Nicoles födelsedag ♥

Det har blivit kväll och jag är helt slut efter denna långa dag.
På natten smög Nicole till vårt rum, la sig tätt intill mig och viskade att hon nu är 5 år innan hon somnade.
Andres började jobbet senare idag så att han kunde vara med och fira Nicole på morgonen lite. Hon ville så gärna öppna paket direkt när hon vaknade, men fick vänta tills alla hade vaknat.
 
Danilo gav henne en stor kram och sa grattis så fort han vaknade. 
 
Vi hade köpt en stor låda till henne, som hon själv önskade sig så att hon kan ha sina Barbies där, i den hade jag lagt en massa paket och slagit in, så lurade vi henne att hon bara fick ett pkaet. Moahahah, vilka taskiga föräldrar!
 
Nicole önskade sig en väska också, och när Andres frågade henne vad hon skulle ha däri, så svarade Nukke: Bullar! Said and done.
 
Vanessa fick öppna ett paket där det låg en klänning, linne och tights, hon var glad över dem, men sen så sa hon:
"Jag fick bara kläder här i, what da fack!"

Tårta till frukost, yammie!
Såklart fick lillsyrran Olivia också smaka. Är det kalas så är det, och reagerar magen som den ska så ser jag inget fel i att hon får smaka. Det smakar nog gott även i de minstas mun.
 
 
Mummu, jag och barnen åkte till Port 73 för att handla små sommarlovs-presenter till alla fröknarna, för sen var det dags för dagisens vår picknick klockan tre ute på dagsigården.
Alla var bjudna och vi satt och fikade jordgubbar och bullar med saft, och sen samlades alla barnen för att sjunga.
Det första dem gjorde var att sjunga för våran Nicole. Så fulligt och omtänksam, Nicole var helt till sig av lycka. Alla barnen stod upp och sjöng och så fick hon ett jätte fint kort.
 
Här kommer ett gäng bilder:
 
När picknicken var över var det dags att vinka av tjejernas dagsifröken Liinamaija som ska flytta tillbaka till Finlnad imorgon. Jag hatar att säga hejdå- speciellt till folk som jag håller nära hjärtat. Tycker att det är jätte jobbigt.
Jag och barnen kramade henne och tårarna började rinna. Att jag ska vara så tramsig! Men det känns så tråkigt att hon ska gå, hon är inte bara "dagisfröken" utan en fin vän också. Vi kommer att sakna henne hela gänget.
 
Liinamaija med snuttisen Olivia.
När vi kom så var Andres i full färd med att fixa inför kalas fikat. Sedan kom Mummu & Puua, Karo och barnen. Kändes tomt att inte brorsan Stefu med familj kunde komma, dom är alltid med på varenda kalas, har aldrig missat- förutom nu. Imorse landade dem nämligen på Kreta. Njuuuut! Det här är ni så värda! Vi ses igen när ni kommer tillbaka. 
 
Senare beställde vi pizza också- Denna dag har verkligen gått i onyttighetens tecken, men det är inte varje dag hon fyller år!...
När alla hade gått så kom Nicole och sa: "Mamma och Pappa. Jag är så tacksam över alla presenterna som jag har fått och jag älskar er jätte mycket." Hjärtat då! 
(Jag försöker lära dem om tacksamhet och det verkar som att något har fastnat)
 
Efter badet fick alla sätta sig på soffan och ta det lungt, annars hade dom nog fortfarande sprungit runt här hemma och härjat. Danilo & Jonathan somnade på soffan medans Nicole & Vanessa babblade på over and over and over again.
Ca. 30 minuter efter att jag lagt Nicole kommer hon ut från rummet med tårar i ögonen, gråter och säger att hon inte hann ge Liinamaija en riktig kram och säga att hon älskar henne och kommer att sakna henne.
Min älskade, goa lilla 5-åring. Med så mycket tankar och känslor.
 
Grattis än en gång min älskade Docka! Hoppas att du hade en toppenfin dag! 
 
På söndag har hon sitt kompiskalas i Lek Vegas, då kan man pusta ut!
 
P.S Nicole tackar för alla gratulationer här på bloggen, SMS, samtal, facebook osv.
(Och glöm inte att gilla bloggen på facebook för att få lite sneakpeaks. mybabydolls.blogg.se)
 
Nu måste jag gå och lägga mig, imorgon ska vi åka till Aleris specialistvård i Järva (!) där läkarna ska titta på Vanessas hand. Behöver jag säga att jag är lite nervös över vad dom kommer att säga?
Jag hoppas och ber att hon slipper operation!

♥ Grattis ♥ N I C O L E ♥ 5 Å R !!! ♥

Det är ingen vanlig dag, för det är Nicoles födelsedag, hurra hurra hurraaa!
 
Grattis till våran älskade docka på din 5-årsdag idag den 30/5!
Vi älskar dig så mycket.
"-Yli merien, yli vuorten kohti kuuhun, tähtiin ja takaisin."
 
Tänk så länge vi fick kämpa för att få dig- efter en massa hjärtesorg kom du: så liten, så vacker, så underbar, så efterlängtad och älskad. Så... perfekt. 

Nu har hela 5 år gått och du är mer älskad än någonsin.
 
 
GRATTIS 5-årsdagen!
 
 

3-års kontroller

Idag har vi vart på BVC på 3-årskontroll för Jonathan & Danilo.
Mummu satt barnvakt åt Dewin så dom kom hem till oss och följde sen med oss dit.

Båda klarade sig fint på kollen, förutom Jonathan som började tramsa sig när han skulle säga vad som fanns på bilderna framför sig. Och så pratade han bara finska, till skillnad från sin bror som faktiskt svarade på "rätt" språk...
BVC- sköterskan visade bild på en vintermössa till Danilo och ville höra vad det var för något, varpå Dano svarade Jultomten! Hon frågade om man ska ha den på huvudet och Dano tyckte att det var det löjligaste han hört och svarade- "Neeej! Varmt!!!"
(Såklart har man vintermössor på sig på vintern när Tomten kommer, haha!)

Vinten på Jonathan var fortfarande för lite, det gick in i ena örat och ut via den andra på mig. Jag orkar inte oroa mig över hans vikt- han är smal men han äter bra! Bara att konstatera, han bara är så. Jag hade komplex över min vikt när jag var liten/ung för att alla påpekade hur smal jag var, och jag tänker inte ge mina barn nån komplex över vikten.
Bara dom mår bra så!

Nu ska vi till IKEA!
Ha en bra dag allihopa :)


Om lördag förmiddag ;-)

Vi håller på och får ihop vårat nya garderob här hemma och medans Andres fixar och donar så passar jag snabbt på att kika in här. Jag skrev ett inlägg igår, men den har inte publicerats, så här kommer den nu!
 
På förmiddagen i lördags var det dags att åka till Lek Vegas där dagiskompisarna Saku & Sami hade sitt gemensamma kalas. Som jag skrev förut så tyckte jag inte att det var en jätte bra idé att Vanessa skulle dit och härja med sin brutna hand, men det struntade hon i. Hon grät och sa att hon är ju inte sjuk, att det inte är nån fara.
Hon följde med. Andres, Danilo & Jonathan åkte iväg på ärenden för att göra allt klart för grillfesten som vi hade senare för att fira Nicole. (mer om det sen)
 
Nicole sprang iväg och lekte direkt med kompisarna, Vanessa avvaktade en stund och satt med mig och Olivia.
Efter ett tag tyckte hon att hon hade suttit still tillräckligt och drog iväg. Gissa om jag var nervös! Tänk om hon skulle ramla på sin hand?! Så jag åkte rutchkana med henne 3 gånger, och gick sen tillbaka till Olivia, och helt plötsligt ser jag ungen glida ner där själv med stor syster Nicole.
 
Sötisen Freja (hon kör samma trick med tungan som Jonathan)
 
Nicole, Vanessa & Frida hoppade studsmatta, alla samtidigt vilket jag sa nej till- nån måtta får det vara!
 
Olivia fick också köra lite bil nu när storebröderna inte var med och paxat bilen.
 
Freja & Iris
 
Ella & Vanessa
 
Olivia försökte få nappen i munnen... En riktigt tuff utmaning när man är 5 månader.
 
Fridas mamma Anna-Maria tog över kameran lite då och då och fotade när jag inte kunde. Tack! 
 
Födelsedags barnen Sami 3 år & Saku 4 år.
 
Här sitter vi och väntar på att Andres & grabbarna kommer och hämtar oss.
 
Dom hade vart och handlat nya sandaler och gympadoijor till grabbarna och dom var så glda över sina nya skor.
 
Tack för att vi fick komma och fira Saku & Samis födelsedag! Kram!
 
Jag väntar på att Olivia ska vakna nu, och sen ska vi till Mummu & Puua en stund.
Det är tisdag idag, får jag hela tiden påminna mig själv om, men min hjärna vill inte samarbeta med mig, den tror att det är fredag. 
 
Mer text kommer idag, tjohej så länge. 

S O M M A R T I D E R !!!!

 
 
Klockan är nu 15:00 barnen är hämtade från dagis och vi har hela sommaren framför oss.
Vi ses igen i augusti dagis gänget!

Sista dagen & finskt SISU!

Hej!
Jag ligger efetr med helgens bilder, jag veeet! Men tiden vid datorn har inte riktigt funnits.
Idag går barnen sin sista dag på förskolan, sen börjar deras s o m m a  r  l o v !
Jag har lovat dom att vi ska iväg och köpa "sommarlovsglassen" när Andres kommer hem från jobbet.
Det är en tradition från när jag och mina syskon var små att efter skolavslutningen handlar stora mjukglassar. Så det ska våra få också 
 
Som ni kanske förstått så fick Vanessa börja sitt sommarlov redan då i fredags när hon ramlade från sängen och bröt handen på 3 (!!!) ställen. Hon mår bra och gör allt som hon brukar, fast med bara en hand.
Jag ville inte att hon ska gå till dagis idag ändå, för jag vill ändå kunna ha koll på henne. Så hon är hemma idag med mig och perlita. (<---Olivia)
 
Hon är en liten tuffing den där tjejen.
Finskt SISU har hon så det räcker och blir över. 
 
Cykla skulle hon göra också. Tokungen!
 
Vi sitter och väntar på posten, dom skulle ju skicka en remiss till oss om tiden till specialisten. Det skulle bli antingen tis/ons eller torsdag, då ska dom röntga igen och vi får domen om det blir en operation eller gips.
 
Ikväll ska vi äntligen få ordning på våra köäder här hemma. Vi har ju vart ute efter en garderob som rymmer både mina och Andres kläder. Den vi har nu är gammal och trasig, den fanns här när vi flyttade in och saknar hyllplan. Så kl'äderna ligger uppslatpalde på varandra i stort sett, och bakväggen där är trasigt. Tur att vi har vita skjutdörrar som täcker skitet. Vi har hitatt en garderob på Blocket, precis en sån som vi var ute efter, men betydligt mycket billigare.
Resultatet får ni se senare, och denna ska stå i hallen så jag får flytta på möbler.
Ett steg närmare rumsbyten, då grabbarna ändå ska ha vårat sovrum och våran "gamla" garderob står där nu. Så där blir det tomt nu.
 
Nu ska jag gå och koka kaffe, vi ska få lite fika besök från fina Liinamaija! 

Majskrokar

Häromdagen fick Olivia smaka på ostkrokar för allra första gången, hon stoppade dem i munnen och njööt! 
Dom blir ju jätte klibbiga när dom är blöta, så när hon försökte få pricka den i munnen så körde hon den genom håret och kinden och var alldleels klibbig.
 
Nu har hon också något att smaska på när vi har mys .
 

Grattis på morsdag!

Stort grattis till min älskade Mamma på morsdag!
Tack för allting Du gjort och fortfarande gör för mig. Tack för att Du finns och tack för att du gjort mig till den jag är.
Jag älskar dig så mycket.

Grattis även till min svärmor Elisabeth på morsdag.

Barnen grattar också sina kära Mummu & Abuela.

Grattis till alla mammor därute! <3

Har ni haft en bra dag? Har har ni blivit firade?


Löööövely day

Haft en jätte bra dag idag. Först på kalas på Lek Vegas då dagiskompisarna Saku & Sami fyllde år, och sen iväg till Fittja där vi spenderat hela dagen med släkten Gonzalez, mycket grillat, vattenkrig och soool.

Bilder kommer senare när jag överfört dem, nu har jag lagt mig och degat på soffan och orkar inte röra mig nånstans.
Det här var den enda bilden jag tog med mobilen:

Så bild och text kommer imorgon!
Kram!


3 frakturer!!!!

Igår klockan 03:20 kom en trött Vanessa och Andres hem.
Domen?
- 3 frakturer på handen!

Under nästa vecka ska en specialist titta på hennes hand och då röntgas hon igen och då ska det beslutas om hon ska opereras (!) eller "bara" gipsas.
Mitt lilla hjärta!

Bessa mår själv prima. Hon får alvedon var 6:e timme och vid behov.
Nu är vi på väg till deras kompis kalas, och sen ska vi fira Nicole hos Abuela och Abuelo. Tänkte först att Bessa ska följa med sin pappa och brorsorna och förbereda för kalaset, men hon vägrar, " Jag är inte sjuk!" sa hon. Haha

Gotta go, tack för omtanken <3


Bessa @ Astrid Lindgrens...

Mitt lilla lilla hjärta Vanessa är på Astrid Lindgrens barnsjukhus nu med sin pappa.
Hon och Danilo lekte inne på hennes rum idag och plötsligt hör jag Vanessa gråta och så säger Danilo "Bessa vi går till mamma..." Kort därefetr kommer dom till mig, Bessa gråter och säger att hon har ont i handen och att hon har ramlat från sin säng. Jag tittade på den, blåste och sa att det inte var nån fara (hon gör illa sig stup i kvarten). Hon har ingen hög säng heller, en resårmadrass och en skummadrass på den- utan ben. Men hon måste ha landat olyckligt ändå, för jag märkte att hon inte ville använda sin hand alls. Kollade närmare på det och då hade den börjat svullna upp. Hon kan röra på alla fingrar men sa att det gör ont, så jag tänkte att hon stukat den bara. Vi gick ut, hon lekte, men använde inte den handen alls. När jag tittade igen så hade den svullnat upp som en uppblåsbar handske.
 
Vi var i Hötorgshallen och bestämde att vi måste kolla upp det ändå, för ni vet ju- Bessa är en tuffing. Hon kan klaga över ett skrapsår i benet, men har hon riktigt ont så säger hon inte så mycket. Därför är det svårt att veta hur det ligger till.
Kom till närsjukhuset och där kunde hon inte säga så mycket, dom sa bara att vi kan avvakta och ge henne lite Alvedon, men att det är till Astrid Lindgrens vi måste vända oss till, för där kan dom röntga.
Vi kände att vi inte vill avvakta, hon har gått såhär större delen av dagen och nu var handen lite blå också. Eftersom klockan redan hunnit bli nio så lämnade dom av oss hemma och så åkte bara Andres dit med henne. Hade önskat att jag kunde ha åkt med henne istället, men eftersom jag saknar körkort så var det kört.
Så nu väntar jag bara. Resten av gänget har slocknat på soffan och jag... väntar. Andres ringde precis och sa att dom tagit puls på henne och den var hög, vilket visar att hon har smärta. 
 Hon fick aldevon där på plats och hon fick inte den via vanliga vägen om man säger så, och det tyckte Bessa-Bus inte alls om! Stackar min bebis... Tycker så synd om henne. Om jag bara kunde ta bort hennes smärta. Nu väntar dom på röntgen tid, Andres skulle höra av sig direkt dom fått veta något. Men vi håller tummar och tår att det "bara" är en stukning och att hon är bra alldeles snart igen. OM något var brutet, så skulle hon väl inte kunna röra fingrarna? Eller?Jag har aldrig i hela mitt liv *knack, knack, ta i trä* brutit något, och inte Andres eller något av våra barn heller så jag vet verkligen inte?
 
Ill keep in touch. 
 
Följ oss via facebook vettja, gilla sidan på mybabydolls.blogg.se 
 
 

Helg ♦

Hola! 
Fredag idag, barnen är lediga. På måndag går dom sin sista dag på dagis, sen har dom ett långt sommarlov.
Vi ska till dagis den 30/5 (på Nicoles födelsedag) för dom har sin årliga picknick ute på gården då.
Då säger vi hejdå till tjejernas fina fröken Liinamaija också som går sin sista där för att sedan flytta tillbaka till Finland. Känns verkliegn jätte jätte tråkigt för vi alla tycker att hon är jätte bra. Jag är glad att vi fått lära känna henne i alla fall.
 
Igår var vi ute på en lekplats efter dagis, sen åkte vi och storhandlade och lämnade Danilo hos Mummu och Puua, för han var den enda som skött sig under dagen. Det gäller att belöna gott beteende så dom andra kanske tar efter.
Puua & Mummu är en viktig del av det hela.
 
När vi hade handlat och hämtat Danilo var han i sjunde himlen, så himla glad och stolt över att ha fått vara med dom alldeles själv. Han sa att Puua har retats med honom och han hade tyckt att det var jätte kul. Min älskling!
 
Efter Donken mat så var alla jätte trötta, en efter en somnade dem på soffan och jag kände mig så lättad. Jag slapp allt bråk vid läggdags! Det var bara att bära dom till sängarna. Nicole var den enda som höll sig vaken, hon vill jämt vara nära mig och gosa. Vi la oss på hennes säng där vi låg och pratade och sen somnade hon med sin hand på min kind. 
Denna dag har hittils också gått bra. Skönt för oss alla att slippa morgon stressen och göra allt i egen takt.
Jag ska ge Olivia lite mellis nu och sen ska vi ut en stund. Andres slutar jobbet tidigare idag, men han ska förbi hos sina föräldrar och fixa lite inför imorgon. Sätta upp partytältet och klippa gräset osv. Och så ska han till Hötorget och handla carne (=kött) till morgondagens grillning.
 
Vi ska ju fira Nukke 3 (!) gånger. Imorgon blir det grillfest dit Andres sida av familjen kommer, på torsdag fyller hon ju egentligen år, så det måste vi fira med paket från oss och så kommer min familj på tårta. Eller ja, alla får komma som har lust och kan! Och nästa söndag har hon kompis kalaset på Lek Vegas. Phew....
Hon ser fram emot grill kalaset imorgon. Först på morgonen ska vi på ett annat kalas på Lek Vegas, deras dagiskompisar yller år. Det här är första gången vi har kalaset någon annanstans än hemma och jag tror att det kommer att vara skönt att slippa allt med kalas att göra. Underhålla ett gäng ungar, servering, städning och allt.
Det sköter dom där på Lek Vegas. Jeeeeyy!
 
Wops, såg att jag har fer bilder på min blogg-mapp som jag tänkt dela med mig av.
Här kommer några, fast dom är nog närmare 3-4 veckor gamla.
 
Jag undrar vem som vann boule matchen? (och vem som tyckte att det var så viktigt att jag skulle påpeka detta på bloggen) Hahaha...

Jonathan- grabben som somnar vart som helst.
 
Another day, same thing...
 
Puua tycker att det är så kul att få han att somna varje gång han drar honom i bilen eller... jaaa... kundkorgen.
Don´t ask.
 
Nukke & Mummu har vart i kiosken och köpt glass! Årets första glass utomhus?
 
Min käre pappa.
 
Mamma & min bror Toni
 
Lilla Divan Vanessa med sin nya berömda pose.
 
Mekar med cykeln...
 
Min morbror Lasse kom förbi med sin motorcykel- lyckan var total för Jonathan som fick sitta på den.
 
En jeeehhheeeette glad docka.
 
Lyser inte Puuas ögon fullt med hyss? Ibland undrar jag faktiskt vem av dem är värst- barnen eller Puua. Jag tror faktiskt att det är Puua. Jo, på riktigt.
 
Barnen älskar att gosa och vara nära sin lillasyster, så fort dom är nära henne blir hon jätte glad, och kommer dom för nära- ja då tar hon tag i håret eller öronen! 
 
 
Nu har grabbarna precis pratat med Puua i telefonen. Jag hörde dom diskutera på rummet och sen kom dom ut och sa att dom vill ringa Puua. Han är i Karos stuga över helgen tillsammans med Mummu och grabbarna berättade att dom saknar honom och hans bil jätte mycket. Knasungar.
 
Nu ska vi ut och röja i skogen innan vi ska åka iväg och handla.
Förresten, idag ramlade Bessa från sin säng och landade på sin hand, så nu är den svullen. 
Hon kan röra på fingrarna, men hon har ont. Hon grät och ville ha ett plåster, men jag satte på ett bandage istället. Alltid hon! :(
 
Nu ska vi ut!
Ha en fin helg!

MMA- Fighters

Såklart köpte Andres denna tidning häromdagen- hans son är ju med på omslaget. 
Diego "The Silencer" Gonzalez.
 
Heja Diego!
Hoppas att vi kan gå och titta på hans nästa match, han är grym!
 
För er som undrar så kan ni gå in på Diegos hemsida http://www.diegogonzalez.se/
 
 
Jag tror att barnen har tagit efter brorsan Diegos fighting-skills- eller försöker iaf.  Ibland brottas Danilo & Jonathan helt galet med varandra. Måste ligga i släkten...
Deras kusin Fernando Gonzalez är också grymt duktig på samma sport.
 

Och jag som inte visste vad jag skulle skriva...

*suck, suck och SUCK!*
Känns inte bra det här. Det började redan igår när vi kom hem från dagis. Bråket, tjaffset och framförallt tjatet.
Dom driver mig till vansinne just nu och dom eggar upp varandra- det är dom mot mig. Dom turas om att inte lyssna på mig, direkt när jag säger till på skarpen så blir det krokodil tårar och "Puuuuaaaaaaaaaaa".
Jonathan verkar ha glömt sina öron nånstans för han har varit helt omöjlig.
5 olika viljor jag ska tillfredställa på en och samma gång, om jag säger "Nej" eller "Vänta lite" till någon (gud förbjude) så blir det ett jäka liv och jag känner mig hemsk som inte orkar att lyssna, tålamodet har vart som bortblåst.
Jag skriker och skickar till rummet. Bra mamma va...
Och det behöver inte vara en hela tiden som tjatar och gnäller bredvid mig, men alla drabbas av det, ja, det är orättvist men dom tjatar hål i mitt huvud!
Ta som exempel att Jonathan har gnällt och klagat och tjatat hela tiden. Jag svarar till honom, men ger inte det svaret som herren själv vill ha, så han väljer att inte lyssna på mig och frågar mig samma sak om och om igen, men en gnutta mera gnäll och gråt för varje gång. Han skiter i att jag säger nej, då ska han bara grina och gnälla över mitt svar "Jag viiiiillll ha, nuuuuuuuu" Som att jag inte existerar med mina svar. Ordet "vänta" har inte existerat i Jonathans ordförråd de här 2 dagarna. Och så kommer Bessa och frågar mig om exakt samma sak, och då exploderar jag bara för det känns som om jag fått ge samma svar om och om igen och försöker tillgodose allas behov, fast hon kanske frågat en gång. Förstår ni hur jag menar?
 
Äsch, så ledsen jag är på mig själv och mitt tålamod.
Och nattningen var inte rolig heller. Vi har bra nattningsrutiner, det har alltid funkat för oss.
På sommaren är vi ju i stort sett ute hela dagarna- vi kommer hem, barnen leker, vi lagar mat. Efter maten är det baddags och på med pyjamas. Dom kanske leker en stund till och när klockan börjar ticka närmare läggdags så är det dags att ta lungt. Dom får sitta på soffan och kolla lite på Tv medans jag fixar iordning rummen, drar ner persiennerna, väljer morgondagens kläder och ser till att allting är klart för nästa dag.
Dom brukar få kvällis, en macka eller frukt eller nått, och så sitter vi och varvar ner och gosar en stund innan det är dags att besöka toan och lägga sig.
Här hemma är det bara jag som tar nattningen och jag tycker att det är så orättvist. Men det blir bara skrik och gråt om Andres skulle göra det. (<---inte bara från Andres sida, hahahaha).
Först är det grabbarna. Oftast Danilo för han är snällast och lättast. Haha. Säger man att det är dags att sova så går han och kissar som stora killar (Ja, dom ska stå och kissa nu) och sen lägger han sig.
Jag har som vana att medans dom ligger på sina sängar så pratar vi om hur dagen har gått, vad dom har gjort, lite funderingar osv. Och så säger vi att vi älskar varandra (och is pis pos får vi absolut inte glömma= en intern grej)) och pussar och kramar och sen natti natti. Samma sak är det med tjejerna, men då ska jag också sjunga en speciell låt som avslutning.
 
Jag vet inte vad det är med Jonathan men han har vart så gnällig med läggningen! Han har vägrat att somna och ligger och ropar och skriker/gråter i sin säng hur länge som helst. Jag kommer in, han blir tyst och tjurar och han vägrar säga vad det är han vill och när jag går ut fortsätter han. Really! På det viset stör han allihopa.
HÄR kommer den svåra biten: 
- Han sover på förskolan om dagarna, dom säger att det är helt omöjligt att hålla honom vaken, men att dom väcker honom efter ett tag och då är han halvt medvetslös. Igår var jag så arg på honom på kvällen att jag tänkte säga att han får inte sova på dagarna där längre, för han är helt omöjlig att få i sängs.
Och då fick en av fröknarna mig på andra tankesbanor.
Tänk om han är helt övertrött på kvällen då? Att han hade behövt sova mera på dagen istället? Got me thinking.
Det kan absolut vara så ju. Så hur gör jag nu- låter honom sova hur länge som helst, eller inte alls?
Nu är det ifs bara denna dag och måndag som dom går på dagis och sen är det s o m m a r l o v.
Dom frågade om våra kvällsvanor och sa att TV:n kan ju vara så att barnen blir taggade igen. Men näe, där kan jag inte hålla med. Om dom sitter och pyslar med datorn, då kanske- men här ligger dom på soffan bara och gosar och varvar ner. 
 
Hur ser era kvällsrutiner ut?
 
Sen hjälper det ju inte att Andres jobbar så långa dagar heller, de senaste dagarna har han kommit hem när barnen sover redan och åktt tidigt på morgonen. Igår kom han hem mitt under läggningen och satte sig i badet mitt i allt. Jag förstår honom också, han har jobbat länge och är trött och skitig. Men just då ville jag bara rymma hemifrån.
 
Och så fortsatte det dåliga humöret idag. Tack Jonathan.
Grabben verkar tro att han kan styra och ställa och bestämma allt här hemma. Han skulle inte klä på sig.
Han skulle ha frukost direkt och inte snart. Han skulle inte borsta tänderna. Han ville bara hämta moppen från balkongen som låter förjävligt klockan 6:30 på morgonen och blev skitsur när jag sa att han inte får. (vi har faktiskt grannar) Och så fick jag tjata och tjata. Inget som jag sa gick fram. Vanessa ville inte ha på sig kläderna som jag tog fram igår....Hon fick som hon ville och hämtade nån sommarklänning. Bara för att jag inte orkade lyssna.
Underbar morgon med anda ord. Men när ska man ge med sig? Ska man göra det överhuvudtaget? Om jag ger med mig en gång, hur blir det nästa gång? Och om jag ger mig med en grej, så får jag ge mig med allt?! Dom tjatar väl tills man ger med sig, så hur vet man när man ska välja sina strider?
 
Vi kom fram till dagis och tjejerna skulle på utflykt. Nicole fick byta plats till stora barnens grupp (5-6 åringarna) och Vanessa var skit sne att hon fick följa med "lilla" gruppen. (för 3-4 åringar)
Grabbarna stannade fint, dom pussar och kramar mig och säger "Mamma kommer och hämtar oss klockan tre." "Minä soitan sinulle kohta" (=jag ringer dig snart) Ehh. Okeeeeeey.  Det är deras nya grej- "jag ringer dig snart" eller "ring mig sen". Haha..
Nukke stod och hängde vid vagnen och grinade och jag hotade henne med att vi minsann inte ska göra något kul alls efter dagis om hon inte skärper sig. (Bra mamma-jobb igen, i know!) Vanessa bröjade gråta vid grinden för att hon inte ville hamna med lilla gruppen själv (där hon vart hela tiden). Hon är ingen hejare med att följa förskolan ut på utflykt, hon trivs bäst på gården. Men när hon är med oss så är hon värsta skogstjejen som ska undersöka allt. Hon kanske inte känner sig trygg på deras utflykter?
Hur som helst, jag gick. Dom grät och tårarna brände sig bakom mina ögon medans jag gick. Jobbigt.
Bara den här dagen och måndag kvar, sen är det slut. Tillsammans hela sommaren.
 
Ojdå, blev en hel del text. Jag som tänkte att jag inte hade något att skriva om.
 
Såhär hittade jag Nicole & Olivia igår morse:
 
Och imorse:
 
Våran säng är en samlingsplats på morgonen- alla vill krypa ner där. Igår hade Vanessa kommit till oss på natten, och på morgonen så låg Nicole där i fotändan och sov. 
 
Det där är våra nya påslakan förresten, ni vet, dom som jag skulle gömma och sen ta fram och "göra en Mummu" och: "Nämen dom hääär gamla trasorna hittade jag längst bak i garderoben, vi har haft dom hur länge som helst, kommer du inte ihåg dem?" Fär så brukar Mummu säga när hon köpt nått nytt och inte "vågat" berätta för Puua. 
Jag tvättade dom och fixade dom i sängen och hoppades att Andres inte skulle märka nått. 
Tjena. Färgen är inte direkt diskret, tror ni inte att han frågade vad "de där" var för något direkt när han steg in i hallen? 
Fan att jag ska vara så dålig på att ljuga!
"Jagköptenyalakanigårmendomvapåhalvapriset" rann det ur mig direkt. Nice try Satu....
 
Mummu, HUR GÖR DU EGENTLIGEN?! HUR lyckas du komma undan?!
 
Avslutar detta inlägg med 2 bilder från mina tre yngsta taget imorse innan dagis:
 
 
Over and Out.

WORKIN ON IT!

Bloggen kan se helt knasig ut nu i ett tag, det beror på att jag får återställa allting som det var från början för att se varför det kommer liten text lite här och där.
 
Im working on it, bara så ni vet! ;-)

Ingen rubrik

Hej!
Nu har jag minsann fått mycket gjort här hemma. Gick och hämtade ett paket när jag hade lämnat barnen på dagis, tur att jag hade vagnen med mig för det var inget litet paket. Jag fick gå tillbaka med några av grejerna, bland annat lamporna för dom var mycket högre än vad jag hade förväntat mig.
Har plockat och fixat och donat här hemma. 
 
Nu sitter jag och äter lunch här vid datorn, bra med två flugor på en smäll! Har även vart och tagit cellprov, jag fick kallelse när jag precis fick veta att jag var gravid, och då får man ju inte göra det. Men nu så. Skönt att ha det gjort, nu väntar man bara på svar i 4-6 veckor.  Passade på att få nya p-piller medans jag ändå var där.
 
Jag bjuder på ett gäng bilder tagna för ca. 3 veckor sedan.

Lite lek & bus...

Hahaha....
 
Vanessa vårstädar hos Mummu :)
 
Min Superman & Batman
 
Sleeping Beauty 
 
På kalas!
 
 
Förresten, skulle bara säga att det är jätte kul att flera av er som läser bloggen kommer fram och hälsar!
Igår kom 2 fram och hälsade och idag 1!  Jätte roligt!
 
Gilla oss på facebook också vettja: mybabydolls.blogg.se
Där kommer det in några sneakpeaks lite då och då! 
Nu ska vi gå och hämta resten av ögonstenarna från dagis, Olivia sitter här och viftar sina nävar på mitt ansikte, jätte mysigt. Verkligen. Inte.
 
Jag lovar att svara på mail som ni skickat inom kort, have patience!
 
kjvdfhgn = OLIVIA.
 
 

En ledsen tjej

Hola!
Har äntligen fått igång elen här hemma. Allting bara slocknade- allting. Datorn, TV:n, tvätt och torktumlaren. Så jag satt bara här och funderade på vilka möbler ska in på vilka rum när det är dags för våra rumsbyten. 
 
Vi har haft en ledsen liten tjej här hemma.  Igår hade Olivia tid på BVC för hennes 5-månaders kontroll, och inte visste jag att hon skulle få sprutor i båda benen igen! På min kallelse står det bara "5månaders kontroll".
 
Vi satt och pratade om hennes matvanor, sköterskan frågade vad hon äter. - Gröt till frukost och kvällis. Där emellan lunch och middag. Ibland äter hon en hel burk åt gången, ibland bara halva. Hon blev förvånad, skrattade och sa att det minsann inte var några små smakisar längre. Nope- våran tjej äter.
 
Vi började med vägning och mätning.
Hon väger nu 6280 g och är 65.5 cm lång.
Jag fick mäta henne 2 gånger, för hon tyckte att det lät så mycket att hon skulle ha växt 7 cm på 2 månader.
Men det stämde.  Så det var inte så konstigt att vi fått köpa en helt ny garderob till henne, så som hon växt. 
 
Sen var det dags för sprutorna. Två sköterskor stack henne samtidigt och hon blev såklart jätte ledsen.
 
Syrran kom och plockade upp mig och Olivia utanför och så åkte vi till Länna. Jag skulle kolla på fondtapeter till 3 sovrum.
När man shoppar med syrran får man akta sig. Helt plötsligt hade hon packat vagnen med tapeter, lim och roller som jag sen fick lämna tillbaka, får nog vänta lite med det. Haha..
Och hon som inte skulle handla nånting gick därifrån med värsta påsarna. Wops, sånt som kan hända...
Jag köpte 2 st ramar, en till en bild som jag har förstora som ska upp i grabbarnas rum sen när dom flyttar ihop, och den andra till Nicole och min speciella låt som jag ska rama in och ge till henne när hon fyller år.
Köpte lite annat smått som jag gömde i garderoben när jag kom hem. (<---påslakan för halva priset) Hahah.. Får göra en "Mummu" sen när Andres ser vad jag köpt. "Nämen de häääär gamla trasorna, dom köpte jag en eeeevighet sedan och har totalt glömt bort att jag hade dom!" 
Men dom var faktiskt jätte fina. Och för halva priset. 
 
Hur som helst så var Olivia jätte ledsen hela dagen igår. På kvällen steg febern, så hon fick alvedon, samma sak imorse när hon vaknade. Nu ligger hon på mattan här bredvid mig och försöker käka upp sina tår.
 
Nähe ni, nu måste jag göra lite nytta! Som sagt- har inte haft nån el här alls så tvätten stannade till så jag får köra om den igen och det skulle behövas dammsugas i hallen pga allt sand som barnen dragit in.
 
Ha en fin dag!
 
(Ni ser ju att hon dreglar rätt så mycket! Och snorar.)
 

"Dano gör en Lisabet"

Den senaste veckan när jag lämnat barnen på dagis så har det vart sura miner från tjejernas sida (främst Nicole) som hänger vid vagnen och grinar och låter mig inte gå. Det har vart jätte jobbgt för oss alla- Nicole, mig och fröknarna.
När det blir såhär så får jag dåligt samvete, Nicole är ledsen nästan hela dagen och fröknarna får trösta. 
Både i torsdags och idag har Mummu lämnat dom, och det har inte vart några som helst problem. Jag vet att dom bara jävlas med mig, men jag tycker ändå att det är jobbigt. Nästa måndag går dom sin sista dag på förskolan, och sen tar vi en lång sommarlov. Eftersom Andres jobbar hela sommaren så är det "bara" jag med barnen, så jag hoppas på fiiiiint väder så vi kan packa med oss matsäck och vara ute hela dagarna långa.
 
När vi var hos Mummu idag så satt grabbarna på gräset och väntade på Puua. Vi sa att Puua kommer inte hem ännu, gå och lek, men dom satt där som två Lassie, trogna sin bästa vän.
 
(Som ni ser så var det jätte varmt så Bessa bestämde sig för att klä av sig lite...)
 
Danilo & Jonathan förflyttade sig lite, lite närmare parkeringen hela tiden. Där satt dom och hade långa diskussioner med varandra, om Puuas bil och vem som ska få hans bilnyckel. Tyckte lite synd om dem som satt där och väntade. Och väntade.
 
Ja, där kan man ju också sitta om man vill... (?)
 
Mummu kom och satte sig på en sten vid stigkanten för att kolla grabbarna medans jag gick in för att mata Olivia.
Danilo satt med småstenr och snackade för sig själv om Puuas bil och nycklar (vad annars liksom?) och så petade han in två stenar i näsborrarna!
"Kolla Mummu, jag har stenar här!"
Mummu fick lite av en panik när hon inte lyckades få ut dem, smarta grabben hade lyckats peta in dem ganska långt in. Men när han fick nysa och trycka ut så flög dem bara ut. Phew!
 
Kommer ni ihåg Lisabet i Madicken som stoppade ärtan i näsan? Danilo gjorde en Lisabet, fast med småstenar.
Hoppas det här inte blir en grej att man ska stoppa grejer i näsan för det är inte roligt.
 
Ja, ingen har påstått att han är nån Einstein direkt. Kolla bara här!
 
I rest my case.
Han tycker om att ta bilder med min mobil iaf. Jag brukar lägga undan den när vi kommer hem, men såna här bilder hittade jag för några dagar sen. 
 
Typ 159 sånna bilder på hans panna! Busted! Eller?
Idag såg han när jag la mobilen i väskan, då frågade han om han fick ta bilder på mig, det här blev resultatet:
 
Han kanske blir forograf när han blir stor, men han ska nog inte pyssla med sjlvporträtt. Med liite hjälp från mig fick han med mig på bilden ändå. Han är så go den där killen. Så omtänksam och så snäll. Han visar mycket känslor och är sådär gosig som bara han kan vara. Han kan bara komma och klappa en på kinden och säga "Jag älskar dig och Du är min älskling."  Smälter!
 
Han är hjälpsam också, vill hjälpa mig med precis allting.
Jag är den enda som är vaken här hos familejn Gonzalez. Andres har inte kommit hem från jobbet ännu och alla barnen sover. Det var bara raka vägen till badet när vi kom hem idag. Hela badkaret var fullt med svara handavtryck av allt utelek. Men rena blev dem. Efter en stund gos på soffan så somnade Danilo bredvid mig, Vanessa somnade på våran säng för att hon ville ligga där och "vakta" Olivia. Jonathan och Nicole kämpade mot sömnen så till slut fick jag gå och lägga dom.
 
Jag är trött- men jag kan inte somna innan jag vet att A är hemma. Kom precis på att jag glömde att köpa frimärken igen! För att posta inbjudningarna!
Och osa. datumet blev till nu på fredag. Gaah, blir så trött på mig själv ibland. Helt virrig.
Får nog bli SMS-inbjudan istället, hahaha... Det är ju inte första gången om man säger så.
 
Nu stänger jag av här och kollar om det kommer något på TV istället.
Jag ska skicka skärmdump till blogg.se på hur det ser ut när texten blir sådär liten, jag hoppas, *hoppas* att dom kan hjälpa mig.
 
Time to go... Natti, Natti!
 
P.S Som ni ser så blev texten sådär liten igen! *suck*
 
Avslutar det här med en bild på mig och min brorsdotter Emma.
 

Återställa allt!?

Galet trött är jag, jag var bara tvungen att kolla in här för jag gick mail från blogg.se ang. mitt problem med den lilla texten som dyker upp här och där.

Som svar fick jag att det är ett skräpkod "nånstans" (!!!!!!) och att jag borde återställa hela min bloggdesign. Fatta hur mycket jobb/tid jag har lagt ner på den! Samtidigt vill jag inte ha en blogg som börjar skriva med mini bokstäver här och där, skitjobbigt!
Det kanske är min sista utväg, om min blogg ser helt knasig ut inom kort så vet ni att jag bygger upp den igen.

Om nån har tips hur man annars letar skräpkod och åtgärdar fel så är jag tacksam om hjälp!

Imorgon ska jag & Olivia till BVC för hennes 5-månaders kontroll, ska bli spännande att se vad lilla damen väger nu :-)

Nu- SOVA!
Natti natti :-*


♥ OLIVIA 5 månader & Shopping ♥

Idag är det den 19/5 vilket betyder att Olivia fyller 5 månader. Snart ett halv år! 
 
Hon är familjens lilla pärla (=perlita). Som jag skrev i ett tidigare inlägg så dregglar hon en massa nu, så jag tror att det inte dröjer länge innan hon får sin första tand. Det skrev jag ifs en månad sen också, haha..
Hon har även hittat sina fötter och vill gärna käka upp dom.
Det går bättre med att ligga på mage, hon har verkligen hatat det förut. Nu kan hon ligga där nöjd kortare stunder och försöka ta nån leksak.
 
Gick igenom hennes garderob förut och insåg att hon behöver en massa nytt. Hon hade inga sommarkläder alls och så hade hon vuxit ifrån sina pyjamas, strumpbyxor, tröjor och byxor . I fredags så var vi på vårat efterlängtade shoppingrunda och fyllde på hennes garderob lite grann.
 

 Vi älskar dig Olivia!
 
Tjejrna fick varsina klänningar också, grabbarna fick Spiderman linnen, och Vanessa fick äntligen sig en keps.
Köpte lite födelsedags presenter (<---sommarkläder) till Nukke också, för om 11 dagar fyller våran förstfödda hela 5 år. Helt galet va tiden går fort.
 
 

Hockey & Melodifestivalen

Söndag idag, helgen är snart slut. Jag har precis suttit och skrivit inbjudningskort till Nicoles 5-årskalas, nu får vi bara se om jag hinner skicka iväg dom också, brukar vara ganska bra på att glömma bort att köpa frimärken, så jag får skicka SMS-inbjudan istället. 
 
Igår tittade vi (som säkert resten av befolkningen) på hockey och Eurovison. Min vän Linda och hennes två tjejer kom och tittade på hockey med oss. Det här har jag att säga om den matchen: .
Jag hejar på Finland, till er som missat det. Jag låtsas vara en dålig förlorare och säger att vi bjöd på det här, eftersom svenskarna hade komplex över 6-1 förlusten förra gången.  Men helt ärligt, igår spelade finnarna inte bra.
 
Eurovison kollade vi på sen på kvällen, fast barnen somnade innan Sveriges låt kom. Vad tyckte ni om årets bidrag?
Vilken låt gillade ni, eller tycker ni att den rätta låten vann?
Jag gillade Azerbaijan! Och Robin hejade vi också på.
 
Först var vi på brorsans födelsedagssfika!
Tjejerna fixade lite blommor till sin morbror.
(Innan mammamaffian hoppar på mig och börjar gnälla så var det någon annan som dragit upp blommorna)
Stefu & Olivia
Emma & Olivia
 
När Stefu fick sin paket från oss så flyttade Mummu genast närmare honom. Jag undrar varför?? 
 
Anna med sin "Kockis".
 
Me & My Baby Doll
 
Dags att sjunga- Och sångerna dom tog aldrig slut! 
 
Moster tyckte att när det är kalas får man smaka på lite tårta!
 
Och sen gav Olivia sin alldeles egna speciella varma paket till sin morbror Stefu.
(Jag förstår varför han inte ville öppna den?! Otacksamt!)
 
När moster är i närheten får man vara beredd på puss-attacker. Det vet väl alla?
 
Sen kollade vi på gamla videofilmer när Sebastian var i Olivias ålder. My goood vilken sumo-brottare! 
 
Hemma och kollar på Finland- Sverige.
Busiga Isabella.  (Aka. Skrållan.)
Vanessa, Nicole & Melina lekte fint med varandra medans grabbarna roade sig själva och lilla Isabella var mest sugen på allt gott som stod vid bordet.
 
Jisses vad trött jag är idag. Måste nog få i mig en massa keffe idag... Imorgon ska jag ta och handla powerking.
Imorse kom Puua hit, grabbarna stod som vanligt vid fönstret i Jonathans rum och spanade efter Puuas bil och var helt i extas när bilen parkerade utanför. Jag vet inte vad grabbarna hade för planer, men Puua hann komma in och sätta sig på soffan, så var grabbarna iväg och tog på sig gummistövar, jackor och keps och sa "Nu åker vi!" Ehh.... Va? Vart?! Det spelade ingen roll vart, dom ville bara sätta sig i hans bil och lyssna på Rölli.
Såklart kan Puua inte säga nej, så han skulle köra till Mummu och sen tillbaka hit. Grabbarna vinkade glatt och ringde efter ett tag och berättade att dom skulle följa med till Coop.
Så nu är det bara jag och mina tre tjejer hemma. (Andres jobbar) Olivia har precis somnat efter mycket gråt. Jag har sagt det förut, men nu tror jag inte att det dröjer länge innan hennes första tänder kommer, tror att det gör ont på henne och hon dreglar ju så mycket också. Stackars bebis... Nicole är hängig också, är hon bara trött eller håller hon på och blir sjuk? 
 
Nu gråter Olivia igen, time to go!
 
 
 

Grattis Stefu!

GRATTIS till vår älskade bror/morbror Stefu på födelsedagen!
Tack för att du finns för oss.
LOVE YOU!
 
Vi ses snart! 
 
 

May. 17, 2013

Haft en underbar dag med massa shopping, sol och mysigt sällskap.
😊Ligger i sängen nu, benen värker!
Tänkte visa bilder på vad vi köpt, men påsarna och Olivias vagn är hemma hos Mummu & Puua, eftersom vi åkte och storhandlade därifrån.. :-/

Imorgon fyller min bror Stefu år, kalastime! :-D

Nu går mina ögon i kors.... Natti natti!


God morgon fredag!

God morgon fredag!
Idag har vi haft en skön morgon, ingen stress alls. Alla är på glatt humör, solen skiner- kan det bli bättre?
Saknar Andres dock. Har inte vart så social de senaste dagarna, jag har varit helt energilös och slocknat ganska så tidigt. 
 
Nu väntar vi på Mummu & Puua- vi brudar ska gå på vårat efterlängtade shoppingrunda, grabbarna och Puua var inte så förtjusta i den ideén, så dom ska iväg på egna äventyr. Dom har bara stått med kläderna + skorna på sig i en timme nu och väntat. Hahaha...
 
Vi hörs senare idag, nu hör jag att dom kommer. Ciao!
 

♥ Mi perlita ♥

Min lilla pärla vad du är älskad.
 
Har inte bloggat idag för jag har legat med världens migrän hela dagen. Men nu är det dags att hämta barnen från förskolan. Såklart att Olivia precis somnat, jag som försökt sova tillsammans med henne hela dagen, men hon har typiskt nog- för första gången i sitt liv sovit bara 2 korta 15-minuers powernaps just idag. Allvarligt!

Fotosession # 2

Nu behöver jag verkligen komma ikapp med bilder som jag har tagit, jag försöker tömma min Blogg-mapp på datorn.
Här kommer andra och sista delev av våran "fotosession" som vi hade vid Slätmossens naturpark förr förra veckan.
 
Vanessa satt på filten och jag tänkte att HÄR kan jag få till ett bra kort, fram med kameran, och precis när jag klickade ner så hände det här:
 
Men hon sitter och ler där under ändå, trots att vinden förstörde bilden. Hahaha...
 
Danilo har fått låna en kniv från Puua och gör en egen visselpipa. Nästan.
 
Lilla modellen Nicole
 
Me & My Baby Doll
 
Min lilla söta virvelvind Vanessa
 
Ja, som ni ser så var det fart på henne.
Vi hittade ett träd som alla ville klättra på. Puua fick hålla i medans jag fotade, haha..
 

Inga löv på träden då...
 
På utforsknings utflykt...
 
Mina apor! (jätte söta va? )
 
Det är roligt att fiska med pinnar!
 
Mini-mammorna hade med sig vagnarna och dockorna.
 
Ank-jägaren Danilo...
 
Jonathan
 
 
 

Bajs lämning

Va ledsen jag blir över såna här lämningar!
Med Jonathan och Danilo gick det hur bra som helst med, vi skulle bara pussas och sen var det bra, men Nicole vägrade släppa vagnen. Dagiskompisarna stod i kö vid grinden och väntade, för dom skulle iväg till nån lekplats och leka.
Jag sa till Nicole att hon ska vara duktig och snäll så kan vi hitta på något skojigt idag efter dagis, men bara om dom sköter sig hela dan. Den senaste tiden har både hon och Vanessa trotsat på dagis och inte velat lyssna. Bara klängt på fröknarna. *suck!* 
 
Dom har endast 6 dagar kvar på förskolan, sen har dom 13 veckors sommarlov. Och på dem dagarna tänkte jag fixa saker så jag har det gjort när deras lov börjar. Om jag hade gett med mig och tagit med mig Nukke hem hade jag fått ta med mig Bessa också, och om grabbarna hade sett så hade dom också velat följa med. Och då hade jag inte fått något av det där gjort. Kom igen, bara 6 dagar kvar!
 
Hur som helst så grät Nicole när jag tog bort henne från vagnen, kastade sig på marken och grinade.
Vi har pratat om det här hemma med båda tjejerna. 
Dom gör såhär bara för att det är jag som lämnar, jag vet att dom inte skulle göra såhär annars. Om Andres skulle lämna dem så hade dom glatt ropat hejdå till sin pappa, gett han en kram och sprungit iväg och lekt med kompisarna. 
Det är inte rättvist!
Varför måste jämt jag få det här dåliga samvetet? VAD GÖR JAG FÖR FEL?
 
Jag är alltid med dem- alltid! Jag lämnar, jag hämtar, jag leker, fixar, hjälper och bara finns där.
 
Andres har ingen möjlighet att lämna dem på dagis, han åker hemifrån jätte tidigt. *6 dagar kvar, 6 dagar kvar* försöker jag intala mig sjjälv. Det här klarar vi av. Sen börjar sommarlovet.
Jag får väl ringa till förskolan snart, när dem borde vara tillbaka till gården för att höra hur det är, sen måste jag sätta fart- 100 saker som jag måste ta itu med idag innan hämtning! Och dessutom har jag mensvärk from hell.
Jäkla bajs start på dagen!
 
Och nu kom jag på att jag rostade bröd för ca. en halvtimme sen, så nu får jag äta stenhåda mackor också. (<---sista)
This is getting better and better...
 
 

♥ Matstol & Mockasiner ♥

Det regnar ute så jag kan sitta inne med gott samvete :)
Idag fortsätter jag pricka av alla saker på min "to-do-list" Phew, jag blir nog aldrig klar med den, för får jag ett avklarat så kommer jag på 3 andra saker som ska med där. Det är så mycket jag vill fixa och dona med här hemma, vet knappt vart jag ska börja. 
Nu har jag iaf bokat Nicoles Lek Vegas kalas. Ska strax börja skriva inbjudningskorten.
 
Olivia håller på och bökar runt i sin säng som en helikopter, hittade henne vid fotändan denna morgon.
Jag hämtade upp Nicoles gamla matstol igår. Puua gjorde den till Nicole i doppresent, sen fick Bessa den och nu får Olivia använda den. Fick möblera om i köket, men det blev jätte bra.
 
Lilla pärlan Olivia satt och åt sin lunch där precis och var hur nöjd som helst av att få vara med och sitta vid bordet.
 
MÅNGA av er har undrat och frågat efter Olivias mockasiner. Allihopa tycker att dom är så fina och tror att det är av märket Converse. 
Olivia fick stå som kodell för dom precis 
 

Jag kan berätta att det är inte av märket Converse. Vet inte alls vad det är för märke.
Dom är faktiskt köpta på Coop för inte mer än 39 kr.
Iväg och kolla om dom finns kvar! Jag köpte dom för nån vecka sen och då fanns det massor och även i blått också.
Hur bra som helst! 
 

TORÖ

I torsdags skev jag ju att vi var på vårat första fisketur- jag, Andres och barnen. Det blev till Torö och med oss hade vi picknick. Vi var ensamna i stranden så vi gjorde upp eld vid stranden och hade det bra.
 
Här kommer bilderna som jag lovade då.
Ni slipper mina kommentarer på varje bild 
 
Våran lilla mask-tjej!

Utforskar lite...
 
Andres fixar fiskegrejerna...
 
Olivia softar...
 
Älskar den här bilden! 
 
Jag sa till Nicole att jag ville ta bild på henne vid stranden och vad hon levererade!!! 
Pose efter pose gav hon och jag höll på att skratta på mig! 
Min lilla modell! Skrattar bara jag ser de här bilderna...
 
Snorisen Jonathan
 
Min älskade lilla virvelvind Vanessa njuter för fulla muggar
 
Charmören Danilo
 
Bästa polarna
 
Andres byggde en koja till barnen där grabbarna satt och åt korv =)
 
Släcka elden.
 
Ingen fisk vi!
 
Gissa vad de här tokstollarna gjorde sen då? Klädde av sig nakna och skulle gå och bada!! I HAVET!

Det var alldeles isande kallt, men dom doppade fötterna iaf. Och Bessa satte sig, allt för att få en tjuga. Hahah!
 
 

Karos mökki # 2

(Detta är fortsättningen på Karos mökki # 1)
 
Natten mellan fredag och lördag regnade det hela tiden. På morgonen när vi vaknade (vid 6:45) så var det strålande sol igen, men blött överallt. Puua, det var faktiskt Andres idée om att kasta små stenar på din tält och väcka dig.
 
När Puua kom upp ville han med vara busig och väcka någon, så han och grabbarna knackade på Karos stuga och väckte den lite över sju denna lördag morgon. Ingen sovmorgon här inte! 

Direkt satte Andres & Puua igång att jobba med altanen.
 
Danilo har fångat en.... Felicia!
 
Danilo & Dewin äter frukost i lugn och ro...
 
Jonathan ska hjälpa till att bygga, för det är "minun vuoro" (=min tur) Och så ska han härma med precis allting.
Dom tröttnade på honom, så han fick en egen planka med spikar på som han kunde hamra på och borra.
 
Syrran ska hjälpa till lite hon också. Samarbete heter det va?
 
Dont ask...
 
Det var kul att leka i Puuas tält också...
 
Karo och jag styrde upp med dagens lunch. Vi grillade korv, kött och kyckling. Och halloumi. (<---stavning!?)
 
Min lillasommartjej 
 
Drickpaus...
 
Dewin och Vanessa fixar lite medans Andres & Puua äter lunch...
 
Sen var det dags att gå och bada igen. Den här gången var det syrrans tur att bli av med vinterpälsen.
Vi mötte Anna & Stefus bil under vägen, dom var där för att hämta Emma, men Anna fick följa med till stranden istället en stund.
 
"Titta då, jag är ju i!!" ropar syrran som doppat tårna.

Jepp, till slut var hon ju det. Och hon hade tid att posa också, haha.
Man måste ju faktiskt ha bildbevis på sin första dopp!
 
Sötnöten Olivia tittar när alla badar
 
Felicia & Vanessa
 
Vi lirade lite fotboll. Olivia stod som målis.
 
Altanen blev inte helt färdig, det fattas lite virke till "kryssen" till staketet vilket dom skulle fixa till nästa gång.
Dom jobbade hårt i 2 dagar, och det blev jätte fint.
Och så ska det brännas bort en massa gammalt bråte också.
 
Kolla så fint det blev nu:
 
 

På Karos mökki # 1

God morgon måndag.
Ännu en solig dag, love it!
Igårkväll satt jag och skrev min "to-do" lista inför idag och jag har 24 punkter som ska göras. Jag har satt igång med våran tvätthög iaf. Jag har ju knappt tvättat på hela helgen, så det har samlats... Ringt några viktiga ärenden har jag också gjort medans Olivia har sovit. Hon har vart lite kinkig de senaste dagarna, kan det vara de där tänderna som är på väg upp nu?
 
Igår fick jag äntligen med mig Andres till IKEA för att kolla på en garderob till hallen. Ni vet ju att vi snart ska ha rumsbyten här hemma, och då ska garderoben som står i vårat rum nu väck, för dit ska grabbarna flytta.
Så vi tänkte oss en ny, fin garderob som rymmer våra kläder som ska stå i hallen.
Det var bara raka vägen till garderobs planen, men medans vi gick så såg jag en massa fint som jag vill ha. Är det bara här eller är det likadant hos er- när man har med sig mannen till IKEA så är det raka vägen till den avdelningen man kom dit för att titta på, och raka vägen ut? Här finns det inte "jag-ska-bara-titta" mig omkring lite för att se om jag ser något fint/användbart och gå runt på IKEA utan snabbt in och ännu snabbare in. Typ. 
Det blev ingen garderob nu. Vi åkte hem utan att ha köpt en endaste liten sak- fatta- inte ens ljus!
Fast vi satt faktiskt och tog en fika i lugn och ro.  Och så satt vi och pratade om Nicoles kalas, tänk att våran lilla docka fyller 5 år den 30/5. Hon ville ha ett Lek Vegas kalas, såklart skulle hon få det tyckte hennes pappa.
Så det står också på min lista och nu har jag skickat en förfrågan till dem och väntar på svar.
 
Nu tänkte jag bjuda er på en bildbomb från helgen när vi var ute i syrrans stuga. Det var en städ och fix- helg där och altanbygget stod högs upp på listan.
 
Mummu röjer!
 
Stefu var också där en stund och rev den gamla altanen medans Andres, Karo & Puua var iväg till stan för att köpa virke.
 
Här ser ni en bild på "våran" stuga, där vi får bo när vi är där.
 
Nicole håller sin lillasyster
 
Vid pumpen för att hämta vatten...
 
Bessa har skrapat upp sin knä igen och brorsorna hjälper till att tvätta den.. 
 
Där bak ser man båda stugorna.
 
Bessa, Mummu & Snuttis
 
Som sagt så var brorsan Toni med och gjorde..... Det här.
 
På fredan var vädret verkligen på topp, det var hur varmt som helst. Vanessa har värsta linjerna från sina glasögon
Söpöliini Jonathan
 
Under tiden var dom iväg och köpte virke..
 
Nu kommer pappas bil! Det var en rolig plats att leka i tyckte grabbarna.
 
MAAAT!
 
Anna, Stefu och Sebastian åkte hem, men Emma ville stanna kvar. Mummu, Toni & Patrik åkte hem ockkså, så det var bara vi + Puua och Karo och barnen kvar där. Karo röjde och Andres & Puua jobbade hårt med altanen så jag tog alla barnen ut till badstranden för att bada så att dom skulle få jobba ifred. Grabbarna var där titt som tätt och tog deras verktyg och sa: "Nu är det min tur" så det var bra att ta dom därifrån en stund. 
 
Mitt "lilla" gäng! 
 
Felicia, den lilla tokhalsen var först i. Det var allas våran första dopp för i år, kul att vi gjorde det samtidigt. 
Emma & Felicia
 
Felicia
 
Emma
 
Allihopa badade denna dag. Vissa självmant, medans andra ramlade i. Såsom Jonathan & Vanessa....
 
Här ser ni mig igen, haha
 
Och där kom Emma i också!
 
Ja, som sagt så var det inte direkt nån värme i vattnet...
När vi kom tillbaka till stugan så hade min morbror Lasse och min kusin Jon kommit dit också. Lasse började hjälpa till direkt och barnen var på Jon, direkt. Han är så fin med alla barnen, han spelade fotboll med dom och busade. Stackaren! Moahahah...
 
"Våran stuga"  Hade en resesäng som jag satte upp till Olivbia, men det blev så att Jonathan fick sova i den istället, för jag tänkte att han är svårare att ha bredvid sig på natten än Olivia. Jag och Olivia sov där uppe, och där finns inget räcke ännu, gissa om jag var rädd att rulla ner därifrån på natten!? Som tur är skulle jag ha landat på Andres. 
Andres och resten av barnen sov tillsamamns på dubbelsängen.
Jätte mysigt! Och hur lyxigt som helst att ha egen kylskåp där och el! Jisses, vi hade inte nån el alls i våran sommarstuga i Finland, så det här är hur lyxigt som helst.
 
Puua är en riktig camping-människa, han älskar att vara ute i naturen, så han ville sova i tält, vilket Karo styrde upp med medans dom jobbade med altanen.
 
Vi tog undan allting och fixade inför natten, det blev kväll och mörkt, men det hindrade inte herrarna från att jobba.
(linslus Nicole)
 
Danilo hjälper till!
 
Vanessa & Karo
 
Klockan var närmare 23 när regnet kom och öste ner, då var det dags att gå in i stugorna och sova.
Det tog inte många minuter innan det blev helt tyst från stugorna.
 
 
Fortsättningen följer....

Av med vinterpälsen!!! -10/5 -

God kväll alla fina läsare!
Hur har eran helg varit?
Vi har haft det jätte bra- åkte ju ut till syrrans sommarstuga i Trosa på fredagmorgon och kom hem sent på lördagkväll. Igårkväll hann vi inte mer än bada allihopa, leta efter fästingar och ta en kvällis (<---kvälls macka eller liknande) och så slocknade alla en efter en på soffan. Danilo somnade med sin macka i handen tom!
 
Jag har tagit hur många bilder som helst som jag suttit och överfört och sorterat precis- bara det har tagit mig ca. 35 minuter... kan ni förstå mängden... 224 bilder på min blogg-mapp just nu! HUR ska jag nånsin kunna tömma den!?
 
I fredags, för att vara mer exakt, den 10/5 tog jag och barnen vårat första riktiga dopp i sjön. Nu är vi av med vinterpälsarna! Men jag tänker inte ljuga, det var ju inte direkt kallt och behagligt....
 
Här har ni bildbevis, det var Emma som var fotografen.
Im going in!
 
Observera tokhalsen Felicia bredvid mig som tar sig tid att tvätta håret och allt- som om hon skulle sitta hemma i sitt varma badkar!
 
Ja.... En bild säger väl mer än tusen ord? (fast det ser ut som om jag försäkrar mig om att mina boobies inte har drunknat? Ehh... ja....)
 
Nu är det gjort! Nu kan jag vänta på att vattnet blir lite varmare. Haha...
 
Har ni badat i år?
 
Flera inlägg kommer imorgon!
Nu ska jag lägga mig under täcket och titta på film.
 
God natt.

Om att vara Mamma.

(tidsinställt)
 
Fick denna mail häromdagen som jag tycker är viktigt att ta upp.
 
"Älskar din blogg och tittar in varje dag minst 2 gånger för att se om du skrivit något nytt, min absoluta favoritblogg, den är så härlig, "riktig" och ROLIG! Ni verkar vara en underbar familj och jämt så glada och orkar hitta på saker med barnen. Hur hittar ni ork? Jag har precis fått mitt andra barn och hatar att känna dåligt samvete för att jag inte orkar hitta på saker med min son som är 3 år, och inte med min pojkvän heller för den delen. Sexlivet har inte existerat hos oss på över ett halvår! Har du några tips på att få tålamodet att räcka längre? Hålla lågan brinnandes? Ibland är jag så trött och arg på allting att jag känner att jag inte orkar med det här längre. Du verkar vara en riktig SUPERMAMMA."
 
Tusen tack för ditt mail. 
Jag känner igen det där eviga dåliga samvetet. Tror att alla mammor känner av det. T om jag. Jätte ofta, varje dag.
På kvällarna när jag har lagt alla barnen så kommer det upp tusen frågor som jag ligger och funderar på länge, och det dåliga samvetet granger i mig.
- Har jag varit en bra mamma idag?
- Har barnen haft det bra? Har dom varit ledsna/arga? Varför? Har dom varit glada?
- Känner dom sig sedda, känner dom att jag funnits där för dem alla envar? Har jag varit rättvis? Hade jag kunnat göra nånting annorlunda idag? Hade jag sluppit någon onödig tjaffs om jag valt att göra på något annat sätt?
Tänker på om dom har upplevt det som att jag har lyssnat på dem. Inte bara hört dom, utan verkligen lyssnat?
Jag funderar väldigt mycket på om saker som hänt dom just idag kommer att påverka dom sen när dom är vuxna, och hur kommer dom att se på sin barndom sen?
 
Ibland, eller rätt så ofta så känner jag att jag har tjatat på dem för mycket, höjt rösten och bara haft "bråttom förbi".
Du ser, man har ju dåligt samvete för så mycket. Jag gör mitt bästa. Ibland kokar allting över och jag har inget tålamod kvar till att lyssna på 5 olika viljor,gnäll och tjaffs samtidigt. DET ger mig dåligt samvete för i min bok ska inte en bra mamma tappa tålamodet och skrika på sina barn. Men jag gör det. Vilken supemamma va...? 
Jag är bara en människa försöker jag intala mig själv- jag gör rätt och jag gör fel.
 
Så ni ser, jag är precis som vem som helst. Ingen supermamma på något sätt.
Och orken? Ibland orkar jag faktiskt inte, ibland är jag så trött att jag känner att om jag inte håller igång så kommer jag att somna ståendes. Pressen man känner på sig är inte alltid en så mysig känsla. Man känner krav ifrån alla håll. Speciellt när man valt att ha så "många" barn som jag har så känns det som att alla granskar en lite etra mycket.
 
Att vara mamma innebär att man alltid ska sätta någon annans intressen framför sina egna. Och det är helt OK för mig, dom är mitt liv, det är dem jag lever för.
Jag har alltid sagt det, t om när vi kämpade i 2 ½ år för att få Nicole så sa jag att jag är ämnad till denna värld till att bli mamma. Det höll på att ta sönder mig rakt upp och ner att det inte var så självklart att jag skulle få den stora äran att få bli det jag var ämnad för. Nu har jag 5 underbara barn som jag älskar obeskivligt mycket, som jag gör allt för.
Ibland är dom riktigt jobbiga också. Men jag älskar dom inte mindre för det.
(Även fast jag skulle vilja rymma då och då och bara få andas. Ensam!) 
 
Det är inte bara en dans på rosor alla gånger och fluffigt och pluffigt. Man FÅR känna att det är jobbigt ibland.
På mammatidningar, TV, bloggar, överallt runtomkring oss visar man upp en bild av evig lycka som är omöjlig att leva upp till, allt kan inte vara så perfekt hela tiden. Inte här hos oss i alla fall.
Allvarligt- när en bebis skriker av trötthet, en annan vill ha papper och pennor och klär av sig i samma takt som du klär på, en tredje har fått utbrott eftersom strumpan (!) sitter på fel fot (!!!?), den fjärde är och spolar leksaker i toaletten och den femte är sådär mystiskt tyst nånstans så att man bara VET att det är hyss på gång- allt det här samtidigt som ni faktiskt håller på och klär på er och ska ut- ja då är det för fasiken svårt att känna den där lyckan!
 
Kärleken och förhållandet. Jag brukar aldrig skriva om vårat förhållande, det känns "privat" och jag tänker att ingen är intresserad av hur ofta vi ligger med varandra, haha., men "Vi två mot världen"- vad hände? Jag älskar Andres och vill inte föreställa mig ett liv utan honom. Vi bråkar och tjaffsar och går varandra på nerverna, och ibland förstår vi inte oss på varandra alls, vi har olika syn på mycket gällande barn och barnuppfostran. Det här ÄR verkligen en test, ett riktig stort jävla eldprov det här med att få barn. Mååånga små barn.  
Man läser statusar som "mys med min allra finaste" var och varannan dag. Allvarligt? Har ni barn? Vi har knappt pratat med varandra på 4 dar ibland! (<---- han är så envis!)
Ibland kan jag känna som att klarar vi bara av att hålla ihop den här tiden så kan vi klara av precis allting. Hur lätt som helst. Kärleken finns ju där.
 
Att få bli Mamma är det största jag varit med om, vi har fått äran att få känna en kärlek större än något annat. Det fanns ingen handbok man får hem från BB med facit om hur man ska bete sig vid olika tillfällen.
Man får känna sig fram och göra som känns bäst för sig själv och sin familj. Man kommer säkert göra fel val och beslut under vägen. Jag tror att det bara är mänskligt?
 
Jag vill inte byta ut mitt liv till någonting annat än det jag har här och nu.
Jag är så otroligt tacksam för att jag har 5 friska, vackra barn, Andres och hela min familj och fina vänner vid min sida.
 
Jag vill att mina barn ska se mig som en trygg och kärleksfull grund, som dom kan ty sig till, oavsett vad- stort eller litet.
Det strävar jag efter. Ge dem mycket trygghet, kärlek, glädje och respekt- precis som jag får från dom. Villkorslöst.
 
 

Loving it

Vi har haft en helt underbar dag idag, jo faktiskt. Vi behövde komma ig och göra något med hela familjen.
Packade med oss picknick och fiskegrejer, åkte förbi Coop och handlade lite annat gott att grilla och iväg mot Torö.

Jätte fint natur reservat, vi hade hela stranden för oss själva och bara var.
Tog såklart en massa fina bilder som jag måste överföra till datorn.

Vi gjorde upp eld och grillade korv, Andres fiskade och barnen lekte och utforskade allt. Andres byggde en koja åt dom, där dom bråkade och retades med varandra. Bortsett från just det sistnämda så var allt så bra. Fast ingen fisk vi heller... :-/

Kameran ligger på laddning nu, för imorgonbitti åker vi till syrrans stuga- hon har samlat dit hela tjocka släkten, ska bli kul! Men vi får se om jag ändå kan klämma in några bilder ikväll så att det inte blir då mycket på en gång.

Nu ska jag hoppa i varmt bad med gott samvete då alla barnen sover.


Pigg & Glad

God morgon!
Här hemma har vi en kry och pigg Danilo, tack för eran omtanke.

Nu ska vi se vad dagen för med sig, något lungt blir det iaf med tanke på Danos feber.
Ser ut att bli fint väder, ska nog packa picknick väskan :)

Ha en fin dag!<3


40 grader

En halvtimme sedan var Danilos feber uppe på 40.0 grader.
Av med tröja och täcke, på med kall handduk, dricka och alvedon.
Det här blir en "vakt-natt".


Feber

Det var en febrig kille som jag möttes av när jag hämtade barnen på dagis. Han var hängig, hans ögon var hängiga och så var han varm.
När vi kom hem tog jag tempen och han hade 39.4 i feber. :-(
Stackars min Danilo.

Det blev ett bad och på med pyjamasen och soffhäng, Toy Story är fortfarande på topp-listan här hemma.

Efter lite mat, alvedon och glass så mådde Dano bättre. Hoppas att han vaknar frisk och pigg imorgon.

Nu ska jag mumsa i mig grillchips och coca-cola och vänta på att "Here comes Honey Boo Boo" börjar.
Har ni sett den serien? Jätte kul!


Jag babblar på...

Onsdag idag, vilket innebär att vi har en lång helg framför oss.
Vi har planer på att åka ut till syrrans nya sommarställe i Trosa och hoppas på finfint väder.
Som vi alla har längtat att få komma dit! Hon köpte den i slutet av förra sommaren och sen dess har den varit under renovering.Vad jag har sett från bilderna så har det bliit jätte fint där nu, elektikern har vart där och dragit el, Puua har vart där och styrt upp med lite allt möjligt. Och Karo själv har gjort ett enormt jobb med en jädrans massa "småfix" och inredning- Hon får saker gjort, min syster 
Hon har två små stugor där på sin stora tomt, en har vi paxat redan för sommaren, haha. Nicole & Vanessa tror på fullaste allvar att det faktiskt är våran stuga och frågade Mummu om hon ville komma och hälsa på hos dem.
 
På tal om annat, visst har det varit helt underbart väder de senaste dagarna? Här har det varit 20 + grader och känts som äkta sommarvärme. Jag älskar det! Barnen älskar det. Dom har fått springa ute utan jackor och bara njutit.
Igår skrapade Bessa upp sitt knä på dagis, men det var inte årets första "sommar-sår", nope nope. Jag vet inte hur hon lyckas, men det gör hon och det är alltid hon som råkar ut för sånt. Om jag känner Bessa rätt så måste jag köpa ett helt paket med plåster, bara till henne, för hon ramlar och slår sig jämt. Hon har så bråttom den tjejen.
Och jag håller allvarligt på att bli tokig med hennes plåster-fasoner. Hon ska ju byta plåster jämt! När hon tar bort plåstret så gör det plötsligt sååå ont att hon nästan måste åka till sjukhuset, men får hon ett plåster på så springer hon som om ingenting har hänt.
 
Och så måste man ha byxan såhär när man har ett plåster:
 
Jadu... Imorse skulle tjejernas avdelning ner till fotbollsplanen för att lira lite fotboll, jag undrar hur det har gått...? Mest med tanke på att båda tjejerna var ledsna när jag skulle gå och jag hörde ända hem Bessas berömda skrik.
Hittade desa bilder från min blogg-mapp som passar in här, ni ser ju att Nicole har åtminstone övat på fotboll och hon var duktig tyckte pappan.
 
Häromdagen klippte syrran Danilo & Jonathans hår igen. Dom har verkligen ärvt sitt hår från sin pappa, så tjockt och mycket hår och växer som ogräs (<--- jag är avis!) Själv tappar man hår hur mycket som helst nu och jag undrar hur det här ska sluta, jag kommer inte ha något hår kvar ju! Jag skojar inte, jag fåt ut stora hårtussar när jag tvättar/borstar håret, och det är hår överallt- kläder, kudden... äckligt. Har ni nån bra tips för håret?
Grabbarna var hur som helst jätte duktiga, dom satt ute på Mummus altan, alldeles stilla. Helt annat än första gången då dom storbölade och skakade på huvudet när syrran försökte komma nära med maskinen så att hon slant och dom fick en kal fläck på huvudet. 
 
Danilo
Jonathan - Minns ni Alfalfa?
 
Tack mosteri, dom blev så fina så! 
 
Igår hämtade jag barnen tidigare från dagis tog med mig bullar och vindruvor och gick hem till Mummu & Puua.
På somrarna vid fint väder är vi ute hela dagarna och jag längtar fram emot många sånna dagar framöver.
 
Jonathan sitter och väntar på att Puua ska komma hem..
 
Danilo sitter vid grinden och surar för att brorsan har paxat Puuas bilnyckel..
 
Nukke
 
Det var så varmt att jag kunde sitta ute med linne! 
Olivia premiär sitter vid bordet. Kanske borde ta fram Nicoles gamla matstol till henne nu?
 
Syrran med barnen Felicia & Dewin kom också, samt brorsan, Anna och barnen Emma & Sebastian.
Sebastian och hans kompis Jontte (Marias son) cyklade runt på gården med smågrabbarna Danilo och Jonathan efter sig.
 
Nicole och kusin Dewin ritar med gatukritor...
 
Mummu & Snuttis (-eller "Snuttana som Nicole har börjat kalla henne)
 
Stefu är en urmysig och busig morbror. Han är så härlig med alla barnen. Och rolig! Men det tyckte väl inte tjejerna igår när han hotade med att klippa deras hår med värsta häcksaxen...
 
20130508-062704.jpg
Och när smågrabbarna sprang lite för långt så fick morbror styyra upp det...
 
20130508-063420.jpg
"Aj, min snoppeli!" skrattade Danilo.
 
Bessa, Anna & Karo
 
20130508-062914.jpg
 
Klockan är redan halv två och jag har inte gjort mycket alls. Jag och Olivia somnade direkt när vi hade lämnat barnen på förskolan. Har känt mig lite halvt risig med snuva, ont i halsen och huvudet i några dagar, men det bryter aldrig riktigt ut. Tvättat två maskiner tvätt... yada yada. Olivia sover nu så jag ska väl passa på att göra lite nytta.
Hon vaknar runt 6 varje morgon nu, jätte pigg och ska snacka en massa. Ingen orkar höra vad du har att säga så tidigt Olivia, go back to sleep! Men hon bryr sig inte då är hon miss Piggelini, hon håller låda ändå. Och så är hon jätte trött när alla andra har gått upp och jag håller på och fixar alla iordning för dagen. Ja vill damen minsann sova. 
 
Nähep, nu måste jag sätta igång med planering. Planering inför Nicoles 5-årskalas, planering inför rumsbyten..
Det blev lite ändrade planer där med rumsbyten. VI gör som så istället att vi ska flytta in till Jonathans rum och Olivia till Danilos rum. Danilo & Jonathan får flytta ihop till vårat sovrum (den är störst) och tjejerna får stanna kvar på sina rum.
Vi tänkte ju ta Nicoles rum först, men den är ju ganska stor- och vem behöver stort utrymme? Barnen! Jag är nöjd bara vi ha en säng och Tv i vårat sovrum, blir så mycket mer mysfaktor också.
Det drar i "inrednings" suget nu, har sett så mycket fint inrednings detaljer till alla barnens rum... men jag har tyglat mig.
 
Ja, ni ser att jag bara babblar på och klockan tickar. Nu ska jag som sagt gå och göra nån nytta.
 
Ha en fin dag!
Kram!/Satu
 
P.S Helsinki för den lilla texten igen! Har inte blogg.se nått telefonnummer man kan ringa för vettiga svar får jag aldrig!
 

♥ T A C K ♥

Det finns saker som man kanske inte säger eller visar så ofta, inte lika ofta som man borde.
Kärlek, uppskattning, vänlighet och tacksamhet är bara några av dem.
 
Jag lever i tron om att det man sänder ut får man tillbaka.
 
Jag gillar att få folk i min närhet att må bra. Jag försöker visa att jag bryr mig. Ett vänligt leende smittar snabbt av sig.
En fin kommentar/komplimang kan få vem som helst att skina upp. Om du tycker att någon har på sig något fint, gjort något fint med håret osv, vad som helst, säg det! It can make somebodys day.
Nä du frågar någon hur denne mår, mena det! Om du uppskattar någon/något, varför inte säga det?
Om du älskar någon, berätta det. Vad har man att förlora? Det kostar ingenting men det kan göra så mycket gott.
 
 
Jag skulle vilja lyfta upp två personer idag. Min Mamma & Pappa.
Jag känner att dom betyder så mycket för mig och mina barn och vi är så lyckligt lottade som har dom i våra liv.
 
Så ett riktigt stort TACK till er- Mummu & Puua, ända från hjärtat- för att ni finns där för oss.
Tack för all hjälp och stöd och all er kärlek som ni ger mig och mina barn varje dag.
Tack för att ni vill finnas där och att ni vill göra saker ihop med oss, skapa fina minnen som håller hela livet ut, både hos mig och barnen. Ni berikar våra liv på ett sätt som inte går att beskriva. Lycka och kärlek.
Tack att vi alltid känner oss välkomna och som hemma hos er. Tack för all er hjälp när vi behöver det.
Tack för att ni orkar.
Vad skulle vi göra utan er?
 
Jag kanske inte säger det tillräckligt mycket som jag borde, men ni ska veta att jag uppskattar er så mycket.
Tack för att ni älskar mig och mina barn. Jag älskar er. VI älskar er.
 
Tack för allt.
 


Fotosession # 1

I fredags ringde Puua och frågade om vi inte ska gå till Slätmossens naturpark (ankdammen) och ha med oss lite picknick. Vi åt snabbt lite lunch och gick dit. Puua hade gjort picknick med mackor, saft/kaffe, äppelbitar och bakelser, vädret var helt underbart och det var skönt att sitta där. Mummu kom också efter ett tag.
Eftersom jag hade kameran med mig (vilken överraskning?!) så styrde jag upp med en liten fotosession, och som sagt tog jag några hundra kort... ops. Men jag valde ut 67 st att visa här. Att det blev så många tänkte jag inte på, så jag får dela upp det helt enkelt, eller ta bort ännu fler.
 
Här kommer några!
 
Området där är så fint och snart är det helt grönt där, när det väl sätter fart så går det fort. Träden, buskarna och blommorna får liv och blommar upp igen efter en låååång kall vinter. DÅ är det sommar på riktigt- och det dröjer inte länge.
 
Tack för en supermysig dag!
Längtar tills vi har många, många fler såna stunder i sommar!
19 dagar kvar, sen har barnen sitt efterlängtade sommarlov. Summer 2013- here we come!
 
Fortsättningen av fotosessioonen följer...
 
 

Jag ♥ min Docka

Tänk att denna docka fyller 5 år om 23 dagar!
Dags att börja planera inför hennes kalas med andra ord?
Jag funderade om vi kunde hyra Mummu & Puuas lokal... eller så är vi bara här hemma. För Andres ville att vi skulle ha ett kalas för hennes kompisar + min familj och ett kalas då vi firar henne i Fittja hos Abuela & Abuelo med grillning osv med den sidan av familjen. Mys med grillfest! 
Först ska vi välja dag för kalaset och sedan gästerna  Den här gången ska jag se till att få ut inbjudningskorten i tid!
Med grabbarna hann jag ju inte skicka några, så det var bara ett SMS med inbjudan, hihi...
 
Och sen ska det planeras inför Olivias dop också. När ska vi ha den? Mycket firande och kalasande nu med andra ord...

Söndagen

Gog morgon måndag!
Ännu en vecka har kickat igång och vi är närmare sommarlovet. Var och lämnade Jonathan, Vanessa, Danilo & Nicole på dagis precis med Olivia. Grabbarna skulle som vanligt pussa mig en "gång till" genom grinden, som dom vill göra nästan varje morgon. Tjejerna hade knappt tid att ge mig en puss och kram, dom sprang iväg med sina kompisar. Det hör inte till i vanligheterna, Nicole står jämt där tills jag ska gå. Så skönt att det blev såhär också.
 
Visst är det underbart med detta väder? Solen skiner och det är behgaligt ute. Olivias fick ta på sig sin nya fleecejacka ut för första gången igår, skönt att slippa overollen som hon nästan drunknade i ...
 
Mina fina lilla björn  med Mummu.
 
Sitter och njuter av tystnaden en stund med mitt morgokaffe- tänk att jag började dricka kaffe? Hellre dricker jag faktiskt energidricka såsom PowerKing, men man tar vad man har. Kaffe med mjölk och socker är inte heller så illa.
Jag har nu överfört och sorterat bilderna som jag tagit under veckan som gått och lagt dom som jag vill bjuda på i min BLOGG-mapp och det är inte mindre än 160 bilder. 160! Hur tänkte jag nu? Och ändå har jag sorterat dessa omsorgsfullt av den ca 899 bilderna som jag faktiskt tagit.
 
Jaa-a... hur ska jag då göra med alla, det är frågan det. Får kör i (många) omgångar.
 
Igår var jag iväg på mamma- lunch hos Anna Maria. Hennes dotter Frida går på tjejernas avdelning. Hon hade bjudit dit 6 st mammor, varav 5 från dagis. Bästa Tiina kom och plockade upp mig och Reeta och så åkte vi iväg medans barnen var hos Mummu och Puua och röjde.
Det var riktigt mysigt att få sitta tillsammans och bara prata i lugn och ro. Får man känna så?
 
Köpte denna till värdinnan 
Tiina korkar upp(alkoholfritt!)
 
Det var riktigt god mat och efterrätt, tusen tack till Anna Maria och alla ni andra som var inblandade!
Det var jätte trevlig ohch detta borde vi göra om! 
 
När jag kom hem sen så hade Andres också kommit precis, vi packade in barnens lekstuga i bilen och åkte till Mummu & Puua. Det var sagt så att till sommaren skulle stugan flytta till dem. Nu känns Nicoles rum så stort helt plötsligt.
 
Snuttisen i vagnen- vaken för en gångs skull. För direkt när vi kommer ut och jag lägger henne i vagnen vill hon sova, och så sover hon många timmar ute i vagnen.
 
Både Nicole och Vanessa har cyklat en massa i helgen, dom är så glada för det.
Nicole har åkt omkull en gång med sin cykel, men det var ingen fara.
 
Dessa 3-hjulingar fick stanna kvar hos Mummu & Puua, så kan grabbarna öva på att cykla där. Vi har dock tagit fram deras "riktiga" cyklar också, men man måste nog ha en sån där "pinne" där bak som man kan putta fram cyklen med. För som sagt- tålamodet är väl inte det bästa med att lära tvilling grabbar på att cykla samtidigt- speciellt när dom ska bromsa och bli sura själva hela tiden när dom inte kommer framåt...
 
Vanessa lånar Danilos cykel...
 
Igår földe Danilo & Nukke med sin pappa iväg och handla medans vi andra var kvar hos Mummu & Puua.
Jonathan och Puua körde en boule match och Puua tyckte att Jonathan var ett mycket bättre motstånd än dem andra han spelat mot. 
Det såg så kul ut, där var min lilla Tantan och skulle härma allt som Puua gjorde. 
 
"Varför skulle jag behöva ta ett bad för?!"
 
Nu vaknade Olivia, time to go!
Mera bilder kommer, vi hade ju en "liten" foto session/pickncik i fredags också ute vid Slätmossen.



 

Soliga söndag morgon

God morgon soliga söndag!
Allt känns så mycket lättare och bättre när man ser solen skina från en klarblå himmel, dom har lovat sol och 15-16 grader hela dagen! Woop woop! (Hoppas bara dom har rätt denna gång...)

Idag ska jag och några dagismammor till en väninna på lunch- UTAN barn! Hur underligt kommer inte det att kännas? Jag kommer att sitta där sådär osäkert och tänka att jag glömt nånting, att jag sitter där helt naken eller nått.
Jag har ju ALLTID nån med mig.

Barnen ska vara hos Mummu & Puua så länge, jag har lovat att dom ska få cykla dit. Igår cyklade dom också och det gick jätte bra. Tjejerna dom cyklade i förväg, inga sura miner alls. Det blir så mycket lättare utan allt grus och sand på vägarna. Men jag tänkte börja förbanna mig över att jag tog ut grabbarnas 3-hjulingar och låta dom också cykla till Mummu & Puua och själv kör jag Olivia i vagnen- men det gick bra, jag behövde inte slänga cykeln i diket. Danilo har fattar hur man kommer fram, så han cyklade själv hela vägen. Jonathan fick man putta på ibland, och när vi mötte Puua så ville han inte cykla alls.
Danilo och Jonathan har "riktiga" cyklar också som dom fått från sina kusiner (en från Dewin och den andra från Senastian) men där har det inte gått lika bra. Dom bromsar mest... 2 tramp fram och sen bromsar dom. *suck*
Övning ger färdighet, right?

På tal om annat- vilken natt jag haft. Alla förutom Danilo har vart vakna 1 eller flera gånger på natten och jag har fått gå upp och styra upp det.
Vid 6 trodde jag att en minigris smygit sig in i vårt sovrum av nån konstig anledning, men det var lilla Olivia som låg och var täppt i näsan.
God morgon liksom?
Och Vanessa höll sin vanliga morgon konsert inne på sitt rum, det hör till våra mornar nu, att höra "skön"sång från Vanessa innan primadonnan kliver upp.

Ha en fin dag allihopa, passa på och njut av solen nu!
Kram!


Valborg del 2

(Tidsinställt inlägg)
Fortsättning på Valborg.
Eftersom vädret faktiskt var väldigt fint framåt kvällen där i tisdags så var det bestämt att vi skulle till majbrasan. 
Sprang bara hem för att hämta mera kläder till allihopa och så gick vi.
 Det är trots allt en tradition som man jag bara måste hålla, och barnen tycker också att det är jätte spännande.
 
Vi träffade en massa vänner och bekanta, barnen sprang runt och var glada- precis så som det ska vara. Kön till sockervadden var 19367465 meter lång så den struntade vi i.
 
Min syster är också en linslus?
 
Flickan bredvid Nicole är Iris, från dagis.  När dom såg varandra började dom hoppa runt och så tog dom varandra i handen och bara sprang iväg! Min Nicole? Sprang iväg utan att meddela? Hmm. Men jag höll koll på henne och hon tyckte att det var jätte skoj.
 
Jag & Danilo
 
Både han och Jonathan blev helt slut, knappt så dem orkade stå upp ens. 
Ja, ni ser ju att han var mer som en trasdocka..?
 
Danilo, Karo, Jonathan & Mummu i väntan på att brasan ska tändas...
 
Vanessa med sin snygga pose!
 
Felicia & Dewin
 
Stackars Andres som fick bära båda grabbarna ända hem med sin onda rygg. Vi borde ha tagit med oss extra vagnen från Mummu & Puua, det är ju ändå en bit att gå hem.
 
Nicole & Iris
 
 
Behöver jag tala om hur snabbt allihopa somnade när vi väl kom hem?
 

Kiiiikkkaaaa

Olivia första gången på gungan idag! :D


Finaste twinsen ♥


Nu snackar hon igen

Klockan är 02:25 och Olivia ligger och snackar med sin låtsas kompis igen...
Verkar vara jätte viktigt eftersom hon inte skutar fast jag stoppar in nappen 150 gånger..........!!!!

Undrar hur länge damen ska diskutera inatt då?
Jag bytte blöja på henne och hämtat ersättning, nu borde hon (-och jag!) sova. Zzzz...

//Satu- Sleepless in Haninge


Valborg del 1

Gaaah, skrev precis ett långt inlägg som försvann!
Den här datorn är verkligen inte rolig att jobba med just nu, det tar hundra år att få in bilderna, varför har den börjat gå så trögt?
 
Iaf så skulle jag skriva om tisdan. Dewin fller år på Valborg, så för att göra inläggen lite kortare (så att ni inte somnar) så delar jag in denna dag i två delar.
 
I tisdags hade dom ju Valborgsfirande på förskolan som jag & Olivia gick på. På stora Nicole & Bessas avdelning hade dom dukat ett långbord och bjudit över lilla avdelningen på fika. Dom hade ordnat så fint med ballonger, saft, raggmunkar, mackor, munkar, popcorn mm.
 
Riktigt festligt!
Därifrån gick vi direkt till syrran för Dewins 6-årsfirande. Eller inte direkt, vi tog en snabb vända hem för att hämta med oss pappan i huset och byta kläder och tvätta av Jonathan & Danilo.
 
Väl på kalaset så sjöng vi för Dewin och han blåste ut sina ljus. Kan inte fatta vart tiden går, tänk att han redan är 6 år?
 
Anna (<---min svägerska) gosade en massa med Olivia
 
Dewin och Sebastian låste in sig i förrådet för att få leka ifred, dom uppskattar visst inte Danilo & Jonathans sällskap...  Så dom passade då att hålla Puua sällskap och spela lite Beyblade...
 
Min söta hjälpsamma charmtroll Danilo
 
Och min lille älskade krigare Jonathan
 
Danilo tog denna bild på mig 
 
Snuttisen Olivia 
 
Morbror Stefu retas med Nicole 
 
Karolina
 
Nukke & Mummu
 
Mummu tog "bara" 1 glas vin 
 
Meeera bebis gos
 
Medans vi väntade och funderade på om vi skulle gå till majbrasan eller inte så gjorde Karo iordning korv med bröd till barnen och varma mackor till oss andra. Ute blåste det storm, spöregnade och t om haglade (!), men lika snabbt som det kom så försvann alla molnen och solen tittade fram. 
 
Älskar dig min gullunge!
 
 
TACK Karo för allt, LOVE U! 
 
P.S Del 2 av valborgs firande kommer inom kort 
 
Hur var eran Valborg förresten?
Gick ni till brasan?
 

Dewins kalas i Lek Vegas

Vet ni att jag har huuur många bilder som helst på min "blogg-mapp" (<--mapp där jag lägger bilder som jag vill lägga på bloggen) och har inte riktigt haft tid att lägga in dem, så nu är det dags att börja tömma. Olivia sover nu så jag passar på.
 
Sorry syrran, jag vet att du väntat på dom här bilderna, men här kommer dom nu! 
Bilderna från söndagens kalas för Dewin i Lek Vegas.
Kommer ni ihåg hur jag skrev på söndag morgon att det var lite stressigt med att fixa allt då Andres inte kunde följa med dit? Det löste sig ändå- jag och alla barnen fick plats i min syster Karos bil, Felicia och Dewin åkte med sin pappa Patrik. Tack för skjutsen Karo! Puua följde dock inte med, han hade ont i huvudet, men det gick jätte bra ändå. Och ensam var jag ju inte med dem egentligen :)
Barnen fick på sig ina armband där och drog iväg på lek och bus.
 
Danilo såg ju den där bilen det första han gjorde när han klev in, och sen har han inte lämnat den i många minuter.
Han och Jonathan bråkade om den ett X antal gånger...
Tjejerna såg jag inte så mycket dom hade så kul där, speciellt då Emma & Felicia var med och drog iväg dom på äventyr. 
 
Efter ett tag kom ett stort gäng med äldre barn och ljudvolymen steg så man knappt kunde höra varandra. Stackars Olivia som inte riktigt kunde komma till ro och vila.
 
Två bilder innan alla hade kommit: (bara mina och min systers barn)
 
 
Let the party begin!
 
Moster Karolina med Olivia
 
Födelsedagsbarnet Dewin! (innan han kutade iväg igen)
 
Stolt storasyster
 
Bessa & Fellu
 
Karo ville ha en bild på henne & Dewin, men han bara sprang förbi henne... 
 
Till slut efter några vändor i kanan så lyckades jag fånga dem på bild, wohoo!
 
Nukke på studsmattan
 
Gos med fina Emma
 
Sötingarna Vanessa & Felicia
 
.... fortfarande i bilen....
 
Efter ett tag var jag tvungen att ta ut Danilo från bilen, för Jonathan ville också köra, då var det liv vill jag lova. Han slängde sig i ett hörn och tjurade.
 
Min lilla dotter & jag
 
Efter en stunds lek var det dags för fika. Danilo sjöng för full hals när han klev in i kalasrummet med paketet 
 
Moster Karo gav Olivia också lite glass att smaka på, och hon smaskade som aldrig förr! 
Morbror Stefu fick hålla henne, hon dreglade ner hans jacka, sorry brother... 
FÖRSTA GLASSEN!
 

Tack för kalaset Dewin  med familj! 

 

28 dagar kvar!

God morgon!
Är det bara jag eller finns det fler som är helt virrig med dagarna? Känns som måndag idag!
Jag har fått iväg barnen på förskolan, jisses vad jag hann räkna till  både 10 och 10 000 mååånga gånger under morgonen.  Olivia vaknade lite innan 6 idag, jag flyttade över henne till våran säng och sen har vi legat och myst. Jag hade hoppats att hon skulle ha somnat en stund till, men icke. Sen började alla vakna en efter en och morgon bestyren var i full gång.
 
När det var dags att börja klä på sig till dagis så började Olivia gråta, jag gav henne nappenn och snuttisen, för då var hon minsann sömnig och ville sova, men hon kom inte till ro, för att alla syskonen tjaffsade och gnällde.
ALLA ville ha hjälp samtidigt och när jag bad dem vänta på sin tur så blev det världens gnäll och vissa (<---Vanessa) började klä av sig allt istället. Dom hade visst ingen tålamod alls denna morgon... 
Och mitt testades till max verkligen. Olivia grät hela tiden medans jag försökte hjälpa till att klä på alla snabbt.
Och Nicoles helsinkis (<---ni har märkt att det är mitt nya svorord) skit skor! Ni vet dom nya som hon prompt ville ha nu i vår? Dom går ju för fasiken inte att få på henne! Det är såna där converse modeller med dragkedja vid sidan, man öppnar dragkedjan och släpper på snörena, och ändå går det inte! Jag hade gärna kastat dom i majbrasan om hon bara haft ett par skor att ha, för jag blir tokig med dom skorna. Speciellt imorse när Olivia grät och resten inte fick på sig sina kläder. Det blir nästa köp- nya skor till Nicole.
 
På tal om inköp så tittade jag snabbt igenom barnens sommarkläder igår och kan bara konstatera att allihopa behöver en massa nya sommarkläder. Olivia har ingenting så där får vi börja från scratch, men även resten av ligan behöver nytt.
En fet drömvinst skulle sitta fint just nu. Jag läser på andra bloggar att flera av er är redan klara med nya sommargarderoben till barnen, jag har inte ens börjat.
 
Men jag har tjuvkikat och har hittat en massa fint!
 
Här räknar vi dagar till Nicoles 5-årsdag för fullt nu. Eller ja, det har vi (<---damen själv) gjort sen ca. 6 månader bakåt nu. Men nu är även jag med i svängarna, för nu är det "bara" 28 dagar kvar tills min lilla Docka fyller en hel handfull!
 

GRATTIS EMILIO!!!

Idag fyller barnens kusin (Andres brorsson) Emilio 11 år!
Hoppas att du får en jättefin födelsedag söting! 
 

Here we go again

Så har Jonathan ännu en gång somnat på trampbilen när Puua drog omkring med den. Jag börjar fundera om inte John Blund har slängt alldeles för mycket sömnsand på den, för den som sitter just där tvärslocknar jämt!


Nä ni, ledsen för det korta inlägget men jag måste tydligen hitta ett "skräpkod" i nån av mina tusentals inlägg och åtgärda det så att inte texten blir sådär liten som den kan bli lite här och där.
Helsinki! HUR ska jag hitta det!?
Det enda hjälp jag fick var att trycka på "kommentera" i varenda inlägg och den som ser "konstig" ut har skräpkoden i sig. Någon som har upptäckt något sådant ca.2-4 månader bakåt....?
Nä, tänkte väl inte det.

Imorgon kommer ordentliga inlägg med en massa bildbomber! :)


RSS 2.0