Vad ska jag ha för rubrik?

Hej!
Valborg idag, ska ni fira det på något sätt? Hur?
Sen vi var små har vi bara gått till majbrasan, spelat lite spel och så, och det är det vi också gjort med våra barn.
Nicole och Vanessa väntar och längtar tills ikväll då vi ska till majbrasan, jag hoppas bara att det inte regnar...
För det är ju kallt ute nu, det blåser jätte mycket och värre blir det nog till kvällen. Det gäller att klä på barnen varma kläder.
 
På dagis har dom bakat munkar, dom har maskerad och snart ska dom ha disco, jag och Olivia ska också dit en liten stund. Tjejerna dom hade på sig sina fina flamenco klänningar från Spanien .
 
Jisses det har vart något stressigt idag. Först på morgonen så var det tjaffs och gnäll för att dom skulle ha på sig regnkläder idag, det gillades inte. När vi väl kom till dagis så såg tjejerna att de andra barnen har maskerad kläder på sig, tjejerna gick i prinsessklänningar och grabbarna hade pirat/ batman kläder. Såklart kom dom på att dom visst ville klä ut sig. (det ville dom inte innan vi gick hemifrån) Så jag sprag snabbt hem för att hämta klänningarna. Jag har sagt det förr och jag säger det igen- jag är sååå glad och tacksam att vi bor granne med förskolan!
 
När jag kom hem igen så fixade jag med tvätten, fyllde och tömde diskmaskinen, dammsög, plockade leksaker som barnen dragit ut på 10 minuter, och sen tog jag & Olivia bussen till Handen, köpte en Batman tröja med cape till Dewin som vi ska ge idag. (tur att han inte kan läsa ännu, då vore vi avslöjade) Vi mötte Mummu där som bjöd oss på en lunch. (olet ihana Mamma, seuraavaksi on minun vuoro!) Nu har jag hunnit ge Snuttisen lunch och lagt henne, jag har en stund över för att dricka mitt kaffe innan vi ska iväg till dagis.
 
Direkt efter dagis ska vi till syrran på Dewins kalas, och sen som sagt blir det majbrasan.
 
OK, och nu strular bloggen igen, jag kan inte lägga in nån bild. 
Dags att gå ändå. Hoppas att ni har en mysig valborg, ta hand om varandra!
 
XOXO

♥ Grattis Dewin 6 år ! ♥

 
Hipp Hipp Hurraa idag är det Dewins födelsedag!
Ett stort GRATTIS till våran älskade "Nakki" (<---Dewin) på 6 årsdagen! Vi älskar dig så mycket!
 

Forts. på lördagen...

Tänkte skriva en fortsättning på lördagen, eftersom Olivia sover fortfarande och jag väntar på att torktumlaren ska bli klar.
 
Andres kom och hämtade oss efter Neas kalas. Jonathan, Danilo & Olivia var hos Puua- han blev visst inte av med dem när Andres skjutsade oss några timmar innan för grabbarna ville åka med Puuas bil. VAD är det med den där skrothögen till bil egentligen? Grabbarna bara älskar den! 
Vi körde hem för att hämta tjocktröjor till barnen, parkerade bilen och knallade till Puua & Mummu.
Mummu var i stan med min bror Toni, så det var bara Puua och barnen hemma.
Vi kom in bakvägen och möttes av denna syn:
 
Olivia låg och sov i vagnen på altanen med ett snöre kring handtaget... snöret ledde in i vardagsrummet- och där låg Puua, Danilo & Jonathan på soffan som packade sillar och drog lite i snöret så att Olivia kunde vaggas. 
Ha! Hon har visst redan Puua inlindad runt sitt lillfinger.
"Ja, men hon vaknar ju så fort jag stannar vagnen" sa Puua.
 
Vi bestämde oss för att grilla. Vädret var ju helt OK. Andres åkte iväg för att handla allt som behövdes och jag bjöd Maria (vän, granne + grabbarnas dagisfröken) ner för att äta med oss.

Danilo & Tantan hittar traktorn och trampbilen direkt när dom kom ut och så sitter dom bara där dom två latmaskarna och väntar på att någon (<---Puua) ska köra runt med dem.
 
Maten var jätte god, mysigt att kunna sitta ute och äta grillat mat (=äntligen!). Det kom några droppar regn, men inte så att vi behövde ta in allt och sitta inne. Det slutade snabbare än det kom.
Andres occh Puua spelade som sagt boule, vem som vann är och förblir ett mysterium.
Barnen, och Puua med för den delen lekte efter maten och jag och Maria satt och pratade om allt möjligt.
 
Jag zoomade in den här bilden, sen när jag tog ner kameran såg jag att Vanessa stod bredvid och posade, så jag var tvungen att ha med henne också...
 
Puua med sina livvakter...?
 
Min stora bebis 
 
När det började bli för kallt- eller.... det kanske var när Puua kastade ut oss som vi bestämde oss för att gå hem.
Grabbarna hade varit där sen 10 på morgonen och klockan närmade sig nu 19 (?), så han var ganska slut med allt spring och bus efter en heldag tillsammans med grabbarna Bus. "Grabbar, ni ser väldigt trötta ut, det är nog dags att gå hem?" pikade Puua. "NEEEJ, INTE HEM!" Moahaha, nice try Puua.
 
Tack för en trevlig kväll!
Nu är torktumlaren redo att tömmas och fyllas på igen, plikten kallar... 
 
 

NEA 4 ÅR !

Måndag förmiddag, kan ni fatta att på onsdag är vi på maj månad! WoHoo!
Morgonen började med att Snuttisen låg och snackade för sig själv igen, som hon gör varje morgon. Tog upp henne och la henne bredvid mig (och Nicole som kommit in under natten) och försökte somna om, men det gick inte alls, för Olivia gick boxningsmatch med mitt ansikte. Hon ville nog ha tag på min näsa, så hon viftade med händer på mitt ansikte och klappade till mig lite titt som tätt- så det var bara att gå upp med henne. Och sen dröjde det inte länge innan vi hörde ljuva toner från Vanessas rum. Varenda morgon ligger hon och sjunger i en kvart-20 minuter i sitt rum innan hon kommer upp.
Och högt ska hon sjunga också...Imorse bjöd hon på låtar som: gosa-gosa-gosa hela natten lång, Besame mucho, Juliet & Jonathan, Begging mm.
 
Helgen har gått snabbt tycker jag, vi har vart på kalas i både lördags och söndags. Båda gångerna på Lek Vegas.
Helgen har också bjudit på en riktig grillpremiär med kött, korv, sallad och färskpotatis.
Och Andres & Puua har öppnat boule säsongen. Jag vet inte vem som vann årets första spel eftersom båda sa att dom vunnit?  
 
Tänkte börja med att lägga ut bilderna från Neas 4-årskalas som var i lördags i Lek Vegas.
Andres skjutsade dit mig och tjejerna medans Puua var här och vaktade grabbarna & Olivia.
 
En massa massa lek med kompisarna hanns det med! (testade med att göra collage på några av bilderna)
 
Våran virvelvind Vanessa
 
Nukke
 
Födelsedagsbarnet Nea!
 
Söta Saga
 
Polarna Nicole & Frida
 
Mammorna på kanan! Och hal var den!
 
Tiina, Reeta & Hugo
 
Efter en massa lek och spring så var det dags att gå upp till disco rummet där det bjöds på korv med bröd och glass till efterrätt. Såklart blev det disco också, men var det mest mammorna som shejkade...? 
 
Medans mammorna shejkade så var Milo en grym DJ!
 
Dags att köra lite Rally! (tur att inte grabbarna såg dem i söndags, annars hade jag aldrig fått dem därifrån)
- Frida, Bessa & Nea
 
Paket öppning. Vääääldigt intressant tyckte dem allihopa. Dom ville följa med Nea hem hela gänget för att leka med hennes nya saker.
 
Nea med mamma Tiina
 
3 stiliga bröder- Leo, Alvar & Hugo
 
Sen hanns det med lite lek till innan det var dags att åka hem.
 
 
Tack till Nea med familj för kalaset, det var riktigt roligt!!!
 
 
 P.S Fortsättningen på lördagen fortsätter....
 
Och P.S 2- Ber om ursäkt IGEN för den pytte lilla texten, jag har återigen mailat blogg.se, få se vad/OM dom svarar...

Satu SVARAR

Börjar med att be om ursäkt över den förminskade texten som följer. Jag har inte minskat texten, det är nån strul, men man får ju inte nått vettigt svar på blogg.se om hur man kan fixa till det!
 
Känner att det är dags för SVAR från mig =)
Här svarar jag alltså till dem som inte lämnat bloggadress eller mailadress.
 
Först vill jag ta upp detta kommentar jag fick häromdagen:
 
"Brukar läsa din blogg väldigt ofta och tycker rent generellt att du har sunda värderingar. Men jag vill ifrågasätta det politiskt korrekta i detta (det du själv brukar kalla mammamaffian), dvs vad som är rätt för dig kanske inte är rätt för andra eller rätt i sig. Ta exemplet att du tog hål i öronen på Olivia, rätt enligt dig, fel enligt mammamaffian.
Du låter barnen titta mycket på film (Pippi Långstrump sitter barnvakt), återigen rätt enligt dig. Men inte politiskt korrekt. Du som ofta belyser din rätt att göra som du vill, ta steget längre och lev som du lär.
För samma mammor som kanske enda gången någonsin får lite ledigt (från jobb 100% och 100% mamma) kanske tycker att det är hutlöst att du sitter och solar på balkongen när dina barn befinner sig på förskolan. Vilket är exakt samma sak, med ett undantag. De har ett arbete
 
SVAR: Hej och tack för ditt kommentar. 
Först av allt, mitt inlägg ang. sommarledigheten var något som jag själv bara undrade över. Jag skrev -och jag citerar: "att alla gör väl som känns bäst för sig själva och deras familjer."Har absolut inte hävdat att jag alltid gör rätt- ingen är perfekt. Jag, precis som säkert alla andra föräldrar gör sitt bästa. Och med detta ändrar jag inte min åsikt att barnen förtjänar sommarledigt lika mycket som sina föräldrar.
 
"Pippi Långstrump sitter barnvakt" Ehh. Nej. Här hemma hos oss har vi en lugn stund varje dag efter lunchen, så att alla kan varva ner och tar det lungt. (Precis som de gör på förskolan, vila men behöver inte sova)
Ett väldigt bra sätt att varva ner är att se på nån bra barnfilm. Astrid Lindgren och alla Disney filmer älskar både jag oh barnen. Ibland väljer dem att sitta och rita.
Jag må ha dåligt samvete för mycket, men jag har verkligen inget dåligt samvete över att jag låter mina barn titta på en film på dan, och barnvakt kan man knappast kalla det.
Undrar bara hur du menar att se på en film inte är "polisitskt korrekt"? Enligt vem, dig?
 
Utveckla gärna detta lite mera, förstod inte riktigt vad du är ute efter?:
"Du som ofta belyser din rätt att göra som du vill, ta steget längre och lev som du lär."
Menade du det att jag en gång satt på min egen balkong och fick mig lite sol? Sen när var det förbjudet?
 
Jag har alltid haft det som ett mål att ha alla mina barn hemma tills dem fyllt 3 år, och det har jag tacksamt nog haft möjligheten att göra. Barnen är små bara en kort stund, dom växer upp så snabbt, och jag vill inte missa det, samtidigt som jag vill ge dem det bästa.
Både Nicole och Vanessa var 3 år och 3 månader när dem började på förskolan, grabbarna var 2 1/2 av den anledningen att jag hade en tuff graviditet. 
NU har jag dem på förskola för både deras och för min skull. Dom är i den åldern att det gör dom gott att komma iväg lite på egna äventyr, leka med kompisar, få det sociala och det pedagogiska. 
Sen när jag hämtar dom så är dom glada att berätta om sin dag, och jag är utvilad om jag haft en tuff natt med Olivia.
Men jag håller mig till det som jag tyckt innan- är man hemna med en bebis och har ett litet barn på 1-2 år så ska syskonet också stanna hemma. I den åldern har dom nog inget att hämta på förskolan, som dom inte kan få hemma.
Men är BARA MIN åsikt, vad jag känner och tror på.
Rätt eller fel, det kan ingen avgöra förutom varje familj för sig själv.
 
Jag har riktigt dåligt samvete väldigt ofta att jag har mina på förskolan, det känns så dumt när jag ändå är hemma. Ibland tänker jag att dom får sluta på dagis, men förskolan ger dom faktiskt väldigt mycket i denna ålder. Tyvärr mycket av det sakerna som inte jag ensam kan ge dem.
 
Äsch, man har väl nog med dåligt samvete som mamma, alla gör (eller borde) göra sitt bästa för barnen. För ingen har väl skaffat barn för att låta förskolan uppfostra dem?
 
* Sen vill jag också tacka för alla fina kommentarer och e-mail som jag får. Ni är så toppen!
 
* Roligt att många höll med mig ang sommarledigheten också, jag trodde faktiskt att jag skulle bombaderas med elaka kommentarer om det.
 
* Och så har några av er undrat om barnens syskon. Igen. Ja, dom har 3 äldre syskon, men har bara kontakt med en av dem, deras storebror Diego. Två av dem har aldrig träffat Olivia eller visat något intresse för henne.
 
* Och om det blir fler barn för oss? Inte just nu! Haha. Jag känner mig väldigt nöjd och jag är ödmjukt tacksam för dom ögonstenarna jag har. Nu vill jag kunna lägga ner all min tid och uppmärksamhet på dem. Och så hade jag en riktigt tuff graviditet sist med Olivia, vilket avskräcker mig.
 
Om det är något jag glömt att svara på, eller något ni undrar över, hör gärna av er!
 
Jo, en sak till- Ni kan följa oss på INSTAGRAM under namnet mybabydolls
OCH så kan ni följa & gilla bloggen på Facebook också: mybabydolls.blogg.se
 
Ha en fortsatt fin helg!
 
 

Fullt upp

God morgon!
Ledsen för den dåliga uppdateringen, men det har vart fullt upp och vi har knappt varit hemma. 
Igår var vi på Neas 4-årskalas på Lek Vegas och nu gör vi oss iordning för ännu ett kalas där, Dewin (barnens kusin) fyller 6 år på tisdag men idag ska han ha sitt första kalas på Lek Vegas.
Kruxet är att Andres jobbar idag och jag har inget körkort. Men det löser sig nog, att ha hand om 5 småttingar själv på ett lekställe är en utmaning- men det blir säkert bra det med! 
 
Nu ska jag dricka en kopp kaffe, kanske borde ringa till Puua och fråga om han hänger med till LekVegas?
2 par ögon är väl bättre än 1 i sånna här situationer?
 
ÅÅh jag måste hinna dammsuga också innan vi åker, det är tusen ton sand i hallen, och jag ljuger bara lite. Igårkväll när vi kom hem så tömde barnen sina skor och bildade på det viset en egen liten sandlåda här i hallen. Och så går man på det och får in allt sand överallt istället.
 
Dags att sätta fart! 
 
Bättre inlägg med massor av bilder kommer. Håll ut mina vänner 

Pöpelkaisa # 1 !!!

Nu hinner jag sitta här vid datorn en liten stund, betala räkningar och skicka mail och kolla igenom några viktiga papper som måste skickas iväg. Såsom att Andres måste skriva över föräldrapenningdagar på mig t ex.
Barnen leker för fullt, det är tydligen mamma-pappa-barn lekar som är poppis.
 
Olivia sitter här på sin baby-sitter bredvid mig och snackar för fullt med sakerna som hänger i bågen.
Jösses den flickan alltså. Kanske hon borde flytta ut från vårat rum tidigare än tänkt!  Hon har alltid sovit jätte bra på nätterna, hon vill ha mat en eller två gånger och sen somnar hon snabbt om. Men (!) de senaste nätterna har hon fått för sig att vakna flera gånger på natten och prata. VEM i helsinki ska hon ligga där och prata med sådär mitt på natten?? Kanske hon är lika knasig som mamman sin på natten.
Så inatt låg hon och pratade och jollrade och sjöng för sig själv i över en timme och höll mig vaken.
Det låter ju gulligt och allt det där, men mitt på natten? Näe... Jag stoppade nappen i hennes mun i hopp om att hon fattar vinken, men det hindrade inte våran lilla sångfågel inte. Bara spottade ut den igen och fortsatte sitt samtal.
Nukke & Bessa- släng er i väggen, det här är Pöpelkaisa # 1!
 
(Puua har döpt Nicole till "Pöpelkaisa" för att hon pratar sååå mycket jämt. Och även Bessa får heta så ibland när man inte får tyst på henen, annars så är Puuas smeknamn på Bessa "Pripastiina")
 
Får se hur länge  hon stannar innan hon blir utslängd från rummet. Hahaha...
 

Gooood mooorning friday!

Nukke, Olivia & Danilo har tagit över min säng, Jonathan & Vanessa är smarta nog för att sova lite till...

Vad har denna dag att bjuda på?

Ha en fin dag!


Träning för lillsnuttisen

Tjohej!
Underbart väder det är ute! Eftersom vi endast har sol på våran balkong en stund på förmiddagen så passade jag på att lägga mig där och sola medans Olivia sov. Och jag somnade! Har fått ränder, så solen har tagit = me löööv.
Idag har jag fixat lite på balkongen, och sen bara gosat med lillsnuttisen.
Försöker lägga henne på magen lite varje dag, men hon gillar det inte alls. Idag var nog första dagen då hon låg på magen ganska länge. Ja, länge för att vara Olivia alltså. Andres kom hem med den här fina Disney pussel mattan igår till henne, den är perfekt, för den är mjuk för henne att ligga/sitta på.
 
Hon låg där och tittade på sig själv med min iPhone.  (Jag hade kamran på, vänd mot henne)
 
Min älskade snuttis!! 
 
Sen var det inte så himla kul längre...
 
Och idag bjuder jag bilder på mina 2 fina Prinsar.
 
Nu ska jag snabbt äta lite lunch och gå och hämta hem mina ögonstenar från förskolan, jag saknar dom jätte mycket!
Sen ska vi till lekparken, har redan packat med lite kakor Sen tar vi helg!
Nu vaknade Olivia också, time to go!
 
Ha en fin dag allihopa. Tack för att ni finns. 

Wtf!

Såhär såg Vanessas gummistövlar ut idag! Värsta hålen på 3 ställen!
Dom är köpta i september förra året och blev då använda i ca 2-3 veckor innan vi bytte till vintetskor och nu har hon haft dom i ca. 2-3 veckor på förskolan- är det meningen att gummistövlar inte ska tåla mer än ca. 5 veckors användande??!

Inte så konstigt då om hon var blöt om foten häromdagen...

Va arg jag blir!😡


Promenad, mat och sång...

Onsdag och solen skiner och fåglarna kvittrar!
Fasiken också att vi inte har nån sol på balkongen, förutom lite på förmiddagen. Jag & Olivia har vart på en promenad, höll på att flyga iväg, det blåser så mycket. Fick hålla hårt i vagnen för att den inte skulle rulla ifrån mig. 
 
Jag har precis gett lunch till Olivia och lagt henne på våran säng för att sova. Visst är det konstigt att JAG får byta tröja när HON har ätit?! 
Att jag aldrig lär mig... Hon nyser ju med all mat i munnen när jag är helt oförberedd och atjoo, så flyger allt hon hade i munnen på mig och mina kläder. 
 
Jag har suttit och sjungit med Olivia igen. Hon verkar inte gilla det så mycket, jag förstår inte varför...
Jag har musik på ofta här hemma och jag går runt och sjungger jämt. Sist jag skulle sjunga nånting för Olivia så började hennes underläpp darra och hon blev jätte ledsen. Och idag så gjorde hon allt för att överrösta mig med sina vackra toner av "sång". Hmm...
 
Nu har jag ätit klart min lunch här framför datorn, så nu tänkte jag lägga mig bredvid lillsnuttan och vila jag också, ta en liten powernap på en halvtimme eller så.
Huvudet känns riktigt tung just nu och jag har inte sovit så värst bra de senaste nätterna.
Lite för mycket tankar antar jag.
 
Snart är det dags att hämta barnen från dagis, så jag ska sätta fart! Misstänker att jag somnar så fort huvudet landar på kudden...
 
Bjuder på bilder på 2 av mina Prinsessor 
Vanessa & Nicole
 
Älskar Bessas min i den här bilden!)
 
Natti natti! 

35 dagar kvar!

Hej allihopa!
Ja här hemma räknar vi ner på dagarna fram till sommarlovet.
35 dagar kvar, sen har barnen sitt efterlängtade och välförtjänta SOMMARLOV!
 
Dom ska ha sommarlov i 12 veckor och tillsammans ska vi njuta varenda dag av det.
Jag hoppas verkligen på bra väder så att vi kan vara ute på äventyr så mycket det bara går. Så vi väntar och längtar.
 
Pratade med några mammor häromdagen om just sommarlov. En tjej har en grabb på 2 ½ och en 4 månaders bebis, hon blev helt chockad när jag sa att vi ska ha lov i 12 veckor. - Hennes lille son ska ha 3 veckors sommarlov sammanlagt under sommaren, och det då när pappan har semester, resten av tiden får han spendera på förskolan medans mamma är hemma på stranden med bebisen, promenerar och fikar med kompisar. Hon ville tydligen "njuta" av bebisens första sommar, bara dom två. Och sen ska dom umgås, hela familjen i 3 veckor.
En annan av mammorna skulle ha semester och 2 veckor senare ska hennes barn ha semester från förskolan, de två första veckorna vill hon vara själv. 
 
Ehh, hur tänker man här? 
Och det värsta är att de flesta av mammorna har samma planer.
 
 
Jag vet inte, men jag tycker att barnen förtjänar att ha ledigt under sommaren lika mycket som de vuxna behöver det. Tror ni inte att era barn också längtat efter sommaren och allt vad det innebär, precis som ni? 
 
Jag skulle inte kunna ligga på stranden med en glass i handen och sola och "njuta" varje dag medans mina barn är på förskolan. Skulle faktiskt skämmas.
 
Men alla gör väl som känns bäst för sig och sina familjer, eller hur? Och det finns kanske goda skäl till att dom väljer att ha det så, vad vet jag?
 
Här längtar vi som sagt. Snaaart är sommaren här! Vi ska bada, äta hur mycket glass som helst, grilla, leka ute och gå på äventyrer och olika utflykter.
 
Hur lång semester ska ni/ barnen ha?
 
Ni som är hemma med bebis te x och har syskon på förskolan under sommarlovstider, hur tänker ni? 
Dela gärna med er. 
 
Har ni några planer inför semstern ännu?
 

Tisdag (?)

Hej tisdag! (Varför känns det som måndag?)
Nicole, Jonathan, Vanessa & Danilo är lämnade på förskolan, now its just me & Olivia här hemma.
Jag har precis dammsugit, plockat grejer och moppat golven. De senaste dagarna har det kommit in så mycket sand och grus, och så har ungarna spillt saft och tappat/slängt (?) halvt uppätna godisar på golvet, så strumporna fastnar när man går runt. Och Jonathan, våran lille pisse-nisse har kissat i sitt rum inatt- ja, ni hör ju att det verkligen behövdes moppa. På med musik i hög volym och vips 1 ½ timme senare är allt skinande rent, tills ungefär 15.05 när barnen kommer hem från dagis igen. Diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren jobbar på nu- nu jäklar ska tvätthögen bort!
Fast det där med tvätthögen är ju egentligen en mission impossible. Jag kanske tömmer den under dagen, men på kvällen är den full igen.
 
Olivia ligger och sover nu, så jag passar på att sitta här och tjattra en stund.
Tänkte bjuda er på några bilder medans jag fixar en sak..
 
Vårjackorna på- jeeehaa!
 
Min söta docka Nicole
 
Och min älskade virvelvind Vanessa

Twinsen Jonathan & Danilo
 
Ler och långhalm- Jonathan & Puua.
 
 
Finns så mycket jag skulle vilja skriva, men jag låter bli. Är bara så låg och besviken just nu.
Men det blir väl bättre.
 
Ha en fin dag!

Premiär Grillning & första vitsipporna !

I söndags grillade vi för allra första gången för i år.
Det var helt oplanerad så vi grillade det som fanns- korv med bröd.
 
Danilo, han vill alltid hjälpa till- med allt! (med choklad runt munnen)
 
Det var gott, och framförallt mysigt. Ser fram emot många många fler grilldagar/kvällar.
När vi hade ätiti klart dök såklart fiskmåsarna upp. Först fanns det en, men dom skriker ju så förskräckligt så säkert ropade han till sig hela sin släkt, för det kom hur många som helst och skulle sno bröden.
 
Hela gårdagen spenderade vi ute igen. Barnen har fått lite färg i ansiktet också märkte jag idag. Dom har lekt en massa, åkt med sparkcykel, trampbilaen och traktorn, bakat sandkakor har vi också gjort- som Puua & Jonathan tog sönder hela tiden. Mummu satte nya plattor till altanen och tjejerna dom lekte med maskar som Mummu grävde upp.
Vi hittade även vitsippor, hur underbart är inte det? NU är våren här, eller vad känner ni?
 
Danilo, Vanessa & Nicole sprang genast till Mummu med blommorna som hon satte i vatten.
Olivia sov hela tiden då vi var ute, förutom när vi precis kom på förmiddan. 
 
Satte henne också i sandlådan i 30 sekunder, hon försökte genast sätta sig upp och nå spaden. 
 
När vi kom hem sen var det bara att hoppa i badet direkt. Dom var såå skitiga allihopa. Tusen ton sand fick vi med oss i hallen också. Nästan iaf. Men roligt hade vi. Längtar extra mycker efter sommaren och den "riktiga" värmen nu. Men snart, snaaaaart så är den här!
 
 

Jobbigt med utelek?

Visst är det jobbigt och tröttsamt att vara ute hela dagarna och åka trampbil/ traktor??
(såhär får man dra dom här, för dem är trasiga, det går inte att trampa)
 
Efter några varv såhär så somnade Danilo sittandes på trampbilen. Såg så roligt ut, han kämpade verkligen emot sömnen stenhårt. Han såg faktiskt lite full ut till slut när ögonen inte riktigt hängde med. 
 
Så jag tog upp Danilo och det dröjde inte länge innan Jonathan också sov där!
 
Såhär såg det ut efter 3 minuter. Tack Puua...
 
Tur att inte Nicole somnade iaf! Hade vart ganska jobbigt att ta sig hem då...
 
 
Det här med trampbilen och traktor-åkningen lär ni ju få se mååånga många fler gånger. Precis som förra sommaren, man ska åka på dem varje dag.
 
Nu ska jag och snuttisen hämta syskonen bus från dagis!
Ha en fin dag allihopa. Glöm inte bort att krama om varandra. 

Fredagens badande på Torvalla

Hej!
Har precis vart och handlat med Mummu & Puua med Olivia, eftersom vi saknar bil för tillfället. Snuttisen har fått i sig lunch och ligger och sover, jag sitter och äter godis. Japp, så nyttig är jag.
 
I fredags gick vi till Torvalla simhall efter lunch. Mummu följde med och passade lilla Olivia medans vi andra plaskade. Jag hade ju med mig badbyxor till snuttisen (<--- Olivia) också och väntae bara på att lilla damen skulle vakna.
Under tiden fick jag äran att vara krokodilen som skulle jaga barnen. 
 
När Olivia vaknade fick hon ta sitt premiärdopp!
Vet inte om hon gillade det eller inte om jag ska vara ärlig. Hon såg mest förvånad ut. 
 
Mina ögonstenar, dom var så stolta över att ha egna ryggsäckar där dom packat ner badkläder och handduk. 
 
Ready!
 
Mummu fick agera mamarazzin 
 
Olivias premiärbad!
 
Goa Mummu hade tagit med sig saft och bullar som vi fikade på när barnen började hacka gaddar och förvandlas till blåa smurfar.
 
Vi väntade länge på att mellanbassängen skulle öppnas, dom hade simskola där just då. När simskolan tog slut så öppnade dom ändå inte, jag gick och frågade om det och dom sa att den är stängd för allmänheten eftersom några plattor är trasiga på botten av poolen. Jag, Vanessa och twinsen hoppade i stora bassängen istället, en liten stund, tills dom upptäckte Puua som stod vid kafeterian, då var det bråttom upp.
 
Vi gick och bastade. Även Olivia. Hon verkade gilla det, satt där, nöjd och belåten. Danilo och bastun, vad ska man säga... grejen är att varje gång han sätter sig i bastun förväntar han sig att se en kvinna som sover inne i bastun.
Nu när vi satte oss var det bara vi där. Mummu tog Olivia och gjorde henne iordning. Sen kom en tjej och Danilo tittade noga på henne, ja han kunde inte släppa blicken för han skulle ju kolla om hon ska sova där. Så hon sätter sig där och blundar. Så Danilo går såhär: "NUUUU sover hon!" skitglad. När hon öppnar ögonen så säger han "Nu vaknade hon!" Så höll han på, hur tjejen än gjorde. "Nu sover hon, nu vaknade hon, nu somnade hon igen och nuuu vaknar hon!" Tjejen skrattade åt Kockisen (<---Danilo) och till slut fick jag säga att det inte är så fint att stirra på någon. (-på finska så att han inte skulle skämmas) 
 
Riktigt mysig var det att bada och basta.  Snart (hoppas jag) får man bada ute också!
Nicole planerar redan sitt sommarlov och att hon minsann ska bada varje dag. 

Lördag + tjejkväll

Söndag kväll och helgen tar slut.
Alla barnen ligger i sina sängar, redo att sova. Jag med för den delen, jag är så trött att jag somnat lite här och där under dan... Imorse kom syrran hit efter sin powerwalk, sen tog hon med sig Danilo, Vanessa, Nicole & Jonathan till Mummu och Puua i förväg medans jag hade lovat att sätta upp en annons åt dom på blocket, dom ska sälja sin gula kanot.
 
Är ni intresserade så maila mig på [email protected]
 
När det var gjort så gick jag & Olivia till Mummu och Puua också, dom satt vid sandlådan hela gänget och njöt av solen med kakor och saft. Mer om denna dag sen när jag har fixat lite bilder som är tgan med mobilkameran. Text är ju så mycket roliagre med bilder, eller vad tycker ni?
 
Gårdagen då. Jag + barnen var ute hela dan, fixade i Mummu & Puuas baksida/altan/uteplats (hur säger man?)
lekte i sandlådan och åkte traktor och trampbil, sen lekte vi i lekparken med min barndomsvän Heidi med barnen Rebecka & David. Vi hade en massa att prata om så vi får ta en tilll träff snart .
 
Heidi fick lite träning
 
Vi kom hem, gjorde iordning lite saker, jag fixade mig inför tjejkvällen och sen kom Andres föräldrar, syster och hennes familj på middag. Jag hann äta med dem och ge snuttisen mat innan jag knatade hem till min syster Karolina för tjejkvällen.
 
Dom hade med sig stora choklad ägg till barnen och en gosedjur till Snuttisen. TACK! 
 
Jag smakade chokladen imorse och det var jätte gott, ungefär som Kinderägg - vilket jag älskar! Dom innehöll fina presenter också, tjejerna dom har redan planerat att ta sina smycken till dagis imorgon. Oh dear...
 
Hem till syrran, där Anna för en gångs skull ar först! (sorry Anna, men man blev ju lite förvånad ) Dom höll på att fixa morötter och gurkstavar. Kvällen spenderades i ett varmt och soligt balkong, och helt plötsligt var det helt mörkt. Vi satt ju där ett X antal timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var både skratt och tårar och man upptäckte nya saker hos sina vänner. Vi spelade ett spel som heter "Tjejmiddag" med massa frågor som alla skulle svara på, och det kickade igång en massa djupa och roliga berättelser.
What happens and says på tjejkvällarna stannar där, right? 
 
Eftersom jag inte tog några bilder under kvällen (I knoooow, WTF!? ) Självaste mamarazzin hade med sig sin kamera, men där satt den mellan fötterna på golvet och glömdes bort mitt i allting.
Jag snodde de här bilderna av syrran:
 
Och " helt plötsligt" var det mörkt.
 
Synd att flera av tjejerna inte kunde komma, men det får bli en annan gång då .
Det var iaf jätte mysigt att få träffas och bara få vara "Satu".
Tack till alla inblandade- Karo, Anna, Maria, Kicki & Annett!
 
Jo! Jag tog visst några bilder. Fast utanför syrran när vi skulle hem. Tog en massa, men dem blev aldrig godkända av knasiga anledningar, men dessa blev godkända! (kanske för att dom inte orkade posá så länge till?
 
Kicki med gamla Bettan (Japp, cykeln heter visst så) Maria & Anna 
 
Så ja, det blev ganska sent (för att komma hem, "för att vara jag", menar jag) Men jag kom hem, tittade till och pussade på alla barnen och somnade. Vaknade 7. Har försökt hålla igång hela dagen för att inte somna. Efter att ha lekt hela dagen så satte jag mig på Mummu & Puuas solstol på altanen och höll på att somna direkt! Samma sak i badet när vi kom hem och på soffan när jag bara skkulle ge napen till Olivia. Jag hinner liksom nicka till, så nu är det dags för mig att sussa.
Mummu köpte jätte snygga sängkläder igår via syrran, och igår när vi satt på tjejkvällen skickade hon ett sms om jag ville ha dem!  Tack, tack, tack! Och vet ni vad det bästa är?
Det är med stjärnor, löööv it!
 
Så nu ska jag krypa in, imorgon är det dagisdags igen!
 
Natti Natti!

Lugn förmiddag

God morgon lördag!
Solen skiner idag, ett härligt start på dagen!
Jag har precis lagt undan en massa rentvätt, men inte blir tvätthögen mindre för det...
 
Andres och våran egna lilla kock Vanessa bakar piroger just nu, jag har satt Olivia på golvet här bredvid mig och buffrat upp med en massa kuddar omkring henne, Danilo sitter där och försöker ge henne leksaker. 
 
Efter lunch tänkte jag att vi ska gå ut och leka. Och vet ni vad jag ska göra ikväll? Jag ska till syrran för en tjejkväll med kompisarna. Ska bli jätte mysigt! 
Andres har bjudit hit sina föräldrar och syster med familj, så barnen kommer nog inte sakna mig, hahaha. Har lite ångest dock att lämna lillsnuttisen, har inte gjort det förut, förutom korta stunder. Inte för att detta kommer att bli en lång stund, men.. jag är inte där för att lägga henne för natten. Men det blir nog bra det här ändå. Jag ska bara få vara mig själv.
 
Köksmästarinnan Vanessa
 
Snuttis 
 
Nu har den här lilla busligan dragit in våra picknick filtar och lagt på vardagsrumsgolvet, hämtat kakburken och har picknick där...
 
Två bilder från förra veckan
 
Hahaha, vadå jobbig blixt?
 

OLIVIA 4 månader idag !

Det firade vi med första badet i simhall och bastubad! 
Älskar dig min lilla solstråle!

FREDAG!

Hejhej!
Verkar som att detta inlägg aldig publicerades igår....? 
 
Såhär skrev jag alltså igår:
Regnet öser ner och en tjock dimma har lagt sig på vårat område. En typiskt mysdag är det här.
Nicole fick stanna hemma från förskolan idag också, hennes feber steg igår igen! Man ska ju ha en feberfri dag innan man går tillbaka till förskolan...
Resten av busligan är där, Vanessa var inte så himla glad att dom skulle iväg till skogen på utflykt i regnet.... 
Jag såg när allihopa lämnade gården, alla barnen gick snällt hand i hand två och två och jag undrade och letade vilken av dem som var Vanessa. Sen såg jag henne. Hon var inte nån av dem barnen som gick där snällt i leden. En fröken kom 10 meter bakom dem med en arg unge under armen. Såklart råkade detta barn vara våran Vanessa.
Hon gick och kånkade på Bessa under armen viftades med armar och ben och skrek med sin fina röst. *suck*
Sen satt Bessa där ett tag och tjurade, och sen insåg hon att dom inte skulle ge med sig, så det var bara att gå upp igen. Stackars Bessa... Och stackars fröken! Sorry Liinamaija... 
 
Jag har fått brev och påminnelser från Egmont om att jag har ett paket att hämta ut, och idag var sista dagen att göra det, så ut i regnet igen. Tur att busstationen är så nära!
 
Hämtade paketet och köpte en glass till Nicole och en snabbis till H&M för att än en gång leta efter galonvantar. Ingenting! Häromdagen gick jag också till alla stora barnaffärerna, men hittade inte ett enda par. Va dåligt!
 
Har era barn galonvantar på dagis?
Just när det är sånt här väder skulle det nog behövas, på sommaren behöver man ju inte, men just nu är det ju blött och kallt.... Jah... är det ett nödvändigt köp?
 
Jag bara "råkade" hitta två jätte söta mössor till Nicole & Vanessa som jag inte kunde motstå. 30 kr kostade dem på rea inne hos H&M (!!) Och eftersom vi planerar för en bad dag så var jag ju bara tvungen att köpa badbyyxor till lillsnuttisen också. Hon ska nämligen ta sitt premiärbad. Allra första badkläder, mitt lilla hjärta! 
 
Ooooch så hittade jag även fleecetröjor till allihopa som jag tänkte skulle vara perfekt under regnkläderna och även skaljackorna. Fleece håller dem ju varma. Har haft dom på span länge nu, men eftersom det blir ett lite kostsammare (spec när man ska köpa 4 st) så måste jag diskutera saken med min make först.  Annars blir han nog tokig med alla grejer som jag bara "råkar hitta" , hahaha...             
 
Det var det jag skrev igår alltså.
Nu är det fredag och barnen är lediga, som de är varje fredag. Olivia har precis ätit sin lunch och ligger och sover, Nicole & Vanessa tittar på Toy Story, Jonathans har poå sig en tomtemössa och svärdas med någon okänd låtsas kompis. Danilo sitter vid fönstret och väntar på Puua.  Ehh... dom har inte ens pratat med Puua idag, så han får nog vänta länge, om dom nu inte har nån telepati mellan sig och Puuas skulle bara dyka upp.
 
Nu ska jag göra lunch och sen ska vi gå och bada! 
                     
 
 
                                                                                                      

Nattpsyko, rumsbyten & "vill ha"!

Vi (<---jag) planerar ju lite hur rummen ska se ut när Olivia ska flytta ut från vårt rum. (mer om det sen)
 
Nu är det ju inte bråttom alls, hon är så snäll så och jag älskar att ha henne nära. Och hon sover bra också.
Men jag misstänker att det är jag som stör hennes nattsömn ibland och inte tvärtom, haha. 
 
Det är som så att jag pratar i sömnen jätte ofta. Och så går jag i sömnen också. (inte ens då kan jag ligga still)

Andres är skitsur på mig ibland på nätterna när jag snackar så mycket och väcker honom. Ganska komiskt (och farligt!) också att man kan faktiskt prata med mig när jag sover- jag svarar!
Jag drömmer livliga drömmar, jag snackar hur mycket som helst, ibland skrattar jag och ibland är jag arg på någon.
 
Jag har varit så ända sen jag var riktigt liten. Min syster och jag delade rum när vi var små och en natt vaknade hon av att jag klättrat upp till hennes säng, stått vid fotändan länge och sen börjat hoppa på hennes säng. En annan morgon vaknade jag utan täcke och vi letade och letade och hittade till slut min stora duntäcke i en ica-påse bakom dörren. Hur f*n har jag fått dit den?!
Sen jag har fått barn har det handlat om just barnen när jag vandrat iväg på nätterna. Ibland vaknar jag med en känsla av att jag "glömt" någon av barnen nånstans, så jag springer upp och letar efter dem. Överallt förutom just deras sovrum.
Ja, ni hör ju hur det låter...?
 
En natt för inte så länge sen vaknade jag av att jag hörde portdörren stängas och jag fick panik. För jag var helt övertygad på att det var Danilo & Jonathan som tagit sig ut mitt i natten och någon tagit dem. (Det var i samma veva dem lärde sig öppna låset i dörren- nu har vi polislås också) Så mitt i natten sprang jag upp, öppnade ytterdörren och ropade på grabbarna.
Och en annan natt trodde jag att Karo hade tagit Jonathan, så jag letade och rotade efter dem i min garderob.
 
Ehh. Ja.... Normala nätter här hemma hos familjen Gonzalez med andra ord.
 
På morgonen när man hör vad som hänt (och ibland har jag svaga minnesbilder av det själv) så låter det helknasigt och skrattretande. Men paniken man känner då på natten när man tror att ens barn är borta är hemsk.
 
 
Pratar/går ni i sömnen?
 
Jaja, hur som helst så tror jag att det är jag som väcker Olivia ibland på nättena med mitt pratande, så därför har vi pratat om rumsbyten. Vi tänkte köra "hela havet stormar" här hemma när det är dags.
 
Vi har ju 5 st sovrum och såhär har vi tänkt, men planera kan ju ändras om jag kommer på nått bättre  :
 
* Jag & Andres flyttar till Nicoles rum
* Olivia flyttar till Vanessas rum (då har vi rummet mitt emot henne)
* Danilo & Jonathan flyttar till vårat sovrum (Det är det största rummet och då skulle dom få dela)
* Nicole flyttar till Jonathans rum 
* Vanessa till Danilos rum.
 
Ja, ni hör ju att vi har lite att göra sen när det blir aktuellt. Men jag älskar det! Jag älskar att möblera om och inreda.
Eftersom vi har några fondväggar som inte passar vid rumsbytena så tänkte jag fråga om syrran vill tapetsera. Jag har aldrig provat själv och skulle nog inte våga göra det heller. Men syrran, hon tapetserar utan att ha tänkt på det först, haha... Det där med rummen har alla fått vara med och bestämma över, och jag tror att det kan bli bra sådär.
Tittar lite på olika inrednings detaljer på nätet och är helt tokigt sugen på att köpa, men först måste jag nog vinna på lotto. Eller hästar. Or whatever, spelar ingen roll, bara jag vinner. Haha..
 
Något som jag är helt fast i är STJÄRNOR.
Älskar allt som har med stjärnor att göra. Påslakan, kuddar, lampor, krokar, tavlor, mössor, kläder- ja typ allt som har med stjärnor älskar jag. Det ser så fint och enkelt ut.
 
VILL HA:
 
 
Kids Concept, Star, Krokbräda, VitKids Concept, Star, Väggspegel med knoppar, VitKids Concept, Star, Boklist, RosaKids Concept, Star, Bordslampa, Blå/silverKids Concept, Star, Bordslampa, Rosa/vit/silverJotex Rosa JON påslakanset 6 delar

Milkshake dusch och en snodd rullator.

Tjohej!
Idag när vi hämtade hem barnen frpn förskolan så bestämde vi oss för att åka till Abuela & Abuelo nu när vi fått tillbaks bilen från lagning och allt.
Under vägen stannade vi till och köpte med oss glass från MAX.
Det blev nån "lyx" variant som jag och Andres köpte, glass med milkshake, ungefär. Med vispgrädde (?) överst.

Vi parkerar bilen i Fittja och börjar lasta av barnen. Andres ställer sin shake (som smällt) på biltaket medans han tar ut Olivia och jag är på andra sidan bilen och sätter på Vanessa skorna, så jag är lutad mot barnen dörr ungefär.
- Jaa, ingen har nog missat att det blåst storm ute idag?
Vad har det med den här saken att göra helt plötsligt tänker ni?
Men jo, för rätt som det är så blåser det orkan just där och då och hela milkshaken flyger kors och tvärs över bilens tak och vart tänker ni att den landar om inte på mitt huvud!? WTF!?
Jodå, locken går upp och jag har milkshake och smällt glass (med grädde!) i hela huvudet, ansiktet och hela jackan.
Kunde inte mer än asgarva medans allt droppade ner... Torkade bort det mesta, men allt var bara såå kladdigt. Behöver jag säga att jag låste in mig på toan direkt hos svärföräldrarna sen?

Nu ligger min jacka i tvättmaskinen, och barnens ytterkläder i tumlaren. Dom var också helt sandiga/leriga blandad med glass.

Tog några bilder hos Abuelo & Abuela, det vart för tyst inne i vardagsrummet där grabbarna och Bessa var, och den hördes en massa fnitter- då hade dom vart och hämtat stackars Abuelas rullator som dom lekte med. Jonathan satt på den och Danilo körde race med den och krockade lite överallt...


Tjejligans playdate

Hej allihop!
Vad var det jag sa om träningsvärk igår? Det känns ordentligt idag kan jag lova... Och jag har en riktigt irriterande torrhosta också, så det gör ju ont när jag hostar i magmusklerna. Men det känns ju att man gjort något, och det är ju bra.
 
Igår efter dagis hade jag och min kompis Taru bestämt en playdate. Om det regnade (vilket det naturligtvis gjorde) skulle vi till Handen och låta tjejligan leka i deras lekhörna. Mummu och Puua kom och hämtade Danilo & Jonathan från dagis med bilen, dom skulle hem till dem och leka. Så som dom lyste upp när dom såg Puua komma till dagiset, jisses alltså. Jag hann inte ens säga hejdå till grabbarna innan dom hade rusat ut och satt sig i Puuas bil.
 
Jag, Olivia, Vanessa & Nicole mötte upp Taru och hennes 2 döttrar Daniella & Julia och gick till centrum ihop.
Vi bodde ju på samma gård innan vi flyttade därifrån, men det var ett tag sen vi hade en playdate sist. Fast det inte märktes på tjejerna alls. Dom stojade, gick hand i hand och babblade en massa.
Taru och jag har känt varandra sen vi var små, därför är det också extra kul att våra döttrar är i samma ålder, och så dom också få en till flicka i sommar .
 
När dom hade lekt en bra stund så skulle vi in och kolla lite i affärer, jisses den här tjejligan alltså- allihopa stod vid parfym disken och luktade på parfymer och pratade om hur gott dom doftade. Och så skulle det kännas och tittas på alla fina kläder som dom önskade sig. Mini tonåringar?
 
Mummu ringde och frågade om grabbarna fick äta där, vilket dom fick, tack mamma!
Vi passade på att lyxa till det och äta på McDonalds, tjejerna var överlyckliga.
 
Tjejligan!
 
När vi sen kom hem var grabbarna redan hemma, det var bara hopp i badet, lite soffhäng och hopp i badet.
När vi kom hem så var Nicole jätte hängig, Andres tog tempen och hon hade 38.5 i feber!
Så hon har fått stanna hemma från dagis idag, nu sover hon här på soffan och jag tänkte vila jag också- bara Olivia skulle vara med på noterna...
 
Tack Puua & Mummu att grabbarna fick vara med er!
Taru- planera in en ny playdate snart?

Torta Fritas

Vad gör vi hemma hos oss när regnet öser ner utanför fönstret?
Jo, då bakar Andres alltid Torta Fritas, en tradition dom har i Uruguay som dom har följt sen dom var små.
(Det är en sorts friterad bröd)

Så det pysslade Andres med igår när jag hade hämtat barnen från dagis :-)

Har ni smakat det någon gång?


ZUMBA

Idag körde jag mitt allra första Zumba pass. Eller nu ska vi inte överdriva heller, man kan nog inte kalla det för ett "pass", för jag var halvt död 3 minuter in i programmet. Cheezuz vilken dålig kondis jag har- sämst!
Och så körde jag inte hela passet heller, haha...
Efter Zumba var det plankan i 100 s, vilket jag lär känna av imorgon...
 
Såhär ser jag ut efter (snart) 4 månader efter förlossningen. (-Bara som en påminnelse till mig själv)
 
Magmusklerna finns där under nånstans, haha... Men jag blir fasiken inte av med det där sista lösa skinnet på magen! Har ni några tips på det?
Linea nigra är kvar, men den syns inte lika mycket. Och kondis har jag inte alls. 
 
Brukar du träna? Vad och hur ofta?
 
Jag är verkligen ingen träningsmänniska och jag har aldrig kört med någon diet i hela mitt liv. Jag äter allt. 
Kanske det är all coca-cola och godis/choklad som ligger bakom min "dallriga" mage, men jag skyller på graviditeten, moahaha...
 
Nu vill lillsnuttis ha mat. Tur att det inte var hennes nap-time för det skulle inte gå att sova i det här oväsendet, dom håller på med vårstädning (?) där ute just nu, så dom är där med sina maskiner och blåser bort allt grus och löv och annat skräp från gräsmattorna och så sopar nån bil upp allt från asfalten. Världans liv, men det blir såå bra!
 

♥ Det finaste vi gjort ♥


Olivia har mycket att berätta- www.mybabydolls.blogg.se


Soliga söndag

Igår hade vi en underbar dag här i Haninge. Solen sken och vi var såklart ute hela dagen.
Packade med oss picknick och begav oss till lekparken. Andres fixade iordning sin cykel inför våren/sommaren och klickade i barnstolen så dom fick ta sig en åktur dom också.
 
Våran lilla muskelknutte Jonathan "Tantan" Gonzalez 
 
Och våran tuffa virvelvind Vanessa

Vanessa & Nicole bak i cykeln
 
Lekparkshäng
 
Puua & Mummu kom och gjorde oss sällskap också (denna lekplats ligger 2 gårdar ifrån dem)
 
Ler & långhalm (tack bloggläsare för översättningen)
 
Dano gungar med sin pappa
 
Nicole och Vanessa leker kiosk
 
Grabbarna var väldigt tuffa och sugna på att åka och cykla med pappa, men så fort dom kom bakom hörnet så pep dom "jag vill tillbaka till mamma" hahah...
 
Vad gör man när båda vill åka samtidigt?
 
Vanessa & Puua, båda två sjunger med sin oerhört vackra sångröster i gungan.... 
 
Sen kom syrran med Dewin förbi en snabbis också innan dom skulle iväg och hämta Felicia från dansträningen.
 
Första gången jag tog upp ryggstödet så att lillsnuttis fick sitta upp ett tag, vilket hon tyckte var så kul att hon somnade.
 
Det känns som vår när vattnet droppar och rinner överallt. (ej regn! )
 
Helt underbart med sol, tycker ni inte det?
Ibland (eller ofta) känner jag att jag bor i fel land. Vad är det för vits med att vänta på sol och värme i sisådär 7 månader av året?? Riktigt deprimerande är vad det är med allt mörker och kyla.
 
Igår njöt vi av solen iaf, hela dagen. Det värmde så skönt och jag tror att jag fått lite färg på ansiktet också, woohooo!
Det var med tunga steg vi gick hem igår eftermiddag. Barnen var helt slut av att ha lekt ute hela dagen.
Och så hade dom ju lovat mååånga plusgrader hela veckan, men dom glömde visst nämna att den skulle komma med regn. Suck. Men nu borde väl snön få fart ialla fall?
 
Tjejerna orkade rita när vi kom hem, men dem orkade inte ta sig ända till bordet...
 
 
 
 

Skönhets tips

Hej!
Tänkte göra lite reklam för syrrans salong där dom har 20 % rabatt på alla fillers och botox den 29 & 30 april!
Du kan nu också boka tid online på www.u-zone.se
Något för just dig?

Vad är Botox?

Botox är ett toxin som sätter ner rörligheten i muskulaturen i det behandlade området. De områden som kan behandlas med Botox är bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, panna och kråksparkar runt ögonen. Effekten av injektionsbehandlingen kommer efter 1-3 dagar och avtar efter 3-4 månader.

Fillers- Stylage

Stylage klassas som den tredje generationens hudfiller, bestående av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Den används till att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder och läppar. Man kan även göra ett ansiktslyft utan operation eller konvalescens

 P.S Alla behandlingar utförs av en Leg. akut sjuksköterska, MSc hälsovetenskap och Doktorand medicin.

Priser mm står på hemsidan www.u-zone.se

Medans jag ändå håller på så passar jag på att tipsa er om att gå och kika in i deras hemsida, även fast ni inte alls är intresserade av botox eller filler, för dom har nämligen en massa annat gott och blandat att välja bland.

Som te x- permanent make-up, fram och bryn färginingar, frans förlängning och böjning, vaxning och permanent hårborttagning, airbrush, kroppsbehandlingar, ansiktbehandlingar med kemiska peelingar mm, tandblekning OCH så har dom ju nagelteknologer och grymma Lisa som frisörska där också.

Barnen kan ni ta med på behandlingarna, då det finns en lekhörna där också. 

Kika gärna in på BeautyQ -skönhetsbutiken på nätet medans ni håller på, där dom har allt från topp till tå.(<---- också syrrans)

www.beautyq.se

Inte varje dag man får stå modell, men här fick jag göra det- jag som modell för face-zone/beautyq

 

 

Välkomna in!

 

BLOPPIS uppdatering!

Tar bort det som blivit sålt och fyller på med tex. 2 st surfplattor. 
 
Ni kanske hittar något ni gillar och är intresserade av, i såna fall är det bara att höra av sig till mig- helst via mail: [email protected]
 
Here we go!
 
Everest vinterskor i storlek 23.
-80 kr.
Coola vår/höst kängor i storlek 23.
50 kr.
Vinterskor i storlek 25.
-50 kr.
Jätte fräscha, knappt använda höst/vårskor i storlek 24.
-70 kr.
Nike skor- De lila i storlek 23.5 och de rosa i storlek 25.
-100 kr st.
 Hello Kitty skor i storlek 24 & 25.
-50 kr st.
Söta sandaler i storlekarna 24 & 25.
- 50 kr st.
Didrikson regnjacka i storlek 80.
-50 kr.
Overoll av märket Everest i storlek 86.
- 200 kr.
2 st mjuka fleecefiltar.
- 40 kr st.
Quadrolift (Emmaljunga) men passar till de allra flesta vagnarna.
Mjuklift, åkpåse och sittdyna- 3 i 1! Helt ny och fräsch- Nypris ca. 2000 kr, NU--->
-1 000 kr
 
 
Spjälsäng av märket Troll. Det var svårrt att hitta bild på sängen när den var ihopsatt, men här kommer en någorlunda bra bild (den till vänster) :
OBS! Pojken i sängen ingår ej.
- 200 kr
 
Madrass till spjälsäng
- 150 kr.
Hoppgunga "Baby Seat"
- 100 kr
Nalle Puh "sänghimmel" (har 2 st.)
- 50 kr st.
 
Böcker- "Varför gråter inte Emma" och "Madeleine"
- 40 kr st.
 
Jag säljer också TVÅ st surfplattor. Det enda vi har gjort är att ladda ner några spel till barnen, men dom har knappt blivit använda. Kvitto finns.
Nypris: 3072 kr och säljer dom nu för 1500 kr st.
Samsung Galaxy Tab2. 10,1" 16 GB.
 

NOT a mission impossible

"Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart..."
 
Och det var precis det vi gjorde igår. Vi gjorde vår på Mummu & Puuas altan. Mummu krossade den tjocka isen och jag skyffla bort bitarna och all snö. Nu jäklar ska det blir vår där!
Herregud vad tjock isen var! Det där skulle ha tagit naturen en evighet att smälta bort, så moder jord fick lite hjälp på traven. Nu ska det bara bli torrt där också, det var fullt med vatten och gegga över hela uteplatsen. 
 
Alla barnen fick hjälpa till så gott dom kunde och ville, med små spadar i handen var dom taggade i sisådär 5 minuter, och sen drog dom.
 
Jag
 
På något konstigt vis blev Vanessas strumpbyxor helt blöta efter att vi vart ute (fast hon hade gummistövlar+galonbyxor) så henne skickadee jag in och la strumpbyxor och vantar i torktumlaren.
 
Ja, isen var hård... Mummu tog sönder både en och... tre hjälpmedel.
 
Emma & Nicole
 
Syrran och hennes barn Felicia & Dewin kom också förbi- Karo pysslade med sin cykel, Felicia och Emma hade gått och promenart med Olivia i vagnen runt gården, så Dewin hjälpte oss en stund. 
 
Mummu, Dewin & Jag spexar lite? (jag har Puuas skor på mig)
 
Sen kom brorsan förbi också. När kameran kom fram började han jobba som bara den. När jag la bort kameran, så drog han. Haha...
 
Jonathan och Danilo lekte i en enorm vattenpöl utanför grindarna där, dom sprang igenom den och hade superkul. Och blev superblöta.
 
Vet inte alls vad han pysslar med...? Men ni ser hur geggigt det är där ute! Vi behöver mera soool!
 
Någon som sa att det här var en "mission impossible", men inget är omöjligt. Vill man att det ska bli vår så vill man. Om man så måste göra det själv! haha. 
 
På tal om det så har jag bestämt att det är vår nu. Så därför har jag tvättat barnens alla vinterkläder, overoller, täckbyxor och vinterjackor. Lagt undan alla tjocka vintermössor har jag också gjort.
 
Nu kör vi bara med fodrade regnkläder, och snart ska jag rota fram vårjackor också och testa om dem fortfarande passar... 
Nu jäklar får det vara nog med snö och kyla!
 

Var bara tvungen


Första tandläkarbesöket ♥

Söndag kväll!
Har helt glömt berätta att Danilo & Jonathan var hos tandläkaren för allra första gången i i fredags. Dom var så glada och stolta över att få gå dit (den känslan försvann från mig för läääänge sen). Nicole och Vanessa ville följa med och berättade för sina bröder hur man ska gapa och att man sen får välja en tandborste eller klistermärke- men bara om man vart duktig. Jonathan och Daniolo valde tandborstar som dom sen sov med också.
 
Med att gapa var det inga problem, Danilo stod och gapade redan i väntrummet. Och så fort vi kom in i rummet så stod han där och gapade medans jag pratade med tandläkaren.
Tandläkaren frågade om han ville sitta i mitt knä på stolen, men då var han redan för upptagen med att klättra upp på stolen själv och sätta sig tillrätta.
Och sen fick han gapa (som han gjort i en kvart redan), tandläkaren räknade hans tänder och tittade om han hade hål.
Nope! Tänderna var som pärlor, alla mjölktänder var där och inga hål alls. 
Sen var det Jonathans tur och även han klättrade upp själv och lutade sig bekvämt på stolen och gapade, det var samma sak med hans tänder, dom gick igenom besiktiningen- inga anmärkningar alls!
 
Kändes riktigt bra!
Nästa kallelse blir om 2 (!) år.
 
I väntrummet
 
Mina duktiga nyblivna 3-åringar!
 
Fiskedamm efter besöket. Såklart fick tjejerna också fiska(viktigt det där)
 
Tönkte skriva om dagen också, men lillsnuttisen är vaken och vill gosa.
Vi tar det imorn istället. 
 
XoXo

Lugn lördag

Nu är det lördag kväll, vi har precis ätit pizza (det var alltför länge sen sist) och så badade jag med alla 5 småttingarna. Vilken fantasi dom har alltså, vad dom hittar på för skojiga lekar där i badet. Jag satt med Olivia och låtsades om att inte höra och se vad dom lekte, ibland var det riktigt svårt att hålla sig för skratt. Vilka äventyr deras små gubbar var med på. 
 
Nog om det. denna lördan har varit lugn. Nicole och Vanessa var ju bjudna hem till en dagiskompis för kalas, men vi fick tyvärr avboka det.  Nicole, hon har hostat hela natten och var allmänt hängig och Vanessa hostar hon också. Dom hade sett fram emot att gå på hans kalas, men vi måste tänka på att dom också har tvillingpojkar, två små bebisar där hemma som vi inte vill smitta. Vi skulle boka en playdate istället.
 
Grabbarna vaknade med förkylningsastma imorse, så vi har fått medicinera igen...
Och jag har haft migrän hela dagen. Jag har tydligen det ibland. Tänkte att det bara var "vanligt" huvudvärk, men nu hade jag så ont att jag bara ville kräkas, var ljuskänslig och hade ont ner till näsan t om. Så har försökt att sova så gott jag kunnat under dagen...
 
Puua kom förbi här en snabbis också, han har äntligen fått sin bil lagad, så grabbarna var ju överförtjusta. Han skulle ta Danilo & Jonathan på en rundtur med sin gamla merca, och då hoppade jag och tjejerna med, han fick köra oss till Port73. Tack snälla Puua för skjutsen! Andres stannade hemma med Olivia och vi åkte iväg. Jag behövde gå till apoteket för att handla migrän tabletter och så passade vi på att springa in och köpa gummistövlarna till Nicole.
Handlade även lördagsgodis som jag tänkte gotta mig med till en bra film som vi planerar på att se efter Fångarna på Fortet.
Aww, nu gick Danilo förbi mig och kramade min hand och sa att han älskar mig så mycket! Gullungen min!
 
P.S Jag tog jätte söta kort på barnen igår, visar er imorgon:)
 
Här kommer två som jag tog alldeles nyss:
 
Jag tog bort hårdliften från Olivias vagn, och där ville Danilo lägga sig och sova...
 
Bus tjejerna- Nicole har på sig sina nya gummistövlar och strumpbyxor på huvudet (<--- dont ask...)
 
Nu ska jag gra iordning kvällsgröt till lillsnuttisen, tända en massa ljus och ta fram lite gott och bara slänga mig och resten av familjen på soffan!
 
Hoppas ni har en fin fortsatt lördag.

MOBILER

Gissa om jag kände mig träffad av denna artikel jag hittade på mobil.unt.se... 
 
********************************************************************************************************************** 
"I lekparken, rullandes barnvagn, på bussen. Överallt ser man dem med nedböjda huvuden – smartphoneföräldrarna. Mobilerna får barnen att känna sig osynliga, säger psykologen.
Din femåring är mitt i en lång och invecklad historia om en katt som är ett monster som också är en superhjälte och då mamma, då började tigern gå baklänges. DING! Telefonen plingar till. Någon har kommenterat det fyndiga du skrev på fejan och du plockar förstås upp telefonen och kollar. Som förälder tycker man kanske att man kan koncentrera sig på flera saker samtidigt utan problem, men experten håller inte med.
– Barnen upplever en mental frånvaro och de blir otroligt stressade. Föräldrarna kan sitta bredvid på golvet men man kan inte nå dem, säger Louise Hallin, legitimerad psykoterapeut och barnmorska.
 
Alla barn far så klart inte illa av att vuxna har en ny leksak, men klart är att de har fått betydligt större konkurrens om sina föräldrars uppmärksamhet nu när smartphonen har kommit in i bilden.
– Det är bara att gå till sig själv, antagligen känner du dig ganska oviktig och ignorerad om någon plockar upp sin telefon medan du pratar med dem, säger Louise Hallin.
 
Många gillar att ha tillgång till jobbmail, twitter, facebook och roliga mobilspel överallt och när som helst. Ibland kan det rent av kännas som att man blir en bättre förälder när man på grund av telefonen står ut en lite längre stund på lekplatsen."
 *********************************************************************************************************************** 
 
Jag fick en riktig tankeställare, för jag erkänner att jag sitter ofta med mobilen framför nyllet, trots att jag sitter med barnen. "Jag ska bara" kolla mailen, fb, lägga något på bloggen, eller läsa bloggar. Varför gör jag det, istället för att se dom jag har framför mig? Det är DOM som är viktiga, ingenting annat.
När jag tänker efter så är det ju väldigt taskigt att sitta med mobilen när ens barn sitter och berättar något för dig. Jag kollar upp en snabbis på den lilla människan framför mig som vill ha min uppmärksamhet, svarar något och fortsätter med mitt. Wtf! 
Jag hör varningsklockor ringa.
 
Vet ni vad jag ska göra?
Sluta pilla med mobilen när jag är med barnen. Jag vill inte att dom ska känna att dom måste tävla mot en j*vla mobil om min uppmärksamhet. Det är verkligen inte värt den känslan dom har när jag sitter där och avskärmar mig från allt. 
Jag ska ändra på det. 
 
OCH på en annan sak också har jag tänkt på. Barn och mobiler.
Dagens barn sitter allt mer med mobiler istället för att leka.
Så även mina. Tyvärr. Varje dag frågar tjejerna om dom får spela på min mobil. Visst får dom det ibland, men ibland blir det för mycket.
Häromdagen så sa Vanessa något som jag aldrig trott att jag skulle få höra från mitt barn. 
Hon frågade om hon fick låna min mobil och jag bad henne att gå och leka istället. Och då säger hon: "jag kan inte". Say whaaaaaat!? Oh no you didnt!
Jag tycker inte alls om att barn sitter hellre med mobiler, datorer, spelar tv spel eller tittar på tv än att leka. Jag är väl lite "gammaldags" för när jag var liten så lekte jag jämt. Och det vill jag föra över på mina egna barn. Känns så dumt och oförskämt att när man träffas så sitter över hälften av barnen med mobiler. Varför? Det är ju föräldrarnas fel att det är så, det är deras ansvar.
Jag erkänner själv att jag ger dom mobilen av ren lathet, för att få göra något jag håller på med i lugn och ro, utan tjat.
 
Jag ska föra "mobil-tider" för barnen. Kanske nån gång på kvällen när man ska varva ner- och inte varje dag. På sommaren ska vi inte ta fram mobilerna alls under dagen. Sådetså.
 
Mer lek och umgänge!
 
P.S Hörde du det nu, Puua? Ingen mobil till grabbarna!
 
 
- Hur gör ni med mobilerna?
- Har ni några speciella regler för barn och mobiler/data/TV-spel? (Om hur länge och hur ofta osv.)

Det händer en massa nu

Våran goa snuttis (<---Olivia) blir hela 4 månader om 8 dagar och igår fick hon börja med smakisarna. Häromdagen fick hon ju smaka mosad banan, men igår så handlade vi lite mat till henne. Alldeles första!
 
Igårkväll fick hon smaka på kvällsgröt- mild havergröt med päronpure. Hon åt som om hon aldrig gjort annat!
Allt gick bara in och hon smaskade så nöjd så. 
Hon hade gärna fortsatt men jag vågade inte ge henne mer än halva som jag lagt upp. Man måste ju börja försiktigt, hennes lilla mage har ju inte fått något sådant förut, så den kan vara känslig.
 
Idag har vi provat på majs och potatispuré också. Det gick ner den med!...  Duktiga tjejen.
 
Våran lilla bebis är ingen nyföding längre 
 
Något förvånad min?
 
Det händer så otroligt mycket med henne just nu, älskar den här tiden!
Hon är en riktig gos-bebis nu, älskar när man kittlar henne och "pruttar" i hennes mage. (Ni förstår väl att vi inte pruttar på hennes mage på riktigt?) Hon skrattar och "pratar" väldigt mycket, hon har jätte mycket att berätta.
Ni ser att hon är väldigt stark i benen och vill gärna vara med på allt.
(När hon inte sover, vilket hon gör mycket fortfarande)
 
Hon älskar när syskonen kommer fram till henne, då börjar hon le direkt och vifta med armar och ben, som att hon försöker hänga med dom på äventyr. Men hon kommer ingenvart.
Hon hatar att ligga på mage, hon har ingen tålamod alls för något sådant.
När hon ligger så försöker hon jämt sätta sig upp. Hon har bråttom den här tjejen. 
 
Hon har hittat sina händer också, dom ska jämt i munnen.
Älskar varje stund med denna underbara, glada lilla flicka. Jag är så tacksam att vi fick henne. Hade inte velat ha det på något annat sätt- planerat eller inte.
 
Första maten, allt måste ju dokumenteras!
 
 

Gummistövlar, ullstrumpor & TIPS

Först och främst- TACK alla ni som kommenterat inlägget under.
Jag visste väl att jag har de bästa läsarna, tack för att ni svarade och gjorde min dag! Skönt att veta att ni finns, och vilka som faktiskt läser och "delar" våran vardag.
Flera av kommentarerna gjorde mig alldeles tårögd och de flesta rörde mig mycket. Ett speciellt tack till min älskade Mamma för den fina kommentaren. Gissa om tårarna rann .
Igår blev jag även stoppad av en mamma från dagis som fick mina ögon att vattnas. Igen. TACK för dem fina orden. Gaah jag är så känslig över sånt här. 
 
Idag är det alltså torsdag och det betyder att det är barnens sista dag på dagis, sedan tar vi helg.
Igår hann jag inte göra nånting alls av det som jag hade planerat. Jag vaknade med världens huvudvärk som vägrade ge med sig! Tog ett bad efter att ha lämnat barnen, gosade en massa med mysbebisen Olivia och sen sov hon och jag en lång stund tillsammans i våran säng. Jag vaknade och huvdvärken var kvar. Kul..
Efter dagis åkte vi till Port 73 för att handla, byta kepsarna till mindre sorlekar som grabbarna fick i present och så in i skoaffären för att mäta barnens fötter och för att se om deras gummistövlar från höstas fortfarande passade. NOT! 
Are you kidding me!? Vi köpte nya par gummistövlar i höstas till dem allihopa och nu är alla för små.
Och ändå var dem 1 1/5 storlek för stora. Greate. Toppen. 
Så det var bara att se glad ut och köpa nya.
 
Som tur var så har dem bra priser på Skopunkten, om man köper 2 par så får man ena paret för halva priset. Och jag har för mig att köper man 3 så får man ett par gratis, så hade dom förut iaf, ta 3 betala för 2.
Eftersom Nicoles nya gummistövlar passar Vanessa perfekt nu så får hon ärva. (förlåt, men så får det bli när man har syskon nära i ålder) Och dom var trots allt nya och knappt använda. Vad knasigt att det kan skilja så mycket bland storlekarna, har ni tänkt på det? Nicole låg precis mellan 2 storlekar, den ena var för liten och den andra för stor. Så tyvärr hittade vi inga gummistövlar till Nicole där, så vi ska köpa ett par andra från en annan affär som jag haft i sikte.
 
Danilo & Jonathans gummistövlar.
Jonathan valde till dem båda, Danilo var för upptagen med att köra omrking med nån vagn han hittade där och välte ner en massa skor under sin färd. 
 
Vanessa är en skotokig tjej, precis som sin moster och "hittade" det ena paret efter det andra. Nicole letade bara skor till Olivia, men det får nog vänta ett tag till... 
 
Förra veckan skickade min faster Greta ullstrumor till barnen som hon har stickat, och dom är väl bra att ha i gummistövlarna? Tittade på dem precis och undrar vart fasiken man kan skriva barnens namn på dem?! 
 
Förresten -kolla in dessa 3-i-1 cyklar, hur häftiga var inte dem?
 
Jag tyckte dom var jätte häftiga, Danilo & Jonathan också. 3-i-1 cyklar, först som 4-hjuling, sedan tar man bort ena hjulet så den blir till en 3-huling och sen en "vanlig" cykel! 
Och vilket liv det blev när vi skulle förbi cykelavdelningen för att Jonathan & Danilo behövde kissa. Danilo hoppade på cykeln och tänkte cykla till toan, medans Jonathan står och håller sig, jätte kissnödig som han var. Jag ropar på Danilo och kör med tricket att "nu går mamma, hejdå" men tror ni att grabben bryr sig? Inte ett dugg! Han hoppade av cykeln och jag tänkte att YES, det funkade, men då knallar han bara över till den blåa cykeln istället. Inte en tanke på att brorsan står och nästa pissar på sig. Jag fick ge mig och gå och hämta honom. Mitt hot gick inte fram. Jag säger snällt en gång och han struntar i mig, då tar jag bort honom och han börjar protestera och förvandlas till en gummiman, ni vet, slö och slänger sig ner. Jag tar honom i handen och drar upp honom och han börjar svära. Vaaa? Han som slutat med det ju! Och folk kollar. Underbart. Tack Danilo. Fick räkna till 10 några gånger till och le med mitt instabila leende. Men vi kom fram till toan utan några olyckor i brallorna.
 
Vi gick till Andres & tjejerna och jag valde en annan väg så att vi inte skulle förbi cykelavdelningen igen och då börjades det igen. När vi hade handlat klart fick dom cykla ett tag.
Jag gillade dom, dom var coola. (jag har redan sagt det va?) 
Hur som helst så heter dem "Quadra byke" kostar 1295 kr och finns på Coop Forum om någon är intresserad. 
 
Ett annat tips till er är att gå med i Ronald McDonald klubben där alla barn som är medlemmar i deras familjeklubb får ett Happy Meal™ i födelsedagspresent och de yngre barnen upp till 9 år får även deras klubbtidning flera gånger om året. I förra veckan fick Danilo & Jonathan GRATTIS! kort från McDonalds som vi visade upp på Donken och fick två gratis Happy Meals till dem. Toppen ju!
 
 
Och nu ska jag svara på kommentarerna jag fick från er och kika in hos er;-) Vi ses snart!
P.S Jag kikar in och svarar hos dem som lämnat bloggadresser, till er andra så svarade jag under erat kommentar, och så klickade jag i att ni kommer att få svar via mail också, undrar om det kommer fram bara?
Annars brukar jag ju svara  under egna inlägg, men här var det mest bara en massa tack så jag tog det där ;-)

Djupdykning

Så var kvällen kommen och barnen Gonzalez ligger och sover sen en stund tillbaka.
Jag har tänt en massa ljus och njuter av lugnet.
Imorgon ska hela gänget till dagis och jag ska passa på att uträtta några ärenden som jag inte kunde göra idag när Jonathan var hemma, sjuk.
 
Har funderat en massa över bloggen. Hur jag vill ha den och hur jag ska göra. Min blogg är offentlig, alla kan läsa och följa våran vardag med text och bilder och jag gillar det. När jag först startade bloggen så var det för att familj och släkt som man inte träffar så ofta har en inblick i vårat liv och ser vad som händer och hur barnen utvecklas. Efter det har bloggen växt jätte mycket och jag har lärt "känna" en massa nya människor, och fått även en massa bra råd och tips från er. Och vi får ju inte glömma bort alla era erfarenheter som ni är gulliga och delar med er, alla era fina kommentarer gör mig så glad och lyfter upp mig och får mig att vilja blogga ännu mera. Jag är tacksam att ni finns, och tycker att det är jätte roligt att ni kikar in här och att ni tar er tid att kommentera.
 
Jag skriver mycket om vårat liv och vad vi gör osv, men jag skriver inte om allting som pågår i mitt liv. Långt ifrån.
Ibland känns det som att jag skriver bara ytligt och jag skulle väldigt gärna vilja skrapa under ytan, dyka i....
Berätta och ventilera. Men det skulle kännas läskigt tror jag. Jag vet ju inte vilka som är inne och läser.
Jag tänker och funderar mycket, sån har jag alltid varit. 
Jag försöker jämt se det goda i människor, jag är nog sådär "dumsnäll". Ger folk (<---som inte ens förtjänar det) chans efter chans efter chans och får bara skit tillbaka. Och ändå fortsätter jag och tänker att det är synd om människan och beslutar mig för att ge dem en chans till.
Jag blir så arg på mig själv för det.
 
Jag kanske kan skriva mer om mina tankar kring allt sånt här vid ett annat tillfälle. När jag fått mod nog att sluta bry mig.
 
Ni som läser här, vad har ni fått för bild av mig? Hur tänker/tror ni att jag är som person?
 
Och jag skulle uppskatta det jätte mycket om ni berättade lite vilka ni är och hur ni hittade hit?
Man blir ju lite nyfiken på er också.  
 

♥ Våra tre 3-åringar ♥

Så nu har vi tre 3-åringar här hemma. TRE 3 åringar!
Men trillingar är dom inte, storasyster Vanessa är 9 månader äldre än tvillingarna Danilo & Jonathan, så därför har vi tre 3-åringar här hemma i sisådär 3 månader framåt.
 
Jag försökte ta ett kort på våra tre-åringar igår, gick väl sådär... jag fick spexa och ha mig så att dom skulle sitta stilla och le lite grann.
 
Igår fick allihopa vara lediga från dagis för att det faktiskt var Danilo & Jonathans födelsedag. På morgonen fick grabbarna öppna paket från oss och sen har dom bara lekt med alla saker som dom fått. 
Senare kom Mummu & Puua på fika och vi åt tårta och sjöng för dom igen. Emma kom också och lekte med alla barnen. En mysig födelsedag!
 
Morgonmys- Nicole & Olivia
 
Baddags!

Lek i tältet

Jonathan (aka. Superman) kör med fjärrstyrda bilen 
 
Olivia 
 
Nicole leker i brorsans rum
 
Måste gå nu, Jonathan är ju hemma från dagis idag eftersom han hade feber igår, så han leker och har sig och pratar som en papegoja hela tiden. Han har kommit på en jätte irriterande grej som han kör med hela tiden... Han säger "Va?" heeeeela hela tiden- även fast han hör hur bra som helst, det kommer bara som en vana.
"Mamma vad gör du?" "Jag viker tvätt" "Va?" Viker tvätt. Va? Jag viker tvätt. Va? Jonathan jag viker tvätt! Va? 
Så kan vi alltså hålla på hur länge som helst tills jag kommer på att jag har upprepat samma sak hundraelva gånger.
 
Danilo & Jonathan (ansiktet fullt med kräm)
 

På närakuten på sin egen födelsedag!

Inte alls kul att behöva åka till närakuten på sin egen födelsedag! Men Jonathan hade inget emot det, han drog glatt iväg.
Danilo var avundsjuk för att brorsan skulle till doktorn så han försökte hosta (<--vilket inte gick så vidare bra) han också och sa att han också behövde följa med. Men icke. Andres & Jonathan åkte iväg själva medans jag gjorde alla klara för sängen.
 
Båda grabbarna lider ju av förkylningsastma och nu hade Jonathan gått och blivit lite snuvig och idag på eftermiddan slog det till- astman. Han blev helt hängig och andades jätte anstängt. Han sov en bra stund på soffan, och när han vaknade var han bara där. Han fick inhalera direkt när andningen började krångla, men vi kände väl inte att den hjälpte så värst bra. Febern steg och han var helt utmattad och han kämpade med andningen, hjärtat slog jätte snabbt och han hade det jätte jobbigt, så det var bäst att åka till läkaren.
 
Han fick inhalera två gånger med något annat än det vi har hemma och så fick han kortison utskrivet också.
Syskonen här hemma var jätte oroliga över hono och ville stanna uppe tills han kom hem, men det gick inte. Man vet ju aldrig hur lång tid man måste vänta på akuten, och dom kom hem vid 20.30.
En helt annan pojke kom hem. En pojke full med energi, som skulle hålla låda här för mig & Andres. Vilket han också gjorde. Jag hade tagit fram en låda med chokladrutor som Anna bakat, som jag försökte trycka i mig så fort jag hörde att dom kom hem så att jag skulle få äta dem själv. (moahaha..) såklart fick han syn på dem och satte sig bekvämt där på soffan och skrattade och hade sig och moffade i sig mina rutor.
Sen skulle han visa hur snabbt han sprang- vilket inte alls är bra för hans andning. Lek i tältet hann han med också...
När jag inte orkade vänta med att han skulle lägga sig så tog jag ett bad och skulle slappna av efter allt vad kalasande heter, tror ni då inte att en liten nakenfis dyker upp där och hoppar i han med!?
Där rök den lugna och avkopplande stunden, för grabbens mun gick ju ett! Han.slutade.aldrig.prata.
 
Jag fick han i sängs för ca 30 min sen och helt nyligen hörde jag polis sirener från hans rum.
Dagens leksaker alltså...
 
 

"Jaaag måste leva!" - KALASET !

Det var ett jäkla tjat om vädret, ingen har nog missat att det har snöat (!) både igår och idag, så mer än så tänker jag inte nämna om det, förutom att såhär tycker jag om det: 
 
Hur som helst, idag är det den 8.4 år 2013. Dagen då Danilo & Jonathan fyller 3 år.
Jag ser på dom älskade grabbarna och blir alldeles varm i hjärtat. Mina fina, fina prinsar har plötsligt blivit stora. Vad hände, och när hände det, liksom?
 
Igår hade vi kalaset för att fira dem. Hjärtligt TACK till alla som kom och gjorde grabbarnas dag igår. Ni är toppen!
Tänkte bjuda er på några (<----läs, en jävla massa!) bilder från igår.
 
Först lite förberedelser på lördagen, Danilo hjälpte till i köket 
 
Grabbarna äter grädde som blev över...
 
Andres åkte iväg på söndag morgonen för att hämta de två tårtorna som vi beställt från Coop. Halva personal styrkan grattade grabbarna så mycket, dem verkar gilla oss där? Hahah.. 
På morgonen fick grabbarna öppna paket från oss, riktigt glada grabbar!
 
Puua kom först av alla och han tyckte att jag sprang runt som en stressad yr höna...? Jo, det är visst alltid stressigt när det ska vara kalas. Oavsett om man har bestämt sig för att inte stressa...
Klockan ett kom de första kalasgästerna  Och partyt var ett faktum! 
 
Tiina med Max
 
Vanessa väntar på sin godispåse 
 
Hela morgonen hade Danilo sjungit "Jaaag måste leva ut i hundrade år" Haha, gulunge!
Dom var så glada och stolta när alla sjöng för dem, och dom var så taggade att dom fick blåsa ut sina egna ljus. Grabbarna är ju kända med att dom är först ut att blåsa ut ljusen, oavsett vems tårtan är...

Vanessa med kusinen Emma
 
Födelsedags twinsen 
 
Mosteri kunde inte sluta pussa på Olivia  (ni ser ju hur glad hon var över det?)
 
Svägerskan Anna och min syster 
 
Våran vän Kicki 
 
Jätte mysigt att sitta och prata med tjejerna igen, och så planerade vi en för en tjejmiddag också. We need it! 
Mitt under allting så somnade Jonathan hos Puua... Klockan 16 kom släkten Gonzalez, och dom kunde inte heller få liv i honom.
 
Vi tog fram tårta igen, och så sjöng vi för Danilo och han fick öppna ännu fler paket.
 
Abuelo gav igen och blåste ut Danilos ljus, gissa om han var helt paff? 
Denna leksak blev snabbt en favorit. Den väckte mig imorse också med sånger "Iiia, iiayh yey" och så ljudet av grisen, lamm och hästen. Tack. Verkligen.
 
Den här bilden blev bra på Javi & Ela tycker jag. Fast så fort jag hade tagit bilden så tog Javi bort armen om Ela och sa att det vara bara för kamerans skull. 
 
Abuelo & Abuelo (Nej Joel, dom heter inte så på riktigt, hahaha)
 
Fick en skitbra bild på Nicole också:
 
Nått viktigt på mobilen...? (farbror Oscar & Danilo)
 
Emma
 
Skumpistolerna var en stor hit, t om bland äldre kusiner och farbror Oscar 
 
Olivia
 
Två nya hundar har flyttat hem till oss också, dom heter "Rölli" och "Stefu". Dom har också låtit idag och igåg heeela dan med skällande. Tääääänx!
 
"Kolla brorsan, det snöar på våran lekpark". 
 
Fernando och hans tjej Hanna stannade kvar när alla hade gått och gosade med tjejerna och åt en sen middag med oss. 
 
När dem hade gått så fick banrnen bada en snabbis och sen bums i säng. Allihopa somnade snabbt och helt utan protester. Fortsättningen följer....
 
P.S Jonathans förkylningsastma är tillbaka, nu är han på akuten med Andres, för han andades så anstängt.
På sin födelsedag och allt! 

♥DANILO & JONATHAN 3 ÅR IDAG! ♥

Det är ingen vanlig dag för det är Danilo & Jonathans födelsedag hurra, hurraa, HURRAA!!!
 
Tänk så små ni var när ni föddes denna dag för 3 år sedan. Tre år har gått och ni har utvecklats till stora, kloka, snälla och omtänksamma grabbar. Vi älskar er mer än ni kan föreställa er. Våra älskade Prinsar ♥.
 

GRATTIS PÅ ERAN 3-ÅRSDAG!
Vi älskar Er!

Förberedelser & utelek.

Phew!
Bakat bullar, gjort 3 olika muffins sorter, 2 tårtor (beställt 2 st också) och så har Andres och tjejerna bakat cupcakes.
Slagit in sista paketen och fixat barnens goodiebags (tack för hjälpen, Nicole).
Nu är vi redo för kalas!
Imorgon är det bara pyntet kvar...

Jag har även hunnit gå ut med Olivia, Danilo & Jonathan mellan varven. Dom har testat sina 3-hjulingar och då kom Puua ut också för att se hur det gick för latmaskarna att cykla. Vissa stunder gick det bra, dom trampar ju på, men det är lite svårt med så mycket grus och stenar i vägen. Så Jonathan ville bara sitta på sin cykel medans Puua puttade på. Danilo kämpade på ändå... Lämnade sen cyklarna och så lekte vi ute en lång stund tills jag var som en isbit. Fy, det var ingen värme direkt... :-(

Shit jag kan verkligen inte fatta att våra prinsar blir TRE år på måndag!!?


Bildregn !

Hej lördag!
Hur mår ni? 
Tänkte tömma lite på min "BLOGG-mapp" medans barnen leker och Olivia sover. Jag har hunnit baka bullar till morgondagens kalas och nu ska jag göra tårtorna.
 
Här kommer ett bildregn till er 
 
Puua & Bessa bygger lego torn (hemma hos Mummu & Puua.)
Nicole & Emma har lite tjejsnack..
Mummu bjöd på pannkakor efter dagis!
Dano & Nukke
Mummu & Olivia
Nukke ritar...
Myspys dax
Favoritleken. Mamma-pappa-barn. Och hund.
Love
Olivia får smaka mosad banan för första gången. Hon älskade det!
Utelek med Emma
Mummu på besök
Påskmiddag hos syster/moster Karo.
Påskharen Felicia kom på besök, och så spelade vi kort igen. (Jag vann inte denna gången heller.)
Grannbarnen (& dagiskompisarna) Isak & Walter var också där och lekte. Dewin hade hämtat Isak och Nicole & Bessa hämtade hans lillebror Walter =)
Träffade Karo + barnen samt Kicki och hennes son Milo på Gropen för lite lek.
Bilder från när vi var och hälsade på hos Abuela & Abuelo.
Tack för den goda maten! 
Olivia & Abuelo
Jonathan smygmatar hunden Tekla...
"Mano muerta" och så flög Bessas glasögon! 
Allihopa ville springa lite ute på deras uteplats och göra sommar!

Ankdammen och fredag förmiddag =)

Hej fredag!
Grabbarnas kalas börjar närma sig, dom fyller 3 år på måndag och kalaset ska vara nu på söndag.
Igår var jag och Andres lite överallt och köpte det sista till dem. Tallrikar, muggar, tårtljus, srpentiner, ballonger- ja, allt vi behöver till kalaset är klart. Imorgon ska jag göra 2 tårtor och baka muffins. På söndag tänker jag inte stressa med nånting alls. Bara fixa ihop allting. Mummu har bakat bullar till grabbarnas kalas och lämnade dom här igår.
Hon ska åka till Finland ikväll, så hon är inte med på kalaset.  Igår satt jag och slog in presenter i 1 ½ timme!
 
Nu har vi precis kommit hem, har promenerat till Handen där jag köpte strumpbyxor till Nicole & Vanessa, samt en body till Olivia. Hade rabattcheckar dit, så det var nästan gratis. 
 
Vi beställde även lunch från McDonalds som vi åt ute i solen. Första målet mat ute för i år. Och det blåste kallt!
Nu sitter småttingarna och tittar på Nanny McPhee, dom är helt fast i både ettan och tvåan, och jag själv tycker att dom är jätte bra också. Önskar faktiskt att jag hade en sån där käpp som jag kan slå på marken med så att barnen lyder mig och  som gör att önskningar går i uppfyllelse.
 
Igår efter att jag hämtat barnen från dagis så mötte vi upp min bästa och äldsta kompis Joel, hans tjej Jessica och deras lille son Nicolas och promenerade till ankdammen där vi matade ankorna. Fy f*n vad det luktade där! Stank så illa att man blev illamående. Vi stannade förbi hos Mummu & Puua på fika (som jag tagit med) eftersom båda grabbarnas skor samt strumpor var genomdränkta.
 
Dagens twins 
 
Och våran docka Nicole
 

Cykelturen var ju rolig. Eller inte.

Igår skrev jag ju att vi skulle ut och cykla. Tjena. Det var allt annat än roligt.
Det hela började redan när vi hämtade barnen från dagis och skulle ta med dom till affären så att dom kunde välja lite kalasgreijer till söndagens kalas. Redan när vi skulle sätta oss i bilen så började Nicole gnälla och bråka om vart hon ville sitta. Vi var lagom upprörda när vi kom till Coops parkeringsplats. I affären blev nån akut bajsnödig, så jag gick med hela gänget medans Andres & Olivia stod kvar vid kalas greijorna. När vi skyndade oss tillbaka så var det bara tjaffs, sen blev en annan bajsnödig (!) medans en tredje sprang iväg för att utforska lite. Inte bra att handla med småbarn när man är upprörd och irriterad. Big mistake. Vadå tålamod, vad var det nu igen...? Vi sket i det här, tog bara det nödvändigaste och bestämde att vi skulle komma tillbaka själva. Grabbarna hade iaf hunnit välja tallrikar, det blev "Bilarna" som vi köpte idag.
 
När vi kom blev det inte direkt bättre. Allihopa var på dåligt humör och tjatade stup i kvarten om att vi skulle gå och cykla. Packade snabbt upp och gick ut igen. Bigger mistake. Allt var bra när vi kom ut och satt på hjälmarna, men att lära två (snart) 3-åringar att försöka cykla när tålamodet tagit slut redan innan man kommit ut är inget att leka med. Ingen bra idé tycker man ju direkt... Dom kämpade på, men det gick inte alls. Så Andres fick putta på Danilo nästan hela vägen, medans Jonathan kämpade på med sin sparkcykel. På hemvägen brakade helvetet löst. Nicole vägrade att cykla tillbaka, hon hotade med att lämna sin cykel, hon tänkte då minsann inte cykla hem, då sa vi bara "fine" om du vill lämna den- gör det då. Vi hade ingen möjlighet att bära/dra med oss hennes cykel också. Och då skrek hon och grät och fick utbrott som aldrig tog slut. "Jag dööööör!" skrek hon så att hela grannskapet hörde när hon satt och trampade hemåt.
Danilo satt på sin cykel som en tratt medans Andres puttade på honom, jag körde vagnen, Bessa skrek alla svordomar hon kom på när hon mötte isbit efter snöklump som stoppade hennes fart så att hon inte kom nånstans och på toppen av det hela så ramlade Jonathan i den största, djupaste vattenpöl han kunde hitta med sin sparkcykel. Tack. Tack för denna fina, fina upplevelse. Påminn mig om att aaaaldrig göra om detta när tålamodet inte är på topp! För jag fick räkna både till tio och 3939474539003880010 för att inte börja grina eller slänga cykeljäveln i snön.
 
Men fram kom vi och gringa barn fick gå till rummet så att vi alla fick lugna ner oss.
 

B L O P P I S !!!

Sorry for the delay, men nu är BLOPPISEN här! Tjohoo! .....Eller nåt.
Jag har gått igenom skåp, lådor, hyllor och förråd här nu och tänkte att jag tänker fasiken inte spara på en massa grejer som bara står där. Många grejer har vi ju dubbelt av, så ena sparar jag till Snuttisen, men andra grejer som skor och sånt... bättre att dom kommer till användning nu.
 
Priserna är låga och bra, för som sagt- jag vill bara bli av med dom. Ni kanske hittar något ni gillar och är intresserade av, i såna fall är det bara att höra av sig till mig- antingen här på kommentarerna eller via mail: [email protected]
 
Here we go!
 
Everest vinterskor i storlek 23.
-80 kr.
Coola vår/höst kängor i storlek 23.
50 kr.
Vinterskor i storlek 25.
-50 kr.
Jätte fräscha, knappt använda höst/vårskor i storlek 24.
-70 kr.
Nike skor- De lila i storlek 23.5 och de rosa i storlek 25.
-100 kr st.
 
Hello Kitty skor i storlek 24 & 25.
-50 kr st.
Söta sandaler i storlekarna 24 & 25.
- 50 kr st.
Didrikson regnjacka i storlek 80.
-50 kr.
Regnställ från Abeko i storlek 90.
-100 kr hela setet.
Overoll av märket Everest i storlek 86.
- 200 kr.
2 st mjuka fleecefiltar.
- 40 kr st.
Fårull till vagnen (passar till de allra flesta vagnar) Kan användas både sommar/vinter. Med bälteshål.
(Vi har dubbla- den kommer jag att använda till Olivia snart.)
-100 kr.
Quadrolift (Emmaljunga) men passar till de allra flesta vagnarna.
Mjuklift, åkpåse och sittdyna- 3 i 1! Helt ny och fräsch- Nypris ca. 2000 kr, NU--->
-1 000 kr
 
Spjälsäng av märket Troll. Det var svårrt att hitta bild på sängen när den var ihopsatt, men här kommer en någorlunda bra bild (den till vänster) :
OBS! Pojken i sängen ingår ej.
- 200 kr
Madrass till spjälsäng
- 150 kr.
Hoppgunga "Baby Seat"
- 100 kr
Nalle Puh "sänghimmel" (har 2 st.)
- 50 kr st.
Böcker- "Varför gråter inte Emma" och "Madeleine"
- 50 kr st.
 
Hittade ni något intressant? 
Hör av er i sånt fall.
Priserna gäller + frakt om ni vill få dem skickade.
Först till kvarn...  
 

Smart kid...

Nukke: "Vart ska jag lägga mitt pyssel?"
Andres: "På kylskåpet."

Said and done.


My sister & Me

Jag finns alltid här för dig syrran. ❤
Love you!


Onsdag morgon

God morgon onsdag!
Jag trodde att jag hade hur mycket tid på mig som helst igår att skriva ett ordentligt blogginlägg, men tiden gick superfort då jag rensade och fixade här hemma. Jag är i stort sett klar med rensningen, måste bara ta mig ner till källaren och fixa och dona där. Då tänker jag passa på att ta ut tjejernas cyklar, Vanessa har nämligen tjatat på mig om att hon vill cykla.
Imorse, så fort hon hade kommit från sitt rum så frågade om hon fick cykla idag, på asfalten, la hon till också.
Ja, varför inte?
Så idag blir det premiärtur med cyklarna! 
Vi fick också en cykel från Dewin förra sommaren, som säkert passar grabbarna nu, den ska jag också kolla på.
Hur som helst så sken Bessa bus som solen, så som hon har längtat. 
 
Kanske vi kan åka förbi Puua & Mummu sen. Puua är sjuk så vi har inte träffat honom på flera dagar och det börjar bli liiite tjatigt att lyssna på grabbarna som frågar efter sin älskade Puua stup i kvarten. Så fort dom hör porten stängas där nere så ska dom springa och öppna dörren, alldeles ivriga och ropar på Puua. 
Puua har kol. Och när han blir förkyld så sätter det sig i lungorna direkt och han har svårt att andas. Alla säger att han måste till läkaren, men lyssnar han? Det är som att lära en gammal hund att sitta. Förstår mig inte på dessa envisa gubbar som inte tar sin egen hälsa på allvar. Puuuuaaaa! 
 
Krya på dig Puua!
 
Jajuste, Bloppisen ockå!
Hur svårt kan det vara att hitta en bild på spjälsängen då? Tydligen hur svårt som helst eftersom jag gått igenom tusentalsbilder och inte en enda bra bild på sängen har jag sett. Orka sätta ihop den för att få en bild...
Vi får se hur jag gör.
 
Ha en fin dag! 
 

Ankdammen när solen gått ner...

Jaha och då har jag missat att publicera denna inlägg som skedde ca 3 veckor sen? Haha, såg den nu på "utkast".
Här har ni lite bilder iaf! På kvällen gick vi och mata ändarna... ändorna... whatever- ANKORNA på ankdamme tillsammans med Mummu & Puua.
 
Inte så roligt att fota för varje gång jag fotade med blixt så blev ankorna rädda och flög iväg och skrämde slag på barnen. Hahah...
 
Senare samma kväll somnade Andres & Jonathan i våran säng...
 
 
 
 

6 dagar kvar!

Bara 6 dagar kvar till Jonathan & Danilos 3-årsdag!
Tänk att då har vi TRE 3-åringar här hemma!? Ja och så en 4 åring och en 3 månaders bebis. 
Älskar er mer än livet. Mer än vad ni nånsin kommer att förstå. Ni är mitt liv, mitt allt.
 
 

Don´t you think? =)


Bara babbel

Det var ju tänkt att jag skulle ha en "BLOPPIS" här idag, men jag får skjuta upp på det. Jag har gått igenom ena hallen redan, och "hittade" en massa skor som jag tänkt att spara, men jag lägger ut dom här istället. Nån bok hittade jag också- bra böcker, men som man kanske tänkt läsa bara en gång. Te x boken om Madeleines försvinnande, kommer ni ihåg den? Trots att det inte var så länge sen som jag rensade bland skåpen där i hallen så fyllde jag ändå nästan en hel sopsäck?! Imorgon tar jag tag i garderoben i vårt rum, som jag verkligen hatar, för där lägger man grejer som man inte vet vart man annars ska lägga. Och sen ska jag ner till förrådet också. Vi har bla. en spjälsäng med madrass där nere som jag ska lägga upp. Rensade i barnen pysselskåp och la undan en massa sällskapsspel som ska med till syrrans stuga. Jag antar att dem blir mer använda där?
 
Det blir en salig blandning av prylar på Bloppisen här sen, jag måste bara fota allt.
 
Nu är det bara en vecka kvar tills grabbarnas 3-årsdag. DOM går också och hotar med att man inte får komma på deras kalas.  Schysst när Danilo säger det till Jonathan ockå: "Du får inte komma mitt kalas!" 
Grabbarna rär ganska roliga, om man säger till dem nånting som dom inte håller med om så går dom och hämtar sina låtsas mobiler, slår nummer till polisen och ber dom komma och hämta en. Hahaha 
Så körde jag samma visa idag när Danilo slängde en grej på golvet som han vägrade ta upp, jag sa att jag ska ringa polisen, och han sa: Nej nej, nej, det behövs inte, det var en olyckshändelse!  Knasbollar dom där... Man får skratta en massa åt dom, men också med dem.
 
Imorgon blir det dagis för Gonzalez busungarna. Nicole & Vanessas dagisfröken Liinamaija åkte till Finland till påsk och Nicole var lite orolig över att hon inte skulle komma tillbaka sen. Helt plötsligt sa hon i lördags att hon vill gå till dagis och träffa henne. Och på kvällen sa hon att hon älskar Liinamaija så mycket. 
Det tråkiga är ju att hon ska sluta på deras förskola och flytta tillbaka till Finland. (Vi kunde inte övertala henne att stanna, thihih) Det känns inte alls kul för vi alla gillar henne jäte mycket, och barnen känner sig så trygga med henne. Hon blir saknad.
Wops, nu sitter jag bara och babblar på här. Ni har nog redan somnat pga mitt svammel.
 
Här får ni iaf en bild på Olivia & Liinamaija.
-Kiitos kuin aina autat minua Olivian kanssa kun tulen hakemaan murujani 
 

Badkul!

Våra fyra små bad ankor 
 
 

Skjuter upp

Skjuter upp rensningen, precis när jag fått ut grejerna från skåpet så säger Andres att vi ska åka till Fittja till hans föräldrar där även hans bror Oscar är. Här är vi nu och snart ska vi äta mat :) Mys!


Sommartider & vårrensning

Sommartider hej,hej sommartider!
 
 
Ingen har väl missat att vi är på sommartider nu? Tycker att den första dygnen är jobbigast att inställa sig till nya tider.
Påsken har bjudit på fint väder med mycket sol, kan man bli annat än glad då?
 
Idag tänkte jag vårstäda här hemma, eller vårrensa. Jag har en del grejer här hemma som jag borde ha lagt ut på Blocket, men jag kan ju köra med en "BLOPPIS" här med er först. (<--- Loppis på bloggen)
Jag är sugen på att ta tag i alla skåp och lådor och t om förrådet vill jag gå igenom. Jag behöver ordning och reda och jag gillar inte när det ligger en massa grejer nånstans som man inte använder som bara tar plats. Såg precis grabbarnas höstskor, men som dom hann använda bara några gånger innan det blev snö och dom blev för kalla. Och nu är dem redan för små... Skulle ha passat perfekt som vårskor, så håll koll- dom dyker upp på Bloppisen sen också.
 
Nu får ni et gäng bilder från diverse datum.
 
Fina, fina Nukke
 
Bessa läser bok hos Mummu
 
Mummu & Snuttis
 
Brudarna
 
Grabbarna bus väntar på att Puua ska komma 
 
Det är jätte intressant att kollapå fotboll med pappsen...
 
Puss på din mitt hjärta!
 
Vanessa fixar Felicias hår
 
 
Nähe, nu ska jag sätta igång!
Ha en fin måndag!

RSS 2.0