♥ Satu Svarar ♥

Yohuu, nu var det dags för mig att svara till er som inte lämnat/har någon bloggadress.
Om jag har glömt någon så vet ni vad ni ska göra- Påminna mig!!!- för mitt minne är lite som den är just nu. 
 
Eva Om: ♥ Satu Svarar ♥
Måste bara fråga. Ni pratar om vårdbidrag man kan ta ut....hur kan du göra det och varför?... jag har själv många barn och skulle vilja gå hemma tills sista fyllt 3... är det något jag missat man kan få? 
Mvh
SVAR: Vårdnadsbidrag får man när barnet fyllt 1 år (upp till 3 år) som ett bidrag som man kan få istället för att ha ditt barn på förskola. Kolla med din kommun om dom har något som heter Vårdnadsbidrag, alla kommuner erbjuder inte det. Lycka till, kram!
 
Elin:
Oliver lägger vi runt 19 och de varierar vem som lägger honom. Vi får sitta inne hos honom men så fort han somnar så går vi ut.har dock svårt att veta hur vi ska få honom och varva ner innan för han gillar inte att kolla på tv/film. Läser man för honom så blir han mest bara uppspelt.
SVAR: Precis som Helena H här tipsade om så är det kanske en bra idé att prata lite innan sängdags. Det brukar vi göra, sitta vid sängen och prata om hur dagen har varit, vad dom gjort och kanske lite om vad som komma skall osv. Och så sjunger jag en speciell sång och sen ska det vara Natti, Natti. 
 
Sara:
Hej gör din syster kosmetisk tatuering på sin salong? Kollade och hittade inget sådant där. 
Tacksam för svar! Kram
SVAR: Hej! Ja, det gör hon. Gå in på www.u-zone.se, klicka på U-Zone länken, sedan "hudvård" och där hittar du "permanent make-up" och där står det info och priser mm. Hojta till igen om du inte hittade. Kram
 
-Santsu-
Mä yleensä aina nukutan päiväunille ja mun mies sitten yöunille. Pojat herää aina joka aamu n.7 ja sitten yöunille menevät 20-21 aikaan. Meillä on pakko istua kokoajan poiken huoneessa kunnes ne nukahtaa muuten ne ei nukahda ikinä. Alkavat riehumaan ja sitten on show pystyssä
SVAR: Hehe, niin ois varmaan täälläkin jos nukkuisivat samassa huoneessa :) Hur går det på dagis med grabbarna förresten?? Kramar!
 
Elin Om: Mammakroppen ca.3 veckor efter förlossningen:
Oj shit! Jag har "bara" fött två barn. Båda två med kejsarsnitt och min mage kommer nog aldrig att se ut sådär även om jag skulle vilja. Har du lyckats att inte få några bristningar heller?:-)
SVAR: :) Hihi, nej, inga bristningar heller. ;-)
 
Kristina:
Tänkte bara höra , du har ju oxå varit hemma med barnen tills de fyllt nästan 3 år . Hur gör du då ,? Hur mycket föräldrapenning tar du ut , eller använder du dig av vårdnadsbidraget när de fyllt 1 år ? Hur länge är det tänkt du skall vara hemma med Olivia ?, många frågor men är tacksam för svar ;) . Kramar till hela din mysiga familj <3
SVAR: Hej! Jag har tagit ut ca. 5 heldagar i föräldrapenning och sedan tagit vårdbidrag och på det sättet har vi lyckats ha dom hemma tills dom fyllt 3 år. Nicole och Vanessa började förskola när dem var 3, men Danilo & Jonathan började när dem var 2.5 år efterom jag blev sjukskriven. Jag vet inte alls hur länge jag ska vara hemma med Olivia, det beror helt på hur ekonomin ser ut sen ;-) Tyvärr är det det som styr så mycket.
 
Alexandra:
Ja väntar nu vårt 4 barn, gravid i vecka 10+ o mår för jävligt. Har kastat upp en hel del i mina tidigare graviditeter men nu gör jag inte det utan har enbart illamående. . Men det är så pass illa att jag fått medicin som gör att jag kan äta men klara inte av mycket annat. Jag bara undrar om du har några råd mot illamående? Hur orkade du sköta dig själv o barnen?
SVAR: Shit. Lider verkligen med dig, jag vet vad du går igenom. Hoppas att ditt illamående försvinner snart och att du inte behöver kräkas! Jag fick tipset om olika läkemedel också, men dem skulle göra så att jag skulle bli ännu tröttare, så jag struntade i dem. Sedan finns det ju sea-bad att köpa på apotek, såna där armband som gör så att man inte ska må illa. Sen sägs det att det hjälper om du äter något innan du kliver upp ur sängen på morgonen, nån skorpa eller banan eller något. Ät lite med ofta och vila. Tyvärr var dessa inget som hjälpte mig, men det är värt att prova! ;-) Jag vilade mycket när banrnen var på dagis, och så fick jag avlastning från Andres och mina föräldrar. Sen var det bara att ta sig i kragen och sköta det som skulle skötas. Iväg och kräkas mellan varven, och sen mådde man liite bättre en stund. Hur gamla är dina andra barn? Kram!
 
 

Kommentarer
Postat av: Eva

Måste bara fråga. Ni pratar om vårdbidrag man kan ta ut....hur kan du göra det och varför?... jag har själv många barn och skulle vilja gå hemma tills sista fyllt 3... är det något jag missat man kan få?
Mvh

Svar: Svarade till dig på inlägget- Satu Svarar ;-)
Me & My Baby Dolls

2013-01-17 @ 12:12:22
Postat av: Anonym

Nyfiken i en strut! Har du något arbete att gå tillbaka till sen eller ska du plugga?

2013-01-17 @ 13:10:55
Postat av: Elin

Ja får prova med att typ sjunga en sång eller så. Han pratar inte alls mkt så han kan lixom inte svara på såna frågor än och sitta och prata om dagen. Men ändå ett bra tips:-) va skönt att slippa bristningar.

2013-01-17 @ 18:36:38
URL: http://elinsbebis.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback