Gummistövlar, ullstrumpor & TIPS

Först och främst- TACK alla ni som kommenterat inlägget under.
Jag visste väl att jag har de bästa läsarna, tack för att ni svarade och gjorde min dag! Skönt att veta att ni finns, och vilka som faktiskt läser och "delar" våran vardag.
Flera av kommentarerna gjorde mig alldeles tårögd och de flesta rörde mig mycket. Ett speciellt tack till min älskade Mamma för den fina kommentaren. Gissa om tårarna rann .
Igår blev jag även stoppad av en mamma från dagis som fick mina ögon att vattnas. Igen. TACK för dem fina orden. Gaah jag är så känslig över sånt här. 
 
Idag är det alltså torsdag och det betyder att det är barnens sista dag på dagis, sedan tar vi helg.
Igår hann jag inte göra nånting alls av det som jag hade planerat. Jag vaknade med världens huvudvärk som vägrade ge med sig! Tog ett bad efter att ha lämnat barnen, gosade en massa med mysbebisen Olivia och sen sov hon och jag en lång stund tillsammans i våran säng. Jag vaknade och huvdvärken var kvar. Kul..
Efter dagis åkte vi till Port 73 för att handla, byta kepsarna till mindre sorlekar som grabbarna fick i present och så in i skoaffären för att mäta barnens fötter och för att se om deras gummistövlar från höstas fortfarande passade. NOT! 
Are you kidding me!? Vi köpte nya par gummistövlar i höstas till dem allihopa och nu är alla för små.
Och ändå var dem 1 1/5 storlek för stora. Greate. Toppen. 
Så det var bara att se glad ut och köpa nya.
 
Som tur var så har dem bra priser på Skopunkten, om man köper 2 par så får man ena paret för halva priset. Och jag har för mig att köper man 3 så får man ett par gratis, så hade dom förut iaf, ta 3 betala för 2.
Eftersom Nicoles nya gummistövlar passar Vanessa perfekt nu så får hon ärva. (förlåt, men så får det bli när man har syskon nära i ålder) Och dom var trots allt nya och knappt använda. Vad knasigt att det kan skilja så mycket bland storlekarna, har ni tänkt på det? Nicole låg precis mellan 2 storlekar, den ena var för liten och den andra för stor. Så tyvärr hittade vi inga gummistövlar till Nicole där, så vi ska köpa ett par andra från en annan affär som jag haft i sikte.
 
Danilo & Jonathans gummistövlar.
Jonathan valde till dem båda, Danilo var för upptagen med att köra omrking med nån vagn han hittade där och välte ner en massa skor under sin färd. 
 
Vanessa är en skotokig tjej, precis som sin moster och "hittade" det ena paret efter det andra. Nicole letade bara skor till Olivia, men det får nog vänta ett tag till... 
 
Förra veckan skickade min faster Greta ullstrumor till barnen som hon har stickat, och dom är väl bra att ha i gummistövlarna? Tittade på dem precis och undrar vart fasiken man kan skriva barnens namn på dem?! 
 
Förresten -kolla in dessa 3-i-1 cyklar, hur häftiga var inte dem?
 
Jag tyckte dom var jätte häftiga, Danilo & Jonathan också. 3-i-1 cyklar, först som 4-hjuling, sedan tar man bort ena hjulet så den blir till en 3-huling och sen en "vanlig" cykel! 
Och vilket liv det blev när vi skulle förbi cykelavdelningen för att Jonathan & Danilo behövde kissa. Danilo hoppade på cykeln och tänkte cykla till toan, medans Jonathan står och håller sig, jätte kissnödig som han var. Jag ropar på Danilo och kör med tricket att "nu går mamma, hejdå" men tror ni att grabben bryr sig? Inte ett dugg! Han hoppade av cykeln och jag tänkte att YES, det funkade, men då knallar han bara över till den blåa cykeln istället. Inte en tanke på att brorsan står och nästa pissar på sig. Jag fick ge mig och gå och hämta honom. Mitt hot gick inte fram. Jag säger snällt en gång och han struntar i mig, då tar jag bort honom och han börjar protestera och förvandlas till en gummiman, ni vet, slö och slänger sig ner. Jag tar honom i handen och drar upp honom och han börjar svära. Vaaa? Han som slutat med det ju! Och folk kollar. Underbart. Tack Danilo. Fick räkna till 10 några gånger till och le med mitt instabila leende. Men vi kom fram till toan utan några olyckor i brallorna.
 
Vi gick till Andres & tjejerna och jag valde en annan väg så att vi inte skulle förbi cykelavdelningen igen och då börjades det igen. När vi hade handlat klart fick dom cykla ett tag.
Jag gillade dom, dom var coola. (jag har redan sagt det va?) 
Hur som helst så heter dem "Quadra byke" kostar 1295 kr och finns på Coop Forum om någon är intresserad. 
 
Ett annat tips till er är att gå med i Ronald McDonald klubben där alla barn som är medlemmar i deras familjeklubb får ett Happy Meal™ i födelsedagspresent och de yngre barnen upp till 9 år får även deras klubbtidning flera gånger om året. I förra veckan fick Danilo & Jonathan GRATTIS! kort från McDonalds som vi visade upp på Donken och fick två gratis Happy Meals till dem. Toppen ju!
 
 
Och nu ska jag svara på kommentarerna jag fick från er och kika in hos er;-) Vi ses snart!
P.S Jag kikar in och svarar hos dem som lämnat bloggadresser, till er andra så svarade jag under erat kommentar, och så klickade jag i att ni kommer att få svar via mail också, undrar om det kommer fram bara?
Annars brukar jag ju svara  under egna inlägg, men här var det mest bara en massa tack så jag tog det där ;-)

Kommentarer
Postat av: Hannah

Du kan beställa hem namnlappar (nåt liknande detta: http://www.markster.se/article.aspx?artNr=2001_1020_D&gclid=CP3n3Ym4wrYCFSt8cAodkgIAag)
att själv sy i ullsockorna. :)

2013-04-11 @ 12:47:29
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Louise

Namnlappar till strumporna är ett förslag.
Stackare vi vet hur det är med treårstrotsen.
Tur att det inte hände en olycka...
Var har han lärt sig att svära din 3 åring?
Min fd väninnas som på snart 3 år svär också.
Helt mörkrädd blir man :-(.
Izabella bara härmas när man säger något...än så länge.
Jag tycker om att läsa om er vardag, brukar få mig ett gott skratt när jag läser om dina busiga kidz:-)
önskar att mina bloggar var underhållande ;-).

ha en fortsatt bra dag.

Kramar från Malmö

Svar: Svarar till dig här med:)Barn snappar ju snabbt upp det dom hör och så har dom väl upprepat orden och då har vissa skrattat och då tycker dom ju att det är ännu roligare att svära. En ond cirkel sådär... :-/
Me & My Baby Dolls

2013-04-11 @ 13:25:03
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Helena H

Perfekta sockar att ha i gummistövlarna ju, ullstrumpor är toppen året om! :)
Du kan ta en vanlig bit vitt tyg o göra små korta remsor av, eller om du har nått vitt band/kantband, och så skriver du bara namnet därpå med vanlig bläckpenna eller märkpenna och syr fast remsan på insidan av skaftet på sockan. Enkelt o snabbfixat. (även om man som jag inte är så sykunning). :)

2013-04-11 @ 14:16:41
Postat av: Anna

När jag haft hemstickade sockor till barnen på dagis tycker jag att det funkat bra fast jag inte haft namn på dem. Barnen känner ofta igen sina & ingen annan kan råka ta dem som sina eftersom de är hemmagjorda :-D

2013-04-11 @ 14:44:30
URL: http://bjornbarsanna.blogspot.se
Postat av: Liina

Hej, tilaa nimilappuja jokaisen nimellä ja sitten tälläisiä "nastoja". Ei tarvi ommella eikä silittää. Saa myös villasukkaan ja vaatteiden pesu-/merkkilappuihin kiinni. Saa myös revittyä irti, jos vaatteen antaa eteenpäin. Easy. :)

namnband.se/förskola/taggit.html

2013-04-11 @ 17:16:08
Postat av: Mona-Lisa i Finland

Ja, köp namnlappar i tyg och sy fast med några stygn. Sätt uppe i kanten på insidan eller nåt.

2013-04-12 @ 12:15:03
URL: http://mammamona-lisa.blogspot.fi/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback