Mjölkkossan sinar...?

God kväll!
Ligger här i sängen och ska kolla på TV en stund innan jag tackar för idag.
Olivia ligger och sover här i sin säng bredvid, hoppas att Sempers magdroppar hjälper hennes onda mage, Andres åkte och handlade det igår.
Har ni nån erfarenhet av dom?

Jag tror att denna mjölkkossa håller på och sinar. Istället för att det bildas mer mjölk så verkar det vara tvärtom här.

Någon gav mig rådet att sluta ge ersättning helt (!) men jag tycker att det är jätte grymt! Det sägs att om hon får ersättning så håller hon sig mätt längre, och då tar det längre tid innan hon blir hungrig och vill amma igen.
- Ska hon då suga på tomma tuttar och gå hungrig, i hopp om att nästa gång hon amnar ska det komma några droppar extra? Aldrig!
Hon ska inte gå hungrig, det är bara grymt. Jag ammar henne och sen får hon ersättning efter det. Men som sagt- det känns som att det inte kommer mycket alls och att pumpa efter varje mål är inget alternativ. Då skulle jag inte hinna göra annat än att amma, ge ersättning och pumpa 24/7 och det skulle aldrig funka.
Vi får se hur det här utvecklas helt enkelt. Jag vill fortsätta amma men jag tänker inte ta bort ersättningen, det är våran räddning när mjölkkossans ( Bara hon är nöjd så är jag nöjd, det är huvudsaken att hon mår bra, är mätt och växer. Och ju mer hon växer desto mer mjölk behöver hon- hur fasiken ska jag hänga med?

Ops, detta inlägg hamnade på helt fel bana, jag hade inte tänkt skriva om detta nu. Jaja, så kan det gå :)

Idag har vi vart på syrrans födelsedagsfika, men mer om det imorn, jag vill bara tacka för allt!
Tack Karo för allt gott, tack Mummu för de goda hemgjorda munkarna och tack Felicia för de goda tårtorna som du gjorde. Jätte gott!

Nu ska jag lägga mobilen på laddning innan den slocknar, med det säger jag tack och hej! Sov så gott allihopa :)

P.S Bjuder på en bild på Olivia som testar sin nya Mimmi Pigg mössa :)


Kommentarer
Postat av: Heidi

Vi har testat magdroppar med alla tre. Tyvärr så har alla våra barn varit kolikbarn som inte har tålt mjölkprotein. När jag har ammat så har jag varit på helt mjölkproteinfri kost och annars så har det varit komjölksfri ersättning från apoteket. Med Helmi så var vår räddning akupunktur och hon blev kolikfri efter fem besök. Det var rena himmelriket när det redan fanns två barn som stördes när hon började sitt skrik vid 20.00-tiden. Ha det så gott!!

2013-01-24 @ 23:46:45
Postat av: Trebarns mamma

Hej! Tack för en härlig blogg! Jätte roligt att läsa om er! Jag hittade hit för ca 1 månad sen och läser om er liv varje dag sen dess.
Sempers magdroppar var en "mirakel medicin" för vår yngsta tjej! Med mina andra två fanns den inte på marknaden utan vi fick ge minifom, den hjälper inte alls! Men sempers magdroppar är SUPER! Men bara så du vet så ändrar bajset färg till illgrön ibland. :-)
Sköt om er!

2013-01-25 @ 00:08:15
Postat av: Sofie

Hej! Ville bara säga att kör på ditt race ang amning och ersättning! Du vet vad lillfia mår bäst av och vad du mår bäst av! Även om amning är bra och mysigt så är ersättning hur bra som helst och gör faktiskt vissa bebisar mycket mer nöjda :) Du vet bäst om dina barn! :) Ang magdroppar så har jag aldrig provat sempers, men jag kan varmt rekommendera minifomdropparna! De var super till våran lillkille då han hade magknip för jämnan, men med minifom blev det en väldigt nöjd bebis :) Men många pratar gott om sempers också så säkert värt att prova :)Tack för en himla härlig blogg! :) Kram Sofie

2013-01-25 @ 00:40:40
Postat av: IngelaJärestedt

Jag/vi har bra erfarenhet av både Semperdropparna och minifom-dropparna. Helt klart värt pengarna! Ett tag körde vi både och när magarna jäklades som värst. Ja herregud fortsätt med ersättningen du! Ingen idé att amningshetsa! Funkar det så funkar det annars finns ju ersättningen där som ett alternativ. Eller att man kan göra både och, toppen ju :-) Kram på er & trevlig helg // Ingela

2013-01-25 @ 01:00:15
URL: http://famjarestedtandersson.blogg.se
Postat av: Diana

Upplever det där nu jag med...fast jag pumpar redan flera ggr per dygn då min 6v tjej e stökig vid bröstet. De 3-4 senaste pumpningarna har jag verkligen fått kämpa för att få ut 100ml som hon äter per gång. Brösten börjar ge upp. Har ersättning hemma o ger det ngn gång ibland då jag ej är i fas med punpningen o har en klar. Ska nöta på lite till men snart ger jag upp. Tråkig känsla då man vill att bröstet ska funka.Med vänlig hälsning, Diana

2013-01-25 @ 03:50:15
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: Johanna

Hej. Jag har läst din blogg ett tag och tycker det är så skoj att följa dina fina barn (har själv 2 tjejer som är 2 & 5). Min stora tjej hade mkt magknip. jag lyckades amma ngra veckor men gav också mkt ersättning. I 8 veckor var hon ofta vaken hela dagarna (men små sovstunder hos mig). La jag ifrån henne vaknade hon igen... Vid läkarkontrollen ca 8 veckor, sa de att vi skulle prova ge mjölkfri ersättning och pang bom blev hon lugnare... Så hör med läkarna vad de säger. Vill du amma samtiidgt så tänk på att det inte är laktosen de är överkäsliga mot utan mjölkproteinet, alltså blir det soja-produkter för hela slanten ;) Vid 1,5 års ålder var vår dotter ok med vanliga mjölkprodukter igen, så det växer bort i de flesta fall.. lycka till! /Johanna från Skåne

2013-01-25 @ 07:47:40
Postat av: Louise

Vilken söt mössa :-)

2013-01-25 @ 07:56:12
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se
Postat av: annso

Hej.
Skulle jag ha varit dig så hade jag slutat amma helt men det där är ju något du måste känna och bestäma själv.
Det är ju så jäkla svårt att veta hur mkt dom får i sig när man ammar.
När jag ammade min andra så hade jag hur mkt mjölk som helst men den var tydligen inte tillräckligt bra. Hon gick upp men skulle äta och smutta hela å då menar jag hela tiden.
Du gör som du själv känner och du vet själv vad som är bäst för ditt barn.

2013-01-25 @ 08:04:57
URL: http://www.afrodite1980.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tyvärr blir det en ond cirkel när man börjar ge ersättning efter varje amning. Hon håller sig mätt längre, vilket gör att det blir glesare och glesare mellan måltiderna o då sinar mjölken. Skulle du bara amma ställer mjölkproduktionen snabbt om sig o ökar istället.
Vet precis hur det är. Började med att de gav ersättning redan på bb iom att hon var prematur. Kunde aldrig förlita mig på att hon fick tillräckligt av mig o gav därför alltid en slurk extra ersättning. Det blev mer o mer ersättning o tillsist ratade hon bröstet helt. Jag säger inte att det är fel med ersättning, men om man verkligen vill amma är det trist att det blir så. Jag blev bara stressad med ersättningen, var besatt av hur många ml hon fick, eller inte fick i sig osv. Med amningen har man ingen aning, kan slappna av på ett annat sätt.

2013-01-25 @ 08:46:19
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Förstår dig ,klart dom ska vara mätta..
Att ge ersättning är inge fel alls,så skulle mjölken ta dlut och du övergår helt på ersättning så är det inge fel med det :-D
Hon kommer må bra vilken mat hon än får bara hon äter och blir mätt..
Gör det som känns rätt för dig ..
Magknipen kan ju gå över om hon bara får ersättning oxå,då hon nu får blandat av båda,har hört att det kan vara en anledning..

Ha en bra dag

Kram camilla

2013-01-25 @ 09:08:37
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Glömde ju skriva att ibland kan det vara ersättningen som spökar med,jag fick byta märke på ersättningen o då gick det bättre..
Kram

2013-01-25 @ 09:11:26
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Nlie

Jag har hört att lättöl ska kunna hjälpa till att få upp mjölkproduktionen, vet inte om det är snat men kanske värt o prova. Annars håller jag med dig, det viktigaste är väl att hon är mätt och nöjd!

2013-01-25 @ 10:57:42
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie

Jag håller med om det du skriv att huvusaken barnet är mätt och nöjd,sen får man göra som man vill som förälder,det är ändå mamman som känner barnet bäst! Ersättning är bra för prematurer också som behöver lite extra näring och gå upp lite mer i vikt. Min dotter som föddes i v.27 gick upp väldigt bra i vikt på ersättning. Appropå magdroppar så tyckte jag att minifom fungerade väldigt bra på sonen,han slapp den värsta magsmärtan iaf!

2013-01-25 @ 11:53:32
Postat av: Ann-Sofie

Jag håller med om det du skriv att huvusaken barnet är mätt och nöjd,sen får man göra som man vill som förälder,det är ändå mamman som känner barnet bäst! Ersättning är bra för prematurer också som behöver lite extra näring och gå upp lite mer i vikt. Min dotter som föddes i v.27 gick upp väldigt bra i vikt på ersättning. Appropå magdroppar så tyckte jag att minifom fungerade väldigt bra på sonen,han slapp den värsta magsmärtan iaf!

2013-01-25 @ 11:53:33
Postat av: Camilla ♥ BF Maj

Sicken sötnos :)

2013-01-25 @ 12:04:42
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Alexandra

Sanningen är ju den att skulle du sluta med ersättning så vill hon amma oftare o mjölken stiger nog då kommer också din mjölkproduktion att stiga. Fortsätter du så här blir det fler mellanrum mellan måltiderna o därförs minskar bröstmjölken.

2013-01-25 @ 16:16:30
Postat av: Madeleine - mamma och gravid i USA

Jag hade jätteproblem med amningen med Abigail när hon va nyfödd. Hon kräktes HELA tiden, så jag satt och ammade dygnet runt. Började med ersättning och gick över till det mer och mer och slutade amma helt när hon va runt 3mån. Med Mackenzie fungerade det mycket bättre. Somsagt så blir det liksom en ond cirkel när man både ammar och ger ersättning. För somasagt, ju mer du ammar, ju mer mjölk får du. Om du alltid ger ersättning efter att du ammar så kommer du producera mindre mjölk för kroppen tror att det inte behövs mer. Men du ska absolut göra det som känns rätt för er.. men kanske bra att tänka på om du verkligen vill fortsätta amma att inte ge för mycket ersättning. Kanske bara nån ggn om dagen, tex på kvällen eller morronen? kram

2013-01-25 @ 16:33:02
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Caroline

Åh så sött!!! Kul att det finns "mimmi mössor" :-D

Kram

2013-01-25 @ 19:33:31
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Postat av: Carol

För oss hjälpte varken minifom eller semper, men det verkar funka för andra..
Mina första två barn ammade jag i över ett år och hade massa mjölk. De tre barnen efter hade jag inte alls lika mycket mjölk och med nummer fem var det katastroflite.. Gjorde som du och ammade och gav ersättning.. I typ fyra månader.. Man känner bäst sin egen kropp och sitt eget barn...

2013-01-25 @ 21:18:28
Postat av: Anonym

Satu, gör som du tycker är bäst för Olivia, och för dig.Men om ingenting fungerar,fråga Mummu hon vet allt. Rakastan. :)

2013-01-25 @ 21:53:26
Postat av: mummu

Satu, gör som du tycker är bäst för Olivia, och för dig.Men om ingenting fungerar,fråga Mummu hon vet allt. Rakastan. :)

2013-01-25 @ 21:53:47
Postat av: Cissi

Jag säger som mor din! Gör det som känns bäst för dig och Olivia, så mår båda som bäst. Tar bröstmjölken slut så gör den. Ingenting att göra åt. Man kan ju inte sitta och pumpa i all evighet åt några droppar om det inte fungerar. Hon mår så bra ändå, bara hon får er kärlek :) Puss gumman

2013-01-26 @ 01:34:05
Postat av: Pernilla

Gör de du tycker är bäst!!! men en barnmorska sa till mig om de här med amningen...(har själv bara 2 barn)
om du ger ersättning efter barnet har ätit tutte så blir de mindre mjölk i tuttarna för varje gång...om hon suger mer på tutten så kommer de mer mjölk...så hon borde bli mätt om hon bara suger på tutten...men om du tycker de känns bättre med ersättning så gör självklart de...de e ju upp till dig;) men jag tror nästan att du kan räkna med att du får mindre mjölk i tuttarna...till slut kanske hon inte vill ha tutten längre för de e ju bekvämare med flaska...(ungen slipper suga så mycket, kommer ju av sig själv nästan)
Min bebis nummer två gnällde en del över magont så vi gav sempers magdroppar...funkade för oss:)

Ha en underbar dag!

2013-01-26 @ 17:10:13
Postat av: Ullis

Det är ju en fråga om tillgång, och efterfrågan. Desto mindre du ammar, desto mindre mjölk blir det så klart. Vill du fortsätta att amma, så måste du amma mer, och ge mindre ersättning.

2013-01-27 @ 17:24:14
Postat av: Michelle

Jag delammar och det går hur bra som helst! :)
Jag kan tipsa om amningste, jag köpte ett från minimundus.se och dricker 2 koppar per dag.
Från att ha gått från 3 flaskor ersättning per dag till max en! :)
Jag tror mycket sitter i huuvdet..

2013-01-29 @ 10:34:20
URL: http://mammasnovalie.blogg.se
Postat av: Micaela G

testa tillmatnings set om du inte vill sluta amma!Så hon inte tappar "suget" efter bröstet!

2013-01-29 @ 21:03:05
URL: http://micaelaochlivet.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback