Donkey vs. Monkey/Viking

Har funderat och funderat på detta med vagnar.
Det är verkligen inte bråttom med vagn just nu, men man vill ju vara beredd.
 
Jag var ju inne och testade Bugaboo Donkeyn för nån vecka sen, men bara som singelvagn. Hade velat testa den som DUO också. Som jag skrev, det var jätte skön att köra runt med, men jag tyckte att den verkade vinglig och inte stabil sittdel? Och ett minus till är bygeln, jag gillar inte att den inte går att justera och att den bara står rakt upp sådär. Sen så sa någon att man inte kan justera fotdelen på den heller?
Stämmer det?
 
Jag har kollat runt på nätet efter andra syskonvagnar och hittade en som jag bara måste gå och testa och se IRL.
Jag är en inbiten Emmaljunga fan, så jag fastnade för Emmaljunga Double Monkeyn direkt när jag såg den.
SÅå snygg och den uppfyller alla mina krav.
Dessutom är den halvapriset billigare än Donkeyn vilket är ett väääldigt stort + !
Men jag/ vi måste gå och kolla på den först ju. Såklart.
Vet någon vad det är för skillnad mellan Emmaljunga Double Monkeyn och Emmaljunga Double Viking?
Jag gillade dock sufletter på Monkeyn bättre.
 
 
SÅ TYPISKT!
Innan jag hann publicera detta inlägg fick jag veta att dom inte säljer Emmaljunga double Monkeys längre!?
What are the odds for that liksom?!
Emmaljunga double Viking ersätter monkeyn tydligen men jag gillade både färgerna och sufletterna på Monkeyn mera. HELSINKI !
 
Den röda är Bugaboos Donkey och den beiga (mitten) är Emmaljungas Monkey.
Den sista är Emmaljungas double Viking.
 
Vad tycker ni?
 

 

Kommentarer
Postat av: Anna

Hallå! Jag har en Donkey, köpte den från Holland samma år den kom till Sverige. Diggar den starkt, kommer ha kvar den tills den dör av sej självt ;) Men jag har hört att Emmaljunga Vikinga sk vara en toppenvagn med. Och det är ju som sagt ett stort + att den är billigare, än dock tror jag att man får pröva och jämföra för att hitta sin egen favorit 😊 hoppas du hittar det du söker. Kramis

2014-01-14 @ 16:06:45
Postat av: Jessica

Hej, jag tycker emmaljunga vagnarna är klart bäst, och skillnaden mellan monkey och viking är att viking har bättre och rymligare sittdel. Monkeyn är så trång att sitta i. På beginners i Borås fick man även ett singel chassi på köpet när man köpte viking syskonvagnen, jätte bra deal!:) och ett plus att man lätt kan byta suffletten i olika färger. De är ju roligt!

2014-01-14 @ 16:36:05
Postat av: Carro

Den längst ner tycker jag både var snyggast och ser bekvämast ut för barnen :)

2014-01-14 @ 16:45:48
URL: http://justblonde.blogg.se
Postat av: Linda

Håller med dig att sufleten är snyggare på monkeyn än vikingen. Kan man inte hitta nån lagerrensning eller har den helt utgått?

Svar: Jag vet inte vart jag skulle vända mig i sånt fall :-/ Ringde till babyproffsen och dom sa att de har utgått och blivit utbytta mot Viking istället.
Me & My Baby Dolls

2014-01-14 @ 16:59:25
Postat av: Lina

Jag hade valt donkey alla gånger framför monkey.
Monkeyn är super liten, min ettåring fick precis plats.
Viking kan jag faktiskt inget om :)

2014-01-14 @ 17:31:00
URL: http://linaseto.blogspot.com
Postat av: Maria

Tack för en härlig blogg!Jag undrar var din fina HOME-"ljuslykta" är köpt?
Kram

Svar: Ska fråga min mamma som gav mig den, återkommer ;-)
Me & My Baby Dolls

2014-01-14 @ 18:02:26
Postat av: Ylva

Håller med om att monkeyn är snyggast. Den andra Emmaljungan är tvåa för mig. Kan du inte tänka dig en begagnad annars? Borde ju finnas på blocket t ex...Inte lätt det där med vagn. Man vill ju att den ska vara stabil och säker, praktisk, snygg och billig...

Svar: Har inte hittat monkeyn på blocket heller :-(
Me & My Baby Dolls

2014-01-14 @ 18:30:06
Postat av: Ella

Donkeyn är ju snyggast! Men...Emmaljungan är säkert stabilare och mera tålig. Har haft massor av vagnar under åren och har testat många märken. Mina favvisar är Teutonia, Bugaboo och Urban Jungle.

2014-01-14 @ 18:43:59
Postat av: Ella

Glömde nämna i min tidigare kommentar att det går rykten om att Kronan kommer med en syskonvagn i början på detta år.

2014-01-14 @ 18:48:47
Postat av: Mamma till Valentino och Mirella. <3

Jag älskar också Emmaljunga, har just nu Enmaljunga ozone och Emmaljunga Classic sport (en sommar och en vintervagn, hehe men använder mest ozonen) hur som helst, skulle barnen få ett syskon så skulle jag defenetivt välja Emmaljunga super Viking, har du kikat på den? :) Den har samma funktion som donkeyn, att man kan göra om från singel till dubbelvagn och så, men då sitter barnen på rad och inte bredvid varandra som kan vara en nackdel för vissa, men har för mig att du har haft en city select? Så då antar jag att du är van! :D Den är dessutom en av dom starkaste vagnarna och tar upp emot 40 kg, tror även att sittdelarna är större på vikings än monkey men det är ju lite orelevant just nu när dom slutat sälja den .. Men men, angående donkeyn varför det inte går att justera fotstödet är för att det är ergonomiska sittdelarna, men det är det på Viking också fast där går det ändå att juste fotstödett. :D Emmaljunga är helt enkelt bara bättre , hehe. Och juste, nu finns det även sidokorg som man kan köpa till som donkeyn har. :)

2014-01-14 @ 19:01:12
URL: http://www.jenniferpalma.vimedbarn.se
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

Emmaljungas monkey är bäst tycker jag. *:-)*

Svar: Nu har dom slutat tillverka den! :-(
Me & My Baby Dolls

2014-01-14 @ 19:37:54
Postat av: ida jönsson

Det stämmer att donkeys benstöd inte går att vinkla. Det är liksom hela sittdelen som man tippar när barnet ska vara i vil- eller sovläge. Jag har provkört den i duo och tycktedä den var helt okej,men eftersom basson duo twin kändes nästan lika bra men kostade typ 5000kr fick det bli den istället. Vi är nöjda. Håller med om att monkey är snygg,men jag tycker den är för bred med sina 79 cm. Vet inte hur bred viking är men både basson och donkey är ju 74.

Svar: Viking är 79 cm också😊
Me & My Baby Dolls

2014-01-14 @ 20:25:20
Postat av: Anonym

Stort plus med donkey att du kan ha vagnen lääänge eftersom du kan ha den som singelvagn oxå , hur lätt som helst att göra den mono från duo.

2014-01-14 @ 21:00:01
Postat av: Veronica

Jag hade valt Emmaljunga, är med i två grupper på FB och tycker det skrivs rätt ofta om knarrande chassi och sittdelar som lutar konstigt gällande donkey. Ett alternativ är ju om du köper ett double Viking chassi och hittar monkeysittdelar till och liggkorg, slå en pling till Beginners de har bra priser. Finns en double monkey på blocket som ser fräsch ut för 5995:- dock i Karlstad 😉 lycka till med vagnjakten!

2014-01-14 @ 21:43:27
Postat av: Elisabeth

Kronans nya vagn skulle jag kollat på om jag var du! Stabil och rejäl. Nu har de väl också svängbara hjul tror jag.
Det är kul med vagn. Jag minns knappt hur många jag haft under de sista 28 åren :-)
Fast det är ju jättesvårt att välja idag för utbudet är ju enormt. Förr valde man mellan ett par tre olika märken med i stort sett samma funktion.
Ta god tid på dig för du ska ju trivas med vagnen ganska länge!

2014-01-14 @ 22:53:53
URL: http://babydiamond.bloggplatsen.se
Postat av: Helena H

Skulle ha valt Monkeyn om jag hittade den på annons för dess tyg verkar vara tjockare/fodrat, annars Vikingen.Visst de är breda, men är ju rejäla och tåliga vagnar, och det gillar jag.
Donkeyn är snygg(trodde inte jag nånsin skulle tycka det, gillar inte såna vagnar annars) men ser lite ut som ett hemmabygge, med massa delar som satts ihop. ;)
Är ju inte konstigt att många upplever de som rangliga när det är en modell som går att utöka/minska.
Så en Emmaljunga iaf skulle jag valt. Och det går ju att köpa andra färger på suffletten om man vill till Vikingen. Och ett singelchassi när man ej behöver dubbelvagn. :)
Kram från Söderhamn

2014-01-14 @ 23:40:27
Postat av: Linda

Ligger en begagnad Emmaljunga Monkey från 2013 ute på Fyndtorget.se med sittdel o liggdel.

2014-01-14 @ 23:41:14
Postat av: Helena H

Glömde ju säga att det som Ella skriver om Kronans nya dubbelvagn stämmer. De släpper snart en som påminner om Donkeyn/Monkeyn/Viking. Sitt o liggdelar. höj/sänkbart handtag. Mer syns inte på den lilla bild de släppt. Full info från Kronan kommer den 31 januari. :)

2014-01-15 @ 00:03:42
Postat av: Ginger

Jag röstar på semester resan ♡ lägg ner pengar på andra hand el???

Postat av: Joanna

Jag är också fast för Emmaljunga! Känns som den mest "rejäla" vagnen! ;) Funderar på syskonvagn till oss också, eller hur vi ska göra med vagnar rent allmänt! Funderare lite på en Phil&Ted syskonvagn. Då dom blir så smidiga ihopfällda. O det är väl främst när vi ska någonstans den kommer att användas! :-/ Sen känns det som att vi skulle behöva två singelvagnar, så att bägge kan sova ute på dagarna! ? Ååh, känns som en djungel o som att vi kommer bli ruinerade bara av vagnköp!;) Tur det är ett bra tag kvar tills mini kommer!
Hinner nog ändra oss (läs mig, I'm the boss) bra många gånger! ;-)
Kram

2014-01-15 @ 08:16:18
URL: http://joannaolowa.blogg.se
Postat av: Katja

Sittdelen i Monkeyn är jätte smal.. vikings är mer rymlig. Skulle aldrig köpa en syskonvagn som är bredare än 75cm.

Jag skulle valt att köpa en Donkey, men jag skulle först vänta tills den 31a jan då Kronan släpper sin syskonvagn som också är på brädden och vändbara sittdelar innan jag helt bestämt mig.

2014-01-15 @ 08:30:25
Postat av: Carro

Hej! Visst är du med i Emmaljunga gruppen på FB. Såg att det var någon som sålde två sittdelar till monkey där. Chassit är ju samma som till dubbelviking :)

Svar: Åhh måste kolla!!
Me & My Baby Dolls

2014-01-15 @ 09:05:59
Postat av: Maria

Hej! Jag har en Emmaljunga Viking ( singelvagn) till min son som är född i november. Är väldigt nöjd med vagnen. Provkörde och kikade även på dubbelvagnen, tycker att den kändes väldigt rejäl och stabil men ändå smidig och snygg, tror inte att du ångrar dig om du väljer Emmaljunga Viking. Ett extra plus är också att man köpa till suffletter i en annan färg att variera med. :)

2014-01-15 @ 09:23:38
Postat av: GOS TreMirakel

jo den som de slutat sälja vart ju finare faktiskt, vi körde med babytravel dubbelvagn när minstingen kom då vart nästminsta över 2 år och kunde sitta framåt. Liggdelen har man ju mot sig liksom. Hade först brios dubbelswing jisses vad tungkörd den vart..

ha en gå tisdag..

2014-01-15 @ 10:40:55
URL: http://tremirakkeel.blogspot.se/
Postat av: Irini

Du har missat emmaljunga super viking go double, påminner om baby jogger city select 😊

2014-01-15 @ 10:54:45
Postat av: Irini

Du har missat emmaljunga super viking go double, påminner om baby jogger city select 😊

Svar: Måste kolla upp den :) Men helst vill jag inte ha barnen på längden... helst sida vid sida. Det blir så svårt och trångt med en liggdel till de vagnarna tycker jag :/
Me & My Baby Dolls

2014-01-15 @ 10:55:17
Postat av: sandra - Mamma till tvillingar

Vi har en emmaljunga dubbel viking och är super nöjda! Chassit är ju densamma som monkeyn och sittdelarna är ergonomiska som monkeyn, skillnaden vad jag har hört är att vikings sittdelar är lite bredare än monkeyns vilket är ett + då det inte är så jätte gott om plats ändå, och sen är bygeln på vikingen avtagbar vilket jag också gillar väldigt mycket:) Jag rekommenderar verkligen vikingen!

2014-01-15 @ 15:25:47
Postat av: Johanna

Vi kollar också syskonvagn nu. Har kollat både Donkeyn och Double Viking och vi kommer nog att köra på Double VIking. Det är grymt att man kan göra Donkeyn till en singelvagn men det väger faktiskt inte upp det som är negativt med den. Tycker att sittdelen inte är tillräckligt djup. Eddie åkte igenom när vi satte honom i den utan att spänna (i upprätt läge). Gillar inte heller bågen, känns som den är i vägen på något sett. Plus att den känns så ranglig. Ingen vagn i vår smak helt enkel :) Viking känns mycket mer stabilare och mer plats i sittdelen både på djupet och längden och man kan dra upp sufletten så den kommer högre upp när barnen blir längre. Vill ha en vagn som har vändbar sittdel, inte så sugen på att ha lillsyster från mig.

2014-01-15 @ 15:50:28
URL: http://thepeachylifeofjo.blogspot.com
Postat av: Babytalk Sweden

Helt klart skulle jag köpa en Bugaboo Donkey :D
Kan ju kanske bero på att jag just beställt en hahaha!

Hör av dig om du är intresserad av en Donkey till ett bättre pris :)

2014-01-18 @ 01:05:17
URL: http://babytalk.blogg.se/
Postat av: Zoa!

Heej!
Jag vill ha en ny vagn och Säljer min Emmaljunga double monkey!
Har 2 Liggedelar använda sen september -13 och
2 sittdelar som fortfarande ligger i kartong!
Något intressant? Klädseln är ljusgrå :)
är jätte nöjd med vagnen men
Är sugen på två andra lite billigare vagnar.
Hör av dig!

Svar: Vad ska du ha för dem? Har du några bilder att maila?
Me & My Baby Dolls

2014-02-16 @ 14:21:04
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback