För smal!

Säkert ett dumt problem tycker ni, men inte för mig. Jag vill gå upp i vikt.
5 barnsmamma som behöver gå upp i vikt, men ja, så är det.
Kilona bara ramlar av mig och jag har inte råd att gå ner mera, jag är för smal, jag ser ju förjävlig ut ibland!
Kläderna sitter ju inte så fint.
Jag äter, det är ju inte det. Jag äter och jag äter allt. Och på kvällen när barnen sover så trycker jag i mig choklad och annat onyttigt, men nada händer!
Nu väger jag mindre än min startvikt när jag började vänta alla barnen och det är inte OK.
 
Kolla bara på mina chickenlegs!
 
Jag vill inte ha nån glipa mellan låren, eller såhär smala kycklingben överhuvudtaget.
 
Jag har alltid varit smal. Jag har aldrig kunnat gå upp i vikt, hur mycket jag än äter, vad jag än äter.
Jag blev retad för det när jag var liten. Och när alla kompisar började köpa jeans som satt åt i mellan/högstadiet så ville jag ju också ha det, men alla jag provade var för stora. Jag grät när jag skulle prova jeans för dem satt inte alls sådär fint som på alla andra. Jag började lägga extra fett på maten (precis som mina får göra nu...) och jag köpte en massa hamburgare i hopp om att det skulle lägga sig på mig. Icke.
 
OK, nu finns det ju jeans som passar till alla passformer, men då verkade det inte finnas, och det har hängt med mig hela tiden. Visst ser man ännu smalare ut i vissa kläder, speciellt i tights som jag har här på bilden, och på andra bilder ser jag inte alls såhär smal ut. Jag rensade i min garderob här för en vecka sen, och bara slängde bort allt som jag inte kan/vill ha längre. Kläder som får mig känna mig obekväm.
 
Jaja, alla vi har väl någon slags komplex, någonting som vi inte gillar hos oss själva. Det här var min.
 
Har du nånting som du inte gillar hos dig?
 

Kommentarer
Postat av: Emma Mamma till Eddie & Wilton

Mina ben helt klart går ner massa i vikt ändå är dom tjocka och äckliga och gropiga suck !! Visst enligt alla BMI tabeller borde jag gå ner 11 kg till och visst man borde väl träna men tror inte mina ben skulle ändras så mycket ändå dom har alltid sett ut så här känns det som ..

2013-09-14 @ 10:03:09
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se
Postat av: Lovisa

Har du provat att äta som du gör och ta näringsdryck? Det finns och köpa på apoteket för att prova. Om det skulle funka tror jag man kan få det på recept av farbror doktorn så det blir billigare.

2013-09-14 @ 10:09:37
Postat av: Ka

Jag har precis samma problem. Har själv fyra barn och ammar minstingen som är fyra månader men är nu sååå smal. Trivs inte heller i att vara så men försöker att se det positiva och visa till min 8åring dotter att det är fin att vara som vi är, smala.
Du har så fina barn och en trevlig blogg!
Blessings.

2013-09-14 @ 10:32:01
Postat av: Louise

Vet en med samma problem o hon har börjat styrketräning för att bygga upp sina muskler lite o på det viset blivit lite större.

2013-09-14 @ 11:24:21
Postat av: Tyglina

Alla har vi väl nåt... Jag skulle vilja gå ner 5 kg ... Jag vet det är bara att träna och äta lite mer rätt... Men dygnet har bara 24 tim och det finns för mycket jag vill hinna med :)

2013-09-14 @ 11:44:35
Postat av: Felicia

Så skönt att läsa om någon som har samma problem som jag har... Hur mycket jag än äter så går jag inte upp och det är tröttsamt att höra "vad smal du är"... Det enda som putar ut lite grann är "efter-barn-dallret" som jag har fått efter två graviditeten.

Det är tråkigt och sorgligt att människor dömer utifrån hur man ser ut. De säger att jag är smal men ser konstigt på mig när jag säger att jag vill gå upp i vikt....

2013-09-14 @ 13:17:22
Postat av: Julia

har exakt samma problem som du hade i högstadiet. Jag är fjorton år,går i åttan men tycker inte jag passar in alls. Inte det att jag inte har några kompisar eller så. Men inte kul att känna sig obekväm hela tiden. HATAR att handla jeans. Alla är förstora och har inga höfter alls.

2013-09-14 @ 13:29:37
Postat av: Anne-Lie

Fast ALLA kan gå upp i vikt, men inte av att trycka i sig godis ;) Ät vanlig mat som vanligt men lägg till mera fett, riktigt smör och grädde, ha på en klick på tallriken om de andra i familjen inte vill ha. Ät mycket proteiner också och så måste du äta mycket, varje måltid ska du överäta lite så ska du se att du lägger på dig snart! Det är iof bra för barnen att få i sig fett som smör, smörjer tarmarna som bara den :) se så...ät och njut :) ps. älskar din blogg, du verkar vara en sån fin och snäll tjej/kvinna!

2013-09-14 @ 14:29:25
Postat av: Anonym

Hejdu! Hade precis samma problem som du när jag var liten och ung. I högstadiet tog jag på mig mjukisbyxor under de andra brallorna i hopp om att få kralligare ben. Har kunnat äta allt i alla år, fick barn och blev ännu smalare. Sedan efter 35 hände något. Plötsligt kan jag inte äta nåt utan att lägga på mig. Är inte fet men ser inte precis ut som förr. Inga kläder passar. Usch jätte tråkigt. Dubbelhakan växer och magfettet hänger. Ja där ser man. Kke en effekt utav att jag proppat i mig all skräp som ung, är runt 40 nu.

2013-09-14 @ 15:34:42
Postat av: Anna Köhler

du är jättefin Satu :)

2013-09-14 @ 15:56:02
Postat av: Anna Köhler

du är jättefin Satu :)

2013-09-14 @ 15:56:04
Postat av: Camilla 33 år och 10 barnsmamma

Du är så himla fin..
Helt perfekt enligt mig..:-D
Men jag förstår dig o hur du tänker
Alla har sina egna komplex.
Jag skulle gärna gå ner..
Jag har alltid varit smal döler normal smal innan jag
fick barn.
Nu är det jättesvårt att gå ner..
Jag skäms väldigt mycket för min övervikt.,
Kram Camilla

2013-09-14 @ 17:33:43
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Louise

Vad fin du är. men vi kan byta...jag har några 30 kg till övers.:-)
Själv ska jag börja på Itrim den 18 september.

ha en bra helg.
Kram

2013-09-14 @ 18:46:34
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Helena H

Jag kan förstå ditt problem och tycker inte alls det är dumt att känna som du gör.
Ibland är det svårare att gå upp i vikt om man är väldigt smal än vad det är att gå ner i vikt om man är tjock. Då är det oftast "bara" att hitta en jämn nivå på nyttig mat och motion, men att gå upp på "rätt" sätt är svårt. Är ju inte meningen att man ska äta massa skrotmat så att man blir tjock istället.
När jag var liten och tonåring var jag supersmal, sedan gick jag upp lite i några år och då tyckte jag att jag var tjock, (fast det var nog bara blyghet för att visa mig)medans jag nu skulle ge allt för att se ut så igen. :/
Börjar kämpa med vikten på måndag då jag ska gå i ett team på hälsocentralen för att försöka gå ner i vikt dels för att väga mindre såklart, men även för att se om min smärta i kroppen blir bättre.
Det borde ju gå att få hjälp för att gå upp vikt också, eller?
Hoppas du hittar nån lösning så du kommer upp i den vikt och form du vill ha.
Kram från Söderhamn

2013-09-14 @ 20:22:00
Postat av: Helena H

Åh, glömde ju skriva att jag tycker du är fin som du är Satu! Visst är du smal, men jag har iaf inte tänkt att du är FÖR smal nångång under dessa år. Bara funderat hur sjutton du kunnat få fem barn och se så fin ut ändå. :)

2013-09-14 @ 20:25:36
Postat av: Caroline

Kanske skulle kolla upp sköldkörteln? Vanligt att man kan få problem med den efter graviditeter och det kan göra att man går ner i vikt.
Annars tror jag på styrketräning för at komma upp i vikt och dricka proteinpulver.
Du är i alla fall väldigt vacker! Som en sagoprinsessa! Du kan också testa att klä dig i mönstrade kläder o helst inte svart om du vill se större ut! Tycker att du ser väldigt fin uti kroppen, men det är alltid hur man själv känner som spelar roll!

Kram

2013-09-14 @ 21:25:12
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Ja om du inte trivs med din vikt så måste du nog planera dina måltider och få i dig fler kalorier. Håll koll på allt du stoppar i dig och se om du har ett underskott. Kan det vara något med sköldkörteln? Har du kollat det? Jag har kämpat med att komma ner till min vanliga vikt efter denna graviditet och ämntligen är jag där!!!

2013-09-15 @ 21:02:18
URL: http://www.finest.se/natali
Postat av: Hannah

Har du provat att styrketräna? Då kan du kanske öka i vikt genom muskelmassan. Sen låter det ju härligt att kunna äta allt onyttigt utan att gå upp i vikt, men kom ihåg att äta nyttiga fetter så mycket som möjligt. Typ lax, avokado och nötter. :)

Jag själv skulle kunna gå ner i vikt, som jag vill, men äter ändå fel mat...Så svårt att hålla kosten tycker jag. Mitt största problem har gått från magen till låren faktiskt. Har aldrig tidigare ogillat mina lår, men nu verkar det mesta sätta sig där. Hemskt...

2013-09-16 @ 09:08:01
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: peachbeast

Jag tycker inte om min mage efter senaste graviditeten. Jag är inte tjock i övrigt och magen är väl inte jättestor direkt. Jag gillar den bara inte. Jag tycker att i princip alla kläder sitter fult numera och jag känner fruktansvärt obekväm. Jag ska försöka träna i alla fall en gång i veckan men det är svårt att hinna med när man har barn och jobb.

2013-09-17 @ 16:09:36
URL: http://supermancat.blogspot.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback