Vanessas Nya Skor

Vanessa är en riktig tjejig tjej och älskar allt "typiskt tjejigt" såsom skor, väskor, nagellack, leksmink, läppsyl, håraccesoarer, glitter och glamour. Hon har alltid varit så och jag har ingen aning om vart hon fått det ifrån för jag är ju inte en typisk väsk/sko-tokig tjej. Eller jo, hon måste ha fått det från sin moster! Faktiskt. Smiley
 
Men så hr hon frågat efter nya skor hur länge som helst nu. Såna med skosnören, var visst viktigt.
Iförrgår när vi var i port73 så frågade hon sin pappa och dom gick in på 2 skoaffärer och kom ut tomhänta. Hon visste exakt vad hon ville ha, och så gick dom in på den 3.dje skoaffären. 
Jag såg Andres min, han var skrattfärdig av Bessas val av skor, men lät det gå. klart hon skulle få välja, och dessa har hon suktat för så länge.
 
Det stod VANESSA skivet på dom redan på hyllan i skoaffären, this is soooo her!
 
Hon har gått omkring med dom hela förmiddan här hemma...
 
Mitt lilla fina hjärta ♥
Jag bara beundrar det här hos henne- att hon är så bestämd med vad hon tycker om och vad hon inte tycker om.
Det har fått mig att tänka om lite i klädväg för henne. Jag brukar ta fram kläder till henne som jag tycker är fina och skulle passa. Och sen har det blivit världens liv på henne för att hon vill inte sätta på sig dom kläderna, för att hon tycker helt enkelt att dom är fula. Och jag ska bara få min vilja igenom och att här bestämmer jag och nu tar du på dig dom kläderna som jag har valt. Vanessa är ingen bebis längre. Hon är så mycket mer medveten över hur hon vill se ut än vad jag velat erkänna. Och det är väl något som jag måste acceptera. (Inom rimliga ramar nu såklart) 
 
Jag har funderat på att gå igenom hennes garderob här i dagarna för att ta bort sådant som är för litet och se vad som behöver fyllas på inför vår/sommar. Och sen tänkte jag att hon får följa med mig och shoppa och välja kläder själv.
 
Nu ska det inte behöva missuppfattas det här heller. Självklart ska jag se till att hon är ordentligt klädd, anpassad till väder osv och att det ska matcha på något sätt. (den kontrollen släpper jag inte) men hon får vara med och tycka vilka kläder hon vill ha, som hon tycker är fina. Och inte köpa plagg till henne som jag tycker är fint och hon inte tycker om.
 
Hon är supermedveten, te x så kan hon använda bara och endast svarta tights varenda dag. 
Hon hatar mjukisbyxor. Jag köpte några par till henne i julas och hon bojkottar dom.
 
Jag tycker ändå att det är viktigt att dom ska få utveckla sin egen smak, sin egen stil.
Och jag beundrar denna tjej för att hon vågar hitta sin egen väg. ♥
 
Mina sötnosar ♥♥
 
 
Nicole är annorlunda. Hon nöjer sig med dem kläderna som jag väljer ut till henne och hon säger aldrig att hon inte vill ha på sig det här. När jag ber henne gå och välja kläder så blir hon lite osäker och kommer och frågar om det blir bra det hon valt. Jag inser att jag kanske behöver ge henne också mera frihet att få bestämma själv, för hon kan.
Hon är mer försiktig och tillbaka dragen, det har hon alltid varit. Jag önskar att jag kunde ge henne massor av självförtroende och mod. Man växer med ansvar sägs det ju.
 
Shoppingrunda för mig och brudarna!
Behöver bara gå igenom garderoberna och se vad som behöver fyllas på... ;)

Kommentarer
Postat av: Victoria

Hej! Vilken underbar blogg du har. Hittade hit nyligen och nu är jag fast :) dina barn är så otroligt söta! Grattis till lilla Kevin, vilken sötnos! En fråga, vad jobbar ni med som får det att gå ihop med så många barn? Hoppas du inte tar illa upp av frågan men jag och sambon drömmer om en stor familj men ser ekonomin och våra arbeten som ett hinder för det så spännande att höra. Stor kram och tack igen för en härlig blogg

2014-05-03 @ 20:08:40
Postat av: Alexandra

Här har vi samma tjat med 2 av flickorna (9 & 3,5år). Det värsta är att 9åringen prövar i butiken o allt är så bra. Sedan duger plagget 1-2gger o sen är det obekvämt mm!! Köper så klart INTE nya kläder åt 9 åringen men hatar det att hon har såpet fyllt med kläder men inget går att ha på. Suck!

2014-05-03 @ 20:16:16
Postat av: Anna Köhler

du gör helt rätt :) jag har två barn 6 o 8 år dem får bestämma också vad dem vill ha dem är t-shirt o mjukisbyxor killar :) inget annat så dem väljer annars blir det liv :)

2014-05-03 @ 20:31:31
Postat av: Camilla 33 år och 10 barnsmamma

Jättefina skor :-D
Här har vi oxå tjejer med egen smak,ibland får man bita sig i läppen på vad dom har på sig men gillar dom det så gör dom ju haha
Kram Camilla

2014-05-03 @ 20:31:54
URL: http://www.minstorafamilj.se
Postat av: Rebecca

Min dotter har alltid (sedan ca 1,5-2 års ålder) haft väldigt starka åsikter om vad hon vill ha på sig. Något vi först la oss i men senare tänkte mer "en mindre strid" vilket var välkommet :) Jo, lila, orange ihop och rosa och rött. Inga problem, det är bara färger och folk vet ju hur viljestark vår tjej är. Till killarna har det aldrig varit problem med kläder. Kram

2014-05-03 @ 20:50:43
URL: http://www.rebeccapettersson81.blogg.se
Postat av: Linda

Det där är svårt. Min tvååring är dock också väldigt bestämd över vad hon ska och vill ha på sig. Hon får vara med i affären och välja, men eftersom att jag vet vad hon gillar så är det fortfarande ganska lätt att handla till henne utan att hon är med :) Bara det är blått eller rött eller med elefanter på, så går det mesta hem :)

Men det är ju kul det där att de blev tvungna att gå in i flera skobutiker innan hon hittade "sina" skor, vilken fin tjej ni har :)

2014-05-03 @ 20:51:23
URL: http://frugan.se
Postat av: Annika

Du verkar va så vettig :-D håller helt med dig om att barnen ska få va med och bestämma vad de ska ha på sig, så långt det går.

Grattis till det fina namnet på din son! :-)

2014-05-03 @ 21:08:48
Postat av: Carina Widell

Vanessa har valt jättefina skor. Idag är barn tidigt medvetna om vad de vill ha eller inte vill ha. Min son fick också välja ( inom rimliga gränser precis som du ). Köpte jag något utan att han var med som jag tyckte var snyggt och han inte tyckte om, så använde han inte det. Då hade jag så att säga "kastat pengarna i sjön". Det är roligt att se hur olika dina barn är, de är egna personligheter. Alla dina 6 barn är så söta och härliga barn. Ni kan vara stolta Du och Andres.

Svar: Tack snälla du <3
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-03 @ 21:19:10
Postat av: y

Genom att respektera din dotters val respekterar du också hennes integritet. Det i sin tur sänder en signal till henne att hennes gränser är värda att respektera. Det är något hon kommer att ha stor nytta av i sitt liv och i framtiden.

2014-05-04 @ 00:11:34
Postat av: Emma

vad fina skor:)
Roligt när dem utvecklas, hon börjar bli stor nu lilla Bessa:)
Kram

2014-05-04 @ 08:25:08
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Postat av: Natta

dina barn är bara för söta!, håller också med att barnen ska få välja kläder själv(till en viss gräns kanske), undrar lite hur behandlar du deras hår typ?, menar dom har ju så sjukt fint hår och långt hår(man är ju lite avundsjuk här :p)

Svar: Jag är också avundsjuk på deras hår! :/ Behandlar inte på något speciellt sätt, tvättar o lägger balsam ;)
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-04 @ 08:34:18
Postat av: marie

Sötaste Vanessa hon vet vad hon vill, det är bra. Du låter dom bli sina egna personligheter vilket är super. Tänk vilka fina barn du har och att vi får följa med på resan och se dom

Svar: Tack snälla <3
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-04 @ 11:53:27
Postat av: becka

klart hon ska bestämma. min dotter har valt kläder själv från när hon var 2 nu är hon 5 och skulle aldrig låta någon annan välja. hon är duktig på machning med :)

2014-05-04 @ 16:38:04
Postat av: Hanna - Min vardag som trebarnsmamma

Pojkarna bryr sig inte om det där med kläder men Ida som är 2½ vill bestämma själv. Så roligt att se hur det skiljer sig. Coola skor hon valde.

2014-05-04 @ 21:15:29
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Yvette

I vilken affär finns de skorna ?

Svar: Deichmann ;)
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-04 @ 21:25:50
Postat av: Karolina

Haha klart de stod Bessa på de haha... :) måste nog ha en matchande väska till ;)

Svar: Eller hur! :D Mosters tjej va? hahaha
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-05 @ 06:41:13
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Morhanna

MIn fyraåring vägrar också annat än leggings, och också väldigt bestämd i sina val. Så kul!

2014-05-05 @ 13:05:05
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/morhanna/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback