Rubrik ?

Hej onsdag!
Hur mår alla ni där ute?
 
Jag har precis badat med Olivia & Jonathan, då jag frös så mkt. Vi har inte gjort något speciellt alls idag, tvättat, dammsugit (efter att barnen åt skumraketer på soffan igår...).
 
Ang det här med blöja på natten. Våra barn har inte alls varit torra i blöjan när vi bestämde oss för att ta bort dem.
Dom fattade galoppen ganska fort, jag kommer ihåg hur jag alltid gick upp för att "kissa" Vanessa på natten. Både Nicole, Vanessa och Danilo har vart superlätta, har knappt hänt en olycka när blöjorna åkte bort nattetid.
Jonathan är lite klurigare. Där händer det olyckor fortfarande och han är snart 3 ½ år.
Jag är verkligen ingen expert, men mitt tips är faktiskt att gå upp och ta dem till toan på natten.
Vet att dessa kiss underlag till sängen finns på apoteket, kan vara bra att ha tills dem blir helt torra för madrassens skull. Det är bara Jonathan av våra barn som haft en sån.
 
Jonathan börjar bli lite rastlös här hemma, han vill gå och gunga på dagis och försöker luras att han inte har några prickar. Men han stannar hemma veckan ut. Vi får försöka ta oss ut idag så han får leka av sig ute en stund, nu försöker han bara hitta på en massa hyss. Det har verkligen inte varit lockande att gå ut och leka när regnet bara öser ner.
Jag vet att det sägs att det inte finns dåliga väder bara dåliga kläder, men näääää. I dont believe it.
Fast jag har faktiskt tänkt på att skaffa mig ett par gummistövlar, bra att ha.
 
Kommer ni ihåg igår hur jag skrev att jag behövde få sova bättre på natten?
Tjena.
Klockan 23.40 vaknade jag av att Olivia satt på våran säng och sa: "Heeeeeeej" med sin allra gulligaste röst.
Andres hade hämtat henne och inte kunnat motstå hennes glada leende. Så hon bökade runt i våran säng en stund innan jag hämtade välling och la henne i sitt eget rum.
 
Nu blev det bara lite löst babbel, det har inte hänt mycket här hemma, jag borde ta mig ut på ärenden, men jag får vänta tills Jonathan är frisk.
 
Här kommer iaf lite bilder, lite gott och blandat!
 
Showdans (Bessa har på sig Olivias gamla (jätte små) strumpor)
 
Grabbarna gräver guld!
 
Vi bakade en jättestor tårta till Andres på födelsedagen!
 
Nicole och Vanessa lurade Puua att sätta sig på gungan och gav honom världens fart och brydde sig inte ett smack att han ropade att dom ska stanna, moahaha...
 
Olivia ser lagom road ut...?
 
Snart är det dags att hämta hem resten av järngänget, hoppas att dom har haft en bra dag på dagis, Danilo som skulle till ankdammen och allt. Fast han inte ville. Haha..
 
Nu kröp Olivia till toaletten, dags att springa efter innan hon hittar på bus!
 
Ha en fin dag allihopa!

Kommentarer
Postat av: Mia från Skåne

Min son är 7 år och kissar fortfarande i sängen...Det är jätte tråkigt och jobbigt men vissa barn har svårare för det. Min sons problem har varit att han sover för hårt så när det var som värst så vaknade han inte förrän flera timmar efter han kissat... Men nu går det bättre och olyckerna kommer i alla fall mer sällan och han vaknar direkt efter han kissat vilket jag tycker är en stor förbättring. Om vi vet att han har druckit för mycket på kvällen så brukar vi väcka honom när vi går och lägger oss (vid ca 22:30) och då klarar han sig hela natten.
Det viktigaste tycker jag är att inte få barnet att tro att han/hon (vägrar använda hen) gjort något fel utan att detta är helt normalt och att det kommer gå över till slut.

Svar: Hej!Här är det samma sak, att Jonathan inte heller vaknar av att han har kissat.
Me & My Baby Dolls

2013-09-18 @ 16:08:06
Postat av: Emma Mamma till Eddie & Wilton

Hejsan

Här är det under omständigheterna bra tillbringade några timmar på´barnakuten inatt med äldsta sonen han fick tydligen ett krupp anfall och har inte alls förkylningsastma som läkaren påstått i över 2 år ..
Så blev en hemma dag idag för honom som bara sprungit iväg även att vi knappt gjort något bara handlat och lite så och nu först fixar jag middagen som vi annars brukar äta kl 15 ..

2013-09-18 @ 16:17:49
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se
Postat av: Hjördis Pedersen

hej,det där med vattenkoppor har han ingen feber och alla kopporna har torkat får man lov att gå ut, så är det nu mera, förr skulle man stanna inne tills dom hade ramlat av. Tycker dina barn är så underbart söta, och fina foton. Ha en bra dag och var rädda om varandra. kram

2013-09-18 @ 16:21:19
Postat av: Caroline

Hej! Du skrev förut om att msn kunde ställa frågor. Har lie frågor som jag inte ställde då. Är som sagt intresserad av hur det är att ha så många barn med liten åldersskilknad. Hur var det när de 4 äldsta var små blev det ofta total kaos tycker att det kan bli kaos med bara en:-).

Sedan undrar jag ifall Andres förstår ngn finska? Känner han sig aldrig utanför när ni andra pratar finska? :-)

Med vänlig hälsning, caroline

Svar: Hej! Jag svarar dig här :)Det var faktiskt aldrig kaos hos oss, det har varit bra, du kan läsa mer om detta i mina tidigare inlägg, när twinsen föddes och så :)

Andres förstår mycket finska, men han vill inte prata själv. Jo, jag tror att han känner sig utanför om barnen pratar för mkt finska, då brukar han säga till dem att prata svenska istället, hehe :)
Me & My Baby Dolls

2013-09-18 @ 19:39:56
Postat av: Nathalie

Hej! Vilket långt och vackert hår Vanessa har.
Hoppas ni blir friska från vattkoppor snabbt (men att alla får det nu medans de är små) :) Syrran fick det när hon var äldre och hade det mycket jobbigare än vad man har som liten.

Fina bilder som alltid!

Kram

2013-09-18 @ 20:58:53
URL: http://albinsmamma.devote.se
Postat av: Micke

Härliga Bilder! När jag ser sådana små kids tänker jag på hur snabbt tiden går. Min "minsting" är 16 i nästa vecka och jag minns ännu som det var igår när han var så liten som dina kids. :-)
sv:
Tack! Jodå, idag anser jag mig vara frisk! :-)

2013-09-19 @ 12:15:15
URL: http://loveliferock.blogg.se
Postat av: Lina

Hej!
Har ramlat in på din blogg av en ren slump och fortsätter läsa eftersom ni verkar vara en fantastisk familj :)

Men jag undrar över bilden på yngsta dotter här. Hon har (i sandlådan!) både halsband, armband och örhängen i öronen. Varför? För att du tycker att det är fint?

Det är ingen kritik, inget dömande utan bara en ren fundering.

2013-11-02 @ 11:59:07
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback