4-årskontroll & föräldramöte

Halloj tisdag!
Jag sitter här framför datorn och äter smågodis. Haha, måste ju passa på när järngänget är på dagis och lillsnuttan soverSmiley. Gjorde precis iordning släktträdet också, som ni såg på förra inlägget.
 
Igår hämtade jag och Olivia Vanessa från dagis tidigare och vi åkte till BVC för Vanessas 4-månaders kontroll.
Allt gick galant, hon kunde allt. Tänk va snabbt man glömmer vad dom egentligen går på såna där kontroller?
Hon fick gå balansgång, berätta vad hon såg i en bok, rita ett kors... Jag kommer ihåg att Nicole inte kunde göra korset, men Vanessa kunde nu. Och så fick hon rita en gubbe. Hon ritade låångt hår, klänning, händer, ja, allt förutom ben.
Caroline, våran sköterska försökte luska ur Vanessa vad hon kunde ha glömt på bilden, men Bessa tyckte själv att det inte fattade annat än ett hjärta. "Men... vad går hon med då...?" frågade hon. "Med sin... VÄSKA!" svarade Bessa. Klockrent. (mosters tjej...) Fast sen ritade hon ju högklackade skor till den också. Smiley

Syntest gjordes också och jag frågade om det inte är meningen att vi inte ska få en kallelse för att undersöka synen på Vanessa, det var ändå länge sen hon fick dem. Hon kollade sin datorn och upptäckte att vi hade behövt få kallelse för mer än ett år (!!!) sen. Så jag måste ringa till St:Erik och få en tid.
När det var dags för hörseltest gick jag och Olivia ut ur rummet så hon fick koncentrera sig i lugn och ro.
Och det gick jätte bra, hon koncentrerade sig till hundra och missade inte en enda pip!
 
Wohoo!
Hon fick lapp som vi lämnade på biblioteket så hon fick en gratis bok därifrån. Hon kommer så väl ihåg när Nicole fick gå och välja ut en bok och hon var så avis då.
 
Vägning och mätning gick också bra, hon går uppåt i sin kurva. Alla våra barn är ju små och under "medel" kurvan, men Bessa tar igen sig, hon väger nu 14.8 kg och är nästan på pricken en meter hög. 100.2 cm.
Så Vanessa väger bara 700 g mindre än Nicole och är 3 cm kortare?
Jaha och nästa gång vi ska dit är nästa månad för Olivias tuberkulos spruta. Det ser vi dock inte fram emot.
 
Efter BVC gick vi till Handen, Vanessa fick välja något från kappahl eftersom jag hade mitt bonus dit. Hon valde ett halsband med en sko hängandes (som gick sönder imorse)... och sen tog vi med oss hamburgare som vi åt på vägen hem till Mummu & Puua där resten av ligan väntade. Andres kom också dit efter jobbet och Puua bjöd oss på korvsoppa. Sen var det dags för föräldramötet på dagis. Det är lite jobbigt när man ska vara på två ställen samtidigt, jag har ju barn på både lilla och stora avdelningen, men först hade båda avdelningarna gemensamt och det diskuterades julfest, personal och annat och sen delades vi upp. Jag kände att det var viktigare att gå på storabarnsavdelningen eftersom där finns det mer oroligheter kring personal. Det fattas! Så om det är någon finsktalande barnskötare/förskollärare som läser här- SÖK då till finska förskolan Kantele! Smiley
 
Nu borde jag gå till Handen för att kolla vad frakten blir på två par skor som en tjej är intresserad av. och gå på lite andra ärenden inann det är dags att hämta järngänget.
 
Vad gör ni på en dag som denna?

Kommentarer
Postat av: Emma Mamma till Eddie & Wilton

Och min lilla 4 åring som dock är en kille är 110 cm lång och väger 18 kg vilken skillnad det kan vara mellan barnen ... Fast här gjorde dom inget hörseltest men allt annat gick bra.

2013-09-10 @ 11:44:12
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se
Postat av: Karolina

Haha såklart kan man inte gå utan sin väska ! :)

2013-09-10 @ 18:08:46
URL: http://karolinanordling.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback