Nerv vrak....

Så. Phew. Det var allt jag orkade uppdatera med idag. Jag är inte riktigt i form, och den här dagen har varit a-pain-in-the-ass.
Jag blev inte piggare efter morgonens inlägg, tvärtom.
Barnen har varit varandra på nerverna hela dan så det har blivit mycket bråk och skrik.
Min snälla, underbara Pappa var här och åt lunch med oss och så tog han med sig Nicole, Vanessa och Jonathan (Danilo sov redan) hem till sig så att jag kunde vila upp mig lite.
Det behövdes! Jag somnade så fort jag la huvudet på kudden och sov i 1 ½ timme. Jag vaknade av att det var så tyst hemma, jag var tvungen att gå och kika till Danilo, som låg och sov som en stock han också.

Jag vaknade tyvärr inte alls piggare. Jag hade träningsvärk i benen och ont i huvet och fortfarande ett enormt trötthet låg på mig. Jag hoppas verkligen att jag inte är på väg att bli sjuk, som Mummu & Puua har varit i helgen (olika dagar dock). Dom har haft ont i hela kroppen, feber och enormt trötta. Jag får inte bli sjuk! Jag har 4 barn att ta hand om!

Jag har badat, tagit en Ipren, vilken hjälpte, men nu börjar det kännas igen... Så jag ska logga ut och lägga mig i sängen istället. Som min mamma sa, det finns inget bättre botemedel än ett varmt bad och choklad när man är sjuk, så jag ska följa hennes kloka råd.

För övrigt så har jag kämpat med Jonathans ätande idag också. Jag vete f*n vad jag ska göra för att få han äta.
Jag blir så trött och frustrerad och arg att han inte äter! Funderar på att ta honom till läkaren...
Så fort han får i sig mat så spottar han ut det. Så fort man glömt att mosa en liten liten riskorn så håller han nästan på och spyr. Vad kan vara fel?
Jag kämpar med tårar vid VARJE måltid med honom. Jag tvingar honom att äta genom att hålla munnen öppen t om, och bara det blir ju en ond cirkel. Men jag vet bara inte vad jag ska göra för att få i honom något. Han kan sitta och äta en bulle eller en kaka själv, men om man verkligen tittar på honom så ser man att han i slutändan spottar ut det ändå.

Snälla hjälp mig inna jag blir tokig- vad ska jag göra?
Kan han ha fel i halsen?
Vi har ju en BVC läkar tid nästa vecka, ska jag vänta eller ska jag söka hjälp innan?
Han är ju pigg och glad och energisk ialla fall, men.... you know. NÅNTING måste man ju ändå äta.
Vi mixtrar hans mat så att det ska vara lätt att svälja, men ändå så vill han inte.




God Natt...

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej gumman .. hoppas du kryar på dig snart <3

Men maten . William hade oxå problem att äta, jag kom på att han ville svälja det helt hela tiden .. så jag fick börja att ge honom och titta på honom och han på mig och tugga med honom :) barn gör ju inte som man säger de gör ju som man själv gör . och det har faktiskt hjälpt .. fick hålla på 1-2 veckor med detta ..



Massa kramar ditt dig goa du



2011-04-26 @ 22:57:47
URL: http://tvaflickortvapojkar.blogg.se/
Postat av: Fia

Vilken härlig påsk det ser ut som ni haft =)

2011-04-27 @ 00:40:22
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
Postat av: Helena

Skönt att du fick sova iaf, trist att du inte känner dig piggare ändå....

Angående Jonathan; om du känner att det är på gränsen till att du inte orkar försöka få han att äta mer, så tycker jag du ska ringa BVC och iaf prata med dem om detta. Kanske ger de dig lite tips på vad du kan testa eller så ger de dig säkert en tidigare tid. Ge dig inte, utan se till att de kollar upp om något är fel eftersom han inte alls vill äta. Det är inte ofta barn matvägrar "bara ändå". Det brukar gå att lösa detta i de allra flesta fall.

Men tvinga honom inte, utan bara ta det lugnt vid måltiderna. Och se till att han inte äter nå mellan måltiderna så at han blir riktigt hungrig, mer chans till att han äter då.

Hoppas du/ni får ordning på detta snart.

Kram från Söderhamn

2011-04-27 @ 01:10:09
Postat av: Lotta

Åh hoppas du slipper bli dålig, det är så fruktansvärt när man måste vara igång ändå hela dagarna. Vad jobbigt med Jonathan och maten! Samuel krånglade massor med maten tills han var 10 månader drygt... du har säkert provat det mesta redan men det som fick Samuel att börja äta var att ge honom lite plockmat att äta själv. Majs, makaroner, broccoli, ärtor... Han åt inte mycket men fick i sig lite iallafall och sedan släppte det sakta men säkert med annan mat också. Men han vägrade för slät puré utan föredrar med större bitar, han gillar att tugga ;-) Jag vet hur tålamodet tar slut med alla matproblem... Samuel äter bra nu medan storebror krånglar massor, han äter nästan ingenting just nu, inget som passar.

Fina bilder från påskhelgen iallafall, ni ser ut att ha haft det jättemysigt! :)

Nu måste jag gå och diska men hoppas du kryar på dig och att det snart vänder med maten! många kramar

2011-04-27 @ 07:34:17
URL: http://viivalencia.blogg.se/
Postat av: Angelica [och mina tre små troll]

Hej! Jag kom in här av en slump och måste bara säga...WOW, fyra barn så tätt, imponerad :) Själv har jag tre små troll men av en ålder på mellan 0-7 år, jobbigt nog bara det kan ja ibland tycka :P Så jag förstår att du kan vara jättetrött efter en slitsam dag med FYRA småbarn på en ålder mellan (få se om jag förstått det rätt?) 1-3½ år?? Men oj så mycket KUL de små måste ha med varandra samtidigt (trots att de kivas endel också, men det hör ju syskon till) det blir nog en rolig uppväxt för dom med så nära i åldern. Hoppas du inte håller på att bli sjuk, för det har man ju som sagt inte tid med som småbarnsförälder :)



Men detta med maten, måste vara grymt svårt att som mamma se sitt barn vid varje måltid vägra äta, och spotta ut :( Är väl en av mardrömmarna, men som jag tack o lov (inte än iaf) fått uppleva, annat än när de varit sjuka barnen... Hur gammal är Jonathan, 1 år? Prova gör helt tvärtom när det är matdags. Sätt dom andra barnen vid bordet, ej lillkillen, så kanske han tillslut kommer till bordet av egen vilja? Fråga honom själv vad han vill ha, ge honom så han får pilla i sig helt själv, lägg inte energi på att tvinga i honom, som du själv säger - det blir en ond cirkel och gör middagarna till något negativt för honom :( Kanske fokusera på någon av de andra barnen, ej titta på honom.. Förstår att du är orolig när han är så liten, men sägs ju att barn verkligen äter när dom blir hungriga... Låt middagarna bli till något roligt iaf... Usch det måste vara svårt, och det är säkerligen lätt för oss läsare att sitta här och skriva hur du ska o inte ska göra, men lite råd och tips åtminstone :-) Hoppas det vänder snart med maten för honom!

2011-04-27 @ 08:34:42
Postat av: Angelica - Isaacs mamma.

Usch lät inte roligt att han inte äter. Jag tror jag hade ringt sjukvårdsupplysning och bett om råd om vad jag skulle göra. Hoppas det löser sig. Kramar!

2011-04-27 @ 08:45:12
URL: http://flisaflikka.webblogg.se/
Postat av: Malin (MallaW på FL)

Halloj!

När det gäller maten har min Oskar också strulat i perioder och bvc har sagt att man ABSOLUT INTE ska tvinga i dom mat och inte truga (jag har dock trugat innan jag pratat med dom)för då blir det oftast värre. Ifall det är något han gillar så låt honom äta det. I Oskars fall har han levt på välling i ett par dagar sen har aptiten kommit av sig själv igen. Vill han leva på vatten och kex så låt honom göra det... Så länge dom är pigga och kissar så är det lugnt! Lycka till! KRAM

2011-04-27 @ 09:28:25
Postat av: Anna - Mamma till 2 små troll :)

Gör ni egen mat? prova burkmat eller om ni ger burk ge egen mat. kanske funkar!

2011-04-27 @ 10:06:21
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: Tanna

Hoppas du klarar dig från att bli sjuk. Jag har legat i feber hela helgen och vart så dålig. Rösten har jag tappat nästan helt... Och på lördag ska vi gifta oss ! Så måste hinna få tillbaka rösten och vara pigg och fräsch !

Kram

2011-04-27 @ 10:18:02
URL: http://tannaodevil.blogg.se/
Postat av: emma

Men Jonathan han äter välling morgon och kväll? Du kan prova att skippa vällingen på morgonen så han verkligen är HUNGRIG när ni ska äta lunch opch då kanske han äter bättre?

Hoppas de löser sig gumman!

Kram

2011-04-27 @ 12:56:18
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: Therese - Lotusmamma

Vad jobbigt du har det nu vännen! Hoppas du inte ska bli sjuk mitt i allting!

Tycker också du ska ringa bvc eftersom du tycker det är så här jobbigt.

Lova har aldrig varit sådär svår med maten men när hon trilskades så fick vi också tipset att skippa ett mål välling/gröt och byta ut det mot vanlig mat eftersom hon antagligen håller sig så länge på gröt/välling. Och det funkade!



Kram på dig vännen!

2011-04-27 @ 16:42:02
URL: http://lotusmamma.se
Postat av: mummu

Hej Satu,va snälla alla är och försöker hjälpa dig med Jonathan,och hans mat.Men jag tycker att du ringer till BVC och frågar dem med. Det enda som behövs,är tålamod(stavning)och det vet jag, att du har, men ring ändå.Älskar dig Satu.Ring om du behöver nått. :))

2011-04-27 @ 16:48:07
Postat av: Isaks mamma

Åh, jag vet hur det är! Det är skitjobbigt rent utsagt!!! Man vill så gärna att de ska äta, men så länge han är pigg och glad och inte går ner i vikt eller om bvc reagera på hans viktkurva, ja då tror jag att det är lugnt... Men väldigt frustrerande och som mamma kan man ju liksom inte låta bli att oroa sig i vilket fall!

Man är så maktlös och önskar att ungen bara kunde ÄTA för bövelen! Jag hoppas verkligen att vårt nästa barn(om vi har tur att få ett) äter ordentligt, fasen Isak vägrade äta redan på BB!



Känner mig som världens sämsta och nojjar en del för han får ungefär samma mat hemma hela tiden, vi byter mellan köttbullar och pasta och fiskpinnar och potatis typ, men då äter han iallafall något, om än väldigt liiiite. Jag har fått rådet från bvc att ge honom det han gillar och sen testa lite annat ibland men det viktigaste är ATT han äter(om än väldigt liiite som sagt), inte VAD! Massa kramar

2011-04-27 @ 19:17:31
Postat av: Karolina nordling

Hello, jag tycker också att du kollar med BVC för säkerhetens skull. Hoppas de blir bättre snart!;)

2011-04-27 @ 20:51:30
URL: http://Www.karolinanordling.com
Postat av: Jannice

Men gumman!! Oj..förstår din panik..men äter han ingenting alls?

Både Lovis och Victor har varit kräsna i maten. Victor åt enbart väl mosad mat..gärna potatismos och mosak korv utan skinn..medans Lovis bara åt riskorn..

Lovis började äta ordentligt vid 2-årsåldern. Innan dess var det bara välling som gällde. Lät henne äta välling dagarna i ända.



Kolla med BVC och även kanske låta en läkare kika i halsen!?

Men mår han bra och får i sig glass, vatten, gosaker..så är de tingen fara. Sen äter han väl välling?



Kram påre! ♥

2011-04-27 @ 23:50:53
URL: http://jannicejarpe.blogspot.com
Postat av: Madeleine

hoppas du inte blir sjuk.



vad jobbigt med maten och Jonathan.

vår Tobias 15 månader äter också lite dåligt ibland, och han är svår att mata.

det kan gå lite i perioder, men visst blir man orolig.

är ju bra om han dricker välling, är ju nyttigt.

jag tycker det hjälper om han får leksaker att leka med vid matbordet, gärna olika saker, matleksaker och någon bil, leksakstelefon eller glasögon eller vad han nu gillar.

så låt han leka samtidigt som du matar.

ha gärna igång någon musik han gillar samtidigt, Tobias dansar ibland i sin matstol till musik, sötis!

vi ger barnmat på burk som är slät och inga bitar i, för då sätter han i halsen.

och ihop med fruktpure han gillar.

sen ger vi dricka efter han han har ätit, annars vill han dricka sig mätt.

vi ger även plockmat i egen skål med sked och plastgaffel som han tycker är spännande att pilla i sig.

tex. mjuk potatisgratäng, pommes, ketchup, mjuk korv utan skinn i små bitar, ost skivor, små skink bitar, fisk med remuladsås, gröna ärtor, potatissallad delad, pannkaksbitar med jordubbssylt, mjuk falukorv, små mackbitar, små kycklingbitar (kyckling i ugn, stinas kyckling) med vitlöksdressing på.

vi ger han yoghurt också.

mjölk gillar han inte, så ger äpplejuice, ibland fruktjuice tropisk Bravo som han älskar.



gillar han glass?



hoppas det löser sig.



kramar madde

2011-04-28 @ 13:32:51
URL: http://madeleine82.blogg.se/
Postat av: erica

Alva har också alltid varit dålig på att äta som du vet.... :-/ det beror nog på att hon är förtidigt född, precis som dina små pojkar. Men en del verkar inte ens vara påverkade av detta. Men i alvas fall så har det varit så hela tiden. Vi har fått muta henne, ge henne välling mest hela dagen för att hon ska öka i vikt osv. Men det läkaren har sagt till oss är att ge henne det hon vill ha, oavsett om det är korv varje dag eller välling. Hon är likadan fortfarande och är 3 år, det är jätte frustrerande. Men på dagis verkar dom inte fatta att hon inte äter.. dom tror att det är vi som inte provat allt. Hon äter bra hemma nu eftersom hon får det hon gillar. Hon ber om olika saker varje dag, vi ger henne blodpudding, chickennuggets, korv, mackor, välling, mjölk och köttbullar.. det är typ det ända vi får i henne. Men jag tror att det löser sig så småningom.. tror att Alva blivit så här för att jag "tvingade" henne att äta när hon var liten, blev så rädd och ledsen varje gång hon spottade ut. Ge honom det han gillar, annars välling. Vad säger läkaren? kramar

2011-04-28 @ 21:11:10
URL: http://lillaica.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback