VARMT bad...

Vi åkte med och tittade på fotbollsmatch där några av våra vänner mötte ett lag från Uruguay, vilka Andres naturligtvis kände och stod och pratade med.

Efter fotbollen åkte vi och hyrde filmer och sen till pizzerian för att hämta hem mat. Hur gott kan det vara med pizza lite då och då? Mmm...

Nu ligger alla barnen och sover och jag ligger i ett VARMT (<---- ångande) bad för jag fryser ända in i märgen.

Frågor fortsätter komma in och det är jätte kul, känns lite som "soul-searching" för mig när jag svarar.

Så tack, tusen tack- för visat intresse!
Jag hoppas bli klar imorgon, men senast på måndag, ni vet att jag har mer tid då när 4 av 5 av järngänget är på dagis ;-).


Kräftskiva/Grill/födelsedags fest

Lördag idag och vi är hemma och tar det lungt än så länge.
På förmiddagen kom min moster hit för att se hur vi bor och strax ska vi åka och titta på nån fotbollsmatch.
Igår träffades vi hemma hos Mummu och Puua för nån slags kräftskiva/grill och födelsedagsfirande. Min bror Toni fyllde år. Hela gänget var där, brorsan, Annna och barnen, syrran och barnen, min morbror Lasse med sin son Jon (<---som ska bli Olivias Gudfar), vi, moster och hennes son Jonne och hans fru Nita. Fullt hus.
 
Jag var jätte glad och skulle ta bilder med kameran, mamarazzi was in the house- men bubblan brast snabbt när jag skulle sätta på kameran och insåg att jag lämnat batteriet hemma.
Smiley
Så jag fick snällt ta bilder med kameran och det blir ju inte alls lika bra, men bättre det än inget- right?
 
På denna bild ser ni bla. min morbror Lasse med min kusin Jon, barnen och Anna och underst ser ni båda mina bröder Stefu & Toni.
 
 
Här är min systerdotter Felicia, min moster och Jon som leker med alla barnen, haha... Gissa om han var svettig när han var klar? Eller- när barnen var klara med honom!
 
Min bror Toni, Olivia med sin nya mössa och Andres & Puua som ska trixa..
 
STORT GRATTIS till min bror Toni!
 
Vi kom hem strax efter 21, så det blev inte så sent. Vi låg på soffan hela bunten en stund innan det var dags att sova , en efter en somnade dem där på soffan, och idag fick vi t om sovmorgon- wihooo!
 
Mummu & min moster har handlat lite nytt till Snuttisen, Tack, jag älskar Er!
 
Nu ska jag leta fram barnens lektält, får se vad dom säger när dem kommer upp...
Parallelt skriver jag på SVAR på alla frågor som jag fått, och jag har ju lovat att jag ska svara på alla. Det tar ett tag, just nu har jag skrivit hur "allting började" :)
 
Det kommer ;)
 
Här kommer en bild på Snuttisen på McD´s, Tandlös och allt!
 
Med den bilden avslutar jag denna inlägg, vi "hörs" snart igen!
 
 
 

Liten blir stor.

Ja, liten blir stor.
Alldeles, alldeles för snabbt tycker jag. Får lite ångest över det ibland och önskar att jag kunde stoppa tiden, om än bara för en liten stund. Jag vill inte att barnen ska växa upp så snabbt. Det är ledsamt och helt galet vad tiden går fort. Det låter verkligen som en klyscha, men så är det. Tiden flyger bara iväg. Och det ser man speciellt på barnen.
 
Man tänker ofta på allt som komma skall: "tänk va roligt sen när hon börjar gå/när hon börjar prata/vara blöjfri/kommer ut från en trotsfas/börjar skolan/nästa sommar- ja vad som helst att se fram emot, men försök njuta av den tiden som är här och nu. Den är oslagbar och kommer aldrig åter. Såklart finns det jobbiga stunder just nu i stunden också, allt kan inte vara en dans på rosor, när barnen håller på och driver en till vansinne, mamma jag vill ha det, jag vill göra det, jag måste, jag vill, den är min, nu nu nu...
 
Vi kanske tycker att det är jobbigt ibland, men snart kommer det en tid när dom inte behöver oss lika mycket. När det är vi som vill att dom ska vara med oss, att dem ska behöva oss. När dem är redo att bege sig ut på sina egna äventyr, prova sina egna vingar. Så ta vara på den här tiden, då barnen är just i den här åldern, sug upp allt som händer just nu.
Ta till vara av det.
 
Oj vad sentimental jag blev nu.
Jag tänkte bara det nu är det händer så himla mycket med Olivia just nu. Herregud det var inte alls så länge sen hon föddes ju. Som om det var... igår? Hon är 8 månader, och utvecklingen går så fort framåt. Precis som det ska vara.
Men det går bara så fort... jag vill ju att hon ska vara min lilla bebis föralltid. Precis som alla mina barn.
 
Inga tänder har hon fått ännu, men nu borde det inte dröja länge, så som hon dregglar!
Sängbottnet har vi sänkt till lägsta nu så att hon inte kan klättra ur.
 
Time flies...
 
Ha inte för bråttom Olivia...
(ni ser ju hur hon dregglar, våran lilla bulldog)
Smiley

Ventilation & playdate

Oj va många frågor jag har fått, jätte roligt!
Jag har skrivit upp alla frågor på papper så att jag kan bocka av där, för svarar jag kommentar efter kommentar är det lätt att jag glömmer nån. Så hittils har jag 4 ½ A4 sidor fulla med frågor och jag känner att det ska bli jätte kul att svara på dem. Jag har börjat med det inlägget lite smått nu, men hela inlägget kommer nog komma imorgon, så ni hinner fråga på om ni kommer på något annat Smiley!
 
Idag har vi haft fullt upp. Ventilations killen kom hit för att ixa och dona med ventilationen och byta, ja, vad vet jag vad det hette det han bytte. Haha.. Han täppte iaf hålen som låg bakon elementen, inte så konstigt att det är kallt här på nätterna, han försklarade att bakom elementet har dem öppna hål ut vilket dom nu täppte igen. Nu slipper vi det extra elementet i Olivias rum, så dte är ju skönt. Hon brukar alltid sparka av sig täcket, spelar ingen roll om jag lägger på den igen hon sparkar ändå bort, så hon är ibland iskall på morgonen. Och nu har hon ju blivit snuvig.
Allt gick inte problemfritt här inte. Dom byter ju ventilations systemen som sitter på väggen också, och dom nya är större än vad vi har nu, så då måste vi såga av en bit av listerna vi har på väggen.. och i vårt och Olivias rum har vi ju sänkt taket för spottarna, och taket kommer i vägen för dem nya, så jag vet i sjussingen hur det ska bli med det. Inget dom började med idag iaf. SmileyNicole, Vanessa & Danilo höll han sällskap iaf, fick säga till dem några gånger, för dom slutade aldrig att prata! Och så följde dem efter honom från rum till rum som hundvalpar.... Smiley
 
Idag hade grabbarna playdate med min kompis son David. Inte så ofta som det är Danilo & Jonathan som har playdates, (Det är oftast mina väninnor har flickor i tjejernas ålder) men nu så. Smiley Och jag hoppas att grabbarna har fler playdates med kompisar, det blir väl det nu när dem är lite äldre och kan leka ihop bättre. David har vattkoppor och jag hoppades lite på att våra små skulle också få det nu. Det är bara Nicole från våra barn som har fått det när hon var i Olivias ålder, då hade hela kusinskaran det samtidigt, så jag hoppas att resten också får det när dem är små. Nu tycker ni säkert att jag hemskt som vill att mina barn blir smittade av vattkoppor. Ni får tycka det.
Jag känner att det är bättre att dom får det när dem är små, för det sägs att det är lindrigare då. Och årstiden sägs vara den bästa? Det vet jag däremot inget om, men jag antar att det inte är så kul att få det på sommaren då man inte får vistas i solen? Om dem blivit smittade återstår att se om ca 12-16 dagar antar jag?
 
Har era barn haft vattkoppor?
 
Heidi är min barndomskompis och hon har en dotter också som heter Rebecka, men just idag var hon på förskolan. Jag visste inte att 6-års verksamheten var obligatoriskt...?  Men nu var det iaf bara Heidi och David som kom på besök, barnen lekte och vi hann prata lite :) Vi åt lunch och fikade här hos oss.
 
Nu har jag plockat lite, det såg ut som tredje världskriget här hemma när grabbarna röjde. Smiley
Imorse kom min moster (som barnen kallar för "Ville-täti" Haha) hennes son Jonne och hans nyblivna fru Nita (som jag ännu inte träffat) till Mummu från Finland. Om några timmar skulle vi träffas hon Mummu & Puua hela gänget. Ska bli mysigt!
 
Nu ska jag fortsätta med frågorna, ha en fin helg Smiley
 
Såklart bjuder jag på bilder!
 
Vanessa & Nicole
 
Baby on wheels!
 
Olivia med Puua
 
Puua med Jonathan & Danilo (dom är fortfarande helt besatta av honom...)
 
 
 Ja justja! Fotograferingen med Expressen igår gick jätte bra, det kom en jätte gullig tjej, och tjejerna gjorde precis som hon bad dem att göra, så jag hoppas att det blir några bra bilder. Jag skulle få se texten också innan.
 
Tjejerna är bra pinsamma... Vanessa tjatatde hela tiden om att hon vill leka med tjejen och Nicole skulle prompt bjuda henne på fika! "Vill du fika med oss?" frågar hon plötsligt. Ehhh... vi har ingen fika... "Vill du ha saft eller kaffe?" Jag förklarade snällt att jag inte satt på kaffe... men då ville Nicole bjuda henne på saft. Och bullar, vilket vi inte hade. Då drog hon och hämtade kakburken och gav till henne... Haha... inte alls pinsamma. Så där satt, i Vanessas rum och åt kakor med fotografen.
 

She's all over the place!

... Och så säger hon pappa istället för mamma när jag FILMAR!

www.mybabydolls.blogg.se


Pirrigt

Jätte kul att kika in här imorse och se att så många av er ställt frågor :) Ska ta tag i att börja svara under dagen.
Jag har ju "Lite-om-mig" om varje barn att publicera, jag har Nicoles och Vanessas klara.
 
Idag är en lite pirig dag, igår ringde dem från Expressen, dom hade hittat min blogg och ville använda Nicole & Vanessa som "modeller" i ett reportage om barn i förskolan, om bacilluskerna som går där och hur man kan motverka att bli sjuk.
Anledningen till att det blev bara Nicole & Vanessa och inte alla fyra var pga. att barnen i reportaget skulle vara i åldrarna 4 och 5 år. Så han från Expressen ringde mig precis och ställde lite frågor om hur jag ser på det hela. Och idag skickar dom en fotograf därifrån för att ta bilder på tjejerna. Shit!
Kan ni förstå!
Jätte pirrigt ju! Expressen är en stor tidning och de valde just oss. Han skulle iaf skicka det han skrivit till mig nu under förmiddagen, hoppas att det blev bra. Jag har en tendens att vara så nervös att jag babblar på och gör bort mig lite. Hahaha, jag i ett nötskal!SmileySmiley
 
My little Divas
 
Kusinerna Emma & Felicia har nog lärt dem sina poser... Smiley
 
Den här morgonen kunde ju ha börjat lite bättre... Båda tjejerna kryper ner och lägger sig tätt, tätt bredvid mig framåt småtimmarna. Det är supermysigt men jag kan liksom inte... röra mig.
Hur som helst, så fort Olivia började låta i sin säng så öppnades dörren till grabbarnas rum och dom två gick in till Olivia. Dom står där vid hennes säng och sjunger för henne och sen kommer alltid nån och berättar för mig att Snuttisen har vaknat... hallåå, klockan är 6- gå och lägg er!
 
Sen börjar bråket om vem som ska sitta bredvid henne på soffan. Dom skriker, gnäller, puttas.. Det blev några streck på "pekka.pojke" tavlan direkt på morgon kvisten. Nice.
 
Och vart lägger den där lilla virvelvinden Bessa sina grejer? Hennes glasögon har varit borta i snart 2 veckor, jag har vänt ut och in på hennes rum men dem finns ingenstans! Som tur är så har hon två par, men ändå. Häromdagen tog jag ut alla hennes kläder från garderoben, jag skulle ändå sortera och plocka bort för små kläder och där fanns dom inte heller. Jag möblerade om i hennes rum och gick igenom varenda lilla låda, alla hennes hundra väskor och allt, men ingenstans! Mystiskt.... på kvällen när hon skulle lägga sig hade hon dem och jag la dem där jag alltid brukar- på byrån och på morgonen när hon skulle ta på sig dom var dom borta. Poff.
 
Jag undrar förresten när barn ska kontrollera sin syn när dem har glasögon?
Vanessa har inte blivit kontrollerad alls efter att hon fick sina glasögon, och det är ändå ett bra tag sen. Kanske man måste ändra styrka eller något, vad vet jag...?
Vet ni?
 
Vanessa utan sina glasögon. Sötnöt. (eller sötmos som Danilo sa till en tjej, hahaha)
 
 
Ha en fin dag allihopa, nu ska jag kolla lite på Kardashians som jag spelat in, innan Andres raderar dom också!
 
P.S Vill gratulera barnens storebror Diego som fyller år idag! GRATTIS!
 
 

♥ Fråga mig! ♥

Det är verkligen jätte roligt att logga in här och se hur statistiken över läsare går uppåt, och tusen tack till er som orkar att ta er tid att kommentera också. Jag älskar att blogga, det har blivit en stor del av min vardag och jag älskar att skriva av mig och berätta vad som hänt under dagen, vad som är nytt, vad vi har hittat på, om mina tankar... ja om (<---nästan) allt.
 
Jag delar också med mig av en massa bilder med er och jag tror att när mina barn är stora nog, så kommer dom att älska (hoppas jag iaf) att kika in här och läsa om allt som vi gjort.
Det här är ju en slags dagbok, men en offentlig sådan.
 
Jag delar med mig mycket av mitt liv till dig som läsare och jag tycker att det är kul att du gillar att kika in här och uppleva allting med mig. Jag gillar det att ni är med mig i det här, att ni finns där att utbyta tankar och idéer med mig. Känns som att jag också har fått "känna" er lite grann. Och jag har även hittat några av era bloggar som jag också följer.
Ni är lite som mina väninnor på bloggen, låter knasigt, men så är det och jag uppskattar er jätte mycket.
tack för att ni finns.Smiley
 
Såklart är bloggandet lite läskigt också. Jag vet ju inte alls vem som läser det här. Eller jo, jag vet ju lite, men inte alla. Såklart. Men än så länge har jag inte fått några kommentarer som jag inte klarar av att hantera, förutom där i början. Men man blir ju klokare och dumma kommentarer publiceras ej, sånt platsar inte här.
 
Men.. vilka är ni?
Vad gillar ni att läsa här inne och vad vill ni se mera av?

Ni ställer ju en massa frågor till mig, som jag ibland glömmer bort att svara på, så vad sägs om att samla alla frågor ni kommer på just nu i detta inlägg så är det enklare för mig att göra ett helt eget inlägg där jag svarar på alla frågor som ni har ställt? Det blir enklare för mig att hitta alla frågor och lättare för er att se alla svar. Vad sägs?
 
So go for it, fråga på!
- Jag svarar!

Onsdag

God morgon vänner!
Här sitter jag igen och dricker mitt morgonkaffe och ugglar. 4 av 5 är lämnade på dagis och lilla Snuttisen ligger och sover. Jag funderar på att beställa barnens vinterkläder redan nu- ja, jag veeeet att det "bara" är augusti, men jag vill vara ute i god tid. Snart som det så står vi där och det är hur kallt som helst, ni vet ju att tiden går jättefort nuförtiden, haha..
Och det är bättre att ta lite i taget, vinterkläder och skor till 5 barn är inte billigt!
 
Planerar lite med min blogg-vän Natali om att ses snart, vilket vi har pratat om länge. Vi har känt varandra sedan jag blev gravid med Olivia och hon med lille Axel. Så kul att vi följt varandras graviditeter och sen hela baby-tiden.
Dom är ju jämngamla och jag tror att vi har en massa att prata om! Smiley Hon bor på Östermalm med sin man och 4 barn, så söta allihopa.
 
Axel & Natali
 
Kolla gärna in hennes blogg:
 
www.finest.se/natali
 
Gaah, nu ska jag fylla på kaffe och sen ta itu med Nicoles rum. Den där byrån som jag hämtade från syrran står mitt i rummet i väntan på att det blir ordning och reda, men jag vågar inte borra själv ju och både Andres & Puua tycker att idén som jag hade med den är riktigt dålig, men det struntar jag i, för jag tror att det blir så bra så. Vad jag hade för planer med byrån får ni se så fort jag styrt ihop det...
 
Ungarna tyckte ju att det var kul att hämta upp byrån med pirran...
 
Den var tung!
 
Och här står den än idag... inte likt mig!
 
 

♦ BLOPPIS! ♦

Uppdatering av våran BLOPPIS då vissa saker har blivit sålda och fler grejer lagts in!
 
Lite skor..
 
Sandaler i storlekarna 24 och 25- 50 kr
 
Storlek 25- 50 kr
 
Strl 23 - 50 kr
 
Everest skor storlek 23 - 80 kr
 
Hello Kitty gympaskor i storlek 24 och 25 för 50 kr styck.
 
Nike skor storlke 23.5 och de rosa 25 för 100 st.
 
Storlek 24 för 70 kr.
 
Regnjacka i storlek 80 för 50 kr
 
Helt nya regnbyxor i storlek 104- 50 kr
 
Madrass till spjälsäng 150 kr (jätte fräsch)
 
Spjälsäng 250 kr
 
Här en bild på den uppmonterat, det är sängen till vänster (OBS barnet tillhör er priset ;) )
 
Nalle Puh "sänghimmel" (har två st) för 50 kr styck.
 
2 st trehjulingar för 170 kr st.
 
Nalle puh fåtölj - 150 kr
 
Disney Princess pulpet 200 kr
 
Böcker för 50 kr st.
 
Jätte fin röd sammetsklänning med siden band, storlek 92 (har dubbla av samma storlek)
100 kr
"Ute"byxor i storlek 92 med fleece insidan på rumpan.
 
 
För mer info, hör gärna av er via min mailadress: [email protected]
 

Sol, Bad & Glass- SOMMAR!

Idag var det otroligt fint sensommar värme, i lööööv it!
Efter att jag hämtat barnen på dagis så hämtade Vanessa sin cykel och vi knallade iväg till Mummu & Puua.
Mummu var inte hemma så då frågade Bessa Puua "Kan inte vi gå till kiosken nu Puua, nu när inte Mummu är hemma?" Haha... Och det gjorde dem. Puua köpte glass till hela gänget.
 
Barnen ville bada så jag rotade fram den lilla poolen och fyllde med vatten. Den stora har lagts undan nu inför vintern.
Där satt dom och åt glass och jag kunde inte sluta tänka på att det här kanske var sista badandet där ute för i år...?
Känns som att hösten är mer och mer på ingång nu, snart är den här på allvar. Då kommer återigen barnen långärmade till användning, dem har knappt använt dem alls i sommar. Vilket jag absolut inte klagar över, ni vet ju att jag är en sommar-och-sol-dyrkare!
 
Just chillin in the pool...
 
Brorsan med barnen Emma & Sebastian kom också förbi, samt Patrik och Dewin, senare även Karo & Anna.
Pratade lite om fredagens get-togethering då min moster Kirsi (barnen kallar henne för Ville-täti...(???!) ) samt min kusin Jonne och hans nyblivna fru Nita kommer från Finland.
 
Mummu & Nicole
 
Emma & en nybadad Snuttis
 
Åh nej nu kommer mosteri och ska pussa och klämma och gosa.
 
Danilo hittade sin kärlek, Anna. (han är fortfarande helt lost i sin morbrors fru)
 
Puua & Olivia
 
Jag sa ju att Jonathan var en muskelknutte!
 
Me & my mama :)
 
Och så övningscyklade vi igen... Danilo kan cykla ett tag helt själv-tills han inser att han faktiskt åker själv, då styr han raka vägen in i buskarna, stolpen, träden, ja... rakt på nånting förutom just där han ska åka.
 
 

Min lille sjukling :)

Det har varit otroligt fint väder dem senaste dagargna, men på något sätt känns det som höst redan. Tycker inte ni det?
Nätterna är hur kalla som helst, jag som tidigare sov med fönstret öppet på nätterna måste stänga den nu för det blir iskallt i rummet annars. Mornarna är också kalla, t om fortfarande vid 9 när jag lämnar barnen på dagis.
 
Olivias rum är iskallt, trots att fönstrena är stängda, så Andres var i källaren och hämtade ett extra element till henne.
Såklart har hon blivit snuvig, men hon sov helt OK ändå igårnatt.
Danilo fick också snuva under dagen på dagis igår, vilket satte sig direkt i lungorna och han började andas dåligt.
Imorse ringde jag och sjukanmälde honom pga. astman och direkt efter medicinen blev han hur pigg som helst, inte sjuk på långa vägar. Men det var lika bra att ha han hemma ändå, vill ha lite koll på honom och vara säker på att det inte blir så igen, speciellt inte om han skulle vara på dagis.
 
Jonathan hade inga problem alls med att gå till dagis, trots att brorsan inte skulle vara med.
"Nicole tar hand om mig" försäkrade han mig inann han gick.
 
Nicole & Vanessa skulle på skogsutflykt med dagis idag, dem fick på sig gula västar och så stod dom där hand i hand i kön. Aaaaw.
 
Danilo är inte alls sjuk nu, han härjar och leker.
Han njuter av att vara hemma med bara oss och leker så fint med Olivia. Nu har hon krypit till grabbarnas rum och parkerat sig där, så Danilo har hällt sina leksaksbackar på golvet framför henne och vill leka med henne. Hon trivs, han tar så bra hand om henne. Direkt om hon börjar gnälla eller bara låta så springer han och hämtar flaskan eller nappen.
Världens bästa storebror <3
 
 
 
 

Micael & Pat´s BRÖLLOP del 3

Här kommer de sista bilderna från bröllopet.
 
Fina tårtan Smiley
 
Melina är en jävel på att skåla!Smiley
 
Fernando & Diego
 
Självaste brudgummen Micael med sin pappa Andres <3
 
Barnenes kusin Fernando (och i nästa bild med Hanna)
 
Jag med min docka <3
 
Nukke med kusinen Melina
 
Som jag sa så höll Nicole igång hela kvällen, ja, tills vi skulle hem. Hon dansade med allihopa fast hon var supertrött. Men är det bröllop så är det och då behöver man inte sova!
 
Jag skulle ta en fin bild på mor & son, men några linslusar kom emellan...
 
Här är dom, Giuliano och Ela
 
Okejdå, här är linslusarna också- Nicole med sin farbror Oscar
 
Jag och min kärlek
 
Andres med sin brorsson Emilio
 
Ela & Julio
 
Tog lite bilder på alla som dansade också...
Shabnam & Diego
 
Hanna & Fernando
 
Och såklart brudparet!
 
Giuliano & Hazal
 
Melina med sin mamma Ela
 
Oscar med sonen Fernando
 
Visst ser vi suuuuper trötta ut? Det var vi också!
 
... det var dem här också som sov igenom allt ljud!
 
Hazal, Javi & en kompis :)
 
När klockan var ca. 2:30 var det dags för oss att tacka för oss och åka hem. Vi fick en massa bärhjälp från barnens stora kusiner med att bära i den i bilen. Dom vaknade till i bilen, men fortsatte sova när vi kommit hem och tagit på dem pyjamas. Det hindrade dem inte att vakna tidigt nästa morgon ändå... Men så är det alltid hos oss- om dom får vara vakna längre på kvällen så sover dem sämre OCH vaknar tidigare än om dem lagt sig tidigt. För då sover dem bra och vaknar i "tillåten" tid. är det så hos er också, eller bara här...?
 
Tusen TACK till Micael & Patricia för det otroligt vackra bröllopet. Jag är glad att jag fick vara med i något hörn och ta del av eran stora dag. Ni var jätte fina och jag önskar er all lycka i framtiden.
 
Smiley
 
Nu ska jag lägga mig på soffan och bara vara. Vad hände igår natt egentligen, var det fullmåne eller något?
Ingen av barnen sov bra, det känns som att vi inte fått någon sömn alls så som dem höll på!
Olivia klagade mitt på natten "ajajaj aj..." för att hon tappat nappen (<---!!!) Danilo & Jonathan verkade tro att det var morgon vid 2-3 på natten och klampade in i vårt sovrum. Fick gå och lägga dem i sina egna sängar ett x antal gånger.
Och mitt på natten tänder dom lampan i sitt rum och ska sätta igång och leka. Give me a breake! Och vilket liv det blev när jag släckte! Nicole kom till vårt rum med den ena bortförkläaringen efter den andra, och då hade vi inte ens hunnit somna... Vanessa grinade för monster... ja ni hör ju hur underbar natten har varit. Nu hoppas vi på en bättre natt.
Det brukar aldrig vara såhär, och nu var det allihopa på en och samma natt.
 
Och nu har Olivia blivit snorig och fått nässpray, så jag hoppas att hon kan sova gott iaf.... Ikväll blir det att lägga sig i någorlunda tid för mig, för man vet ju aldrig....
 
Natti natti

Micael & Pat´s BRÖLLOP del 2

(Fortsättningen på bröllopet)
 
Efter vigseln åkte brudparet iväg för att fotograferas och vi fick äta förrätter som jag tror barnen åt sig mätta på, dem älskar alla slags frukter och det fanns en massor!
 
Visst var det underbara bilder precis vid ingången? Och även välkomst drinkar...
 
Andres
 
Olivia
 
Det busades en hel del med Robin och barnens kusin Giuliano...
 
Sen börjades det spela musik igen och brudparet kom tillbaka och den dansade nog hela natten. Smiley
Smiley
Olivia tittade storögd på allt som hände... min lilla tjockis. (Olivia alltså, hahaha)
 
Ja, jag vet inte vad dem gör här... brottas väl.. Det gör man iaf på finska bröllop, eller hur var det...? Smiley
 
Det var en massa dans, syrianskt dans med läten med tungorna och den där ringen dem bildar för att dansa runt, you know...? Såklart var mina tjejer med i något hörn!
 
Fina Hazal
 
Lite bilder av det vackra brudparet <3
 
Sen var det dags för den berömda bröllopsvalsen. Och det var... jag finner inga ord, jag tyckte bara att det var sååå vackert och jag blev verkligen jätte rörd. Låten var "The power of Love" med Celine Dion och den dansade mitt på dansgolvet med blommor omkring sig och helt plötsligt brakade fyrverkerierna/eldet loss. Breathtaking.
 
Festen fortsatte!
Brudparet fick nog inte sitta så länge, dom var uppe på dansgolvet hela tiden :)
 
Andres syster Ela med sin man Julio
 
Vårt bord, perfekt för oss med småbarn och vagn!
 
Jag & Vanessa
 
Vi åt jätte god mat, oxfilé och potatisgratäng.
Efter maten började ungarna bli supertrötta. Vi fixade stolarna så att dem kunde ligga och sova. Jonathan slocknade ganska snabbt, och Danilo kämpade mot tröttheten länge innan han somnade hos sin pappa.
Nicole & Vanessa vill festa vidare!
 
Nicole med sin kusin Javier
 
Abuela & Abuelo <3
 
Sunshine smile
 
Hon är så trött men envisas om att festa! Haha..
 
Vanessa försvann och dansade länge med sin stora syster Patricia.
 
Party all night long
 
Tröttmössorna... =)
 
Nicole dansar med Fernando
 
Medans lillesyrran har slängt in handduken.
 
SmileyDem spelade nästan bara syrianskt musik, då dem hade ett live band, så dem körde med syrainskt dans, men några spanska låtar kom också, då byttes folket ut och ersattes av en massa salsadansande!
Även Abuelo dansade loss!
 
Nukke & Abuelo
 
Barnens kusiner Melina & Giuliano (<---syskon)
 
Fernando tog Pat och danasde salsa med henne, wohooo!
 
När det barta var Nicole som var vaken av våra stjärnor så tog jag ett glas vin, och Hanna blandade nån drink till mig, hihi, Tack Hanna!
 
Love
 
Fina Diego & Shabnam
 
 
Oj, vad långt detta inlägg blev, hoppas ni orkade stanna kvar till slutet :)

Jag har 37 bilder kvar från bröllopet som jag tänkte dela med mig av, men dem får komma lite senare, för nu ska jag fixa med en grej här hemma.
 
Ha en fin dag, kraaam!

Micael & Pat´s BRÖLLOP del 1.

Fredagen den 23.8.2013- dagen då Micael &Pat gifte sig.
 
På dagen var vi på jakt efter festkläder till barnen, och hittade en jätte fin butik med massor av fina kläder, skor och tillbehöver på Little Fairies.
 
Danilo & Jonathan såg så stiliga ut i sina alldeles första kostymer.
Dom såg ut som två små gentlemen.
 
Haha, Danilo ser mkt större ut än Jonathan hgär, men så är det inte irl. Aww kolla så dem håller varandra i händerna. Smiley
Och flickorna var som små prinsessor...
 
Olivia hade en likadna klänning som sina stora systrar Smiley
 
Jag och mina två sessor Smiley
 
På väg för att hämta upp resten av släkten Gonzalez =)
 
Vi i kyrkan.
Ni är det mest värdefulla jag har Smiley
 
Lite bilder utanför kyrkan medans vi väntar på brudparet...
Haha, kolla Vanessas fina min!
 
Nicole & grabbarna
 
Kusinen Sergio
 
Olivia kör lite medans hon väntar på att få gå in i kyrkan
 
Andres med twinsen & Diegos son Robin <3
 
Brudarna ville också vara med på bild
 
Hanna, Melina & Olivia
 
Och Nukke :)
 
Nukke & Hanna
 
Bessa Bus
 
Olivia, Andres, faster Ela & Shabnam
 
Det började komma mer och mer folk, alla var så otroligt fint klädda. Glitter, bling,bling, fint hår och smink.
Pat är syrian, och dem kan det här med festkläder! Smiley

Dem började spela trummor och andra instrument (någon som vet vad det heter...?) och sen hörde vi tutningar från bilen där Pat och hennes familj satt i. Patricia kom ur bilen med sin pappa. She was breathtaking.
Så otroligt vacker hon var.
 
Micael för den delen var också jätte stilig. <3
 
Dom frågade ifall Nicole & Vanessa ville vara blom-tjejer tillsammans med Robin och gå in innan Pat kommer med sin pappa, och först var Bessa med på noterna, men sen när Nicole fegade ur så ville hon inte heller...  Robin var med och skyndade sig förbi altaret snabbt till sin mamma Shabnam :) Så söt!
Diego var bestman.
 
..och dem här... (förlåt, vet inte namn)
 
Och så kommer den vackra bruden med sin far.
 
Nyfiken Nicole...
 
Barnens kusin Javi & flickvännen Hazal
 
Pästen predikade bara på syrianska så vi förstod inte nånting alls. Men barnen tyckte att det var jätte roligt när kvinnorna började med dem där läten dem gör med tungan (återigen vet jag inte vad det heter)
Nicole började också med det ljudet där i kyrkan.Smiley
Allt gick jätte fint med barnen i kyrkan, dem blev visst utråkade lite då och då, men inget som man inte kunde muta bort med kakor! Hahahaa..
 
Det läskiga var när en av brudtärnorna svimmade. Och nä dem fångade henne och hon vaknade till liv lite, så svimmade hon igen, så dem tog ut henne där ambulansen kom för att hjälpa.
 
Festlpkaen låg precis i anslutning till kyrkan, och den var så fin.
Dom hade verkligen gjort allting så vackert.
 
Utanför kyrkan:
Robin med sin faster Olivia, låter det inte riktigt kul?
 
Jonathan & Danilo med sin brorsson Robin
 
Lilla ligan <3
 
Nu måste jag gå och fixa lunch till Nicole & Olivia, resten av järngänget följde med Puua för att titta på fotboll.
 
Fortsättningen följer...

Piggare idag

Det blev lättare sagt än gjort igår med läggningen, med Danilo & Jonathan var det inga problem med att få sova, inte heller Olivia men Nicole & Vanessa var nog övertrötta för dom kom ut från rummen stup i kvarten med den ena ursäkten efter den andra. Jag hade tagit fram en grillchips påse och coca-cola till rummet som jag ville mumsa på i lugn och ro och sen hörde jag dom smyga ut från sina rum och jag fick gå och lägga dem om och om igen. "Mamma, vad har du ätit?"  frågade Nicole misstänksamt när jag gav henne en puss. "Öhm, jag? Ehh... lök!" "Du äter chips!"
Busted...
 
Nu är det iaf söndag och jag känner mig utvilad. Kind of... Känner man sig nånsin totalt utvilad som småbarnsförälder?
 
Strax ska jag knalla iväg till Mummu & Puua (som inte är hemma) för att hämta pirran och sen vidare till syrran där jag ska hämta en byrå som jag tänkte ha i Nicoles rum. Ni får se vad jag har för lösning där... ;)
Tydligen ska twinsen följa med och nu sprang dom iväg för att hämta sitt kniv och gaffel...
Att dom alltid måste ta med sig sina bestick, man vet ju aldrig när man blir bjuden på något att äta! Smiley
 
Kolla på denna vackra blomma jag fick från mitt stora hjärta, och ett underbart kort till. Kärlek.
 
Nu har den hittat en bättre plats i hemmet. :)
 
Nu måste jag sätta fart!

ZZzzzz

Nu har kvällen kommit till vårat hem, det har jag bestämt.
Vi kom hem från bröllopet lite över tre på natten igår, då var det bara att sätta på barnen pyjamas och bums i sängs.
Själv somnade jag nog vid 4-tiden och gick upp ca.7:30. Summan av det hela? - ZZZZZZZZzzzzzz.Smiley
You get the picture. Smiley
 
Idag har vi vart och grillat hemma hos Mummu & Puua. Jag och Andres stod för matlagningen och det var såå gott. Till efterrätt fick vi Mummu egen gjorda äppelpaj.Smiley Senare gick Andres hem för att få sova ett tag så vi gick till lekparken där jag höll på att somna. Sen var det bara hem och bada och nu väntar jag på att klockan är så pass mycket att jag får natta barn. Olivia går här i sin lära-gå-stol och klagar, hon är supertrött men jag försöker hålla henne vaken en liiten liten stund till så att hon inte vaknar supertidigt imorgon.
 
Jag har sittit och överfört bilderna från bröllopet idag och datorn slocknade minst 8 gånger under tiden. Det var trotts allt ca. 900 bilder därifrån, så det tog sin lilla tid att gå igenom dem.
Jag gör inlägg om det imorgon, jag är alldeles för trött för att ta tag i det just nu, ögonen går ju i kors och jag ser dubbelt.
 
Här är några bilder från idag, Olivia sitter under bordet och letar efter något ätbart... hahaha
 
Efter maten fick alla sina godispåsar :)
 
Även Olivia  fick en klubba med cola smak, det är trots allt lördag!
 
Me & My Baby
 
 
 
 
 
 

Getting ready!


Check

På jakt efter festkläder till järngänget!
CHECK!
 
 

Fredagens planer

God morgon fredag!
Sitter och dricker mitt morgonkaffe här framför datorn medans jag har chansen. Olivia ligger och sover, Vanessa sitter och flaxar som en höna på soffan och sjunger och ritar. Resten av järngänget är på Nicoles rum och tittar på Pippi.
Vi har badat, tvättat håret och så har jag flätat tjejernas hår så att det blir lockigt till bröllopet ikväll.
 
Jag tänkte göra allting klart inför kvällens bröllop redan nu, kameran på laddning, fram med kläderna, packa väskan och allt annat som ska vara klart så det inte blir stressigt sen, vilket det alltid blir ändå, hur mycket man än förberett innan. Det brukar ju som sagt hända något oväntat, som får alla planeringar i gungning.
 
Andres ska iväg och på jakt efter kostymer till Danilo & Jonathan och jag hoppas verkligen att han hittar något. Och även till tjejerna, annars får jag trolla fram något från lådorna.
 
Vad är nytt här hemma hos oss då... Smiley
Jag har lämnat barnens sommaruppgifter till dagis, dom fick i uppgift att ta med sig bilder på något ställe här i Handen som de visar intresse för. Typiskt så kom inte bilden med som jag ville ha på Vanessa, som visade hela Eskilsparken. Grr!
Igår kom också inbjudningskorten till dopet med posten, så nu är dem klara i väntan på att bli ivägskickade.
Fick dock iväg några redan igår... Ikväll ska jag lämna inbjudningar till Gonzalez släkten på bröllopet, tänkte jag.
 
 
Jaha, vad mer är nytt. Jo! Olivia är precis överallt nu.
Hon har sitt speciella sätt att ta sig fram, och hon börjar bli bra på det också.
Igår lämnade jag henne precis framför soffan och när jag kom tillbaka så var hon borta och satt och lekte i Danilo & Jonathans rum! SmileyOch igår vid middag satte jag henne på sin matstol och skulle värma hennes mat, när jag sen vände mig mot henne så står hon där på sin stol och håller i sig i ryggstödet!
Ni hör ju att man inte kan lämna henne obevakat nånstans. Bara på en vecka eller så har det hänt hur mycket som helst. Jag funderar bara på hur jag ska göra med matstolen... den har ingen sele ju.
 
I onsdags började ju utförsäljningen på Barnens Hus eftersom de går i konkurs. Vi åkte dit för att kolla lite vad som fanns. Det var 50 % på barnkläder så jag tänkte att jag kunde fynda regnställ till barnen ch lite annat som jag tänkt köpa. Kön var enorm! Vi ställde oss i kön och den rörde sig knappt nånting. Dem sa att när det öppnade så släppte dem in för mycket folk, så nu fick man vänta medans dem kommit ut inann fler fick komma in.
Vi stod i kö i över en timme och 45 minuter och det gick sååå segt. Olivia tappade tålamodet och blev hungrig och till slut fick vi komma in. Och där sa någon att dem stått i kön över en timme där också, folk hade handlat som galningar. Jag hade regnställ i handen redan, men jag orkade inte köa i ytterligare en timme med en trött och hungrig Olivia.
Det var så lång kö att den gick runt hela affären. Så vi gick ut. Tomhänt. *suck*
 
Får se om det finns något kvar om man går och kikar en annan gång, hade ju som sagt sparat lite pengar där med regnkläderna...
 
Blev bjudna på fika med bullar, saft och munkar hemma hos Mummu & Puua igår Smiley
 
Nicoles fjärilstavla fick äntligen ramar igår :)
 
Jag har suttit och gjort iordning "om mig" inlägg om Nicole & Vanessa som kommer att publiceras under helgen, håll utkik!
 
Nu ska jag skicka mail till våran bostadsförening, den där bilen som krachade in i skogen för nån vecka står fortfarande kvar!
 
Vad ska ni göra under helgen?
 
P.S Glöm inte att gilla oss på facebook, där dyker det upp några sneakpeaks under helgen ;)
Heter mybabydolls.blogg.se där!
 
 

Playdates

Har inte träffat fullt så många vänner som var planerat nu under sommaren, det har bara inte blivit av.
Får se till att träffa kompisar lite mer nu under hösten då, jag saknar dom trots allt och uppskattar sällskapet av vuxna som jag inte behöver tjata på, haha...
Och hallåå, ingen har väl sagt att sommaren är över nu? Väl??
Många nya vänner har vi hittat under våra äventyr iaf, alltid roligt.
 
Häromdagen träffade jag och barnen Taru och hennes 3 flickor.
Taru är en barndomskompis och vi har barn i ungefär samma åldrar. Dom fick tillökning i form av en liten Maya för ca. 1 månad sedan (har det verkligen gått så lång tid redan?)
Sååå liten och söt! Tänk att det inte alls var så länge sen när Olivia var sådär liten, och nu kändes hon som en jumbobaby jämför med lillan.
 
Maya
 
Jätte mysigt att ses och prata om allting. Och barnen lekte så fint ihop. Nicole lekte med Daniella, Bessa lekte med Jullan... grabbarna hade sina egna lekar.
Nån vecka sen träffade jag min väl Linda (<--- Sweetie) och hennes dotter Isabella också. Vi åt lunch ihop, pratade, skrattade. Barnen badade i poolen hos Mummu....
 
Isabella och twinsen i poolen
 
 
Alltid lika mysigt att träffa sina vänner. Det blir alltför sällan nuförtiden, men det blir så när alla har sitt, semestertider, man är bortrest- ja sceman passar inte ihop eller så blir det bara ändrade planer av olika orsaker. Man får ta vara på gångerna man kan ses :)
 
Dewin (<---systerson) och Olivia
 
 

Livets stora gåta

Halloj torsdag!
Om det är möjligt så har dagarna gått ännu snabbare nu när dagis har börjat, är det verkligen torsdag idag? Redan?
Idag är sista dagis veckan, sen är järngänget lediga i 3 dagar. Dom är ju lediga varje fredag.

Några av er läsare reagerade på att jag skrev att Andres son skulle gifta sig, och jag förstod nästan att ni skulle göra det.
Utan att gå in i det för mycket så ska jag försöka med det här så gott jag kan...
 
Jag & Micael har inte haft nån kontakt med varandra på länge, säkert på över 1 ½ år, ja- inte sen han flyttade härifrån, förutom några dumma sms där emellan. Så började det närma sig att han skulle gifta sig och han kom hit med sin blivande fru Patricia med ett inbjudan till bröllop. (Naturligtvis har han haft kontakt med sin pappa under denna tid)
Meningen var att jag inte skulle gå på bröllopet. Det kändes helt fel och falskt att jag är där när det har vart som det vart mellan oss. Micael tog första steget, han ringde och sms:ade mig och sa att han vill ha mig där, han vill ha oss alla där.
Det var stort och väldigt starkt gjort av honom, och jag blev jätte glad.
Men sen tänkte jag att han kände sig "tvungen" att säga så.
Jag pratade med Andres om det, och lät honom bestämma. Jag tänkte om han ville gå dit själv med Nicole & Vanessa så skulle jag kunna vara hemma med resten av järngänget. Men han sa att han vill ha mig där.
Och det kändes också stort, för i vanliga fall skulle han bara sagt att jag själv får bestämma, att han inte bryr sig.
 
Så jag ska gå på bröllopet. Vi allihopa ska gå. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös.
Och eftersom det kom så "plötsligt" så vet jag inte ens vad jag ska ha på mig, eller vad barnen ska ha på sig.
 
Det är deras stora dag imorgon, och jag är ändå glad att få vara med i något hörn, trots allt som hänt. Kanske dags att gräva ner allt gammalt groll och gå vidare.
Låter det korkat eller är det det bästa?
 
Nä vet ni vad, nu har jag äntligen fått hem inbjudningskorten till Olivias dop, så jag ska ta och skriva namn på dem och se till att få iväg dem idag... Wieeee!

LOOOOVE SHOPPING!

Tjohej onsdag!
Igår var jag & Snuttis på BVC, allt var så bra så. Fast hon tyckte att jag kunde lägga in smör i Olivias mat, som lite extra fett. (Alltid nått)
 
Nu kommer jag inte ens ihåg vad hon vägde och hur lång hon var då det inte skrevs i det gula-kortet och jag har inget bra nummerminne, haha...
I oktober ska vi tillbaka för 10-månaders kontroll, då ska hon även få sin tuberkulos spruta som hon får gratis då hennes pappa är från latinamerika. Det är den där hemsla sprutan i armen som det blir ett ärr av. Min bebis.
Smiley
Var på en shoppingrunda med henne efteråt, hittade en massa smått och gott. Nya byxor & tröjor till Olivia, tröjor och hoodies till twinsen, 2 tröjor, 1 klänning till Nicole, 1 tröja och solglasögon till Vanessa, och solglasögon till Dano också. (Jonathan slängde ner Vanessas nya från balkongen och när vi skulle hämta dem hade någon snott dem. och jag vet inte varför just solglasögon var så viktiga för Danilo?)... och en jäkla massa tofsar! Fattar inte att vart alla tofsar tar vägen här hemma. Äter någon upp dem eller vaddå? Var förbi apoteket också, köpte lite vitaminer och "kiss-lakan" haha.. Men Jonathan kissar på sig på nätterna fortfarande, så dessa papper ska man lägga under lakanet så att dem suger upp fukt så att inte madrasserna förstörs. Blev också strumpbyxor till brudarna och annat smått och gott.
 
Kikade efter regnställ, men så fick jag sms om att Barnens Hus går i konkurs och från och med idag har dom utförsäljning med bra rabatter, så jag tänkte gå och kolla där först. (Tack för tipset!)
Så är det något ni behöver till barnen, passa på att gå till Barnens Hus, dem börjar med 30 % idag (onsdag) och så kommer dem säkert sänka vartefter. 
Smiley
Blir inga bilder på shoppandet idag, jag slänger alltid in kläderna i tvättmaskinen när jag köpt något, vill inte att dem ska lukta affär. Haha...
 
I söndags var vi i Gropen, eller Eskilsparken och lekte. Jag skulle ju fota Vanessa för hennes sommarminne så jag passade på. Det är supermysigt ställe det där, barnen älskar det. Och det är jätte fint.
 
Vanessa & Danilo cyklade hela vägen till Mummu, och därifrån hela vägen till Gropen- och snabbt går det!
Nicole skulle cykla utan sina stödhjul med mig springandes bakom, men den lilla Divan ville inte. Hon gillar inte att cykla utan stödhjulen och blir arg på mig när jag provar på att släppa lite då och då så att hon ska hitta balansen...
 
Vanessa vid sin cykel med en fjärilslarv i hinken.Smiley
 
Mina prinsessor, vad stora ni börjar bli...
 
Lekparken är bra, tjejerna klättrar upp där själv (fast det är för äldre barn) och nu gör grabbarna det också. Varenda gång vi vart där i sommar så har jag fått lyfta grabbarna upp där så att dem kan klättra, för dom har inte nått att klättra själva, dem försökte med att jag ska stå och lyfta igen, men jag sa att kan dem inte så får dem leka med något annat, och rätt som det är ser jag ju hur dom äntligen lyckas komma upp själva!
Stora och stolta grabbar!
 
Ni betyder allt för mig.Smiley
 
"Gropen"
 
Olivia vill gärna hänga med...
 
Vattenfontänen är poppis! Det började med att byxorna blev blöta när dem ville doppa fötterna, så dem tog av sig byxorna, och sen... ja...
 
 
Nu vaknade Olivia, wihuuu, nu kan vi gå och hämta ut inbjudningskorten från posten, till Olivias dop!

Ankdammen och körsbärsplock

Häromdagen gick jag till ankdammen med barnen. Hämtade med oss Mummu också, och där passade jag på att fota Danilo inför sommaruppgiften till dagis.
(Dom skulle välja nån plats i Handen som barnen visar intresse för)
 
Dano var mer sugen på att äta brödet själv än att mata ankorna.
 
Dags att köpa skor till Olivia nu så hennes trumpor/fötter inte blir så smutsiga, hahaha
 
Me and the kids ;)
 
Det är väldigt fint vid Slätmossens naturpark, har ni varit där?
 
Därifrån gick vi förbi Mummu & Puua där Puua styrde upp med att plocka körsbär som ungarna älskar. Dem väntade under stegn på Puua som klättrade högt. Tänk er, en 60 plussare uppe i trädtoppen och vajar i grenarna, krutgubbe!
 
Måste bara ha med Bessas pose, den är ju bara så grym, hahah
 
Mummu med goa SnuttisenSmiley
 
Här är mitt lilla järngäng, vad jag älskar er!
 
 
 
 
 

Ops she did it again....

Godmorgon där ute!
Jag och Olivia har just lämnat av stora syskonen på dagis och även idag gick det bra. Nu sover lilla Törnrosa då hon startade sin morgon redan klockan 6!
 
Jag sitter här framför datorn och dricker mitt morgonkaffe och läser Aftonbladet.
Snart ska vi bege oss till bussen, jag och snuttisen. Hon har tid på BVC och därefter ska vi gå runt lite i Handen.
Jag förstod själv också att det inte alls skulle funka med fodrade regnställ nu, mitt i sommaren, det är alldeles för varmt, what was i thinking... så det ska jag kolla på i centrum. Även en klänning till Nukke som hon ska ha på dopet och lite annat behöver jag köpa också. Hoppas att jag hittar det jag är ute efter...
 
Imorse när vi vaknade så tidigt så tänkte jag att vi kunde ta ett morgonbad. Nicole låg och sov fortfarande och vi gick och satte oss i badet. Tror ni inte att skitungen gör det igen?! Bajsar i vattnet menar jag! Kalabalik och upp med allihopa snabbt. Alla asgarvade åt lilla skitungen som satt där i vattnet...jätte roligt.... Tur att vi hann upp... sen var det bara att tvätta av snuttisen och sedan badkaret. Suck.Smiley
 
Hon som bajsade i vattnet...
Tröttisen...
 
 
På fredag ska Andres son Micael gifta sig, och jag kollade just efter tjejernas festklänningar- dom är alldeles för små!
Hmm...
Näe nu måste jag sätta fart och packa väskan och väcka Snuttisen!
 
Ha en fin dag! Smiley

The fabulous day and toughts of a stay at home-mom

Tjohej!
Och så var det måndag och första dagen tillbaka till dagis för barnens del och första dagen som jag är hemma själv med Olivia. Vad kontsigt det här känns. Så... tomt och tyst.
 
Morgonen kunde ju ha börjat bättre, jag hör grabbarnas dörr öppnas 05:50 (!!!) (<---- olagligt hemma hos oss)
dem sätter sig på soffan och sen bröjar de bråka och skrika. Jag flyger upp och skickar dem till aitt rum och försöker sova på soffan en stund. Men en efter en vaknar alla av grabbarnas tjaffs, någon hade visst tagit vad som var den andras.. *suck*
 
Sen skulle tjejerna inte äta frukost. Dom ville inte lyssna och dom var allmänt bråkiga mot varandra om precis allting. Kanske var dem nervösa inför dagen också, men jag blev då inte på bra humör direkt...
Lämningen dock gick superbra!Smiley
Vi har pratat en massa om dagis här hemma de senaste dagarna, förberett dem. "Inte jag." har Danilo sagt varje gång, men idag gick det bra. Dom fixade spadar och hinkar till varandra och skulle baka sandkakor ihop.
Nicole och Vanessa hade planerat sen innan att dem skulle gunga med sina kompisar. Så fort vi kom så sprang kompisarna till dem och de drog iväg.
Vilken underbar lättnad!Smiley
Jag var ju lite orolig där för just Nicole. Hon är så mammig att hon aldrig vill vara ifrån mig. Vi får se hur dagen har gått sen när jag går för att hämta dem.
 
Jag kom hem och det kändes så jätte konstigt. Skönt men oroligt på samma gång. Vad gör jag här utan barnen?
Vad ska jag göra...? Meeen som vanligt hittar jag en massa saker som ska göras, så innan jag ens förstod det själv så stod jag i hallen och MÅLADE. Vad hände där liksom.Smiley
Vi har pratat så länge om den där hallen, att den måste målas vitt en gång till, speciellt sen vi bytta proppskåp så var det en del som var omålat.
Jag har också dammsugit, moppat golven, fyllt frukostgrejerna in i diskmaskinen, städat barnens rum (förutom Nicoles, dem har nån lek pågående där) plockat undan och fixat och donat.
 
Har gått igenom Olivias garderob också, tagit bort kläder som är för små. Jisses vad tomt det blev!
Hon behöver tröjor (långärmade), någon huvtröja, byxor, strumpor... ja ni hör ju, i stort sett allt.
 
Nu tror ni säkert att jag är helt tokig med allt jag styr och ställer till med här. Jag gillar att ha ordning och reda hemma. Jag behöver det och jag mår bra av det.
 
Nu är det resten av barnens kläder som måste kollas igenom.
Men en sak som jag undrar över?
Regnställ. Våra barn har bara sina fodrade regnkläder. Funkar dem nu? Blir det inte för varmt?
Vindbyxor måste inhandlas till pojkarna till dagis, då dom måste ha andra byxor på sig ute än vad dom har på sig inne för att inte ta med sig smuts in.
 
Jag har skickat iväg bilder från barnens sommarminnen på framkallning. Har ni sett på fujidirekt.se där har dem ett erbjudande att få 50 bilder framkallade helt gratis, du betalar bara portot på 39 kr. Bra va??
 
Nu ska jag skriva upp mammadagar till försäkringskassan, får inte glömma bort att skicka iväg den!
 
Ni hör ju, the fabulous day and toughts of a stay at home-mom.
 

Sommarlovet 2013 är slut

Imorgon börjar det. Dagis start!
Dessa 13 veckor har gått jätte jätte snabbt och det har varit underbara veckor med barnen, vädret har varit på topp- ingenting att klaga på alls. Vi har gjort en massa, skapat många nya härliga minnen. Sommarlovet 2013 är slut nu, men vi hoppas fortfarande på flera veckors värme och sol innan vi välkomnra hösten på allvar. Eller vad tycker ni?
 
Alla barnen ligger i sina sängar, och jag undrar vad dem funderar på?
Är dem nervösa inför morgondagen? Jag tror det.
 
Dom har badat, tvättat håret och som alltid på söndagar- klippt naglar och rensat öronen.
Jag har tagit fram morgonens kläder, samt tagit fram extra kläder som dem ska ha i sina lådor på dagis.
Samt namnat samtliga..
 
We are ready!
 
Önska oss lycka till imorgon vid lämning, jag hoppas sååå innerligt att det ska gå bra och att allihopa får en rolig dag!
 
 

Fotocollage från Haningedagen 2013

God morgon söndag!
Idag vaknade jag för första gången och kände att ryggen var bättre. (jag halkade för några dar sedan) Nu kan jag röra mig utan att vissa rörelser gör hjätte ont. Ont har jag fortfarande, men inte alls lika mycket, wohoo!
 
Just nu är det ganska lungt här hemma hos oss. Olivia ligger i sitt rum och sover, Nicole är på sitt rum och leker och Danilo & Vanessa är ivägskickade till sina rum för att dom bråkat och sagt fula ord. Jonathan hänger på balkongen och skjuter med vattenpistolen.
 
Denna dag ska förberedas för dagis starten som är imorgon. Extra kläder till avdelningarna ska tas fram, och allt ska namnas. Tänkte gå igenom alla barnens garderober nu inför hösten, plocka bort sånt som är för litet. Känns som att jag gör det ganska ofta...? Men varje öst och vår gör jag det iaf. Och Olivia som vuxit ur alla sina kläder nu under sommaren, jisses vad hon växer. Sen får jag se vad som behövs köpas inför hösten.
 
Igår var det Haninge-dagen nere på Rudan och trots gråa trista vädret så åkte vi dit och plockade med oss Puua vid vägen. Vi hade tur med vädret, det regnade inte en droppe medans vi gick där och det fanns jätte mycket skojigt för barnen.
 
Dom fick glass, popcorn, muggar, klubbor, godis, fiska i fiskedamm, rida- allting helt gratis!
Fanns en massa annat skojigt också, grabbarna bus tyckte speciellt mycket om krigsbilarna där dem ville sitta hur länge som helst. Vi träffade på Portis (maskoten i Port73) som Vanessa sprang och kramade och nån nalle också.
 
Här kommer några fotocollage som jag lagt ihop då jag bara tog bilder med mobilen.
 
Alla andra förutom Nicole red och åkte karuseller. Hon ville "absolut inte!" (<--- som hon själv uttrycker sig)
 
 
 
En bra dag, roligt för barnen!
Vet att många av mina läsare är just från Haninge, Var ni där? Vad tyckte ni?
 
Smiley

Badmys ♥

Badmys!
 
 
Snart ska vi göra oss klara och gå ner till Rudan för Haninge-dagen.

Pojkar, flickor och kläder

(tidsinställt)
 
Ahh, jag börjar bli så trött på det här genus-pratet som blir alltmer överdrivet. Smiley
ALLA får göra exakt så som dom vill och tycker som känns bra.
 
Såhär tycker jag:
 
Nej, jag vill inte spara mina killars hår som flickorna har och jag vill inte heller klippa bort tjejernas hår. Varför skulle jag!?
Nej jag låter inte mina pojkar gå ut med klänningar eller fluffsiga volang tröjor med prinsess tryck.
Ja, jag låter mina flickor ha bikinis på sig, inte alltid men ibland/ofta väljer dem att ha på sig överdelen också, fast dom inte har "något att dölja", men det har inte många 12 åringar heller men inte skulle dom gå utan bikini topp?
Jag ser inte problemet med det hela?
 
Jag låter mina barn leka med vad dom vill. Jag lär dom att det inte finns någon flick/pojkfärg, alla får välja vilken färg dem vill, samma sak med kläder, grabbarna kan tex ha rosa och tjejerna blå/svart, ja whatever som brukas dela upp i flick/pojkfärger.
 
Angående kläder, det är vi föräldrar som väljer och köper kläder till barnen som vi tycker passar dem och som vi tycker är fina och bekväma att leka i. Färg spelar ingen roll.
Jag låter inte barnen gå hemifrån looking like clowns, så av den anledningen får dom inte välja vad dom ska ha på sig.
Dom får vara med och bestämma tröja eller byxa själv, sen bestämmer jag andra delen.
Jag tycker att det ska passa någorlunda ihop och anpassade till vädret.
Om jag hade låtit mina barn välja kläder själv så skulle dom bara använda sina favoritplagg och resten av kläderna skulle ligga kvar, oanvända.
Såklart behöver dom inte ha på sig något dem inte tycker om, men ta Bessa till exempel... om hon fick bestämma så skulle hon ha på sig linne och tights varenda dag. Nicole skulle sätta på sig sin favorit klänning, med nyckelpigor på som hon fick från sin moster.
Danilo och Jonathan har först nu de senaste veckorna intressera sig för vad dom ska ha på sig. Det ska vara bilar på kalsongerna och fickor på byxorna. Fickorna är tydligen jätte viktigt just nu. Så pass viktigt att att dem pissade på sig MED FLIT för att dom fick ha på sig byxor utan fickor... För dom ska ju ha nycklar och småbilar i fickorna.Smiley
 
Så allt blir så överdrivet med genus, allting ska vara så himla lika.
Pojkar är pojkar och flickor är flickor, det ÄR stor skillnad- get over it!
 
Snart börjas det väl med namnen också, att det inte finns några flick/pojknamn att pojkar visst kan heta Anna-Lisa och små flickor heter Kalle.
 
Hur gör ni med barnens kläder?
Får dem välja sina kläder själva? (hur gamla är dem?)
Vad tycker ni om genus-snacket?
 
******************************************************************************************
TILLÄGG:
 
Jätte kul att så många av er redan har kommenterat.
Vissa av er tycker att jag borde läsa på lite mer, men jag ser ändå inte poängen hur allting skulle bli så mycket bättre av att låta mina pojkar gå ut i prinsess klänningar?
 
Och namn grejen, det är bara en i raden av allting som ska vara så lika.
 
Jag håller med om mycket ni skriver också, ALLA har lika värde och alla får vara annorlunda och att det ska vara OK och att man inte blir retad för den man är. Självklart! Och det handlade aldrig om färger. (som jag skrev)
 
Men jag står för det jag tycker och tänker. Klänningar, klackskor och sånt får dom ha på sig hemma bara, rätt så löjligt egentligen, men så är det. Det har inget med homosexualitet att göra för mig.
 
TILLÄGG (igen):
 
En sak som jag vill tillägga- för mig spelar det ingen roll hur ni väljer att klä era barn, ag har jobbat på förskola och har nog sett det mesta inom klädesväg- jag bryr mig inte och det rör inte mig, jag pratade om MIG och MINA barn.
(en kommentar jag fick...)
 
 

Tandläkare & Vanessas första tågresa

Idag var det dags för Bessa att gå till tandläkaren igen där dem lagade ett litet hål. Hon stamplade in i väntrummet som att hon ägde det, så förväntansfull. (När slutar man bli förväntansfull när man ska till tandläkaren...?)
Den här gången ville hon inte sitta på stolen själv, utan jag fick ligga där med henne på mig.
Allting gick jätte bra, och Vanessa var hur duktig som helst.
 
Hon fick välja en liten sak i pryl lådan och så valde hon en ring till storasyster Nicole också. Hon fick en tandborste också, och då var det sura miner när grabbarna såg det här hemma, för dom ville minsann också ha en ny tandborste.
 
När vi var klara hos tandläkaren gick vi förbi rulltrappan som tar ner till tågstationen och Vanessa ville åka ner och titta hur det ser ut. Ingen av våra småttingar har åkt tåg förut (!!!) så det är väldigt intressant.
Vi hade tid och jag ville ändå göra något kul då det bara var hon och jag, så vi åkte ner. Gissa om sken som solen när jag sa att vi kunde åka tåg några stationer och sen gå hem.
 
Sagt och gjort!
Lyckan var total. Tänk, för en sån liten sak som att få åka tåg. Smiley
Vi åkte 2 stationer och precis när vi skulle av så åkte tåget som jag tänkt att vi skulle ta tillbaka, så vi åkte en station till.
Vi hamnade i Krigslida. Aldrig vart där, och där fick vi vänta en halvtimme innan tåget tillbaka kom.
 
När vi kom hem hade Mummu redan berättat för de andra att vi åkt tåg och då ville dom också göra det. Såklart.
 
Vanessa hos tandläkaren :)
 
Tåg äventyret!
 
 
 

Formex mässan 2013

God morgon fredag!
Sitter här vid datorn opch dricker mitt morgonkaffe. Är det verkligen så att ni känner er piggare av kaffe? Eller är det bara inbillning? Jag tror att jag inbillar mig bara, för att jag vill att det ska vara så. Igår tog jag en kopp kaffe ganska sent, för jag ville kolla på en film, men jag slocknade direkt efter koppen. That went well...
 
Igår var det Formex mässan i Älvsjö, jag och Olivia följde med min syster dit.
Mummu var så snäll och hade resten av järngänget hemma hos sig så länge, dom var i Handen på ärenden och olika lekplatser. På sistone har vi inte vart hos Mummu & Puua så mycket, mest för att jag inte vill störa och vara till börda. För visst blir det alltid full rulle när barnen kommer dit, familjen cirkus liksom. Dom har tjatat och frågat efter dem varje dag, men jag tyckte att Mummu behöver vila, haha. Jag vet att Mummu alltid ställer upp och hjälper när hon kan, men jag vill liksom inte behöva fråga. Men igår så fick dem vara med sin Mummu och dom var jätte glada.
 
Jag och Olivia tog bussen till Farsta, till syrrans salong (u-zone.se). Därifrån kte vi. Cheeezuz vad svårt det var att hitta parkering. Och cheeezuz så mycket grejer där fanns! Vi gick runt såhär: Loooved it, liked it, äää not so much..."
Jag hittade saker som jag ville ha med mig hem, meeeen för att handla där så var man tvungen att köpa te x minst 16 st av just den grejer, eller handla för ett värde av t e x 4 000 kr. Så vi beställde ingenting, men Karo tog med sig kataloger hem, hihihi... Jo, syrran beställde små speglar till salongen, jätte söta med "förstoringsglas", perfekt storlek att ha i necessären. Smiley Dem ska hon sälja på sin webshop sen för er som är intresserade.
 
Det var jätte mysigt att gå runt där med syrran, vi skrattade (som vanligt när vi gör något ihop) och vi gick läänge och drömde och pratade och bara var. Love it!
 
Kiitos kun sain tulla mukaan. Rakastan.
Nu måste jag och Vanessa skynda oss till bussen, vi ska till tandläkaren!
 

Streck på tavlan

Mamma är bra rolig hon...
 
Nyss skickade hon mig och brorsan in till rummet för att vi snodde kakor i köket, fast hon redan sagt att vi inte får ta.
Hon blev inte alls glad för smulorna vi lämnade lite här och där och beskyllde oss för att göra hyss jämt. Det är inte sant.
 
När vi hade tjurat i vårt rum ett tag kom mamma in och frågade oss varför vi blev skickade till våra rum- ehh... hellooo?!
Borde hon ju själv veta det var hon som skickade in oss!
Och när hon frågade vad man säger så blev hon arg för att vi sa "Tack."
Att hon aldrig blir nöjd!
 
Ett streck var på "pekka-pojke" tavlan... Wiiie.
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnen ca. 7-8 månader

På måndag fyller lill Snuttis 8 månader. Hallåå, vart har denna tid tagit vägen?
Ni var nyfikna på hur resten av gänget såg ut när dem var ca. 7-8 månader, här kommer lite bilder Smiley
 
 
 
Vad tycks?
Är någon av den lik den andra?

Fritids aktiviteter och annat

Tack för era kommentarer om dagis. Ja, jag veeet att det heter förskola nu, men jag tycker dagis passa bättre, och därför använder jag det ordet istället. Förskola förknippar jag med 6-årsverksamheten.
 
Någon tipsade om att jag kan ha Nicole hemma på fredagar, men det är hon och resten av syskon skaran redan. Dom går på dagis från måndag till torsdag. Jag nådde mitt mål med att ha mina barn hemma tills att dom fyllt 3 år. 3 år kändes helt lagom tycker jag. Grabbarna började i för sig när dem var 2 ½ pga. jobbig graviditet med Olivia.
Jag ser att dom behöver dagis och vänner. Danilo & Jonathan leker bara och endast med varandra.
Det jag tänkte på var att jag kan ha dem en åt gången nån dag i veckan- så att dom får lite "egen-tid" med mig (och lill Snuttisen). Det kan bli bra tror jag... Hoppas jag.
 
Jag håller på och kollar på barnens sommaruppgift från dagis nu. Jag vet vilka platser jag ska ha med till varje barn, så nu ska jag leta igenom bilderna och se om jag har nån bra bild på dem därifrån, annars måste vi till ställerna och fota... Vilket inte känns så roligt just nu när jag har ont i ryggen... Någon här inne och läser som bor i Handen som också fått samma sommaruppgift- vilken plats har ni valt? (här är sommaruppgiften att fota sitt barn i nån plats i Handen som barnet visar intresse för)
 
Många har också frågat om jag kan skriva lite om hur jag & Andres träffades och hur det gick till med att få Nicole & resten av barnen. (eftersom det tog lång tid med olika behandlingar för att få Nicole) Och jag ville bara säga att jag inte har glömt bort att skriva om det, jag ska, bara jag får lite tid.
 
Fick hem post från Funky Kidz häromdagen. Det är Sveriges största dansskola för barn, och jag tänkte att det här skulle passa perfekt för Nicole och Vanessa.Smiley Sen kollade jag på priset- 1350 kr! För 10 gånger! SmileyMadness!
Jag vill inte låta snål, men kostar fritids aktiviteter verkligen så mycket? Cheezuz...
Tänk om alla 5 barn vill ha fritids aktiviteter, det blir ju hur mycket pengar som helst...
 
Jag frågade tjejerna om dom ville börja dansa eller göra något annat, lilla Divan Nicole: "Nähejj, absolut inte!"
Vanessa ville- såklart. Hade inte trott något annat heller.
Så jag ska kolla runt om jag hittar något...
 
Går era barn på någon fritids aktivitet?
 
Jag tänkte bara att det skulle vara roligt för dem och bra för självförtroendet. Men vi pushar inte dom till något. Dom är fortfarande små hela gänget, och de nöjer sig med att vara ute och leka bara.
Själv gick jag på cheerleading när jag var "liten". (Liten och liten, jag var nog 13-16 år?) Haha...
Men jag har aldrig haft nån behov av fritidsaktiviteter, kanske hade gjort mig bra ändå då med mitt dåliga självförtroende?

Tyresta By

Det finns en nationalpark här i närheten som heter Tyresta By dit vi åkte igår.
Jätte mysigt ställe att strosa runt i, så fint och "gammaldags". Jag skulle vilja bo sådär, men inte Andres. Han vill inte bo sådär "på landet.
I Tyresta By finns lite djur. Väldigt få djur nuförtiden. Kommer ihåg förut fanns det mycket mer. Nu finns det bara hästar och höns.
 
När man vill ta en helt vanlig bild på Nicole, så får man se det här. Direkt när hon ser kameran kommer samma pose upp. Hahah....
 
Olivia gillar sin nya vagnleksak :)
 
Vid djuren..
 
Wieee jag e också med på bild, det brukar vara så att det bara är jag som står bakom kameran. And i like it!
 
Vi var och handlade fika på cafeterian, Andres hällde upp kaffe åt oss, och så klart ska familjens klantis vara där och ta ner koppen och fick varmt kaffe över sig! Vi fick is att lägga på hennes mage, och som tur var var det ingen fara.
Men ändå... Hon är jämt och pillar och rör sånt som hon vet att hon inte får. Det är alltid hon som hamnar i sånna situationer. Hon hade en tröja på sitt linne, som hon hade tagit av sig tidigare, så hon hade iaf en ren tröja att ha på sig. Stackaren Smiley.
 
Vi satt och fikade och så stannade vi där länge, barnen lekte för sig själva, sen lekte vi kurragömma... Mysig dag.
 
Andres har gömt sig bra, va? Smiley
 
Snuttana
 
Klätterapor...
 
 
Fy f*n va ont i ryggen jag har nu...
Efter morgonbadet så halkade jag i köket (barnen hade gått och satt sig på soffan me handdukarna) och jag slog svanskotan och gjorde illa ryggen på något sätt. Vilken smärta! Som tur var släppte det efter ett tag (den värsta smärtan) och det känns bättre nu, men jag har fortfarande jätte ont.. Smiley
 
Jaja, det går säkert över, måste bara vara lite försiktig med saker jag gör.
 
Tog också dessa bilder, älskar dem.
 
 

Innan jag förstod hur man gör....

Innan jag hajade hur man går framåt såg jag ut såhär....
 
 
Hur lätt är det att veta hur man ska göra för att ta sig fram?!
Nu går jag mest hela tiden, bara nån håller mig i händerna.
 
Kram//Olivia

"Ny " lekplats & blandade bilder =)

Häromdagen promenerade vi till för oss en ny lekplats, kul att leka på nya ställen ibland.
 
Som ni ser är grabbarna små klätterapor... Tjejerna hade kul när dem lekte mamma, pappa, barn med sina dockor.
TILLS det börjades retas och tjafsas, då gick vi hem...
Smiley
Här kommer lite blandade bilder (försöker tömma mappen, remember?)
 
Snuttis, Nicole & Jonathan på väg till Mummu & Puua
 
Mummu med Snuttisen :)
 
Snuttis läser tidningen med Puua
 
Tjejerna mitt i någon lek, haha
 
Olivia med kusinen Emma
 
Kommer ni ihåg i Pippi på rymmen när dem träffar på Konrad med kalasklistret?
Bessa tyckte att hon hittade kalasklister här hemma också (slime) så hon ville testa om det gick att gå på väggar....
 
Låt mig säga att det inte gick nått vidare bra...
Smiley
Nä ni, nu ska jag fixa tjejernas hår och övertala Nukke att ta på sig kläder, hon skulle vilja ha sina pyjamas på sig hela dagen, men strax ska vi ta på oss skorna och gå ut.
 
Hur har ni det, allihopa?
Är ni mammalediga/ har semester eller är ni tillbaka till jobbet?
 
Ha en fin dag allihopa nu :)
 
Förresten, det är dags för en "lite-om-mig" om alla barnen snart va? Det är roligt för mig & för barnen att se tillbaka hur det var precis nu. :) Och så lär ni "känna" oss lite bättre också.
 
P.S JÄTTE ROLIGT att så många vill kika in här och dela lite av vardagen med mig/oss! Tack för alla fina tips och råd ni kommer med, och tack för att ni "bara" skriver hej eller något, det är så kul att logga in och läsa era hälsningar, det värmer.
 

Det rullar på

Tjohej!
Nu är bollen i rullning! Dopkorten är beställda, jag beställde från vistaprint.se där jag fick bra erbjudanden.
Tack till min fina vän Kicki för hjälpen med lokalen, du är toppen! Smiley
Nu får vi se när korten dyker upp så att vi kan dela ut dem... Beställde också små doppresenter till Gudföräldrarna, bara något litet, det blev en mugg med en bild på Olivia och en liten text till.
 
Vi hade en släng av feber besök iförrgår. Danilo var först ut som blev varm och hängig, när vi kom hem så tempade jag, så det var bara att ge alvedon och så somnade han. Senare gick vi ut, Danilo stannade hemma med pappan sin och åt glass. När vi kom hem så var Jonathan febrig. Nukke & Bessa la sig tidigt samma kväll och efter att dom sovit en stund vaknade Nicole- med feber. Så hon kröp upp till vår säng efter att hon fått alvedon. Smiley
Igår mådde alla bra, vad handlade det där om??
 
Kollade igenom min "blogg-mapp" här på datorn och jag tänkte bjuda er på fler bilder. Vad sägs om det?
Dessa bilder är från när barnens kusin Sebastian fyllde 8 år.
 
Olivia med kusinen Emma
 
Vid kalasbordet! (fler bilder la jag in via mobilen vid kalastillfället)
 
Knasbollen Danilo fick en hjälm från Sebastian som han promt skulle ha på sig. Inomhus. Smiley
 
Och här kommer bilder från min svägerska Annas födelsedag:
 
Olivia med sin Mummu Smiley
 
Coola Bessa vid kalasbordet Smiley
 
Hon är så cool den där lilla tjejen! Hon har verkligen sin egen stil, det har hon haft sen day one, verkligen riktigt bestämd på vad hon ska ha på sig och vad som verkligen inte går för sig (prova med att sätta på henne mjukisbyxor så bryter helvetet löst). Denna dag hade hon hitta sig ett par snygga solglasögon som hon bara skulle ha på sig.
Hon kan inte ha sett nånting alls. Hon har ju glasögon annars. Med stor styrka på, och nu skulle hon ju ta av sig dom och sätta på sig mörka solglasögon. Everything to look good. Smiley
 
Anna
 
Moster pussar på Snuttisen Smiley
 
Eftersom datron varit som den vart så är det bäst att jag bränner alla bilder till skivor...? Därför måste jag tömma blogg-mappen och lägga de bilderna på sina "egna" mappar.
 
Förresten, barnen har fått en sommaruppgift från dagis som handlar om deras relation till Handen, så man ska fotografera sitt barn i ett sammanhang i en plats i Handen där barnet visar intresse och nyfikenhet.
Hmm... Vad ska vi ta för platser...?

1 av 13

Måndag idag, vilket betyder att det bara är 1 vecka kvar av barnens sommarlov.
1 vecka kvar av 13 veckors ledighet. Vart har de här veckorna tagit vägen?

Jag har lite blandade känslor inför dagis starten. Vet inte riktigt om jag vill att dom går tillbaka... jag kommer att sakna dom ju. Nu har vi varit lediga tillsammans så länge, gjort allt på egen takt, ingen stress eller bråttom nånstans...
Bara tagit dagen som den kommit och njutit, och nu ska det alltså vara över?
 
Det har inte varit en dans på rosor alla gånger, det vill jag inte utmåla och låta er tro, vi har haft våra bråk, barnen och jag.
Men ändå, vi har varit tillsammans.
Och innan sommarlovet så var allt så rörigt på dagis. Nicole var ledsen varje morgon som jag lämnade dem, Vanessa testade sina gränser och det var inte alls kul. Och nu Vanessa & Nicoles ALLA dagisfröknar slutat. ALLA TRE!
SmileyWTF!?
Linnamaija flyttade till Finland, Merja bytte jobb lite närmare (?) och Helena flyttade över till grabbarnas avdelning.
Så nu har dem 3 helt nya fröknar som jag ska lämna dem hos på måndag och jag undrar bara hur det ska gå.
 
Våra barn går på finskt talande avdelningar på dagiset här alldeles bredvid där vi bor. Vanessa & Nicole går på storbarnsavdelning och grabbarna är kvar på småbarns.
Jag är supernöjd med personalen på grabbarnas avdelning, men Danilo & Jonathan kommer säkert flytta till stora barnavdelning snart kan jag tro, sen är dem tillsammans alla 4 på samma avdelning. Och tre nya fröknar. Fast en har flyttat till tjejernas från lilla avdelningen, så henne har dem iaf sett...
 
Får se hur det går. Jag tänkte om jag flyttar på starten en vecka till, men Olivia har tid på BVC och det underlättar om jag kunde gå dit med bara henne...
 
Sen har jag också tänkt på om jag har alla barnen helt med mig. Men när mörkret faller på och vi i stort sett kommer att vara inne, hur kul är det då för dem....?
Det är en annan sak nu på sommaren när man är utomhus så mycket och gör olika saker, självklart får dom vara hemma med mig då. Men som sagt- vinterhalvåret is a pain in the ass. Jag menar, förra vintern ville dem knappt gå ut ju, det var så mycket snö, kallt och jobbigt att röra sig med vinterkläder och tunga skor. Man kunde inte komma till några lekplatser för allt var insnöat. Då är det roligt för dem att vara på förskolan och leka med sina vänner, utvecklas socialt och få allt det där pedagogiska istället för att vara inne med mammsen. Man blir ju tokig för mindre...
 
Ni hör ju att jag är kluven. Jag är ju ändå hemma med Olivia, så vad ska jag göra utan järngänget...??Smiley
Och OM jag skulle ha allihopa hemma med mig, blir det då inte väldigt svårt för Nicole att börja förskolan nästa höst?
Förskolan är väl ändå bra för barnen... right...? Komma bort från mig också lite, bli mer självständig, utvecklas, leka med kompisar, komma iväg på egna äventyr...?
 
Gaah, blir tokig av mina egna tankar! SmileySmiley
 
Mitt älskade fina lilla järngäng!
Smiley
 

Badankan och bilder från idag ♣

Tjohej, jag insåg att jag inte hunnit blogga alls under helgen. Sorry.
Det är kul när det är helg och hela familjen är samlad. Ungefär här skulle Andres fråga mig varför jag då höll till i källaren i ca. 2 timmar om jag ville umgås. Men när i helsinki hade jag kunnat ta tag i röran som jag påbörjade, om inte när han är hemma? Igår blev det gjort iaf, nu är förrådet i tipp topp skick igen, man kan komma in där och faktiskt hitta det man letar efter, hur bra är inte det?!
Sen har jag grejer som jag vill bli av med, så kolla Bloppisen!
 
Jag sorterade tjejernas kläder som blivit för små, dem börjar från storlek 86 då jag gjorde av med alla prylar och kläder eftersom jag inte trodde att vi skulle ha fler barn efter twinsen =).
 
I helgen må jag ha missat blogga, men jag har då inte glömt att fota. En massa!
 
Dem här bilderna på Olivia tog jag under förra veckan då vi var vid lill-Rudan och badade.
 
Våran lilla badanka älskar vattnet!
 
 
Olivia med sin pappa :)
 
Jonathan, våran lilla muskelknutte, hihih
 
Vanessa, Danilo & Nicole badar
 
Grabbarna på äventyr...
 
Andres kastar ungar i vattnet and they loved it <3
 
 
(Varför kan jag inte använda mina smileys längre...??)
 
Nu undrar jag om bad väder dagarna är förbi? Vad tror ni?
 
Här kommer lite bilder från idag också:
 
Danilo cyklade en runda...
 
På jakt efter körsbär...
 
Olivia
 
Vanessa
 
I lekparken
 
Trötta grabbar på väg hem...
 
Tänk att vara såhär glad direkt när man vaknar. Varenda gång. Våran lilla solstråle! <3
 
 
Danilo har feber idag. Han åt inte alls mat, han gick och la sig på soffan och somnade.
Vi tänkte gå ut strax, men han borde stanna hemma och vila, vilket han inte tycker är nån bra idé.
Olivia gillar inte fisk så mkt vilket hon fick idag. Jag fick muta/lura i henne efterrätt varannan sked, då gick den ner, haha...
 
Nu klagar hon i sin gå-stol igen: "aj aj aj aj..."
 
Och vet ni vad? Hon har nog lärt sig att krypa! Jag la henne på mattan idag och när jag kom tillbaka med tvätt så var hon på BALKONGEN!
 
Måste gå nu, ha en fortsatt fin helg allihopa :)
 
 
 

Dop planer...

Igårkväll tittade vi på en film hela familjen.
Det var faktiskt en jätte bra film, den kan jag varmt rekommendera!
 
Andres och grabbarna somnade på soffan och då passade jag på att ha en liten myskväll med Nicole & Vanessa.
Dom fick sova i våran säng och dom var så lyckliga att dom knappt visste vart dom skulle ta vägen.
Andres gillar inte att ha barnen i våran säng, för dom sover som virvelvindar med armar och ben överallt, så han får inge plats och sover dåligt. Det brukar inte hindra dem från att komma till oss på morgonkvisten, speciellt Nicole, men då sover hon mot väggen och jag i "mitten" så då går ingen över på Andres sida, haha...
 
Vaknade mitt i natten av ösregnet som piskade fönstret. Smög ut till balkongen för att titta, för jag älskar när det ösregnar, åskar och blixtrar. Vanessa smög upp efter mig och sen gick vi och la oss igen.
 
Idag har vi inte haft något speciellt för oss. Tittat på den där filmen igen och så kom Mummu över på lunch.
Jag gjorde ett försök att gå ner till källaren med barnen. Tjena. Det gick ju inte alls. Så fort jag slängt ut en massa grejer och tagit mig längst bak i förrådet så börjar dom naturligtvis att bråka, gnälla och grina. Olivia bajsade på sig så det stank i hela källaren. Jag slängde in allting igen och gick upp. Ska försöka gå ner igen när A kommit hem.
Jag skulle städa där inne, så att man kan komma in och faktiskt hitta det man söker utan att vända ut och in på allt.
Ska också ta fram säckar med kläder för att skriva vad det är för storlekar på dem så att jag hittar dem när det blir aktuella för lilla Olivia.
 
Dopplanerna ja... Vi har bokat Österhaninge kyrka och tidigare eller senare än datumet vi har valt går inte.
Får se vilken tid syrran måste åka iväg till flygplatsen, vore inte alls kul om hon missade dopet.
Vi får inte heller prästen som vi vill ha. Han har vigt mig & Andres och döpt alla barn. Nu är han på semester och tidigast när han är ledig blir först om 2 månader, och då är det för sent, då kommer nog Olivia inte ens i dopklänningen som går i släkten.
Nu måste vi hitta en lokal att vara på innan jag ens kan beställa dopkort. Min vän skulle ringa till ett ställe, så vi får hålla tummar att det går bra!
 
Idag sänkte jag bottnet på hennes säng och så gick jag ner med baby-sittern.
Min lilla bebis håller på och blir stor... :(

Nicole ♥ Mummu

They have allways shared something extra special &hearts;
 
 
 
 

Här händer det grejer ♥

Ladies and gentlemen, boys and girls!
NU har det äntligen hänt!
Olivia har lärt sig att säga MAMMA!
 
Hittils har hon bara sagt Pappa. Jo, tyvärr visade det sig vara sant, hon sa hela tiden pap-pa papa.
Jag matade in henne med "säg MAM-MA!" varenda dag och i förrigår hände det. Hon var ledsen och då kom det!
Sen dess har hon sagt det massor med gånger.
 
Det hnder väldigt mycket med Olivias utveckling nu, något nytt kommer nästan varje dag.
 
Hon provar en massa nya ord i munnen hela tiden. Mamma, Pappa, titta (ej medvetet ord) och nu har hon börjat med att klaga, så hon säger: "aj aj ajaj..."
 
Hon tycker om sin lära-gå-stol nu och hon har lärt sig hur man tar sig fram.
Hon vänder sig från rygg till mage och från mage till rygg utan problem nu. Hon var lite på lasidan med det förut.
Och hon försöker börja krypa!
 
Hon ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka, hennes ben vet hur man gör, men händerna hänger inte med, så hon landar ju på nyllet jämt, och då börjar hon: "Aj aj aj aj aj..." Hahaha, jag tror att vi har en liten Drama Baby här också.
 
Älskar den här tiden just nu, jag önskar att hon kunde stanna såhär för alltid och aldrig bli stor.
 
Dessa bilder är tagna på Annas födelsedag (bilder därifrån kommer strax) men hr fick min bror Stefu muta henne med en bulle för att hon ska röra sig, och då kunde hon inte stå på alla fyra ännu.
 
Här kommer några bilder från idag:
 
Hon vill jämt gå. Man får hålla henne i händerna och så knallar hon iväg.
Lite ont i ryggen får man efter några varv runt lägenheten...
 
Idag är en grå-tråkig dag. Regnar lite då och då. Vi har vart inne hela dagen, barnen har lekt (och bråkat) och jag har passat på att bocka av lite grejer på min att-göra-lista. Konstigt det där, att det bara dyker upp fler och fler grejer ju mer man bockar av. Jag har iaf skurat båda toaletterna, duch och badrum. Och blivit av med en massa smutstvätt.
Har även lagt bilder i en ny tavla och satt upp den på väggen, fixat och donat. Jag ringde och bokade kyrka för Olivias dop igår, men jag ringde dit idag igen för att se om dom har lediga doptider tidigare så att syrran kan vara med, olyckligtvis hade dom en tid samma dag som hon skulle åka till USA så nu sa dom att dom skulle kolla upp det och ringa upp igen. Är det inte typiskt?
 
Har ni några tips vart man kan beställa fina dopkort?
 
Du sitter Olivia i gå-stolen och klagar att hon inte kommer över tröskeln in till grabbarnas rum.Gotta go!

Gröna Lund 2013

I söndags åkte vi iväg på äventyr. Det var tänkt att vi skulle ha åkt till Skara sommarland, men vi sköt upp det och åkte till Gröna Lund istället.
 
Vi spelade och åkte karuseller, åt gott, strosade runt och tittade- och alla skötte sig bra. Visst blir det lite tjaffs då och då, men i stort sett skötte alla sig bra. Det var supervarmt så det var inte så väldans mycket folk som det brukar, men ändå fick vi köa, ganska länge på vissa åk.
 
Jag brukar jämt och ständigt få frågan hur vi kan klara av att göra så mycket med alla 5 barn, och om det är saker som vi får skippa eftersom vi just är så många.
Både jag & Andres låter inget hindra oss. Vi vill ge våra barn allt, och vill vi åka nånstans så åker vi. Vi gör saker ihop, precis som familjer med 2 barn. Att vi är några fler är inga större problem (förutom att det blir dyrare, haha).
 
Det som var lite jobbigt just på Gröna Lund var att vi hade vagnen som någon skulle vakta, och att man bara får åka med ett barn åt gången. Det tog ganska lång tid att åka en grej, eftersom jag/eller Andres fick åka med ett barn i taget. Några attraktioner kunde Vanessa & Nicole ha åkt på själva, men nu är det så att vi har en liten Drama Queen i familjen i form av Nicole som absolut inte ville åka nånting själv. Och att låta Bessa åka helt själv var inget alternativ.
Nicole gillade inte att åka så många karuseller, hon gillar inte att prova på nya saker, även fast jag tror att hon skulle älska det om hon bara provade på.
Vi åkte kärlekstunneln hela familjen, och t om den tyckte hon var läskig! Hahah...
Drama var det i Lustiga Huset. Först gick Andres med grabbarna som gick och dom hade haft det skoj, när dem kom tillbaka för att vakta en sovande Olivia var det min och tjejernas tur.
Då började Nukke- "Var är min pappa? Åhh va jag saknar min pappa.... jag vill till min pappa för jag älskar min pappaaaaaaa".
Ni hör ju, drama queen # 1! =)
 
Här kommer ett gäng bilder!
 
Spel...
 
Nu åker vi kärlekstunneln! <3
 
Elefanterna ville alla åka!
 
Vanessa, Jonathan & Danilo kramar nallarna
 
Mera karuseller...
 
Lite blandade bilder :)
 
När vi gick runt där så sa Bessa att hon vill åka tåget. Det blåa spöktåget. Jag sa att det är ganska läskigt, men hon ville ändå. Danilo & Jonathan med. Nicole sa bara: "Nej, absolut inte!" Så jag, Bessa & grabbarna åkte. Jag och Jonathan fram, Vanessa & Danilo bakom och så höll jag allas händer.
Vi åkte och det kom spöken och andra läskigheter, jag pratade lungt med dem medans jag klappade deras händer att det var bara på låtsas och ingen fara. Dom satt helt knäpptysta med hakan nere vid knäna och stirrade omkring.
Jag kunde inte hålla mig för skratt (jag vet, jag är en hemsk mamma) När vi kom ut så frågade jag om vi skulle åka igen, så sa alla i kör: NEJ! Moahahaha...
 
Vi stod utanför spökhuset och spanade efter spöken också...
 
Jag ville så gärna vinna kexchoklad, men vi hade verkligen ingen tur. Sen gick jag och tjejerna in på toa och när vi kom tillbaka hade Andres vunnit den! Snacka om att vara olyckskorpan... :)
 
Min lilla cooling
 
 
 

Crash boom bang

Vi sitter och tittar på skräckfilm när vi hör världens smäll och ljudet av krossat glas.
Ut på balkongen och titta- då har nån krockat med två träd och kraschat in i skogen och han hade väldigt bråttom från platsen, kan bero på att han var väldigt påverkad av något...

Polis, brandkår, polishundar kom och spärrade av... Vi sitter på första parkett!

Läskigt! Hoppas dom får tag på snubben så kanske man slipper idioterna som kör rally här på nätterna!


ÄNTLIGEN!

Hello!
NU sitter jag framför datorn och håller tummar och tår att jag kan blogga utan att datorn fastnar eller slocknar helt.
 
Vad jag skulle skriva för några dagar sen var att helgen svischade förbi jätte snabbt och jag hann ju knappt blogga.
I fredags åkte vi till syrrans landställe i Trosa igen och där hölls Felicias 11-årskalas på lördan.
 
Först åkte vi till Haninge C för att klippa gosarna, dera hår växer som ogräs och är så tjockt, så det var bra att få det gjort. Dom var så glada och stolta att få sitta på frisörbilarna!
 
 
På fredag eftermiddag åkte vi till stugan, barnen badade i det iskalla vattnet i poolen, grabbarna & Vanessa lekte i Puuas bil och hade sina äventyr där, och så började jag, Mummu & syrran måla utedasset så den skulle bli lite fräschare.
På kvällen satt vi uppe på terassen och spelade charader som Karos kollega Lisa hade med sig.
Det var jätte roligt! Mindre roligt var att vi fick Puua i vårat lag eftersom han hade druckit lite för mycket Merilä dricka, så han såg ju inte ens vad det stod i kortet som han fick i uppdrag, tiden tog ju slut när han ens hade läst kortet och så hajjade ingen vad han skulle föreställa. Inga poäng fick vi från honom, men roligt hade alla!
 
Här kommer några bilder från fredagen :)
 
Lek i bilen...
 
Felicia, Anton (Lisas son) och Emma
 
Mummu målar :)
 
Felicia (syrrans dotter) tar ett bad i tunnan :)
 
Bessa har hittat en groda igen som hon pussade på... Yack!
 
Lördagen i stugan bestod av fix och trix inför kalaset. Karo klippte gräset, barnen lekte, hoppade studsmatta och badade, hade vattenkrig...
 
Olivia hängde med Lisa medans jag fixade och donade lite...
 
Mummu- the poolkeeper
 
Lill snuttis
 
Anton på vift :)
 
Det var supervarmt i lördags, så vi drog iväg för att bada innan kalaset.
Nicole badade med badring för första gången och det gick hur bra som helst. Både Nicole & Vanessa har blivit grymt duktiga på att simma. Nicole tar riktiga simtag och tar sig fram på det viset och är inte alls rädd för djup längre.
Vanessa är ju familjens våghals, så hon hoppar numera från bryggan helt själv med sina muskler (= armpuffar) och när hon kommer upp i ytan igen simmar hon tillbaka.
Ni hör ju att vi får ha ögonen på dem hela tiden, man kan inte lita sig blind på musklerna. Men det är jätte roligt att tjejerna gillar vatten och inte är rädda. Dom blir nog som mamman sin som mest höll sig under vattnet... ;)
 
Sen var det dags att gå tillbaka till stugan för att blåsa ballonger och invänta gästerna.
Vissa körde med vattenkrig igen =)
 
Våran morbror Lasse kom med våra kusiner Mikaela & Jon, samt brorsan Stefu, Anna och Sebastian. (Emma kom dagen innan). Kicki kom med sin son Milo också senare mot eftermiddan.
 
Grattis älskade Felicia!
Snuttis, hon åt tårta- och skor.
 
Vattenkrig igen :)
 
Matdax för lill Snuttis
 
Efter kalaset åkte vi iväg och badade med allihopa igen, konstigt nog tog denna mamarazzi inga bilder därifrån.. haha, ovanligt va?
 
Nukke & Olivia myser
 
På kvällen spelade vi fotboll mot grannstugan igen. Riktigt kul!
 
Kicki du var grymt bra! Karo, jag och Kicki ska starta ett lag tillsammans, jag var ju sååå grym på passningar, hahah..

Jag spelade inte så länge, var tvungen att gå och kolla till grabbarna som försvann till stugan och så såg jag dem börja klä av sig helt plötsligt, dom skulle visst ta sig en dopp i poolen...
 
Vanessa
 
Nicole var också med och spela, hon sprang och höll sin pappa i handen :)
 
Vanessa blir nog en blivande fotograf, hon tog denna bild på Lisa och lille Anton =) (och fångade Annas fot)
 
Alla var trötta efter denna dag, så det blev ganska tidigt i sängs.
Tjejerna läste lite i sängen innan dom slocknade. Danilo var så glad att han fick sova på överslafen, han kände sig så stor.
 
Mitt på natten vaknade vi av att regnet öste ner. Såklart blev jag kissnödig och fick sitta där ute en snabbis, haha.
Första regnvädret i stugan. Skönt att det var på natten, för på morgonen var det strålande sol igen.
 
Söndag morgon, vi åt frukost, packade ihop oss och åkte hem för att bada och byta kläder, vi hade äventyr i sikte.
(Mer om detta ikväll.)
 
Nicole försvann in till Mummus husvagn för att morgonmysa.
 
Phew!
We did it! Hela inlägget kom med utan att fastna eller att datorn stängdes av!
 
Hoppas att ni inte somnade då denna inlägg var så lång? Hihi...
 
Nu ska jag bereda lunchen, syrran skulle komma förbi och sen ska jag och barnen träffa min vän Taru och hennes tjejer. Dom fick tillökning i familjen i form av en liten Maya för ca. 2 veckor sen som vi gärna vill träffa.
 
Ha en fin dag allihopa <3

Tisdagen

Hej!
Idag har vi haft fullt upp.
På morgonen gjorde vi oss klara och åkte till Hötorget och handlade kött och åkte vidare till Fittja för att grilla hos Andres föräldrar.

Dom hade gjort iordning poolen till barnen, och jag hade ju lämnat badkläderna hemma, så dom fick bada nakna.

Vi åt gott, badade, umgicks och bara var. Andres skulle slänga in sin bror Oscar i poolen, men det slutade precis tvärtom. :)

Danilo & Jonathan fick tvätta farbror Oscars hundar också.
Jag tog bilder med mobilen bara, så att jag kan publicera dem snabbare eftersom datorn strular ju.

Ikväll kom barnens dagis kompisar Frida & Elias hit med föräldrarna och dem, speciellt tjejerna lekte fint med varandra, grabbarna fick inte vara med..
Tonni (<--- pappan) hjälpte oss med datorn, men det var sannolikt något fel med grafikkortet så det kunde inte bli fixat idag. Han bytte webbläsaren till FireFox så jag hoppas att den fungerar bättre.

Tusen tack för din hjälp Tonni! Och Anna-Maria, jätte kul att ses och prata som vanligt! ❤
Har faktiskt saknat dessa fina "dagis mammorna" under sommaren.

Här kommer några bilder, nu ska jag fortsätta titta på film. Natti natti😘

(Imorgon testar jag blogga på datorn igen, så jag hoppas på inöäggs bomber!)


Berömda rösten

Här kommer Olivias berömda whisky röst som jag lovade visa för er.
Såhär "sjunger" hon alltid vid 4-5 på morgonen när hon har sin morgon konsert- och sen somnar hon om.


-

Dags att flytta ner spjälsängen en nivå...?


♥ Hejdå underbara juni ♥

Puua med grabbarna 
 
Mummu & Mosteri attackerar Snuttisen med pussar 
 
Nukke i jordgubbslandet och tjuvar :)
 
På väg till stranden 
 
 

Helsinki!

Helsinki! (<---ersättningsord istället för det andra svärordet som börjar på hel...)

Men Helsinki också!
Jag har nyss skrivit ett lååångt inlägg om våran helg, hur den bara har svichat förbi överfört en massa bilder. Datorn fastnade hela tiden och därför tog det en lång tid att skriva klart inlägget, sen när jag nästan blivit klar så tror ni inte att fatorn slocknar!!!?!?
Per---honen!!!! (<--- också ett ersättningsord istället för det berömda finska svärordet perkele. Wops...)

Men så var inlägget borta, allt jag suttit och fixat med är borta! Känns ju lagom kul... Jag öppnar satorn igen först ikväll igen, så jag tänkte bara berätta det för er...

Jag hann iaf fixa till min header, och den borde vara synlig för er nu? Tydligen var den synlig för endast mig i några dagar. Smart va... :-)

Nu väntar vi på att Olivia ska vakna, sen drar vi ut igen. Har redan hunnit med att bada på lill-Rudan och ätit lunch på Pizza Hut idag.

Love days like this ❤(förutom strulet med datorn då...)

Ha en fin dag allihopa ❤


-

Mys med mitt stora hjärta ❤


Fullt upp

Tjohej!
Har njutit av helgen för fullt och idag har vi varit på Gröna Lund. Nu ska barnen läggas, deras ögon går i kors..

Bilder och text kommer imorgon;-)

Fler av er som INTE kan se min header?? :-/


GRATTIS FELICIA! ♥

Hipp hipp hurraa för Felicia idag!
GRATTIS till våran älskade guddotter, systerdotter & kusin på din födelsedag 3/8!
Vi älskar dig så mycket Fellu!
 
Hoppas du har en fin dag!
 
Rakastan 
 
 
 
 

Älskar dagarna ute på landet

Mummu bjöd oss på frukost i sin nya husvagn..
 
Kolla, dom har "Maria Montazami" dörr också! Love it! 
 
"Pappa ligger i hålet igen" sa Vanessa när Andres låg och fixade med rören. "Ja, han ligger alltid i hålet" svarar Nicole. Hahahahaha 
 
På väg till stranden över trollbron 
 
En massa fjärilar flög omkring som Andres och tjejerna försökte fånga. En ville sitta på lilla Olivia.
 
Andres slänge av sig vinterpälsen! Grattis, det tog ju bara ca. 2 år... 
 
Vi övade på att stå på händerna i vattnet, det gick jätte bra för Bessa... 
 
Jag och Emma lekte haj och hoppade från hopptornet. Älskar att bada, man blir som ett litet barn igen. 
 
 
Kolla på löven- ser det inte som... HÖST?!
På väg tillbaka till stugan..
När det var stekhett ute så satt tjejerna inne och svalkade sig ett tag och Emma läste sagor för dem. 
 
Och sen fick man svalka av sig på ett annat sätt... Emma som sprutade ner allihopa där! its gonna be payback time... 
 
Imorgon fyller Felicia 11 år och ska ha sitt kalas i stugan. So we will be going back. 
Men först har vi saker som vi ska göra på hemmaplan. Blir en tripp till frisören för grabbarnas del iaf.
 
Jag håller på occh packar lite smått nu så att det är klart. Nicole & Vanessa leker för fullt- jag fullkomligt älskar när dem leker sådär fint tillsammans!
Olivia ligger och tar en skönhetssömn och grabbarna bus är och hälsar på hos abuelo & abuela medans dem var i närheten på ärenden.
Nähä om man inte ska ta och dammsuga alla hundra kilo sand och grus som vi drar med oss in i hallen.... Roooligt.

♥ NICOLE gästbloggar ♥

Hej allihopa!
Jag heter Nicole och mamma sa att jag får gästblogga idag! Kul!
 
Lite om mig- Jag är en snäll, klok och omtänksam tjej. Mamma & Pappa tycker att jag är familjens Drama Queen, jag undrar vad dom kan mena med det...? Mamma tycker också att jag är kaxig ibland, och undrar smått förfärad hur det kommer att vara när jag är tonåring, whats up with that- jag är 5 år! Snacka om åldersnoja, måste vara för att hon själv fyllde 30 år nyss...? DET är ganska gammalt!
 
Imorse när jag vaknade så såg jag några filmer som pappa hyrt på bordet, och vet ni vad? Jag tror att min mamma & pappa har filmkvällar med något gott att äta varje kväll när vi sover, utan oss! Bäst att vi slutar med det, för jag vill också ha myspys, äta godis och titta på film. Men Mamma säger att dom inte alls har något mys, att hon går och lägger sig samtidigt som oss, men jag tror faktiskt att hon ljuger.
Vet ni vad förresten?? Om man ljuger, så växer ens näsa! Jo, det är sant! Det har jag precis lärt mig från den braiga filmen Pinocchio. Det är därför mamma har såndär lång näsa. Själv vågar jag inte ljuga alls efter att jag såg filmen- fast jag skulle vilja. Mamma har ett hålhake på mig där, jag blir alltid tvungen att erkänna, även fast jag skulle vilja dra en vit lögn lite då och då. Jag menar- behöver mammor och pappor verkligen få veta att jag inte alls åt upp den där potatisbiten? Behöver dom verkligen få veta att det egentligen var jag som startade bråket med mina syskon när jag skyllde på de andra? Jag tycker inte att det är nödvändigt att dom ska veta precis allting, men pga av den där Helsingin Pinocchio så får de ut allt från mig, precis allt! Och det är orättvist!!!
 
Annat än det där så mår jag toppen och njuter av mitt sommarlov. Jag saknar inte dagis alls. Fast jag saknar min favvo fröken Liinamaija, men hon flyttade till Finland för 2 månader sedan, samtidigt som jag och mina syskon började vårat sommarlov. Och det tycker jag är ledsamt. 
 
Häromdagen var jag och pappa iväg och handla, bara han & jag.
Jag älskar att få åka iväg med bara mamma och pappa.
Igår köpte pappa en enhörning till mig- som kan gå! Förstå va bra det är! Fast det inte är min födelsedag, eller jul.
Jag håller i kopplet och så går den och gör ljud!
Det här är sååå mycket bättre än att ha mina småsyskon i koppel, för dom börjar bråka bara.
 
Ojdå, nu fick mamma bråttom- brorsan råkade visst slå ner blomkrukan så den gick i tusen bitar.
Alltid ska dem bråka med mamma så hon blir arg... och så får hon börja städa igen. Men inte jag, jag bråkar nästan aldrig med mamma.
 
Det här är jag förresten:
 
 
Den här bilden tog mamma imorse, jag älskar att komma och lägga mig hos henne när pappa gått till jobbet.
 
 
Fast imorse låg min lillasyster Olivia där också och hon hade visst ett illaluktande paket till mamma i blöjan- direkt på morgonen. VEM orkar bajsa direkt på morgonen!? Men det gör hon, alltid. Men tur att hon sket i blöjan istället för att skita i badvattnet när vi tar vårat morgonbad, för då blir mamma smått hysteriskt att skriker att vi måste skynda oss upp, mitt i allt.
 
Åhh va jobbig min mamma är nu när hon frågar mig vad jag vill bli när jag blir stor, hallååå, give me a breake jag är fortfarande 5 år! Allt jag vill är att bestämma vilken klänning jag ska ta på mig och lära mig att torka mig själv efter #2!!
 
Nä nu måste jag gå och ta hand om min enhörning, den har precis ramlat och slagit sig så jag måste ta henne till doktorn.
 
Ha en fin dag allihopa! 

1:a Augusti

Torsdag idag och det är Annas födesledag. Vad många det är som fyller år denna vecka, igår var det Puua, idag Anna och på lördag fyller Felicia 11 år. Party party party. Men så är det när man har stor familj/släkt. Love it.
 
Och så var juli månad slut. Sista sommarmånaden börjar idag och det känns jätte tråkigt. Bara några veckor kvar och sen börjar barnen på dagis redan. Har sommarlovet verkligen gått såhär fort?
 
Igår var vi på Puuas kalas, jag och barnen tog bussen till Port 73 och hann bara komma hem, ta på oss luvtröjorna och gå på födelsedagsfika. Andres hann precis med han också.
Mummu hade gjort en massa gott, och t om Olivia åt mycket tårta. Klart att hon också ska få när alla andra får.
 
Mina Hello Kitty´s
 
På väg till Puuas kalas
 
Vi kom allihopa fram till porten samtidigt- vi och 2 av mina syskon med familj.
På plats fanns redan Sami och sonen Milo, min bror Toni och hans pojkvän Tobias.
 
Emma snodde lilla snuttisen direkt, hon tar så bra hand om sin lilla kusin, vill alltid hålla henne, sköta om och gosa. 
 
Det är svårt att ta bild på Olivia nu, för försöker jag få henne titta på kamrean och precis när jag tryckt av vänder hon huvudet. Därför tittar hon upp på denna bild för jag apar mig och visar något för henne för att hålla hennes uppmärkamhet. 
 
Som jag skrev igår så var tjejerna inne på sina rum igår och plockade fram lite grejer som dom ville ge till Puua. Givarglädjen var stor och till slut hade dom packat 4 (!!) ryggsäckar fulla med saker till Puua som dom ställde i hallen.
Jag sa att dom inte får ta med sig så mycket saker för dom inte skulle orka bära, så dom tog bara en väska med sig...
 
Puua var jätte glad över sitt Mimmi skärp, diadem, gosedjur, prinsess blinkande spegel, hamster och en massa annat små prylar. 
 
Han fick ett kort som Vanessa hade packat ner också- klart man ska få ett kort när man fyller år!
Den såg ut såhär:
 
 
Snällt av henne att ge ett kort som hon fick själv i present när hon fyllde 4 år! 
 
Grattis igen Puua och tack för allt gott ni bjöd på! 
 
Undrar vad man ska hitta på idag då...  Vad gör ni en dag som denna?
 
Nu ska Nicole förbereda för sitt gästinlägg, håll utkik! 
 
P.S Jag ändrade min header bild, men jag tycks inte få den på "rätt" plats... 

GRATTIS ANNA!

 
Hipp hipp hurraa för det är Annas födelsedag!
Ett stort grattis till världens finaste svägerska, moster, Gudmor, och vän på din dag den 1/8!
 
Vi älskar dig! 
 
 

RSS 2.0