Söndag!

Söndag idag och sista dagen av denna vecka. Under veckan som kommer så kommer jag att besöka specialist mödravården i Huddinge hela två gånger, sååå som jag längtat!
På onsdag är det tillväxt ultraljud. Undrar hur mycket lille Tuss väger nu...?
 
Igår tittade vi på Mello i vanlig ordning. Vad tycker ni om den?
Jag kunde lika gärna skippa den, men Nicole och Vanessa speciellt tycker att det är roligt att få kolla och dansa med. Danilo & Jonathan brukar somna ganska fort efter att den börjat och Olivia ligger och sover redan innan den börjar. Tycker inte att programledarna alls är bra och inte själva underhållningen som bjuds på mellan sångerna heller. Katastrof...
 
Hur som helst så kom godisskålen fram igår och mängden verkar inte minska alls, dom äter inte så mycket godis, våra barn?? Morötter med dipp däremot ;) 
 
Har jag berättat att jag försöker sluta äta choklad förresten? Inte heeelt såklart, det vore ju helt tokigt, men att jag kanske inte behöver äta det direkt varje dag, vilket jag säkert skulle kunna göra. Jag försöker att få ner det till en dag i veckan. En Skotte tex är ju gudomligt gott!
 
Lite roliga bilder på Jonathan från häromdagen.
 
Nu har jag precis ätit min frukost och ska och bädda ner mig på soffan och vila lite medans Olivia sover.
 
Puua kom hit tidigt imorse för morgonkaffe och sen tog han & Mummu med sig järngänget till Haninge C.
(<---något dom hade tänkt göra sen i fredags)
Jisses vilket liv det blir när Puua är här, total kaos.
Puua är värre än alla 5 barnen tillsammans, han lyssnar inte för fem öre.
 
Jag & Andres försöker jobba stenhårt med att barnen ska lyssna på vad vi säger till dem och att vi har regler här hemma som alla ska följa. När Puua kommer så kör ha totalt över mig och allt vad jag försöker jobba med.
Han säger själv att dom ska lyssna på honom och inte på mamma (<---mig) för att det är han som bestämmer, och såklart ska dom börja kaxa sig mot mig och lyssnar inte alls på mig. Och jag blir så stressad. Im the bad guy som bara tjatar, gnäller och höjer rösten och Puua är den snälle som ger dom allt vad dom vill ha. Vad jag än säger så säger Puua tvärtom, och honom ska dem lyssna på.
 
Som t ex imorse när jag hade badat och precis borstat tänderna på dom. Jag hör dom säga till Puua att dom vill ha dricka, coca- cola. Varpå jag ropar att dom inte får dricka coca-cola direkt på morgonen, att dom får dricka vatten eller fruktsoppa som jag redan hällt fram till dom. "Såklart ska ni få coca-cola!" och så häller han upp två glas cola till dom direkt efter tandborstning. Hörde ni inte vad jag precis sa...? Så jag får vara dumma mamman igen och häller ut colan varpå det blir världens liv och skrik på dom och så kramar Puua dom och säger hur dum mamma jag är. Tack. Jag känner mig redan som världens sämsta mamma, jag behöver inte höra det också just nu. Idag blev det många sånna exempel på hur dålig mamma jag är. Jag flätar Vanessas hår och ber Jonathan att hämta näsduk för han är snuvig. "Har inte mamma gett dig medicin mot det, åh att din mamma inte kan ta hand om dig." Och så skrattar han. Och våran pekka-pojke tavla med hyss och belöningar. (Där ritar vi ett streck om dom gjort hyss och en stjärna om det vart en bra dag) Då går Puua dit och torkar bort alla streck som barnen fått under veckan. Förstår ni hur "busig" han är??? Han tycker ju såklart att allt detta är roligt :/ Puuuuaaaaa!
 
Ta mig inte fel här nu- jag är för evigt jätte tacksam att dom har sin Puua som verkligen älskar dem och vill göra saker med dem. Det är verkligen guldvärt och jag är sååå tacksam att dom har en sån stark relation mellan varandra och att han/dom vill ta ut dom på saker tillsammans. Barnen älskar honom och beundrar honom. ♥
 
Jag menar bara att man inte behöver köra över andra.
Det är trots allt jag och Andres som bestämmer över våra barn.
Man behöver ju inte göra det svårare än vad det behöver vara?
 
Puua menar säkert bara väl, men det blir bara så fel. :(
Och det är säkert bara mina galna gravid hormoner som gör mig så extra känslig och ledsen över såna här saker, antar jag...? Smiley
 
 
Nu ska jag sätta fart och vila innan Olivia vaknar! ;)
 
Hoppas ni får en fin dag! ♥
 
IDAG ska jag äntligen ta mig iväg och hämta våra 3 paket, jeehaaa!

Kommentarer
Postat av: Mia från skåne

Min pappa är likadan! Tror knappt han kan vara allvarlig när barnbarnen är i närheten :-D

2014-02-16 @ 12:45:04
Postat av: Gunilla

Förstår att du är tacksam över all hjälp du får av dina föräldrar , men jag tycker att det är respektlöst att inte lyssna på era regler och du behöver lugn o ro!!

2014-02-16 @ 12:55:00
Postat av: nlie

Det där hade drivit mig till vansinne också, gravid eller ej. Man vill inte höra att man är en dum mamma eller dålig mamma, oavsett hur roligt den som säger det tycker att det är. Och även fast dem har en bra relation så förstår han ju din relation till barnen genom att svartmåla dig, jag hade blivit ledsen om min egen pappa körde över mig så... Kram

2014-02-16 @ 13:31:45
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Lisa

Även fast inte jag har egna barn, så förstår jag och håller med dig. Det är du som är mamman och det är dina "regler" barnen ska följa. Puua kanske inte ser det som att han kör över dig, han kanske bara vill det bästa för barnen, alltså det han tycker är det bästa?
Om du tycker att det är riktigt jobbigt kanske du ska ta ett snack med honom :)?

2014-02-16 @ 14:02:59
URL: http://livetenligtliisa.blogg.se
Postat av: Elin

Jag förstår dig precis hur du känner! Jag förstår också att du älskar din pappa och är super glad att han tar sig an dina barn!

Men jag tycker absolut att han ska respektera dig och din man! Det verkar han verkligen inte göra nu! Prata med honom när barnen inte är med och säg precis vad du tycker! För just nu verkar det som han förstör mer än han underlättar för er!! Han gör barnen en björntjänst och sätter dem emot dig, det vill han nog egentligen inte.

Han behöver nog få perspektiv på hur situationen ser ut! Han har ju själv många barn så han vet nog hur man uppfostrar barn bra! Jag tror att ni kan fixa det här tillsammans! Hejar på er!

2014-02-16 @ 15:35:57
Postat av: Jenny

Jag förstår helt och fullt att du blir irriterad och besviken. Utan att verka otrevlig (hoppas jag) så tycker jag nog att det är ganska ohyfsat av din pappa att inte respektera era regler i ert hem. Kanske ska du försöka ta ett snack med honom och förklara hur viktigt det är för er att barnen lyssnar, och vilket jobb ni faktiskt lägger ner? Kan din mamma hjälpa till, eller Andres?

2014-02-16 @ 16:39:35
URL: http://smyckenmedomtanke.blogg.se
Postat av: -

Förstår dig till 100%!

2014-02-16 @ 17:32:46
Postat av: LILITH - Boktokig mamma med borderline

Jag är så glad över att jag lyckades få trollen att glömma att det var melodifestivalen.

2014-02-16 @ 18:43:30
URL: http://www.lilith.se
Postat av: mamma24sju

Jobbigt att bli överkörd, vet hur pestigt det känns....man känner sig ifrågasatt som förälder. Och det är ju inte lättare att uppfostra barnen när ens auktoritet blir undergrävd. Har tyvärr inga råd att ge, du har säkert sagt till flera gånger. Puua är mysig och betyder ju mycket för er, en viktig person i barnens liv, det märks i alla fall. Det finns ju de som har mor och farföräldrar som inte bryr sig alls.
Tycker att årets melodifestival hittills är kass, programledare, låtar, allt....de jag hejar på blir sist varenda gång. Blir det inte bättre skippar jag finalen. Men barnen vill ju se...

2014-02-16 @ 19:03:10
Postat av: Pernilla-mamma till Kevin, Jamie o en till i magen:)

haha jag blir både frustrerad o glad när jag läser om puua...jag hade blivit TOKIG på min pappa om han gjorde så med mina barn...o jag hade sagt åt han på skarpen o skällt ut han!!! haha...men de e ju bara jag =) o om inte de hade hjälpt så hade jag snackat med mamma min...haha så hon kunde ta ett snack med han...o hon skulle ha gnällt på han tills han gav upp=) moahahaha...

KRAM på re

Svar: Been there, done that ;)
Does not help:-/
Me & My Baby Dolls

2014-02-16 @ 20:21:51
URL: http://skruttungen.blogg.se
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

Sån var min mamma med min äldsta son. Han fick sin vilja igenom i allt. Och tyckte jag var för sträng. Hon klarade inte att jag höjde rösten och anklagade mig då för barnmisshandel. Sen dess har vi ingen kontakt.
De är faktiskt föräldrarna som sätter reglerna, släkten får följa de reglerna enl mig

2014-02-16 @ 20:34:39
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Ebba

Tycker hans beteende är så respektlöst. Blir otroligt provocerad av det jag läser. Ni är barnens föräldrar och det är era regler som gäller. Det är aldrig charmigt när vuxna människor beter sig som barn.

2014-02-16 @ 20:54:05
Postat av: Alexandra

Jag tycker som de flesta andra här att hans beteende är respektlöst. De kanske inte gör någon större skada nu när barnen är så små men hur går det sedan då de blir äldre? Jag tror han o barnen kan ha ett fint band o en stark relation utan att han kör över dig o din man o era regler i ert hem. Sku detta gäller mig skulle jag nog ta upp saken med honom på ett snällt sätt :)

2014-02-16 @ 22:10:18
Postat av: Rebecca

Eller som ett av våra barn sa till pappan under läggning: "pappa varför gifte du dig med mamma? Hon är så tråkig" (regler då).
;)

2014-02-17 @ 01:48:00
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

!!!!! PUUUUUAAAAAA!!!! LYSNA PÅ SATU. :-[[

2014-02-17 @ 08:25:45
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

!!!!! PUUUUUAAAAAA!!!! LYSNA PÅ SATU. :-[[

Svar:
Me & My Baby Dolls

2014-02-17 @ 08:27:11
Postat av: peachbeast

Varför inte skapa en pekka-pojke kolumn för puua också? Och kanske ge honom konsekvenser för att han kör över dig om han nu inte lyssnar på det du ber honom om. Typ att han får gå hem efter tre bus eller så.
Har du satt dig ner och pratat med honom om hur ledsen det gör dig att han kallar dig elak osv? Vad har han svarat då?
Jag förstår verkligen att det är jobbigt. Jag hoppas att ni kan komma fram till en brs lösning så att ni båda kan må bra. Stor kram

2014-02-18 @ 14:38:02
URL: http://supermancat.blogspot.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback