♥ Bebis 1 VECKA! ♥

Och så har det REDAN gått en vecka sen våran fina skatt föddes. ♥
Är inte det det här som kallas att tiden bara flyger förbi så vet jag inte vad det är!
Världens goaste bebis har funnits hos oss en vecka redan, snart är det en månad, två, tre... och sen kryper han här, sitter och snart som det är kan han gå! Ok, riktigt så fort går det nog inte men ni förstår hur jag menar Smiley.
 
I en vecka har han förgyllt allas våra liv, gjort våran familj ännu mer komplett och kärleken växer sig starkare och starkare för denne lille grabb för varje timme, för varje dag som går. Hur man kan älska någon såhär mycket, det är helt obeskrivligt.
 
 
Mina barn, alla mina 6 barn är det mest dyrbaraste och värdefullaste, vackraste jag har. Jag skulle kunna göra allt för dom. Tänk att just jag har fått bli mamma till dessa barn. Jag är så stolt och tacksam. ♥
Nu tror ni säkert att allting är jätte harmoniskt och alltid helt underbart hemma hos oss. Think again.
Så är det verkligen inte. Dessa barn bråkar precis som alla andra syskon, det är sällan alla är sams- tyvärr och det driver mig till vansinne. Men jag älskar dom inte mindre för det. (Jag blir bara gråhårig snart och detta evigt dåliga samvete över att klaga och tjata är inte kul!)
 
Hur tufft det än är så är allt tusen gånger värt det, för det är det här jag lever för. ♥

♥ Förlossningsberättelse ♥ 23/4 2014

Nu tänkte jag sätta mig ner och skriva min förlossningsberättelse. ♥
 
Jag skulle komma in för igångsättning på Huddinge sjukhus onsdagen den 23/4 då jag var i vecka 37 + 0.
Igångsättning skulle jag få pga av att jag hade GBS virus i urinen med Olivia (en grupp B-streptokocker).
Då måste man få antibiotika intraventöst vid förlossningen ca. 2-4 timmar innan födsel, annars kan viruset föras över till bebis och det kan vara livsfarligt.
Och eftersom jag tidigare fött barn snabbt så var det viktigt att jag skulle hinna in för dropp. Jag föder också prematurt, så vecka 37 + 0 var en bra mål för igångsättningen, tidigare än så görs det inte och jag är så glad att jag kom så pass långt.
Slemproppen hade börjat gå för ca. 1 ½ vecka tidigare och jag blödde några gånger också och hade onda förvärkar.
 
På morgonen den 23 april ringde jag förlossningen och sa "Hej jag ska komma in och föda barn idag, vilken tid ska jag komma?" Haha, låter helt knasigt, men så var det ju. Det var helt fullt där på morgonen så jag skulle komma dit till klockan 14:00. Barnen visste att idag skulle dom få en lillebror, och dom längtade.
Jag lämnade dom på dagis och sa hejdå på morgonen.
Hemma gick tiden så himla sakta. Jag kollade igenom BB-väskan, och så sov vi medans Olivia sov.
Mummu kom för att passa Olivia när vi åkte iväg.
 
En sån märklig känsla att gå korridoren fram tills man såg "FÖRLOSSNINGEN" skylten. Nu ska vi in där och vi kommer inte ut utan våran bebis. Jag tas in på undersökningsrummet vid två-tiden och får ligga kopplad i en CTG apparat.
 
Det visade sig att jag var öppen 3 cm redan och nu fick vi vänta på nästa steg. Det fanns inga rum lediga så vi fick vänta och vänta. Till slut hämtade en barnmorska oss och tog oss till "vårat rum" och då började det kännas mer verkligt. Förlossningsalen. Förlossningssäng, alla apparater..... det här är rummet som vi ska träffa våran son i.
Jag tror att det var samma rum som Vanessa föddes i.
Vi fick vänta där också på att läkaren skulle bestämma vilken metod som dom skulle sätta igång mig med.
 
Jag kopplades till CTG igen och dom satt i en infart i min hand där jag fick in antibiotikan.
Jätte stort nål som hon grävde in långt in i min hand.
Kolla bara på den här bilden, man kan se vart i handen nålen slutar!
 
Ser ni?
Jag bloggade ju från förlossningen, det kan ni läsa om i kategorin "Graviditet med # 6" här i vänster.
 
Sen vid 16- tiden kom dom äntligen in och sa att dom ska sätta hål på hinnorna så att vattnet går. Jag har aldrig varit med om något sånt förut och jag tittade på Andres medans dom gjorde det. Det var svårt för dem att ta hål på hinnan eftersom bebis inte var fixerad så det var som en mjuk ballong som gled undan när dom försökte göra hål. Till slut tog dom hjälp av något som höll i den samtidigt så dom kunde göra hål och då gick vattnet. Det vart inget vattenfall som många har beskrivit det för mig. Vatten sipprade ut hela tiden efter det. Klockan var då 16:08.
Jag ville upp och gå så att allt skulle sättas igång så vi gick till cafeterian, handlade lite dricka och promenerade i korridorerna. Jag fick värkar men inga jätteonda och dom varade inte alls länge.
Vi kom tillbaka, dom kopplade på CTG igen och bestämde sig sen för att sätta in värkstimulerande dropp.
Värkarna kom tätare men inget jag inte klarade av själv, jag stod bokstavligen och visslade ståendes bredvid sängen, tog värken och fortsatte med min sång. (insåg att Andres filmade detta också, hahaha)
 
Efter ett tag kom sköterskan och ville testa med lavemang på mig (?!) tydligen skulle det sätta fart på värkarbetet.
What! Jag har aldrig fått det förut, men det var väl trevligt att slippa bajsa på sig på förlossningen tänkte jag. Det var bara att lägga sig på sidan och få det där "skitet" avklarat haha. Ingen skön känsla alls kan jag lova! Jag låg och höll mig så länge jag kunde och gick sedan till toaletten. Tömde nog hela tarmkanalen där. (mysigt info, i know, men ska man göra en förlossningsberättelse så ska man göra det med sanningen framför sig, en förlossning är inte fluff fluff och guligull) Hur som. Jag var öppen 5 cm länge och inget mer hände.
 
Eftersom jag satt fast på värkstimulerande dropp så kunde jag inte gå iväg på promenad, jag gick runt i rummet, och det fortsatte komma vatten och blod. Jag behövde kissa hela tiden kommer jag ihåg. Så dom tappade mig på kiss och det kom bara några droppar. Har ni varit med om det nångång? Dom stoppar in nån slang i urinröret och det känns som att man ligger och kissar på sig när dem tömmer urinblåsan.
Spydde gjorde jag också när det började bli jobbigt. Dom höjde värkstimulerande droppen och vid 21-tiden började det göra riktigt ont. jag stod vid sidan av min säng och frågade när man kan be om att få lustgas och fick det direkt där och då. Sååå skönt!
Den sista timmen var värkarna riktigt onda och jag klarade mig förbi dem med hjälp av lustgasen. från att vara öppen 5 cm så öppnades jag till 10 cm inom en timme.
Jag stod tills jag inte kunde stå längre. Så jag fick ligga ner med lustgasen.
Och så tänkte jag på Nicole, Vanessa, Jonathan, Danilo & Olivia.... på min mamma... på alla er och era lyckoönskningar och på det viset tog jag värk efter värk. Andres stod bredvid mig och höll min hand.
 
Fy fan va ont det gjorde! Men jag tänkte fasiken inte klaga. 
Jag var lugn och tog värk efter värk. Jag tänkte att det gör ont måste betyda att det händer något, och det betyder att vi snart har våran son här hos oss. Jag kunde inte sluta längta.
Vid något tillfälle var jag helt borta av lustgasen, och precis då kom ny personal in på rummet. "Vänta lite, jag ska bara ta den här värken så hälsar jag på er alldeles strax." sa jag vänligt SmileySmiley
Jag frågade barnmorskan om allt går bra? Typiskt mig att tänka på alla andra medans jag ligger och har ont.
Han hadefortfarande inte kommit ner och jag var oroad över det, jag trodde att han satt fast med navelstängen och kunde inte komma ner pga av det, men snart var krystvärkarna här.
 
"Ska vi ta bort lustgasen så du är helt med när du träffar din lille son?" frågade barnmorskan mig.
"Jahadå, absolut!" sa jag och la ner lustgasen, och när Andres skulle ta den så sa jag vänligt "Fast jag håller den i handen för säkerthets skull"
 
Jag krystade och krystade tills barnmorskan sa att jag måste pausa. Bebis behöver lite tid att återhämta sig.
Andres stod bredvid mig och sa att snart är han här och det var verkligen så underbart att höra.
Och den där varma handuken som dom lägger mellan benen ibland är helt underbar!
sen fick jag klartecken att krysta och kände att huvudet var där. jag behövde bara krysta några gånger till och så är han ute. Bara jag får ut huvudet så glider han bara ut.
Jag tog i allt vad jag kunde och så hade världen blivit en pojke rikare. En ny skatt har fötts.
Klockan 21:57 blev jag mamma till denna fantastiske lille pojken. ♥
(när jag sattes igång så slog vi vad om när han skulle födas, jag sa att han kommer klockan 22, så jag var nästan mitt i prick där ;))
 
Känslan av att föda fram ett barn. När han kommer ut... helt ofattbart stort och... helt... underbart! ♥ Den känslan går inte ens att beskriva. All smärta är bortblåst och man känner bara sån ödmjukhet, kärlek, lycka och bara.. stora känslor.
Andres och jag pussades och förundrades av detta nyfödda son som jag hade fått upp på mitt bröst.
Han var helt perfekt.
 
Bebis bara 1 minut gammal. Smiley
 
Och så blev det efterskötningen. Jag krystade ut moderkakan och den var hel och fin.
Andres fick klippa av navelstängen som höll ihop mig och min nyfödda.
Jag hade inte brustit nånstans och det syntes tydligen inte att jag hade precis fött barn. Det kändes inte så heller för att vara helt ärlig. det som däremot kändes riktigt ordentligt var när dom tryckte på magen!
Fy Helsinki vad ont det gjorde!
Antar att dom gör det för att livmodern ska dra ihop sig och för att få ut allt blod som stannat i magen?
Efteråt såg jag att jag var helt blå i magen pga. att dom tryckt så hårt.
 
Senare kom dom in med den gudomliga brickan. Jag vet inte varför, men just den brickan man får efter födseln smakar så himmelsk gott.
 
Bebis låg hud mot hud och snuttade på brösten och vi fikade. Allt var precis som det skulle vara.
 
 
Jag drack som en kamel, (man måste ha kunnat kissa innan man får flytta till BB-rummet) 
Jag kissade i en sån där potta man har på själva toaletten så att dom kunde mäta hur mycket blod som kommer ut.
Sen väntade vi bara på att bebis skulle mätas och vägas.
 
♥ Älskade lilleprins var 2925 g och 48 cm lång. ♥
 
 
 Välkommen till Världen våran älskade lille skatt! Smiley
 
 

Oplanerad babbel lite då och då

Hej allihopa!
Valborgsmässoafton idag och på dagis ska dom fira med lite disco och ha maskerad, sen är dom lediga i 4 dagar.
Jag tycker att det är jätte kul att dom hittar på skojigheter med barnen där.
Vanessa valde en älva/prinsessklänning och röda glitterskor till, Danilo valde sin Batman dräkt och Jonathan en Spiderman dräkt. Nicole ville inte ha något alls. Hon ogillar att testa nya grejer, och jag tänker inte tvinga henne.
Jag frågade om jag skulle packa med något, ifall hon skulle ändra sig, men icke.
 
I vanlig ordning när lillebror har fått ren blöja och fått på sig dagens kläder vill alla syskon hålla i honom.
 
 
Här hemma har jag dammsugit, plockat, fixat disken och suttit och ammat i Olivias rum medans hon lekte med sina saker. Hon gillar inte att leka själv i sitt rum, hon vill ha mig i samma rum och sätter jag mig en stund ner på soffan så kommer hon direkt och ska dra i min hand. Lillbossen liksom.
 
Olivia vet när det är läggdags. Helt plötsligt reser hon sig upp, hämtar napp och snuttis och ska klättra på sängen.
"Ska du gå och sova nu?"- "KEJ" svarar hon, vilket betyder Okej. Och där ligger hon nu.
 
Och bebis ligger ligger i resesängen här i vardagsrummet bredvid mig. Mätt och belåten.
Jag har haft djävulskt ont i huvudet från att jag vaknade tills nu.
Vet ni förresten hur mycket kaffe man "får" dricka när man ammar?
 
Jag helammar inte, det funkar inte.
Jag ammar när jag kan och sen fyller jag på med ersättning så att han blir ordentligt mätt.
Några säger att jag måste amma vid minsta vink från bebis, direkt när han vill snutta och strunta i nappen. Jo, tjena. Det kanske funkar när man har bara bebis att fokusera på, men nu har jag ju 5 småttingar till här hemma, Andres jobbar och jag är själv med dom. Jag kan inte bara sitta och amma var 10:e minut, de andra kräver så mycket av min uppmärksamhet så jag sitter och ammar ordentligt och när han inte får i sig mera så ger jag honom ersättning i flaska så att han sover några timmar i sträck. 
Jag fattar själv att på det viset kan jag aldrig få igång en helamning och det går ju inte heller.
Jag ger honom det jag har. Mjölken har kommit igång men det gör sååå jäkla ont de första tagen han suger.
Och sen kan jag ju glömma att sova på mage som jag så längtat efter att få göra, eftersom brösten gör så jäkla ont, det bildas liksom knutar.
 
Ja, så halkade vi in på amning. Smiley Man vet aldrig vad som dyker upp här när jag väl börjat skriva, helt oplanerad babbel med andra ord ;)
 

GRATTIS DEWIN !!!

Idag är det inte bara Valborgsmässoafton, idag är det också Dewins födelsedag!
Dewin, moster älskar dig!
 
♥ Grattis på 7-årsdagen! ♥
 
 
Hoppas att du får en jättebra kalasdag! Vi ses senare idag ;)

Kväller

Godkväll! 
Jag lovade att blogga ikapp en massa och nu sitter jag här med ögonen i kors, haha...
Håller på och skriver förlossningsberättelsen här parallelt och letar efter gamla bebis bilder på syskonen så att ni/jag har lite att jämföra med.
Medans jag skriver parallelt så passar jag på att skicka ut lite inlägg också.
Bebis ligger här på soffan och tittar på fotboll med sin pappa. Eller nu ljuger jag, han sover som en stock bredvid.
 
Jag hann inte med att gå igenom min garderob idag heller som jag hade tänkt. det tar alltid så mycket längre tid att handla med hela familjen än vad man tänkt sig. Vi handlade present till min systersson Dewin som fyller 7 år imorgon och fyllde på kyl och frys litegrann också. Och vips så är det middagsdag när man kommer hem, sen ska barnen badas och det ska fixas och donas och sen är det läggdags. Jag hann iaf byta alla barnens sängkläder innan läggdags.
 
Varje gång jag tar upp bebis för att amma så springer Olivia till soffan och sätter sig för att få hålla sin lillebror.
Så även idag...
 
Jag & min nyföding ♥
 
Gos med pappa...
 
Mummu var förbi här imorse och tog med sig syskonen till dagis innan hon skulle vidare och simma.
 
Se så pytteliten han är 
 
Vanessa & Nicole lirar lite fotboll på morgonkvisten...
 
Wops- nu hamnade jag helt på villovägar, jag ska fortsätta med förlossningsberättelsen och bilderna. 
Håll utkik ;)

Sommar, sommar, sommaaaaar

Va jag längtar till solen... Jag är en riktig soldyrkare och älskar sol och värme!
Vi har pratat om att flytta till Spanien, och få det där avslappnade tillvaron som går att hitta där. Kanske en dag. ♥
 
Vi har dock pratat om en solsemester först, hela familjen.
Att vi har många småbarn och en liten nyfödd är inget som hindrar oss från att åka iväg på äventyr senare på sommaren. (Förutom pengarna då, haha)
Olivia åker gratis fortfarande detta år, men när hon fyller 2 i december så kostar hon också.
 
Kommer ihåg Nicoles första solsemester... Vi åkte till Egypten och hon var bara 7 veckor.
Gick superbra och hur smidigt som helst.
 
 
Att åka på semester med en nyfödd behöver inte vara så förjävligt och jobbigt som mammamaffian vill låta det se ut som. Allt går bara man vill och man ska sätta barnen och deras behov först, se till att dom har det bäst.
Vilken upplevelse för hela familjen. ♥
 
Vi åkte till Tunisien när Vanessa var ca. 11 månader (?) och Nicole nästan 2 år. Då stannade twinsen hemma med Abuela, Abuelo, Mummu & Puua.
Första och sista gången vi nånsin lämnar något barn hemma och åker iväg på solsemester.
Förstår inte ens hur vi kunde göra så.
Jag vet att många familjer gör så årligen- åker med några barn åt gången. Det är helt okey.
Vi gjorde det en gång och vill inte göra om det. Nu är det alla- hela familjen, eller ingen. 
(Förutom Andres som tänker att han ska åka ensam till fotbolls VM i sommar- i BRASILIEN! Smiley)
 
Vi får se... sommarens planer är inte spikade ännu.
Det här ska bli våran bästa sommar- ever! Det ska jag slå mig i backen på att det ska!
Oavsett vi åker iväg eller inte. Vi har en massa äventyr att se fram emot ändå.
Barnen längtar mest att få bada, grilla och åka till stugan ute på landet i Trosa. ♥
 
Har ni några planer inför sommaren ännu?

Det blev rätt så sömnlöst...

Zzzz vilken natt vi har haft!
Men nu känns det bra igen, jag vilade samtidigt som Olivia och bebisen.
Natten var inte kul... bebis ville äta, men han var jätte snäll. Problemet var storasystrarna Vanessa och Olivia.
Olivia ropade fleeera gånger, hon hade mardrömmar och sen blev inget riktigt bra.
Vanessa kom och väckte mig för att hon skulle gå på toan och det var för mörkt där inne (fast hon kan tända själv) när jag precis somnat igen så kommer hon igen och säger att hon är törstig.
Flera gånger kom hon från rummet och skrek dumma mamma och pappa från sin dörr.... *suck*
 
Men som sagt. Nu har jag sovit som en stock! :)
Snart är det dags att hämta hem järngänget från dagis och sen ska vi handla. Måste på presentjakt också då syrrans son Dewin fyller 7 år imorgon och ska ha kalas.♥
 
Idag tänkte jag också gå igenom min garderob. Jag har hur mycket kläder som helst där men inget att ha på mig??
 
Älskar dessa lejonkläder som han hade på sig i förrgår! ♥ Kolla på fötterna. Smiley
 
 
Nu har han legat vaken här i ett bra tag, snart däckar han väl. Tur att Andres kom hem från jobbet tidigare idag, jag fick sova lite extra för han tog upp Olivia från sin tupplur innan jag hann vakna. ♥
 
Stolta bröder ♥
Jonathan med lillebror ♥
 
... och Danilo med lillebror ♥
 
Ska bli kul att se vad lillebror får för ögonfärg...
Nicole har bruna som sin pappa, Vanessa har brun/gröna och Danilo, Jonathan & Olivia har ljusblåa.
(Jag har blå/gröna som ingen har ärvt??)
 
 
Tittade på dessa strumpor... med halkskydd till en nyfödd?
 
Ganska roligt, tänkte dom att han inte ska halka när han springer runt på hala golv? Smiley
 
Jahop, där var min paus slut, Olivia drar min hand här, hon ska visst visa mig något igen. Gotta go!
Hittade en passande bild:
 
Hoppas att ni alla mår bra, ta hand om varandra! ♥
 
P.S Ikväll ska jag blogga ikapp en massa, bla. förlossningsberättelsen ska upp.

Det var den måndagen

Ligger redan nerbäddad i sängen, energin tog poff slut, men jag hann ändå ta en skön dusch efter att ha lagt barnen.

Vi gick till en lekplats nära oss efter dagishämtning. Jag hade glömt brickan till förrådet hos Mummu så jag kunde inte hämta ut dubbelvagnen. Bebis fick ligga i Olivias vagn med liggdelen i. Olivia har inget emot att gå ute- tvärtom hon älskar att gå och utforska varenda liten pinne, löv som blåser iväg, plocka blommor och säga "usch" till varenda fimp hon ser på marken.
Sen får hon en väldans snabb fart och springer efter sina syskon, tills nästa blomma dyker upp.


Idag lärde Olivia sig att klättra upp för några trappor upp till lekställningen och åka nerför ruchkanan helt själv! Och så skulle man ju klappa för henne efter varje gång, så glad och lycklig över sin nya prestation var hon. ❤

När vi kom hem fick alla barn bada direkt, dels för att dom skulle vara badade tills pappan i huset kom hem frpn jobbet men mycket också för att man skulle kunna ha trott att dom varit ute i öknen med allt sand och grus precis överallt. :-/


Ikväll ska jag sova tidigt, känner att jag behöver sova riktigt ordentligt nu.Måndag och tillbaka till rutiner.

Hej alla fina läsare! ♥
Har precis kommit hem från Huddinge sjukhus där vi var på hörseltest och läkarbesök.
Hörseltestet gick supersnabbt, tror att Andres var där inne i 5 minuter med honom medans jag & Olivia lekte
(<---läs klättrade!) i väntrummet.
 
 
Hon är i den åldern att hon ska klättra överallt och undersöka allting. Så nyfiken liten dam.
Hon går runt med bestämda steg och säger glatt "Hej" till alla som hon möter och niar samtidigt. Smiley
Många stannar och pratar med henne och hon svarar bara "Ei" eller Aa-a!" och så kör hon med sitt eget språk, hon tror nog atthon snackar spanska eller något, men håll med henne bara det är enklast ;)
 
Jo, hörseltestet gick jätte bra, han hör alldeles utmärkt våran bebis.
Att vänta på barnläkaren tog en evighet känns det som. där låg han inlindad i sin filt med bara blöjan under hur länge som helst. Inte konstigt att han valde att pissa ner hela läkaren när hon skulle äntligen undersöka honom...Smiley
 
Allt gick jätte bra- vikten har vänt uppåt nu och han väger 2844 g nu och gulheten är låg och fin.
han fick en godkänt stämpel på rumpan och hem igen.
 
 
Nu är vi hemma, båda småttingarna sover och storasyskonen är på dagis. Jag tänkte att vi kunde gå ut till nån lekpark när jag har hämtat dom det är så fint väder. Hörde nånting om snö till Valborg? You gotta be kidding me?!
Känns som ett riktigt dåligt skämt?
 
Idag har jag hunnit med att ringa en massa viktiga samtal också. Försäkringskassan, BVC mm.
Ikväll ska jag på öppethus på Nicoles blivande skola, tänk att hon håller på och blir så stor, min lilla docka... att hon börjar 6-års verksamheten till hösten? Hon tar ett stort kliv framåt i sitt liv och är utan sina syskon på dagarna. Något hon inte alls är van vid. Nicole, Vanessa, Danilo & Jonathan går inte bara på samma dagis, dom går alla på samma avdelning också, och nu ska en bort. ♥ Men hon får nog snabbt många nya vänner.
 
Nu har jag förresten skickat över lite bilder från Andres mobil till daton, så jag ska bjuda på den och börja skriva på min förlossningsberättelse också. :)
 
En glad Olivia imorse:
 
 
Nu ska jag plocka fram nya kläder till henne, hon spillde ut Fanta på sig i bilen och sover nu bara med blöjan på.
Typiskt, så fort jag sätter mig ner går ögonen i kors och jag kan typ somna sittandes.
Kanske jag hinner ta mig en liten powernap innan hämtning? ;)

Besök och utelek

Och så var helgen slut.
Alla barn sover och jag känner mig frestad att göra detsamma, meeeen jag ligger här och äter en Tiptop istället och tittar på TV.

Jag har bytt blöja efter blöja ikväll. Lillemans mage har satts igång ordentligt och han bajsar och bajsar!
(Jag vet, viktig info!)

Jaa-a vad har vi gjort idag då?
Barnens storebror Micael kom för att hälsa på med sin fru Pat och hennes bror Mike. Det var jätte länge sen sist och Olivia visste inte riktigt hur hon skulle bete sig. När Micael (<--- Olivia kallar honom för "Kicke") gav henne en bulle blev han snabbt godkänt.
Idag har det varit jätte fint väder så på eftermiddagen gick vi ut, mötte upp brorsan, svägerskan och deras barn och satt vid en lekplats.Olivia är förtjust i sin morbror Stefu, hon vill jämt ta med honom till ställen och drar jämt i hans hand för att få med honom. :)


Hemma hann vi äta tacos till middag och sen kom barnens farbror Oscar och kusinen Emilio och hälsade på nya familjemedlemmen. ❤

Emilio & Bebis

Olivia ville också gosa
:)Bebis fick jätte fina kläder från farbror Oscar, tack så jätte mycket!!! ❤

Och nu går mina ögon i kors...  Måste ladda mobilen nu- imorgon ska järngänget till dagis och vi ska till Huddinge för hörseltest och träffa barnläkaren.

Har ni haft en bra helg?
Massor med kramar//Satu

PKU-prov och 3 dagarskontroll

God morgon söndag!
Fast här startar vi morgonen tidigt, så morgon känns ju inte det här...
 
Lite morgonmys- äldsta och yngsta barnet ♥
 
 
Jag sitter här och dricker lite kaffe som hunnit bli kallt. Så är det alltid, jag hinner aldrig dricka mitt kaffe varmt det glöms bort med allt annat som fixas.
Det är bara jag & bebis hemma just nu. Hur lungt som helst med andra ord. Andres åkte iväg till affären med resten av ligan. Det var tänkt att Olivia skulle ha stannat hemma och sovit, men när alla började sätta på sig skorna så hämtade hon sina också. Såklart kunde inte pappa säga nej till sitt ögonsten. ♥
 
Imorse badade Andres med alla 6 barn, haha tur att vi har en badkar som rymmer alla! Smiley
Jag längtar efter ett varmt bad... jag hatar att duscha!
 
 
Han är så go denna lille kille! Bli bara mer och mer förälskad i honom för varje dag som går. ♥
Älskar att ha en bebis här hemma att lukta på, pussa på och gosa med. Trots att det inte var så jätte länge sen Olivia var sådär liten. Tiden går verkligen fort, speciellt denna första tid! Dom växer så snabbt! Försöker njuta så mycket jag kan av denna första tid med en nyfödd.
 
 
Igår var vi på Huddinge sjukhus med bebis för 3-dagars proven. Dom mätte bilirubin (gulheten) och vägde honom och tog PKU-proven i handen. Hans färg var jätte bra och han har gått ner till 28?? g så allt var godkänt. Under bebisarnas första dagar går dom alltid ner lite i vikt för att sen börja gå upp.
Blodproven gick också jätte bra- inte ett pip från bebisens sida. Han fick suga på mitt finger och barnmorskan stack honom med nål i handen och droppade ut blod till proven. Hon var duktig, snabb och säker- inte som med Nicole, jag kommer ihåg hur dom vred och vände på hennes hand och hon skrek som en stucken gris. :(
 
Igår tog jag lite bilder med Andres mobil, så jag ska bjuda på dom bilderna när han kommer hem ;)
 
♥ Pappa och son ♥
 
Det ser ut att vara riktigt strålande väder ute idag- 17- 18 grader varmt står det på min mobil? Smiley
Wiiieee, måste gå ut och sola sig lite ;) Ladda med lite D-vitamin.
 
Förresten- min mobil är lagad nu!Smiley
Så nu har jag alla nummer igen och mobilen funkar som innan! Den tar också lite bättre bilder än Andres gamla mobil.
 
Nu tänkte jag titta på lite gamla bilder, från när syskonen var nyfödda, jag försöker se vem denna bebis kan likna mest...? Vad tycker ni?
Jaa, han är fortfarande namnlös vilket börjar bli riktigt jobbigt, men vi jobbar stenhårt på det!  Smiley 
(Mer om det senare idag)

Gårdagens grillning

Igår gick vi till Mummu & Puua för att grilla lite igen.
Dom hade dock åkt iväg till syrrans stuga för att bygga klart grillkåtan så vi var där för oss själva. ♥
Brorsans dotter Emma följde med oss och senare kom också Stefu, Anna och Sebastian också.
 
Andres stod för grillandet....
 
... Och jag pimpade vagnen. Satte fast en mugghållare och barnvagnskrokar. ♥
Älskar allt som har med barnvagnar att göra! Alla accesoarer till dem och ja, allt!
Glömde dock ta med mig Olivias ratt till vagnen. Jag bytte batterier till den och sen så försvann den med i barnens lekar och jag glömde den helt.
Behöver bara köpa en leksak som hänger vid bebis sen, men det får inte vara något stort. Något han kan ligga och kika på senare bara. Ska kika runt lite sen på nätet tänkte jag. På Babyproffsen fanns bara Muumin hängen och Pingu, men en pingin på en varm sommar... näe. En uggla eller apa tänkte jag på :)
 
Bebisens första grilldag! ♥
 
Danilo, Emma & Vanessa ♥
 
Och så hände en olycka också. Såklart.
Danilo och Jonathan tänkte spela lite boule och Danilo skickade iväg klotet och träffade brorsan rakt i ögonbrynet!
Nu är han helt röd/blå vid ögat. Men tur att det inte vart värre, att ögonbrynet inte sprack eller knäckte något. Men ändå. Det var en ren olycka, men nu får dom inte spela ensamna mer.
 
Kvällsmys ♥
 
Danilo har fått arbetshandskar från Puua som han vägrar ta av sig........
 
 

Hjärntvätt, sängar & napp

God morgon lördag! ♥
Bebis och Olivia sover, så jag passar på att sitta här vid datorn en stund. Så mycket roligare (och snabbare!) att blogga via datorn än mobilblogga. Nicole och Vanessa är helt inne i någon lek, så kul när dem leker fint och inte bara tjaffsar och bråkar. Andres åkte iväg med Danilo & Jonathan, dom ska tippa och lämna in min mobil för att få ett kostansförslag på hur mycket det skulle gå på att laga den.
 
Denna morgon har vi suttit och tittat på våran lille son och försökt bestämma ett namn åt honom.
Det börjar liksom bli dags nu känner vi!
Andres försöker hjärntvätta oss att det ska vara en Simon, haha...Smiley
Häromdagen köpte han såna där ballonger med namnet Simon på som han gav till barnen att leka med, och våran första morgon hemma väckte han oss med en låt där dem sjunger om just Simon, nån spansk folksång.
 
 
När pappan i huset skulle sätta upp hans spjälsäng häromdagen så upptäckte han att den var trasig. (Danilos gamla)
Botten på sängen var trasigt och den gick inte att skruva den. Så han drog iväg och köpte en ny. Och kom hem med en resesäng också som tår i vardagsrummet nu, där han får sova på dagarna så att vi har koll på honom och han slipper att sova ensam i rummet.
Ni tipsade om att ta in en vagn och ha bebis där på dagarna och jag tänkte på det, men det skulle inte funka här hos oss. Dom skulle klättra på hjulen och peta på bebis eller dra i handtaget så hela vagnen skulle rasa.
Vi har haft resesäng till våra små inne förut och det har gått jätte bra, ingen kommer åt honom.
 
Storasystrarna vaktar ♥
 
 
Ni ser att han suger på napp- det var en hit från första stund jag stoppade in den! Och han vill inte släppa den heller. Helt perfekt när han bara vill snutta ju!
 
 
Idag ska vi tillbaka till Huddinge för 3-dagars proven. Dom ska väl ta de där PKU-proven antar jag.
Stackars våran lille bebis... ♥
 
Jätte tack ska ni ALLA ha för era gratulationer, det värmer och uppskattas. ♥
Vi mår alla jätte bra och njuter av att ha en liten bebis här hemma igen. Barnen är lite otåliga ibland, dom vill så gärna hålla lillebror hela tiden och frågar titt som tätt när han ska vakna. ♥
Smiley
All kärlek till er fina läsare, hoppas ni har en bra helg. ♥

Bebisens första natt hemma, amning & bad ♥

Första natten med bebis hemma gick bra. Han vanade dock många gånger och ville bara snutta på bröstet.
När han hade snuttat färdigt och somnat och jag lyfte över honom i sin egen säng så blev han ledsen, han ville bara ligga nära, nära. ♥ Så att jag skulle (äntligen) få ligga på mage fick jag bara glömma. Lilleman ville ha sin mamma nära och inget annat var godkändbart.
 
Jag tänkte ge detta med amningen en chans. Det har inte funkat med någon av våra barn, mjölken har aldrig kommit igång ordentligt för att mätta dom.  Vi har dock köpt ersättning också, så ingen panik. Om det skulle funka vore det jätte bra, om det inte funkar är det också helt okey. Vi får helt enkelt se vad som händer.
Jag vaknade med världens träningsvärk imorse. Precis varenda kroppsdel gjorde ont! T om revbenen, konstigt nog?
Antar att man spänt sig vid förlossningen. Förresten, förlossningsberättelse kommer inom kort ;)
 
Bebis (känns konstigt att kalla honom för bebis/lillebror, han måste få ett namn snarast!) hade bajsat under morgontimmarna någon gång för han hade en överraskning åt oss i blöjan på morgonen.
han bajsade första bajset igår, och det såg precis likadant ut imorse, ni vet de där första gångerna bebisar bajsar, bajset är helt svart och sitter som klister!
Så han fick bada med sin pappa för första gången idag.
 
Han var inte glad när jag tog av honom pyjamasen och blöjan. Han grät och grät. Och pissade ner hela mig.
Jag hade visst glömt bort hur det var att ha en liten pojkbebis hemma. Så fort man tar bort blöjan så ska man vara redo, för det kan spruta kiss överallt! Smiley
 
 
Direkt när han låg i vattnet blev han jätte lugn. Han känner nog igen det där.
Andres hade först badat med alla syskonen, tvättat deras hår och allt. 
En nybadad Olivia tittar på lillebrorsan...
 
 
Och en nybadad nöjd liten bebis! ♥
 
 
Han är så go och fin. Helt underbar. ♥
Vilken obeskrvlig kärlek vi alla har för denna lille kille redan, fast vi precis fått träffa honom. 

♥ Första mötet ♥

Både Olivia och Bebis sover nu så jag hinner sitta vid datorn en stund :)
Andres och grabbarna är iväg och handlar lite inför ikväll.
 
Igår var vi superglada att få åka hem så pass snabbt från BB. Bebis fick godkänt på allt och vi ska tillbaka på kontroller på honom imorgon. Vi packade ihop oss och åkte iväg. Första stoppet blev Baby Proffsen där vi hämtade ut vagnen. Jag ääälskar den! ♥
Försökte kika efter en vagnleksak, men hittade ingen fin så det blir nog att jag kikar runt på nätet.
 
Andres stannade och köpte med sig glass och sen parkerade vi bilen, slängde in våra väskor och promenerade till Mummu & Puua där resten av syskonskaran var.
Jag fick en snabb kram och sen var det bara bebisen som gällde ♥
 
Olivias reaktion var den mest spännande att se.
Hon satte sig i vagnen bredvid sin lillebror och tittade nyfiket en lång stund på lille knytet bredvid.
Tills han började gråta.
Olivia klarar inte av när någon gråter. Hon blir helt knäckt och jätte ledsen själv. Såklart började hon också gråta och hulkade och krokodiltårarna bara rullade nerför kinderna. Hon grävde sitt ansikte i sin pappas hals och var jätte ledsen.
 
 
Ni ser ju...
Och herregud vad Olivia känns stor nu!!! Min jätte bebis. ♥
Sen när bebisen var lugn igen så gick det mycket bättre.
Alla syskonen fick hålla i lillebror hos Mummu och Puua. Brorsan med barnen Emma & Sebastian kom också förbi och gosade med bebis. Jag tog bilder, men med Andres mobil så dom kommer lite senare ;)
 
Alla ville köra vagnen när vi skulle promenera hem igen.
 
 
Alla syskonen har längtat så mycket efter honom, och är så glada och stolta.
Ingen svartsjuka ännu, men det kan ju komma lite senare också.
 
Danilo & Jonathan ville hålla i lillebror hela dagen igår... Så stolta! ♥
 
 
Olivia ville också hålla i "vauva" som hon kallar honom (<--- bebis på finska)
 
 
Och sen så drog hon av honom strumpan, han blev ledsen och började gråta, och vad gör Olivia då...?
 
Gråter också såklart! Smiley
När han är tyst och lugn går det bra, men gnäller han lite så gillar Olivia inte alls situationen.
 
Syrran och svägerskan kom också förbi och pussade på nya familjemedlemmen.
 
 
Jag är så ledsen över kvaliten på bilderna...Smiley
Jag jobbar på det, så fort jag har pengar sparade så köper jag mig en ny systemkamera och tar en jädrans massa fina bilder igen! Smiley Det var riktigt dålig timing att kameran och min mobil gick sönder precis nu!!!
Men bättre med dessa bilder än inga alls, eller hur? ♥

"Är det där min lillebror?"

Jag håller på och går igenom mina bilder på mobilen och jag kan inte sluta skratta när jag ser denna bild:
 
 
Ni som följer min på insta vet detta redan, men några dagar innan lillebror föddes så gjorde Andres kalkon i köket.
Då kommer Jonathan in, får syn på kalkonen och frågar glatt överraskad:
 
"Pappa är det där min lillebror?"
 
Smiley
Ehh... inte riktigt va. Eller hoppas verkligen att han inte ser ut sådär när han föds!
Och det värsta var att han var helt allvarlig också, hahaha...

Natti Natti

Nu säger vi Natti natti här från oss ❤️
Jag är jätte trött jag också och lär ju somna ganska snabbt... Bebis låter inte så nöjd där i sin nya säng såklart. :)
 
Jag uppdaterar imorgon om syskonens första möte, dom ligger också och sover, har varit en stor och lång längtan för dom också :)
 
Sov gott allihopa!
 

Hemgång!

Nu sitter vi i bilen på väg hem med nytillskottet! ❤️ 
 
Spännande att se syskonens reaktion! :) 
 Vikt & längd ❤️

2925 g och 48 cmkärlek! ❤️ 
Namn har han inte ännu och jag testar med att kalla honom för lite olika namn för att se vad som skulle kunna passa :-D Andres gillar fortfarande Simon mest.
 
Han ser själv lite fundersam ut över detta tycker jag....? 
 
Jag försöker sova... Men det går inte så bra för dom har personalbyte och kontroller ska göras. Allt ser bra ut hittils och vid lunch ska barnläkaren komma in och undersöka, förhoppningsvis kommer vi få åka hem idag.
Skulle bara behöva sova en stund först... Zzz Det blev inte så mycket inatt då det var kontroller och byte till BB rum och allt det där. Och så har bebis legat tätt tätt intill mig och låtit hela natten :) 
Har knappt vågat röra mig och kollat så att han andas hela tiden ❤️
 
Snart kommer nog Andres hit. 
Han är iväg på öron/näsa/hals specialist med Jonathan nu och sen lämnar han honom på dagis.
 
Nu passar jag på att vila medans lill prinsen gör det! 
 
Tack för era gratulationer, tack för att ni tar er tid❤️

God morgon Världen ❤️

God morgon Pappa, alla syskon och god morgon VÄRLDEN!
 
Jag har precis tagit en lång och varm dusch! Herregud vilken härlig känsla. Hade kunnat stå där hur länge som helst. Bebis i vagnen bredvid.

Lillebror har fått en ren blöja och jag har tvättat av han lite och klätt på hans allra första kläder.
 
Nu väntar vi på frukost.
Helt ofattbart att vi har en liten ny människa hos oss nu. Kärlek. ❤️
 
Vi hörs snart!

Nu är han här!


Mer info när vi flyttat till bb rummet❤️

Och så lite värkstimulerande dropp...

Har precis fått värstinulerande dropp. Värkarna satte igång för ca. 40 min sedan, men sådär puttefnuttigt. Öppen 5 cm sist. Denna väntan... Och känslan att man är kissnödig precis hela tiden! :-)
 
Nu kommer en värk!
Sådär. Var var jag... Jo så just nu ligger vi här och tar mina värkar och väntar. 
Det som känns lite oroande är att bebis inte kommit ner ännu...
 
Vi får se vad som händer.
Tack för era kommentarer och tankar, det värmer! ❤️
 Hål på hinnorna

Jag håller er uppdaterade lite här, inte så mycket att göra just nu än att vänta :)
 
För en kvart sen tog dom hål på hinnorna, nu är jag kopplad till CTG igen ett tag, sen hoppas jag att kunna ta en promenad och att värkarna ska sättas igång!
 
Våra 5 småttingar är hos Mummu och Puua just nu och leker och har det bra. ❤️
 
Thats all for now! 
 
 
P.S Dessa nät trosor och oversize blöjorna känns ju grymt snygga! :-D


Undersöknings rummet...

Halloj!
Ligger i undersökningsrummet och ikopplad i CTG (som mäter ev. värkar och bebisens hjärtljud)... 
 
Vi väntar på att få komma till ett riktigt rum nu och bli igångsatta.
Öppen 3 cm nu av mig självt.
 
Ill keep in touch 😘
 
 
P. S Sådär glad lär jag inte se ut snart 😝
 
 

Dagen "D" !!! ♥ Vecka 37 + 0 ♥

God morgon!
Jag trodde aldrig att jag skulle komma till vecka 37 + 0 i denna graviditet, men är så glad att jag gjort det! ♥
Idag är den stora Dagen.
 
Jag sov dåligt inatt, var nog lite nervös, hihi.. Vaknade redan innan 6 och satte mig på soffan med Andres och tittade på Tv innan barnen vaknade.
Ringde till förlossningen vid 8 som bestämt- och dom har helt fullt nu- jag får komma in först klockan 14:00!
Fatta vilken tortyr. Timmarna går ju sååå sakta nu ju! Olidligt sakta och jag har fjärilar i magen.
Där kan ju väntetid förekomma också innan jag får ett rum så att dom kan sätta igång mig...
 
Jag ska strax lägga Olivia och ska passa på att ta en powernap jag också. Lär ju behöva det om det drar ut på tiden...
Om 3 timmar kommer Mummu hit, sen åker vi.
Imorse när Nicole vaknade var det första hon sa: "Grattis på födelsedagen" ♥ och kramade mig.
Nu har vi lämnat dom på dagis och dom vet vad som gäller. Idag ska Mamma in till sjukhuset och få ut bebisen.
Dom är såå taggade! 
 
Andres fick ta en bild på mig precis, min mage i vecka 37 + 0
Nån mer veckobild blir det inte.
 
 
Nähe nu ska jag vila en stund, behöver ladda batterier lite inför förlossningen ;)
 
Tack för alla lycko önsnkingar, jag håller er uppdaterade ♥

IMORGON går hyresavtalet UT !!! ♥♥♥

Nu har jag lite fjärilar i magen men jag försöker att inte för mycket på morgondagen.
Vi får ta det som det kommer för det går aldrig som man tänkt sig ändå, visst?
 
Alla barnen sover och jag ska snart ta ett lååångt varmt bad. Det kommer nog att dröja ett tag innan jag får bada igen?
Fast jag ska bada imorgonbitti också, men då blir det nog inget långt bad, haha ;)
 
Hur ska man förbereda sig på en förlossning? Vad ska man äta?
 
Här kommer några av dagens bilder:
 
Som sagt... otroligt kul att höra sin röst med micken...
 
Jonathan
 
Danilo
 
Vanessa
 
Nicole
 
Nukke & Bessa
 
Olivia vill leka vid dagis lite...
 
 
Nä nu måste jag bada lite. Tvätta håret och raka mig.
Ta fram BB-väskan... kolla igenom det....
SOVA!
Herregud hur ska jag kunna sova?
 
"Torgny" i magen möblerar om för fullt. Hoppas att han hajar att han inte ska bli långvarig där i magen, imorgon går hyresavtalet UT! He needs to move!
 
Jag kommer att uppdaterar här på bloggen imorgon, och även på min instagram. (mybabydolls) kanske inte några långa inlägg, men jag håller er uppdaterade om vart vi går ;)
 
Gaaah så spänannde!!!
Snälla håll tummar och tår för oss imorgon. ♥
 
 

Bilder bilder bilder

Tjohej!
Jag sitter och försöker tänka på lite annat såhär kvällen före "den stora dagen" och passar då på att bjuda er på bilder från min bloggmapp. Jag vill ju kunna bjuda på aktuella bilder, och då vill jag inte gå tillbaka till dagar när vi inte hade våran nya familjemedlem hos oss.
 
Idag efter dagishämtning var vi ute på gården i 1 ½ timme med några dagismammor och deras barn. Igår var vi också ute och lekte i flera timmar, känns så härligt nu med detta sköna vårväder, tycker ni inte det?
Jag tog kort med mobilen som jag lånar av Andres, men bilderna är ju inte de bästa...
Längtar tills jag kan köpa mig en systemkamera! ♥
 
Men bättre lite "halvdåliga" bilder än inga alls ;)
 
En ledsen Danilo för att det var brorsans tur med sparkcykeln.
(Dumma mamma som inte hade nycklar till förrådet för att hämta ut hans egna...)
 
Det går verkligen inte att ta en normal bild på Jonathan, han ska spexa och apa sig på varenda bild... Smiley
 
Nukke (Nicole)
 
Vanessa
 
Olivia....
 
Charmig bild... hahaha, men hon försöker faktiskt säga "Schhh".
Gick över till en annan lekplats.
 
Danilo skadade sina ben på något mystiskt sett. Ingen såg han ramla men plötsligt gick han jätte konstigt.
Han har inga märken eller något, men knäna kunde han inte böja på något ben. han grinade varje gång någon kom nära hans ben resten av kvällen och han låg bara på soffan och ville inte röra sig alls. Jätte konstigt och obehagligt.
Imorse var det inga problem igen.
 
 
Några bilder från några dagar sedan också:
 
Danilo & Olivia sjunger i micken igen. det är lite av en favorit leksak här hemma. 
 
Som om dom inte hördes tillräckligt utan själva micken.... Smiley
 
Nicole leker... 
 
Olivia sur för att hon inte får sno syrran saker...
 
Hon gör så nuförtiden. Hon ska emellan allas lek och får hon inte allt som hon vill så gråter hon som en drama princess.
Suck.
 
En morgon när Mummu skulle lämna järngänget på dagis...
 
En dag när vi var ute och det var kaaaaallllt!!!
Barnens kusin Emma (<---min brorsdotter) var med oss.
 
Olivia upptäckte att det var jätte kul att leka i vattenpölar...
 
 
Fler inlägg kommer snart! ;)
 

♥ EN dag kvar!!! ♥

God dag!
Vet ni vad det är för dag idag? SISTA dagen jag går här hemma med baby # 6 i magen!
IMORGON ska jag ringa till förlossningen och fråga vilken tid jag ska komma in för igångsättning.
GALET jag vet!
Hade förvärkar igårkväll och hann bli nervös. Nu kommer jag ihåg hur ont det gjorde. Vi får hoppas att "Torgny" är samarbetsvillig imorgon och inte låter oss vänta alldeles för länge på honom. Man vet ju aldrig... ;)
Natten var ju som sagt inte så sömnvänlig direkt med förvärkar och en ledsen olivia som vaknade stup i kvarten helt piggelin och ville mig sin tavla med några bilder på henne från förra sommaren och alla leksaker som hon såg i sitt rum.
 
Hon sov i 3 (!) timmar idag och jag passade på att vila jag också. Jag har grejer jag måste förbereda med idag, men plötsligt står det helt still i huvudet och därav har jag inte gjort något alls.
Jag ska gå igenom BB-väskan iaf. Tvätta bort så mycket av tvättbergen som jag kan, plocka fram kläder till barnen..
behöver handla lite frukostgrejer också.
Spjälsängen är en tradition som Andres och barnen sköter om. Dom skruvar upp sängen när jag är på BB.
 
Igår var det ännu en härlig dag ute i solen för våran del. Tog bilder med Andres gamla mobilkamera men jag har inte hunnit skicka över dom ännu, men det gör jag senare idag, så dom kommer under dagen ;)
 
Kul att inte ha sin systemkamera med sig till förlossningen... :( Och min mobil som ju också gick sönder. men jag fick låna Andres gamla mobil och den är intei tiptop ordning heller. Jag har inte mina nummer kvar på den... och ljudet är katastrof. Men det ska nog gå. Det måste ju gå!
 
Bjuder på några andra bilder här så länge:
 
Häromdagen köpte Andres ett pussel åt flickorna, en med 150 bitar och dom älskar den.
Superduktiga är dom som gör den själva blixtsnabbt också.Smiley
 
Puua & Olivia svärdas i leksaksaffären...
 
Mina två "stora" sessor ♥
 
Pyssel...
 
Ni ser att Olivia har lärt sig att klättra upp på köksstolarna själv nu... *suck*
När jag ska ta fram mobilkameran så springer hon snabbt till vardagsrummet och sätter sig på högtalaren och säger "Chiiiiiz!"
 

Påskkärringar och påskharar

Påskhelgen börjar lida mot sitt slut.
Denna påsk har verkligen bjudit på toppenväder och vi har varit ute en massor.
 
Idag har vi plockat bort allt påskpynt- vilket inte är så mycket, i stort bara några kycklingar på köksbordet och i köksfönstret hänger en häxa på sin kvast. Och så barnens pyssel som dom gjort på dagis står framme också.
 
Imorgon ska barnen tillbaka till dagis och de vanliga rutinerna börjar rulla på.
 
Häromdagen när vi var i Port73 så hade dom ansiktsmålning där. Våra tjejer var lite för blyga och ville inte bli målade till påskkärringar som var och varannan unge var, dom valde rosa hjärtan på sina kinder istället, medans Danilo & Jonathan blev målade till påskharar. Sötaste! ♥
 
 
Våra barn har inte gått påskkärring alls. Vi tänkte att vi skulle ha åkt runt till familjen, men dom ville inte. Dom har aldrig gått påskkärring så dom vet inte hur det ens går till, egentligen. Plus att dom är för små för att gå själva och plinga på hos folk. 
Och inga påskkärringar har plingat på här hos oss heller.
Det är svårt här vi bor eftersom alla har portkod eller porttelefon, så man kommer inte in i portarna.
 
Jag kommer ihåg när mina syskonbarn Emma & Felicia var små och dom klädde ut sig till små påskkärringar, jag följde med min syster och svägerska och vi väntade nere vid porten medans dom plingade på hos alla och sa "Glad påskkärring!" Smiley
 
Jag tänkte fråga er lite om vad ni tycker om att låta barnen bli klädda/målade till påskkärringar och knacka på hos folk och be/tigga om godis?
 
Jag vet att vissa tycker att det hör påsken till, medans andra gillar inte alls idén om att låta barn tigga godis hos främlingar. Vad tycker NI?

Bara TVÅ dagar kvar !!!!!!!

Måndag idag.
♥ Denna vecka har vi en ny liten familjemedlem, åhh vad vi längtar!! ♥
Bara TVÅ dagar kvar, helt galet!
Nu längtar jag bara efter att få värkar och föda. 
Jag lär ju ta tillbaka det när det väl sätter igång, och man kommer ihåg hur ont det faktiskt gör.... Smiley
Men nu är jag taggad till tusan!
 
Igår på grillkvällen satt vi på altanen och pratade om namn igen.
Andres vill att det ska bli en Simon. Han har fått med sig mina bröder och min pappa till det också. (Hjärntvättade säkert)
Jag vill verkligen inte ha det namnet. Jag kan inte tänka mig att pojken i min mage heter så, eller ser ut så.
Så vi bollade namn hit och dit, och ändå kom vi inte fram till något.
Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. Men för ett kontrollfreak som jag är så känns det liite jobbigt att inte ha ett namn på honom redan långt innan hand föds. Jag har provat med några namn, och försökt föreställa mig just det namnet på min ofödda son, men jag vet inte... det är så svårt. 
Flicknamn däremot är så mycket enklare.
Om två dagar får vi träffa dig våran älskade son. 
Herregud vad det känns konstigt att veta att vi har ett datum.
 
Jag har hela tiden trott och varit orolig att hon kommer att födas för tidigt och oroat och stressat mig över det, och nu är jag i vecka 36 + 5! Såhär långt har jag bara gått med Nicole. Ibland på nätterna så tror jag att vattnet ska gå när jag vänder på mig, men inget händer. Slemproppen fortsätter att gå, nu med blodblandad segt slem.
Tydligen så betyder det inte mycket alls i det här fallet, det började ju för snart 2 veckor sen.
Jag har nog aldrig varit såhär stor med något av mina barn, så denna kommer nog att vara den största jag föder.
Så galet spännande nu!
 
Barnen räknar ner på dagar också. Två dagar kvar. 
Mycket bebis i tankarna nu, men vi försöker njuta av dessa sista dagar tillsammans innan vi blir en familj på 8 personer.
 
Igår innan grillningen var vi ute och cyklade och gungade.
Vi hade tänkt att Nicole ska lära sig att cykla utan stödhjul denna sommar, men hon är osäker på sig själv.
Övning övning övning. Alla andra barnen vill också testa att cykla utan. :)
 
Nicole ska bygga en koja...
 
Det är jätte roligt att sitta på pappas axlar och dra honom i öronen Smiley
 
Olivia har lite balkongshäng ♥
 
 

♥ Grillsäsongen är invigd ♥

Igår samlade vi ihop hela "Nordling familjen" och invigde grillsäsongen för i år.
Det blev hemma hos Mummu & Puua, vädret var helt strålande- vi kunde inte ha valt en bättre dag.
Barnen lekte med sina kusiner, sprang runt på gården och lekte och hade för sig, vi grillade gott och bara var.
 
Puua, syrran, brorsan Toni, Patrik, Dewin & Sebastian
 
Felicia & Emma
 
Andres och min andra bror Stefu vid grillen
 
... Och jag.
Jag har på mig Mummus t-shirt eftersom 99 % av mina tröjor sitter för tight av nån konstig anledning ;)
 
 Barnbordet :)
 
"Snart får vi äntligen träffa dig lille bebis" ♥
 
Mmm, efterrätt!
 
Emma med sin mamma Anna (<---min svägerska) och så syrran med hennes dotter Felicia
 
 
Varje familj har någon som drabbas mer än de andra. I våran familj är det Vanessa som står för (nästan) alla olyckor. Jag vet inte hur hon lyckas, men hon har sååå bråttom att hennes ben inte riktigt hänger med.
Såklart lyckades Vanessa ramla inte bara en utan 3 (!!) gånger på gården och skrapade upp sina ben...
Strumpbyxorna var det bara att slänga- hennes andra par strumpbyxor på bara 3 dagar som får kastas bort. Och inga extra byxor ville hon sätta på sig, nejnej, för det går ju inte för sig att hon, lilla prussiluskan ska ha på sig mjukisbyxor.
Tur att det var så pass varmt att det gick att vara utan strumpbyxor också.
 
Men jah... sommaren har inte ens börjat och hon har en massa plåster och blåmärken på bena redan nu. Suck*
 
Nicole
 
Syrrans son Dewin
 
Kusinen Emma tar så väl hand om Snuttisen (aka. Olivia) hon orkar leka med henne hur länge som helst och gå runt och utforska allt med henne.
 
Jonathan våran lilla klätterapa...
 
Herrarna startade säsongens första boule premiär också. Det är så viktigt det där, vem som vinner och vem som förlorar. Årets första match vann Andres och han var så glad och sa att nu ska han inte spela mer på hela sommaren, så han är obesegrad, haha...
 
Såhär glad var Alfalfa- nej jag menar- Puua över sin förlust.Smiley
 
Olivia ville gärna ha sällskap av sin morbror Stefu när hon skulle in i lekstugan och leka. Hon kom och hämtade honom, tog hans hand och sa "mano" (=hand på spanska (igen)) och drog iväg med honom.
Så han var illa tvungen att följa med... när han precis smygit ifrån henne och satt sig så såg han henne i ögonvrån igen, han bara säga "Åh nej!" och sen var det dags igen...Smiley
 
Pappa och "Liiah" leker med dockor...
 
 
 TACK för en jätte mysig dag/kväll alla inblandade! Må vi ha en massa såna här dagar framöver! ♥

Dålig timing!?

Gaaaah! Just my luck!
Nu har min mobil också gått sönder!
Den ramlade från vagnen ner på asfalten ikväll när vi skulle hem från Mummu och Puua- och nu kan hag i stort sett inte göra något med den! 
Alla bilder, appar, nummer, mail och sms- har inte tillgång till något av det via mobilen! :-(
Kan inte ringa eller ta emot samtal eller sms. Något dålig timing!??!
Först systemkameran och nu det här...

Bebis nu är det verkligen bäst att du stannar i magen tills jag har löst det här!

Kommer nog att grubbla på det här hela natten... *suck*

Årets första PICKNICK

Igår hade vi en helt fantastisk fin dag som bjöd på en massa värme och solsken!
 
Vi var ute och promenerade och då tog barnen ut sina cyklar, sparkcyklar och trampbilar.
 
 
Såhär brukar det se ut, barnen i förväg och lilla Olivia, drömmaren i sin egen värld bakom och undersöker allt och plockar upp pinnar, blommor och annat skoj. När hon hittar en fimp på marken stannar hon och säger "Usch!"
 
 
Vi åkte och handlade efter Olivias (och min, thihihi) vila och därefter hade vi årets första picknick ute.
Premiär utan jackor och mössor var det också, så himla härligt!
 
 
Vi spelade fotboll och blåste såpbubblor och var ute i flera timmar innan det var dags att gå hem och kvällsbada.
 
Härligt att kunna spendera många timmar ute och ha skoj.
 
 
Blåsa såpbubblor!
 
 
Olivia hällde ut sin såpa, då kunde hon blåsa och blåsa hur länge som helst, med en tom flaska, haha...
Jag och magen, igår i vecka 36 + 3 ♥
 
Mitt stora och mitt Lilla Hjärta ♥♥
 
 
Var förbi hos mina föräldrar en snabbis och hälsa på min morbror Lasse som kommit dit med sin motorcykel.
Biker gilr!
 
 
Denna dag skulle bjuda på ännu mera sol och värme,vi ska premiär grilla hos mina föräldrar senare idag.
Nu sover lill snuttis efter att ha bråkat med några skor i hallen... (!)
 
Önskar er en fortsatt härlig påskhelg med en massa sol och värme ♥

Lite sommar nytt & håraccesoarer

Lite sommarnytt till Olivia:
 
 
 
Det är ingen nyhet att jag älskar att fixa med barnens hår, och jag älskar alla hår dessa håraccesorier ♥
Kul att det börjat komma nya spännen med rosetter, tofsar och diadem än bara vanliga tofsar. LÖÖÖÖV IT.
 
 
Tjejerna här hemma älskar allt sånt här, precis som sin mamma. (speciellt dåVanessa)
Olivia gillar inte diadem, men allt annat låter hon vara nu. Det var andra puckar förut när hon skulle dra av sig allt, men nu låter hon mig fixa hennes hår snällt och fint, hon har väl insett att hon inte kommer ifrån, haha... ♥
 
 

* Puffar upp * GISSA!

Oj, nu var det dags att puffa upp detta inlägg lite med uppdateringar.
 
Jag har fått igångsättning beviljad till onsdag den 23/4 och då är jag i vecka 37 + 0.
Jag har förlängt listan till den 24:e ifall grabben i magen är envis och inte vill kika ut samma dag ;)
Så längre än så kommer vi förhoppningsvis inte ;)
 
Barnmorskan trodde dock att bebis inte tänker vänta tills nästa onsdag, utan att han kommer tidigare, men vad vet hon?  Denna bebis kan ju överraska! ;)
 
När tror NI bebis kommer att födas?
 
Lite fakta om tidigare graviditeter:
 
Nicole föddes i vecka 39+5
Vanessa 34 + 3
Danilo & Jonathan 30 + 3
Olivia 36 + 2
 
APRIL:
 
15/4 MUMMU, Viveca
16/4- Melina
17/4- Satu P, Pippi, Sara, Nathalie, Annapanna
18/4- Rebecka- A beutiful mess, Zandra, GOS tremirakel, Mona, Sandra W, Ellie
19/4- Linda, Linda C, Tess, Sofia O, Anni, Mummu, JossePosse, Yaiza
20/4- Zia, Kristiina, Marie, Familjen Lindvall, Maria 5barnsmamma, ANDRES, Sofia, Olivia, Joanna, Helena H, Jennie Ö
21/4- Anki, Cissi, Felicia, Helen Andresson, Therese, Emma, Ellie, Anna C, Mamma24sju
22/4- Melina, Ufojording, Louise, Synnöve, Ellinor
23/4 Igångsättning- Carina, Sofie, Lisa, Lovisa, Denise, Hjördis, Ann- Sofie, 7 barnsmamman, Sara, Louise H, Natta, Jenna, Clara
24/4- Li-5barnsmamma, Marie, Carina W, Åsa, Annsofie, Veronica, Camilla Nordin, Simone

Påskafton och påskäggs jakt!

Påskaftons morgon och jag vaknade klockan 5:08. Inte OK!
När jag vaknade så var jag pigg och glad och trodde att barnen hade bjussat oss på en rejäl sovmorgon. Jo, tjena...

Jag låg kvar i sängen och försökte somna om när jag insåg vad klockan var, tittade lite på Nicole som låg där tätt intill mig. Hon hade kommit på natten och klagat på magont.
Hon är bara fem år och snart är hon storasyster till 5 små... ❤

Jag hjälpte Påskharen med påskäggen.
Jag hade gjort iordning dom i torsdags och fyllde ägg med godis.
Sån tradition har vi, det är påskägg fyllda av godis och inga andra presenter. Presenter får man när det är jul och på födelsedagar, på påsk är det godis som gäller.
Och på påskafton får dom leta efter sina ägg som påskharen har gömt här hemma nånstans. Även Olivia fick lite godis i sitt påskägg. En godisask, klubba, mini smarties och lite bilar.

Vanessa vaknade först och hittade ett ägg direkt, och när dem sen började vakna tätt en efter en ville hon gärna hjälpa till att leta. Så ja... Det blev godis innan frukost.
Inte så farligt.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad och dricka mitt morgonkaffe. Sen får vi se vad denna dag har att bjuda på. 
Sol har vädergudarna lovat iaf. ☀

LÅNG fredag & påskmiddag

Låååång fredag- tell me about it.
Speciellt när man vaknar klockan 6 på morgonen. När jag var liten trodde jag på riktigt att just långfredag var en fredag som var längre än alla andra fredagar. Och det har verkligen känts så idag.
 
Idag har vi varit i Handen C och grabbarna bus har blivit klippta.
Vi har ätit påskmiddag och bara vart hemma. Japp, vi har ätit påskmiddag idag, det blev en fin påskbuffé så att alla har fått ta det dom ville. Till efterrätt blev det tårta och en massa jordgubbar.
Tagit fram liter påskpynt har vi också gjort.
 
Alla barnen har egna kycklingar.
 
Fina grabbar har fått håret klippt. Dom älskar att sitta i frisör racerbilen, jätte duktiga. ♥
Som ni ser så behövdes det... ;)
 
Jonathan ♥
 
Danilo ♥
 
 
Nu har vi satt på en film som vi ska kolla på. 
Olivia är dock vaken och ni vet väl hur det blir då.... Hon ropar på mig eller Andres hela tiden och kommer vi inte direkt så ska hon komma och ta våran hand och säger "mano" (hand på spanska) och dra oss dit hon vill....
Lill bossen.
 
 
Nu ska jag hämta välling till lill bossen, så hon lugnar ner sig, snart är det hennes sovdags.
Vi hörs mera imorgon, nu finns det ingen ro att sitta här med alla vakna.
Nu står hon och drari mig igen "Titta, Liiah!" "Äkkii"(det sista betyder "snabbt eller skynda")
 
Ha en fortsatt fin kväll allihpa, och GLAD PÅSK på er!
 
 
 
 
 

Pedant perfektionist- Who me?! ;)

Har funderat mycket på det här...
Jag är en pedant perfektionist och hemmet ska vara tiptop. (Det är min stora last, inget jag är stolt över.)
Med 5 små barn hemma så är det inte sådär jätte bra som ni kanske förstår...Smiley
 
Hur ofta får era barn städa sina rum?
 
Ibland känns det som att jag ber dom göra det jämt.
Ibland, bara för att utmana mig själv så säger jag till mig själv att dom inte behöver städa på några dagar. Det är deras rum, låt det se ut som det gör. Men jag kan aldrig hålla mig.
När kvällen är kommen så ber jag dom plocka upp sina leksaker efter sig. Varje kväll!
Jag blir galen om dom har släpat leksaker till köket, hall och vardagsrum och ber dom plocka upp efter sig.
Jag har inget emot att dom leker vart dom vill och stökar till med leken, men att leka och sen bara lämna sakerna och börja med annat gör mig tokig. Dom får leka, men när dem lekt klart ska dom plocka upp efter sig innan de påbörjar nästa lek.
Men det är så himla tråkigt och tjatigt!
 
Jag är perfektionist och varje kväll ska hemmet vara fint innan jag lägger mig.
Andres blir ofta irriterad på mig som far runt som en virvelvind här hemma och fixar och donar innan vi ska börja kolla på film på kvällarna tex, eller bara om vi ska ut nånstans. Jag kan inte låta något vara där det inte ska vara. Det måste vara ordning och reda innan jag går hemifrån, annars mår jag dåligt på riktigt.
Varför? Och vad är det värsta som kan hända om jag låter allt stå?
Jag stressar mig över städning jämt. Tvångstankar har jag också, allt måste stå på ett vist sätt och det ska vara tiptop.
Inte i barnens rum då, men i alla andra rum.
Jag måste ha stilrena ytor med så lite krimskrams som möjligt.
 
Så nu vet ni lite om mina "jobbiga" sidor också, haha Smiley
Som ni förstår så kan det bli jobbigt och väldigt stressigt för mig själv bara.... Smiley
 
Bjuder på en bild när Nicole & Vanessa har lite show för oss...
 
 
Börjar påminna mig om mina syskonbarn Emma & Felicia som skulle showa hela tiden-överallt.
Även nu när dem är 11-12 år Smiley
 
Nu ska tjejerna få sina hår fixade och naglarna skulle prompt målas till orange/gult då det faktiskt är påsk. Okii....
Danilo & Jonathan ska få sina hår klippta idag också. Växer som ogräs! *avis*
 
 

Skärtorsdag & Salong U- Zone

God kväll!
Ahh, äntligen har jag tid för att sitta här i lugn och ro en stund. Har varit en fullspäckad dag.
 
Imorse packade jag ihop barnen, mötte upp Mummu och tillsammans åkte vi till Farsta för att gå till
syrrans salong U-Zone.
 
Ett glatt gäng på ditvägen!
 
 
Väl framme på salongen fick jag mina fransar och bryn färgade, samt ögonbryns vaxning.
Det var en evighet sen jag färgade dom sist, skönt att ha det gjort nu!
Barnen lekte en stund i lekhörnan som dom har där, men gick sen iväg till Centrum med Mummu.
 
 
Passade på att kika in på allt som finns och vad jag skulle behöva fylla på där hemma  Smiley
Märket Dermalogica gillar jag, har många av deras produkter hemma men skulle nog behöva köpa ett ansiktskräm snart igen.
 
 
Ni ser ju, utbudet är jätte stort.
En massa doftljus har kommit in. Jag brukar inte gilla doftljus, men just vanilj och äppeldoft älskar jag ♥
 
 
Purminerals smink...
 
 
Och ögonfransserum. Har ni testat något serum som ni ser gör skillnad på franstillväxten?
När man är gravid får man ju inte använda sig av dessa, men jag har haft det förut, fast då av märket NeuLash som syrran sålde förut. Är sugen på att testa igen!
 
Syrran tog lite bilder när jag låg och fick min behandling.
 
 
Det var en lagom lång behandling för mig, jag kan inte ligga på rygg längre stunder, för då trycker bebis så jag får ingen luft. Smiley Men det här gick bra. Smiley
 
Tänkte passa på att tipsa er om airbrush tanning som dom gör där- ett snabbt, säkert och smidigt sätt att bli brun och få en naturlig solbränna. Jag känner mig alltid piggare och fräschare när jag har lite färg på kroppen/ansiktet och brukar spraya med brun-utan-sol.
Funderar dock på en fakebränna på hela kroppen med airbrush framåt sommaren, som en grund ;)
 
Detta kopierade jag från deras hemsida:
 
Hur går airbrush till? Jo, en vattenlösning innehållande substanser som ger en vacker solbränna sprayas på huden. Lösningen innehåller ett färgpigment som direkt ger en vacker brun färg. Behandlingen tar ca 15 minuter totalt. Efter 4-8 timmar duschar man, och den riktiga ”solbrännan” framträder då. Den sitter kvar i upp till en vecka.
 
 
Tack för färgningen Karo!
Känns härligt att bli lite bortskämd såhär lagom till förlossningen! ♥
 
För övrigt så har jag inga som helst känningar på att bebis skulle komma snart.
Jo, mer sammandragningar. Sammandragningar har jag i för sig haft hela graviditeten, men mera idag.
Lite av min slempropp gick idag igen, men det verkar inte vara något som säger att det sätter igång det för mig. 
 
När vi skulle åka hem igen så var nog lilla gänget trötta och hungriga, för aaaaargggghhh vad jag höll på att bli gråhårig för allt tjaffs och kaxigheter. Herregud vad flög det i barnen? Dom bråkade och tjaffsade hela tiden, och när man sa till så kaxade dom sig bara.
Såna stunder önskar man att man hade haft körkort och kunnat lasta in alla barn i bilen och åka raka vägen hem.
Vi fick vänta på alla bussar hur länge som helst, riktigt dålig timing med allt. Vi hoppade av i Haninge C och åt på Donken och fortsatte sen hem. En sak till, vi satt och väntade på bussen i 26 minuter med trötta otåliga barn och sen kommer det två sura tanter med sina rullatorer precis när bussen kommer, tittar på mig och barnen och tror att dom ska tränga sig före mig med vagnen och att jag får vänta på nästa buss igen!
Vilka sura miner när jag sa att jag väntat länge och var före! Fräcka!
 
Men... vi kom hem iaf. Fast det tog lite längre tid än väntat...
Olivia fick lägga sig och barnene tittade på film, sen åkte vi iväg på ärenden. Handlade påskmat och åt ute.
Tanken var också att grabbarna skulle ha klippt håret, men vi hann inte.
 
Nu rinner nog mitt badvatten över, gotta go!
Ikväll ska vi kolla på film och jag ska äta After Eight! och dricka massa Orangina- för det är jag väl värt? ;)
 
 

Nicole modell för Lindex ♥

Äntligen kom bilderna ut på våran docka Nicole som hon gjorde för Lindex för nån månad sen. ♥
Hon var så glad när vi klickade in på deras hemsida och såg henne där Smiley.
 
Älskar den här bilden ♥
 
 
Och jag älskar hennes kläder som hon har på sig, och de andra barnens också.
Det är ut Lindex Spring party kollektion.
 
Behinds the shots:
 
 
Sötis. ♥
 
Har ni sett hur mycket fint Lindex har fått in nu?
Vågra knappt gå in där ju Smiley!

Storstädning och utelek

Idag efter att Mummu gått med barnen till dagis fick jag ett ordentligt städryck.
På med barnmusik till Olivia och så satte jag igång med att torka bord, skåp, hyllor, dammsuga, moppa golven, skura toaletter, tvätta speglar, tvätta, tvätta, tvätta, rensa barnens pysselskåp, plocka och fixa och dona.
 
Hur underbart som helst att ha det gjort! Och det doftar ju så ljuvligt fräscht efteråt.
Städade ute på balkongen också, men där finns lite grejer som måste ner till förrådet vilket jag inte orkade med nu.
 
Mamma viker tvätt och Olivia sjunger bredvid...
 
 
Sen var det dags för Olivia att sova och jag åt lite frukost och la mig på soffan och sov jag också.
 
Efter dagis hämtning stannade vi ute igen och fick sällskap av barnens dagiskompisar och deras fina mamma.
Så härligt när våren är här och solen värmer. Nu ser man folk ute iaf, på vintrarna är folk här i ide.
Nu börjar lekparkerna och gårdarna fyllas på med mammor, pappor och barn. :)
 
Som ni ser så fick jag hem några påskgubbar i form av Danilo & Jonathan Smiley
Dom har haft lite påskroligheter på dagis och påskharen hade tydligen varit där och gett dom glass också!
 
Vi satt vid våran bakgård och njöt av vädret och barnen lekte i sandlådan, klättrade på det lilla huset, plockade blommor och lekte i skogen.
 
Vanessa och kompisen Frida i bakgrunden
 
Nicole leker Madicken... ni ser Olivia knallar iväg där i bakgrunden också. Hon drog till sin mosters gård...
 
Olivia- lilla fågelskådaren i skogen ♥
 
Och lille Elias, haha, han blev visst lite trött och tar sig en liten vilostund med lite solskydd för ansiktet Smiley
 
Vi lekte en stund vid syrrans gård också innan det var dags att gå hem och äta middag.
(Nicole var så glad att få leka utan sin jacka.)
 
Anna- Maria skickade lite bilder till mig, här gungar jag med lill Snuttisen :)
 
 
Tack för denna spontana playdate! Smiley
NU ska jag gå och kolla på Kardashians. Tror att en glass ropar på mig i kylskåpet också... Smiley

Bildregn

Jag går igenom min blogg-mapp här just nu och insåg att jag helt glömt bort att lägga in bilder från grabbarnas egentliga 4-årsdag den 8/4.
Vi hade ju kalas efter kalas helgen innan det, så dessa bilder hamnade lite fel...
 
Grabbarna fick öppna sina presenter från oss och dom blev såå glada!
Danilo fick sin efterlängtade bil med husvagn, Jonathan fick Spiderman dräkten han velat ha och lite annat smått och gott.
Mummu & Puua kom över på födelsedagsfika och så sjöng vi igen.
 
 
Danilo har lekt med sin bil varenda dag...
 
Alla ville låna Jonathans spiderman kostym...
Smiley
Vanessa...
 
...Nicole
 
Jonathan älskar sin krok!
 
Olivia bara var :D
 
 
Här ser vi något som vi inte ser så ofta.
Nicole sitter med Puua!
Han brukar jämt reta henne , och hon retar tillbaks. ♥
 
 
Senare den kvällen kom barnens farbror Oscar och kusin Emilio och hälsade på också.
Vi åt middag ihop, och tjejerna fick ta grabbarnas bord och stolar till köket och sitta där :)
 
Kusin Emilio och Danilo
 
Fasiken var surt med dessa mörka och dåliga mobilbilder!
Längtar tills jag kan köpa mig en ny systemkamera... ♥
 
Nu vaknade Olivia och vill att vi ska leka.
 
Spiderman Jonathan en tidig morgon...
 
 
Tre av fem tittar på film... 
 
Vanessa spelar lite gitarr...
 
Och Olivia har hittat micken... (Jag misstänker att hon har ärvt sin pappas "sångröst")Smiley
 
Jonathan har varit hemma hos Mummu & Puua och ritat... tror inte att han hade något papper då han hade ritat över hela sig.... Glad var han över sina master pieces ändå.
 
 
Bjuder på två bilder på Vanessa & kusinen Felicia från stugan också.
 
 
Mera på ingång!

♥ Vecka 36 + 0 ♥ En vecka kvar!

Wiiii, vecka 36 + 0 idag!!! MAX 1 vecka kvar nu!!!
7 dagar! Iiiiik, så roligt! ♥
 
Här kommer dagens magbilder :)
 
 
Och igen, ber om ursäkt att kvalitén inte är den bästa just nu... :(
 
Såhär står det om denna vecka:
 
 
Meeeera magbilder:
 
 
Hoppas att bebis fixerar sig snart...
Det sägs ju att en del barn (speciellt för omföderskor) så fixeras barenen först när förlossningen startar.
Senast på ultraljudet låg han inte fixerad, han hade sin hand på kinden, och jag hoppas verkligen att han inte tänker komma ut som nån Stålman! 
Smiley
 
Bebis (som fortfarande är utan namn) Vad vi älskar och längtar efter dig!!
♥ Snart ses vi! ♥

GISSA! (fast bara fram till den 24/4 ;))

OK, nu blev det ju lite ändring på detta med Gissningsleken, haha..
Jag har fått igångsättning beviljad till onsdag den 23/4.
Så längre än så kommer vi förhoppningsvis inte ;)
 
Barnmorskan trodde dock att bebis inte tänker vänta tills nästa onsdag, utan att han kommer tidigare, men vad vet hon? Smiley Denna bebis kan ju överraska! ;)
 
När tror NI bebis kommer att födas?
 
Lite fakta om tidigare graviditeter:
 
Nicole föddes i vecka 39+5
Vanessa 34 + 3
Danilo & Jonathan 30 + 3
Olivia 36 + 2
 
(Jag har BF den 13/5 egentligen)
 
Jag skriver upp dem som redan börjat gissa, var med ni också ;) Jag avslutar den dock den 24/4. 
(vem vet om igångsättningen tar lång tid och herrn tittar ut först dagen efter?)
 
APRIL:
 
15/4 MUMMU, Viveca
16/4- Melina
17/4- Satu P, Pippi, Sara, Nathalie, Annapanna
18/4- Rebecka- A beutiful mess, Zandra, GOS tremirakel, Mona, Sandra W, Ellie
19/4- Linda, Linda C, Tess, Sofia O, Anni, Mummu, JossePosse
20/4- Zia, Kristiina, Marie, Familjen Lindvall, Maria 5barnsmamma, ANDRES, Sofia, Olivia, Joanna, Helena H, Jennie Ö
21/4- Anki, Cissi, Felicia, Helen Andresson, Therese, Emma, Ellie
22/4- Melina, Ufojording, Louise, Synnöve
23/4- Carina, Sofie, Lisa, Lovisa, Denise, Hjördis, Ann- Sofie, 7 barnsmamman
24/4- Li-5barnsmamma, Marie, Carina W, Åsa, Annsofie, Veronica
 

♥ BIG NEWS! ♥

Gott folk- jag har stora nyheter.
Smiley
Barnmorsan jag träffade igår ringde upp idag. Jag förklarade läget, hur jag kände och detta med antibiotikan och hon sa att det måste ha blivit något missförstånd.
Hon sa att man sätter igång först när man kommit till vecka 37 + 0 och det var det jag ville- INTE tidigare!
Då var det heeelt andra toner, då var det minsann inga problem, en helt annan sak för då är barnen färdigutvecklade i magen. Hon lät jätte glad och positiv.
 
Upplägget blev såhär- Nästa onsdag när jag är i vecka 37 + 0 blir jag igångsatt.
Men (!!!) hon trodde inte att jag skulle hinna komma så långt, så hon skrev ut antibiotika till mig som jag ska börja med redan nu idag. Och så får jag det på förlossningen intraventöst också om det är så att jag föder tidigare än nästa onsdag.
 
Jag kan inte fatta det!!!
Senast nästa ondag är jag 6 barnsmamma!!!!!!!
Smiley
Jag visste knappt vart jag skulle ha tagit vägen, så glad som jag var!
NU känns det här mycket bättre. Jag känner mig trygg.
Nu ska jag njuta av dessa sista dagar till fullo.
 
Jag & Olivia ♥
 
 
Gaaaaah, jag är så exalterad!!! Smiley
Helt overkligt!
 
Längre än såhär gick ju inte min "Gissnings"- lista nurå.
Ni kan ju fortfarande gissa, om ni tror att han kommer tidigare än 23/4. Smiley
Fast jag tycker att det datumet är bra, han får ligga kvar ett tag till så att jag hinner äta min antibiotika. ;)

Utelek!

Nu har jag ringt till specialist MVC igen, och läkaren jag träffade igår kanske ringer upp under dagen, annars skulle jag ringa tillbaka imorgon och prata med någon annan...
 
Anledningen till att jag ringde upp igen är för att jag kom på några saker som jag inte känner mig säker över nu.
Så typiskt att man kommer ihåg saker man borde ha tagit upp först i efterhand sådär...
Men det var ju det här med antibiotikan mot GBS som jag skulle få via dropp på förlossningen innan bebis föds.
(en typ B-streptokocker som kan vara mycket skadligt för bebis att få)
 
Hur i helsinki tänkte hon att jag ska få det om jag ska föda hemma!? Igår sa hon: Om du nu skulle föda hemma så går det säkert helt bra det med. My ass! Jag var för paff för att reagera på det där och då. Det kan väl inte vara OK att föda hemma heller? Jag har 5 små barn här hemma, och skulle det gå så fort att jag föder hemma så kunde det bli jätte traumatiskt upplevelse för dem. Tänk om jag skulle vara ensam hemma med dem också?
Och tänk om jag inte skulle hinna få antibiotikan...? Hon som svarade i telefon sa att barnmorskan måste ha missat det. Jag hoppas att jag kan få prata med nån som förstår mig. Vi får se vad som händer när hon ringer upp, hon kanske missuppfattade mig nånstans?Smiley
 
Hur som.
Igår var det strålande vårväder och vi gick ut för att leka efter dagis. Olivia älskar att vara ute och blir lite sur varje gång som vi går hem direkt efter dagis. Igår stannade vi ute. Olivia fick hink och spade att leka med i sandlådan, Nicole och Vanessa tog med sig sina sparkcyklar och Danilo & Jonathan fick ta ut sina trampbilar. Vilken lycka! ♥
 
Bror & syster ♥
 
Busige Jonathan
 
"Liiah"
 
Sparkcykel ligan :)
 
 
Jag försöker ge dem mera ansvar, att våga släppa dem iväg lite själva och ge dom det förtroendet och självförtroendet. Jag vill alltid så gärna ha koll och kontroll, men dom behöver växa och få lite ansvar.
Nicole frågade mig om dom kunde få sparkcykla till syrrans gård, man ser skymten av den från våran bakgård och jag gav dom lov. Dom åkte iväg, men stannade inte kvar för att leka, dom kom snabbt tillbaka och valde att sparkcykla några varn runt vårat hus istället och sen till dagis grinden för att styla med sina sparkcyklar Smiley
 
 
Jonathan ville vänta på att pappa kom ut med hans trampbil och lekte med Olivia i sandlådan och plockade pinnar i skogen...
 
Lycklig grabb! Smiley
 
 
Vi tog en promenad och barnen åkte långt i förväg med Andres och jag gick bakom med Liiah. (<--- Olivia kallar sig själv för Liiah, så alla har börjat säga det till henne) Hon skulle såklart gå och titta på allt och alla som hon mötte, ibland fick hon syn på en hund eller en löv som hon skulle följa efter, plocka lite blommor vid vägen eller bara fundera över saker och ting mitt i vägen.
 
Vi stannade till hos Mummu & Puua för lite kaffe på altanen medans barnen fortsatte leka ute.
Nicole och Vanessa började leka i lekhuset med dockor och plötsligt plockade dom mask och skalbaggar. Yack! Smiley
Me dont like!
 
 
Vanessa däremot är helt totalt orädd av sig och ska ta upp alla små kryp hon ser...
 
 
Danilo norpar åt sig en massa kakor som han och brorsan lämnade vid ett trädgårdssjul ute vid plantagen där dom brukar knacka på, för dom tror att Rölli (=troll) bor där...
 
Liiah med hink och spade igen...
 
På väg hem för att laga middag och bada skitiga barn ♥
 
 
Ser fram emot mååånga fler såna här dagar!
Sommar vad vi längtar efter dig! ♥

Babbel, tjurig Bessa och mera Babbel.

God morgon tisdag! Ännu en sömnlös natt bakom mig.
Börjar bli lite jobbigt det här med att sova, det är riktigt bökigt att hitta rätt ställning nu med magen och jag känner mig som en strandad val.Smiley Jag kan bara ligga på sidan, men med en liten docka (<--- Nicole) som ska krypa ner hos oss varenda natt är det riktigt jobbigt att få den plats man behöver.
När man väl hittat rätt ställning och kommer till ro måste man upp och kissa. Sen börjar hela proceduren om igen, och det är så varmt! Inatt smög jag ut till soffan för att sova. Tror ni inte att när jag ska vända mig där så ligger Nicole där tätt intill mig också!? Give me a breake!!!
 
Jag vet, jag borde sova nu när Olivia gör det, men jag måste hinna med att skicka mail och jag vill blogga också.
Det är viktigt för mig, att få skriva av mig.
Fick ett samtal från Babyproffsen om att våran vagn har kommit in också- wiiiieeee!Smiley
Vi ska hämta den nu i veckan. Smiley
 
Jag missar en massa grejer nu, men det är helt okey. Bebis i magen och min familj kommer att komma först. Alltid.
Jag måste se till att få njuta av denna sista tid med bebis i magen och försöka vila när jag får tillfälle.
 
Igår skulle jag ha följt med några mammor ut och äta middag. Dom skickade bilder till mig och det så supermysigt ut! ♥
 
Häromdagen kontaktade SVT mig om att vilja ha mig i publiken på deras debatt om oro för förlossningsvården.
I Göteborg! Jo, tjena att jag kan bara dra till Göteborg... Smiley
 
I helgen skulle Nicole ha gått på casting för H&M, men jag tackade nej. Det var dagen efter blödningarnarna och jag ville inte riskera att det skulle sättas igång när vi var där.
 
Hoppas att vänner har förståelse att jag inte kan/hinner följa med och göra en massa saker just nu. ♥
 
Och en annan sak- Jag är verkligen inte den som springer på en massa events via bloggen. Jag är inte sån.
Blev erbjuden att gå på invigning av Lekmer.se`s allra första fysiska butik som öppnades i Barkarby, och den ville jag faktiskt gå på, men jag hade inte möjlighet. Jag brukar ofta shoppa på lekmer.se och det hade vart roligt att träffa alla fina bloggkollegor som man lärt känna :)
 
Och jag tackar inte Ja till samarbeten med alla företag som frågar. Bara dom jag tror på och vill testa på, resten tackar jag nej till. Det är inte sånt den här bloggen ska handla om.
 
Imorse var det en tjurig Vanessa som gick iväg till dagis, och det gör ont i mammahjärtat varje gång när man skiljs åt sådär. Mummu kom och hämtade järngänget till dagis samtidigt som hon skulle iväg och simma.
Hon kommer med cykeln och varje gång turas dom om vem som får sitta därbak när hon går med cykeln de få metrarna till dagisgrinden. Idag var det då Nicoles tur, vilket lillsyrran Vanessa inte alls gillade.
Herre.Min.Gud.Vilken.Envis.Unge!!!
Hon skrek, slängde sig på golvet.... hon fick lugna ner sig i rummet och ändå vägrade hon acceptera det.
När man trodde att det var lungt så fick hon sitt utbrott igen över samma sak.
Sen vägrade hon ju att klä på sig också. Det fick jag göra. Cheez alltså... och hon var inte samarbetsvillig för 5-öre.
 
Morgonen som ju började så bra!
 
Lite memoryspel på morgonen...
 
Olivia pussas ♥
 
Mina goa grabbar ♥♥
 
 
När dom frågat mig när lillebror kommer så har jag svarat att sen när dom fyllt år, så kommer det inte dröja så länge.
Nu så är väntan olidligt lång för dem, tror att dom börjat ge upp och tror att han kommer först när dom fyllt år nästa gång (dvs om ett år) så kommer lillebror.
Nä, ett år till orkar jag då inte med denna magen! Hahaha...
 

Gissa ! (Update!)

Nu kör vi igång det här tycker jag!
Vecka 35 + 6 idag och vi kör med en gissningslek. När tror NI bebis kommer att födas?
 
Lite fakta om tidigare graviditeter:
 
Nicole föddes i vecka 39+5
Vanessa 34 + 3
Danilo & Jonathan 30 + 3
Olivia 36 + 2
 
(Jag har BF den 13/5 egentligen)
 
Jag skriver upp dem som redan börjat gissa, var med ni också ;)
 
APRIL:
 
15/4 MUMMU, Viveca
16/4- Melina
17/4- Satu P, Pippi, Sara
18/4- Rebecka- A beutiful mess, Zandra, GOS tremirakel
19/4- Linda, Linda C, Tess
20/4- Zia, Kristiina
21/4- Anki, Cissi
22/4- Melina, Ufojording
23/4- Carina, Sofie
24/4- Li-5barnsmamma, Marie, Carina W, Åsa
25/4- Therese, Malin Tvillingmorsan
26/4- Yaiza
27/4- Rebecka- Notcute, Linnea
28/4- Synnöve, Maria 5barnsmamma
29/4- Denise, Annelie
30/4- Malin, Sandra S
 
MAJ:
 
1/5- Anna M, 7 barnsmamman, GOS tremirakel, Helen Andersson, Sandra
2/5- Sandra W, Mamma24sju, Suzi
3/5- Veronica, Elmertina
4/5
5/5- Ingela
5/5
6/5- Mia
7/5- Therese
8/5- Natta
9/5- Josephine
10/5
11/5
12/5
13/5
 

Onlinepizza.se

I förra veckan fick jag ett kul erbjudande som vi mer än gärna ville testa!
Jag fick ett mail från Onlinepizza som är Sveriges största site för hemlevererad restaurangmat online.
Dom har ett nätverk med över 1100 restauranger i 160 städer runt om i landet..
 
 
Såklart fanns det annat att äta än pizza, såsom thaimat, sushi och olika gatukök. Det hela var väldigt enkelt och smidigt.
 
Om ni vill testa detta, gå in på www.onlinepizza.se, knappa in ditt postnummer och så kommer det upp olika restaurangen som levererar till ditt område. Klicka in dig på en meny och välj vad ni vill äta. 
 
Barnen och Andres var sugna på pizza men jag ville ha kycklingsallad. (Har varit galet sugen på rhode island dressing!)
Vi la in beställningen och fick allting bekräftat till min mailadress. Både när beställningen kom in, när den börjades behandlas och när leveransen skulle ske.
 
 
Och maten kom 20 minuter innan också, så det var snabba leveranser! Smiley
 
Jag ville såklart fota maten, men jag fick vara snabb. Här hemma fotar vi inte maten, sånt hinns inte med! 
Smiley
Jag vet många bloggerskor som fotar allt vad dom äter frukost, lunch, middag och allt däremellan, men vi är inte så.
Här serveras maten på bordet och så äter man. Finns ingen tid för att fotografera allt, och jag tror inte att de flesta bryr sig inte heller? Hahah..
 
Ni ser ju här på översta bilden har vi Olivias hand med som vill ha mat, det är bråttom nu! Smiley
 
 
Hon åt pizza och sen ville hon äta upp all majs från min sallad. hon älskar maj denna lilla Snuttis, precis som storasyster Nicole. ♥
 
TACK så mycket till Onlinepizza för maten!
Supergott och jätte smidigt!
 
Kika in här ni också: www.onlinepizza.se

"Samtalet"

Gick väl inte alls som jag hade tänkt på förlossningssamtalet idag.
Eller- dåligt gick det ju absolut inte heller, men jag hade hoppats på att få ett igångsättningsdatum.
 
En timme efter våran tid fick vi komma in, Olivia härjade runt i korridorerna och hade skoj.
Barnmorskan undersökte mig- bebis ligger med huvudet nedåt, men han är inte fixerad.
Hon tror att han blir det först när förlossningen startar.
Min livmodertapp är jätte mjuk (där kom blodet ifrån) och hon får in ett finger.
Hon tyckte att det inte är nån idé att ge mig en tid för igångsättning.
Dom sätter igång som tidigast i vecka 37 + 0 då bebis är färdigbakad. Hon tyckte att bebis får komma ut när han är redo, men hon trodde att jag skulle gå en vecka till!
Hon läste att jag föder snabbt, men hon tror att jag grejar det, min kropp vet hur man gör och skulle det bli så att jag föder hemma så blir det också bra. (<---tycker hon ja!)
 
Så jaa, lite besviken är jag ju. Jag har känt oro att inte hinna fram i tid och nu säger hon att det ska gå bra om jag föder hemma också. "Vänta där barnen, mamma ska bara föda här inne så kommer jag snart!" typ så.
Läskig tanke ju. Smiley
Men, men... jag godkänner det här, trots att jag är besviken och orolig, men det är väl alltid bäst för barnet att komma ut när dom är redo.
Så jag får vänta på bebis i ovisshet, precis som alla andra Smiley
 
Många av er nya har frågat varför jag skulle ha fått igångsättning så var det pga. att jag fött snabbt och var orolig över att inte komma in i tid. Att det är kring vecka 37 + 0 är för att då är bebis färdigbakad och först då börjar man göra igångsättningar. Och den veckan passar bäst för att jag brukar föda för tidigt.
 
Jag tänkte att vi kan köra en gissningslek här som jag gjort med de andra barnen, om när NI tror att bebis kommer att kika ut? ♥ Fundera på det så gör jag ett inlägg om det sen ;)
 
Vecka 35 + 5 idag :)
 
 

Morgondagen, Kalas & Bråk!

Tomorrow, tomorrow, i love you tomorrow....

Imorgon är dagen vi väntat på.
Imorgonbitti ska jag till specialist mödravården i Huddinge och träffa en förlossningsläkare och prata om en igångsättning.
Iiik! Jag har aldrig varit på nån sån samtal, är lite nervös! 
Antar att dom undersöker mig och tittar om tappen är mogen. 
Om tappen är mogen så kommer vi antagligen få ett datum när vi ska komma in och föda våran son. ❤

Helt overkligt!!
I sånt fall tror jag att det blir efter påskhelgen, när jag är i vecka 37 + nånting.

Inget nytt har hänt här dock, bebis vill nog skapa lite spänning bara, för det har inte kommit mer blod eller förvärkar.

Jag och alla barnen var på kalas idag. Dagiskompisen Alvar fyllde 5 år.
Huset fullt med barn som lekte och hade skojigt.

Dom hade fiskedamm i övervåningen och alla barnen ställde sig i kö och fiskade upp en påse med gottis. 
Olivias första fiskedamm, hon var så stolt och duktig!
När hon såg att set låg en köubba i påsen lös hon upp som solen :)

Dom lekte ute på altanen också, i lekstugan, blåste sopbubblor osv.


Jag tog fler bilder som jag ska kolla igenom, så det kommer säkert flera ;)

❤ Tusen tack för att vi fick komma!!! ❤

Sen dess har jag bara räknat ner timmar på att det var sovdags för barnen. Jätte taskigt och jag är säkert världens hemskaste mamma som känner så, men jag orkar inte med den här never ending bråkande!!!

Dom bråkar med varandra precis heeela tiden, tjaffsar och stör och retar sig på varandra, det är så tröttsamt.. Vad som helst blir det bråk av, gråt, gnäll, tjat och tjaffs. Dom retas över småsaker. Och så ska dom komma och svallra om den andra hela tiden.
"Mammaaaa, han tittar på mig!" "Wrää hon tittade på mig först!"

Hela hela tiden har det varit nånting!
Och det har varit såhär i några veckor, så man är något trött när dem sätter igång så fort vi kommer hem, eller så fort dom ser mig. Varför?

Jag skrev det här nu så att mammamaffian inte ska komma med att det här är en reaktion på att dom precis fått en lillebror sen när han är här...

Antar att det bara är syskonbråk och med så många i nära ålder blir det väl tusen gånger värre...?
Hoppas att det går snabbt över bara....

Gaah jag väntar med spänning på morgondagens nyheter, längtar!

Vi hörs imorgon vänner!
Wish me luck! ;)
Påskpyssel

I fredags kom stolta och glada barn hem med en massa påskpyssel!
 
 
Jag har noll koll på påsk, men nu så vet jag- nästa vecka är det påsk va? Smiley
Brukar ni påskpyssla och dekorera?
Och när i sånt fall gör man det? På torsdag nästa vecka?
 
Phew, jag har en massa bilder att komma ikapp med, det får bli lite senare, klockan är bara 10 och jag är helt slut!
Diekt när barnen vaknar så är bråket och tjaffset igång.
Jag ska nog ta och vila medans Olivia gör det...

Lördag kväll

Lördag kväll och jag ligger på soffan och tittar på Gladiatorerna.
Inget nytt har hänt efter det jag dkrev om imorse, så det kanske dröjer länge innan han kommer trots allt?
Vad tror ni?
Några känningar borde jag väl ha om det var på G...?

Jonathan, Danilo & Olivia ligger och sover och jag hoppas att Nicole & Vanessa strax gör likadant. Chiiiiz vad dom snackar oavbrutet! 😁 


Jag känner mig helt slut psykiskt. 
Blir nog en tidig kväll för mig idag känner jag... 

Jag lovar att hålla er uppdaterade om det händer något ;)

Nu tror jag att tjejerna (äntligen) har somnat... 


Har eran helg (hittils) varit bra?

Träffat Diego & Shabnamns lille son ♥

Tjohej!
Bli inte förvirrade nu när ni kommer att se bebis bilder i detta inlägg, det är inte alltså Torgny som kikat ut, det är Diego & Shabnams lille son som föddes den 10/4  Smiley (Diego är Andres äldsta son)
 
Igår far vi runt på stan hela familjen, åkte sen till Täby C för att köpa present till nytillskottet i familjen- Diego & Shabnams lille son. ♥ Cheez vilket stort centrum, hade aldrig vart där tidigare. Har ni?
 
Sen åkte vi till Danderyds patient hotell (BB-avdelning) och träffade Diego & Shabnams lille son för första gången!
Sååå liten och go!!! ♥♥♥
 
Andres med sin sonson ♥
- the first meeting -
 
Han var tydligen en exakt kopia på Diego när han föddes, thihi..
 
Olivia var väldigt nyfiken på bebisen... men när pappa hade hållit i honom för länge och bebis började gråta så blev Olivia svartis och började grina hon också. Smiley
 
Resten av syskonen var också jätte nyfikna.
 
Gammelfarmor och farfar och Javi på bilden.
 
Jag fick också hålla honom, bebisdoft måste vara det bästa! ♥
 
♥ Välkommen till världen! ♥
 
 
Stort Grattis tiller än en gång, han var jätte fin!!
 
Nu är längtan efter egen bebis ännu större. ♥
För övrigt så är läget likadant just nu. Inte ont, inget blod.
 
Jag har sovit som en stock i några timmar!
Tusen tack till mamma som gjorde det möjligt.
Snart kommer vårat järngäng hem och så ska vi handla lite lördagsgott.
 
Jag håller er uppdaterade... ;)
(mybabydolls heter vi på Instagram också för er som är intrersserade ;))

News

Halloj allihopa, och tusen tack för era kommentarer! ♥
Verkar vara väldigt inviduellt det här, om hur länge det dröjde innan förlossningen startade.
 
Det här är nytt här hos mig iaf:
Igårkväll kom det ut mer slempropp med brunt/blod i.
På natten började jag att blöda. Även lite på morgonen när jag var på toa.
Jag ringde till förlossningen och dom bad mig att ta på mig en binda och knalla runt i en timme för att se om det kommit mer. Said and done- det kom inget mer blod. Och inga värkar heller, så jag behövde inte åka in för kontroll.
Bara jag känner honom, vilket jag ju gör, han kör vågen där inne.
 
Så vad tror man nu då...? Ingen aning alls.
Nu är jag iaf ensam hemma och äter min frukost här i eran sällskap och sen ska jag vila. Det blev inte så mycket sömn igår för jag blev jätte nervös helt plötsligt.
Kände mig inte alls redo!
Andres, Puua & Abuelo hämtade grabbarna förut, dom skulle gå och fixa nånting tillsammans. Och då ringde jag till Mummu och frågade om hon orkade ta tjejerna en liten stund så att jag hinner vila lite. Så nu gick dom ut precis.
 
Solen skiner idag och dom har lovat varmare väder nu! Tjohoo!
Jag har dammsugit och fixat tvätt och plockat (dom sa ju att jag skulle vara på benen) och sen har jag gått igenom min BB-väska. Helt galet overkligt. men vem vet, det kanske dröjer hur länge som helst innan våran son vill titta ut?
Han kanske vill hålla spänningen vid liv här nu ;) ?
 
Jag bjuder er på bilder från denna morgon:
 
Efter att jag skickat iväg Danilo & Jonathan (som för övrigt inte kan hålla sams om nåntign just nu) så ville tjejerna leka inne på deras rum.
 
Nicole
 
Vanessa
 
Olivia fick inte vara med, för hon "bara förstör", så hon satt fint och tittade på och åt en macka..
 
Både Nicole & Vanessa var jätte glada imorse när jag bara satte upp håret med ett spänne.
På vardagarna brukar dom inte ha håret utsläppt när dom är på dagis, jag vill att det ska vara tofsar eller olika flätor. Dom har så långt hår att dom bara skulle se ut som ovårdade troll med håret utsläppt och så skulle det nog bara vara i vägen för dom pysslar och grejar varje dag på dagis. Och så går det ju löss där tydligen också, så uppsatt it is! 
Men på helgerna är det inte så noggrant :)
 
Lill snuttisen
 
Mummu kom!
 
 
Jag packade med dom lite frukt och lördagsgodis, hoppas att dom har kul! ♥
Nu ska jag gå och lägga mig en stund. :)
 
Igår var vi på Danderyds patient hotell (BB-avdelning) och träffade Diego & Shabnams lille son!
Sååå liten och go!!!
(Bilder kommer snart ;))
 
Hur mår ni idag?

Slempropp & MVC

Hej!
Har precis kommit hem från mödravårdcentralen. Brr vilken väder! Det är kallt och det regnar! Dålig kombo!
Jag fryser ju direkt, kan inte knäppa min jacka längre och jag vägrar gå ner till källaren och leta fram min vinterjacka igen.
Då får jag istället frysa in våren. Fast jag hade på mig en varm lång tröja, och en stickad varm kofta under min jacka.
Whatever.
 
För att bli varma fick Olivia gå genom Handen C som inte öppnat alla sina butiker ännu.
men det fanns ändå så mycket att se och utforska för en nyfiken liten tjej. ♥
 
Lite lek på MVC´s väntrum...
 
Hos barnmorskan gick det bra. Smiley Fast då togs det ju inga prover denna gång heller, utan det görs på nästa besök som är om 2 veckor. Mm-m... Smiley Får se om jag kommer så långt, med tanke på igångsättningssamtalet.
Jag lämnade ett urinprov idag i alla fall som hon skulle lämna till labbet.
 
Och så tänkte jag höra med er lite om det andra som står i min rubrik. Slemproppen.
Jag tror att den börjat gå nu.
Trotts att jag fött 5 barn innan (iförsig bara 4 graviditeter) så har jag aldrig märkt av att slemproppen har gått, och därav har jag inte haft en aning om hur den ser ut.
Men så igårkväll... kom det ut något som jag inte sett förut. En liten gele-aktig klump. Jag googlade såklart på slempropp och hittade en bild, likadan som den jag hade. Ursäkta detaljerna, men den här var vit/gul till färgen och slemmig.
 
Jag har läst att bara för att den lossnar betyder det inte att bebis ska födas. Det kan ombildas igen och det kan dröja nån vecka innan förlossningen sätts igång. Men också att det kan hända på dagar.
Idag i väntrummet på MVC kände jag konstigt i trosorna och samma sak. Klumpen.
Hahaha, jag är väl helt knasig men jag tog... liksom... bild på det... SmileyOCH visade för barnmorskan! Smiley
Oroa er inte, jag ska inte äckla er med såna bilder här, haha... Men barnmorskan sa att det var nog det.
Fast det inte var blod i.
 
Det är första gången för mig så jag undrar vad ni har för erfarenheter kring det här?
Har ni märkt när eran slempropp, eller delar av det har lossnat?
Hur lång tid tog det sedan när förlossningen sattes igång?
 
Nä nu ska jag lägga mig och vila lite medans Olivia också sover!
Ville bara dela med mig utan de mindre glamourösa sidorna av graviditeten ;) Hihi..

Inlägget som inte kom med

Jag skriver mycket om Olivia och bebis i magen nu känner jag.
 
Det är bara det att Nicole, Vanessa, Danilo & Jonathan går allihopa på dagis och jag är hemma med Olivia.
Det händer så himla mycket kul med hennes utveckling nu, allt går i rasande fart och jag vill dokumentera allt ♥
Och bebis i magen... ja det är så mycket tankar kring det nu.
 
Nu när det börjar närma sig med stormsteg så känns allt plötsligt så overkligt. Vaddå, kommer vi verkligen ha en liten bebis här hemma snart?
Kommer jag verkligen att föda ut ett barn... snart!?? Känns plötsligt så overkligt och så spännande att jag spricker bara jag tänker påatt det faktiskt ÄR sant! Snart har vi en färsk liten nyföding här hemma!
Ibland känner jag mig inte ens gravid alls. Och att det snart skulle vara dags....?? Nä jag kan inte riktigt ta in det... 
Smiley
 
Olivia har pysslat med att läsa i grabbarnas rum. Hon älskar att titta på bilderna i böckerna och att sjunga.
Igår sjöng hon med i "Hjulen på bussen". Smiley
 
 
Olivia fick lite glass i badet efter maten, hon behövde bada så som hon såg ut, haha...
Smiley
 
Jag trodde (hoppades på) att hon inte skulle orka äta hela glassen, fast det var en mini version av Tip Top men det gjorde hon minsann!
 
Tillägg-  jag skrev inlägget igår, men den hann inte publiceras, så jag fick ändra texten lite, wops.  det där var alltså gårdagens bilder.
 
Nu ska jag äta lite frukost innan det är dags för dagislämning och MVC!
 
 
 
 
 

♥ ♥ GRATTIS !!! ♥ ♥

Imorse (10/4) föddes ännu en bebis till Gonzalez familjen!
Andres äldste son Diego och fru Shabnam fick en liten son, Robin blev storebror!!! ♥♥
 
Shabnam hade beräknad förlossningsdatum i lördags, då Danilo & Jonathan hade sitt kalas, men han ville titta ut idag istället Smiley. Jag sms:ade med Shabnam på natten, tror ni att jag kunde sova då? Haha, så spännande ju- jag tänkte bara på dem och att snart har dom sin son här. ♥
 
Stackars Diego som låg utsliten och var/är jätte sjuk med feberfrossa och allt. Bad timing Smiley
Hoppas att hela familjen blir frisk snabbt!
 
Jag vet inte så mycket info ännu, ingen vikt/längd och namn har dom inte heller nån aning om ännu Smiley
Men allt har gått bra och dom mår bra. ♥
 
 
 
♥ STORT GRATTIS TILL ER! ♥
Smiley
 
Nu får lille "Torgny" stanna i magen åtminstone en dag till så det inte blir födelsedag på samma dag. ♥
Torgny är inte ens född och är redan farbror Smiley!
Och resten av järngänget har blivit farbröder och fastrar igen idag! Andres har blivit farfar, men han säger vaddå farfar, han är farbror, haha...Smiley Stolt är han hur som! ♥ Och jag med för den delen! ;)
Blir man en ung pappa kan man också bli en ung farfar, haha...
 

ÄLSKAR den där Apan!

Jag har länge varit förtjust i den där apan Paul Frank och är såå glad att det börjat komma ut mer och mer prylar och plagg med apan nu ♥ Just love it.
 
Barnen har några kläder med apan på, nu senast fick Danilo & Jonathan varsina t-shirts på sin födelsedag.
Köpta på H&M, så fina! Och dessutom orangea, Danilos favvo färg!
 
 
 
Har köpt saker till bebis också med Paul Frank feat. Julius the Monkey på.
Elodie Details har ett samarbete med dem nu, så jag klickade hem lite.
Bland annat en nappflaska, två napphållare, en filt...
 
Jag var sugen på att klicka hem sängkläder med apan på också, men jag hejdade mig. 
Smiley
Märks kanske att jag dras till vissa saker mer än andra?
Apan Paul Frank och STJÖRNOR toppar min lista just nu. Men också Disneys Mimmi & Musse & gänget gillar jag ♥

BILDBOMB !

Hej alla vänner!
Solen skiner idag och jag hoppas att ni allihopa mår bra?
 
Jag tänkte bjuda er på en blandad bildbomb, hur låter det?
Dessa är blandade bilder som inte har nån "topic", bara bilder ur vardagen.
 
Syrran och hennes son Dewin kom förbi en dag i förra veckan. Olivia satt hos sin moster och lyssnade på låtar med hennes hörlurar och hon var helt fascinerad.
 
Ni ser att hon hittade en tusch penna som systrarna tappat på golvet och ritat på sina kinder och händer...Smiley
 
Lek i Danilo & Jonathans rum
 
När dom skulle hem sen så kunde vi inte hitta Dewins ena sko nånstans, och vi letade och letade.
Han skuttade hem med en sko till slut, haha... Tur att dom bor granne med oss Smiley
Jag vände upp och ner efter skon nä dom hade gått, men den fanns ingenstans. Nästa morgon när barnen skulle iväg till dagis så hittade Jonathan den i sina galonbyxor... Liiiiaaaah!!!
 
Jonathan har hittat en bra gömställe...
Galenskaper att lura sin egen mamma på detta viset, tyst som en mus låg han där också...
 
Lite lek i Olivias rum.
 
Danilo är verkligen, verkligen så himla fin med sin lillasyster. Hjälpsam, omtänksam och så snäll. ♥
Han finns alltid där för henne, hämtar hennes napp och snuttis när hon är ledsen, tröstar, hjälper, leker...♥LOVE♥
 
Vanessa
 
Nicole
 
♥ Syskonen Gonzalez ♥
 
Olivia kan springa jätte fort nu och jag undrar hur hennes små ben hänger med!
 
Nicole "Nukke" en morgon innan dagisdags...
 
Älskar onepiece på barn! Här används dom dagligen till dagis, helt perfekt att ha på sig dessa på vanliga kläderna och sen ytterkläderna på! Det är så kallt på mornarna, och våra barn, speciellt då grabbarna är lätt frusna av sig.
 
En jätte tjurig Jonathan....?
 
Nukke (= docka på finska)
 
Olivia på bushumör...
 
Hon vill ha en kaka från skåpet...
 
Tvättmaskinen är väldans intressant...
 
Mina knasiga favorit pojkar! ♥
 
Vanessa "Bessa" Bus när glasögonen blir tvättade.
 
Tandborstning... jag borstar alltid deras tänder först, och så får dom själv göra efter.
 
Danilo älskar sin nya bil och kör med den överallt.... han t om sover med den och husvagnen som kom med också. 
 
Och så har både han och Jonathan en massa andra grejer som dom har med sig till sängen vid sovdags- nycklar, mobiler (leksaks!) bilar, ja allt möjligt. hur får dom ens plats att sova bekvämt...?
 
Olivia såg sin chans att gosa...
 
 
Hoppas att ni inte somnade nu Smiley
 
BRB ;)
 

Kväll i vårt hus

Onsdag kväll och jag ligger i sängen och har precis tittat på Kardashians. 

Har gått igenom era kommentarer och förslag om namn, vad roligt att ni tar er tid och engagerar er! :)
Det ÄR riktigt svårt med namn, och speciellt då pojknamn. Och så ska dom ju funka på både svenska, finska och spanska. (Gör ju saken såå mycket enklare, visst?)

Jag vet varken ut eller in, men det löser sig nog ändå ;) Bara det inte blir jag som ska ge mig den här gången också..
Vi får se hur han ser ut, så kanske namnet är självklart? Eller inte. Haha..

Många känner på sig att det inte kommer att dröja så länge innan han kommer? Min mama sa det idag, Andres sa det igår att kanske en vecka, så är han här... Jag tror också att han kommer tidigare. Jag hoppas bara att han väntar tills vi kommer in för igångsättning?
På måndag ska vi till Huddinge för samtal och då får vi nog ett datum! 
Cant wait!
På fredag ska jag till min "vanliga" MVC.

Idag efter dagishämtning har vi tagit det lungt. Det är svinkallt ute och det har regnat, blåsit och t om snöat (!!!!) hela dagen så jag hade inte lust att ta mug ut alls. Vi har badat, barnen har lekt & bråkat, ätit och tittat på film ihop tills det var sovdags.

Grabbarna bus ❤❤

Tjejligan äter glass efter middan ❤

Filmdax!


Olivia stod nog och tjatade om mera glass vid frysen när jag tog bilden... :) 

Nu ska jag lägga ner mobilen... Ögonen går i kors när jag mobilbloggar.

Imorgon kommer en bildbomb!

Besitos!/SatuNamnlöst barn....

Det verkar som att våran ofödda barn förblir namnlös.
Senast igår satt vi och diskuterade namn allihopa och inte en enda namn var vi överresns om, eller så är min man bara för envis att faktiskt hålla med mig om något namn ;)
 
Vi tog t om fram namnboken som Mummu bläddrade igenom. Nope. Nada.
Alla namn som jag gillar gillar han inte och tvärtom.
 
När man har så stor släkt så är det alltid någon som har ett namn som man gillar, eller som låter likadant.
Eller så är det nån man känner med ett barn som har det namnet...
Eller så vet man nått rötägg som heter det och "förstör" namnet, haha...
Eller att för många heter så, eller så blir det konstiga smeknamn som man inte alls gillar!
För så är det ju, man kan göra smeknamn av ALLA namn, såsom långa och korta namn!
Tänk att man skulle välja ett fint namn till sitt barn, och så vet man att det här namnet kommer att få det och det smeknamnet...? Det kommer inte att komma undan.
HUR ska man kunna bestämma sig vad ens barn ska heta, när man inte alls är överrens?
 
Ni hör ju hur det låter??Smiley
Omöjligt det här!Smiley
Tjejnamn har vi en massa av, så varför ska just pojknamn vara så svåra?
 
Man kommer inte undan att någon heter just det namnet som man tänker på.
Men hur nära inpå får man ha namnet i bekantskapskretsen?
 
Här är namn som vi bollar med (<---- mest jag, Andres verkar tro att det är bestämt redan....)
 
 
Han säger att det är bestämt att våran son ska heta Simon. Vilket inte jag vill.
Det finns en låt på spanska om just Simon som han sjunger på hela tiden när detta ömne dyker upp och försöker övertala barnen att tycka likadant...Smiley
 
Jag undrar bara om det blir något av namnen på listan?
Eller om det blir något helt annat....?
 
Jag gillar namnet Mileon/Milean också men det var för konstigt tyckte Andres.Smiley
 
Känns konstigt att han inte har något namn ännu. Vi har alltid haft namnen klara långt innan födsel, och nu har vi ingenting. Min favorit namn är dock Sebastian. Hade inte min brorsson hetat det så skulle Torgny fått heta det.
Så fint namn. ♥
Nu kan det ju bli vilket som, nästan. (Ja, nästan haha)
Hmm... undrar när vi har ett namn på honom. Först när han föds kanske? Om ens då...?Smiley
 
 

♥ Vecka 35 + 0 ♥- MÅÅÅÅL!

Vecka 35 + 0 idag och med det har jag nått mitt mål. 
Redan tidigt i graviditeten hade jag många delmål att klara av, och 35 + 0 var ett drömmål.
Om bebis stannade i magen till denna vecka så var jag jätte nöjd, och nu är vi här! ♥
Naturligtvis vill jag helst att han stannar i magen tills vi kommer in för igångsättning.
 
På natten hade jag förvärkar, men det är väl vanligt antar jag... Så länge vattnet inte går är jag lugn med det ;)
 
Jag försökte fota magen nyss, men fan va tråkigt att göra det när man inte har en bra kamera!
Jag fick ta bilder med min kassa mobilkamera... jag saknar min systemkamera så mycket! :(
 
Här kommer dagens magbilder:
 
 Och såhär står det:
 
 
Nu ska jag få i mig lite frukost och lägga pussel med Olivia, sen ska vi båda två sova!!!
Hon är sådär gosig nu och har hämtat sin napp och snuttis från sängen. ♥
 
 
 
 
 

TRE knasiga 4-åringar

Wiuh!
Nu har jag bombaderat Facebook och Instagram med Grattis till grabbarna Bus på 4-årsdagen. Smiley
 
Jag tycker att det är ganska häftigt att ha tre 4-åringar här hemma.
Vanessa är bara 9 månader äldre. bland glömmer man bort det, ibland känns hon ju som mycket "större/äldre".
När Danilo & Jonathan föddes så kunde hon inte ens gå. 
  
 
På dagis idag har dom blivit firade med fruktsallad och lite sång ♥
När vi hämtat hem grabbarna bus så fick dom öppna presenterna från oss, och dom var så lyckliga.
Vi lyckades pricka rätt, dom var jätte glada och nöjda över sina presenter.
 
Mummu & Puua kom förbi efter dagis hämtningen och åt tårta med oss, och snart kommer farbror Oscar och kusinen Emilio förbi. 
 
♥ Jonathan & Danilo tackar för alla gratulationer, både här på bloggen, Facebook, Instagram, SMS och samtal det uppskattas! ♥
 
 

Jonathan gjorde en upptäkt

Måste bara dela med mig av detta, så roligt! (sorry Jonathan)
 
Häromdagen när vi satt i badet och Jonathan skulle tvätta sig så såg han helt överraskad och förskräckt ut.
 
"Mami OH NO!!" (han har börjat kalla mig för "mami" helt plötsligt)
Min snoppel har svalt stenar!!!!
 
Smiley
Smiley
Han var helt förstörd och skulle börja grina vilken sekund som helst när han upptäckte att han hade testiklar.
 
Och Vanessa, som alltid sitter och glor/iaktar på människor från topp till tå satt på bussen bredvid en man som hade en ganska stor (<--- läs gigantisk) näsa säger högt:
 
"- Oj! Han måste ha ljugit jätte mycket!"
 
Ehm... Ibland vill man helst bara sjunka ner genom golvet när dessa barn ska vara alltför "ärliga"...
Smiley
 

♥ JONATHAN & DANILO 4 ÅR ♥

Det är ingen vanlig dag, för det är twinsens födelsedag hurra, hurra, hurra HURRAAA!
 
♥ Hipp hipp Hurraa för världens goaste grabbar JONATHAN & DANILO på 4-årsdagen! ♥
 
 
Varje dag har ni förgyllt våra dagar nu i 4 årstid.
När ni kom uppfylldes massor av mina drömmar.
Jag är så stolt och lycklig över att få vara eran Mamma och ta del av varje dag med er och jag älskar er mer än ni någonsin kommer att förstå! ♥♥
 
Tänk så små ni var när ni föddes 10 veckor för tidigt och vände upp och ner på våra liv.
Ni är två starka kämpen, vi älskar er så mycket.
 
Några av mina favorit bilder på er... 
 
 
♥ Och nu är ni 4 år redan. ♥
Låter som en klyscha, men tiden har verkligen flygit förbi.
 
♥ GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN !!! ♥
 
 
Vi ÄLSKAR ER, våra favorit grabbar!
 
 
 
 
 
Och med detta så har vi nu TRE 4-åringar här hemma tills storasyster Vanessa fyller 5 år 26 juni ♥ Smiley
 

♥ Meeera kalasbilder ♥

Mycket kalasbilder just nu, står ni ut? Smiley
 
Igår hade vi kalas för familjen i två omgångar.
Först Gonzalez familjen och sedan Nordling familjen. ♥
 
Imorgon fyller Danilo & Jonathan 4 år, men dom firades hela helgen, jag ville inte riskera att inte hinna vara med på kalaset, ifall Torgny skulle bestämma sig för att komma lite tidigare. Nu är det klart med kalasandet och lillbrorsan stannade snällt i magen. Båda grabbarna vet att när dom har fyllt 4 år så kan lillebror komma närsom helst, och dom frågade det senast igår, om han inte ska komma nu? Hihi... Imorgon blir det stillsamt kalsfirandet med bara vi i familjen, och dom som vill komma över på tårta får såklart komma :)
 
Det blev massor av present öppning igår, och dom fick så mycket fina saker, tack snälla allihopa! ♥♥
 
Abuela & Nicole
 
Jonathan & Danilo fick först varsina skateboards från sin storebror Diego & hans son Robin i lördags, och igår fick dom två till med skydd från Abuela & Abuelo. Väldigt poppis blev dessa och alla ville prova.
 
 
Vid kalasbordet ♥
 
Abuelo & Olivia - Hon skulle: "titta, titta!" på alla ballonger som hängde från taket...
 
 
Såklart skulle barnen sätta sig vid kalasbordet igen när familjerna Nordling kom.
Och så skulle det sjungas igen. Bara Olivia och Vanessa från våra barn orkade dock med att äta ännu mera tårta, haha..
 
Blåååås brorsan!
 
Nicole med kusinen Emma
 
 
Tack till alla som kom och firade våra Prinsar! 
Det uppskattades massor!
Smiley
Och tusen TACK för alla fina presenter!!!
 
Ni som inte kunde komma- krya på er, hoppas ni mår bra snabbt. ♥
 
Andres äldste son och hans fru väntar sitt andra barn och i lördags hade dom sin beräknade tid.
♥ Snaaart har dom bebis här! ♥
 
Nu ska denna gravida mamman knalla till köket och hämta en Tip Top glass och lägga sig på soffan en stund- Torgny vill faktiskt ha!!!

LEK VEGAS PARTY!

God dag!
 
Nu har jag hunnit sova i i alla fall 30 minuter medans Olivia sov, lite kaffe på det här så är jag fit for fight igen.
Nu var tanken att vi ska slå in grabbarnas paket till imorgon :)
Vi hade en del grejer kvar som vi tänkte köpa till dem, i klädesväg, men det hinns med sen ändå.
Jag tänkte beställa vår/sommarkläder på nätet och sen får dom komma när dom kommer.
(Behövde ju inte ens bli födelsedagspresenter.)
 
Nu bjuder jag på kalasbilderna från i lördags, och så kommer gårdagens bilder lite senare idag.
 
Jahop, i lördags så firade Danilo & Jonathan sin 4-årsdag på Lek Vegas med sina kompisar.
Alla barnen var jätte taggade och glada, så som dom har väntat!
 
 
Hur bra som helst att ha kalas på ett lekland.
Man slipper allt fix och dona inför kalaset, det är bara att dyka upp, ha roligt, fika och sjunga, leka lite till och åka hem.
(Nja nästan, man måste betala också innan man går, mindre roligt, haha...)
Men annars så tar personalen hand om allting.
 
Här lektes det för fullt, rutchkanan var dock nyligen polerad för alla ungar flög fram i den som bara den. 
Andresåkte med Olivia i famnen och det var tur att dom inte flög av. Livsfarlig och många slog sig blåa i pannan och rumpa i den kanan. Så pass att Andres fick gå och säga till dom i personalen.
 
 
Danilo hittade såklart bilen...
 
Nicole
 
 
Hajen var poppis bland barnen även denna gång och jag vet inte hur länge dom lekte och kämpade däri.
Dom var helt genomsvettiga iaf...
 
 
Grabbarnas kompis Lilia ♥
 
 
Leo
 
 
Saku & Ella
 
 
När dom ropades upp till discorummet där kalaset skulle hållas så var Olivia först med att ta plats.
 
Tiina & jag fick lura Nicole & Nea så att vi kunde ta bild på dem, så fort vi dök upp så gömde dom ansiktena med händerna, haha...
 
Pappan fick inte hjälpa lill Snuttis med glassen heller...
 
Jonathan ♥
 
Saku, Iris & Max
 
Vanessa
 
 
Robin, Jonathan & Max
 
Jag fick ju verkligen inte till några bra bilder med min mobilkamera. Så fort jag tog utan blixt så blev det jätte mörkt. Tog jag med blixt så blev det för ljust! Give me a breake!!!
 
Tusen tack till Henna som skickade några av dessa bilder till mig! ♥
 
Mina älsklingspojkar! ♥♥
 
Olivia & jag
 
Andres, Olivia och Andres äldste son, Diego
 
 
Olivia var verkligen på G på leklandet. She had the time of her life! :D
Tur att hon hade en pappa med sig som kröp med henne överallt i ställningarna Smiley 
Och syskon som höll henne sällskap.
 
 
TACK till er alla som kom och firade Danilo & Jonathan!!! 
 
 d

Måndag morgon

Inte heller denna natt blev det bra med sömn... varför kan jag inte sova fast jag ju är jätte jätte trött!?
Det är samma visa varje natt- jag somnar, sover i  2 timmar, vaknar av att det är varmt (fast jag sover med bara lakan, BH-top och boxers) Jag kan inte hitta nån bra ställning som är behaglig och när jag väl gjort det så måste jag upp och kissa. Och så börjar hela proceduren igen. Orka!
Och sen hjälper det ju inte mycket att Nicole ligger så nära att jag knappt kan röra mig. Men det verkar som att hon behöver den närhet som hon får på nätterna av att smyga sig in hos oss.
 
Regnet har öst ner hela förmiddagen.
Jag och Olivia lämnade järngänget på dagis och lämnade två fat med muffins som personalen kan ha i fika rummet. Därifrån tog vi bussen till Haninge centrum för att bara gå in på BR och handla den sista födelsedagspaketet.
Danilo har så länge önskat sig en sån där bil med husbil på.
 
 
Vi kom ju dit en halvtimme innan affärerna öppnades och fick gå runt en stund... inte henne emot som ville utforska allting... Sprang in i pressbyrån och norpade åt sig en banan. Och så övningskörde hon vagnen också. ♥
Tog nästa buss tillbaka och här är vi nu. Hemma- och ute fortsätter det att regna.
 
Nästa måndag, om prick en vecka får vi ett datum på när lillprinsen ska komma till världen. ♥
Jag hoppas verkligen att vi får ett datum med andra ord. Tänk att veta precis när ens bebis ska möta världen, och kunna planera kring den dagen?
Jag skulle ha fått en igångsättning med Olivia också, men jag hann aldrig ens gå på samtalet, hon ville titta ut snabbare. 
 
Olivia sover nu och jag funderar på att göra likadant...
Min mage är sprickfärdig nu. Inte så långt kvar nu! ♥

När kalasandet är över- Zzzzzzzzzzz

Helgens kalasande är över.
Nu kan man andas ut... We did it!
Säg vad ni vill men jag tycker att det är skönt att allt kalasfix och förberedelser är över för denna gång!
Nu kan man pusta ut och släppa den stress kalas ordnandet kommer med.

Grabbarna bus har haft en bra helg med många fina presenter. På tisdag när dom egentligen fyller år ska vi fira lungt med tårta och paket från oss.

Denna helg har inte bjudit på vila och lugn alls. Imorgon är det måndag och jag behöver bege mig till Handen Centrum för några ärenden.

Nu håller mina ögon på att gå i kors, jag behöver få sova gott inatt, jag lider av sömnbrist! Hoppas att John Blund besöker mig och att jag får vakna utvilad. ;)

Jag lovar att blogga ikapp imorgon. 

"Torgny" vaknade precis och började med nån fotbollsträning, så som han håller igång i magen. Vi måste ta ett litet snack, han och jag- vad e de här för stil att vakna när det är sovdags!?

Natti natti ❤

The party boys :)


Förberedelser inför kalas...

Söndag förmiddag och kalas förberedelserna är i full gång.
Jag är ledsen över den dåliga uppdateringen igår, men igår var en dag då vi verkligen hade fullt upp.
 
Danilo och Jonathan fyller 4 år på tisdag och igår hade vi kalas på ett Lekland för dem med deras kompisar.
Skönt att slippa ha det hemma. Nu fick barnen springa av sig och busa och sen blev vi serverade uppe i discorummet och vi slapp städning och allt, haha, vilket var det bästa enligt en pedant perfektionist som mig! ;)
 
När vi kom hem igår drabbades jag av ett migränanfall och låg utsliten på soffan.
Efter en alvedon, kort vila och ett bad mitt på dagen kändes det OK igen och jag satte igång med att baka 4 st tårtor för idag. Även 4 plåtar muffins... Blev klar precis när Gladiatorerna skulle börja, så hela dan gick så fort.
 
Nu har Andres tagit med sig Vanessa & Danilo och handlar det sista som glömdes. Såsom bitsocker och fler engångstallrikar.
Olivia sover och resten av gänget tittar på film så länge.
 
Jag tog fram våran "party- påse" imorse. Där lägger vi allt som blivit över efter varje kalas, så man kan hitta lite gott och blandat där- engångs tallrikar, muggar, bestick, ballonger, ljus, godispåsar, inbjudningskort, serpentiner och ballonger. osv.
 
Där fanns också sånna där.... vad heter det, som man visslar med?
 
Barnen vart glada och blåste för fullt.
 
Vanessa & Nicole hjälpte till att göra tårtorna igår ♥
 
Tadaa!
 
Jag gör likadana tårtor år efter år, till alla i familjen som fyller år, hoppas det smakar ändå ;)
 
Idag ska vi ha våra familjer här för fika.
Först kommer Andres sida av familjen. Känns konstigt att säga så. Men ja, först kommer då "Gonzalez släkten" och senare kommer "Nordling släkten" Smiley
 
Vi får ta det i två omgångar eftersom båda har stora familjer, och vi vill ju kunna umgås med dom också. ♥
 
Nu har vi blåst upp alla ballonger och satt upp dem i köket och ytterdören.
Jag ska duka bordet strax, det hela går i Monsters Inc tema och ballongerna är med piraterna på :)
 
Lite fix kvar, men det ska vi nog hinna med :)
 
Nu ska jag fixa till detta face också så att jag inte skrämmer gästerna, hahahaa...
Jag ska också börja med gårdagens kalas inlägg med alla bilder.
 
Förresten- domen för min systemkamera?
Det kostar över 900 kr att bara skicka iväg den. BARA för att skicka!!!
Sen ska dom ju undersöka vart felet ligger... och sen ska dom försöka åtgärna det också. Lägg på några hundralappar så får jag ju en helt ny kamera!! Jätte roligt... Jätte bra timing såhär vid födelsedagar och barnafödanade...? 
jag gråter floder för det, saknar min kamera och jag hatar att ta bilder med min mobil, den är så dålig... Smiley
 

Party people!

I

Nu ska grabbarna bus fira sin 4-årsdag med sina kompisar på Lek Vegas! ❤


Hon kan själv!

Olivia alltså... Nuförtiden ska hon ju äta sin mat helt själv. 
Jag vill ju gärna mata henne så hon får en halv portion i magen i alla fall och så får hon äta resten själv, men det duger inte längre. Inte heller att hon äter själv och jag hjälper till parallelt.
 
Hon ska bara äta själv.
Försöker vi stoppa in mat i munnen på henne vid sidan av så totalvägrar hon.
Ibland får vi dock hjälpa henne med att lägga mat på hennes sked/gaffel och så får hon ta den själv.
 
Gröt (tack och lov!) på morgonen får jag hjälpa henne med, annars skulle det bli alltför söligt... :) Ibland ä, vid nödlägen kör vi med burkmat, men hon håller på och ratar dem helt. För lite smaker kanske...? Hon äter det vi äter för det mesta. Men just burkmat kan jag också få köra in några skedar med mat om jag beter mig som en apa och underhåller henne med diverse grejer... "Var är lampan, hur låter klockan, nu kör pappas bil in i garaget" eller så underhåller (lurar) jag henne med en sång eller nåt. Funkar med några skedar, sen kommer hon på att jag luras och hon totalvägrar igen.
 
Hon är dock duktig på att äta själv. Hon får i sig mat och det är ju huvudsaken.
Hon kan också sitta där väldigt länge och äta, och som sagt försöker man hjälpa till så går det alltså inte.
Its her way or the highway..
 
Hon har bla. en såna där hårda haklappar som maten hon tappar samlas i, så det blir inte så mycket städande efter henne ändå :)
Dom gillar jag bäst nu när hon börjat äta själv. 
 
 

Mer om stugan

Förra fredan åkte vi ju till stugan i Trosa (jag vet, jag har redan bombaderat er med bilder därifrån).
Jag hade ju liiite bilder kvar i min blogg-mapp som jag ville dela mig utav till er.
 
På morgonen när vi kom till macken för att handla med oss lite fika så knackade någon på min axel vid kassan.
Hon verkade så bekant, men jag kunde inte placera henne nånstans. Det var ju Ann Söderlund
Ni vet väl vem det är?
Hon frågade om jag hade TVÅ tvillingpar och om alla barnen var mina och hur gamla alla var.
Hon var också gravid, bara någon vecka efter mig och vi pratade en stund.
Sen frågade hon mig om hennes man inte kunde ta en bild på oss till hennes blogg. Javisst! Han fick låna Andres mobil och tog bild med den också :)
 
 
Nicole gömde sig nånstans där bakom, så hon syns inte till alls.
Jätte trevlig och glad tjej den där Ann :) Jätte kul att hon kom fram.
 
Här bloggar hon förresten: 
 
Fortsättningen på bildbomben:
 
Min söta Vanessa ♥
 
 
Olivia ville hoppa studsmatta, men det fanns inget skyddsnät runtomkring ännu, bara de vassa stolparna så jag ville inte att hon skulle vara där så länge och slänga sig. Jag är inte direkt så smidig med magen att jag kan fånga henne snabbt...
 
Det var världens liv på henne när jag tog henne därifrån...
Senare kom syrran med barnen Felicia & Dewin, dom hoppade studsmatta och spelade bandy...
 
Dewin & Nicole
 
Jag & Olivia passade på att städa bilen. Slänga skräp och städa bort allt grus, godispapper och annat som låg där och skräpade...
 
Så fort solen gick ner så blev det superkallt. Jag höll på och hackade tänder... Men taket skulle läggas på grillkåtan innan vi kunde åka hem.
 
Olivia var trött så jag gick en runda med vagnen igen, men hon somnade inte. Bara satt och mös en stund.
Ser ni hur gosig hon är med sin snuttis? ♥
 
"När är dom klara..."?
 
 
Javisst ja! Jag tog några bilder på utedasset! Hahha...
Förra sommaren målade jag och syrran den vitt och nu ser den faktiskt tom mysig ut.
 
Passande väggtexter det tycker jag Smiley
 
 
Kom på att tänka att detta var nog sista gången vi var i stugan innan bebis kommer.
Nästa gång vi åker dit är vi 8 st i vår familj ♥
Måste komma ihåg att be den näste som åker dit att ta med sig resesängen, för vi lär nog behöva den här hemma till bebis. Jag tänkte att man kan ha den i vardagsrummet, så kan han ligga där och sova i lugn och ro utan att vi behöver vara rädda att han blir mosad eller attackerad av syskonen ;) Han kommer ju att sova det mesta av sin första tid och då vill vi inte ha honom ensam i sin egen säng i vårt rum. Vill ju ändå ha honom nära. ♥
 
Ni som har småttingar och en nyfödd, hur gör/gjorde ni?
Vart var beis på dagarna?
 
Plikten kallar nu!

Blodprover & McD´s

Nu har vi precis kommit hem, jag har lagt Olivia och Jonathan gosar och tittar på film.
Jonathan var ju hos läkaren igår, proverna visade ingen pågående streptokocker, men dom såg att hans halsmandlar är enorma. En remiss är skickad till öron/näsa/hals specialisten och läkaren sa att det är lika bra att operera bort mandlarna när han blir så pass påverkad av dem. När dom är borta kommer han att må bättre och äta/gå upp i vikt som han ska.
 
THANK GOD!
 
Så nu väntar vi på en kallelse.
Tusen tack för kommentarer här på bloggen och mail som ni skickat. Tack för omtanken. ♥
Imorse åkte vi till labbet för att lämna blodprover och Jonathan var jätte duktig.
Han fick plåster som han såg så mycket fram emot och en tatuering när han var klar.
 
 
När vi var klara åt vi lunch på McDonalds.
 
 
Trots att han inte äter så bra ännu..
 
Bussen är rolig tycker barnen!
 
 
Jag ska lägga mig på soffan en stund och vila medans jag har möjlighet.
"Torgny" håller på och möblerar och fixar och donar i magen för fullt och ibland får jag tag på nån fot eller knä vid sidan av magen :) ♥ Älskar den känslan av liv i magen ♥
 
Idag är det fredag och vi kommer att ha fullt upp hela helgen!
Imorgon ska ju grabbarna bus fira sin 4-årsdag på ett lekland med sina kompisar och på söndag är det kalas hemma hos oss i två omgångar. Phew!
 
Så nu- V I L A. 
 
 
 

God morgon fredag!

Ännu en natt utan god sömn- check!
Trots att jag sover med bara lakan så är det så varmt och svårt att sova. Inte klaga nu, snart är det över och då ligger jag vaken av andra anledningar ;)
 
Det är fredag morgon och snart ska vi gå ut och lämna barnen på dagis. Helt underbart att dagis är granne med oss, det är guldvärt! Förvånansvärt att jag har tid att kika in här såhär på vardagsmornar innan dagis, det brukar inte hända alltför ofta, men imorse vaknade jag/vi så tidigt att vi vart klara med allt tidigare också.
 
Danilo & Jonathan sitter och tittar på Disney junior och äter päron medans tjejligan leker med dockor i Olivias rum.
Jonathan, jag & Olivia ska ta bussen till Handen (labbet på vårdcentralen) efter dagisämning och ta blodprover på Jonathan. Mer om det när vi kommer hem, nu ska jag bereda skötväskan och barnens ytterkläder.
 
Bjuder på två bilder på tröttisarna Nicole & Vanessa imorse:
 
 
Solen skiner peeps, hur härligt är inte det?
 

Vårdcentraler alltså.... Suck.

Snart ska vi hämta järngänget från dagis som idag bara består av 3 små diamanter.
Dom ringde ju strax efter lunch från dagis igår om att Jonathan verkade hängig och febrig.
Jag tog hem allihopa samtidigt, och visst hade han feber... Så idag fick han stanna hemma med mig och lillsyrran för att vila. Han och Olivia har mekat med sina bilar och när Olivia sov sin skönhetssömn så bädadde jag ner Jonathan i hans säng med frukt och film.
 
 
Såg att hans halsmandlar på ena sidan är svullna igen så jag ringde till vårdcentralen.
Alltså herregud vad irriterad man blir på dom som svarar där!
Jag förklarade läget- att han avslutat sin antibiotika kur för nån vecka sen och åkt på feber och svullna mandlar igen.
Hon skrattade lite och tyckte att jag ringde för tidigt (eftersom febern kom igår) och kunde avvakta.
"Avvakta på vadå??!"
Jag brukar faktiskt vara lugn och snäll när jag pratar, men nu jag orkade inte.
 
Vad fan ska jag avvakta på!? Han är 3 år och får feber titt som tätt och halsmandlarna svullnar och då äter han ingenting! Han väger redan mindre för sin ålder och ligger under normala kurvan. Jag vill ha en remiss till hals/ögon/öron specialisten NU så dom kan kolla upp det här ordentligt. Det här är inte kul. Och så ber dom en att avvakta...?
Han behöver inte ha nån infektion nu, men att han hade feber och att mandlarna faktiskt svullnar upp sådär är inte OK och då ber man inte en att vänta. Tycker jag iaf.
 
OK, så nu fick han en tid till ikväll då... 
 
 
Efter vilan vaknade Olivia verkligen på dåligt humör. Hon bråkar med Jonathan och är allmänt tjurig.
 
Själv passade jag på att klippa och måla mina naglar nyss vilket inte är det lättaste uppdraget längre med tånaglarna då magen sitter i vägen... Smiley
 
Bjuder på några bilder på Snuttis när hon fortfarande var på bra humör :)
 
Fruktstund på morgonen efter frukost...
 
Syskonen också innan dagis imorse:
Nicole
 
Vanessa bus
 
Och Danilo
 
Nu ska jag förbereda inför järngängets hemkomst!
 
Jag känner att jag behöver en massa kaffe!!!Smiley
 

Begravning & Pekka Pojke tavlan

Det var alltså onsdag igår, min bästa dag på hela veckan, för att vi går in i en ny vecka med bebis i magen.♥
34 fulla veckor igår. :)
 
Men gårdagen förde också med sig sorg och mörker.
 
Begravningen för min väns lillasyster ägde rum igår. 24 år gammal valde hon att avsluta sitt liv alldeles för tidigt och efterlämnade en 1-åring son efter sig. Jag hatar begravningen. Vem gör inte det...?? Det är alltid svårt och jobbigt.
Kyrkan var fylld med folk. Det svåraste var att se familjen i sån stor sorg. Mina tankar finns hos dem. ♥
Nu är det gjort, hon vilar i frid bredvid sin pappa. ♥ Kanske familjen kan börja bearbeta detta på ett annat sätt nu.
 
Puua var hemma hos oss och satt barnvakt medans vi var iväg.
Innan vi åkte så ringde dom från dagis och sa att Jonathan verkar vara hängig och ha feber.
Jag gick ner direkt för att hämta honom, och passade på att hämta resten av järngänget också så att inte Puua behövde släpa med sig Olivia och Tantan (<--- Jonathan) dit igen. 
 
Det var kaos när vi kom hem, haha...
Kakor och smulor överallt, leksaker och prylar överallt, kladdfläckar på golven, Olivias bajsblöja stank i hela huset...
(<---- Inte Puuas starkaste sida)
 
Sen berättade dom att Bessa blivit ivägskickad till rummet, Olivia hade ramlat från sängen och slagit sig två gånger, Puua har bråkat med Jonathan heeela tiden och Danilo ville flytta hemifrån. Smiley
"Men annars gick det bra!" sa Nicole glatt.
Smiley
Men barnen verkade ha haft roligt och berättade att dom lekte kull och kurragömma, tog ner alla gosedjuren och fick göra vad dom ville....! Hmm.
Jag fick i stort sett sanera hela lägenheten på kvällen. Dammsuga, moppa, torka bord, tvätta, plocka och tända ljus.
 
 
Många har varit nyfikna på våran "Pekka-Pojke tavla" och hur den funkar osv.
Jo, det är en tavla där vi skriver om belöningar & bestraffningar.
 
Själva namnet "Pekka-pojke" kom min syster på när hennes dotter Felicia var liten och hon berättade om en saga där pojken hette Pekka som gjorde en massa hyss och dumheter. :)
Så vi har en "Pekka-pojke" tavla i hallen.
 
På den står första bokstaven på allas namn överst, och sedan följer veckodagarna.
Beter man sig dumt, så får man ett streck. Har man två sträck så får man ta time-out i sitt rum.
Gör man något bra så får man en stjärna. Och med det menar jag då om man tex städar sitt rum, är hjälpsam, klär på sig ytterkläderna utan tajffs på mornarna... ;)
 
Såhär ser den ut:
 
 
Dom är väldigt ivriga på att tjäna stjärnor, det kan vara bara så att Olivia ramlar och så springer dom för att hjälpa henne upp och vill ha stjärnor, haha..
Men det är också inviduellt hur man kan förtjäna sina stjärnor, något som dom kämpar med och sen klarar av får dom en stjärna från. Stjärnor funkar som deras morot. Som t e x Nicole. Om hon sover i sin egen säng hela natten skulle hon få en stjärna. Vilket hon inte brytt sig om ändå, haha. Och Jonathan- om hans säng är torr när han vaknar får han en stjärna, osv.
 
Ni ser ju att Puua har en massa sträck, haha...Smiley

Trött i kropp och knopp

Hade tänkt att skriva lite mer här på bloggen, men jag orkar inte.
Jag är helt färdig i kropp och själ.

Har varit på begravning idag och det sög verkligen musten ur mig.
Skriver mer imorgon.

Nu ska jag försöka sova ❤

Ilväll tar jag min sista tablett av livmodertapps behandlingen. Just nu spelade det ingen roll om jag tar dem eller inte, dom gör nog ingen nytta nu när man är såhär "långt gången" ändå sa läkaren sist. Men jag tar ändå den här sista som jag har kvar.
Ser såå fram emot mitt kommande besök på MVC och samtalet med förlossningsläkaren ❤

Titta vem som kröp upp i vår säng precis:

Nyss snackade hon som en papegoja för att sekunden efter såg det ut sådär. Hon gick nog i sömnen... :)

Jag ska kolla klart på "En man och hans fruar" och sen blir det natti natti.


Fix i Olivias rum & annat babbel

Cheez! En bomb har verkligen slagit ner i Liiahs rum (<--- Olivias- hon kallar sig själv för Liiah)
Jag har flyttat in lillebrors byrå i hennes rum och plötsligt blev det jätte trångt och grejer överallt. Jag gillar inte det.
Jag gillar öppna ytor med så få grejer som möjligt.
 
Nu har vi tagit tag i det... såhär såg det ut innan:
 
 
Jag flyttade ut en Prinsess hylla och en dockvagn. (Både Nicole & Vanessas dockvagn har fått stå i Olivias rum.)
Andres ska ta ner prinsess hyllan ner till förrådet, kanske den kommer till användning igen när vi har lite mera plats ;)
 
Såklart skulle Liiah undersöka och klättra i allt...
 
Sen satt hon där och kunde inte ta sig ut själv, så hon ropade "Mamma, mamma, mammaaaa" varje minut, för så fort jag tagit upp henne så klättrade hon i igen..
 
Nu ser rummet mycket bättre ut!
 
Olivias säng och lillebrors byrå med lite av hans saker på...
 
 
Olivia var vaken från 1 till 3 på natten, jätte ledsen. Ville inte ha napp, ville inte dricka.
Jag fck klappa på hennes goa kinder och då höll hon sig lugn. Så fort jag skulle smyga ut så vaknade hon och grät igen. Hämtade lite alvedon och nässpray till henne och så somnade hon till slut...
 
Glad som vanligt var hon idag! ♥
 
 
Andre var tvungen att åka till jobbet idag. Tidigt. Så jag & Olivia lämnade järngänget på dagis.
Det dröjer dock alltid en bra stund att komma därifrån när lill snuttisen är med. Hon ska gå in och kolla på alla saker, sen går hon vidare till lilla avdelningen och fixar och donar.
 
Igår satte hon sig där och började rita.
 
 
Imorse skulle hon vara ute och utforska lite...
Men tuff är hon inte. Så fort jag säger "Hejdå Liiah, nu går mamma" så vänder hon på klackarna och ropar efter mig och kommer. ♥ Men hon vill gärna testa mig.
 
Några har undrat vad Andres jobbar med. Kort och gott: Inom bygge. Dom gör jobb för både företag och privatpersoner och just nu har dom gjort mycket stängsel. Det är flexibelt och dom styr över sina tider mycket själv. Ju snabbare dom gör ett jobb, desto snabbare kan dom påbörja ett nytt. Eftersom jag är sjukskriven så har han varit hemma mycket på vardagarna med mig och Olivia och väljer att jobba vissa helger och andra tider när jag har hjälp från annat håll. 
 
Bytte lakan i våra sängar- så trist och tråkigt göra, men känslan av att lägga sig på rena sängkläder är bland det bästa. ♥ Då älskar Olivia att busa på sängen och kastar sig omkull och leker apa.
 
 
Nä nu ska jag ta fram min systemkamera och göra den redo för att lämna in för reparation. Hoppas domen inte blir alltför hård, för nu känner jag att jag verkligen behöver den!!
Snart fyller Jonathan och Danilo 4 år och bebis ska ju komma om några veckor... Jag behöver ta bra bilder istället för kassa mobilbilder!! Buhuuu! :(
 

♥ Vecka 34 + 0 ♥

Ännu en vecka närmare vårat mål, våran bebis! ♥
 
Gooosh va jag längtar! Går inte att beskriva fjärilarna och all sprallighet som kommer när jag tänker på att faktiskt snart är här hos oss. ♥
Vecka 34 + 0 idag!!
(Tänk att jag bara gick 3 dagar till i graviditeten med Vanessa??)
 
 
Och såhär ser min mage ut just nu:
 
 
Jag skrattade åt Olivia som höll på och fixa och dona med en massa skor där bakom mig.
 
Hur mår jag då?
Jag mår bra. Det som har blivit svårt är att sova. Jag har jätte svårt att hitta rätt och bekväm läge, sen blir det för varmt och när jag lagt mig till rätta så måste jag upp och kissa. Såå typiskt!
Men jag antar att det är lillgrabbens sätt att förbereda mig med att inte få mycket sammanhållande sömn sen när han anländer? Fast han har ju syskon som hjälper honom med den saken...
 
Men äsch, nu är det bara ca 3 veckor kvar, och det ska jag tåla utan problem!
Igår hade jag dock förvärkar.

Inte sammandragningar, utan riktiga förvärkar.
Menvärk gånger 100. Fast det är vanligt att få några veckor innan förlossning... right?

♥ I väntan på Bebis... ♥

Längtan efter lillebror i magen är galet stor just nu.
Vi alla är nyfikna på honom nu.
 
Hur kommer han att vara? Hur ser han ut? Vem kommer han att likna?
Vad ska han få för ögonfärg?
 
Längtar till att få hålla honom, pussa på honom, gosa och krama.
Nicole frågade mig igår om hon fick köra vagnen med bebis i.
Varje dag klappar dom min mage och säger hej till sin lillebror.
Danilo & Jonathan säger att snart fyller dom 4 år och efter det kommer lillebror. Olivia "klappar" eller rättare sagt banka på magen och säger "vauva!" (=bebis) som om hon var värsta stora tjejen själv... Vanessa funderar mest på vad han ska heta och Jonathan är bekymrad vart han ska sova då sängen fortfarande står i källaren.
"Visst är det min lillebror där mamma?" säger Jonathan och tittar på min mage. ♥
 
Jag hittade Olivias gamla overall som tjejernas docka hade på sig, den tog jag fram och ska tvätta till lillebror.
Den ska han få ha under kalla sommarkvällar.
 
 
Det är inte så långt kvar tills han kommer till oss. ♥
Jag är i vecka 33 + 6 idag, ca. 3 veckor kvar bara. (om jag får igångsättning)
Vagnen har inte kommit ännu, men jag hoppas att den kommer i veckan.
Namn har vi inte heller. Stackars Torgny som är helt namnlös.
Jag kan skriva en lista på vad vi har tänkt för namn så får ni säga vad ni tycker ;)
 
En dikt jag hittade på Google som är så fin ♥
 
 
Vi Älskar dig bebis! ♥
Dina syskon väntar otåligt på dig...
 
 

♥ Danilo & Jonathans rum ♥

Som jag skrev förut så fick Danilo & Jonathan en byrå från deras kusin Sebastian häromdagen.
Dom hade en exakt likadan, men det blev lite trångt för bådas kläder i en och samma byrå.
Jag ville ha båda byråerna bredvid varandra, och för att det skulle funka så behövdes det en ommöblering i rummet.
Tyvärr är båda byråerna i furu färg och inte i vitt som resten av möblerna, men det funkar ändå.
Dom står bakom dörren så det syns inte när dörre är öppen.
Såhär ser byråerna ut:
 
Jag satt och sorterade kläder i byråerna imorse och jag undrar hur allt fick plats i en enda byrå, när jag kunde fylla båda byråerna?? Tog bort några tröjor som grabbarna vuxit ur också som ska läggas undan för lillebror.
Jag skulle nog behöva gå igenom deras låda på dagis också, där finns nog också några tröjor som blivit för korta i ärmarna..
 
 
Samtidigt passade jag på att rensa bland twinsens leksaker. Kastade bort nästa 2 säckar fulla med bilar som tappat hjulen, pussel som var trasiga, trasiga gubbar och annat som inte funkade längre.
 
 
Många inreder barnrummen helt i vitt, eller i ljusa färger.
Väljer t om leksakerna färgmässigt! Det ska vara pastellfärger på leksakerna, och bara fina saker som ibland verkar stå framme mest som prydnader än saker som barnen faktiskt kan leka med.
 
Jag/vi ville ha vita väggar och vita möber. Vi har färgglada mattor och en massa leksaker (och sängarna) som bryter av allt det vita. Det ser mer lekfullt och inbjudande ut med färg i barnens rum, speciellt på leksaker.
Jag är nöjd med grabbarnas rum nu, fast jag var lite sugen på att ha sån där fondtapet med stjärnor.
(You know me, love stars)
 
Redo för utflykter, hahaha...
 
 
Jonathan älskar att leka med alla bilar...
 
 
På tal om kusinen Sebastian- han var på sin allra första basket träning förra helgen och tränaren hade kommit fram direkt till brorsan och berömt Sebastian, att han är en naturbegåvning, sån teknik som han visar tar det flera år att lära sig.♥ Stolt faster här! ♥
Sebastian, glöm inte att faster vill ha ett hus sen när du blir en stor stjärna! Smiley
 
Att han var huvudet längre än sina medspelare var ett plus också ;)
 
 

Nappjakt och Liinamaija på besök ♥

 
Hur har ni reagerat på att man flyttat klockorna till sommartid? Igår morse väcktes jag av väckarklockan, vilket inte tillhör det vanliga för barnen brukar vakna innan den ringer.
Nu sov allihopa!
Jisses så skönt det var att ha den stunden på morgonen för sig själv, då jag kunde förbereda för frukost i lugn och ro.
Fem i åtta tyckte jag att det var dags att väcka barnen och börja med morgonsysslorna och göra sig redo för dagis.
 
Jag var ganska så sänkt hela förmiddagen och sov samtidigt som Olivia.
Hur jag än gjorde hittade jag ingen energi för nånting. Jo, jag var på nappjakt i lägenheten och hittade någrai olika jackor, väskor, under soffan, i barnens rum... helt plötsligt fanns det hur många nappar som helst som jag kokade.
 
Olivia var inte alls glad att alla låg däri och stod vid spisen och upprepade "Tytti!" (=tutti= napp- på finska)
 
 
På eftermiddagen kom min fina vän, och barnens gamla dagisfröken Liinamaija hem till oss för fika.
Jag har skrivit om henne förut, hon jobbade på barnens dagis och flyttade till Finland förra våren/sommaren. Nu var dom här i Stockholm på besök, så hon besökte dagis och hem till oss ♥
 
Jätte mysigt att träffas och sitta och prata!
Mummu som hämtade barnen från dagis kom med hela ligan :) Och med sig hade hon bullar, nam nam..
 
Barnen avgudar Liinamaija och blev jätte ledsna när hon slutade.
Danilo satt och gosade med henne nästan hela tiden, och även lilla Olivia, som ju var pytteliten sist dem sågs- hon var inte blyg för henne alls! Kanske för att hon också var blond...?
 
Vanessa & Nicole skulle jävlas lite och pratade bara svenska, hahaha...
 
Coola brudar Smiley
 
 
Med sig hade Liinamaija en säck med choklad till oss. ♥♥
 
Barnen fick "Rölli" Kinderägg som dom fick efter maten och jag & Andres fick Tupla-suklaa (det godaste!)
Jag åt nog två st igår när jag tittade på fam. Annorlunda... Hey vaddå- "Torgny" ville ju ha! Smiley
 
 
Jätte kul att du kom Liina!
Miss you allready ♥ 
 
på kvällen märktes också tidomställningen av.
Barnen kom i sängs en timme senare än vanligt och hade lite svårt att somna. Hoppas vi får in de rätta rutinerna snart! ;)

RSS 2.0