...Och så gick det

Så blev det en tripp till förlossningen idag ändå.
Jag har haft tryck neråt i 3 dagar och massor av ökade sammandragningar- så jag blev ju orolig, speciellt med tanke på mina tidigare graviditeter! Min största rädsla här var ju att jag skulle börja öppna mig för skulle lille Tuss födas nu skulle han inte ha en chans. SmileyHemska hemska tanke. Jag är bara i vecka 22 + 4 idag ju.
Jag hade sammandragningar tidigt vid mina tidigare graviditeter, men jag kan inte minnas detta tryck neråt?
Men det kan ju också vara att detta är mitt 6:e barn.....? Man vet ju inte förrän man kollat upp det.
 
Jag ringde till förlossningen och dom bad mig komma in. Andres och barnen lämnade av mig där ooch åkte vidare till Abuelo & Abuela (=farfar & farmor på spanska).
 
Ni som åkt in på förlossningen på Huddinge kommer kanske ihåg den här evighetslånga gången....?
 
Passade på att väga mig också medans jag ändå bara satt och väntade ;)
 
Min startvikt låg på 48.5 kg.
När alla undersökningar var klara så blev domen såhär:
- Jag har ca. 2 cm kvar av min livmodertapp (vid senaste besöket var den 4.5 cm) så den har förkortats och hon fick in ett finger, men det sas vara vanligt när man är omföderska...(?) Men jag har inte börjat öppna mig och ingen bebis är på väg ut just nu. (Thank God!!!)
Läkaren kom in igen och sa att jag måste långtidssjukskrivas, hur det nu ska gå till när man är mammaledig och har en 1-åring att ta hand om? Men tydligen skulle han begära det och jag skulle ringa till min barnmorska imorgon, jag blir sjukskriven och får då ta hjälp med att ta hand om Olivia. För jag måste vila. Inte lyfta och inte anstränga mig, inte ens sitta långa stunder, utan just bara ligga. Han tänkte om han inte skulle lägga in mig på sjukhuset ett tag men det tackade jag artigt nej till.
Direkt när jag ställde mig upp så kom sammandragningarna igen och då påpekade han om sjukskrivningen igen.
 
Andres kom och hämtade mig till Abuelo & Abuela igen där Oscar gjorde mat åt oss.
Barnen stannade där medans han hämtade mig och det hade gått bra att lämna dom där själva.
Danilo och Jonathan träffade vi på på gården, dom var då precis på väg till näraffären för att handla grejer till maten. Dom kom tillbaka sen med russin och godis som dom fick efter maten.
 
Dom hade blivit riktigt bortskämda av sin farbror Oscar :)
 
Olivia hade haft det bara bra, hon märkte knappt att vi hade kommit. Hon satt och pillade på datorn med sin Abuelo, vilket hon inte får göra hemma. Hon diggade till musiken som spelades :)
 
Danilo fick låna min mobil en stund och jag hittade typ 23 sånna här bilder på honom.
 
 
Nu ligger alla barnen nerbäddade sen en timme tillbaka men jag har fått gå in till tjejerna några gånger, så dom lär väl somna först snart....
Usch vilket dåligt samvete jag har nu. Dom bråkade med mig en massa, testade, gnällde varpå jag stressar upp mig och får en massa sammandragningar och säger att om dom fortsätter att bråka med mig så får jag ont och får åka in till sjukhuset igen!
VARFÖR sa jag så för?!!!
Jag förbannar mig själv för det gjorde ju saken inte bättre alls. bara värre. Då började dom gråta en i ena rummet och andra i andra rummet. Dom vill inte att jag ska gå, dom vill inte att bebisen ska dö och jag får inte lämna dom och dom vill bara stanna med mig osv. Mammahjärtat värker.
Fy vilket hemskt mamma jag är. På riktigt. Varför ska jag säga så till mina egna barn, när allt dom vill ha är min närhet? Och så hotar jag med att åka ifrån. Vilken supermamma va.
Sen dess har jag legat där inne och lugnat dom, pratat och pratat och förklarat.
I hate my self right now.
 
Nu ska jag hämta lite fil med banan i och lägga mig på soffan och titta på film med Andres.
Ville bara ge ett livstecken från mig så att ni inte blir oroliga.
Ni som följer mig på Instagram har fått lite sneakpeaks under dagen, så ni har väl vart uppdaterade? :)
Ni som vill följa mig där: mybabydolls heter jag.
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Modigt av dig att skriva att du sagt saker du ångrar! Det har vi nog alla gjort någon gång....men de flesta skulle inte erkänna det.Det viktigaste är nog att vi reder ut det snabbt som du gjorde. Hoppas att du får en lugn kväll och att det går bra med lillen! Ta det lugnt nu även om det är svårt...

2014-01-12 @ 21:09:42
Postat av: Sara

Ush det är hemskt när man känner sig som en dålig mamma:( hjärtat vill gå itu! Men silken tur att det inte är så och du är en super mamma som tar hand om och älskar 5 snart 6 helt fantastiska barn:)) Er familj verkar helt underbar och mysig, tack för att man får följa er❤️
Och silken tur den lille inte är påväg ut riktigt än fast han nog längtar efter alla sina syskon och er;)

2014-01-12 @ 21:12:24
URL: http://sarabirgander.blogg.se
Postat av: Malin

Första gången jag kommenterar :)
Skönt att det gick bra, du får se till att ta det lugnt och ta hand om dig och mini.
Och såna där ogenomtänkta kommenterar till sina barn i ett dåligt läge, det har alla kastat ur sig nån gång.
Kram och lycka till med allt!
Malin

2014-01-12 @ 21:27:50
Postat av: Anonym

må inte dåligt, det är sådant man kan säga i stundens hetta när man blir frustrerad och har gravidhormoner. kram!

2014-01-12 @ 21:28:27
Postat av: lene

Usch, hålller tummarna att de ska gå bra för dig, jagär själv i v26 +3... men ta all hjälp du kan få, det är ju ditt barns liv det hänger på! Lyd doktorns råd!!! Kramar

2014-01-12 @ 22:00:19
Postat av: Gunilla

Skönt att det gick bra. Vila nu och du är ingen dålig mamma. Ibland måste man säga ifrån och det mår de inte dåligt av. Du har förklarat o du är en närvarande mamma och en bra pappa finns ochså. Kram till er!!!!

2014-01-12 @ 22:07:31
Postat av: Cecilia

Du är ABSOLUT ingen dålig mamma!! Av vad jag läser och förstår så är du världens bästa mamma till dina barn! Saningen är ju den att om dom stressar upp dig så får du sammandragningar och jag tycker barnen kan veta det. Jag har två töser och fick samma upplevelse med tvåan ett tag. Var nu rädd om dig<3

Kram

2014-01-12 @ 22:22:44
Postat av: Greta

Tråkigt! När graviditeten hittills varit så bra :( hoppas du mår bra nu i alla fall!

Massa kramar!

2014-01-12 @ 22:49:14
Postat av: my

Du är ingen hemsk mamma. Tycker du verkar vara en toppenmamma! Blir inspirerad av dig och din fina familj. Klar man blir stressad efter en sån dag som du just haft. Lycka till med allt!

2014-01-12 @ 23:00:00
Postat av: Felicia

Du är en supermamma men du är också bara en människa!!! Klandra inte dig själv för att du sa så till barnen, stress får en att kläcka ur sig grejor man egentligen inte menar! Jag är precis som du 5-barnsmamma gravid med 6:e barnet och vet precis hur stressad och irriterad man kan bli. Det viktigaste är att man förklarar varför man reagerade som man gjorde, barn är mer förstående än man tror ibland!! Ta det nu försiktigt och vila mycket( så gott det går ; )!!Men en sådan fantastisk familj runt om kring dig ordnar sig allt ska du se......kram Felicia

2014-01-12 @ 23:06:16
Postat av: Rebecca

Men du, var inte så hård mot dig själv. Du mår inte bra, är orolig för barnet osv. Inte konstigt du reagerar annorlunda än normalt. Försök verkligen ta vilan på allvar. Det kommer kännas evighetslångt MEN är ändå en kort period. Andres kan inte vara pappaledig? Hur lång är du förresten? Kramar och var stark nu!

2014-01-12 @ 23:24:32
URL: http://www.rebeccapettersson81.blogg.se
Postat av: Beata

Hej!
Först av allt vill jag bara säga att jag förstår dig helt! Man blir less, trött, orolig ibland. Jag tycker att du har sådant tålamod och är så lugn och positiv jämt. Du har fem barn och fixar massor. Jag har tre och är gravid (BF 6 maj, också en kille). Ibland har man inget tålamod och blir såååå less, det är ju helt normalt. Men man får dåligt samvete om man har tjatat, varit grinig mot dem.
Kram från Beata

2014-01-12 @ 23:45:53
Postat av: Putzi

Ojdå låter ju inget vidare, och inte är det lätt att ta det lugnt med barnen omkring sig heller. Hoppas ni kan lösa det så du får vila mycket. Usch ja vad man har dåligt samvete när man har uttryckt sig lite plumpt och barnen blir ledsna.
En stor kram till dig <3

2014-01-13 @ 00:37:08
URL: http://putzisblogg.blogspot.se/
Postat av: Carina Widell

Skönt att du har kommit hem, har även följt dig via Instagram. Det där mammasamvetet känner jag igen men man är inte mer än människa och det kan bli för mycket ibland. Du är en supermamma i högsta grad. Försök att ta det så lugnt det går. Blev orolig idag när du fick åka in men du och Tuss kom hem igen som tur var.

2014-01-13 @ 00:54:58
Postat av: Linn

Om du blir sjukskriven under föräldraledighet är det viktigt att du gör en Sjukanmälan till fk. Ring in eller gör en Sjukanmälan via deras hemsida. Fk utreder då rätten till sjukpenning och någon annan måste vårda barnet (Olivia). Den personen får då ersättning från fk, och måste anmäla detta till fk. Minns inte om det är tfp eller fp personen får, men det vet ju fk när ni ringer.

Var rädd om dig och ta det lugnt!

2014-01-13 @ 03:27:37
Postat av: Isabel

Du sa så för att du var trött, ledsen och framför allt rädd själv. Sånt händer ibland säger man fel saker och det blir mindre bra men det händer alla och dina barn har inte tagit skada av det.

Svar: <3
Me & My Baby Dolls

2014-01-13 @ 05:49:10
Postat av: marie

Men vad jobbigt för dig men det kommer bli bra. Vila nu så gott det går och ta hjälp. Krya kramar i massor

2014-01-13 @ 08:07:46
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Men ojoj, kan inte Olivia börja på förskolan då tills bebis är född? KRAMAR i massor !!

2014-01-13 @ 08:28:01
URL: http://www.natalis.se
Postat av: Pernilla

Förstår hur orolig du måste vara. Min äldsta föddes i v 24+0 o jag blev inlagd i v 22+6. Håller alla tummar för att eran lilla prins vill stanna kvar i magen ett bra tag till.
Försök vila mkt nu!!!
Kramar

Svar: Varför blev du inlagd?Hur gick det för din äldste?
Kram och tack för omtanken <3
Me & My Baby Dolls

2014-01-13 @ 09:40:38
Postat av: Mia från Skåne

Lyssna nu på läkaren och ta det lugnt!
Strunta i städningen och bara vila så gott det går med Oliva hemma.

Du är absolut ingen dålig mamma! Vi har alla sagt något sånt dumt någon gång!

Skickar en stor styrkekram till dig!

Svar: <3 TACK snälla!
Me & My Baby Dolls

2014-01-13 @ 09:49:11
Postat av: Sarina

Ta det nu lugnt, du är absolut ingen dålig mamma, bara mänsklig. Hoppas du kan få hjälp av någon närstående, som kan ta över din föräldraledighet, medansvar du är sjukskriven, så du kan ligga i sängen. Jag jar haft en syster som blev sjukskriven under graviditet, vår mamma fick då föräldrapenning från försäkringskassan för att vara hemma och ta hand om hennes 1 åriga barn, hennes äldre barn fick utökade tider på förskolan, så pappan kunde hämta och lämna dem efter jobbet. Så det fungerar, ring försäkringskassan och hör, de hjälper dig, det viktiga nu är att du får vila.

Hoppas det löser sig för dig.

2014-01-13 @ 09:53:32
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej,jag var lite orolig. skönt att du inte hade öppnat dig. Nu måste du ta det lugnt och vila och inte bära eller lyfta något tungt, lova detta nu. Och låt barnen plocka undan på sina rum och hjälpa till med små saker, och förklara igen att mamma måste vila. Jag tror att dom förstår mer än vad vi vuxna tror, du verkar till att ha duktiga kloka barn. Önskar er en bra dag. Kram

2014-01-13 @ 10:31:38
Postat av: Jessie-Lou

Säger som de andra: modigt att våga erkänna sina brister, alla har vi ju dem och alla tycker vi det är skönt att höra att vi inte är ensamna om att brista lite ibland.
Hoppas allt går bra för dig och det kommande barnet (och barnen du redan har!), och att lillen där inne får stanna kvar en stund till :)
----
Färgstark blogg om livet sådär iallmänhet. Om en uppväxt full av svek och sorg. Om att våga resa sig efter våldtäkt. Om nattsvarta nätter och ångesttabletter, om rosa och glitter. Men framförallt om att våga L E V A!

2014-01-13 @ 11:23:46
URL: http://jessielou.blogg.se
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

Vilka fina blogg läsare du har Satu.
Du är ingen dålig mamma,om du säger på skarpen ibland,barnen förstår nok dig,och ibland inte. Nu är det bara vila som gäller för dig,Olivia ska inte till dagis,ja tar henne gärna. Ha det bra . Vi kommer kl. 15.00. Puss o kram.

2014-01-13 @ 13:20:24
Postat av: Anonym

Åh känner med dig!!!! Ta det lugnt nu och tänk på och ta hand om dig själv! Ha inte dåligt samvete, du ÄR en supermamma!!!! Hoppas verkligen att allt går superbra för dig!!!! Kramar!

2014-01-13 @ 13:29:07
Postat av: Mamma till fyra pojkar

Du fina Satu, absolut ingen dålig mamma!<3
Älskar din blogg!

Hoppas att du får må toppen nu!
KRAM!

2014-01-13 @ 15:23:29
Postat av: Pernilla

Blev inlagd pga av att jag var nästan helt öppen o hade värkar som. Jag själv inte kände av åkte bara in för att jag hade en blödning o tur va ju de.
Idag är han en pigg o frisk tre åring :-)

2014-01-13 @ 19:01:46
Postat av: Anonym

Jag tror att det är bra att visa barnen att även mamma kan vara arg, ledsen och stressad ibland. Huvud saken man säger förlåt till varandra.

2014-01-13 @ 20:56:18
Postat av: Helena H

Till mummu: Du är en underbar mormor/farmor till dina barnbarn! Vilken tur de har som har dig o puua.
Stor kram till dig o puua!

Satu: Lova att ta det lugnt nu för din o bebis skull! Vila vila vila!
Ta hjälp av barnen till smågrejer, plocka ihop saker, duka/duka av, lägga in tvätt i maskinen osv. Finns massor de kan göra om man bara förklarar varför, och gör det på ett kul sätt. Lägg dig i soffan o låt de leka, huvudsaken du finns där mitt i bland dom och att de vet att de kan gå till dig, att inte du kan springa runt till dom.
Och ta hjälp av alla runt om, så gott det går!
Vet att du hatar att det rörigt och så, men tänk på att det väl är värt det ist för att du hamnar liggandes på sjukhuset flera månader...kanske blir lättare att ta det lugnt om man tänker åt det hållet.
Massor av kramar från Söderhamn

2014-01-13 @ 22:10:56
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback