FINLAND- Del 1.

Så! ÄNTLIGEN är jag klar med första delen av Finlands resan!
Det tog sin lilla tag, men det är så mycket bilder och det tar tid när bilderna ska laddas ner var för sig... och jag tog ju bilder med två kameror så alla bilder låg huller om buller.

Vi hade en jätte bra resa, sammanfattningsvis och tur med vädret hade vi också! Solen sken och det var varmt, det var någon enstaka regnskurar, men då har vi alltid tajmat det med att vi var ute och handlade, och när vi skulle tillbaka till stugan igen så sken solen och allt var torrt. Vi var nog inte inne en enda stund på hela resan, förutom när vi sov. Och gissa vad? Andres överlvde också, han tog inte alls in på hotell! Han hade det hur lungt och skönt som helst... fast toan besökte han först när vi kom hem igen, hahaha....  Han gillar inte det där med ute-dass alls... Men t om Nicole gick på toa där helt utan problem. Hon sa hela varje gång hon behövde gå på toan: "Mamma, mennään paska huussiin" (Mamma, vi går till skit dasset)

Barnen har haft det hur bra som helst, dom sa på en gång att "det här är vårt hem" och dom älskade att vara ute i naturen och njuta av livet- helt enkelt. Första natten frågade Vanessa vart TV:n var och att hon ville se på Pippi, men annars märkte dem inte av att det inte fanns el ens.

På den här första delen tänkte jag lägga in bilder från båtresan till Finland och på fredagen, låter det bra?
Då kör vi!


Min syster Karolina och hennes barn Felicia och Dewin samt pojkvännen Peter åkte med samma båt som vi.
Vi väntar på att båten ska komma i hamn...

Nicole, Dewin & Vanessa

Dewin & Karo (min syster)

Nicole på plats i hytten

Glada gänget!

Middag på båten

Kusinerna Nicole & Dewin

Efter att ha vart och köpt lite gott på Tax Free var det dags för lek i bollhavet. Alla förutom Danilo gillade det.
Min fina Jonathan

Danilo hänger i baren med sin pappa

Vanessa & Felicia dricker Ville Viking drinkar och tittar på showen..

Dewin med sin blinkande clown näsa


På morgonen väcktes vi tidigt av städerskorna, hur jobbigt som helst, för barnen och vi var supertrötta. kvällen före protesterade Vanessa, för hon ville inte sova, så allt var bara stressigt när vi skulle ut från båten. Andres gick först ner för att lämna vagnen i bilen, sen kom han upp och hämtade oss. Det var hur mycket folk som helst som stod och trängdes och trampade på ett och samma ställe, svetten rann, barnen var trötta, grejer att bära... ja... ni hör ju hur det låter. Det var trångt, vi kunde knappt öppna bildörrarna för att komma in i bilen, men till slut gick det. Nicole blev åksjuk i bilen och kräktes över min påse körsbär, och efter en stunds skrik och gråt somnade alla som stockar. Vi åkte till Forssa och stannade på ett ställe som är öppet 24/7, dit kom även Puua och Mummu och mötte upp oss. (Dom hade kommit till stugan kvällen före.) Därifrån åkte vi till torget, vilket är ett måste, för jag ÄLSKAR ärtorna och jordgubbarna dom säljer. Eftersom det var midsommar så skulle dom stänga tidigt i alla affärer och så skulle allt förbli stängt i stan, förutom på just "Autokeidas" som ligger en bit bort.

Bessa & Puua (och Nakki) på torget

Barnen och Puua provsmakade ärtor i varje stånd

Min fina älskling med Prinsarna

Andres & Jag vid ankdammen

Vi passade på att handla inför kvällens grillning, samt frukost och allt vad vi tänktes behöva. EN MASSA Smurf och Muumi dricka köpte vi!!!

Paita ja Perse

Nukke & Puua

Och sen var det dags att åka till stugan. Älskade stuga! Jag hade förväntat mig det värsta, men blev glatt överraksad. Det var jätte fint där. Alla minnen kom tillbaka från barndomen... Som om jag aldrig åkt därifrån.

Karo och Peter satte upp sin tält, likaså Mummu och Puua. Och så stod min mosters och hennes mans husvagn på gården. Senare på dagen kom min morbror Lasse med sonen Jon och min morbror Harri. Så det var 4 tält och en husvagn på gården och bara vi sov inne i stugan. Lyx!
När vi hade packat upp allting åkte vi tillbaka till "Autokeidas" och hämtade mat från Hesburger som ligger där. Gott! Men tyvärr inte alls lika gott som jag hade föreställt mig från förra gången...

Vi sitter och äter i stugan

Vanessa på stranden

Min söta tjej!

Nicole har plockat blommor

Utsikt från stugans altan

Dags att dra till "Mäkilä"!!!
Det är så vi kallar bondgården för (det är deras efternamn) Där har vi tillbringat varje dag när vi varit i stugan som små. Vi hade t om speciella "Mäkilä" kläder, så vi slapp tänka på att vi skulle bli skitiga, hahaha...
Andres, Puua & Peter spelade boule i skogsvägen...

Vanessa & Felicia på väg till "Mäkilä"

Jon och Spindelmannen Dewin

Vi möttes upp av 3 stora hundar som skällde och sprang mot oss, så Nicole och Vanessa blev rädda. Men dom var jätte snälla! Mamman i huset- Leena trodde inte att det fanns hundar i Sverige efetrsom tjejerna var så rädda för dem... hahahaha... Men det dröjde inte länge innan tjejerna ens märkte att hundarna var nära. Och grabbarna älskade dom och var inte ett dugg rädda.

Varje sommar när vi kommer har dom kattungar och små kycklingar och nya kaniner, detta år var inget undantag. Här håller Felicia i en kattunge...

Och Jon visar kattungen för Nukke, Nakki & Bessa (smeknamn)

Felicia blev helt kär i denna svarta söta kanin

Och så sprang vi iväg och hoppa och leka och busa bland hö! Precis som jag, mina syskon och kusiner, och även våra mammor och pappor gjort här när dom var små....
Härligt att även våra barn fick den chansen.

Som ni ser så hade vi hökrig, så det var hö i håret, på och i kläderna... precis överallt.

Vanessa hittade en stor traktor i det gamla lekhuset.

Vi blev bjudna på saft och kakor av Leena. Hon är så snäll, alltid lika glad och alltid känner vi oss så välkomna.
Här ligger en av hundarna och vaknat under bordet. Snart fick han besök av Bessa som ramlade ner från stolen och under bordet, hon satt där under med hunden, stackaren... :)

Danilo & Jonathan utforskar stället

Leenas barnbarn var där och visade grabbarna de små kycklingarna... Jonathan tog tag i hans hals och drog. Stackars lilla kyckling!

Nicole, lilla kycklingen och Jag

Min fina kusin Jon

Lek på bondgården...

Jon är helt chockad över att Jonathan kan stå en stund! Hihihi...

Vanessa kikar på getterna

Nicole matar dem med gräs...


En grej som är nytt på bondgården var en stor studsmatta! DIIIIT!

Klockan hade gått rekord fort sen vi var där och helt plötsligt var klockan nästan 9, så vi började gå tillbaka till stugan. You know what they say- tiden går fort när man har roligt!
Jonathan somnade i vagnen så gullige Jon fick bära honom HELA vägen till Mökki så att han inte skulle somna.
TACK JON!  Båda två kallas för "Jonsku", så det blev lite förvirring där ibland :) Men det fick bli "Jonskut" istället.

När vi kom tillbaka ville Felicia följa med vår mosters man Jussi på en kort fisketur...

Mummu med sin syster Kirsi "Ville-täti" som alla barn kallar henne för...

Nukke & Bessa tittar när Dewin ska bada

Dewin

Jag med Dani och Nicole

Bilder från stranden....

Andres, Peter och Puua ska kika på ett fiske-nät dem lagt ut i vattnet

Jag vet inte hur många par strumpor och byxor hon blötte ner på det här viset. Fortfarande är hennes blinkande gympadojjor genomblöta, så hon fick åka till båten med sina gummistövlar... fast på båten fick hon vara helt utan skor, hahaha... Men hon satte sig ner på första bästa plats, om det var i vattnet eller inte spelade inte så stor roll... Nästan gång måste jag ta med extra många strumpor tydligen...

En nybadad Dewin med sin mamma Karo

Sötnos Nicole

Andres, Felicia & Peter på fisketur

På bryggan väntar tjejerna...

Stugan från stranden

Bööööö!

Jonathan sitter och njuter av livet...

Danilo likaså

I Finland dansar man INTE runt midsommarstången och leker små grodorna, där tänder man en brasa, som på Valborg här i Sverige ungefär. Så vi plockade en massa grenar, ved och annat bränbart till vårat eget midsommar brasa vid vattnet. Jag kommer ihåg midsommar i Mökki när jag var liten, när det blev mörkt såg man hur många brasor som helst runt sjön... jätte fint tyckte jag alltid. Denna år såg jag inte brasan brinna upp, tyvvär. Jag låg och sov med resten av min trötta familj...

Puua är Avslöjad! Vi hittade någon annans hemliga gömställe där dem hade gömt en massa ved, mitt i skogen, bredvid vår stuga, och därifrån hämtade vi ved till bastu kvällen också..
Jonathan hälsar på sin gammelmoster och Mummu i husvagnen. Han bjuder på en liten pusskalas. I annat fall är det Danilo som är pussgurkan i familjen.

Herrarna bastade för fullt och vägrade nästan komma ut... Felicia råkade gå in där och kom ut lika snabbt, röd som en tomat i ansiktet och skrattade åt vad hon fick se där inne. I dont wanna know ;)

Bild bevis på att Andres vågade ta sig årets frösta bad!!!
Medans vi väntade på vår tur att basta så grillade vi korv till barnen...

Denna första kväll gick inte precis som jag hade förväntat mig. Alla var övertrötta och klockan hade hunnit bli för mycket, så både jag och Andres somnade samtidigt som barnen. Jag hade världens huvudvärk också... men jag låg i sängen och lyssnade pä när morbror Lasse spelade på sin gitarr nere vid grillen, precis som jag gjort varje kväll som liten flicka. Tur att jag fick chansen att vara med nästa kväll...

Här sover vi!


That´s all for now folks!
Fortsättningen kommer imorgon...

Nu är jag jätte trött, vi har vart på NEO med grabbarna idag, vilket gick jätte bra- nu behöver vi inte gå dit längre, nu är det bara BVC som gäller. Och sedan har vi vart i Rudan och badat. Tog såklart bilder, men dem kommer imorn dom också... Nu ska jag göra Andres lite sällskap, GOD NATT!

P.S JÄTTE roligt att så många "nya" läsare har trätt fram, era kommentarer uppskattas, känns roligt att veta att ni finns därute och gillar min blogg!
KRAMR!


Kommentarer
Postat av: Helena

Åh, vad ni ser ut att ha haft en härlig midsommar i stugan. Det är ju jättehärligt där!

Och vilken mysig bongård ni är och besöker, tänk om alla barn fick uppleva nå sånt.

Ser fram emot fortsättningen på Finlandstrippen. :)

Kram o godnatt

2011-06-29 @ 01:46:29
Postat av: Rockmom

Vilken härlig stuga ni har. Hoppas att ni inte behöver göra er av med den!



Vi har lite olika traditioner i Finland på midsommar. Här uppe Österbotten, i de svenska trakterna, så tänder vi inga eldar på midsommar, det gör vi på påsklördagen istället.



På midsommar sätter vi björkris runt dörrarna, och så äter vi förstås sill och nypotatis :)

Men inga midsommarstänger, det har du rätt i!!



Kram till er

2011-06-29 @ 07:41:55
URL: http://rockmom-rockmom.blogspot.com/
Postat av: Lina

O herregud hur orkar ni phust phust..skämt

Hittade din sida via nån som länka på familjeliv. Har tvillingar som fyller 1 år nu till veckan och jag tycker det är tungt vissa dagar beundrar eran familj STORT. Ni verkar vara en härlig familj.. Ska fortsätta läsa här i bloggen nu. Ha de bra

2011-06-29 @ 12:01:41
Postat av: Lotta

Hej! Ni ser ut att ha haft det mysigt :) hoppas du/ni lyckas vila upp er lite efter den hektiska helgen. det ser härligt ut att vara så där i skogen utan massa väsen och trafik överallt, jag tycker det är jättejobbgit att bo i en storstad och bara längtar efter att kunna flytta härifrån!

hoppas ni har det bra!

kramar

2011-06-29 @ 16:20:43
URL: http://viivalencia.blogg.se/
Postat av: Linda - 3barns tvillingmamma

Åh vad det ser mysigt ut!

Skönt att allt är bra med killarna!



Jo med mig är det väl ok. Utslagen vill inte försvinna... Å det är verkligen jobbigt att undvika solen när det är blå himmel och 30 grader. Jag har fått kortison och antihistamin tabletter så vi får se om det hjälper. Än är det inte bättre.... Suck.

Kram

2011-06-29 @ 21:35:23
URL: http://lindabt.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jätte fint foto på Nicole som ligger i hytten och tittar ut genom fönstret. Ett foto att förstora kanske?

2011-06-30 @ 06:16:03
Postat av: Jon :D

Sista va ja asbra ''lilla Stinky'' :D

2011-07-01 @ 00:02:15
Postat av: satunr2

Hej satu!jag tycker det är härligt att se er kärlek och sammanhållning i era familjer.Det ger mig glädje att se er så lyckliga.Du känner mig vi brukar hälsa på varann det är satu nr två på gården kramar till er hela familjen.

2011-10-30 @ 20:19:57
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback