Fredags babbel

Tjohej det är fredag idag!
(En helg betyder inte automatiskt långa sovmornar när man har småbarn, dock. Snarare tvärtom.)
 
Olivia ligger och sover som alltid vid denna tid, Vanessa & Nicole är inne i grabbarnas rum och leker medans Jonathan & Danilo sitter och tittar på Pinocchio.
 
Hon är jämt så snuttig när hon är trött. (Därav smeknamnet Snuttis) Hon ska ha sin napp och snuttisen gnider hon mot näsan sådär gosigt och ska vara tätt intill... Mi perlita. (=min lilla pärla på spanska)

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe. Har skippat det några dagar, men känner att idag behövs det verkligen- fast jag somnade som en stock med kläderna på i soffan innan nio igår. Jag kan inte sova på soffan, jag vaknar alltid stel och det är inte bekvämt alls. Idag behöver jag energi, jag mosar runt med mjukisbyxor, osminkad ansikte och håret har jag inte heller ens borstat. Haha, no stress...
 
Här är min lilla virvelvind Vanessa.
Hon har jämt för sig en massa knasiga miner när jag ska ta bilder, en liten clown är vad hon är, och när jag tittade på gamla foton på mig som liten så verkade jag vara likadan. Gjorde knasiga miner på 90 % av korten. Jätte kul..
 
Och lilla divan Nicole.
Hon fick jätte torr hud av kylan så jag har smörjt in hennes ansikte, och nu har hon fått en blåsa där det var som torrast, vid underläppen...??
 
Jag har fixat med tvätten och ordnat den där hyllan i köket och försökt organisera i köksskåpet. Imorgon hämtar vi upp julpyntet och det ser vi alla fram emot.
Jag skulle vilja köpa nya stjärnor till köket och vardagsrummet och inte dessa ljusstakar som vi haft varenda år.
Och jag förstår inte varför, men det fattas visst alltid ljusstakar här hos oss?
Igår köpte Andres en julstjärna (blomma) till mig som står på köksbordet. Är julen verkligen så nära? Det känns jätte konstigt, men jag antar att julstämningen kommer mera imorgon när allt julpynt och allt juligt omkring kommer fram.
Det här ska vi göra till den bästa julen ever!
Det blir roligare för barnen för varje år, då dem förstår mera och känner julglädjen och julkänslan mera.
En annan sak som måste köpas detta år- en julstrumpa till Olivia.
 
Sorry, babbel igen.Smiley
 
Vanessa snackar flytande spanska i rummet med Nicole nu. I alla fall så tror hon att det är spanska men det kommer ut mest fantasiord, haha... men det är bra att hon iaf försöker. Smiley
 
Vi har inga planer för denna dag alls. Jag skulle ha träffar en vän, men hennes barn är sjuk så vi får boka en ny dag.
Det är alltid så när man planerar att göra något, nån blir alltid sjuk eller något kommer emellan.
När som helst kommer Mummu hem från Finland, och tjejerna har saknat henne. Puua har nog njutit av tystnaden, hahaha... Jag måste hinna träffa syrran idag också få att få en kräm som jag beställt från hennes jobb. Min hy blir jätte konstig av kylan. Så narig.
 
Vilket tråkigt inlägg detta blev Smiley...
Bjuder på några bilder från gårkvällens badande!
 
Det är inte alltid lätt att sätta på pyjamasen på denna lilla tjej, hon vill inte ligga still.
 
 
Jag filmade Olivia med mobilen då när hon lekte med den där Tigern (några inlägg nedåt) och jag kan inte sluta asgarva och titta på den. Jag filmade via videofyme, så jag ska försöka få över den här på bloggen så får ni också se.
 
Nu vaknade Olivia av oljudet där nere, grannarna håller på och bygger något och allt är så lyhört här. Dom borrar och bankar i trappuppgången och tappar tunga saker. Jag gissar på att hon kommer att behöva sova en stund till senare på eftermiddan.
Nu vill Danilo ha lunch, det får bli makaroner och korv idag.
 
Nog med mitt babblande, det känns som att jag sitter och babblar för mig själv och t om jag håller på och somnar av mitt snack, så jag kan bara föreställa mig hur tråkigt detta blev för er. Smiley

Kommentarer
Postat av: Mamma till fyra pojkar

Inte alls tråkigt!
Ha en fin helg!
Kram!

2013-11-29 @ 11:05:06
Postat av: Putzi

En underbar fredag att bara gå och skrota i mjukisar, härligt tycker jag. Är själv ledig i dag men ska man ut med hunden måste man ju ha kläder på sig...om inte annat så för grannarnas skull ;) och så e de ju kallt ute. Nu ska jag skrota vidare i städandet.
Ha en fortsatt underbar dag.
Kram Putzi

2013-11-29 @ 12:41:23
URL: http://putzisblogg.blogspot.se/
Postat av: Pernilla-mamma till Kevin Jamie o en till i magen:)

haha nääää de e bara roligt med ditt babbel... =) för då kan man känna igen sig eller inte?...men de e bara fortsätta babbla! =)
Kram

2013-11-29 @ 13:41:47
Postat av: Anonym

Hej!

Tipsar om Ceridal som finns receptfritt på apoteket. Har provat så många olika till min tjej somcoskå blir jättetorr och narig vid alla värdeomslag och vid kyla och den har funkat bäst. Är det inte så illa så gillar jag Weledas wind and weather cream, den räcker bra för det andra barnet.
Läste alla dina inlägg om neonatal igår, går med påverkad tapp och väntar på trean som kanske kommer för tidigt. igår var jag just i 30+3 så det kändes så bra att se hur fint de utvecklades.

Kram och ha en bra helg!

2013-11-29 @ 14:28:28
Postat av: Hanna

Hej! Kanske har din lilla tjej fått höstblåsor eller svinkoppor? Väldigt vanligt den här årstiden. Kram

Svar: Åh nej, säg inte det! :/
Me & My Baby Dolls

2013-11-29 @ 14:35:12
Postat av: J

Hej! Jag tycker det ser ut som ett herpesmunsår Nicole har fått. Jag får det ofta när jag är påväg att bli sjuk. Köp Anti på apoteket och smörj var tredje timme, tror jag det är. Dock lite dyrt men tuben är dryg och den hjälper. Är det ett munsår är det värt att testa, annars kan man få hemska skorpor som gör ont och kliar.
Fråga på apoteket om råd! :)
Tänk på att det är väldigt smittsamt, så va försiktig med pussar på småsyskonen, om det nu är herpes.
Ha det gott!

2013-11-29 @ 15:43:41
Postat av: Helena H

Är jättejobbigt när huden blir torr av kylan. Mina händer blir så direkt när höstkylan kommer, sen när vinterkylan kommer blir det bättre...knepigt men sant. :/
Tänk på att inte tvätta ansiktet alls på morgonen och om det behövs smörjas, använd bara salvor (och lypsyl) utan vatten i. Annars fryser salvan sönder huden... :/
Tycker också du ska fortsätta babbla på som du gör. Känns naturligt, precis som när man babblar med en vän IRL. :)
Ha en riktigt bra helg.
Kram från Järvsö (Söderhamn)

2013-11-29 @ 16:40:30
Postat av: -Santsu-

Moi!!
Toi Nuken blåsa,näyttää ihan herpekseltä tai sitten yskänrokko. Monesti tulee,jos lapsella on tulossa nuha tai on jo nuha! Toivottavasti paranee pian. Mulla on just nyt sellainen huulessa ja mulla ollut viikon kamala nuha ja yskä.Ja se on inhottava.
Toi video Oliviasta oli ihan huippu hyvä,nauroin niin. Mutta on se vaan niin syötävän suloinen.
Hyvää viikonloppua!!

2013-11-29 @ 22:43:49
Postat av: mummu till, mybabydolls.blogg.se

Satu det där set ut som herpes virus. Fråga på apoteket,då får hjälp.♡

2013-11-29 @ 23:29:34
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback