* OROLIG *

Alla barnen ligger och sover och en säng är helt tom. Jonathans.
Idag märkte jag att Jonathans hals (<--- mandlarna?) var JÄTTE svullna, eller ja- det var inte alls svårt att missa, det stack liksom ut jätte mycket som om han svalt två ägg eller något.
Vi var hemma hos Mummu och Puua efter att ha vart ute och lekt i lekparken då Mummu bjöd in oss för nybakade bullar, och dom var också helt chockade hur svullet det var.
 
Jag ringde till närakuten och dom hade inga tider alls, proppfullt sa dom. Om han är jätte påtagen så måste vi mot akuten i stan, annars kunde jag ge honom alvedon och ringa imorgonbitti.
 
Vi kom hem till middan och Andres tog en titt på honom och sa att han åker till akuten ändå. Med eller utan tid.
Läkaren tittade på honom en halvtimme senare...
Han skrämde nog Andres riktigt ordentligt för han var helt förskräckt och sa att det är inte alls normalt, att dom måste åka in till sachsska direkt. Kul när man inte får en bättre förklaring från läkaren än sådär!?
Ja, men dom åkte till barnsjukhuset istället- där dom har 4-6 timmars väntetid!!!
Andres batterier på mobilen var nästan slut, så dom fick komma hem och hämta det, så jag passade på att packa ner lite gott åt dem. Kaffe, saft, mackor och bullar, Jonathan sov i bilen, helt slut stackarn.
 
Den snabbkollen dom har gjort så var hans värden bra, så det är säkert inget att oroa sig för, men ni vet...
Mammahjärtat är oroligt ändå. jag vill ju bara ha honom här hemma, sovandes i sin egen säng. Min lille älskling. ♥
 
Tog en bild hemma hos Mummu & Puua:
 
 
Ser ni hur svullet det är?? Han mår bra för övrigt, han har inte klagat eller verkar trött eller nått annat.
Jag vill bara veta vad det är för fel. Hoppas att dom slipper vänta alltför länge så han kan krypa i sängs och få sova gott. och stackars Andres som också såg helt slut ut... :(
 
Det är bara en massa spring hos läkaren för våran del just nu. Imorgon klockan 8 ska Vanessa på återkoll för sitt öra, och klockan 10 ska jag vara hos tandläkaren. Cheez!
 
Jag borde nog sova strax så att jag ska orka med nästa dag, men hur ska jag sova när min lille prins inte är hemma med sin mamma? ♥

Kommentarer
Postat av: Karolina

Cheezez! Hoppas allt är ok! Pusu beso

2014-03-05 @ 22:12:01
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Helena H

Åh fy vad svullet det är! :/ Stackars lilla Jonathan. <3

2014-03-05 @ 22:17:38
Postat av: Anita

Det där är med all säkerhet en körtel som har svullnad. Troligtvis helt ofarligt

2014-03-05 @ 22:19:05
Postat av: Frida

Huwa förstår att ni blir oroliga... vill bara skicka en hälsning och ett försök till lite lugnande, min pojk såg ut precis sådär fast ännu mer svullen och det visade sig vara körtelfeber, alltså inget farligt:-) hoppas ni får svar snart och att lille man piggar på sig snabbt kram kram

Svar: Tack snälla!! Vad hade han för mer symptom, din son?
Me & My Baby Dolls

2014-03-05 @ 22:26:12
Postat av: sandra

Men lille stackarn. Förstår att ni är oroliga. Skickar tankar till er. Hoppas han mår bra och att ni snart är hela familjen samlade hemma igen.

Svar: Tack! <3
Me & My Baby Dolls

2014-03-05 @ 22:53:11
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Angelica

Hej!!

Jag bloggar inte längre, ingen tid för sånt!
Men förstår va du menar med att en säng är tom. Filip sover hos farmor fast jag hade velat gå in o pussa på han nu.
Hoppas han kryar på sig fort! Halit

2014-03-05 @ 23:01:48
URL: http://www.sagaohfilipsblogg.blogg.se
Postat av: Joanna

Jag har haft körtelfeber och kunde knappt svälja mitt saliv :( Så ont gjorde det. Klagade han på ont i halsen? Kram på Er!

Svar: Nej han har inte klagat alls :(han hade dock halsfluss för ca. 3 veckor sen...???
Me & My Baby Dolls

2014-03-05 @ 23:06:49
Postat av: Karro

Krya på dig, Jonathan!

Du får gärna berätta vad det var/är när du vet, så man vet om barn eller andra i ens närhet drabbas.

All lycka till er!
Hoppas det går bra!

Svar: Tack! Det ska jag göra!
Me & My Baby Dolls

2014-03-05 @ 23:07:29
Postat av: Emma

Skickar styrke kramar och hoppas han blir bättre! :)

Tips är googla inte alldeles för mycket för de kan komma upp lite mer hemska och allvarligare saken så du inte stressar upp dig :)

2014-03-05 @ 23:56:49
Postat av: Malin -Mamma och Änglamamma

Åå hoppas det blir bra snabbt!
Kram

2014-03-06 @ 00:38:24
URL: http://josefinaelma.blogg.se
Postat av: Hjördis Pedersen

Stackars liten. Krya på honom när han kommer hem. Kram

2014-03-06 @ 00:52:32
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Ibland kan en förkylning sätta sig där och svullna upp utan att man har symptom. Men kolla det ändå för säkerhetsskull såklart :)

2014-03-06 @ 07:55:43
URL: http://www.natalis.se
Postat av: Frida

Hej igen!
Nu kanske ni redan fått svar på vad det är men eftersom du frågade efter hans andra symtom så var det inte så mycket annat än jätte jätte svullna körtlar till en början, han sprang och lekte och höll igång precis som vanligt lite tröttare bara. Efter ett tag fick han även feber och fick något förstorad mjälte. Har även själv haft körtelfeber som mindre men jag blev inlagd och opererad 3 gånger innan de kom på att det var körtelfeber då även jag bara fick extremt svullen körtel (som en tennisboll) och inte så mycket andra symptom så det kan nog se väldigt olika ut och lite klurigt att komma på (måste testa för just det) så har ni inte fått ngt svar så fråga efter prov för körtelfeber. Hoppas ju att ni redan vet alltid jobbigt att vara oviss... kram

2014-03-06 @ 10:17:29
Postat av: Lotta

Påssjuka`?

2014-03-06 @ 17:15:20
Postat av: B

Hej satu. Måste bara kommentera detta då jag tidigare skrivit om min mycket smale son där man valde o ta bort hans halsmandlar för att de skulle hjälpa honom o öka i vikt. Iaf så såg min so. Exakt ut så om halsen så fort han var minsta förkyld eller sjuk. Han var ofta sjuk o även när han var frisk så var hans halsmandlar sådär framträdande.

En läkare beskrev de såhär till mig, när man har infekterade halsmandlar bildas se bakterier som skyddar halsmandlarna o ser till att halsmandlarna skyddar kroppen mot värre infektioner, men varje gång man sväljer så åker många av dessa "skyddande bakterier" ner i magen O där har de tvärtom effekt o påverkar tarmfloran bl.a. Kan den störa näringsupptaget. Därav att viktökningen blir otillräcklig. Min sons halsmandlar var stora när han satt upp o doktorn tittade in i hans hals men när dom tittade när han låg ner så blockerade hans halsmandlar hela svalget. Min son tyckte inte om någon mat det var alltid en kamp. På min son minskade man bara ner på halsmandlarna (inte lika jobbig operation) detta var i oktober 2013 idag ca 5mån efter har han ökat bra i vikt o äter som en liten häst. Han älskar mat nu helt plötsligt. Min son var inte ens med på viktkurvorna innan nu är han uppe på -2 rundat på sig bra. Läkarna vill helst ej göra halsoperation på barn men påverkar de barnets tillväxt då bör de ses över. När ett barn ej ökar i vikt som den ska så börjar även längdtillväxten att påverkas efter ett tag. Jag tycker definitivt att ni borde ta upp detta mer med hans läkare för oss tog hela processen exakt 1år. Med utredning o tills remiss skickades till örön näsa hals specialist osv. Man tog inte bort min sons halsmandlar för att dom var stora utan för att de gjorde att han var konstant under infektion och främst kunde ej äta ordentligt. Jag har skrivit innan men eftersom jag själv fått kämpa så mycket med min son så vill jag sprida de jag vet för att underlätta för andra i liknande situation. Om ni får komma till öron näsa hals specialist ta med dessa foton du har på honom när han är infekterad anteckna hur ofta hans är svullen osv.

Svar: Tack! det ska jag göra!!
Me & My Baby Dolls

2014-03-06 @ 20:50:42
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback