♥ Vecka 22 + 0 ♥

Jag var faktiskt lite förvirrad på vilken vecka jag var på, jag kom inte ihåg om det var 21 + 0 idag eller just 22 + 0.
Fick t om kolla på min graviditetsapp, och det var visst 22 + 0!
Wiiiiiee! Härligt när veckorna rullar på såhär, och nästa vecka är det dags för mitt första MVC besök sen inskrivningen :)
 
Barnet är nu ca. 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 465 g i början av veckan och ca. 550 g i slutet på veckan. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp.
När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och på rytm.
 
Allteftersom din mage växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejälä måltider.
Kanske kan du känna barnets kroppsdelar genom bukväggen, en liten fot eller ett knä? Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orkasa smärta i magen. det är helt ofarligt.
Många kvinnor upplever det som att det drar och känns obehagligt i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar annars ska du ta kontakt med sjukvården.
 
 
Själv så mår jag bra!
Jag kan dock inte sova på rygg länge för jag får ingen luft.  Och som det står ovan så sticks det till i magen ordentligt ibland, speciellt när jag ställer mig upp. Ofta får jag sammandragningar också.
Jag har börjat få yrsel och blir jätte varm helt plötsligt, blodtrycket?
Men jag anser att ag mår skitbra eftersom jag slipper må illa! Kan inte fatta att jag kräktes och mådde illa med Olivia tills hon föddes! Tänk er att vara magsjuk och spy ca 3-4 gånger varedna dag i 8 månader... (hon föddes för tidigt) Så till skillnad från det så är detta himmelriket.
 
Jag har tagit min medicin för livmodertappen i en vecka nu, jag hoppas att den funkar för mig även denna gång.
 
Magen och jag idag:
 
 
Tack för alla namntips förresten. Jag gillade många av namnen som ni tipsade om- men kruxet är bara att någon familjemedlem har det namnet redan. Så är det när man har stor släkt från både min och Andres sida.
Jag får nog släppa namnet Damian/Demian- trots att jag tycker att det är jätte fint. ♥ Kanske tar upp det namnet till näste son igen, hahaha ;)
 
Jag har dock 1 namn som som jag alltid velat ha och för den tänker jag kämpa och jobba för.
 
Och tusen tack för tips ang. att gå upp i vikt lite.
Vi har vart och shoppat lite för grabben så vi hoppas ju att något händer :) Men jag är mindre orolig nu eftersom jag inte verkar vara ensam med det problemet.
Jag ska fixa vågen så att jag kan väga honom och resten av järngänget, så jag har lite koll.
Och framför allt- väga mig själv!
Undrar hur mycket jag har gått upp i vikt denna graviditet. Jag brukar ligga vid + 13 kg i slutet på alla graviditet, men nu får vi se... ;)
 
Goosh vad trött jag är då!
Ska jag vila en stund eller hämta en kopp kaffe och sitta framför datorn nu när tillfälle ges...? Hmm...

Kommentarer
Postat av: Malin

Mådde som du gör nu när jag väntade nu sist :) fram till v 20 märkte jag inte ens av graviditet mer att magen växte och pyret som sprattlade :)

Sen fick jag samma som dig ! De kom i vågor under resten av tid e på slutet var det rätt jobbigt ;( men tackar gudarna för att jag slapp må illa :) nu är allt redan glömt ;) och mår riktigt bra ;) både jag och lilleman :) hoppas du får må lika bra hela vägen :)

2014-01-08 @ 13:04:42
URL: http://www.wildkids.bloggplatsen.se
Postat av: Greta

Nemjen Damien är ju världens finaste namn! Ett av mina favoritnamn sedan jag vara runt nio, mina söner skulle (ska fortfarande) heta Damien, Marvin, Billie och Malcolm. Jag hoppas att du får som du vill med det andra namnet som du vill ha!!

Kram!

2014-01-08 @ 20:34:03
Postat av: Alexandra

Fin babymage :) Jag mådde superdåligt med nr 4. Blev 4 gånger intagen på sjukhus för dropp då ALLT kom upp. Gick ner 10kg under graviditeten. Lillen är nu 5månader o allt är glömt (nästan). Sku gärna vara gravid nångång igen.

Svar: Usch va hemskt! Födde du i fullgången tid ändå?Ja tänk va fort man glömmer :) (Tur är väl det ;) )
Me & My Baby Dolls

2014-01-08 @ 22:31:56
Postat av: maria

För att ha fött fem barn ser du fantastisk ut.
Ha en trevlig fredag :)

2014-01-10 @ 12:54:07
URL: http://marymariscal.wordpress.com
Postat av: maria

För att ha fött fem barn ser du fantastisk ut.
Ha en trevlig fredag :)

2014-01-10 @ 12:54:20
URL: http://marymariscal.wordpress.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback