Danilos 4-års kontroll

Idag har Danilo vart ledig från dagis. Han hade tid på BVC för 4-årskontroll så han fick en ledig heldag med oss istället.
Kan vara nyttigt att ha lite egentid lite då och då med mamma & pappa. ♥
Det är inte ofta man har den möjligheten, Andres jobbar och jag är ofta själv med alla barn.
Och nu var det ändå bra tillfälle så vi slog till.
Andres åkte dit med honom eftersom han är den av oss som har körkort och Olivia var en tröttmössa så hon skulle gå och sova.
Det hade gått bra på hans 4-årskontroll- fast han behöver öva på att rita. Mycket! Smiley
Han ritar ju aldrig här hemma. Jag har inte ens lagt nån större tanke bakom det.
Varken han eller Jonathan har varit intresserade av att rita.
- Men på kontrollen ska dom kunna rita en gubbe och ett kors.
Jag kommer ihåg att Nicole inte kunde rita korset på sin 4-årskoll... och det kunde inte Danilo nu heller. (Vanessa kunde) Varför måste dom kunna göra ett kors för?
Och ingen gubbe kunde han inte heller rita. Så nu ska han öva och sen får han gå tillbaka om några månader och rita igen. Suck.
 
Han väger 13.7 kg och är 101 cm. Så han följer sin kurva jätte fint.
 
Han fick en bokmärke och ett kort till Biblioteket så att han får hämta ut en gratisbok.
Jag bad Andres att ta lite bilder som dokumentation till mig (=bloggen!) men det glömde han. Smiley
 
Nu åker jag Kevin, Olivia & Danilo till Handen med Mummu!
Imorgon fortsätter jag med info om barnen och fortsätter då med Danilo.
Ikväll tänkte jag svara på några frågor som ni har ställt, så passa på att fråga nu om ni funderar på något speciellt ;)
 
Glöm inte att följa mig på Instagram ni som har det för lite sneakpeaks ;) mybabydolls heter jag där ♥
Ha en fin dag alla fina läsare.
Tack för att ni finns :)

Kommentarer
Postat av: Colette

grattis till Kevin! han är verkligen söt :)
hur tänker du kring genusperspektiv med dina barn? har märkt att du använder mycket av de stereotypiska färgerna på dina barn, hur tänker du kring uppfostran? tänker du mycket på att inte göra skillnad mellan könen? hur tycker du att man ska göra när det kommer till genus? helt enkelt, har du något genusperspektiv i uppfostran?
än en gång grattis till ert nytillskott :)

2014-05-13 @ 17:14:08
Postat av: Erika

Hej! Här kommer lite frågor? Är du religiös? Hur hinner du med allt? Förstår att barnen delvis roar varandra och att du får lite hjälp med barnen av dina föräldrar men ändå. Det känns som Kevin o Olivia är jättelugna:-) är det så? Har du haft lugna bebisar? Tack på förhand/ Erika

2014-05-13 @ 17:14:32
Postat av: Rebecca

Vi ska på 4 års kontroll imorgon :) Läste lite om vad de förväntas kunna. Tänkte oxå på det där om att rita. Elliot gör det väldigt sällan här hemma. Han visste inte vad en huvudfoting var så jag visade några bilder. Ett kors ritar nog sjuksköterska först och sen ska barnet rita efter? Gå balansgång, hoppa på ett ben, stapla klossar samt syn, vikt, hörsel och längd är vad jag kommer ihåg på de andra. Tippar på 18 kg och minst 110 cm här. Kram

2014-05-13 @ 18:15:38
URL: http://www.rebeccapettersson81.blogg.se
Postat av: Rebecca

Jättefin blogg och underbara barn!
Jag undrar hur många barn du skulle vilja ha? Eller om du tänker något speciellt om det?

2014-05-13 @ 19:15:50
Postat av: Freja

Hej! Härlig blogg! Jag är nyfiken på vad Danilo och de andra heter i andranamn?

2014-05-13 @ 19:44:08
Postat av: Emma

Hej
Jag det där med att de ska klara rita en huvudfoting och ett kors är sååååå gammaldags! Vi har gått i från stegteorin för fler år sedan här i Sverige (att barn utv efter en stege och klara olika saker i olika åldrar) det gör de alltså inte och du behöver inte öva ett dugg hälsa er barn läkare det och be han läsa på lite nya teorier om barns utv så han kan lägga upp det för sin vårdcentral :) så de kan bedöma barnen bättre utan att skrämma barn och föräldrar :)

2014-05-13 @ 19:53:01
Postat av: Emelie

Kan du tänka dig fler barn eller räcker det nu?

2014-05-13 @ 20:37:07
URL: http://elwiz.blogg.se
Postat av: Linda

Hur många barn vill du ha? Skulle du tänka dig att medverka i familjen annorlunda?

2014-05-13 @ 20:54:07
Postat av: 3Barnsmamman

Så roligt att följa din blogg du är en inspiration för oss andra mammor! Brukar tänka när jag läser din blogg att jag önskar att jag hade haft en vän som du här där jag bor som inte bara tänker jobb & karriär och att man är knäpp som tycker om att vara hemma med barnen och vill ha en stor familj :-/ Hade du något fast jobb innan du blev föräldraledig/hemmafru? Var det du eller din man som tig intiariv till detta? Jag vill också vara hemma men just nu tillåter inte våran ekonomi detta :-( Hur lyckad du komma i så fin form så snabbt efter förlossningen? Vad/hur tränar du? Hur många barn vill du/ni ha? :-) Nu blev det måånga frågor! :-)

2014-05-13 @ 21:01:36
Postat av: Elin Sahlén

Tycker de är så dumt med dessa tester, snacka om att granska rejält.. nä, dumt tycker ja helt klart!

2014-05-13 @ 21:08:33
URL: http://esahlen.blogg.se
Postat av: Fia

När tjejerna va på sina fick dom också rita och jag förstår inte den grejen heller. Nu kunde båda två rita både kors och gubbe för att gå tillbaka för en sån sak känns tramsigt! Alla barn är olika och alla barn tycker inte att det är kul att rita/måla. Neo han är 8 år och han gillar det fortfarande inte och har svårt för att rita däremot är han en jäkel på sport och vet och kan hur mycket som helst om fotboll, hockey och innebandy! ;)

2014-05-13 @ 21:23:21
URL: http://sofsan.se
Postat av: Jenny

Jag är 38 år och det kom just upp ett minne från min 4 års kontroll. Mamma tvinga mig att rita en gubbe varje dag i flera veckor innan haha. Jag klara det ändå inte men det har gått bra för mig ändå ;-)

2014-05-13 @ 22:04:01
Postat av: Helena H

Jag tycker det är jättebra med dessa tester på fyraårskollen. Det behövs fånga upp de som hamnat långt efter i utvecklingen om de ska klara förskolan och skolan sedan.
(och då menar jag inte så "enkla" saker som att kunna rita vissa saker, utan mer "hela alltet")
Att kunna rita ett kors har väl att göra med att man ska kunna rita ett lodrätt streck och sedan flytta pennan och rita ett vågrätt streck så det "passar ihop". Alltså kunna tänka och utföra en sak som är lite klurig. En början på att kunna få ihop bokstäver alltså.
Var lugn du Satu, han ritar både gubbar o kors när du minst anar det. Plötsligt en dag så bara är det små söta gubbar på alla papper. :) (kors känns ju inte direkt lockande att dom ritar....)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2014-05-13 @ 22:26:32
Postat av: jennie östman

Våra söner verkar vara ganska jämnstora. Albin var på fyraårskontroll i februari och vägde då 14 kg och var 101 cm lång. Lite skoj tyckte jag!

2014-05-15 @ 22:37:31
URL: http://www.jenniebenni.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback