Ensamma mammor & Barnmorskor

Nu har jag gått igenom min mail, och fått två mail som jag tänkte lyfta upp här på bloggen.

Här kommer den ena:

 

"Hej Satu!

Mitt namn är Michaela Lindhe och jag jobbar på Meter television. Vi letar just nu efter singelmammor till programmet Ensam mamma söker som ska spelas in i sommar. Jag tänkte höra med dig ifall du skulle vilja hjälpa mig sprida vidare informationen vidare i din blogg eftersom du säkert har många mammor som läsare?  Jag har en länk du kan lägga upp ifall du känner att detta varit något för dig.
 

Vi söker efter er, härliga singelmammor som vill göra sommaren 2014 extra romantisk och hitta den stora kärleken. Skicka in din ansökan direkt! Kanske blir just din sommar ett fartfyllt kärleksäventyr."

 

Så alla ni ensamma mammor där ute,SÖK HÄR:

 

****************************************************************************** 

Sedan ett viktigt ämne som jag mer än gärna tar upp här- Jag tror att de flesta har läst eller hört om barnmorskornas kamp om högre löner, detta namninsamling är mest riktad mot barnmorskorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala.


Stöd Uppsalas barnmorskor i kampen för en trygg och säker förlossningsvård.

"Barnmorskorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala har sedan en tid tillbaka varnat för en begynnande kompetensförlust inom förlossnings- och BB-vård. Nu är förlusten ett faktum, 32 barnmorskor har sagt upp sig.

Den kunskap som går förlorad när erfarna barnmorskor säger upp sig har tagit decennier att bygga upp. Nu hotas hela den ­specialiserade förlossningsvården i Uppsala län eftersom det inte går att be­driva sådan vård utan barnmorskor med erfarenhet och spetskompetens. Det som återstår är att se på när Uppsala Akademiska sjukhus dräneras på sin ytterst kompetenta barnmorskekår.

Vi stödjer barnmorskornas kamp för att kunna upprätthålla och utveckla en trygg och säker förlossningsvård på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Barnmorskor har inte varit en prioriterad grupp på sjukhuset och närheten till Stockholm gör att kompetensen försvinner dit. Just nu arbetar sjukhusledningen med att ta fram förslag med bl a nerdragen verksamhet vilket i så fall leder till att kvinnor som ska föda kommer att tvingas åka många mil bort t ex till Gävle eller Västerås. Denna lösning blir både dyr för skattebetalarna och otrygg för kvinnorna."

 

Jag är helt med dem, såklart ska dem ha en lön som de förtjänar och har skrivit mitt namn på listan. Gör det ni också!

 

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?stoduppsalasbarnmorskor 

 


Kommentarer
Postat av: Cissi

Hej.
Ja är mamma till två barn, födda på Huddinge sjukhus. -09 å -11. Tycker de känns väldigt oroligt de här me barnmorskor i vårt land. Är de inte ungefär samma här i Stockholms län som i Uppsala? Är inte så insatt. Håller me om att dom ska få betalt, ja vet inte om ja ens vågar fundera på en tredje. Vill inte förlösas av enbart sjuksköterskor. :(
För övrigt så gillar ja din blogg, hamnade här efter att du gästbloggat hos Mirka. :)

2014-03-09 @ 12:26:02
URL: http://cissigran.blogspot.com
Postat av: Anonym

Har skrivit på. ☆☆

2014-03-09 @ 17:21:04
Postat av: Karolina

Undrar om man ska söka haha...

Svar: 😃😃😃
Me & My Baby Dolls

2014-03-09 @ 17:39:33
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Michaela

Tack för hjälpen! :)

Svar: Inga problem :)
Me & My Baby Dolls

2014-03-10 @ 09:19:28
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback