Tunisien -Del 3-

Första natten på hotellet gick sisådär för min del. Alla andra somnade som stockasr efter vår långa resa, jag borde också ha gjort det, så trött som jag var, men jag kunde inte. Musiken från showen var jätte hög och när jag väl hade somnat så vaknade jag av att jag frös pga. fläkten, det var något knas med den, man kunde inte ändra graderna på den, så det blåste ut iskallt luft. Resten av nätterna stängde vi av den när vi kom in för att sova.
Sen vaknade jag ofta, och jag tror att det var för att jag tänkte på pojkarna, mina fina underbara pojkar... Vi ringde dem flera gånger varje dag, smsade och fick bilder. Första veckan var dem hos Abuelo och Abuela, och den andra veckan hos Mummu & Pua. Dom hade blivit riktigt bortskämda med att vara i famnen iaf ;)
Andra natten gick mycket bättre, Nicole & Vanessa dande med i minidiscot (som de sen gjorde varje kväll) och vi la oss någorlunda tidigt. De första dagarna blev jag och Patti rejält bitna av myggor eller stuckna, eller vad man nu säger? Mest på benen, men jag var biten 3 gånger i ansiktet också... jätte fint... och överallt kliade det som f*n!
Så när vi klagade hos dem en kväll så kom dem in och sprutade en massa myggmedel när vi skulle sova, jag höll på att hosta ihjäl, Hello- de tänkte gasa oss med myggmedel!

Några bilder på de första dagarna....
Jag & mitt hjärta vid poolen (som ni ser så har myggorna attackerat mitt ansikte...)
 
En dopp i havet!

Jag solar lite...

Bygger sandkakor

Klockan är tre, det är dags för GLAAAASSS!!!

Nicole äter melon vid poolen.... Det är livet!

Andres och jag testar kameran under vattnet!

Jag måste ju visa mina konster också! Hahahahah

Bad Prinsessorna

Nukkes nya "kamera smile"

Glada Enkeli


Nu måste jag avsluta för idag, sängen kallar... Natti, Natti!


Tunisien -Del 2-

Första dagen vid poolen, badkläderna är på, nu är det dags att utforska stället!
Alla hoppade i poolen förutom Nicole som stod och velade fram och tillbaka. Hon var jätte sugen, men ändå lite fundersam. Hon fick stå vid sidan om ett tag, men sen tog jag in henne också, och det var inga problem alls! Vattnet var så pass varmt, och det var mycket skönare i vattnet än uppe (där var det varmt!) så hon tyckte att det var jätte skoj att bada! Sen ville hon inte gå upp när vi andra skulle upp. Hon ville liogga kvar i poolen och leka..
Här sitter Nukke i Bessas "båt" som hon fick i 1-års present av Mummu och Puua. Bessa gillade inte den, men det gjode Nicole!

Bessa och hennes gröna mask tar en dopp i den varma poolen

PUSU BESO!

Klockan tre varje dag öppnade dem glass och bakelse ståden, där vi hämtade glass varje dag. Personalen kallade tjejerna för "The chocolate girls" eftersom de satt och åt choklad-glass varje dag och var heeelt nersölade med den kalla glassen som smälte som is i solen.
Nukke äter plättar...

Bessa äter bakelser...

Samma dag som vi kom var det stora vågor ute på havet, Andres och jag som båda älskar att leka i stora vågor gick ut för att leka lite medans Patrik och Patricia passade tjejerna en stund. Vi hade hur kul som helst. Det var bara några få dagar som man kunde leka i vågorna, annars stod vattnet still.. Förutom den dan då jag, Patti och Patrik åkte vatten soffan bakom en motorbåt... My god säger jag bara! Vi hoppade och flög som vantar i vår soffa på de stora vågorna medans vi desperat försökte hålla oss fast! Det var hur kul som helst och det var världens fart! Andres kunde inte åka med den dagen, eftersom han hade pajat sin rygg på den stenhårda madrassen på rummet, som vi fick utbytt. Då åkte han soffan med mig och Patti. Återigen var det jätte kul, men jag fattade inte att jag vågade köra den igen...

Andres på stranden

Nicole badar i havet för FÖRSTA gången!

Bessa Enkeli också!

Sandkakor var jätte roligt att baka på stranden, tjejerna tyckte om det nästan lika mycket som jag och Andres, hahaha...  Tjejrna har bara lite tvångstankar när dem ser att vi byggt fina slott, dem ska nämligen komma och ta sönder det så fort det står klart... Sen byggde vi en stor grop som Bessa satt i och vattnet forsade in i den med vågorna, det tyckte dom om
 
Danilo & Jonathan- YOU WERE ALLWAYS ON OUR MINDS...

Man kunde rida på kameler på stranden, men vi gjorde inte det... Tjejerna tyckte nog att det var rätt så häftigt =)
På eftermiddagarn gick vi till hotellet, badade, gjorde oss iordning och iväg för att äta middag och sen var det minidisco time och efter det var det alltid någon show. Hela tiden var det underhållning av något slag, jätte roligt!
Andres och Vanessa utanför vår balkong

Me and my Love

Andresito, Patricia, Patrik & tjejerna

Nicole äter glass efter middan

Patrik & Andres dricker... vatten????!

Varje dag var Bessa på övnings-gå kurs, och hon blev allt bättre, men ännu vågar hon inte släppa fingret och ta de första stegen. Men snart!

Pappa Andres vid poolen med Prinsessorna

SLUT MED VÄLLING!

Här emellan inläggen jag tänkte skriva om resan till Tunisien så skickar jag ut denna lilla inlägg om att
Nukke har slutat helt med välling.
Det hände i Tunisien, de sista 2 dagarna var det slut på hennes färdigblandade välliing som vi hade tagit med oss, så hon fick pulvervälling som vi hade köpt från Sverige, vi blandade det åt henne typ 3 kvällar, men hon drack ingenting. Hon tyckte inte alls om den, så vi tänkte att det är lika bra att hon slutar med vällingen helt nu, när hon inte vill ha. Hon har frågat efter välling några gånger här hemma, men vi har sagt att den är slut, och hon har godtagit det helt utan problem. Saken är den att hon har börjat äta mycket bättre nu efter att hon slutat med välling, och det känns jätte bra!
Mammas duktiga tjej!!!
Älskar dig Nukke!
Bessa Enkeli har slutat på eget beslut för flera månader sen. Hon fick kvävningar varje gång hon fick välling, och smakade inte en droppe, så det blev bara så att hon själv ville inte ha längre.
Hon har dock inga problmen med att äta ändå så...
Älskar Dig Bessa!


Resan till Tunisien

Tisdagen den 13 Juli var dagen innan vi skulle åka, och eftersom vi skulle åka hemifrån mitt på natten så lämnade vi pojkarna i Fittja hos deras Abuelo & Abuela redan på tisdagkvällen. Vi satt och pratade, jag visade alla deras grejer, grabbarna satte ihop en säng till dem, och jag bäddade så som dom har det hemma med mjukisdjuren, snuttis och nappar. Då kändes det genast bättre för mig att lämna dem där... Jag visste ju att dem skulle ha det jätte bra.
Sen gick vi ut på deras uteplats och satte ihop ett jätte tält till alla sommarens grillfester och mysiga sommarkvällar/dagar. Sen var det dags att säga Hejdå. Tänker inte göra allt för dramastiskt nu, men det gick OK.

Nicole, Abuela & Jonathan

Våra Mirakel

Abuela pussar Bessa hejdå


Sen åkte vi hem och fixade för det sista, och jag lyckades faktiskt få mig en blund, ca. 50 minuter innan jag hade ställt på klockan och det var dags att åka. Allting var klart det var bara att byta blöja och klä på tjejerna, sen fick dem fortsätta sova i bilen.
Bessa blev klar först, hon sitter i vagnen och väntar på syrran...

Nukke var betydligt tröttare, men ingen gnäll trots att hon nyss blivit väckt mitt i natten....

På Arlanda flygplats väntar vi på att Pappa och Patti ska komma tillbaka efter att de parkerat bilarna...

Ja, juste... det här med VISUM. Det var bara Andres som behövde visum till Tunisien, som vi ansökte om redan för ÖVER 3 veckor sen, och på deras papper stod det att man får besked 2-3 vckor efter att man lämnat in ansökningen... Men icke. Vi åkte till Tunisiska ambassaden 2 gånger innan vi åkte, men dem kunde inte göra något där... verkade inte som att dom hade så bråttom med det. Men det hade vi, så vi tog en STOOOR chansning att åka dit ändå- utan visum. Redan på Arlanda innan vi skulle kliva på planet kollade dem visum på folk, och då höll jag på att bajsa på mig av nervositet, jag var så rädd att dom skulle säga att vi får vända tillbaka hem. Vår tur kom och tjänstemannen sa något om visum, och kollade på datorn, men hon tyckte att det ståd så oklart, så hon skickade igenom oss! PHEW! Flyget dit gick toppen bra. Faktiskt helt oväntat bra. Jag hade räknat med skrik och bråk från Nicoles sida, men hon var jätte duktig. Vi tittade på en tidning när vi lyfte, tjejerna drack ur sina flaskor (för att sänka trycket på öronen) och så fick dem lite tuggummi också. Sen somnade dem, Nicole sov igenom hela resan, Bessa nästan, men hon var så snäll och lugn attt det aldrig var några problem med henne.
Vi klev av flyget på Enfidha flygplats i Tunisien och klev rakt ut i värmen. Sen var det dags för passkontroll, och såklart blev vi stoppade. Vi satt där i över 2 timmar, och jag var nervös iogen att vi skulle få åka tillbaka hem igen.. Andres var inte ens orolig, han har åkt utan VISUM förut, så han visste att det gick att fixa när man väl var där. Men jag var inte så säker.. Efter mcket väntande och diskussioner hit och dit och pengar under bordet fick vi gå igenom. Och då hade vår buss till hotellet redan åkt, så vi fick vänta länge och betala deras transfer minivan själva.

Nukke sov hela flygresan

Bessa Enkeli gosar med pappa

Väntar på transfer till hotellet....

När vi kom fram till hotellet trodde vi att vi var på helt fel ställe. Allting var sååå fint!  Och det var VARMT!Stranden precis bredvid, jätte fin med vitkornig mjuk sand och varmt kristallklart vatten, poolområdet var jätte fint, hela områden var jätte fint! Som i ett vykort. Under hela vår vistelse hade vi inte behövt gå ut från de enorma grindarna som skyddar hoteller mot objudna gäster, vi hade allt vi behövde precis där. (All inclusive)

Jag kan verkligen rekomendera vår hotell-  ELDORADOR SALAMMBO Tunisien!

Skriver mera snart...

Hello, hello!

Har ni suttit och överfört ca 750 bilder från resan till datorn, så ikäll kommer bilderna! Nu vaknar barnen en efter en, gotta go! Chao!

HEMMA!

Nu är vi hemma!!!
Tänkte bara skriva det, och inget mer idag, eftsrom jag ska bara lägga mig på soffan och gosa med grabbarna :)
Tjejerna sover och är trötta efter resan, det är jag & Andres med... Skönt att vara hemma! Egen säng!!! Hihi, hörs mera imorn, Chao!

Dont forget to remember us!


Nu är allting klart. Väskorna står vid dörren med barnvagnen, pojkarna är hemma hos Abuelo & Abuela, och om 3 timmar drar vi. Är det ens någon idé att försöka sova?
Nicole verkar ha resfeber, hon ligger vaken fortfarande och sjunger "imse, vimse spindel"... Hon borde somna, vi har en lång resa framför oss innan vi är framme. Även fast själva flygningen tar ca. 3 h 40 min...
Planet lyfter klockan 6 på morgonen, så det är mycket dötid där emellan.

JAG HOPPAS ATT NI INTE GLÖMMER BORT OSS medans vi är bortresta???

Skriv gärna hälsningar, så jag blir extra glad när jag kommer hem och ska sätta igång med bloggningen igen!
(Vi kommer hem den 28:e...)

Ha det så bra ni alla som läser!


Mitt i packning och städning

Sitter här ute på balkongen och tittar på när tjejerna badar, samtidigt som jag fixar mina naglar.
Jäklar vad varmt det är! Inne är det likadant... vi har ingen flekt.
Men man ska inte klaga! Snart är hösten och den långa vintern här, och då lääängtar man tillbaka till dessa dagar.
Igår var det 42 (!!!) grader varmt i Tunisien! Cheeezuz, säger jag bara. Där ska vi tillbringa dagarna i poolen och stranden, ta en dopp precis när man känner för det. Vi har 0 meter till stranden, jätte fina pool områden och jätte fint hotell, så det ska bli superskönt!

Ja, packningen går det inte sådär jätte bra med. Tjejernas grejer är packat och klart, pojkarnas likaså. Känns så konstigt att packa deras deras grejer, och dom ska inte ens med... :( Men 42 grader varmt säger väl mycket?
Mina & Andres kläder ligger på golvet, för vi upptäckte att resväskan som vi fick låna är för liten för våra grejer...
Så nu ska man hitta en större.
Ni hör ju att det är en hel del kvar att göra, och klockan tickar på.

På eftermiddan kommer min kusin hit, hon tycker att det ska bli jätte skönt att komma bort och vara här hemma hos oss i 2 veckor i lugn och ro.

Nu ska vi in och leka, jag har lite att göra, bara Andres kommer hem så kan jag ta tag i det...

P.S Det är verkligen inte Bessas bästa dagar just nu... Igår fick hon en fjärrkontroll i ögar så den svullnade lite och blev blå, och nu slog hon huvudet i bordet så hon fick en blå bula... Stackars mammas lilla Bessa Enkeli.... :(
Det har inte varit så bra dagar för nån, ser det ut som- Andres fick värsta tandvärken igår, hela kinden svullnade upp, så han fick åka till tandakuten och fick penicillin för det, idag var Patti hos läkaren för hon, precis som jag också haft ont i halsen, det var halsfluss och hon fick antibiotika... Hur kul låter det?

Jag skriver mer ikväll, när allting är packat och klart! Chao

S V A R

ANONYM- Grädde?? REDAN!
Svar:
Japp. Men bara pytte, pytte lite så han inte får ont i magen. Är det kalas så är det! ;)

ANONYM- Badar du alltid med kläderna på?
Svar:
Neej, men jag gör det om jag inte har min bikini med mig ;) Har ca. 20 par hemma, men ibland planerar man inte för dessa dopp när man drar ut :)

Svar till KICKI- Tack så mycket vännen!!! Vi hörs och ses när vi kommer! Ha det så jätte bra! Krama och hälsa familjen från oss!

Svar till SWEEETIE- Mm... ang. nappen... nöden har ingen lag, jag var TVUNGEN att ta den då jag iunte hittade de andra... Hahaha.... ;) Värre blir det- Andres köpte AIK hoodies till dem igår också... :/

Måndag morgon

Jag och pojkarna är dem enda som är vakna denna måndag morgon. Vi har tagit ett bad, eftersom dem kommer att stänga av vår varmvatten från 9-16 idag... Men det är lika kvavt som innan, badet hjälpte inte alls! Alla persinner är nerdragna och balkongsdörren och alla fönster är öppna. Ändå kommer det inte in sval luft alls.

Pojkarna har varit lite jobbiga inatt... Vid halv sex tiden vaknade dem igen, och ville inte alls sova mera. Själv hade jag så ont i magen att jag inte ens orkade stå upp. Andres hjälpte till, och senare gick han upp med dem. Nicole vaknade av pojkarnas gnäll och kunde inte somna om, så hon kom till vår säng när Andres gick upp.
Jag vaknade ändå lite då och då, och upptäckte att Nukke har gått upp pappa helt själv, eftersom hon inte kunde sova... När jag kom upp vid halv nio, så sov hon på soffan, så här ser det ut hos oss i just detta nu:Grabbarna ligger med sina blöjor här bredvid, dom har inte bestämt sig ännu för om dom ska sova lite eller inte. Dom funderar på om dem missar något... Men icke. Här händer det inget speciellt de närmaste timmarna.
En maskin med tvätt är i rullning redan och fler följer. Det ska packas idag!

Vad har ni andra för planer idag??


2 dagar kvar!

Bara två dagar kvar! Ännu en dag har gått förbi.
Maskinerna går på för fullt här hemma.
Jag sitter och bloggar lite nu och tittar på VM-finalen - Spanien vann över Holland med 1-0!
Barnen sover och vi tänker börja kolla på film snart.
Jahap. Imorgon ska jag ha packat klart. Hoppas att det blir så också, för jag hatar att stressa!
På tisdan tänkte jag ta det heeelt lungt och inte göra nånting. Förutom att lämna pojkarna på kvällen... *pust* Jobbigt... Jag får pussa på dem nu hela dagarna innan vi åker då.
På tisdag kommer min kusin hit också, hon ska bo här med sin kille medans vi är borta, och vara husvakt.

Det är lite bättre med min hals också, jag har inte ont eller så, men det är den där jäkla rösten som strular. Men jag är absolut på bättringsväg!

Nu ska vi kolla på film, och sen zooova.
Ha det så bra allihopa!

P.S Erica, va spännande, snart flyttar ni!!! Snart är du MYCKET närmare din familj! Kram

Watch, and be amazed

Imorse kom Mummu & Puua hit och vi åkte tillsammans till Farsta Centrum för att köpa nya sandaler till tjejerna. (eftersom jag råkat torktumla ena Bessas sandal, så den krympte..)
Vi köpte jätte häftiga sandaler till dem båda, såna som blinkar när man går! Nicole var riktigt nöjd och ville springa och titta när dem blinkar hela tiden!

Ja taas paita ja perse...

Pua matar tjejerna med jordgubbar

Och nu orsaken till Rubriken.
VEM SITTER I DEN STORA POOLEN OM INTE VÅR DOCKA!!!
Ja, alltså efter att vi vart i Farsta och handlat det sista vi behöver för resan och ätit lunch, åkte vi till Mummu och Pua för att bada och äta vattenmelon. Det har varit en så varm dag att vi alla doppade oss i poolen. Nicole satt och badade i den lilla poolen bredvid, där har hon inga problem att sitta. Helt plötsligt började hon klättra över till den stora, ch "PLOMS" så var hon i, som om hon aldrig varit rädd att bada där! Och hon ville knappt upp när vi andra hade gått upp.... Även Danilo & Jonathan badade, dom trivdes och njöt! 

Danilo med Pua efter sitt bad...

Brudarna har bytt ner sig, från moppen hos Seppo till en traktor...

När vi sen satt där på altanen, solen sken, vi åt glass och hade det bra så tänkte jag- Det är just såna här dagar man kommer att minnas tillbaka till när det är kallt och jävligt på vintern. Barnen har jätte roligt, dem går nakna/med bara blöjan och bara "är". Jag njuter av varje stund med min familj, NI ÄR BÄST!

KALASDAG!

GRATTIS TILL MIN GUDSON/BRORSSON SEBASTIAN På 5-ÅRSDAGEN!!!!
Idag fyller Sebastian 5 år, och kalaset hölls igår :)
Bessa Enkeli fick en ny frilla innan vi gick...
Nukke snor lite popcorn innan alla barnen sätter sig till bords...
(Hon tror nog inte att det räcker annars...?)

Coola tårtan!

Stiliga Sebastian

Bessa är väldigt givmild, så Puua var jätte mätt av att ha blivit matad av Vanessa.
Skulle det inte vara tvärtom??


Grabbarna Gonzalez får vänta ett tag till innan dem får sina självklara platser vid kalas bordet.
Fast Danilo fick faktiskt smaka pytte lite tårtgrädde av sin moster Karo

Andres, Stefu & Jonathan

Enkeli & Puua (voi vaikka kutsua niitä "Paita ja Perse") Hahaha....
Brudarna tar en rundtur med moppen

Efter kalaset var det dags för en kort tjejstund. Danilo & Jonathan följde med pappa hem, och det var meningen att båda tjejerna skulle följa med mig, Karo & Anna till Karos salong, men Vanessa var jätte trött, så hon följde med sin Pappa också. Så det blev jag, Nukke, Karo & Anna som tog Karos nya bil och åkte till Farsta till
salong U-ZONE för att fixa till oss lite.. Resten av personalen hade gått hem för dagen, så vi fick hela salongen för oss själva, och lyxade till det!

Medans Karo färgade mina fransar och bryn så leket Nicole i deras barnhörna.
Perfekt att lämna sina barn där när man går på behandling!

Jag får mycket kommentarer om mina fransar nu, folk frågar om jag har lösögonfrnsar, men det har jag inte. Som jag skrev för ett tag sen, så började jag med "NeuLash" som man applicerar som eye-liner när man går och lägger sig och på det sätter blir fransarna längre och starkare, och jag lovar att det verkligen funkar! Andres tycker att jag ser ut som en kossa med mina ögonfransar, eller att jag har mina egna "vindrute torkare", men jag tycker att det är fint med långa fransar....
Om ni också vill ha långa EGNA fransar, så kika in på U-Zone och köp en!

Efter att jag var klar ville Nicole också bli fixad, så hon fick lite massage!

 
Det är väldigt tröttande att gå på kalas och skönhetssalonger hit och dit, så en liten tupplur är alltid bra!
Innan vi åkte hem gick vi till Maxi för att Karo & Anna skulle handla lite för att grilla hos Mummu & Puua.
Och sen hem och iväg dit igen! Vi bestämde oss för att hämta dit pizza istället :)
Men tjejrna tuggade på varsin revbensspjäl på väg dit redan... Lite rese "godis" går ju alltid ner!

Bad hos Mummu & Puua innan maten är klar...

MM, pizza!

Och sen in och bada igen!

Mitt hjärta

Efter maten och badandet var det dags för Puua att gå till kiosken igen.
Pua med alla barnbarn + bonusbarnbarn.
Men denna gång skulle han ha stenkoll på dom, pli ska det vara!

Alla stod i led, från den minsta till den största. Och så skulle alla gå i led. Bessa var i Puuas famn, eftersom hon inte kan gå ännu, sen Nicole, Dewin, Sebastian, Filip, Emma, Felicia, och Linus.
Och så- ETT, TVÅ, TRE, FYR... och så var det tänkt att dem skulle marchera iväg. Kanske inte så smart att låta Nicole leda hela gänget, för hon började springa hit och dit och gänget följde efter.

Men till slut gick det hur bra som helst, och ungarna älskade det!Dom kom tillbaka i samma led med sina klubbor, godisar och glass- hur nöjda som helst.

Jag undrar hur Puua ska göra nästa år när armén har växt och Jonathan & Danilo ska marchera med.....?
Gulliga Emma lär Vanessa att gå... Emma är så gullig och snäll, barnen älskar henne och hon är verkligen så himla gullig med dem, hon är helt besatt i Bessa och ska leka och ta hand om henne hela tiden. Love ya!
GULD VÄRT! 

Grabbarna ska som vanligt spela boule, och ni ser ju vem som vann igen!
Eller?


Bilder från fredags =)

Jag måste verkligen bli bättre på att lägga in bilderna samtidigt som texten... men här kommer iaf bilder från fredags!
Denna morgon skulle vi tilll Fittja och hjälpa Patti flytta sina saker som var hos Abuela och Abuelo. Medans vi väntade på dem så gungade vi i superhettan. Andres ville gärna också gunga lite, Du kan ju gissa vad tjejerna tyckte om det... Hahaha, helt förvirrade!

Bessas ögon var fortfarande infekterade, men hon är ändå alltid hur glad och lugn som helst!

Tjejerna fick låna pojkarnas bilbarnstolar fram till parkeringen... Tungt?

Mina stora tjejer- brorsdotter Emma och systerdotter Felicia var med och tittade på de bedårande hundvalparna
Lunch på Thai restaurangen "Lemon" vid Kungens Kurva

Pusskalas med kusinerna!

Diego & Shabnam kom och hälsade på oss  Det var bättre med Diegos knä nu(han har opererats)
Men fortfarande dröjer det nog ett tag innan han kan börja figtas igen.

Sen åkte vi till Centrum för att handla present till Sebastian som fyller 5 år IDAG!
Och på kvällen var vi hos Mummu & Puua för pokerkväll...

Busungarna var för små för att vara med på poker...

Det går bra för Robban "Roope" och Jarmo!

Patti, Hiro & Tobias

Data-nördarna Dewin, Nicole, Felicia & Vanessa

I talk and talk and talk, and nobody listens....

Idag var min röst borta när jag vaknade. Varje ord jag sa skar i halsen som knivar, men framåt dagen blev det bättre, jag hade inte ord, men ingen hörde något jag sa....
 Flera gånger har jag stått och sagt något till något, men dom hör inget.. Det "roligaste" äär när jag ska säga till på skarpen till Nicole, då kommer det bara fram pipningar, så vem tar mig på allvar?


Dom bara skrattar och frågar flera gånger, "Vad sa du, sa du något??" Sen har alla jätte roligt åt det.
 Hahaha, jiiiiitte kuligt.  Men det blir nog bra snart!
Då jäklar ska dem höra mig igen! Hihihi....

Några bilder får ni här!
I torsdags (som jag skrev om) var vi ute och lekte och hade Mummu som sällskap.
Här äter Nicole sin goda glass

POOLPARTY!
Framåt kvällen var det så varmt att jag gjorde iordning poolen till tjejenra så att dem kunde bada och så fixade jag lite gott åt oss, vi hade en riktig mysig poolparty!

Sen kom även Patrik och Patricia med Felicia, Dewin och så hade dem lånat med sig mina brorsbarn
Emma & Sebastian. Huset Fullt!
Patti & Jonathan

"Tjockisen Danonino" Hihihi...

Dewin ville också ta sig en dopp med tjejerna
Inte Sebastian.... :)

På kvällen var vi helt slutkörda, Nicole & jag somnade på soffan....

Ja, det var några bilder från torsdags, jag ska skriva mer, men idag hinner jag inte. Gotta go!

Zzzzz

Ska alldeles strax krypa ner till sängs, är helt och håller utmattad.
Jag har jätte ont i halsen och så håller jag på att tappa rösten...
Det har vart mycket idag! Nu är första gången jag sitter och bara "är". Och då är ändå klockan alldeles strax tolv..
Det har varit mycket idag- när vi vaknade åkte vi till Fittja och flyttade Patricias grejer, därifrån åkte vi till "Lemon" och mat i värmen, sen vidare till bilverkstan, sen lasta av Pattis grejer, snabbt hem för Diego och Shabnam var på väg till oss, och därifrån till Handen för att köpa present till Sebastian, sen hem och tvätta och byta om på pojkarna, eftersom Jonathan spydde ner precis hela vagnen och sin stackars bror igen. Och därifrån på en gång till Mummu och Puua där grabbarna skulle spela poker. *Phew*

Jag slapp gå hem ensam iaf, inte för att jag vet hur det hade gått till heller, eftersom vi hade två dubbelvagnar med oss... Min Mamma, Patricia, Felicia, Dewin & Tobias följde med. Andres stannade kvar och spelade med grabbarna.
Efter att dem följt mig till dörren så visade jag runt Tobias lägenheten för han har aldrig vart här förut.
Och sen var det bada, tvätta, klä på pyjamas, fixa välling, tvätta infekterade ögon (Bessas) och så i sängs. FÖR ALLA FYRA BARNEN. Det var lite stressande, eftersom dom redan var så trötta och orkade inte riktigt vänta på sin tur. Tråkigt att man inte kan göra allt på samma gång, alltid är de någon som måste vänta. Eller- några.
Men det gick bra ändå. Nu ligger tjejerna och sover i sina nya fräscha lakan och täcken, medans jag försöker hålla pojkarna vakna några ögonblick till, så dem sover tillsammans sen. Vi får se hur det går...

Och för övrigt så växer tvättkorgen dag för dag... inte konstigt att den aldrig minskar när jag får byta alla sängkläder så ofta och allt annat också...

Nä, nu håller grabbarna på och somnar, så jag tar och bär ner dem till vårt rum och lägger mig där jag också med min godis påse och tittar på film en stund innan jag också slocknar.
Va tomt det är utan Andres, jag saknar honom redan! Dessutom vet jag att jag inte kan somna utan att jag vet att han är hemma.

5 dagar kvar!

Halloj!

Det börjar närma sig nu... Jag har bestämt mig att jag ska vara klar med packning och städning och allt annat redan på Måndag, så jag kan relaxa den sista dagen, som jag misstänker ändå blir lite hektiskt...
Jag ska tvätta rent allt och storstäda innan vi åker, för då kan man slappna av på semestern och slippa allt det där när man kommer hem. Då har man ju ändå en massa tvätt...

Min kusin ska ju bo hos oss dessa veckor då vi är borta, så hon ska komma hit redan på tisdag...
Det känns ändå bra att hon är här och tar hand om vårt hem  så vi vet att den står kvar när vi kommer, hehe....

Så idag är det fredag... Vi ska iväg snart och handla present till Sebastian som fyller 5 år på söndag, men kalaset är imorn. Självklart innan fotbollsmatchen (de tänker på allt) Uruguay spelar mot Tyskland om 3:dje och 4:de priset.
Det känns som att man inte fått någon sömn alls inatt...
Efter att vi lagt tjejerna igår (Nicole la sig vid halv elva...) så började vi kolla på en av filmerna som vi hyrde- Farsan.
Det var jätte bra!
Det var jätte länge sen vi hyrde nån film pga. VM, så det var jätte mysigt.
Vi gick ner och la oss vid 1- 1.30 och då precis när vi höll på att somna så hostar Nicole och ropar på mig, jag går in til henne och då spyr hon ner ALLTING. Det var bara att duscha av henne och byta lakan... och då vaknade ju förståss Bessa också och såg ingenting pga. ögon infektionen, så Andres droppade koksalt.
Idag verkade det vara bättre.
Sen somnade vi till slut, och då vaknade ju såklart Jonathan som sovit som en stock hela dagen.
Dom kör det där i skift, de busungarna. Danilo hade dagsskiftet igår, han var vaken i stort sett hela dagen och ville bara vara uppe i famnen samtidigt som man knappt fick liv i Jonathan.
Jonathan tog över nattskiftet och var inte alls sömnig. (Konstigt när man sovit bort hela dagen!??) Och då sov Danilo... Jag gillade nog Danilos skift mera, eller något mitt emellan...
Vi ska försöka ha dem båda vakna nu på kvällarna ett par timmar åtminstone, så att dom sover gott på natten.
Och förhoppningsvis även vi...

Ringde precis min syster som är i Grekland nu, hon har varit där i en vecka med Peter och idag kommer dem hem.
Dom hade haft det jätte bra, och väldigt varmt. Skönt att kunna doppa sig i poolen eller havet när man än önskar! Snart kan vi också göra det...

Nä, nu ska jag gå och titta till tjejerna, dem sitter i lekrummet och leker med pärlhalsband och Bessas favorit sak- En tusenfoting! Hihi...

Höres sen!

Paus från solen....

Vi har precis kommit in efter att ha varit ute och gungat och ätit glass med barnen (Prinsarna får vänta ett tag till med glass....), Mummu höll oss sällskap eftersom Andres är iväg och besiktigar sin bil.
Det är toppen väder idag igen, och jag njuter!!! Och även glass var ett måste även denna dag.
Men nu var det dags att ta en paus från solen och komma in en stund för att äta och sova lite middag.
Men alla höll inte med mig...  Eller, nästan INGEN höll med mig.
Nicole sa bara "Älä viitti, ei tartte!" (=försök inte, de behövs inte) Danilo ville gärna vara uppe och social och Jonathan undrade hur han skulle ställa sig till min idé. Den enda som godkände det på en gång är min lilla fina Bessa Enkeli- världens snällaste barn. Och det är helt sant. Jag gav henne lite att äta, sen droppade jag lite koksalt i hennes ögon, för dom var helt igenmurade imorse när hon vaknade. Stackarn... :( Hon la sig utan nån som helst protest. Nicole hittade på en massa grejer som hon alltid gör när man ska gå och sova... Men nu ligger hon här på soffan med napp och snuttis, och tittar på Nickelodeon, så hon ska väl somna snart. Hoppas jag.
För så fort alla har somnat så ska jag också lägga mig. Det är ingen idé att jag provar att somna när någon fortfarande är lite vaken, och då menar jag på Prinsarna, för man får absolut ingen ro, de börjar gnälla och jag vaknar så lätt att man blir bara mer trött och irriterad för att man inte får sova ordentligt. Det är inte så lätt att synka alla fyra barns sovvanor så att man sjjälv hinner ta sig en blund. Vilken tur jag har som har Andres hemma för det mesta!
Hur skulle man hinna med allt och alla om så inte var fallet?

Wohoo, här gör vi framsteg!
Nu är det bara Danilo som är vaken och lite halv gnällig... han finner ingen ro. Nukke har somnat och Jonathan likaså. Nu ska jag hämta en alvedon mot huvudvärken och lägga mig på soffan! Eller, rättare sagt, när Danilo har somnat... Få se hur länge det dröjer innan den första som somnade vaknar...

P.S KRYA PÅ DIG LINDA!
Hoppas att ditt knä blir bra fort så vi kan ses snart!
Pusu Besooo  Och säg till om du behöver hjälp med något!


En vecka kvar!

Om en vecka befinner vi oss i Tunisien, bara en vecka kvar! Egentligen bara 6, eftersom vi åker hemifrån tisdag natt, planet lyfter klockan sex på onsagsmorgonen. Börjar bli lite pirrigt nu! Helst vill jag redan packa allting klart redan nu, men jag väntar lite till....

Då kommer jag inte blogga på två veckor heller, hoppas ni inte saknar oss alltför mycket
Hihi, skojar bara...
Självklart kommer jag att blogga om resan och lägga in bilder när vi kommit hem igen.

Vad har ni andra för planer inför sommaren?

S V A R

Anna med ett änglabarn o 3 på jorden om 9 Dagar kvar!:

Tyckte inte det jag skrev var så hemskt ;) Men förstår att det måste ha varit andra som reagerat ;)
Och förstår att du vill ha positiva kommentarer bara, men det finns ju andra åsikter oxå. Jag som premis mamma o med barn väldans tätt skulle dock, då jag vet riskerna med prematurer inte vilja va så långt ifrån dem så tidigt :)

Svar: Haha, du är inte den enda som skrivit att man inte ska lämna ifrån sig sina barn så länge, men som jag skrev tidigare, du är inte i vår sits ;) Risker med prematura barn? Våra grabbar mår och har mått sen dem föddes VÄLDIGT bra, inga komplikationer alls, så jag tror inte att riskerna ökar för dem nu heller att drabbas av något som inte kan ddrabba vemsom helst. Och det är ju inte direkt så att dom kommer att vara ensamna hemma heller..
Vi vet att dom kommer att ha det så bra så. Dom har ju varandra också ;)

ALLA ÅSIKTER ÄR VÄLKOMNA, men som jag skrev- vårt beslut, och vi tror att det är det bästa för dom.

Uruguay i semifinal mot Holland....

Kollar just nu på Uruguay- Holland i semifinal och Uruguay ligger under med 2-1 än så länge....
KOM IGEN NU!


Vill även gratta Patrik

GRATTIS ÄVEN TILL PATRIK "Prakrik" som fyllde år igår!!!!

SKÅL!


GRATTIS FERNANDO!


 GRATTIS TILL FERNANDO SOM FYLLDE 19 ÅR IDAG!

Idag var vi i Hötorget och köpte med oss en massa kött och chorizo, och sen vidare till Fittja till Abuelo & Abuela
där vi firade Fernandos födelsedag.

Abuela med Danilo som inte alls ville sova, han ville vara i famnen hela tiden och fira Fernando.
Emilio visar upp sina fina Uruguay tröjor, Heja Uruguay!!!

Farbror Oscar & Danilo- Båda med leenden på läpparna
Vanessa är nyfiken på Fia hunden och henne fyra valpar...
En av dem fick komma ut och leka

Bessa & Emilio med en av de gulliga Yorkshire valparna
Oscar leker hund... Hihhi....

Visst är den helt bedårande??
Det finns 3 valpar kvar att köpa om någon är intresserad?

Fernando med Danilo.
Som sagt, han ville bara vara i famnen medans brorsa n Jontahn sussade i vagnen i lugn och ro utan att ha någon bredvid sig som boxas och stör när man försöker sova...

Oscar, Sergio & Danilo
Segio har växt förbi Oscar, och jag tror inte att han är så glad över det. (i Norge!)(You gotta be there to get it...)


Nukke vill leka utanför

Javi & Vanessa

Fernando är nöjd när alla sjunger för honom

Fernando med sina kompisar Faruk och F (måste fråga hur hans namn stavas, Sorry!)

Coola grabbar..

Hmm, jag undrar varför Andres står på tårna bredvid grabbarna...?
  Gänget


TACK MELINA!


Se så fin min nya bloggdesign blev!!!
TUSEN TACK TILL MELINA SOM FIXADE DEN ÅT MIG!
Jag är supernöjd!
Pusu Beso!


9 Dagar kvar!

Det är nio dagar kvar tills vi åker till Tunisien! Jag längatr, men nu går dagarna ruskigt fort!
Tänkte bara säga några ord om alla kommentarer om att vi ska lämna våra små prinsar hemma.
De flesta tycker ju att vi gör rätt val, vissa tycker att det är för lång tid, mern egentligen spelar det ingen roll vad andra tycker. Dom som inte är i precis samma situation som vi kan inte förstå det här.
Vi har 4 barn VÄLDIGT tätt, tvillingarna är dem yngsta, alltså 3 månader snart.
Jag vet att 2 veckor är lång tid, men jag tror att det kommer att gå bra. Visst kommer vi ALLIHOPA att sakna dem jätte mycket, men vi vet att dom har det jätte bra hos sina far och morföräldrar. Annars hade vi aldrig lämnat dem.
Dom har det bättre där än i Tunisien. För deras del så kommer dem inte komma ihåg detta alls, dem kommer att bli så bortskämda av alla släktingar som kommer att gosa med dem hela tiden. vilket vi inte kan göra eftersom vi har 2 tjejer till som slåss för uppmärksamheten.
Vissa skriver att dem aldrig skulle lämna bort sina barn så länge att dem saknade sina barn (som är över 1 år) och det förstår jag.
Vi skulle ALDRIG, NEVER, EVER ens tänka tanken att lämna bort Nicole eller Vanessa!
Aldrig. Jag klarar mig inte ens en enda dag utan dem. Men det här är ändå en helt annan sak.
Och det kommer att gå bra.
Nästa år när vi åker nånstans så kommer det absolut inte heller upp i tapeten att vi skulle lämna bort NÅGOT av våra barn. NO WAY.


Hektisk dag

Denna dag har varit ganska krånglig.
Först skulle vi hämta Vanessas pass på morgonen, men så fick Andres en drop-in tid för bilprovning som han bokade via nätet, så vi beslöt oss att det var viktiga att få det fixat, och så får vi hämta passet imorgon, eftersom vi inte skulle hinna till båda ställen idag. Så vi åkte till Sundbyberg...
När vi hade stressat oss fram dit så visade sig att hans bokning blev aldrig bokad...  Och det fanns inga tider för honom kvar. Så vi bestämde oss för att än en gång skynda oss till Gärdet för att hinna hämta ut Bessas pass innan dem stänger. På vägen dit spydde Nicole ner oss båda 3 gånger.
Vi bokstavligen badade i spya. Så det var bara att åka raka vägen hem efter att vi hämtat passet, vilket blev jätte bra! Supergullig bild på henne!
Nicole mådde toppenbra efter att hon hade spytt och var precis som vanligt. Jag tänkte att det kan vara värmen?
När vi hade kommit hem så kom Mummu, och vi gick ut och gungade och därifrån till Handen. Köpte shorts till mig & Nukke, sjalar till tjejerna och lite underkläder.
Andres, Micael och hans tjej Pat (stavar man ditt smeknamn så Patricia?) mötte upp oss och så åt vi på Greken.
Sen hem och fixade Mummus grymma mobil ....

Nicole kallade Pat för "Patti" heeeela tiden, spelade ingen roll hur många gånger både jag och Patricia sa att hon kallas för Pat, att det är hennes stora syster som kallas för Patti, men det var för krångligt för henne, hon tyckte att eftersom dem har samma namn så har dem nog samma smeknamn också...??

Patricia & Vanessa


Micael & Nicole busar i bollhavet, båda två kastade bollar höger och vänster....
Glassbilen kom till gården med den klassiska glass-bils signalen, Nukke trodde att det är Ambulansen som kom med glass... Hahaha... Andres gick ner och köpte god glass åt oss alla 
Det smakar alltid gott med glass när det är så varmt ute!
 
Gosiga grabbar.


Nu börjar klockan närma sig midnatt och alla barnen sover. Andres badar och snart är det min tur. Haha, ni tror säkert att vi är konstiga som badar mitt på natten, men det har varit fullt upp här hemma med gråtande barn och en massa grejer som ska fixas, så det har inte funnits tid. Det är nu när alla sover och allt som ska göras är gjorda, DÅ kan man själv koppla av, och vad är bäst för det än ett varmt skönt bad??
Idag vaknade Vanessa förresten, av ögoninfektion... hon smittades av Nukke, stackarn. Nicoles ögon är mycket bättre nu. Tycker så synd om dem stackars trollungarna!

Bilder från stranden

Här kommer bilderna från stranden!
Denna dag åkte vill till Schweizerbadet. Det fullt med bilar överallt eftersom vädret var toppen. Vi hade svårt att hitta parkering, precis som alla andra, och det var nästintill omöjligt, proppfullt med bilar och ännu mer folk på stranden. Roligt att köra där i sanden mellan handdukarna med dubbelvagn...? Noooot.
Och eftersom vi va många (Jag, Andres + barnen, Stefu & Anna + barnen, Mummu & Puua, Toni & Tobi) så var det extra svårt att hitta ett bra ställe åt oss, men till slut hittade vi....
Vattnet var jätte skönt, jätte varmt!

Andres bakar sandkakor vid vattnet med tjejerna

Bessa tar sig en dopp!
Där kröp hon runt och letade efter stenar, pinnar och sand...
Pappa badar också

Kusinen Emma!

Vem hade roligast, tjejerna eller Puua & pappa??

Bessa verkar dras till gropar....

Sen var det dags för fika! DET älskar Vanessa! Hon åt ALLT från ALLA!
Finns det inget stopp i den lilla tjejen?

Kakor, kyckling, jordgubbar, glass, saft, chips.... Allt funkar!

Efter stranden åkte vi hem och tog ett bad, och det var sand precis överallt. Sen somnade alla som stockar och när vi hade vaknat så promenerade vi till Mummu & Puua där Stefu & Anna var med barnen och så åt vi mat och grabbarna blev "Merilä". Så pass Merilä att Andres hade ont "i håret" dagen efter....

Dagen efter (igår) åkte vi till Oxnö, samma gäng förutom Toni & Tobias.
Det är en mindre strand, och där är det inte så mycket folk. Jag älskar den stranden, MEN (!!!) vattnet där var ISKALLT!  Men badkruka som man är så ska man ju bada ändå. Solen värmde så varmt eftråt ändå.
Sebastian & Nicole busar

Här ligger vi!

Emma slänger en hink med iskallt vatten på Stefu! Wohoo! You go girl!


Bessas vila gick inte så bra som vi hade tänkt oss...

Nicole och Puua på upptäcktsfärd....

Efter en dag på stranden var alla sugna på pizza. Så vi åkte till Tumba och Robbans pizza hela gänget.Jag har skrivit om det förut, men här är pizzorna helt löjligt stora!
 Det såg ut som att jag inte ens rört min pizza, fast jag åt mig mätt & delade med tjejerna!
Det hände en tråkig incident när Stefu skulle få sin pizza... Pizza bagaren kom ut med hans pizza på en tallrik, och tallriken låg på en bricka för pizzan är så stor, och ändå kommer kanterna ut från brikan. Men då tar vinden tag på brickan och pizzan flyger på bordet, och Sebastian får tallriken på huvudet....
 Han fick ett jack på huvudet och blödde... Stackaren!!!  Klantar! Men det var ju inte meningen, och det gick ändå bra. Han grät lite, men sen gick det över när de bjöd honom och resten av barnen på en massa klubbor och oss på dricka...

Ännu en dag på stranden

Halloj, halloj!
Kikar bara in här en snabbis, och sen ska jag sätta mig på soffan och äta vattenmelon med mitt hjärta.
Idag har vi spenderat ännu en dag på stranden, Oxnö denna gång. En bättre strand kanske, där det inte var så mycket folk, men ISKALLT vatten! Men vad gör det, man måste ju ta en dopp ändå ;-) Iaf jag och min coola mamma! Efter stranden åkte hela gänget till Tumba och Robbans pizza.
Jag LOVAR att lägga in bilder imorn, jag laddar in dem på datorn just nu.

Mm, va det doftar rent här hemma hos oss! När vi kom hem så fick vi för oss att städa hela lägenheten,
and now it´s sparkling clean! I LOOOOVE IT!
Får se bara hur länge det varar.....? Kanske tills imorgon då flickorna vaknar...? Hmm... Nä, nu ska jag gå och mysa! Chao!

"Om jag är nerspydd ska du också vara det"

"Om jag är nerspydd så ska du också vara det"
-Ja, det tyckte Jonathan igår när han och brorsan Danilo skulle sova middag.
Ibland äter våra Prinsar mer än vad som får plats i deras små magar, dom blir övermätta, men de tycks ändå vilja ha mer. Så igår efter Jonathans mål kände han att det kanske blev för mycket ändå, så han tänkte lätta på trycket lite. Han spydde ner hela sig.... Och som om det inte var nog, så tänkte han att om han ska vara nerspydd, så ska hans inget ont anande brorsa också bli det. Så han spydde ner hela honom också.
Danilo som helt plötsligt låg där med spya över hela ansiktet började darra på sin underläpp, och gråta. Stackaren!
Där låg han bara, lungt och fint, just minding he´s own business, och sen kom det.
Hämnden är ljuv?

Inatt kräktes Jonathan igen. Denna gång hade jag hunnit ta upp honom och tänkt att han kanske ville rapa. Men han ville något helt annat. Han höll ett fast grepp om mitt hår och började kräkas ner allt igen. Mest mig, och jag försökte vända honom och ta honom bort från mig, men som sagt- han höll ettt stadigt grepp om mitt hår och vägrade släppa!!! :/ Vad är det med honom och viljan av att spy ner andra.....?

Schweizerbadet

Vi har precis kommit hem frän Schweizerbadet, jag tog ett snabbt bad med tjejerna för att få bort all sand från våra badkläder. det är det som är tråkigt med stränder, sanden kryper in överallt! Nu ska vi sova ett tag och sen fortsätter vi dagen hos Mummu och Puua. vi ska fira att Uruguay vann över Ghana igår, grilla och spela boule. i love it. Nu är jag nere i vårt sovrum och skriver från mobilen,så inga bilder blir det från stranden nu. Nu ska jag vila bort mitt huvudvärk. Chaoooo! ;-)

Shopping & annat skoj

Tidigt imorse landade min syster och Peter till Grekland där dem ska vara i en vecka.
Själv åker vi om 12 dagar, i can´t wait! Vi fick en lapp hem idag om att Vanessas pass är klar, men vi hann inte hämta den, så det gör vi på måndag istället. Samtidigt fick vi en lapp om att pojkarna har fått sin finska personnummer, fast vi inte bett om det? Men lika bra, så man slipper det krånglet när det är dags för dom att få pass. 1475 kr för ETT pass? *HUH!*

Idag har vi hämtat min Mamma från Sigtuna, Mälargården. Nu är de 19 vilo dagarna hon var där slut.
Hon visade oss runt på stället och det var så fridfullt allting. Det bästa var ju poolen dem hade inomhus där dem hade gympa.

Fontänen utanför.


En egen midsommarstång

Efter vilan tog jag med mig tjejerna och mötte upp Patti och gick till Handen för att shoppa inför resan.
Jag köpte en jump-suite till mig & Vanessa, två bikini överdelar, Bikinis och badräkter till tjejerna, body peeling osv.
Tiden gick så himla fort, vi hann inte ens gå in överallt där vi skulle, så vi tar en ny shoppingdag snart.
Vi mötte upp Andres där med Prinsarna (dem hade vart hemma och tittat på Brasilien-Holland) Han tog med sig Nicole och åkte till Mummu & Puua. Affärerna stängde, så vi var illa tvugna att gå hem... Hehe... Men först stannade vi av på McDonalds och köpte mat till Vanessa, och sen gick vi till Puua och Mummu där dem spelade boule.
Förresten så är Nicoles ögon lite bättre nu, hon har fått ögondroppar för sin ögoninfektion, stackarn... hon gillar inte alls dropparna... men det blir bättre!

Puua tycker om att gräva ner Bessa Enkeli i sanden.
Hon tycks inte ha något emot det heller...


Sen hem och bada, lite lek, välling, och i sängs. Båda sov bara ca. 40 min idag, så det var lika bra.


Herregud vilken RYSARE Uruguay matchen var!
 Jag hade köpt med mig Grill chips och Cola med jordgubbar i Handen som jag tänkte äta medans vi tittade på matchen, men icke. Vi var alldeles för nervösa för att äta något överhuvudtaget. Jag var mest nervös för Andres skull, han är så inne i det här. Så det var superbra att Uruguay vann (också för husfridens skull)
Men självklart hejade jag på dem! Det här är riktigt stort! Nu kan dem bli sämst 4:a i hela VM.
DET ÄR INTE ILLA!


BVC

Igår vaknade vi och var väldigt sega hela gänget, jag och flickorna hoppade i badet och tänkte bara slappa.
Sen kommer Andres in och säger att vi måste vara på BVC inom en halvtimme. Vi hade helt glömt bort tiden!
Så det var bara att börja stressa igen, tvätta tjejerna, och sen killarna också en snabbis och iväg.
Danilo, Jonathan & Vanessa hade läkartid OCH vaccination. Det pratades en hel del om grabbarna skulle få vaccineras såhär tidigt, men när det gäller vaccinationer så räknar dem från när dem föddes.
Jag frågade hur dem räknar UTVECKLINGEN och då räknar dem korrigerat, dvs hur gamla dom skulle ha varit om dem hade föds när det var beräknad. Så utvecklingsmässigt ska våra Prinsar vara 2 veckor, och undersökningen gick bra, dom gör allt som en två veckors bebis ska göra.

Jonathan- ca. 3700g
Danilo- ca. 4200g


Oj vad dem växer!
Sen var det dag för vaccinationen.... usch, det är alltid lika jobbigt, spelar ingen roll man vart med om det. kan ta in Vanessa och göra 1-årskontrollen på henne, så jag gick dit med Vanessa, medans Andres var inne med pojkarna för vaccination. Jag hörde gråt när dem stack pojkarna, men det blev snabbt tyst, dom var jätte duktiga.
Vanessa vägdes och mättes och resultaten var exakt samma som för två veckor sen. Dom ställde en massa frågor om vad hon kunde göra, t e x stå med stöd, gå längst möbler, förstå saker, säga några ord. Japp. Hon kan allt, förutom att gå själv. Då påminde läkaren mig att då utgår man från datumet då hon egentligen skulle ha föds, och hon föddes ju 5 ½ veckor för tidigt, så egentligen skulle hon fylla 1 år den 3 augusti.
Dom ser det så till att dem är 1 ½ år. Så ännu är det absolut ingen brådska, och samtidigt är det ju ändå så att alla barn är olika, och lär sig saker på sin egen tid.
Hon hinner gå sen när hon är redo. Hon gör otroliga framsteg hela tiden, nu har hon börjat "prata" en massa och säger flera ord. Hon går ängs möblerna och ställer sig upp överallt.
Mammas goa, fina Bessa Enkeli...
Och sen var det dags även för henne att få vaccin, och även hon skulle få 2 sprutor, en i varje lår, precis som pojkarna. Jag kramade henne medans två barnmorskor stack henne i låren samtidigt. Hon blev ledsen, för hon såg inte detta komma, hon var minst sagt överraskad, min Ängel... Men det gick också fort över. Om jag hade vetat att hon skulle få spruta så hade jag tagit med mig en klubba till henne, för det får man alltid när man får en spruta. Fråga bara Nicole.
Nicole var också helt oväntat lugn. Hon grät inte ens när vi blev in kallade, trots att hon fick sin spruta här för 2 veckor sen. Men jag hade förklarat för henne att för hennes del var sprutorna slut att hon inte behöver ta. Hon visade sin arm hela tiden till alla och visade att hon också fått en spruta. Stackarn.
Hon är jätte omtänksam den lilla tjejen... Allt hon får tar hon två av, så att Bessa också ska få.
ALLTID tänker hon på sin lilla syster också. Kärlek.

Tjejerna leker medans Jonathan undersöks av läkare.
Dom på NEO måste ha blandat ihop våra pojkar.... Tvilling ett har dem skrivit som Jonathan, och tvilling tå är Danilo som det stod hade det lite jobbigare under sina första levnads dagar, fast det var precis tvärtom... Det skulle vi ta upp med NEO igen när vi ska dit den 26.8. Jag fick en kallelse från NEO och fattade ingenting, och det stod inte heller VARFÖR vi skulle komma dit igen, så jag ringde upp, och dom sa att då när barnen skulle ha varit två månader egentligen har dem alltid en koll. Så vi ska dit sen... Igen.
Ja, vart var vi nu- jo efter att alla tre fått sina sprutor så fick vi sätta oss ner i väntrummet i en halvtimme-45 minuter för att dom skulle ha koll ifall pojkarna skulle reagera på något sätt...

Bessa promenerar lite fast hon fick två sprutor i benen precis.

Nicole åker moppe!


Andres gick iväg och handlade glass åt oss istället för klubba, och sen fick vi gå hem eftersom det inte blev någon rektion på pojkarna.
Efter vilan så åkte vi till Torvala för att kolla på när grabbarna spelade fotboll.

Bessa hittade en "Suku-Laku" från väskan...

När spelet var slut lattjade vi lite med brorsan Stefu och Sebastian.
Sebastian stod målvakt och räddade riktig fina bollar! En blivande målvaktsproffs kanske?

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
URUGUAY VIDARE TILL SEMIFINAL!!!!


Parken Zoo


I Onsdags åkte vi till Eskilstuna och Parkens Zoo.
Vädret såg lite sisådär ut när vi åkte hemifrån på morgonen, men när vi väl var därså var det toppenväder!
Solen sken och det var varmt.

Vad har vi för djur här då....

Klart man ska vara vaken när man är på Zoo!

Denna galna apa skrämde livet ur mig när jag skulle fota den. Den attackerade fönstret där jag stod.
Men en bra närbild blev det!

Patrik vann varsin tiger till tjejerna

Här klappar Vanessa på marsvinet "Lena"

Vart är leoparden?

Storasyster Nicole kör sina småbröder i vagnen. Och hon var faktiskt duktig på det, kunde svänga och allt  
Vi tittar på Pumorna, vilka var dagns bästa djuupplevelse för mig iaf, eftersom de andra "stora" djuren bara låg och vilade långt bort, man såg den knappt. Men dessa Pumor såg man ordentligt och satt t om och stirrade rakt på oss! Cool... Inte roligt att möta sån ute i det vilda...??

Twinsen tar en liten paus från djurtittandet och sover lite.
Det måste man göra nära man är liten.

Vi gick och åt, och bläää säger jag bara! Jag tuggade på RUTTNA tomater! Gott, eller??
Jag fick ju en ny tallrik, men allt var redan förstört...
Efter maten gick vi till tivoli området och spelade spel. Och vi vann en hel del grejer!
Men 99 % procent av dessa grejer man vinner på tivoli är bara skräp. Nicole och Vanessa älskade pärlhalsbanden och jag gillade dödskallen jätte mycket!

Det var en riktigt trevlig dag, och den gick fort! Plötsligt var klockan redan sex när vi gick därifrån, så en hel dag hade vi gått. När jag sen trodde att vi skulle hem så blev jag riktigt lurad. Vi åkte inte alls mot Stockholm, utan till Lindesberg och skulle kolla på trav... Jag och tjejerna somnade i bilen så fort vi åkte därifrån, så jag visste inget och Andres ville inte berätta heller.. Jag hade världens huvudvärk, men det släppte efter ett tag och vi hade det faktiskt mysigt. Patrik & Patti hade med sig en picknick väska där dem hade jordgubbar, vindruvor och persika som vi fick äta ur, och gott var det!


 Bessa & Nukke tittar på när hästarna springer förbi...

 KRAAAAM!


Sen åkte vi hem, men först stannade vi vid McDonalds och åt (klockan 23), och sen hem. Vi var hemma vid 00:45... Så sent blev det, det var bara att få alla i sängs och vi somnade på några sekunder hela gänget!


RSS 2.0