Bajskorrrvarrrrr

Kiss och bajs-åldern- Hello.

Nicole har kommit in i kiss och bajs åldern nu. Allting och alla är bajskorvar. Eller hon drar ut på det, så hon säger: "Bajskorrrrvarrrr". Inga problem med att säga "r" inte.

Hon säger det 21018346548502333 gånger per dag.
Och nu har t om Vanessa börjat apa efter sin stora syster och säger exakt samma sak. Lite pinsamt ibland för hon kan säga det till helt främmande människor. "Hej baskorven!"

Har era barn varit i kiss och bajs åldern?
När brukar den komma och när ska det gå över?


Eriksdalsbadet

God kväll!
Onsdag idag redan. Vädret har varit helt underbart, jag älskar SOL & VÄRME!
När alla morgon bestyr var klara så bestämde vi oss för att åka till Eriksdalsbadet. Första stoppet var Port 73 dit jag sprang in och köpte grabbarna FÖRSTA par badbyxor. Jätte snygga var dom, och det var ju på tiden också, dom har badat naken-fisar halva sommaren nu

Tjejerna är förväntansfulla...

Store brorsan Micael jobbar på kiosken där, som hans flickväns familj äger...

Mina bad-ankor i nya badbyxorna- vad tycks?  (Spiderman ska alla tuffa grabbar ha, såklart)

Smitaren

Watch and be amazed- NICOLE I VATTNET???!!!
Jodå. Det stämmer. Vi behövde inte tjata på henne eller nånting, hon gick självmant och sen ville inte hon heller gå upp. Hon hoppade och plaksade och lekte som om hon aldrig gjort något annat. Hon slutar aldrig förvåna mig...
(Ni som inte vet så ÄLSKAR hon att bada i badkar, men inte ute. Inte i poolen hos Mummu och Puua, inte i sjön/havet eller utomhuspoolen, men nu så...)

Denna dam har aldrig haft svårigheter med sånt... hon hoppar i, oavsett hon når botten eller inte.

När vi satt och vilade på filten kom Pät´s lillebror Kevin med sockervadd till barnen! Tack! Alla förutom Jonathan åt med god aptit.

Sötnosarna ska hoppa i igen

Lunchdags, alla är samlade och väntar på Pappa...



Danilo åker båt...

Nicole hoppar i vattnet

"Ska jag köra dig brorsan?"

Sedan var det dags för grabbarnas tupplur. Dom sov över 1 timme i vagnen, helt utmattade.
Vi badade och så tog vi fram vattenmelon som vi mumsade på...

En härlig dag det var! Det är såna här dagar man kommer att minnas när det är vinter och kallt. En dag vid poolen, hela familjen samlad och en massa sol, bad, glada barn och värme! Me love.

Tjejerna somnade i bilen på väg hem. Vi åkte till Mummu och Puua, där Jonathan tog en dopp med kläderna på...



Fick ett MMS av Mamus (Felicias farmor)
Felicia är i deras husvagn i Norrtälje och har plockat en massa smultron, yammy!


Hur har eran dag varit?

Fler bilder från Finland kommer imorgon, ikväll vill jag helst bara ligga under täcket och kolla på film.
God natt på er!


NEO & Rudan

Hej alla nya och "gamla" läsare!

Igår, tisdag hade vi tid på NEO, för 1-årskontrollen med pojkarna. (Korrigerat)
Dom har ju flyttat sina lokaler till helt nya, men personalen var demsamma. Dom tyckte alla att pojkarna växt jätte mycket och att dom var sååå vackra
Hur som helst så gick kontrollen jätte bra, dom växer och utvecklas precis som dom ska, så vi behöver inte komma tillbaka till Neonatalen längre, nu är det bara vanlig BVC som gäller.

Tog denna bild innan vi åkte hemifrån, alla mina 5 älsklingar

Eftersom vi hade en massa tid över när vi kom till Huddinge sjukhus, så köpte vi med oss lunch och åt på samma lekplats som vi var på ofta med tjejerna medans jag låg inne med pojkarna på sjukhuset.
Lekplatsen är häftig, speciellt tyckte barnen om Trollet som bodde i skogen, vi följde hans lååånga svans och hittade en skattkista..

I skogen hittade vi några drak-ägg också...

Tjejerna plockar blåbär

När vi var klaar på NEO åkte vi raka vägen hem för att hämta våra badkläder och sen promenerade vi till Rudan för att bada. Det har varit så fint väder nu dessa dagar, så det är skönt att få svalka av sig lite, och sola
Mötte syrran med Dewin och Felicia där också.

Nicole med pappas solglasögon

Bessa Bus

Melon-time!

Vanessa älskar att bada, hon ville knappt komma upp alls, trots att hon var helt blå om läpparna och hela hon darrade...

Även Nicole vågade sig in! Först blötte hon tossingarna, sen tog det ett tag innan hon kom tillbaka och för varje gång vågade hon sig in längre och längre...

Hon hittade en liten pöl som var jätte varm, och där satte hon sig och lekte

Min lilla bad-anka!



FINLAND- Del 1.

Så! ÄNTLIGEN är jag klar med första delen av Finlands resan!
Det tog sin lilla tag, men det är så mycket bilder och det tar tid när bilderna ska laddas ner var för sig... och jag tog ju bilder med två kameror så alla bilder låg huller om buller.

Vi hade en jätte bra resa, sammanfattningsvis och tur med vädret hade vi också! Solen sken och det var varmt, det var någon enstaka regnskurar, men då har vi alltid tajmat det med att vi var ute och handlade, och när vi skulle tillbaka till stugan igen så sken solen och allt var torrt. Vi var nog inte inne en enda stund på hela resan, förutom när vi sov. Och gissa vad? Andres överlvde också, han tog inte alls in på hotell! Han hade det hur lungt och skönt som helst... fast toan besökte han först när vi kom hem igen, hahaha....  Han gillar inte det där med ute-dass alls... Men t om Nicole gick på toa där helt utan problem. Hon sa hela varje gång hon behövde gå på toan: "Mamma, mennään paska huussiin" (Mamma, vi går till skit dasset)

Barnen har haft det hur bra som helst, dom sa på en gång att "det här är vårt hem" och dom älskade att vara ute i naturen och njuta av livet- helt enkelt. Första natten frågade Vanessa vart TV:n var och att hon ville se på Pippi, men annars märkte dem inte av att det inte fanns el ens.

På den här första delen tänkte jag lägga in bilder från båtresan till Finland och på fredagen, låter det bra?
Då kör vi!


Min syster Karolina och hennes barn Felicia och Dewin samt pojkvännen Peter åkte med samma båt som vi.
Vi väntar på att båten ska komma i hamn...

Nicole, Dewin & Vanessa

Dewin & Karo (min syster)

Nicole på plats i hytten

Glada gänget!

Middag på båten

Kusinerna Nicole & Dewin

Efter att ha vart och köpt lite gott på Tax Free var det dags för lek i bollhavet. Alla förutom Danilo gillade det.
Min fina Jonathan

Danilo hänger i baren med sin pappa

Vanessa & Felicia dricker Ville Viking drinkar och tittar på showen..

Dewin med sin blinkande clown näsa


På morgonen väcktes vi tidigt av städerskorna, hur jobbigt som helst, för barnen och vi var supertrötta. kvällen före protesterade Vanessa, för hon ville inte sova, så allt var bara stressigt när vi skulle ut från båten. Andres gick först ner för att lämna vagnen i bilen, sen kom han upp och hämtade oss. Det var hur mycket folk som helst som stod och trängdes och trampade på ett och samma ställe, svetten rann, barnen var trötta, grejer att bära... ja... ni hör ju hur det låter. Det var trångt, vi kunde knappt öppna bildörrarna för att komma in i bilen, men till slut gick det. Nicole blev åksjuk i bilen och kräktes över min påse körsbär, och efter en stunds skrik och gråt somnade alla som stockar. Vi åkte till Forssa och stannade på ett ställe som är öppet 24/7, dit kom även Puua och Mummu och mötte upp oss. (Dom hade kommit till stugan kvällen före.) Därifrån åkte vi till torget, vilket är ett måste, för jag ÄLSKAR ärtorna och jordgubbarna dom säljer. Eftersom det var midsommar så skulle dom stänga tidigt i alla affärer och så skulle allt förbli stängt i stan, förutom på just "Autokeidas" som ligger en bit bort.

Bessa & Puua (och Nakki) på torget

Barnen och Puua provsmakade ärtor i varje stånd

Min fina älskling med Prinsarna

Andres & Jag vid ankdammen

Vi passade på att handla inför kvällens grillning, samt frukost och allt vad vi tänktes behöva. EN MASSA Smurf och Muumi dricka köpte vi!!!

Paita ja Perse

Nukke & Puua

Och sen var det dags att åka till stugan. Älskade stuga! Jag hade förväntat mig det värsta, men blev glatt överraksad. Det var jätte fint där. Alla minnen kom tillbaka från barndomen... Som om jag aldrig åkt därifrån.

Karo och Peter satte upp sin tält, likaså Mummu och Puua. Och så stod min mosters och hennes mans husvagn på gården. Senare på dagen kom min morbror Lasse med sonen Jon och min morbror Harri. Så det var 4 tält och en husvagn på gården och bara vi sov inne i stugan. Lyx!
När vi hade packat upp allting åkte vi tillbaka till "Autokeidas" och hämtade mat från Hesburger som ligger där. Gott! Men tyvärr inte alls lika gott som jag hade föreställt mig från förra gången...

Vi sitter och äter i stugan

Vanessa på stranden

Min söta tjej!

Nicole har plockat blommor

Utsikt från stugans altan

Dags att dra till "Mäkilä"!!!
Det är så vi kallar bondgården för (det är deras efternamn) Där har vi tillbringat varje dag när vi varit i stugan som små. Vi hade t om speciella "Mäkilä" kläder, så vi slapp tänka på att vi skulle bli skitiga, hahaha...
Andres, Puua & Peter spelade boule i skogsvägen...

Vanessa & Felicia på väg till "Mäkilä"

Jon och Spindelmannen Dewin

Vi möttes upp av 3 stora hundar som skällde och sprang mot oss, så Nicole och Vanessa blev rädda. Men dom var jätte snälla! Mamman i huset- Leena trodde inte att det fanns hundar i Sverige efetrsom tjejerna var så rädda för dem... hahahaha... Men det dröjde inte länge innan tjejerna ens märkte att hundarna var nära. Och grabbarna älskade dom och var inte ett dugg rädda.

Varje sommar när vi kommer har dom kattungar och små kycklingar och nya kaniner, detta år var inget undantag. Här håller Felicia i en kattunge...

Och Jon visar kattungen för Nukke, Nakki & Bessa (smeknamn)

Felicia blev helt kär i denna svarta söta kanin

Och så sprang vi iväg och hoppa och leka och busa bland hö! Precis som jag, mina syskon och kusiner, och även våra mammor och pappor gjort här när dom var små....
Härligt att även våra barn fick den chansen.

Som ni ser så hade vi hökrig, så det var hö i håret, på och i kläderna... precis överallt.

Vanessa hittade en stor traktor i det gamla lekhuset.

Vi blev bjudna på saft och kakor av Leena. Hon är så snäll, alltid lika glad och alltid känner vi oss så välkomna.
Här ligger en av hundarna och vaknat under bordet. Snart fick han besök av Bessa som ramlade ner från stolen och under bordet, hon satt där under med hunden, stackaren... :)

Danilo & Jonathan utforskar stället

Leenas barnbarn var där och visade grabbarna de små kycklingarna... Jonathan tog tag i hans hals och drog. Stackars lilla kyckling!

Nicole, lilla kycklingen och Jag

Min fina kusin Jon

Lek på bondgården...

Jon är helt chockad över att Jonathan kan stå en stund! Hihihi...

Vanessa kikar på getterna

Nicole matar dem med gräs...


En grej som är nytt på bondgården var en stor studsmatta! DIIIIT!

Klockan hade gått rekord fort sen vi var där och helt plötsligt var klockan nästan 9, så vi började gå tillbaka till stugan. You know what they say- tiden går fort när man har roligt!
Jonathan somnade i vagnen så gullige Jon fick bära honom HELA vägen till Mökki så att han inte skulle somna.
TACK JON!  Båda två kallas för "Jonsku", så det blev lite förvirring där ibland :) Men det fick bli "Jonskut" istället.

När vi kom tillbaka ville Felicia följa med vår mosters man Jussi på en kort fisketur...

Mummu med sin syster Kirsi "Ville-täti" som alla barn kallar henne för...

Nukke & Bessa tittar när Dewin ska bada

Dewin

Jag med Dani och Nicole

Bilder från stranden....

Andres, Peter och Puua ska kika på ett fiske-nät dem lagt ut i vattnet

Jag vet inte hur många par strumpor och byxor hon blötte ner på det här viset. Fortfarande är hennes blinkande gympadojjor genomblöta, så hon fick åka till båten med sina gummistövlar... fast på båten fick hon vara helt utan skor, hahaha... Men hon satte sig ner på första bästa plats, om det var i vattnet eller inte spelade inte så stor roll... Nästan gång måste jag ta med extra många strumpor tydligen...

En nybadad Dewin med sin mamma Karo

Sötnos Nicole

Andres, Felicia & Peter på fisketur

På bryggan väntar tjejerna...

Stugan från stranden

Bööööö!

Jonathan sitter och njuter av livet...

Danilo likaså

I Finland dansar man INTE runt midsommarstången och leker små grodorna, där tänder man en brasa, som på Valborg här i Sverige ungefär. Så vi plockade en massa grenar, ved och annat bränbart till vårat eget midsommar brasa vid vattnet. Jag kommer ihåg midsommar i Mökki när jag var liten, när det blev mörkt såg man hur många brasor som helst runt sjön... jätte fint tyckte jag alltid. Denna år såg jag inte brasan brinna upp, tyvvär. Jag låg och sov med resten av min trötta familj...

Puua är Avslöjad! Vi hittade någon annans hemliga gömställe där dem hade gömt en massa ved, mitt i skogen, bredvid vår stuga, och därifrån hämtade vi ved till bastu kvällen också..
Jonathan hälsar på sin gammelmoster och Mummu i husvagnen. Han bjuder på en liten pusskalas. I annat fall är det Danilo som är pussgurkan i familjen.

Herrarna bastade för fullt och vägrade nästan komma ut... Felicia råkade gå in där och kom ut lika snabbt, röd som en tomat i ansiktet och skrattade åt vad hon fick se där inne. I dont wanna know ;)

Bild bevis på att Andres vågade ta sig årets frösta bad!!!
Medans vi väntade på vår tur att basta så grillade vi korv till barnen...

Denna första kväll gick inte precis som jag hade förväntat mig. Alla var övertrötta och klockan hade hunnit bli för mycket, så både jag och Andres somnade samtidigt som barnen. Jag hade världens huvudvärk också... men jag låg i sängen och lyssnade pä när morbror Lasse spelade på sin gitarr nere vid grillen, precis som jag gjort varje kväll som liten flicka. Tur att jag fick chansen att vara med nästa kväll...

Här sover vi!


That´s all for now folks!
Fortsättningen kommer imorgon...

Nu är jag jätte trött, vi har vart på NEO med grabbarna idag, vilket gick jätte bra- nu behöver vi inte gå dit längre, nu är det bara BVC som gäller. Och sedan har vi vart i Rudan och badat. Tog såklart bilder, men dem kommer imorn dom också... Nu ska jag göra Andres lite sällskap, GOD NATT!

P.S JÄTTE roligt att så många "nya" läsare har trätt fram, era kommentarer uppskattas, känns roligt att veta att ni finns därute och gillar min blogg!
KRAMR!


............ Ssorry- jag ser DDUUBBEELLTT............

Jag har suttit här vid datorn hela kvällen och överfört alla bilder från båda två kameror och sorterat dom så att jag "enkelt" vet vilka bilder jag vill ha och kan ladda ner till bloggen. Jag blev klar nu och det blev hur många bilder om helst, vilket kommer att ta en evighet att ladda ner... Nu börjar jag se dubbelt tack vare det här så jag börjar lägga in bilder imorn istället. Får göra det i olika "omgångar" så att ni slipper vänta alltför länge

Idag gick vi till Mummu och Puua efter att Andres kom hem från jobbet. Vi hämtade med oss pizza och njöt av det fina vädret, sedan har vi bara tagit det lungt.... badat, barnen har lekt... same, same.

Och som sagt, nu börjar jag se dubbelt så det är bäst att jag avslutar det här...

Jag lägger in dessa bilder från idag iaf:

Vi hann med en liten play-date med Taru och hennes tjejer Daniella och Julia innan vi gick till Mummu & Puua...


Stefu kom dtit med Emma och Sebastian, och även Anna kom dit efter jobbet en snabbis!

En trött Danilo

Anna möttes upp av ett gäng busfrön

Danilo myser med Gudmor Anna


Imorgon har vi tid på NEO i Huddinge med twinsen. Bara någon vanlig 1-års kontroll (korrigerat)....

Näe, nu ser jag t om TRIPPELT! Gotta go!
/Love

Bilder är på väg!

Cheeeezuz va många bilder jag har att sortera! vet inte hur länge jag har suttit här och fixat med bilder... det är ju en hel del i och med att jag knipsade kort med 2 kameror... Phew. Men det är på väg!

♥GRATTIS VANESSA!!!!♥


I Söndags, den 26.6 fyllde våran Ängel Vanessa 2 år!
Såklart firade vi henne ordentligt i Finland! Bilder kommer inom kort.

Bessa- Vi alla älskar Dig såå mycket! Tack för att du finns hos oss!
PUSU BESO!


Satu´s S V A R

Sanne om Onsdag-En mysig dag!:
Hej, har läst din blogg sen du startade den, läste väldigt mycket i prematur tråden på familjeliv. har själv en prematur i ungefär samma v som dina pojkar. Blir lika lycklig varje gång jag läser för vilken underbar familj ni är o vilken super mamma du är:) Har själv lite finskt blod i mig o för herrans många år sen var jag i Kotka där min mormors syster bor o skulle så gärna vilja åka tillbaka nångång med min familj. Hoppas ni har haft en toppen midsommar! Ska bli bättre på o kommentera men är fruktansvärt dålig på att:( Kram Sanne
SVAR: Hej! Va roligt att du bestämde dig för att kommentera, tack! =) Hur många månader är din prematur nu? Kramar!

Cecilia
om Till Finland!:
Du får ge oss lite förvarning på lösenordet så vi kan höra av oss och be om lösenordet. Läser ju här hos dig flera gånger i veckan. Jätte roligt att läsa om ert liv.
Kram
SVAR: Tack! Jag ska ge en förvarning om det blir så ;)

madi 
om Onsdag-En mysig dag!:
Har följt din blogg sen twinsen föddes och det är så kul att följa erat liv! Men blir lite ledsen nu när du kanske ska lösenordsskydda den. Jag åker på semster o stannar borta i fyra veckor from imorn, då kommer ju inte jag kunna komma in på bloggen sen.. =(
Hoppas hoppas hoppas att du vill och har lust att maila lösen till mej.
Kram på er!
SVAR: Hej! Va kul att du följt bloggen och att du bestämde dig för att lämna en kommentar, sånt uppskattas alltid! Jag mailar mitt lösen om det är så att jag skyddar den ;) Ha en trevlig semester!

Linda
om Till Finland!:
Hej Satu. Jag har läst din blogg väldigt länge nu men aldrig kommenterat tidigare. Läste att du skulle lösenordsskydda bloggen. Man skulle inte kunna få lösenordet då? Snäääälla? =) Älskar at läsa om din fina familj och allt skoj ni hittar på. Hoppas allt är bra med dig och din familj. / Linda
SVAR: Hej! Va kul att du läser och ännu roligare att du hörde av dej :) Allt är bara bra här, lite sega fortfarande efter resan, men, men , sånt hör väl till =) Hur mår du?

Sandra med fyra barn
om En liten paus från allting...:
Hej!
Jag vill gärna fortsätta läsa din blogg ven om du lösenordsskyddar den, om jag får.
Tänkte tipsa om en mamma som ska få sitt sjunde barn på fyra år om du inte redan läsre den bloggen
familjenxl.bloggplatsen.se
Ha en bra midsommar!
SVAR: Hej! :) Jag försökte komma in på den sidan, men det går inte? Kanske något strul bara så jag försöker igen senare! :) Tack för tipset iaf!

Pät 
om Onsdag-En mysig dag!:
Varför känner du inte dig trygg ? Puss!!!
SVAR: Jo, jag känner mig trygg, det är inte alls det, men jag är kluven med att skydda bloggen... Folk verkar ju missförstå saker och ting och sen inte vågar stå för det dem skriver.. Men vi får se! =) Hur mår nu? Hur går det med er blogg?

Ellie
om Onsdag-En mysig dag!:
Hoppas ni får en riktigt trevlig semester och glad midsommar på er!! Det är med glädje jag började följa din blogg för några månader sedan,ni är så fina allihopa!! Hoppas att vi "vanliga" läsare kan få lösenordet om du bestämmer dig för att skydda den. Många sommarkramar till er!! / Ellie
SVAR: Tack så mycket! Hoppas att du har haft en toppenbra midsommarhelg?

Blommamman
om Till Finland!:
Jag förstår om du vill lösenordskydda din blogg, men tråkigt om man inte får fortsätta följa dig och din familj. Jag läser varje dag men har bara kommenterat någon gång då och då. Glad midsommar önskar jag dig och din familj!SVAR: Va roligt att du läser varje dag :) Tack. Hoppas att ni hade en trevlig midsommar?

Marcia
om Onsdag-En mysig dag!:
Hej Satu!!!!
Jag heter Marcia..hittade din blogg via familjeliv..Jag försöker läsa din blogg varje dag :) tack för att du delar med dig av din vardag...du ger mig inspiration och styrka :)hoppas jag får fortsätta läsa din blogg??!! Ha det så bra nu i finland passa på att njuta....kramar /Marcia
SVAR: Tack för dem fina orden! Kul att du gillar min blogg :)

Camilla
om Till Finland!:
Glad Midsommar till er alla <3
Hoppas ni får en härlig tid i Finland...
Jag själv står o bakar tårta just nu - liten paus med kaffe & läsa bloggar =)
På återseende =)
SVAR: Hej! Hoppas att ni hade en bra midsommar? Mår ni alla bra? Åhh va gott med tårta! Är det någon som fyller år?

Isaks mamma
om Till Finland!:
Ha det så mysigt i Finland! Hoppas ni får fint väder i midsommar :)
Om du lösenordsskyddar, så får du gärna maila mig lösenordet, skulle bli så ledsen om jag inte fick fortsätta följa dig och fina familjen! Vet inte om du tänkt lämna ut det, men om du tänkt de så!
SVAR: Absolut ska jag göra det! Du är ju en av mina trogna läsare och jag uppskattar verkligen dina kommentarer! Mår ni alla bra?

GGGGGGGGGGGG om En liten paus från allting...:
SVAR: Jag tänker inte ens publicera ditt korkade kommentar, men nästa gång du är så tuff och ska skriva ett kommentar, så var så god och skriv ditt namn om du är så tuff... Och ta reda på fakta innan du börjar skriva en massa skit.

Latina Baby om En liten paus från allting...:
Vilka vackra barn du har! Ni verkar vara en så tight familg med mycket kärlek runtomkring er. Önskar att jag kände er mer än från bloggen.
SVAR: Tack så mycket! :) Vart bor du? Hoppas att allt är bra med dig?

*******************************************************************************

Va kul att så många nya har kommenterat!
Hur hittade ni mig?
(Alltid lika intressant att veta)

Ang. att lösenords skydda bloggen ska jag fundera ett tag till... I´ll let u know :)

Vila

Ahhh va skönt att ta en tupplur mitt på dagen... Tjejerna sover fortfarande, grabbarna och jag har precis vaknat och sitter här och leker med alla små grejer som Nicole och Vanessa plockat fram innan vilan.

Ni kan ju bara ana hur tvätthögen ser ut idag... Den är enorm! Synd att man inte kan ha på både tvättmaskin och torktumlare, för då blir det kortslutning. This is gonna take a while...

Va härligt att solen skiner förresten! Har det varit fint väder här hela helgen?

Ska bli kul att sätta sig ner vid datorn ikväll och svara på kommentarer och kika på bloggar. Nu ska jag börja små plocka lite, och sen ska vi ta oss ut.... Jag längtar faktiskt lite tillbaka till stugan redan... och jag hoppas att vi kan åka en gång till med min bror och hans familj, vilka vi saknade där jätte mycket.

Nu sitter mina små prinsar i köket och leker med gardinen tillsammans och talat något hemligt språk som bara dom två förstår.

Nu vaknade tjejerna också!

Vi höres ikväll! Ha det så bra! Kramar

We are back!

Hej allihopa!
Vi kom hem tidigt imorse med båten och redan nu är alla helt slut! Stackars Andres och Puua som åkte iväg för att jobba direkt... Själv har vi alla ätit frukost och tagit ett varmt bad. Snart ska vi vila hela gänget, sen ska jag skriva mera och skicka in bilder.

Hoppas att ni har haft en toppenbra midsommar!
Och va roligt att så många nya har lämnat kommentarer =) Tack!

Nu kallar plikten, som sagt.... alla är vääääldigt trötta.....

Ha de bra, vi höres mera senare idag!
Kramar!


Onsdag-En mysig dag!

Va konstigt att detta inlägg blev som den blev, så jag får skriva om den lite....

På morgonen gick jag, Mummu och alla barnen (jag var barnvakt åt Felicia och Dewin också) till ankdammen och möttes av denna syn.
Alla ankorna var på väg mot oss för att få lite mat! Och dom var inte rädda alls, de bara klättrade på grabbarna som satt på marken och tittade nyfiket på dom...

En ankmamma med sina små bebisar... jätte söta!

Mummu & Danilo gick så duktigt, kanske han snart vågar släppa taget?

Det fina gänget

Nicole gick med Dewin i koppel, Felicia sa att han är en hund som heter Benny! Hahaha...
Liten mys stund på soffan...

Dewin klättrar efter ekorren på våran gård

Snygga superman Dewin

Gung gung...

Min kompis Joel "Jopo" kom förbi och vi pratade en massa



När Patrik kom och hämta Felicia och Dewin, så frågade han om tjejerna ville också föllja med han. Först ville inte Nicole, men sen ångrade hon sig... så KORS i taket, hon följde med!

Dom åkte iväg och åt, och andra ärenden och allting hade gått superbra!
Jag kände mig också lugn och trygg att hon var där, vilket jag inte brukar göra annars. Joel följde med oss och vi åkte till Nacka för att handla lite innan vi hämtade hem tjejerna. Dom hade haft jätte roligt och Nicole var så glad att hon fick en dator från Dewin/Felicia.

Tack för allting!


Till Finland!

Nu är allting packat och klart.
Det har inte varit det lättaste, herregud att alla blir extra skrikiga och bråkiga när det är stressigt.
Det ser ut som att vi ska flytta till Finland, och ändå så känns det som att någonting saknas...
Om man åker med barn ska man vara beredd på det mesta, right?

Mummu och Puua åkte morgon båten till Finland, så dom är framme ikväll. Syrran, Peter och Felicia och Dewin åker med samma båt som vi. Åhh va jag kommer att sakna min bror, Anna och deras barn! Hade så gärna velat att dom följer med.... NI KOMMER ATT VARA SAKNADE!!!

Andres är helt förstörd att bo i stugan, han vill hellre sova på hotell, haha...

P.S Jag kommer nog att lösenords skydda min blogg när vi kommer hem, det är någon korkad fjortis som lämnar korkade kommentarer. Såna klarar vi utan, right?

Jag önskar Er alla en riktigt TREVLIG midsommar!
Hoppas ni får en massa sol, värme, gott sällskap, god mat och en massa fina minnen!

Jag kommer tillbaka på måndag, höres då! Kramar


En liten paus från allting...

Phew!
Jag var tvungen att ta en liten paus från allt som måste göras och all stress.
(För er som har missat så ska vi åka till Finland ikväll och fira midsommar på våran släktstuga)
Morgonen började bra, både jag och Andres vaknade FÖRE barnen (för en gångs skull) klockan 8. Sedan har det varit lungt, jag tog ett skönt varmt bubbelbad med grabbarna, Nicole och Vanessa ritade och sen pysslade Nukke med en keramik ponny som hon fick i födelsedags present, hon ritade på den och klistrade på klistermärken.

Nu har vi ätit lunch, jag har dammsugit och tagit fram grejer som vi ska ha med oss och sorterat en massa massa tvätt. Nu tänkte jag fortsätta med packningen, det är inte det lättaste när man är ensam med 4 småttingar runt omkring sig och vill dittan och dattan. Nicole var på det humöret då hon tror att hon ska bestämma så hon blev jätte arg när jag sa att vi ska åka först ikväll och sen dess har hon bråkat.

Andres är iväg på ärenden, han har bland annat vart och hämtat mig älskade och grymt saknade kamera som har varit på lagning! Nu ska det knäppas en massa bilder i Finland!

Det är typsikt att jag inte hittar våran batteri drivna lampa, den hade vart perfekt att ha med sig till stugan där det inte finns el alls... Grabbarna hade med sig den på en fisketur förr förra året, sen dess har jag inte sett den... Hmm...
Hoppas att det inte regnar alltför mycket heller. Här i Handen skulle det iaf vara fint väder, men där hade de lovat regn... Så himla typiskt!

Nähep, om man inte ska ta och fortsätta nu så att jag inte degar här framför datorn, då kommer jag aldrig upp...

Höres snart igen!

Play-Date

Igår träffade jag Tiina och barnen för en play-date. Vi gick till en lekplats där barnen fick leka fritt. Även syrran var där en stund med sina barn Felicia och Dewin, Mummu och Puua kom och likaså min bror med barnen Emma och Sebastian.

Det var kul med lite tjej snack, det behövdes. Vi lovade att vi ska träffas oftare, nu när det är sommartider, semester och allt. Lite spontan träffar är alltid roligt!

Vanessa och jag spelar fotboll

Nicole lägger pussel

Att ta kort på Dewin är inte så lätt, han är i farten hela tiden...

Felicia var så gullig som gungade grabbarna och Vanessa- tillsammans med Puua så att jag kunde sitta en stund och catch-up prata med Tiina.

Nicole underhöll sig själv, hon lekte så bra med dem andra att jag knappt såg till henne...

Bööö!

Tiinas son Max ligger och äter kaka i vagnen

Kusinerna gungar...

När jag höll Max så blev såklart Danilo svartsjuk igen... han hängde på mig och tittade konstigt på Max.. Hahaha...

Han fick vara med Gudfar/Morbror Stefu istället!

Helt plötsligt gick solen i moln och det blev helt mörkt. Det dröjde inte länge förrän det började ösregna, åska och blixtra... Lite läskigt tycker jag, speciellt eftersom blixten slog av elen...

Alla drogs till älsklings Puua

Min fina snygging

Regnet öser ner...


Och nu är klockan alldeles för mycket igen...
Tänkte ju skicka in bilderna från idag, men det får bli imorgon då...

 Jag har nog skrivit "Idag måste jag packa" i flera dagar nu, men alltid har något annat dykt upp. Dessutom håller jag på och tvättar en massa kläder, så jag måste vänta tills det är klart, men imorgon måste det ske, för vi åker ju imorn kväll...

Idag har vi iaf handlat välling, blöjor osv. som vi ska ha med oss. Och så har jag hunnit färga håret (nyss) OCH så var syrran här och färgade mina fransar och bryn. Kanske inte det lättaste då alla 4 busungar skulle klättra på mig...

Jag har en massa att berätta, men det får vänta tills imorgon. Jag är jätte trött nu, sov så himla dåligt inatt...
Time for bed!

God kära läsare!

P.S Kicki- Våra tankar är hos dig och din familj!
P.S.2- Anna- Hoppas du mår bättre idag!


































































































































































Kikar in...

Halloj Halloj!
Kikar in lite snabbt här efter att ha läst Aftobnladet. Skönt att läsa att de kidnappade två små flickorna 1 och 3 år gamla har återfunnits välbehållna. Först blev jag livrädd, men sen så förstod jag att det måste handla om vårdnadstvist och att fadern troligen ligger bakom det hela. Hur kan man göra så mot sina egna barn? Hemskt!

Idag är jag barnvakt till Felicia och Dewin medans Patrik jobbar.
Vi har varit ute med Mummu hela dagen, först gick vi till ankdammen och sen lunch som jag tog med hemifrån (och nuggets från mamma) Såklart knäppte jag bilder, men dem kommer ikväll.
Nu är vi hemma, Danilo & Jonathan sover och Nicole, Vanessa, Felicia och Dewin tittar på Nanny PcPhee.

Nu ska jag också sätta mig på soffan och ta det lungt innan bustrollen vaknar.

Idag måste jag ta tag i packningen.....

Vad ska ni göra på midsommar?


GRABBARNA hos FRISÖREN

Idag var det dags för grabbarna att ta en tripp till frissan. Dom hade blivit lite väl för långhåriga...

 Andres skulle bara in och höra när dem har tider för klippning, så jag passade på att gå till toan med tjejerna och när vi kom tillbaka satt Danilo redan i frisör stolen. Och jag hann inte ens förbereda mig! Jag är lite så, att jag måste bearbeta allting i förskott, men icke. Jag förklarade för frisören att jag vill ha det kort på sidorna och uppe, men att jag ville spara lockarna där bak. Icke det heller. Men det blev fint ändå!
Fast gissa om det högg till i mamma hjärtat att se dem utan sina fina lockar...?

Danilo satt som ett ljus i början, men sen så tröttnade han och då fick han en klubba, så satt han och mumsade på den. Även med Jonathan var det samma sak, men han ville inte samarbeta så mycket, hahaha...
Gissa om dem var kladdiga och i kladdet satt fast en massa hår... Raka vägen till badet när vi kom hem!

Danilo

Pappa får hålla i klubban så pojken är nöjd.

Jonathan

När vi hade badat klart kom Mummu och Felicia förbi. (Hon skulle sova över hos Mummu och Puua)

Nyklippta grabbar

Felicia & Nicole


Vi beslöt oss för att tömma hoppborgen på luft, den tog alldeles för mycket plats på balkongen. Sen när vi gör om barnens rum ska den upp igen, fast då ska den stå nere i hallen.
Alla hjälptes åt att tömma den på luft, barnen hade jätte kul! =)


Sen möblerade vi om på balkongen igen och nu ser det sååå stort ut! Jätte mysigt!

Vad mer har vi gjort idag då....?
Jo- jag och tjejerna tog en promenad till Handen Centrum med Mummu där vi även träffade på syrran.
Jag shoppade inne på Gina Tricot med mitt presentkort som jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent. Hittade 3 linnen/tröjor. Det var en evighet sen sist jag handlade till mig själv... Nu hade jag inget val, Gina T. har inga barnkläder ju! Hahaha... tror att det var lite meningen, eller, Mummu?  

Nu sover alla små trollen och jag och Andres tar det lungt... Imorgon tänkte jag kika lite på vad man ska ha med sig till Finland, tycker att det är så svårt... Jag vill ju inte ha med mig så mycket grejer, men samtidigt beror ju allting på vädret... Jag vill ju ha med mig det som behövs. Får kolla upp det imorn :)

P.S På söndag fyller våran Ängel, Vanessa 2 år!!!!


Kanelbullar och blåbärspaj

Igår bakade vi bullar och bjöd Mummu & Puua på fika.
Dem hade med sig jätte god blåbärspaj som vi mumsade på

Nicole plattar ut degen och Bessa hjälper till med mjölen...

(Spana in Vanessas min- inte alls sugen på att provsmaka?? )

Fika-time!
Jonathan speciellt, älskade blåbärspajen, Danilo tyckte mest om bullarna...
Vanessa tyckte om allt!

Efter fikat satt vi och spelade kort. Så gott det gick iaf, lite svårt när alla 4 trollen vill vara med och sno korten....

Grabbarna har lärt sig att klättra upp på soffan nu, så det vill dem göra ofta nu, fast dem vet att de inte får...
Danilo är inte så himla försiktig av sig, han dyker ner med huvudet före, så man måste passa dem noggrant... Jonathn försöker iaf komma ner med fötterna före..


Glömde några bilder...

Hej!
Har glömt att skicka in några bilder från dagarna som gått, here they come!

Pysseldags!

Nicole ritade en båt

Vanessa ritade en prinsessa

Grabbarna får också rita, för första gången i deras liv.
(Dem var inte särskilt entusiastiska)

Mitt fina gäng


I söndags efter Emmas handbolls turnering blev vi bjudna på grillning hos Mummu & Puua. Stefu, Anna, Emma, Sebastian och även Karo kom dit och vi spelade spel och pratade och umgicks. Alltid lika mysigt, tycker jag.


Det finns ju "The three musketeers" och så finns "The three bad ladies" vils är Karo, Vanessa och Nicole.
Här är två av dem linslusarna

Danilo & Emma äter majskrokar


Nu kallar plikten, skriver mera senare! :)


Mardrömmar......

God kväll!

Jag ligger nere i vårt sovrum med en sovande Nukke bredvid mig och tittar på film.
Efter att Vanessa och grabbarna somnat låg hon vaken i sin säng i över en timme, då fick hon följa med mig ner och hon var överlycklig.
Både hon och jag har drömt mardrömmar i 4 nätter nu, vilket har varit jobbigt för oss båda. Hon har vaknat flera gånger på nätterna och gråtit och skakat. Så jag hoppas att hon kan känna sig lugnare nu när jag ligger bredvid.

Utanför smattrar regnet på fönsterbrädan... Jag undrar hur länge det orkar regna, jag är trött på det nu..

Jahåpp. Nu flög det upp en fot förbi mitt huvud, lilla fröken ligger raklång och försöker ta över hela sängen... This is gonna be a fun night! :-)

Eken Cup 2011



Hela helgen har det varit Eken Cup där Emma & Felicias lag har varit med och tävlat.
(Eken Cup är världens största handbollsturnering som spelas på gräsunderlag)

Tyvärr fick dem inget bra väder alls... Förutom igår (lördag) då vi passade på att åka dit och kolla.
(Synd att inte Felicia var med..)
Dom spelade riktigt bra och vi hejade på! Och dom vann!
När laget hade samling så satt vi ute på gräset och njöt av solen som kikade fram och värmde skönt.

Stefu & Jonathan

...Han fixade håret "jätte fint" på Jonathan... kanske lika bra att det inte syns så bra på bilden... Eller?

Det är något visst med Emmas vattenflaska som gjorde att alla drogs som flugor kring den...

Popeye minen

Bessa med vattenflaskan och grabbarna klättrar på sin pappa bakom...

Vi spelade lite fotboll också, men tog några pauser mellan varven eftersom Bessa inte alls var sugen på att passa bollen och fick utbrott varje gång någon tog den ifrån henne....

Andres, Nicole & Emma

Det var jätte mysigt, och tack för dem goda stora muffinsarna Anna!

Idag- söndag var sista dagen. Hela dagen var dom där ute i ösregnet, laget vann match efter match och trots att dem spelade i ett leråker och det var kallt, dem glev omkring och var jätte smutsiga. Trots det kämpade dom på som om det vore strålande sol och 30 grader ute! Heja, heja heja!

Dom kom ända in till finalen och vann silver!!!

GRATTIS!!!


Bullar!



Nu bakas det bullar här hemma!
Passar så bra när det bara regnar ute! Mysigt!
Andres står och bakar med Nicole och Vanessa nu och såklart tjuväter dom av degen redan och säger "jag äääälskar den!" Själv ska jag ska vänta tills den har jäst upp sig lite. Älskar bulldeg!

Grabbarna vill gärna också vara med och baka, dom står och hänger vid pappas ben...

När bullarna är klara ska vi ringa Mummu & Puua hit för lite fika!


Hur lång sommarlov är ditt barn värd? FORTS.

Har fått mycket respons från mitt inlägg om sommarlov för barn.
Många håller med mig, andra inte. Och så får det absolut vara, man följer sitt eget hjärta och gör som känns bäst för just sina barn. Just i denna inlägg syftade jag dock just på SOMMARLOVET/SEMESTERN.

Och jag håller fast vid vad jag skrev.
Jag sa ALDRIG att barn inte har vänner och vill gå till förskolan, så det där vet jag inte vart ni fick det ifrån?
Visst har barn vänner, Det har mina barn också. Men jag skrev att det är ett svepskäl till att skicka dem till dsagis på sommaren. Vem bestämmer, du eller ditt barn? Om du vill ha ditt barn hemma på sommaren och njuta av det tillsammans, så kan du förklara just detta för ditt barn? Finns det inga barn ute att leka med på sommaren?

Och jag har 100 % förståelse för dem som jobbar och lämnar sina barn på dagis/fritids, dom har inget val. (Verkar som att det tål att upprepas....)

Vad är ni så rädda för? Varför underskattar ni er själva och lämnar över ansvaret till någon annan?
Man behöver inte alltid hitta på något, barnen FÅR ha det tråkigt ibland också.

Självklart vet jag också att barn behöver leka med andra barn (beror på åldern hur mycket)

Men det finns såklart också undantag. Om förälderna inte kan sköta om sina barn så kanske dem har det bättre på dagis. Detta verkar vara ett väldigt infekterat samtalsämne, och alla gör säkert som dem själva tycker är bäst för just sina barn.  Right?

Njut av sommaren tillsammans!

Jag önskar er massor med värme och sol och härliga minnen tillsammans denna sommar!
Det är ni alla värda!


♥♥♥ SUOMI - FINLAND ♥♥♥



Finland....  Även fast jag föddes här i Sverige och aldrig har bott i Finland är det "mitt" land.
Mina föräldrar föddes i Finland och flyttade hit till Sverige pga. jobb när dem var 17-19 åriga.

När vi var små så åkte vi till Finland varje sommar och var där hela sommaren. "Vi" har en släktstuga där som min mammas farfar byggde för länge sen.
Den stugan betyder mycket för mig, och även mina syskon och kusiner och ja, för hela släkten.

Den ligger i Forssa, mitt i skogen vid en insjö. Kanske ska tilläggas att det finns abolsut INGET EL alls i stugan.
Jag älskade att spendera mina somrar där. När man gick längst skogsvägen en bit så kom man fram till en bondgård där det bodde en tjej som är bara 1 år äldre än mig, och vi blev bästa kompisar.

När sommarlovet började här hemma så hade jag redan packat klart min väska till Finland fast det skulle dröja nån vecka innan vi åkte. Den där känslan att vara där... Den går inte att beskriva.

Där samlades hela släkten: Mormor, mina morbröder med familjer, moster med familj. Det var tider det.
Just att det inte fanns nån TV, inga datorer, inga telefoner, inget el alls. Och vi saknade inte det ens.
Vi barn (och vi var inte få) lekte fritt, gjorde kojor, lekte i skogen, oftast spenderade vi dagarna i bondgården bland alla djuren och höbalarna. Våra föräldrar fick komma och hämta oss för att äta.
Vi grillade vid grillplatsen, bastade, badade och satt vid grillen till långt in på sommarnatten. Mina morbröder hade alltid med sig gitarrer, så vi satt där och sjöng och tittade ut över vattnet och bara var. Det har varit guld värt för mig och jag kommer att för alltid bära det med mig.
Alla var tillsammans.
Det fanns ingen oro för morgondagen.
När vi barn la oss så somnade vi till gitarrens strängar och prat från grillen. Där låg vi, läste våra Aku-Anka tidningar vid ljusets sken och åt godis som vi haft med oss från båten.

Åren har gått och det har tagit hårt på vår kära stuga. Ingen har ork eller pengar att lägga ut för att renovera allt som gammalt som måste bytas och fixas. Därför har min mamma och hennes syskon beslutat att sälja den.
Jag kan inte med ord beskriva hur illa det känns... It´s breaking my ...
Vi har gjort allt i vår makt för att få dem i andra tankar, men det går inte. Nästa generation som skulle ha fått äga dem är ju vi, deras barn, och vi är många. Men vi får aldrig chansen.

Jag hade önskat att mina barn fick samma chans till den härliga uppväxten där på somrarna som vi har haft.
DET känns jobbigt. Barn nuförtiden är så beroende av allt som har med teknik att göra- datorer, mobiler, TV... Jag vill att dem ska uppleva annat.

Så... Nästa torsdag ska vi åka till Finland, till vår älskade stuga.
Vi ska fira midsommar där. Där samlas vi igen, förhoppningsvis hela gänget.

Senast jag var där var år 2007. Kan inte förstå att tiden gått så fort. År 2008 kunde vi inte åka, för då föddes just våran lilla Docka och vi åkte till Egypten. Året därpå föddes Vanessa, just på sommaren. Och förra året föddes ju grabbarna, så det har inte blivit av.
Detta blir första gången jag åker dit som Mamma. DET känns stort och underbart.
Mina barn får, om än bara denna år se och uppleva hur det är. Och jag kan ju lova att jag kommer att ta tusentals bilder så att dem har det som minne att dom också varit där.

Om jag bara hade haft pengar hade jag köpt den. Om bara, om bara, om bara....

Våran älskade stuga -Bild taget från skogsvägen

Och från strandsidan...

... Denna bild är tagen från bakdörren på stugan

Andres, Micael, Patrik & Stefu tar med sig barnen på en fisketur...
SKÅL! (Vid grillen)

Dewin och Karo i bastun

Såklart finns en kiosk på plats vid grillen
(Andres handlar av Felicia)

Patrik binder fast Emma, Micael och Felcia

Bastu stund!!!

No comments.

Taget från altanen... (resten av kvällens bilder behåller jag för mig själv, hahhaaa..)


Dessa bilder är från bondgården:
Felicia, Emma jag och Sebastian

Emma kör en kattunge i vagnen

Ska även besöka mormor och morfars grav när vi kommer dit. Har inte varit där med barnen...
Dom skulle ha älskat dom..

Från restaurangen Rosso inne i Forssa.

Och så var det dags att ta båten tillbaka hem till Sverige. Jag, Andres, Micael, Felicia och Patrik

Showgirls redan då??

Jag var precis likadan när jag var liten. Jag ville så gärna uppträda, men eftersom jag var så liten och inte kunde läsa eller några låtarsom dom hade på listorna så gick jag upp och sjöng nån låt som jag kunde utantill, utan musik eller nånting, bara jag och micken...

Vadå? Jag leker faktiskt med barnen!!!


SUOMI & Mökki- Om 6 dagar kommer vi!!!


Hur lång sommarlov är ditt barn värd?

Fredag kväll nu. Hela dagen har regnat bort och vi har hållit oss inomhus, förutom när vi handlade för helgen.
Barnen har faktiskt varit duktiga och snälla idag. Jag har lovat mig själv att inte hela tiden göra nåt här hemma, utan att det är OK att sitta och titta på Tv, utan att plocka efter nån hela tiden. Och det har jag kunnat göra. Efter mitt storstädning, hahaha... Nicole och Vanessa har lekt bra ihop, det blir bara roligare och roligare för dom nu när Vanessa pratar riktigt ordentligt och förstår sig in på alla lekar. Även grabbarna har lekt fint tillsammans, dem har haft kryptävlingar och Danilo har bråkat med dammsugaren som vanligt.

Jag sitter här vid datorn nu, barnen sover och Andres är iväg och spelar poker med grabbgänget.
Jag lyssnar på finskt musik och funderar på allt och inget.

Det är mycket snack om dagis och semester/sommarlov och allt det där.
Jag förstår mig inte på vissa människor alls. Om man är hemma och ledig, varför lämnar man sitt barn på dagis då?
Jag känner många som har fött barn och är hemma och som ändå väljer att lämna sina äldre barn på dagis.
Det förstår jag mig inte alls på hur jag än vrider och vänder på det, spciellt inte nu under sommartider!

Mammorna är lediga med sina bebisar och njuter av sommaren, medans det lite äldre barnet är på dagis. Inte sällan får man höra "Men hon ville så gärna gå och leka med sina kompisar"
Öhm, what?

Jag förstår och respekterar folk helt som är tvugna att jobba under sommaren, då är det självklart bra att lämna sina barn på dagis/fritids, man har liksom inget annat val, men om man själv är hemma?

Vadå, att hon/han VILL SJÄLV gå? Vad spelar det för roll? Det är bara ett svepskäl.

Som häromdan var det en mamma som har sommaruppehåll från skolan. Hon sa att hennes barn ska vara lediga 3 veckor i juli från dagis. OK?? Själv ska hon vara hemma hela sommaren.
Låter det inte fel i era öron?

Man behöver inte hela tiden hitta på något, VÅGA ha tråkigt. Huvudsaken är väl att man kan vara tillsammans.
Senare finns inte dom möjligheterna
. Jag vill iaf inte missa en minut om jag har möjligheten att vara med dem.

Ditt barn vill hellre gå till dagis på sommaren än att vara ledig med dig?
I´m not buying it.
Det är sommar, ha alla barn hemma och NJUT av sommaren tillsammans!
Det är dem väl värda?

Hur gör ni med era barn? Går dem på dagis fast ni är hemma?


Paparazzi in training?

En klar förbättVi har en ny Paparazzi i familjen. Vanessa lyckas alltid smyga til sig min mobil, och sen när jag en dag skulle kolla på bilder hittade jag hundratals bilder- på hennes fötter. Tidigare har jag hittat en massa massa bilder på hennes panna och öga... Samma sak med min kamera...

Här kommer lite bildbevis som snott mina saker...


Ojdå! Hon har fångat både Nicole OCH sin pappa i bild!
En klar förbättring på alla hennes tossingar...



Lekparken

Igår fick vi med Andres till den nya lekparken på Patriks gård (Felicia & Dewins pappa/Nicoles Gudfar). Nu var det liiiite mindre barn så våra tjejer vågade sig på att klättra och utforska stället. Första gången vi var där tittade vi bara hur det såg ut, för det var så mycket nyfikna barn, STORA barn som lekte som vildar.

Efteråt gick vi till Mummu och Puua där vi blev bjudna på god fika. Grabbarna försvann såklart in i köket för att leta efter dammsugaren och efter det så var det raka vägen till leka kulorna i krukorna...
Nukke och Bessa njöt av fikat innan vi traskade iväg hem igen.

Nukke leker affär igen, allt kostade "kvart i nie" igen.

Andres med Danilo och Vanessa vid sidan...

Jonathan älskar att åka rutchkana

Min fina älskling

Jonathan och hans nya tjej-polare

Pop-eye minen

Patrik & Andres


Burkmat? NEJ TACK!

De senaste dagarna/veckorna har grabbarna total vägrat barnmat på burk. Helt sådär huxflux, båda två samtidigt. När dem totalvägrade en dag så trodde jag inte att dem var hungriga, så jag tog bort maten och gav dem att smaka från våran och dom åt allt! Och varje gång jag provat med burkmat så har dem gjort samma sak.

Så nu är det endast våran mat som gäller. Känns skönt!
Men jag har ändå några burkar kvar, kanske bra att ha i nödfall...?
Jag sa precis till Andres, att nu har vi inga bebisar längre....

NEJ TACK!


När skippade ni barnmaten HELT?


Satu´s S V A R

God kväll!
Nu var det visst dags för svar igen, so here we go!

Mummu
om &hearts; KÄRLEK &hearts;:
Satu jag älskar dig, visst blir man trött ibland,och känner att man inte orkar,men det är väl inte så konstigt när man har 4 barn (älsta 3år) som hänger på bena och alla ska ha sitt,och gärna på en gång. Men som du är Satu, du fixar allt. Om du blir trött,eller nått annat ,det är bara ringa ,det vet du. Känn inte att du är dålig mamma om du behöver hjälp, Pua o Mummu kommer alltid,när vi kan,eller så slänger ni kauhut hit,,, hih. Ha en trevlig kväll. LOVE YOU. :)SVAR: Kiitos Mamma! Ni är ett stort stöd! LOVE YOU!

Emma 
om &hearts; KÄRLEK &hearts;:
Hihih dina tvillingar är så söta med dertas kaluffser:) Är de inte dags för första klippningen snart? :)
Vilken storlek har Jonathan och Danilio i kläder? Tycker du inte de är jobbigt med bodysar när dem rä så rörliga:)??
Hur gamla är jonathan och Danilio nu?:)
Många frågor , hoppas ja inte tröttade ut dig:) Kram
SVAR: Nejdå, ingen fara, fråga på bara  Vi har rakat av pojkarnas hår redan 2 gånger, så första klippning blir det inte. Deras hår växer som ogräs. Vi ska klippa dom under nästa vecka, men vill inte förlora deras söta lockar...
Mina små trollungar..
 Jag gillar bodys på grabbarna, tycker att dem är bra och dom sitter på plats. Dom är nu 14 månader (skulle ha fyllt 1 år nu egentligen) och jag köper kläder i storlek 86 till dem.

Mamus
om &hearts; KÄRLEK &hearts;:
Satu du säger så mycket fina och kloka saker så man blir tårögd jag tror nog att du är en av sveriges bästa mammor om inte världens. det är inte så konstigt att så många älskar dig för den du är och vi är 2 av dom kramar från oss Mamus&Affaj
SVAR: Mamus då!  Tack, verkligen jätte gulligt sagt. Det värmer att du ser mig så  Inte för att säga att det är rätt, men jag försöker göra mitt bästa. Precis som alla andra för sina barn. Älskar Er också!
Hälsa Affaj och Mimmi!Och P.S Tack för tårtan

Gabriella
om S O M M A R L O V !!!!!:
Hej. Hamnade på din sida och måste säga att jag är impad! 4 små underverk, sperhäftigt verkligen! Var dom planerade? Själv har jag 2 st pojkar med 15 månader emellan.
Kämpa på och jättegrattis till alla 4a barnen :)Kram
SVAR: Tack så mycket! Ja, alla var planerade, men vi fick en stor och världens bästa överraskning när det visade sig vara tvillingar- vilket alltid varit min dröm att få!  Hur många år är dina pojkar? Kramar

AB om Flyga Drake:
Vilket språk pratar du/ni med barnen? svenska/finska/spanska? blir de två/trespråkiga?
SVAR: Jag pratar finska med barnen, tillsammans pratar vi svenska och Andres pratar spanska med barnen ibland, men hans familj pratar nästan bara spanska med dem. Dom är nu helt 2våspråkiga, men jag hoppas att spanskan sitter snart den också.

Helena
om Danilo- Grusätaren:
Han är ju verkligen en liten go "skit", Danilo. :)
Klarar han sig från att bli dålig i magen av allt grus han äter? Fast han kanske blir en sån som an äta allt utan att någonsin bli dålig, får en dundertålig mage. :)
Kram
SVAR: Hehehe, han blir inte alls dålig i magen, den är nog van, hehehe...

cecilia om Oxnö:
använder inte J bälte i bilstolen?
SVAR: Ja det gör han. Just i denna bild har han tagit bort ena handen, men annars ser du att han har bälte.....

   Camilla
om
My birthday party =):
Heejsan. Det är så otroligt roligt o läsa dina inlägg & kolla på dina bilder.
Ni har verkligen en helt underbar sammanhållning i familjen =) Det är GULD värt.
Vi åker till Öland idag - tillbringar veckan där med djurpark & allt vad det innebär =)
kraam/Camilla
SVAR: Tack! Hoppas att ni får det riktigt mysig! Kika gärna in och berätta hur ni haft det! Kramar

Anna Köhler om Oxnö:
vilka underbara bilder, här har vi inte kunnat bada på två veckor på grund av dåligt väder
vill också säga vilken snygg kropp du har syns inte alls att du fött 4 barn på så kort tid..
SVAR: Visst är det tråkigt att vädret ska styra vad man ska göra på dagarna? :( Tack för fina kommentaren :) Kramar

****************************************************************************************************

Hoppas jag inte glömt bort någon? I sånt fall vet ni vad som gäller- hojta till.


♥ KÄRLEK ♥

Ibland känner jag mig helt överväldigad av kärlek till barnen. Att man kan älska någon så ofattbart mycket och när man tror att det inte går att älska nån såhär mycket, så går det. Kärleken växer mer och mer för varje dag.

Visst är det tufft ibland som småbarns mamma, men glädjen och den ovillkorslösa kärleken man får gör det 100000000 gånger värt allt. Jag säger inte att jag på något sätt skulle vara en suoermamma som alltid håller humöret uppe och alltid är pedagogisk. Det är jag absolut inte. Jag blir arg ibland, jag skriker på mina barn ibland(tyvärr) och jag är också trött ibland.  Men dom älskar mig ändå. Och jag älskar dom mer än något annat i hela världen och skulle göra ALLT för dom. Det är dom jag lever för. Min familj. Det finns inga ord som kan beskriva min kärlek till dem.

Varje dag försöker jag göra mitt bästa. Se till att dom har det bra, får en trygg och varm uppväxt med mycket kärlek, trygghet, tillit och respekt. Alla förtjänar det.

Folk säger att våra barn är alltid så snälla och lugna. Och sen tillägger dom alltid att det är annat med deras barn och att dom "bara" har 1 eller två barn och orkar knappt med dom, hur gör NI??
Vad ska man göra liksom? Dom är här, man kan inte bara dra täcket över huvudet och säga, "Näe, idag orkar jag inte." Man MÅSTE orka. Och man gör sitt bästa. Precis som alla föräldrar gör, oavsett om man har 1 eller 7 barn.

-Jo dom är snälla och lugna, men inte alls alltid. Dom är alla 4 världens finaste och underbaraste ungar, men dom har sina stunder också ... Ibland lyssnar dem inte alls, vill inte sova, dem skriker och bråkar, busar och trotsar. Vi har ofta en massa konflikter här hemma om allt och inget. Men det hör väl till?
Våra barn vaknar också på nätterna ibland. Att dom sover bra är inget tillbehör dom fick när dem kom till världen. Det är något som vi, hela familjen har jobbat oss fram till, tillsammans.

Att vara Mamma är det bästa och svåraste jobb man kan tänka sig att ha. Det är fullt med utmaningar och ibland vet jag inte hur jag ska tacklas med allting. Jag är inte perfekt. Jag har inte alla lösningar och alla svar.
Jag älskar mitt liv som mamma och ångrar mig inte för en sekund över nånting. Det är det här jag lever för, och jag tar mitt Mammaliv på fullt allvar. Vi föräldrar ska vägleda våra barn, visa dom vad som är rätt och fel. Ge dem mycket kärlek, lyssna på era barn, ta vara på tiden ni har med era barn. Denna tid kommer aldrig åter.

Efter en jobbig dag kan jag bara se på när dem sover och undrar om jag har handlat helt rätt under dagen. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Jag kan bara önska och hoppas att dom känner sig lika älskade av mig som jag gör av dem, varje dag. Det är oslagbart.


Ute på gården idag

 
Nicole ska gömma sig bakom ett träd...

Mummu & Vanessa också

Los monos juntos

Bustroll

Frukstund


Till min familj- Jag Älskar Er. Ni är mitt liv, mitt allt.
Jag är så lyckligt lottad som har er.



Onsdag

God kväll!
Efter middagsvilan klarade himlen upp, så vi tog en promenad til Mummu och Puua.
Puua stannade med barnen medans jag, Mummu och syrran tog en promenad och pratade.

Morgonbus med pappa

Two bag-ladies
(Vanessa hade med sig 3(!) handväskor...)

Puuas orkester

Puua visar hur han har lärt Jonathan att vinka
Vi följde med och tittade hur det nya lekparken på Patriks (Felicias pappas/Nicoles Gudfars) gård såg ut. Den blev färdig idag, och såg ut att vara riktigt rolig och stor!
 Där fanns det hur många nyfikna barn som helst. Den riktade sig nog mer för de lite mindre barnen, för den var inte så hög, men kanske för barn mellan 2-5 år? På Mummu & Puuas gård har dem tagit bort den fallfärdiga gunga och kanan, men jag har ingen aning om dem kommer att bygga något nytt där? Hoppas verkligen det.
Dewin utforskar den nya lekplatsen

Tack Patrik som köpte en massa gott till barnen!
Felicia & Vanessa

Grindvaktaren Jonathan stänger och öppnar grinden. Han är smart den lille gossen, han går med grinden så att dn stängs, sen vänder han själv sida och öppnar den igen! Thats my boy!

Han e jätte go, min lille skruttis! Han har börjat le med ögonen, idag lyckades jag fånga det på kort:

Brorsan sitter och leker...

Framåt kvällen ringde Andres och sa att maten är klar, dags att komma hem. Lyx att sätta sig vid ett färdigt matbord! Tack hjärtat!
Grabbarna brukar skoja med varandra vid matbordet och inte sällan slutar det i bråk, som idag.... Först pussades dom och lekte med varandra, sen drog Danilo i Jonathans haklapp och letade efter hans borttappade rester... Sen drog Jonathan D i håret, så han blev jätte ledsen....


:)
Nähe, nu är det dags att sstänga av datorn och gå ner för att sova skönhetssömn. Man vet aldrig hur nätterna ser ut här hemma, så det är på tiden att sova nu...

Sov så gott allihopa, och tack att ni tar er tid att läsa min blogg och om vår vardag, och extra tack till er alla som orkar ta er tid att skicka en häslning, för då blir jag glad :)


Lyssna, Reagera, Agera

Denna inlägg har jag skrivit om och om igen. Jag har skrivit och raderat.
Vet inte hur eller om jag ska skriva det jag tänkte.

Vill bara säga till människorna detta berör, och ni vet vilka ni är: Glöm inte vad som är viktigaste här i livet.  
Livet är alldeles för kort för att må dåligt och inte ha det bra. Lyssna på era hjärtan. Lyssna, reagera och agera.
Nu ligger bollen hos er. Make a difference. Vad väntar ni på?



Galna påhitt

Puua och Nicole har galna påhitt ibland... Det roligaste de vet just nu är att Nukke står på en kudde och Puua drar undan den så att Nicole flyger...


Som ni ser är det tydligen jätte roligt.


Spökhuset

Igår kom Mummu & Puua med Emma och Felicia som skulle sova över hos oss.
Felicia hade med sig en tårta som hon fått från sin farfar Jarmo och även 2 rosor som jag och Andres fick!
Tack Affaj!  Tårtan var supergod!

Andres och brudarna (han säger sig vara van vid att alla brudar hänger på honom...)

Efter att Fellu och Emma tjatat om att gå till det där spökhuset som vi pratade om förut, så gjorde vi det igår. Dom var hur tuffa som helst i början, men sen började det regna.... och vi började prata om alla historier, så dom blev mer och mer rädda. Det hela slutade med att vi alla sprang hem i regnet och låste alla dörrar och fönster!



När vi kom hem satte vi oss i badet: Jag, Felicia, Emma, Nukke, Bessa, Dani och Jonathan.
När minstingarna var klara så satt jag, Felicia & Emma kvar en lååång stund och pratade.
Vi pratade om allt. Felicia anfötrodde sig åt mig helt och jag lovade att hjälpa henne. Och det ska jag göra.

Framåt kvällen fick Felicia ont i huvudet, så vi ringde till Karo som kom och hämtade hem henne och Emma.
Nicole blev jätte ledsen att dom gick, och Vanessa upprepade bara samma sak om och om igen_ "Har ni sommarlov??" det var det edna hon brydde sig om.

Vanessa & Nicole sover på madrasserna som vi la på golvet till Emma och Felicia.

Nicole sov jätte dåligt hela natten. Hon drömde nog en massa mardrömmar. Jag gick upp första gången till henne vid 2.20 och då sa Andres att han redan varit hos henne i över 10 gånger... och jag gick ytterligare 5 gånger. Stackaren... undrar vad hon drömde om? Mammas lilla älsking...
Vanessa var jätte svår att få somna går, hon bara skrek och ville ha något, sen när jag hämtade det till henne kastade hon bara saker. Hon ville prompt sova med den tjockaste boken som går att hitta i deras rum, och så blev hon arg hela tiden för att den vägde så mycket.. Hon var helt övertrött, henne ögon var helt sömniga, men envis som hon är så ville hon inte ge upp. *suck*


S O M M A R L O V !!!!!


Idag började sommarlovet för Emma och Felicia!
Grattis!!!

Eftersom skolavslutningen var så tidigt så orkade jag inte stressa iväg på morgonen, så jag mötte upp dem hos Mummu istället, (Puua var på jobbet) där vi blev bjudna på jordgubbar med glass.

Jag kommer ihåg mina skolavslutningar när jag var liten... Jag längtade och längtade. Vi gick alltid iväg och köpte jätte stora mjukglassar till oss alla syskon. DÅ visste man att man hade sommarlov.
När vi säger sommarlov så var det så också, då var man hemma, inte på fritids.
Vi har aldrig gått på varken dagis eller fritids när jag och mina syskon var små.

Hoppas att Ni, Emma och Felicia får en underbar sommar med en massa sol och värme, bad och roligheter!
Det är ni värda! Love u!

Karo & Nicole njuter av glass och jordgubbar i värmen

Dewin "Nakki"

Vanessa

My lovely big sister =)




Nu fick jag precis ett SMS från syrran som frågade om tjejerna (Emma & Felicia) får sova här inatt.  
Inte nåt att dom har tjatat på henne? Hahahha....
Ska bli kul iaf, självklart är dem välkomna!


Flyga Drake

Igår (måndag) åkte vi till Solna, till Diego och Shabnam för att koppla in deras tvättmaskin. Nicole stod och hängde vid sin pappas ben i badrummet, hon var lite blyg...Shabbies syster från Grekland är kvar i Sverige, och kom och hälsade på med sin lille bebis Danil.
Jisses va Danilo var svartsjuk när jag höll i lille bebisen! Han kröp efter mig hela tiden och skulle krypa upp på mig. Han ville inte alls att jag ska hålla i nån annan bebis än honom.

Danilo, Danil & Vanessa

Danilo, Danil, Vanessa & Jonathan
(va stora mina grabbar såg ut plötsligt....)

"Om inte du låter bli min mamma ska du få..."


När vi åkte hemåt fastnade vi i rusnings trafiken. Mindre roligt.
Jag har inget tålamod att sitta i köer med skrikande barn... Alla var trötta, jag gav dem kakor, sen fick man höra: "Mammmaaaaa, jag vill ha mera kakor!" Mammaa!!!!! (skrik) Jag tappade den!" "Mamma, jag vill ha dricka" Mamma, jag är kissnödig!".... Listan kan göras hur lång som helst, och samtidigt som man hör på det här så gråter grabbarna för dom inte vill sitta stilla i bilen... Direkt när köerna äntligen började rulla på somnade alla. Typiskt.

Vi åkte hem, hämtade lite picknick och drakarna och åkte till Rudan.
Det blåste ju rätt så mycket, så vi tänkte att det skulle bli en jätte bra dag att flyga drake.
Icke. Det blåste jätte konstigt.

När vi äntligen fick upp dem en bit, så flög dem bara runt runt som i en orkan och sen dog vinden.
Nukke

Nicole försöker springa med draken...

Andres försöker få upp Vanessas drake.

Jonathan var nöjd bara han fick äta sin vattenmelon


Oxnö

I söndags beslöt vi oss för att åka till Oxnö för att fiska och bada. Vädret var inte alls på topp på morgonen, det var molnigt och blåsigt, men jag hade läst väderrapporten som lovade sol och värme inom några timmar.
Så vi packade oss in i bilen och åkte iväg.

Vi satte oss tillrätta och efter en liten stund började himmelen öppna upp sig, molnen försvann och solen kikade fram och värmde så skönt. Felicia och jag badade i HAVET 2 gånger! Det var iskallt ju längre in man gick, men jag antar att vi var alldleles för bedövade av det iskalla vattnet att vi inte kände av det längre...
Vanessa badade också, fast hon huttrade och frös.
Kycklingarna Puua och Andres väögrade ens att doppa lilltårna...


Dom "fiskade", men fick inget... Ingen tur med det än så länge. Fast dom fångade två pytte fiskar med håvarna =) 

Felicia med fiskarna


Vanessa & Nicole väntar på picknicken

Puua bakar sandkakor som inte fick stå längre än sisådär 2-3 sekunder...

Pappa Andres och Nicole plockar blommor...

HÄR BADAR VI !!!

Vi gick runt med håvarna och fångade fjärilar, trollsländor och t om en nyckelpiga....

... Och så byggde vi ett jätte stort slott

.... Och såklart hade vi vattenkrig igen...

Min lille skruttis

Felicia

Nicole

Besoliina med sin bästis Puua


Efter badandet åkte vi till Mummu och Puua och grillade. Mmm, va gott! Jag älskar dessa spontana grilldagar.

Brukar ni grilla?


Fotbollsgänget

Här är vårat nya fotbollslag!

 -



Lördag- Lek, Bad, Glass och SOL!

Lördagen bjöd på härligt väder med mycket sol och värme. Jag och barnen gick till lekplatsen nära Mummu & Puua medans Andres badade och kvicknade till efter fredagens firande.

Vanessa

Danilo

Jonathan


Efter ett tag gick vi till kiosken och handlade glass. När i skulle sätta oss på altanen fick vi en oväntad gäst. En fågel som gömt sig under bänken på balkongen flög ut, rakt på mina ben och vidare in hos Mummu & Puua! Det var bara att ta håven och in och leta efter den. Där satt den, på datorn och så flög den runt igen, tills Puua fångade den...
Han tog ut den och visade för grabbarna som var väldigt intresserade... Innan han släppte iväg den ut till friheten.

Andres kom i lagom tid för glassen :)

Poolen var fylld och såklart slängde Andres in mig, fast jag hade kameran i handen... jag hann ta denna bild medans jag flög i....

Men vattnet var skönt, så det var bara att gilla läget. Men som dom säger- HÄMDEN ÄR LJUV.....

Vänta ni bara....

Till slut var det NICOLE som slängde in Puua i vattnet! HA!


Sedan knallade vi iväg till lekparken bredvid....

Puua tyckte att det var roligt!


Det lektes affär med kottar, pinnar och stenar.
Allt som vi "köpte" från Nicole och Vanessas affär kostade "kvart i nio" hahaha....
Vanessa & Andres gungar i pizza gungan

Mitt hjärta

Ni kan ju gissa vem det här är som äter gru. Igen. Inte så svårt va?

Grabbarna, precis som tjejerna lider av tvångstankar med att direkt ta sönder en nybyggd sandkaka...

Jag & Vanessa i de nya gungorna

Och hela gänget i pizza gungan

Tillbaka hos Mummu & Puua åt vi "dagen efter-mat", dvs. mat från Sibylla. Och såklart fika en stund efter det.

Höst på väg?

Förresten, vi tittade i Mummus Ellos katalog och blev ganska så chockade när det stod "Höstens nyheter" på framsidan. Whaaaat? Höstens? Sommaren har ju precis bara börjat, vaddå hösten!?

Framåt kvällen kom syrran med hela gänget också. Det spelades kubb, barnen lekte och sprang ute och vi övade grabbarna på att lära sig gå. Snart borde det vara dags?

Och så sprang Vanessa rakt in i buskarna när hon skulle hämta en boll så att en gren rev henne under ögat...
Min lilla tjej började blöda, stackars liten.....
Jag gick in och tvättade såret och skulle sätta på ett plåster, men hon ville inte alls. Tills moster kom till undsättning och sa att hon också skulle ha ett plåster på kinden. Då gick det hur bra som helst. Moster Karo satte dit plåstern på Bessa och Bessa satte på ett plåster på sin moster. Tack Karo! Sen gick dem runt med sina plåster båda två!
Tuffingarna!


På kvällen när det var dags att gå hem och bada barnen va det helt slut. Vanessa satt på Andres axlar somnade där uppe, även Nicole och Jonathan höll på att somna, men vi lyckades hålla dem vakna...


När dem hade vaknat så fick dem plötsligt ny energi och verkade inte alls trötta. Tjejerna kollade på film med oss och grabbarna somnade som stockar...


Danilo- Grusätaren

Jag vet att barn brukar stoppa allt i munnen för att testa hur det smakar och utforska.
Men att stoppa näve efter näve fullt med grus och sand dag ut och dag in?
Han borde ju veta hur det smakar i det här laget. Och tyvärr verkar han gilla det...

Man kan inte lyckas med alla. Hahaha...

Danilo- Grusätaren.


Klara, Färdiga- KRYP!

Häromdan var Puua i kiosken igen med alla barnen. Han köpte "Elli pullo" till grabbarna. (Vet inte vad dem egentligen heter, men det är nån slags dricka) Och såklart skulle dem rejsa om vem som hann till flaskorna först.

Klara färdiga, kryp!


Jonathan stannade till flera gånger fr att se vilka som hejade på honom, och Danilo bara kröp målmedvetet fram och vann.


My birthday party =)

På fredan firade vi min födelsedag. Vissa mer än andra.... Hahaha... Mer om det sen.

För första gången följde Nicole med sin pappa ut för att handla. Tänk att hon precis fyllt 3 år och först NU vågade hon gå iväh själv med sin pappa. Hon har totalvägrat förut. Hon vill inte lämna mig, hon vill inte ens åka ner med hissen med Andres och syskonen, nope, hon står alltid kvar, trogen och väntar på att jag kommer. "Mammalleeee"
Men nu följde hon alltså med.

När dom kom tillbaka hade dom en tårta med sig till mig som Nicole stod så stolt med. När jag hade lagt undan kameran så åkte tårtan ner på golvet.... Men vi räddade den snabbt ;)

Mina fina docka!

Vi packade vagnen överfullt och promenerade till Mummu & Puua med hela gänget. Jag fick en massa presenter!!!!  Jag fick blommor, kläder, behandlingar på syrrans jobb, presentkort till Gina Tricot och denna bil av Puua:
 Hahaha, han hörde ju när jag ville köra hans fjärrstyrda bil häromdagen, ni vet, när jag skrev att tjejerna bara jagade den och togupp den hela tiden, nu köpte han alltså en alldeles egen till mig! Tack!

Här ger Dewin mig en present...


Jag är så glad över allt jag fick, tack så jätte mycket till ER ALLA!!!! jag uppskattade verkligen allt! (Mummu, när ska vi gå och shoppa??) Hhihih... Mummu sa precis att det var bra att jag fick present kort till Gina T, för där finns inga barnkläder. Annars hade jag väl kommit hem med något till barnen som vanligt. Hur kommer det sig att man glömmer bort sig själv HEEELT och bara köper till barnen??

Jag läste på syrrans blogg (www.karolinanordling.com) att jag skulle få dessa saker, som jag önskat mig:

1- Ett hus

2- En bil 
Porsche Carrera GT
Och sist men inte minst- 10 miljoner i fickpengar.

Men jag såg inte röken av dessa grejer.... Hmm... Måste fråga henne om dem...


Såklart var poolen fylld dagen till ära. Barnen hoppade ut och in hela dagen/kvällen. Vädret var ju helt underbart!
Min bror Toni

Danilo & Sebastian

Food-time

"Besoliina" tiggde till sin en majs-kolv från Mosteri

Barnen åt först, och gick sen till kiosken med Puua. Bessa tog på sig "shukaduj" kläder och alla i hela affären hade vänt sig om och berömt henne

Maten var JÄTTE GOD! Vi grillade allt möjligt och satt länge vid bordet medans barnen lekte. Me love.

Grabbarna gungar

Jag & Vanessa

Min busiga lilla badanka

Och min lilla sjöjungfru


Andres hade köpt med sig en tårta hit också. Rosen är 25 år, och ett ljus för varje år.
Alla samlades vid bordet, och alla ställde sig upp ch sjöng för 4 (!!!) språk! Måste bara säga att dom är grymt duktiga på spanska nu. Finska, Svenska, Spanska & Engelska. I didn´t hear any difference.

Medans jag satt där och lyssnade på när dom sjöng för mig, så var jag tvungen att knäppa några bilder också...
Jag älskar Er alla!!!

Tänk att allt det här var för just mig. Kändes speciellt. Jag blev helt rörd...

Bessa på plats hos sin "andra pappa" som hon kallar min bror, Stefu.

Efter ett tag kom Mummus granne, Maria (även Karos gamla skolkamrat och en gammal vän till familjen) ner med sin söte son Jonathan (ja, han heter också så) och spenderade kvällen med oss. Tjejerna var glada och samtidigt förvirrade att "balkong tanten" Maria är nu nere hos oss. För varje gång vi kommer till Mummu och Puua så står tjejerna där och tittar upp mot Marias balkong och ropar på henne: "Majjjaaaa!" (Bessa säger så) 

Vi tog med oss barnen, förutom små grabbarna och gick till gården bredvid, där har dem precis fixat en ny lekplats.
Dom ska nog bygga en ny på Mummu & Puuas gård också, för dom har ju tagit bort gungan och rutchkanan därifrån. Det var på tiden också, allt var så slitet och helt fallfärdigt. Undrar när dem ska börja jobba där....?

Min fina ängel

Danilo ser rätt så slut ut hos sin morbror Toni...?

Danilo sneglar på Maria

Bessa har tagit ännu en dopp i poolen och värmer sig hos Anna



Det spelades boule hela kvällen, även vi tjejer var med! Jag ska inte säga så värst mycket för det gick inte så bra för mig... Maria, är det verkligen säkert att det var din första gång???Hmm....Kul hade vi iaf!

När barnen började bli trötta så var det dgas för mig att gå hem. Andres följde oss hem och sen gick han tillbaka dit. Där hade de tydligen riktigt roligt, han kom hem först vid 3.50.... Emellanåt fick jag MMS från honom, däribland en bild på min bror Stefu med nån tequila hatt på sig...? Jodå, dom hade firat MIG riktigt ordentligt sa dom.

Me dom hade nog inte riktigt lika kul dagen efter, eller hur kände du, Stefu?
Själv fick jag väcka Andres halv 12....

TACK FÖR EN JÄTTE MYSIG/ROLIG DAG!!!!
Jag uppskattar ALLTING!
 LOVE YOU!

P.S Tack för alla gratulationer, det värmer i hjärtat!
 

Nu ska jag gå ner och dra täcket över mig, är så trött.... och har ändå såå många bilder och text kvar som jag vill dela med mig av... men det får bli imorgon då.

Sov så gott allihopa! Eller kanske rättare sagt- GOD MORGON!!!
Det är mer sannolikt att detta läses imorgon, eller finns det fler nattugglor uppe nu?


FERNANDOS STUDENT !!!

Wops..... Ligger visst efter lite med en massa bilder....
Men nu har jag gjort mina plikter, så nu kan jag i lugn och ro parkera mig framför datorn en stund, medans Andres sitter bredvid här och tittar "Mina jag & Irene" på TV

Barnen sover och hela lägenheten är städat från topp till tå. När jag kom från badet ikväll så fick jag ett ryck att börja städa ordentligt. Fönster, plockade undan, fixade disken, tvättade badrummet med klorin, dammsög och moppade golven. Ni, vet- min förbannelse. Jag älskar känslan hur det känns och hur det doftar när man moppat. Aaahh...

Jo, nu till saken. Jag skulle ju lägga in text och bilder från 9.6- Fernandos student, och min födelsedag.
(Fast vi firade den först den 10:e, så bilder och text från det kommer efter denna)


Lite morgonbus hela familjen...
 

När det började närsma sig så åkte vi till Stadskajen (Stockholm) för att invänta studenterna springa ut. Det var sååå varmt! Solen gassade på och tusentals människor stod och trängdes och väntade... Som tur är skippade vi vagnen, annars hade vi inte kommit fram överhuvudtaget.

Camilo väntar med Uruguay flaggan. (Abuelo och Danilo i bakgrunden)

Emilio

Diego med lillbrorsan Jonathan

Fernando och resten av studenterna anlände med båt, det flög ballonger och serpentiner och alla skrek och hurrade och var så glada...

Fernando har tagit studenten!

Nicole såg bäst sittandes på pappas axlar. Och Bessa satt på mina.

Fernando med sin mamma Veronica

En varm Nukke, mitt lilla hjärta

Abuelo var snäll som gick och köpte glass till alla våra 4 barn, fast folk trängdes, men det var så varmt så det hjälpte! Tack Abuelo!

Jonathan ville inte ha sin, så jag "smakade" på hans glass. Och sen ville inte Danilo ha sin heller, så vi gav den till Shabnam som bjöd honom ändå. Hihihi... Magen har verkligen börjar växa på henne, såå spännande!

Efter att vi tagit emot Fernando var det dags för dom att åka flak. Jag vet inte hur många säckar med öl dom fick in där, musiken dunkade och studenterna firade med att ha öl/champagne krig... Alla kastade dricka omkring sig och var genomblöta... Tur att vi stod en bit bort! Dom var helt vilda...


Sedan åkte vi till Abuelo och Abuela där vi skulle ha grillfest. Vi hade riktigt otur med bilen på väg dit...Vi hade glömt att handla en grej, så vi åkte snabbt till Coop i Fittja, Andres och Nicole sprang in i affären medans jag väntade med resten av gänget. Det var varmt, så såklart skulle alla börja gnälla... Jag tog upp Jonathan och så kom lapp-lisan bakom mig och sa att jag har parkerat på handikapp plats. Greate. Jag bad honom att inte ge mig böter, att jag vi ska flytta på bilen. Men han vägrade låta mig ringa till Andres och be han komma ut och flytta på bilen, riktig otrevlig jä*vla lapp-gubbe som dom alltid är. Jätte kaxig och längtade bara att få bötfälla mig. "Nej, det går inte, du ska flytta på bilen NU" och så började han skriva boten. Jag sa att jag flytta på den genast. (Vete fasiken vad jag tänkte) men jag frågade om jag sa att jag bara måste spänna fast min son först. Jag försökte göra det långsamt så att jag skulle vinna lite tid och att Andres hann komma, men han kom inte, och gubben stod och blängde ilsket på mig. Bakom mig fanns en kö till fästing vaccin bussen, där stod en man som jag snabbt viskade till om han kunde flytta på bilen åt mig, vilket han snällt gjorde! Phew!  Lapp-lisan var inte så glad, men han åkte ilsket därifrån...

Som om det inte var nog så startade inte bilen igen när Andres väl kom, så Abuelo fick komma med starthjälp...
Men vi kom iaf fram till slut!

Fina Shabnam

Melina leker med tjejerna på filten

Förberedelser....

Innan maten så kom min bror med Anna, Emma & Sebastian. Maten var supergod och alla åt med god aptit.
Efter maten kom Oscar med en tårtbit till mig, dagen till ära. TACK!!!
Tänk va snällt att dom även sjöng för mig!!!

SKÅL FÖR FERNANDO!

Jag och mitt

Tagen på bar gärning.. Jag undrade vart min tårta tog vägen, när jag kom tillbaka fanns bara en liten bit kvar....
Nu förstår jag varför...

Syskon kärlek?

Danilo & Jonathan sökte gensat skydd hos sin pappa och tittar skräcksaget på när deras store bröder Micael och Diego brottas...

Shabbie & Fernando

Danilo & Emma

Some pics....

Både Jonathan och Danilo var jätte griniga hela dagen. Inget var bra. Jag tror att dom kan ha haft ont i låren där dem fick de där 2 sprutorna? och så var det övertrötta och vägrade sova. Dom kunde ju ha missat något!

Dani & Javi

Kärlek
- Emma & Vanessa -

Och här försvann den sista biten tårta....


Sebastian

Dani & Jag

Anna & Nicole myser

Emilio, Andres & Jonathan

Oscar med Melina

Camilo och Julio fixar dreds på Giulle

Jonathan och Melina

Sebastian & Emili spelar fotboll med Abuelo


Tack allihopa för en jätte trevlig dag!
Tack för allt!


Sommarnatt

Idag måste det ha varit rekordvarmt här!
Vi stannade kvar hos Mummu & Puua till sent, och det kändes som att man var utomlands, fast klockan var över elva på kvällen! Me love!

Ja, som sagt kom vi hem sent ikväll, Andres följde oss hem, sen gick han tillbaka för att hålla resten av gänget sällskap. Fast klockan var mycket och alla barnen var supertrötta så badade jag dem. Det behövdes verkligen! Tvättade deras hår och tvålade in dem, och tog upp dem en efter en. Inträffade ett smärre katastrof faktiskt. Spelade ingen roll vem jag tog upp, för då blev de andra arga för att jag inte tog just henne/honom först.
Så till sist hade jag ordnat mig en riktigt fin konsert och jag höll på att bli tokig.

Men jag vet ju också att dom var riktigt trötta, att det var därför. Nu sover alla, så jag njuter av tystnaden en stund innan jag fixar allt klart inför morgondagen. Ni känner ju mig, allt ska vara i tipptopp ordning innan jag lägger mig. Ibland känns det som en förbannelse.....

Hur som helst- Jag hade en underbar dag idag! Tack alla ni som kom för att fira mig, och miljoner TACK för alla presenter! Ni hade verkligen inte behövt!

Jag ska leta fram kameran nu och ladda den, sen ska jag överföra bilder, så dom kommer säkert in imorgon samtididgt som text och bilder från Fernandos student.

 TACK ALLA FÖR IDAG, LOVE YOU!


Fredag!!!

Härligt med en solig och VARM fredag!

TUSEN TACK för ALLA GRATULATIONER PÅ MIN FÖDELSEDAG!!!! (igår)
Det värmer i hjärtat att Ni kom ihåg mig =)

Igår tog Fernando studenten, vilken vi firade hos Abuelo och Abuela till kvällen. Idag ska vi till Mummu och Puua för lite "födelsedags" grill och fika, fast jag tycker inte att min födelsedag är mycket att fira. Man liksom glömmer bort sig, jag kom knappt ihåg hur mycket jag fyllde :) Hahaha... Snacka om senil i "unga"år!

Nu ska vi ta på oss skorna och gå ut och vänta på Andres, sen ska det handlas!

Önskar Er en härlig helg fylld med värme, kärlek och lycka!


Tur med vädret ändå! =)

God kväll!

Idag var vi ju på picknick, en halvtimme innan vi skulle gå slutade det regna och när vi kom ut så var det SUERVARMT! Jätte kvavt! Molnen försvann från himlen och till slut hade vi riktigt fint väder.
Varmt och soligt! Det hade jag verkligen inte trott när jag tittade ut och det öste ner... Men vinden vände!

Vi satte oss på våra filtar och åt jordgubbar, kakor, muffins, bullar, dricka, det var mysigt! Nicole & Vanessa fick presenter av sin Gudfar Patrik och Patti också- Tack!

Det var uppträdanden i form av dans och sång av dagis barnen, Dewin ville inte vara med alls, han ville bara sitta med sin mamma (Karo)...

Danilo äter sin kaka under uppvisningarna

Nukke, Fellu & Bessa


Efter picknicken gick vi till Mummu och Puua, dit även Andres kom efter en stund. Först blev vi bjudna på mat, tack mamma!  Jag hade tagit fram klänningar till tjejerna och t-shirt och shorts till grabbarna igårkväll, men efter att ha tagit en titt på vädret innan vi gick så bytte jag till långärmade. I shouldnt have... Men det löste sig, jag tog av tjejerna tröjorna, vilket funkade i denna värme!

Mina fina docka

Nukke bakar sandkakor

Som ni ser har Puua grävt ner Danilos ben.... Gissa om Mummu var glad när vi gick in och åt mat?
Han hade ju sand precis ÖVERALLT.

Puua tog fram fjärrstyrda bilen som jag så gärna ville prova, men varje gång jag började lköra så jagade tjejerna ikapp den och lyfte upp den... Damn. Närsta gång ska jag komma själv och leka med den, hahahah....

Vanessa

Tjejerna sprang runt utan skor, fast med strumporna på, ni kan ju se hur det såg ut sen.... BRA där Puua!

Puua med prinsessorna

Tjejerna hade superkul med varandra, dom lekte med bollarna i vattnet....

Bessa Bus

Nicoes modell pose

.....Och Puuas!

Efter ett tag ville Bessa hoppa i det iskalla vattnet från igår, men hon trivdes som fisken i vattnet ändå.

Jonathan tog en dopp med kläderna på...

Har jag redan skrivit att Jonathan har blivit en riktig pappa gris? Han vill bara vara i hans famn, han vill inte ens komma till mig! Och när jag ändå tar han, så gråter han efter sin pappa. Och man ser hur han kryper runt i varje rum för att leta efter honom, sen när han ser sin pappa blir han jätte glad och kryper i 280 till honom. Kärlek.
Kanske han inte blir så mammig som alla de andra tre? Kanske han blir "pappalle!"

Ja, och så gick även denna dag.
Nu sover alla barnen och jag har tittat på "Livet på BB" Skulle kunna titta på det hela dagarna... Min mamma likaså. Om jag nånsin skulle bli gravid igen och föda, så ska min mamma vara med i förlossningssalen, det bestämde vi just. Hihihi =)

Imorgon ska vi på Fernandos student. Eller hur säger man?
Hur som helst ska vi dit och efteråt blir det att grilla hos Abuelo och Abuela hela släkten, min bror Stefu, Anna och barnen är också bjudna, så vi kommer hela gänget. Ska bli jätte kul!

Vi höres imorn everybody!
Och tack att ni tar er tid att läsa om vår vardag!
Love ya!


Typiskt.....

Varför har jag lovat att gå med på picknicken på dagis idag? För såklart ska det regna, just IDAG.
Men både Nicole och Vanessa har tjatat och tjatat om att få gå deras kusiners dagis picknick och se när dem sjunger, så jag måste väl... Får bara hoppas att det slutar regna!

Lite regn skadar ju inte, men hur kul är det picknick då?

Nu sover barnen (förutom Nicole) och Andres jobbar. Nähhä, nu ska jag göra iordning det vi ska ha med oss så är det bara att knalla iväg när småttingarna har vaknat.

Ojdå, nu började det ösregna......




BVC- Vikt och vaccinationer

Långhelgen är nu slut, hur har ni haft det? Har ni njutit av solen och värmen?

Imorse ringde dem från BVC och frågade om vi var på väg till dom. Whaaaat?
Jag hade HELT glömt bort att titta i almanackan om vad som händer idag, förutom att Sergio fyller år.
GRATTIS SERGIO!

Vi fick bråttom, jag sa att vi kunde vara där på 10 minuter.
Det var vägning och mätning på grabbarna och Vanessa.
Det ser likadant ut, dom går upp i vikt, men ligger fortfarande lite "under" kurvan.
Jag sa att nu är jag inte alls bekymrad, för dom äter ju.

Sedan var det dags för grabbarnas sprutor. 2 sprutor, en i varje lår.
Våran nya BVC sköteska hade lite "annorlunda" metod att vaccinera, hon ville att dom skulle ligga på skötbordet och så skulle hon sticka ett ben i taget. Jag frågade om det inte fanns nån sköterska ledig som kunde spruta i andra benet samtidigt, så att dom slipper ha ont "2 gånger"... det gick bra, men fortfarande att dom skulle ligga när dom får sprutan? För det första så gick de inte alls, Jonathan ville inte ligga still, så jag bad om att få sitta med honom i knät, så att jag kunde hålla om honom medans han fick sprutorna. Den andra sköterskan (som vi träffat förut) sa att så brukar dom alltid göra.
Båda grabbarna blev lite ledsna när dem blev stuckna, men det gick fort över. Tuffingarna!
Jag fick med min en massa post.it lappar med 108373659 nya tider för barnen att hålla reda på.

Efter grabbarnas vila gick vi till Mummu och Puua och njöt av dagen. Jag hade tagit med mig bikini så jag hoppade i poolen med Bessa och grabbarna.
Jag la i Nicole också, men hon kom lika snabbt upp igen och var hur ledsen som helst...
Mummu hjälpte mig att skriva ut några viktiga papper också, tack Mummu! Jag vet inte vad det har tagit åt våran utskrivare, känns som att ALLTING pajar precis nu, exakt samtidigt, everything is falling apart! Typiskt...

Jag, Danilo, Jonathan, Vanessa, Dewin & Sebastian badar

Dewin & Felicia

HAPPY!

Ett blivande proffs? Såg ut som att han VISSTE vad han skulle göra med klubban, att han verkligen siktade på att träffa bollen med den. Vänta ni bara, ska ni få se... ;)

Nukke


Imorgon är vi bjudna på picknick på Dewin & Sebastian dagis som vi ska gå på. Vi var iväg och handlade jordgubbar som säkert iaf Vanessa kommer att käka upp.

Nu har jag precis suttit och soretrat med enormt tvättberg i form av rena kläder hur länge som helst....
Idag bytte jag sängkläder till allihopa, älskar att lägga mig på nya, rena lakan. Men bara där växer tvätthögen en hel del... vem orkar tvätta och tumla kläder när det är så fint väder ute? Då har man väl bättre saker för sig, hahaha...

Nicole ligger och inspekterar något...

Ojdå, min sandkaka fick stå kvar i sisådär 5 sekunder iaf. Alltid något!


Nu ska jag fixa det sista inför natten, sen ska jag sova!


Årets FÖRSTA dopp! - 6.6.2011-

Halloj!

Igår tog vi en promenad till fina Rudan och tog årets första dopp! Eller- Jag, Bessa och Danilo iaf.
Nicole ville bara doppa fötterna lite försiktigt och tyckte att det var "jätte kallt!" Andres likaså... Och Jonathan satte sig med sen snabbt upp igen till pappas trygga famn. Jag höll Danilo i händerna och han bokstavligen sprang in i vattnet! Och Vanessa hade hur kul som helst och blev jätte sur när vi skulle upp och värma oss. Hon sprang in och satte sig och försökte dyka, och sen lekte hon en lång stund på strandkanten och bakade sand/vatten kakor.

Jag och Nukke på väg till Rudan

Min fina familj

Jonathan har blivit en riktig pappas pojke!

Fika med lite jordgubbar, dricka och kakor. Och Tack för sockerkakan Kimmo, Taru och familj!

Nukke

Grabbarna ska bada med pappa...

Toni, Tobi, Mummu & puua kom och höll oss sällskap också. Jag och brorsan dök i från bryggan, sköööönt!!!

Mummu & Bessa solar...

Vanessa badar! =)

Vi tog en liten paus när vi promenerade hemåt...


Vi hann bara hem en sväng, och sen åkte vi och åt middag =)

Hey, vänta på mig!


Igår kom det en man och köpte våran crosstrainer. Känns jätte bra att den blev såld så fort, nu har vi jätte mycket plats helt plötsligt i nedrevåningen... Och ett litet klirr i semester kassan slår aldrig fel!

Nu ska jag ta och moppa golven här hemma innan bustrollen vaknar och det är dags att gå ut och leka i solen!
Höres ikväll!


Nicole & Vanessas 2 och 3-års KALAS !!!


I Söndags hade tjejerna sitt gemensamma kalas. Nicole fyllde ju 3 år den 30 maj och Vanessa fyller 2 år den 26 juni, så vi slog två flugor på en smäll och ordnade ett kalas för dem båda, precis som vi gjorde förra året.
Söndagen var en superstressig dag... Det är väl alla kalas dagar, men just denna dag var stressigare än vanligt för vi hade så mycket grejer kvar att göra.

Morgonen började med att vi åkte till Skärholmen, till party-affären där och köpte det sista vi behövde som dekoration för kalaset, och därifrån vidare till Tumba för att hämta tårtorna som vi beställde. Första gången jag inte gjorde tårtorna själv inför kalas... snyft. Men Andres har nog tröttnat på mina tårtor, eller?


Måste bara berätta en grej som hände när vi var ute på vift. Vi stod i kön nånstans och så säger Bessa att hon är kissnödig. Jag höll just på att betala för tårtorna, var lagom stressad och kunde inte lämna kön för att springa och leta efter toaletten, så jag sa att det är OK att hon kissar i blöjan. Hon tittade på mig lite fundersamt och så tänkte jag inte mer på saken, förrän jag såg hur hennes byxor blev helt blöta.
Jag hade helt glömt att sätta på henne blöjan när vi åkte hemifrån!!!!
Hon får ju vara utan blöja när vi är hemma, och så när vi skulle gå hade jag glömt bort det, och stackaren fick kissa på sig, för att JAG sa det! Fy va jag kände mig dum! Tur att vi hade extra trosor och byxor med oss, men ändå... stackaren....

Vi åt lunch och sen snabbt till lokalen för att fixa inför kalaset och klockan tickade på. Tack till Puua som kom och hjälpte oss! Och Emma som blåste ballonger så luften gick ur henne... Vi hann precis hem och byta och ner igen innan gästerna kom! Phew!

Grabbarna ville gärna hjälpa till med present öppning, men nöjde sig med snörena..
Vid kalas bordet. Och såklart sjöngs det på alla 3 språk ;)
Hör och häpna- Nicole satt kvar på sin plats medans vi sjöng!

Jonathan & kusinen Sebastian

 GRATTIS MINA FINASTE ÄLSKADE PRINSESSOR !!!!!

Melina & Jonathan

Nicole och Bessa ville bara leka med Emma och Puua hela kalaset...

Andres & Melina


Jag var så otroligt glad att min käre morbror Lasse kom med barnen Mikaela och Jon, vi har alla saknat dem nåt otroligt mycket! Det var 1 år sedan, på Stefu och Annas bröllop vi såg dem sist. Tiden går helt sjukt fort. Det värmde i hjärtat att dom tog sig tid att komma, vi alla uppskattade det jätt mycket! All styrka till dem, och Minna- vad vi saknade dig och tänker på dig!

Det var så skönt att sitta och prata med min kusin Mikaela, hon har blivit så stor... Hon fyllde hela 18-år samma dag som Nicole fyllde år! Det kändes inte alls som att det var länge sen när vi gick till Mäkilä tillsammans, hand i hand... Men hon var liten då... Vi har haft så mycket skoj tillsammans, och det var roligt att träffas och prata. Jag kom på hur mycket jag saknat det..
Tyvärr gjorde detta att jag inte hann vara så värst social mot de andra gästerna, men dom förstår nog ;)

Mikaela

Jon, Emma, Nukke & Puua

Hmmm... vilket bok ska jag läsa nu....?


När kalaset var slut så satt vi och väntade på Barbara som skulle komma och hämta nycklarna i en halvtimme...
Tusen, tusen, tusen TACK till alla er som hjälpte med städningen, det går alltid så mycket snabbare när man får hjälp, och underlättar något enormt! Tack!

Mina kära Mamma

...Sitter och väntar på att Barbara ska hämta nycklarna...

Bessa & Emma


Jag vill tacka alla er som kom och firade Nicole & Vanessas födelsedagar, det uppskattades jätte mycket, och flickorna var så glada! Dom fick en MASSA fina presenter som dom älskade! TACK, TACK, TACK!!!!!!
Tack att ni kom och tack för allt!
Det värmer att ni tagit er tid att komma och fira med oss, we love you
Felicia & Dewin- Vi saknade er jätte, jätte mycket på kalaset! Det kändes tomt utan er, men jag hoppas att ni hade superskoj på Furuviks parken med er pappa! Älskar Er!


När vi kom hem började Andres blåsa upp deras nya hoppborg som tjejerna fick från Diego & Shabnam och jag började tömma den stora säcken fullt med presenter. Det var jätte fina och bra grejer till dom som jag tror ger dem mycket glädje. Jag funderar på allvar att vi måste flytta till ett större ställe, med tanke på hur mycket grejer dom har fått!

Brudarna har picknick i hoppborgen. Även grabbarna var helt tokiga och hoppade som bara den!

Picknick korgen från kompisarna Noa & Milo var jätte häftig, tyckte tjejerna som har "fikat" med den hela dagen/kvällen


Kvällen  avslutades med en film, och sen God Natt!
Jag är sååå lättad att kalaset är över nu. Det har hur som helst legat som en stress moment framför en, men nu behöver vi inte tänka mer på att ordna kalaser på läääänge. Det har varit mycket kalas ordnande med trippeldopet, grabbarnas 1-årskalas och nu tjejernas...
Visserligen fyller jag år på torsdag, men det är inget vi ska fira sådär med lokal och grejer, hahaha... Och Bessa fyller 2 år 26 juni.... Inget stort blir det, bara en tårta och paket. Igen.


Lördagen i bilder =)

Verkar som att jag fått mig en dålig vana att ligga efter med bilderna alltid ca. 2 dagar...  Måste förbättra mig, annars sitter jag där, men en massa bilder som ska in, och att ladda in dem på bloggen tar tid... Men nu börjar vi!

Som jag skrev förut så åkte vi till Fittja Festivalen i lördags och spenderade nästan hela dagen där.
Jag skippar snacket lite och skickar in bilderna istället. En bild säger ju mer än tusen ord, right?

Nukke på väg till bilen... damen har minsann alltid med sig sin väska!

Innan vi gick till festivalen så stannade vi hos Abuela och Abuelo för en fika.

Danilo undrar vad han ska hitta på för bus näst...

Danilo & Emma

Besoliina tar det lungt och njuter av dagen...

Andres med Dani & Nukke

Abuelo & Danilo

Abuela & Jonathan


Storebrorsan Micael kom förbi också och följde med till festivalen. Han gick runt med Jonathan i famnen och lät honom dra i buskarna så att han hade blad kvar i händerna, och han skrattade helt hysteriskt. Så roligt var det
Vanessa, Micael & Abuela. Bessa leker såklart med brorsans iPhone...

På tivolit!
Nukke & Pappa

Vanessa med kusinen Javier

Farbror Oscar passar de sovande grabbarna medans vi tittar på när Emma och Micael åker karusell

Nu j*vlar ska det vinnas på lotterierna!

Här sitter jag med mina 5 barn

En drick-paus

Tjej-ligan var helt fascinerade av att se alla uppträdanden... ja, som ni kanske ser?

Jag, Emma & Vanessa svalkade våra fötter i Fittja badet, vi var sugna på att hoppa in, hela gänget! Nicole höll sig på tryggt avstånd med sin pappa...

Min söta brorsdotter Emma


När vi kom hem lagade vi mat och sen ut igen. Måste passa på när vädret är så underbart!

Bessa gungar lillebrorsan.
(Super Mario Bros fick dem av kusinen Fernando)
Dom tycker om den jätte mycket, Nicole sov t om med dem den natten!
Popeye!

Sötisen

Sedan og vi en promenad till Mummu och Puua, Emma skulle få sin övernattnings väska från Anna & Stefan också.

Tjockisen, nej förlåt jag skulle inte kalla honom det (för att han nu själv kallar sig för "Kockis")
Danilo somnade i gungan!

Kärlek.

Kvällsmys innan läggdags


En toppendag! Tack alla!

(Inlägg på tjejernas kalas fortsätter inom kort!)


Tröttt, tröttare, tröttast.....

Är alldeles för supertrött för att skriva idag, jag kämpar t om för att skriva detta....
Kalaset gick iaf superbra och jag är så tacksam att alla kom och miljoner tack till er alla för de fina presenterna!
Mer text och bilder imorn ;-)

Ta hand om varandra nu gott folk. =)
Natti!


Fittja Festivalen

Halloj!
Lördag kväll nu, grabbarna är nattade och tjejerna har bänkat sig på soffan med en massa chips, popcorn, dricka och godis och en Pippi film. Emma sover över hos oss idag.

Idag har vi varit på Fittja Festivalen nästan hela dagen. Underbart väder, solen skiner och det var varmt och skönt.
Vi har haft det mysigt, gått runt på tivolit där Emma & Micael åkte nån karusell, och så har vi knatat runt och till slut satte vi oss ner på våran filt och bara var. Dem hade en massa uppträdanden som tjejerna tyckte var skoj. Vi åt även en massa Churros! Så goda dom var!

Såklart tog jag en massa bilder, men jag orkar inte överföra dem just nu, jag är helt slut efter denna dag.
Grabbarna också, dom somnade nämligen i gungan hos Mummu & Puua...
Men bilder kommer! U know it... =)

Imorn är det tjejernas kalas, och vi har en MASSA att fixa inför kalaset. Men det ska vi ta tag på direkt på morgonen.... Ska dubbelkolla listan över bjudna, det är många som inte kan komma... :( Men det blir bra ändå!

Hur har eran helg hittils varit?

Nu ska jag lägga mig på soffan jag med, jordgubbarna kallar....


Churros! Har ni smakat? 


Hur hittar jag filmen?

Jag har fastnat framför datorn och för bara en saks skull: Jag har letat och letat efter en film som jag såg på 90-talet som jag så gärna vill se igen. På svenska heter filmen "För barnets skull" men det hjälpte mig inte mycket. Jag hittade absolut inget med det namnet, och inte heller kom jag ihåg vad nån av skådespelarna heter...
MEN- nu har jag hittat den! Den heter "In a child´s name" och jag undrar vart jag kan få tag på den...?

Jag sitter här med inpackning i håret som jag ska sova med.... mitt hår går av! Efter badet idag så kändes håret som tuggummu, alltså att man drar i den, och så gick håret av! Nu är det kört med färgning för min del, jag vill gärna behålla kvar mitt hår. Så jag tror att jag ska bara köra med toning från och med nu. Egentligen skulle jag bara vilja raka av mig allting och när jag vaknar så har jag fint och starkt LÅNGT hår igen. Hahah.... Varför finns det inget medl som gör så att håret på huvudet växer snabbare? Nåt schampoo eller nåt?
Neulash för håret? Anyone?

Nu är det dags att ladda batterierna för imorgon... Imorgon ska vi på Fittja Festivalen vilket ska bli jätte kul.
Det bästa är att vädret ska bli toppanbra! + 25 grader! Me like!

Nu vaknade Nicole av madrömmar, have to go....

God Natt allihopa!

P.S På söndag är det dags för tjejernas kalas !!!


Fredag- Poolhäng & Vattenkrig

Idag har det varit strålande väder! I love it!! Jag ÄLSKAR sommaren och allt vad det innebär.

Folk är ute umgås med varandra, går på picknick, grillar, leker, spelar spel, stranden, bada, äter jordgubbar/melon, bara fötter, lätta kläder, alla är på så mycket bättre humör, och man slipper alla hemska ytterkläder, jag älskar värme!
Förstår inte riktigt varför jag egentligen inte bor i något vackert land där det är sommar hela tiden? Visst har hösten och vintern sin charm också, men att det ska vara sååå jäkla lång!? Jag hatar ju kyla, jag hatar att frysa!
Drömmen vore väl att bo utomlands de värsta vintermånaderna och komma tillbaka när det blir vår.

Imorse ringde Puua och undrade vart vi var, han ville fylla på den stora poolen. MEN- barnen var jätte trötta och jätte griniga så jag tänkte att dom får sova hemma en stund, och så gåt vi när dom vaknar. Jag gick ner och la mig också, och vaknade över 2 timmar senare. Ops... Så det var nästan så att vi vaknade och så gick vi med en gång. Kändes som att jag gick i sömnen lite...
Den här bilden skickades till min mobil: Puua på plats med en iskall öl...

Eftersom jag glömde min bikini hemma, så fick jag låna ett linne av Mummu och så bokstavligen DÖK jag i.
Nicole vägrade, hon satt i sandlådan med sin pappa istället, jelt röd om kinderna pga. värmen, den lilla Prinsessan...
Hon har blivit ganska "pappig" nu. Väldigt mån om vart han är, vad han gör... "Vart är min pappa? Vad gör min pappa?" Allt är "MIN Pappa"... Gulligt tycker jag.

Syrran och Peter kom förbi en snabbis innan dem skulle till restaurangernas dag i stan med brorsan Toni...

Min fina docka bakar sandkakor och gör slott med sin pappa...

"Tjockisen"
 Vi måste nog sluta kalla honom för Tjockis, för han börjar själv tro att han heter så... han säger hela tiden "Kockis!" Stackaren...

Ja, och så var det det här med vatten krig. Allting började med några vattenpistoler som sen gick över till hinkar, och ännu större hinkar.


Vi skulle börja tömma poolen med vatten, och så sköt jag Andres med den lilla vattenpistolen som kanppt nuddade honom. Helt plötsligt när jag skulle gå in så kastade han en hel stor hink vatten på mig! Vad han inte såg var att grabbarna satt och lekte precis vid mina fötter, och för dem var det som en stor flodvåg som svepte över dem så dem höll nästan på att drunka!  Stackarna blev heeeelt genomblöta, såg ut som att dom hade dykt nånstans, och håret bara hängde i ansiktet helt genombött... Jonathan blev ledsen, men Danilo som såg ut som en dränkt hund bara tittade. Vi tog av oss alla kläder, alla tre och la dem i torktumlaren. Jag fick låne kläder av Mummu och grabbarna var i bara blöjan. Hahahaha, nu när jag skriver så kan jag inte sluta skratta, ni skulle ha sett hur grabbarna såg ut!Och Danilo som satt delvis på blomjord, och... ja... ni kan ju tänka er hur det såg ut. Hahahahaa..... Jag fick aldrig min revanch för Andres, för av nån konstig anledning vågade han inte komma nära mig när jag gick där med min hink fullt med vatten. Men Puua var fräck han. Han hämtade också en hink och kastade på mig, som kom på Nicole också. Men han fixade jag ....

Kul med vattenlekar, eller vad tycker ni?


Torsdag- Grill & Spel

Igår, torsdag började med att vi gik till Coop där vi träffade Mummu & Puua. Vi storhandlade tillsammans, vi fyllde frys och kyl fullt efter att det ekat där inne... Vi bestämde oss för att träffas och grilla, så Bessa och Nukke åkte med Mummu och Puua hem till dem och Andres, jag och grabbarna åkte och handlade jordgubbar och så hem och packa upp.

Maten var riktigt god, och Puua hade gjort sin speacilté sallad som jag som liten alltid älskat. Vi hade en väldigt mysig dag med god mat, god sällskap och en massa spel.

Dani vid matbordet igen.


Nicole tjuvar lite godis...

 Mina hjärtan

Grillkungen Andres

Vad ska hon hitta på för bus nu då?

Plötsligt försvann Bessa under bordet, och med sig hade hon en penna. Puua skrattade vid bordet och vi tänkte "Va skrattar han åt sådär?" Och sen kikade jag under bordet: Bessa bus sitter och ritar på hela hans ben!!! "Rölli" sa hon att hon ritade.... Okiii....

Nu är det något bus på G igen.....

En cool Vanessa

Vi spelade lite "golf", eller rättare sagt, Puua grävde ett hål och vi hade en startlinje som vi skulle försöka få "golfbollen" in i hålet med så få försökt som möjligt.... Nicole och Vanessa ville gärna sno bollen hela tiden.
Efter att det blåste storm denna dag också, så bestämde vi att fortsätta kvällen hemma hos oss istället. Så Mummu & Puua följde med oss och vi hade en mysig kväll tillsammans.

Puua och brudarna sjunger för fulla muggar

Nicole med sin nya posé

Puua & Danilo

Det är roligt när Mummu kittlas!

Snart ville alla vara med....


Onsdagen i bilder

Halloj mina kära läsare! Ledsen för den dåliga uppdateingen, men jag har haft fullt upp och på lite risig också.
Men som sagt: Man ska inte klaga!
Som jag skrev sist i onsdags var ju att jag skulle fuylla på poolen för att Nicole ville. Jag var mycket tveksam till om hon skulle i, för hon brukar inte vilja bada utomhus. Förra sommaren tog det en låååång tid innan hon vågade sig i, men hon tyckte ändå att det var jätte kul.
Jag fyllde poolen på balkongen med varmt vatten, och så vaknade Bessa och grabbarna, som hoppade i direkt.
Nicole stod bredvid en låmng stund, men hör och häpna, eller ännu bättre, se på detta:

She´s in!

Efter det här fick vi slänga poolen, för den hade hål, så hur mycket man än blåste så var luften snart slut ändå. Och våran balkongsmatta blev genom blöt... FAST vi hade handdukar på golvet. Ja, ja det torkar väl??

Lite senare kom brorsan & Anna med sina barn Emma & Sebastian för lite fika. Såklart showades det...

Emma & Nicole dansar...

Vanessa & Emma

Sedan gick vi till Mummu & Puua. Det blåste storm, så vissa stunder gungade gungorna högt av sig själva, kändes lite spooky och övernaturligt, hahaha...

Kryp-race till Puua
 

En liten gruppbild:
Andres, Mummu, mina bröder Toni & Stefan, Nukke, Danilo, Puua, Jonathan, Emma, Vanessa & Sebastian

Grabbarna på plats i gungorna

Bessa har blivit bonde

Linus ville också vara med på bild

Jonathan

Puua drog Nicole runt gården, och Vanessa gick bestämt efter med sin lilla serveringsvagn... och bakom dem kryper Danilo som också vill hänga med, hahaha...

Till slut hann han ikapp!


Sen kom min morbror Lasse med sin mototcykel! En mycket trevlig överraskning! Alla barnen blev helt till sig, dom fick provsitta och var så stolta så. Speciellt Dewin som är helt tokförtjust i allt vad motorcyklar heter...


När vi kom hem så var det dags att bada, på med pyjamas, fixa välling till Prinsarna och få dem i säng. Jag, Andres & tjejerna hade lite myspys på soffan och tittade på filme "Little man" på TV. Nicole somnade på soffan som en stock.. En mysig dag!

(Fortsättningen följer...)


1 Juni !!!

Sommartider, Hej, Hej Sommartider!

Första juni idag. Känns konstigt. Sommaren är här!

Just nu ligger Vanessa och grabbarna och sover, Nicole tittar på Playhouse Disney och äter ett äpple, Andres jobbar... Jag gillar dessa stunder då de 3 minsta sover, då har jag tid att varva ner från allt... fast jag har en papegoja här bredvid som pratar oavbrutet. Idag har vi varit ute på gården, bakat sandkakor och gungat innan det var dags för lunch. God potatis gratäng och kalkon och grönsaker- GOTT!

Ute skiner solen och vi får hålla fönster stängt. Varför? Jo, för dom håller på å bygger nya lägenheter så dem spränger där ute stup i kvarten. Först en väldigt hög tuta som varnar att snart ska dom spränga, och så sprängs det så högt att allting skakar. Så medans barnen sover så hålls fönstret stängt så att det stänger ut lite ljud iaf... Balkong dörren står öppen, måste få friskt luftm, men den är ju mot gården så det gör inte så mycket.

Bilder från igår förmiddag

Här satt Dani och fixade och donade, och så tappade han en spade och skulle själv ner efter den och hamnade med ansiktet före i sanden. Han blev alldeles röd i ansiktet där sanden rivit honom, stackaren..



Igår när vi kom hem från dalens sjukhus så gick jag och hämtade min familj och gick till Mummu & Puua. Puua hade en överraskning åt oss: TADAAAA!
Han har snickrat upp en gunga till barnen!
Nu kan dem gunga samtidigt, TACK PUUA!!!

Sen gick han till kiosekn med tjejerna, såklart hade han köpt godsaker till tjejerna....

Det blev en spontan grillning också, kött och korv. Och tårta till efterrätt! Tack så mycket! =)

Vi hade en jätte mysig kväll, vi spelade fotboll och hade roligt, jag jagade tjejerna så att dom höll på att kissa på sig av skratt...

Bessa har en bebis i magen

Min lilla sötnos

Danilo gillade att sitta och gunga och fånga bollen samtidigt

Mina prinsar

Tårt-dags

...... vad äter han NU DÅ!?

Jonathan och Puua

Lilla modellen måste ju hinna posera också...

En ren och fin kille?

Ni ser väl att Puua försöker dra in magen när jag tar fram kameran??


Nu vill Nicole att jag ska fylla deras pool med vatten... Ska bli roligt att se om hon ska hoppa i sen eller inte....
Hej så länge!


RSS 2.0