Mobi linlägg

Hej!
Datorn krånglar, den fastnar hela tiden så det blev ingen gästbloggning med Nicole ikväll. Men imorgon så! Hon är såå taggad!

Har precis kollat på film och kommit till vårat sovrum, nu ska jag kolla på TV ett tag och sen zzzooooova!

God natt alla fina läsare ❤


BLÖTA

God morgon onsdag!
Idag är det min pappas/Puuas födelsedag och vi är bjudna på fika på eftermiddan.
Barnen har suttit och gjort egna kort till honom och nu rotar tjejerna i sina rum för saker som dom vill ge bort till honom i present. Givarglädjen är stor! Dom har packat bla ett hopprep, suddigumm, diadem, nycklar, en blöja och ett hamster. Japp, allt man behöver när man fyller 62 bast!
 
Danilo gick förbi mig nyss och han stinker parfym. Han har vart i badrummet och tydligen sprutat på sig sin pappans parfymer. Man måste ju dofta gott när det är kalas?
 
Igår på förmiddan var det jätte kvavt. Vi hade fönster och balkongsdörr öppna, men det hjälpte inte, svetten bara rann ändå, det var jätte mulet och såg ut att bli regn men vi bestämde oss för att gå till lill-Rudan och ta oss en dopp ändå.
 
Nicole skulle såklart ta med sig enhörning som heter Bambi
 
Vanessa tog med sig sin sparkcykel, för hon ville sparkcykla ner till vattnet i rampen :)
 
På väg..
 
And ehere she goes!
 
Danilo var inte så sugen på att bada, han ville mest sätta sig ner på filten och fika med en gång.
 
Nicole är har blivit så duktig på att försöka simma på bara några dagar! Hon vet hur man gör och hon kommer fram lite också, så stolt!
 
Fika...
 
Och sen kom ju regnet. barnen badade ändå medans jag plockade och fixade så att allting inte skulle bli blött.
Sen gick vi hemåt, vi hade en lång väg att promenera innan vi var hemma och jag visste att vi skulle vara genomblöta... det var ingen idé att skynda sig på och dra med sig barn, vi gick i lugn och ro- och vi var heeelt blöta. Bilar åkte förbi och tittade lite snett på oss som om vi var tokiga.
 
Men vi höll modet uppe, regnet öste ner och vi sjöng och skrattade. 
När vi gick där längst vägen så ser jag en bil komma. Den dumma jäveln verkligen gasar på och kör precis vid trottoarkanten där stora pölar med vatten har samlats, gasar ännu mer så att han skvätter allt vatten på oss.
Jävla mongo! HELA vagnen fick en ordentlig dusch, samt Jonathan som gick på den sidan och även Nicole som gick bakom. Vi vart helt genomblöta för det där. Varför gör man så? OK man vill jävlas, men en mamma som går där med barnvagn och småbarn...? Då fattas det något däruppe.
 
När vi var nära hemmet så spanade vi in äppelträdet som vi såg när vi gick till stranden. Vi stannade och pallade några äpplen, vi var ju ännu helt blöta så det spelade liksom ingen roll att vi stod där vid ösregnet.
 
Hemma sen var det bara att ta ett varmt bad och sätta på sig pyjamas och mysa inne resten av dagen.
En annorlunda dag, men det blev en dag som vi kommer att minnas länge. 
 
Nähe ni, nu ska jag gå och steka pannkakor, sen ska vi ta bussen och handla present till Puua!
 
P.S Ikväll ska Nicole gästblogga, missa inte det! 
 

Danilos min knäcker!

Haha, kolla på Danilos min, jag filmar men han tror att jag ska ta bild på honom


GRATTIS PUUA!

Ett stort GRATTIS till världens bästa pappa/Puua på födelsedagen idag den 31/7!

Tack för att du alltid finns där och ställer upp för oss!

LOVE YOU! 

 

Sotarpojkar

Tjohej!
Vad glad jag blir att ni lämnar avtryck här lite då och då, det är så mycket roligare att logga in här när man fått en hälsning, TACK- jag uppskattar er alla.
Jag har fått en massa tips om springcyklar/balanscyklar, att det skulle funka bättre att lära sig att cykla med en sån först?
Har ni andra erfarenheter av dem?
Det är en tips som jag borde kolla upp .
 
Kommer ni ihåg att jag skrev att Olivia fått en lära-gå-stol?
Hon hatar den.
Så fort jag sätter henne i den börjar hon gråta och slutar inte förräns man lyfter upp henne. Hon verkligen hatar den. *suck* Alla våra andra barn har älskat sina lära-gå-stolar, men inte denna tjej.
 
Det är mulet ute igen, men det verkar vara lika varmt som igår. 
 
Igår var vi ute på eftermiddan och lekte. Plötsligt dök brorsan Stefu med familj upp- dom hade varit och spelat fotboll och sett oss där. Så dem gjorde oss lite sällskap.
Brorsan visade en grillplats för twinsen och tog fram lite kol och visade hur man gör en krigsmålning, och gissa om grabbarna nappade på idén! Dom smutsade ner sig totalt, såg ut som två små sotarpojkar.
 
Men roligt hade dem!
Sen var det bara att gå hem och ta ett bad. Undrar vad folk tänkte när vi gick där med två sotarpojkar...? 
 
 
 

Är det jul snart???

Sommar i all ära, men våra barn verkar sakna julen...?! HUR kan man sakna julen mitt i underbara varma sommarmånaden?
Här har det sjungitst jullåtar hela sommaren, dom vill titta på julfilmer, frågar när det ska komma snö och planerar vad dom önskar sig från jultomten. Ehh.. Okiii...
 
När dom konstigt nog hittade en pulka (<--- inga kommentarer) vid lekplatsen förra veckan var lyckan total.
 
Ja, ni ser ju. Tokungar.
Jag vill ju att sommaren ska stanna i några månader till. Fast jag gillar hösten också. Mycket. Men jag välkomnar den bara och endast om vi får njuta av flera varma soliga sommardagar.
På hösten när löven byter färg, när det blir lite mörkare om man får tända en massa mysljus... Det har sin charm det också. Men nu ska vi njuta av sommaren och hoppas att den blir lång och varm.
 
Visste ni att det är mindre än 5 månader kvar till julafton!?
Ångest jag vet! Men mer ångest när jag såg att dom höll på att ta ut vinteroveroller, mössor och handskar ut i butikerna. REDAN!??? Kul för dom som inte ens gått på semester, så kommer vinterkläderna ut och alla bikinis reas ut, som att sommarsänsongen är över nu...
 
Min lilla snuttis 
 
 

Mulen måndag

Halloj där ute!
Hur mår ni allihopa?
 
Idag vaknade vi till ett regnigt Haninge. Fast det behövdes, det har inte regnat på länge och luften har varit så kvavt. Det är det dock fortfarande, jag har dörrar och fönster öppna men det vädrar inte alls.
 
Efter bad, frukost och plock så åkte jag till Handen C med barnen. Gick hur bra som helst att åka buss med alla 5 barnen själv, inga problem eller konstigheter. Vi gick in på H&M där Bessa (<---Vanessa) hittade ett par rosa skor som hon prompt bara skulle ha. Hon bad mig så snällt och var så kär i dem, så hon fick köpa dem.
 
Vi gick till lekhörnan också där barnen lekte en stund innan det var lunchdags. Vi lyxade till det och åt på McDonalds idag. Så himla skönt att slippa laga lunch.
 
Nu sover Olivia och jag har satt på en film till resten av ligan. Vanessa är inne på sitt rum och bråkar och skriker för kung och fosterland, den där temperamenten som hon har, cheezuz alltså! Måste ju bara vara från sin pappas sida, sydamerikansk temperament, watch out. Hon är arg att hon får vara inne på rummet, men hon har bråkat här och sagt fula ord och struntat i sina varningar.
 
I helgen var vi på syrrans landställe igen i Trosa, hon själv var inte där förutom en snabb vända på lördagen och plockade bär från buskarna. Det kändes så tomt utan henne där, saknade dig syrran. Tack för att vi fick åka dit ändå.
Love you 
 
Vi hade det jätte bra därborta. Vädret var superbra, det var så varmt och skönt.
Vi hade med oss brorsans dotter Emma hela helgen också, barnen leker jämt så fint ihop.
 
Jag tog visst bara en enda bild på fredagen när vi kom dit, fast det kan bero på att vi kom fram så sent. Andres bromsar på bilen gick sönder så vi satt på verkstan ett bra tag för att få det fixat. Men det var skönt att vi fick det fixat, annars hade vi inte kunnat åka nånstans.
 
Puua och Mummu hade köpt en husvagn som togs dit samma dag som vi kom. Där sov Puua med grabbarna, Mummu, Emma, Nicole & Vanessa sov i huvudstugan- så det blev bara jag Andres & Snuttis på våran stuga. 
Det såg ut att bli det andra kvällen också, men när det var läggdags kom Bessa ut till oss med sin "sopsäck"(=sovsäck) och sa att hon mådde jätte illa.
 
På lärdagsmorgonen fick Mummu & tjejligan en härlig väckning. Haha, det tyckte vi iaf!
Jag satte lilla Olivia utanför deras dörr där hon började "sjunga" mes in whiskey röst. Jag lovar, den där rösten knäker!
jag tror att jag har det inspelat på min mobil, ska leta fram den så får ni höra vad jag menar.
 
Vädderpinnen var inte så glad på morgonkvisten
 
Som jag skrev förut så fixade Andres & Puua (=morfar, alltså min pappa) vattenledningen till syrrans tomt så att man slipper hämta från pumpen varje gång.
"Pappa ligger i hålet igen!" sa Nukke när hon såg pappan sin ligga och fixa rören.
Dom fixade det, och då kunde vi passa på att fylla poolarna med vatten. Iiiiskallt källvatten.
 
Vi var nere till stranden 2 vändor på lördagen, det var så kvavt ute så vi behövde svalka av oss allihopa.
 
T om Mummu & Andres badade- för första gången för i år!! Wohoo! 
Vi hoppade ner från hopptornet, och fångade även Mummu när hon hoppade :)
 
Jag, Nicole & Emma
 
Här kommer ett gäng blandade bilder därifrån:
 
 
Fortsättningen följer, nu ska jag fixa lite mellis!
 
Har ni haft en bra helg?

Övningscyklar!

Vi övningscyklar för fullt med barnen.
Vi har ju tagit bort stödhjulen i Nicoles cykel och har en styrpinne där, så den används nu av både Nicole, Vanessa & Danilo (!). Alla har ju egna cyklar, men det är bara denna som inte har stödhjul.
Jonathan är inte intresserad alls av att cykla, han vill helst cykla på sin 3-hjuling. Danilo racear med sin cykel för fullt.
 
Nu har alla 3 velat övningscykla med Nicoles cykel, och det går väl sisådär.... 
Nicole cyklar på ganska bra, och jag kan släppa henne i nån sekund här och där, men det går till slut åt pipsvängen.
Vanessa vinglar sig fram så fort jag provar på att släppa för ett ögonblick.
Danilo är faktiskt duktig! Han kämpar på och tycker att det är jätte roligt.
 
Jag sa att den som lär sig att cykla först får en belöning. (Ja, en muta!, eller låt oss kalla det för en liten morot...)
Då vart det fart på dom. Jag har fått springa efter cykeln varv efter varv, barn efter barn.
 
Får lite av en hjärtattack när Vanessa ska öva sig. Ni som läst här vet att hon är familjen klantis, det är alltid hon som slår sig och hennes ben är fulla med blåmärken.
Hon skulle nog behöva en full krigsutrustning när hon ska börja cykla själv. 
 
Så började vi cykla häromdagen och hon skriker för full hals att jag inte ska släppa. Vilket jag naturligtvis inte gör då hon cyklar fram som ett fyllo ungefär. Hon trampar på som bara den och får upp ett högt fart, och sen kommer en backe ner, och vad gör hon då om inte tvärnitar!?
 
"Kolla jag har lärt mig att bromsa!!!" No shit! Då var det jag som hade behövt en krigsutrustning så som jag höll på att flyga med styrpinnen i handen. Men hon var så stolt.
 
Och när hon vinglade fram där med cykeln så släpper hon plötsligt handen från styret:
 
"Kolla, jag kan cykla utan händer mamma!" Jo, ja...  Kanske vi ska ta ett steg i taget...?
 
Men jag är så stolt över henne. Hon är modig, och hon försöker. Hon är inte rädd att misslyckas (förutom när hon åkte rakt in i buskarna) men hon är en tuffing. Och det har hon alltid varit, och det är en egenskap som jag beundrar henne för. 
 
Jag & Nicole
 
Och jag & Bessa (=Vanessa)
 
 
När vi hade cyklat ett tag sa hon att hon kan cykla nu, när ska hon få överraskningen?
Försök då att förklara att lära sig att cykla tar tid, att man måste öva, öva, öva.
Tålamod är nog inte deras strakaste sida... 

Lördag kväll ❤

Lördag kväll och jag är inne i stugan och fixar inför natten. Snart kommer mörkret falla och jag måste vara beredd. Olivia ligger här bredvid och sover så sött.

Andres och Puua fixade vattenledningen till tomten imorse, så vi fyllde poolen (eller två st) med källvatten (<----iiiiiskallt!)
Vi har vart på stranden två vändor eftersom det verkligen varit varmt idag, men det hindrade oss inte att slänga varandra i poolen. Uppfriskande om inte annat ;)

Nu ska Andres och Puua ner till sjön för att fiska, grabbarna slocknade precis i Puuas och Mummus "nya" husbil. Dom ska tydligen jämt sova med Puua...
Igårkväll vid läggdags skulle Puua berätta en saga för grabbarna-
"Det var en gång en flicka som hette Saga...." Och så avbröt Danilo honom bestämt där och sa: "Nä Puua, nu får det vara nog, nu sover vi."
Puua var lagom snopen! Haha, han kan inte vara nån vidare bra storyteller!?

Nä nu ska jag fixa lite, det verkar som att det blir bara jag, Andres och Olivia i våran stuga inatt med, för flickorna vill sova tillsammans med Mummu!

Ha en fin kväll ❤<3
Besitos xoxo :)


Goooood morning

God morgon!
Puua och twinsen bjöd oss på morgonkaffe i husvagnen :)

Resten av ligan sover.


Installerade på landet

God kväll ute i stugorna.
Nu är vi installerade i syrrans stuga på landet, fast det känns jätte tomt att vara här utan henne. :( Miss u sis!

Emma följde med oss hit, och nu är alla barnen ute och letar efter grodor.
Mummu, Puua och Andres är på storstugans altan och jag inne i "våran" stuga och nattar en trött liten Olivia som bökar runt i resesängen.

Husvagnen som Andres & Puua hämtade står nu på plats och det blev hur mysigt som helst där. Mummu är så glad att hon får fixa och dona där. :)

Va roligt att så många av er engagerade i "kamphunds" inlägget.
Ni undrade vilka hundar jag menade när jag skrev 'kamphund' och det är bara att googla bilder på just kamphund så förstår ni vilka raser jag menar.
Där fanns det inga chihuaher kan jag lova. Däremot fanns det en massa bilder på människor som blivit anfallna av just pitbulls, staffordshire, amstaff liknande hundar.
Jätte tråkigt jag vet.

Dock så håller jag med er fullständigt, jag kollar också på personen som håller i kopplet- hundarna är deras ansvar. Och vilken hund som helst kan vara agressiv med "fel" ägare.
Därför skrev jag att jag var orolig när dessa pitbulls gick förbi MED unga, påverkade killarna. Och jag reagerar, det gör jag.

Jag skrev också att jag känner en sk. kamphund, pitpull som är jätte snäll och lugn.

Nu har lill Snuttan somnat, jag ska gå och göra resten av gänget sällskap där ute.

Kramar!


Wiiie det är fredag!

Fredag idag, wohoo! Det betyder att vi har Andres hemma med oss hela helgen. Det känns som att vi kanppt har setts den här veckan. Vi har tänkt att åka ut på landet igen så jag har packat barnen kläder, ska ta itu med resten av packningen snart.
Puua & Andres är i Norrtälje nu för att hämta husvagnen som Puua köpt från sina kompisar Mian & Jarmo. (Felicias farmor/farfar) Sen ska dom köra husvagnen till stugan och sen kommer dem tillbaka hit, handla och så iväg till stugan igen. En massa åkande för dem, men husvagnen ska stå på tomten i Karos mökki, och Puuas bil har ingen dragkrok.
Jag är tacksam att vi har en stuga som vi får låna när vi kommer dit, det känns lite som vårt eget, haha..
 
Här kommer lite bilder från förra helgen då vi var där.
 
Vi tog med oss drakarna som barnen fick i present av faster Ela, men det gick inte så jätte bra för det blåste bara lite då och då och den fick aldrig nån riktig fart.
 
Hoppas studsmattan är bland de bästa barnen vet när dem kommer till stugan. Dem brukar tjaffsa om vem som skulle hoppa först och vem som stod i kö först och hur länge de andra har hoppat ocsv.osv... suck.
 
Jag & Bessa hoppar höööögt!
 
Andres undrar om den håller och vågar inte hoppa 
 
Puua var hur tokig som helst!
 
Och cirkusshowen som barnen bjöd på såg ni ju redan ;)
 
Danilo & Jonathan skulle vara busiga hela tiden och skulle sno cirkusmattan från dem och sen sprang dom och gömde sig. Cirkusgänget var inte så glada över det så jag fick hålla grabbarna i styr under föreställningen..
Olivia var nyfiken i en strut!
 
Vi gick till stranden, ni vet den där nya som vi upptäckt där man går i en stig in i skogen.
 
Jag tog inga bilder därifrån för vi blev inte långvariga. Ingen ville bada för solen gick i moln och det blåste ganska kallt.
 
Tillbaka i stugan där vi grillade lite middag.
Jätte enkelt för Puua som hade Danilo under sin arm hela tiden.
 
På kvällen åkte Andres & Puua iväg och fiska, men de fick inget. Inte på hela sommaren har dom fått napp.
Har ni några tips på vart det nappar?
 
När mörkret började falla och klockan tickade läggdags så hade barnen sago-stund på Karos altan.
Barnens kusin Felicia läste för dem mindre och alla var helt inne i sagan medans de åkt frukt.
Underbar tradition det där tycker jag. 
 
Sen började Danilo & jonathans ögon gå i kors och då var det dags att gå och lägga dem. Fast dom ville vänta på Puua. Jag sa att han kommer snart och då ska han lägga sig mellan grabbarna i tältet och det gick dem med på.
(Dom skulle sova i tältet med Puua igen)
Jag gjorde iordning dem och la mig mellan dem i tältet. Det var visst inte alls uppskattat.
"Gå nu Mamma, du inte sova här. Puuas plats."
TÄÄÄÄNX! 
Jag skulle ju bara natta dem... Jag låg ändå kvar tills dem hade somnat vilket inte tog så lång tid.
 
På morgonen började Andres & Puua fixa och med slangar och sladdar under terassen. Dom ska fixa vattenledningen så att det finns vatten på tomten så att man inte behöver gå till fotbollsplanen för att få vatten.
 
När Andres låg där så ropade Vanessa rakt ut: Pappa ligger i hållet! Haha
Och så hade dom lurat i Felicia att dem letade efter en enkrona. Yeah, borra upp golvet för det? Felluuuu....
 
Systergos
 
Det blev vattenkrig på tomten sen, alla blev nog blöta förutom syrran som stodoch gömde sig i stugan och smygkikade ut genom fönstret när vi väntade ut henne.
 
Tokiga Puua är på ormjakt efter Andres sett en huggorm. han är helt galen. VARFÖR i helsinki går man och LETAR efter såna ormar? Bläääk! Inte bara tokigt, utan farligt också.
 
Syrran slappar..
 
Jag, Andres, våra barn och Felicia gick och badade. Och vi badade också, förutom Andres. han är så jäkla envis att det finns inte! Han vägrade bada fast vi försökte övertala honom. Och HAR försökt övertala honom hela sommaren.
Men icke. Vi badade, simmade till bryggan igen och hoppade därifrån och så simmade jag & Felicia till bryggan med hopptornet också och hoppade därifrån. Yey us! 
 
Nä nu ska jag gå och fixa lite kaffe, behöver piggna till mig lite.
Nu ringde min brorsdotter Emma, hon ska komma hit och hålla oss sällskap. 
 
Igår åt vi en massa glass, det får man göra när det är sommar. Sådetså.
 
Vi gick och badade med syrran, hennes barn & Emma igår. Mys <3
 
 
Justja, kaffe var det ja! 
 

♥ Baby on wheels ♥

Igår fick Olivia sin lära-gå-stol och jag undrar om hon kommer att få ha den ifred...
 
 

Shopping, Bikinifrågor och svar.

Som de flesta av er redan vet så älskar jag barnkläder.
Häromdagen var jag i Haninge C och kunde inte tygla mig när jag såg dessa Hello Kitty hoodies.
Jag har letat och letat efter fina hoodies med luva men inte hitatt något alls. Affärerna har vart väldgt dåliga med sånt tycker jag, så jag var ju bara tvungen- eller hur?
 
Och jag gillar inte att köpa precis likadana till tjejerna, helst ska det vara olika, eller kanske bara i en annan färg, men nu köpte jag till inte bara Nicole & Vanessa, utan alla tre fick likadana! Olivia fick några storlekar större än vad hon har nu, men det gör inget.
 
Olivia fick också några halkstrumpor, pyjamas och en t-shirt.
 
Dom har börjat med stora reor överallt nu, dessa två bikinin fick jag för 75 kr inne på Lindex. Först var det halva priset och sen var det ta 2 för 1! Bra va?
 
 
Det har varit mycket snack om bikini till småtjejer, om det är OK eller inte att "täcka brösten" på små flickor eller om det är att sexualisera dem.
Gaah jag tycker att hela genus grejen går alltför långt! Jag blir nästan arg att man ens går så långt som att tänka på bikini som ett fult sätt! Att det ska gå så långt är ett problem hos de vuxna med fördomar om att omgivningen ser barnen med andra ögon än vad som är acceptabelt.
 
Ni ser väl vart jag står i den frågan? Jag köper bikinis till mina tjejer för att jag tycker att det är fint. Inte för att täcka över eller dölja nånting. Om dom nångång väljer att bara ha bikini trosorna så är det helt OK det med. Det är liksom inte en stor grej och jag förstår inte problemet med det?
 
Vad tycker ni?
 
Medans vi är inne på samma linje så vill jag passa på att svara på ett kommentar jag fick från "Lina" igår:
"Hej, funderar om du ens smörjer in dina barn med solkräm? Tycker alla dina barn börjar bli väldigt bruna, och det kan väl inte vara så bra för dem?"
SVAR: Hej! Mina barn blir insmorda med solkräm på morgonen innan vi går ut. Har även med mig solkräm i väskan hela tiden som kommer på vid behov. Tack för omtanken. Mina barn har ärvt sin pappas gener (han kommer från sydamerika), dom behöver bara se solen så får dom färg. Det är inte farligt att bli brun, men det är farligt att bränna sig- vilket våra barn aldrig gjort.

Date


SOL, GLASS & BAD ♥

God kväll!
Så underbart väder det är ute idag, och fortfarande också! Helt toppen!
Vi kom hem en timme sen, badade åt kvällis och nu ligger barne på soffan och tittar på film. Ser ut som att dom slocknar vilken stund som helst.
 
Idag har vi gått hem till Mummu & Puua. Dom själva var inte hemma, så vi åt lunch på altanen som jag tagit med och så fyllde vi poolen och badade.
 
Strax därefter kom syrran med barnen, och sen även Mummu som hade köpt med sig glass med jordgubbar.
Efter att ha badat hela dagen kom Puua hem, och hoppade i poolen han också.
Tack Puua för maten du bjöd på! 
 
Här kommer lite bilder från idag!
 
Jag & barnen i poolen :)
Mummu tog bilderna och den här var den enda jag kunde bjuda på för hon hade ett finger på linsen i varje bild! Haha..
 
 
Bild på syrran och barnen också
 
 
Glass paus!
 
Mina sötnosar 
 
Här dök Puua i :)
 
Nu har Jonathan och Olivia slocknat, undrar vilken tid dem har planerat att vakna imorgon....?
 
Hur har ni det? Njuter ni av det fina vädret?
 
Vill också passa på att gratulera min vän Taru med familj för tillökningen i familjen.
Välkommen till världen lilla Maya! 
 
 
 

Hjälp?

Nu behöver jag hjälp från er kära läsare, jag hoppas att ni kan hjälpa mig!
 
Jag är ute efter sånna här "hårdukar" till Olivia, men hittar ingenstans!
(se bild)
 
 
Jag vet inte ens vad dem kallas?? Vet ni?
Snusnäsduk, scarf, hårband- hittar nada!
 
Om ni vet vad dessa kallas och vart man kan få tag på såna vore det guldvärt!
(Det är alltså ett band som håller ihop det där bak, inte en knut man gör)

Kamphundar

Strax ska vi gå ut, vi behöver verkligen det för det är tjaffs efter tjaffs här just nu.
Jag blir tokig och tjatar på ungarna, känns som att man har lagt mig på "repeat", som om jag upprepar mig själv gång på gång och att dom inte har öron alls. Till slut tappar jag tålamodet och får ett utbrott och skriker, och det är fan inte rätt!
Jag önskar att jag hade mer tålamod just nu... Jag vet att det är som bortblåst när vi kommer ut, där är det väldigt sällan bråk och tjaffs, men  nu kan vi inte gå ut. Olivia sover och lunch måste förberedas. Men sen så!
 
Jag tänkte på en sak häromdagen.
Ang. barn och hundar. Kamphundar.
 
Håller ni bättre koll på era barn om en sk. kamphund kommer förbi?
Jag märkte att jag gör det.
Vissa köper bara såna hundar för statusens skull. Att dom ska vara skrämmande. Inte alla men många gör det.
Ett gäng med unga killar gick förbi oss med 3 pitbulls med sig. Killar som såg lite påverkade och väldigt bråkiga ut.
Tror ni att dom killarna skulle gå med små pudlar eller chihuahuer? Noot.
Då kan jag lova att ungarna fick hålla i vagnen när dem gick förbi.
 
Det är tråkigt att man har såna fördomar, men det är oftast just dem hundarna som man läser och hör om, som går till attack mot människor, mot barn. Och jag är försiktig. Kolla bara nu när jag skulle googla på en bild på "kamphund" och fick fram en massa bilder på människor som blivit bitna av dem.
 
Kamphundar är hundar som har avlats och tränats för att utkämpa slagsmål med hundar eller andra djur.
Kriterierna som har belönats i aveln har framför allt varit så kallad "gameness" som innefattar kamplust, låg rädsla och smärttålighet. = wikipedia.
 
Hur är det med er, är ni mer aktsamma mot kamphundar?
 
Våra barn vet att dom inte får gå och klappa nån hund överhuvudtaget som dom inte känner utan att fråga om lov först.
Jag känner också en sk. kamphund som är jätte snäll och inte skulle göra en fluga förnär. 
 
Jag har alltid sagt att flytta vi till ett stort hus nån dag, med stort uteplats så skulle jag nog vilja ha en hund.
(schäfer är min favorit.)
 
Har ni någon hund? Vilken ras?
 
 

V I N N A R E N !!!

Åhh va roligt att så många av er ville vara med och tävla om ett eget designat skal från Caseapp!
Det var jätte svårt att välja vinnaren, så jag tog lite hjälp från Danilo.
Vi skrev upp alla deltagare på en lapp och la alla namn i väskan och därifrån fick Danilo välja ett namn.
 
 
Ett stort GRATTIS till Kicki! (jag kontaktar dig med koden) Hoppas att du gillar ditt nya skal! 
 
Till er andra som var med kan jag erbjuda er 20% rabatt på caseapp.se 
Ange bara koden "mybabydolls" så funkar det 
 
 
Håll utkik efter fler roliga tävlingar här hos oss!
Och TACK att ni ville vara med och tävla!

Långtråkig dag?

Hej!
Vilken långtråkig tisdag det här blev. Ute blåser det storm och man är allmänt trött.
Efter lunch ringde jag till syrran och fråga om vi kunde komma förbi, brorsans barn Emma & Sebastian var också där.
Vi gick dit och barnen började leka. Eller ja- Felicia, Emma, Nicole och Vanessa lekte, och t om lilla Olivia fick vara med i leken och fick vara deras bebis. Danilo ville vara med i något hörn men blev utsläng från rummet säkert 9 gånger, och låg och grät utanför dörren varje gång, stackaren.
 
När han skulle in i Dewins rum där Dewin & Sebastian lekte så blev han utkastad därifrån också.
Tydligen hade brorsan Jonathan varit där och busat, så även Danilo fick sota för det...
 
Efter lite chittchatt med syrran gick jag hem med twinsen och Olivia. Tjejerna dom är kvar där för dom var så inne i leken.
Är jag hemsk om jag säger att det är skönt tyst här hemma nu...? För det är det. Ingen tjaffs, bråk eller tjat.
 
Tvättmaskinen går för fullt, likaså torktumlaren. Nu börjar det bli tomt i tvätthögen, men det fylls på med kläder sen igen när barnen ska bada för kvällen... Its a never ending story det där.
 
Bjuder på några bilder så länge..
 

Lite tisdags babbel

God morgon tisdag!
Barnen leker för fullt, så jag passar på att sitta vid datorn och äta min macka medans jag väntar på att kaffet ska bli klart.
Jag hinner aldrig äta frukost samtidigt som barnen, jag gör frukost till dem och så ger jag gröt till Olivia samtidigt.
 
Diskmaskinen är i full gång, så även tvätt och torktumlaren. Inte alls något badväder ute idag.
 
Igår bjöd Olivia mig på allra första sovmorgonet. Hon vaknade vid 7 och då gick jag bara in och gav henne nappen och så vaknade hon först strax innan 9! That never happens!
Bara för det så vaknade jag redan vid 8 och undrade ifall hon inte ska vakna snart och så har jag vart inne och kikat att hon faktiskt andas. Knasigt det där. Och Nicole var vaken också, men hon låg bara bredvid mig och tittade på Disney Junior. Underbart att dom kan bjuda på sovmorgnar lite då och då! Det händer alldeles för sällan.
 
Jag har fått separera på barnen idag, tråkigt nog blir det ofta (ja, nästan alltid) bråk och tjaffs när dem ska leka tillsammans och då blir det inget lekande. Dom bråkar om vem som ska ha vilken sak och vem som var nånstans först, vem som ska vara mamma/pappa/lillasyster/hund (!) ... Alltid är det något dom hittar att tjaffsa om.
Så idag fick Danilo & Nicole leka tillsammans, medans Jonathan & Vanessa fick leka ihop. Dom "paren" leker bäst ihop, för det är dom som är mest lika varandra till sättet.
 
Jätte roligt förresten att jag fått så många nya läsare, jag/vi hälsar er varmt välkomna och jag hoppas att ni ska trivas!
Jag brukar ju skriva inlägg om varje barn lite då och då, där jag skriver om hur dem är, vad dom gillar och vad dom pysslar med osv. Tycker att det är dags för sånna inlägg snart så att ni lär "känna" dem lite bättre också :)
 
Vi har legat på blogg.se`s 50 i topp listan som nummer 25!
(Det är alltså dem mest besökta bloggarna som har registrerats på blogg.se)
Jätte roligt tycker jag!
Var inte blyga med att lämna ett avtryck efter er, det uppskattas!
 
 
Jag hoppas på fint väder i helgen iaf, för då är det tänkt att vi ska iväg på äventyr.
Gaah, jag har ju så mycket jag tänkt skriva om och ta upp här på bloggen, men jag får helt enkelt ta det när det finns tid.
 
Ni vet ju hur tokiga Danilo & Jonathan är i Puuas (<---morfar) gamla merca.
Jag förstår fortfarande inte varför, men den är något alldeles speciellt.
Så när vi är hos Mummu & Puua så gillar grabbarna ibland att smita till parkeringen och gå och titta på Puuas bil. 
Jag blir galen när dem gör det och det gäller att hålla koll på dem hela tiden.
Häromdagen såg jag att Jonathan hade bus på G, så jag gömde mig och följde efter honom för att se vad han skulle göra. Och han vet att han inte får gå dit, han vet och därför tänkte han göra det lite i smyg. Han kan inte hålla sig borta.
 
Så han började knalla. Först till stenen där dom brukar sitta och vänta på att Puua kommer hem. Där får dem sitta, för kommer det inga bilar. Han satte sig där, tittade bakåt lite för att se om någon ser att han sitter där och sen ställer han sig upp och går en bit längre bort, och tittar. Kusten är klar (tror han) och går med bestämda steg till parkeringsplatsen. Han stannar till, och en stund tänker jag att han har förstått att det är farligt, att det kommer bilar och att han tänker vända tillbaka. Tji fick jag! Han stannade till, endast för att jag iväg några fåglar som ställt sig för nära honom. Och så springer han vidare till bilen!
 
Dom får ju alltid låna Puuas bilnycklar också, vilket dom bråkar om jämt och tjaffsar om vem som ska få låna dem först. Men nu hade Jonathan dem och han vill alltid "pipa" bilen. Dvs. låsa upp dem med nyckeln.
Och det stod han och gjorde denna dag också, han brydde sig inte ett dugg om att ingen följde efter honom, eller att han befann sig nånstans där han inte får vara. Tokungen!
 
När jag sen skällde på honom och förklarade för honom så gjorde han som han alltid gör när man säger åt honom: börjar grina och ropa på Puua. Suck.
 
Så vi gick tillbaka, hämtade gatukritorna och ritade ett sträck vid stenen, där går gränsen för vart dom får gå.
 
Nähe ni, nu ska jag börja med lunchen.
Bara jag kommer på vad jag ska laga för nånting... *dubbelsuck*
 
Hoppas att ni får en fin dag allihopa !
 
 
 
 
 

SISTA chansen TÄVLING, designa eget skal till mobilen!

Halloj!
Ni har väl inte glömt/missat tävlingen som pågår just nu här hos oss??
Imorgonkväll utser jag en vinnare, så är ni inte med ännu, häng på!
 
Här kommer ursprungliga inlägget då det inte går att länka till den direkt.
 
Jag gillar er läsare så pass mycket att jag fixat iordning en liten tävling åt er som ni bara inte kan missa!
Tävla och vinn en alldeles egen designad iPhoneskal från CaseApp till värde av 299 kr!
 
Jag fick äran att testa produkten först, och designade en skal till min mobil och blev jätte nöjd.
Man kan ha vilken bild man vill, men vilken bakgrund man vill. Och text kan man också lägga till om man själv vill.
Jag valde att lägga dit min header med stjärnmotivet bakom och det blev såhär:
 
Love it!
 
Så var med och tävla om ett eget skal, det finns till iPhone 5, iPhone 4 / 4 S och Samsung Galaxy S3.
 
Om ni inte vill designa skal själva så kan ni välja bland färdiga mallar, fanns en massa snyggt.
Gå in och kika själva på caseapp.se 
 
TÄVLINGSREGLER:
 
Det är enkelt! För att vara med och tävla ska ni skriva ett kommentar här på bloggen i kommentarsfältet under inlägget och berätta att ni är med och tävlar.
Ni med egna bloggar får gärna göra eget inlägg på er blogg om att ni är med och tävlar här hos mig (med min bloggadress) samt skriv på kommentaren här till mig en länk till er så jag kan kika tillbaka.
 
LYCKA TILL!
Vinnaren kommer att meddelas här på bloggen och via mail, så glöm inte att skriva eran mailadress när ni fyller i uppgifterna (ni vet väl att då är det endast jag som ser eran mailadress?)
 
COME ON PEOPLE! Var med!
 
Vinnaren utses imorgon (tisdag 23/7) kväll här på bloggen!
Resten av er får en rabattkod av mig som ger er 20% på deras skal! 
 
 

Bildbomb från lekparkshäng

Jag bjuder på en bildregn från lekparkshäng från dagarna som gått.
(försöker tömma min blogg-mapp)
 
Puua gungar grabbarna
 
Tossingar 
 
Danilo ger fart åt Puua
 
Olivia med Emma
 
Olivia älskar att gunga!
 
Brorsan klkättrar och leker kull med barnen 
 
Och så ännu fler bilder från lekparkslek... 
 
Nukke (<--Nicole)
 
Bessa (<---Vanessa)
 
Jonathan leker kiosk..
 
Danilo & Puua
 
Mina prinsessor 
 
 
Sådärja. Fortsättningen följer 
 
 
 
 
 
 
 
 

En blå påskhare/smurf

Jag hittade den här bilder på Danilo, och på tal om bus och alla knasiga påhitt dom här barnen hittar på- kommer ni ihåg påsken då alla målades till söta kaniner, eller påskkärringar?
 
Dagen efter bestämde Bessa sig för att måla brorsan som påskhare igen- med blåa tuschpennor!
SOM INTE GICK ATT TVÄTTA BORT!!!
 
Vi hade en blå smurf/påskhare här hemma i 4 dagar efter det.
Grabben själv var glad för det. Och den här bilden är taget 3 (!) dagar efter incidenten...
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen

Och så var kvällen kommen och vi är åter hemma från landet.
Älskar det där stället mer och mer för varje gång vi vart där. Guldvärt att kunna erbjuda barnen livet på landet. Och att ha en "egen" liten stuga att låna när man kommer... tack syrran. 
 
Som vanligt fick vi kämpa med att hålla barnen vakna under hemvägen, det var inte det lättaste, för dom var såå trötta, men vi gjorde det. Hem och hopp i badet, tvätta håret och leta fästingar (hittade inga- tack och lov!) smörja in barn och bums i säng. Jag har sysselsatt mig med att packa upp. Bland det tråkigaste som finns, att packa upp efter att man vart iväg och rest nånstans. Allt ska tvättas, så tvättmaskinen har jobb imorn iaf. 
 
Detta får bli ett kort inlägg, jag ska kolla lite på nätet efter en lära-gå-stol till Olivia.
 
Bloggas mer imorgon! =)
 
Bjuder först på en bild på Vanessa & Olivia 
 
 

Soliga morgon ❤

God morgon!
Älskar livet på landet, morgon kaffet ute i solen ❤


"Afrocirkus"

Hej allihopa!
Nu är vi ute på landet igen, i Trosa på syrrans stuga.

Barnen har precis haft en cirkus show för oss, som hette AfroCircus och dom är från Madagaskar :)

Nu ska vi gå till sjön och ta ett kvällsdopp, Andres & Puua är iväg och fiskar.

Nu ska jag samla in barn :)

Ha dn fin kväll! Här bjuder jag på några bilder på "Afrocirkusen" ;)


Sparkcyklar

Pappan i familjen kom hem med varsin överraskning till Danilo & Jonathan- alldeles egna coola storkillars sparkcyklar!

Gissa om dom var glada! Dom ville t om sova med dem... :)


Johan Falk- Kodnamn Lisa

Äntligen på DVD!
Som jag har längtat!
Och den filmen var absolut ingen besvikelse, ALLA Johan Falk filmerna är grymt bra.

Har ni sett dem?

Om inte så kan jag (som annars ogillar svenska actionfilmer) varmt rekommendera dem!

Johan Falk- kodnamn Lisa är den sista av filmerna. Men jag läste att det kommer att göras en ny säsong med 6 filmer som troligen kommer att släppas ut år 2015.


Underbara baddagar ♥

Ni som känner mig vet att jag är en riktig soldyrkare, jag älskar sommaren och undrar ofta vad jag gör här, i Sverige under sisådär 9 månader när det är grått, trist och kallt här.
 
Nu äter jag ju antibiotika för min bihåls inflammation och lunginflammation och får ju egentligen inte sola, men hur kan jag motså....? Nu har vi varit i Jordbro, i Höglundabadet 2 dagar i rad och badat.
Barnen gillar att bada i pool, och då blir det inte en massa sand som blåser en i ögonen och på filtarna heller.
 
I onsdags åkte vi dit med min bror + familj.
Brorsan var så snäll och hämtade och lämnade oss med bil så att vi slapp ta bussen.
 
Danilo och Jonathan hade roliga vatten lekar, tills dem upptäckte att det var mycket roligare att blöta ner Anna!
 
Danilo solar..
 
Jonathan softar och har grabbsnack med sin morbror Stefu
 
Emma & Snuttis
 
Vi fick packa ihop oss tidigare än tänkt den dagen. Nicole började klaga på sitt öra igen och var jätte hängig.
Så det var bara att ta sitt pick och pack och åka hem så att hon kunde få nässpray och alvedon och lägga sig en stund. Som tur var blev det inte värre.
 
Igår packade vi väskorna och gick ut, utan att veta vart, till slut blev det ändå Höglunda och vi fick med oss Mummu också.
 
Jag testade att göra några collage från dagen igår, såhär blev det:
 
Jag doppade mig också med Olivia, det var så varmt!
 
 
Vanessa & Nicole
 
 
 
När vi var på väg till busshållplatsen så såg vi bussen åka precis- vi hade just missat den och satt och väntade i ca 25 minuter på nästa. Helt i onödan! Den var helt full! Kändes lagom surt... VARFÖR har jag inte tagit körkortet för??
Vet ni hur mycket det skulle underlätta?
Några säger att jag klarar mig aldrig utan körkort med 5 barn- men visst gör jag det. Fast det skulle underlätta enormt mycket om jag hade körkort. Hmm...
 
 
Vi började knalla hemåt, det var varmt och barnen var trötta. Men dem klagade inte. Mummu däremot tyckte inte att det var någon briljant idé att gå hem, det är ändå en bit att gå. Så vi stannade vid nästa busshållsplats, men det skulle dröja innan bussen kom så vi gick till nästa också. Äntligen fick vi plats på bussen!
 
Vi hoppade av vid Sibylla och åt på uteserveringen innan vi gick hem till Mummu en stund. Tack Mummu!
 
Olivia fick fick nöja sig med majskrokar. 
 
Hos Mummu sen lekte tjejerna så fint med dockorna i lekhuset. Grabbarna pysslade med lite av varje och jag passade på att fota 3-hjulingarna som grabbarna har där. Dom börjar bli för stora för dem nu, så dom kommer att hamna här på "Bloppisen" snart.
 
 
Underbara dagar. Jag önskar bara att jag/vi kunde få dela dem med pappa Andres, men det går inte nu.
Jag är stolt över honom som jobbar så hårt, för våran skull. 
Vi får njuta av helgerna tillsammans iaf.
 
Idag skiner inte solen iaf, och det ser ut att blåsa en hel del.
Idag ska vi storhandla, har en hel hög med smutstvätt som behöver tvättas, men sköljmedlet är slut liksom mycket annat också.
 
Förresten, är det fler som är virriga om dagarna eller är det bara jag...? Idag är det tydligen fredag i alla fall.
 
Hur har ni haft det, läsare?
Är ni mammalediga, har ni semester eller jobbar ni?
 

Feliz cumpleaños Abuela

Igår fyllde Abuela (barnens farmor) år och vi åkte dit för att fira henne på kvällen.
Poolen var uppfylld, så barnen hoppade i direkt. Eller ja, Vanessa hoppade i med kusinen Melina när alla andra hade plaskat klart. 
 
Nicole var i först med kusinerna Giuliano & Emilio
 
Olivia trivdes med sin farbror Oscar, men inte lika mycket hos Abuela... Underläppen började darra så fort hon hamnade i hennes famn och sen började hon gråta. 
 
GRATTIS Abuela!
 
 
 

God morgon

Älskar att bli mött av världens goaste leende, så fort hon öpppnat sina diamanter till ögon ❤

Min solstråle.


Varmt, kallt...

Varannan dag är det supervarmt och nästa dag kan det kännas som höst med kalla vindar.
Löven har tom ändrat färg och fallit ner!

Jag vill ha sommar, och länge!!!
(Helst året om, om jag får välja)

Vi har haft en heldag ute, nu är barnen insmorda och sover så sött i sina sängar. Jag ska också krypa i sängs nu, imorgon är en ny dag! ❤


Vanessas grill & pool fest

Har en massa bilder att dela med mig av på min blogg-mapp här på datorn. Vet knappt vart jag ska börja!
 
Har en massa bilder från grillfesten/poolpartyt som vi ordnade till Bessa (<---Vanessa) efter att hon fyllt år så att vi kunde fira lite med Andres sida av familjen också. Vi åkte ju till Helsingfors när hon fyllde, så det blev inget "riktigt" kalas för henne.
 
Vi åkte till Fittja till Abuelo & Abuela och kalasade!
 
Innan vi kom dit så var vi på jakt efter en pool, eftersom det var så varmt och solen skiner på deras tomt hela dagen.
Vi åkte till Toys´R Us, men dom hade stängt för ombyggnad så dom hade bara ett pyttelitet affär bredvid som var öppet.
Och där kostade samma pool som finns på Coop 200 kr mer.. Vi gick därifrån tomhänta och svängde in på Ica Maxi för att köpa tårtor. Där fyndade vi! En stod och djup pool med 3 D botten för bara 150 kr. 70 eller 80% rabatt!
Den poolen hade inte bara barnen nytta av, vi alla hade jätte kul däri!
 
Olivia väntar medans poolen fylls på...
 
Barnens kusin Javier var först i tillsammans med barnen.
 
Poolen fylldes med vatten- och folk!
 
Andres & Abuelo (=farfar) skötte om grillen sålänge.
 
Här Andres med sin syster Ela
 
Jonathan var inte så förtjust i att bada, han hängde med farbror Oscar och kusin Sergio. 
 
Pappa & son 
 
Vi fick inte upp barnen från poolen på hela dan, förutom när det var matdags. Och sen hoppade dom snabbt i igen.
 
Hon är så cool den här lilla virvelvinden. Älskar d
Vi sjöng som vanligt på finska, spanska och svenska. Tror att det blev engelska också, haha...
Och så ville Bessa höra sin egna speciella sång: "Itsy bitsy teenie weenie..." 
 
Och så hoppade dem in i poolen igen. Tom Abuelo hoppade i och svalkade sig!
 
Jonathan
 
Gosig Snuttis och bästa farbror Oscar 
 
Och nu vaknade Snuttis (<--- Olivia alltså)
Och jag undrar vad man ska hitta på idag då....?
Bada nånstans kanske?
 
Gäller bara att packa väskorna och gå ut så löser vi det sen. 
 
Ha en fin dag!

Danilo & Jonathans rum

Här kommer de sista rumsbilderna.
Det här är rummet som jag, Andres & Olivia hade. Vi hade väggarna i nån nyans av blått och en svart fondvägg. Samt en garderob med skjutdörrar. Gisses vad stort det blev helt plötsligt när garderobsväggen är borta och väggarna vitmålade!
 
Ovanför den här vill jag ha en väggtext.
 
De här är dockorna som gjordes när grabbarna var nyfödda.
Det är med deras egna längd och vikt, samt deras egna kläder. Tänk så smmå dom varit... Och hur bra dom klarade sig, fast dom är födda 10 veckor för tidigt. 
Här även deras första riktiga skor som dom fick när dem fyllde 1 år.
 
Älskar stjärnorna på deras nya lampor!
 
 
Så, det var några bilder på rummen här hos oss :)
 

Ska man sitta på en baby-sitter såhär...?


Hittar ingen bra rubrik...?

God morgon!
Här planeras det för en bad dag för fullt tillsammans med brorsan och hans familj 
Olivia sover och tanken är att vi ska äta lunch hemma innan vi åker så att vi slipper bära med oss så mycket.
 
Medans jag väntar på att lunchen blir klar så ska jag bjuda er på fler bilder från rumsbyten.
 
Vi flyttade ju in i Jonathans gamla rum, och det blev så himla mysigt där inne. Nu får bara sängen plats och en byrå med TV, och mer än så behöver vi ju inte. Det är barnen som behöver lekytan.
 
Såhär ser vårat sovrum ut nu:
(sorry för mörka bilden)
 
Och Olivia fick Danilos gamla rum, den som är vägg i vägg med vårat sovrum, den ser ut såhär nu:
 
Fast där ska det upp två tavlor också, först måste jag framkalla några bilder på henne, insåg att jag inte framkallat några bilder alls där hon är med.
Ena tavlan är lite av en mission impossible för mig. Jag köpte en tavla, ni vet en sån där tjock så att man kan ha nånting i den, jag tänkte ha Olivias första klänning som hon fick från sin faster Ela. hittade ingen ram så jag köpte en färdig tavla och tänkte bara lägga den däri, men så kollade jag inte bak på ramen, den är nitad fast och jag vet inte hur jag ska få loss den och ihop igen...
 
Olivia sover bra i sitt eget rum, och jag med för den delen. Hon vaknar en gång på natten och vill ha välling och sen somnar hon om igen. Vid 4-5 tiden vaknar hon och håller låda en stund och sjunger med sin vackra hesa whiskey röst inann hon somnar igen.
 
Och med grabbarna är det inte heller några problem. Inte en enda gång har dom busat vid läggdags, inte heller väckt varandra på morgonen. Är det här lugnet före stormen, tro?
 
Nä nu ska jag titta till Olivia och se till att vi har allt vi behöver ha med oss.
Har så mycket bilder och saker att skriva om, men man måste ju passa på att njuta av solen medans den visar sig. Det gör ni nog också misstänker jag :)
Vi bloggas senare, vänner.
 
Ha en jätte fin dag!
 
Bild på våran lilla Snuttis från idag :
 
 

Tvätta pattarna XD

Måste dela med mig av Nicoles kommentar häromdagen när vi var på stranden.
Hon hade precis kommit upp från vattnet och blev alldeles sandig om fötterna.
 
På spanska heter "fot" =pata. (Fötterna =las patas)
Så hon sa högt:
 
"Åh jag ska bara gå och tvätta pattarna!"
 
Gissa om folk brast ut i skratt. 
 
 

Tisdagen svischade förbi

Idag var jag & Vanessa iväg till tandläkaren för att laga ett litet hål, hon var såå taggad!

Och duktig var hon!
Så fort hon kom in i rummet hade hon siktet riktad mot tandläkarstolen. Hon hann inte säga hej, ingenting- bara raka vägen till stolen och gapa.
Dom lagade hålet och så var det klart och Bessa var så lycklig att hon dick välja 3 saker och en tandborste.

Efteråt gick hon och jag till McD's, bara hon och jag.

Resten av dagen har vi vart ute, cyklat, plockat bär... Vi avslutade denna dag med att äta på Prisma pizzeria med brorsan & familjen.

Nu blir det film, ha en fortsatt fin kväll, imorgon kommer en bildbomb! ;)

P.S Hjärtligt välkomna alla nya läsare, hoppas ni ska trivas här ❤


Vadå skyldig?


Rum & Vill ha :)

God morgon!
Snart kommer Mummu hit ett tag och vaktar barnen medans Vanessa och jag smiter iväg till tandläkaren för att laga ett litet hål. Otroligt glad, förväntansfull och taggad hon är inför ett tandläkar besök! Tycker barn verkligen om att gå till tandläkaren....?! Kommer inte ihåg att jag själv gjorde det... och speciellt inte nu.
 
NU kommer bilderna från rummen som jag lovat er.
Eftersom vi snart ska iväg så börjar jag med Nicole & Vanessas rum.
Nicole & Vanessa stannade kvar på sina rum, inget rumsbyte för dem. Men jag fixade ändå lite i deras rum, möblerat om, bytt gardiner, satt upp tavlor och köpt nya lampor.
 
Såhär ser Nicoles rum ut nu:
 
Och såhär ser Vanessas rum ut:
 
 
Har vart och kollat på olika lära-gå-stolar till Olivia, det är dags för en sån nu.
Hon sitter på golvet och leker, men hon vill gärna upp och gå.  Det är inte det enklaste att gå runt med henne hela tiden med allt annat omkring, så en lära-gå-stol vore perfekt.
Har vart inställda på en sån i 2 månader nu, och Andres trodde att hon är för liten, att hon inte når ner. Så vi har vart och kollat och provat och visst sitter hon bra, helt perfekt.
Jag har bara inte hittat nån som jag fastnat för, de flesta har så tråkiga lekaktiviteter på stolarna.
 
Jag hittade en sån här på nätet, och den verkar ju kul.
 
 
Nu ska jag göra oss iordning, sen drar vi. Det är en viss liten tös här bredvid mig som står och tjatar om "när ska vi till tandläkaren"... säkert hundra gånger. Får se om hon gillar tandläkaren lika mycket efter besöket...? 
 
Ha en fin dag så hörs vi strax!
 
Glöm inte vara med och tävla om en alldeles egen designat mobilskal!
Eftersom det inte funkar att länka till det inlägget så hittar ni den under kategorin Tävlingar & Uppdrag, längst upp ;)
 
Kram!
 
 

Zzzz

Hann visst inte sätta mig vid datorn när barnen var nattade, som jag hade tänkt. Jag somnade på soffan med barnen och när jag vaknade så kollade vi på film, och somnade mitt under filmen.

Så jag gav upp och ska lägga mig istället. Jag har tagit bilder på rummen, så dom kommer imorgon tillsammans med en bildbomb!

God natt allihopa. ❤

Bjuder på en bild på Vanessa & Nicole, dom har fått nya skor från Abuelo & Abuela :) Även Olivia fick sina alldeles första egna skor, men dom är dock för stora ;)


Plötsligt händer det!

Jaa, plötsligt händer det!
Efter 2 veckor och 2 dagar har mitt lukt och smaksinne kommit tillbaka!
Underbart!

Ikväll ska mina smaklökar ha fest, så det så ;)

Vi är fortfarande i Rudan, jag och barnen. Dom leker här vid en lekplats vid sjön, älskar det här... Inte bråttom nånstans, inga måsten. <3


Hello!

Hej!
Det vart senare än trott igår med att bli klar med borrningen i rummen- dels pga. att pluggen tog slut, så vi tog en promenad till Mummu & Puua och blev bjudna på blåbärspaj mitt i allt.
 
Ja, ni ser ju att någon gillade det 
 
Grabbarna plockade smultron med Puua och sen fick allihopa sparkcykla till lill-ica för att handla glödlampor.
Vanessa fick en alldeles egen sparkcykel av sin stora syster Patricia i födelsedags present på grillfesten som hon var så stolt över.
 
Sparkcykel gänget 
 
Vi blev helt klara med rummen igår, jag är så nöjd! 
Ni får se bilderna senare under dagen, för nu ska jag packa väskan, brorsan ringde och frågade om vi ska med till Rudan och bada.
 
Ha en fin sommardag!
 
P.S Älskar det här håret!
 
 
 
 

Tvätt...

Jag känner mig lagom dum just nu.
Varför har jag inte tänkt på det här förut... ?

Jo, som säkert hemma hos många av er också, så har vi en tvättkorg som aldrig tycks bli tom. Hur mycket man än tvättar så fylls den på lika snabbt. Its a never ending story.
Och vi tvättar mycket!

Kruxet är bara att torktumlaren har tagit en överdrivet lång tid på sig att torka kläderna. Ibland en hel dag.
Jag började misstänka att den sjunger på sista versen, men sen kom räddningen, och det är här jag känner mig dum.

Andres, som aldrig tvättar eller torktumlar slängde in den blöta tvätten i tumlaren häromdagen, och vips så var kläderna torra på nolltid?

Jag vrider alltid knappen till att den ska torka till max, A la på minsta. Och de blev torra. Bara sådär!

Wtf! Varför har jag inte tänkt på det? Nu hinner jag tvätta och tumla en massa tvätt istället för att vänta på en tvätt och högen bara växer. (Varför låter det bra.....?)

Hänga på tork efter tvätt är inget för oss, vi är bortskämda med tumlaren, då blir tvätten mjuk. <3

Haha, sorry för ett tråk- inlägg men jag ville bara tala om att små saker kan göra så mycket :)

Nu ska jag göra iordning saker, vi ska borra upp grejer på väggarna strax, bara A kommer från affären.
Ikväll får ni se hur rummen blev :)


Hemma!

Halloj!
Hemma från en heldag i Fittja där vi grillat, ätit gott och bara umgåtts med Andres sida av familjen.
Barnen, och speciellt Vanessa & Nicole badade i stort sett hela dagen i nya poolen. Vi fick upp dom bara för att äta och sen hoppade dem igen.
Poolen som var ett riktigt superklipp från Ica Maxi (mer om den sen) uppskattades inte bara av dem små, många ville bada! ❤

Verkar som att Danilo fått förkylningsastma, han hade det jobbigt med andningen hos Abuelo & Abuela så vi åkte hem, och för att A skulle kolla på fotboll där Uruguay är i final hade nog lite med saken att göra också. ;)

Nu är alla barnen nattade och jag kollar på film. Imorgon ska vi borra upp lite grejer på väggarna, så är alla rummen klara. Det är de små detaljerna som gör rummet. ❤

Ni ska få se bilder sen, nu måste mobilen in på laddning.

Bjuder på en bild med Olivia med sin favvo farbror Oscar och kusin Sergio.


Sebastians kalas

Idag var vi på Sebastians 8-års kalas och som vanligt bjöds det på en massa massa gott. Som jag inte kände smaken av. Fasiken också, hur lång tid ska det här ta? (!) Och hon (Anna alltså) som gjort mina favoriter, chokladrutor.. Suck.

Barnen lekte rövare och var glada.
Vanessa fick paket från dom, pärlor och ett Hello Kitty hus som hon och Nicole har lekt med hela kvällen.

Dom ringde mig från apoteket idag, för igår när jag skulle hämta ut min medicin så hade läkaren skrivit ut 2 kurer med antibiotika, en på 1 g och den andra på 800 mg, så hon förstod inte vilken jag snulle ta ut. Jag gick den med 1 g och idag hade hin pratat med läkaren som sa att jag måste ta båda! Så det blev en tripp till Port 73 igen och hämta mer medicin.

Vi hade bara med oss Nicole & Olivia, och Nukke var så glad och stolt över att vara med bara oss. ❤
Nicole och Vanessa fick sig nya bikinis och grabbarna t-shirts också, fast egentligen var jag ute efter nån sommarklänning till Olivia, men hittade ingen fin.. Hon fick 2-pack trosor istället, haha...

Imorgon ska det tydligen (har dom lovat iaf) vara jätte fint väder, och vi ska hålla Vanessas efterlängtade kalas hemma hos Abuela & Abuelo med grillat och tårta på det. Vi har lovat att dom får ta med sig sina bikinis så att dom kan bada på uteplatsen. :)

Här kommer ett collage på kalaset, samt Olivia som hade lite fredagsmys hon också :)



Tack till fam. Nordling för kalaset, love you!!!!


Lycklig av bajslukt!

Tack för alla era "Krya på" hälsningar till mig, ni är fina!
Nu är mitt huvudvärk borta iaf, så det är en klarförbättring!
Och vet ni vad!!
- Jag kände en svag, svag doft av----- BAJS! Och har aldrig vart lyckligare!
Förstå vad glad man kan bli av att känna lukt igen, vad som helst! Ska bli spännande med lunchen, kommer jag att känna smaken, eller inte...? 
Nu ska vi äta lunch, sen ska vi göra oss i ordning för att gå på Sebastians födelsedagsfika.
Här har ni ett inlägg som jag skrev förut som jag inte hann skriva klart, men nu så 
 
**************************************************************
I söndags när vi fortfarande var i syrrans stuga i Trosa så berättade grannen om en badplats alldeles i närheten av stugan, som skulle vara mycket bättre än den vi brukar promenera till.
Efter lunch så packade vi med oss allt igen och skulle se om vi hittade dit.
 
Det var en stig i skogen som man skulle följa, och det skulle gå alldeles utmärkt att ha med sig vagnen på denna stig. Joo vars.. Visst hittade vi stigen, men det var fasiken inte lätt att komma fram med vagnen! All cred till Emmaljunga City Cross som klarade av skogstigen galant ändå! Olivia var iaf nöjd, hon hade det bra där under myggnätet.
Efter en stund undrade vi om vi verkligen vikt av vid den rätta stigen, tills vi kom fram till "bron" som grannen sa att vi skulle möta. Vi gav den ett nytt namn- "trollbron", ni vet, från sagan.
Det var ett väldigt kul äventyr för oss alla, vi visste ju inte alls vart vi skulle hamna.
 
Till slut kom vi ut från skogen- hela och glada.
Följde en liten grusväg och kom fram till en underbar liten strand. 
Där fanns hopptorn och en brygga som flöt i vattnet. Och GRÄS! Vi kunde ligga på stranden på gräset utan att få en massa sand i ögonen och filtarna, det är lyx det! 
Och det bästa av allt- stranden verkar vara oupptäckt för de flesta, eller åtminstone svår att komma till, för det finns ingenstans att parkera bilen. Så det var inte alls mycket folk där, loved it- a lot!
 
Karo, Felicia & Dewin simmade ut till bryggan först...
 
Badpojkar 
 
Såklart ille Danilo också att vi skulle simma ut till bryggan ute i vattnet, så jag simmade ut med honom och Felicia. Och så skulle v hoppa ner i vattnet och simma tillbaka. Jag var helt slut när vi kom fram till stranden, men då ville naturligtvis Jonathan också simma ut dit. det roliga där var att när vi skulle hoppa så blev han inte ens blöt i håret. 
Och när jag kommit tillbaka med honom i stranden så ville Bessa också ut dit. Jaa, vad ska man säga... bara simma ut med henne också.
Vi hoppade och när vi simmade tillbaka började hon plaska vatten som bara den.
 
Jag: Vad är det Vanessa?
V: Jag, jag... får panik!
Jag: Varför? Det är ingen fara, jag håller i dig hela tiden och du har dina muskler (<--- armpuffar) på dig, du kommer inte hamna under vattnet.
V: Nej det är inte därför! Jag får panik för fiskarna!
 
Då hade dom sett att det fanns fiskar vid stranden som dom ville ta fast men som smet iväg. Jag berättade att dem är mer rädda för henne, och då kändes det bättre för den lilla virvelvinden. 
 
Karo tog visst några bilder när vi hoppade :)
 
Olivia softar på stranden 
 
Sandslotts bygge pågår...
 
Jonathan tog sig en liten tupplur...
 
Jag & Snuttis
 
 
 Ha en fin helg allihopa, och vi bloggas mer senare 
 
P.S Glöm inte att följa oss på Facebook på mybabydolls.blogg.se 
 
 
 
 

DOMEN? -Bihålsinflammation OCH Lunginflammation.

God kväll!
Hur mår ni?

Jag mår inte så jätte bra direkt (sen snart 2 veckor tillbaka) men jag är sån att jag bara biter ihop och fortsätter att kämpa på, måste bara orka. Jag vill liksom inte gå till läkaren i "onödan" om dom ändå bara ska säga att det är en virus, gå hem och vila. Jag har knaprat på alvedon, pumpat med nässpray- men det hjälper inte. Tvärtom, det har blivit värre. Smaklökarna har vart borta i snart 2 veckor, detsamma med luktsinnet. Finns inte!
Så jag har mått dåligt, som jag nämnt om här på bloggen också.
Igår var Andres på apoteket och köpte Sinovum Forte tabletter för mina bihålor, imorse när jag vaknade var det ännu värre. Som om jag fått ordentligt med stryk i hela käften.

Jag gav upp och ringde läkaren och fick en tid en halvtimme senare.

Svår bihåleinflammation OCH lunginflammation.

Och det har jag gått med i ca. 1-2 veckor. Jag som aldrig brukar få feber och då menar jag verkligen ALDRIG har haft det i flera dagar nu, det kommer och går.

Jag fick iaf antibiotika utskrivet och jag tog första tabletten idag, så nu hoppas jag att det ska hjälpa mig och illa kvickt.
Riktigt svårt att vara sjuk när man har 5 småttingar att ta hand om ensam.
Jag är i behov av avlastning men det går liksom inte. Alla har ju sitt.

Men men! Nu ska vi se det från den ljusa sidan, nu har jag fått medicin som ska hjälpa! :)

Jag hoppas bara på att jag på något mirakulöst sätt får tillbaka mina smaklökar så att jag kan njuta av Annas goda chokladrutor imorgon på Sebastians kalas!! Wieeee!

Nu ligger jag och huttrar i badet, och njuter av att jag inte behövs någon annanstans, än just här. (barnen sover)


God morgon!

God morgon!
Solen kikar fram idag, i lööv it!
Igår spenderade vi hela dagen inomhus då regnet öste ner, idag ska vi vara ute. Verkar som att lill Snuttisen (--Olivia) är tröttmössa redan, hon sitter här på golvet och bråkar med sig själv och klagar.
 
Hon ska nog sova en stund...
Resten av järngänget leker- tillsammans alla 4 utan bråk för en gång skull. I see but i dont believe it.
Dom åker tydligen båt. 
Mummu kom hem från Finland idag, så henne måste vi gå och hälsa på senare.
 
Jaha, vad mer är nytt då? Jag mår som en påse skit ungefär, men det är inget nytt. Jag väntar på att någon vänlig själ ska komma och hjälpa mig med att borra hål i betongväggarna så att alla rum blir klara. Det fattas bara det där sista "final touch". SEN ska ni få bilder på hur det ser ut. 
 
Vad sägs om lite bilder från helgen som gått?
Jag tog så många bilder när vi i syrrans stuga där i Trosa att jag har fått att dela upp dom. Förresten så har jag fixat en ny kategori som heter "@ Karos mökki" där jag ska samla in allt därifrån.
 
På lördagkvällen kom en granne och frågade om vi inte skulle spela fotboll, familj mot familj. Jovisst... Lite orättvist bara att våran familj består i stort sett av småbarn medans dom har en son som spelar Junior allsvenskan i AIK... lite orättvist... Jag spelade bara en kort stund för jag var sjuk och kände hjärtat i halsgropen efter att ha sprungit som en toka (inte att rekommenderas) och så hade vi Puua & Bessa i mål. Ja ni hör ju- We were doomed. 
Men det var roligt!
 
Hejarklacken 
 
Allihopa var trötta på kvällen, grabbarna var så taggade inför att få sova i tält för allra första gången, och med Puua dessutom. Jag var lite orolig för hur det skulle bli.. och det kändes tomt utan grabbarna i våran stuga.
Jag gick in för att natta dom och lägga dom till rätta, och sen bad dom mig att gå (?!?). Ooookeeeyyy....
 
Vi satt vid altanen utanför huvudstugan och hörde hur dom pratade med Puua hela tiden och ropade till oss att vara tysta...
 
Vi satt uppe en stund till och chittchattade innan vi också kröp till kojs. Mummu sov i våran stuga.
 
Snuttis i sin sovsäck 
 
Mina tankar flög hejvilt där när vi skulle sova. Tänk om nån kommer och tar mina pojkar...? Tänk om det kommer... en björn?! Tänk om Puua inte vaknar och grabbarna bestämmer sig för att dra mitt på natten? Ja, ni hör ju.
Men det hade gått bra. Eller OK. När Puua skulle upp och kissa på natten så var inte Danilo på sin plats. Han hade ramlat nerför madrassen och fortsatt sova på golvet så Puua fick kämpa för att dra upp honom. Dom sover inte still direkt, våra grabbar- Jonathan låg vid fotändan vid nån tillfälle också och så bytte dom plats med varandra titt som tätt för att förvirra Puua ännu mer.
 
Och vid 5:23 knackade Danilo på våran dörr och sa att det är dags att vakna nu! Inte OK! När jag sa att han får komma in och lägga sig igen så sprang han snabbt som bara den iväg tillbaka till tältet. En halvtimme senare kom Jonathan och sa att det är dags att sätta på kaffet. Tack...
 
Det blev en tidig morgon för våran del. Jag satte på kaffe, barnen började vakna till liv och hoppa i studsmattan och Puua gick tillbaka och la sig! Really!?
När vi ätit frukost så åkte Mummu & Puua tillbaka hem, Mummu skulle åka till Finland samma kväll och hade en massa att göra. Karo och hennes barn sov fortfarande.
 
I söndags var det ju en toppendag, säkert årets varmaste och finaste.
Så fort Karo och kidsen ätit sin frukost gick vi till stranden. 
 
Jonathans pussar på lillasysters tossingar 
 
Vi satt och fikade på stranden, barnen badade och vi... frös. Vi visste inte att hela stranden skulle vara så skuggig på förmiddagen, och när solen äntligen dök upp så var det dags för oss att gå tillbaka och äta lunch.
 
Olivia känner på vattnet för första gången...
 
Jag & Olivia
 
I väntan på att lunchen ska bli klar...
 
 
Jag var överlycklig förresten att vi klarat oss utan fästingar. Tills igår när jag upptäckte en på mig själv! Äckligt!!!
Tror att det kan vara mitt alldra första. Den satt med bara huvudet i och var ljusbrun-aktig. Så himla otäckt, kan man bara inte utrota de äckliga och farliga djuren?
 
Jag får fortsätta med fler bilder senare, nu ska jag börja bereda för lunch, sen ska jag packa med nån god mellis och gå ut efter maten.
 
Ha en fin dag allihopa!

Grattis Sebastian!

Grattis till min älskade gudson/brorsson Sebastian på 8-årsdagen!
Vi älskar dig så mycket! 
 
Imorse ringde jag & alla barnen till honom och sjöng så att taket lyfte här hemma. Tydligen hade Sebastian också fått hålla för öronen, vaddå, det lät väl inte sååå illa? 
GRATTIS!
Imorgon kommer vi på fika!
Och jag fick höra att Anna har bakat mina favoriter- chokladrutor! Really? Förstår ni att jag bara måste få tillbaka mitt smaksinne nu, helst igår.
Har ni några tips???
 
Tack för tipset om Sinova Forte, har börjat använda det nu- än så länge har den inte hjälpt. 
 
 
 
 

TÄVLING---- Designa eget iPhoneskal!

Jag gillar er läsare så pass mycket att jag fixat iordning en liten tävling åt er som ni bara inte kan missa!
Tävla och vinn en alldeles egen designad iPhoneskal från CaseApp till värde av 299 kr!
 
Jag fick äran att testa produkten först, och designade en skal till min mobil och blev jätte nöjd.
Man kan ha vilken bild man vill, men vilken bakgrund man vill. Och text kan man också lägga till om man själv vill.
Jag valde att lägga dit min header med stjärnmotivet bakom och det blev såhär:
 
 
Love it!
 
Så var med och tävla om ett eget skal, det finns till iPhone 5, iPhone 4 / 4 S och Samsung Galaxy S3.
 
Om ni inte vill designa skal själva så kan ni välja bland färdiga mallar, fanns en massa snyggt.
Gå in och kika själva på caseapp.se 
 
TÄVLINGSREGLER:
 
Det är enkelt! För att vara med och tävla ska ni skriva ett kommentar här på bloggen i kommentarsfältet under inlägget och berätta att ni är med och tävlar.
Ni med egna bloggar får gärna göra eget inlägg på er blogg om att ni är med och tävlar här hos mig (med min bloggadress) samt skriv på kommentaren här till mig en länk till er så jag kan kika tillbaka.
 
LYCKA TILL!
Vinnaren kommer att meddelas här på bloggen och via mail, så glöm inte att skriva eran mailadress när ni fyller i uppgifgterna (ni vet väl att då är det endast jag som ser eran mailadress?)
 
COME ON PEOPLE! Var med!

Lite om våran helg

Hej onsdag!
Regnet öser ner här i Haninge och det är alldeles mörkt och trist ute. Vi passar på att ta en mysdag inne med gott samvete. Tyvärr har jag inte orkat ta tag i någt av det som jag tänkt göra, jag har bara ingen energi. Mår inte bra alls idag och det är dagar som dessa som jag önskar att jag kunde klonas. Att jag skulle få vila upp mig och den andra Satu skulle ta hand om barnen och fixa och dona.
 
Nu är lunchen avklarad, Olivia har fått torra blöjor och ligger i vårat rum och sover. Jag har tänt ljus och tagit fram lite gott till barnen och satt på en film till dem i vardagsrummet.
Själv har jag tagit mitt andra alvedon för dagen och pumpat upp mig med nässpray för att lindra för bihålorna och sprängande huvudvärken.
Har inte fått mitt lukt eller smaksinne tillbaka och jag undrar hur länge det kan tänkas dröja...? Det har gått över 1 ½ vecka nu och jag saknar alla dessa underbara dofter, t e x att bara ligga och lukta på lillsnuttisen. Känna smaken av det jag äter... inget smakar någonting.
Jag har fått tips från er som jag ska testa så fort Andres kommer hem från jobbet. Tack för eran omtanke! 
 
Jag bjuder er på några bilder från våran helg, Andres skjutsade ju ut oss till Trosa till syrrans stuga där hon var med Felicia & Dewin. Mummu & Puua var där också när vi kom.
Barnen älskar att vara i Karos "mökki" (stuga), dom trivs så bra och det skönt att komma dit. När vi kommer där i skogsvägen så är det obligatoriskt att tuta när vi ser mökki, så dem vet (och är beredda) när vildingarna kommer. Haha...
 
Nukke vid "våran" stuga 
 
Och Puua...
 
Fixar inne i våran stuga...
 
Grillad korv till lunch passar alldeles utmärkt! 
 
Efter lunch gick vi och bada. Så mycket som jag badat bara i år har jag nog inte badat på hur länge som helst.
Love it! När jag var liten var jag jämt och badade, oavsett väder. Och barnen har badat jätte mycket dom också, äntligen är det badväder!
 
Jag försöker lära Bessa att simma... (gick för övrigt inte bra alls, haha..)
 
Syrran med sin son Dewin och min lilla docka Nicole 
 
Jag & Felicia simmade till bollen där ute. Jag skrämde visst Felicia lite, för hon fick väldans bråttom tillbaka till stranden, moahaha...
 
Min fina fina Danos (-Danilo)
 
Nukke & Puua
 
Det är så roligt nu när Olivia lärt sig att sitta, hon satt och bakade sina egna sandkakor (ja, nästan då) och tittade på sanden vid hennes små tossingar.
Världens goaste bebis!
 
Karo och min lilla virvelvind Vanessa
 
Skogsvägen tillbaka 
 
Älskar att gå längs denna skogsväg, fast vad jag inte älskar är ormarna som bor där. Flera gånger har dom andra sett snokar, jag såg bara en som låg på vägen, död. Puua däremot såg en huggorm och han har väl inte alla hästar i stallet, för den tokern hoppade in i buskarna efter ormen, som tur var hittade han inte den... Yack!
Finns en massa smultron längs vägen där alla barnen stannar till jämt, så det tar en evighet att gå denna runda fram och tillbaka med alla stopp.
 
Tillbaka i stugorna så stod barnen i kö och bråkade om vilka som skulle få hoppa i studsmattan först. *suck*
 
Här ser man "våran" stuga och på höger sida Karos huvudstuga. Tänk att mosteri är så snäll att vi får låna hela stugan när vi kommer dit, med alla bekvämligheter som bara finns. Vi uppskattar det enormt mycket Karo. Love u!
 
Olivia med sin kusin Felicia 
 
Jonathan höll på att somna hos Puua igen... fast då var klockan alldeles för mycket för att få ta en liten tupplur, annars hade vi aldrig fått han att sova senare.
 
Grillat till middag och majskolvar till det, våran lilla majsmonster Nicole!
 
Både Danilo & Jonathan skulle få sova i tältet med Puua, och dom var så glada och stolta, så förväntansfulla. Dom gick titt som tätt till tältet för att kolla läget. Alldeles första gången som dom sover i tält.
 
Hur det gick får ni veta strax, nu måste jag avsluta det här, för lill Snuttis har vaknat.
 
Kram!

Känner ingenting! :(

Hemma igen efter en heldag ute i solen. En helt underbar sommardag idag, jag älskar det och tar in varje ögonblick. 
Jag & barnen har vart och badat med brorsan och hans barn Emma & Sebastian idag. 
Nu på kvällen var vi hemma hos Puua och grillade. 
 
Barnen är nybadade och nattade, jag passar på att överföra bilder så att jag tömmer kameran lite.
 
Förresten, grabbarna sover jätte fint tillsammans, inga konstigheter alls. Jag har inte ens hört dom prata med varandra där inne när dte är läggdags. Kanske är dom för trötta för att snacka ihop sig och hitta på hyss... (?)
Lilla Olivia sover också i sitt rum för andra natten. Hon sover som en prinsessa och vaknar på sina tider som hon alltid gör. Jag har också slocknat direkt jag lagt mig i sängen, så jag har inte hunnit känna efter hur det känns att inte ha henne i rummet längre.
 
Vad mer är nytt?
Jag är fortfarande förkyld. Envisa äckelsnuvan som inte vill ge med sig och så hostan på det. Jag har nog bihåleinflammation eftersom jag har fruktansvärt ont vid ögonbrynen, och jag ser stjärnor när jag har huvudet nedåt. Jag kör med nässpray, men inte fasiken har det hjälpt mig, inte ännu.
Men det är inte det jobbigaste- det jobbigaste är att jag inte har någon lukt eller smaksinne sedan 1 ½ vecka tillbaka. That sucks! Känner absolut ingenting!
 
Häromdagen frågade Vanessa mig: "Mamma, ska du inte byta blöja på Olivia snart?" Jag hade ju precis gjort det?!
Men hon hade bajsat och jag hade inte kännt något. Och maten då... aaahh va jag saknar alla smaker! Inget smakar någonting alls, alltså ingenting! Lagom surt när Andres hade gjort en god gryta häromdan. Nada. Men säkert jätte gott ändå.
 
Kolla vilken fin bild jag tog på Olivia och hennes morbror Stefu igår hemma hos Puua efter parkhäng, så fin! 
 
Och Olivia hade sin premiär med hela två tofsar i håret. 
 
Nähe ni, nu ska jag kika igenom bilderna som jag överfört. Vi "hörs" snart igen =)
 
P.S Mummu, vi saknar dig!

På väg till stranden :)


Målat & Klart!

Hej alla vänner!
Hur mår ni idag?
 
På söndagen när vi kom hem så väntade ju en överraskning på oss här hemma.
Andres hade målat 3 (!) rum och flyttat möbler inför rumsbytena!
När vi kom in hade han stängt dörrarna till rummen och bad grabbarna gå in på sina rum. När dem öppnade dörren, och Jonathan såg våran stora säng ta upp hela rummet så gapade han och började skratta. Danilo såg Olivias spjälsäng i sitt rum och blev helt förvirrad och undrade vart han skulle få sova nu. 
Dom var i sjunde himlen när dom gick in på sitt rum. Det vart såå bra! Och så mycket plas dom fick.
 
Sen sprang Bessa in i sitt rum och kom ut och tjurade och undrade varför ingen målat hennes rum för, och bytt hennes rum nån annanstans... 
 
Jag var så nöjd!
Vi har pratat om det här så länge och bara väntat på att få göra det. Jag har köpt lite inredningsdetaljer och sparat i vårat rum inför detta. Men allt har sitt pris.
Han hade gjort ett jätte jobb som tagit hela dagen och över midnatt. Han hade fått måla rummen 2-3 gånger för att täcka över färgen + tapeten under- jag är grymt stolt.
 
Och jag ville ha vitt. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att byta rum i framtiden igen, då är det onödigt att det är i nån färg som inte passar alla. Så igår blev det inga inlägg här för jag höll på att sätta möblerna på rätt plats och fixa och ordna. Nu fattas det bara lite saker på väggarna, sen är det klart. Och då får ni se bilder på hur det ser ut.
Jag tycker att det är svårt med saker på väggen. jag gillar inte att ha en massa grejer på väggarna, ser så rörigt ut då tycker jag. Och är man som jag som möblerrar om titt som tätt så måste grejerna sitta på ett ställe som passar hur man än möblerar, för jag vill inte ha en massa hål på väggarna heller. Så nu klurar jag ut vart saker ska sitta...
Och att vi har betong väggar i varje rum är inte det lättaste heller, jag har inte lärt mig att borra i betong ännu, så jag överlåter det till någon som kan.
 
Nu måste jag ta tag i vårat enorma tvättberg, vika det och lägga i garderoberna. Underbar syssla! (not)
Olivia ligger och sover i våran säng och grabbarna bus står här och vill lyssna på "Rölli" här i datorn, så jag ska nog sätta fart med mitt... Nicole har upptäckt grabbarnas saker på nytt så hon leker där hela tiden och Vanessa har hittat en stor gode hund som hon går runt med.
 
Nähe ni, plikten kallar. 
I´ll be back. 
 
 
 

En överraskning...???

Nu sitter vi i bilen på väg tillbaka hem.
Haft det jätte bra i syrrans stuga i Trosa. (Love u sis)
Vilken kanon väder det vart hela helgen!

Andres säger att det finns en överraskning väntandes där hemma på oss, och vi är super nyfikna!!!!
Vad det är berättar jag när jag vet ;)

Har ni haft en fin helg?

Kramar :-*



Sandslotts byggarna

Nicole och kusinen Dewin har byggt sandslott. Love theese days.


Kvällsmatch

Är inne i "våran" stuga och nattar Olivia, så jag passar på att lägga in några bilder på fotbollsmatchen som spelades här på fotbollsplanen för ca. 5 minuter sen :)

Nu är matchen slut, så även våran lilla Snuttis (
Ha en fin kväll allihopa :)

P.S Andres, vi saknar dig en massa!


On the beach <3


Ute på landet

Vi är på landet, i syrrans stuga ute i Trosa och njuter av det fina vädret.
Andres skjutsade hit oss på morgonen och åkte direkt tillbaka, han var tvungen att jobba imorgon.

Några hoppar på studsmattan som Karo köpte igår, Nicole plockar bär och grabbarna följer Puua hack i häl.. Same same.

Vi har vart och badat i sjön här bredvid och nu ligger vi på filtar på gräset och njuter av solen.
Imrgon skulle det bli kanon varmt, det ser vi fram emot en massa!


♥♥♥

Dom här två busfrön- Jonathan och Danilo- tvillingar och bästa vänner i vått och torrt.
Dom två mot världen.
Så lika men ack, så olika. 
 
Älskar er en massa!
 
När Olivia flyttar ut från vårat rum (och det blir nog snart) så ska grabbarna bus flytta in till vårat sovrum för den är det största rummet. Dom ska äntligen få dela rum med varandra igen.
Nu har dom sina rum vägg i vägg med en liten dörr mellan sina rum, där dem kan smyga in till varandra när dem vill. Tanken är att jag & Andres ska flytta till Jonathans rum, och Olivia till Danilos rum.
 
Såhär ser grabbarnas rum ut nu, med den lilla dörren där :)
 
Jonathans rum:
 
... Och Danilos
 
Sorry för halvtaskiga bilder, men jag gick precis in och tog korten och som ni ser i Danilos rum har jag redan vart och tagit bort hans vita byrå och lagt dit Nicoles "ganla" malmbyrå. Det är dem här möblerna grabbarna kommer att ha på sina rum när det väl är dags att flytta in tillsammans.
 
Har även lite nya inrednings detaljer till dem i vårt rum bakom skjutdörrarna som ska upp när dom flyttar in i stora rummet. Är så förväntansfull, glad och taggad inför flyttet- samtidigt nervös, orolig och ängslig.
Hur kommer det att bli att dom delar rum vid läggdags? Kommer dem nånsin att somna på kvällarna, eller tramsar dom bara runt med varandra och triggar igång? Kommer dom att väcka varandra?
Och Olivia, våran lilla Snuttis som ska bo i alldeles eget rum.... Gaah, ni hör ju!
Men det är dags snart. Hon ligger ju och vaknar vid 4 på morgonen och sjunmger med sin finaste röst. Hon är inte ledsen eller något, hon tycker väl bara att det är dags att hålla låda en stund. Sen asgarvar hon när hon ser att jag dyker upp där alldles yrvaken.
Och på dagarna när hon sover så får hon ju aldrig sova i lugn och ro, vårat rum har en ingång från vardagsrummet, och där springer syskonen jämt förbi, leker och har sig. Och vid den väggen sover hon ju, och dörren går knappt att stänga.
 
Ja ni här ju... det blir nog bra det här. Right?
Får se bara när vi drar iväg och kan inhandla tapeter och lite färg. Jag vägrar att sova i en spiderman rum! 
 
Ha en fin dag allihopa!
 
Och Stefu, nu börjar din semester, NJUT! För snart knackar väl våran Vanessa på eran dörr med sina väskor, du har väl inte glömt att du sa att hon fick flytta hem till er när din semester har börjat (för det har inte hon...)
 

"Pappa" (!?!)

OK, okej, nu är det så att Andres påstår att Olivia sagt "Pappa" till honom.
Naturligtvis var jag inte på plats när det inträffade, men han hävdar alltså att detta är helt sant.
Men vaddå "Pappa"?
 
Vet ni vad det betyder?
Att det är KRIG.
 
Hela tiden går jag såhär: "Säg MAMMA. Mam-ma."
Nada. Nothing. Zippediduudaah- Ingenting alls förutom ett stort leende får jag tillbaka. Are you kidding me!?
Och när jag håller på så, så kommer alla syskonen: "säg Bessa, säg Tantan, säg Nukke, säg Danilo" 
NEJ! Hon ska säga MAMMA!
 
Say what?
 
 

Bullbak

Igår bakade vi bullar. Jag gjorde degen bara och barnen fick sköta resten, med lite assistans från mig 
För att det skulle gå så smärtfritt som möjligt så delades dom upp i två lag.
Första laget bestod av Vanessa & Danilo, andra laget av Jonathan, Nicole och Emma. (Olivia låg och sov)
 
Båda lagen fick göra två satser av deg så att dom fick pröva på att göra allt.
 
Team nr 1- Danilo & Vanessa
 
Team nr 2- Jonathan (som tröttnade efter första rundan) Nicole & Emma
 
När bullarna hade "vaknat" (jäst klart) så fick lagen börja jobba igen.
 
Vi packade med oss några bullar och gick ut. Danilo tog sin cykel som vanligt, han är bra på att cykla den grabben.
Tanken var att vi skulle hem till Mummu & Puua för fika, men det blev ändrade planer eftersom grabbarna bus inte hade öronen med sig när dom skulle vänta på mig bakom vårt hus med Emma. För dom fick för sig att dra iväg.
Vi stannade till vid en lekpark och sa det till Mummu, det dröjde inte lång tid inna Puua kom dit. Även Stefu & Sebastian kom och det åts bullar.
 
Olivia tyckte att dom var goda!
 
Denna liga satt och fikade i lekstugan
 
Bessa bus utan sina glasögon 
 
Innan vi gick hemifrån lämnade jag några bullar på en tallrik till Andres med en liten lapp.
(Han gillar ju lite extra brända bullar)
 
Han berömde bullarna jätte mycket, barnen dom gjorde ett jätte bra jobb med dem!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Bildbomb!

Jag har en stund över medans jag väntar på att bulldegen ska jäsa klart, så jag passar på att tömma min "Blogg-mapp" lite och bjuda er på en bildbomb, vad sägs om det?
 
Här kommer en bildbomb från sommardagarna som gått:
 
Dano vattnar Mummus blommor...
 
Något lurt på g igen....?
 
Jodå!
 
Här övade Dano fortfarande med 3-hjulingen, nu cyklar han med sin "stora" cykel som bara den!
 
Vanessa
 
Jonathan gungar Olivia
 
Moster & Snuttis gosar
 
...Och med Puua
 
När hon kom till mig var hennes tålamod slut. Först attackerade hon min näsa (tandköttet kliar) och sen var det inge roligt längre.
 
Grabbarna bus med älskade gröna traktorn.
 
Nukke
 
Besoliina har vart i kiosken och köpt sig lite tugummi, våran loilla tuggummi tjej!
 
Systrarna morgonmyser 
 
Bessa visar hur många år hon ska fylla  (obeservera Jonathan i bakgrungen som ramlat omkull)
 
Någon som glömt borta sitt hår igen...? Våran lilla Kramer.  (ni vet han från Seinfeld?)
 
Hemma hos Mummu
 
Grabbarna fick lite verktyg och sen satt dom och fixa och pilla och skulle laga nånting.
 
Här är en bild från när Andres tog Bessas säng till Nicoles rum, där dom skulle kolla på film tillsammans.
 
Det slutade bara med att jag fick bära ut madrassen tillbaka och alla fick sova i sina egna rum pga bråk... 
 
Mer bilder från lekparken...
-OCH ni slipper bild rubrikerna, ni känner nog igen dessa busfrön redan?
 
 
Jag kände mig inte alls kry idag när jag vaknade, ont i huvet och ont i halsen. Kände mig kallsvettig och helt orklös.
Jag frågade Mummu om inte barnen kunde komma hem till henne en stund, men hon var precis på väg nånstans.
Vad gör man? Andres jobbar till sent och jag kan inte lägga mig ner och tycka synd om mig själv heller.
Att ligga och vila går inte alls här hemma, jag vet hur det blir, jag har varit med om det för. Been there, done that liksom. Jag försöker vila och då börjar bråket- direkt. Eller så ska dom ha en massa hys för sig och gnälla och klaga som gör att jag ändå inte kan vila. Nej tack. Så jag tvingar mig själv att hålla igång istället.
 
Efter alvedon och kaffe intalar jag mig själv att jag mår toppen! Jag har moppat golven, tvättat vardagsrumsfönster och balkongs inglasningen, fixat lunch och nu har jag bulldeg i jäsning. Allt för att glömma bort att jag egentligen inte mår sådär jätte bra. Och det funkar!
 
Emma är hos oss och kollar på film med Nicole. Olivia hänger med mig, grabbarna är lite här och där och Bessa är ivägskickat till rummet för att hon bråkar. Dom turas om att driva mig till vansinne idag, det är ju schyst, att inte ta det allihopa på samma gång- verkligen.
 
Nu ska vi kolla degen!
Ha en fin dag allihopa!

Skor

Här är grabbarnas nya skor från Puua 
 
Dom här skorna blinkar när dem går, jag gillar sånna skor- grabbarna med!
 
 

Love her laugh!

www.mybabydolls.blogg.se

Olivia skrattar åt sina bröder som busar på soffan bakom mig :)

Love her laugh!


Grabbarna ♥ den gamla mercan

Det är något riktigt speciellt med denna gamla merca.
 
 
Jag förstår inte varför, men det är väl inte meningen heller. Det är en greje mellan Puua & grabbarna antar jag.
Dom är iaf helt besatta i den, och alla andra av märket mercedes så ropar dom "Samma märke mersu som Puua har!"
När dom får sätta sig i hans bil är dom i sjunde himlen. För att inte tala om nycklarna till den gamla skrothögen... cheezuz vilka bråk det är om vem som får ha nycklarna varje dag.
 
Tom nu när jag skriver detta står grabbarna bus här bredvid och beundrar bilden på bilen.
 
 
Emma är hos oss idag också, dom leker mamma, pappa, barn. Olivia fick vara med, när jag gick in för att kika på dem så såg det ut såhär i Bessas:
 
Vi hade beställt sol till idag, men inte fasiken har den dykt upp ännu. Får planera lunch till oss, sen drar vi ut hursomhelst.
 
Ha en fin dag allihopa!

Midsommardagen

(Fortsättningen av vårat midsommar firande.)
 
God morgon solstrålen!
Jag älskar hur hon kan vakna med världens finaste leende så fort hon öppnar ögonen.
 
Som vanligt var familjen Gonzalez (alltså vi) vakna först. Och som vanligt skulle barnen väcka Mummu & Puua genom att kasta småsten på deras tält. 
 
Jag gjorde frukost, vi har lyxen i vårat lilla stuga att Karo har satt dit micro, kylskåp och bröd toaster så jag gjorde frukost som barnen tog med till Mummu och Puua. Frukost på sängen, bra va? 
 
Frukost på altan 
 
Besoliina gosar med Snuttis
 
Gänget lirar fotboll på morgonkvisten...
 
Och har fin publik.
 
Sen skulle Andres & Puua gå och fiska med barnen på andra sidan skogen. Jag stannade vid stugan med Snuttisen eftersom det fanns ingen möjlighet att ta med sig vagnen in i skogen (daaah) och hon ändå skulle sova. Mummu & Karo stannade dem också. Efter 2 minuter kommer grabbarna bus tillbaka, dom ville visst inte alls följa med.
 
Bessa hade fixat lite maskar åt gänget att fiska med.
 
Andres var så snäll och skickade bilder till mig från fisketuren 
 
Tråkigt att dom inte fick fisk. Eller jo, Andres fick många men han slängde ut dom i sjön igen, visst Puua? 
Medans dom var borta så lekte grabbarna bus vid Puuas bil. Dom är helt besatta i hans bil, och alla mercor som dom ser vart man är ropar dom så högt dom kan: "Kolla, en likadan merca som Puua har!!!"
Jag var sååå trött, kunde inte hitta enrgi från nånting, jag drack en kopp kaffe... och slocknade sittande på stolen!
 
På riktigt- blir ni verkligen piggare av kaffe, coz i aint feeling it! Obviously...
 
Senare var det dags för en fotbolls turnering som dom tydligen håller varje midsommardag.
Som tur är har vi planen precis framför stugan, så vi slapp gå långt för att kolla på den. Tog med oss stolarna och satte oss vid väggrenen.  En massa folk var med, dom skapade 4 olika lag. Karo, Felicia & Dewin var också med.
 
Mummu hade med sig en stor godis påse som vi mumsade i oss. Såå gott med godis, jag är ju en riktig godisgris.
En bild på Karon tomt...
 
Någon hittade en orm, som tokiga Felicia prompt skulle hålla! Yack!
 
Lunch! 
 
Här upptäckte vi att Snuttis kan sitta!
 
Våran lilla Snuttis! Så lycklig att hon kom in i våran familj, även fast det inte var planerat så från början. 
 
Moster Karo hittade en groda som Bessa tog väl hand om. (Liiite väl bra hand om...)
 
Puusar man en groda så kommer drömprinsen! 
 
Fast Bessa hade redan drömt om sin drömprins natten före. Hon hade ju plockat 7 olika sorters blommor och lagt under kudden. På morgonen frågade vi vem hon hade drömt om, då sa hon att det var en rakad kille, som hennes pappa, och att han hette Urban Orvar. 
 
På smultronjakt...
 
Kvällen kom och barnen hade vart ute på vift hela dagen. Tröttmössorna?
 
Vanessa ville så gärna sova i syrrans stuga med Felicia, jag kände väl att det var lite jobbigt, jag ville ha hennes nära, men insåg sen att jag bara är löjlig, hon sover ju bara i stugan bredvid oss, så hon fick göra det, och allt hade gått jätte bra.
 
Gos med kusinen Felicia 
 
 
På morgonen blev det samma väckning för Mummu och Puua igen- ungarna kastade småstenar på deras tält. Plus att vi slängde in Snuttisen där som vaknade lika glad som alltid.
 
Det var också denna morgon som vi upptäckte fästingen på henne. Vidriga, äckliga djur!
Färstingbettet ser man knappt av längre, så jag hoppas verkligen att det inte var nån fara...
 
Eftersom gänget i Karos stuga är riktiga sömntutor och sover läänge så stod såklart Puua & grabbarna och knackade (<---bankade) på deras dörr när suget efter morgonkaffet blev för stort. Det uppskattades inte av det sovande gänget.
 
Taclk för en härlig midsommar till alla inblandade. Jag tror att vi skapade minnen som varar en låång tid.
 
Och nya traditioner såsom kusinklubben, Dewins specialité, midsommardoppet och det magiska trädet är bara några av de nya traditionerna som skapades. MÅ det komma en massa nya under årens lopp.
 
 

My stars

Kan inte titta mig mätt på er, mina finaste, dyrbaraste skatter. <3


"Vi som överlevde 60, 70 och 80 -talet."

Nu hittade jag den här texten som jag pratade om vid några inlägg bakåt.
Jag kopierade den rakt av från nätet, texten är alltså inte min egen, jag har inte heller någon källa om vem som skrivit texten, då den tydligen finns överallt.
 
Here it comes:
 
"Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt Blue cheesedressing, samt åt tonfisk men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bil kudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen. Inte blev vi överviktiga för det!! För VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet. Vi hade inga Playstation, nintendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV,n inget surroundljud, CD-spelare, inga mobiltelefoner, datorer inget Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dem fann vi utomhus!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna. De som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen.

GRATTIS! Var stolt och glad över att du överlevde!"

Solnedgång vid sjön ♥

På väg till stranden, Vanessa tröttnade på att gå..
 
Härligt dopp i sjön på midsommarafton vid solnedgång.
 
 
 
 

Midsommarafton del 3

Hej!
Det blev ändrade planer här hemma, tanken var ju att vi skulle gå ut efter lunch, men grabbarna bus hade inga öron hemma idag, så dom blev iväg skickade till rummen istället.
Olivia ligger och sover så vi går nog ut när hon har vaknat. Då har jag passat på att tvätta en matta och Nicoles fönster. *suck* NU sitter grabbarna återigen vid matbordet och ska käka sin lunch som dom inte gjorde för över 2 timmar sen...
 
Vet ni vad...?
Jag skapade en ny kategori som heter just "MIDSOMMAR -2013-" här på bloggen så att jag har bättre koll på vad jag redan skrivit och sen så är det lättare att hitta inläggen därifrån också.
 
Här kommer ett gäng med midsommarbilder! Detta är fortfarande från första kvällen...
(Som jag skrivit förut så var vi och firade midsommar på syrrans stuga i Trosa.)
 
Fina, nya traditioner har skapats, im loving it.
 
Har ni sett Olivias nya min?
 
Hon har kommit på att om man lägger fot efter fot så kommer man faktiskt framåt!
Förut har hon bara stått stel som en pinne.
 
Snuttis får smaka något gott från Mummu?
 
Me and my Baby Doll (jag ser något trött ut...?)
 
Grabbarna bus höll på att pyssla med sitt, dom tyckte att det behövdes rensas och städas lite på mosteris gård.
 
Kvällen är här och småttingar jar lite myspys inne i huvudstugan.
 
Mys innan läggdags...
 
Kolla på den fina fullmånen!
 
Sleep time...
 
 
Fortsättning följer...

Nytt till hösten

En fundering jag hade häromdagen-
 
"Undrar vilka vi måste köpa vinterkläder till i år....?"
 
Är det normalt?? 
Men alltså- till mitt försvar- den dagen kändes det som höst, det blåste, var kyligt och t om löv har fallit ner och flög omkring. Kom fram till att det är nog bara Nicole som kan ha sin vinteroveroll i år. Bang!
 
På tal om lite kyligare väder så köpte jag nya regnhandskar till alla barnen häromdagen.
Hela förra hösten och våren var jag på jakt efter regnvantar som dom kunde ha på dagis men inte fasiken kunde jag hitta ett enda! Allt var slut, i varenda affär sa dom att dom var slut. Roligt?
 
Var på Barnens Hus och såg direkt några, och dessutom var det 50 % på dem (<--- me like a lot), så jag var ju bara tvungen. Eller hur....? Så nu har dom gallonvantar till dagis som dom kan ha i höst. Dom är dessutom fodrade, så det ska hålla deras händer torra och varma, trots plask och kyla.
 
 
 
Om jag hade haft mer pengar med mig så skulle jag ha slagit till och köpt vinterkläder också, nu när det vart sånna rabatter på dem.
 
 
 

Höglunda & kontroll freak?

Hello!
Det är mulet ute idag så jag passar på att tvätta bort smutstvätt och fixa och pyssla här hemma. Har lagt in salt i diskmaskinen som ska rengöra den lite bättre, lagt lite plagg i klorin....
 
Emma är hos oss idag också, hon har sommarlov och skulle vara själv hemma i annat fall, hon är ju för "stor" för fritids. Nu är Nukke, Bessa & Emma här på våran baksida och leker- dem har så mysiga lekar tillsammans, ibland försöker grabbarana vara med, men dom bara förstör säger tjejerna, haha, så dom gick ut för att få leka i lugn och ro medans grabbarna tjatar hål i öronen på mig om Puua. Vem annars liksom!?
 
Igår packade vi badväskorna, ringde med oss Mummu och åkte till Jordbro för att gå och bada på Höglunda.
Jag är född och uppvuxen i Jordbro, (flyttade därifrån med Andres för ca.6-7 år sen) och jag badade jämt på Höglunda. Från att dem öppnade tills att dem stängde. Knappt så att min mamma fick hem mig för att äta mat. Och jag var jämt i vattnet, helst under och dök.
 
Pratade om det igår med Mamma, att hur saker och ting har förändrats, hur försiktiga och kontrollerande man är i dagens läge. Då var det inga problem att släppa iväg sitt barn för att bada från morgon till kväll- själv, eller med kompisar. Man hade inga mobiler så att hon kunde få tag på mig heller för att kolla att jag var OK. Och ändå var jag alltså borta i typ 10 timmar. Var man inte orolig?
Behövde man inte vara orolig? Och det var inte så att jag var stor heller, jag var liten (!).
 
Eller när man var ute och lekte, ingen kunde få tag på en. Mamma stod och ropade på balkongen att det var mat, efter maten stack man ut igen och kom tillbaka när det började bli mörkt. Vi var jämt ute och lekte.
 
Men nu... Aldrig att jag skulle låta mitt barn gå iväg och bada själv i flera timmar utan att jag kunde "ha koll"!
Jag är redan lite nervös av att Nicole & Vanessa är precis utanför här hos oss, fast Emma är med dem. Jag vet också att ju äldre dem blir, så måste jag ge dem lite mera frihet, eget ansvar efter ålder och mognad.
Men jag är en hönsmamma. Som vill, eller måste ha kontroll över saker och ting. Det är jätte svårt att släppa.
Men jag är ingen mamma som daltar. Jag försöker lära dem sig att vara tuffa, självständiga, våga ta för sig och vara sig själv. Fast under uppsikt, hahaha....
 
Får era barn vara ute på gården själva? Hur länge? Och hur gamla var/är dem?
 
Jag hittade en bra text om det här, ska se om jag kan hitta den igen, så jag lägger jag ut det här också.
 
Nu hoppade jag visst till ett helt annat ämne än vad jag tänkte skriva om, jag skulle lägga ut bilderna från Höglunda :)
 
Vi ringde till Mamus (Mian) som är Felicia och Dewins farmor och bad dem också komma ner, hon bor ju precis bredvid badet, och det gjorde dom. Dewin badade och hoppade i vattnet med sina trix medans vi satt och tjattrade.
 
Resten av dagen spenderade vi ute, vi åt lunch hemma hos Mummu och sen har det bara varit en massa lek.
 
Play-time!
 
 
Visst vore det en skitbra grej att ha på sitt barn ett GPS, så att man kunde se vart h*n befann sig? 
Mobil och GPS vore bra för ett kontrollfeak like me! 

RSS 2.0