Sista dagen & finskt SISU!

Hej!
Jag ligger efetr med helgens bilder, jag veeet! Men tiden vid datorn har inte riktigt funnits.
Idag går barnen sin sista dag på förskolan, sen börjar deras s o m m a  r  l o v !
Jag har lovat dom att vi ska iväg och köpa "sommarlovsglassen" när Andres kommer hem från jobbet.
Det är en tradition från när jag och mina syskon var små att efter skolavslutningen handlar stora mjukglassar. Så det ska våra få också 
 
Som ni kanske förstått så fick Vanessa börja sitt sommarlov redan då i fredags när hon ramlade från sängen och bröt handen på 3 (!!!) ställen. Hon mår bra och gör allt som hon brukar, fast med bara en hand.
Jag ville inte att hon ska gå till dagis idag ändå, för jag vill ändå kunna ha koll på henne. Så hon är hemma idag med mig och perlita. (<---Olivia)
 
Hon är en liten tuffing den där tjejen.
Finskt SISU har hon så det räcker och blir över. 
 
Cykla skulle hon göra också. Tokungen!
 
Vi sitter och väntar på posten, dom skulle ju skicka en remiss till oss om tiden till specialisten. Det skulle bli antingen tis/ons eller torsdag, då ska dom röntga igen och vi får domen om det blir en operation eller gips.
 
Ikväll ska vi äntligen få ordning på våra köäder här hemma. Vi har ju vart ute efter en garderob som rymmer både mina och Andres kläder. Den vi har nu är gammal och trasig, den fanns här när vi flyttade in och saknar hyllplan. Så kl'äderna ligger uppslatpalde på varandra i stort sett, och bakväggen där är trasigt. Tur att vi har vita skjutdörrar som täcker skitet. Vi har hitatt en garderob på Blocket, precis en sån som vi var ute efter, men betydligt mycket billigare.
Resultatet får ni se senare, och denna ska stå i hallen så jag får flytta på möbler.
Ett steg närmare rumsbyten, då grabbarna ändå ska ha vårat sovrum och våran "gamla" garderob står där nu. Så där blir det tomt nu.
 
Nu ska jag gå och koka kaffe, vi ska få lite fika besök från fina Liinamaija! 

Kommentarer
Postat av: Synnöve

Härligt med sådana traditioner som ni har, vi försökte också att ha sådana traditioner. En som lever kvar än hos mina nu stora barn (18,23,27 år) är att få varm choklad med vispgrädde på födelsedagsmorgonen. Det är riktigt choklad det handlar om inte ngt pulver ;-) Avslutningarna hade vi alltdid haft fika med goda vänner hemma hos oss, ett år så var det typ 17 vuxna och 30talet barn i åldrarna 2-16 år.
Hoppas det blir bra med Vanessas hand nu, tråkig start på sommaren. Finsk SISU är bra det! Finns en hel del av det i mig o min familj också. Lycka till nu och stor kram till er.

2013-05-27 @ 14:50:51
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback