Äntligen I K E A

Igår hade Andres bara lite jobb på förmiddagen så jag och Olivia följde med honom, och därefter åkte vi till IKEA.
Äntligen blev det av.
Julpyntet är uppe och de spelade julmusik, fick lite julkänsla där faktiskt... för första gången på länge så längtar jag efter julen jätte mycket nu.
 
 
Vid barnavdelningen hittade Olivia en docka som hon blev helt kär i. Jag la dockan i vagnen så att hon kunde få titta och hon kramade den hela tiden och sa "Aaaaaaj".
Det var en mörkhyad docka och Andres försökte övertala henne att ta en elefant istället, men Snuttis hade bestämt sig. Hon släppte inte dockan på hela besöket.
 
Så dockan fick följa med oss hem, den ska hon få i 1-års present.
Såklart när man är på Ikea så ska man äta köttbullar och potatismos, det är ju bara så gott.
 
Jag fastnade helt för en tavla som jag hade sett på nån program på TV nångång. Nu hängde den på väggen när vi gick förbi och det är nånting med den som jag bara älskar.
Andres ryckte bara på axlarna, men det är nånting med den som jag dras till...
 
I love it! Den är lite mystiskt, lugnande, spännande och skrämmande på en och samma gång.
 
Jag var ute efter en adventskalander med 24 små lådor för varje dag och hittade den här:
 
Visst var den fin?
Sen räknade jag på det, hur mycket det skulle kosta med den och att fylla den med 5 små presenter i 24 dagar.
Psssshh va dyrt det ändå skulle bli. Jag tänkte ha små paket, som te x läppglans, klistermärken, russin, nån liten gubbe osv, men det skulle gå på ca. 1200-1500 kr!!!!
No way. Inte just nu. Jag är helt säker på att barnen blir jätte glada för en choklad kalender för 10 kr. ;)
Och så har dom ju sina Julstrumpor som ska hängas upp där dom kommeratt få något litet lite då och då.
 
 
Vi åkte inte hem tomhänta iaf, det blev 2 st lackhyllor till barnens gosedjur. En till, till Olivia och en till till Danilo & Jonathan. (Vanessa & Nicole har redan 2 st var) och så lite annat smått och gott så som en massa ljus, servetter, krukor, köksprylar, inslagningspapper, och lås till Danilo & Jonathans garderob + TV-bänken.
Olivia är där och pillar på alla apparater och DVD skivor hela tiden och klämmer fingarna när hon försöker stänga lådorna med fingrarna emellan. Och twinsen ska ju jämt stöka och leta bland sina kläder och då vill ju Olivia hjälpa till genom att ta ut kläderna så att dom lättare ska hitta... (?)
 
Nu ska jag fylla på en maskin tvätt till, i´ll be back ;)

Kommentarer
Postat av: Milla

Vi kommer låta barnen var 4: e dag (4 barn)då får de inte varje dag men lite roligt och spännande att få vänta till sin dag:-)

Svar: Det var smart :)
Me & My Baby Dolls

2013-11-14 @ 11:33:16
Postat av: mummu till, mybabydolls.blogg.se

Vilken underbar tavla♥ Bron till det osända(stavning) jag älskar den.
Lilla älskade Olivia snart 11 månader och kan gå så bra. Rakastan. ♥

Svar: Visst var den fin? <3
Me & My Baby Dolls

2013-11-14 @ 11:38:38
Postat av: Kaffehörnan

Ja köttbullar hör Ikea till

2013-11-14 @ 12:28:07
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Nicole

Min son (som är lika gammal som Olivia) får adventspaket. Med något litet lego-paket eller en färgglad bok går det att hålla en budget på 150kr! Jag fick adventspaket som liten och älskade det :). Tack för en toppen-blogg :)

Svar: Japp, 150 kr för ett barn = 750 för våra 5 :) Jag lägger de pengarna på julklappar och köper chokladkalender, det vet jag uppskattas ;)
Tack för att du gillar bloggen :)
Me & My Baby Dolls

2013-11-14 @ 12:52:36
Postat av: Sandra

Jag kör också varianten chokladkalender. Blir som sagt en hel del pengar om man ska göra en egen kalender till alla barnen (i detta hushåll 4:a barn) men visst finns suget att göra en egen till alla för 24 dagar men känns för våran del som om att vi lägger dom pengarna just nu iaf på julklappar =) Så en mumsig chokladkalender fås här också till barnens enorma lycka. men detta med att ge ett paket någon gång då och då i strumpan tyckte jag lät som en mysig grej. Kanske man måste härmas lite. Skrattar.

2013-11-14 @ 13:45:38
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Anna

Åååå jag vill oxå dit skall försöka ta mej dit för lite ljus och så t därnt i för jul :) Längtar oxå till Jul ska bli så otroligt mysigt i år. Hihi vi har hamster ungar hemma det är inte ås du vill ha en?! Nä skämt o sido "fria" råttor HUJJA... Hoppas ni blir av med dem kvickt för dem vill man ju absolut inte ha in i huset, Burrigt.

2013-11-14 @ 14:24:05
Postat av: Anonym

Vi hade en kalender med paket och två chokladkalendrar och en tuggummikalender som fyra barn fick turas om med. Varje dag fick de öppna varsin på så sätt. Chokladkalendrar kan man ju hitta billigt och i kalendern med paket så fick de varsin lite finare sak och sedan småsaker

2013-11-14 @ 14:37:47
Postat av: Helena H

Jag skulle inte heller göra en varsin 24dagars paketkalender om jag hade flera barn. Är svindyrt och blir så otroligt mycket smågrejer. Bättre med er lösning då tyckee jag med. :-) I den vi gjorde åt Linnea nu blev det mest sånt hon behöver iaf..som lypsyl, ny tandborste, strumpor, tamdkräm, shampo, tianlotter o lite pengar, osv... var ju mest för en kul grej liksom. :-)

2013-11-14 @ 18:45:42
Postat av: Tyglina

Jag har en kompis som har en paket kalender för sina tre barn... Och i den är det inte paket dom msn får utan mer delar... Tex dyker julkrubbans figurer upp där (24:e jeususbarnet).,. Det kan vara jatzy tärningar en fredag... Nåt som de delar på...

2013-11-16 @ 09:28:36
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback