VECKA 26 + 0

Mitt mål är att komma till vecka 35, så håll era tummar och tår!
Det är "bara" 9 veckor kvar dit....
Häromdagen när jag hade min annars stora vinterjacka på mig så kändes den väldigt konstig...
"Vad har jag i fickorna som gör att den stramar åt så mycket??" tänkte jag.
Jag gick igenom alla mina fickor, men hittade ingenting. Det tog ett tag innan jag fattade att det var magen som hade växt, och nu får jag knappt plats i min egen vinterjacka!
Haha... wops.


Nu är bebisarna lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram.
Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt.
Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Min mage med tvillingarna i Vecka 26 + 0


Kommentarer
Postat av: Karolina Nordling

Siis maha on todella kasvanut viimex kun mä sut näin..;)

2010-03-08 @ 20:54:30
URL: http://www.karolinanordling.com
Postat av: Sandra

Hej :)Ja dig känner jag igen ifrån tvillingtråden :) Kul att du kikade in på min blogg.Jag går in i vecka 29 på onsdag. Ja våra pojkar har drabbats av TTTS, detta fick vi veta i vecka 22. Pojkarna skiljde då i vikt och tvilling 1 hade mycket mer fostervatten än tvilling 2, tre gånger så mycket mer fostervatten. Vi fick då åka ner till Akademiska varje vecka för koll, jag blev också tappad på 1 liter fostervatten och fick cortisonsprutor för att påskynda utvecklingen av barnens lungor.Senast vi var där, den 3 mars så har pojkarna nästan lika mycket fostervatten vilket är den största kriterien för TTTS så nu säger man att det har lagts på is och man kallar det längre inte för TTTS. Det kan självklart blossa upp igen men chansen för det är inte så stor. Ett stor plus är ju att vi ändå har passarat vecka 28 snart så om dom skulle bli tvungen att förlösa mig nu så är chanserna på våran sida vilket dom inte var för några veckor sen.Nu väger pojkarna 1256gram och 1034gram. Det är ju ofta viktskillnad mellan tvillingar så det är ingen fara. Huvudsaken är att dem små mår bra.Mvh / Sandra2010-03-08 @ 21:43:17
URL: http://viskablifyra.blogspot.com
Postat av: Linda

Hej gumman!

Jag håller alla fingrar och tår!! Allt kommer gå jättebra!!

puss

2010-03-09 @ 09:38:28
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback