Flera SVAR!

Va kul att ni uppskattade mitt svar-stund igår, direkt poppade det upp massor av fler frågor som jag tänkte köra med direkt så de inte samlas på.
 
- Mummu är "mormor" på finska :) "Puua" är ett smeknamn på "morfar" som min systerdotter kom på när hon var liten. Sen dess har det följt honom, och alla kallar honom för det :)
(Egentligen heter mina föräldrar Tuija & Raine)
 
- Hårspännen och diadem gillar Olivia inte. Tofsar går bra, men som sagt- vid något tidpunkt så drar hon av sig dom, men då sätter jag bara upp dom igen. Att klippa håret är ett alternativ, men vi vill inte göra det. Hon vänjer sig, det är inga problem att sätta upp det igen. :)
 
- Andres äldre barn är 20, 27 och 29.
- Hur vi träffades har jag skrivit upp i ett tidigare inlägg under Kategorin "Satus SVAR". Hojta till om den inte hittas där ;) Det är alltså ca. 16 (?) års ålderskskillnad på oss och märks väl inte på annat sätt än att han hade stora barn sen innan, och ja, hunnit med med lite mer än jag då, haha.
- Jag tror att det var jobbigt för hans 2 äldsta speciellt när vi träffades, såklart. Jag är nära i åldern på dem två så det var säkert jätte konstigt. Dom har inte sagt något om det till mig, dock.
Hans yngsta son var bara 11-12 år när vi började ses, så där var det inte lika jobbigt. (tror jag??)
 
- Matfråga. Det är svårt att få alla barn nöjda vid varje måltid, det är alltid nån som inte vill äta, inte tycker om osv. Men vi försöker variera maten jätte mycket, göra något som alla skulle tycka om, men så många viljor och smak det finns i familjen så är det nästan omöjligt varje gång.
När jag gör te x lunch så blir det alltid något enkelt som jag vet att alla äter. Olika pasta, ris, pommes, korv, köttbullar, fiskpinnar och alltid med grönsaker till (som i stort sett bara Nicole äter). Jag är ingen höjdare på att laga mat, det är Andres som är utbildad kock och lagar middag varje kväll. =) han är grym på att laga mat och varierar mycket från kväll till kväll som vi får en allsidig kost ;)  Stackars barn om det bara var jag som stod för maten, haha..
 
- Några är nyfikna på vårt bröllop, och jag tänkte skriva om det sen när vi har vårat bröllopsdag (1.3) Hang in there!
 
- Andres är född i Uruguay och flydde till Argentina när han var ca. 5 år. Därifrån flyttade dem till Sverige när han var kring 11 år.
 
- Någon frågade varför jag skulle bli ledsen om mitt barn kom hem och sa att h*n var gay?
Säg mig en förälder som skulle bli superlycklig? Klart jag skulle bli ledsen, det är inte lätt att vara gay. Men som sagt- det skulle nog gå över och jag skulle inte älska mitt barn mindre för det.
 
- Vad tycker Andres om att jag bloggar...? Hmm.. jag vet inte faktiskt? varken bu eller bä antar jag. Han är inte som Mirkas man (fam Annorlunda) som driver på och pushar mig till att skriva inlägg. Han är mer som att : "Jahop, det här lär ju hamna på bloggen!" Han läser här ibland och läser era kommentarer.
Han tycker inte att jag behöver skriva om allt dock, vilket jag inte heller gör, haha..
 
Så där ja, nu var dem svaren klara :)

Kommentarer
Postat av: Enna

Om ni skulle få vara med i familjen annorlunda skulle ni ta chansen?
Du vill ha 8 barn men tror du det blir så?
Själv tycker jag du ska ha så många du kan hantera och ekonomi för, för syskon är något det kommer ha med sig hela livet (:

2014-02-12 @ 16:06:07
Postat av: Emma

Tack snälla! :)) Jag går genast till Satus svar och läser mer!

2014-02-12 @ 16:20:00
Postat av: Emma

Oj! Andres var väldigt ung när hans äldsta barn föddes! Tackar å bockar - jag fick svar på allt! :))

2014-02-12 @ 16:55:12
Postat av: mamma24sju

Min man är också sexton år äldre än mig men han hade inga barn när vi träffades så vi har bara våra gemensamma. Tänker heller aldrig på åldersskillnaden och ingen har kommenterat direkt till oss i a f. Det det kan märkas på är väl att vi inte har några gemensamma kompisar och minnen från förr...vi var ju liksom inte ute och roade oss samtidigt. Och att hans föräldrar är typ lika gamla som mina farföräldrar... Tyvärr är han inte kock. Vad lyxigt! :-)

2014-02-12 @ 17:31:17
Postat av: Jas

Hej ifall du tycker att denna frågan är för personlig behöver du inte svara, det är bara jag som är onödigt nyfiken.
När Andres son Micael gifte sig, pratade du om att du inte trodde att han ville ha dig där på grund av något som hänt tidigare.
Jag skulle vilja ha en liten förklaring på vad du menade då.

Förlåt om du tycker det var en okänslig fråga du behöver som sagt inte svara om du inte vill :)

2014-02-12 @ 22:42:07
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback