Tantan, läkarbesök och bråkiga ungar!

Klockan 03:40 kom far och son äntligen hem från sjukhuset. Jonathan pigg och glad då han sovit hela väntan, pappan inte alls lika pigg.
Jonathan har en kraftig infektion i halsen och fick en stark penicillinkur utskrivet.
 
När läkaren äntligen tog in dem på natten så frågade han om Tantan hade ont i halsen. "Jaaa" svarade han. "Har du ont i magen?" "Jaaa" svarade han.
han hade nog sagt att han har ont i håret på sitt huvud om bara läkaren hade frågat honom om det, så han frågade istället "Vart har du ont Jonathan?"
"Här" - Varpå han tar fram sitt lilla finger och visar en en veckas gammal liten skråma han har.
Smiley
Hello, grabben har suttit hela natten på akuten och när han äntligen träffar doktorn så visar han upp en liten skråma på sitt lillfinger?!
 
Idag är han hemma från dagis så att han blir kvitt sin infektion och så att han får vila.
Själv är grabben pigg och glad och det syns ingenstans att han skulle vara sjuk.
 

Stackars Andres som bara hann sova ca. 2-3 timmar inatt... för sen var det dags att åka med Vanessa till hennes öronläkare för återkontroll klockan 8. Hon fick en ny tid hos specialisten imorgon då hennes öra fortfarande var svullet. *suck*
 
Imorse lämnade jag järngänget till dagis och blev riktigt upprörd över en unge som spottade Bessa och en annan tjej rakt i ansiktet!!! Jag sa åt honom på skarpen, och jag struntar i att det inte är mitt barn. Det är alltid samma unge som bråkar, slåss och spottar och man hör om det mycket här hemma. Vad ska man göra??
Jag har sagt till personalen och dom säger sig tillrättavisa ungen varje dag, men det hjälper inte.
 
Jag hann bara hem och börja dricka en kopp kaffe innan det var dags för mig att gå till tandläkaren.
Rotbehandling där också, så nu har jag fått tider till nästa månad att plocka ut båda tänderna, dom ligger så långt bak att dom inte syns. Och så ska ett hål lagas också, innan den blir stor och blir värre. Så 3 besök hos tandläkaren nästa månad, jey! Hoppas jag hinner bebis kommer...
 
Bilderna är tagna precis innan Olivia la sig:
 

Nu ligger hon och sover och jag har satt på en film till Tantan, och själv ska jag lägga mig på soffan och blunda en stund, är helt tung i kroppen...
 
Imorse satt Danilo & Olivia och åt pan (=bröd) på soffan tillsammans ♥
 

Nu kallar soffan!
 

Kommentarer
Postat av: mormor

Hej!
Var har du köpt söta Olivias fina pippikläder?? Jag har en dotterdotter som älskar Pippi!
Fina barn och blogg du har
Kram

2014-03-06 @ 11:58:23
URL: http://birgittaxelsson.WordPress.com
Postat av: mormor

Hej!
Var har du köpt söta Olivias fina pippikläder?? Jag har en dotterdotter som älskar Pippi!
Fina barn och blogg du har
Kram

2014-03-06 @ 12:07:36
URL: http://birgittaxelssonwordpress.com
Postat av: Cecilia

Stackars kille<3 Men tur i oturen att det "bara" var en infektion, eller hur? Finns massa annat mindre kul det kunde va.
Mina tjejer har avlöst varandra sen efter sommaren här med hals och öron, det är sååå synd om dom och tråkigt.

Ha nu en fortsatt fin dag!

Kram från mig

2014-03-06 @ 12:16:17
Postat av: Anonym

Bra att du sa åt barnet, jag hade gjort exakt samma sak. Jag skulle skitit fullständigt i om det inte var mitt barn, jag skulle då inte bara stått och sett på! Bra gjort, verkligen.

2014-03-06 @ 13:17:51
Postat av: mormor

Hej!
Jag undrar vsr du köpt söta Olivias pippikläder?
Min dotterdotter älskar Pippi vore kul att få ge henne nån av de fina kläderna.
Underbara barn och blogg har du också!

Kram mormor

2014-03-06 @ 15:24:52
URL: http://birgittaxelssonwordpress.com
Postat av: Ghenno

Ohh så bra att det inte var något allvarligt med Jonathan. Även om infektion inte heller är så roligt.

2014-03-06 @ 16:25:13
URL: http://www.libanesenfransverige.blogg.se
Postat av: Jasmin

Oooh Gud vad jag älskar att läsa din blogg och alla era äventyr!
tack för du delar med dig!

kramar
Jasmin

Improve Your Life

2014-03-06 @ 19:59:50
URL: http://velvetdreams.blogg.se
Postat av: Helena H

Du är inte ensam om att säga åt andras barn, jag gör likadant jag med. Tycker personalen får turas om att punktmarkera barnet om det inte kan sköta sig. Och är det så att inte avdelningen klarar sig då, eftersom en personal hela tiden kommer få ägna sig åt det barnet, så får förskolechefen tillsätta en personal för den skull, eller komma på en annan lösning. Det ska inte få fortsätta när det handlar om såna saker som att ett barn inte vet hur man får och inte får göra, för när det sedan börjar i skolan blir problemen ofta ännu större.
Säg till chefen på dagis att ta tag i problemet hårdare. Andra barnen ska inte behöva stå ut med sånt från nån annan. Trist som sjutton att klaga o så, men för barnens skull måste man. Tyvärr.

2014-03-06 @ 21:28:56
Postat av: Rebecca

Ang utagerande barn på Förskolan. Eller andra beteenden som visar på att barnet ej trivs och är i obalans. Det behövs extra hjälp för sådana situationer, kommunen har ett antal specialpedagoger/utredare som är anställda för att se över det som ej fungerar i en barngrupp. Min starka rekommendation är att lobba för att kommunen sänder in en utredare som kan se efter och höra efter om det krävs extra insats för detta barn i likhet med de barn som får talpedagagog behöver enkel andra socialpedagog så de lär sig vad som är accepterat beteende. De arbetar ofta med hela familjen till de berörda parterna då ett barns agerande behöver insats från alla dennes miljöer som den vistas i för att en förbättring skall kunna ske. Att tjata hjälper föga om grundproblemet ej ordnas upp.

2014-03-06 @ 22:08:28
Postat av: meh.blo.gg

Tack för titten! Jag brukar tänka att när barn beter sig så så beror det nästan alltid på något. Min äldste bet barn när han gick på dagis och ju äldre han blev dest mer förstod vi att det berodde på att han inte kunde prata. Han har autism och det var hans sätt att visa att han var missnöjd när han inte kunde säga ifrån. Nu tror jag alltid att det finns en orsak till att barn beter sig "illa". Blir lättare att hantera det då fast jag fattar att du blir frustrerad, det blir alla.

2014-03-06 @ 22:19:54
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Fanny Palsander

Åh vad hon ser trött ut! Haha :)

2014-03-06 @ 23:48:13
URL: http://fannypalsander.se
Postat av: Kaffehörnan

Godmorgon kära du vad dom kan göra en tokig :) vilken natt. De borde bli snickarboa. Ha en fin fredag kram

2014-03-07 @ 05:20:27
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Alexandra

Skitjobbigt när det finns sådana barn. Tycker nog man får säga till andras barn om man ser att nån gör dumt åt en annan. Det som jag fastnade för var att du skriver att detta är ett dagligt beteende... Man börjar ju undra vad som verkligen ligger bakom ett såndant beteende. Tror nog barnet fattar att den gör fel...

2014-03-07 @ 08:07:54
Postat av: Sandra

Pustar ut så tur att det visade sig "bara" vara en infektion. Sådan otur era små hjärtan har nu. Öron och hals. =( Hoppas verkligen att det vänder ILLA KVICKT! Önskar er en toppen helg. Plus att jag önskar bort alla elaka sjukdomar nu på en gång <3

2014-03-07 @ 11:30:11
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback