13:e januari

Hej allihopa!
Nu har jag en stund över till bloggen. Vi har ätit pannkakor till lunch idag och sen har vi suttit i Nicoles rum och byggt lego, hela gänget. Nu har jag lagt grabbarna för lite vila, men jag hör hur dom sitter och leker... Tjejerna sitter och pärlar.
 
Idag är det den 13 januari- dagen då Olivia skulle ha fötts egentligen. Tänk att hon vart med oss i 3.5 veckor redan!
Häromdagen provade jag napp på henne, för allra första gången. Vi hade ju köpt en napp innan hon föddes, men vi hade inte bestämt oss för om hon ska använda napp eller inte, så den har bara legat i lådan.
Men häromdan när hon hade ont i magen så provade jag. Hon var så snuttig, så jag ammade och gav flaska, men då spottade hon bara ut allt, hon var egentligen inte hungrig, bara snuttig så då sög hon på nappenför kung och fosterland tills hon somnade! Vi tar fram den bara i såna situationer tror jag...
 
Använder/använde era barn napp? Hur länge?
Hur gick det att sluta?
 
Nicole hade napp tills hon var ca. 2.5 år, och när hon slutade så fick Bessa också sluta (hon var 1.5 år).
Stackarn, hon fick bara änga med där. Jag hade målat djälvulen på väggarna när vi pratade om att sluta med nappen- men det gick otroligt bra! Vi hängde upp napparna i trädet bakom vårt gamla hus så att Tingeling kunde hämta dom. Jag tror att dom frågade efter nappen när vi skulle vila den dagen, då tittade vi ut genom fönstret och det var helt ok. Och så vart det ingen mer med det. Dom frågade inte efter nappen, grät inte. När dom blev sugna så sa dom bara att Tingeling fick napparna.
Danilo och Jonathan använde knappt napp alls. Jag kollade på gamla bilder och på nån bild hade dom napp, vilket jag knappt kommer ihåg, för i sånt fall var det bara en vecka eller så. Dom hade aldrig det där behovet.
 
 
Häromdagen kom Mummu och Puua på fika, och dom hade med sig en gungstol!
Jag har alltid velat ha just den gungstolen, för den har så mycket minnen.
Det var min mormor och morfars gamla gungstol, min mormor har ammat alla sina 7 barn i den stolen, inkl. min mamma. Sen har den stått i alla dessa år i våran släktstuga i Finland, där vi tillbringade alla våra barndoms somrar. När stugan blev såld förra (?) året så tog mina föräldrar den hem till dem.
Igår flyttade dem hem till oss. Där kan jag sitta och amma Olivia.
 
Ursprungligen hade den vart svart (!), sen målade mina morföräldrar den vit, och förra sommaren slipade Mummu  Puua (han ringde och påminde!) den, så den är träfärgad nu. Den får stå i vårt sovrum tills jag hittar den perfekta platsen för den.
 
Lego-bygge
 
Och inte bara en sovande Olivia, hon har lungor också!
 
Jisses om man bara vågar att lägga ner henne för sig själv, så får man höra!
Måste ha ärvt sin häftiga temperament från far sin...
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! härlig blogg och trevlig familj ni har! Jag hamnade här när jag sökte efter familjer med fem barn, Jag och min man är 30 och vi ska ha vår femte i juli! må så gott! /Ruth

2013-01-13 @ 16:46:21
Postat av: Madeleine - mamma och gravid i USA

Ditt lyllos som haft bebis på utsidan i 3.5v. Här har jag 1v kvar och jag är så LESS!!

Ang napp så hade båda mina barn det fram till att dom började få tänder ungefär.. efter det var dom inte intresserade. SÅ skönt att inte behöva slåss om att sluta med nappen när dom är 1-2år.

2013-01-13 @ 18:11:35
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Monica

Låt henne ha napp om hon har behov av att snutta! Mina slutade vid 3år, det gick bra!

2013-01-13 @ 18:50:44
Postat av: Louise

Min första kille vägrade napp så det var ju bra men den här lille gossen jag har nu är riktigt tuttig. Tänkte på det senast idag att jag bara borde låta han ha den då vi myser, han ska sova eller åker bil. Hoppas det går lika lätt för oss att sluta som för er med tjejerna då det är dags :-D

Ha en toppenkväll, kram!

2013-01-13 @ 19:03:33
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se
Postat av: Emma

Nämen åååh hur kunde ja missa de! GRATTIS i efterskott till prinsessan! När föddes hon o när va hon beräknad? hur mkt vägde hon o längd?
kram kram kram

2013-01-13 @ 19:49:16
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Postat av: Johanna på Småstadsvillan

Olivia har inte alls haft intresse. Baaara spottat ut. Vi provade i säkert 3 månader före vi gav upp helt. Men det går bra utan (men hade varit skönt iblnad när det krisar i bilen eller så). ;-)

2013-01-14 @ 07:12:08
URL: http://smastadsvillan.blogg.se
Postat av: Annie

Hej ! Jag förstår att du har två väldigt pyssliga små tjejer och jag har precis startat ett ungdomsföretag som säljer smycken och lite annat. Jag har precis börjat med en ny grej då man kan köpa ett "paket" med pärlor och lite enkelt material för att kunna göra sina egna smycken och jag undrar om du skulle vilja ha två sånna paket av mig ? :) Skicka gärna din adress till mig så skickar jag det till dig gratis.

Mvh Annie

P.s Älskar din blogg !

2013-01-16 @ 16:44:01
URL: http://www.anniespyssel.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback