Satus´s SVAR

 
Nu tänkte jag att vi kör med några svar från min sida, det var ju ett tag sen sist.
 
Ni vet ju hur det går till, ni som lämnat bloggadress så svarar jag på era frågor på era egna bloggar, och ibland svarar jag under kommentarerna om det bara är nån liten fråga eller kommentar ;)
Då brukar det stå att den skickas också till erat angivna mailadress, men jag vet inte om det kommer på era mail också....?
 
Nu tänkte jag köra med några mass svar här i ett eget inlägg eftersom många av er har frågat samma saker Smiley
Jag kör lite huller om buller och om jag glömt någon fråga så får ni gärna påminna mig.
 
- Japp, jag är född och uppvuxen i Haninge, dock i Jordbro. Har bott här i Handen nu i ca. 7 (?) år.
- Innan jag blev hemmafru/mamma så jobbade jag på dagis :)
 
- Många har frågat efter min och Andres familjer, och allt detta finns under Kategorin "Familj/Släkt" här på menyn i vänster sida ;)
Jag har också lagt till en ny kategori: "Innan bloggen" där jag tänkte samla några inlägg om bla. Nicole och Vanessas födsel och sånt som var innan bloggen fanns. Håll utkik ;)
 
- Jag har fött alla mina 5 barn vaginalt.
Det var tänkt att Olivia skulle komma med igångsättning eftersom jag fött så fort de senaset gångerna, men jag hann aldrig så långt, hon föddes innan det datumet. Funderar dock på att få det igen...
 
- Andres har 3 vuxna barn sen innan.
 
- Jag har fått några kommentarer om min sjukskrivning osv... Ärligt talat så är jag riktigt less på såna kommentarer nu, speciellt såna som tror sig veta hur vi gör och inte gör- dem får ingen plats på min blogg, men jag kan säga såhär- en gång för alla:
Ja, jag är sjukskriven pga prematura sammandragningar. Andres är hemma från jobbet för att avlasta mig med Olivia och resten av järngänget när dem inte är på dagis.
Det betyder att jag får chansen att vila när jag behöver det. Det betyder att jag slipper bära på Olivia och aktivera henne när jag inte mår bra.
Det betyder inte att jag inte får röra på mig. Det betyder inte att jag måste ligga platt på soffan och pilla mig i naveln hela dagarna. Det betyder inte att jag inte får gå och handla. Det betyder inte att jag inte får gå de 10-15 meter som det tar för mig att gå och hämta på dagis.
 
Jag är inte dum, jag lyssnar på min kropp och jag vilar 80 % av tiden. Jag lyssnar även på specialisterna kring detta (överläkare) som säger att det inte är heller bra att ligga hela tiden, det är inte bra för bebis och det är inte bra för mig- jag ska röra på mig! Om det blir jobbigt så måste jag få vila.
Nån skrev att "hennes kompis" tyckte att det var pinsamt att t om gå till affären när hon var sjukskriven för att hennes man var hemma. Och då tyckte jag verkligen synd om "kompisen".
Att vara gravid är ingen sjukdom som smittar. Man får vistas ute bland folk. Att komma ut och handla med Andres och barnen är dagens höjdpunkt ibland när jag bara vart hemma och "vilat" i dagar. (<---man dör inte av friskt luft- tvärtom). Och vad Andres gör för avlastning här hemma tycker jag inte ens att jag behöver försvara mig om, det förstår väl alla. Han är här.
Häromdagen skrev jag att jag hade massor av sammandragningar på natten. Då tyckte nån Einstein att det inte är så konstigt- så mycket som jag far runt på olika grejer....? Ehh. Jag kanske har gått i sömnen och utövat gymnastik, men annars så tror jag att jag brukar just sova på nätterna.
Om vi åker och hälsar på hos familj som fyller år så får jag skjuts från dörr till dörr. Det är inte jobbigare för mig att sitta på min röv här hemma än hos nån annan. Give me some breake.
 
= Summa summarum- Lägg ner snacket. Jag vet vad jag gör och inte gör.
Jag lyssnar på min kropp och min läkare. Jag om någon vill det bästa, och enbart det bästa för min ofödda son och jag skulle inte för hela världen riskera nånting för att skada honom.
 
Ojdå, det blev långt, men jag fick det sagt en gång för alla.
 
- Många frågar också hur många barn jag vill ha och jag har alltid sagt 8 barn. Andres sa "Inga fler" redan efter Vanessa, så han har i stort gett upp det där ;)
 
- Såklart att det finns en gräns till hur många barn man ska ha. Det finns en massa saker att tänka på. Förhållandet, hur barnen tar det, har man tid för alla, ekonomin, kroppen...
 
-Namn är fortfarande inte bestämt, vi är inte överrens... :/
 
- Om något av mina barn kom hem och sa att de var homosexuella så skulle jag ju inte älska h*n mindre för det.
Jag skulle säkert bli lite ledsen (?) men mina känslor för mina barn skulle aldrig svalna, inte för något.
Jag tror däremot att pappan i familjen skulle ha det lite svårare med det där. Inte för att han skulle sluta älska sitt barn, men det skulle vara en hård smäll. (Min bror är homo/bisexuell och det är liksom ingen big deal.)
 
- Vi bor i en sexa med 5 sovrum. Nicole och Vanessa har egna rum, Danilo och Jonathan delar på det största rummet, vi har ett eget och Olivia och lillebror kommer att få dela ena stora rummet. (Där Olivia bor själv nu)
 
Så det var väl allt...? Eller?
Har jag glömt något så hojta till och påminn denna senila tjej lite.
Nu ska jag sova en stund, ögonlocken håller på och faller ner. Zzz...
 
Fler inlägg är på G, dock!
 

Kommentarer
Postat av: Eva-Lotta

Hejsan!

Tack för en fin blogg! Alltid så roligt att följa eran härliga vardag, måste bara säga att det verkar finnas så mycket kärlek i er familj!

Tack för alla svar, alltid bra då man är en relativt ny bloggläsare.

En sak som jag skulle tycka vara trevligt att läsa om är om ditt och Andres bröllop, visst är ni gifta? Så om du har bloggtorka någon dag är det ett tips :)

Kram

2014-02-11 @ 12:07:01
Postat av: Cecilia

Hej fina du! Det var rolig läsning. Alltid kul att veta mer om den man följer dagligen. Vilka nötter det finns som ska kommentera vad du/ni gör och inte gör!!! Jag blir så arg när jag läser det. Låt dom inte komma åt dig. Du är en fin mamma och jag längtar varje dag efter dina inlägg:)))
Ha nu en mysig dag. Själv ligger jag i influensa:(

Kram Cecilia

2014-02-11 @ 12:35:53
Postat av: Natta

Måste bara säga att första gången jag kom in på din blogg så blev jag fast, jag bara älskar den!, och måste också säga att du är så otroligt grym och stark på allt du gör, att vara snart 6 barns mamma är ingen dans på rosor men du gör det så himla bra. Du skrev att vissa gnäller att du rör dig för mycket?, tycker dom folken ska vara tysta och sköta sitt eget för det finns även folk som inte rör sig som ändå får en hel del sammandragningar, så bara skit i vad folken säger och gör det du själv känner för. (=

2014-02-11 @ 12:37:22
Postat av: Camilla

Haha herreguuuud finner inga ord för vissa människor ska lägga sej i andras liv och sjukskrivningar, jösses 😉
Verkligen superbra om din man kan vara hemma från sitt jobb och avlasta dej och även få lite kvalitetstid med barnen!!

2014-02-11 @ 13:12:13
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej Satu, jag tycker absolut inte att du behöver förklara dig ang din sjukskrivning, du om någon känner väl din kropp bäst, och ligger man för mycket är det risk att man kan få blodpropp, så lycka till med att göra vad du känner för, Ha en fortsatt trevlig dag med familjen. Kram



2014-02-11 @ 13:25:42
Postat av: Sofi

Tack för svaret/svaren :) Än en gång, ÄLSKAR din blogg :)

2014-02-11 @ 13:46:22
Postat av: nlie

Heja dig! Skit i vad alla andra tycker och tänker, folk har så himla mycket åsikter! Har också varit sjukskriven under en graviditet och fick inte göra något dock pga mitt hjärta, att komma ut och träffa folk kan verkligen bli höjdpunkten då ligga på soffan hela dagarna kan gör än mer eller mindre galen! Somd u säger, sitta still hemma eller sitta still hos någon annan utgör ju ingen skillnad! Kram

2014-02-11 @ 13:53:27
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

De finns folk som har ont av allt. Bara för att man är sjukskriven behöver man ju inte ligga still.. Herregud.

När jag väntade min äldsta son var jag med min mamma i husvagnen när jag blev sjukskriven. Hon hade en säsongs plats så den stod stilla.
Försäkringskassan fick reda på de och drog in min ersättning för att jag inte jöll mig hemma, då kunde jag likagärna jobba enl dem.

Men som jag förklarade för dem, jag fick mer hjälp av min mamma än om jag hade vart hemma ensam. I husvagnen låg jag bara och blev ompysslad.. Hemma hade jag ju fått göra allt själv.
Så efter överklagande fick jag tillbaka min ersättning.

2014-02-11 @ 15:00:03
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Ja folk har åsikter om allt och alla :) Inget att bry sig om.

2014-02-11 @ 15:04:01
URL: http://www.natalis.se
Postat av: Ann-Sofie

Tror det kanske beror på att du efter första träffen men läkaren skrev att domen blev sjukskrivning och att du typ skulle ligga ner eller åtminstone mest sitta ner och då trodde en del att du inte fick handla, eller ens åka utanför hemmet. Du förklarade ju tydligt sedan hur det var men vissa vill nog aldrig förstå iaf. Som sagt inget att bry sig om, du vet ju själv hur det är och hur kroppen mår. Du är bäst! Kram

2014-02-11 @ 15:44:47
Postat av: mamma24sju

Håller med översta kommenteraren här, skulle vara jättekul att läsa om ert bröllop! Kom på några frågor till: Är Andres född i Sverige? Och vad tycker han om att du bloggar? Ni är ett så fint par! Jag gillar också din blogg! Det är faktiskt den enda jag läser varje dag....fast jag funderade på varför du skulle bli ledsen om något av dina barn vore homosexuell? Är det med tanke på barnbarn? Det vore ju bättre att våga "komma ut" än att leva olycklig och trycka ner det inom sig gissar jag...

Svar: Svar kommer i eget inlägg inom kort! :)
Me & My Baby Dolls

2014-02-11 @ 16:19:36
Postat av: Emma

Tack för bra svar! :)) Jag är nyfiken på hur du och Andres träffades? Var det problem i början eftersom jag gissar att du är ganska jämnårig med hans vuxna barn? Hur stor åldersskillnad är det mellan er?
Jag är nyfiken eftersom jag själv är 36 år, singel och har dejtat äldre killar med tonårsbarn tidigare men det funkade inte så bra...

Svar: Svar kommer i inlägg inom kort ;)
Me & My Baby Dolls

2014-02-11 @ 16:35:27
Postat av: Elin

Hej!!!
Jag är rätt ny på din blogg, men måste säga att jag ääälskar den!
Ni verkar vara en underbar familj som står varandra otroligt nära.
Jag har en fråga.
Jag kan tycka att det är svårt att få mina tre barn nöjda med den mat jag serverar. Hur gör ni? Vad äter ni för mat???
Jätte fånig fråga kanske, men är lite nyfiken:)

Kram på dig!!

Svar: Bra fråga, ska sätta mig ner och svara så fort jag sitter vid datorn;)
Me & My Baby Dolls

2014-02-11 @ 16:51:43
Postat av: Anonym

åååh jag skulle vilja veta hur gamla Andres tidigare barn e?

2014-02-11 @ 20:10:15
Postat av: Mummu

Satu, för det första, du behöver inte förklara för nån, vad du gör, och inte gör, det är din kropp, ingen annan behöver skriva om det. Löjligt. Skaffa ett liv , ni som skriver så idiotiska saker.
Satu, jag älskar dig, KRAM.

2014-02-12 @ 04:59:58
Postat av: ami

Åh, jag säger i svenska mommo och moffa än mormor/morfar. Jag för svenskade det från finskan som liten :)

2014-02-12 @ 12:40:10
URL: http://twofaced.se/
Postat av: Ella

Bra där, stå på dig! Många människor som har alldeles för mycket fritid och ska hitta och klaga på allt och alla =)
Tänkte bara fråga om du funderat på om ni skulle vilja vara med själva i familjen annorlunda?
Kram

2014-02-12 @ 15:56:49
URL: http://www.piecezofme.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback