningen imorse, när det stod:

"Vinnar bidraget är i stort sett svenskt."

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Pinsamt.


Vad tycker Ni? Vann rätt låt? Vilket bidrag gillade ni bäst?

Lördag förmiddag

Imorse hämtade vi med oss våran bonus barn Emma och åkte till Fittja för att hälsa på Andres föräldrar. Abuelo jobbade, så vi träffade inte honom, tyvärr.
Vi bjöds på en massa gott, barnen lekte och sprang runt och skrattade. Andres och Emma retades med varandra som vanligt... Hahahaha.... Jonathans andning blir ansträngd när vi var där, och Andres tänkte om det kan vara så att han är allergisk mot hundarna?? Åhh va tråkigt om han skulle vara det... men det bästa är att kolla upp det. Han kan ju också ha blivit smittad från Nicole som haft snuva, och grabbarna har ju förkylnings astma, så det kan ju "bara" vara det också?
Från Fittja åkte vi till restaurangen Lemon och åt gott.

Här kommer några bilder:

Andres med sin brors son, Emilio

Andres, Jonathan och Emma

Lek med farbror Oscar

Nicole busar med Abuela

Bessa kom dit för att smaka på Abuelas kaffe! Vem har lärt henne det då... Hmm? PUUA!

Andres & Emma

Älskar den här bilden på Emma & Jonathan

Vi tittade på gamla bilder. Oscars son Fernando tar studenten den 9 juni (på min födelsedag), så dom höll på att leta efter bilder till hans plakat...

En bild från när vi kollade på hockey-matchen igår...


Nu har klockan redan hunnit bli 17.30 och vi ska ut en stund. Emma och Felicia ska sova över här ikväll, så vi ska mysa framför Eurovision Song Contest. Jag tycker att Eric Saades låt är jätte bra! Finlands låt har jag inte ens hört, men har dom haft med nån bra låt nånsin? Förutom när dem vann med "Hard Rock Hallelujah"... Icke.

Nähe, nu är det utgång!
Vilken låt hejar ni på ikväll?
Ha en mysig kväll, Kramar/Satu & Gänget
Satu´s S V A R

Och så var det dags att svara på kommentarer igen :)

Jag har fått en massa svar ang. lösenords skydda bloggen, jag svarar till er alla här:
Ang. Lösenordsskydda bloggen så har jag inte bestämt mig ännu. Vissa av er har tipsat mig att man kan skydda vissa inlägg bara, så det ska jag kika närmare på. Om jag väljer att lösenordsskydda hela bloggen så ska jag självklart ge mina trogna läsare lösenordet . Detta gäller ju er som skriver till mig då och då, hehe...
Att ha en till, en privat blogg är inget för mig, jag vill ha EN där jag kan skriva om allt.


Cecilia
om Lösenords skydda bloggen?:
Ja det är många som skyddar sin blogg. Jag kan förstå det. Jag läser din blogg varje dag och tycker att det är jätte roligt och jag är jätte impad över allt du orkar. Jag har 1 liten som är 2 månader och det räcker och blir över i bland:)
Ha en bra helg!
SVAR: Tack för ditt kommentar! =) Vad heter din bebis? Ha en bra helg du med, Kramar!

Isaks mamma om Lösenords skydda bloggen?:
Förstår dilemmat, måste va jobbigt att vilja skriva av sig och ändå behöva tänka efter innan om man kommer ångra sig efteråt... Hur många besökare har du dagligen? Hoppas hela familjen får en mysig och kul helg!
SVAR: Jag har mellan 250 till 300 besökare dagligen (Tackar och bockar)

Santsu- om Torsdag:
Jonkun verran seuraan eli sen verran mitä tältä rumbalta kerkee!!
Kaipa se olis mahtavaa jos Ruotsi ja Suomi kohtais.... Ja tietenkin että Suomi voittaisi!
Kumpaa sinä kannustaisit jos näin olis että finaali matsi olis Suomi-Ruotsi?
SVAR: Terve Santsu! Tuun aina yhtä iloiseksi kun kirjotat mulle! Mistä muuten löysit minun blogin?
TIETYSTI minä kannustan Suomea! AINA! =)

Mamus
om God morgon Söndag!:
Hej Satu jätte fina bilder som vanligt, säg till Andres att strömmingen har kommit in på Gålö nu, så han kanske kan få ihop till en middag till er, kram från mamus
SVAR: Hej Mamus! Jag ska hälsa honom det, hahahaha....

Olivia
om VideoFyMe:
Hur gamla är kusinerna? (tjejerna som brukar va hos er, Emma & Felicia heter dem eller?)
Har dem några syskon hur gamla är deras syskon isf?
När är dina barn födda?
Typ 20 maj 2007,7 jan 2009 och 10 okt 2010 (ex)?
SVAR: Hej Olivia! Kul att du hittat till min blogg =) Deras kusiner- Emma fyllde 9 år i mars och Felicia fyller 9 i augusti. Emmas lillebror heter Sebastian och yller 6 år i juli, Felicias lillebror heter Dewin och han fyllde 4 år i april.
Mina barn- Nicole är född 30 maj 2008, Vanessa 26 juni 2009, Danilo & Jonathan 8 april 2010

Om jag har missat någon, hojta till!

Fredagen den 13:e...

Har precis kollat på Finland-Ryssland matchen här hemma med Andres & Joel. WoHoo, Finland är i VM- final mot Sverige. Finns det någon mer spännande match än när Finland och Sverige möter varandra?

Idag har vi tagit det lungt. Barnen har varit hos Mummu & Puua en stund medans vi var i affären och fyllde kyl och frys. Skönt att komma till affären själva så man kan gå i lugn och ro ibland... Det behövdes verkligen efter en sån här dag fullt med gnäll och tjafs. Vanessa och grabbarna har hängt i mina ben hela dagen när jag försökt få något gjort, och Nicole har varit gnällig och trött. Jag drog ner persiennerna i vardagsrummet efter att jag lagt alla 3 småttingar och somnade på soffan med Nicole. Hon behövde verkligen det idag...

Och så kom Joel (Jopo) hit och kollade på matchen med oss. Vanessa och Nicole busade med honom hela tiden så han fick inte en lugn stund. Dom tycker att det är så kul med besök att dom blir helt till sig.
Nu satt Bessa och sa till honom: "Im in löööv"

Dom fick varsin skål med popcorn med sig till rummet och så fick dem ligga och titta på Toy Story 3, så att vi kunde titta på matchen.

Tusen tack för alla era kommentarer förresten, jag uppskattar det jätte mycket! Ska försöka svara på alla kommentarer imorn, för nu håller ögonlocken på att ge upp för idag.

Vad ska ni ha för er i helgen?

Juste! Höll ju på att glömma att det är fredagen den 13:e idag! Hur har eran dag varit?
Tror ni att denna dag är mer olycksdrabbad än någon annan dag?
Jag känner mig lite "jaigs" när det är fredagen den 13:e. Är ni vidskepliga? 
Borde krypa upp i soffan och kolla på nån skräckis...


Ha det bäst!
Kramar/SatuLösenords skydda bloggen?


Sitter och funderar lite ifall man ska lösenordsskydda bloggen....?
Vet inte... har besluts ångest.

Jag tycker att det känns lite tråkigt att inte "kunna" skriva om allt här på bloggen, för man vill ju inte att vem som helst ska kunna läsa sånt som känns privat.

Vad tycker Ni?

Men än så länge är bloggen öppen för alla!
Och jag informerar er trogna läsare om något skulle ändrats


Torsdag

Förmiddagen har vi spenderat hemma, lyssnat på musik, alla har fått i hoppgungorna och så har det lekts och hängst i mina ben. Som vanligt alltså.
När alla hade vaknat och dom ätit mellis promenerade vi till lekparken där vi träffade på brorsan, Emma & Sebastian.
Grabbarna käkade blommor, gräs och sand. Bessa jagade fåglar, Nicole lekte med Emma.
Allt är som det brukar med andra ord.
 
Bessa Bus

Spindelmannen Sebastian

Grabbarna käkar sand...

Spana in Jonathans puss mun som har jämt kör med :)

Jag tog med mig Emma och Sebastian till oss, men först stannade vi ute på våran lekplats och träffade på Taru med hennes tjejer Daniella och Jullan.

Söta Julia ska åka kana

Nicole och Jonathan

Jonathan älskar att gunga! Han sitter och skrattar och säger "Kiiiiiikkkkaaaa!" Gullungen!

Danilo & Emma

Julia & Nicole bakar sandkakor

Vanessa & Danilo också...

Gänget

Sebastian gick in till Andres innan oss, han var törstig och ville leka inne. När vi kom hem så stod maten på bordet. Pyttipanna med ägg och saltgurka.
Ingen hit hos Emma, Sebastian, Nicole eller Vanessa- men grabbarna åt med väldigt god aptit! Dom andra åt hela burken med saltgurka och mackor :) När det var bara en halvlek kvar på Finland- Norge matchen oi hockey gick vi till Mummu och Puua.

Emma körde vagnen hela vägen

Heja Finland!!!

Finland vann sin match mot Norge med 4-1!
Nu pågår alltså matchen mellan Canada- Ryssland. Än så länge står det 1-0 till Canada... Vilka blir det som ska  möta Finland nästa gång?

Hur e de med er? Följer Ni hockey-VM?
Vilka tror ni kommer att mötas i final?


Gamla bilder

Eftersom jag inte ägde en digital kamera vid tiden när Emma & Felicia föddes, så fiock jag leta efter mina gamla foto album och titta på gamla bilder. Ojoj oj så många fina minnen.....
Jag scannade några bilder, så att jag kan dela med mig av dom fina bilderna! Kan inte förstå att det gått nästan 9 år sen dessa bilder togs...
Eftersom jag själv inte hade några egna barn så blev dessa syskon barn som mina egna barn som jag skämde bort så mycket jag bara kunde. Lite roligt att kläder och saker som jag köpte till dom när dom var små har jag nu fått tillbaka till mina egna Prinsessor.

Jag träffar Felicia för första gången på BB...

Det märks att hennes pappa Patrik är Bajare va?

Emma ute på vift

Jag med Emma

Lika som bär? Hihihi  (Felicia med Tweety)

Jag och Emma

Felicia & Emma

Kolla Felicias min!

Min kusin Noora & Fellu

Emma kör min gamla dockvagn...

Felciia äter Calzone

Felicia, Jag och Karo

Sötnosarna!
Jag fixade en massa tofsar på dom, hahahha...

Vi är på väg till Höglunda badet
Här med Emmas kusin Lukas också


Tänk så fort tiden går. Jag kommer ihåg dessa stunder som igår...
Dom här tjejerna betyder något väldigt speciellt för mig, och jag är glad att vi är så tighta fortfarande.
Dom känns som mina egna barn.

Felicia och Emma- MOSTER/FASTER ÄLSKAR ER!Jag hittade även denna bild som jag bara var tvungen att scanna in, den är så fin tycker jag.
Det är Andres söner, Diego & Micael.

 
(Vet inte vilket år)


Jordgubbar och Choklad

Fick denna bild från min Mamma idag- Gissa om jag blev sugen!??

SOMMAR!


BLÅTIRA.....


Glömde ju att skriva om min snygga blåtira.
I tisdags när vi hade kommit hem från Mummu och Puua så la jag mig på soffan en kort stund för jag var så trött. Bessa satt bredvid mig och höll på med sitt.
Jag låg där och blundade och höll just på att somna när Bessa slängde sig bakåt och rakt på min kindben.
VÄRLDENS SMÄLL!
Jag trodde att jag hade fått en spricka där, så ont som det gjorde och sprang till badrummet.
Bessa kom efter mig (hon verkade inte ha känt något alls) och frågade "Vad gör dyyy Mamma?"

Den var väldigt öm och svullen, inget annat. Tills igår morse.
Jag vaknade med världens blåtira. Ögat var svullen och började bli blå/röd...
Ni kan ju förstå att jag sminkade mig där när jag skulle ut.
Idag ser det nog ännu värre ut. Svullnaden har gått ner nu, men det är helt blått nu.
 Folk tror säkert att jag blivit misshanlad eller något.
Tur att det här inte hände när vi ska på bröllop, hade inte vart så snyggt.

Bilden är tagen igår, och observera att här hade ag ändå smink på! Sexigt va?


- RUDAN -

Igår bestämde vi oss för att låta Mummu vila från oss.
Efter att barnen tjatat och tjatat om att gå till Mummu och Puua så gick vi istället ut till våran gård. Då blev alla som förbytta. Efter en massa gnäll och bråk hemma så blev alla hur snälla och lugna som helst så fort vi kom ut.
Om jag bara kunde få dom att förstå att ibland tar det tid att förbereda och göra allt klart innan vi är ute.
Dom verkar tro att vi ska vara ute på 2 sekunder.
Men icke. Ibland måste man vänta, för jag ska ju klä på dem byxor och skor och leta fram flaskorna också. Som igår så bråkade Nicole för att hon inte ville ha på sig några kortbyxor. Hon tog av sig dom och när vi skulle ut så hittade jag inte dom. Och då blev det världens liv igen. Men allt var frid och fröjd när vi väl var ute, och redan då var jag helt utmattad i huvudet.
Mummu cyklade till våran gård innan hon skulle fortsätta till Farsta.

Nicole pratar hela tiden om hur Mummu har lovat att måla hennes naglar igen. En liten lady.
Sen var det dags för lunch och vila. Eftersom Andres kom hem efter att jag lagt de 3 minsta så gick jag också ner och passade på att vila. Välbehövligt!
När alla hade vaknat så ringde Emma och ville komma till oss. Of course! Stefu skjutsade hit henne och så packade vi vagnen och promenerade till Rudan.

Bilder, varsågod:


Andres var så kaxig och sa att han kunde klättra uppför det röda repet... Hur tror ni att det gick??

Han kom inte längre än såhär.

Bessa och Pappa Andres uppe på klätterställningen

Vi satt på filtarna och åt bullar och drack saft, tills alla fåglar började attakera oss. Tjejerna tyckte att det var superskoj och började kasta bullar till dem så helt plötsligt hade vi en hel flock fåglar runtomkring oss som barnen jagade.

Emma och Andres kastar boll med varandra

Emma fick också sitta i vagnen en stund

Vi stannade vid cafeét Lake Side och köpte lite glassTisdags bilder

Eftersom jag varit så fruktansvärt trött de senaste kvällarna så har det blivit dålig uppdatering på bloggen, sorry
Men jag ska passa på nu medans Bessa och grabbarna sover, och Nicole sitter och äter på sitt stora äpple och tittar på PlayHouse Disney.

Här kommer iaf bilder från tisdan som vi spenderade ute hos Mummu & Puua hela dagen.

Biker-träff på morgonen

Vanessa tog med sig sin dockvagn och docka på promenad
(Hon trodde att det skulle gå snabbare ifall hon bar på vagnen....)

Nicole fångade en stor..... PUUA!

Och så fångade dom en skalbagge också. Eller nått.

Efter lunch och efter att ha lagt grabbarna så knallade jag och tjejerna till Emmas skola för att hämta hem henne, men först hämtade vi Dewin och Sebastian från dagis också.
Dom blev jätte glada att vi kom!
Jag skulle ha hämtat Felicia också, men hennes pappa Patrik hämtade henne tidigt för hon hade ont i magen.

Vanessa hade så bråttom att springa efter Sebastian, Dewin och Nicole ut från dagis gården att hon ramlade och fick ett stort sår på knät. Stackars liten... som om hon inte hade nog med märken på bena...

När vi kom hem undrade jag vart Puua var... Gick in för att kika på grabbarna som sov i deras rum och hittade även Puua där. Helt däckad.

Sen var det dags att bada!
Nakenfisar av allihopa och i och plaska!

Efter en stund kom även min syster Karo och min bror Stefu. Han hade nog en otursdag igår, för först tog Emma en hel hink med vatten och kastade på honom när han solade och sen ramlade han i buskarna.
Åhh att jag inte hade kameran framme just då!
Jag satt och tittade när dem spelade boll, och så sprang han bakåt och så vips låg han bland buskarna som han hade missat bakom sig! Man såg bara fötterna på han som spretade vartsom helst. Stackarn.

Bessa badar med alla 4 grabbar

Jonathan tar en liten paus med Puua

Emma & Nicole sitter och ritar...
Eftersom Emma ritade hjärtan och namn på sina händer så ville inte Nicole vara sämre. Fast hennes tecken var något helt annat....?

Nakenfisen gungar

LIKA SOM BÄR?

Vi spelade även lite bollspel Nicole ville inte riktigt samarbeta när hon väl fick bollen...

Hon har äntligen lärt sig att visa med fingrarna hur mycket hon ska fylla snart. 3 ÅR! Och hon är ju såå stolt!

Nicole måste visa sin fina teckning från Emma till Sebastian

Sebastian "Seppo"

Grabbarna ska klättra på och ställa sig mot en på en gång... Alltid har man någon som drar i byxbenen...

Framåt kvällen var det dags att tömma poolen med vatten. Såklart hjälper tjejerna till.

Hemma på kvällen kikar tjejerna ut efter glassbilen


(fortsättningen på gårdagen kommer!)


GRATTIS JOPO!

Idag fyller en av mina bästa och absolut äldsta vän Joel "Jopo" år!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JOPO!
Kippis ja Kulaus!


♥ VANESSA ♥ :)

Dags att fortsätta med info om Vanessa nu!
Namn: Vanessa Daniella Susanna Gonzalez
Smeknamn: Bessa, Bessa Bus, Besoliina, Enkeli (=Ängel), Rakas (=Älskling), Besame (=Pussa mig), Söpöliini (=Sötnos)...
Födelsedag: Den 26:e Juni 2009
Ögonfärg: Grön/Grå/Bruna
Hårfärg: Ljus brunt
Horoskop: Kräfta

Vart bor du?:
Sverige, Stockholm, Haninge.
Vart är du ifrån?: Mamma är finsk, pappa är från Uruguay, jag är född i Sverige.
Familj: Pappa Andres, Mamma Satu, Storebröder Diego & Micael, storasystrar Patricia och Nicole och små bröderna Danilo & Jonathan

Favorit rätt:
Äter det mesta!
Favorit film: Pippi, Muumin, Mimmi & Musse
Favorit sport: Dans
Favorit skådespelare: Pippi Långstrump, Tommy och Annika
Favorit godis: Kinderägg och Klubbor
Favorit leksak: Mjuka bollar med gummi snören (Öhm, dåligt förklarat?) Mobiler och böcker!
Favorit lek: Läsa, Bygga Lego, och laga mat i lek köket
Favorit låt: Skaka Rumpan!
Vad vill du bli när du blir stor?: Får inget svar från henne förutom att hon nickar....
Vart vill du bo i framtiden?: Samma svar som Nicole- Hos Mamma. Hahaha...

 Tycker om
: BUSA! Läsa, dansa, sjunga, gunga, bada och skratta!
Tycker inte om: Att bli tillsagd, för då blir jag arg!

SENAST JAG:
Skrattade:
När jag busade i badet med Mamma ikväll
Grät: När Mamma sa att vi ska gå hem från Puua och jag inte fick titta på Rölli...
Filmen du såg: Madicken.
Tuggade tuggummi: Igår
Sång du sjöng: "Tässä tulee hirmuinen Rölli!"
Filmen du såg på bio: Prinsessan och Grodan
Vilka länder har du besökt?: Finland & Tunisien

Sån här är jag
: Nyfiken, tuff, busig, snäll, temperamentsfull, livlig, omtänksam (ibland iaf, hahah), Iaktagande

Nu skickar jag in lite bilder från nyfödd fram till nu!
Enjoy!

Pappa och en nyfödd Vanessa
(Jag föddes 5 ½ veckor för tidigt)

Jag och syrran Nicole tar en liten tupplur tillsammans...
Mamma & Jag på BB

Här är början på ett starkt band... Min bästa vän Puua och jag
En liten tupplur på Mamma och Pappas säng

Mammas Ängel

På båten till Finland

Jag har precis fått örhängen

PUSU BESO!

Felicia, Moster Karo, Dewin, Nicole, Mamma & Jag

Puss på dig min lilla Enkeli!

 Syskon kärlek!!!

Pappa och jag på Halloween fest!

Happy girl

Jag lånar syrran skor...

Kommer ni ihåg det här härliga leendet??

Söpöliini!

Good morning Sunshine!

Fredagsmyys

Och kommer ni ihåg den här blicken då?

Tiger var min bästa leksak när jag var lite mindre :)

Glass är alltid gott!

Här är jag med min stora syster och två små bröder

Jag kunde inte gå när jag fick mina smöbröder, jag var bara 9 månader då, så här håller jag på att övar mig för fullt!

Jag med min bästis Puua

På kalas


Tiden har gått så fort, och snart är min finaste Enkeli hela 2 år...
Bessa, Mamma älskar dig mer än du nånsin kan ana! Du och dina syskon är vårt allt. Vi är så glada att just DU kom till vår familj en varm juni dag för snart 2 år sedan.
 VI ÄLSKAR DIG!


Pool- Dag

Vilket sommarvärme idag!
Känns jätte konstigt att det bara för några dagar sedan SNÖADE och idag har barnen kunnat sitta och bada på altanen... Weird.Men härligt!

Lite bus hinner man alltid med innan det är dags att gå. Jonathan ska rycka på sladdarna så att hela lampan rör sig, tur att Andres har "satt fast" den på ett fiffigt sätt med osynligt fisketråd


Jag vet inte varför, men barnen har vaknat 1 timme tidigare de 2 sista morgarna än vad dem brukar...?
Hur som helst så är det alltid så mycket trevligare att stiga upp när solen skiner och värmen gassar på!
Idag packade jag med mig lunch, mellis och lite annat och traskade iväg till Mummu. Puua var på jobbet, men kom sen. Och jag hade med mig ståbrädan idag! Thank God!
Medans vi väntade på att solen skulle nå altanen så satt vi utanför, vid lekparken och njöt av den fina dagen.

Eftersom vi visste att denna dag skulle vara varm så hoppade Mummu på sin cykel och cyklade till Handen för att köpa en barnpool att plaska i.

Vanessa på fågeljakt igen.
Hon jagar fåglarna hela tiden och tycker att det är så himmla kul. Bakom henne ser man Jonathan som jagar en egen fågel..

Angelica kom förbi med sina barn Filip och Saga och hunden en stund också...
Gung gung...

När det var lunch dags gick vi in och satte oss, tog en liten breake från solen. Alla barnen åt jätte bra!
Absolut inget att klaga på idag!  T om Jonathan (knack*knack* Ta i trä) har ätit jätte bra dem senaste dagarna!
Istället för att grabbarna ska sova en stund i vagnen så bäddade jag till dem i Mummu & Puuas rum. Jag la 2 täcken dubbelvikta på golvet, kuddar omkring och så la jag dom där med varsin flaska och snuttis, och jag lovar att det tog inte längre än 20 sekunder innan herrarna var däckade! Och dom sov i nästan 2 timmar! Dom sover mycket bättre i sängen än i vagnen, annars skulle dom bara ha sovit i ca. 20-30 minuter och sen vaknat eftersom dem inte kan vända sig. Men idag fick dem sova ut ordentligt.

Bessa först i badet!

Nicole ville INTE bada. Hon är så envis och vill inte gärna prova på något nytt. Förra sommaren tog det halva sommaren innan hon vågade sig i... Hon nöjer sig med att titta och posera vid poolen istället.

Herrarna ligger och sover... jag var bara tvungen att ta några bilder, det såg så gosigt ut...

Vid halv två tog jag med mig tjejerna och gick till Emma och Felicias skola och skulle överraska dom och ta med oss dom hem med oss. Andres kom och mötte upp oss också. Dom blev jätte glada över att se oss, jätte glada att slippa fritids och få vara med oss istället.

Mina 4 tjejer

Ett tag efter att vi kommit fram till Mummu och Puua så vaknade grabbarna och ville i och bada direkt, och gissa om dom ÄLSKADE det? Fast jag hade inte förväntat mig något annat heller... Dom trivdes som fiskar i vattnet. Ibland klättrade dem över, och så klättrade dom tillbaka i igen.

Eftersom det tog sån tid för stora tjejerna att hoppa i så tog jag några hinkar med vatten och blötte ner dem!
Bessa gosar med Mummu

Grabbarna njuter av livet...


Vanessa håller på att pott-träna nu, så hon säger titt som tätt "Pissa-hätä" (=kiss nödig) och då sätter vi oss på pottan eller toaletten, men hon luras bara. Det kommer ändå inget. Hon vill bara se vad som händer om hon säger så. Och så går hon och så ser man plötsligt att hon kissar på sig. Noll koll, kisset kommer när det kommer. Vi har hur många par trosor som helst med oss i väskan, och så hänger vi dem på tork när det hänt en "olycka"...
Men det är ändå bra att hon tar av sig blöjan när vi kommer till Mummu och Puua, när vi är ute. Måste passa på nu när det är sommar! Och det som är bra är att hon inte är ett dugg rädd för att kissa på toaletten som Nicole var. No problems här inte. Nicole är super duktig nu, hon säger alltid till när hon ska kissa så hon är helt utan blöja på dagarna... Mammas stora lilla tjej! Fast hon vill inte bajsa på toaletten. Då håller hon sig hellre hela dagen tills hon får blöjan på kvällen, men då har jag sagt att hon får be om blöjan när hon ska "kakka", det är bäst så, tills hon är redo. Vill inte att hon ska behöva hålla sig och få ont i magen.. Sen säger hon till när hon är klar och vi tar bort blöjan igen.

Såklart ville show-tjejerna dansa igen. Denna gång ville dom sjunga hela låten själva, utan musik.

Puua kan han också!

När Mummu & Bessa gick och la sig hade Nicole och jag en lugn stund för oss själva. Felicia och Emma lekte med sina kompisar utanför grinden...

Även Dewin kom en liten stund och ville hoppa i och bada med Bessa

Mosters älskling!


Nu är ännu en underbar dag slut. Imorgon skulle det bli ännu varmare. LOVE IT!
Ikväll gick nattningen bättre. Fast man önskar ändå att man kunde dela på sig. Grabbarna lägger sig och somnar fint själva utan problem, men tjejerna vill så gärna att man ligger och goosar med dem medans dem tittar på film.
Det spelar ingen roll vem jag ligger bredvid först, då är det alltid den andra som också vara med mig...
Som ikväll låg jag bredvid Nicole, och så frågade Bessa efter mig och ville att jag skulle komma till henne, efter ett tag gick jag till henne och då ville Nicole att jag ska komma tillbaka. Dom kommer liksom inte till ro när dem ska tävla sådär... Funderar på hur jag ska göra på bästa möjliga sätt. Kloning vore nåt.

Alla sover, och Andres ligger och tittar på fotboll bredvid mig. Vi har inte hunnits träffas så mycket idag, så jag ska avsluta det här och lägga mig bredvid.

God Natt allihopa!


Gårdagen- Söndag.

Igår- precis som idag var vädret helt underbart. Vi gick till Mummu tidigt på morgonen och kom hem sent. Vi var ute hela dagen lång, och det var sååå skönt! Jag älskar att vara ute i solen, och barnen trivs så himla bra.
Vad är skönare än att få vara ute och leka när vädret är så bra som det har varit?
Vi tog med oss allt vi behöver under en hel dag ute, och så var vi bara.

Bessa är redo för att dra till Mummu & Puua!

På morgon kvisten var det fortfarande liiite kallt, så vi hade på oss luvtröjorna tills vi kom fram. Bilden är tagen framifrån ;)

Och utsikten från mitt håll


När vi kom fram så var min bror Toni redan där och tog en fika.
Här är Danilo med morbror Toni

Eftersom Nicole och Vanessa har tjatat om Emma och Felicia hela helgen så kom Stefu, Anna, Emma & Sebastian förbi Mummu innan det var dags för Emmas handbolls samling. Dom hade turneringar hela helgen i Nacka.
Morbror Stefu med Jonathan

Mummu läser en bok för Bessa

Danilo gosar med sin fina Gudmor Anna

När alla hade gått förutom vi så gick vi ut och lekte. Andres och Puua var och "fiskade"...

När storfiskarna hade kommit hem så var det dags att grilla!Supergott med kött, kyckling, korv, ris... 

Bessa Bus på promenad med serverings vagnen...

En gosig Jonathan och jag

Grillmästaren!

Efter maten bjöds det på glass!

Jag och Andres spelade badminton i ca 30 minuter och jag sprang som en tok! Gissa om jag har träningsvärk i armarna nu också... Snacka om otränad?
Sen var det såklart Nicoles tur att spela med sin pappa. "Jaaa! Jag gjorde det!" ropade hon hela tiden.

Pappa, Nicole och Bessa fixade ett eget kiosk under rutchkanan där tjejerna sålde hamburgare, spagetti och glass (av pinnar, kottar och gräs)

Jarmo kom med Max och Nea på besök också. Nea eller- NEJA som  Bessa kallade henne för orkade inte riktigt med Bessa som ville krama henne hela tiden...
men sen gick hon och "lekte" med Max istället och försökte envist stoppa nappen i hans mun.

När dagen började gå mot sitt slut så kom Felicia och Emma för att visa sin BRONS-medalj till oss.
Dom vann 6 av 7 matcher! GRATTIS tjejer! Jag är sååå stolt över er!
Dewin & Nicole

Spana in tuffingen Dewin framför brudarna!

Våran tjej-liga

Anna & Jonathan


Sen var det dags att knalla hemåt och bada. Vägen hem var inte så himla rolig. Jag hade ju glömt stå-brädan hemma, och Nicole var rätt så trött efter en lång dag full med spring. Danilo, Jonathan och Vanessa satt i vagnen och Nicole skulle alltså gå. Dumma mamma som glömde ståbrädan! Hon gick till Mummu utan problem, men hon är ändå liten och jag kan inte förvänta att hon ska orka gå hem efter dagens slut. OK, så ville hon hålla mig i handen, men det gick inte alls bra, för jag kunde inte styra hela vagnen med en hand hela vägen, för jag var tvungen att spänna och så åkte vagnen ändå vart den ville, och då var det ju liv över det... Stackaren... Jag ringde Andres som var hemma och tittade på fotboll, men han sa att han inte kan komma...
När vi kom ut från tunneln, precis nedanför mördarbacken så dök hanändå upp. Då hade jag precis bytt plats med Vanessa och Nicole så att hon också fick vila sina ben. Och då blev det förståss liv på Vanessa...

Vi tog ett bad allihopa och sen fick dem leka lite i lugn och ro innan det var läggdags. Vanessa somnade ganska snabbt eftersom hon hade skippat middagsluren. Hon var fullt upptagen av annat. Men Nicole måste ha varit övertrött eftersom hon låg vaken en stund innan hon äntligen somnade.

Jag var helt sänkt jag också och somnade vid 21.40... Alltså missade jag vem som åkte ut från Big Brother.
Men mitt hjärta spelade in det åt mig och såklart fick jag höra vem som åkte ut ändå.

Jag undrar vad det är med Nicole... Hon har drömt mardrömmar 2 nätter i rad nu... Hoppas att hon kan sova bättre inatt. (Och jag)

(Fortsättningen på idag- måndag fortsätter alldeles strax)


God morgon Söndag!

Imorse när jag och Danilo vaknade vid 7 så hade Andres redan åkt och fiskat med Puua.
Dom hade tydligen åkt redan 5.30...

Nu har vi hunnit med frukost, på med kläderna, fixat håret, borstat tänderna, dammsugit bort sand som kommer in, och fixat grabbarnas vagn. Jag tvättade den och så tog jag bort de svarta åkpåsen och fixade lite.

Nu ska vi till Mummu och se vad hon har för sig!
Sen kommer Andres och Puua dit då vi ska grilla! Yammy!

Vad ska ni göra idag?

Ha det bäst! Kramar

Andres (storfiskarn) skickade en bild på deras fångst....
Vi ska INTE äta fisk idag heller.


Årets FÖRSTA fiske-tur!

Idag packade vi bilen och åkte iväg till Torö för att fiska.
Det är inte lite packning man ska ha med sig när man åker med 4 små barn och ska vara borta en hel dag... Det är picknick/mat, dricka, engångs grill, en hel påse med sandleksaker, extra jackor mm.mm...
Innan vi gick så sa jag till Nicole att gå packa med sig en väska, och så kom hon med sin handväska full med sina små figurer. Lilla damen!
Bilen var fullpackad när vi hämtade med oss Mummu och Puua.

Vanessa var väldigt nyfiken på maskarna, och tänkte t om. äta upp en, medans Nicole tittade på avstånd och sa: "Usch va äckligt!"

Och grabbarnas dag... vad ska man säga om det... Dom satt mest och åt sand. Ja, ni läste rätt- SAND.Det var sand överallt, på filtarna, i kläderna- överallt. Och dom satt så nöjda så och åt sand för fulla händer. Jag blir inte förvånad om dom bajsar ut sand imorgon. det är det som är nackdelen med att åka till stranden. All sand! Men än så länge har vi inte hitatt ett barnvänligt ställe utan sand. Måste kika runt under sommaren. Torö är ett riktigt mysigt ställe. Det ligger väldigt avlägset och det är sällan det är nån folk där, om det finns så är det bara några få. Det är naturreservat område, och jätte lungt. Idag var vi själva där hela dagen, riktigt mysigt! Jag och Felicia tänkte bada, men havet är ju iskallt! Men det lockade, vattnet var kristallklart och bottnet var av mjuk sand.
Puua och Nukke fiskar

Vanessa knallar runt och checkar in läget..

Hej Mummu!

Så fort vi tänkte lägga oss och vila lite på filten så kröp grabbarna till oss och skulle klättra på oss och klappa oss. Alltså blev det ingen vila alls.

Puua och tjejerna byggde en "Rölli" (=Troll) med snäckor, pinnar och stenar

Nukke & Pappa

Puua hämtade en hink med vatten som tjejerna byggde sandslott med..
Pappa Andres sätter igång grillen så vi kunde grilla korv. Vad var det Du la där, så att den tände?

Mmm, kakor! (med sand)

Nappar det?

Jag, Jonathan, Felicia och Mummu gick och satte oss vid bryggan och hade lite tjej-snack och såg även en svan som försvann på en gång när vi kom...

En bildbevis till att grabbarna klättar på oss så fort man lägger sig ner...

Bus på stranden

Dom hade en tävling och vem som kunde kasta mest stenar i vattnet...

Efter en hel dag utan fisk så nappade det äntligen!!!  Det var storfiskarn Andres som fiskade upp denna fisk (kan man ens kalla den för fisk?) 2 cm lång och stolt som tuppen var han!

Nicole gömmer sina händer i sanden...


Sen var det dags att packa upp och åka hem. Det blev ingen fisk till middag idag inte. Hahahaha... Alla 4 barnen somnade på hemvägen. Vi åkte till Mummu och Puua och åt, sen kom även syrran och Peter dit. Dom verkade såååå pigga och glada!

En glad Nukke
 
Mitt hjärta

Puua brukar öppna sin pokerväska som barnen får leka med, som underhållning en stund....


Nu ligger alla barnen i sina sängar. Eftersom Nicole sov under bilresan hem så ligger hon nu vaken i sin säng och ropar på mig.
"Mamma? Kom och gosa med mig! Mamma, jag vill ha en puss! Mamma, jag vill ha en kram! Mamma, hjälp mig med täcket! Mamma, jag vill se en film till, Mamma, jag vill ha vatten... Mamma? Maaaaaammmaaa??" så håller hon på. Så brukar Bessa också vara, men nu somnade hon som en stock.

Nu ska jag och Andres kolla på nån annan film som han har hyrt.
Han och Puua har bestämt sig för att gå och fiska TIDIGT imornbitti. Vid 5- 5.30......

Sov så gott allihopa! Imorgon skulle det bli ännu en fin dag!
Kramar/Satu


Gårdagens fredagsmyyys

Igår så var det ju fredag, vi var i affären och köpte en massa onyttigheter som vi skulle äta på kvällen. Innan dess så lekte barnen på Port 73´s barnhörna. Tråkigt att föräldrar till vissa barn tror sig äga allt som finns där. Det fann en tjej i lekstugan, och när Bessa skulle in och leka så sa hon att hon ska gå bort.
Och så kom hennes mamma dit också och tittade ogillandes på mig när jag sa att det är OK för de andra att gå in...


Hur som helst kom kvällen, vi badade först sen plockade vi fram chips, popcorn, godis, dricka och Andres gjorde en massa mackor med olika pålägg, tände ljus och började kolla på film med tjejerna som Andres var och hyrde. Grabbarna var så trötta och det var redan deras läggdags, så dom sov. Andres hyrde en dans-film till tjejerna som dom gillade. Ibland då och då så försökte tjejerna dansa breake-dance, bla med att stå på huvudet som de gjorde i filmen...
Stackars Andres... Tjejerna tog godis från skålen, och när dom inte ville ha mer så stoppade dom in allt i Andres mun. "Nej, jag vill inte ha. NEJ, Jag vill inte ha mera!" hördes det hela tiden, men de fortsatte proppa i honom choklad och godis och han fortsatte gapa... När filmen var slut och tjejerna nattade så var vi riktigt proppmätta på alla onyttigheter att vi mådde illa. Så pass illa att Andres kräktes pga. av tjejerna som proppat i honom all godis och choklad.  När jag äter godis brukar jag bara ta några stycken, sen e de bra, men igårkväll var jag riktigt sugen, så jag verkligen ÅT. Nu e man inte alls sugen på varken chips eller godis...


FREDAG

Ännu en fredag är här. Jag förstår inte riktigt vart alla dagarna tar vägen? Det är ju fredag var och varannan dag?
Idag har jag varit i Handen med barnen och träffat Mummu en snabbis innan vi promenerade hem igen. Thanks god att vi har en sido-vagn på vagnen så att de 3 minsta hade en sittplats. Sen fick jag hålla Nicole i handen medans vi gick och styra med en hand, och sen uppför mördarbacken också... Dagens träningspass är avklarad.

Vädret? Njaa, det är nog på väg åt rätt håll iaf. Himlen är strålande blå, men det blåser så jäkla kallt!

Vad ska ni hitta på denna helg?
Nä nu ska jag passa på att ligga på soffan en stund och njuta av tystnaden!

Skickar in några bilder från dagarna som gått!

Vanessa och Jonathan leker

Emma & Felicia leker "Mamma-Pappa-Barn" med bustrollen

Tjejerna kollar efter Ekorren ute på träden

När barnen satt såhär så sa Nicole: "Mamma, ta ett kort på oss!" Linslusen!

En trött och sliten mamma med sin Docka

Gänget

Igår gick vi till en rolig lekplats bredvid Mummu & Puua. Den var jätte rolig, fanns t om 2 baby-gungor så att båda grabbarna kunde gunga samtidigt.

Efteråt gick vi till Mummu och Puua för en fika med hemmagjorda muffins! Tack Mamma!
Dom smulade ner ganska mycket, så det var bara att ta och städa! ;)

Min lilla sötnos!

Och lilla tuffingen

Nicole pott-tränar sin lilla syster...


Ha en bra dag allihopa!
Take care!/Satu

♥ NICOLE ♥

Jag lovade ju förut att jag ska skriva mer om varje barn, så nu börjar jag.
Om det är något mer ni undrar över, så fråga på ;)


Först ut är Nicole.

Namn: Nicole Karolina Mercedes Gonzalez
Smeknamn: Nukke (=Docka), Nikolina, Prinsessa..
Födelsedag: Den 30 maj 2008 (jag fyller 3 år om 25 dagar)
Ögonfärg: Exakt som pappa, bruna med gula skiftningar
Hårfärg: Ljus brunt
Horoskop: Tvilling

Vart bor du?:
Sverige, Stockholm, Haninge.
Vart är du ifrån?: Mamma är finsk, pappa är från Uruguay, jag är född i Sverige.
Familj: Pappa Andres, Mamma Satu, Storebröder Diego & Micael, storasyster Patricia, lilla syster Vanessa och små bröderna Danilo & Jonathan

Favorit rätt: Grillat kött, ris, pommes, pasta
Favorit film: Många! Snövit, Nanny McPhee, Madicken, Pippi och Törnrosa är bland dem som ligger på topp just nu.
Favorit sport: Dans
Favorit skådespelare: Pippi Långstrump och alla Disney Prinsessorna.

Favorit godis:
Cola-nappar och tuggummi.
Favorit leksak: Små prinsessorna och andra små figurer
Favorit lek: Sitta med lek/dockhusen och leka med små figurerna.. tills någon av små syskonen kommer och tar alla saker..
Favorit låt: Just nu är det ALLT som kusinerna Emma och Felicia lyssnar på.

Vad vill du bli när du blir stor?: Emma och Felicia. (Hennes eget svar)
Vart vill du bo i framtiden?: Hos Mamma. Hahaha...

 Tycker om
: Att vissla, dansa, sjunga, leka med syskon och kusinerna, gunga, bada i badkar, busa och skratta!
Tycker inte om: Att tvätta håret, lägga sig, att prova nya saker, att vara borta från mamma...

SENAST JAG:
Skrattade:
Idag innan läggdags då Pappa visade en rolig tomte på sin mobil
Grät: Hmm... Idag när Bessa drog mig i håret!
Filmen du såg: Madicken.
Tuggade tuggummi: Idag!
Sång du sjöng: Ricky Martin "Maria"
Filmen du såg på bio: Prinsessan och Grodan
Vilka länder har du besökt?: Finland, Egypten & Tunisien

Sån här är jag
: Glad (oftast) Omtänksam, hjälpsam, snäll, nyfiken, blyg och ibland tror jag att jag bestämmer allt...

Nu skickar jag in lite bilder från nyfödd fram till nu!
Enjoy!

Våran lilla Docka!

Myser med Pappa på soffan

Taking a ride...

Nukke & Mamma i Egypten

På skönhetsbehandling hos Moster Karo...

Sötis!

Mamma & Nukke

Gos med Nasse!

En glad men dregglig liten tjej!

Första turen ute med pulkan

Moster Karo, kusinen Felicia, Nicole & Mamma (jag)

På båten...

Jag är inte alls trött!

Moster & Nicole

Titta, jag har lärt mig att gå!

På Nicoles 1-årsdag

Prinsessan

Pappa & Nicole på Kolmården

Ute och går med vagnen

Nicole och lilla syster Vanessa

Glaaaash!

Systrarna Bus

Nicole på fest hos Moster

Sötnosarna Nukke & Mummu

Busungar

När två blev fyra.

SÖT

Tänk va tiden går fort ändå... Först fick vi vänta i flera år, och så kom hon äntligen, vår efterlängtade lilla Docka.
Nu ska hon fylla 3 år...
Nicole, VI ÄLSKAR DIG!


BVC

Som vanligt när väckarklockan ska ringa på mornarna så vaknar jag 10 minuter innan.
Jag hatar att ha en tid passa tidigit på morgonen. Det spelar ingen roll hur förberedd jag än är, ändå får vi stressa iväg. Tyvärr hade vi en läkartid på BVC så vi kunde inte få en senare tid. Vi kom i tid iaf.

Först ut var Jonathan. Vägning och mätning. Phew, han hade gått upp i vikt! Och han växer jätte bra.
Sen gick vi till läkaren där han gjorde olika 10-månaders tester (för att han är 10 mån korrigerat) som han klarade toppenbra! Han frågade vad han kan göra osv. Och allt annat var jätte fint, jag frågade om maten och han tyckte att vi ändå ska skicka iväg en remiss till honom till barnläkaren så dom kollar upp allt. Även han sa att det är en mognads grej, och att han ändå verkar vara pigg och glad liten kille, och det stämmer ju. Men jag vill vara säker på att han inte har ont eller något annat som stör när han äter.

Sen var det Danilos tur och han klarade allt galant, inga anmärkningar där inte.

Sist ut var Vanessa. Även hon har gått upp i vikt men hon ligger fortfarande i understa kurvan, så läkaren ville att vi kommer tillbaka med henne om en månad. Jag sa att jag känner ingen oro för hennes del, för hon äter ju jätte bra, men att hon också rör på sig mycket.
Sen var det dags för sprutan och resten av familjen gick ut ur rummet.

"Nej-Nej-Nej." hann hon säga, sen var det klart, och Bessa tittade bara på sitt nya fina plåster med tecknade barn på. Är hon inte tuff eller vad? Inte en enda gnäll eller skrik. Min söta lilla tuffing!
Hon fick välja ut ett eget bokmärke som hon stolt visade för sina syskon. Nicole var mest intresserad över plåster och tyckte väldigt synd om sin lilla syster.

Resten av dagen har gått väääldigt segt. Har inte haft lust att göra nånting. Vädret är ju jätte tråkigt, kallt och blött. Och dessutom har jag haft världens huvudvärk.
Misstänker att det kan vara migrän, för det har bara blivit värre.
Jag kan nästan inte ens hålla ögonen öppna för ljuset gör så ont, och ögonen svider och huvudet håller på och sprängs. Vad tror ni? Kan det vara migrän?
Jag har nog varit väldigt tråkig med barnen idag, men jag har inte haft nån ork alls att lyssna på deras tjafs, gnäll, bråk och "gör det, jag vill ha det" osv. Vad ska jag göra? :(

Här kommer dagens vikt och längd info:

Jonathan- 7.820 g och 76.5 cm
(sist 7.270 & 73.4 cm)
Danilo- 8.590 g och 77 cm (sist 8.320g & 74 cm)
Vanessa- 9.470 g och 83.5 cm (sist 9.180 g & 80 cm)


........

Ligger nere i vårt sovrum och skiftar mellan att titta på Desperate Housewifes och "Vi ska få barn".
Tänkte lägga mig i någorlunda tidigt idag, för imorgon bitti ringer väckar klockan (om inte barnen vaknar först), vi ska till BVC.
Det blir vägning och mätning på Vanessa,Danilo och Jonathan samt läkarkontroller. Vanessa ska även få sin försenade 18-månaders spruta.... Stackaren :-( Får ha med mig något att muta henne med :-D

Jag hoppas så innerligt att dom har gått upp bra i vikt!!!
Är så orolig för vad dem kommer att säga...
Det återstår att se imorgon...

Det är mycket som rör sig i mitt huvud just nu....
Borde bara sova så kanske allt verkar lite bättre på morgonen....?

EMILIOS KALAS!

I Söndags var vi i Fittja på Emilios 9-års kalas. Eftersom våra 2 bonusbarn Emma & Felicia var hos oss så fick dem även följa med oss dit. Innan vi åkte var vi och köpte våran torktumlare, ett stort tack till min bror Stefu som hjälpte oss ta den hem! Såklart hann tjejerna med att uppträda innan vi åkte...

Nicole shejkar på soffan

Danilo kikar på

Kusinen Melina var på plats

Danilo, Melina & Micael

Sötnosarna Emma, Vanessa & Felicia

Syster och Bror- Nicole & Micael

Felicia tog en bild på mig, Nicole och Jonathan

Tjejerna fick showa för Emilio + gänget!
Bessa var med i ett hörn hon också, men Nukke är fortfarande alldeles för blyg att showa framför folk.

Abuelo visar att han kan minsan shejka han också!

GRATTIS Emilio! Såklart sjöngs det på Spanska, Svenska, FINSKA och Engelska!

Undrar vad det är tjejerna inte vill att Vanessa ska få höra...? Hmmm... Kanske Micael kan svara på det?

Grabbarna busar under bordet. Dom undersöker ifall någon har råkat tappa något på golvet...
Diego och Shabnam kom ju också dit, innan dom kom så berättade jag för Emma & Felicia att han har gjort sig "illa" i ansiktet (Superior challenge galan) och att det kan se lite läskigt ut. Till Små tjejerna sa  vi att han hade ramlat. När han kom så satt dom och tittade jätte nervöst på honom.. Hihihi, det såg ju faktiskt läskigt ut! det är mest svullnader som ska ner. Jag och hans gulliga blivande fru Shabnam satt länge och pratade ute på soffan, vilket var jätte mysigt. Jag är glad för Diegos skull att han har hittat en så fin och bra tjej som Shabnam, hon är en underbar människa och vi kommer väldigt bra överrens. Kändes bra att få prata med henne... Nu ska vi planera in en middag!

Sergio med en sprallig Jonathan

Emma, Felicia, Emilio och våra små tjejer var ute och lekte på gården och verkade trivas :) När vi åkte därifrån så åkte vi till restaurangen Lemon i Kungenskurva. Jätte mysigt ställe. Alla vände sig om efter oss när vi kom in med alla 6 barnen...Vilket gäng!


Tack för kalaset Emilio!

VideoFyMe

Här kommer fler videoklipp. Den första var båda våra mini-show-tjejerna med och uppträder...
Och på den andra är Twinsen sugna på att leka i bollhavet innan läggdags för några dagar sen... :)
Charmören Danilo

En mulen och kall tisdag är kommen.

Pappa Andres och Danilo kom hem från sjukhuset vid 4.30 imorse...
Allt gick bra, han fick inhalera Ventolin 2 gånger och så fick han ligga under uppsikt 1 timme mellan varven.

Han hade charmat hela personal gänget och folk som satt där och väntade.
Han hade skrattat, flinat med sin Popeye leende och visat sina fina gaddar och blinkat med sina ögon. Dom blev helt kära i honom och sa att han var den finaste barn dom har sett. Pappa blev såklart väldigt stolt. Hoppas att han inte kör det där tricket och låter Danilo ragga nya brudar till honom??  Hahaha....
När dom skulle gå hem så sa läkaren att personalen hade hälsat att dom inte får gå hem innan dom hade sagt hejdå till dom.
 Lill charmören!


Nu sover alla förutom Nicole. Pappa är på jobbet... Grabbarna mår mycket bättre. Dom fick hämta ut en egen inhalator som vi ska använda om deras andning blir så ansträngt igen. Förkylnings astma är det dom har, tydligen...  Andres frågade även om Jonathan, ni vet, det där med att han inte vill äta och att han spyr upp allt så lätt. Dom sa att det är en mognads grej, att han kommer att växa ifrån det och att bara han får i sig NÅGOT alls så är det huvudsaken.

Nu ska jag hämta mig en PowerKing och sätta mig på soffan och vila en stund innan cirkusen är igång igen. Den här morgonen vaknade jag helt slut. Men det är bara att rycka upp sig så att man orkar! Vart har det fina vädret tagit vägen förresten?? Nu är det kyligt och det regnar. Hörde att det t om har snöat?! I hear but i dont believe it. Vad händer? Försvann det fina vädret med Maj-månaden?
SOL och värme- kom tillbakakaaaaaa!!!!


Nicole uppträder

Jag har en egen liten show-tjej här hemma, här dansar Nicole!


Andning.... :-(

Maj månad, Måndag kväll.
Tidigare under kvällen åkte Andres med båda grabbarna till När-akuten för deras andnings skull. Dom började hosta igår och direkt satte det sig i luftvägarna. Danilo var värst, hans andning var jätte anstängt så dim åkte in.
Alla prover såg bra ut, dom har bra syresomsättning, det är bara luftvägarna. Dom fick inhalera Ventolin och så fick dom detbutskrivet också. Eftersom klockan redan var efter läggdags och dem var supertrötta när dem kom hem så fick dom lägga sig på en gåbg och vi började titta på film. En timme efter vaknade Danilo med ansträngd andning igen. Suck.
Han fick komma upp med oss så att vi hade han under uppsikt, han fick Bricanyll men det hjälpte inte.
Så nu åkte Andres iväg till akuten till stan med honom (när-akuten är stängd).... Andres ringde nyss och sa att han sover djupt och fint i bilen nu. Fast det e ju lika bra att kolla upp det här.
När Jonathan var på akuten för samma sak förra gången, så fick han Ventolin 2 gånger och Kortison, varför fick inte Danilo det? Och Ventolin bara en gång... Det verkade ju inte hjälpa honom alls nu...:-(

Usch, det är inte alls kul när någon i familjen blir sjuk...
Jag känner mig inte hel när inte hela min familj är hemma.
Har bara en stor klump i magen när någon saknas... Jag kommer inte till ro.

Idag har våra bonusbarn varit hos oss i stort sett hela dagen, måste erkänna att det känns lite tomt utan dom här...
Jag älskar dom så mycket, dom känns ju som mina egna barn! Dom t om kallar oss för Mamma och Pappa! :-)

Nu ska jag försöka vila ögonen lite, med telefonen tätt, tätt intill mig ifall Andres ringer!

God natt allihopa, sov gott, dröm så sött....

Valborg & Superior Challenge

I lördags var det Valborgmässoafton och såklart gick vi till brasan eftersom Nicole och Bessa pratat så länge om det efter att ha sett Madicken filmerna..
Vi klädde på oss varma kläder, ni vet ju hur det brukar vara i Valborg- och det var inget undantag denna år heller- ISKALLT! Det var hur mycket folk som helt som hade samlats för att se på brasan. När dom tände den så var det katastrof. Folk flydde undan den enorma mängd svart rök som kom ur och stora pappers (?) bitar flög runt i luften och attackerade folk.. Vi var inte där länge alls, det var visst inte så roligt som Nicole hade hoppats på.
"Pappa, det var inte roligt!" sa hon hela vägen hem.

Vanessa fick låna kusin Dewins vagn en stund

Här står några av vårt "gäng" och väntar på att brasan ska tändas

Mina hjärtan- Nicole & Pappa

Min syster Karo med lilla snyggingen Dewin

Vanessa hos Anna, Sebastian med min bror Stefu

Nicole och Pappa tittar på brasan

Felicia & Emma


Vid våran port väntade Mummu, hon skulle vara hemma med barnen när vi skulle åka till HOVET och gå och kolla på Diegos match. Han gick huvudmatchen på Superrior challenge galan.
Jag plockade fram lite myspys till Mummu och tjejerna och så åkte vi. Jätte mysigt att komma iväög och göra något, bara Andres och jag. När vi kom fram så satte vi oss bredvid en jätte nervös blivande fru till Diego- Shabnam.
Matchen sattes igång och publiken hejade på Diego. Jag skrek mig hes också, men sånt hör väl till, det var ju trots allt jätte bra stämning!
Han gick alltså huvudmatchen och fightades med en kille från Brasilien som var nuvarande mästaren.
Tyvärr så förlorade Diego  men han gjorde en grymt bra match iaf!
Det kommer fler matcher och möjligheter.

Fina Shabnam


Jag satt där och funderade hur olikt det här livet egentligen är från mitt. Jag har 4 små underbara barn där hemma som ligger och sover i lugn och ro, och här sitter jag med stäming som höjer taket och entusiastiskt pubilk som jublar. Helt olika världar. Det var jätte kul att vara där och kolla, en häftig upplevelse.
Tack att vi fick komma!

Stefu och Anna tänkte också följa med, men sen fick dem annat för sig. Vad var det det var, Stefu??

Och sist med inte minst- TACK till min kära Mamma som ställde upp och tog hand om våra Ögonstenar!
Dom var så stolta och glada att få visa oss sina nymålade tånaglar när dem vaknade

Hur firade ni Valborg?
Var Ni och tittade på brasan?


2 Bonus barn

Jag har våra 2 bonusbarn här hemma hos mig just nu. dvs. min systers dotter Felicia och min brorsdotter Emma.
Dom fick gå hem till oss efter skolan alldeles själva (istället för till fritids), så stora dom har blivit! Dom var så stolta när dom kom fram och våra tjejer blev förståss överlyckliga då dom väntat på dom hela dagen.

När dem kom så gick dom in till rummet med alla barnen och lekte. Ganska kul att höra deras lekar. Bla så försökte dom få Vanessa att sova. "Nu ska vi sova, sa mamma" "NEE-E!" skrek hon. Stackaren trodde att hon måste lägga sig igen, fast hon precis vaknat, och mitt i leken till och med! Hahahha....
Sen har vi ätit mellis, dom har lekt ännu mer och nu är dom ute på gården och gungar med Nicole och Vanessa.
Danilo & Jonathan är här hemma med mig, för dom är jätte rossliga igen. Danilos andning verkar inte alls bra...

Nu ska jag fortsätta med mitt. Jag ska slänga alla sängkläder i tvätten och lägga nya, samt dammsuga och små plocka lite grejer.. Måste ju passa på när det är "bara" jag och twinsen hemma.
Snart kommer Andres hem från affären.

Vad gör ni en dag som denna?

Dewins 4-års kalas!!!

Dewin firade sin 4-årskalas i fredags i lokalen här vi bor, här kommer bilderna!
Innan kalaset tog jag med mig tjejerna ner, låste upp lokalen och hjälpte till att fixa det för kalas ordning. Dom hade med sig en massa ballonger med olika figurer som tog knäcken ur mig att blåsa upp!
Bra att ballongpumpen började fungera EFTER att jag var klar...

Kalas gästerna börjar anlända....

Nicole

Patriks mormor Siv och morfar Raffe med Danilo

Vid kalas bordet

Sen sjöngs det


Grattis Mosters älskling!

Grabbarna vid kals bordet

Nicole, Vanessa & Puua

Jag fick låna Tiina & Jarmos lille Max

Emma och Felicia

"Bessa" och "Nakki" sitter ute och leker med en ny present...

Jag med mina Prinsessor

Glada gänget: Anna, Patrik & Andres

Inne sitter grabbarna och leker

Max med Kicki och mamma Tiina

Nicole och Nea

The show must go on...
Såklart ska storasyster Felicia och kusinerna Emma & Vanessa uppträda på Dewins kalas!

Hejarklacken!

Jag, Max, Tiina, Karo, Anna & Kicki

Musiken sattes på och så dansade och stojade vi med Dewin. Tänk att han redan fyllde 4 år!

Vanessa & Jag

Danilo & PuuaTack för ett jätte roligt kalas Dewin!
LOVE YOU!

P.S Karo, fionns det smörgåstårta kvar?


GRATTIS EMILIO!

Vi vill gratta vår kusin Emilio som fyller 9 år idag och så ska vi passa på att tacka för kalaset igår!
GRATTIS SÖTIS!


Ny torktumlare!Jag är sååå himla glad!
Inte att vår torktumlare gick sönder (efter 5 år), men att vi var och köpte en ny idag!
Nu blir kläderna så mjuka och fina igen.
Nu ska det tvättas och tumlas så att högen försvinner! Tänk va man tar sånt förgivet.. att ha rena och fina kläder varje dag? Jag tycker att det är jätte viktigt att mina barn ska ha rena och fina kläder på sig varje dag.
Att dom sen blir smutsiga så fort man går ut gör mig absolut ingenting, det är väl sånt tvättmaskiner är till för? Barn ska inte behöva tänka "Det där kan inte jag göra, då blir kläderna smutsiga". Barn ska vara barn!

Jag lovade ju bilder från dagarna som gått, så jag gör det senare ikväll, nu vill jag bara sätta mig på soffan, med tända ljus och min kärlek bredvid och njuta av tystnaden. Vi har precis fårr barnen i sängs efter att ha kommit hem från Fittja där vi firade kusin Emilios födelsedag.

Snart börjar Big Brother också, där ALLA riskerar att åka ut. Vem tror ni att det blir?


RSS 2.0