Vardagen knackar på...

 
Hej alla fina!
Hur mår ni? Hur har helgen vart?
 
Söndag kväll nu, vardagen knackar på. Imorgon är det jobb för pappan i familjen och barnen ska till förskolan.
 
Jag hade väldigt starka åsikter om det här med att skicka syskon till förskolan när man är föräldraledig med bebis.
Jag sa jämt att jag inte förstår varför man skickar iväg syskon till dagis om man ändå är hemma med bebis.
Nu har jag ändrat mig. Nu förstår jag. Jobbigt att erkänna, men jag kan inte ge barnen den pedagogiska och sociala biten som dom behöver. Nu har dom vart hemma i nästan 3 veckor och vi har mer eller mindre hållit oss hemma pga. att grabbarna vart sjuka och så för att jag inte känner för att vara ute och härja bland folk när det går så mycket RS-virus överallt. Vill inte att Olivia ska bli smittad, hon är ju så pytte liten.
Barnen saknar sina vänner på dagis och allt som dom hittar på på förskolan, dom trivs där. Jag tror att det gör dom gott att komma ut lite, iväg på egna äventyr igen och vara en del av det roliga som dom gör på förskolan.
 
Så ja, jag har ändrat mig, tror att det bästa för oss är att dom får gå tillbaka till dagis, leka av sig med kompisar och få allt det där, så kan jag vara hemma och sköta lite extra om lilla Olivia.
Sen när dom kommer hem så har vi hela eftermiddan på oss att vara tillsammans.
OK om jag bara hade haft ett barn sen innan, då hade det vart en annan grej, men nu är det 4 små... med olika viljor. Starka viljor. Det är inte så att jag är hemma med 5 småttingar och allt är lungt och harmoniskt, vi sitter och leker allihopa tillsammans, pysslar och lär. Nope. Här vill alla göra olika grejer, samtidigt, jag hinner liksom inte med.... även fast jag skulle vilja. Dom börjar redan klättra på väggarna ibland, så det ska bli skönt, för mitt dåliga samvete mot dem också att dom får göra något annat än att vara hemma med en mamma som ofta sitter och ammar/ger flaska/byter blöjor. Som sagt- ute finns ingenting för oss att göra heller när lekparkerna ser ut som dom gör. Och jag vill inte dra iväg Olivia på en massa folksamlingar just nu.
 
Jag älskar mina barn över allt annat, dom är verkligen det bästa som någonsin har hänt mig och jag vill inte ha mitt liv på något annat sätt än just såhär. Men jag är också otroligt tacksam för förskolan, för att dom finns.
Vi går varandra på nerverna ibland, ibland behövs en breake så att man kan ta allt med nya krafter och energi igen, och verkligen ta tillvara på tiden man har med varandra. Förstår ni hur jag menar... ?
 
Det har vart riktigt skönt att ha hela familjen samlad den här första tiden, men det är ändå skönt att det blir vardag och tillbaka till vanliga rutiner igen- även om jag kommer att sakna de sovmornar jag fått nu.
 
Så nu är allting klart inför imorgon.
Dagis väskorna är packade och står i hallen, morgondagens kläder är framme, håret är tvättat, naglarna klippta och öronen rensade. (kanske dom hör/lyssnar bättre nu....?) Dom ligger och sover sen en timme tillbaka.
 
Får se hur första dagis dagen kommer att gå efter den långa ledigheten. Jag får sätta på väckarklockan till imorgon...
Tur att Andres kan börja lite senare så att jag kan gå och lämna barnen i lugn och ro, så kan Olivia stanna hemma med pappsen så länge.
 
Nu ska jag sätta blöja på nakenfisen Olivia, hon har fått "lufta" lite efter sitt kvällsbad, haha...
 
Puua har kommit till oss på morgonkaffe flera dagar i rad och busat upp alla barnen...
Dom har honom lindat runt lillfingret! Ja, ni ser ju...
 
Pysselfiorna
 
 Kuddkrig...
 
Lilla Törnrosa bara sover...
 
 
Hur har ni förresten gjort med förskola när ni fått bebis?
Har ni sagt upp platserna? Fick barnet/barnen vara lediga? Hur länge? Gick det bra att ha dom på förskola?
 
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Hei!
Min Jessica var i barnehagen(dagis)selv om jeg var hjemme med Benjamin.
Sånn er det med alle de andre som har fått småsøsken også,de er i barnehagen mens mamma er hjemme med baby.
Var det noe spesielt så fikk Jessica så klart fri.

2013-01-06 @ 21:35:36
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Camilla ♥ BF13

Då blir det bara du och Olivia hemma och myser eller?

Är det flickornas rum? Isåfall ser det ut som ett äkta prinsessrum :D Superfint!

2013-01-06 @ 21:36:52
URL: http://mirabilibus.blogg.se/
Postat av: Marie

När vi fick lillebror va storebror hemma de första två veckorna när pappan va hemma. Sen gick han tre 5 timmars dagar (det är max här). Men 9 veckors sommarlov och sen i höstas går han ca 1-2 dagar i veckan. För att vi kan och då passar vi på!
Men visst är det skönt med förskola för ALLA! :)

2013-01-06 @ 23:13:21
URL: http://artans.blogg.se
Postat av: Ginger

Hejsan!
Jag är inte den som lämnar komentar men nu står jag vid din sida, jag är fyra barns mami och bor i england och min två åring gick på nursery men varje gång jag lämnade honom för jag skulle jobba grät han, så jag sa upp honom och han fick börja i playgrop på Nikkis skola hon är 5 och han älskade det! Han fick några lediga dagar men han grät när jag lämnade stora syster på skolan (samma skola) så personalen frågade om vi ville ha mån-fre 9-12:00 ok sa jag och min son som är 2 år älskar det, han älskar sin lärare miss hassan och play friends så länge barnen vill så är det ok men vill dom inte då vill jag ha dom hemma för jag kan offra mitt jobb för dom så skit på alla som pratar gör vad som känns bäst för dig och din familj, jag är hemma med min son efter 12 sen hämtar jag upp min dottet 15.30 och hon älskar sin skola dom pratar flytande engelska och älskar skolan mina 2 älsta med dom är top students och går på engkands största high school dom har det bra! Så skit på vad folk säger och gör det bästa för din familj! Grattis till din dotter wow vilken fin familj ni är!

Postat av: Martinique

Vi hade garanti plats till Caspian. Det betyder att man har en plats på förskolan men man är ledig och betalar inget. Man sätter när barnen ska komma tillbaka och skulle man behöva platsen tidigare får man ringa och medela ca 1 månad i förväg. Rektorn måste godkänna allt som har med garanti plats att göra.
Denna gången kommer barnen få gå kvar på förskolan för jag måste vara färdig på komvux våren år 2014 vilket jag inte blir om jag har dom hemna. Så dom kommer vara på förslolan 2 dagar i veckan och Tim kommer vara pappa ledig 1 dag och den dagen kommer jag vara i skolan.

2013-01-07 @ 09:04:41
URL: http://fruenarsson.vimedbarn.se
Postat av: Jessica

Hej jag har gjort lite olika med mina. Hon som är 5 är på dagis medans hon som är snart 2 är hemma hos mig och lillebror. Sen får vi se längre fram om lillebror behöver träning då får jag skola in tjejen på 2 år också. Måste säga att jag känner igen mig i din blogg, man vill inte ut bland en massa pga av virus och det ena och det andra. Väldigt bra blogg du har iallafall!

2013-01-07 @ 09:08:41
URL: http://Skattskistan.blogg.se
Postat av: Alexandra

Vi sa upp mellanbarnets plats då lillasyater föddes för han trivdes inte alls, grät varje dag osv. Ett år var han hemma sen fick han börja en klubb som är menad endast för äldre syskon vars föräldrar är hemma med baby. Den är bara 3 dagar i veckan 3h/gång o det har fungerat bra. I sommar kommer nr 4 men tänker åtmonstone har minstingen hemma hela det här året. Sen får vi se som hon börjar i samma klubb som storebror.

2013-01-07 @ 09:26:39
Postat av: Anna

Jag håller med dig till fullo, jag har en nyfödd hemma och imorgon börjar vardagen här, jag längtar :) stora killen ska till skolan och 4åringen till förskolan, både för min skull och hans :) det har varit mysigt att ha dem hemma första tiden så dem fått vänja sig med din lillasyster men som du säger svårt att stimulera varje dag eftersom man typ bara ammar hela tiden nu i början.

Ta hand om dig och din fina familj.

2013-01-07 @ 12:48:21
Postat av: Jeanette

Hejsan 5 barns mamman..
Jag 55år heter Jeanette 5pojkar(34-17år), nu farmor till 3 flickor söta små.första pojken.
Men så kul att följa din blogg dagar fulla med jobb,tungt och roligt.Minns mina dagar.
Jag undrar var har du köpt denna vita söta heloverall??
Tackar för att du delar med dig av allt mys...
Jag bor i Norröping
Kramar Jeanette

2013-01-07 @ 13:06:09
Postat av: Jeanette

Hejsan
Var har du köpt denna söta heldress??
Tackar för en fin Blogg.
Kramar Jeanette

2013-01-07 @ 13:18:36
Postat av: Carolina

Hej!
Jag hade hemma storasyster de 3 första månaderna då jag ville att hon skulle förstå att hon inte blev bortstött och för att intr lillasyster skulle smittas av massa sjukdomar. Men 3 mån kändes som max. Hon var extremt rastlös i slutet och längtade efter sina kompisar på förskolan. När hon välbfick gå till fsk gick hon 5 tim 3 dgr i veckan så vi hade ändå mycket tid ihop.
Hade det sett annorlunda ut, som förr, då fler barn var hemma så hade de kunnat leka med kompisar utan fsk men så ser det ju ej ut idag och är du 3-4 år behöver du mer stimulans än att sitta hemma med mamma och en ammande bebis

2013-01-07 @ 19:40:34
Postat av: Evelina

När lillebror föddes var storebror 2 år. Han hade då aldrig hunnit börja på dagis så det kändes helt naturligt att ha honom hemma. Vi gick till öppna fsk och så. det kändes som det bästa.

Nu när lillasyster kommit hade brorsorna gått hos en dagmamma i 1 år. De är nu 5 och 3 år gamla och de får fortsätta att gå hos dagmamman trots att jag är mammaledig. De trivs jättebra och skulle sakna sina kompisar om de var hemma jämt. De går 3 dagar/vecka och det tycker vi fungerar jättebra!


2013-01-07 @ 19:45:20
URL: http://morspara.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag har två år mellan nr 1 och 2. Nr 1 var inte inskolad på förskola då utan var hemma tills hon nästan var tre år. Sen dess går hon 5 tim/dag tre dagar i veckan.
Nr 2 är hemma m mig och om 5v är nr 3 beräknad. Nr 2 kommer att vara kvar hemma tills hon blir 3 eller 3 1/2 år.
Detta funkar bra för oss. Får se hur det går när 2:an blir större, om hon blir avundsjuk på storasyster som får vara på förskolan eller ej.
Jag tycker man ska göra det som känns bäst för en själv och ens barn.
Kram

2013-01-07 @ 23:12:28
URL: http://ellva.blogg.se
Postat av: Mamma Mia

Vi har fem barn mellan 14-3 (de 4 första inom 6 år). Jag har alltid haft syskonen hemma (tills de börjat skolan) när de fått ett syskon. För oss har det varit självklart att man går till dagis när mamma och pappa jobbar men inte annars. Eftersom det går så mycket smittor på dagis så höll vi oss mer friska med hemma barn än vi gjort annars. Det är ju bra att man får välja själv!

2013-01-09 @ 08:42:24
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback