VECKA 18 + 0 !!!

Eftersom jag vart framflyttad 6 dagar så är jag i vecka 18 + 0 idag! WoHoooooo!
 
Denna vecka går du in i den femte graviditetsmånaden.
 
Bebisen kan ha växt till 15 cm, mätt mellan rumpa och hjässa och väger knappt 200 gram. Den kan både känna och höra nu – iallfall dina hjärtljud och gurglandet som pågår i din mage och tarm. Men snart kommer bebisen att börja identifiera ljud utifrån och lära sig känna igen din röst.
 
Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.
 
 
Jag själv mår lite bättre, tror jag. Jag spyr inte alls lika ofta, men jag känner mig illamående när jag luktar eller smakar på något. Ibland kan det vara vad som helst som triggar igång det.
Jag är ofta yr och har huvudvärk istället...
Kan inte längre sova på mage (de senaste veckorna), och det är bara att vänja sig.
 
Jag älskar den växande magen och vill bara komma snabbt i mål!
Känner mig orolig över att det ibland gör ont i tappen och att jag får sammandragningar. Är livrädd att det ska sättas igång alltför tidigt. Men jag försöker ta det så lungt det bara går med tanke på omständigheterna...
 
Jag vill bara att bebisen ska växa sig stor och stark så att den kan möta denna värld utan några problem eller komplikationer.
 
Såhär ser min mage ut idag:
 (dålig bild)
 
 

Kommentarer
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback