Reality check

Ahh jag vet inte om jag ska gråta eller skratta.
Jag har suttit och kikat på utlandsresor i typ augusti, och dem ligger på runt 60 000 kr och högre för hela familjen!
Jag visste ju att det skulle vara jätte dyrt, men såhär dyrt...? Hur ska vi ha råd, hur ska vi hinna spara sådär mycket pengar? Vi har 4 barn som fyller år här i april, maj och juni, och så ska vi ha en bebis- en helt ny familjemedlem. Måste handla vagn och andra prylar till honom. Och inte glömma alla räkningar som ska betalas också.
 
Hatar att Andres jämt ska ha rätt, haha.. Men jag ger inte upp ännu! Jag kanke hittar något mycket billigare? (drömma och hoppas kan man ju?)
Hmm....
 
Anyways- här kommer några bilder från imorse.
 
Dano
 
Tantan
 
Klädda helt lika dagen till ära.
 
Nukke
 
Bessa
 
Och lilla Snuttis
 
Vi har fortfarande ingen torktumlare men igår kunde jag inte vänta längre, barnen behövde rena strumpor och underkläder så jag har tvättat. Dom hänger på tork över våra köksstolar, haha...
Jag saknar dock inte våran torktumlare, jag tycker att det är skönt att inte behöva tänka på tvätten.
Jag saknar den bara för att jag ser hur tvättbergen av kläder bara växer och växer, så på det sättet ska det bli könt att tvätta bort alla kläder och ha tomt och fint där på golvet igen. Men just nu känns det helt okey.
 
Jag har visst städhjälp!
 
Jag måste jämt gömma moppen för denna lilla dam verkar vara lite besatt av den, hon ska jämt hitta fram den och skura. Sen blir hon jätte förbannad när kardborre bandet fastnar på mattan.
 
Idag är det alltså fredag och när jag sa det till barnen blev dom så glada, dom har varit såå sugna på chips dessa stackars barn (enligt dem själva). På fredagar har vi chipskväll och lördagar godisdag.
Vi har hyrt några filmer också, får se om det vart något bra... igår började jag och Andres kolla på en och jag somnade ca 30 minuter in i filmen. Så bra var den. Fick ett bra erbjudande via sms igår, få en påse chips och 2 liters valfri läsk på köpet när ni hyr 3 filmer! Bra va?
 
Så ikväll blir det fredagsmyyys med tända ljus och chips med en film.

Kommentarer
Postat av: Olivia

Var är det egentligen ni vill åka? Inte ens Thailand för 6 personer varav 4 vuxna kostade 60 000.

Svar: Kollade till Spanien, Mallorca. Med all inclusive och bra hotell...
Me & My Baby Dolls

2014-01-17 @ 17:35:25
Postat av: Hjördis Pedersen

hej, Om ni nu inte hittar en utlandsresa som är billigare, skulle ni inte kunna åka till Bonboland i Danmark och hyra en stuga där, är jätte kul för barnen, vi var där i somras med barn och barnbarn dom har nog aldrig haft så kul och mycket aktiviteter. sen finns där ju Legoland om ni inte har varit där.Bara några förslag. Önskar er en trevlig Fredags mys. Kram

2014-01-17 @ 17:46:05
Postat av: johanna

Måste ni åka i augusti? just under högsäsongen brukar det vara dyrare. men det kan ju vara svårt att ta ledigt annars.
vi åker i slutet på mars då får vi flygbiljetterna för (nästan) halva priset!

2014-01-17 @ 17:59:28
Postat av: Marina - mamma till 5

Vi var till Mallorca förra året i augusti, 3-stjärnigt hotell med
all inclusive och den resan gick loss på 89000
och då var inte ens pass till sju pers inräknat..
Vi hade dock jättetur då vi blev bjudna av min mans
farföräldrar som fyllde 85.. Annars hade vi aldrig kunna åka..

Kram

2014-01-17 @ 18:13:34
URL: http://snuttsies.blogg.se
Postat av: Anna

Kan också rekommendera om ni har möjlighet att åka senare o aug eller början av sep, är väldig väldigt varmt i början av aug runt Medelhavet.

Kan även tipsa om att titta på blocket och leta efter hus att hyra och sedan beställa flygbiljetter på ex flygresor.se, men ha lite is i magen och kolla varje dag då de kan skilja i priser från dag till dag.

Annars kan jag rekommendera er att åka till Florida och få på Disney, dock blir det ju en längre flygresa men där är hotellen väldigt mycket billigare än Europa och man kan få tag på bra billiga flygresor dit. Slutet av sep, början av okt är vädret underbart i Florida.

Lycka till

Kram Anna

2014-01-17 @ 18:19:14
Postat av: Jennifer

Vad konstigt, är det ingen fler än jag som ser texten i versaler? Är det fel på min dator? Fast alla andra bloggar jag läser är det normal text. Konstigt...
I övrigt bara älskar jag din blogg, och att du skriver så ärligt! Du har så fina barn!
Vad dyrt med utlandsresan! Nog måste det väl finnas något bättre pris till ett bra hotell. :) Annars svindyrt! Vi åkte till turkiet hela familjen för 25 00 (4 vuxna 1 barn) och bodde på fyrstjärnigt.
Hoppas ni hittar någon resa för det är en fantastisk upplevelse! :)

2014-01-17 @ 18:39:36
Postat av: Anonym

jag trodde personligen priset skulle ligga mycket över 60 000 :o men man får räkna med att det blir dyrt om man valt att vara en stor familj :)
min italienskalärare har tipsat om italien - sicilien! där har de VACKERT kristallklart hav, soligt, fint… till ett bra pris också! så du borde verkligen kolla italien - sicilien dårå :)

2014-01-17 @ 18:42:03
Postat av: Anonym

ELLER, - MALTA! Paradisö som ligger i europa! inte så dyrt, och mycket fint hav, snälla människor, soligt hela tiden.:)

2014-01-17 @ 18:43:30
Postat av: Lina

Vi åker till Turkiet i september med alla fem barn. Det går på 45 000 för oss. Men då sover vi på ett riktigt lyxigt hotell! Går nog att komma under 60 om ni kollar framåt september om maken kan få ledigt då..

2014-01-17 @ 18:48:30
URL: http://linaseto.blogspot.com
Postat av: Ella

Resorna blir mycket billigare direkt efter skolstart runt 20.augusti.

Svar: Jo, här tänkte jag också- är 6-årsverksamheten obligatorisk?
Me & My Baby Dolls

2014-01-17 @ 19:34:53
Postat av: Lina

Turkiet och Bulgarien brukar vara lite billigare att åka till! Turkiet är ju riktigt varmt ännu i augusti! Hoppas att ni hittar en billig resa som passar er och att ni lyckas spara ihop pengar!

2014-01-17 @ 19:39:02
Postat av: Lina

Turkiet och Bulgarien brukar vara lite billigare att åka till! Turkiet är ju riktigt varmt ännu i augusti! Hoppas att ni hittar en billig resa som passar er och att ni lyckas spara ihop pengar!

2014-01-17 @ 19:39:16
Postat av: Ginger

Så dyrt håller med, förra året i augusti åkte vi till Spanien 3 barn 2 vuxna från Newcastel, vi betalade 30tusen hotell och frukost middag, så underbart vi hade nu sparar vi igen för att åka tillbaka dit eller Portugal,längtar jag lägger undan 2000kr i månaden och resterande betalar min hubby, barnen pratar så mkt om semestern om poolen och havet mm längtar, vi åker i augusti tror jag, här i England får man inte missa skolan, september är ju bra men tyvärr kan vi här hamna i fängelse om barnen inte är i skolan såååå crazy! Totalt skilda världar. .. hoppas ni hittar eran semester...

Postat av: Linda

Det är alltid billigast att resa samma vecka som skolorna börjar. Mitt bästa tips är att boka när ex. Ving har happy hour. Det innebär att dom sänker priset på vissa resor och avgångar men du måste vara snabb och boka för dom tar slut fort, erbjudandet brukar gälla fredag-söndag. Gilla deras sida på Facebook så får du veta några dagar innan vilka resor som kommer att vara prissänkta. Det är även stor prisskillnad på vilket land du väljer, ex Turkiet är oftast några tusen billigare än ex Spanien.
Vi åker till Turkiet varje sommar med Nazar. Kan varmt rekommendera dom. Favoriten är Pegasos World i Side. Vi betalar 45 000:- för 2 vuxna och 4 barn (5 mån-7 år) i 2 veckor. Då ingår allt från transfer, mat på planet och all mat och dryck under hela resan.

2014-01-17 @ 20:01:25
Postat av: Anna

Hej! Hoppas ni hittar något. Vi har vart utomlands en gång med 3 av våra snart 9 (lilla nian kommer i maj) barn och det var jätte bra för oss. Jag vet att du tidigare skrivit att ni absolut inte vill göra så vilket är helt förståeligt. En del vill bara åka heöa familjen och för en del så funkar det bra med uppdelning av att åka utomlands. I år har vi bokat resa igen för 3 av våra barn som inte följde med förra gången till Mallis, Alcudia. Med all inclusive och hoppas det blir lika bra denna gången. Ska bli spännande o se hur denna resa blir den här gången. ser framemot det jätte mycket. Våra barn som är hemma är hos mormor ocj morfar resp. Farfar :-) Lycka till. Kramis

Svar: Mallis Alcudia kollade vi också på :)
Me & My Baby Dolls

2014-01-17 @ 20:09:08
Postat av: Viveca

Jag undrar om Puua vill dela med sig av receptet på korvsoppan?!

Ha en härlig helg!!
Du har en fantastisk blogg :-)

2014-01-17 @ 20:29:14
Postat av: Lina 6 barnsmamma

Vi åkte i maj förra året 2 vuxna och 5 barn 2 veckor till Turkiet med all-inclusive vart det drygt 35 tusen heeelt ok pris tycker jag. Visst det var inget lyx hotell men 4 stjärnigt 3 pooler fina rum nära strand och centrum precis dom kraven vi hade. Kika vidare tycker sök lite senare datum kanske början på september brukar det bli billigare. Sååå sugen på att åka igen med familjen men vi får oxå bebis i maj beräknat till den 15:e så då då har vi 7 barn hihi vet inte om jag vågar åka i höst kanske ska vänta nått år men sugen är jag allt!

2014-01-17 @ 20:32:02
Postat av: C

Jag kollade på Apollo, Kreta den 7 eller 14 augusti. Fint hotell, barnvänligt med all inklusive, runt 42000! Kram

Svar: 1 vecka?
Me & My Baby Dolls

2014-01-17 @ 20:36:51
Postat av: Jenny

Förra året åkte vi till Rhodos i maj, 12 maj tror jag det var. Kanske inte superduper varmt men tillräckligt för sol o bad o sena kvällar. Vi bokade i april, då kostade resan 12000, viserligen var vi 4 i vår familj:-) o detta va utan mat. Men tänkte att det kan va en ide att boka tätt inpå. Kolla ut lite alt ni gillar så sen kolla sent efter en resa till skapligt lågt pris:-)

2014-01-17 @ 21:04:20
Postat av: A

Hej! ge inte upp vad gäller resor! Tror att du kan komma mycket billigare undan i aug än så. Ska också säga att man inte alltid direkt tjänar på "all in clusive". Kolla in hotell med extrabäddsrabatter. Eller boka flyg ner redan nu men fixa eget boende. Där brukar det finnas många tusenlappar att tjäna. Bara flygbiljetter ner till spanien brukar vara bra pris just nu men blir dyrare och dyrare. Lycka till!

2014-01-17 @ 21:23:57
Postat av: EMELIECATRINE

Tack så mycket! =)

Ja, alltså det är ju inte min dotter på bilden utan en väns lilla tjej. Hon fyller 1 år i februari!

2014-01-17 @ 22:26:06
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/
Postat av: Ilona

Hur många fler barn kommer ni skaffa? :) (om Andres tillåter det) alla era barn är så himla fina!

2014-01-17 @ 22:53:46
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Har inte läst tidigare kommentarer, men tänkte tat jag skriver illafall... Om du läser www.meekatt.com så bokade hon via något som hette TripX (har jag för mig att det hette) De sparade in massor att boka via dem på samma resa... Kanske värt att kika in?

2014-01-17 @ 23:38:37
URL: http://curiousme.blogg.se/
Postat av: Ebba

Kan du rekommendera några filmer du sett?

2014-01-17 @ 23:51:00
Postat av: C

Ja det var 1 vecka!

2014-01-18 @ 00:12:36
Postat av: Aytan

Jag skulle nog rekommendera dig att gå in på solfaktor.se det finns sååå mycket billiga resor där:) själv åkte jag och min svärmor till Kreta i maj för endast 1700kr per person då ingick flyg+hotel+trNsfer till och från hotellet och det va super fint:)

2014-01-18 @ 01:32:07
URL: http://aytandemirel.blogg.se
Postat av: Helena H

Vet att du är sugen på att sticka iväg i sommar,men så här tänkte jag iaf...
Eftersom ni har massa födelsedagar som kommer under våren och en ny bebis och dess vagn(vet att den har eget konto, men kostar ju iaf), och ni ju då i samma veva kan "flytta ut" till Karos stuga (förlåt Karo!) och vara där hela sommaren, varför spar ni inte pengar så mycket det går, inge massa filmer, inge mycket godis och dricka (inge cigaretter heller isof, sorry Andres!), osv. Plocka bort allt som egentligen inte behövs och åk iväg på en resa nästa år ist, innan Nicole börjar skolan,så kan ni ju vara borta 2, 3 kanske 4 veckor i sträck ist och verkligen njuta.
Så skulle jag gjort iaf om jag skulle åka iväg. Skönt att vara bort längre när man ändå åker iväg.
Kram från Söderhamn

2014-01-18 @ 01:32:11
Postat av: Johanna

Man får vara ledig från 6 års verksamheten! Generellt så får msn ju tänka: är ni många? Då kostar det därefter! Vill ni bo på fint hotell?Då kostar det därefter! Vill ni va borta 2 v? Då kostar det därefter! :-) inte konstigare än så :-) Hoppas ändå att ni kan hitta nåt till skapligt pris! Jag rekommenderar Turkiet! :-)

2014-01-18 @ 07:45:23
Postat av: marie

Nej sex års är inte obligatorisk så passa på att åka i september då kommer du billigare undan. kram

2014-01-18 @ 09:03:01
Postat av: marie

Det är dyrt att resa men vi har bara 2 barn så vi reser ca 2 gånger per år, nu blir det New York i februari för att fira min födelsedag men du har så stor , fin familj och släkt som jag ibland faktiskt skulle vilja byta med dig. Men jag får ju vara med på ett hörn i allafall. Kram och trevlig helg på er alla

2014-01-18 @ 09:07:57
Postat av: Lena

Vi är också många i familjen ( 2 vuxna och 8 barn) - vi åkte till Tunisien 2012 och det kostade runt 60-70 tusen! Men då är flera av våra barn tonåringar och för dem får man betala vuxenpris har jag för mig , ja det blir dyrare iallafall ju äldre barnen blir. Vi hade all inclusive vilket också drog upp priset men gjorde ju att vi slapp tänka på pengar till mat när vi var där.
Så ja det ÄR dyrt att åka med en stor familj, går nog att få ner priset lite grann om man lägger ner tid på att leta och jämföra etc , det gjorde vi också men det blev ju dyrt ändå! Men jag längtar till nästa resa ... Nu sparar vi en summa varje månad för att kunna åka igen.

2014-01-18 @ 09:32:25
Postat av: Helen

Hej

tänkte oxå på eran resa... då vi är 2 vuxna och 6 barn.(18år, 17år, 15år, 12år , 4år och 2 år)
och vi kommer ALDRIG upp till det priset när vi reser...så jag tänkte oxå att det måste vara thailand ni ska till.
Vi brukar hamna på 20-30´000kr, men då tar vi lägenhetshotell.. men med pool, rätt så nära havet typ 500-700m och lekpark på hotell och så nära shoping så klart :-)( vi brukar åka utomlands 1-2ggr / året)
Vi kommer att resa till Turkiet i April-Maj och då hamnar vi på 23´000kr och då tar äldsta sonen med sig sin flickvän oxå .

så lycka till med sökandet( du hittar nog en bra och prisvärdresa... Annars har kan du med ica kort får du rabatt hos Ving och med merakort på Fritidsresor..

2014-01-18 @ 10:13:01
Postat av: Ullis

Hejsan!
Ville bara tipsa om resebolaget Nazar. De åker dock inte till så många länder och flesta resorna går till Turkiet. De har många fina All inclusive hotell som är extremt barnvänliga. Frukost, lunch, eftermiddagsfika,middag,all inhemsk alkohol, läsk,vattenflaskor och glass till barnen ingår i priset. Även mat på flyget ingår (vilka många bolag tar extra betalt för).
Ett toppen resebolag med andra ord.

Och 6 årsverksamhet är inte obligatorisk. Finns ju dom som väljer att hoppa över den och låta sina barn börja ettan direkt i stället vid sex års ålder.

Tack för en toppenbra blogg,läser den varje dag :-)

2014-01-18 @ 11:13:48
Postat av: [email protected]

Vår resa till Mallis Alcudia 2vuxna och 3 barn (vi åker den 19/7-26/7) med all inclusive kostar 35.500kr. När vi åkte till Turkiet för 2 år sedan 2 vuxna pch 3 barn All inclusive så kostade resan 24.500kr men det var skit o pannkaka där vi bodde. Inget funkade som det skulle, vatten rutchkanprna var öppen EN gång under våran vecka och glassen o pannkakorna som skulle ingå var öppna en gång per dag i circus 30 minuter OM inte glassen tog slut eller smeten tog slut till de stackars pannkakorna för då stämde de tidigare. Vi kollade inte upp detta hotell själva utan hängde med i sista minuten med några Fd vänner och de sa att det var jätte bra, hmmm dumt av oss o inte kolla själva, känns lite självförvållat. Nu kommer vi åka med ett par vänner som var där förra året så nu vet vi med all säkerhet att det funkar som det ska :D känns betydligt bättre denna gång. Lite dyrare men känns som det är värt vart enda krona om allt funkar som det skall. Som sagt vi brukar inte åka utomlands detta är andra gången så jag hopps denna resa ger oss det vi vill ha :-)

Svar: Det hoppas jag också och att ni får en toppenfin semester❤
Me & My Baby Dolls

2014-01-18 @ 15:53:51
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback