Egentid med Jonathan ♥

Halloj!
Idag har Jonathan fått vara ledig från dagis och haft lite egen tid med mamma & pappa (och Olivia).
Han hade läkartid på BVC idag klockan 10 så vi gick dit efter att ha lämnat Danilo, Vanessa & Nicole på dagis.
Undrar förresten hur det har gått på dagis för Danilo nu när brorsan inte är där....? 
Jonathan har iaf njutit av sin dag för fulla muggar!
Han har snackat som en papegoja, han kände väl att behövde hålla tempot för sina syskon också så som han babblade. Han har skrattat en massa och skuttat omkring, lycklig.
 
På BVC var det läkarkontroll för hans del, pga av hans vikt. Han har alltid varit smal, men sköterskan tyckte ändå att man ska kolla upp det.... Fast jag sa att han äter och är pigg och han rör på sig mycket, jag var inte alls orolig.
Jag blir bara orolig när dom ska göra sån grej av det, känner att jag inte räcker till på något vis, med all denna hets kring vikt. Men det är bra att vara på den säkra sidan, fast jag inte tvekade att han inte skulle må bra.
Mina barn är små, jag är inte så värst stor jag heller.  Jag 164 cm, men alltid varit smal. Och det retades jag för när jag var liten.
 
Jonathan har iaf gått upp lite över 1 kg på 3 månader och vuxit på längden också.
Olivia vägdes och mättes också, hon väger numera 3450 g och är 53 cm lång. Alltså har hon gått upp 450 g på 2 veckor och växt 2,5 cm. Inte så konstigt att vi snart måste shoppa mera kläder till henne. Jag klagar inte, jag älskar att shoppa barnkläder, det är bland det bästa jag vet!
När sköterskan hade vägt både Olivia och Jonathan så följde han med Andres till läkaren i rummet bredvid medans jag klädde på Olivia.
Det hade gått hur bra som helst hos läkaren. Det räckte med att läkaren tog en titt på Jonathan så hade hon sagt att hon ser ju att detta är en grabb som är pigg och mår bra. Han ligger under "normal" kurvan, men han följer sin egen kurva, och den går ju uppåt. Och visst att han är smal, men det är inget som säger att han inte kommer att bli lika stor som sin pappa.  Så det kändes bra...
 
Vidare åkte vi till Coop och handlade och sedan åt vi på McDonalds. Lite mystid med Mamma & Pappa fick han, och det behövs lite då och då.
Nu när vi kom hem så klädde grabben bara av sig och iväg till tjejernas rum där han leker med dockorna. Han passar på medans systrarna är på dagis så att han får leka i lugn och ro .
 
Såklart tog jag lite bilder också: 
 
Vi hann med lek på BVC- Jonathan lagade mat åt oss.
 
Inne på Coop: Både Jonathan och Danilo springer alltid raka vägen till brödhyllorna när vi börjar närma oss. "Pan!" ropar dom (=bröd på spanska) Nu klättrade Jonathan upp och kikade när dem kom med nytt bröd & bakelser... 
 
Gott på McDonals 
 
Om en timme ska vi hämta hem resten av barnaskaran från dagis, sen ska dom bara byta om och sen ska vi iväg på syrrans födelsedagskalas. Nicole & Vanessa har redan bestämt vad dom ska ta på sig till kalaset, och känner jag dom rätt så vet jag exakt vad det kommer att bli....
(Vanessa en riktig festklänning & Nicole sin sommarklänning med nyckelpigor)
Vi får se om det blir det!  Det är viktigt med det här med kalas, då måste man ha på sig en klänning, tycker tjejerna. Därför valde Nicole fram en klänning till Olivia också igår. Hahah...
 
Nu vill Jonathan kolla på Pippi, have to go! 

Kommentarer
Postat av: annso

Hej.
Ja men gud va dom där bvc tanterna skrämmer upp en i onödan. Man känner väl sitt eget barn och märker om det skulle vara nå fel liksom.
I andra fall så är dom tvärtom och säger att allt är normalt fast man säger att "nä de e inte normalt" typ som när Loui fick komjölksallergi. Fick till å med byta vårdcentral men fick diagnos på två minuter bara lär kom till en annan.
Oroa dig inte för du känner ditt barn bäst.
Är ju en annan sak om han vore hängig eller nåt sånt men av alla bilder attdöma så är han en urgullig liten kille ju men frisk som en nötkärna.

Kram

2013-01-24 @ 14:43:17
URL: http://www.afrodite1980.blogspot.com
Postat av: -Santsu-

Hei käy katsoo minkä olen aloittanut... mamas-5stars.blogspot.fi

2013-01-24 @ 14:51:52
Postat av: Helena H

Vad mysigt med en egen dag med mamma o pappa, ja o lillasyster förstås. :)
Bra att de har koll på barnen att de mår bra på Bvc, men kan hålla med dig om att det ibland blir lite för mycket koller. Känns ibland som att de kollar fel personer. De som verkligen skulle behöva stöd och extra hjälp verkar ofta glömmas bort.
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-01-24 @ 15:39:07
Postat av: ERIKA ENROTH

Gudars så söta ungar! =)

Egentid med dom är så viktigt. :)

2013-01-24 @ 19:05:10
URL: http://erikaenroth.com/
Postat av: mummu

Man ser ju hur Jonathan njuter.Bra där. Rakastan.

2013-01-25 @ 11:12:17
Postat av: mummu

Hej Santsu.Toivotan sulle Onnea ja Iloa sun blogin kanssa. Siitä se lähtee.On sulla ihanat tähdet.Kram. :))

2013-01-25 @ 11:45:43
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback