Djupdykning

Så var kvällen kommen och barnen Gonzalez ligger och sover sen en stund tillbaka.
Jag har tänt en massa ljus och njuter av lugnet.
Imorgon ska hela gänget till dagis och jag ska passa på att uträtta några ärenden som jag inte kunde göra idag när Jonathan var hemma, sjuk.
 
Har funderat en massa över bloggen. Hur jag vill ha den och hur jag ska göra. Min blogg är offentlig, alla kan läsa och följa våran vardag med text och bilder och jag gillar det. När jag först startade bloggen så var det för att familj och släkt som man inte träffar så ofta har en inblick i vårat liv och ser vad som händer och hur barnen utvecklas. Efter det har bloggen växt jätte mycket och jag har lärt "känna" en massa nya människor, och fått även en massa bra råd och tips från er. Och vi får ju inte glömma bort alla era erfarenheter som ni är gulliga och delar med er, alla era fina kommentarer gör mig så glad och lyfter upp mig och får mig att vilja blogga ännu mera. Jag är tacksam att ni finns, och tycker att det är jätte roligt att ni kikar in här och att ni tar er tid att kommentera.
 
Jag skriver mycket om vårat liv och vad vi gör osv, men jag skriver inte om allting som pågår i mitt liv. Långt ifrån.
Ibland känns det som att jag skriver bara ytligt och jag skulle väldigt gärna vilja skrapa under ytan, dyka i....
Berätta och ventilera. Men det skulle kännas läskigt tror jag. Jag vet ju inte vilka som är inne och läser.
Jag tänker och funderar mycket, sån har jag alltid varit. 
Jag försöker jämt se det goda i människor, jag är nog sådär "dumsnäll". Ger folk (<---som inte ens förtjänar det) chans efter chans efter chans och får bara skit tillbaka. Och ändå fortsätter jag och tänker att det är synd om människan och beslutar mig för att ge dem en chans till.
Jag blir så arg på mig själv för det.
 
Jag kanske kan skriva mer om mina tankar kring allt sånt här vid ett annat tillfälle. När jag fått mod nog att sluta bry mig.
 
Ni som läser här, vad har ni fått för bild av mig? Hur tänker/tror ni att jag är som person?
 
Och jag skulle uppskatta det jätte mycket om ni berättade lite vilka ni är och hur ni hittade hit?
Man blir ju lite nyfiken på er också.  
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Du verkar vara omtänksam, glad, snäll, rolig! Jag hittade hit via Mirkas blogg! Jag är född 81 och har två barn, en son på 16 månader och en dotter som precis fyllt 5 år, bor med min man i Östersund! Älskar din blogg!

Svar: Tack!!! :)
Me & My Baby Dolls

2013-04-09 @ 22:40:48
Postat av: Helén

Jag minns inte riktigt hur jag hittade hit. Men jag tycker om din sida. Du skriver bra. tycker som du att man är för dum när man ger vissa människor chans på chans. Trots att dom ej förtjänar det.
Men jag tycker det du skriver är bra. Man behöver inte utelämna allt. Tycker din blogg är perfekt. Att man inte vet allt gör en bara mer nyfiken.
En helt annan sak. Du har fina barn. Förstår varför du är stolt över dom. Och Olivia... Jösses vad snabbt hon vuxit.
Ärligt jag dimper ner hos dig 3-4 ggr per dag för att läsa din sida. Bra jobbat
Kram och Var rädd om er.

Svar: Tack! Ja, dom växer så fort... det händer så mycket med Olivia just nu, helt underbart <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-09 @ 22:56:47
Postat av: Erika

Du är en varm, omtänksam och otroligt barnkär tjej. Tänker fortfarande tillbaks på när vi fick kontakt (för många år sen :-) när vi båda kämpa hårt för att få våra små älsklingar. VI pratar om symtom och allt man kunde göra för att bli gravida ;-) minns du det? Minns hur lycklig jag blev när du berättade att du var gravid med Nicole.. men även hur avundsjuk jag blev innerst inne.. eftersom jag varit på Octavia så länge. Men sen kom ju min prinsessa inte alls länge efter. Jag skulle gärna läsa lite mer om dina innersta tankar och känslor och få veta hur DU känner det. Jag har redan en sån fin bild av dig, att du är stark, envis, noggran, ordningsam tjej som alltid ser till att dina barn har det bra. Alltid rena och fina och ompysslade. Har likadant tänk som du, låter barnen få vara en DEL av familjen och inte bara barn som alla skaffar för att dom liksom bara ska finnas där som nån prydnad. Det gillar jag med dig! Tusen kramar och pussar från mig. Skulle vara så kul om vi kunde träffas i det verkliga livet någondag :-) <3. Kram

2013-04-09 @ 23:06:57
URL: http://lillaica.blogg.se
Postat av: Linn

Jag hade tyckt det vore jättespännande om du ville vara mer öppen än vad du redan är. Men förstår att det är svårt å att man kan få en massa skit från vissa. En idé är ju att skaffa lösenord till bloggen som du delar ut till de du känner ska få läsa? Jag är inne här varje dag å tycker jättemkt om din blogg. Hittade hit då jag googlade efter bloggar med 4 barn då det alltid vart en dröm för mig. Det är spännande å läsa om er vardag å ja ju mer du berättar desto mer spännande blir det. Men gör inget så du känner dig utlämnad. Kommer fortsätta å läsa din blogg i vilket fall. Den är jätterolig att läsa! Kram

Svar: Tack så mycket! Jag har också tänkt på lösenordsgrejen, men jag vet inte...:-/
Me & My Baby Dolls

2013-04-09 @ 23:08:49
Postat av: Ingela

Hej Satu! Jag förstår precis ditt dilemma. Nu har inte jag lika stor blogg som du har men jag känner också att jag skulle vilja skriva av mig mer ibland i bloggen, vilket kan kännas svårt när den är offentlig. Jag har flera ggr lösenordsskyddat bloggen för just denna orsak, men ångrat mig lika många ggr då det ändå känns roligare att dela med sig till andra i liknande situationer som man själv är i. Kanske kan man hjälpa eller tipsa någon? Jag vet själv varför jag återvänder till mina favoritbloggar (bland annat denna) och det är just för att jag själv kan känna igen mig, få bra tips/råd och för att de känns genuina inga "flufffluff-bloggar" om du förstår vad jag menar? ;-)

Min bild av dig är en godhjärtad person/mamma som lägger all energi på sin fina familj. Du verkar vara en person som sätter andra före dig själv (vilket du kanske skulle behöva ändra på lite ;-) Lite Satu-tid utanför hemmet då och då?) Jag gillar verkligen din blogg och det är extra kul att läsa eftersom vi har tvillingar i samma åldrar :-)

Jag hittade hit för flera år sedan i samband med att jag fick tvillingar och sökte andra bloggar/bloggare med tvillingar. Har stannat här sedan dess, måste varit typ 2010 :-)

Själv är jag ju en 34-årig, tvillingmamma som bor norr om Stockholm. Jobbar egentligen som sjuksköterska men är sjukskriven sedan några år tillbaka bl a pga stora ryggproblem. Nu börjar det dock ske en del förbättringar och förändringar hos mig så jag hoppas kunna återgå till arbete snart *yaaay* 😊
Oj vad långt detta blev nu, typiskt mig att bara babbla på! Händer rätt ofta i min blogg oxå hihi 😉

Kram & god natt 🌸

2013-04-10 @ 00:43:25
URL: http://famjarestedtandersson.blogg.se
Postat av: Anna Köhler

jag hittade dig via familjeliv och fastnade direkt på din blogg, jag har fått den känslan att du är en varm underbar och riktigt snäll person,syster,moster mamma och så vidare :)Du gör ett sånt enormt jobb med era barn, jag heter Anna som du kanske har sett hihi, och är 26 mamma till 2 pojkar en med Adhd en med allergier o astma, mycket kan du nog hitta om mig på min facebook Kram

Svar: Tack Anna!
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 06:26:08
Postat av: Anonym

jag är en 20 årig tjej som för tillfället bor i Oslo, kommer från Norrland. Jag älskar mamma bloggar så en dag för länge sedan googlade jag "unga mamma bloggar" och kom in på dig och började läsa, och fastna!
Tack för en bra blogg!
Du verkar som en väldigt glad och kärleksfull mamma!

Svar: Tack! Var jag under "unga"? Dubbelpoäng till dig, tack ;-)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 07:11:56
Postat av: Anonym

Jag hitta dig när jag googla på 3 barn under 3 år. Kom då in på familjeliv och där hade du kommenterat och gett ut din blogg adr om jag minns rätt =). Har en son född 11, dotter 12 och vi skulle även ha en till liten 13 men det slutade i missfall. Så det var därför jag googla i panik om någon annan fått barn så tätt haha.

Jag har aldrig läst bloggar men din kan jag inte sluta läsa..... Du är helt fantastiskt och jag skratta så tårarna rann när jag läste cykelinlägget. Fler sånna inlägg för jag vet att det är fan inte lätt alla dagar och jag har en 2 åring och 1 åring. Du har FEM ...herregud =) hehe.

Jag förstår dig att du inte vill berätta om jobbiga saker som händer, om gräl med din man osv jag vågar ju inte ens signera mitt inlägg med namn =). Fortsätt vara du helt enkelt.

Svar: <3 <3 <3 TACK! =)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 07:43:34
Postat av: Hannah

Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, kanske googlade jag på tvillingar (eftersom jag själv har det och är nyfiken på hur andra med tvillingar har det). Jag gillar din blogg väldigt mycket. Du ger mig positiv energi med det du skriver. Min uppfattning är att du är otroligt pigg och glad, att du är en stålmorsa som verkar klara av ALLT vad gäller barnen och jag är impad av att du/ni hittar på så mycket med alla kids. Om du skulle skriva något "negativt" skulle det inte ändra min uppfattning alls, kanske bara ännu mer trovärdig, vi alla har det ju jobbigt ibland. :)

2013-04-10 @ 07:47:08
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Carro i Norrland

Jag är dålig på att kommentera, ska försöka bättra mig! Jag tycker du är så stark och en helt underbar kvinna! Jag har inga barn själv än, min önskan är att få bli mamma en dag, jag hoppas den blir verklighet en dag:-)
Du är en fantastisk mamma, vilket bra jobb du gör:-) För hemmafru/mamma måste vara det svåraste jobbet som finns!
Hittade din blogg för länge sen när jag googlade på nått, tror du hade fött killarna precis, och sen dess har jag haft din blogg på mina favoriter:-)
Förstår att det kan va läskigt att blotta sig offentligt, vem läser egentligen? Kan man göra vissa inlägg mer privata, typ med lösenord som bara typ familj o nära vänner kan läsa?
Kramar till dig

Svar: Åh tack! Va kul att du trivs här! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 08:38:17
Postat av: mummu

Jag tror att du är den finaste lilla tjejen, mamman, o frun, som jag födde , snart 30 år sen. (9/6) Älskar dig så. Rakastan.

2013-04-10 @ 08:39:14
Postat av: Lisbeth

Hei jeg er en voksen norsk dame, som begynte å lese bloggen din etter at du gjesteblogget hos Mirka.
Du virker som en meget flott og oppegående jente med nydelige barn :-)Morsomt å se på bildene av barna dine, de er så vakre og jeg syns du er veldig flink :-)

Svar: Tack snälla! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 08:41:36
Postat av: mummu

Jag tror att du är den finaste lilla tjejen, mamman, o frun, som jag födde , snart 30 år sen. (9/6) Älskar dig så. Rakastan.

Svar: Mamma då... <3 Sait taas kyyneleet silmiini. Kiitos. Rakastan!<3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 08:49:16
Postat av: Synnöve

Hej, tycker du är en härlig tjej, fru och småbarnsmamma m.m till de dina. Hamnade hos dig när du gästbloggat hos Mirka en gång i vintras :-)
Du skriver så härligt och bjuder på både med och motgång när det gäller familjen. Tycker du skriver alldeles lagom,något ska man väl ha för sig själv också. Stor kram till dig och din familj.

Svar: Tack ska du ha! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 08:55:15
Postat av: Nlie

Hej, Nathalie heter jag, jag har följt dig och din blogg ett tag nu och jag är imponerad över hur du orkar med! Jag är en heltidsmamma med 3 barn och på kvällarna är jag helt slut!
Tror du tittat in på min blogg nån gång och vill du veta mer så finns det en flik som heter om mig där.

Intrycket jag fått av dig är att du är en varm och oftast tålmodig mamma, lite utseende fixerad som person men snäll och glad :)

När jag var lite drömde jag att jag skulle få åtta barn varav det var ett set trillingar och ett set tvillingar. Nu har vi 3 barn och min man har sagt stopp, vilket är okej med mig men jag gillar att följa andra med många barn, så tack för att du delar med dig!

2013-04-10 @ 09:10:58
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Hej Satu!
Jag tycker du är en härlig fem barns mor som delar med sig bra om hur äns vardag kan vara när man har fem barn så tätt. Ibland skulle jag önska att du delade med dig mer om det "jobbiga" så som trots och hyss. Men jag tycker du har en super bra blogg i alla fall.

Vem är jag? Jag är 25 åring (snart juni) som är uppvuxen i en familj på 4 barn var av jag är barn nr 2 och jag blev storasyster när jag var 16 månader. Därför tycker jag att det är extra intressant och se hur Er vardag.
Hur hittade jag hit? Tror det var via Mirkas blogg och en kommentar.

Svar: Hej!Jag ska tänka på det, fast om trots brukar jag skriva om ändå ;-) Hihi...
Kram
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 09:24:11
Postat av: Ann-Sofie

Min man kommer ifrån Finland så jag har varit mycket där, han är finlandssvensk! :). Hade det funnits finskt dagis här hade jag gärna haft barnen på ett sådant! :)

Svar: Vart bor ni? Pratar era barn finska också?
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 09:39:15
Postat av: Mia från Skåne

Jag hittade din sida via Mirka "11 barns mamman" och jag tycker du skriver jätte bra! Alltid kul att läsa om andra småbarns mammors vardag! Fortsätt som du gör!

Svar: Tack! =)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 09:52:35
Postat av: Anni

Jag känner jue dej sen långt tillbaka då din mamma var min extra dagmamma. Jag tyckte alltid om att vara hos er, men kanske för att du är ett år yngre än mig så blev vi aldrig dem som hängde ihop själva så mkt. I större sammanhang jo..o på skolgården osv
Tycker du är helt fantastisk som orkar!
Å jag förstår också hur d är med vardan, då mina egna är 5, 3,5 o 2 år.
Du är snäll, omtänksam o varm. Tänker alltid på familjen i första hand.
Men kanske att du sku behöva lite mera egentid! Som vi alla engagerade mammor;)
Hade själv önskat fler barn, men min kropp satte stopp på tre. Så d blir inga fler för oss.
Var rädd om dej & fortsätt skriva bästa du!

Svar: Hej vännen!Va roligt att du lämnade ett kommentar! Hur mår dina småttingar nu?
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 10:25:31
Postat av: Linda

Hej

Hittade din blogg genom familjeliv där vi skrev på samma tråd om att få barn förtidigt. Fick min lilla Mirjam i v26. har skrivit nägon kommentar till dig någon gång men brukar oftast bara läsa. Tycker du skriver bra och det är intressant att få följa era liv. Å andra sidan kan jag förstå din tanke, du vet inte vem som läser eller vad de gör med bilder och dyligt. Skickar massa vårkramar till er all o vlken going lillan börjar bli.

Svar: Hej!Hur "stor" var Mirjam närh hon föddes? Hur länge fick ni vara på NEO? Kramar till er med! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 10:43:17
Postat av: Maria

Hej
Hittade din blogg på familjeliv, sökte lite efter de som väntat/väntar 5:e barnet, har själv 4barn ganska tätt, födda 07, 08 , 10 och en 11 och ska ha 5:e barnet kommer i juni,år 13.
Tycker du skriver väldigt bra, kul o läsa, och även läsa hur andra små barns föräldrar har det hemma, hur andra får ihop vardagen.
Ganska tufft med små barn, men ändå så underbart..


Svar: Tack! Och GRATTIS till bebisen i magen! Hur mår du?
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 10:49:22
Postat av: Äiti kolmelle (1,2 ja 3v) + LA kesäkuu

Vaikutat tosi kärsivälliseltä, jaksat tehdä kauheesti juttuja pienten lasten kanssa. Itse ei oikein tule lähdettyä keskenään lasten kanssa mihinkään. Kaupassa käydään kerran viikossa :D Oletko silloinkin "touhunut" niin paljon kun lapsesi olivat kaikki alle kolmevuotiaita??? :) vai tuleeko enemmän tehtyä nyt kun kaikki paitsi Olivia on jo yli 3v? Itselläni on vanhin nyt 3v 3kk, seuraava 2v 2kk ja 1v 2kk. Miehesi tuntuu myös jonkun verran osallistuvan puuhiin kotona? Itsellä yrittäjämies, joka tulee vasta illalla kotiin kun lapset jo usein ovat nukkumassa. Periaatteessa teen kaiken yksin kotona, kotitöitä myöden.
Ja sitten olen vielä vähän kun sinä kodin siisteydessä (mitä olet kirjoittanut siis....) että keräilen lasten perässä jatkuvasti leluja ja yritän pitää kaikki siistinä keittiö - olohuoneessa ainakin. Vähän on hankalaa kyllä :P
Blogisi löysin Mirkan blogin kautta ja ihan koukkuun jäin heti ! Kivaa lukea toisista lapsiperheistä.
Kiitos blogistasi!

Svar: Moi!Kiva kun löysit tänne! :)
Ollaan aina touhuttu paljon lasten kanssa, ei olla ikinä nähty mitään vaikuksia että on suurperhe ja monta pientä lasta. Paljon haleja mysö sulle kun jaksat! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 11:58:37
Postat av: Kristiina

Hej. Hittade dig då du var inne och gäst bloggade hos Mirka Norrström. Fastnade direkt 😉. Du verkar va en super härlig mamma. Du skriver på ett sätt som gör att man är delaktig. Du har en jätte fin familj😄. Och du verkar ha massor av energi, hinner med allt trots att du har 5 små barn. Jag fortsätter gärna följa dig och din vardag. Sj är jag en mamma till två vuxna barn och ett barnbarn på 8 månader. Ha en fortsatt fin dag🌞🌼😎. Kram 😄

Svar: Åh tack snälla! <3 Bor ditt barnbarn i närheten?
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 12:34:33
Postat av: Kristin - Mamma till tvillingtjejer :)

Du verkar vara en mkt sympatisk kvinna som värnar om att dina barn o din familj ska ha det bra :)
Hittade hit då jag letade efter tvillingföräldrar då jag själv har tvillingdöttrar på 9,5 (8) mån :)
Kram Kristin

2013-04-10 @ 12:42:21
URL: http://kristinoerik.blogg.se
Postat av: Elvira

Kolla in våran blogg i veckan och vinn fina priser. Bl.a. Krämer och parfymer

2013-04-10 @ 12:55:45
URL: http://Klaraelvira.blogg.se
Postat av: Familjen Lindvall

Hej! Jag vet inte riktigt hur jag hitta hit till din blogg, men gillar den och kikar därförinnan här lite då och då!
Jag är 28 år har två barn och vi väntar nu nått tredje barn jobbar kika gärna in hoss mig om du vill :) ha en fin dag!

2013-04-10 @ 13:11:52
URL: http://lindvallfamiljen.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag hittade hit genom Mirkas blogg. Sen dess läser jag din blogg dagligen! Älskar dig och din familj, ni är så gulliga! Du verkar vara rolig, omtänksam och snäll.
Jag själv är bara 14 år och ensam barn. Har alltid tyckt om att vara ensam barn men det är alltid kul att läsa om småbarns mammors vardag! Kram

2013-04-10 @ 13:33:29
Postat av: Emelie

Jag hittade hit genom Mirkas blogg. Sen dess läser jag din blogg dagligen! Älskar dig och din familj, ni är så gulliga! Du verkar vara rolig, omtänksam och snäll.
Jag själv är bara 14 år och ensam barn. Har alltid tyckt om att vara ensam barn men det är alltid kul att läsa om småbarns mammors vardag! Kram

Svar: Tack så mycket! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 13:33:53
Postat av: Ella

Hittade hit via natalis blogg. Du verkar vara en glad och positiv tjej. (och snygg...5 barn?? kan man inte tro!) Kikar in här varje dag o tkr det är roligt att läsa om era dagar. Mina favvos är Danilo o Jonatans bus med Puua! kram :)

Svar: Haha, ja, dom är roliga med sin Puua ;-) Ibland är ha värre än grabbarna tillsammans! =)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 13:38:41
Postat av: Zanna-mamma till 3

Jag hittade din blogg genom Google :-) och följer din blogg varje dag :-)

Den uppfattningen jag har fått är att du är en godhjärtad människa, som värdesätter sin familj och nära och kära väldigt högt. Jag älskar att läsa om er vardag och blir så glad av att se alla underbara bilder :-)

Med vänliga hälsningar Zanna 22 år i Motala :-)

2013-04-10 @ 14:11:26
URL: http://www.mammazanna.blogg.se
Postat av: Mia

Tycker du verkar vara en fantastisk mamma till dina fina barn. En sådan mamma som jag själv vill bli. En sådan som kan sätta gränser men samtidigt ibland kan inse att det passar
Bättre med ett gott skratt tillsammans med barnen då de gör något tokigt. Att allt inte alltid behöver vara perfekt.

Jag själv är en 20 årig tjej som älskar barn. Har trots min unga ålder i flera år nu sett fram emot den tid i mitt liv då det är min tur att få egna barn och leva familjelivet. Studerar för närvarande till socionom för att i framtiden kunna hjälpa andra människor, gärna barn och unga. Hittade till dig via Mirkas blogg och har fastnat pga. Ovanstående. Dina barn är otroligt fina och charmiga!

Postat av: Helena H

Hej vännnen.
Jag hittade hit till din sida när Danilo och Jonathan föddes, via nått inlägg om att du hade 4 små barn. Älskar barn över allt annat i världen och skulle ju själv velat ha en stor familj, gärna runt tio barn helst.
Men livet blir ju inte alltid som man vill tyvärr, har ju "bara" Linnea som snart fyller 16 år tillsamans med Stefan,och vi är ju särbos då han jobbar o bor i Järvsö.
Istället för många egna barn så lånar jag grannars och vänners barn så ofta jag kan istället, och såklart följer din blogg med glädje. Ni är som min andra familj. (du och Erika K är nog mina systrar som jag inte haft):) (och ja, jag vet, låter som en förföljare när man säger så. ;))
Jag tycker du är en underbar tjej/mamma/fru som verkar glad för det mesta, utom då barnen ska ut o cykla då. ;) Snäll, omtänksam och ordentlig.
Men du gör på tok för mycket själv hemma, du borde försöka ha mer egen tid, vare sig du bara tar ett bad eller går ut från hemmet. Fast vet ju att det inte är så lätt när Andres jobbar så mycket, men försök. :)

Sen angående bloggen...om du vill skriva mer om lite personliga saker, går det inte att ha en egen liten blogg eller en extra spalt på denna blogg som handlar om det, som kanske kunde vara låst då så att du bestämmer vilka som kan läsa den?
Och tvärtemot det nån skrev så kanske det inte alls är familjemedlemmarna som ska läsa den, för ibland kanske man inte vill att de ska få reda på allt...bara en tanke.
Fortsätt skriva precis som du känner, jag kommer läsa det iaf. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn


Svar: Hej!Haha, jag blir alltid så glad att läsa dina kommentarer, du skriver också roligt ju :) (cykelturen)
Tack för alla tipsen! Kram!
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 14:36:33
Postat av: Sandra

Jag satt åh kikade runt på en massa olika bloggar när jag hittade till dig via en kommentar du hade skrivit =) ganska säker på att det var via Mirkas blogg. Du verkar vara enormt glad, sprallig ta dagen lite som den kommer på alla möjliga olika sätt, sedan verkar du väldigt familjär =) sedan är du säkert lite envis verkar så på vissa inlägg man läst. Och jepp jag har total fastnat för din blogg fast det har jag ju sagt många ggr. jag är en läsare som är för att stanna. *skrattar* min blogg är ju super liten, men skulle nog inte riktigt heller skriva allt som händer runt mig via min blogg. När du sittar åh kikar runt på bloggar vad får dig att fastna för en blogg? Nyfiken =) Ha en fortsatt trevlig dag

2013-04-10 @ 14:40:20
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Lovisa

Hej igen! Såg att jag missat en del i min första kommentar. Jag blev alltså storasyster till tvillingbröder när jag var 16 månader och min syster hade 3 syskon och var 3 år och 10 månader.

2013-04-10 @ 15:17:41
Postat av: Carro

Tror jag sökte på google om tvillingblogg och hittade dig där och sen dess tittar jag in här varje dag. Tycker det är spännande att följa er och följa barnens utveckling. Du verkar vara en varm och lugn och en underbar mamma, tycker det är starkt att ni orkar med 5 barn så tätt :)
Jag är en ensamstående mamma till en pojke på 5år

Svar: Hej!Va roligt att du gillar bloggen:) Du är också stark som är ensamstående!
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 16:19:52
Postat av: Eva

Hej jag är en mamma till 6 barn som läser din fina blogg dagligen!Hittade den via Mirka Norrströms blogg och fastnade för att du verkar vara glad,snäll och mycket rar och har så fina barn :)Gullig familj!Kramar på dig och er!

Svar: Hej och välkommen! Tack och kram tillbaka:)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 16:35:15
Postat av: Maja

Hej hej!
Jag är en 13 årig tjej (snart 14) och älskar verkligen din blogg! Jag har ett lite konstigt intresse och det är att kolla på mammabloggar!:)
Du verkar härlig och trevlig och inte tala om dina barn! Super söta!:-) härligt med att ni träffar släkten så ofta!:)
Kram:)

Svar: Hej! Tack så mycket!Ja, det är verkligen mysigt att få umgås med släkt/familj ofta, dom är ju viktiga. :)
Va roligt att du läser inne hos mig, ta hand om dig, kram :)
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 18:18:44
Postat av: Josefin

Hej! Jag hittade din blogg via Mirkas blogg då du hade gjort ett gästinlägg där, eftersom jag är intresserade utav mammabloggar och fotobloggar så fastnade jag direkt för din blogg och eftersom du från grunden kommer från Finland är det ju ännu intressantare att läsa eftersom jag oxå kommer från Finaland! Du som person tror jag att är jätte snäll, alltid glad, skrattar mycket, rar, söt och väldigt skötsam och så himla gullig mot dina barn och din övriga familj/släkt. Du är helt otrolig som orkar ta hand om fem barn och du har ännu heeeela framtiden framför dej, ta vara på den tiden ♥ Kika jätte gärna in på min blogg och se dej omkring om du känner igen dej bland mina foton :) Tusen kramar från Josefin, Finland!

2013-04-10 @ 19:57:16
URL: http://fotojosefin.blogg.se
Postat av: Jozephine

Hej! :) Jag tror att du är en väldigt omtänksam person som gör det bästa du kan med din familj, men vilket jag uppskattar, är att du också skriver om att tålamodet tar slut, att inte räcka till och alltid ha dåligt samvete på något sätt - precis som mig :) Att vi alla inte är perfekta. Du har otroligt fina barn som du och din man ska vara så stolta över. Hela din stora familj verkar vara så kärleksfull och ställer upp på er. Jag önskade att jag hade det samma. Jag gillar din blogg som den är, men jag förstår om du vill djupa dykare. Jag började läsa din blogg för ett år sen ca och kikar in varje dag så gott som. :) Jag tror jag hittade din blogg via familjeliv, jo så måste det ha varit. Jag som läser din blogg heter Jozzan. Jag var med i en bilolycka när jag var tre år och är idag 30 år. Jag har två barn, ett på 2 år och ett på snart 4 år. Jag är förlamad från bröstet och neråt och sitter i rullstol. Jag födde båda mina barn vaginalt, vilket jag känner mig stolt över :) Jag har varit föräldrarledig i tre år i stöten då det bara är 20 månader mellan våra barn så jag tycker det är så skönt att börja jobba! Lite egen tid och får vara Jozzan också. Vilket jag inte trodde. Jag bloggar om vardagen med mina barn och min man. Kram

2013-04-10 @ 20:44:53
URL: http://Mrsdahl.blogg.se
Postat av: Therese

Hej!
Jag hittade hit via Meekats blogg, och nu läser jag din blogg varje dag! Jag har 'bara' två barn, och tycker du är helt fantastisk som har så många barn och ändå är så positiv och ambitiös! Du är en förebild, när jag läser din blogg blir jag inspirerad!

Svar: Vilka fina ord, Tack! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 20:55:31
Postat av: Sandra

Hej! Hittade dig via Mirka och fastnade direkt. Går in o kollar din blogg varje dag o väntar på nya inlägg.
Ser dig som en go mamma som sätter familjen främst!!
Tycker du ska skriva det som du känner känns bra i bloggen. Det är både för och nackdelar m att vara offentlig.
Jag är 30 år och bor i södra Sverige med man och tre barn. Vi mår bra o lillebror växer så det knakar.
Kram på dig!

2013-04-10 @ 21:56:51
URL: http://ellva.blogg.se
Postat av: Carina Widell

Följer också din underbara blogg varje dag. Hittade hit genom familjeliv. Googlade på ordet mammabloggar. Sedan dess är jag fast.

Jag upplever dig som en fin, underbar, trevlig och omtänksam mamma. Du verkar till att vara en trevlig person, som har koll på heminredning, mode med mera. Dessutom har du de sötaste barn jag sett.

Svar: Åh tack snälla! <3
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 21:58:54
Postat av: Anna

Hej Satu...Hittade dej genom FB,"vi som är föräldrar till tvillingar". tyvärr läser jag inte din blogg så ofta, glömmer, hinner inte. Men tycker ni verkar vara en härlig familj. Fastnade för ditt sista inlägg...tre treåringar men inte trillingar. Har själv haft det för några månader sen. Min äldsta är född i januari, sen fick jag tvillingar i november. Så lyckades pricka in dom även i samma år!! :) Lycka till med allt!!!

Svar: Va häftigt! Då kanske dom hamnar i samma klass sen också?P.S Tack!
Me & My Baby Dolls

2013-04-10 @ 22:11:01
Postat av: Anonym

Hej Satu...Hittade dej genom FB,"vi som är föräldrar till tvillingar". tyvärr läser jag inte din blogg så ofta, glömmer, hinner inte. Men tycker ni verkar vara en härlig familj. Fastnade för ditt sista inlägg...tre treåringar men inte trillingar. Har själv haft det för några månader sen. Min äldsta är född i januari, sen fick jag tvillingar i november. Så lyckades pricka in dom även i samma år!! :) Lycka till med allt!!!

2013-04-10 @ 22:12:02
Postat av: Diana

God morgon :) måste vara via familjeliv jag fann dig..hattat runt där en hel del under senaste graviditeten. I mina ögon är du en sån där helyllemamma. Får nästan dåligt samvete över att jag själv är mindre bra på att ta tag i saker och hitta på skoj med barnen. Nu är mina äldsta 12 o 14 o rätt duktiga på att aktivera sig själva dock. Minsta har inte så höga krav...än ;) våra minsta är typ jämngamla så roligt att följa med i er prinsessas utveckling :) <3 Ni är en otroligt fin familj Satu! Varma kramar från Diana

2013-04-11 @ 07:40:48
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: madde-fembarnsmamma

Hittade hit via familjeliv så brukar kika in här lite då och då :-) Du verkar vara en trevlig och omtänksam person! Är själv fembarnsmamma och är i samma ålder som du, så tycker det är roligt att läsa en blogg där någon har liknande vardag som en själv :-)

Svar: Hej och välkommen hit! =) Har du någon blogg man kan ta del av? =)
Me & My Baby Dolls

2013-04-11 @ 09:32:44
Postat av: Thea

Hej. Här har du en av dina mest trogna läsare ;). Jag har följt din blogg nästan från början. När det var lilla Vanessa som var pytteliten och Nicole var ett år. Hittade dig via familjeliv. Jag läste nåt inlägg där du länkade till din blogg. Då var det kanske ca 15 inlägg :D. Desto fler nu. Nu har jag följt dig ett antal år och tre nya barn har kommit till.
Jag ser dig som en varm, öppen o barnkär person. Kanske som du säger lite blåögd ibland, men på ett bra vis. Man ska tro gott om alla. Det jag tycker är härligt med dig är att du delar både det positiva o det negativa med att vara förälder. Att vissa dagar är jobbigare än andra. Att du får hjälp ibland men ändå samtidigt hjälper andra. Underbart! Jag kanske inte håller med om allt du säger, men jag anser att alla är olika och därmed har ingen fel, därför är det kul att se olikheter. Vi har dock mycket gemensamt!
Vem är då jag? Jag är snart 32 år, har en 12(!)åring och en snart 8 åring hemma. Fick barn tidigt och har även haft två missfall mellan barnen. Nu är jag dock nöjd och anser att mina stora barn behöver mig till fullo, även om bebissuget ständigt finns där.
Tack för att jag får följa din vardag.

Svar: Hej! Va roligt att du har följt oss så länge!Som du säger, man behöver inte alltid hålla med en, det är bara kul att folk tycker och tänker olika :-)
Kram på er!
Me & My Baby Dolls

2013-04-11 @ 10:42:28
Postat av: Maria

Hej
Tack!
Jodå, mår ganska bra, förutom foglossning..halsbrännan som kommer, när allt börjar trycka på uppåt..
Har du fött alla dina förtidigt?



Svar: Ja, utom första, hon kom bara 5 dagar tidigare än beräknat ,-) Vilken vecka är du på?
Me & My Baby Dolls

2013-04-11 @ 12:44:44
Postat av: Kristiina

Hej igen😊 Tack för din respons på mitt inlägg. Vi bodde i Haninge när barnen var små. När dom flyttade hemifrån så flytta jag till Roslagen där jag fortf bor. Så svar på din fråga, barnbarnet bor i Sthlm 😉, men försöker träffas minst en gång i veckan. Vill ju inte missa hennes uppväxt😍.

2013-04-11 @ 12:46:51
Postat av: Maria

Hej
Tack!
Jodå, mår ganska bra, förutom foglossning..halsbrännan som kommer, när allt börjar trycka på uppåt..
Har du fött alla dina förtidigt?


2013-04-11 @ 12:48:53
Postat av: Mamma till Valentino och Mirella. <3

Jag upplever dig som en toppen mamma med ett jäkla bra tålamod! Förvånas fortfarande över hur du orkade vara gravid och samtidigt ha 4 småttingar att handskas med, medan jag tyckte det var jobbigt på slutet med bara 1 barn innan. Så det beundrar jag dig verkligen för! Själv är jag nybliven 2 barnsmamma som sagt, nyss fyllda 20 år och jag hittade hit genom att jag är bekant med Melina samt att min svägerska också läser din blogg för det är så härligt att få se eran vardag med allt skojsigt ni hittar på! :) Ni verkar vara en så go familj! :)

2013-04-11 @ 13:01:29
URL: http://www.jenniferpalma.vimedbarn.se
Postat av: Maria

Jag är i v. 30+4, veckorna går snabbt, här har man gått över tiden när ja vänta pojkarna och flickorna har kommit 2-5 dagar förtidigt, vi vet att de blir en pojke till så man får räkna med att gå över tiden...

2013-04-11 @ 14:48:49
Postat av: Tellervo

Hittade dig via Mirkas blogg och tycker att du är så glad och positiv. Hade tyvärr fastnat för många sorgliga bloggar (sjukdomar) och kände att man kan ju ändå inget göra, blir bara deprimerad... Därför är det roligt att läsa om något positivt. Att du dessutom är finska är ju också lite kul!

2013-04-11 @ 18:05:35
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej. Min svärdotter är vän med Rockmoom då jag hittade dig på hennes blogg, jag tycker du är en underbar mamma med småbarn, och jag följer din blogg varje dag. jag har ingen blogg själv men jag är på facebook som du kanske har sett. Önskar dig och din familj all lycka. kram

2013-04-11 @ 18:47:25
Postat av: Sandra

Hej hej älskar att läsa om er familj ni verkar va så himla mysiga har själv tvillingar och beundrar verkligen ert tålamod med alla barnen:)) mysigt har följt din blogg i två år tror jag ha det bäst kramar

2013-04-11 @ 20:14:21
Postat av: Tezz

Hittade hit via Mirkas blogg.
Tycker det är kul och intressant att läsa andra mammors bloggar.Hur det är i deras vardag,gärna de som har många barn.

Själv är jag ensam med en son född 2007.Har ett tufft liv bakom mig och det är rätt tufft ibland nu oxå.Men jag kämpar på för min sons skull,han är mitt allt.

Tycker du har en underbar blogg å en underbar familj,supersöta barn har ni.
KRAM

2013-04-11 @ 20:35:17
Postat av: Nina

Du virker som en utrolig snill og god mamma,en supermamma!!
Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din,men jeg har lest den i ca 1,5 år,liker den så godt!!

Hender det at du får negative kommentarer?Det skjer noen ganger på min blogg.

Jeg heter Nina og er fra Norge,har to barn,Jessica 4 år og Benjamin snart 2 år.Selv fyller jeg 39 år nå i april.

2013-04-12 @ 09:23:11
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Madde

Jag hittade hit via familjen annorlunda Mirkas blogg och fastnade direkt! Du verkar vara väldigt omtänksam och mån om familjen! Ni har så fina barn och det är roligt att läsa om deras upptåg och dina funderingar kring mångt och mycket! Ni verkar ha sådan bra sammanhållning, inte bara du, din man och barnen utan även med syskon och föräldrar!

Madelene heter jag, 26år, sjuksköterska och bosatt utanför Uppsala. bor med sambo, två katter och vår alldeles underbare son Alex på tio månader :)

2013-04-12 @ 10:44:33
URL: http://eddaam.wordpress.com
Postat av: Emma

Jag kommer inte hur jag hittade din blogg, tror det var genom någon annans blogg där dom länkade din blogg :) Jag började läsa & blev fast! Jag gillar din blogg jättemycket och dina barn är så otroligt söta!! :)

Jag är 17 år och bor lite utanför Göteborg. Jag går första året på gymnasiet där jag läser barn & fritids pogremmet. Jag är också barnflicka varje helg åt en familj med en 6 årig pojke & 2 tvillingpojkar som är 8 månader. Jag gillar småbarn väldigt mycket & tycker det är riktigt roligt att läsa olika mammabloggar :)

Ha det bra & lycka till med allt! KRAM!

2013-04-12 @ 20:13:24
URL: http://emmiszen.blogg.se
Postat av: madde-fembarnsmamma

Tack:) Har ingen blogg just nu, funderar dock på att börja blogga och då blir jag givetvis glad om någon vill ta del av den:)

2013-04-12 @ 20:48:01
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback