Kall morgon

Brrr, vilken kall morgon!
Om jag hade vetat det här hade jag vart nere i förrådet redan och letat fram barnens höstmössor.. Vanessa var den enda som hade på sig mössa till dagis idag. Vantar måste inhandlas idag. Nu är hösten här på allvar och det känns lite som att det inte finns en annan utväg än att säga hejdå till sommaren 2013 och välkomna hösten och vintern.
Nu börjar det tråkiga med att klä på barnen alla kläder igen. I hate it.
Men jag älskar däremot att man kan börja tända en massa ljus hemma, det är hög mysfaktor i det, tycker jag. Köpte nya lyktor att hänga i köksfönstret häromdagen och jag tände dem för första gången igår, jätte fint och mysigt.
 
Har inte hunnit blogga så mycket som jage hade velat under helgen, men det blir lätt så när alla barnen är hemma- man får ingen ro att sitta här, så jag passar på nu när alla (förutom lillsnuttis) är på dagis.
 
Jonathans vattkoppor torkade ut redan innan helgen, men som sagt, skorporna har trillat av och lämnat fula ärr efter sig, så där börjar bildas nya skorpor igen.
Jag kollade igenom Danilo & Vanessa ordentligt också imorse, men icke- inga prickar där ännu. Om jag har räknat rätt så ska prickarna komma tidigas onsdag och fram till söndag. Vore skönt om Olivia, Dano och Bessa fick allihopa samtidigt så man har det avklarat.
 
Igår hade jag migrän mer eller mindre hela dagen.
Puua kom hit på morgonkaffe och vi gick till päronträdet borta vid dagis och så klättrade han upp för att plocka.
Han är tokig, han stod högst upp i trädet, vinglandes på en gren och plockade. Han är ju praktiskt taget född och uppvuxen uppe i en massa träd/skog, men ändå... ;)
När han var liten var han jämt i skogen, klättrade i träd, byggde kojor osv, istället för att gå i skolan. Haha...
 
Vi och barnen stod där nere och bad han klättra ner, men envisa gubben klättrade bara högre..
 
Ser ni honom på bilderna?
(På bild # 2 ser man bara fötterna)
 
Barnen tyckte att det var så roligt när han hade kommit lite längre ner och skakade på grenarna så alla päron ramlade från träden själv och så sprang dem runt och plockade..
 
Efter att vi plockat två påsar med päron gick till baksidan av vårat hus där det sattes igång att bygga koja. Vi knallade runt i skogen och letade efter stora pinnar och stockar. Sen gick jag & Danilo in för Andres skulle iväg och vi ville vara inne med Olivia. Puua, Jonathan & tjejerna stannade ute i säkert en timme till och byggde koja och så fick jag slänga ner några skedar för dem ville bygga med sanden.
 
Mitt huvudvärk blev bara värre och värre, så när Andres hade komit hem så gick jag och Olivia och la oss.
 
Tack Mummu för den goda pajen som vi fick smaka på!
 
Åjuste, närvi tog vårat kvällsbad igår så upptäckte jag en fästing på Jonathan! Måste ha följt med från skogen. Det sägs ju att det är nu som dom finns mest av. Bläää, börjar krypa i hela mig när jag ser de äckliga djuren, så fast det var kväll så fick jag ett ryck och började tvätta barnens ytterkläder. För tänk om det kryper omkring fästingar på deras jackor/kläder?! När dör fästingarna?
Och hur länge lever dem?? Någon som vet?
 
Nu ska jag slänga mig själv på soffan en stund, passar på då Olivia också sover.
 
P.S Maria, hoppas att ni sover gott på vilan ;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Här mysas det för fullt med grabbarna ;-)

Svar: Härligt! ❤
Me & My Baby Dolls

2013-09-23 @ 11:42:21
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej, du frågade om fästingarna, tid mars-okt man säger att dom kommer vid +5grader och kryper i ide -5.Ja det är några äckliga djur. Ha en trevlig dag, och var rädda om varandra. kram

2013-09-23 @ 15:53:47
Postat av: Helena H

Vad härligt ni har det med alla fruktträd överallt...körsbär o päron. Mums! :)
Här har det varit riktigt kallt i två dagar nu...sån här kyla som det inte spelar nån roll hur mycket kläder man har på sig. Till och med jag som älskar när det är kallt, fryser nu. :/
Hoppas ni får en bra höst iaf.
Kram från Söderhamn

2013-09-23 @ 21:34:48
Postat av: Hannah

jag har för mig att det kan räcka att torktumla kläder, eller lägga i frysen. Då dör de. Så slipper du tvätta allt. :)

2013-09-24 @ 08:44:00
URL: http://honeybuns.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback