Pedant perfektionist- Who me?! ;)

Har funderat mycket på det här...
Jag är en pedant perfektionist och hemmet ska vara tiptop. (Det är min stora last, inget jag är stolt över.)
Med 5 små barn hemma så är det inte sådär jätte bra som ni kanske förstår...Smiley
 
Hur ofta får era barn städa sina rum?
 
Ibland känns det som att jag ber dom göra det jämt.
Ibland, bara för att utmana mig själv så säger jag till mig själv att dom inte behöver städa på några dagar. Det är deras rum, låt det se ut som det gör. Men jag kan aldrig hålla mig.
När kvällen är kommen så ber jag dom plocka upp sina leksaker efter sig. Varje kväll!
Jag blir galen om dom har släpat leksaker till köket, hall och vardagsrum och ber dom plocka upp efter sig.
Jag har inget emot att dom leker vart dom vill och stökar till med leken, men att leka och sen bara lämna sakerna och börja med annat gör mig tokig. Dom får leka, men när dem lekt klart ska dom plocka upp efter sig innan de påbörjar nästa lek.
Men det är så himla tråkigt och tjatigt!
 
Jag är perfektionist och varje kväll ska hemmet vara fint innan jag lägger mig.
Andres blir ofta irriterad på mig som far runt som en virvelvind här hemma och fixar och donar innan vi ska börja kolla på film på kvällarna tex, eller bara om vi ska ut nånstans. Jag kan inte låta något vara där det inte ska vara. Det måste vara ordning och reda innan jag går hemifrån, annars mår jag dåligt på riktigt.
Varför? Och vad är det värsta som kan hända om jag låter allt stå?
Jag stressar mig över städning jämt. Tvångstankar har jag också, allt måste stå på ett vist sätt och det ska vara tiptop.
Inte i barnens rum då, men i alla andra rum.
Jag måste ha stilrena ytor med så lite krimskrams som möjligt.
 
Så nu vet ni lite om mina "jobbiga" sidor också, haha Smiley
Som ni förstår så kan det bli jobbigt och väldigt stressigt för mig själv bara.... Smiley
 
Bjuder på en bild när Nicole & Vanessa har lite show för oss...
 
 
Börjar påminna mig om mina syskonbarn Emma & Felicia som skulle showa hela tiden-överallt.
Även nu när dem är 11-12 år Smiley
 
Nu ska tjejerna få sina hår fixade och naglarna skulle prompt målas till orange/gult då det faktiskt är påsk. Okii....
Danilo & Jonathan ska få sina hår klippta idag också. Växer som ogräs! *avis*
 
 

Kommentarer
Postat av: GOS TreMirakel

du kan skicka hit lite av pedanthet ;)
Varje dag ber jag mina plocka upp leksaker alla rum och lägga dom där det ska vara..
damsugning m.m. försöker alla fall en gång i veckan ;)
storstädning med plockning, dammning, blötmoppning m.m. 2gg månaden..

Men man småplockar och skyfflar upp sand i hallen var o varannan dag alla fall..

Jag mår inte dåligt av att lite stök det betyder ju inte att det är smutsigt så att säga..

2014-04-18 @ 08:54:58
URL: http://tremirakkeel.blogspot.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Jag avskyr röra men jag är alldeles för lat för att plocka i ordning. Jag prioriterar andra saker. Det är helt omöjligt att få barnen att plocka upp efter sig och jag orkar inte tjata...

2014-04-18 @ 08:57:12
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Sofie

Det var som att läsa om mig själv haha! Du är inte ensam dvs. Jag får också tvångstankar om jag drar hemifrån utan att ha fixat i ordning. Och jag kan knappt låta sambon städa eller ens plocka upp varor. Då gör jag om efteråt. Iallafall med varorna :p

2014-04-18 @ 09:07:21
URL: http://frokenandersson.blogspot.com
Postat av: FAMILJEN LINDVALL, MAMMA TILL 3 SMÅ TROLL OCH MIN RESA FRÅN FETMA TILL NORMALVIKTIG. DET HÄR ÄR VÅRAN VARDAG!

Tänk om man kunde ha det så rent och fint jämt.. skulle önska att ajg hade lite mer ordning och reda hemma... men.. förstår att det måste vara jobbigt för dig också. Men jag kan hålla med om att det är så skönt att gå och lägga sig med ett rent hem och ännu skönare att vakna till ett rent hem. Hoppas ni får en fin påsk!

2014-04-18 @ 09:22:30
URL: http://lindvallfamiljen.blogg.se
Postat av: Ebba

Men visst är det så mycket trevligare att ha fint omkring sig? Ni har alltid sån ordning i bakgrunden på bilderna och vet du, det inspirerar. Tycker du är fantastisk som orkar hålla sån ordning med så stor familj. Tror barnen blir noga med sånt också så småningom. Det får dem med sig hemifrån. Tack för en jättefin blogg som jag tittar in i dagligen. :-)

2014-04-18 @ 10:31:41
Postat av: Felicia( 6-barnsmamma)

Oj vad jag kände igen mig i det där..... Kan inte heller gå och lägga mig om inte allt är iordningställt som jag vill ha det! Spelar ingen roll om jag är trött, sjuk eller höggravid..det måste göras!!! Självklart att barnen får leka hur de vill men tanken på att vakna på morgonen och se leksaker utspridda överallt iiiiiihhhhhhhhhh!!! Rätt roligt hur vi håller på egentligen för det är väl egentligen bara på natten som hemmet är som vi vill ha det : ) Stor kram från ett kontrollfreak till ett annat

2014-04-18 @ 10:40:24
Postat av: Lovisa Magnusson

Hej! Tack för att vi får följa er här i bloggen :-)
Jag lider också av städmani, klarar inte av när det är stökigt och smutsigt hemma. Kan inte låta det vara stökigt och lägga mig framför tvn, tyvärr är resten av familjen inte alls nåt för att städa :-(

2014-04-18 @ 10:43:52
Postat av: Sandra

Känner igen det där, jag kan inte heller lägga mig om det är enormt kaos hemma. jag vill att sakerna ska vara på sin plats, vissa dagar försöker jag visa barnen att annat ska prioriteras men faller snabbt tillbaka att sakerna måste vara på sin plats, barnen är dock mer än duktiga på att städa efter sig, och ingen verkar lida av det dom plockar glatt här och där.

2014-04-18 @ 11:11:26
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Annsofie

Satu, du är inte ensam jag är exakt likadan. Jag måste börja dagen med att damma överallt efter att sängarna är bäddade. Allt har sin plats och jag märker om någon flyttat något om så när på fem centimeter.
Jag låter barnen leka och karln får städa deras rum. Jag har lärt migen att stänga dörren till barnens rum men det tar alltid emot. Jag kan inte somna om det är stökigt överallt för det blir en psykisk stress för då vet jag att jag måste börja med att städa på morgonen efter ( vilket jag gör ändå). Har till å med varit sjukskriven ett halvår pga utbrändhet och mkt tack vare städningen. Ja jag vet det är sjukt men inget jag styr över. Lycka till med dina kontroll behov och behöver du prata med någon i samma sits så hör av dig. Kan vara skönt arr veta att man inte är ensam om denna städmani.
Kram annso

2014-04-18 @ 12:02:46
URL: http://www.afrodite1980.blogspot
Postat av: Nina

Min mamma är likadan!!! Pedanten själv, vi är också en stoooor familj och va "tvugna" att städa upp efter oss när vi bodde hemma haha, min syster har ärvt det pedantiska efter henne genom alla år medans jag när jag bodde hemma skyfflade aölt under sängen i garderoben och i byrån hehehehe. Men nu när jag flyttat hemifrån så vill jag att det ska vara städat och fint hemma hos mig och min kille jag älskar att komma hem efter jobbet, och så är det städat och luktar rent. Bästa känslan ju!

2014-04-18 @ 13:09:33
Postat av: J

Hejsan..
Är ju tyvärr likadan...och den enda som är pedant hemma....
så jag roar mig dagligen med att plocka upp efter tio personer...
Och det är ett återkommande bråk o tjafs om städning...
Bor i 100 år gammalt hus som dom förra ägarna har förstört.. Så jag vill ha tbks det gamla men renovera & bo med ett x antal barn funkar inte...
Så tyvärr inget bra råd .. Då jag mår lika dåligt över mitt hem..
Jag får höra att jag springer omkring som en förgiftad skållad råtta med dammtrasan i handen/tassen.....
Ngn skrev här att hon dammsög engång i veckan?!?! Jesus jag gör det minst engång om dagen ! Ändå ser det ut som skit...blir gaaaaaalen!!!!!! Köket torkar jag också varje dag...toan skuras minst två ggr dagen ..gärna med sprit..
Och min sk trädgård ...oh My god! Har sååå ångest... 4000kvm igenväxt sk tomt.. Vet inte ens vart jag ska börja..?! Trädgård ska ju var njutning ..min är bara ren o skär ångest...
Jaja gnäll på mig!
Men kom gärna på bra tips hur man blundar ...
För ja.. Det är en inre stress av dess like...
Ha det gott

2014-04-18 @ 13:18:01
Postat av: Cissi

Ja är likadan, far omkring som en virvel på kvällarna. Sitter sällan still medan barnen är vakna, finns alltid nåt att plocka me. Men ja har aldrig tjatat på barnen, häller dom ut nåt eller stökar till bara för att så måste dom plocka upp. Annars så har dom tagit efter mig bara, min son vet att de ska plockas undan innan de blir kvällsfika. Om ja struntar i de så kan han påminna mig, men mamma vi måste ju plocka undan först. Hoppas de håller i sig i tonåren. :)

2014-04-18 @ 13:48:15
URL: http://cissigran.blogspot.com
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

Satu,tänk att jag har bara Pua ,här hemma,men ändå tycker jag att
jag städar hela tiden. Du är som jag ,det ska vara rent o städat i hela huset,Men, du som har 5 små kids orkar så mycket,barnen kommer
väll att minnas, hur dem hade det hemma,och dem kommer att föra det vidare,inget fel med det. ♡ Rakastan. Love u.♡

2014-04-18 @ 15:44:48
Postat av: Vivi

Är/var inte pedant men barnen fick röja sina rum varje dag. Jag vill inte riskera trampa på leksaker om jag måste in på rummet på natten.

Tycker att de ska röja undan iallafall.

2014-04-18 @ 17:59:35
Postat av: Becka

men gud låter som om jag hade skrivit det där!!! är precis lika dan. är sjukt jobbigt ibland, och har ändå bara två barn att plocka efter! =)
tack för bra läsning>!

2014-04-18 @ 18:10:47
Postat av: Irene

Hej..
Vi har löst problemet med att de två större barnen 10 och 5 sover på ovanvåningen med an vi och den yngsta snart 2 sover här nere :)
Det är lite krångligare för barnen att stöka ner här nere, när dom faktiskt måste bära ner allt, haha!

Förutom det, så städar barnen sina rum 1 gång i veckan, medan jag och min sambo plockar här nere varje kväll när barnen lagt sig och städar gör vi ca var 3:e dag.
Blir ju inte så skitigt när man ändå är där och plockar o fixar varje kväll :)

Jag hoppas att mina barn tar med sig detta i framtiden sen :)

Du har en urgullig familj :)

Kram

2014-04-18 @ 19:40:35
URL: http://ieen.blogg.se
Postat av: Joanna Eriksson

Jisses, det där skulle kunna vara en beskrivning av mig! Mår så dåligt och får ångest när det är prylar överallt, eller saker inte är på "sitt" ställe..
ingen superbra egenskap,då jag faktiskt mår dåligt av det!

Äldsta plockar o grejar o hjälper mig hemma mest dagligen! ♡ skönt det när pappan ofta är borta och jobbar hela veckorna.. ;)

Kram på dig

2014-04-18 @ 21:29:59
URL: http://joannaolowa.blogg.se/
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

Satu,änligen heter det inte bedant,utan mamma, som gillar rent och
städat ront om krig sig.... så.... .Puss o kram. :-0

2014-04-18 @ 22:00:49
Postat av: mamma24sju

Är likadan. Resten av familjen blir tokiga när de står klara i hallen när vi ska någonstans och jag far omkring och plockar....har ändå släppt lite på pedanteriet, med sex barn är det omöjligt. Kan få dåligt samvete när jag tänker på de första barnen, att vi kunde gått till sandlådan etc istället för att jag skulle städa. Känns som om jag städat bort en del av derad barndom :-( Jobbigast när de haft kompisar hemma och sedan vill ingen städa för det var ju kompisen som stökat till....och barnen är mästare på att skylla på varandra när det gäller städning, lägger hur mycket energi som helst på att slippa...

2014-04-18 @ 22:16:08
Postat av: ENSAMSTÅENDE, UNG, BLIVANDE MAMMA - www.belovedlife.blogg.se

Jag är precis likadan! Har redan börjat oroa mig för hur det ska gå att hålla snyggt och rent när plutten kommer! Jag kan få riktig ångest av när det inte är tiptop hemma och varenda minsta lilla pryl ska ligga på sin plats ! hahah

2014-04-19 @ 00:19:04
URL: http://belovedlife.blogg.se
Postat av: Anki

Dammsugar varje dag och svabbar av med vått flera gånger i veckan. Hatar när det är grusigt och skitigt på golven. Nu har jag ett gäng hundar o tonåringarna har sina rum på ovanvåningen (där är inte hundarna). Brukar röja på dem att de måste städa sina rum men de får ta ansvar för dem själva. Är sjukpenionär och krafterna finns inte till det städandet som jag vill o önskar.. Dammar dock lite mer sällan ;-)
Kramar från Skåneland

2014-04-19 @ 00:39:57
URL: http://jankils.bloggplatsen.se
Postat av: Marie

Hej kära du, läser din blogg ofta och gillar den. Tycker du kan kräva av barnen att de ska ta in sina leksaker på sina rum innan de ska gå till sängs. Där inne kan de få ha det som de vill men i "allas" utrymmen kan det vara leksakfritt när de ska sova. Tänk om ni vuxna hade spritt ut era grejor i deras rum, det hade inte varit kul för dem. Ta det lugnt med pedanteriet dock. Hoppas bebisen kommer snart.

Svar: Hej!
Jodå, barnen är duktiga på att plocka efter sig, inga problem! Bara det att jag tjatar om städ i deras egna rum också... :-/
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-04-19 @ 22:25:12
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback