Kevins första BVC besök

Phew, äntligen kom jag in på bloggen! 
Igår kunde jag inte logga in på hela dagen, därav inget bloggande. Vilket resulterar att jag har hur mycket bilder som helst som jag vill dela med mig utav. 
 
Imorse var jag, Olivia och Kevin iväg redan vid 8 för att åka till BVC på Kevins allra första besök där.
Vad skulle jag göra utan min älskade hjälpsamma Mamma som alltid ställer upp när man behöver det?
Hon var här klockan 8 och såg till att barnen kom till dagis till klockan 9. ♥
 
Jag hade packat och förberett allting kvällen innan, för annars blir det lätt stressigt och jag springer runt som en yr höna precis innan det är dags att åka iväg.
 
Premiärturen med bussen var det också för Kevin och dubbelvagnen.
 
Gick hur bra som helst.
Våran hållplats är start och avstigningsplatsen, så det känns skönt att man vet att man får plats i bussen iaf, ja om det inte står flera vagnar där och väntar förståss.
 
Olivia lekte och utforskade allt i väntrummet på BVC..
 
Kevin sov i vagnen....
 
 
Allt gick jätte fint på BVC, han växer som han ska.
Han har gått förbi sin födelsevikt och väger nu 2 990 g och är 51 cm lång.
Han har alltså vuxit 3 cm på 12 dagar, vi mätte 3 gånger. Om det nu stämde att han var 48 cm när han föddes...
 
Vi pratade också om Rotavirus vaccination.
Det är en ny vaccination som dom i Stockholmslän har börjar erbjuda barn som är födda från och med 1 mars 2014.
 
"Rotavirus är ett virus som är den vanligaste orsaken till svår diarré hos barn under tre års ålder. Rotavirus är ett av de många virus som förorsakar de infektioner som ofta kallas maginfluensa, fast de inte har något med influensa att göra."
 
Har era barn fått vaccinet?
Vaccinet i sig är ingen spruta, utan det är nån slags sockerlösning som dom får i munnen, att suga på och det ges vid 3 tillfällen med en månadsmellanrum.
 
Hos oss skulle det bli aktuellt när Kevin är kring 3 månader.
 
Efter BVC besöket promenerade vi hem istället för att vänta på bussen. Jätte skön promenad, älskar att promenera vid Gropen, där kommer vi att spendera många dagar i sommar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Längtar tills liten i magen är ute när man ser alla mysiga bilder

2014-05-05 @ 11:24:03
URL: http://msn.blogg.se
Postat av: Rebecca

Min yngsta fick rotavirusvaccin i maj-juni förra året, dock fick vi betala för det själva då det inte ingår här men jag ville att hon skulle få det. Det ska täcka 2/3 delar av magsjukorna som går vilket jag tyckte lät väldigt bra, särskilt när man har många barn.
Dottern fick dock bara två doser då det var det som var "rätt" när vi pratade om det.

2014-05-05 @ 13:20:29
URL: http://vildbattingar.blogg.se
Postat av: Jessica

Rota vaccinet hör till vaccinationsprogramet i Finland. Ger bara lindriga symptom om det änns kommer. Typ samma kväll lite knip i mag/ mer spytt än vanligt/ mer kakka. Inget allvarligt alltså. Värre skulle det vara med riktig Rota sjuka... De små kan bli jätte dåliga av den magsjukan. Ofta blir det sjukhusvistelse då de så snabbt torkar ut.

2014-05-05 @ 13:40:35
Postat av: Tracy

Förra året gick min dotter rota virus när hon va 8 månader. Hon blev så uttorkad så vi fick ligga inne 5 dagar på sjukhus och efter hade vi en sköterska som kom hem till oss 2 dagar. Min dotter på 6 veckor ska få sin första vaccination nu i veckan. För mig känns det som en självklarhet att hon ska få de. Vill helst inte va med om det igen! :)

Svar: Det förstår jag!Grattis till ditt andra barn! <3
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-05 @ 14:33:38
Postat av: Joanna Eriksson

Jag skulle nog inte välja att ge det vaccinet. Både Lowa och Edwin är vaccinerade enligt svenska vaccinationsprogrammet hittills, men jag har blivit vääldigt skeptisk till alla vaccinationer, och bestämt mig för att inte vaccinera mera förrän jag verkligen läst på riktigt ordentligt. Har läst ganska mkt hittills, men kan inte säga att jag bestämt mig helt hur jag ska göra.. mer än att just nu lutar det åt det inte blir några fler vacciner alls, o att bebis inte heller ska vaccineras alls! Men inte riktigt hundra än.. ;)

Mitt tips är att läsa på om vad det där rotavaccinet innehåller, samt eventuella biverkningar osv innan du bestämmer dig!♡ o ni har ju lite tid på er!;-)

Kram

2014-05-05 @ 14:34:35
URL: http://joannaolowa.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Våra barn har fått det, här hör det till vaccinationsprogrammet. Minstingen fick 2 dagar lite lösare mage o inget annat.

2014-05-05 @ 16:05:57
Postat av: Jenny

Min dotter (15 veckor) har fått det här i England i form av några droppar på tungan. Inga biverkningar och min svägerska som jobbar på dagis säger att dom har redan börjat märka skillnad sedan detta introducerades här för ungefär ett år sedan. Viktigt att komma ihåg att man beräknar rädda livet på 750,000 barn i världen i dag tack vare vaccinations program. Det funkar inte om alla föräldrar skulle säga nej tack och där med förlita sig på att andra vaccinerar sina barn.

2014-05-05 @ 18:50:50
Postat av: nina

Skulle gjerne hatt den vaksinen til mine barn.
Jessica fikk rotaviruset da hun var nesten 2 år,hun måtte legges inn på sykehuset,var dehydrert.

2014-05-05 @ 19:08:52
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Ida

Hej!
Jag skulle aldrig tveka om jag blivit erbjuden vaccin mot rotavirus till våran yngsta. Våran mellersta dotter höll på styra med då hon drabbades av rotavirus 8månader gammal! Hon tappade 1kg i vikt på 3dagar...
Grattis till grabben!
Mvh Ida

Svar: Tack för att du delade med dig! <3
Me & My Baby Dolls & Gravid

2014-05-06 @ 09:21:32
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback