Svinkoppor?!

Var på apoteket idag med Nicole för att visa upp hennes munsår och fick domen svinkoppar direkt!
Wtf!?
Jag hade inte ens en aning om vad det var innan jag googlade. Ingen av våra barn har haft det och jag har knappt hört att nån annan haft det heller.
Jag köpte någon salva för just det och en läppstl som bara hon får använda.

Trotts att hennes sår har torkat ut så får jag lite ångest över såna här smittsamma sjukdomar. Jag har som sagt googlat och nu har jag bytt sängkläder till henne och lagt hennes pyjamas i tvätten.
Det är typ den enda plaggen som dom får använda fler än en dag/kväll innan de byter. Allt annat hamnar i tvättkorgen efter dagens slut.

Så länge den inte är torr smittas den, men den började torka först igår så?!

Snart kommer barnens kusin Melina förbi och senare ska vi julpynta.
Idag köpte jag 3 nya julstjärnor på fot och lite glögg för att få det lite extra juligt. ❤


Kommentarer
Postat av: Emmy

Min son hade svinkoppor för några veckor sen, och det försvann på några dagar när vi hade börjat med behandling! Det är väldigt smittsamt men som tur är så ska de försvinna ganska fort😊 men ett plåster på såret är nog bra så de inte smittar.. jättebra blogg förresten!!😀 Kram

2013-11-30 @ 16:14:59
Postat av: Anonym

Jag minns att jag hade svinkoppar när jag var 7-8 år i hakan haha, fast det gick bort :) Inga ärr blev det heller!

2013-11-30 @ 18:41:25
Postat av: Jennie

Hej satu!
Första gången jag skriver nånting till dig trots att jag läst din blogg i ..... Ja de måste vara närmare 2 år nu. Så jag måste börja med att säga att du har en väldigt trevlig blogg (är ingen bloggläsare, följer bara dig och 1 kompis så känn dig speciell! ;) ) och såååååå fina barn! Herregud så söta dessa ungar är! Jag har en son och han är bara en månad äldre än Olivia. Hur som helst så besökte vi öppna förskolan för ett par veckor sen och taa

2013-11-30 @ 19:49:45
Postat av: Jennie

Hej satu! Det här är första gången som jag skriver till dig men har följt dig i nästan 2 års tid så måste börja med att berömma din trevliga blogg! Du verkar ha en sån mysig familj och så otroligt söta barn, herregud så fina dem alla är! Jag själv har en son som är exakt 1 mån äldre än Olivia och vi var på öppna förskolan för ett par veckor sedan och taa-daa så fick han svinkoppor!!! Och det smittar!!!! Han hade utslag runt hela munnen på benet foten armen! Tvättade allt! Om och om igen. Fick altargo utskrivet och smörjde 2 gånger per dygn i 5 dagar. Men guess what!? JAG har såklart också fått det! På mig ser de mer ut som ackne. Det svider och kliar. Men så du vet, så finns det även salva på recept om den receptfria inte vill sammarbeta. Heter även impertigo eller något liknande, bara namnet svinkoppor får en ju att hoppa baklänges! Hoppas ni blir av med besvären snabbt och att alla ni andra får klara er utan dessa koppor. Trevlig lördagskväll! Med vänlig hälsning, Jennie

2013-11-30 @ 19:55:51
Postat av: Anna

Hej!
Usch, svinkoppor är ingen hitt!! Det är väldigt smittsamt.
Jag arbetar på en förskola och tyvärr har jag drabbats av det ett par ggr :( Det kliar och svider! Jag brukar ha plåster på under natten, för att inte smitta mig själv vidare. Tvätta med tvål och vatten på koppan och sen smörj med Microcid ofta (fick du säkert höra på Apoteket). Jag har Altargo hemma (dock receptbelagd) som funkar bättre, i och med att det är en antibiotikakräm. Ibland har jag även fått en antibiotikakur. Så ett tips är att gå till läkaren om det dyker upp fler koppor eller på någon av de andra. Hoppas hon blir av med den snart!!
/Anna

2013-11-30 @ 20:55:12
URL: http://www.annaslivochfunderingar.blogg.se
Postat av: Karen

Min dotter fick svinkoppor och det var nog det värsta vi varit med om. Hon har eksem så allt spred sig snabbt även efter salvan vi fick. Hon hade det överallt och bara grät...Hon fick antibiotika och efter någon dag gick det över. Så ja, sök vården om det skulle komma fler. Förlåt, det kanske lätt skrämmande:-) Det var inte meningen.

2013-11-30 @ 21:34:31
Postat av: Elin

Hej! Bär dottern fick svinkoppor fick vi veta av läkaren att vi skulle dra bort skorpan varje dag, för där under lever massa bakterier som måste tvättas bort. Så alla skorpor ska dras bort tills ingen skorpa finns längre. Hoppas att ni fick den infon också. Smärtsamt som sjutton, men det blev inget ärr och på en vecka var hon bra. Ingen annan i familjen fick, så jag vet inte om jag tror på att det är så otroligt smittsamt?!

2013-11-30 @ 22:20:43
Postat av: Sara med 5 barn

Vi ar i familjen haft det kanske 10 ggr.
Mina erfarenheter är absolut inte skrämmande.
Det går oftast över lätt.
Inget barn har någonsin smittat någon annan. Jag har faktiskt inte varit supernoga med hygienen gentemot syskonen, men de har inte smittats.
I höstas fick min fyraåring det och jag förstod att det var det först efter nån vecka och det berodde på att hon hade det i hela ansiktet. Även upp vid ögon och så. Var hos doktorn och hon fick starkare salva och det var bättre på ett par dagar och typ helt borta efter fyra dagar.
Olivias lilla försvinner säkert snabbt.

Kul med din blogg. Har själv också två killar en tre tjejer... I ungefär samma åldrar men en kille är lite äldre.

2013-12-01 @ 06:05:02
Postat av: Åsa

Hej, de där svinkopporna verkar vara överallt nu, hade aldrig hört talas om detta förrän Elin nu fick det, se bilder i min blogg, vi var till sjukan å fick nån antibiotika salva, är nu på dag 3 i behandling och bra är det inte, tyvärr

2013-12-01 @ 11:41:33
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Carina Widell

Hej. Skriver som en mamma här ovan, att när min son hade det så gick det över lätt, bara han hade fått salva. Riv INTE bort skorpan, det behövs inte och då är risk för ärr i så fall. Det är helt onödigt att riva bort skorpan, även en onödig plåga för barnen. Svinkoppor är rätt vanligt att få via dagis och förskolor. Inget att få panik för. Tack för en superbra blogg.

2013-12-01 @ 12:04:48
Postat av: Marie

Hoppas Nicole blir bra snart och jag har också hört att man inte ska ta bort skorpan pga ärrbildning det ska gå bort med salvan ändå. Kram

2013-12-02 @ 08:17:52
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback