Shopping, Bikinifrågor och svar.

Som de flesta av er redan vet så älskar jag barnkläder.
Häromdagen var jag i Haninge C och kunde inte tygla mig när jag såg dessa Hello Kitty hoodies.
Jag har letat och letat efter fina hoodies med luva men inte hitatt något alls. Affärerna har vart väldgt dåliga med sånt tycker jag, så jag var ju bara tvungen- eller hur?
 
Och jag gillar inte att köpa precis likadana till tjejerna, helst ska det vara olika, eller kanske bara i en annan färg, men nu köpte jag till inte bara Nicole & Vanessa, utan alla tre fick likadana! Olivia fick några storlekar större än vad hon har nu, men det gör inget.
 
Olivia fick också några halkstrumpor, pyjamas och en t-shirt.
 
Dom har börjat med stora reor överallt nu, dessa två bikinin fick jag för 75 kr inne på Lindex. Först var det halva priset och sen var det ta 2 för 1! Bra va?
 
 
Det har varit mycket snack om bikini till småtjejer, om det är OK eller inte att "täcka brösten" på små flickor eller om det är att sexualisera dem.
Gaah jag tycker att hela genus grejen går alltför långt! Jag blir nästan arg att man ens går så långt som att tänka på bikini som ett fult sätt! Att det ska gå så långt är ett problem hos de vuxna med fördomar om att omgivningen ser barnen med andra ögon än vad som är acceptabelt.
 
Ni ser väl vart jag står i den frågan? Jag köper bikinis till mina tjejer för att jag tycker att det är fint. Inte för att täcka över eller dölja nånting. Om dom nångång väljer att bara ha bikini trosorna så är det helt OK det med. Det är liksom inte en stor grej och jag förstår inte problemet med det?
 
Vad tycker ni?
 
Medans vi är inne på samma linje så vill jag passa på att svara på ett kommentar jag fick från "Lina" igår:
"Hej, funderar om du ens smörjer in dina barn med solkräm? Tycker alla dina barn börjar bli väldigt bruna, och det kan väl inte vara så bra för dem?"
SVAR: Hej! Mina barn blir insmorda med solkräm på morgonen innan vi går ut. Har även med mig solkräm i väskan hela tiden som kommer på vid behov. Tack för omtanken. Mina barn har ärvt sin pappas gener (han kommer från sydamerika), dom behöver bara se solen så får dom färg. Det är inte farligt att bli brun, men det är farligt att bränna sig- vilket våra barn aldrig gjort.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fy vilken dum kommentar från Lina!! Varför tror vissa människor att de har bättre koll än andra? Klart att man tar hand om sina barn. Sen att de börjar bli bruna vad har det med saken att göra!! Besvära dig inte ens med att besvara sådana frågor.

Superfina koftor med luva till flickorna. Vilken affär?

Svar: Tack! <3Dom är från H&M :)
Me & My Baby Dolls

2013-07-25 @ 10:06:41
Postat av: Jozephine

Jag tycker det här med genus frågor är bläää! Hen är det värsta av allt, att man inte får vara kille eller tjej. Att det ska vara så jäkla lika. Det är det inte och kommer aldrig bli. Det är så mysigt att läsa din blogg, mysig familj som jag skrivit tidigare. Ha det så bra Satu! :)

2013-07-25 @ 13:52:40
URL: http://Mrsdahl.blogg.se
Postat av: Ella

Hej Satu!
Vill bara tala om för dej att jag gillar din blogg jättemycket! Du har sunda värderingar och det är kul att du vill dela med dej om din vardag tillsammans med dina fina barn. Det har varit/är en tuff tid för mej nu, och då är det så befriande att kika in här hos dej där det alltid är full fart!;) Kram, och ha en fortsatt fin sommar!!

2013-07-25 @ 15:18:16
Postat av: Linda Lövberg Hjären

Riktigt fin blogg :D

2013-07-25 @ 15:44:23
URL: http://lindahjaren.webblogg.se/
Postat av: Enya

Jag tycker också att den här bikini-diskussionen börjar gå för långt. Låt barnen ha bikinis, och om de inte ens vill ha toppen på sig så varför skulle man förbjuda det? Det är barn, de har ingenting att dölja ändå.

2013-07-25 @ 15:51:40
URL: http://www.tekatten.blogg.se
Postat av: Sanya

Jag tycker att flickebarn inte bör ha trekantsbikini direkt eftersom de inte har några bröst. Ifall jag hade barn skulle jag nog inte ha bikiniöverdel på dem pga det finns inget att täcka. Men alla gör ju som dom vill :)

2013-07-25 @ 15:58:32
URL: http://sanyasofie.blogg.se
Postat av: Helena H

Önskar att jag också hade mörka gener i mig...fattar inte hur man kan vara så likblek fast man är i solen! ;)
Superskönt för barnen att de blir bruna ju, och inte röda och brända. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-07-25 @ 16:24:44
Postat av: Maria

Men gud vilka söta barn. Jag tror jag dör. Något bland det sötaste jag har sett =)
Fina kläder du hitta btw.
Hoppas ni har en bra dag!

2013-07-25 @ 16:26:14
URL: http://www.mariamalmgren.se
Postat av: Sandra

Dina äldsta döttrar borde bli barnmodeller, aldrig sett så fina flickor!!

2013-07-25 @ 18:35:41
Postat av: Mamma till Eddie & Wilton

Håller med dig att det gått över styr vissa bloggar blir man galen av och läsa klär sina söner i klänningar och använder bara rosa på sonen bara för att det ska vara så flickan får mest blått osv nej det har gått över styr helt klart ...

Och hade jag haft en så skulle hon absolut fått en bikini jag själv hatar baddräkt och skulle då inte klä mitt barn i det heller

2013-07-25 @ 19:05:45
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: Diana

Finaste familjen, det är ni det Satu :-)

2013-07-25 @ 19:46:53
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: Johanna - A dream as model ♥

Nice blogg ;)

2013-07-25 @ 22:32:28
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: sussan

Hej, jag köper bikini till min tjej på 9 år, hon vill inte ha baddräkt, har inte fattat varför det ska vara fel? tycker det är tänket som är fel hos en del.
Kolla in laredoute.se, de har rea nu o mycket fina kläder, köpt massor därifrån.

Ha en trevlig helg

2013-07-25 @ 22:41:28
Postat av: nina

Det var litt av en kommentar!!
Syns barna er fine med brunfarge jeg,det betyr jo bare at de er mye ute og koser seg!

Kjempefine klær,hvor er jakkene kjøpt?
Jessica har både bikini og badedrakt:)
Ha en fin kveld:)

2013-07-25 @ 22:52:06
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Louise

Tycker det är allt förstorat med bikini på barn...big deal liksom. Tycker föräldrarna det är fint så är det upp till dom och inte alla andras.
Jag har bara bikinibyxor på min dotter mer behöver jag inte.
Ha en fortsatt bra kväll(som snart är slut typ).

2013-07-25 @ 23:02:03
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Cissi

Spelar roll med bikini! Jag är lat och tar bara på trosor på min 2.5åring för jag tycker det är jobbigt att dra av en blöt baddräkt eller bikini. Alla har sin egen åsikt. En gång på badhuset såg jag två små tjejer i 3års åldern med bikini överdelar som hade stoppning som så det såg ut som små bröst. Det gillade jag INTE!! Det är för mycket!!

2013-07-26 @ 05:22:27
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback