Psssst! - Glöm ej TIDEN!



Inatt ska man vrida tillbaka klockan en timme, glöm inte det!!!


DOP imorgon!

Imorgon är det dags för TRIPPEL dopet. Jag orkar inte sitta och skriva så mycket nu, för jag är helt sänkt! Har verkligen haft fullt upp varje minut av denna dag!

Jag lägger in bilder och text på denna dag imorgon, och om dopet!
Nu ska jag gå och sova!
Är nervös inför imorgon!!!

DOP SAMTAL

Idag har det varit full rulle hela dagen, jag har nog inte suttit still många stunder. Jag känner mig stressad, men jag vet ändå att allting ordnar sig. På förmiddagen gjorde Bessa illa sig. Igen. Andres tog in cykeln från balkongen och ställde den vid köksbordet, och gick iväg 3 sekunder för att hämta sin jacka. Under den tiden var ju såklart Bessa framme och fick hela cyklen på sig. Hon grät lite och traskade sen iväg, men då upptäckte Andrees att hon blödde från huvudet! Hon fick en jack i huvudet, stackarn! och inte brydde hon sig speciellt mycket för det.. Hon fick bada med mig för att torka bort allt, och hon var precis som vanligt. Hello?? Är hon så van att slå sig här och där att hon inte ens märker av ett jack på huvuvdet??

Sen kom Mummu & Puua till oss, dom skulle följa med mig och barnen till Handen, vi alla var på klappjakt.
Vi ska på 2 kalas imorgon. Först är det Peters son Linus som fyller 9 år, och sen till Daniellas 3-års kalas.
Såklart när Puua kommer på besök så får barnen något gott från honom. Denna gång gav han även till små herrarna!!
Hmm... PUUA DÅ! Men såklart smakade väldigt bra även i deras munnar.
Andres åkte iväg och jobba, och vi promenerade till Handen. Jätte skönt väder idag! Puua är inte så värst förtjust i att gå in och ut i affärer, så han stannade på café Paus med Vanessa och fikade. Nicole som är så jätte mammig följde med mig, Mummu och små herrarna. (Vi hittade några grejer, som jag har kort på i slutet av denna inlägg.)
Jag var inne på BR två gånger. Först hade jag valt ut några kläder till Daniella, men när man fyller 3 år så kanske man uppskattar en leksak lite mer? På BR velade jag fram och tillbaka och visste inte alls vad jag skulle köpa till nån av dem. Tills Nicole hittade en grej som hon tjatade om att hon ville ha. Jag sa att hon fick önska det från tomten, och så sa jag att vi kan köpa den till Daniella istället. Hon blev jätte glad av det och började packa på mig en massa leksaker till Daniella!  Hittade även en sak till Linus, så vi får hoppas att dom blir nöjda ;) Träffade på Anna, Emma & Sebastian en snabbis också!
Sen bjöd Mummu & Puua på mat, och så traskade vi hem igen. (TACK M & P!)
Förvirrad som man är nuförtiden, så hade jag ju äntligen kommit ihåg att ta med mig avin från posten att jag kan hämta det där väggtexten som jag beställt. Jag sprang in och skulle hämta den på vägen hem, och medans jag stod i kö så upptäckte jag att jag står i helt fel affär! Jag skulle ha hämtat ut den från centrum, och nu var jag i en affär i närheten där vi bor! It sucks! Så ingen väggtext bev det idag heller. Alla 4 barnen somnade i vagnen på väg hem, det gick inte alls att hålla dem vakna. När vi kom hem ställde Mummu tjejernas vagn vid balkongsdörren, och tror ni inte att dem vaknade på en gång? Och ingen av dem har sovit nånting på hela dan! Inte ens Bessa! Jag försökte, men de var hur pigga som helst, så det kändes taskigt att bara ta upp Nicole. Men dem har varit på bra humör, ingen gnäll alls.
Vanessa har hitatt kläder att prova på... Hon har kommit på ett nytt sätt att ha på sig tröjan...
trär den över huvudet!

Både Danilo och Jonathan har börjat babbla en massa, och formar munnen på roligt sätt, och försöker få ut ord! Det ser och låter så roligt!
Danilo försöker berätta något viktigt för storasyster Nicole..
Vanessa tror att alla telefoner heter "Puua" ...
"Hallå? Någon dääär?"

SYSKONKÄRLEK!

Det GODASTE drickat! (läsk) Muumi och Smurffi dricka! Har ni smakat dem??

Nya varma jackor till pojkarna. Jätte mjuka och sköna inuti...
Köpte dessa två kjolar till flickorna, som jag tänkte att dem kunde
ha på dopet, men... är det för alldagligt??
Strumporna är till Piff & Puff

Hittade jätte fina och varma skor till Vanessa från Din Sko! Wohoo, nu är alla vinterkläder inhandlade!
Allt som fattas nu är åkpåsen till vagnen.


Jo- idag kom prästen hit för dop-samtal. Han gick igenom vad barnen skulle heta, vad Faddrarna heter, hur vi gör i kyrkan, vilka  låtar vi ska sjunga... (han förslog att alla barnen ska gå med sin fadder i rad alla tre bredvid varandra, den faddern som bär in dem alltså) Jag berättade om dopklänningen, att den är 63 år gammal, och att jag tänkte att Vanessa ska ha på sig den när vi går in, men att alla ska ha på sig den en kort stund just då när dem blir döpta. Så är alla i släkten döpta med den klänningen. Mummu har nu broderat in Vanessa, Danilo och Jonathans namn bredvid sin stora syster Nicole. Han tyckte att det var en bra idé. Vi pratade en hel del om dopet medans Vanessa satt vid hans fötter och försökte tjuvkika i hans portfölj om och om igen, som om ingen såg henne! Sen gav hon hela muffins skålen till prästen och var väldigt nyfiken på alla hans papper. Vi har pratat mycket med Nicole om vad som sk hända på söndag, och prästen tycker också att hon ska följa med oss upp och att någon ska lyfta upp henne när hennes syskon döps, så att hon kan se, och eventuellt om hon torkar deras huvuden sen. Men vi får se vilket humör damen är på just då... Hahah...

Ikväll tittade vi på IDOL, men jag hinner nog inte se utslagningen eftersom Andres spelar Mario Bros och pratar för sig själv hur duktig han är som klarar av alla de hinder som kommer i hans väg. Mitt hjärta då! I will join him!

Vi hörs imorgon! Bye bye!

S V A R

Isaks mamma om Dagens inköp:
En sån där overall har Isak också, fast i grått, men den är så himla stooor i storleken! Han har 80 i sin(är 16 månader) och den är alldeles för stor tyvärr. Visst, den var dyr, men som du säger, då håller den förhoppningsvis så man kan sälja eller låta ngn ärva den nästa år. Vinterkläder till barn är verkligen inte billigt, både ytterkläder, skor och underställ... Även på Lindex kostar overallen 500kr(Isak fick en extra av sin mormor därifrån som han kan ha på dagis om han blir blöt)!
SVAR: Javisst är dom jätte stora i storlekar! Nicole har i vanliga fall nu börjat med storlek 92, men alla de storlekarna var löjligt stora, så hon har också storlek 80 på sin nu. Passade henne bra! :)
Hoppas ni får en trevlig helg! Kram

S V A R

Anna med 4prematurer om Lördag och Scooby-Doo:
Flickan som håller i din Bessa..de är ganska lika tycker jag =)
SVAR- Tycker du?? De flesta tycker att Nicole är jätte lik henne :) Det är deras kusin, Emma (min brors dotter)

Johanna om Tisdagen:
Om hon är trött tidigt på kvällen om hon inte vilar kan hon inte gå o lägga sig lite tidigare då? När brukar tjejerna och pojkarna gå o lägga sig på kvällen ? Mina två på 20 månader och den andra på 5 mån går o lägger sig runt sju tiden. Hur är era pojkar till sättet? Får känslan av att dom verkar mest glada o nöjda hela tiden :) min lilla har nu på senare tid börjat acceptera att ligga för sig själv en stund, innan va det nästan bara mammas famn som gällde:) lite jobbigt ibland dock när man har en till som behöver uppmärksamhet m.m
Ha det så bra!
SVAR: Hej! Kul att du skrev! :) Flickorna brukar lägga sig vid 20.30- 21.00, grabbarna lite innan dem. Men på helgerna, eller om vi har folk hemma får dom lägga sig lite senare. Klockan sju är alldeles för tidigt för oss, vi har ju inte bråttom nånstans på morgarna, så vi vill helst inte vakna så tidigt heller :)
Pojkarna är som solstrålar hela tiden! Jag skojar inte, vi är verkligen lyckligt lottade! Dom gnäller lite om dom är hungriga, annar hur snälla och lugna som helst. Och dom vaknar på toppenbra humör.
*Knack,knack, ta i trä*
Dom ligger för sig själva och dom somnar själva på kvällarna. Underbara!
Hur mår ni annars då?
Kram!

 

Pät om Tisdagen:
Tack för inbjudnings kortet Satu! Puss vi ses på söndag.
SVAR: Va kul att ni kommer! Ses på söndag!

Mamus om Lördag och Scooby-Doo:
Dewin var också jätte rädd för honom han ville inte gå förbi eller ens titta in i lekrummet, dagen efter åkte han med oss till jula han började redan i bilen fråga om scooby-doo skulle vara där då ville han inte gå in men det går ju inte att förklara hur snäll han är när man är så rädd,stackarna som tur var så såg vi nte stor hunden igen. hur ska det bli när tomten kommer då? ha det bra kram från Mamus
SVAR: Stackaren! Jag vet verkligen inte hur det blir med tomten i år... Känns lite taskigt att utsätta henne för tomten, för hon är verkligen jätte rädd. Det spelar ingen roll vad man än säger till henne.. Vet inte hur det ska bli :( Tips?

Anne om UPPDATERING! ALLA kläder till SALU i denna inlägg från storlek -50 till 80-:
Vi är jätte intresserad av strl 68-80 alla kläder.
Hur mycket kostar det? Hör gärna av.
Vill så gärna köpa alla Hallo kitty kläderna + vinteroveroll lila med hjärtan.
skicka mail.
SVAR: Jag skickade mail till ej förut, men har inte fått något svar? Jag har skrivit priser på bloggen under "Uppdatering, med priser!"
Det är ganska många intresserade av dom, så hör av dej snarast!

Till resten av er ska jag föröska hinna svara på era egna bloggar!
Tack för alla kommentarer! Uppskattas!


Dagens inköp

Idag åkte vi till Farsta Centrum för att köpa vinteroveroller, skor och lite annat. Vi gick in i alla affärer, och alla sa samma sak- Näe, de flesta overoller är slut, vi vet inte när eller om det kommer in flera." *suck*

Just my luck!
Vi fortsatte gå in och ut i affärerna, de affärer som hade vinter overoller hade bara stora storlekar kvar.

Till slut hittade vi denna overoll- precis vad vi var ute efter!
En lila Didriksson overoll, jätte fin!
Det var den enda som hängde kvar där, resten var i någon anan färg och bara stora storlekar.
Höll på att svimma när jag såg prislappen, men men... Vanessa får den nästa år ändå, då e de lika bra att investera i något jätte bra!  (Det ser ut som att det är en jacka med byxor, men det är en hel overoll) Jag är jätte nöjd!  Vanessa får den som Nicole hade förra året, den är ju fortfarande som ny, så den passar nog henne ;)

Köpte även ett par varma, fina Everest skor till henne.

Pojkarna fick nya bodys, och tjejerna fick 2 par nya strumpbyxor var.

Sen åt vi lunch och åkte hem. Vanessa & Andres sov middag medans vi andra satt vakna. Nicole vägrade somna, fast hon var trött...

Imorgon ska jag gå till Handen och köpa vinterskor till lilla Ängeln. Dom hade inga i hennes storlek kvar i affärerna i Farsta, inte såna som vi är ute efter... Tänkte även gå en snabbis till Babyland och kolla på vinteråkpåsen till pojkarna. Vi vill ju inte att våra ögonstenar ska behöva frysa när temperaturen sjunker!
Förresten så har dem blivit förkylda redan... :(

Imorn kommer prästen hit på DOPSAMTAL. Ska bli spännande... :)
3 dagar kvar till trippeldopet!


Herrarnas FRAMSTEG

Det händer mycket i våra pojkars liv just nu.
Dom gör otroligt många framsteg, och det går undan nu!

Båda kan rulla över från rygg till mage!
(Jonathan gör det mest)
Båda tar allt dom får i händer i munnen,
Dom är jätte duktiga med att sitta på lära-gå-stolen
, idag gick Danonino framåt en bra bit!
Fast dom är inte stadiga i benen alls ännu..

Här har storasyster Nicole kommit med högar av leksaker till grabbarna

Jonathan på lära-gå-stolen


Den kanske största framstegen:
JONATHAN SKA FÅ EN TAND!!!

Den har inte spruckit igenom ännu, men den är där, precis under, och den kommer att komma upp när som helst!
Mammas lille pojk!
Inte så konstigt att båda två har sina nävar i munnen jämt och dreglar som bulldogs??
Danilo får nog snart han också..

Tänk vad dom gör framsteg... Jätte kul och spännande!
Tänk att dem egentligen bara skulle vara ca 4 månader nu, om dem inte hade fötts 10 veckor för tidigt.
Otroligt... Jag är så stolt över dom!


Mammas hjälpredor

Mammas små hjälpredor är bra för allt. Nu vill Nicole jämt "byta blöja" på sina små bröder.
Även fast blöjan är helt torr.... Gullungar!

Jonathan tar en liten tupplur på soffan, då tyget på hans baby-sitter ligger i tvätten..

Danilo

Vi sitter och tittar på förra årets jul/nyårs filmer. Va tjejerna var små då! Nukke gillade INTE att se tomten komma.. Hur ska detta gå...

Danilo upptäckte Musse Pigg på sina tofflor

UPPDATERING med Priser!

UPPDATERING då många har frågat efter priser!
Såklart går priset ner om man väljer flera paket!

"FÖRST TILL KVARN..."

STORLEK 50-56:
- 250 kr -

7 st överdelar:
1 st vit finstickad kofta
1 st rosa mjuk jacka med dragkedja och öron (med tillhörande byxor)
1 rosa kortärmad Hello Kitty tröja (med tillhörande shorts)
3 st kortärmade bodys (Minnie Mouse,en vit omlott med rosa elefant,en lila med detaljer)
4 st byxor:
1 st rosa mjuka byxor med "fötter" (med tillhörande jacka)
3 st shorts- en vit med volanger i bak,en orange,och en rosa med hjärtan med tillhörande Hello Kitty tröja.
4 st klänningar/kjolar:
1 rosa kortärmad Minnie Mouse "tennis" klänning
1 lila kort minikjol, Minnie Mouse
1 rosa långärmad klänning/tunika
1 kortärmad rutig klänning med blommor i kanten
2 st korta sparkdräkter
1 vit/röd randig med fickor, och en i jeanstyg


STORLEK 56:
- 200 kr -

Varm och mjuk babyblå overoll med "öron", från Name It.


STORLEK 62-68:
(Hello Kitty & Minnie Mouse paketet)
-400 kr-

Överdel & Body: 13 st:
4 st långärmade bodys(3 st Minnie, 1 Hello Kitty)
1 st kortärmad body Hello Kitty
1 st kortärmad t-shit Hello Kitty
5 st långärmade tröjor (4 Hello Kitty,en med omlott, 1 Minnie Mouse)
1 st Minnie Mouse jacka med luva och dragkedja
1 st varm vit tjockare jacka med dragkedja, öron med rosett- Hello Kitty
Byxor: 3 st:
1 st Minnie Mouse jeans
1 st Hello Kitty tights med hjärtan
1 st rosa Minnie mjukisar
Kjol & Klänning: 5 st:
2 st jeans kjolar med hängslen (Hello Kitty,en med snöring)
1 st stickad rosa Hello Kitty klänning kortärmad
2 st Minnie klänningar kortärmade


STORLEK 68:
-300 kr-

Rosa varm overoll, vind och regntålig som lätt kan göras om till åkpåse!
Av märket REIMA från Babyland


MÄRKES KLÄDER & SKOR!
-400 kr-

1 set med Nike jacka med tillhörande byxor (orginal) storlek 62-68
1 st rosa Ralph Lauren klänning,
storlek 74-80
1 st Ralph Lauren body i storlek 62-68
3 par skor:
 Vit/rosa baby ADIDAS i storlek 16-17
Röda baby CONVERSE i storlek 17-18
Vita NIKE med grå och röda detaljer i storlek 19


STORLEK 74
- 300 kr -

7 par byxor- 1 rosa manchester Hello Kitty byxa med hängslen
3 par mjukis byxor
2 par tights
1 par gula tunna shorts (med tillhörande söt linne)
4 st klänningar-
3 st med kortärm (en rosa finstickad Hello Kitty, en mjuk rosa, och en vit med svarta prickar)
1 långärmad Minnie
5 st överdelar:
1 mjuk långärmad med Hello Kitty
1 tunt gult linne med detaljder (med tillhörande shorts)
3 st jackor med dragkedja och luva

2 st varma overoller- storlek 74
- 200- och - 150 kr -
 1 varm vinteroveroll (lila med hjärtan)
1 mjuk overoll med öron

 


Salong U-Zone & massa ärenden

Idag hade jag tid hos syrran på hennes jobb, skönhets salongen U-Zone.
Jag har pratat om min "extre make-over" ett tag och nu börjar de bli dags att ta tag i det . Nädå, så drastiskt var det inte, hon färgade mina fransar och bryn. det är så skönt att ligga där på stolen, lyssna på lugn musik... Sen kom Bessa in och satte sig på min mage och tittade nyfiket på vad moster gjorde. (hon var "nyfisken", som Nukke sa) Annars så satt Andres med tjejerna ute vid lekrummet och drack kaffe. Värsta servicen!

Grabbarna sover...

Lekhörnan (Andres var glad över nån affisch han såg på väggen... Hmm... vad var det, Karo?)

JAAAG!

Alltid lika glada Lisa (Karos kollega som jobbar som frisör) kom och gosade med grabbarna.

Efter min behandling var det dags för Danilos massage! Hahhahah....Man kan aldrig börja för tidigt! 

TUSEN TACK FÖR ALLT, SIS! RAKASTAN, PUSU BESO!

För er som vill besöka denna salong så ligger den i Farsta. Kika in på deras hemsida på alla härliga behandlingar dem gör! Dom fixar allt från topp till tå!
www-u-zone.se
(Ojdå, det där lät nog inte så bra....?)
Efter behandlingen åkte vi till Kungenskurva där vi åt på en jääte god restaurang som heter LEMON.
Jätte mysigt THAI-ställe!
Nicole på Lemon.

Vanessa stannade länge vid elefanterna...


Efter Lemon stannade vi till vid IKEA och hämtade ramen som fattas till min och Andres bild, sen vidare till ICA-Kvantum, och om en överraskning gick vi in i godis affären och köpte en massa plockgodis. Karo, om du skulle se min godis påse så skulle du bli riiiktigt sugen! Alla våra goda godisar fanns där! (Hon har godisförbud)
Därifrån åkte vi vidare till Tumba och beställde tårtor till dopet.
Vi åkte även förbi kyrkogården där Andres farmor Mercedes ligger. Vi hade köpt med oss lykta med ljus och en krans, och så lämnade Bessa en napp där. Nappen som Nicole lämnade kvar där när hon var pytte liten hängde fortfarande kvar också  Det är helt otroligt hur en kyrkogård kan få dig att börja fundera på livets gång. Hur allt går vidare fastän man förlorat någon när och kär. Man funderar vad som är viktigt här i livet... Ta vara på var dag med dina nära och kära.

Phew va jag e trött nu. Jag var nere och nattade barnen- herrarna somnade på en gång, men Nukke & Bessa...? Nooot. Nicole låg iaf lungt och stilla och tittade på Snövit. Men Bessa skulle smita ut hela tiden och gömma sina nappar och hoppa på Nicoles säng. Det slutade med att jag fick ta in resesängen, och där gav hon upp fort och somnade. Jag får alltid stoppa Nicoles film när hon tittar på Snövit. Hon vill inte se det där när Snövit ätit det giftiga äpplet, när hon ligger där och alla dvärgarna gråter och tror att hon är död. Hon blir jätte ledsen när hon tittat på det. Jag förklarar för henne att hon sover och att prinsen ska pussa henne och då vaknar hon igen. Nope, hon säger bara "Mamma, laita kiinni nyt". (=Mamma, stäng av den nu") Stackarn!
Det har hänt några gånger att jag inte varit där, och då har jag hört henne gråta helt förtvivlad när hon tittat på det. Mammas docka...

Jag gick ner till henne när hon inte hade somnat på ett bra tag. Hon älskar att gosa, och håller alltid på att smeka mina kinder, armar... nyss så höll hon sina händer om mitt ansikte och var jätte nära och gosade, och gissa vad- JAG somnade! Hon nattade mig! Jag vaknade av ett ryck, och då var hon fortfarande vaken.

Nu kom jag på att jag skulle ringa min svägerksa också. Damn it! Sorry Anna, jag ringer imorn bitti...


I väntan....

Jag ställde min mobil klocka på larm ifall jag skulle somna, så kommer vi iväg till syrrans jobb ändå. Jag somnade, men sov bara i ca. 30 minuter, så jag vaknade långt innan mobilen ringde.

I VÄNTAN PÅ ATT GULLEPLUTTARNA SKA VAKNA...


Japp, såhär ser det ut hos oss när vi väntar på att barnen ska vakna, om vi ska nånstans.
Byxor, blöjor och dricka klart.

Onsdag förmiddag- Ute med Mummu

Idag på förmiddagen kom Mummu hem till oss, och tillsammans klädde vi på alla barnen och gick ut.
Tänkte att friskt luft gör oss alla gott, solen sken och det verkade vara fint väder, och så kanske alla somna bra idag, tom Nicole. Bessa ville gunga en stund, och Nicole plockade kottar och olika färger löv i sin lilla väska som hade med sig ut. Såklart somnade herrarna i vagnen så fort vi kom ut... Vi tog en liten promenad, men de gick lite sisådär. Bessa ville att Mummu skulle bära henne hela vägen, så hon ställde sig framför henne hela tiden när vi gick.
Sen var det dags att gå tillbaka hem och äta lunch, och sen sova lite. ALLA barnen sov, t om Nicole!
Bessa somnade på några minuter, så Nicole fick sova på vår säng. Hon älskar att sova där, till skillnad från Bessa. När hon får chansen att mysa och gosa med mig på vår säng så ska hon bara smita iväg och göra annat bus.


Lövkrig med Mummu!


P.S Mummu- Fick du post idag???

Tisdagen

Jahap. Idag är det tisdag, vilket betyder Desperate Housewives kväll. Idag är det även Micaels födelsedag.
På förmiddagen kom han hem till oss på tårta, och så satt vi bara länge och pratade om allt, vilket var mysigt.

Vi sjunger för Micael
(Nicole har vart och petat lite på tårtan som ni ser...)
-Observera att Bessas min inte ändras en enda mm under alla de tre sångerna vi sjöng.
Hon var fullt koncentrerad på ljusen bara...

Våran lilla gos-unge!
Vad vore livet utan vår lilla Bessa Bus? Hon gör verkligen vardagen så mycket roligare, hon är en cool och tuff liten tjej, full med bus! Älskar Dig Vanessa!

Vanessa med brorsan Micael

Jonathan och Danilo fick smaka på lite tårta innan det var dags för middagsvilan... Dom smaskade på som bara den! Det smakar gott även i de minsta av munnar.
Vem som än kommer och hälsar på, så är Bessa där med sin bok och vill att någon läser för henne, gullpluttan. Idag fick Micael sitta och läsa en FINSK bok till henne, som Mummu & Puua köpte i Finland... Way to go bró!
Efter tårtan la jag Bessa och Nicole också. Men som sagt- Nicole tror att hon är större än vad hon är, så hon var klarvaken och inte det minsta sömnig, så hon fick följa med mig upp igen, medans Bessa somnade som en stock. Nicole är ändå fortfarande liten, och hon behöver sova en stund på dagen, annars är hon gnällig och trött redan vid sex-tiden på kvällen... Jag och Nukke lekte i lekrummet med alla hennes små figurer, utan att Bessa var där och tog ner allt vi lekte med...
Vår lilla Snövit!

Ja. Som ni ser så är hon jätte trött tidigt på kvällen. Här la hon sig och vilade på mattan. Såklart skulle lilla härmapan lägga sig bredvid hon också...

Efter badet var det dags att hänga upp sista tvätten för idag. Som vanligt var mina små hjälpredor där och hjälpte mig. Nicole låtsades att hon var ett spöke under våra lakan.. Gullis!


Jaa-a, och vad mer har vi gjort idag då....
Vi har tittat på gamla bilder. Först på bilder som jag fick låna av min mamma, gamla bilder, då min mamma var ung. Eller- YNGRE. Hihi, visst, mamma? Senare tittade vi på bilder när mina syskonbarn var små, och va vi skrattade åt alla dessa bullar!  Det är verkligen jätte kul att titta på gamla bilder ibland, minnen kommer tillbaka... Tänk va tiden förändrar allt och alla?

Ikväll tog nattningen av tjejerna EN TIMME.
Jag hajar inte. Det är inte kul längre att springa och tjata på dem, och skicka Bessa till sin säng hela tiden.
Jag borde nog ta mig tid att ligga där med dem en stund, tills dom somnar? Men Andres tycker inte det, för då vänjer dom sig vid det, och dom har alltid annars varit jätte duktiga på att somna själva.
Vanessa har blivit snuvig igen... *suck* Så hon ser ut som "Rudolf med röda mulen" om nosen, så röd som den är... Hon drog ner plastblomman som står på fönsterbrädan i hennes rum och bokstäverna med hennes namn på, stjärnorna på väggen som lyser, ja allt hade hon tagit ner och hade dem i sängen när jag var nere och nattade dem. Roligt. Hon tycker att det är roligt när jag säger till på skarpen. Men till slut gav dem upp. Jag hatar att tjata, och speciellt på kvällarna... Man ska vara glad när man lägger sig. Min mamma har alltid lärt mig att man inte ska lägga sig och sova när man känner sig ledsen. Och det vill inte jag att NÅGON i min familj nånsin ska behöva göra.


När barnen väl hade somnat så började jag och Andres spela Super Mario Bros tillsammans. Den är jätte rolig, speciellt när man spelar den tillsammans, med teamwork. Tiden bara rinner iväg när man har kul ihop. Mitt under allt började Danilo hålla konsert för oss, som vi lyssnade på via vår babywatch.

Nu tänkte jag hoppa i ett varmt bad ett tag inann sängen kallar.
Imorgon är en ny dag, och då ska jag äntligen till syrrans jobb! GOD NATT ALLIHOPA!

P.S- 5 dagar kvar till TRIPPEL dopet!

Ångest

Hello!
Sitter och betalar räkningar... ÅNGEST.
I veckan ska det handlas nya vinteroveroller till tjejerna, vinterskor och vantar, och en varm åkpåse till grabbarnas vagn. Tänkte börja kolla på julklappar så småningom också... Hmm... Tänk att det är MINDRE än 2 månader kvar till julafton! Jag vet redan en sak som jag vill köpa till Andres... Få se när jag får det gjort ;)

Ha´re bra allihopa! Hoppas ni får en fin vecka.

I wish!

GRATTIS DANIELLA!


Idag fyller en av Nicoles bästa kompisar, Daniella år också, på samma dag som storebror Micael.

GRATTIS på 3-årsdagen DANIELLA!

Hoppas du får en toppenbra födelsedag!
Kram från Gonzalez busungarna! Vi ses på lördag!


GRATTIS MICAEL!

Grattis till Micael som fyller 17 år (onsdag) !!! Bara 1 år kvar to "the BIG 18!"



Pusu Beso, vi älskar dig!
Kramar från dina små syskon, pappa och Satu!


Maria Montazami is baaaack! :)

Idag kom Mummu och Puua hem från Finland, och trots att dem bara var borta över helgen, så har vi saknat dom!
Puua kom och hälsade på innan vi åkte till Greken på middag med honom och Mummu, Karo och Peter.
Puua och Mummu hade köpt en massa roliga grejer till tjejerna igen från Finland. Bla. Muumin klubbor, böcker och ett Muumin DVD som dom kollar på just nu nere i sitt rum. TACK FÖR ATT NI ALLTID TÄNKER PÅ OSS!
I väntan på maten....

Både Nicole och Vanessa är jäkligt duktiga på att äta spätt, det har dem varit sen dem var små.
Twinsen har vaknat! Alltid lika glada!

Ikväll var vi och handlade och köpte ett 3-pack Kinderägg till Micael eftersom han fyller år imorgon. Det är lite av en tradition att den som fyller år får ett 3-pack Kinderägg från tjejerna (så att den som fyller år kan dela med sig, haha) Jag la mig i badet med grabbarna och gav dem kvällsgröt, medans tjejerna lekte ohch Andres tittade på TV, tjejerna badade också senare, och när vi kom upp och jag gick till köket såg jag en massa smulor i köket. Inget Kinder pack nånstans... Hmm. Nicole och Vanessa har tagit ner den från bordet, gömt sig under bordet och öppnat allting och käkat upp det! Alla TRE äggen!!! Såg ut som att vi haft möss på besök, så som det såg ut under bordet!
Då fattade Andres varför det varit så tyst på tjejerna... "Nicole?" ropade han från köket och Nicole kom ch frågade vad han ville. "Vart är Micaels present? Chokladen..." "Här borta!" svarade hon och kröp ner under bordet.
 han frågade vad som hänt och Nicole svarade: "Nu måste vi köpa nya. OK, pappa?"

Nu börjar Hollywood fruar, vilket betyder att Maria Montazami är tillbaka! Man blir så glad bara man ser henne, hon är ju för härlig!

Lördag och Scooby-Doo

På lördag förmiddag kom min syster Karo och Peter förbi på fika. Karo skulle gå på Wella-partyt inne i stan dit alla frisörer var bjudna. (Hon gick med sin kollega Lisa, som är frisör) Jag kollade in på hennes blogg, och det verkade som att dom hade haft jätte kul!
Puss på Dig!

Danilo & Peter tar ett grabb-snack. Peter måste ha varit jätte rolig, så kul som Danonino hade åt/med honom?

Karo försöker ta en bild på Jonathan men en viss nyfiken liten tjej kommer fram med sitt ansikte hela tiden, men jag hoppas att hon fick nån bra bild ändå...? Nicole står och äter Tigermuffins, men hon äter bara topparna och lägger tillbaka dem och tar en ny! How rude!

Andres skulle gå och tippa på Coop, så då bestämde vi oss för att följa med, så att tjejerna kunde leka lite i lekrummet där på Port73. Nicole ville så gärna leka med någon flicka som hon träffade där förra gången, och pratade om det hela vägen dit. Andres gick och tippade och vi gick på lekrummet när vi såg en människa utklädd till Scooby-Doo ca. 15 meter bort. Nicole började gråta på en gång, jätte rädd blev hon! Jag försökte förklara för henne att det var bara en snäll hund, att det inte är någon fara, men hon lyssnade inte alls. Jag frågade om hon ville att vi ska gå och leka i lekrummet, och att vi då måste gå förbi honom. OK, det ville hon, bara vi gick långt ifrån. Jag tog upp både henne och Bessa och började gå mot honom, för att komma förbi och in i lekrummet. Nicole blev allt mer hysterisk ju närmre vi kom. Jag skynande mig förbi honom och in till lekrummet och släppte ner tjejerna. Tror ni inte att Scooby-Doo kommer in dit?! Och så blev Nicole hysterisk igen. Hon stod i ett hörn och ville till sin pappa, medans Bessa hade smygit sig fram till Scooby-Doo och stod och stirrade på honom och sa "Voff voff" lite då och då. Inte det minsta rädd. Jag var tvungen att hämta Bessa och ta med mig Nicole ut, tårarna bara rann från henne, stackaren. Jag tog upp henne i famnen och gick bort samtidigt som jag försökte förklara allt det där..
Vi stannade och hämtade några Helium ballonger innan jag lämnade Nukke hos pappa.
Jag gick tillbaka själv med bara Vanessa, eftersom hon ville leka och titta på hunden. Andres och resten av gänget gick in på Coops leksaksavdelning.
När vi kom till lekrummet hade Scooby-Doo gått iväg, så Bessa lekte lite istället. Såklart vid det där plasthuset dem har där. Då kom Anna med Emma och vi stod och pratade, och så hämtade jag Andres och barnen och så kom Stefu & Sebastian också. Nu vågade Nukke leka, stackaren..

Vanessa i huset, med Emma bredvid (på bilden syns även Nukke & Seppo i bakgrunden)

Emma & Nicole

Gung med kusinerna!

Nicole med sin ballong :)

"Titta in i kameran Bessa!"

Det började bli dags att sova middag, men först åkte vi till Greken och åt god mat. För första gången på länge åt Nicole jätte bra! Hur kommer det sig att man som mamma blir såå glad när ens barn äter??
Bessa tar sin pappa i örat för att han inte ger henne ett smörpaket att slicka på!

Hemma blev det mys och lek...

Busungarna på Jonathans baby-sitter

Jag undrar verkligen vad det är som har utlöst att Nicole är så rädd för maskerade människor?
Jultomten inkluderat! Hon är livrädd! När jag säger att "Jultomten kikar på dig, och ser om du är snäll" så blir hon helt skräckslagen. Hon vill verkligen inte träffa tomten, inte ens om han kommer med paket till henne. Hon är verkligen jätte rädd för allt sånt. Clowner, jultomten och allt annat. Men hon är interädd för Halloween maskarna. Vi har provat med att sätta på oss dom och skojat med dom, och dom bara skrattar. Det är det inga problem med, men allt annat...? Hmm... Någon som känner igen sig?

Fredagens kalas

Nu har jag hunnit överföra bilderna till datorn. Jag skäms lite över den dåliga updaten på sistone... Men bättre sent än aldrig, so here it comes!
Dessa bilder är tagna från denna vinters första snö. Jag höll på att tappa hakan när jag såg snön! Jag var verkligen inte beredd på det! Andres åkte och skulle byta till vinterdäck på sin bil, och fick vänta på sin tur i över tre (!) timmar!  Det var helt kaos på vägarna, många bilar var inblandade i olyckor och det var jätte halt.

En bild jag tog från vårt fönster... Danilo & Jonathans första snö...

Danilo har precis kikat ut genom fönstret, he see´s but he can not believe it! Hahahaa...

När flickorna vaknade var dom glada över att se hur det snöar!

Lite morgon läsning...

Vanessa håller i en snöboll som pappa hämtat från balkongen... kallt?

Efter vilan åkte vi till Fittja på Oscars kalas. Fast först var v i Handen en snabbis och köpte en present, och skickade iväg några kläder som en bloggläsare ska ha
Det var jätte halt när vi kom fram, Nicole halkade och gillade inte alls halkan. Dags att byta till vinterdäck på henne med (köpa vinter skor)  Finns inget värre än att frysa om fötterna! Där gick hon med sina rosa gympadojor som hon var tvungen att få ha på sig.
Vanessa med Emilio och deras nya kanin

Här följer några bilder från kalaset---->

Syskon kärlek!

Lite bus med Emilio under bordet

Me and my Doll

Dags att tända tårtorna och sjunga! 
Nicole som sjunger "Ja må han leva" på alla tre språk VARJE dag hemma vägrade säga ett ord.
Hon började grina istället....

Javi, Sergio och Ela. (Hur gick det på daten Sergio?)

Gos med Julio


Oj vad han ser lycklig ut när mamma pussar på honom.... right?

Faruk, Oscar, Emilio & Jonathan


Det var en jätte trevlig kväll, alltid kul att ses!

EN VECKA KVAR TILL DOPET!

Imorse skulle jag och tjejerna till Emma & Felicias handbollsmatch.
Andres stannade hemma och badade, och pojkarna sov på soffan.
Jag klädder på tjejerna och så gick vi ut. Jag tänkte att det skulle vara lite kul för dem att kolla på matchen och komma ut lite. DET ÖSREGNADE.
Jag hade jätte bråttom så att vi skulle hinna se sista matchen, och jag visste inte ens vilken väg jag skulle ta dit! Jag gick och sprang och höll på att svettas ihjäl samtidigt som mina händer var iskalla och regnet öste ner. Till slut kom vi precis fram innan matchen hann börja. Vi satte oss ner med saft och cocos-boll och tittade på matchen.
Tyvärr så förlorade tjejerna, men dom spelade bra ändå! Hela dagen har Nicole pratat om hur Emma & Felicia spelade boll.
Felicia väntar på en passning längst till vänster (röda laget) och Emma har bollen längst till höger.
När vi kom hem så var det matdags. Killarna fick leka lite...
Danilo...

...Jonah


Efter kvällsbadet kom Karo och Peter på fika. Vi åt glass och tittade på när Andres & Peter spelade Super Mario Bros. Såklart ville Nicole busa, grabbarna gosa och Bessa ville att någon skulle läsa för henne. Vad ovanligt?
Karo & Danilo

Jonathans puss-gos med sin moster

Karo med los Monitos

Moster Karo & Danilove

Danilo & Vanessa gosar...
Vanessa tycker om att pussas och kramar med sina småbröder, som bara är 9 månader yngre än hon själv. Hon är generös och delar gärna med sig av ostbågar och annat, så man måste kolla henne! Och så är hon liiite för närgången ibland och ska stoppa sina fingrar i munnen på dom, eller så sätter hon sig på dom... Grabbarna klagar aldrig.


Ikväll var det en jobbig nattning. Bustrollen vägrade ge mig sig, trots att de var trötta. Till slut fick dem se på film, men ändå smet Bessa ut om och om igen. Och igen. Och Nukke gnällde i sängen och ropade på mig. När jag kom ner ville hon att jag ska stänga av TV:n, för hon tänkte sova. Yeah right. Vet inte hur många gånger jag fick springa ner och lägga tillbaka Bessa i sin säng, eller kolla vad Nicole ville. Till slut drog jag in resesängen till Bessa, bäddade till henne och la henne där. Därifrån kan hon inte smita. Det tog ett långt tag inna envisa damerna gav upp och somnade. Nicole frågade efter Puua och Mummu och trodde att det var morgon nu, så att hon skulle gå till dem. Men jag förklarade att dom är på båten, på väg hem, att vi får träffa dom imorn. "Mamma, nu har jag vaknat!" försökte hon med...

Nu sover alla barnen, och jag har äntligen kommit ikapp med bloggandet! Andres badar.
Om en vecka är det dags för dop.
Jag har fortfarnde inte hittat kläder till Nicole och Vanessa! Och hur gör jag med dopklänningen? Min mamma fick med sig den från min moster nu när dem var i Finland, men först måste jag kolla så att den passar Bessa.
Grabbarna har sina kläder klara redan. Men inte flickorna. Och jag har ingen aning vad jag ska ha på mig heller.
Smörgåstårtorna är beställda och i veckan ska vi beställa tårta. Vad mer ska fixas? Har ni några ideér på hur man kan dekorera i lokalen? Det blir en enkel fika där bara med nära och kära.
Jag undrar vad Bessa tycker om att bli döpt? Haha, ska bli väldigt intressant... Vi kommer att vara många där på altaret med barnen och alla deras gudföräldrar!

Tvätthjälp?

Det är alltid lika kul när Bessa hjälper till med tvätten! Alla kalsonger och trosor ska hon hänga runt halsen och så kan hon gå hur länge som helst! Hon brukar förstöra högarna som jag vikt, eller så vill hon helt enkelt hjälpa till, så hon kastar ner kläderna från trappan. THANKS HONEY!


GRATTIS OSCAR & LASSE!

Igår fyllde Andres bror Oscar 40 år, och såklart ska vi gratta honom på bloggen också, då jag vet att han läser detta!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!
FELIZ CUMPLEAÑO!

Vi åkte dit på födelsedagsfika igår och träffade hela familjen.
Alltid lika trevligt, man känner sig så välkommen varje gång :)

Jag skriver mer om det imorn när jag har haft chansen att lägga in bilder på datorn.

Nu har jag precis varit nere i tjejernas rum och tittat på Tingeling-filmen med dom. Innan vi gick ner så mös vi lite här uppe med chips, ostbågar och dricka.
Nu ska jag sätta mig på soffan med mitt huvudvärk och bara ta det lungt!
Jag saknar Mummu & Puua som är i Finland just nu på ett syskonträff...

Ett stort GRATTIS till min käre morbror Lasse också som fyllde år på samma dag!


UPPDATERING! ALLA kläder till SALU i denna inlägg från storlek -50 till 80-

UPPDATERING DÅ FLERA AV KLÄDERNA BLIVIT SÅLDA!

"FÖRST TILL KVARN..."

STORLEK 50-56:

7 st överdelar:
1 st vit finstickad kofta
1 st rosa mjuk jacka med dragkedja och öron (med tillhörande byxor)
1 rosa kortärmad Hello Kitty tröja (med tillhörande shorts)
3 st kortärmade bodys (Minnie Mouse,en vit omlott med rosa elefant,en lila med detaljer)
4 st byxor:
1 st rosa mjuka byxor med "fötter" (med tillhörande jacka)
3 st shorts- en vit med volanger i bak,en orange,och en rosa med hjärtan med tillhörande Hello Kitty tröja.
4 st klänningar/kjolar:
1 rosa kortärmad Minnie Mouse "tennis" klänning
1 lila kort minikjol, Minnie Mouse
1 rosa långärmad klänning/tunika
1 kortärmad rutig klänning med blommor i kanten
2 st korta sparkdräkter
1 vit/röd randig med fickor, och en i jeanstyg


STORLEK 56:
Varm och mjuk babyblå overoll med "öron", från Name It.


STORLEK 62-68:
(Hello Kitty & Minnie Mouse paketet)

Överdel & Body: 13 st:
4 st långärmade bodys(3 st Minnie, 1 Hello Kitty)
1 st kortärmad body Hello Kitty
1 st kortärmad t-shit Hello Kitty
5 st långärmade tröjor (4 Hello Kitty,en med omlott, 1 Minnie Mouse)
1 st Minnie Mouse jacka med luva och dragkedja
1 st varm vit tjockare jacka med dragkedja, öron med rosett- Hello Kitty
Byxor: 3 st:
1 st Minnie Mouse jeans
1 st Hello Kitty tights med hjärtan
1 st rosa Minnie mjukisar
Kjol & Klänning: 5 st:
2 st jeans kjolar med hängslen (Hello Kitty,en med snöring)
1 st stickad rosa Hello Kitty klänning kortärmad
2 st Minnie klänningar kortärmade


STORLEK 68:
Rosa varm overoll, vind och regntålig som lätt kan göras om till åkpåse!
Av märket REIMA från Babyland


MÄRKES KLÄDER & SKOR!

1 set med Nike jacka med tillhörande byxor (orginal) storlek 62-68
1 st rosa Ralph Lauren klänning,
storlek 74-80
1 st Ralph Lauren body i storlek 62-68
3 par skor:
 Vit/rosa baby ADIDAS i storlek 16-17
Röda baby CONVERSE i storlek 17-18
Vita NIKE med grå och röda detaljer i storlek 19


STORLEK 74

7 par byxor-
1 rosa manchester Hello Kitty byxa med hängslen
3 par mjukis byxor
2 par tights
1 par gula tunna shorts (med tillhörande söt linne)
4 st klänningar-
3 st med kortärm (en rosa finstickad Hello Kitty, en mjuk rosa, och en vit med svarta prickar)
1 långärmad Minnie
5 st överdelar:
1 mjuk långärmad med Hello Kitty
1 tunt gult linne med detaljder (med tillhörande shorts)
3 st jackor med dragkedja och luva

2 st varma overoller- storlek 74
1 varm vinteroveroll (lila med hjärtan)
1 mjuk overoll med öron

 


Årets första snö....NU?!?

Jag kunde inte tro mina ögon imorse när jag kom upp med pojkarna. SNö?! WTF!  Stora snöflingor faller från himlen och sakta färgar marken vit. JAG äR INTE REDO FöR DETTA äN! Snart vaknar nog resten av gänget, undrar vad dom tycker om det här......? Vad ska tejerna tycka?? :) Ska bli kul att se deras ansikts uttryck, hihi... Det var alltid spännande med snö när man var liten. Jag är bara glad om vi får en vit vinter, men redan nu? Inser ni hur låååång denna vinter blir då? *suck* Tur att man slipper stressa sig ut nÅnstans idag. Fast tjejerna vill nog ut och känna den första snön falla? Grabbarna får kika genom fönstret istället, än så länge iaf... Fast i eftermiddag ska vi åka iväg ändå. Nähep. Ska ta och förbereda för sömntutornas frukost nu och gosa med grabbarna. Ha EN BRA DAG ALLIHOPA! 

Torsdag förmiddag

Idag vaknade jag och grabbarna vid 8-tiden. Jag kände mig rätt så pigg, fast jag la mig mig 2-tiden igårnatt... Jag smög ut ur rummet med pojkarna och lät Vanessa och Andres sova kvar. Jo- förresten så sov Vanessa i vår säng från 6-tiden imorse. Hon har gått i sömnen igen.... Jag vaknade vid 4-tiden på natten av att min vattenflaska som jag har bredvid sängen vältes omkull, då satt Bessa där bredvid min säng och provade mina morgon tofflor... Jag gick och la henne i egen säng. Vid 6-tiden kände jag att någon var nära mig, Bessa kröp upp på mig och la sig och sov PÅ MIN RYGG! Där somnade hon, men jag la henne bredvid oss istället, och hon vände sig om och sov tätt nära sin pappa. När jag vaknade vid 8 snåret så sov dom kind mot kind, jätte gulligt och jag hade önskat att jag hade haft kameran med mig just då...
Hur som helst så smög jag ut med grabbarna, gav dem gröt, bytte blöjor och kläder, och så vaknade Bessa och snart efter henne även Nukke.
 Syskon gos!

Jonathan och Nicole

Sötnosen Nicole

Gullungen Vanessa

Pappa & Danilo lyssnar på musik

Andres skjutsade oss till Port73 innan han åkte vidare till jobbet. Jag och barnen mötte upp Karo & Mummu, men först blev vi stoppade några gånger av folk som frågade om alla barnen verkligen var mina.... Vi drar på oss blickar när vi går ute själva. Jag körandes vagnen med tvillingarna i, lilla Bessa som står på ståbrädan, och lilla Nukke somgår bredvid och håller mig i handen. De flesta tror att jag har 2 par tvillingar, så jag får alltid stå och förklara att den ena är 2 och den andra är 1 år...Folk är jätte nyfikna! De tittar på tjejerna när dom kommer mot oss, och så vänder dom sig om och kollar in i vagnen, och ibland står dom kvar och tittar och ibland kommer dom fram och pratar. Sen hör man dem prata: "4 små barn! Såg du! Guuud så söta!"
Men till slut hittade vi Mummu & Karo, och gick runt lite med dem. Nicole var helt förundrad vad detta nya ställe var för något. Vi stannade och lekte i lekrummet, där trivdes dom! Speciellt i ett plast lekhus som dem lekte i med att öppna och stänga dörren osv...

Bessa gungar...


Vi träffade på vår vän Tiina och hennes nyfödda son Max okså! Jätte liten! Tänk att våra grabbar varit hälften så stroa, och han var pytteliten!
Sen köpte vi med oss lunch och åkte hem, och nu sover alla. Utom Nicole. Hon ligger nere i sin säng och ropar på mig, så jag ska ta och göra henne lite sällskap.

Ha en bra dag allihopa! Chao!

Invigning av PORT 73



Ikväll var det invigning av PORT 73, och eftersom vi ändå skulle till Coop och handla så¨bestämde vi oss för att gå dit också. Mummu erbjöd sig att ta hem barnen så att vi kunde gå i lugn och ro.
TACK MUMMU & PUUA!
Tjejerna var jätte glada att komma hem till dem, det var länge sen vi var där senast.
Det var köer och bilar precis överallt när vi kom fram, men vi lyckades ändå hitta en parkering.
Folk stod utanför ingångarna och köade för att komma in, och det var inte nån liten pluteenutte kö, utan folk stod som packade sillar ända till öppningen till Coop!
Och inne på Coop var det samma sak, folk köade ända ner till korvstället..
En kompis som jag mötte när jag kom in sa att hon har stått i denna kö i 2 timmar (!?) Herregud..
Jag och Andres tippade i lugn och ro, och precis när dem öppnade portarna och folk trängde sig in blev vi klara.
Folk var som galna, de sprang in i affärer som om livet hängde på det. 
Folk kom ut från affärer med stora TV:n och en massa påsar...
Dom hade ju bra erbjudanden överallt, men det kommer ju att vara så fram till söndag.
Vi hittade också lite smått och gott. Vi stod i kön i KappAhl i 35 minter (!!), till slut sa jag att Andres kunde gå ut och ta en fika medans jag köade, för han såg inte så värst road ut.. Det värsta är när alla ska tränga sig före en! Vissa bara ställer sig bredvid en och försöker lite diskret gå framåt en bit, tills dem står framför en! No way!
Jag fick också säga till en dam som bara ställde sig framför mig! Hä har jag stått och köat och trängts bland all folk, get back in line! Vi köpte några mössor och pyjamas till tjejerna, bodys till grabbarna, godis/ chips skålar, blinkande nattlampor till flickorna och annat små grejer.
Nanne Grönwall uppträdde där också.
Vi ska nog dit imorn på förmiddan också, då är det nog mycket lugnare, och så kan man gå in i flera affärer, här försvann all tid på att stå i köer, och barnen skulle bada och äta lite innan nattning.

När vi kom hem så var Nicole jätte glad över att få paket. Vi badade snabbt, sen fick dem på sina nya pyjamasar och de andra grejerna. Med pyjamasen kom det med en likadan pyjamas- till dockor. Jätte gulligt!
Nu sover tjejerna med sina dockor med likadana pyjamasar på sig :)

Vi köpte en dörrmatta till Mummu & Puua också, var bara tvungen när vi såg den, det stod:
"STÅ INTE DÄR OCH FRYS
GÅ HEM!"
Laughing_goofy-1.gif Goofy Laugh image by chuckles32257
Klockren!
Vi hämtade våra bilder som vi förstorade i svart och vitt, och nu är vi jätte nöjda!
Dom ska upp på väggen imorn ;)

Nu ska jag gå och spela lite med Andresito!
Chaooo!


S V A R

Isaks mamma om Sleepwalker:
Det låter ju som om hon går i sömnen faktiskt, precis som du! Jag gör också konstiga saker mitt inatten ibland, men har upptäckt att det mest är när jag är stressad som jag vaknar av att jag kastat mig upp och flyttat på något eller börjar leta runt efter min son under sängen ;). Kanske är du stressad just nu? Vet inte om sömngång går i arv? Min son är lika gammal som Vanessa och sover fortf. i spjälis men snart tänkte vi också byta till vanlig säng, så då får vi se om vi har en liten sömngångare här med :)

SVAR-
Hej! Jag är också sådär, att jag letar efter barnen helt panikslaget i sängen och tror att dom håller på och kvävas under lakan och täcken... Hemskt! Jag vet inte om jag är mer stressat än vanligt... heheh:) Jag vet faktiskt inte om sömngång går i arv...ingen av mina föräldrar har gjort det?Hmm... Någon annan som kanske vet?
Va spännande att byta till vanlig säng :) Har han några syskon? KRAM!

MAMUS- Hej Mamus! Hur mår ni? Kommer ni på dopet? Kramkram!

Sleepwalker

Klockan är 0:36.... Zzz, detta kommer jag att ångra imorgon. Eller inatt också för den delen när Bessa bestämmer sig för att börja gå i sömnen. Jag tror att hon går i sömnen. Hon kommer till vårt rum med en sömning blick, jag går tillbaka och lägger henne och hon somnar med en gång. Sen kommer hon upp, sätter sig i hallen och leker med en där aktivitets stolen och rullar med bollen med en massa små kulor i... den låter! Där sitter hon, mitt i mörkret, tills jag går och lägger henne i sin säng igen. Igårnatt hörde jag när deras dörr öppnades, och jag väntade mig att se henne knalla in till oss eller den där aktivitets-stolen, men inget hände. Jag gick ut ur rummet och såg henne ligga på mattan och sova! Hmm... Går hon i sömnen? Hur vet man säkert?
Jag gick i sömnen inatt. När jag vaknade märkte jag att jag hade ställt elementet vid Andres sida av sängen, och sen fick jag svaga minnesbilder av att jag hade drömt en mardröm och skulle hindra mördarna att ta sig fram till oss. Hm.. Jag har gått i sömnen jätte mycket som liten, men jag trodde inte att jag gjorde det längre? Jag vet att jag pratar med massa i sömnen, det säger Andres varje morgon.. Ops.

Jag har inte hunnit med bloggandet så mycket, men jag ska bli bättre. Allt detta med kläderna har tagit all min fritid. och det tar mycket längre tid än vad jag trodde. Plocka fram, tvätta, stryka, organisera, ta bilder, lägga ut annoneser, och beskriva plaggen. Phew!
Men nu har jag nog lagt ut det mesta? Tror jag...?? Och idag fick jag sålt en massa kläder!!! En tjej som väntade barn kom och hämtade ett klädpaket jag hade lagt ut på Blocket. Jippie!

Idag har vi inte gjort mycket. Vi har bara varit här hemma. Barnen har varit rätt så rastlösa, men det var verkligen ingen idé attklä på alla och gå ut i kylan en stund. Det blåste och regnet öste ner. Endast Vanessa sov middag, så ni kan ju tänka er hur gnälliga och lättretliga alla har varit?
Vi har spelat Tv-spel, lekt, badat och på kvällen kom Mummu & Puua på fika.

Nu sitter Andres och spelar TV-spel som vi började med tillsammans idag på dan.
- Super Mario Bros, den e superbra!

Bilder från idag!:
Bessa Enkeli

"Cookie" Nicole

Mina tre favorit killar!

Puua har jobbat på båten igen, han hade med sig "en" klubba till tjejerna...
Bessa slänger sig lite för tidigt i ramsan som heter "Körökörö kirkkoo"...

Mummu fixar Nicoles "Cookies" spänne

Några liknande bilder som denna har ni "kanske" sett förr? Hahah...

LEK i lekrummet! Nicole lagar korvsoppa till Puua!


Näe, nu är klockan snart 1 på natten! ÅNGEST!
Ska sätta mig och kolla lit när hjärtat spelar, sen- Natti, Natti!

THAI-mat!

Jahapp, då har vi kommit till gårdagen. Det är det som är det tråkiga när man inte skriver varje dag, man kommer inte ihåg vad man skulle skriva, eller knappt ens vad man gjorde! Som tur är hjälper bilderna mig att komma ihåg... Igår var det kallt och blåsigt, men jag tänkte att vi borde ändå gå ut ett tag, så att vi får lite friskt luft och att barnen får bli av med lite energi så sover alla bättre sen efter lunch. Andres åkte iväg, och vi gick ut. Såklart började det småregna när vi kom ut, men vi stannade ändå ute ett tag.

Alla barnen somnade efter lunchen- t om Nukke! Eller "Cookie" som Bessa börjat kalla henne för.
Vanessa & Jonathan gosar med pappa efter vilan.

När alla hade vaknat åkte vi till en av våra favorit restauranger, THAI stället i Tyresö.
Det är så mysigt där, det känns som att man är utomlands när man sitter där.. Och maten är supergod!
T om tjejerna, "Cookie" som inte äter så bra åt hur mycket som helst! Kanske för att pappa Andres sa att den som äter mycket mat ska få glass till efterrätt....?

WoooW, glass! Till mig!??

Vi beställde pannkakor med banan i och chokladsås! Supergott!
Se åkte vi till Coop, som börjar bli fint igen efter veckor av kaos, pga Port 73. Det kommer att bli jätte fint där!
Hmm... vad mer gjorde vi? Andres köpte nya mössor till grabbarna, för att han tyckte att de där vita mössorna med öronen såg för fjantiga ut. Daah.

Youré simply the Best!

Häromdagen kom min kärlek hem med en överraskning till mig: SPEGELN som jag har tjatat om att vi borde köpa!TACK HJÄRTAT! Jag tog med mig barnen och gick ut på gården för att leka lite, medan Andresito skulle borra upp spegeln i vardagsrummet. Det är inte så bra för dom att höra på borrljudet på betongvägg, och det hördes t om ända ut till gården! När vi kom hem så var det klart. Det blev jätte fint! Inte allt lika kalt och tomt som det såg ut innan- I LOVE IT!
TACK MITT HJÄRTA, DU ÄR BÄST!

Andres tar bort plastet från spegeln...

Medans vi ritar på väggen vart spegeln ska hänga så spanar Danilo in sig själv...

Nicole gungar

Bessa ÄLSKAR att gunga och vill gärna sitta där hur länge som helst, men jag var tvungen att ta bort henne, för det är faktiskt kallt ute! Bessa då!

Grabbarna sooooover...

Danilo vaknar som en solstråle som alltid!

Flickorna leker med vår nyinflyttade grannflickan Emma...

Det är kul att leka med löv!
Vi letade efter en massa olika färger och till slut hade vi lite löv krig! Roooligt :)
På kvällen fick alla barnen bada med pappa. Det blev glass och lek med Barbies och fiskarna....

Precis när vi kommit upp ur badet ringde Abuela och sa att dem var på väg till oss på fika. Snabbt på med pyjamasar och koka kaffe och ta fram fika. Kul att dom skulle komma! Det var ett tag sen vi sågs sist.Det märkte man på Danilos reaktion... Han tittade på henne ett tag, började darra läpp och gråta när hon tog upp honom.
(Vår fina nya spegel i bakgrunden)

Såklart hittade Bessa någon som kunde läsa för henne... kusinen Emilio!

"Heeyy, that´s my face!"

Lite gos med Abuelo & Abuela

"Karate Kid" Emilio

Såhär trött är Nicole på Mamarazzi...?


UPPDATERING! ALLA kläder till SALU i denna inlägg från storlek -50 till 80-

Uppdatering då flera av kläderna blivit sålda!

"FÖRST TILL KVARN..."

STORLEK 50-56:

7 st överdelar:
1 st vit finstickad kofta
1 st rosa mjuk jacka med dragkedja och öron (med tillhörande byxor)
1 rosa kortärmad Hello Kitty tröja (med tillhörande shorts)
3 st kortärmade bodys (Minnie Mouse,en vit omlott med rosa elefant,en lila med detaljer)
4 st byxor:
1 st rosa mjuka byxor med "fötter" (med tillhörande jacka)
3 st shorts- en vit med volanger i bak,en orange,och en rosa med hjärtan med tillhörande Hello Kitty tröja.
4 st klänningar/kjolar:
1 rosa kortärmad Minnie Mouse "tennis" klänning
1 lila kort minikjol, Minnie Mouse
1 rosa långärmad klänning/tunika
1 kortärmad rutig klänning med blommor i kanten
2 st korta sparkdräkter
1 vit/röd randig med fickor, och en i jeanstyg


STORLEK 56:
Varm och mjuk babyblå overoll med "öron", från Name It.


STORLEK 62-68:

Överdel & Body: 13 st:
4 st långärmade bodys(3 st Minnie, 1 Hello Kitty)
1 st kortärmad body Hello Kitty
1 st kortärmad t-shit Hello Kitty
5 st långärmade tröjor (4 Hello Kitty,en med omlott, 1 Minnie Mouse)
1 st Minnie Mouse jacka med luva och dragkedja
1 st varm vit tjockare jacka med dragkedja, öron med rosett- Hello Kitty
Byxor: 3 st:
1 st Minnie Mouse jeans
1 st Hello Kitty tights med hjärtan
1 st rosa Minnie mjukisar
Kjol & Klänning: 5 st:
2 st jeans kjolar med hängslen (Hello Kitty,en med snöring)
1 st stickad rosa Hello Kitty klänning kortärmad
2 st Minnie klänningar kortärmade


STORLEK 68:
Rosa varm overoll, vind och regntålig som lätt kan göras om till åkpåse!
Av märket REIMA från Babyland


MÄRKES KLÄDER & SKOR!

1 set med Nike jacka med tillhörande byxor (orginal) storlek 62-68
1 st rosa Ralph Lauren klänning,
storlek 74-80
1 st Ralph Lauren body i storlek 62-68
3 par skor:
 Vit/rosa baby ADIDAS i storlek 16-17
Röda baby CONVERSE i storlek 17-18
Vita NIKE med grå och röda detaljer i storlek 19


STORLEK 74

7 par byxor-
1 rosa manchester Hello Kitty byxa med hängslen
3 par mjukis byxor
2 par tights
1 par gula tunna shorts (med tillhörande söt linne)
4 st klänningar-
3 st med kortärm (en rosa finstickad Hello Kitty, en mjuk rosa, och en vit med svarta prickar)
1 långärmad Minnie
5 st överdelar:
1 mjuk långärmad med Hello Kitty
1 tunt gult linne med detaljder (med tillhörande shorts)
3 st jackor med dragkedja och luva

2 st varma overoller- storlek 74
1 varm vinteroveroll (lila med hjärtan)
1 mjuk overoll med öron

 


Mera i storlek 62-68- Minnie Mouse & Hello Kitty kläder!


Dålig uppdatering på sistone!

Hej! Jag har inte glömt er, jag lovar! Och jag ska bli bättre på uppdateringen och inte bara ha en massa kläder till salu här ;) Jag har laddat in bilder från dessa dagar då jag inte har bloggat, så imorn kommer det bilder och text- i promise! Nu ska jag gå och sova har hållt på med dessa kläder hela kvällen! Suck. Vem visste att det var såhär mycket jobb på det här?? Hoppas det är värt det...

Kram!
Zzz...

Nu har vi kommit till STORLEK----------> 62-68!

En massa kläder till paketpris!

9 par byxor,
6 st långärmade bodys
5 st kortärmade bodys
3 st sparkdräkter
, en med långa ben och 2 korta ;)
9 st klänningar- 1 jeansklänning med hägslen, 2 st långärmade mjukis klänningar(rosa&lila), 1 röd mjukis klänning med kortärm, 5 st kortärmade olika klänningar
1 st rosa Mumin kjol
1 st vit kortärmad tröja med detaljer,
1 st rosa "AIK" tröja....
1 st rosa kofta med knytning fram


Även en rosa varm vinter overoll som kan göras till åkpåse av det kända märket "REIMA"
Och en vit mjukis overoll med rosa detaljer!


INTRESSERADE?
Hör av er!


KLÄDER SÄLJES! Storlek -56-

Nu har jag börjat gå igenom alla kläderna som är för små för våra tjejer.
Igårkväll satt jag och tvättade och strök alla kläder, så dem ser ut som nya.
Kika gärna på dom, och hör av er om ni är intresserade av något av dessa!

Chaooo!


Maktlös.

För precis 8 dagar sedan fick jag nyheter som skakade min värld.
Så många tankar snurrar i mitt huvud, så många VARFÖR, OM och HUR.
Alla tankar går till denna person i min släkt just nu,
Jag tänker på denna familj som går igenom något fruktansvärt hemskt just nu.
Jag känner mig helt maktlös, Vad ska man göra? Vad ska man säga?
Är så rädd att säga fel saker...
Jag hoppas och tror att dom vet att vi alla finns här för dom.
Vi kämpar med dig, Minna.
Rakastan!


Hur ska jag organisera detta?

Idag har jag gått igenom förrådet under trappan och tagit fram grejer som jag tänkte sälja. Nu ska man bara börja ta bilder på allt, och lägga ut på nätet. Nu till min fråga-
 HUR SKA JAG ORGANISERA BARN KLÄDERNA?
Jag kan ju inte ta kort på alla kläder var för sig, så hur ska man göra?
Massbild? Men hur göra sen?

Nu (nej, inte just nu) ska jag börja tvätta alla kläder och organisera dem storleksmässigt.


Fredag & Lördag

Och så var det lördag kväll. Jag sitter och tittar på "Pretty Woman" samtidigt som jag kanppar lite med datorn. Barnen sover och Andres är hos en kompis och spelar poker.

Vanessa "Bessa" leker med dockan Askungen.

Danilo hänger med pappa vid datorn..

Jonathan sitter och äter lite med hela ansiktet. Det är fortfarande så att man stoppar in en sked, och så kommer hälften ut igen. Sen ska man såklart stoppa händerna i munnen också...


Puua kom och skulle vara barnvakt en stund, och han hade med sig min systers barn- Felicia & Dewin.Det var nog inte en lugn studn för Puua, han fick leka hela tiden, när jag ringde och kollade hur allt gick så låg han på läkarbordet och blev undersökt av alla barnen... Hahaha....
Andres och jag åkte och solade- vilket var en riktigt skön avkoppling! Och sen åkte vi till affärn. När vi kom hem hade vi med oss mat till hela gänget.
Vanessa & Nicole "leker" med Jonathan...

En liten lässtund...

TACK Puua för hjälpen!
På kvällen hade vi myspys och tittade på IDOL. Jag älskar coca-cola med jordgubbar i (testa det!) och bara för det så la Nukke ALLA jordgubbar i min cola, så till slut hade jag bara jordgubbar i den...

Systrarnas fredagsmys på fåtöljen

Pappa Andres hade också eget fredagsmys med vinflaskan. Roligt hade vi iaf, visst hjärtat?

När barnen hade lagt sig för natten så började jag och Andresito titta på film. Tydligen var den inte så värst bra, för han somnade på soffan mitt under allting....Så jag satt där själv och åt indruvor och tittade på den.. 
På natten vaknade Bessa 2 gånger igen. Första gången, vid 3-4 tiden kom hon ut från rummet och satte sig framför grinden. Hmm. Hon bara satt där helt tyst mitt emot grinden, jag vet inte om hon väntade på att det skulle bli morgon och att någon skulle hämta henne, or what?  Och nästa gång gick hon och satte sig vid en leksak som stod i hallen och lekte med den- mitt i natten! Det var bara att bära henne till sängen igen. Jonathan fick också för sig att vakna mitt på natten och sjunga lite. Det gick inte att få tyst på honom. Han fick lägga sig bredvid mig, och så tittade vi på TV, men sen började han "sjunga" igen, och det dröjde inte länge förrän brorsan också vaknade och hängde med på noterna. Värsta konserten mitt på natten. Båda har börjat med det på exakt samma dag, lärt sig att sjunga. Rooooligt.
Bessa borstar gaddarna på morgonen- det är gott med tandkräm ju!

När jag städade ut förrådet så hittade jag lära-gå-stolen och tog med mig den upp så att pojkarna skulle få pröva. Dom gillade den! Dom är duktigt stadiga med nacken och huvudet, så det gick hur bra som helst. Såklart fick dom inte sitta ifred så länge, för systrarna tyckte att det var en jätte intressant leksak....
Danilo & Vanessa

Och Jonathan...

Vi åkte och tippade, åt lunch, och sen stannade vi ute ett tag och gungade, men det var rå kallt, så vi stannade inte så länge. Vi gick hem och sov hela bunten och så kom Puua hem till oss för att titta på fotboll, och sen skulle dom åka och spela poker.
Såklart hade han "velli-pullo" med sig till flickorna...

Så jag har badat med barnen, gett grabbarna kvällsgröt, och så kom Andres hem en snabbis med mat till oss, och så åkte han iväg igen. Gulligt!  Grabbarna la sig tidigt ikväll, medans jag och tjejerna låg på soffan och tittade på "Americas Funniest Home Videos" och åt chips. Tjejerna satt och matade varandra, gullisarna!

Nu sover alla... Andres är på väg hem från pokerkvällen, så det blir nog film ikväll.

Grattis Sweetie!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LINDA "SWEETIE" !!!
PUSU BESO!


"BESSA BUS!"

Tänk att det är fredag imorn igen....Tiden går så fort fram att man inte riktigt hinner med.
Måste verkligen ta vara på dagarna med barnen... Ibland har jag dåligt samvete för det känns som att jag tjatar på dem jämt. Gör inte så, nej hit, nej dit...men vad ska man göra när dem inte lyssnar?

Vanessa har blivit väääldigt busig. Jag har alltid sagt att hon har alltid varit världens snällaste barn- fram tills några månader sedan. Nu tar hon igen allt med råge! Hon busar jämt! Gör saker som hon VET att hon inte får/ska göra.
Innan jag ens hinner säga till så skrattar hon och säger "Ajaj!" eller "Ajabaja!" Hon öppnar alla skåp och lådor och tar ut allt som finns där. Hon stoppar tvättmaskinen fullt med bestick och cd-skivor och annat som hon hittar, eller så tar hon med sig grejer till lekrummet. Hon går iväg och gömmer sig med våra mobiler och fjärrkontroll och trycker på alla knappar som finns. Hon tar alla stenar från ljusfatet som vi har på vardagsrumsbordet och ska kasta iväg dom... Hon har blivit som sin syster och Moster: tar ut alla sina skor och ska prova dom, och lämnar dom överallt, hon tar grejer från Nicole bara för att retas, sen när Nicole tar dom tillbaka (då när hon vågar) så vrålar Bessa som om hon hon var "the queen of the jungle"... När hon inte får som hon vill så attakerar hon för fullt eller slänger sig på golvet och skriker. Inte konstigt att hon har blåmärken överallt så som hon spriger och busar runt, utan att vara rädd för nånting, den hårdingen. Ute bryr hon sig inte alls om oss, hon går bara sin egen väg. Folk brukar ge tips om att man bara ska gå från barnet, och sen gömma sig bakom hörnet för att se vad hon/han gör= Doesnt work with this little lady. Jag har provat och hon totalt skiter i vilket. Jag skulle få sitta och gömma mig i all evighet, HON TITTAR INTE ENS BAKÅT! Bara går sin egen väg och upptäcker saker, inte ens en endaste tanke på att hon går där själv. Det slutar med att jag ändå måste springa och hämta henne.
När det är läggdags så ska hon trotsa och klättra ner från sin säng hur många gånger som helst, FAST hon halvsover, men hon måste göra det, för hon vet ju att hon inte SKA... Sen när man kommer till deras rum så springer hon snabbt till sängen, bara för att sekunden senare komma ut igen...
När man säger åt henne så bröstar hon upp sig och spelar kaxig.
Ja, hon är en liten TUFFING.
Testar ALLA gränser som finns.
Får väl hålla ut och fortsätta vara hård... denna fas går förhoppningsvis över snart..?

Hon har sina ljusa stunder också, hahah... Hon är supergullig! Läser sina böcker t om i badet och sjunger med den lenaste, finaste rösten, så att man ALDRIG skulle tro att i en sån liten fin ÄNGEL bor en.... U know..
Men hon är mammas Bessa Enkeli- no matter what.
MAMMA ÄLSKAR DIG BESSA BUS!




Nu har jag skickar alla 5 bilder på framkallning! Det blev ju betydligt billigare nu än när jag framkallade de där monsterstora bilderna! Ska bli kul att se hur dessa blir! 
Det är bara Bessas bild som är densamma, för den var jätte fin!!

Nu behövs ändå en tripp till IKEA för vi är en ram kort.


Vad ska ni göra i helgen?


S V A R

Anna med 4prematurer om Kall tisdag!:
Är dina söner Enägg eller tvåäggs-tvillingar ?
SVAR- Dom är enäggstvillingar

Kicki- Haha, näe, han tävlar nog med BESSA om första priset. Hon är helt otroligt busig!!!

Tack till er alla om era tips ang. Blocket eller Tradera, jag ska nog följa era råd och prova kläder och annat smått på Tradera och större grejer på Blocket!
Ska även lägga ut dom här på min blogg, för er som är intresserade, tänkte jag... bara jag hinner gå igenom allt det där...

OSA senast FREDAG

Ni har väl inte glömt att ni ska osa senast imorgon, FREDAG angående dopet?
LET ME KNOW!


Bråk med utskrivaren...

Som sin moster- A BAG LADY!

Pappa ska ta med sig flickorna ut och handla lite... han hade en lång lista på vad som skulle köpas, men vet ni vad han hade med sig från affären??.....

En massa kakor och bullar! Han sa att tjejerna fick välja... Och så ingenting annat köpte han. Förutom äppelpaj.
Men inget av det som stod på listan...Hmm......

Medans dom var borta kom Mummu över med några små bilder som hon har skrivit ut till mig som hänger i hallväggen nu. Förresten så har jag bråkat med vår utskrivare som krånglar precis hela tiden. Om och om igen, hela tiden var det något fel! Papperstrassel, stod det hela tiden då jag försökte skriva ut bilder. Så tog jag bort det som fastnat ca 549262 gånger och hela tiden samma sak. Höll på att kasta den bnerför soporna ett antal gånger. Så jag gav upp. Mummu kom och hjälpte mig med att fotografera våra mirakel grabbar. Det är inte det enklaste!
Jag tänkte ta nya kort på dem som jag ska förstoa och ha på väggen här i vardagsrumme, som jag gjorde för nån vecka sen, men dom kunde jag tyvärr inte ens använda, för dom blev MONSTER stora! Har helt enkelt klickat på fel storlek. Kuligt. Kanske någon i släkten vill ha dem? Hahah... Både Mummu och jag försökte få grabbarna att le, medans jag knäppte kort, men kameran är lite trög ibland, för den tar bilder lite när den vill. Så jag trycker på den lilla knappen för att ta en bild, och 5 sekunder SENARE tar den bilden! Grrr!!  Men det fick bli det som det blev.
Här är en bild som inte ska upp i väggen, men söt ändå...
När flickorna hade stökat tillräckligt med kak-smulor precis överallt var det dags för ett bad. Dom fick ta med sig Barbies till badet och leka med...

När Nicole hade badat klartt (efter över en halvtimme) så satt jag och Bessa kvar med Jonathan. Gissa vad busungen Bessa gör då? SKITER i vattnet! Bokstavligen!
Efter bad var det dags att hänga upp tvätten. Medans jag gav gröt till grabbarna så ordnade tjejerna det åt mig... tyckte dom iaf, för dom slängde ner allting nerför trapporna.


VAR ÄR PUUA?


Hmm.
Va konstigt. Puua syntes inte till idag.
När brevbäraren kom med posten trodde tjejerna att det var Puua som kom, så alla sprang till dörren och ropade "Tilipitappitöö", men det var bara några räkningar som damp ner.
Hmm... Mycket märkligt.
Puua?


Lungt och tyst...

Sitter vid datorn och dricker min efterlängtade Powerking. Visst, det var helt OK med kaffe också, men PowerKing är är ändå bättre. den ska drickas kall, det är då den är som bäst! Och det blir dom garanterat ute på balkongen. Det blåser som bara den ser jag av träden som vajar utanför vårt fönster... Inte konstigt då att löven börjar täcka marken ordentligt. Läste på min kompis Taru´s blogg att det ska börja snöa snart!  
Inte än, jag är inte redo! Fast jag tror inte att jag har något att säga till om den saken. Hahah....
Barnen ligger och sover fortfarande, Andres kom precis hem, och jag håller på och fixar med bilder som jag ska förstora och några andra bilder (små) som ska upp på väggen idag. Jag ska lägga nya bilder på ramarna som vi har i hallen, tänkte jag. Jag ska försöka få med mig min kära man till IKEA någondag, för att handla en spegel som jag tittat på, den skulle passa så bra i vårt vardagsrum, för ena väggen är helt tom. Syrran ska få vår TV-bänk också, för Andres fick för sig att han inte vill ha en längre. Sen skulle jag behöva gå igenom grejerna i förrådet, ta bilder och lägga ut för försäljning. Andres tycker att det är pinsamt att sälja grejer, men vadå? Bättre att tjäna några slantar än att ha allt i förrådet där dom bara samlar damm. Right? Dom kommer nog till bättre nytta någon annanstans.

Igår kom syrran, Mummu & Puua hem till oss på förmiddagen på besök, sen promenerade vi till Handen, Karo skulle till banken för ärenden och jag köpte bodys till grabbarna som dom ska ha på dopet. Skit söta! Ni får se dem på dopet sen ... Det blev McDonalds för tjejerna idag igen, eftersom klockan var alldeles för mycket för att hinna laga mat hemma och alla var för trötta!

Moster Karo med Twinsen


Man får t om läsa MÅLARBÖCKER till Bessa... Hmm.. En bok är en bok, eller hur!?

De nya nalle-mössorna till grabbarna! Varma iaf!

Puua & Andres städade lekrummet...
Det dröjer inte längre innan rummets golv är återigen fullt med leksaker... pust.
Ute i friska luften!

HÖST BILD!

Lite lek hann vi med medans vi väntade på Moster!
Barnen tycker att det är kul att leka på golvet, för den har en bild sensor, och där simmar det fiskar och kommer upp ballonger och annat som fösvinner när man trampar på den. Ja, kul hade dom iaf...
Träffade "vår" präst Attila också som ska döpa Vanessa, Danilo & Jonathan, han sa att han ska ringa mig i dagarna och så kommer han hem till oss för dopsamtal. Han bor granne med oss, så det är inte så långt ;)
Han är vår familje präst. Han har döpt alla kusinerna, Nicole också, och så vigde han mig och Andres. Toppen!Efter McD´s var det dags att skynda sig hem inann alla somnade. Köpte med mig chickybits till tjejerna som dom kunde äta under vägen så att dom inte skulle somna, men...
.....Det gjorde hon ändå!

Lite eftermiddagslek... Bessa Prinsessa!

Jonathan och Danilo tävlar om vem som ska få leksaken först! Jonathan tycker bara att brorsan ser för rolig ut, så han skrattar åt honom. Vet han att han själv ser exakt likadan ut, fast lite mindre?



Nä, nu måste jag ta tag i utskriften av bilderna innan alla bustrollar vaknar!

Blocket VS. Tradera?

Nu funderar jag på att sälja bort grejer som vi har absolut NOLL nytta av här hemma.
Allt från BARNKLÄDER, möbler, och annat som jag hittar ;)
Så vad tycker ni- vilket är bäst BLOCKET eller TRADERA?



Tisdag kväll...

Hittade mössor till alla idag! Och ni kan aldrig gissa vart? Ica Maxi! Vi brukar inte handla där, vi åker till Coop, men idag skulle vi köpa nånting som bara fanns på maxi, och där fanns det mössor! Ni får se hur dom ser ut på morgon dagens bilder... fast det är med vinter mössor. (Tack Taru, jag ska kika in på H&M´s hemsida och kolla där också)
Pappa och Bessa i köket, dags att laga mat!

Dagens kock heter Nicole!

Bessa orkar inte laga mat idag- ELLER ens hålla i sitt eget äpple.

Lite eftermiddags lek...


Jag har precis kollat på Desperate Housewives. Skulle vara kul att titta på den med någon så skulle man få skratta ihop- för dom är roliga!!!
Nu tänkte jag bränna alla våra bilder på en skiva så att man inte förlorar dem om något skulle råka hända med datorn.... Ska hämta piporna jag fick av min Pappa från båten!
Skriver mer om en stund! Chao!


Kall tisdag!

Så tyst i hela lägenheten... Jag har precis moppat golven, nu doftar det så gott och rent!

Vanessa somnade under 10 sekunder när jag la henne, grabbarna likaså. Nicole blir det allt svårare med... hon tror att hon är stor och inte behöver sova middag längre. Sen är hon trött och grinig framåt 6 på kvällen... Men nu ligger hon nere i sin säng iaf och tittar på Snövit filmen. En stunds vila i lugn och ro för henne är bra det med.
Idag kom Puua på besök- eller ska jag säga "hem"? Hahah... Han har varit och jobbat på Finlands båten, så han har hunnit åka till Finland och tillbaka och jobbat under hela resan. Idag kom han hem och hade med sig en massa gott till oss alla. Tjejerna fick en massa godis askar, jag fick en ask med godis pipor och Andres blev gladast av oss alla- han fick en limpa med cigg och en Black Bacardi flaska. Deras favorit.
Puua busade en stund med barnen och sen bestämde vi oss för att ta oss ut en stund innan lunch. Det var en kortvarig vistelse, det var så kallt... men 20 min hann vi vara ute, och det räckte för oss alla. Jag lagade lunch medans Puua höll det lilla gänget sysselsatta. Eller... var det kanske DOM som höll HONOM sysselsatt?
Hur som helst- efter mat var det dags för sängen och här är vi alltså nu.
Jag har fixat och städat och moppat och donat och nu sitter jag och letar efter mössor på nätet. Det är som sagt kallt ute, och jag vill ju inte att dom ska frysa om öronen och bli sjuka! Vi får se om jag hittar något...

Visste ni att denna år blir den kallaste vintern på TUSEN ÅR!????
Seriously! Helt galet! Jag som tyckte att förra vintern var tuff, men på tusen år... Hur för jävligt kallt blir inte det då? Det är bara att bunkra upp med massor av filmer, leksaker, pyssel och varma kläder!
Om sisådär ett halvår kanske vi ser solen igen. Iaf lite längre stunder än ca.40 min per dag. OM vi har tur.
Brrrr!!!!

Vad tycker ni om kyla??
Jag tycker att det är helt OK om man har varma kläder på sig och slipper frysa- men bara en liten stund. Sen stelnar ju hela fejjan upp av is och allt domnar bort. Mindre kul. Jag gillar snö, men även där- inte så länge. Jag älskar värme och sommar och jag längtar redan nu tillbaka till sommaren....
Tittade precis på bilder som jag tog i somras. Det känns som igår samtidigt som det känns som att det var hur länge som helst som det var varmt. Hm.
Håll ut alla sommar och värme älskare- om 7 månader blir det varmt igen. SUCK.

Man ska ta det lungt på morgonen...

Jonah & Danonino- båda dreglar som Sankt Bernards hundar- kanske gaddar på G?

Puua har byggt ett hus till Nukke!

Puua fattar inte vinken som Bessa försöker ge...

Vi hittade ett "dansgolv" som Nukke kallar det, och såklart ska man dansa där!

Danonino somnade så fort vi kom ut...

 Systrarna Gonzalez  (och Puua "Gonzalez")

Väntar på att bli insläppta...

Nicole tittar på bilder på datorn..

Puua ska förstås läsa boken med Vanessa...

Man måste ju få prova på!

MAAAAT!

Jag försöker ge tjejerna mjölk till maten, men Nicole total vägrar, och Bessa...njaa.. hon smakar men gillar det inte så mycket. Men jag ska fortsätta ge... Mjölk är nyttigt! Elöler vad säger ni?
Dricker NI/ era barn mjölk?
Jag dricker mjölk, det är så gott!

Jahapp. Nu är flickorna vakna och vill komma upp.
Dags att avsluta. Chao!

Söta/Fina mössor EFTERLYSES!

Igår efter att Vanessa vaknade efter sin 3 timmars (!!!) skönhetssömn så kom Mummu hem till oss och vi gick ut på promenad. Tog två dubbelvagnar med oss denna gång så tjejerna kunde sätta sig om dem blev trötta.
Vi gick till Handen centrum och åt på McDonalds, och sen in och ut i alla affärer på jakt efter mössor. Hittade inte en endaste fin till någon av barnen! WTF?! Jag köpte ett par strumpbyxor var till dem alla, byxor till Nukke och små vatten flaskor till tjejerna. Jag hoppas kunna bli av med nappflaskorna, för dom är inte alls bra för tänderna.
Det var bara att börja promenera hem igen, och vi pratade om allt mellan himmel och jord, vi "förbättrade världen" lite, som Mummu säger. Sen gick vi till ICA affären och hämtade ut mitt paket från Jotex och hemåt. Det var kallt, så så fort vi kom hem så badade tjejerna medans jag gav grabbarna kvällsgröten på badrumsgolvet. 
Sen kom Andres hem, han hade köpt med sig mandariner som våra prinsessor åt med väääldigt god aptit! Jag kommer ihåg en vinter då jag och Andres proppade i oss en hel påse mandariner-OM DAGEN- hela vintern. Det var så gott! Nu är dom inte lika goda ännu, fortfarande lite för sura, men det kommer...  

Danilo med sin pappa innan vi åkte iväg på shopping!

Kvällsmys...

När barnen hade lagt sig för natten och alla sysslor var gjorda tog vi fram ost och kex och lite go dricka och tittade på film. Möööösigt! Hihiiii, det behövs en massa mys på kalla höstkvällar som dessa!

Jo- Vet ni nånstans dom har fina, söta barnmössor????
Ge mig tips i sånt fall!
TACK :) !!!

Kaffe!

Nu har jag kokat kaffe till mig och druckit det med mjölk och socker, och det var fakiskt helt OK... :)
Who would have guessed?
Snart när Vanessa vaknar så ska vi ut i det friska luften. Det verkar var fint väder, solen skiner, och det är aldrig fel! Nicole leker med bilar och tvättar sina dockor med våtservetter och grabbarna ligger i sitt baby-gym och försöker fånga saker som hänger ner... :) Jag väntar på att Bessa ska vakna så att jag kan byta/tvätta lakan och påslakan.

Vad gör ni denna måndag?

!?

Jag förstår mig verkligen inte på folk.
Vuxna människor beter sig som små barnungar... GROW UP!


Måndag igen.

Jodå, tjejerna somnade som stockar igår kväll, men vid 4-tiden på natten kom dom intågandes till vårt sovrum, först Nicole, och 3 sekunder efter kom även lill-syrran. Gud vet vad dom har pysslat med där inne i sitt rum innan dem beslöt sig för att komma över...? Eftersom Andres hade precis gått upp till vardagsrummet med huvudvärk och kunde inte sova så fick tjejerna lägga sig i vår säng. Dom var vakna hur länge som helst och rullade runt i sängen... Jonathan vaknade och var vaken en lång stund han också. Ni vet hur det känns när man precis fått tag i sömnen och lagt sig skönt i sängen, och så måste man upp igen sisådär hundra gånger precis när man skulle somna? Så var det denna natt. Om det inte var den ena som var det den andra (eller 3:dje och 4:de!)
Men till slut så somnade vi alla.
Nicole som varit vaken en lååång stund på natten tog sovmorgon ända fram till 10.30!!!
One down, one to go!

Lycka!


Nu sitter jag en stund här vid datorn, Vanessa, Jonathan & Danilo är nere och sover, och Nicole behövde inte gå och lägga sig, eftersom hon nästan precis vaknat!  Det är skönt att ta långa sovornar ibland! Nu ligger hon på soffan lite små sömnig och tittar på Musses Klubbhus. Hennes favorit på Playhouse Disney.
Andres är å tränar och sen hade han en massa ärenden att göra, så han kommer hem först i eftermiddag.

Jag känner mig helt sänkt och Powerking energy drickat är helt slut sen flera dagar tillbaka, så jag funderar t om ta och koka kaffe till mig! Och jag som INTE ens dricker kaffe!!! Men kanske med mjölk och socker funkar det? Hmm...

Jap. Måndag idag. Verkar vara fint väder ute idag iaf, så man borde ta sig ut när alla barnen har vaknat...
Jag ska försöka lyxa till det ikväll, "bara för att" Vem har sagt att man inte kan ha måndagsmyyys?  
Det får bli film, tända ljus, ost och kex och annat gott. Hmm... undrar vad Andres skulle säga om det?

Idag borde nog inbjudningskorten dimpa ner i brevlådorna???


Nya jackor!

Igår ringde Mummu & Puua och sa att dem har köpt nya jackor till tjejerna, så vi mötte upp dem. Dom var jätte söta! Även Nicole tog emot den och ville ha den på sig helt utan protester! Hon som brukar krångla lite när hon ska prova nån ny jacka eller skor. Men denna tyckte hon om, speciellt då Puua & Mummu hade köpt den!
Så på kvällen gick jag och prinsessorna ut för att prova den nya jackan, och Mummu & Puua följde med. Andres stannade hemma med grabbarna, Danilo låg och sov fortfarande.
Nukke gungar med Mummu!

Baka lite sandkakor...

Puua & Bessa (paita ja perse)

Bessa kikar om pappa är hemma

Vi skulle bara ta en kort promenad vid skogen bakom vårt hus för att se om vi hittar några harar, men Bessa orkade inte gå, så Puua fick bära henne som vanligt. Det tog inte många sekunder innan hon somnade.
Som ni ser så hoppade båda tjejerna över att sova idag med. Jag la dom i sina sängar, men dom var alldeles för uppspelta för att kunna somna, så efter att ha bökat runt är ett tag utan det minsta tecken på att dom skulle sova fick dem komma upp igen. Då var ju Jonas och hans tjej hos oss, och det var mycket roligare än att behöva sova middag. ja- ni ser ju hur det blev med det.

Efter mat och bad fick dem lägga sig, och somnade som stockar båda två!

MUMMU & PUUA- KIITOS TAKEISTA! Ne oli tosi nätit, kiva kun aina ajattelet meitä! Rakastan, Pusu Beso!

Farsta Centrum och Besök

Igår åkte vi till Farsta Centrum för att gå runt lite... Vi köpte byxor till grabbarna, för dem flesta byxorna dem har har plötsligt blivit knäbyxor...hmm... det blev 2 par byxor var. Egentligen var vi ute efter mössor till dom allihopa, men hittade inga fina. Eller- vi var inte i mer än 2 affärer tills vi åkte hem igen. Vi hade en trött Docka med oss som var gaaanska gnällig hela dagen... Så går det när man inte sover middag!
Vi träffade upp syrran och Peter och åt lunch ihop. Även Micael och hans kompis kom förbi.
Vanessa väntar på sina pannkakor...

Karo & Peter

Förstår ni varför det är lite jobbigt att handla med tjejerna...? Dom leker kurragömma unden alla kläder och busar runt överallt.... (dom sitter där under gråa tröjan)
När vi var där ringde Jonas och sa att han och hans tjej Katleen (stavning??) var på väg till oss för fika. Så vi åkte hem. Det var jätte trevligt att träffa hans nya tjej. Hon är från Estland, så vi fick prata engelska med varandra. Visserligen förstår hon lite finska (finska och estiska språket är som svenska och norska) men vi körde på engelska istället, då förstår vi varandra iaf. Nicole babblade på svenska med henne, och tittade frågande på tjejen när hon inte svarade något tillbaka. Och vanessa ville att hon skulle läsa en bok för henne... hmm... ganska så svårt?
Vi ska nog försöka ses igen snart innan dom åker till Estland igen.

forts. på lördagen- Fiske och Mys

Ja, så fortsätter vi där vi lämnade det. Lördagen. Efter kalaset åkte vi hem, jag och tjejerna stannade ute en stund eftersom det var verkligen jätte fint väder. Solen sken och kallt var det inte heller. Träffade på Linda och MelliPelli en stund, och sen gick vi hem. Helt trötta!!! Jag, Vanessa & Danilo gick ner och la oss, men Nicole hade hittat energi nånstans och lekte så fint, så hon fick satnna uppe och leka. Eftersom klockan var redan rätt så sent, så satte jag på larmet på mobilen till 50 min framåt. När vi hade vaknat så sa Andres att han och kompisen Johan skulle ut och fiska lite. Han hade tydligen ett jätte bra fiskeställe som Andres ville pröva på. Det blev jag med barnen resten av kvällen. Vi badade, satte på oss pyjamas, lekte en stund och sen hade vi myspys. ASlla var fortfarande helt slut efter dagen så det var skönt att bara sätta sig i vardagrummet med en massa gott och bara va. Vi tände ljus och tog fram en massa gott och tittade på Toy Story. En efter en blev grabbarna trötta, så jag gick ner och la dem. Andres kom hem vid tio och var helt frysen, stackaren. Dom hade suttit mitt i Drevviken (?) i en båt och fiskat. -Utan resultat.  Han hade med sig hyrfilmer och McDonalds, så vi myste på ordentligt!
tjejerna slocknade som ljus sen.
Vanessa sitter och läser sin bok i Pekka-pojke stolen...

En stund satt hon still med sin popcorn skål, men sen... accidents happen, right?!

Nukke är helt inne i filmen och sina chips och popcorn..

Trötta Jonathan somnade i min famn...

Bessa sitter i Nalles famn och läser sin bok...

Nicole gosar lite....

Danilo också

Efter att ha vilat lite blev tjejerna på bus humör igen. Dom hade kuddkrig och lekte kurragömma...


Mysig dag!

Milos 3-års KALAS!

Igår var vi på Milos 3-årskalas! GRATTIS MILO!
Förmiddagen var lugn, vi var hemma och lekte, slog in paket och så packade jag ner kläderna som Tiina & Jarmos lille son MAX skulle få, och eftersom Jarmo skulle komma till kalaset med stolta stora systern Nea, så tog vi med oss dom. Även kläder till Nelly tog vi med. Det var kläder som vi fick från Felicia, men som var alldeles för stora.

Bara en halvtimme innan vi skulle till Milos kalas somnade vår lilla Ängel på soffan...

Danilo ligger vid sin sovande stora syster och visar att Milo fyller 3 år! Daah, det ser ni väl?

Och vips, så var Jonathan också där! endsa sättet att mysa med storasyster Vanessa och få vara ifred utan att bli pilladi näsan, munnen eller ögonen är- om hon sover.

Pappa Andres & Jonathan på plats på kalaset!

Vanessa & kusin Felicia gosar i Milos rum

Milo har inte tid att umgås, han har fullt upp med att leka med sina leksaker- precis som det SKA vara!
Rummet var proppat med barn!

Tini & Roopes söta Nelly

 Nicole & Vanessa med kusinerna Felicia & Emma
Dags att avbryta all lek för ett tag och sätta sig vid bordet för kalasfika!
Kicki och Sami bjöd på en massa gott, som inte gick att motstå, men är det kalas, så är det!

Milo var jätte generad när vi sjäng för honom, han vägrade titta upp, gulligt!
Han var duktig som blåste ut alla sina ljus!

Sötnosarna Julia & Vanessa

Mina syskon barn, barnens kusiner Dewin & Sebastian

Fullt hus! Det roligaste är att alla känner varandra och brukar umgås med varandra.
Grabbarna (papporna) går ut tillsammans, träffas för pokerkvällar, Tjejerna (mammorna) träffas och har tjejkvällar/fika/promenader osv. Och alla barnen känner varandra och burkar träffas för play-dates och en massa annat som föräldrarna hittar på.
 One big happy family, right?
Emma och Felicia var jätte gulliga och ska ha ett stort TACK för att dom tog hand om tjejerna vid fikabordet. Emma hjälpte Bessa och Felicia hjälpte Nicole, dom matade dom med tårta, bulle, muffins, gav dom dricka, torkade av dem- dom gjorde ALLT! Tack till fasters/mosters sötnosar!!!

Man såg knappt Dewin där han satt, hahah...

"Bessa Bus" är sist kvar vid bordet, som vanligt....

Kusinen Sebastain

Danilo med sin blivande Gudmor- Anna. Now he´s awake.....

...och bara en stund senare..... Zzzz- Det är jobbigt med kalas ju!

Tini med Tiina & Jarmos dotter Nea (hon som precis blivit storasyster)

Jag lånar "Jullan"-Julia lite

Alla barn TOM. Danilo & Jonathan fick egna goodie-bags!

Daniella (Nicoles kompis) ville så gärna att jag tog ett kort på henne, så här är lilla söta ballerinan!

Nicole, Daniella & Milo kollar på Toy Story!


Tack Kicki, Sami & Milo för allting !!!!
Tjejerna hade jätte kul! och vi andra med! :)

Fortsättningen på lördagen fortsätter, nu ska jag ta en film-paus!

Tack än en gång för allt!

Fredagsmyyyyys ;)

Igår fredag hade vi myspys här hemma. Linda och jag hade pratat ett tag om att ha en myskväll tillsammans med barnen då vi äter gott och umgås, och det fick bli denna kväll.
Andres hade en egen liten grabbkväll tillsammans med Puua....

Linda myser med Jonathan

"MelliPelli" vill gärna ha koll på att ingen snor hennes mamma ifrån henne... thihi...

Även Carola kom och hälsade på oss en stund innan hon rog iväg på bio. Jätte kul att ses! 
Carola lånade Danilo en stund


Melina & Nicole lagar mat i köket....

Medans tjejerna leker, så vill Bessa Enkeli hellre sitta med Puua och gosa. Hon trivs där så bra så.
När han kom så hade han med sig godis till Melina också, gulligt! Han är allas Puua!
(visst står det en snygg napppflaska på bordet?? Melina tyckte iaf det, visst Linda??)
Melina och Vanessa busar!

Vi blev hungriga, så vi beställde hem pizza! Mums va gott det var!

Det blev EN MASSA olika chips och dricka hela kvällen som barnen gick runt och plockade ifrån, inte konstigt att dem var proppmätta!
Vanessa kör Melina runt lite med bilen...

Me & My Son

Dockan Nicole!

Dags att slänga alla barnen i badet! Först badade Danilo & Jonathan efter sin kvällsgröt, och sen tjej-gänget. Såklart fick dem glass med sig... som om dem inte ätiti tillräckligt med skräpmat?
Vi tittade på IDOl ett tag, men det blev inget av det. Jag såg bara ett uppträdande, sen var det bara fullt upp! Mummu kom ockå efter att hon varit hos min bror och Tobias.
Mummu sjunger med Melina...

Tack för en trevlig kväll allihopa! Det måste vi göra om snart!
Tur att du sov över hos din bror Linda, nära och bra! ;)

"FÖRVÄXLING på BB"- Vad skulle Ni göra? forts. på debatten!

Som jag frågade i mitt inlägg förut om Vad NI skulle göra om det visade sig att ert barn blivit förväxlat på BB, jag tänkte gå vidare lite med det. De flesta av Er skrev att ni skulle göra vad som helst för att hitta ert biologiska barn, men barnet ni har älskat och uppfostrat då? Ni kan ju inte behålla båda två, så vad skulle ni göra?

Personligen skulle jag
aldrig kunna lämna ifrån mig något av mina barn. Det skulle förståss vara jätte svår situation att hamna i, men som jag sa- jag skulle inte ge upp MIN Nicole, Vanessa, Danilo eller Jonathan. Aldrig. Det är dom som är mina barn, även om dom inte skulle vara det rent bilogiskt. Nej, jag ger inte upp mina barn.

Såhär tyckte NI:

Mandy
om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Vilken svår fråga! Jag skulle helt klart älska barnet jag uppfostrat och älskat under alla dessa år men jag skulle även göra vad som helst för att få tillbaka mitt biologiska barn.. Jag tror inte att man skulle kunna fortsätta leva som vanligt och strunta i det bara så där.. Hehe väldigt kul med frågor som man får tänka extra bra på.

M om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Till frågan.. Då får man se det som det är nån mening med det. Biologi är inte allt. Skulle inte byta ut min J om han så vore nån annans. JAG har burit honom sen han var nyfödd. JAG har lärt honom det han kan. Han är alltså en del av mig även utan biologi om så vore.

Anna med 4 prematurer om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Haha, den frågan hade jag i huvudet hela dagen igår (följer en annan serie där det handlade om samma sak)
Det är svårt...Fast jag skulle nog vilja ha både mitt "biologiska barn" o mitt barn jag har nu.. Jobbig sits men har man älskat ett barn i ovetskap om att det är någon annans..jag tror inte det spelar stor roll... men som sagt, jag skulle vilja ha mitt barn o mitt biologiska, skulle inte vilja ge upp någon

albinsmamma.devote.se om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Jag vet inte vad jag hade gjort om det blev så som i DH. Jag hade ju aldrig slutat älska barnet jag hade uppfostrat men jag skulle ju vilja ha mitt biologiska barn också. Själv då, hur skulle du ha gjort??
Kram

Angelica om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Skulle vilja behålla båda barnen.. Men det vill nog inte den andra familjen.
Jag älskar DB!!!

Linda om AKUTEN & en nyfiken fråga....:
Vilken fråga!! :)
Jag skulle göra allt för att hitta min biologiska dotter och få hem henne till varje pris!!
Jag skulle aldrig sluta älska det första barnet, tror inte det skulle vara möjligt!!
Sen beror det väl också på hur den andra familjen skulle reagera...
helst av allt skulle man vilja ha båda hemma men kasnke inte möjligt...nä fan..vet inte...
svår sits som jag hoppas att INGEN råkar hamna i...
Kärleken till ett barn går ju inte att bara stänga av..


Ni andra då? Vad skulle DU göra? Som jag skrev- Ni kan ju inte behålla båda barnen...


* Inbjudningskorten skickade- CHECK!

Igår skickade jag iväg inbjudningskorten till dopet! Skönt att ha det gjort! Nu har jag bara några kort kvar som jag tänktelämna personligen till dom som bor nära och som man träffar på ofta.

Tjejerna ritar medans jag skriver på korten...

Oh no, she did it again....

*suck*....
Jag vet inte vad jag ska ta mig till med Vanessa. Hon är så himla klantig. Ramlar och gör sig illa precis hela tiden.
(Lik två andra klantisar: kusinerna Felicia & Sebastian=GREATE! )
Hon ramlar som värsta stunt woman. Hon kan stå still, och helt plötsligt kan hon bara hoppa bakåt och ramla. Jag kan inte ens förklara...
Iförrgår ramlade hon ner från datastolen och slåg upp värsta bulan i pannan som blev helt blå. (passar till blåmärket på andra sidan pannan....)
Samma dag slog hon huvudet på bordet och bet sönder tungan som blödde...
Igår på IKEA sprang hon efter Nicole och ramlade, och blödde från munnen igen.

Och det senaste... igår satt hon på lilla fåtöljen som vi kallar "Pekka-pojke" stolen och läste sin lilla bok som vanligt.
Jag satt 2 meter från henne och hann precis säga att hon ska vara försiktig. Dröjde bara 3 sekunder och så kommer hon ner med ansiktet före och boken (som hon vägrade släppa taget om på vägen ner) skrapade sönder hennes söta ansikte. Hon blödde och grät, jag gick och tog ett papper med varmt vatten och badddae i såren, och då slutade hon gråta och var helt som vanligt. Men det såg inte bra ut alls. Hon blödde från flera olika ställen där boken hade skrapat bort huden. Stackars barn! Blir så ledsen för hennes skull! Vart är flickans reflexer? Om man ramlar borde man ju kunna ta skydd med händerna, men icke! Hon skyddar sin kära bok istället...
Såhär såg hon ut när hon badade.... 


Mammas lilla tjej! När ska du börja bli lite försiktigare?
Älskar Dig!

Tripp till IKEA

Torsdag morgon började med lek med tjejerna. Dom lagade mat med nya leksaksköket och lekte med dockorna.
Och åkte buss för att "handla mjölk"....
(I Andres garderob)

Dockorna har alla fått nya namn, låt mig presentera dockorna från vänser till höger: "Munnu", "Nicole", "Bessa", "Abuela", "Ela" och babyn som ligger heter "Patrik". Hahaha....
 
Puua kom och hälsade på, och såklart hade han "Elli-pullo" med sig...
Bessa satt och tiggde till sig lite kaffe som vanligt...

Sen åkte vi till IKEA för att handla ramar till förstoringarna som vi har här hemma.
Imorgon (alltså idag,fredag) skulle jag åka till IKEA med Karo och Mamma.
Alla 4 barnen somnade i bilen på väg dit, och mer sova än så blerv det inte för tjejerna på hela dan... Zzz..
Trötta Nukke sitter i vagnen en stund med Danilo för att vakna till liv...

Ledsna Danilo & Jonathan

Sunshines!

Puua i leksaks avdelningen...

Buuus!

Lunch åt vi såklart på IKEA!

Bessa har ännu en ny "min"... när hon är sårad så skjuter hon ut underläppan, som darrar lite sött. Ser ut som att hon ska börja gråta vilken stund som helst, men icke. Vår lilla DRAMA QUEEN! Gulligt!
Eftersom det inte går så jätte bra att åka till IKEA med killar, så går man istället raka vägen dit där man ska hämta det man ska och HELST ingen annanstans. När jag åker med tjejerna så kan vi gå runt och bara kolla på allt och ingenting. Vi köpte ramar, dock mindre, för dom bilderna som vi framkallade är alldeles för stora, det såg man t om på ramarna vi hade behövt köpa- helt löjligt stora. Hade inte sett bra ut på väggen heller... så nu ska jag framkalla nya bilder. It really sucks. Köpte även hjärtformade kuddar med händer till tjejernas sängar, blommor och krukor (plastblommor såklart! Hahah...) flickorna köpte en mjukishund till Puua och värmeljus till Mummu.

Resten av dagen var tjejerna trötta och gnälliga, så det blev tidigt i sängs för oss alla. Barnen la sig vid åtta, och jag somnade redan vid tio, alltså ingen bloggande. Men nu så!

*Frimärken och adresser- CHECK

Nu har vi köpt frimärken och samlat alla adresser, så ikväll eller imorn bitti ska jag sätta mig ner och skriva kuverterna och skicka iväg korten. Jag måste också ändra mobil numret där man ska o.s.a, jag är inte säker på vilken dag mitt gamla nummer kommer att börja fungera igen, och jag vill inte missa att någon har svarat om dem kommer eller ej, så jag skriver detta tillfälliga nummer på inbjudningarna iaf. So you know ...
Jahap, vad har vi gjort idag då?
På morgonen gick Andres upp med grabbarna så jag kunde sova en timme till, det var en tuff natt igen med Jonathan, han var så snuvig och rosslig att han inte kunde sova så bra... Det kändes som att precis när jag lagt mig till rätta och håller på och somnar, så vaknar han igen. Stackars mamma lille Jonah...
Danilo är också krasslig, men han sover jätte bra på nätterna. Tjejerna är också förkylda, Bessa är på bättringsvägen, men Nukke är lite mer hängig. Imorse hade hon feber igen. Hon vill gärna ligga och gosa och ta det lungt... Men under dagen har hon börjat piggna till. Wohoo! Varje dag är en "bättre" dag, när man är sjuk.
Andres fick skippa träningen idag och åkte på möte med Micaels gymnasium. Puua kom och hälsade på! Det var ett tag sen sist och han hade saknat barnen som såklart har saknat honom också :)
Sen har vi vart och ätit på Greken i Handen, vart på biblioteket- eftersom jag läst ut min bok: Hollywood fruar- den nya generationen, av Jackie Collins. har ni läst den?? Den är JÄTTE bra! Man kunde inte lägga ner boken, utan ville hela tiden läsa en kapitell till, och en kapitell till. Och nu har jag läst klart den för andra gången och vill läsa meeeer. Vi var inne på BR och köpte en present till Milo också, vi ska på hans 3-års kalas på lördag, ska bli kul!
Sen har vi storhandlat och bara tagit det lungt.

Nu sover alla gullungarna och Andres badar efter att ha tränat lite här hemma. Jag måste säga "i´m impressed!" att han är så motiverad!
Jag har städat och plockat här hemma, fixat tvätten och tagit fram morgondagens kläder till barnen, nu tänkte jag börja skriva adresserna på kuverten. Jag har världens nackspärr och kan knappt vrida huvudet åt vänster utan att det gör ONT. Sovit konstigt? You tell me!
Dagens bilder- ENJOY.........

En morgonbild. (Bessa somnade på soffan)

Puua på besök! Han läser för tjejerna :)

Mammas fina docka

....öhhm....ja... alltså... hmm... Jo, Puua skulle bara...??.... Visa Nicole hur man poserar som modell. Obviously.

Vem lyckades bättre?

Ekorren som bor utanför vårt fönster kom fram och busade på träden .
Prinsessorna blir alltid till sig när dom ser den! Hmm... kanske borde döpa den? Har ni några förslag?

Bus med Puua!

Undrar om hon hittar något spännande där i?

Puua med hela gänget!


AKUTEN & en nyfiken fråga....

På mornarna får Nicole alltid ligga och gosa med grabbarna på soffan, det är en stund hon verkligen gillar. Bessa gillar mest att läsa eller peta sina bröder i ögonen, eller stoppa sina fingrar i munnen på dem...
Här har vi iaf redan hunnit klä på oss!

I love this picture!  En bild säger mer än tusen ord, va?

När Andres kom hem från träningen, hann han bara äta en bit mat och sen åkte han in till Akuten...
Jag ville så gärna följa med honom, men han tyckte inte att det var nån bra idé. Barnen är sjuka, så vi kunde inte bara lämna dom hos Mummu & Puua. Han tog med sig lite läsning/korsord och åkte iväg. Jag blir så orolig alltid...
(skriver mer om det sen) För att fördriva tiden och komma ut lite bytte jag blöjor och klädde på alla och tog med oss hinkar och spade och gick ut på gården. Damn vad det blåste! Löven regnade ner, gula, röda, orangea... fint- men kallt. Vi var ute en lång stund, tjejerna lekte lite här och där medans grabbarna sov i vagnen.
Såklart åkte vantarna av om och om igen.... *suck*
 "Bessa Bus"

Jag lagade mat när vi kom hem, och så blev det kvälls gröt och kvällsbad för allihopa. Andres satt fortfarande och väntade på akuten, stackaren...
Vanessa & Nicole efter bad...

När Andres ringde och sa att han var på väg så fixade vi morötter med Philadelphia, tände ljus och mös medans vi väntade...

Bra sittpltas Nicole hittat! Right?

Han satt på akuten i 6 timmar (!!!!) innan han fick komma hem. Nicole tittade medlidsamt på hans plåster på armen pga. alla provtagningar.
"Oooij, stackarn...Anteeks, pappa (=förlåt) " sa lilla Dockan och blåste på plåstret. CUTE!
Hon var väldigt mån om sin pappa resten av kvällen, och pratade inte om annat än om att han varit hos läkaren och fått spruta...
Bessa spexar till med att visa hur vi tränar! Hahaha...


Nu är klockan prick 23.00- och kanske dags för mig att stänga av datorn och gå och lägga mig i rättans tid ikväll. Annars brukar jag lägga mig vid 1-2, men idag har jag inte vilat på dagen, vilket ibland behövs för att orka..
Jag tänkte på en sak- Om jag är trött när jag har druckit Powerking- Hur trött skulla jag egentligen vara om jag INTE drack det? Scary tanke.... Hihihi

Idag var det premiär för Desperate Housewives, såg ni den??
En nyfiken fråga till alla ER som läser:

*OM DU HAR UPPFOSTRAT OCH ÄLSKAT ETT BARN I TRON ATT DET SÅKLART ÄR DITT, OCH ATT DET SEN VISAR SIG ATT BARNET HAR BLIVIT FÖRVÄXLAT PÅ BB- Någon annan har DITT biologiska barn nånstans.
VAD SKULLE DU GÖRA?


Gårdagens bilder

Sån här go´pussmun får Danilo när riktigt koncentrerar sig på något...  PUSU BESO!
Såhär låg han igår när jag satt vid datorn, när alla andra sov.
Men först var det ju det att han sprang maraton (som jag skrev igår)
Han tröttnade på det och somnade som en stock. Visst har han en snygg body, Linda??

Efter vilan var det dags att laga maten med pappa! Såklart var båda hjälpredorna på plats.

Det blev tacos!!!  Har det någonsin smakat bättre än det gjorde denna gång?

Eftersom Nicole har vart sjuk så har det varit ett jäkla kämpande med maten igen... Men,men... hon äter väl när hon är hungrig...ingen idé att stressa ihjäl sig för det.. Men det är så frustrerande!!
Jag rensade i lekrummet igår också, och vi bytte byråer. Hittade denna halloween peruk i en av lådorna:
Grabbarna har precis ätiti mat, ja...det syns ju?

Eftersom barnen vart inne hela dagen så tog vi oss ut på en promenad hela familjen. Friskt luft behöver vi alla, det piggnade upp våra små sjuklingar. Vi stannade vid grillen för att äta glass...

"Heeeey! Varför fick du den största glassen, pappa?"
Efter promenaden (det var förresten kallt, och blåste mycket) så skyndade vi oss hem, och Andres badade med tjejerna medans jag matade grabbarna med kvällsgröten bredvid....
Sen fick dom också hoppa i!!!! Finns det plats för en till??

Gos med pappa innan läggdags. Nicole blev febrig och fick alvedon... Stackars lilla dockan!!!!

There´s a new housewife in town...

Hösten räddad!
Äntligen börjar Desperate housewives igen!
Ikväll, kanal 5, don´t miss it!
There´s a new housewife in town...


Hejåho

Där gick den lugna middagsvilan.
Vi åt lunch, och i vanlig ordning bytte jag blöjor och la barnen. Pojkarna somade på en gång och sover fortfarande där nere i sina sängar. Dom sover bäst där nere där det är lugn och ro. Vanessa somnade också med sin bok i sin lilla hand. Nukke fick gosa i vår säng, hon är lite hängig.
Jag passade på att hänga upp en maskin tvätt- jag har inte tvättat på hela helgen, så ni kan lita på att tvättmaskinen har fått jobba hårt dessa två dagar! Och inte har tvätthögen blivit mindre för det.. Hmm.. Och så har jag rensat klart i barnens byråer. Damn, va mycket kläder som försvann från lådorna!
Såg att Nicole skulle behöva några fler mjuksibyxor, Danilo & Jonathan behöver byxor och strumpor och Bessa behöver några tröjor. Kanske.

Ja, och middagsvilan- när jag precis skulle komma och sätta mig vid datorn och kika runt lite, så hör jag att Nicole är vaken och inte alls sugen på att sova, fast hon såg jätte trött ut. Så hon fick följa med mig upp... Hon hade ändå och legat där över en timme och försökt sova.

Nu ligger små brudarna på soffan och tittar på Nalle Puh och hans vänner på Playhouse Disney.
Andres kom precis hem, nu ska jag gå och fixa lite mellis....

Sen kanske syrran ringer mig snart ang. min make-over... Hahaha....

X-TREME make-over needed....

Igår tittade jag och Andres på ett kort som vi tog på mig. OMG, vad jag såg gammal och sliten ut!
Utan smink och helt och hållet ugly. Usch....  It made me sick. MEN som tur är så har min syster en egen skönhetssalong tillsammans med kollegorna Lisa, som är frisör där, och Malin som fixar naglar.
The answer to my problems (?)!
ALLT under samma tak.
Ska nog ta och boka några tider hos dem snart... såhär kan man ju inte se ut! Jag skrämmer ju folk!
Hmm...undrar vad man ska hitta på där... Det finns EN MASSA grejer att välja bland! Tihihi....

Check it out själv!
www.u-zone.se


Nässug och garderobs rensning...

Jag sitter här vid datorn med en Powerking bredvid. Och en busig liten Danilo som leker i sin babysitter med lekbågen och sparkar med benen som om han springer värsta maraton. Han hade bestämt sig att ha sovit klart för dagen. *suck* Resten av busungarna sover. Alla är fortfarande förkylda. Nosen rinner och ögonen hänger på halvstång på allihopa. Stackarna. Vila gör gott när man är sjuk- så även choklad, fick jag lära mig när jag var liten. Vi fick ALLTID choklad när vi var sjuka, och då blev vi säkert genast bättre!
De senaste nätterna har varit riktigt jobbiga. Jonathan (mest) & Danilo har vaknat stup i kvarten, dom har haft svårt att sova pga. snuvan, så jag har fått suga med NÄSFRIDAn hela natten.
Inte så vidare kul, men jäkligt bra uppfinning! Ni som inte vet vad det är så är det en nässug som hjälper effektivt mot nästäppa hos små barn i åldern 0-3 år. Små barn kan inte snyta sig och detta stör sömn, födointag och andning. Den ser ut såhär:

Och så har dem fått nässpray och legat på en högre kudde. Det är ingen idé att lyfta upp sängen, för dessa barn KAN INTE sova still ändå. Som jag skrev förut så har dem huvudet i fotändan, eller ligger kors och tvärs i sängen- alltså sällan med huvudet på kudden. Så det fick jag också göra varje gång dem vaknade. Lägga dem till rätta så att dem kan sova bättre. Denna natt gick det mycket bättre, dom sov faktiskt bra!
Nicole och Vanessa sover bra på nätterna, fast dom är riktigt snuviga! Nu har grabbarna börjat hosta också, vilket inte känns sådär jätte kul..  Hoppas att alla blir friska snabbt!
Det är som det är med dessa förkylningstider... mer eller mindre så är alla lite krassliga verkar det som?

Jag gillar hösten. Alla fina färger överallt, man får tända en massa ljus hemma, och det är lagom kallt. Och det bästa är ju att alla dessa jäkla myggor och getingar försvinner! Riktga sommarplågor!

Jag måste ner och rensa ur barnens garderober idag. Lägga undan sommarkläderna, ta bort sånt som är för litet.
Synd att ingen vi känner har en liten baby flicka som vi kan ge kläderna till... Har en massa baby kläder i förrådet också, som bara ligger där. Och som det ser ut just nu så ska vi inte ha fler barn. I alla fall på flera år!  
Just nu räcker det med dessa fyra, och vi vill ge dem all vår tid.
Jag ska rensa ur pojkarnas byrå också, och byta den som dom har nu med en större byrå som är i flickornas rum.
Tiina & Jarmos lille son ska få deras kläder. Helt onödigt att dem ska stå i förrådet bara när någon annan kan ha nytta av dem. Eller hur?

Blev riktigt ledsen över att läsa om AIK:stjärnan Mohamed Bangura igår... Han och hans fru väntade sitt första barn i dagarna och igår förmiddag åkte paret in på BB. Komplikationer kom och bebisens liv gick inte att rädda. En timme innan derbyt mellan AIK-Djurgården fick han lämna besedet till spelarna som spelade matchen med svarta band runt armen. Varför händer det sånna saker? Vad är det för mening med det? Riktigt hemskt är det. En mardröm. Först går man och drömmer och hoppas och förbereder allt för babyn i 9 långa månader, och sen.. I dont get it.

Lazy Sunday

Söndagar är slappardagar, tycker jag. Mysigt! Igår tog vi en promenad hela familjen med Mummu & Puua till Handen. Andres och Puua tippade medans vi fikade på PAUS. Dom har nya stora blåbärsmuffins som var jätte goda! Igår var det också en clown där, och samma tåg, fast med mindre vagnar åkte runt där... Nicole gillade inte alls clownen som kom fram och tyckte att dom var såååå söta. Hon blev jätte rädd och började gråta. Hon gillar ingening som är "annorlunda"... Hmm... undrar när man kan ta henne till cirkus...??
Efter fikat promenerade vi hem igen, det var ganska svårt att hålla Bessa vaken, hon höll på att somna sittandes..
Vi tog ern tupplur hela gänget, sen var det dags för middag och ingen av oss orade börja laga mat, inte ens gå ut och äta, så Andres hämtade grill-mat! Mmms!!!

Jag målade tjejernas naglar för första gången EVER. Rosa nagellack, och till min förvåning gick de bra. Jag trodde inte att Nicole skulle vilja, men hon var så stolt över sina rosa naglar sen :) Och Bessa väntade snällt på sin tur också. Andres gillade inte alls att jag målade deras naglar, han tycker att det är för tidigt, att dom blir värsta DIVAS, men jag tycker att det är jätte gulligt! :) Hhihi

Påklädningen på morgonen... Bessa hade ingen lust att vara med på kort, så hon drog på en gång!

Danilo & Puua fikar..

Nicole & Pappa

Min fina kärlek, pusss!

Vanessa tippar med sin Puua

....Trötta flickor??


Nu e´de jul igen! :) (En julplåga till sång)

Igår kändes det som att det var en lill-julafton här hemma igen. Dagen började ju med att Nicole & Vanessa åkte till min fatsre Greta med Mummu och Puua, och då promenerade jag till Handen med Danilo & Jonathan för att shoppa. Jag valde kanske fel dag, för det var folk precis överallt! Det var någon familjedag där med en massa uppträdanden med "Mojje" clowner, ansiktsmålning, pyssel, Pippi Långstrump var där med lilla Gubben och en massa annat skoj för barnen. Tom ett tåg tuffade inne i centrum med en massa barn i. Proppfullt med folk, jag kunde nästan inte ens komma fram med vagnen, och långa köer i varje affär var det också, så min shoppingrunda tog sin lilla tid, speciellt eftersom jag fick springa runt i alla affärer flera gånger på jakt efter strumpbyxor/långkallingar till pojkarna!
Ingen hade! Till slut hittade jag ändå några (dem sista!) Jag köpte tröjor till tjejerna, strumpbyxor till allihopa,vantar, halsduk, byxor till grabbarna och bodys att ha på dopet, undertröjor till Nukke, en hårgrej till Bessa (hon har alltid luggen i ögonen när hon vaknar) och rosa nagellack till dem båda. Köpte även ett par tights och underkläder till mig själv  Min syster Karo cyklade också dit med Felicia & Dewin, det var mysigt att ses :)
Sen ringde min svägerska Anna och sa att dom e på väg hem till oss för att lämna några grejer till oss, och det lät toppen att börja gå hemåt, så hungrig och trött som jag var! Lite tröttare och lite fattigare kom jag hem, och dom hade redan hunnit dit före mig.
Dom hade tagit med sig en skohylla till oss (en likadan som vi har), så nu står dem bredvid varandra och den är borrad fast i väggen så den inte kan ramla ner på någon. Nu slipper vi trängas med skorna i lådan!
Tjejerna fick även ett leksaks kök från Emma, med en massa kastruller och tillbehör som dom båda älskar!
Och så fick dem en massa av Emmas kläder som var jätte fina! Jag känner igen dom, jag hade köpt många av dem till Emma när hon var liten. jag har alltid älskat att handla barnkläder, och när jag inte hade egna barn, så köpte jag till syskonens barn  En massa fina Mimmi kläder (vilket är min absoluta favorit!)

Morbror Stefu läser för Bessa och Sebastian (Hon med sina böcker...)
Förresten- Sebastian har redan en tand lös!
Gissa om Anna får ångest att hennes "lille" son börjar bli stor! Hihihi
Bessa leker med det nya köket

Nicole älskar att laga mat och fixa och dona i deras nya kök. Hon är duktig på låtsas lekar, hon gör en massa mat som hon bjuder på. Gullunge! Köket är jätte häftigt också, ungsplattorna kan man sätta på så dem lyser rött och så låter dom som att det kokar, samma sak med kaffebryggaren! Cool stuff! När Nicole bjöd Bessa på "köttbullar" så la hon fram handen så att Bessa skulle ta en sked och smaka, men Bessa bet tag i hennes hand! Stackarn! Snacka om att hon förstörde den leken... Jag tror inte att hon blir bjuden på mer mat från Nicole..

Lite lördagsbus på soffan. Dom älskar att få kuddar slängda på sig...

Vi lekte kurragömma igårkväll, hela familjen (förutom grabbarna som låg och sov.) Jag gömde mig, medans tjejerna letade, och så fick dom gömma sig medans jag letade, Andres gömde sig, men dom var inte så bra på det... Bessa kom alltid fram inna jag ens hunnit räkna klart, sen gick hon runt där, och visade mig vart Nicole gömde sig. När jag sen ropade "Vart är Nicole?" så kikar hon ut från sitt gömställe och ropar "HÄÄÄÄR!" helt allvarlig. Sen skulle hon hela tiden gömma sig där jag precis varit gömd. Not so smart... Hahah...

Tack Anna & Stfean för ALLT!
Det kändes verkligen som julafton! Barnen var så glada! 

S V A R

satu om GRATTIS GRETA!:
Jag brukar läsa din blogg och tycker den är jättebra!
Men ser nu att dina barn åker utan bilbarnstolar? Det är faktiskt lag på att man ska sitta i rätt skyddsanordning i bilen tills man är 135 cm lång. Verkligen dåligt av dig att låta barnen åka livsfarligt i bilen :(
SVAR- Hej Satu! Det där var min pappas bil och dom åkte inte utan barnstolar och dom hade bälte på sig. För övrigt är det kul att du läser och gillar min blogg! :)

KICKI- Ja, vi borde absolut ses när dem har nästa pokerkväll, vore kul! :) Allt bra med er annars? Har Tiina fått komma hem?

GRATTIS GRETA!

Idag fyllde min faster Greta 77 år, GRATTIS GRETA!

Puua och Mummu kom till oss imorse och hämtade med sig tjejerna för att åka till henne på födelsedagsfika. Andres, jag och pojkarna stannade hemma, för vi hade lite andra ärenden
 För min del var det shopping. Hahah... Men såklart fick dem min kamera med sig, så att dem kunde fota ändå!
Mina förkylda Prinsessor på väg till gammelfaster Greta!

Nicole utanför Gretas hus. Hon har nog varit och pallat äpplen från hennes trädgård...

Greta har världens största jultomte samling, jag vet inte hur många tusen olika tomtar hon har. Hon har iaf så många att hon inte hinner plocka undan alla innan det är dags att plocka fram dem igen... Jag ska ta bilder därifrån på julen, så får ni se, det är hur häftigt som helst! Och eftersom Nukke sjungit på jullåtar redan hela året så tyckte hon att det var jätte kul att se alla tomtarna.

Greta bjöd på fika...

Min käre, busiga pappa med Bessa

Min vackra mamma- Tuija

Allting hade gått jätte bra med tjejerna, vilket jag inte tvivlade på en enda sekund, eftrsom tjejerna älskar att vara med sin Mummu och Puua. Det känns tryggt att ha dom med mina föräldrar, och det är det viktigaste... Såklart på hemvägen stannade dem nånstans, och barnen kom hem hem med nya Hello Kitty tallrikar, skedar och gafflar och en massa prinsess strumpor!
TACK MUMMU & PUUA ATT NI TOG SÅ BRA HAND OM VÅRA PRINSESSOR!
Och tack för allt dom fick!!!!


Nu ska vi börja kolla på film, så jag hinner inte skriva mer om idag, men det tänkte jag göra imorn istället! OK?
Ha en trevlig kväll! KRAM!

Fredagkväll

Sitter nu här i min ensamhet. Heheh, ganska skönt det också. Barnen sover och jag tittar på IDOL och mumsar på chips och dipp medans Andres är på pokerkväll. Har inte varit så insatt i IDOL ännu, men jag tycker att GEIR är bra! Vem är eran favvo?

Och dopet ja... Nu har jag fått alla adresser som jag saknade, så nu ska man bara köpa frimärken och skicka iväg dom. Eller- först måste jag ju vänta tills mitt gamla nummer funkar, för jag har skirivt det numret på korten...
Nu har vi bestämt oss för vilka som får äran att bli Gudföräldrar. Nu är vi äntligen överrens.
Jag valde 3 personer, och Andres valde tre. Detta känns bra, så det blir nog jätte bra! Nu ska man bara tala om det för dessa personer och fråga OM dom vill ha den äran. I´ll let you know vilka det blir sen när dem SJÄLVA vet det...
Och dopet är ju SÖNDAGEN den 31 oktober och alltså ingenting annat.
Mummu- vet du om det är "Ville-täti" som ska skriva namnen på klänningen, eller blir det du?

Gårdagens morgonmys....

Och våran lilla film-time... Popcorn e alltid gott!

Våra tjejer är helt sålda på skor och väskor. Alltid ska dem hämta skor som dom vill ha på sig-inomhus.
Och Nicole är vår lill Bag-Lady- precis som sin moster!Även Bessa är såld på skor, hon kommer med många olika par och säger "AUTA!" (=hjälp) sen går hon glatt och stolt runt lägenheten klampandes med sina skor...

Såhär kan man se ut när man har ätit mat...

Nu är både Vanessa & Nicole förkylda. Snuviga och hängiga. Jag trodde att det skulle bli värsta mardrömsnatten med dom igårnatt, men när dom somnade så sov dom HELA natten lång, inte en enda gång ropade Bessa på mig OCH så tog dem en ordentlig sovmorgon också. Thats the way i like it!

Nu har det varit så den senaste veckan att Danilo vill gärna vakna ganska tidigt på morgonen.
He lets you know att han har vaknat. Han skriker INTE eller något sådant, utan han jollrar och babblar som om han kunde prata eller sjunga. Jag brukar säga att han talar nog spanska igen, för han verkar ha så mycket att säga, men inget som jag förstår. Och om jag inte kommer till honom på en gång när han börjar "berätta" allt som han upplevt under natten, så blir han allt mer högljudd och vill ha uppmärksamhet. Jag har provat med att undvika honom när han vaknar så tidigt, eftersom han inte behöver något och han är ju inte ledsen, men som jag sa- Han vill ha NÅGON att "berätta" om sina natt-upplevelser... Jag har t om provat med att försöka fortsätta sova med ett finget i örat (!) så att jag inte ska höra honom, men han faller inte för det. Då pratar man lite högre istället.

Jonathan sover gärna längre på morgonen (inte konstigt, då han vill ha uppmärksamhet på natten istället) men när han vaknar vill han gärna ha mat PÅ EN GÅNG. "Som om dom inte visste att jag skulle vakna precis NU" verkar han tänka. Men på nätterna kan han ligga vaken och titta på sina gosedjur helt lungt och stilla och hur länge som helst. Men lika ofta vet han inte om han vill ha nappen eller flaskan och så bökar han runt i sängen som en virvelvind och en miljon gånger får jag lägga han på kudden igen, och inte i fotändan där jag brukar hitta honom.

Så visst kan mnan säga att man är trött när man får gå upp på nätterna, men man klarar av det! Speciellt när man har en underbar man som går upp med den som vaknar först (alltid Danilo) så att man får sova ett tag till på morgonen. Det är guld värt!

Så jag ska helt sluta gnälla om att jag är trött ibland, för det är verkligen inte så illa att man
inte klarar av det.
Det kunde ju ha varit mycket värre!

Nähe, nu ska jag blåsa ut alla värmeljus och gå ner och lägga mig i sängen.
God Natt allihopa, sov gott!
Och för er som läser detta imorn- God Morgon! :) Ha en toppenbra dag!

S V A R

Monica (från Familjeliv- Ida, Emma, Theas mamma) om .....Looking back....:
Hej!
Visste inte att Vanessa oxå är förtidigt född? Vad berodde det på då, samma som med pojkarna lr?
Kram!
SVAR- Hej, va kul att du hörde av dej! Jag kan inte kommentera på din blogg :(
Jo, Vanessa föddes i vecka 34, vattnet bara gick.. Dom trodde att det kanske berodde på en dold infektion, men dem visste inte :-S Hur mår ni allihopa??? Kram

Sara
om Ska sova nu!:
vart kommer javis flickvän ifrån? är hon kurd?
vad heter hon?:D
SVAR- Hej! Jag vet inte rikigt svaret på dina frågor... hennes namn vågar jag inte stava till, så det bästa vore om jag frågade henne så det blir rätt. Återkommer sen ;)... Varför så intresserad förresten? =)

albinsmamma.devote.se 
om Javis födelsedag!:
Hej! Va mysigt med så stor släkt o alla roliga kalas=) Va smal Andres ser ut på bilderna.. har han gått ner mycket i vikt, eller ser det bara ut så på dom här bilderna?? Ha det så bra, Kram
SVAR- Javisst har han gått ner i vikt! Han har vart jätte duktig med att träna och äta bra! :) Magövningarna ja- ena heter iaf "Plankan", ska kolla in det och skriva mer till dig snart! Hur mår ni??

TUSEN TACK TILL ANDRA OCKSÅ SOM ORKAR TA ER TID OCH KOMMENTERA!
Det är guld värt och gör det så mycket roligare att blogga!
Jag ser ju på statistiken att jag har väldigt många läsare, det uppskattas, även fast ni inte alltid orkar kommentera! Hihi...

P.S Farbror Oscar bla.- Vart är dina kommentarer då????

1:a Oktober- I DID IT!


Jag klarade av att vara utan att shoppa nånting i över 3 veckor! Wohooo!
Idag tänkte jag åka till Farsta och handla med pojkarna, men det blev inte av- konstigt nog var jag inte på shoppinghumör nu när jag "fick" shoppa!
Andres tog med tjejerna till Solvalla, då passade jag på att fixa och dona här hemma, och när jag skulle lägga grabbarna för middagsvilan somnade jag själv också. Wops.

Dockorna tittar på hästarna med sin pappa!
Idag har vi för övrigt spelat Mario Bors på vår Wii, den är tidernas bästa spel, tycker jag! Vi spelade alltid det på Nintendo när vi var små, hur roligt som helst! Efter att vi handlat för vår fredagsmys så gick Andres och Puua iväg till vår kompis Roope för att spela poker. Jag badade alla barnen, och sen blev grabbarna trötta så dom fick gå ner och lägga sig medans jag och tjejerna hade lite myspys och tog fram dricka, chips och godis och tittade på IDOL.


Jag ska nog ta och shoppa lite imorn, behöver handla några grejer....
Visst har jag varit duktig ändå? För att vara jag, menar jag? Jag som alltid hittar något litet...

KICK-ASS

Igår hyrde vi nya filmer igen och hann titta på filme Kick-Ass på kvällen när barnen hade lagt sig.
Jag tyckte att det var JÄTTE bra! Har ni sett den?
Vad tyckte Ni?

"Dave Lizewski har gjort det många av oss drömt om att göra: Tagit klivet från en töntig tonåring till en stenhård superhjälte! Och det är enklare än du trot. Bara på med en mask och ner i långkalsongerna och...KICK-ASS!
Superträning? Nej. Superkrafter? Skulle inte tro det. Superhet? Absolut! Var beredd på den hårdaste filmen i 2010! Möt de fantastiska, vanliga superhjältarna Hit-Girl, Big Daddy, Red Mist och inte minst Kicka-ass- de kanske inte kan flyga... men de kan sparka röv!"

Jag rekomenderar er att se den!
Den innehåller VÄLDIGT oväntade händelser och den är också ganska "rå" ibland...
Men den får tummen upp av mig!


"Tålamod kommer snart"

Barn säger det mest roliga saker!
Idag när jag höll på och fixa med ett spel till Nicole så frågade hon hela tiden om jag var klar, 100 gånger på en minut ungefär. "Nicole, jag är klar snart, du måste ha tålamod", sa jag.
Hon tittade på mig i ögonen och sa: "Aha. Okej. Herreguuuuud! Tålamod kommer snart mamma!"

Och igår när vi tittade på dopkorten så sa hon: "Vart är Nicole då?"
"Du är inte med här, du är redan döpt."
"Men vart e Bessa då?"
frågade hon och tittade på bilden på Bessa med grabbarna.
Och så visade vi och förklarade att det var dom tre som skulle ha sin dop.
"Aha. Okej. (hennes nya grej att säga) Men vart e Nicole då!?"

Haha, stackaren tänkte att om Bessa är med, så ska hon banne mig också vara med på kort, lite lagom svartis.
Hon är rolig hon...

RSS 2.0