Vanessa <3

Vanessa har kommit till den fas där hon blir blyg för andra människor, och även lite separationsångest har hon börjat visa. Hon vill inte bli lämnad ensam!
När Nukke går ut från lekrummet där dem leker så börjar Vanessa gråta. När Nukke kommer in igen, så blir Vanessa genast lugn igen.
  Mammas lilla Ängel...
Det är jätte roligt att se hur mycket dom tycker om varandra. Nicole är alltid så omtänksam mot vanessa och ser alltid till att Bessa får leksaker och allt annat som hon själv får. "Bessalle också" (till Bessa också)
Gullungen.

Ibland tror hon att Bessa är större än vad hon egentligen är. När det händer något kul i rummet bredvid så ropar hon: Kom Bessa!" som om hon skulle kunna ta sig fram... Eller när vi ska gå ut så ropar hon också "Kom Bessa" och försöker lyfta upp henne. Eller så ska hon snabbt hjälpa till att hämta skor och jacka till Vanessa, så att vi inte glömmer henne hemma.
Eller så ska hon ge Bessa mat. Mat som hon INTE får äta. Men hon vill gärna dela med sig av sina popcorm och godis och annat som är svårtuggad för Vanessa.
Dom är jätte gulliga ihop, det ska bli roligare för dem båda när Vanessa kan gå, eller åtminstone krypa efter Nicole

Nicoles trots har också blivit bättre, tycker båda jag och Andres.
Jag sa ju att det var bara en fas som hon gick igenom, men Andres trodde ju att det är för att hon är så bortskämd. Jag tror inte att han tror på dessa olika "faser" alla barn går igenom...
Men nu är det mycket bättre! Eller så är detta lugnet före stormen... Hon kanske bara samlar sina krafter och gör upp en massa planer på vad som komma skall?


Nähhe, inte mammas Nukke! Haha, jag vågar inte ens tänka på det.

 I LOVE mina Prinsessor & Andres


Hejhej

Nu är sprutorna avklarade! Skönt att ha det gjort... Nicole var ledsen redan när läkaren ropade in oss, för vi hade förklarat för henne att dom ska få sprutorna och att det inte var någon fara.
Men som sagt- hon grät redan när han ropade in oss. Hon satt i mitt knä med napp och snuttis och så skulle jag hålla i henne. Det blev inte bättre av att barnmorksan kom och höll i hennes armar också medans läkaren stack in sprutan. "Den här sprutan gör ju väldigt ont att få" sa vår barnmorska Rose-Marie. Kul.
Sen var det klart. Jag gick ut med Nukke och tröstade och sa att det är klart att det inte är någon fara, och så fick hon sin klubba. Då lugnade hon ner sig. Vi satte oss och väntade på Vanessa och Andres.
Vi hörde henne skrika, men det gick fort över när hon fick sin klubba.
Våra tjejer... allt ska dem också gå igenom... men det är för deras eget bästa!
Om ca. 2-4 veckor skulle såret börja bli infekterad, det kan komma var och vara ett öppet sår.
Men det ska läkt helt om ca. 6 veckor.

Vi var hos Mummu och Puua på fika idag, Mummu hade gjort egna munkar, och dom var supergoda!
Min bror Toni & Tobias var också där och man märker att vi inte träffas så ofta, för Nicole blev jätte blyg när hon såg dem...  Vanessa tittade också lite med sin härliga min, men satt hon i hans famn ett tag.

Toni & Vanessa

Kan någon förklara för mig varför MITT barn skulle ha det bättre på dagis än hemma med mig?

Ja, alltid får man frågan- "Varför går inte Nicole på dagis, ska inte hon börja på dagis då?" och nu även
"Ska inte du skola in Vanessa på dagis, det blir tufft för er"
Här kommer svaret- NEJ, DET SKA DOM INTE.
Varför?- Jo, för att jag är hemma- Mammaledig och då är det en självklarhet att jag finns här för alla barnen,
inte bara för bebisen.

Mammor som jag pratar med klagar över att deras "äldre" barn inte får vara på dagis mer än 15 timmar i veckan när bebisen kommer. Och andra mammor jag pratar med vill ändå skola in sina barn på dagis för att
ha "mer egen tid" med bebisen som ska komma.
Egen tid?? Jag fattar inte.
Väljer man att skaffa ett syskon till sitt barn så får man väl vara medveten och beredd att det andra barnet finns där, och att det är fler att ta hand om, och inte dumpa över ansvaret på någon annan. Annars tycker jag inte att man ska skaffa fler barn om man inte "orkar" eller "kan" ta hand om dem.

Varför är det så att man förväntar sig att andra ska stå för inlärningen och utvecklingen 
och annat för DITT barn?
 Och då är du ändå hemma.

Det är en stor förmån att kunna vara mammaledig, ha egen tid för sina barn- och det är verkligen en kort tid i barnens liv då vi kan "bara vara".
Jag vill ha alla mina barn hemma när jag själv är hemma, det är en självklarhet för mig. Och denna tid får vi aldrig tillbaka. Jag hinner lämna dem ifrån mig sen när det är dags att börja skolan.
Ta vara på tiden att vara med dina barn när dem är små, tiden kommer aldrig tillbaka.
Ni får tycka och säga vad ni vill, men små barn BEHÖVER att vara med sina föräldrar.
Dom behöver inte leka med andra barn 8 timmar om dagen och stimuleras precis hela tiden.

Bara för att man är hemma med sin bebis betyder inte att man inte kan hitta på roliga saker att göra med sitt "äldre" barn. Vi går till lekparken där hon får leka med andra barn och vi hittar på skojiga saker som vi kan göra hemma, och annat som man kan hitta på. Och ibland är vi faktiskt bara hemma och har "tråkigt" och det är helt OK det med. Men då ska ni se att hon hittar på saker att göra på egen hand, vi behöver inte hela tiden sitta med henne och hitta på saker att göra. 

Så kan ni förklara för mig varför det skulle vara "bättre" för min dotter att vara på dagis, än att vara hemma med sin mamma och sitt syskon?


Gårdagens bilder =)

Vår lilla Docka håller på att bli stor! Hon blev 22 månader igår! Tänk att hon snart blir 2 år!!!!


Bessa gillar också att gunga!

Vid ankdammen med Mummu & Puua medans vi var hos läkaren
Nicole berättade att en anka hade "pipi" (ont) i foten och att hon gav dem bröd!
Hemma hos Mummu och Puua igen målade Nicole ägg medans Bessa hoppade och lekte i hoppgungan
Mmmm, mat smakar alltid så bra efter att varit ute i den friska luften och lekt lite!
Kvällsmys på soffan med pappa, tills det är dags att lägga sig...
Som ni ser på bilden så ligger Vanessa aldrig med huvudet på kudden... hon gillar att snurra runt!
Gullungar!

Nu är det dags att sätta stopp på Pippi filmen och gå till BVc med tjejerna...
Vart är klubborna??!!!


Snart så.....

Snart är det dags att gå till BVC och ge sprutorna till tjejerna. Usch...
Jag hatar när dem får sina sprutor, men det är ju ändå för en bra sak, så det är lika bra att få det gjort...
Vad jag har hört så kommer det att ta upp till 6 veckor innan det läker (!!?) och att det kommer att vara och bli ett fult ärr efter sprutan... Roligt...  
Detta kommer ju garanterat INTE hjälpa Nicole att bli av med sin läkarskräck...
Det har gått bra nu när hon har följt med oss till MVC och flödeskontroller, men när det gäller henne själv så är hon livrädd så fort en läkare ropar in henne. Stackaren...
men som sagt- jag ska stoppa några klubbor i fickan att muta dem med!


Igår fick jag ett sms av min Mamma där det stod att tjejerna är bjudna på våfflor hos dem på lördag, och att det är föräldrafritt. Alla barnbarnen är bjudna, även Peters grabbar Filip & Linus, så det blir fullt ös där kan jag tänka mig! Undrar vad vi andra ska hitta på under tiden... Heheh.


Jag pratade med min svägerska Anna häromdagen, och fick se brudnäbbs klänningarna som hon har beställt.
Nicole ska ju vara brudnäbb tillsammans med Emma och Felicia
 Ska bli jätte spännande, och klänningarna var jätte fina! Fick även se hennes brudklänning, men bilder kan jag inte lägga ut här, det ska ju vara en hemlighet fram tills bröllopsdagen vet ni väl!

Bröllops planerna går framåt där, och det är verkligen MYCKET man ska tänka på, kommer själv ihåg hur mycket mer jobb det är än vad man har tänkt sig... men det är jätte kul också, förståss!
Jag hoppas verkligen att jag får vara med och fira deras speciella dag... blir lite nervös över det nu. Vi pratatde om det med Andres igår. Men han försäkrade mig att HAN ska minsann gå dit och festa och kan tänka sig att ta några kort också... Thanks...

Vi får se vad dessa små grabbar har i beredskap för oss just då...

Det där med sömnen, att tjejerna vaknade bara en gång på natten var bara en engångs förteelse... Gissa om jag var glad inatt... Vanessa sov ganska oroligt och vaknade rätt så ofta, jag hade precis somnat om när hon vaknade igen, och då hade jag ändå varit uppe hos dem flera gånger på natten och hade svårt att sova och ont när jag ens rörde mig, så för en gång skull tänkte jag be Andres gå.
"Hjärtat...Kan du snälla gå till Vanessa, hon är vaken?" viskade jag.
"Mmm..." fick jag till svar och så vände han bara på sig och sov vidare. Bessa blev mer och mer högljudd.
"Rakas, snälla kan du gå till Bessa inann hon väcker Nicole, jag har ont."
"Jaja" Men inget hände.
Så jag fick gå. Hans bortförklaring är alltid att han inte hör dem. Hur kan han INTE höra?
På morgonen sa han att han inte hörde ens att jag har frågat honom... Lyxigt. Önskar att jag kunde sova så bra, men jag vaknar av minsta lilla ljud.


Tillväxt ultraljud

Igår var vi i Huddinge sjukhus igen för tillväxt ultraljud.
Vi åker dit varje vecka nu, varannan vecka är det flödet dom kollar och varannan vecka är det tillväxten. Efter varje besök tar vi hissen ner till specialist mödravården där jag får ligga i CTG och prata med läkare osv...
Och så går vi på mödravården varannan vecka också.
Det blir mycket koll på bebisarna, men det är ju lika bra!

Bebisen till höger- Danilo, ligger fortfarande med huvudet neråt, och ska alltså komma ut först :-) Läkaren trodde att han ska ligga kvar så nu, för det är ganska trångt att vända sig... Jag hoppas det!
Vänster bebisen- Jonathan, ligger i säte med rumpan mot brorsans ansikte! Hahaha, tur att dem ligger i varsin hinnesäck!

Jonathan väger nu 1032g
Danilo väger 1392 g

Så dom växer på  Jätte spännande!
På specialsit mödravården gick det också bra, CTG värden var bra, förutom att Jonathan smet lite då och då, och då fick jag trycka på larm knappen, så kom det alltid någon som hittade honom igen. Busungen!

Nästa Onsdag ska vi dit igen för flödeskontroll. Än så länge ser allting toppenbra ut!
Jag längtar tills jag får se dem, det är nog först då jag fattar att det faktiskt är två bebisar där inne... Men samtidigt försöker jag njuta av denna tid, då jag bara har tjejerna (och Andres) och ge all min uppmärksamhet åt dem! Undrar verkligen hur dom kommer att ta emot sina nya små bröder....?

Tuberkulos sprutan- Blir det alltid ett fult ärr?


Imorgon ska båda våra tjejer till BVC och få Tuberkulos sprutan...
Usch, inte alls kul tycker nog någon av oss, men det gäller att vi har klubbor som vi mutar dem med efteråt!!!

Vet ni något om biverkningar från vaccinet?
Blir det alltid ett fult ärr??


VECKA 29 + 0

IGÅR kom vi till vecka 29 + 0, ännu en vecka har rullat förbi!
Jag vill gärna komma till vecka 34, helst vecka 35... Men vi får se hur det går. Trycket ökar på därnere och det känns som att allt ska brista och att vattnet ska gå närsom helst. Igår hade jag ordentligt med mensvärk som strålade sig upp mot ryggen när vi gick i Coop. Men som tur är gick det över när jag satte mig ner.
Kändes lite fånigt att behöva ta och sätta sig ner ett tag i bänken inne i Coop....  Jag kände mig som en gammal pensionär....
Jo, som jag skrev förut, kramperna i benen har jag kvar, och fingrar och fötter svullnar upp, mest på kvällen/natten, och dem blir alldeles varma och kliar. Tänk om jag inte alls kan gå nånstans snart?!
Trycket lär ju inte lätta på sig direkt...?
Jaja, vi får ta en dag i taget....

Nu växer bebisens hjärna snabbt och huvudet blir längre för att bereda plats.
Pojkars testiklar är på väg från sin ursprungliga position nära njurarna till sin sedvanliga destination.
Flickors klitoris syns tydligt, eftersom blygdläpparna ännu inte är så stora att de döljer den.
Allt sådan utveckling kommer att ske veckorna innan förlossningen

"Bebisens näringsintag är större nu och du behöver mycket protein, C-vitamin, folsyra och järn.
Det växande skelettet absorberar massor av kalcium, så ät mejeriprodukter (eller annan kalciumrik mat) för att tillse ditt behov. (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett)

Aptiten ökar, men försök att äta hälsosam mat, snarare än sötsaker och skräpmat.
Se till att du får i dig tillräckligt mycket järn, eftersom bebisen producerar röda blodkroppar. Järn som kosttillskott kan ge dig förstoppning så försök få i dig huvuddelen genom att äta järnrik mat som kött, blodpudding, ärtor, bönor, gröna bladgrönsaker, aprikoser och berikade fullkornsprodukter. På så sätt får du dessutom i dig kostfiber.
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå.

Min tvillingmage i vecka 29 + 0

Haaaaalleluja!

Först och främst- Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, jag ska förbättra mig

Jag har ju skrivit att jag har haft jätte svårt att sova, jag bara vrider och vänder på mig (så gott som det går) men verkar inte hitta en bekväm ställning. Det känns som att jag har bara "halvsovit" men ändå vart vaken på något sätt...??  På morgarna har jag vaknat av att mina ben är jätte stela, att jag skulle ha värsta träningsvärken över benen och rumpan. - Det är för att jag har världens hemskaste kramper på nätterna!!! Vilket inte underlättar för min sömn direkt...
Andres sa att man ska lägga en kastrull med vatten under sängen, och då ska dessa kramper sluta.
Hört något om det??
Jag ska nog testa det inatt.... Jag skriver imorn om det funkade! Hehehe...
Härom kvällen var jag verkligen dödstrött och bestämde mig för att lägga mig tidigt, redan klockan 22 gick jag ner för att läsa lite. Inte f*n kunde jag sova för det....

MEN (!!!!!!) Igårnatt sov jag som en Prinsessa! (nästan iaf, hahha...)
Men jag kunde äntligen sova, och jag sov djupt! Och flickorna vaknade bara en enda gång under natten!
Jag vaknade pigg och utvilad, vilket jag inte gjort på ett tag.

TESTAR

Halloj! Jag testar att skriva lite snabbt från min mobil! Jag är nere i vårt sovrum nu och ska ta en välbehövlig "skönhetsvila" med tjejerna. Vanessa har redan somnat, hon ligger här tätt intill mig, jätte gosig... Nukke har blivit utslängd från sovrummet,eftersom hon ska hela tiden väcka Bessa och hoppa på sängen och bara busa runt,så hon ligger i deras sovrum i rummet bredvid nu,stackarn... :-) Hoppas att detta inlägg kommer fram?? Nu måste jag försöka sova jag också, klockan tickar ner hela tiden! NATTI, NATTI! ;-)

Greken och Earth Hour

Igår var vi bjudna på fest på Greken i Handen, där dem hade levande musik och en massa folk som fick vänta länge efter maten....  Vääääldigt länge.

Här sitter Nakki & Nukke och ska fika lite på förmiddagen
(Dewin & Nicole alltså)

Vanessa Enkeli vill också fika!

Patricia & Micael på Greken

Jag och Felicia väntar på maten...
(Jag glömde att dra in kinderna, Hahahahahahaha)

Andres blåser upp kinderna för att visa hur tjock jag har blivit...
Patrik & Nicole

Dewin dansar lite medans han väntar på maten

Meningen var att Patricia, Felicia och Nicole skulle på bio, men detta restaurang besök drog ju ut på tiden, så det blev inte av.

Här hjälper Nicole sin lillasyster att ta av sig skorna när vi kom hem....
 
Vad är det med denna Blunder hatt som tjejerna gillar så mycket??

Vanessa övar sig på att krypa... men hon kommer bara bakåt och snurrar runt...


På kvällen tog vi det lungt, och klockan 20:30 var det ju EARTH HOUR, så vi släckte ner allting
(förutom TV:n, för det kom fotboll) och hade mysigt.

SLÄCKTE NI NER?

Bruten fot... =(

Min syster, bror och en massa vänner spelar innebandy varje torsdag ihop, och denna torsdag hände något som inte får hända... En spelare bröt foten.
Gänget ringde snabbt 112 och fick ändå vänta i 25 minuter på ambulansen...
fattar inte att dem alltid ska dröja så länge!

Han måste ha haft jävligt ont! Igår under dagen opererades han med skruvar och någon platta i foten, och får stanna kvar på sjukhuset i några dagar... Sedan blir det en lång sjukskrivning som gäller.

- Taru om du läser detta, så är det bara att ringa/eller plinga på om du behöver något!
Och hoppas att Kimmo mår bättre snart och får komma hem snart! Hälsa han från oss alla!!!Ny vagn, vadslagning och annat :)

Igår var vi i BabyLand och skulle snoka runt lite. Vi beställde en mjuklift till vår tvillingvagn (vi har ju redan en), och så skulle vi kolla på syskonsulkys till Nicole och Vanessa som vi kan använda när vi går på utflykter hela familjen. Andres hittade sanbbt en som han gillade, den blev super liten när man fällde ihop den! Det var nog delvis pga. den som han köpte den, ingen annan vagn hade fått plats i bilen med tvillingvagnen förutom just denna. Den fanns inne i lagret, så vi fick hem den på en gång. Skönt att Nukke också har en sittplats om vi går nånstans långt! Hon är ju ändå fortfarande liten! Efter vagnköpet åkte vi till Farsta för att möta upp Micael och äta lunch, och passade på att provköra vagnen, vilken var skön och smidig att köra

Efter att vi kommit hem och vi tagit vår dagliga skönhetsvila så promenerade jag till Handen med min mamma och tjejerna. Jag köpte en vår jacka till Nicole, och lite kläder till dom båda. (Jag är tokig i att köpa barnkläder!!!)
Det var en långpromenad, vilket kändes i hela kroppen... Som tur är hjälpte min mamma mig uppför "mördarbacken" som går upptill vår gård (TACK MAMMA!) Det värkte i hela kroppen när vi kom hem, så vi hoppade i badet och lekte lite. Sen hade Andres & Micael gjort våfflor åt oss
(eftersom det var våffeldagen iförrgår)

På kvällen var det dags för skräckfilm "The Orphin"....  Den var bra och läskig!

Natten gick lite bättre än den förra. Då vaknade ju Nicole av att Vanessa hostade klockan 2 på natten, och trodde att det var morgon... Klarvaken var hon och ville upp... Gissa om det var en lätt match att försöka övertala henne om att det är natt och att ALLA sover.
En timme efter att jag gått och lagt mig igen hördes hon fortfarande när Vanessa hostade till: Besameeee!"

Men inatt vaknade Vanessa många gånger av sin hosta, så det var bara att ge henne hostmedicin... Nukke vaknade av mardrömmar och hade svårt att somna om. Och jag drömde såklart om skräckfilmen... Hehehe...

Idag är vi bjudna på fest på Grekiska Kolgrillen i Handen  
Sedan är Nicole bjuden på bio med sin storasyster Patricia och Felicia.
Ikväll är det "EARTH HOUR" klockan 20:30- Ni glömmer väl inte att släcka??

P.S Andres och jag slog förresten vad om Vanessa kan gå på sin 1-årsdag eller inte.
Jag sa att hon INTE kan gå då, och han sa att hon visst kan det.
Så vi får se vem som får rätt...
Vi har inte bestämt oss förexakt VAD vi slår vad om... ar ni några tips??VANESSA 9 MÅNADER!

 Igår blev vår lilla Vanessa Enkeli 9 månader!
Va tiden går fort!!! Tiden bara flyger iväg när man har roligt.  
Tänk att hon snart ska bli stora syster till TVÅ pojkar...  Helt overkligt fortfarande...

Här kommer en låt som Bessa  tycker om.
(Vanessa kallas för Bessa)
Nicole tror att dom sjunger om Bessa, och hon kallar henne för "Besame" pga av låten
.


Nicoles favorit låt

Melina har lärt mig hur man lägger in klipp från youtube, så jag testar med att försöka lägga in Nicoles favoritlåt
 

Era tips om barnvagnar

Nu har jag skrivit några inlägg idag  Så scrolla ner och läs
Jag lovade ju att lägga in alla vagnförslag som jag har fått av alla er kära läsare, så here it comes:

INGLESINA TRILLINGVAGN
Näe.... Den ser inte så stadig ut?

OCKSÅ EN TYP AV TRILLINGVAGN....
Nope, No, No, No....

EN DUBBELVAGN (ABC BUGGY) MED TVÅ SYSKONSITS PÅ....
Jag är inte så lång, så hur ska jag ser vart jag går??  
Och dessutom vill jag INTE ha bebisarna vända ifrån mig..

LIKADAN DUBBELVAGN MED EN SYSKONSITS PÅ....
Samma sak här, Bebisarna MÅSTE jag se. Och gärna vart jag går också...
BUGGYPOD- EN SYSKONSITS SOM MAN FÄSTER PÅ SIDAN AV VAGNEN...
En bra lösning tyckte jag MEN såklart går den inte att montera på vår Emmaljunga... Så himla typiskt...

EN CYKEL DÄR ALLA FÅR PLATS!
Jaa-a Stefu.... Vad kan jag säga om detta lösning...
Han kom på med ett annat förslag också- Att köpa 2 tvillingvagnar och sedan svetsa ihop dem. TA-DAA!

HMMM.... BEHÖVER JAG ENS KOMMENTERA DENNA VAGN??!
FYRLINGVAGNEN SOM JAG FAKTISKT GILLADE...
Men som inte säljs eller kan beställas till Sverige. Förresten så kan man inte ha bebisar i denna?

URABN JUNGLES DYRA TRILLINVAGN
Kostar ca. 14-15 000 kr och kommer inte igenom någon dörr alls. Typ.

EN CYKELVAGN SOM MAN KAN FÄSTA PÅ VAGNEN...
Kanske liiiite jobbigt att gå runt i affären med en sån släpandes bakom sig?
EN TVILLINVAGN (PHIL & TED´S)
Denna vagn kan användas när tvillingarna är stora nog så att dem kan sitta själva. Men hur kul är det för det bakre barnet som får sitta och titta på den andras rumpa hela tiden??

BABYTRAVEL MED SYSKONSITS
Återigen vill jag ha bebisarna vända mot mig den första tiden....
babytravel_syskonsits-70.jpg

TUSEN TACK FÖR ALLA ERA IDÉER OCH TIPS!
Vi får nog ändå klara oss med vår Emmaljunga Twin Cerox 360, så får Nicole stå på ståbrädan, Vanessa sitter med ena tvillingen och den andra tvillingen får jag ha i bärsele.
Imron ska vi till BabyLand och titta på en syskon paraplysulky till tjejerna som vi kan använda när vi åker på utflykter hela familjen
Jag får nog designa en egen vagn som har plats för 4 småbarn....Natt psycho.....


Jag är lite av en nattpsycho.
Ja, jag erkänner det. Lite motvilligt, men... så är det. Kanske.
Ända sen flickorna föddes har jag haft hemska "mardrömmar"...
Jag drömmer alltid samma sak- Att någon av tjejerna ligger bredvid oss i sängen, och när jag vaknar så hittar jag dem inte. Jag får för mig att dem ligger under täcket och inte får någon luft, så jag börjar böka runt i sängen och slänger alla täcken och kuddar och allt ner på golvet, utan att hitta dom, och jag känner paniken växa.
"Hon får ingen luft!!!!" skriker jag och fortsätter leta helt hysteriskt. En natt så satt Andres uppe sent och spelade poker när jag vaknade och hade en sån här mardröm, jag ropade på honom och han sprang ner till vårt sovrum  där jag mötte honom med täcket i handen och letade igenom den efter Vanessa. jag hade fått för mig att eftersom jag inte kunde hitta henne nånstans i sängen så måste hon ha kommit "in i täcket" på något vis, och att hon höll på att kvävas nu. Andres hjälpte till och letade, tills han gick till hennes säng och såg att hon låg och sov lungt som en liten Prinsessa i sin egen säng. Sen fattade jag att jag hade drömt om allting och bara bröt ihop.
det är jätte jobbigt för mig, och det händer ganska ofta. Jag är ju helt övertygad om att det INTE är en dröm.
Allt oftare händer det att jag tror att Andres ligger på nån av dem i sängen också, så jag börjar dra honom och be han hysteriskt att flytta på sig, och så letar jag igen. Och såklart hittar jag inte dem, för dom är inte ens där.
Jobbigt för honom också, stackaren... och han blir såklart jätte sur på mig.
 
Jag har varit jätte aktiv under sömnen i hela mitt liv. Jag pratar otroligt mycket i sömnen, och när jag var liten så gick jag i sömnen hela tiden. Stackars min syster som halvt fått hjärtattack flera gånger pga. mig...
(Vi delade rum som små) Jag har gjort allt möjligt i sömnen, hon har vaknat flera gånger av att jag hoppat på hennes säng, och gjort en massa annat galet...
Förlåt mig syrran, I Love U
Hihih.... Så när jag väl somnar så vaknar jag av det här... Roligt?


"Vart det vattnet som gick?!??"

Häromdagen spändes det till i magen ordentligt igen, och jag kände tryck i magen och tänkte att
"Snart är trycket så högt att vattnet går"... Så jag satte mig ner på soffan med Vanessa och helt plötsligt kändes det att det bara rann till mellan benen på mig!
PANIIIIK!
Jag blev helt blöt och blev ju såklart skitskraj. "Neeej, inte NU, det är alldeles för tidigt!" hann jag tänka.
Jag reste mig upp och andades ut. Phew....

- DET VARA BARA VANESSA SOM HADE PISSAT PÅ MIG!!!!

Hahaha, gissa om det var en lättnad!


Nu så....

Japp, nu så. Prinsessorna sover för natten nu, så jag kan lungt sitta här ett tag och skriva av mig lite
Mitt hjärta sitter här på soffan bredvid mig med sin laptop och spelar lite poker.

LÄGENHETSVISNING:
Vi var på lägenhetsvisning idag- på Vallavägen, en fyra på 105 kvm. Fast direkt när vi kom in i lägenheten, eller redan på gården så kändes det som "Nääää.... här vill jag inte bo" Ni vet- man ska ha den där känslan att "Det här kan jag kalla mitt hem, här vill jag bo!" Men det kändes inte alls så.
Jag älskar detta område vi bor på nu, det finns inget bättre läge, men ändå känns det lite jobbigt med trapporna i lägenheten. Vill ju helst ha alla rum på samma plan, och inte på nedrebotten.
Det är lite konstigt, först tjatade jag till mig den här lägenheten- eftersom jag alltid, sedan jag var väldigt liten har velat bo i ett hus/lägenhet med trappor. Nu när man fick det, så kändes det inte alls lika kul att bära ner barnen upp och ner och springa upp och ner för trapporna för att hämta något. Vi sover bara där nere, annars är aldrig nån av oss där.  Jag har kollat på nätet efter lägenheter, men jag hittar inget som passar oss. Hoppas vi hittar något bra snart!

Häromdagen fick jag tips från min vän Kicki om gummistövlar till Nicole, så vi åkte till affären och kollade, och såg ett par jätte fina men typiskt nog fanns dem inte i hennes storlek, så Andres mamma köpte dem i Coop i Fittja.
Nu kan hon springa i vattenpölarna hur mycket hon vill utan att tänka på att hon blir blöt om fötterna. Och dessa är fodrade så hon fryser inte heller.
Är det dem här du menade Kicki??

Ja, som ni ser så köpte vi ett par rosa Converse skor till henne på Footlocker också. Dom var så snygga att vi var bara tvugna... men dem får hon vänta fram till sommaren på att använda

Nicole & Vanessa har hoppat i hoppgungorna som Andres hängde upp här i vardagsrummet som tokar. Helst ska dem ha musik till också. Direkt när vi sätter på musik så börjar dem hoppa och dansa.
Nukke hoppar och säger "Tassu!" vilket betyder "tass" på finska  Och då ska man ta tag i hennes ben och gunga henne högt. Detta har ju Puua lärt henne, vem annars....??ALLA verkar vara mer eller mindre sjuka....?

Igår morse ringde jag till vårdcentralen och bokade en läkartid för Vanessa. Hon hade jätte svårt att andas hela natten och hostade, så hon fick sova bredvid mig. Hon vaknade varje timme, stackaren...
Hos läkaren gick det bra, hon har inte lunginflammation som vi först var rädda för.
Hon fick hostmedicin utskrivet (Mollipect) mot sin slemhosta. Läkaren tittade även på hennes öron och hals, och allt såg bra ut  
Nicole skulle få samma hostmedicin, så dem kan få ut all slem, men hur lätt är det när man är så liten att få ut slem??
 

Alla verkar ju som sagt vara mer eller mindre sjuka....  
Vanessa & Nicole har hosta, Andres är förkyld och har ont i benet... Mummu har problem med lungorna, Puua fryser och har ont i magen, Karo får sina allergi chocker utan att veta vart dem kommer ifrån, Peter har ryggskott, Dewin är hos läkarn idag för svullna körtlar och Oscar opererades pga. magen.
Hoppas att alla blir friska snart!!!
 
Nu hinner jag inte skriva allt jag tänkte skriva.... Tjejerna vill ha uppmärksamhet  Och så fort jag sätter mig vid datorn kommer Nukke och ska sitta med mig och titta på bilder, ttta på Pippi, lyssna på musik och trycka på ALLA tangenter... så det funkar inte såå bra... Och Bessa har lite separations ångest, hon vill ha sällskap hela tiden nu. Så jag lovar att jag skriver mer ikväll när barnen sover och alla sysslor är gjorda!

Idag kanske vi ska på lägenhetsvisning också, ska berätta mer om det sen.

Vi hörs senare!
Oh no, nu har Vanessa hittat till blommornma med sin lära-gå-stol! HEIPPA!!!

MELINA 16 AÑOS!!!

GRATTIS MELINA SOM FYLLER 16 ÅR IDAG !!!!
birthday005.gif image by glittergn
 Hoppas att du har haft en bra födelsedag!
 Nu blir det säkert en massa shopping för dig??
Hehehe....
Vi blev bjudna på jätte god tårta (som vanligt- Ela har gjort) pizza, kakor och chips, Mmmm va gott!

Melina med Vanessa & Emilio


 TACK FÖR ALLTING!

Vi hörs mer imorgon, för nu ska vi titta på film! =)


FLÖDESKONTROLL....

Och så var vi i Huddinge sjukhus idag igen för ett flödeskontroll.
Allting såg jätte bra ut, bebisen som ligger till höger (Danilo?) ligger med huvudet neråt (hoppas han stannar så!) och bebisen till vänster (Jonathan?) ligger på tvären på något sätt...
Efter undersökningen fick vi gå ner till Specialist mödravården där de tog CTG i 30 minuter. Flickorna var med oss, så dom tittade storögd på ljuden och vad läkarna gjorde.
Dom har alltid problem att fånga bådas hjärtljud på samma gång....
Sedan fick vi prata med en annan läkare, som sa att allting ser bra, men att datorn registrerade sammandragningar, och om det blir värre måste jag komma in.
Jaja, i know.... Nästa tisdag ska vi dit igen för tillväxt ultraljud. Mycket spring

Idag när vi skulle ta vår dagliga "skönhetssömn" så ville Nukke inte alls sova. Hon ville gå upp och leka, så hon fick vara uppe med Andres medans jag vilade med Bessa.
Det dröjde kanske en kvart innan Andres kom ner till vårt rum och sa att Nicole har somnat... Jag följde med upp och tittade och hittade henne såhär:


Hon blev jätte arg när Andres skulle lyfta upp henne, så vi lät henne sova där. det var bara att släcka lampan och sätta på henne en filt.... Man blir ju trött på att leka!

Här sover Bessa så gott....


Nu vill min lilla Docka titta på Pippi... skriver mer när det finns tid
Ha det bra allihopa!

P.S TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS JAG FÅTT OM BARNVAGNAR!
Ska publicera era förslag här sen

Min mage!

Här kommer en bild på min mage (vecka 28 + 0) som jag inte hann lägga in igår!


MVC

MVC

Igår ringde jag till min barnmorska Åsa på mödravårdcentralen för att få en ny tid hos henne
(gick ju inte i fredags) och fick tid en timme senare.
Blodtryck och blodsockret var bra. Vi fick höra på hjärtljuden med hjälp av 2 apparater, och Andres fick hjälpa till att hålla den ena.
Sedan var det dags för mätning av magen... Mitt SF-mått ligger nu på 32!  Så stor mage har jag aldrig haft...
Men den känns nu också!
Åsa frågade om vi har förberett oss på ifall förlossningen skulle sättas igång, vem som skulle se efter flickorna osv. Japp, min mamma har mobilen vid sängen  Hoppas bara att hon hör den, den natten/dagen vi ringer... Heheh...
Hon sa att det vore en bra idé om jag packade min BB väska för säkerhetsskull redan nu, så det tänkte jag försöka fixa i veckan.
Men som sagt- jag vill att dem ska stanna i MINST 6 veckor till!!!!  Vad tror ni??

Medans vi var på mödravårdcentralen så ville Mummu & Puua vara ute med flickorna, eftersom det var så fint väder. Dom har köpt en hink och spade åt tjejerna som dom lekte med, fast Bessa somnade ju i vagnen...
Men Nicole trivs att vara ute och leka, och hon åt mycket bättre sen när vi kom hem också! Det gör oss alla gott att vara ute mer, nu när vädret tillåter det också! Skönt att vi går emot ljusare tider, så man kan vara ute mera utan att frysa _____ av sig!

Nicole "Nukke" ute och leker i vattnet med Mummu & Puua.
(Måste iväg och handla gummistövlar till henne??)
Vanessa "Bessa Enkeli" ute på promenad...

Puua har gjort en massa sandkakor!

Senare på kvällen var det dags för lite glass. Båda är hostiga nu, så glass hjälper säkert till!
Klockan är över tio på kvällen, och Nicole är uppe och tittar på film med oss... Hon har legat i sitt rum och ropat på oss i över en timme, och var hur pigg som helst....


Idag ska vi till Huddinge sjukhus igen för flödeskontroll... Spännande att se hur dem ligger idag då!  Dom ligger ju inte direkt "på sina platser"....
Fast Åsa sa ju faktiskt att det är väldigt trångt därinne nu, allt svårare att vända sig, och hon tyckte att hon kände ett huvud längst ner... Så vi får ju se. =)

Nu måste jag ta och ringa till min syster och kolla hur hon mår. Hon fick en allergisk reaktion igår så hennes öga och läpp svullnade upp och fick en massa utslag i hals, mage och ben....  Läkarena på akuten kunde inte säga vad hon är allergisk mot, så hon fick en massa tabletter att alltid ha med sig... Stackarn.

Skriver mer senare idag!
Chao!


VECKA 28 + 0

Halloj!
Jag är så glad att vi är i vecka 28 + 0 idag! Helt overkligt att tänka så att de flesta tvillingar är födda i vecka 36, det betyder att det bara är 8 veckor kvar dit!
Men jag hoppas att dem kan komma redan om sisådär 6 veckor, så att jag kan vara med på min brors bröllop med alla våra 4 barn. Bröllopet är om exakt 2 månader idag. Eller att dem föds dagen efter eller något- bara jag inte ligger på förlossningen just DEN DAGEN!

Detta händer nu:
(Tänk på att detta är skrivet till dem som väntar ETT barn!)

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29
och pågår till vecka 40.
De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen.
Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion!
 

Om du vill kommunicera med din bebis redan nu, så kan du sjunga eller läsa högt för den.

Hårstråna på bebisens huvuden är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Såhär ser det ut i magen nu =)
(Fast våra grabbar ligger lite olika)


Jag ska be Andres ta en bild på min mage när han kan, så lägger jag ut den ;-)


Perrrr.....kele!

Perkele, säger jag bara!
Ni som läste mitt inlägg igår läste kanske att jag skulle överföra ca. 70 inlägg från mobilen till datorn, för tjejernas bok. Jag kopplade in sladden på mobilen och datorn, och så skulle jag trycka på PC Suite.
Men det gick inte, så jag tänkte att jag provar med "masslagring" istället.
Datorn tog in info, och så hände det inget mer, så jag tryckte på avbryt.
När jag tog upp min mobil igen så hoppade hjärtat i halsgropen. ALLT SOM JAG SKRIVIT VAR BORTA!
ALLA mina meddelanden och hela 3 månaders dagbok som jag fört om tjejerna, graviditeten, tankar och allt är helt borta! Fanns ingenstans i datorn heller, vi letade överallt! Och imorse ringde vi även Andres kompis Johan som är datasnille, och han försökte hjälpa mig hitta dem, men det gick inte. Vi hittade allt annat förutom just alla meddelanderna... Vad kan ha hänt? Vart tog allt vägen? Jag raderade ju inget från telefonen!
Gissa om jag ville slänga mobilen i väggen och ta sönder hela datorn (graviditets hormoner eller...)
Men jag blev så ledsen! 3 månaders jobb, men allt personligt och allt som hänt är bara borta.
Om någon har tips om vart dem kan ha tagit vägen så SNÄLLA hör av er....

Men nu har jag accepterat att det finns inget jag kan göra. Det är väl inte hela världen, men det är inte kul... jag får försöka återskapa dessa minnen och tankar på något sätt....?
 

Nu ska jag fortsätta till på "Johan Falk" på TV med min kärlek.
Skriver mer imorn


Emmas kalas och annat

Hej Hej!!!
Lördag kväll nu och jag sitter en stund här vid datorn och
dricker lite varm O´Boy
Båda tjejerna har fått feber igen, så dom slocknade redan vid 20.30 efter att fått lite alvedon och hostmedicin (Nicole) Igårnatt blev det inte så myckt sömn... Jag var uppe i ca 2 timmar med Nicole som grät och sa att hon har "pipi" (ont) i örat... Men till slut somnade on, och då var klockan 6, och då bestämde Vanessa sig för att det var dags att vakna....  Hon låg bredvid mig, men det gick inte att somna om... Fast jag försökte!
Vi hann inte sova middag så länge idag heller, jag sov kanske 30 minuter "halv vaket" för jag höll koll på klockan hela tiden-
Vi skulle ju på Emmas kalas klockan 15!
Mmm, tårta och godis!

Min syster Karolina och Vanessa

Puua ute och åker med Bessa....

Vanessa gosar med min systers pojkvän Peter
Grabbarna hade fullt ös med sina motorcyklar, traktorer och annat
Min bror Stefan "Stefu" (Hoppas att du också får en svart kontroll din din X-Box, Hahaha)


Tyvärr fick jag inte någon bild på födelsedagsbarnet Emma, hon hade fullt upp med att möblera om i sitt rum med Felicia....  
Och Anna hade gjort sina berömda chokladrutor igen... Mm, dom är så goda!
Jag fick med mig en hel låda fullt med choklad rutor, fast jag först tackade snällt Nej.
Jag frågade henne om hon har sett hur jag ser ut!?  
Men det brydde hon sig inte om....

Andres har åkt till Casinot där även Patricia och Patrik är, så här hemma är det väääldigt tyst och lungt nu.
Känns jätte tomt när han inte är hemma...  Jag saknar alltid honom när han inte är med mig...
Men jag hoppas att det går bra för dem där!  Fast han hotade med att han kanske inte kommer hem alls om han vinner en massa pengar, så vi får se...
Tur att han lämnade passet här hemma iaf! Eller... gjorde han det?? Återstår att se då....

Jag köpte dessa söta små byxor idag! Visst är dem söta??
Nicole & Vanessa lär sig spela gitarr!Nu måste jag jobba lite med tjejernas bok också, jag har ca 70 inlägg i min mobil som ska in i datorn och snyggas till för att sedan skrivas ut. Det är vääääldigt mycket jobb- och som sagt- Jag hinner aldrig ikapp! Sedan ska man ju försöka lägga sig någorlunda "tidigt" också, så man hinner ladda batterierna inför morgondagen.

Ha en trevlig Lördagkväll!

Jag ger upp.....

Jag ger upp med att leta efter vagnar...
Jag hittar INGEN bra lösnings alls. Detta med att ha 4 barn så tätt är tydligen inte så vanligt här i Sverige

Såhär ska jag göra:
När jag ska gå ut själv så ska jag ha Tvillingvagnen och där ska Vanessa och ena tvillingen sitta. Andra tvillingen får jag bära i bärsele och Nicole får stå på ståbrädan.

PUNKT SLUT.
Det finns verkligen INTE någon annan lösning.

Sen om vi går nånstans lite längre, så är ju Andres med, och då får vi ta 2 vagnar med oss. Så. Nog med det.


Tjejerna mår bättre, vilket känns skönt, dom är på bättringsvägen i allafall! 
Idag har vi åkt runt lite i olika affärer och kikat lite, och sen åt vi lunch i Farsta. Ikväll blir det fredagsmyyyyyys med en massa gott och film.
Idag hade jag tid hos Åsa (min barnmorska) på mödravårdcentralen. Men jag avbokade. Prinsessorna låg och sov och jag själv var riktigt trött och hade ont i huvudet, så jag orkade helt enkelt inte gå dit.
Andres är förkyld nu också....  Men på MVC hade Åsa "bara" mätt magen, tagit blodtryck och blodprov. Det enda jag inte gjort varje vecka hittils är blodprovet. Mäta magen kändes inte så himla viktigt eftersom jag går på tillväxt ultraljud, så där har dom ändå koll hur dem växer. Men jag ska boka in en ny tid.

Imorgon ska vi på Emmas kalas  Ska bli roligt att gå på kalas, det är lite synd att man inte träffar dem så ofta, fast man inte bor långt ifrån varandra....  Men på somrarna blir det ju alltid mer!

Nu håller Andres på att fixa en hoppgunga i vardagsrummet, Nicole tjatar bredvid att hon vill hoppa.
Tålamod, vad är det??


Fler vagnförslag....

Idag fick jag in lite fler vagnförslag, mina kära föräldrar skickade 2 st MMS på några förslag som de hittade när dem var i någon butik.

 Såhär kan jag ta mig ut själv med 4 småbarn:

Jag kanske kunde sätta fast denna på dubbelvagnen, så kan Nicole och Vanessa sitta däri, och jag går i mitten av dessa två..........


Eller så får Nicole snabbt lära sig att cykla och dra Vanessa i den...Hmm.....

SNÄLLA NI, KOM MED FLER FÖRSLAG, JAG TAR IN ALLA TIPS JAG KAN FÅ!!!

Det finns INGA fyrlingvagnar alls att köpa här i Sverige, de länder som har skickar inte vagnar till Europa... Den enda trillingvagnen jag har sett är UrbanJungles vagn, men den är inte ens fin och kostar ca 14-15 000 kr!!!!

 
Dessutom vill jag ha bebisarna vända MOT mig. Så denna går bort.
(Och vart ska jag ha Nukke =(Nicole) ?)

Såhär ser läget ut nu:
Vi har en tjej, Nicole- som fyller 2 år den 30 maj. Hon är jätte duktig på att gå, men om vi går långt så blir hon såklart trött i benen och vill sitta. Hon är ändå liten. Och när hon går, så brukar hon gå sin egen väg, så det underlättar ju att ha en plats åt henne.
Vanessa fyller 1 år 26 Juni, hon kan inte ens krypa, så hon behöver verkligen en egen plats i vagnen.
Och så har vi tvillingarna som kommer om ca. 2 månader. Dem har sin tvillingvagn redo här hemma.

Hur kan det vara så svårt att hitta en lösning på detta vagnproblem? Hur ska jag ta mig fram med 4 småbarn själv? Blir tokig... Vill inte vara beroende av att be någon om hjälp hela tiden, jag vill kunna gå ut och ta en promenad med mina barn själv utan att behöva ringa och störa folk och be om hjälp att gå till parken!
 

En film som berör

Vi tittade på en film igår, som berörde riktigt starkt. Den heter Soraya M. Jag rekommender den starkt!

Året är 1986. En krigskorrespondent får motorstopp i en avlägsen liten by i Iran. Medan han är strandad tar en lokal kvinna chansen att dela med sig av en hemlighet som byborna gör allt för att tysta ned?

Så börjar berättelsen om vad som hände med Soraya M, en kvinna vars arrangerade äktenskap med en tyrannisk man fick ett tragiskt slut när hon blev oskyldigt anklagad för otrohet och brutalt straffad av alla i det lilla samhället.
En sann historia som världen måste få ta del av...Ikväll ska vi titta på den sista av Millenium filmerna, har ni sett dem??


ang. NAMN FÖRSLAGEN

Ni anar inte hur glad jag blir när jag läser era kommentarer varje dag
Det är jätte roligt att få lite feedback på det man skriver, och då vet man ju att det finns folk som faktiskt läser min blogg också och kommer med goda råd och annat skoj 

Så kära bloggläsare- SKRIV GÄRNA HÄLSNINGAR OCH ERA ÅSIKTER LITE DÅ OCH DÅ! Det uppskattas verkligen!  (Och så får jag veta vilka NI är också, vilket är alltid kul!)


Jag har fått in några namnförslag från er, och mer vill jag ha!
Jag skrev ju att vi har nog våra namn klara redan ,men inget är spikat och klart ännu  Idag började Andres prata om namnet Alexander också, men då blir det ju "Alex"...  
Namnen som vi har i topplistan just nu är DANILO & JONATHAN.
Vad tycker NI om dem namnen???

Min bror tyckte att dem ska heta Kame & Tepa...  (smeknamn efter våra morbröder)   
Men jag tror att det var på skoj.... RIGHT?!

Donna: Jätte roligt att du läser!!!    Dina namnförslag var bra- Jag älskar också namnet Sebastian, men min brors son heter så redan. Hugo heter Andres egentligen, han yngsta son också (men kallas Micael) och hans pappa  Många Hugo i hans familj!  Men Hugo kommer att vara ett andra/eller tredje namn till en av pojkarna.
Nicolas har vi också tänkt på, det har varit en av favoriterna. Andres ville att Nicole skulle ha hetat Nicolas om det hade blivit en pojke, men som du sa, det kanske är FÖR likt Nicole?
Tusen tack för namnförslagen!

Vad tycker ni andra, låter Nicolas för likt Nicole?

"HUGO & RAINE"

Otroligt nog så sover Nicole fortfarande.... Klockan är 8:50. Vanessa vaknade redan vid 7...
Nukke hade svårt inatt pga. all slem i lungorna, så jag tog henne till vår säng. Hon är nästan värre än sin Pappa, (men bara NÄSTAN) Jag menar med snarkningen!
Hon snarkar som Andres
 Fast det berodde nog på förkylningen... Hon hade svårt att sova inatt, så därför sover hon nog lite längre idag. Annars brukar hon vakna så fort hon hör sin lilla syster babbla...

Det har blivit allt svårare för mig att sova, jag hittar ingen bra ställning, jag kan bara ligga på sidan med en kudde mellan benen, annars får jag ont. Sen är det svårare och svårare att ta mig snabbt upp ur sängen när tjejerna börjar låta i sitt rum, (Andres sover så djupt att han inte hör (eller vill höra) när tjejerna vaknar på natten) eller så måste jag upp och kissa. Nu har jag sovit ännu sämre eftersom båda vaknar stup i kvarten pga förkylningen. Men jag hoppas att dem blir friska snart, det är ju ändå jobbigast för dem.
Andres ligger fortfarande i badet, så jag ska nog slänga in Vanessa där också, så det blir bara jag och Nukke som badar sen när hon har vaknat

Min Pappa "Puua" ringde mig en timme sen också. Han har inte kunnat sova på hela natten för att han har tänkt på namn till våra tvilling pojkar, och han sa att han har hittat de bästa namnen nu! Okej... låt höra då, sa jag.

- HUGO och RAINE-
Eller Hugo och Puua!!!

sa han glatt, som om det vore det självklara valet. Daah, att vi inte tänkt på det....
Njaa......

Vi har nog våra namn klara redan, men ni får gärna komma med mer förslag!!!
Tack i allafall Puua, men du hade inte behövt ligga sömnlös för det ;-) Hihihi

Nä nu måste jag gå ner och titta till min lilla Docka där nere!
Ha en bra dag allihopa!


EMMA 8 ÅR!!!!

GRATTIS VÅR KÄRA EMMA SOM FYLLER 8 ÅR IDAG!!!
Min söta brors dotter Emma har verkligen blivit stor. Idag är det 8 år sedan hon kom till världen...
Nu är hon en stor cool tjej som älskar att showa och rita, hennes idol är såklart Hannah Montana.
Vem vet, hon kanske blir vår nästa Hannah Montana?
Hon har talang den tjejen, hon kan bli vad hon än beslutar sig för.Onneksi olkoon Emma!
RAKASTAN!!!Idag ska vi gå på klappjakt till Emma, få se vad man hittar  Hon älskar kläder, så det blir nog det =)


TillväxtUltraljud och Förkylningar

Och så snöade det idag.... Roooligt.... Jag som trodde att det inte alls skulle komma nån mer snö?!!
I Aftonbladet står det att vi ska njuta av solen nu, för redan imorgon försvinner den och in kommer regnväder. Ok, det kanske är bra, då sköljs all snö bort. Eller?

Prinsessorna är fortfarande förkylda... Vanessa mår lite bättre, men Nicole har feber och även slemmig i halsen. Det får hon alltid när hon har snuva, stackaren....  Men vi laddar på med nässpray och alvedon (speciellt när det är sovdags, så att dem kan sova så gott som möjligt- vilket är superbra för tillfrisknandet.) Idag har vi valt att stanna hemma bara, utan att stressa oss ut och göra en massa grejer, nu koncentrerar vi på att få prinsessorna helt friska!  Resten av dagen ska vi äta god mat och titta på film  Andres håller på att koka majskolvar, vilket är Nicoles favvo- så då äter hon nog!


Jag hann inte skriva om ultraljudet igårkväll, jag log och tittade på mina serier- Desperate Housewifes, Cougar town och Christine.

Allting gick bra där, dem rör på sig väldigt mycket, så ännu har dom fortfarande plats att vända sig och byta plats. Nu ligger höger bebisen med huvudet neråt och vänster bebisen ligger i säte.
När kommer det att vara för trångt för dem att vända sig?
Jag hoppas ju verkligen att den första ska ligga med huvudet neråt, då kan jag föda vaginalt för jag vill verkligen INTE ha kejsarsnitt...  Tanken på att dem ska snitta upp mig som en kyckling skrämmer mig
Och jag vill ju gärna återhämta mig snabbt, så jag är snabbt uppe på benen och kan lyfta mina barn.

Bebisarna väger nu: 812 g och den andra 985 g
Så den ena har börjat ge mat åt sin brorsa, han hörde väl att alla tyckte att han var lite judas som tog upp all mat själv  Allting såg jätte bra ut, läkaren tyckte att barnen mår jätte bra därinne.
Skönt, det är ju det som är huvudsaken!
Sedan var det dags att ta hissen ner till Specialist mödravården där jag kopplades in i CTG apparaten och dom lyssnade på bebisarna hjärtljud i 25 minuter, även där såg allt jätta fint ut. Bebisen hickade ganska mycket, vilket läkarna hade roligt åt...
Blodtrycket var bra, allt var bara fint. Ändå ville dom att vi ska komma tillbaka nästa tisdag för ett flödes ultraljud igen, och om 2 veckor tillväxt ultraljud.
Det är mycket spring där nu, och så har jag ju mödravård (MVC) varannan vecka också...
Men det är bra att dom har koll på bebisarna.
Jag får så dåligt samvete över att behöva fråga Mamma om hjälp så mycket.
Tänk om hon egentligen inte orkar?
Hon är så snäll som alltid ställer upp  Men det är lite jobbigt att fråga hela tiden.

Idag tog jag mitt sista tablett av antibiotika kuren mot UVI, om det nu var det som har spökat med dem stora sammandragningarna? Det spelar ingen roll om jag vilar eller inte, sammandragningarna kommer ändå, men såklart tar jag det lungt ändå.

 Imorgon fyller min brorsdotter Emma 8 år.
Jag kan verkligen inte fatta att det är 8 år sedan hon kom till världen... jag minns ju den dagen som om det var igår. Vart har tiden tagit vägen?? Hon är en stor tjej nu

Nä nu ska jag ta ett bad med tjejerna, dom har ätit glass och vattenmelon, så det är lite överallt...


God Morgon!

Va kul att vakna upp till solsken!
Mindre kul är att båda våra prinsessor är nu förkylda... näsorna rinner och dem är hängiga  
Hoppas verkligen att det går över snabbt! Tycker så synd om dem små stackarna och jag önskar att jag kunde ta deras förkylning åt dem, man känner sig så hjälplös nu...

Jag blir förresten lite orolig för Nicole, för den senaste tiden har hon inte velat äta nånting.
Alla fortsätter säga till mig "Hon äter när hon är hungrig" så jag får väl avvakta lite och lita på det dom säger... Jag hoppas att hon får matlusten tillbaka snart.
Vanessa äter för henne också  

Nicole har accepterat sina nya skor nu. Hon fick en massa beröm från Mummu och Puua för sina skull, och då började det gå bättre... Nu sätter hon på sig dom utan en massa skrik.Häromdagen fick tjejerna ha på sig lite lättare skor och jacka på sig när vi åkte till Centrum.
Tänk va skönt det kommer att bli sen när man slipper overollerna helt och vinterskorna!!!
Vi behöver bara köpa en ny vårjacka till Nicole, har ni några bra tips om vart jag kan hitta nån fin jacka??Idag ska vi på tillväxt UL (ultraljud) för att se hur pojkarna i magen växer. Det ska bli jätte spännande!
Undrar om dem har flyttat på sig igen? Tjejerna ska vara hos Mummu så länge, så att Andres kan följa med mig in i undersökningsrummet. Tänk vilken tur vi har som har Mummu och Puua som alltid ställer upp för oss när det behövs! Hoppas det går bra för dem, fast dom är förkylda.

Vad mer är nytt då... Hmm...

Jo- Min käre bror Stefan "Stefu" & Anna ska gifta sig i Maj!!!!
Bröllops planerna är i full gång! Jag har försökt kolla på festlokaler på nätet, men dom tycks ha hittat något nu?
Ska bli jätte roligt att få gå på bröllop! och jag hoppas innerligt att jag INTE missar det, för allt beror på när våra små pojkar vill komma ut... Fast jag tror (och hoppas) att dom är ute redan då! Annars är jag nog ganska gravid då...  Bara jag inte ligger på sjukhus så är det lungt, jag skulle inte vilja missa det här! Det här är stort!
Nicole ska vara brudnäbb tillsammans med Emma och Felicia  Ska bli jätte spännande!
Nu e det planer för Annas möhippa vi planerar för, fast hon inte vill ha någon- men som sagt- MAN KOMMER INTE UNDAN har jag lärt mig! (Remember Anna??)

Jag har möblerat om i tjejernas lekrum nu också. Men hur jag än gör så är det alldeles för mycket möbler!!!
Sen när barnen ska börja dela rum två och två, hur ska jag få plats med 2 sängar där också?! Helt omöjligt ju...
Nu har dem ju ett gemensamt lekrum och ett gemensamt sovrum på nedrebotten. Men det kommer ju två nya familjemedlemmar snart också som ska få plats... Hur ska detta lösas? Den första tiden kommer dom att sova i vårt rum, så än är det ingen panik...  
(Jag vet vad ni tänker- Hon ska ju ta det lungt, och så ska hon möblera om, men jag tog det lungt och vilade emellanåt)

Nu ska jag sätta mig och titta på Pippi med Nicole. Vanessa sover här på soffan och Andres är ute på sin långpromenad fast han har jätte ont i foten...
Sen när pojkarna är födda ska jag också börja gå mycket. (Nu har läkaren förbjudit mig från att gå långt)
MEN HUR SKA JAG TA MIG FRAM MED 4 SMÅ??!
Vi återkommer till samma dilemma hela tiden... det verkar inte finnas nån lösning på mitt problem alls?
Allt löser väl sig till slut........... Eller?

Jag försöker skriva mer ikväll om Ultraljudet! Fast det är ju Desperate Housewifes och Cougar town på TV ikväll
Bessa enkeli med sína små bröder

Vanessa fick nya kläder från Patrik & Patricia  TACK!


KALAS HOS ABUELO!

Idag var det dags för klappjakt till Abuelo, sen åkte vi till dem och fikade. Vi blev bjudna på en massa gott, så idag har jag struntat i att jag inte "får/ska" äta onyttigt!
  Är det kalas så är det!

Tårtan som Ela har gjort.
Fast numrerna är upp och ner, det ska ju stå 39, visst Abuelo??


Vanessa med Abuelo

Alltid lika kul att leka med alla hundvalparna


Det är alltid lika kul att komma och hälsa på alla hos Abuelo och Abuelo. Dom är alla alltid så glada, snälla, hjälpsamma och omtänksamma
TACK FÖR ALLTING IDAG! Besos!
 
 
Och än en gång, GRATTIS Abuelo!

VECKA 27 + 0

Vecka 27 + 0 nu!!!
Va skönt att vi kommit ännu en vecka framåt! Hoppas att pojkarna vill stanna i magen i flera veckor till.... Grabbarna låg i "våningsängar" sist vi var på ultraljud (dvs. på tvären båda två) Jag kan knappt böja mig ner, och jag sover ganska dåligt, det är svårt att hitta en bra ställning för magen, så det inte trycker på alltför mycket... När man väl fått en bekväm ställning ska man upp och till tjejernas rum, eller på toa... Zzz...
Men man ska inte klaga! Jag har det jätte bra.

Imorgon ska vi på viktuppskattnings ultraljud, ska bli spännande! Sist var den ena bebisen ca. 300 g mindre än den andra.

DETTA HÄNDER NU:
Nu när den sista trimestern närmar sig, växer bebisen till sig och börjar fylla upp livmodern. Nu kan den blinka, suga på tummen och sover och vaknar vid regelbundna tider. Lungorna är fortfarande inte färdigutvecklade, men om din bebis skulle födas för tidigt skulle de kunna fungera med medicinsk hjälp

Nu väger bebisarna ungefär 875 gram och är
knappt 37 cm lång från topp till tå.
Ögonen öppnar och sluter sig, bebisarna sover och är vakna på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Min tvillingmage i vecka 27 + 0FELIZ CUMPLEAÑO!!!!

Idag fyller Abuelo år!
GRATTIS!


Det var allt jag hinner skriva nu, jag har en snuvig liten Vanessa här i mitt knä som vill ta en en snabb vila... Stackaren hon sover inte alls bra på nätterna pga. snuvan... Hon har svårt att andas för hon är så täppt, nässprayen hjälper bara lite grann. Hon vill ju gärna ha nappen i munnen när hon sover, men då kan hon inte andas, sen vaknar hon av att hon inte har nån napp... Det hjälper inte heller att ha sängen lite upprätt eftersom hon ändå alltid lägger sig på tvären...

Hon är en liten kämpe, hon blir säkert frisk snart!


Ska en 20 månaders tjej bestämma själv vad hon ska ha på sig och inte ha på sig?

Idag har vi tagit det ganska lungt. Åkte till Handen för att spela på hästar och leta efter skor till Nicole.
Hon var inte alls med på noterna, hon skrek när vi skulle kolla vad hon har för storlek, skrek när vi provade på skorna, och sen var hon bara på allmänt dåligt humör hela tiden. Hon ville inte alls ha på sig dem skorna som Andres köpt till henne (jätte fina rosa Timberland skor) hon bara skrek och slängde sig på golvet i affärerna och ställde till med en massa liv. Hon älskar ju skor, så jag fattar inte vad som var felet?

Hon har blivit jätte petig med vad hon ska ha på sig. Häromveckan blev det världens liv på henne när Andres satte på henne "fel" mössa....

Ska en 20 månaders gammal tjej få bestämma själv vad hon ska ha på sig och inte ha på sig redan NU?
Herregud vilka problem vi då kommer att ha i tonåren...
Jag tycker att dom ska ha på sig det vi köper. Annars har det väl gått lite för långt om dom ska bestämma redan nu....

Vad tycker NI?

Sen har jag bara försökt få iordning på tjejernas lekrum, men jag får inte till det som jag vill ha det. Hmm....
(Karo- Hjääälp!)


Ikväll laddade vi på med myspys här hemma med en massa gott och tittade på Melodifestivalen finalen.
Vinnaren blev Anna Bergendahlm, vad tyckte ni om låten? Var det rätt låt som vann?
Eller vem hade ni helst sett som vinnare?
Mina favoriter var Anna och Darin


"Miiiiiina gubbar!" Årets statist 2009


Min morbror "Kame" vann Årets Statistpris för 2009!!!
Han har varit med på en massa TV reklam som bla: Pappan i den töntiga familjen i reklam för Jägermaister (skriver man det så??) Alecta pensions sparande, Han var med i "Blåsningen" av Mackan och Eric för några veckor sen, Musikvideo för Vincent och låten "Miss Blue" men den han blev mest känd för är ju såklart reklam för "Svenskaspel" finnen som sitter i bastun och skriker "Miiiina gubbar, miiina gubbar!"

Länken för den reklamen finns här:

http://www.youtube.com/watch?v=fiKvK07RVys

GRATTIS Kame!!!
 

Hello

Ikväll skulle vi gå på bio med min syster Karolina och hennes pojkvän Peter, men Karo slutade jobba ganska sent så vi beslöt oss för att ta det någon annan kväll.
Vi åkte till Patrik & Patricia för att lämna lite grejer som dem hade glömt hos oss sist, och blev bjudna på god mat!

Spindelmannen Dewin  


Nicole & Dewin med sina blåa tungor


Jag glömde skriva förut att vi var på Huddinge sjukhus idag (igen) fast där vi brukar göra ultraljuden
(Centrum för Fostermedicin)
Dom rinmgde därifrån igår och ville att vi skulle komma in för ett "Flödesultraljud" dvs. dem ville undersöka flödet till navelsträngarna. Eftersom min Mamma skulle till läkaren (pga. sina lungor) och min Pappa (Puua) jobbade, så tog vi tjejerna med oss dit. Redan vid dörren kom en sur kvinna som sa att barnen fick gå ut med sin far, att det står minsann på dörren och i kallelsen att barn INTE får följa med. Det hjälpte inte att jag försökte förklara att vi fick denna tid igårkväll och inte hann fixa någon barnvakt + att det inte ens fanns nån folk i väntrummet...
Andres fick gå ut och vänta på mig.

 
OK- jag förstår ju om detta var en avdelning för nyfödda bebisar, men det var inget sådant, här är mammorna på ultraljud bara, och nu fanns det INGEN i väntrummet- förutom jag....

Läkaren kallade in mig och började med ultraljudet. Bebisarna lever livet där i min mage och har inte alls bestämt sig för hur dem ska ligga där. Nu ligger båda på tvären. Jag hoppas verkligen att jag SLIPPER SNITT! Så kom igen bebisarna- den som vill komma ut först får gärna ha huvudet längst ner- Tack.
(Nu återstår det att se om han gör det...)


Flödet såg jätte bra ut, och även fostervatten mängden. Båda barnen mår jätte bra sa min läkare Sverker Ek.
Jag förstår inte varför vi skickades ner till Specialist mödravården?? (Dit fick Andres och tjejerna följa med)
Vi fick ju ändå vänta där i onödan. Först tänkte dom koppla in mig på CTG igen. Sen märkte dom att jag gjorde det iförrgår, så vi fick gå ut och vänta på läkaren. Sen kom läkaren som sa att mina papper ser bra ut, och att vi kan åka hem.
Nästa tisdag ska vi på tillväxt ultraljud för att göra en viktuppskattning på bebisarna!
Och det är ju ALLTID lika spännande!

Hoppas att dom växer som dom ska att dem är starka och redo att möta världen när det väl är dags!


Min bröllops present!

Nu är jag bara tvungen att skriva!
Jag var nere i vårt sovrum och vilade lite med tjejerna när Andres kom ner och väckte mig med en puss och gav mig en smyckes ask!  
"GRATTIS PÅ BRÖLLOPSDAGEN!" sa han.
Jag öppnade asken, och inuti fanns denna vackra armband!

 JAG ÄLSKAR DEN!!!!

Miljoner TACK Hjärtat!!!!
 
 JAG ÄLSKAR DIG!
PUSSAR & KRAMAR
 


Komage?

Imorse ringde jag och avbokade min tid för efterkontrollen, men dem ringde snabbt upp mig igen och ville att jag skulle komma in imorgon för ett "flödeskontroll" på bebisarnas navelsträng. Idag har jag haft sammandragningar, men inga onda.
Jag har ju haft sammandragningar under hela graviditeten, så det är likadant nu.  
Det är bra så länge det inte gör ont!

Idag åkte vi äntligen till Ela och hon färgade mitt hår. Jag hade världens fulaste utväxt med mörka rötter.
Jag tycker att mitt hår har blivit mycket mörkare nu under graviditeten, så det var jätte fult.
Nu är jag blond igen!
Här är en väldigt ful bild på mig, men den bjuder jag på!  

Efter vår skönhetsvila kom Abuelo, Abuela, Oscar och hans barn Fernando, Javi, Sergio och Emilio hem till oss för middag. Gissa vad det blev för mat?? KOMAGE!  (jag skojar inte)

KOMAGE SOPPA.....


Alla
(förutom Fernando) älskar denna maträtt!

Till efterrätt åt Vanessa lite "Suku Laku" lakrits...
Grabbarna Gonzalez


Hihihi....


Emilio & Nicole ska ut och åkaKan ni tänka er att t om JAG (!!!) smakade på komagen?

I see but i can´t believe it.... Hahaha.... Jag måste erkänna att den inte alls var så hemsk som jag trodde.

Har NI nånsin ätit komage? Vad tyckte ni??
Ni som aldrig smakat- SKULLE NI KUNNA SMAKA KOMAGE?

Berätta gärna!


Gårdagens besök på FÖRLOSSNINGEN.....

Hello!
Nu har jag tid att skriva lite om gårdages besök på förlossningen

Jo- efter att Taru och flickorna gått hem så var det dags för lunch och vår skönhetsvila.
Det började med att jag fick sammandragningar som gjorde ont. Jag försökte sova, men då fick jag förvärkar som gjorde så ont att jag inte kunde somna, fast jag var jätte trött. Efter ett tag gav jag upp och bestämde mig för att ta ett varmt bad istället och sen la jag mig på soffan. Sammandragningarna kom allt tätare, magen blev stenhård och började faktiskt kännas obehagligt. Både syrran och min mamma tjatade på mig om att jag MÅSTE ringa in till förlossningen och be om råd, men jag tänkte ju bara att "Det är lungt, det är ändå FÖR tidigt nu" och dessutom skulle ju Andres föräldrar och bror Oscar komma till oss på middag.
Men efter ett tag kändes det att det är bäst att ringa ändå, en gång för mycket än en gång för lite e ju bäst.
Dom på förlossningen ville att jag skulle komma in för kontroll.
Jaha. Vi lämnade barnen hos Mummu & Puua och åkte in.
Dem kopplade in mig på CTG och försökte fånga båda bebisarnas hjärtljud samtidigt som dem tog prover på mig.
Sedan kom läkaren som gjorde ett Ultraljud och tittade till min livmodertapp och tog ännu fler prover...
Livmodertappen är opåverkad (vilket kändes superbra!) men dem oroades över mina sammandragningar.
Dom ville ha kvar mig på CTG i 40 minuter och sen avvakta i 2 timmar för att sedan kolla tappen igen. Kuul...  Jag som var helt inställd på att få åka hem och få hem middagsgästerna.
Istället fick Andres åka iväg och köpa mat till oss.
När han var borta började sammandragningarna komma varannan minut, så barnsköterskan såg inte så road ut... Hon kom tillbaka ganska fort och gav mig en Bricanyl spruta i armen, den skulle hjälpa livmodern att slappna av och på det viset avstanna det hela. Efter sprutan började mina händer skaka och hjärtat bultade i 180, men det sa hon var helt normalt... men det bästa var att sammandragningarna avstannade!!
Jag hann bli lite nervös där att det var redan dags för förlossning. DET ÄR ALLDELES FÖÖÖR TIDIGT!!!
Efter ytterligare väntan kom läkaren in och tittade på tappen, som fortfarande såg bra ut, han skrev ut Antibiotika till mig pga. misstänkt urininvägs infektion och sen fick vi gå hem, om vi skulle komma tillbaka imorgon (idag) för ett kontroll. Men han sa att jag kunde avboka den tiden om jag inte haft några onda sammandragningar.

Phew.  Så skönt att få komma hem!
Nu måste jag ta det jätte lungt (och "No HankyPanky" som min syster så fint sa)
Jag ska ta en dag i taget, men nu är mitt mål MINST en månad till- för deras egen skull!

Någon som fött barn prematurt får gärna skriva och ge mig råd och berätta hur det gick för er!

"PlayDate" med Taru och hennes flickor =)

Halloj!
Har inte hunnit med att skriva så mycket, men här kommer lite uppdatering från igår iaf

Igår morse kom min kompis Taru hem till oss med sina små tjejer Daniella och Julia för att leka. Dom har flyttat och bor nära oss nu, så vi lär ses ofta med våra småtjejer

Minstingarna Vanessa & Julia

"Stora tjejerna" Nicole & Daniella

Nukke & Jullan busar

Bessa & JullanNu hinner jag tyvärr inte skriva så mycket mer just nu, men senare ska jag skriva om mitt besök på FÖRLOSSNINGEN som jag fick göra igår pga. förvärkar...
MEN MER OM DET SENARE!

VECKA 26 + 0

Mitt mål är att komma till vecka 35, så håll era tummar och tår!
Det är "bara" 9 veckor kvar dit....
Häromdagen när jag hade min annars stora vinterjacka på mig så kändes den väldigt konstig...
"Vad har jag i fickorna som gör att den stramar åt så mycket??" tänkte jag.
Jag gick igenom alla mina fickor, men hittade ingenting. Det tog ett tag innan jag fattade att det var magen som hade växt, och nu får jag knappt plats i min egen vinterjacka!
Haha... wops.


Nu är bebisarna lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram.
Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt.
Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Min mage med tvillingarna i Vecka 26 + 0


Kan det verkligen vara....- VÅRKÄNSLOR?! =)


SOOOL UTE!
Va härligt att vakna till solsken! Det var så fint väder ute att efter bad och frukost gick jag ut med tjejerna.
Vi var ute en lååång stund och alla njöt! Solen värmde på, och Nukke fick gå i sin egen takt, stanna ibland
och leka med snön, hon gillade att kasta snö omkring sig.

Jag tror att jag fick den idag- Jo- VÅRKÄNSLOR!  
Kan våren verkligen vara på väg nu??
Solen skiner, snön smälter bort och fåglarna kvittrar och alla verkar vara på så mycket bättre humör.


Vanessa på promenad

Nicole leker i snön! (Det är jätte roligt att kasta snö på mamma)

Bessa Enkeli tar en paus från sin barnvagn....

Syrran gör henne sällskap

Nukke ute och går

Det är tröttsamt att vara ute i friska luften... man måste ju få vila också!

Nukke vill så gärna gunga... Har hon inte märkt att snön täcker fortfarande alla gungor??

Men det verkade inte hon bry sig om. Här "gungar" hon. Utan fart såklart eftersom gungan fortfarande sitter fast i snön.

Bessa ville också prova...

Tjejerna tillsammans


När vi promenerade ute så kom Barbara (hon som tar hand om lokaluthyrningen) på vår gård och frågade mig om inte jag vill låna lokalen några dagar i veckan och ordna en Mamma/Föräldra grupp där. Hmm... tål att tänkas på! Vore kul, men skulle det komma nån folk dit? Vore roligt för barnen eftersom nu sitter alla mest bara innte, för det har varit så tråkigt väder. Ska kolla upp det där faktiskt

-Så alla föräldrar som är hemma med sina barn, skulle ni vara intresserade att komma till lokalen där barnen kan leka med varandra och vi vuxna kan umgås?
HÖR AV ER!
 


"Villa Mökki"....

Ville bara lägga ut några bilder på stugan (Mökki) som "vi" har i Finland. Snart är den till salu...
 

Mökki när man kör in från skogsvägen....

Baksidan (bilden är tagen från vår privata strand)

"Stranden"Bild tagen från stranden


I LOVE THIS PLACE!


Söndag- En slappardag.

Denna dag har varit väldigt seg... Har varit extremt trött och haft illamående hela dagen.
Framåt kvällen åkte vi till Robbans Pizza (igen) fast denna gång med Micael, Abuelo & Abuela.
Jag fick bara i mig liite pizza, jag mådde för illa, men vi tog med oss hem resten i DoggyBag
Efter Pizzan åkte vi till Abuelo och Abuela en sväng och lämnade Micael.

Pizza på Robbans igen :)

Vanessa med Oscars hundvalp (5veckor)

Bessa Enkeli med Abuelo

Fernando & Micke


Diego gick match i Japan idag, som han tyvärr förlorade mot en tuff motståndareSom sagt så har dagen varit väldigt lugn. Jag lär mig aldrig att jag borde lägga mig åtminstone liiite tidigare om kvällarna. Klockan har alltid hunnit bli över 1 när jag ska lägga mig... Jag får väl skylla på mig själv när jag är trött sen??

Zznarkningar och lite annat ;-)

Vilken natt jag har haft....!
Vi la oss vid 2-tiden på natten eftersom vi spelade kort till sent. När jag väl somnade så vaknade Vanessa och ville ha välling. Sen när jag fick tag på sömnen igen så började Andres snarka...
Jag smekte hans kind lite och viskade: "Hjärtat, du snarkar jätte högt...."
"-OCH?" svarade han, och fortsatte sova.
Hur jag än försökte undvika det, så var det det enda jag hörde och kunde inte somna. Hans snarkningar blev bara högre och högre. -Så jag smekte försiktigt hans kind igen: "Hjärtat, du snarkar verkligen jätte högt, kan du inte vända sida- jag kan inte sova?"
Svaret kom fort och väldigt kaxigt: "OCH!? OCH? OCH!??"

 OK....  Jag kunde inte somna, så jag gick till tjejernas rum och sov bredvid Nicole i hennes säng.
Vilken tur att hon har en stor tjejs säng nu så jag också får plats!
På morgonen undrade Andres vart jag hade tagit vägen, och kom inte ihåg nånting alls från natten....


Sedan har dagen bara flytit på. Min syster Karo och Felicia & Dewin skulle komma och hälsa på oss, men Dewin är fortfarande lite hostig, så det är bättre att dem ses när han är frisk så inte tjejerna också blir smittade.

Vi åkte till Handen och lunchade med Mummu & Puua, och ÄNTLIGEN övertalade Andres min pappa att klippa sig!!  Det var verkligen på tiden! Jag tror inte att han vågade säga emot Andres...  Bra jobbat Älskling!
Pappa Puua- Du blev verkligen jätte fin!!!

Efter vår "lilla" skönhetssömn åkte vi till Tyresö och åt på Thai restaurang, Mmmm det satt verkligen bra!

 GRATTIS TILL LINDA & RAMI PÅ DERAS FÖRSTA BRÖLLOPSDAG!!!
Hoppas ni hade en underbar dag Sweetie!


Fredagsmyyyys

Igår beställde vi bord igen på vår favorit restaurang, Jimmy´s Steakhouse.
Maten där är jätte god!!! Synd att dem hade missat att jag skulle ha välstekt kött, så alla hade nästan ätit klart när jag fick min mat....  Men gott var det! Och dem bjöd oss på kaffe och latte eftersom det blev fel med maten

Här äter vi förrätt, nacho tallrik  och kyckling vingar!

Micael

Patrik & Patricia

Vanessa äter majs, försök att ta mat från den lilla tjejen, så får ni höra.... 

Nukke


Efter maten åkte vi hem till oss allihopa och spelade lite kort- Som jag vann HEEELA tiden tidenPatricia & Nicole busar

Vanessa med Hiro    (Hiro vill ha hennes kaka, därför denna min...)

Nicole tittar på Let´s Dance och äter popcorn


Det var en trevlig kväll, speciellt när jag fick några havrebollar som jag vart sugen på!  Hihihiihi


Två bilder jag hittade...

Ville bara lägga in dessa bilder som är tagna från min systers 30-års överraskningsfest.


Min barndomskompis Joel (Jopo), Min Pappa och min kära Man
Jopo, jos luet tän niin soita tai lähetä sms (tai kirjota vaikka tänne), että tiedän että kaikki on hyvin;-) Terkkuja myös Jessicalle:)

God morgon.....Vanessa vaknade innan sju, hur pigg som helst, så det var bara att ta upp henne... Vi som inte brukar vakna förräns vid 8! Nu har jag både hunnit byta hennes bajsblöja och gjort frukost till henne.
Nu ligger vi här på soffan och tittar på "Jims Värld", Vanessa höjer rösten i sitt prat lite då och då, hon vill nog att Nicole ska höra henne, vakna och göra henne sällskap.
Det brukar inte dröja länge innan Nukke hör henne och börjar ropa: "Besssaaaaa??" från sin säng.
Som om det är Bessa som ska hämta upp henne...
Dom är så gulliga tillsammans, våra Prinsessor.

Jahap, snart vaknar busungen Nicole, så jag ska njuta av "tystnaden" och lugnet ett tag till  innan det är dags att dagen sparkas igång på riktigt.
Vi hörs senare allihopa!

Hoppas ni får en underbar dag allihopa med en massa FREDAGSMYYYYYYYYS!

Wohoo, idag är min godis ätardag!


BuggyPod??

Hmmm... kan detta vara en bra lösning på vårt vagnproblem? Det är en sidovagn som man kan fästa på vagnen, och när den inte används så fäller man ihop den. Kanske skulle passa vår tvillingvagn?
Vad tror ni?

Om någon vet vart jag hittar mer info om den, och i vilka vagnar man kan fästa den, hör gärna av er!

Lite Info:

En suverän flexibel extrasits till det äldre eller yngre syskonet, lätt att sätta fast och koppla loss, eller fälla ihop på sidan av din barnvagn. Perfekt att lämna på dagis med det äldre syskonet och rulla vidare med med bebisen i singelbarnvagnen, ett alternativ till syskonvagn eller ståbräda, men mycket smartare och barnen älskar den. Sitsen är kompatibel med de flesta barnvagnar.

Buggypod passar barn från 6 månader upp till 3 , max. vikt på 15 kg.
Den har ett lätt aluminium chassi på 2,5 kg, 5 punkt bälte och fotstöd.
Sitsens egen bredd med fästanordning är 40 cm, men beroende på hur barnvagnens chassi ser ut blir oftast bredden mindre än så. På bilden ger sidovagnen en extrabredd på 28 cm.


AQUARIA- Vattenmuseum

Imorse vaknade våra Prinsessor friska och glada. Va skönt att det var bara en dags magsjuka!!!
Min kära man Andres hade en överraskning åt oss på morgonen, vi skulle bara göra oss klara, sen skulle vi åka.
Vi åkte till Aquaria, ett vattenmuseum i stan.
Vi kollade på en massa fiskar i olika häftiga färger, men det mest häftigaste var nog hajarna!
Nicole tyckte att det var jätte roligt och ropade hela tiden "OJ, Kato KALA!!" (Oj, titta fisken) sen skrattade hon sin roliga skratt. Vanessa tittade storögd på de stora hajarna som simmade förbi henne. Lite läskigt ändå att se dem på så nära håll. På en skylt stod det klar och tydligt att man INTE ska mata fiskarna
(Det stod också att man inte får ge dem dricka??.... Öhm....) Men såklart skulle Nukke och Andres ge dem lite kakor, och fiskarna kom och åt som galna!

Efter museét bjöd Andres oss på Lunch på Mongolian Restaurang
Det var en mysig dag, jätte roligt att hitta på något nytt att göra, speciellt när vädret där ute är som det är...


Vanessa tittar på de stora hajarna.....


Nukke kikar på fiskar


Mamma & Bessa Enkeli


Nicole har hittat "gottis-bordet...."


Hemma igen ville tjejrna rita....


TACK HJÄRTAT FÖR EN ROLIG DAG, ÄLSKAR DEJ!

P.S Idag fick min Mamma komma hem från sjukhuset, hon har lugninflammation på BÅDA sidorna, och musklerna är helt slut efter att hon har hostat så länge. Stackaren... KRYA PÅ DIG NU Munnu!
(Luuletko että kunnon Merilä kuuri tekis hyvää??


VILKEN DAG!!!!!!!

Idag skulle vi lämna flickorna hos min Mamma och Pappa (Mummu & Puua) innan vi skulle på Ultraljud i Huddinge.
MAMMA PÅ SJUKHUSET.....

-Jag ringer min Mamma innan för att kolla läget, att hon är hemma från jobbet innan vi kommer...
Jag hörde på hennes röst direkt att något inte stod rätt till. Jag frågade henne vad hon gör, och hon sa först att hon var hemma, sen ändrade hon sig snabbt och sa att hon var kvar på jobbet.
OK.... "Vilken tid kommer du hem?" Hon tvekade och mumlade något, men sa till slut: "Jag är inte på jobbet, Satu. Jag ligger på SÖS." VAD!?  Hjärtat började hoppa med dubbla slag...

Min Mamma hade vaknat mitt på natten med smärtor i lungorna och ryggen, och kunde knappt andas så ambulansen hämtade henne till sjukhuset, där dem först sa att hon har fått en liten hjärtinfarkt.
Miljontals tankar flög runt i mitt huvud och jag kände
oron och paniken växa inom mig.

Men dem hade undersökt hennes hjärta under hela natten,
och det var inget fel på den.
*Phew!* Jag kunde andas ut lite. Men vad var det då??!
Dem visste inte, så hon skulle på magnet röntgen senare på dagen.
Hon bad mig ringa till Puua, för han ville vara barnvakt ändå.
- Men just nu var han på sjukhuset med min syster Karolina, sa hon. WHAAT!
Vad har hänt henne??
Det visade sig att hon åkte in för att kolla upp sin fot som hon stukade ordentligt igår på innebandyn...


HUDDINGE- CENTRUM FÖR FOSTER MEDICIN

Vi lämnade flickorna hos Puua och åkte till Huddinge sjukhus för vårt UL (ultraljud).
Vi fick vänta på läkaren i 45 minuter efter bokad tid.
Och åter igen kom klumpen i halsen när han hade ropat in oss.
Men allt såg bra ut.
Han tittade på bebisarna och förklarade allt. Nu har båda två vänt sig IGEN, och ligger i säte.
När ska dem bestämma sig hur dem ska ligga??

Han gjorde en VIKTUPPSKATTNING för första gången på bebisarna.
Dem förväntas att väga 847 g för denna tidpunkt, men...

Bebis # 1 väger 618 g och
Bebis # 2 väger 900 g


Så det blev inga glesare kontroller för vår del, utan vi måste komma tillbaka om två veckor igen och gå varannan vecka fram till förlossningen. Dom måste hålla koll på barnens vikt nu, så att den ena inte snor mat från den andra.

NICOLE ÄR MAGSJUK!


Vi åkte hem, hämtade tjejerna från Puua och sov middag. Fick väcka Nicole för klockan var alldeles för mycket, hon skulle aldrig somna på kvällen om hon fick sova längre.
Hon var grinig (vi tänkte tt det var för att jag väckte henne), men vi åkte till Greken och åt och sen tänkte vi åka och hälsa på Mummu. Nicole åt INGENTING, vägrade ens smaka, utan hon bara gnällde... Och hon som alltid äter så bra där. Bessa smakade bara några skedar av sin egen mat, vi tänkte att det beror på att hon håller på att få 3 nya tänder. (Då brukar dom äta sämre)
Vi hämtade med oss Puua för att åka till sjukhuset. Karo och Peter åkte med egen bil. Vi kom till Puuas parkering och då spydde Nicole ner hela sig själv och mig...
Och så spydde hon en gång till vid sjukhuset.... Stackaren, hon hade haft ont i magen och vi höll på att bli tokiga på hennes gnäll. Tycker synd om dem små när dem inte kan berätta att dom har ont...
Vi köpte med oss choklad, dricka och tidningar till Mummu (choklad hjälper ALLTID när man är sjuk) så även Nukke plockade med sig en choklad. (som hon vägrade smaka sen)

BESÖK HOS MAMMA

Mummu var jätte trött när vi kom. Hon hade inte sovit nästan nånting, och fick bara väldigt starka mediciner.
Läkaren sa att hon har svår lunginflammation i båda lungorna.
Imorgon bitti ska en läkare komma och prata med henne, så förhoppningsvis får hon komma hem!
Saknar henne jätte jätte mycket och jag har varit så orolig för henne hela dagen!
Och ingen skulle få säga nånting till mig om detta, för att inte göra mig orolig... Hmm...
Karo konkade i korridoren med sin blåsvullna fot.
(hon har en ordentligt stukning och får gå med bandage i 10 dagar)Som om allt detta inte var tillräckligt för idag så har Nukke spytt flera gånger till. Som tur är hade jag lagt en handduk på hennes lakan, så det var bara att dra bort den och lägga ut en ren och fräsch handduk.

OCH nu vaknade även Bessa och spydde ner hela sin säng.
Stackars mina små Prinsessor... magsjuka båda två nu. Vanessas första magsjuka...


MAMMA, KARO, NICOLE & VANESSA:


Börjar känna mig OCH se ut som en flodhäst snart...

Ingen godis, choklad, chips, McDonalds eller Pizza på veckodagarna!
BARA på helgerna! (fredag & lördag)
(började 1.3) Vi får se hur detta ska gå... chokladen brukar ju ha en vana att "kalla" på mig i godis skåpet eller i affären... Jag börjar känna mig som en flodhäst nu. En fuuul flodhäst.


Har ni sett hur jag ser ut!?
Blek och trött och otymplig och jag får inte ordning på
nånting hos mig själv just nu.
Solen kommer ju inte fram heller så man får lite färg... BLÄÄ.

MVC, BVC och Städardag!

Denna dag har gått fort, vi har haft en massa att göra.
På morgonen hade jag en läkartid på MVC (mödravårdcentralen) där dem kikade på min livmodertapp. Allt såg fint och bra ut, den är mjuk, men den har inte börjat öppna sig eller bli kortare, vilket är jättebra!

Sen var det dags att gå till BVC (barnavårdcentralen) där Vanessa hade en tid hos barnmorksna.
Dem mätte och vägde henne, och även där såg allt jätte bra ut!
Hon är en fin liten tjej!
Hon väger 7310 g och var 67.2 cm lång

Skönt att Nicole kunde följa med utan en massa bråk. Annat blir det nog nästa gång när både hon och Vanessa ska vaccineras mot tuberkulos... 
Då får jag ha två klubbor i beredskap (lite måste man ju få muta dem)  Hihiihi....


Sedan har dagen bara flytit på, jag fick för mig att städa hela huset. Så skönt att slänga ut lite skit!
(fast det inte fanns något att slänga egentligen, men alltid hittar man på något att kasta)
Jag, pedant?  - Nähhe! 
Jag gillar inte ha en massa grejer överallt, det ska vara fint, alla saker har sin plats.
Imorgon ska jag gå igenom tjejernas kläder, lägga undan allt som har blivit för litet.
På det viset vet man vad som behöver köpas.

Imorgon ska vi på ultraljud på Huddinge, ska bli roligt att få se de två små mirakel igen  
Hoppas att dem uppför sig därinne bara! Nukke & Bessa fick gå och hälsa på Mummu & Puua igen.
(TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN!!!)

PREMIÄR FÖR DESPERATE HOUSEWIFES & COUGAR TOWN IKVÄLL!!!
Det får man ju inte missa! Har längtat till Desperate Housewifes lääänge nu, och äntligen ska den börja igen!
(min favvo serie)

Vi hörs mer imorgon!
Ha´re!
 


Nicole har shoppat & Skvaller om festen.... =)

Hello!
Idag var vi i Farsta, tjejerna hade fått lite shopping pengar, och Nicole visste direkt vad hon ville "shooopa" (köpa/shoppa):

PIPPI kläder såklart! (och en Hello Kitty mössa)

Och även denna klänning som hon var tvungen att ta på sig innan jag hann fotaHon var så stolt när hon fick betala för alla grejerna själv och bära sin egen påse.
Vanessa shoppade en leksak och ska spara resten av sina pengar till kläder till någon annan dag  
Hon var nöjd med att sitta i vagnen och äta lakrits


Pratade med syrran förut om festen, dem hade haft jätte roligt- Fråga bara min bror Stefan
Han hade dansat breakdance på dansgolvet med en massa folk runtomkring sig och sedan efter den vilda dansen blev han ännu törstigare och innan det var dags att åka hem valde han att ta en liten tupplur på soffan  Hahahah, jag vågade inte ringa och fråga hur han mådde dagen efter!

Hade du kul i allafall Stefu? Inte ont i "håret" eller liknande?  Hihi...
   Här har ni bilden på min mage också, som jag inte hann lägga in imorse


GIFTA i 2 ÅR IDAG!!!Idag har mitt hjärta- Andres & Jag varit gifta i 2 år!

Vi har gått igenom mycket under dessa år tillsammans, och jag kan helt ärligt säga att det är den bästa tiden i mitt liv. Andres är min dröm man och det bästa som har hänt mig. Vi har skapat det bästa ever- Våra underbara två döttrar och tvillingarna i magen, 4 sanna Mirakel.

JAG ÄLSKAR DIG ANDRES!!!


Här förbereder vi inför vigseln, syster och brudtärna Karolina hjälper mig med klänningen


Vi lovar varandra evig trohet....
 KÄRLEK

Herr och Fru GonzalezBrudtärnorna är min kära syster Karolina (tv) svägerska Anna (th)
Brudnäbbarna är Felicia & Emma
Bestmen: Patrik & Andres bror Oscar


TIME FOR PARTY!


Mitt hjärta, Oscar, Emilio & Jag


We have a whole lifetime together, LOVE YOU!

 Vi har bra förebilder våra föräldrar som varit gifta väldigt länge.
Hugo & Elizabeth = 43 år 
Tuija & Raine = 34 år


NÅGOT ATT STRÄVA EFTER!


Hoppas bara att Andres orkar dras med mig så länge


VECKA 25 + 0

Nu går det undan!
I en tvillingbok som jag läste stod det att man ska vara beredd att föda vilken dag som helst efter vecka 25 + 0
- men vi hoppas ju såklart att dem vill stanna i flera veckor till!!!Bebisarna väger nu nästan 660 gram och är
ungefär 35 cm lång från hjässa till häl.

Nu börjar bebisarna göra andningsrörelser, även om
lungorna inte har någon luft i sig ännu.
Sinnena utvecklas fort och man vet, att vid 25 veckor så reagerar bebisar på beröring.
Om du lyser en ficklampa mot magen, så kommer bebisarna att vända på huvudet – forskare tolkar detta som att synnerven redan fungerar.
Bebisarna kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna.
I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas.
Barnens benkärnor blir hårdare. Barnens livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan
och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.


Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6.

Jag återkommer med en bild på min mage senare


RSS 2.0